Om du inte vet – svara inte!

Jocke & Jonna:

En sak som fascinerar mig är människor som envisas med att sprida sina åsikter omkring sig utan att ha den minsta aning om vad de håller på med.
Ta ”Postkodmiljonären” som ett exempel när den tävlande deltagaren vill fråga publiken om hjälp.Gång på gång informeras de om att bara svara om de är 100% säkra på svaret och vad händer?
Jo, att alla som sitter i publiken blir så uppspelta av att ha en mentometerknapp framför sig att de bara måste trycka på den oavsett om de kan svaret eller inte, och så sitter den stackars tävlande där med 25-30% på flera alternativ som inte är till någon hjälp alls.

Lite samma sak stötte jag på i kommentarsfältet på Jonna Lundells blogg där hon avslöjar att hon äntligen fått igång sin ägglossning efter att ha kämpat med ofrivillig barnlöshet i flera år.
Där såg jag den här kommentaren:

Det här är en ren jäkla skröna i klass med den skrämselpropagandan våra föräldrar använde sig av – Att man får fyrkantiga ögon om man sitter för nära tvn.
Det finns inget som helst belägg för att detta skulle fungera och experterna säger så här om det:

Många kvinnor märker att spermierna verkar ”läcka ut” från slidan efter samlag och ligger därmed på kuddar eller med benen i luften efter samlag. Vätskan är emellertid bara sädesvätska – de rörliga spermierna rör sig väldigt snabbt in i livmoderhalssekretet, så oroa dig inte över detta läckage.
Om det sker så sker det, och det hjälper inte att ligga i ovanliga positioner.

Det som Emily Skrev i sin kommentar är alltså rent jäkla bullshit!
Jag undrar vad skribenten ”Emily” här ovan tänkte när hon skrev sin kommentar. Kan det vara så att hon faktiskt själv tror på den här skrönan eller handlar det mer om människans vilja och behov av att veta bäst och kunna hjälpa andra människor med sin vishet?

VARFÖR SVARAR MAN OM MAN INTE VET???
Det enda som kan hända då är att man förstör för den som ställt frågan eftersom man mer eller mindre drar sitt svar ur röven bara för att ha någonting alls att komma med.
VARFÖR?

Vad är den absolut märkligaste ”sanningen” ni fått höra från någon som varit helt övertygad av sin egen förträfflighet och kunskap men som egentligen inte ens haft ett halv rätt?
Att man får kramp om man badar mindre än en timme efter man ätit? Att man kan få ”frost i såret” om man går ut i minusgrader? Att man enklare blir gravid om tjejen får orgasm?

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gå in i valfri tråd som handlar om mat och kost och det svämmar över med övertygaded dessinformatörer. ?

      Du hann före 🙂 Tänkte skriva: det mesta som veganer påstår om vegansk kost och dess påverkan på kroppen.

        Ja, det mesta som veganer påstår är sant eftersom det är oerhört viktigt att sprida riktig information vid en sådan kamp och inte göra som så många köttätare som istället sprider dynga med sina egna ihopsnickrade teorier och referar till studier som är helt klart betalade av köttindustrin ? Det är bara att inse att framtiden ÄR vegansk.

          Ha ha, bara väntade på att det skulle komma in en kränkt vegan här snart!

            Inte ett dugg jävla kränkt men det börjar bli patetiskt hur folk här oprovocerat måste gå på veganism och förlöjliga rörelsen. Är det okej och sunt att oprovocerat börja snacka skit men det är att vara kränkt att svara på lögnerna? Plz.

            Den senaste påhittade ”faktan” som köttisar sprider är ”vegan kan man inte va mer än några år för magen går sönder av alla grönsaker och inget kött och då dör dom!” Haha, det om något är att vara kränkt och löjlig ?

            Varför är man kränkt för att man svarar på ett påstående? Det är bara ett sätt att tysta någon som man inte har ett ordentligt svar till, jag menar, har du verkligen belägg för det du säger så lägg fram det.

              Alltså, detta var väl inte ett forum för att diskutera de frågor en anser att någon annan sprider desinformation om, utan för att benämna dessa personer. Det blir bara löjligt när de (ehm veganer) går in och svarar på detta. Men med just veganer kan en väl inte förvänta sig annat…

                Fast du skrev inte vad som vad desinformation, du skrev bara att veganer sprider felaktig info, men vad? Vet du ens själv?
                Då säger jag, allt som köttätare säger ska tas med en stor nypa salt. För att jag tycker så.

                Inte ett dugg löjligt att en vegan svarar på dina inlägg anonym. Men du däremot har en löjlig ton.

