473 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ?????Hej alla här ni är bäst och ger mig massor av positiv energi! Jag kommer tillbaka om någon timme, men läser allt. Jag är så tacksam över Öppet spår som ger så mycket!

    /M <3 ?????

      Jag älskar dig, M! ❤️

        ?????Hej Juristen, ❤️

        Hej igen, Juristen! ????❤️

        Jsg hade så otroligt bråttom när jag skulle svara dig förut, sorry. Men ett hjärta ❤️ fick du i alla fall, alltid något. Det är svårt att sluta le när du och andra här inne är så otroligt snälla! Tack, tack, tack!! Jag är ovanligt självmotiverande, men behövde lite skjuts ändå i det så om ni bara visste hur mycket detta gjorde för mig! Bästa du och ni!!!

        / M <3 ?????

      Hej – Underbara M! Vad glad jag blev att du lyckades hittade min kommentar till inlägget igår! ❤️ Hoppas du (och alla andra) har en fin kväll!

        Hej underbara Anja, tillbaka! ?????

        Ja, jag är så GLAD över de fantastiska orden du skrev och din vänlighet och alla likes från de andra. Det gav och ger mig en sådan positiv energi! ❤️ Det har varit som balsam för själen, det har gjort mig så oerhört gott och jag får en sådan kraft av det. Så ett stort TACK till dig och er andra!

        / M <3 ?????

        Tillägg till Anja! ?????

        Ja, tack jag har en fantastisk kväll och jag hoppas också att du och alla ni andra också har det! Jag hoppas att du, Anja förstår hur mycket du gjorde för mig när du var så otroligt snäll och omtänksam… och hur mycket även andra här inne har stärkt mig. Men att du, Anja riktade värmen så där mot bl a mig stärkte så enormt.

        Stor kram till dig! / M <3 ?????

        Bästa Anja! ????? Läs kommentaren från mig till Juristen kl 01:30, den är till dig också! Livet var bra på de flesta sätt, men nu känner jag det så där som den första riktiga vårdagen, du vet. När det är sol, klarblå himmel, ovanligt varmt ute och alla ler och hälsar tillbaka lika glatt som jag försöker göra (le även med ögonen) året om. Den energin, du vet. Så känns det!

        / M <3 ?????

    Alltså kan vi prata om @fruvidecarlsson (Instagram) som jag vet vänder sina barn tidigt i bilen men redan nu vänt sin son född 2015 framåt! Dessutom är han prematurfödd. Hon har också (vad jag iaf tyckte det såg ut som) satt sin yngsta 6 mån (korrigerad 4 mån) i nästa bilbarnstol efter babyskydd. Tror verkligen inte hon kan sitta själv än. Varför gör folk såhär mot sina barn?
    Min dotter född 2015 sitter vänd bakåt lika så hennes ÄLDRE bror född 2013.

      Finns det regler kring hur man får sätta sina barn? Tror du hon med avsikt vill sina barn illa?
      Ja herregud vi måste prata om denna oupplysta kvinna!
      Nej alltså allvarligt, det finns väl intressantare saker att diskutera? Än hur barn sitter i bilen.
      Det finns väl tillräckligt med pekpinnar som redan talat om för henne hur hennes barn bör sitta i bilen. ?

        Finns det regler kring hur man får sätta sina barn? Tror du hon med avsikt vill sina barn illa?
        Ja herregud vi måste prata om denna oupplysta kvinna!
        Nej alltså allvarligt, det finns väl intressantare saker att diskutera? Än hur barn sitter i bilen.
        Det finns väl tillräckligt med pekpinnar som redan talat om för henne hur hennes barn bör sitta i bilen. ?

        Nej ingen lag men starks rekommendationer att barnen ska åka bakåt till iaf 4 år.
        Jag vet att hon är väl upplyst om detta men tror verkligen inte att hon vill ska barn något illa men tror gon blundar för sanningen, att barn klarar av en krock bäst sittandes baklänges.
        För dig finns det säkert massa andra intressanta saker att diskutera och för mig är detta det. Barns bilsäkerhet är väldigt viktigt för mig och jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan tumma på det.

        Från https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/Trafiksakerhet/Din-sakerhet-pa-vagen/Sakerhet-i-bil/Barn-i-bil/

        Bakåtvänt är bäst
        Till cirka fyra års ålder färdas barnet säkrast bakåtvänt. En bakåtvänd stol tar emot de våldsamma krafterna och skyddar barnets känsliga huvud och hals. Små barn som åker i framåtvända barnstolar löper fem gånger högre risk att dödas eller skadas svårt, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar. Därför ska du inte vända ditt barn för tidigt. Rekommendationen är att barn sitter bakåtvända så länge som möjligt, normalt tills de är ungefär fyra år.

      Bor i Storbritannien och här brukade man vända ungen framåt när den nått 9kg, dvs yngre än ett år för vissa bebisar. Nu håller de på att ändra lagen till – håll i er – 15 månader innan man får vända barnet framåt! Helt absurt. Var tvungen att beställa våran bakåtvända stol från Sverige.

        Nej alltså jag förstår inte hur resten av världen inte kan förstå hur mkt skada det gör! Bra ändå att du beställde en från Sverige!

        Fast man kan visst bakåtvända stolar i UK, även om det inte är så vanligt. Det har jag gjort.

      Min dotter sätt helt själv vid 4 mån, ”Kröp-gick” med raka ben och armar vid 6 mån…. barn e olika.. ..

        Jo tack jag vet att barn är olika. Min dotter ålade vid 3,5 månad och kröp strax efter. Min son var närmre 6 månader då han börja åla.men hon är inte direkt sån som inte delar med sig av saker så har ju sett att hennes dotter inte kan sitta.

          Man rekomenderas byta från babyskydd till bilstol när barnet kan sitta MED stöd. Ska du hålla på med pekpinnar kan du ju ha rätt fakta.

            Från ntf.se ”Först och främst är det viktigt att barnet kan sitta stadigt själv innan man byter till bilbarnstolen.” Från 1177 ”När barnet kan sitta själv utan stödl”
            Så right back at ya

            och från hennes egenblogg då hon iaf förut var ambassadör för besafe ” Och byt till stol nummer 2 så fort barnet kan sitta själv utan stöd”

            Ha ha va fan.. MED stöd sitter dom ju typ direkt!!! Men UTAN stöd låter ju mer rimligt, tycker du inte det?

              Tack!

        WOW!!! ?? Min unge kröp ur snippan vid förlossningen HELT SJÄLV!! Och gick direkt! Får ju inte glömma att säga att hon även pratade direkt när hon föddes! Helt sanslöst tidig., barn är ju olika..

      Mot den kunskap och de råd som finns hur ett barn klarar en krock.

    finns det nåt sätt att ”kollapsa” trådar med tex 100 svar? tycker det är svårt att se vad som är svar på andra kommentarer och vad som är en ny kommentar. hej!

      Jag kan kolla med de som bygger min nya blogg…

        jaaaaa! ser så mycket fram emot det.

      På mobilen söker jag på de 3 prickarna högst upp till höger. Hitta på sidan. Sen något sökord. (Har android.)

    En till grej någon mer som stör sig på Linda Bloms tonårsfasoner på instastorie där hon lägger upp att hon är på sjukhuset och sen inget mer. Alltså lägg av sånt höll man på med som tonåring som längtar efter uppmärksamhet. Sen alls hennes reklaminlägg som kommer upp och sedan raderas för att komma upp igen. 2-3 gånger om dagen sker detta. Och på bloggen är det ju nästan bara reklam som kommer.

      Förstår inte heller syftet med att lägga upp ett reklaminlägg och sen radera för att lägga upp det igen, tycker det är så drygt! Det gör att lusten att köpa det som hon gör reklam för minskar och som att hon verkligen försköker trycka på en reklam. Man blir lite mättad, ungefär som när alla bloggare gör reklam för samma saker samtidigt

        Hon vill antagligen att ingen ska missa detta FANTASTISKA erbjudande på denna hemliga sidan som man bara kan nå via en adlink, suck!
        Ja men precis så känns det!

    Lets talk about sex baby!

      Let’s talk about you and me!

        Let’s talk about all the good things
        And the bad things that may be
        Let’s talk about sex

          Shut up, and sleep with me, come on why dont you sleep with me, shut up and sleep with me, uhuh why dont you sleep with me?

            Hahaha jag dör. Den låten minns jag ?

            Hahaha älskar! Det blir dagens soundtrack??

