Nu ska hon bli vegan

Paow:

Inte nog med att Paow börjat träna, slutat röka och i princip slutat dricka alkohol – nu ska hon även bli vegan.
Hon har tidigare försökt sig på att äta vegetariskt men alltid misslyckats eftersom suget efter råbiff varit alldeles för starkt.
Nu går hon alltså ALL IN och blir vegan. Säga vad man vill men Paow hon gör fan ingenting halvdant.

Jag förespår uppläxning, utskällning och mästrande beskrivningar om att veganism inte bara är att sluta äta animaliska produkter utan att det är en livsstil där man tar avstånd från allting som kommer från djurriket om tre…två…ett…

Kanska om vi har tur så kommer vi få bevittna när en nyss hemkommen Paow begrava sina pälsar, skor och handväskor i läder i en grop på Skogskyrkogården under högtidliga former.

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det här lär bli spännande att följa.

    Lycka till Paow!

    Ps. Fler som längtar till Öppet Spår? Ser så fram emot att mysa med er alla. ♥️

      Jag!! Jätte-, jätte-, jättemycket! Tur det blev fredag till slut nästan allra mest av den anledningen!

      M <3 ?????

    Undrar mest vad nästa kosttrend kommer bli, som alla kommer hoppa på. Någon som har ett finger i luften eller ett öra mot marken?

      Här är lite gissningar:
      https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/15-food-trends-2018
      https://www.thedailymeal.com/eat/our-food-trend-predictions-2018-slideshow/slide-3
      https://www.bizjournals.com/losangeles/prnewswire/press_releases/California/2017/11/15/CL45482
      https://www.google.se/amp/s/www.forbes.com/sites/phillempert/2017/12/13/10-food-trends-that-will-shape-2018/amp/

      Personligen tror jag i ett lite längre perspektiv på:
      – mer insekter och odlat kött eftersom det är den informationen jag matats med (pun intended) på ”framtidsmässor”.
      – Mer high-tech food
      – Mindre fisk pga av utfiskning.
      – Mer alger, musslor och dylikt pga bra för miljön
      – Fortsatt hälsotrend och tillbakagång till ngt äkta (av vad som nu anses äkta för stunden) som en motreaktion

    Hon verkar hittat sånt lugn ❤️

      Hur lättlurade är ni egentligen? :’)

    Det är positivt att hon försöker. Om man alltid tror att någon misslyckas så kommer hen också tro på det.

    Paulina, håll ut ett år iallafall. Hejja dig! ❤️??

    Som vegan kan man faktiskt fortsätta använda kläder och smink etc som man redan har inskaffat INNAN även EFTER man blivit vegan, det är bättre att man använder det då ist för att kasta eller så ger man bort till någon annan.

      Jaså? Antar att man kan äta upp köttet som man har i frysen då också? Som man köpt INNAN man blev vegan. Nä jag tycker att du har fel!

        Men nu skrev personen ju ”Kläder och smink etc” och inte mat.

        Det brukar vara accepterat att använda klädesplagg som är animaliska och som inhandlades innan man blev vegan. Tror jag läste på Djurens rätt eller någon annan liknande sida att det är bra att undvika resursslöseri och att det vore onödigt att slänga allt när man blivit vegan. Det stod också att man dock inte bör fortsätta köpa animaliska produkter.

        Givetvis innebär inte att man bör äta kött. Det handlat mer om att använda de där läderskorna tills de blir utslitna, att använda ulltröjan man har tills den blir utsliten, att använda sminkborsten av minkhår tills…. Ja du fattar.

    Lycka till Paulina!

    Jag hoppas henne det bästa och jag har en känsla av att hon har kunnat finna sin plats i livet.

    Någon där ute som vintercyklar?

    Nu ser jag gärna svar från någon som bor i Norrbotten här vi har ”riktiga” vintrar med rejält mycket snö.

    Jag har 3 km till jobbet enkelväg, trottoar eller cykelbana nästan hela vägen. Bor dock i glesbygden så snöröjningen är inte alltid helt optimal 06:00 på morgonen (när jag måste ta mig hemifrån för att bege mig till jobbet).

    Cykling på plogad väg verkar inte vara något problem, men hur gör man de dagar då det snöat massor? Att släpa cykeln hem i 2-3 dm snö är ingen hit. Hur fungerar det att cykla när det är -20 och kallare? Att promenera till jobbet i -20 (eller -30/-35 grader) går an så länge man är ordentligt påklädd, men vinddraget ökar ju köldfaktorn.

    Tacksam för tips!

      Äsch, var tänkt att skriva i Öppet Spår-inlägget..

      Att släpa cykeln i 5 cm snö är inte ens det särskilt najs. Runt -15 brukar mina bromsar dessutom frysa när cykeln står ute medan jag är på jobbet.

    Jag vet vem som köpt Nellies häst High Hope (Hilda). Emma Kåbring.

      Om det är för egen del är det ju märkligt eftersom hon tävlar högre klasser än nellie och hästen såldes för den inte kunde nå höga klasser.

        Nellie sålde Hilda därför att Nellie inte kunde ta upp henne i högre klasser, men en mer rutinerad ryttare kommer säkert lyckas med det.

          Bara ett konstaterande av hur historien har berättats. Rutinerade ryttare brukar inte heller vilja betala så stora pengar för hästar, särskilt inte om de inte visat så mkt. Tror inte de fick så mkt för henne. Började med en nolla iaf.