          Men en vegansk kost påverkar inte kroppen så EXTREMT mycket. Visst, om du käkat donken i 40 år kommer du antagligen känna dig som pånyttfödd om du börjar äta veganskt, men överlag så det ingen direkt magisk diet för kroppen. Vi är omnivorer, vi kan äta i princip allt (om det är tillagat. Svårt att käka gräsmatta, men kokar du den går den nog igenom magtarmsystemet), och vi mår bra av att äta varierat. Det som är jävligt positivt med den veganska kosten är att den är snäll mot miljön, den är rik på vitaminer och mineraler, och äter du en god vegansk kost slipper du hel- och halvfabrikat. That’s it. För friska människor är vegansk kost ingen MIRAKELKUR, som många veganer i olika kostforum vill få det att framstå som. Rant over. //fellow vegan

    Gud vad jag saknar de bloggarna som var stora typ 2008-2009 de hade så mycket mer klass och stil än t ex forni som inte ens bemödar sig att stryka kläderna när hon ska göra samarbeten

    http://forni.se/2018/01/27/inspiration-fyra-outfits-fran-na-kd/

    Detta får mig att verkligen inte vilja köpa den där alibaba-beställda kläderna som fått en namnlapp NKDA insytt i nacken.
    Hon lägger upp flera av samma tråkiga foton så jag förstår inte hur denna tjej kan få samarbeten

      Ja alltså tror inte hon nånsin skulle ha valt den gula tröjan frivilligt, är ju inte alls hennes stil? Håller med om att det såg ostruket ut och lite snabbt ihopkastat :/

      Min syster köpte massa grejer i det där satintyget från NA-KD x Hannalicious och det var OMÖJLIGT att få slätt. Hon strök, ångade, hängde upp… Det var forever rynkigt.

      Kvalitén därifrån är (surprise surprise) varierande.

    Kan inte kommentera längre? 🙁

    OT men jag söker en tjej som skrev här för ett tag sedan att hon blivit lurad av Ciquelle genom att dom påstått att hennes returer varit smutsiga. Exakt samma sak har nu hänt mig och jag har inte ens haft plaggen på mig och prövat dom utan endast hållt dom mot mig! Jag är helt förkrossad och dom svarar inte på mejl utan har bara skickat en ny räkning på 1780:- !!! Vad gör man? Kan dom tvinga mig att betala? Vad hände för dig? Hoppas så att du ser detta. Er andra har jag bara en sak att säga till, handla ALDRIG hos CIQUELLE!!

      Fy fan. Detta skulle alla veta som gör samarbeten med dom. De borde steppa in och ryta ifrån mot detta skitföretag. Så gör man inte med sina kunder!!!! Det tråkiga är att youtubers och influencers inte bryr sig om vad som händer alla tjejer som köper det dom gör reklam för. 🙁

        Kan alltså jag är helt i chock, vad fasen ska man göra? Jag har definitivt inte pengar till att betala det. Hade sparat ihop i fyra månader för att unna mig en bikini ifrån dom men dessvärre var dom alldeles för små i storlekarna och nu sitter jag här med en räkning på 1780:- ?! Min enda undran är om dom verkligen kan tvinga mig till att betala dom….

          Returnerades varorna innan den 14 dagars tidsfristen? Har du valt att betala via faktura? Då kan du få hjälp av Klarna.
          Och om det nu är så att kläderna är smutsiga (vilket jag inte säger att dem är) så har de rätt att dra av en summa. Däremot kan de inte fakturera hela summan.
          Har själv aldrig beställt från Chiquell men suttit i samma sits med ett annat bolag som ”influensers” rekommenderat.

          Känns super underligt att kommentar detta under ett inlägg där man inte ska komma med rekommendationer om man inte har 100% koll på läget. ?? Däremot är det lite svårt om man inte har all fakta.

            Ja det gjorde jag. Jag är liksom 130% säker på att det inte är smutsigt!!! Hade det uppe ca 1 minut innan jag la ner det i påsarna igen. Vilket jävla bluff företag alltså. Jag är liksom mammaledig, 1780:- är nästan halva min månadsinkomst , fattar dom inte vad dom gör mot folk?! ? Det är ju ord mot ord antar jag men det känns helt sjukt att dom Sla kunna ljuga om ngt sådan och tvinga mig till att betala.

              Är ej expert, men eftersom du returnerade varorna i tid så är det mest troligt så att de inte kan öka din fakturasumma så som de gör. De kan, som någon ovan nämnde, dra av för att plaggen var smutsiga och där är det ju tyvärr ord mot ord. Ring Klarna och be om hjälp, de är otroligt tillmötesgående och måna om att kunden ska vara nöjd!

                Tack. Ja jag tänkte ringa både klarna och konsumentverket på Måndag. Men det känns som en hel evighet tills dess nu. Dom har som det är nu begärt fullpris för båda plaggen. Skrattretande i allt är att dom skrev , ledsen för det <3 , efteråt i samma mejl som dom felaktigt skrev att returerna var smutsiga. Känns sjukt oseriöst med ett företag som skickar hjärtan i mejl. Speciellt när dom försöker råna en samtidigt.

            Läste din kommentar lite hastigt i all upprördhet. Men förstår jag rätt så har dom rätt att typ ”bötfälla” mig med en summa men inte hela summan? Det känns ju också absurt för ngt man inte gjort men borde bli betydligt rimligare summa än det dom begärt nu, fullpris. Hur gick du till väga? Konsumentverket?

              Stå på dig o betala inte. De har bevisbördan för att plaggen var smutsiga och även om de visar upp smutsiga plagg så har de bevisbördan för att de var de plaggen du hade hemma hos dig. Varje gång de kräver dig på pengar ska du bestrida dvs neka att betala pga kläderna var ej smutsiga när du skickade tillbaka dem. Svara varje gång. De måste då gå till tingsrätt för att få betalt (man får inte gå till fogden om det är bestritt). Mvh Advokaten

                Tack snälla! Nej man känner sig ju helt maktlöst om så är fallet att dom bara kan få påstå ngt och sen kräva mig på pengar? Jag ska verkligen försöka. Man är ju livrädd det ska gå till inkasso eller liknade men om det du skriver är sant tänker jag verkligen inte ge med mig!