    Jag misstänker att jag har fått någon mildare variant av vestibulit (med mildare menar jag att det ”endast” gör ont vid och efter penetrationssex). Finns det någon som har tips på hur man kan bli frisk från detta alternativt få bort symptomen?
    Mvh ledsen

      Använder du nåt slags glidmedel? Jag rekommenderar helt vanlig babyolja.

        Vill flika in och säga att babyolja inte bör användas om kondom används då det kan lösa upp och förstöra skyddet. Utan kondom är det bara att glida på för fullt men skyddar man sig med kondom bör man ha koll på vilket glid som är kompatibelt.

      Min f.d vestibulit blev värre av p-piller (provat olika sorter) Inte haft problem alls den jag slutade för 15 år sen (OBS säger inte att det helt säkert berodde på p-piller eller att du ska sluta, bara ett tips på eventuell orsak)

      Hej! Jag har diagnosen vestibulit, blev diagnostiserad sommaren 2014. Det har varit en lång och knaglig väg till att bli friskare, men idag är jag bra 95% av tiden. Här är iaf mina tips som funkat för mig:

      1. Blir du våt och upphetsad vid sex? Prova längre förspal osv, men främst glidmedel som är snällt mot slemhinnorna. INGET som bränner!
      2. Fokusera på att göra sex positivt. Dvs lägg stort fokus på dig och din njutning och avsluta direkt (och då menar jag direkt!) om du får ont.
      3. Penetration är inte allt! Gör annat, låt din fiffi och dina slemhinnor vila.
      4. Byt preventivmetod! Jag hade p-stav och cerazette när jag började få ont och framförallt cerazette är länkat till nervsmärta och sämre lubrikation. Jag har kopparspiral idag och min fiffi mår så mycket bättre.
      5. Ta på dig själv, på ett osexuellt sätt! Smörj gärna med någon form av kräm/olja så din hjärna och dina nerver inte associerar beröring där nere med smärta endast. Detta är också vanligt att man får på ”recept” om man går till en barnmorska/gynekolog som arbetar med den här sortens smärtproblematik.
      6. Prata om det! Jag kände mig så himla dum och jobbig och framförallt ledsen över min diagnos. Jag har pratat med både psykolog och med min kille om detta och jag har på olika sätt förstått vad som ledde till vestibuliten i första hand.
      7. Menskopp. Allt som torkar ut i slidan ska BORT! För mig gällde det också att slänga dåliga trosor, så som string eller de som sitter dåligt.

      Jag fick vestibulit av en kombination av att jag pressade mig själv till sex (killen hade ju rätt att komma, att jag inte hade det skönt var ju inte viktigt i sammanhanget), dålig lubrikation och p-metoder som gjorde det hela värre. Var snäll mot dig själv och var snäll mot din fiffi! Ta hjälp av vården eller facebookgruppen ”Vestibulit och Uretrit” – där finns många som både blivit friska och som är aktivt dåliga. Lycka till, det går att bli bättre <3

      Ja avstå från sex. Det är jobbigt. Tar tid men går över. Kram. Men att hångla och sånt går ju bra.

      Jag har läst och hört att det funkar med botox ”down stairs” så att säga vid problem med vestibulit.

      Åh, om möjligt, ta kontakt med gynekolog/barnmorska. Min erfarenhet, efter väldigt mycket om och men, finns det professionell hjälp att få. Vill också peppa, vestibulit kan verkligen bli bättre (även om en ibland själv kan tvivla på den saken).

      Jag fick vestibulit för ca 15 år sedan i samband med att jag bytte p-piller. Det var ett helvete fram tills jag började misstänka p-pillren och när jag slutade med dem tog det några månader innan det försvann. Har inte kommit tillbaka sedan dess. Så mitt tips är att se över ev preventivmedel och byt ut isf.

      Har du fött barn? Jag hade jätteont vid sex ändå till att jag fött mitt första barn. Som om jag var för trång eller nåt förut.
      Glidmedel är ett måste.

      Asså du kan ha en sjukdom eller så har du bara haft för mycket sex och typ fått skavsår i fiffi, det senare hände mig och löstes med en sexfri vecka och sen sex Max en gång om dagen efter det. Hoppas det löser sig ?

    Tips på bra dejtingsidor om man inte är ute efter heteronormativ tvåsamhet? Blev avstängd från happypancake när jag skrev att jag lever i en öppen relation och söker någon mer att träffa, så happypancake behöver ni inte tipsa om:)

      Många på Tinder skriver ju att de är i öppen relation. Testa det. Vet också att det finns en ”trekantsapp”, dvs egentligen mest för tillfälliga sexuella förbindelser, men säkert många där också som letar efter något mer seriöst. Minns dock inte vad den heter…. någon annan som vet?

        Okej, tinder har jag inte testat. Surade ihop för att den krävde att jag hade Facebook (då, kanske har ändrats nu). Kanske får ge den ett nytt försök. Trekantsapp låter ju roligt också i och för sig?

    Jag blev förvånadöver att Isabella var på biblioteket och lånadeböcker idag. Det verkar inte passa in i hennes nya livsstil.

      Ojdå ?

      Haha, jag blev sur över att hon har alla fantastiska böcker framför sig och lånar tre pippiböcker! Så tråkigt och okunnigt! Jag försöker att inte störa mig på att folk är så ruskigt konservativa när det kommer till barnböcker men det är svårt. Vi har en av världens bästa barnboksutgivningar, vi har fria bibliotek med utbildad personal som kan guida och så lånas det ändå bara Alfons och Pippi!!! Kom igen!!! /Bibblot

        Vem avgör vad man lånar? jo låntagaren, andra behöver ju inte gilla vad man väljer.

          Det är klart men det kan samtidigt vara trist för att folk missar så mkt bra. Kan tänka att det finns såna känslor i de flesta yrken?

        Jag vet inte om det fortfarande finns eller är lika bra men barnensbokklubb var ett as bra sätt att få tag i skitbra barnböcker när jag var liten, där kunde man läsa recensioner från medvetna vuxna eller andra barn i tidningarna.

    Jag var på dejt innan. Hon sa – Jag älskar dig. Jag svarade – Åh.. Tack

    Nu ska jag på dejt nr två med mr Pringles och Netflix

      A happy ending m.a.o ?

      Hur många dejter?

        För få! Några stycken utspritt på några månader. Älskar henne inte, men att svara tack var kanske inte mitt smidigaste drag. Var lite stelt efter det haha

          Haha det kan jag förstå men alltså lite väl tidigt då ju.
          Inga mer dejter nu då kanske

    Var på bio idag med min kontaktperson och såg The Greatest Showman. Den var väldigt bra 🙂

    Hoppas ni alla hade en fin lördag! <3

      Gjorde exakt likadant men för några veckor sedan! Gillade dock inte filmen haha, kändes som en barnmusikal??

    Alltså. Jag måste bara få ut det här för hela världen. I höst kommer hag att flytta till Kalifornien till mannen jag älskar mest på hela jorden. Som jag haft ett distansförhållande till i fyra (!) år då jag har varit sjuk. Jag är så jävla lycklig att jag har inte sovit på 48 timmar. Tänk att vi äntligen kommer att vara tillsammans, blir helt febrig bara av tanken! Jag trodde inte att man någonsin kunde bli såhär jävla lycklig. Har fått nypa mig i armen flera gånger idag. Efter tre års operationer är jag äntligen friskförklarad och vi kan få vara tillsammans på riktigt. Har så mycket att fira så jag vet inte vad ♥️

      Men GUD så härligt!!!!! Åh, jag önskar er all lycka!!!!! <3

        Tack ♥️♥️ Jag råkade posta igen, druckit lite mycket vin pga så glad!! Kan du radera? ?

      Mem FAN VAD HÄRLIGT!!!
      Berätta mer, om du vill såklart. Älskar kärlekshistorier?

        Åh jag kan berätta hur mycket som helst ? Vi träffades på en fest i USA. Jag var full, han nykter. Jag kastar mig över honom (han hatar när folk han inte är familj med är ens i närheten av hans personal Space) och skriker ”låtsas vara min pojkvän” då det var några killar som inte lät mig vara ifred. Han fick lite panik men ställde upp och jag har inte vågat berätta för honom att han kan sluta låtsas än ? verkar som han tog uppdraget kanske seriöst… vi har aldrig haft oddsen på vår sida då han reser i jobbet ca 250 dagar om året och jag har haft operationer så det har varit kämpigt. Men vi klarade det och nu äntligen är det vår tur ♥️ Wahhhhh är SÅ GLAD

      Åh grattis! Så jäkla härligt!

      ?❤

      ?????GRATTIS Bibba!!

      / M <3 ?????

