En present som heter duga

Mogi:

Mogi kom som av en händelse ihåg att hennes blogg fyllde 11 år för några dagar sedan, trots att hon missade det stora 1-0 förra året.
Och som av ytterligare en händelse så kommer även hennes sidekick ”Mon Amour” ihåg detta och överraskade sin flickvän med Champagne och en klocka från Cartier. värd runt 36 000 kr.

Hurra, liksom!


Men alltså!
Om det är bloggen som fyller år så är det väl bloggen som ska få presenterna?
Ett nytt ram-minne? Kanske en extern mus med tillhörande musmatta? Ett nytt virusprogram?

Men jag fattar!
Mon Amour lägger nu ribban för övriga män som råkar vara tillsammans med en bloggare och den är allt annat än låg.

Min blogg fyller två år i februari och jag började genast skissa på en önskelista till min ”Mon Amour”…
Gud, jag blir smått illamående av att bara skriva ut det smeknamnet på skämt till och med – så fånigt tycker jag att det är.
Men, men!

Magnus! Pay close attention!
Bloggen fyller snart två år och jag kan tänka mig någon av följande presenter – men givetvis helst allihop:

 

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Imponerande ändå att hålla igång ett luftslott så länge. Fyllde Btw inte BBs blogg tio förra året och skulle ha nordens fest med alla läsare? Eller är det i år?

      Var det inte Bellas läsare som föreslog det, att hin kunde bjuda dem på något, Kenza hade väl gjort något liknande då? Jag kanske är helt ute och cyklar. Men tror inte Bella tänker på det sättet, i banor av att ge tillbaka.

      Konstigt att basunera ut presenter man får på sociala medier. Fast för vissa presenter är väl det det enda syftet.

    OT: är orolig gällande CSNskuld. När jag har pluggat klart kommer jag nog vara skyldig ca 30 000 – känns som jättemycket pengar. Är det mycket i sammanhanget? Får katastroftankar att jag aldrig kommer kunna betala tillbaka…

      30 000 eller 300 000? Oroa dig inte för CSN-skulder, de upphör om du i te hunnit betala tillbaka tills du gått i pension.

        Det är de gamla återbetalningsreglerna. Lån efter 2001 betalas tillbaka på max 25 år och senast när man blir 60 år. För övrigt är 30 000 inte mycket i studielån.

      Seriöst, oroa dig inte. 30 000 är ingenting betala tillbaka för räntan är minimal och lång återbetalningstid.
      Jag studerade 6 år och har en skuld på drygt 330 000 och betalar tillbaka ca 1200 kr i månaden.

        Tack för alla era svar. Mitt lån är på 30 000 ja. Känner mig lugnare nu tack vare er

      180 000 kr här, betalar cirka 8000 kr om året.

      Jag har typ 290 000 i skuld, betalar dryga tusenlappen varje månad. Lätt värt det om man ser till hur mycket mer pengar jag tjänar på mitt kvalificerade jobb! 😉

      Ja 30′ är inget att oroa sig över, 300′ vore rimligt. Det är också det mest fördelaktiga lån en kan ha så oroa dig inte.

      Jag har 158 000 kvar på mitt och betalar ca 1700 kr varje kvartal. Så din återbetalning blir nog inte så hög. Du har väldigt lite i studieskuld jämfört med andra så inget att oroa sig för 🙂

      Har 90 000 i CSN-skuld, betalar tillbaka ungefär 600kr/mån. Som någon redan skrivit: så länge du pluggar till något som gör att du kan få jobb efter utbildningen är det ingenting att oroa sig over.

      Nej nej. Jag har 300 tusen. Du behöver inte tänka på fett själv utan CSN har räknat ut rimliga summor du ska betala tillbaka varje månad för att bli skuldfri på rimligt antal år i förhållande till din ålder.

      Du kan ordna så då inte behöver betala ifall du blir arbetslös, eller kan betala mindre ifall du hamnar i ekonomisk knipa.

      Räntan är så sjukt låg att många tar CSN-lån att rätt många tar mer CSN lån än de behöver och investerar pengarna eller sparar till t ex handpenning.

      helt onödigt att vara orolig för! Jag fick jobb via min utbildning kommer om allt rullar på att sparat ihop samma summa som mina CSN- lån på 2,5 år, sen blir resten av livet på plus 😉 Inte för att jag ska betala tillbaka dem då, men ändå!

      Oj oj då har du kommit väldigt billigt undan. Var glad för det! Är din skuld bara på 30,000 så borde du fira, inte vara orolig.

      Min var på 400,000 när jag var färdig, dock utbildad i London och det var ju mitt eget val såklart så då får man stå ut med ett större CSN-lån. Betalar 1000 ish varje månad och märker inte av den utgiften alls. Allt ordnar sig och du betalar ju tillbaka till CSN när du jobbar och har inkomst. Skulle du inte ha inkomst i någon period så betalar du inte under den tiden.

      Undrar också om du skrev rätt? Jag hade en avbruten utbildning i bagaget och det blev runt 50 000 kr. Betalade av det sista 2017!!! Så skönt. Men avbetalningen har gått i superlugn takt. Oroa dig inte.

      Nej, som övriga skriver, det är ingenting! Jag har nu betalat av mina i ca 3 år och min skuld är just nu 335 000 SEK, då har jag tagit lån i 5 år varav utlandsstudier i nästan 1 år med extra lån, utnyttjat alla veckor på de 6 år man får ta. Det är så värt att ta lån för att utbilda sig! Räntan är superlåg också så det gör det extremt förmånligt. I år är räntan 0,18 % enligt mitt senaste årsbesked. För övrigt har jag 23 år kvar att betala av på och jag kommer vara 53 när jag har betalat av det.
      30000 betalar man av snabbt. 🙂

      Som alla andra skriver: 30 000 är ”ingenting” i sammanhanget, så oroa dig inte! Har pluggat i 6 år så har rejält höga lån, vågar knappt tänka på hur höga hehe, men det leder ju till en helt annan karriär och jobbmöjligheter efter studier.

      Ha inte det! Jag pluggade utomlands och drog ihop en skuld på typ 650.000 kr. Det var SKITLÄSKIGT. Nu, exakt 20 år senare, så är skulden nere på 476.000 kr. Under dessa 20 år har jag haft massvis med olika jobb och lönelägen (från jobb i småstad där jag tjänade under 10.000/mån innan skatt upp till nu som vuxen och hyfsat välbetald i Stockholm) och betalningarna till CSN har flytit på utan problem eftersom de alltid matchat min lön. Tjänade lite = mindre att betala till CSN, tjänar mycket = lite mer till CSN. Är det de roligaste pengarna att ”bli av med” varje månad? Nej. Var utbildningen värt det och har den bidragit till min lön idag? Ja. Du kommer klara det utmärkt – det känns stort ”nu” men se det i långtidsperspektiv så blir summan mycket mer hanterbar. Den knappras ju trots allt neråt. 🙂

    Hahaha presentlistan ?
    Annars har Cartier säkert mängder med vackra armbandsur men jag tycker inte att den här var en av dem.

    Alltså jag har läst diverse bloggar i många år men aldrig fattat vem denna mogi är egentligen?! Vad gör hon? Varför kallas hon mogi? Och varför vet man (jag) inte vem hon är när det känns som att man borde (för att vara en random bloggläsare)?

    Bra lista för övrigt, klart du ska ha det mest fräna kärleksarmbandet av de alla, varför nöja sig med det vanliga guldiga liksom?!

      Hon var väl ”inne” för ca 10 år sen, det var mycket lyx till skillnad från tonårsbloggarna vill jag minnas. Senare har det ju kommit fram hintar om att hon tigger till sig gratis hotellvistelser osv. Jag kan inte förstå att det samarbetet skulle löna sig för ett hotell; hon är ju inte särskilt känd i dagens läge.

      …och är det någon som går på det här? Att hennes kille köper presenter för att hennes blogg fyller 11? Är det någon som läser hennes blogg överhuvudtaget?

        För att hon är schnerdey pörd, duuuuhh ?

        https://youtu.be/GohA-UEqauA

    Asså Hanna Friberg har varit på aw ? Snarare förfest. När vi går på aw är det liksom två glas vin o hemma vid 19 senast, känner mig så gammal?

    BAM,BAM,BAAAM!
    GOALZ!

      Det hade varit skönt att skrika det där rakt ut när man står på perrongen och väntar på tåget bland alla morgonsura pendlare!

    FAAAN, jag visste att jag skulle ha börjat blogga… jag skulle ju räkna dagar och månader ALLT för svindyra presenter 😀

    Var det mogi som satt i typ en garderob (?) med en liten blackboard och skrev ord hon hittat på? Hoppas någon förstår vad jag menar har precis vaknat ?

      Hahaha jaa det minns jag med! Det var såå kul. Borde väl gå att leta fram…

        Äsch, trodde jag var först här uppe.?Det klippet förtjänar en hedersplats i Youtube och ”bloggosfärens” hall of fame. ⭐

        Hahaha, åh vilka flashbacks! 😀

        OMG vad har jag just tittat på! ??

        Jaaaaa pöööördy var det!! ?

        Alltså O.O Fy fan vilken jävla skämskudde…gråtgarvpissar på mig ju.
        Jag kommer ihåg att jag inte gillade henne då, men att jag ändå läste hennes blogg.
        Svårt att fatta att det faktiskt finns människor som henne.

      Hon driver ju uppenbarligen. Klart hon inte är seriös i klippet. Tyckte det var riktigt roligt. Har samma typ av humor ?.

    Hahaha 11 är ju så ojämt som det blir, så nu får han lägga väldigt mkt pengar på presenter för att hålla standarden :p stressande tanke!

    Skitful klocka ?

    En enhörning känns som en helt rimlig tvåårs present. Men kan man verkligen äga enhörningar? Min dotter vill väldigt gärna ha en men vi har läst att de är väldigt skygga magiska väsen och inte trivs i fångenskap.

    Klockan var verkligen gräsligt ful.

      ”Enhörningen” på bilden är väl den knarkkungen Pablo Escobar gav till sin dotter. En häst som hade opererats till enhörning för att dottern önskade sig en. ?

        Men usch! Här snackar vi curlad unge.

        Det tror jag inte… Han häftade haft en kon i ansiktet på en ponny som senare dog.

      Nästa gång du ser en regnbåge så får du passa på. De är nämligen kända för att galoppera på sådana..

    Vet inte vem människan är men klockan är fin.

    Angelica Lagergren får, helt befogat, mycket kritik i kommentarerna för sitt samarbete med Akademikliniken. Skriv gärna om det! 🙂

      Och efter kritik ett snyftarinlägg…

      Nä, konstigt lägga upp bild på sig själv och skriva att hon aaldrig skulle klaga över mjuk mage o feta lår (vilket hon ju absoult inte har???tigger komplimanger möjligen? och sen några dagar senare gör hon fettfrysning…Jag är faktist lite imponerad.

      Gick in och kollade. Uppfattade jag det rätt när jag läste att hon ska på TURNÉ med Akademikliniken??

      Turné?

      Så. Jävla. Skruvat.

    Jag känner att jag behöver en Porsche, kan någon hjälpa mig att komma på en anledning till att jag bör få en? Annars går det bra med en tam (och rumsren) tiger eller en egen ö i Karibien.

      Om du har en bulle i ugnen så borde du ju få en Porsche i pushpresent! Solklart!

        Ska genast tala barnafadern tillrätta. Tryckte ut den första bullen för 2,5 år sedan och bulle nummer två bör anlända nästa vecka.

          Om du inte fått en pushpresent för första barnet så borde du ligga en pushpresent back. Vad sägs om att önska sig små älvor som kan strö glittrande älvstoft på din Porsche?

            I love it! Vad är en Porsche utan älvstoft? Plötsligt känns allt så mycket bättre.

    En sån klocka har min mamma i e låda, kul att dom blivit populära igen (hon köpte sin på 80-talet)

    Skitful klocka.

    Hmm, kan vara äkta, kan vara oäkta, svårt att säga.
    Borde jobba nu men helt fascinerad av hennes youtube om ord. Pördey. Eller fräscht.

    Jag tyckte inte att hennes blogg var intressant eller välgjord från start. Att den ens existerar fortfarande övergår mitt förstånd.
    Med fejkade kommentarer och helt ointressanta inlägg kan hon inte tjäna en spänn på den.

    Jag skämdes när de deltog i bytt är bytt, underligt par, han verkar dock rolig och genuin. Mogi (Malin?) är bara väldigt väldigt tillgjord.

    Tur då att jag slipper läsa hennes blogg ???

      Håller med och nej, hon går med förlust.
      OT, vad gjorde Underbara Clara på baggegalan och på vilket sätt kan hon öht vara drabbad av snuskiga regissörer och skådespelare som hon uttalade sig om just nu i TV 4.? Hon är ju frikyrklig bibeltroende (EFK) så trodde bön hjälpte

        Säger du på allvar att troende inte kan drabbas av trakasserier eller om de gör det så bör de hålla käften? Är det inte så noga när vissa grupper utsätts? Skulle du säga det till en muslim? Bara så jag är på det klara med var du står.

    Mogi var enligt mig intressant och stack ut för ca 8-10 år sedan eftersom hon gjorde saker som inga andra storbloggare hade råd med på den tiden. Hon reste till flotta resmål och köpte lyxprylar för att hon (hennes föräldrar) hade råd med det, inte för att hon dragit in en massa pengar via sociala medier eller fått allt sponsrat.

    Nu finns det säkert hundra svenska influencers som kan leva det livet tack vare sina kanaler och då är Mogi inte så intressant längre eftersom hon, baserat på bilden hon ger av sig själv, verkar ha en ganska intetsägande personlighet.

    Mogis blogg har stannat i utvecklingen. Det handlar alltid om samma sak, att de är på något hotell utomlands och att de har varit på ointressanta restauranger man aldrig har hört talas om. Alltid samma sak, om och om igen.

      Eller hur, och inga bilder på resemålen eller tips på ställen att besöka. blir så intetsägande för läsaren om man gör resereportage som bara handlar om Mogi på ett hotellrum och sen mogi på en restaurang.

    Stör mig så ofantligt mycket på Mogi.
    Senast var när hon var i Åre med BMW:n som hon för övrigt vägrar svara på om den är lånad eller inte. Hur som helst, så tycker hon att detta åk i 1,5-miljonerklassen är ”ren och skär körglädje”. Människan har inte ens körkort!
    Sen tycker jag att ”Mon Amour” ser ut som en farbror när han på var och varannat kort sitter och posar med en kopp te med armbågen i en konstig vinkel. Geeeez!

      Hmmm…var har jag sett så där krystade och tillgjorda bloggbilder förr

      Hörde jag Bella? Japp, rätt svar!

      Bilderna på BMWn utanför fjällstugan i Åre fick mig att plocka fram skämskudden. Jöööösses alltså!

    Bara för att nåt är dyrt behöver det inte vara snyggt. What a waste of money… enligt mig. Men smaken är som baken som tur är.
    Förstår öht inte poängen med att fira bloggens 11-årsdag. OK om man ”firar” varje årsdag och kanske lite extra på jämna tiotal, men en gåva för 30′-40′ på 11-årsdagen. Förstår inte… har man pengar som man inte vet vad man ska göra med så finns det svältande barn och andra sämre lottade som har bra nytta av dem.

    Kvinnor hittar alltid nya dagar/nya sätt att få presenter. Vi män letar alltid nya dagar/nya sätt att dricka en öl. Lite så.

    Det är så sjukt med dem! Alltså dem bor i Stockhom, men tror ingen vet vilka de är – alltså i kompis sammanhang menar jag. Hon går aldrig på event, har aldrig normala samarbeten, inte ens såna ”vanliga” som Daniel Wellington eller huawei. Ja hon har en snygg hemsida, men den känns så fejk..? Varken Malin eller Johan jobbar, vad gör Johan ens? Han är champagne distributör? Och Malin? Dem är över 30, och fortsätter ”låtsats” med sin blogg. Snälla kan nån som jobbar på skatteverket bara säga hur deras verkligen ekonomi ser ut haha

      De*, inte dem

      Johan är VD i ett litet företag som sysslar med ”Försäljning, eventkoordinering och marknadsföring av kaffe utifrån egna italienska kaffebilar.”
      Det måste vara väldig tlönsamt med kaffe från italienska kaffebilar…
      Han har också en enskild firma som verkar bedriva någon verksamhet i Skåne. Oklart vad.

        Pysslade han inte med rymdvodka? https://www.svd.se/kapprustning-om-rymdvodka

          Här finns mer info om hans självrapporterade förehavanden: https://www.linkedin.com/in/johanparson/

      Ser honom ibland på morgonen på 12an (brommas spårvagn). Trodde de bodde hos hennes föräldrar, men vet inte. Han ser alltid för kallt klädd ut…

        Mogi och hennes Mon amour köpte ju en liten 1,5 lägenhet i stan för över ett år sedan. Och ändå bor de kvar hos hennes föräldrar, alltså i Bromma, Smedslätten.
        Spännande att se vad hon visar för bilder när och om de äntligen flyttar in. När de bodde i stan, i en andrahandslägenhet visade hon bilder därifrån. Och nästan allt var lånat från affärer, alltså möblerna, tavlorna, allt! Så typiskt Mogi.

        Hon har ingen utbildning utöver studenten, och inte tagit den i Enskilda gymnasiet, som hon ljuger om på Linkedin. Inte heller någon riktig examen från Berghs. Märkligt låtsasliv hon lever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.