                  Viktigt att du klart och tydligt bestrider fakturan och inte endast inte betalar.

                    Jag har skrivit två mejl till dom och sagt att jag inte godkänner detta och att jag tänker bestrida det. Jag tänker klarna, konsumentverket och Allmäna reklamationsnämnden . Det måste väl vara tydligt nog eller vet du ngt mer jag kan göra? Tar tacksamt emot alla råd. Har fått skinn på näsan redan av er alla här, ni räddade min lördag.

                      Glöm inte att spara en kopia på de mail du skickar.

                  Ring in till Klarna och säg att du bestrider fakturan på dessa grunder….
                  Viktigt att tänka på att det krävs oftast att du skickar in ett brev där du bestrider fakturan. Räcker gott och väl med att skriva att du bestrider fakturan på fakturan och skickar den i retur. 🙂
                  Klarna har förresten öppet 10-17 imorgon om du känner att du vill få det överstökat.

                  Obs, jobbar inte hos Klarna.. gillar däremot att komma med fakta. 😉

                  Och som något sa tidigare, det är hos dem (inte dig som konsument) som bevisbördan ligger. Det var så jag fick rätt i min tvist. 🙂

              Det ska de absolut inte kunna göra! Stå på dig! De verkar ju ha satt detta i system. Kontakta konsumentverket!

      Oroa dig inte vännen! Har du använt dig av din ångerrätt får de lov att dra av två saker:
      i) returutgifter (frakt) och
      ii) en liten andel (ca. 10%) av värdeminskningen, om varorna ser använda eller smutsiga ut. Man ska dock kunna använda varor utan att de kan dra av summan, det är endast om varan ser mer använt eller smutsig ut än efter en normal provning av kläderna.

      En räkning på +1.7k låter helt osannolikt. Det låter som att det är hela summan? Kontakta dem skriftligen och säg att du vägrar att betala den helt orimliga summan, då kläderna inte har varit smutsiga när du skickade dem. Skulle de inte acceptera det här kan du gå vidare med det till ARN, Allmäna reklamationsnämnden, vilket jag absolut tycker att du ska göra oavsett vad för att varna dem om det här bolaget!

        ALLTså tack tack tack för du tog dig tid att svara!! Jag gråter av lycka nu, verkligen. Du har gett mig lite hopp. Jag svarade direkt att jag vägrade betala och att jag inte ens har haft varorna mot min egen hud utan haft eget plagg under. Skrev att jag inte godkänner detta och skulle ta till rättslig hjälp om så behövdes. Dom svarade dock inte utan skickade då fakturan . Dom undrade i samma mejl som dom skrev att det inte var godkänt om jag ville ha plaggen tillbaks. Vad fan ska jag med plagg som inte ens passar mig , har usel passform och lika dyra som halva min inkomst. Jag hade aldrig tanke på att behålla mer än ett plag som jag dessutom sparat till i nästan ett halvår. Känner mig så grundlurad och så besviken. Hoppas innerligt du har rätt.

          Fy så arg jag blir av såna skitföretag. Camcam borde göra ett inlägg om detta som en varning. Kanske efterlysa fler som blivit lurade så kanske ni kan gå ihop.

            JA vilken bra ide!

          Jag är också jurist specialiserat i konsumenträtt och ovanstående svar är korrekt. Oroa dig inte! ❤️ Hjälper dig gärna om du har en mejl? Men tror inte att det behövs ifall du går vidare med ärendet till ARN. Jag jobbade hos Konsumentverket i Danmark i 4 år och ARN (som vi samarbetade mycket med) är verkligen fantastiska!

          http://www.arn.se ♥️

            Tack snälla, vilka fina människor här finns. Jag mejlar dig jättegärna. Kan man gå via CamCam så jag slipper lägga ut min mejl här eller hur gör man? Tack, verkligen.

          Du måste bestrida fakturan skriftligen inom 7 dagar ifrån att du fick den annars går den till inkasso!!

        Bästa kommentaren!

        Många kommuner har även juridisk hjälp de kan erbjuda ifall du vill ha hjälp från någon på din egen ort. Gå in på din kommuns hemsida eller ring kommunens växel för att bli hänvisad rätt.

        Konsumentprogrammet Plus kanske kan uppmärksamma detta? Skadar inte att skicka in information till SVT/Plus i alla fall, många lär ju få kännedom om detta skumraskföretag.

        Lycka till!

          Tack snälla.

      Vill bara tipsa om Hallå konsument, där kan du maila in din fråga och snabbt få skriftligt svar

    Jag tror Emely bara vill hjälpa till, och det skadar ju knappast att ligga kvar och låta spermierna simma in längre i lugn och ro. Hon skriver sin sanning då det funkade för henne, någon annans sanning kanske är att äta något speciellt eller få orgasm.