      Blir så glad av sånt här!!!!! ❤️❤️
      Grattis till kärleken! Hoppas du kommer trivas i staterna ?❤️

      Länge leve, kärleken! Idag skänker jag en tanke till dig och önskar dig all lycka till framöver. Vilken krigare du är! Mot alla odds! ❤️

        Till Anja!?????Jag har läst igenom dina kommentarer Anja, även tidigare Öppet Spårkvällar lite mer ordentligt igår och fler än förut. Du skriver vänligt och peppande åt alla här! Jättesnällt av dig! ?
        M / <3’

    Sambon sitter jämt och spelar på gitarren på kvällarna, typ som andra kanske stickar för att slappna av. Han filar på en egen låt. Samma låt. I två år. Samma riff om och om igen sitter han och spelar. Vill inte såra honom men är för jävla trött på den där slingan. Har försökt några försiktiga frågor om han inte skulle börja på nån ny låt, men det går inte fram. Vad gör man?

      dags att skippa försiktigheten då. var lite mer rak på sak. ”jag klarar inte av den där slingan längre” kanske?

      Varför vara så försiktig och försynt? Gör dig hörd damnit. Säg som det är. SKAVSÅR I ÖRONEN!
      Nä fy fan vi måste sluta vara så pryda och tala om hur vi känner och mår i våra förhållanden. Det är inte bara hans värld, den är din också. Ska han syssla med något som låter får han väl visa lite hänsyn .

      Haha vad jobbigt. Kanske han kan få en elgitarr med hörlurar? ?

      Beundrar ditt tålamod. Mitt hade trytit för länge sen. Ugh vilken örontortyr. Säg i från.

      Haha, ja vilket tålamod.
      ”tyvärr” är jag nog för rak. Framför allt när jag blir arg så hade det kanske blivit en grej jag sagt.
      Du kan väl be honom klonka på den när du inte är hemma. ?

      Lite mindre rakt än de andra tipsen… Men om du är rädd att såra och det är en känslig typ kanske du kan ge gitarrlektioner i present så han kan utveckla sina skills lite och kanske få ett annat ställe att spela på??

      Herregud – vilket tålamod!
      Min man visslade samma melodi typ fem gånger i rad förut när han diskade – blev galen och ba ”men sluuuuta, kan du bara en melodi kan du vara tyst”?

      Be honom lära sig några andra sånger, typ någon av dina favoriter

      ????Hej ”Öronvax”! Jag läste din och allas kommentarer igår, men svarar på några fler nu. Jag har haft en sådan pojkvän/ sambo som spelade och sjöng samma låtar igen och igen. Ibland kom han plötsligt på att han kunde ju riktigt många melodier, ? men oftast fick jag höra någon till några igen och igen. Timmavis! Det var ju charmigt i sig bara det och oftast skrattade jag åt det och med honom, aldrig åt honom. Han var så glad jämt när gitarren åkte fram, även det hjälpte till. De första åren gick det bra, inte minst för att jag har ett bra tålamod och är en mycket tacksam person… men på slutet innan förhållandet rann ut i sanden av olika viktiga anledningar så bet jag allt oftare ihop och tänkte ja, ja han får väl spela. Men han var duktig och jag blev glad av det ändå. I ditt fall kanske du kan försöka säga lite försiktigt att du är tacksam över att han spelar och sjunger för dig och att det har varit bra och roligt, men att det kanske finns någon mer låt han kan försöka sig på. Gå gärna varsamt fram, det kan vara jättekänsligt.

      En annan sak: fåglarna kvittrar här utanför fönstret. (Nu i januari månad…) Godmorgon! Ha en fin dag!

      / M <3 ????

    Någon som vet varför house of Philia opererats? Hon skriver bara att hon inte orkar skiva om det… lätt cliffhanger

      Ja, varför skriva om det alls när hon nu inte orkar skriva om det? Dags för mig att sluta läsa där, stör mig bara…

        Det är väl ganska typiskt henne.. säga a men inte b.

    Har gått och blivit så förbannat fjortis-kär i Harry Styles. Alltså nu! Liksom 10 år efter 1D. Jag är dessutom 33 år gammal. Skäms lite men kan inte sluta bildgoogla. Alltså herremingud, Harry Styles är det vackraste jag har sett i hela mitt liv!
    Mvh, rösvinsberusad och tantsjuk

      Jag vet vad du menar! Jag följer till och med ett konto på twitter vars enda syfte är att lägga upp bilder på Harry Styles…
      Mvh 24 och fjortis at heart

      HAHAHAHA! JAG MED!

      Men hur kan man inte vara kär i honom? Han är PERFEKT. Ska på honom i Stockholm i mars. Kommer dagdrömma i veckor efter ? Mvh 27 åringen som har varit på två one direction konserter.

      Åh jag är inte ensam!!! ?❤️ Avgudar honom! Han var så fin i långt hår ?

    För alla som varit sugna på Bellas knäckeskulptur. Chans att köpa originalet.

    https://www.bukowskis.com/sv/lots/1008618-hertha-hillfon-skulptur-terrakotta-signerad-o-daterad-82

    Har aldrig sett Gossip Girl…förrän nu. Är dock uppvuxen med OC, One Tree Hill och de där andra serierna man ”skulle” se i tonåren. Måste dock säga att det är en rätt ok serie. Främst kollar jag för att Dan Humphrey är förbannat snygg alltså. Mmmmmmmm.

      Älskar GG! Sett den två vändor nu. Kör en tredje efter Greys?

        Kul! Då verkar den värd att se.. 🙂 Känner mig sjukt efter, men vad tusan….

          Samma här! Började kolla gossip girl för någon vecka sedan kanske! Är på säsongsavslutningen på säsong 2! Har den uppe just nu, pausat för att lösa denna tråd ? jag tycker den är liiiite seg i början, längtar till de sista säsongerna!!

      Jag missade alla såna serier när de var ”inne” men kollade på både OC och Gosspi girl nu när jag var föräldraledig. Älskade båda, men GG var bäst. Men min crush var snarare på Chuck än på Dan 😛 Gillar också Pretty little liars. Va finns det mer för bra serier inom den genren?

        Har sett både Gossip girl och Pretty Little Liars och OC och alla de där.
        Men ny serie att rekommendera är Riverdale – den är inte i samma klass som de andra men det är lite samma stuk drama och spänning!

          Inte helt exakt samma spår men devious maids och faking it är lite åt det hållet och jävligt bra på olika sätt. Och skam såklart.

        Chuck är inte heller fy skam. Dans karaktär såg jag i filmen ”Easy A” och undrade vem den snyggingen var. Sökte och såg att han var känd från Gossip Girl. Sen dess är jag fast.

        Andra serier i samma genre.. Ja alltså One Tree Hill som sagt, Gilmore Girls (aldrig varit jätteförtjust i den dock). Sen brukade jag se Desperate Housewives när det begav sig, och 7th heaven. Okej, det är ju viss skillnad på serierna, men amerikanskt, kärleksdraman osv.

        CALEB!
        De snyggaste jag någonsin sett, så vacker! ❤️❤️

        Nadia : här kommer min tips. ?
        Dirty sexy Money
        Greek
        90210
        Lying game
        Dallas
        Revenge
        Mistresses
        Secret and lies

      Tycker ni att OC och GG spårar och blir lite tråkigt efter några säsonger eller är det jag som har sett dom för många gånger? Minns inte om jag tyckte det första gången jag såg dom..

      Har aldrig någonsin sett såna här tjejserier. Endast Desperate Housewives. Började också med GG igår. Redan sett 5 avsnitt, men vet inte helt vad jag tycker? Ska jag ge det en chans och se vidare? 🙂

      Började kolla GG för en vecka sedan och är i slutet av säsong 2 nu. Är nästan pinsamt engagerad och indragen i serien och kan på riktigt vara på jobbet och längta efter att få komma hem och kolla. Hjälper inte att jag började kolla under tiden i månaden jag har ägglossning och hormonerna dansar disco i kroppen ?. Blir inte sämre av att det finns en del ögongodis i serien ?.

    SNÄLLA hjälp mig med era kloka tips och råd!

    Jag blev utbränd för två år sedan och fått utmattningssyndrom och sömnproblem. Sen dess har livet liksom stått still. Jag har gått om tredje året på mitt femåriga program, två gånger. Jag kommer ingenstans och typ KAN knte plugga längre, hur mycket jag än vill. På vc får jag bara antidepp och benzo för att sova. Har nog inte somnat av mig själv på två-tre år. Jag vet inte vad fasiken jag ska göra, hur går jag vidare med livet? Har en fantastisk sambo som jag lever på och ljuger för. Säger att jag skriver lite tentor och kuggar, men egentligen skriver jag inte ens dem. Jag har alltid varit en top-student, och nu har jag blivit, typ trög? I år fyller jag 30 och bara tanken att jah kunnat vara klar med min utbildning i sommar, men har minst två år kvar, ger mig panikångest! Vad ska jag göra? Både psykolog och läkare som jag träffar separat på vc, låter mig leda allt typ. Läkaren skriver ut vad jag vill och psykologen nickar bara och håller med om allt. I somras åkte jag in akut pga medicinförgiftning och läkaren jag träffade lovade att remittera till psykiatrin, men den skickades aldrig iväg (ser jag på minavårdkontakter). Är så jäkla TRÖTT på att inte komma någonstans. Inte kunna plugga eller orka träna. Någon som känner igen sig? Är så lost ;(

      Jag skrev ett jättelångt svar i något inlägg här om min egna rehabilitering och jag har varit i exakt samma situation som du men det som hjälpte mig är en typ av behandling som heter ”sömnrestriktion”.
      Jag var extremt skeptisk och förstod verkligen inte hur ”att inte sova” skulle hjälpa mig att sova men sedan jag avslutade min behandling för flera år sedan så har jag inte tagit en enda sömntablett och kan nu sova helt på egen hand.
      Googla på ”Sömnrestriktion” och se vad som finns där du bor och bor du i Stockholm så kanske jag kan rekommendera några ställen.

        Tack så mycket! Ska kolla upp, så jäkla trött på alla piller. Bor i Uppsala, så inte långt ifrån och tar gärna tips!❤️

      ?????

      Till: ?

      Jag skriver mer om en stund, men inser du att det finns en massa kraft i dig trots allt?! Du vill förändra din situation och därför kommer du att lyckas! När det gäller god sömn känner du säkert till alla tipsen redan, men att motionera sig riktigt härligt trött helst så att du får dagsljus (minst 20 minuter per dag) och att inte glömma bort att äta ordentligt (alternativt få i dig någon form av näring i alla fall om det t ex t o m är svårt att äta) men även få in avslappning t ex i form av gärna dagligt varmt bad / varm dusch en bra stund, värmedyna, avslappnande musik, en lugnande röst /inläsare (ljudbok), frisk luft, tillfällen att skratta om möjligt, eventuellt yoga och liknande låter simpelt, men kan vara _skillnaden_. Klappa på ett husdjur (sitt eget eller andras), repetera upp skillnaden på självkänsla och självförtroende (gärna genom en ljudbok), tala sig själv tillrätta och sänka kraven, stänga av snurrande tankar om det som varit så att du bara blickar framåt gällande t ex studierna, osv är så mycket värt! Kram till dig!

      M / <3 ?????

      Hur känner du inför att ta ett studieuppehåll? Är det möjligt? Jag tänker att det kanske vore skönt att släppa plugget ett tag och fokusera på att bli frisk. Det är inte ett misslyckande att inte bli färdig när man tänkt sig, livet kommer ju som bekant emellan ibland, och då är det fullt tillåtet att släppa pressen på sig själv och prioritera om lite för att man ska må bra. Hoppas att du mår bättre snart!

      Förstår att det är tufft. Det är så jävla stört attför att få rätt hjälp så måste en kriga för det, o h ork att slåss med vården är det minsta en har med utmattning.. Men, om du har någon vän eller någon som kan hjälpa dig.. Byt vårdcentral, du kan skriva dig på vilken som helst! Byt psykolog, be att få en som jobbar med KBT, sömnrestriktion tex som CamCam skriver om är KBT. https://www.stressmottagningen.se ligger i Stockholm men är experter på stress/utmattning, be din läkare om remiss!

      ?

      Det som hjälpt lite för mig var att ta en dag i taget. Jag försökte att se livet ur ett helhetsperspektiv. Det fanns tre saker som jag prioterade, äta, ta hand om mitt hem, plugga. Jag försökte också att sänka kraven. Det är okej att bara diska tre glas. Det är okej att bara plugga termer i tio minuter en dag eller två. Det är ok att inte orka, försök att tvinga till att göra något av dina prioriteringar några minuter sen släpp det. Träna på att aktivera och stimulera hjärnan i små tapper. Mitt schema i början var, äta en macka, stirra på fem stycken termer efter den mackan, sedan vila. Hoppas det blir bättre för dig ?

      Fy vad tufft du har det! Jag har erfarenhet av utmattning, depression och svåra sömnproblem.
      Jag tänker spontant att du behöver en paus från dina studier. Du skriver själv att du inte deltar (skriver inte tentorna), att du känner dig stressad över dina studieresultat samt ljuger för din sambo. Kan du ta ett studieuppehåll så att du får tid till återhämtning? Känslan och pressen att ”misslyckas” är förödande i din situation. Ge dig själv tillåtelse att landa och ta hand om dig själv ❤️

      Jag tycker även att du ska försöka byta psykolog! Att ha förtroende för den som ska hjälpa en är det viktigaste i en terapeutisk relation.
      Ligg på om remissen till psykiatrin. Kolla även upp om du kan söka dit via egenremiss (info om detta finns på din psykiatriska mottagning, på Mina Sidor i Vårdguiden 1177).
      Finns det möjlighet för dig rent ekonomiskt att gå till en psykolog privat så är det ett jättebra alternativ. På det sättet har du möjlighet att välja psykolog själv samt få ny hjälp fortare.

      Ang sömnen så försök att komma igång med fysisk aktivitet. Jag vet att det är skitsvårt och tar emot men det hjälper verkligen.
      Något annat jag kan rekommendera är att ta en hög dos Magnesium till kvällen, det har en lugnande effekt.
      Försök även att skapa en ”lugn rutin” innan sänggående. För mig är det en kopp te (utan koffein) till kvällen. Kroppen och medvetandet skapar minnen av ”nedvarvningen” vilket i sin tur sänker ångestnivån. Den varma koppen och lukten av teet påminner mina sinnen om att ”nu är det kväll”. Låter flummigt men för mig funkar det ?

      Jag tror också att du ska prata med din sambo kring ditt mående. Ta den hjälp du har i ditt liv och var inte så hård mot dig själv.
      Det tar tid att komma ur en utmattning men det går!

      Lycka till! Och jag hejar på dig!

      För mig hjälpte det att dricka te – bedtime (den är rogivande,) och lyssna på avslappnings musik innan jag ska gå och lägga mig, just för att bli lugn och slappna av. Sedan gå upp samma tid varje dag för att det blir lättare att somna då. Oavsett om du sovit dåligt gå upp. Det är jätte svårt men då kommer du sova bra nästa natt. Det är inget misslyckande att gå in i väggen det händer den bäste . skulle fd kunna ta studieuppehåll ett tag och jobba lite granna? Kanske med nåhonting helt annat än det du brukar och som är lite praktiskt? Just för att få lite energi .och nya inputer ??

      Till ?: Du har fått många bra tips här men om du testat allt du kan för att förbättra sömnen och det inte hjälper kan jag tipsa om tyngdtäcke (bolltäcke, kedjetäcke eller fibertäcke – finn olika typer!). Be om att få träffa en arbetsterapeut som kan förskriva det! Arbetsterapeuter arbetar också med att få vardagen att fungera och kan hjälpa dig med mer ”hands on”-strategier än vad en psykolog generellt brukar kunna göra! Lycka till! ?

    Vill bara säga att efter haft distansförhållande och ha pendlat Sverige-USA i 4(!) år så flyttar jag äntligen till mannen i mitt liv! Trodde typ inte att man kunde vara såhär lycklig, har inte kunnat sova på 48 timmar för jag är rädd för att det är en dröm. Tänk att vi äntligen ska få vara tillsammans ♥️ Vi har inte kunnat innan då jag varit sjuk under tre år och opererats ett 10tal gånger men blev igår friskförklarad. Livet, livet kan vara så jävla bra. Nu är det min tur, äntligen ?

    Känner mig lägre än lägst och typ hopplös. Har typ alltid känt mig nedstämd. Stormig familj och massa drama och år senare ligger jag här i sängen helt ensam. Har inga vänner och min sambo blev nyss arg för jag alltid mår dåligt. Jag försöker verkligen så hårt, speciellt på senaste men känner att alla försök blir osedda. Ibland bara känner jag mig så fel. Som världen är ett pussel och jag bara passar inte in oavsett hur jag försöker vrida och vända mig. Jag har gått i terapi av och på i snart 10 år och käkat medicin periodvis men inget verkar bita. Skäms för att ens fläker ut mig privatliv och tog bort mitt vanliga nick. Hoppades väl bara på och känna mig mindre ensam…

      Du är inte ensam! Känner precis samma!
      Har haft riktigt dålig uppväxt med narcissist och alkismamma och ibland känner jag bara att hon verkligen förstörde mig för livet. Känner mig som ett vrak de flesta dagar och som att man hela tiden måste låtsas vara glad. Har egentligen inga tips att ge dig mer än att kämpa på men ville i alla fall att du skulle veta att du inte är ensam med dina känslor 🙂

      Är lite i samma sits här, så du är verkligen inte ensam. Själv är mitt liv ”perfekt”, med vänner och fest och familj och sambo. Men ångesten tar kål på en.

      Styrkekram❤️

        ?????

        Till ? igen:

        Prata dig själv tillrätta (ibland eventuellt högt) genom att säga/ tänka: ”Nej, du / de här tankarna inte vara här nu där jag ska sova. Gå ut!”

        Låter konstigt, jag vet, men om du blir orolig och du t ex tänker på just studierna eller på en person som stressar dig så tänk att sovrummet ska vara fritt från sådana tankar.

        / M <3 ?????

      Jag har inga bra råd men kan skicka med dig att jag har haft det liknande, jag mådde dåligt om mitt ex fick mig att må ännu sämre för att jag gjorde honom ”deppig” med. Min barndom var tuff och jag levde ensam och isolerad i flera år, tänk dig verkligen ensam. Jag hade ett ensamt arbete, ingen närvarande familj och jag var för trasig för att kunna behålla vänner. Jag slutade gråta tillslut för det fanns ingen mening med sorgen ens.
      Idag har jag en fantastisk man som stöttar mig i allting, accepterar mig som jag är och kräver ingenting i gengäld. Jag somnar varje kväll tätt intill mina två små barn och två katter. Det finns alltid en chans till förändring och du är en människa precis som alla andra som förtjänar att tas emot så som du är och jag hoppas att du på något sätt kan hitta stryrkan och tro på det.

        Tack för alla svar. Vet att jag inte är ensam om mina problem men när jag t.ex bråkat med sambon har jag ingen att ringa och snacka av mig med. Därför man vände sig hit väl haha.
        Jag funderar på och lämna men blev hemlös när jag fyllde 18 så tror den skräcken är för stor. Har ingen inkomst för tillfället och bostadsmarknad är ju som bostadsmarknad är! Ikväll får té i mängder vara trösten. Man blir ju faktiskt lite varm i hjärtat av det med.

    Hej alla!

    Jag har nyligen blivit butikschef för en butik som jag har jobbat i i några år.

    Är det någon här som har erfarenhet av att få en högre position inom samma jobb? Jag har alltid haft en bra jobbrelation med alla mina kollegor och alla är glada för min skull att jag fick positionen, MEN, det är lite svårt att vänja sig vid att behöva vara ”boss-y” och fördela uppgifter till alla, utan att de blir irriterade. Har någon tips på hur man bäst utvecklar ens relation med kollegorna? Kanske rent av tips på bra böcker/artiklar hur man är en bra ledare/chef?
    Vill inte att det ska bli en sådan typisk förändring att mina kollegor tycker jag förändras för mycket och att de inte tycker om mitt nya jag.

      Grattis till jobbet! Jag har varit i samma situation och det är inte så lätt. Jag tror inte man kan vara ”kompis” och en bra chef samtidigt. Tror du behöver skaffa dig distans till dina kollegor. Det tar tid men det går. Jag upplever att man inte kan vara en i gänget längre när man är chef. Det är svårt när man tidigare jobbat på samma arbetsplats och ”kliver upp” till chef. Är nog lättare att komma till ny arbetsplats. Men det går även om det tar tid! Lycka till!

        Tack så mycket!

        Ja, jag känner lite samma som dig. Mina docenter på min utbildning har också sagt att de starkt avråder från att kliva upp i karriären på samma arbeitsplats, då det är svårt att förändra relationen med kollegor.

        Hade bara så gärna fått höra någon säga motsatsen, haha. Än så länge är allt okej, men det är nog bara en tidsfråga innan något klagomål kommer in och då vill jag vara förberedd.

          Boktips: Neuroledarskap av Gospic. Baserad på forskning om hjärnan och mycket bra.

          Va bara en ärlig och rak chef så kommer det gå bra, jag älskar min chef och anser henne vara min vän, såklart gör hon saker jag inte gillar ibland men det är hennes jobb och det fattar jag. Kommunikation är allt, säg rakt ut vad som måste göras och varför om det är något negativt. Lycka till

      På chef.se brukar det finnas bra tips och tänker även att t.ex. unionen/facket har mycket information.

      Men borde vara vanligt i butik att bli chef den vägen? Kanske finns det någon i en liknande roll (om det är en kedja/finns flera butiker) som du kan rådfråga?

      Lycka till! 🙂

        Inom mitt företag är jag den första åtminstone. Innan mig har de alltid anlitat en ny person som butikschef när någon har slutat. Dels pga de behöver/vill ha butikschefer med en utbildning inom handel och det har de flesta ej haft.

        Tror det hela gör mig lite osäker också, då jag bor utomlands och kan inte detta språket 130% perfekt. Så vill på något sett bevisa att jag kan detta bra.

      Hej! Jag ge varit i en liknande situation när jag under en längre period vikarierade för vår ordinarie chef. Jag tror att det är viktigt att inte distansera sig för mycket från kollegorna. Jag tänker på den där bilden med hur en chef ska vara. Sitter chefen i vagnen som kollegorna drar eller går den längst fram och drar? Så funkar även mentaliteten på mitt jobb. Jag tänkte på vad kollegorna ogillat med den tidigare chefen och var noga med att tillgodose behoven där.

      Jag tog mer ansvar för verksamheten än tidigare och ställde därför krav på medarbetarna, men jag såg till att alltid förklara tydligt och göra det på ett sätt som gjorde att de insåg sitt ansvar och ville göra bra ifrån sig. Min inställning var att jag alltid vile dem väl men att jag har hårda krav eftersom underprestation från vissa leder till extrajobb för deras kollegor.

      Dessutom var jag väldigt tydlig med att jag alltid håller dem om ryggen och tog flera svåra situationen med kunder där de var lättade att kunna lämna över till mig.

      En av kollegorna som jobbar längre på arbetsplatsen sa i början av min chefsperiod att hon aldrig skulle se mig som sin chef eftersom vi är vänner och hon lärt upp mig. I slutet sa hon att jag var den bästa chef hon haft.

      I övrigt gillade jag inte att vara chef och är glad över att jag är inriktad på en annan yrkesbana. Men, det var en väldigt intressant erfarenhet. Jag förblev kompis med kollegorna men var istället tydlig i situationen om att vi pratade jobb.

      Lycka till och grattis till din nya position ?

        Blev lite mer hoppfull nu när jag fick läsa din historia! Än så länge har jag inte distanserat mig från kollegorna, utan endast mer tänkt lite extra på vad jag egentligen kan säga och inte säga. Tror dock inte det är något de har märkt av.

        Jag har funderat på att göra precis som du; att ge alla varsitt område de är ansvariga inom, så att det får dem att känna sig viktiga och inte tvingade. Att ta över jobbiga kunder gör jag redan sedan en längre period, så där vet de om att jag är beredd att stiga in och ta över i obekväma situationer.

        Vår förra butikschef var jättebra och vi är fortfarande vänner privat. Alla gillade henne och de få saker de ogillade känner jag inte att jag kan förbättra själv. Så på ett sätt försöker jag bli som henne, samtidigt som jag vill bli en egen sorts chef och inte en kopia.

    Idag köpte jag och sambon vår första genemsamma bil. Gud så nervöst. Begagnad förstås men riktigt fin 🙂 nu får barnstolen plats bra 🙂

      Grattis! När är den lille/lilla beräknad? 🙂 jag tänker ofta på er ❤️

        mitten till slutet av juli 🙂

    Ni som kollat på Gilmore Girls, snälla säg att ni är lika hjärtkrossade som jag över att det aldrig blev något mer mellan Rory och Jesse ?

      Jaaaa! Men kan minnas helt fel, men har för mig att de ville göra en fortsättning på fortsättningen?? Åhhhh Jess! Så snygg

        Alltid tyckt att skådespelaren är lik/påminner mig om en yngre Bruce Springsteen!

          Alltså jag gillar verkligen ingen Rory är tillsammans med. Dean är kontrollerande och Rory känner ju att hon typ måste säga ”snälla bli inte sur” när hon behöver plugga/göra annat än att umgås med honom. Jess tycker jag nog minst om, han beter sig ju allmänt som ett as. En del av mig tycker att Logan är charmig men han är väl ett as han med haha. Fortfarande en av mina favoritserier iaf?

      Haha, nej nej nej! Började kolla på GG för ca två år sedan efter att ha läst så mycket om det i Sandra Beijers blogg typ? Förmodligen hennes, och hon tyckte då att Jess var den man blev kär i. Så då fick jag SÅÅ höga förväntningar på honom och ville se what the fuzz was about…..och blev så besviken! Grinig, självisk, totalt omöjlig, EJ snygg (men har förstått att väldigt många tycker det hehe) osv! Logan däremot❤️❤️❤️ Vill inte ens titta åt någon annan kille, det är Logan jag vill ha. Mvh förevigt singel och utseende är allt

      Ingen mer nu jag om tycker att hela serien förstördes efter de där fyra sista avsnitten?!
      Vad var det för jäkla slut?
      Och hur kul är det att Rory blev helt misslyckad….

        Ehh, jo! Den där sista säsongen var ju ett skämt! Jag satt bakom skämskudden hela tiden! Så ologiskt, konstigt och pinsamt och en skam för en så bra serie i övrigt! Nej, usch. Att den sista säs fick så höga betyg på IMDB kan jag aldrig förstå.

    Therese Lindgren – någon mer som reagerar på hennes TOTALA överkonsumtion av möbler/prylar/kläder/smink/etc? Gillar verkligen henne och hennes kanal egentligen, men blir så himla frustrerad av att hon pratar om djurens välmående genom att inte käka kött samtidigt som hon konsumerar så sjukt mkt skit? Som att inte naturens/planetens välmående har en enorm inverkan på djurens välmående? Typ hennes nya lägenhet där precis aaaallllt är nyköpt och bara ”mode-prylar” som hon troligtvis kommer tröttna på om 1,5 år. Någon som fattar vad jag menar? Givetvis måste man inte va en förebild inom allt men hon bygger ju ändå sitt varumärke på att va vegan, skriva bok och tjäna pengar på att man ska bry sig om djur etc så förstår inte hur hon inte kan få mer kritik för detta..? Hon hade kunnat påverka så många till ett mer miljömedvetet tänk med hennes tittarsiffror ?

      Jag håller (tyvärr) med. Älskar hennes vloggar och hon verkar vara så snäll men stör mig också på att det ska köpas nytt hela tiden. :/

      Jag kan hålla med om att hon har ett problematiskt konsumtionsbeteende utåt, men jag undrar om det hänger ihop med att hon är inne i en ångestperiod just nu, samtidigt som hon precis har flyttat? Dessutom berättade hon också i en vlogg att det här är första gången hon faktiskt har råd att köpa det hon vill ha. Om hon då satsar på kvalité borde det inte vara ett problem tänker jag (men hennes möbler är ju väldigt ”rätt i tiden”)

      Sen kan jag känna att jag är fantastiskt dålig på att köpa begagnad inredning. Ofta behöver man ju måla/fräscha upp möbler och dyligt och det ha jag sällan varken ork eller kunskap för. Men alla är ju olika!

    Någon som vet bra skräckfilmer på dvd tycker det är spännande att titta.

      Beror på vilken skräck du gillar, spökhusskräck, splatter, spöken osv…

      Eden Lake

    Hej gänget, vad har ni för knäppa tankar/hangups? När jag går på toa får jag ofta för mig att det kan komma en orm ur vattnet och dyka in i min ändtarm, särskilt när jag är utomlands. Jag måste sett nån läskig film om detta när jag var liten, förstår inte varför jag kommit på att det skulle kunna hända…

      När jag har varit i källaren måste jag springa upp och kolla bak samtidigt, för jag tror nån är där nere och springer efter mig. Annars duschen. Tror alltid nån ska attackera mig när jag står där.

      Att en råtta ska bita mig i röven när jag är på toaletten och att en orm ska kräla upp ur avloppet när jag duschar (det hände en kille som lyckades döda den med att steka ihjäl den med varmt vatten) och att en mördare med Scream mask ska attackera mig i sömnen.

        Vaddå det hände en kille? I vilket land???

        Sjukt kul för övrigt att det finns fler toarädda ?

        Kram!

          Jag kommer inte ihåg! Jag läste det i Allers för många år sedan men jag hoppas verkligen det var utomlands hahaha

          Kram tillbaka!

      Köpte en ny garderob och är nu övertygad om den den kommer falla platt ner på mig när jag sover av nån anledning…

      Eller att jag helt random ska få mens fast jag inte haft det på ca 8 år

      Att jag ska svälja maten i fel strupe och kvävas om jag är ensam hemma

      Att jag ska råka riva upp min hals med naglarna när jag sover (de är inte vassa eller särskilt långa)

      och en massa annat…

      Jag vill lära mig dricka rödvin! Vad är det godaste och mest lättdruckna ni vet?

        Hoppsan, det skulle komma som en egen kommentar, inte som ett svar på din 🙂

        Jag är ingen rödvinsdrickare MEN ett rödvin jag tycker är gott är detta https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/barone-montalto-7541601
        Inte så där strävt och jobbigt. 🙂

        Prova en Pinot Noir från Burgund eller evt Nya Zeeland. Så. Jävla. Gott. Oftast lite dyrare men så värt det!

        Jag tycker Beaujolais är väldigt lättdrucket, tex Beaujolais-Villages. Du kan kanske annars börja med tex ’tinto verano’, ett spanskt hittepå att blanda rödvin med fanta, supergott!

        Detta tycker jag är lättdrucket och prisvärt, men ändå smakrikt så du får ”rödvinsträning” 🙂

        https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/cafe-culture-236901

          Tack för hjälpen hörrni! Synd att systemet är stängt imorgon, får köpa någon nästa vecka och smaka 😀

            Svarade men den blev satt i mod… 🙂

        Rödvin blir lätt tungt och därför kan det vara godast med något till dvs. mat/pasta/pizza/kött/ost alltså kräver rätt tunga smaker. Tycker jag.
        Rödvin och ost typ gruyere eller comté är gott!
        Kolla på symbolerna på de etiketter som sitter på systemet, symbolen med två vinglas visar att det funkar att dricka bara utan att äta något till.
        Ett annat tips är att aldrig hälla fulla glas. I botten precis till där det breda blir smalt.

        Om du (som jag) nån gång har druckit för mycket av vin/sprit så du spydde och mådde skit och att det är därför du inte klarar rödvin nu (är kanske inte så men har hänt mig) så får man nog vänta tills kroppen har glömt det.

        Här finns några olika röda viner som är bra som sällskapsdryck. Chill out och spring Village brukar vara bra. https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?tastesymbols=Sällskapsdryck&subcategory=Rött%20vin&fullassortment=1

        Fråga på systemet och du måste ju inte köpa en stor flaska! 🙂

      När jag var liten hade vi en ”warning for crocodiles” skylt ovanför toaletten (min mamma tog med den till Sverige efter att ha bott i Australien). Jag trodde, fram tills jag var ungefär 6 år, att det på riktigt fanns krokodiler i vår toalett och var alltid rädd för att sitta där för länge.

      Annars hade jag någon konstig idé om att jag bara kan äta med våra svarta bestick med silverprickar på, men absolut inte med våra exakt likadana bestick utan prickar.

      Haha nej???!! Jag med!! Trodde jag va ensam! Gick inte på ena toan i vårat hus på 3 månader för jag ”tyckte” jag såg en orm!

      Haha så jäkla sköööönt att läsa den här kommentaren !
      Det är inte bara jag som varit knäpp i hela mitt liv?!
      Har alltid haft panik, när jag va mindre trodde jag pårikrigt att ormen var påväg i avloppet om jag inte skynda mig..

      Är sjukt mörkrädd tror alltid någon smyger på mig. Och paniken som uppstår när någon jagar mig på skoj, får till & med panik när småbarn gör det när man leker ??

      Jag har också en störig grej som kanske kan räknas i denna ”hang up-kategorin”.. Det är att när jag ser en svart griffeltavla, ni vet en sån gammeldags fröken skrev på längst fram i klassrummet förr, så kopplar jag ihop det med et hemska gnisseljudet som det kan bli av kritor. Detta har nästan blivit någon sorts OCD på sistone, så när jag ser en griffeltavla utanför ett café exempelvis, vilket är ganska ofta då jag bor o en cafétät stad, så måste jag antingen kolla bort snabbt och distrahera mina tankar med annat eller så får jag obehagskänslor och ont i öronen av inbillat gnissel. Usch, det är verkligen hemskt. Någon som känner igen sig eller har tips på hur jag ska överkomma detta??

      Det finns en barnbok tyvärr om ett monster i toaletten som fanns på min förskola, det var den som sabbade för mig.

    Jag är verkligen beroende av serier som handlar om seriemördare på olika sätt eller andra typer av våldsbrott. Har sett allt på Netflix inom den kategorin och nu senast Unabomber (herrejösses vad fantastiskt bra den var) och spenderar varenda kväll framför kanalen Investigation Discovery! Jag börjar känna mig ensam haha.

    Och P.S. Jag kan väl fan inte vara den enda som hatade säsong sju av True Blood på grund av världens sämsta slut NÅGONSIN?

      Jag gillar det som går på tv4fakta på helgerna, de omisstänkta, unga mördare, kvinnor som mördar osv. Intressant faktiskt!

        Kan bara instämma ?

      Om du är intresserad så finns det en koreansk serie som heter voice och som handlar om en seriemördare. Väldigt välgjord 🙂

      nej jag postar inte snabbt..

      Finns en rätt ny hemsida som heter morbidology som drivs av en skitduktig tjej. Massa true crime. Mkt läsvärd.

      Nej jag hatade slutet med. Så jävla kasst

    The Momster  är du här?

    Igår skrev du detta i ett svar gällande PCOS: ”Jag hade ingen egen ägglossning tidigare utan fick använda provera var 3e mån för utsättningsblödning för inte riskera cancer i det långa loppet”.
    Skulle du vilja berätta mer? Jag har ingen mens och vet inte om jag har någon ägglossning, har aldrig ens hört om någon cancerrisk i samband med detta 

      ”Om du har mens mer sällan än fyra gånger per år kan det på lång sikt finnas risk för livmodercancer.” – 1177

      Detta gäller dock inte om mensen uteblir pga preventivmedel. Jag hade tex ingen mens alls under 8 år med p-stav. Har du inte haft mens på 4 år och du inte vet varför så tycker jag absolut att du ska kontakta gyn och få en ordentlig undersökning om varför och lämplig behandling därefter. PCO och PCOS fastställer man med ultraljud och blodprov där man mäter hormonhalterna. (Cancerrisken gäller som det står, på lång sikt, tror absolut inte att du behöver oroa dig än. Men ta tag i det i tid ?)

        Tack så jättemycket för ditt svar <3
        Min gynekolog sa att det inte gör något att jag inte har mens… Har diagnos PCOS, och nu har jag även cellförändringar som de vill kolla upp med jämnare mellanrum än tidigare. Får hela tiden höra att det inte är någon fara, men man blir ju orolig :s

          Har ju dock Yasmin för tillfället, så jag lugnar mig nu ?

            Äter du Yasmin non stop? Jag brukade äta det tre v och ha uppehåll en just för att få en utsättningsblödning när jag hade det efter p-staven. Men vi reagerar ju alla olika ? Provera åt jag när jag -inte- hade något preventivmedel, då kunde jag gå flera år utan mens.

    Har ni några super tips när jag ska skriva personligtbrev?
    vill så gärna att det blir bra och att jag får komma iaf på intervju

      Googla! Det finns många bra tips på hur du kan skriva på ett bra sätt men utgå alltid från vad du kan erbjuda företaget och låt det handla om det. Rada inte upp dina fritidsintressen för det är inte relevant och använd aldrig samma brev till olika tjänster!

      Lite kort om dig själv, familjesituation och sen varför just du borde passa hos dom. Vad dina fördelar är. ?

        Nej, tvärtom. Din familjesituation och vad du gillar att göra på fritiden är egentligen rätt irrelevant.
        Jag har jobbat med rekrytering och coachar kontinuerligt folk i just hur man säljer sig själv.

        Du ska inte skriva typ ”på fritiden gillar jag att träna, resa, laga mat” för det gillar ju varenda kotte. Det du SKA skriva om är vad du kan TILLFÖRA på bolaget. Vad kan du ge dem? Exempel vad du kan skriva för olika roller:

        Säljare: ”På mitt tidigare yrke vann jag årets säljare tre år i rad, där jag varje år ökade på min försäljning med 44%. På säljavdelningen stod jag för 30% av omsättningen!”
        Butiksmedarbetare: ”På Vero Moda avancerade jag snabbt från att enbart stå i kassan till att bli visual merchandiser. I er butik kan jag bistå med erfarenhet från hur man ska placera olika varor för att maximera försäljningen”
        Kock: ”Jag har tidigare erfarenhet av att finslipa och vidareutveckla menyn, med fokus på hållbara råvaror och säsongsbetoning. På er restaurang ser jag stora möjligheter att arbeta just med säsongerna och ser fram emot att berätta mer om hur man skulle kunna minska varukostnader och öka vinsten, och samtidigt fokusera på hållbara mtavanor, genom att arbeta just säsongsbetonat”

        Ok, druckit lite vin så slarvskriver, men ni fattar grejen.

          Jag har tyvärr inte så mkt erfarenhet så och ja rinte heller vunnit något på jobbet eller klättrat uppåt. Vinglade att skaffa barn så att han föddes efter jag tagit studenten. Sen har jag varit hemma med barnen sen dess. Alltså 5 år i sommar. Men jobbar nu helger på ett jobb men inget jag kan klättra på och har också jobbat på det jobbet i 7 år. Så har inte bara varit hemma med barnen.
          Jag är där som extra och försöker att lösa det med barnvakt om jag behövs och jag svar aldrig varit sjuk och alla helger dom frågar om jag kan ta tar jsg. Är ju vardagarna som är svåra iom barnvakt. Men jag vet att jag är grym och på jag gör och när jag jobbar då jobbar jag!

            Jag tog examen en månad innan jag fick barn och kryddade mitt cv med hur föräldraskapet givit mig möjlighet att smälta och analysera mitt yrkesval och inte kasta mig in i det, givit mig tålamod och möjlighet att snabbt se vad som behöver göras där och då = snabba beslut. Typ allt för att göra min föräldraledighet till något positivt.

      Har googlat men känner inte att jag får till det bra ändå. Är till klädbutik och receptionist. Vet att jag skulle vara så jäkla grymt på kobben jag söker och att jag verkligen passar för dom och vill bars skriva VÄLJ MIG!! Men det går ju inte ?

      Men ska jag skriva att jag har barn eller är det något att undvika? Jag fyller 24 i år och har mina två barn jag vill ha så kommer ju inte bli gravid och vara borta så det kanske är positivt (inte för att man får välja bort någon för det men ja). Men sen kanske dom tänker att jag då kommer vabba mkt då barnen är 4,5år och 2,5 år. Men det kommer jag nog inte göra för barnen är typ aldrig sjuka och vi har en farmor som mer än gärna vill vabba och min mamma skulle också kunna göra det samt att min bror just minimet har ett heltids jobb så han kan ta barnen också. Samt såklart min fästman, barnen pappa.

      I ditt CV ska du skriva dina erfarenheter och i ditt personliga brev ska du förklara varför dessa erfarenheter är viktiga i rollen du söker. Alltså dra paralleller från tidigare erfarenheter till rollen du söker. Om du skrivit barnvakt på cvt så skriver du i brevet något i stil med ’då jag tidigare jobbat med barn har jag fått mycket erfarenhet inom pedagogik, organisation och problemlösning, något jag anser är viktiga byggstenar för att klara av rollen som xxxx.’

      Kolla upp vad rollbeskrivningen söker och använd samma power-ord (jobba i team, strukturerad, problemlösare, kan hantera pressade situationer etc) då många rekryterare kan söka på just de orden och sålla bort ett gäng direkt som inte nämnt dessa viktiga ord.

      Och glöm inte att skryta om dig själv och vad du kan! Ljug inte men överdriv lite ? lycka till!!

      Ett personligt brev ska vara ett kort brev som utöver ditt cv ger en bild av vem du är och varför du söker jobbet. Behöver inte vara långt, en halv sida i stl 12 i Word är bra! Max en sida.

      Kort om varför du söker jobbet, vad du kan bidra med i tjänsten, dina tidigare erfarenhet och konkreta exempel på det du har gjort. Så inte som i cv men mer personligt som varför du vill jobba med just detta. Avsluta gärna med något trevligt typ ser fram mot att träffa er. Mvh namn.

      Håller med övriga. Skriv inte om familjesituation eller privata saker. Dock är ju föräldraskap tydligt ansvar så möjligtvis att du kan ta upp det men skriv inte jag är sambo och har barn t.ex. Det är inte relevant. 🙂

      Ofta kan man få hjälp med cv och personligt brev av sitt fack eller av biblioteket/liknande.