            Började med en nolla?

              En nolla= ekipaget genomförde en felfri ritt

    Åh ❤❤?

    Varför skulle man kasta sina saker efter man blivit vegan? Jag förstår att man alla gånger kanske inte VILL använda det men vilket slöseri om man bara kastar allt som man tidigare köpt..
    Men tar moralen över för mycket så tycker jag isåfall att man bör sälja och skänka pengarna till en djurrättsorganisation ☺️

      Jag håller stegvis på att bli vegan, är en process som inte sker över en natt – inte för mig i alla fall som ändå är ganska nybliven vegetarian.

      Att ändra hela sin livsstil är inte så lätt att bara göra i en handvändning, men det är väldigt intressant att lära sig massor om djur, natur och miljöpåverkan.

      Steget att bli vegetarian var inte så svårt, det var ju ”bara” kosten som man behövde tänka på, nu är det genast mycket mycket mer som spelar in.

      Jag tänker inte slänga mina sminkprodukter som är djurtestade. Nu har jag dock nästan enbart ”godkänt” smink i min lilla samling, men mascaran är djurtestad. Mascaran tänker jag dock varken ge bort eller kasta, den kommer nog räcka 2 månader till innan den tar slut. Känns som resursslöseri att slänga en mascara som ändå fungerar.

      Jag har ett par skinnskor som jag tvekar på om jag ska sälja eller behålla. Skadan är ju redan skedd i och med köpet, är väl mest det att det känns lite ofräscht att gå runt och trampa på död djurhud..

      Som sagt är det en process, veganlivet sker inte över en natt för mig i alla fall.

        Måste bara säga min tanke angående skinnprodukter etc, ser hellre att man använder ”klart” det tills det är odugligt istället för att sälja och sedan behövs köpa ny liknande vegansk produkt. Det bidrar enbart till överkonsumtion. Som vegan gillar jag inte alls att klampa runt i djurhud men hellre det än att köpa nytt när jag redan äger något som är fullt funktionsdugligt.

        Tänker jag rätt eller fel?

          Jag har samma resonemang. Därför slänger jag inte min djurtestade mascara.

          Helt rätt, alla är såklart olika men jag tycker också att man ska använda ”klart” kläderna, sminket, plädar etc så de kommer till någon slags nytta.

    ”Hon har tidigare försökt sig på att äta vegetariskt men alltid misslyckats eftersom suget efter råbiff varit alldeles för starkt.
    Nu går hon alltså ALL IN och blir vegan. Säga vad man vill men Paow hon gör fan ingenting halvdant”.

    Haha, att försöka vara veg men börja äta råbiff för att man är sugen?

    I min bok är det fan definitionen av att göra något halvdant.

    *******Camcam!! Kolla på breakits Instabluff, jätteintressant!******

    Paow är verkligen så himla tragisk på alla möjliga sätt.

    Är det inte bättre att outa att man är vegan officiellt när man varit det ett tag istället (dvs i efterhand)? Då slipper man ångesten om det av någon anledning inte håller. Förstår inte varför man ska outa allt i förväg och sen blir sur när får kommentarer om att det aldrig kommer hålla etc.

      Fast varför skall man kommentera negativt överhuvudtaget? Är det inte bara bättre att stötta henne, trots att man kanske själv tror att hon kommer misslyckas?

        Absolut, jag stöttar henne. Men alla gör ju inte det, och då får hon också ta att folk tyvärr kommenterar. Eller så låter hon bli att gå ut med det i tid. Folk är folk, tyvärr…

    Har tidigare försökt men misslyckats och gör ingenting halvdant? Öh..hur går det ihop hehe..
    Lycka till Paow! Hur länge ska de vara i Thailand?

    Kan någon svara på vad skillnaden mellan vegetarian och vegen (inom mat) är?
    Får alltid höra att de utesluter exakt samma mat och äter samma .

      Vega* sorry

        Vegan**** -.-

          En vegetarian äter inte kött, fisk eller fågel – även om flertalet kallar sig vegetarianer men fortfarande äter till exempel fisk.

          En person som ”äter veganskt” eller plantbaserat, som jag hellre kallar det, utesluter helt alla animaliska produkter som mjölk, ägg och till och med honung. Allt som är producerat av ett djur är uteslutet.

          Någon som lever livsstilen vegan äter självklart veganskt MEN ser också till att inte köpa tillexempel läder, ull eller borstar gjorda av hår. Vad många här missat är s.k ”crulety free” produkter som smink som inte är djurtestat inte nödvändigtvis innebär att de är veganska. Shampoo kan tillexempel innehålla honung, vilket betyder att en vegan inte använder det.

          Överlag, när det handlar om trender och framtid, tror jag att vi konstant blir mer medvetna om vad vi äter. Jag är väldigt interesserad av mat överlag och äter plantbaserat i min övergång till en helt vegansk livsstil.
          Ett tips till människor som är interesserade av var mat kommer ifrån är Netflix serie ”Rotten”. Sevärd och lärorik.

          Kramar

    Jag är vegan och har varit länge. Hemskt att erkänna men blev det inte för djurens skull… utan för hälsans.
    Jag har aldrig stött päksindustrib men skinnskor har jag ibland.:0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.