      Grejen är väl att hennes sanning inte är en sanning. I detta fall är ju ingen skada skedd, blir mer förskräckt när amatörer ger hälsovård utan att ha någon faktisk kompetens. Var med i en grupp för ekologisk mat/livsstil på Facebook och det spreds så mycket hokus pokus, trams och kvacksalveri att jag inte orkade vara kvar ens för att skratta åt dumheterna.

        Ja, fy EKOLOGISK mat, vem vill bli lurad att äta mat som är odlad med mindre gifter. Läskigt ju att de där kvacksalvarna får hålla på! Det går inte att lite på någon. Säkrast är att hälla lite extra gift på ALL mat man äter, vem vet även den säkra oekologiska maten KAN var ekologisk fastän den inte är uppmärkt

          *andra gifter.

    Såg precis en trailer att Hanna Widerstedt ska vara med i lyxfällan, är det hennes nya ”projekt”? ?‍♀️

      såg inte alls henne i trailern o.O

    Alltså det värsta jag vet är när folk i facebookgrupper lägger upp frågor om sjukdomar/utslag/mediciner etc och frågar vad deras symptom kan tyda på. Jag pluggar själv medicin och blir GALEEEENNNNN. Svaren är så urbota dumma och alla utgår från endast sig själva och tar det som sanning och ger massa medicinska rekommendationer. Klart man utgår från sig själv om man ej har utbildning inom ämnet (och inte vet hur man skiljer på olika sjukdomar). Men i så fall ska man inte uttala sig och ge förslag på diagnoser det kan vara och framförallt inte rekommendera behandlingar……

      Blir också knäpp på detta samt det jag skrev i kommentaren några snäpp längre upp. Och folk som ändrar sin medicinering utan att samråda med läkare…. förstår att den svenska sjukvården är sisådär och att man inte alltid får det stöd man behöver, men när man själv tror man kan leka läkare?!

      Håller med dig. Det som hjälpt ex mig kan ju vara farligt för ex dig. Så de är bara korkat att göra sånna inlägg.
      Spec när det ibland handlar om mammor som ber om råd till sina små bebisar/barn
      Lägg den tiden och ring till en vc el 177 ist

      Gud samma här, läser också medicin och höll på att bli galen när jag läste kommentarerna till inlägget om hypotyreos för ett tag sen när folk i kommentarerna avrådde från att gå till läkaren och att man ska göra hårmineralsanalys istället…

        Jag är med i en grupp på facebook där man ger tips gällande provsvar för sköldkörteln. Blev av två personer rekommenderad att gå med i Body Cleanse Sverige som handlar om att detoxa kroppen. Gick med i gruppen för att se vad det var och blev uppriktigt mörkrädd! Hemskt vad folk köper allt som skrivs.

      Min sambo fick hudcancer, fläcken skulle han inte operera bort enligt sin egen syster. Det var bara onödigt, kolodialt silver och en elpenna skulle lösa allt! Va han osäker kunde han även använda bakpulver om ifall att.

      Jag höll på och smälla av invärtes, men fick för min sambos skull vara tyst eftersom han ogillar konflikter. Han tog såklart operationen och blev friskförklarad kort därpå, men det var på håret att det inte hade börjar sprida sig.

    Det dummaste någon berättat för mig när jag var liten var att om man gick med blött hår på vintern så fick man hjärnhinneinflammation ? ? varför skulle man få hjärnhinneinflammation av blöta toppar liksom..

      en kollega till mig (inom vården) blev nyss sparkad för att chefen fått reda på att hon gått utan jacka och i tunna strumpbyxor/klänning ute på julafton. hon hade såklart en förkylning i samband med detta, men chefen trodde att hon blev sjuk för att hon gick tunnklädd. så hon tyckte det var oansvarigt och sparkade henne..

      kan inte den myten dö ut snart, MAN BLIR INTE SJUK AV KYLA! man blir sjuk av bakterier och virus.

        Men va? Vad sjukt att hon fick sparken för en sån grej???? Snarare chefen som ska sparkas som inte kan något om ämnet ??

        HAHAHA hon blev nog sparkad för andra saker än det, om inte bör om prata med facket

        Haha lite gulligt ändå att du gick på hennes historia om varför hon blev avskedad.

        det var chefen själv som sa det på ett möte med oss allihop, och min kollega är verkligen helt felfri annars så ni har fel. facket är inblandat.

          Ojoj, det där företaget kommer få betala skadestånde så det smäller om det isåfall.

        Helt omöjligt i Sverige att bli avskedad på de grunderna oavsett om man är med i facket eller ej. Bara att driva frågan vidare via facket eller via jurist.

    När det gäller föräldraskap kan jag nog inte räkna hur många gånger man hört saker som varit helt fel men en av de ”sanningar” som jag stört mig mest på var från ett sällskapsspel. Det var en fråga om varför hönornas ägg kan ha olika färg. Jag svarade såklart att det var genetiskt och berodde på hönan men enligt spelet berodde det på om hönan var frigående eller inte. Herregud så arg jag blev, jag visste ju att jag hade rätt men de jag spelade med trodde på spelet så jag förlorade. Blev helt sjukt sur!

      Frigående höns har ju ägg med gulare gula. Höns som mår bra och får solsken har mer färg i gulan.

        Haha men alltså?

