Konsten att gradera en hotellfrukost

Martin Melin:

Poliskonstapel Melin berör ett av de ämnen som ligger mig allra varmast om hjärtat efter katter, hundvalpar, Cola Zero och Djungelvrål- nämligen bacon.
Han framhäver sin förmåga att steka bacon till perfektion, något som även lagt ribban för hur han ser på och värderar hotellfrukostar.
Är baconet dåligt stekt eller kanske saknas helt – the horror – så får hela frukosten ett ett dåligt betyg, men om den avhyvlade grisrumpan däremot håller Melinsk klass så får hela stället idel hyllningar.

För mig finns det tre saker som avgör om jag bli nöjd eller inte med en hotellfrukost.
1. Scrambled eggs
2. Bacon
3. Juicen och storleken på glasen

Färskpressad juice med pulp gör mig lycklig på riktigt medan dåligt utblandad koncentrat i minimala glas kan dra ner ett hotells betyg rejält.
Varför är glasen alltid så små på hotellfrukosten? Det kan ju inte bara vara jag som konstant vaknar upp med läskpapper i halsen.
Jag brukar kompensera de små glasen med att fylla flera stycken istället för att slippa springa och fylla på dem stup i kvarten, men det ger ju bara hotellet mer disk – någonting de hade kunnat undvika om de bara slopat glasen i dockskåp-storlek.

Hotellfrukosten – ett av livets stora glädjeämnen och mysterier.

Tack för tips, Marina!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *