Victoria’s Secretmodellen Nina Agdal togs bort från tidningsomslag för att hon inte var i ”toppform”

Instagram:

Victoria’s Secretmodellen Nina Agdar tog till Instagram för några dagar sedan för att berätta hur det gick till när tidningen ”Venice” beslutade sig för att stoppa ett omslag med henne på eftersom de inte ansåg att hon var i tillräckligt bra form. Bilden här ovan är alltså från denna plåtning där hon inte skulle vara i form.

Efter att ha tagit ett år ledigt från branschen så såg hon fram emot att börja jobba igen och hon kände sig enligt inlägget här ovan bättre och tryggare i sig själv än hon någonsin gjort, men bara några dagar efter plåtningen fick hennes agent ett mail där tidningen meddelade sitt beslut.
Det här vad tidningen hade att säga när de fick frågan från redaktionen till det tv-program som Nina valde att berätta för:

För att sammanfatta: ”Det har ingenting att göra med hur Ms Agdal ser ut i en baddräkt – hennes fysik är avundsvärd på alla sätt.”

Dessvärre så skickade ju tidningen ett mail till Nina Agdals agent där de skrev följande enligt henne:
”Det finns fysiskt bevis i ett e-postmeddelande som säger att jag ser avvikande från min portfolio, att jag inte passade in i provstorlekarna, att jag i grunden ser för stor ut.”

Nina fortsätter med att säga att kvinnor inte kan relatera till dessa pyttesmå modeller och att provstorlekarna är skräddarsydda att vara ännu mindre än storlek noll. Hon känner till modeller som är en storlek 2 som ombeds att gå ner i vikt för att få fortsätta jobba.
Hon avslutar med att säga att hon känner sig personligt attackerad av detta och att hon minsann inte tänker acceptera sådant här längre:

I got to stand up for all the girls and women out there.’ I can’t be a part of this big lie and this perception game that’s going on. I’m just not going to participate in that anymore.

Titta på den här bilden av Nina Agdal.
Den vänstra bilden är i originalet och den till höger är den där tidningen gått in och retuscherat – gjort henne smalare runt armar och ben eftersom hon då var på tok för stor för att vara med i deras tidning.

Fy fan vad jag avskyr den här branschen och all den skada som den åsamkar. Usch!
Titta gärna på hela videon HÄR.

Det finns säkert de som tycker att Nina Agdal inte är en bra representant för att krossa dessa sjuka ideal då hon har den kropp som många avundas, men är hon då egentligen inte perfekt för det egentligen?
När perfektion inte längre duger – vad fan säger det då om våra ideal och normer?

34 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Älskar originalbilden. Ja Agdal har uppenbarligen en ”ideal-kropp”, men hon ser ut som en riktig person. De flesta photoshoppande bilder visar kvinnor där alla konturer suddas bort och bröstkorgen inte ens syns.

    Tror att Underbara Clara kan komma med tips här på hur man snabbt får getingmidja och bättre hållning!

    Jag ser typ ingen skillnad på bilderna, mer än lite andra färger och så.

    Vet att du inte får skriva om NB riktigt än men hennes inlägg och speciellt bilden om att man inte ska gnälla för att man är trött efter ett 9-5 jobb? Fy vad pinsamt när man är 17 och hänger i stallet hela dagarna för att komma hem till mamma och pappa som lagat mat och fixat och kört och fan och hans moster. Tappade helt respekten.

      Håller med, säg det till nån som jobbar inom vård eller serviceyrken där kunder kräver att man ska vända sig ut och in eller tom bryta lagen för deras skull. Hur skulle samhället se ut om vi inte hade personer som jobbade 9-5 och gjorde sina jobb

        Ja eller jobba natt inom vården 21.15-07.15, utan rast, hur mycket kallt kaffe och kall mat, har man inte ätit genom åren, dessutom till en skitlön, med tanke på vad vi utför, det är tur att jag och många många andra tycker om vårt jobb.

      Också skojigt att så många tror att 9-5 är heltidsjobb. I Sverige är väl 8 timmars arbetsdag med en timmes lunch vanligt = 8-17 eller 9-18.

        Håller med, jag spenderar mer tid och tankar på jobb än 8h om dagen. Dessutom ska man till och från jobbet kommunalt, synd att min mamma inte kör mig som NBs gör.

          Speciellt när många andra influencers ofta lyfter att de ibland önskar att de hade ett vanligt jobb för att man då är ledig resterande tid. Precis som att deadlines, mejl, telefonsamtal, konferenser, utbildningar, krissituationer m.m inte existerar utanför den sfären ?

        Igår jobbade jag 07-19, pga obetald obligatorisk konferens. Jättevanligt

          Obetalt och obligatoriskt är väl dock ej ok enl Svensk lag?

            Jag är ofta (2-3 ggr per år) iväg på kurs/konf och det är inte alltid man får sätta upp tid mellan tex 17-19 om man drar över tiden etc.

      Och sen komma och försöka ursäkta sig (och kalla läsarna för gnälliga) med att det var ”ironiskt”. Det var inte ett smack ironiskt när hon la in bilden.

    Har inte sett videon men i instagraminlägget hittar jag inte formuleringen ”att jag i grunden ser för stor ut.” Det kqn så klart vara en av tolkningarna men inget som tidningen verkar stå bakom.
    Tyckte tidningen svarade bra, det finns uppenbarligen en massa drama i bakgrunden som vi inte känner till.

    Hon är ju galet snygg, kan inte fatta att de inte ville ha henne.

    Jag kan inte se de har gjort hennes ben och armar smalare? Bilden är mer inzoomad, beskuren och har andra färger bara.

      googlade på henne för Victoria’s secret och där ser man ju faktiskt skillnad…

    Eh – ”Healthy curves”? Var då?

      Sluta shamea. Vem är du att bedöma vad kurvor är?

        Tjaa en kurva är en kurva precis som en cirkel är en cirkel. Inte så mycket att diskutera.

    Vidrigt!!! Bojkotta denna sjuka industri.

    Kan någon översätta storlekarna 0, 2, 4 osv till våra storlekar? Hur liten är egentligen en size zero? XXXS?

      Enligt internet är det så här

      Size 0 = 32, dvs xs
      2-4 är 34-36, dvs small

      Baserat på några olika sidors size converter

        I Sverige så skulle 0 motsvara storlek 30, xxs antar jag då

          Nej 32. Står ju ovanför? 🙂

            Om man kollar de internationella standarden så motsvarar US 0 storlek 30 här i Skandinavien, det har jag lärt mig i alla fall men det kanske har ändrats, jag har storlek 34/36 och får köpa 4/6 när jag köper kläder i USA.

              Det stämmer, 0 är 30 eller XXS, 2 är XS. Tänk då på att modeller oftast är runt 175-180 cm långa så fattar ni hur osunda kraven är. Att vara 175 och XXS är inte förenbart med att vara hälsosam, modellerna är tvungna att svälta sig för att hålla vikten.

    OT:
    Någon mer som sett Odds säljannonser på fb?

      Nej, vad säljer han?

        Gamla fejkade marmorplattor

        Jetson-fåtöljen och en Saturnus-lampa

    Bra inlägg CamCam. Hoppas denna sjuka industri går under ???

    Stör mig på att den här tjejen beskriver sig som kurvig och atletisk. Nej, hon har inte en kurvig kropp, hon är smal. Är man över 170 cm (som de flesta modeller är) och har max storlek 36 så är jag tveksam på om man hittar några ”kurvor” på den kroppen. Om hon är kurvig vad är då jag som är både kortare och väger mer? En enorm späckbomb??

      Och jag stör mig på att folk bara tycker man kan vara kurvig om man har extra kilon.
      Jag har kurvor på min kropp även om jag är normalviktig. Är visserligen inte så smal som modellen men jag tycker inte hon ser mager ut. Hon ser slank och atletisk ut med fina former, det är definitivt en kurvig midja i alla fall..
      Man kan vara smal och kurvig och mullig och okurvig,. Samt tvärtom.
      Och båda är egentligen lika irrelevant och okej. Skulle vi inte sluta försöka definiera andras kroppar förresten?

      Tror absolut inte du är en späckbomb, och även om du är det spelar ingen roll. Man är olika, och det är inget fel i det. Ni kan båda vara kurviga för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.