        Men nu handlade inte frågan om gulan utan om skalet och där spelar det verkligennknger roll huruvida hönan är frigående eller inte…

          *verkligen ingen (måste sluta posta för snabbt)

          Jo. Frigående höns lägger ägg som varierar i färger som olika nyanser av blått, rosa, gult och grönt. Konventionell äggundustri har bara vita/bruna ägg.

            Hahaha ? tack, behövde skratta!

              E: jag är allvarligt.

            Ååå då vill jag ha rosa ägg ?

            (… ?)

            E det så påskägg blir till? Att dom som får blå ägg blandar sig med exempelvis rosa ägg… Hur gör dom bilderna på ägget?

          Bruna hönor lägger bruna ägg. Vita hönor lägger vita ägg.

            Det är nästan rätt! (Lol på att kommentarsfältet handlar om folk som sprider sin ”kunskap” och så finns det mängder av sådana personer här ?)

            I alla fall. Generellt så värper vita hönor vita ägg och bruna hönor bruna ägg. Men sanningen är att vilken färg ägget har beror på vilken färg hönan har på sitt öra! Vita hönor har alltså ofta vita öron och bruna hönor bruna ägg (men de behöver inte ha det). Svarta hönor till exempel lägger ju inte svarta ägg.

            http://mygoldenbuffies.weebly.com/uploads/1/5/9/0/15904894/1359688775.png

            På denna bilden kan man se att hönan överst lägger vita ägg och den på nedre bilden lägger bruna ägg (rött öra).

            Det finns säkert undantag.

        Nej, det är fodret som gör gulan gulare. Höns som är ute och äter bl.a. gräs får äggen gulare gula och på vintern när det inte finns gräs så blir den blekare.

    ”Jonna har fått ägglossning”. Omg, inget får vara någonsin vara privat tydligen.

    Fast måste ändå säga att det är rätt oskyldigt. Visst är det klart att det är dumt att hon verkar tro på det men det finns värre saker.

    Förutom att man ska göra så som Emily skrev så har jag hört att olika ställningar kan påverka om det blir en tjej eller kille. Som sagt, detta tror jag inte på men asså rätt oskyldigt och roligt att läsa om….

    kvinnor förr i tiden hoppade upp och ner på golvet fler ggr för dom trodde att spermierna skulle rinna ut då xD

    För att folk älskar att säga att tro att de vet…!? Kan bli galen när folk outar medicinsk ”fakta” som är helt fel, men antar att det är för att jag är sjuksköterska. Läser om en massa råd och tillrättavisande som man önskade att folk bara linda hålla för sig själva. ??

    Undra om vi får följa varje barnförsök live sen oxå? #ingetprivatlivkvar

    Anti-vaccers och diverse foliehattar som tror att KUNNIGA forskare är ”köpta”, att samhället vill alla illa samt att människor på någon egenskapad hemsida sitter på någon hemlig sanning. Nej, sådana konspiratoriska, världsfrånvända sektmedlemmar har jag galet svårt för.

    Visst ska man tillämpa källkritik även mot högt uppsatta människor MEN det finns fan gränser.

      Det är människor som ser på för mycket amerikanska dokumentärer, de går inte att applicera på Sverige.

        Tyvärr finns det sådana i Sverige också, min egen mamma är typ två snäpp från att göra en foliehatt och jag vet alldeles för många som inte litar på vaccin, och som tror att läkemedelsindustrin bara fejkar sig igenom allt möjligt.

          Ja absolut, jag menar svenskar som tittar amerikanska dokumentärer

      Ungefär som kommentaren under Anitha Schulmans instagrambild på Johanna Möller, från deras crimesoecial.. En väl upplyst kommentar informerar om att hela fallet är påhittat och hon inte sitter i fängelse. Det är nämligen arrangerat av polisen för att svenska folket ska tro att mördare åker fast hör i Sverige. Johanna är (hör och häppna!) en skådespelerska som inte bor i Sverige!. Även terrorattacken är fejk och bilderna är från en övning två dagar tidigare.

      Herregud vad polis och regering lyckas lura oss blåögda svenskar. Tur att det finns de som upplyser oss om sanningen i denna värld full av fejknews! ?

    Som yngst av fem syskon har jag blivit ilurad det mesta och också trott stenhårt på det. Min favorit är när jag var typ tre och ena systern sa att man kunde få hjärtstopp av polly. Tog många år innan jag insåg att hon bara ville ha godiset själv. Jag däremot satt livrädd i soffan medan hon glatt tryckte munnen full av potentiellt dödligt godis. (Och camcam, hur många ave maria krävs det för att komma undan att vara satt på modd?)

      ?

    Blir så irriterad att många som kommenterar tror att bara för att ett par har samlag vid ägglossning så blir man gravid… ??‍♀️Chansen (eller risken, beroende på hur man vill se på det) är ca 20%-30% att bli gravid vid varje ägglossning.. De flesta par blir gravida inom 6 månader-1år (baserat på en menscykel på 28 dagar).

      Vilket också kan vara en anledning till varför natural cycles ”fungerar” för så många. Att det faktiskt inte blev ett befruktat ägg oavsett nc eller inte? men det får man inte säga till nc-lovers för då blir det liv i luckan

      Jag skulle väl inte säga att ”de flesta blir gravida inom 6 mån – 1 år”. Det är 50 % av paren som blir gravida inom 6 mån. Efter ett år är det 90 % som blivit gravida, dvs bara 10 % som lyckats. Efter ett år är ju äve. rekommendationen att man söker hjälp, så det är knappast standard.

      men håller med om att det är sjukt hur många som tror att sex vid ägglossning = barn!

    hörru CamCam, jag vill inte skriva på instagram för jag har ingen o-anonym, men det var jag som skrev inne hos bloggkommentatorerna.

    Och jag menade inte ju såklart inte att du har någon specialinfo om vad Hannah och Amanda tänker. Utan jag syftade på att du skrev i någon kommentar här inne ang deras podd att du tycker det verkar ha svårt att skilja på dig och bloggkommentatorerna (om jag ej missminner mig??) Dvs att du tror att de i podden inte höll isär dig och Bloggkommentatorerna.

    Men jag kanske förstod fel. Vem tror du i så fall själv att H&A syftade på?

    Nåväl nu har jag förklarat!

      Ja, vi blandas allt som oftast ihop och har även kallats för Bloggportalen ibland också.???

        Tyckte det var lite oproportionerligt mkt kritik för att vara riktat mot bara bloggkommentatorenra när de bara skrivit ett ynka kritiskt inlägg (om en instagrampost som plockades ner) här har det ju gått mer hett åt hela släkten, så jag tror de mixade ihop det lite och syftade på båda…

        Nåväl man får väl hoppas att du får svar!

    Folk som säger att barn får ont i magen om mamman äter lök eller kål till exempel. Jag undvek sånt första veckorna och fick sen veta att det enda av det som mamman äter och går över i bröstmjölken är mjölkprotein, ägg och soja. Jag började äta som vanligt utan några som helst problem. Människor är helt övertygade att deras bebisar får ont i magen av lök till exempel med det är bull.

      Fast bara för att det inte finns forskning om något betyder det inte att det inte kan vara så. Många bebisar får gaser och ont i magen om mamman äter lök och kål. Min bebis får det.

      Jag får även finnar av choklad trots att alla läkare och hundexperter säger att det är en myt.

        Hur vet du att det är så? Du kanske äter choklad när du har hormonförändringar och bebisar har ofta ont i magen eftersom tarmsystemet är nytt.

          Anledningen att vi får gaser av lök, bönor och kål är att de är svårsmälta när de ligger i tarmen så om bebisen inte har någon lök som ligger och jäser i magen, hur kan den få gaser? Det är helt ologiskt.

            Ok ska hälsa min bebis att det är ologiskt.

              Jag skulle snarare rekommendera magmassage eller pysventil ??

            Nja. Tex kål, lök och vitlök orsakar gas etc pga fruktan i de flesta fall. En form av överkänslighet. Jag kan mycket väl se att det går över i bröstmjölken också hiss vissa. Vet dock inte hur långt forskningen kommit där.

              Då antar jag att bebisen har ibs eftersom det är då man reagerar på det. Det är redan så mycket myter och okunskap kring amning så varför spä på det utan att veta? Inlägget handlar ju om människor som tror sig veta. Som ni gör just nu.

              Orsakar gaser pga fruktan? ?
              Eller det riktiga skälet vilket är pga att bakterierna bildar gaser när de bryter ned de råvarorna…

              Dock finns forskning som visar korrelation mellan kolik och den ammande mammans stora komjölksintag.

                Inte fruktan som en rädsla utan fruktAn.. ett annat ord o betydelse. 😉

        Personligen skulle jag inte lita på hundexperter i aknefrågor?

        Blå, stay in school!! Please!

          Hahaha Word! Blå är exakt den som beskrivs i inlägget haha. Tror sig ha sanningar….

            Vem är Blå?

    Läste på en amerikansk sida att man inte kan bli gravid om man har sex i mörker för då ser inte spermierna vart de ska simma… ?
    På samma sida påstod en att det inte gick att bli gravid om kvinnan red, för då rann allt bara ut.

    Länge leve lagstadgad sexualkunskap!

      Åh! Då kan jag boka av steriliseringen som ska göras samtidigt som kejsarsnittet! Det är ju bara att vara överst varje gång framöver!

        Om du dessutom tar ridturen i nattens mörker så lovar jag dig att det är 159% chans att du inte blir gravid!

    Våran lärare i högstadiet sa att kvinnan blir 3 cm längre efter bröllopsnatten! Skrattar fortfarande åt det idag ?

      Undrar hur det skulle gå till ?

      Hon kanske själv spenderade sin bröllopsnatt på en sträckbänk?

        Alternativt om det var en man så kanske han spände fast sin nyblivna fru på en sträckbänk? I så fall låter han inte så trevlig…

      Fan vad najs! Jag är en kortis och gifter mig i sommar. Skönt att bli lite längre

    Jocke är inne på TV3s Facebooksida och hånar Hanna Widerstedt i kommentarsfältet till Lyxfällans reklam. Så mogen var han

      sparade en print 🙂

    Ja, satan i gatan vad jag hatar när publiken sitter o gissar i Postkodmiljonären! Håll käften om du inte är säker!

      Alla måste svara/välja ett alternativ. Det är det som gör den livlinan så vansklig. Om bara de som VISSTE svaret svarade skulle det bli för lätt 🙂

        Nej, de säger till publiken utanför det filmade materialet att man bara ska svara om man kan. Alla svarar ändå.

      Dåligt exempel ? De måste svara

    Fast personen tror ju att den vet, och vet alltså inte om ”att den inte vet”

    När jag gick på dagis (på slutet av 80-talet) så sa fröknarna att man kunde fastna om man gjorde grimaser eller tittade i kors. Dom trodde ju inte på det själva såklart, men själv blev man ju livrädd (fast det var lite spännande också) ?

      Det där sa min mormor men jag tror att hon trodde på det själv också.

      Fast mina ögon ”fastnade” när jag var bebis. Jag lämnade med en skelning. Som kanske kommit ändå, men man vet aldrig.

    Det kan ju vara så att personen uttrycker sig konstigt men hon kan ju mena att man ska ligga innan/på/efter ägglossning. Vilket är sanning. Inom fertilitetsutrednings-svängen får man order om att ligga 6 dagar i rad med start typ 4-5 dagar innan beräknad ägglossning pga ägg är kortlivade små rackare medan spermier inte är lika kinkiga.

    Och vissa kliniker kör att man får ligga ned ett tag efter insemination. Inte för att det behövs, men för att det känns bättre. Så även om det inte är medicinskt nödvändigt så kan det finnas andra orsaker som gör att det är bra, som att det känns tryggt.

      Så läste jag också….

    ”Slappna av och tänk inte på det, då kommer det hända.” (Om att bli gravid efter ganska lång tid av resultatlösa försök.)

    Hyfsat säker på att jag kunnat vara medvetslös av avslappning utan att det gjort min mans spermier fler och/eller av bättre kvalitet.

    Med IVF tog det sig dock på första försöket med första barnet och andra försöket med knodden som anländer nästa vecka (eller ja, det tog sig på första även där, men sket sig rätt tidigt i graviditeten tyvärr.) Nej, jag har inte lyckats vara speciellt avslappnad och ”tänka på annat” någon av de här gångerna.

    Nu ska jag gå och stoppa huvudet i frysen.
    mvh, extremt lättprovocerad av såna här myter

      Är inne på andra ivf-försöket nu. Totalt runt 25’e försöket sen vi började försöka själva. Hade jag fått 1 kr varje gång nån sa ”slappna av så ska du se att det går bättre” hade jag varit miljonär. Snark!

        Hoppas verkligen att ni lyckas snart!

        Ja, om vi hade fått en spänn för varje gång någon sa att vi skulle ”slappna aaaaaav, så kommer det naturligt ska ni se” eller som någon berättade att ”jag vet ett par som ställde sig i adoptionskö och DÅ blev hon gravid!!”. Nu, 7 år senare, med ivf i bagaget och två barn som kom till slut, blir jag arg, men då, när vi längtade så där förtvivlat mycket, fanns det få saker som gjorde mig så ledsen som plumpa kommentarer. På ”slappna av”-uppmaningen började jag efter ett tag svara det som vår ivf-läkare sa en gång: ”Anna, vet du, det är en biologisk process. Du kan inte tänka dig till en graviditet och du kan inte använda tankekraft i övrigt för att kontrollera processen. Uppmaningar att slappna av är ett sätt att belägga kvinnor med skuld, eftersom det antyder att bara kvinnan gör rätt, dvs. slappnar av, kommer allt att lösa sig. Kvinnor blir gravida och föder barn mitt i brinnande krig. De är nog inte särskilt avslappnade”. Jag håller i alla fall tummarna för er! Jag ser din förtvivlan mellan raderna. Hoppas, hoppas, hoppas för er skull! Allt gott och stor kram!

          @Anna, så sant!
          Tack snälla båda ni för lyckoönskningar!

        Älvan; håller tummarna för dig!! ???

    OT. Någon som sett Therese Lindgrens senaste vlogg? Tkr hon verkar så forcerad, förändrad. Något är väldigt annorlunda bara, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.

      O ja, hon har förändrats så otroligt mycket på sistone. Det är faktiskt oroväckande att se, hon verkar må så otroligt dåligt (men spelar ett spel inför kameran). Tycker så synd om henne, hon förtjänar att må bra.

    Jag lura i brorsan 3 saker:

    1. Det finns annakondor i vassen.
    2. Du kommer bli en tjej när du fyller 9.
    3. Du måste lära dig karate annars kan någon ha ihjäl dig.

    Karate grejen var mest en ursäkt för att få egentid med lillebror att öva på hur man tar emot slag o sparkar haha ?

      Jag sa till min syster att hon måste lägga en macka bredvid sängen varje kväll så att monstret under hennes säng äter den i stället för henne, sen åt jag den själv som nattamat. ?

        Hahaha bästa nånsin!

        Hahaha så kul!?

      När vi var små lurade jag i min lillebror att han inte existerade genom att låtsas att jag varken hörde eller såg honom. Någon annan gång hade jag ersatt honom med en osynlig lillebror som jag pratade med och kramade (Kramade luften). Gick bra fram tills att han började grina och jag fick skäll av mamma 😀

      Jag lurade i min syster att om man hade fått ett sår så var man tvungen att göra rent det med citron (eller citronsaft, sån som är i en behållare som ser ut som en citron). Så när hon trillade en gång och fick skrubbsår så gjorde hon detta och jäklar vad hon skrek ?

    Oj, så pinsamt! Det där med kudde under rumpan har jag gått på. Låg så i typ en halvtimme efter varje samlag en period. ? Brukar annars vara väldigt källkritisk, men en är väl mer lättlurad och godtrogen när en är i en utsatt situation. När tiden går och går utan att en plussar på stickan så är en beredd att testa allt!
    Mvh stolt mamma

    Värst är väl alla som säger att avbrutet samlag är ett preventivmedel?

    Så jävka trött på snubbar som tror att det är helt lugnt för att dom inte kom i. (Trött på snubbar överlag visserligen)

      Well hello, här har du en som trodde att avbrutet samlag i kombination med amning skulle räcka som ”skydd”, mvh mamma till pseudotvillingar. ?

        Haha, jamen va fan. Allt har en mening ?.

          Precis, ibland kan lite dumhet löna sig!

    Min far älskade att lura i oss barn saker!
    ’After Eight är tandkrämsplattor så efteråt behöver man inte borsta tänderna’
    ’Nä, vi har sånt här kort så vi behöver inte betala!’ (Kreditkort)
    ’Ligger du på gräsmattan så kryper tvestjärtarna in i öronen och bygger bo!’
    I could go on and on….

      Min pappa brukade också lura i oss en massa som barn! Min favorit är att jag länge trodde att köttfärssås var stuvad aphjärna eftersom han en gång sa det.

      Haha huvvaaaa.. de med tvestjärtarna känner jag igen, ogillar starkt tvestjärtar fortfarande pga en sån kommentar när man va liten. 😀

    Finns ett antal amerikanska läkare på diverse till synes ”legitima” hemsidor som rekommenderar att kvinnan ligger på rygg 10 min efter samlag för att öka chansen för graviditet.
    Antar att du, CamCam, i sann källkritisk anda intervjuar ett urval av dessa läkare och kontrollerar deras påståenden? INNAN du hoppar på en bloggläsare som bara vill hjälpa ett par att få uppleva livets mirakel?
    Detta går ju inte att jämföra med anti-vaccin-foliehattar etc, jag tycker att du är skyldig den stackars tjejen en ursäkt.
    Ett första exempel, bara att googla efter fler:
    https://www.parents.com/getting-pregnant/ovulation/fertile-days/get-pregnant-faster/

      Finns så mycket sökträffoptimerade skittips när man googlar hur man blir gravid att det är helt sjukt. De skriver var som ger träffar. Den där artikeln är ju full med länkar till massa tjänster man kan köpa för att förutse ena ägglossning vilket gör mig skeptisk.

    Att om man inte ger sitt barn ett namn inom tre månader så väljer skatteverket ett namn åt en ????

      Nja, du får betala vite tills du satt ett namn.

        Ja…?

    Att eftersom enbarnspolitikem gäller (gällde?) i kina så innebar det att om en familj fick ett andra barn så gick staten in, omhändertog barnet och tog livet av det. Nog för att kina kanske inte är det mysigaste landet men kom igen. Vissa av mina kollegor är bra korkade för att vara smarta.

      Tråkig och onyanserad kommentar. Kina är ett jättespännande land som har utvecklats mycket från det agerande du beskriver. När ettbarnspolitiken först trädde i kraft har detta säkert hänt, men i mångt och mycket så har det framför allt handlat om tvångsaborter (säger inte att detta är bättre på något sätt).
      De barn som fötts har inte kunnat registreras i familjens hukou och därmed inte kunna åtnjuta skolgång och lokal sjukvård etc och skickades ofta bort eller gömdes undan – men dödades inte på det sätt som du talar om. Och dessutom har det i många år varit möjlighet för människor med pengar att betala en särskild skatt för att de extra barnen ändå kan få tillgång till det där.
      Sedan förra året är den tom officiellt avskaffad, men i alla år har minoriteter, människor från rurala områden och familjer som fött barn med handikapp kunnat få föda fler barn utan problem. Det är _många_ år sedan ettbarnspolitiken var i bruk i denna stränga mening.

    Angående Postkodmiljonären så har jag på känn att publiken har fått instruktioner om att de måste svara vad de tror är rätt, även om de inte vet. Det hade ju inte varit så spännande om bara de som var 100% säkra hade svarat.

    Fast hon hade ju halft rätt med att spermierna kan leva i upp till 5 dagar, så att ha sex innan ägglossning är jättebra det med. Fast antar att diskussionen enbart handlade om att ligga kvar ett tag med sperman i sig?
    Fråga mig inte varför jag orkar lämna en kommentar i en dag gammalt inlägg som ingen kommer läsa 😛

    Emily har ju rätt! Hon ökar sina chanser att bli gravid om hon har sex innan, under och efter.
    Så kan det ju inte skada om hon vill ligga kvar. Det gör det ju inte svårare för simmarna.

    Att berätta att jag av egen fri vilja fött mina 4 barn med kejsarsnitt brukar bidraga till livliga diskussioner.
    Säger man sen att man inte ammat barnen så har folk ämne för diskussion hela kvällen ?

    Min mamma sa alltid att jag måste äta minst 1 potatis annars tappar man håret. Trodde på det hårt & vågade inte chansa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.