    Hur ska jag försöka få karl att förstå att jag inte vill gå upp i vikt? Jag väger idag 70kg till mina 164cm. Tycker jag väger precis lagom. Mår bra och känner mig fin. Vill inte bli smalare eller ”tjockare”
    Men han tycker jag borde gå upp några kilon. Vet att han gilla mer mulliga tjejer. Har försökt förklara att det inte är hälsosamt för mig att gå upp i vikt.
    Så ni tjejer som tycker ni har för många kilon. det finns killar som gillar det.

      Säg ”stopp min kropp”. Tänkt att han är ett barn du förklarar till. Övertydlig men kort i meningarna. Men för han bara acceptera att det är så som du vill se ut punkt!

      Då får du vara tydligare och säga att du inte vill höra ett ord om din vikt. Vill ha vara med dig får han ta dig som du är.

      Säg att det är din kropp och att du bestämmer och lämna diskussionen där. Det borde han förstå. Även om han gillar mulligare tjejer så borde inte det spela någon roll eftersom han älskar dig, oavsett hur du ser ut.

    Camcam! Önskemål till när du byter från denna portal. Att när man lämnar ett svar på en kommentar så att man kan se den kommentaren man svarar på. Iaf jag är väldigt glömsk och tycker det är jobbigt att skrolla upp och ner på mobilen för att se så jag inte missa något att svara på.

      Jag har redan framfört det önskemålet till teknikerna! =)

    Min kille och jag har helt olika åsikter om hur man ska bete sig när man är iväg och det dricks alkohol. Jag tycker att det är en självklarhet att man hör av sig under dagen/kvällen. Ett litet telefon samtal eller ett par sms tar liksom ingen tid. Min kille har dock en annan åsikt och har sen vi blev tillsammans aldrig gjort detta vilket gjort att vi bråkar om detta varje gång. Om han ska iväg på nått och det oplanerat blir ut på krogen är detta alltså inget han får för sig att höra av sig om. Jag förstår att jag inte kan tvinga honom till detta men liksom hallå, har jag fel?! Jag kanske tar detta lite väl allvarligt, men borde inte det vara en självklarhet? Hans försvar är även att ingen annan hör av sig eller måste höra av sig till sina tjejer….. Vilket jag kräks på.

      Skicka du sms till honom då ”har du kul? ?” svarar han på det så borde det ju inte bli bråk.
      Jag själv kan också vara dålig på att höra av mig när jag är med mina vänner. Men får jag ett mess så svarar jag på det.

        Ja jag skriver alltid sms men han tittar inte på sin telefon när han är iväg så jag får sällan svar. Jag förstår ju att man inte vill sitta med telefonen i ansiktet när man är med sina vänner men i mitt huvud tänker jag att man NÅGON gång kan ta upp den å ringa eller skicka iväg ett mess ?

          Hur är han när du är ute då? Vill han att du hör av dig? Skickar du till honom innan han skickar? Annars hade jag struntat i att skicka och att svara nästa gång jag var iväg. ?

            Har tyvärr blivit det senaste att jag medvetet undvikit att höra av mig för att han ska ”se hur det är” (inte mitt mognaste beslut kanske) men han har nog mer sett det som att ”du hör ju inte av dig heller” så har inte riktigt gått hem. Lite av en ond cirkel. ?

              Inte alltid man är mogen, trots 27år fyllda. ?
              Håller tummarna att han då helt enkelt bättrar sig.. ✊?

      Varför just när han är ute på krogen? Har han dåligt ölsinne? Beter han sig illa när han dricker? Vad är du orolig över?

        Väldigt dåligt ölsinne förr skulle jag nog säga. Är säkert roten i att det är så viktigt för mig..

          Ok, jag kan inte tycka att det är en självklarhet eller ett krav att ställa om man litar på sin partner att denne hör av sig när man är ute med vänner. Men jag förstår att det ligger något bakom detta för dig, så han borde kunna göra dig till viljes eftersom det inte kan vara så jobbigt att skicka ett sms. Du kanske kan försöka berätta om din oro på ett sätt så han förstår. Om han ej gör det får du jobba med dig själv och din oro.

      Jag kan tycka att man hör av sig när man är ute, men har du förklarat varför du vill att han hör av sig? Blir du orolig, tror du att något ska hända osv? Fundera också på varför det här är så viktigt för dig och förklara det för honom, så han verkligen fattar – är han en bra kille så borde han försöka för din skull! Kram!

      Jag tänker att en del personer vid just utgång eller överlag vid en social aktivitet är väldigt mycket här och nu i stunden och att det då är lätt att glömma att höra av sig till sin partner eller vem det nu än kan vara man lovat höra av sig till.

      Själv hör jag oftast inte av mig till min man om jag är ute med vänner om det inte blir att jag exempelvis skulle sova över hos en vän eller så (likadant för honom). Tänker att man om man litar på varandra inte jämt och ständigt måste bekräfta varandra. Förstår att det såklart finns olika behov vad gäller detta, men har du frågat dig varför det är så viktigt att din kille hör av sig under kvällen?

        Jag tror verkligen han är en person som är här och nu du har nog alldeles rätt. Ja tror det mest handlar om att jag har sagt hur viktigt det är för MIG, gång på gång och när han endå inte gör det så blir jag nog mest ledsen.

      svarar han om du skickar ett sms och frågar när han kommer hem eller liknande? Tänker att det inte alls är konstigt att man vill veta om någon blir borta längre än man tänkt. Jag vill gärna veta om min sambo tex bestämmer sig för att gå ut istället för att komma hem en tid som han sagt innan. Inte för att jag måste veta vart han är utan för att jag inte vill oroa mig eller så. Men tycker inte det handlar om att man måste höra av sig eller att man ska kräva det, men det är respektfullt att höra av sig om ens planer blir ändrade

        Såg nu att du redan svarat på om han svarar när du skickar sms till honom ?

      Jag tycker det är fullt rimligt att, om planer ändras att man meddelar lite snabbt ? jag smsar alltid min sambo om jag och vännerna bestämmer oss för att gå ut eller om jag kommer hem mycket senare. Han gör likadant. Mest för att man inte ska sitta uppe och vänta! Sen tycker jag hans ursäkt låter som bullshit. Han vet väl inte vem som skickar sms till sin tjej eller inte

      Om det är viktigt för ens partner är det väl bara att lägga de där 20 SEK på ett sms. Jag tycker du sak säga att det inte spelar någon roll om andra hör av sig till sina tjejer, för det är du som blir orolig när han inte hör av sig, och han kan hjälpa dig med det på några sekunder.

      Tycker inte alls att det är konstigt att du vill att han hör av sig. Det handlar ju om respekt också. Inte särskilt roligt att sitta och undra vart sin partner är, om det har hänt något osv.

    Camcam varför inväntar min kommentar granskning. Vad har jag gjort för fel? 🙁

    Vill alltså på riktigt veta är inte dryg eller så.

      Ingen aning eftersom din nästa kommentar gled igenom utan problem.. Men virusprogrammet här har ballat ur en smula tyvärr..

        Haha ja jag såg det. Konstigt ?

        Gäller detsamma mig camcam eller har jag betett mig illa? Jag har varit på modd i flera dagar och är på riktigt orolig över vad jag har gjort. Tycker att jag betett mig ok här inne även de gånger jag hamnat i diskussion. Men om jag gått över någon gräns så hoppas jag att det går att be om ursäkt

    Hej alla!
    Jag vill snart sluta amma min bebis, snart 3månader. Han äter ersättning också redan så inga problem med det. Hur slutade ni när dom var i den åldern? Samt har ni tips på
    Annledningen till att jag ska sluta är för att jag ska börja ta min adhd medicin.
    Han vill heller inte ta napp, har provat mam och en naturgummi napp som var mindre. Har beställt en NUK, den Vita. Har ni några fler super tips? ?

      Konstig texten blev. Aja. Ni kan säkert lista ut hur det ska stå. Hjärngympa på kvällskvisten. ?

      Har tyvärr ingen erfarenhet av att sluta vid 3 mån men jag tänker att eftersom ditt barn redan får ersättning så är det bada att fösa in det mer och mer. När barnen vill amma så ge ersättning ist.

        Är pappan som ger ersättning när jag är ute med vårt andra barn, hundarna eller så.
        Känns så sorgligt att behöva sluta. Känner mig taskig. Slutade amma min andra son när han var 6 1/2 månad.
        Han gillar att snutta nattetid och det är nog mest där det känns svårt. ?

      Slutade med första barnet vid 3 månader. Tog redan nappflaska med ersättning så jag bara slutade. Var inget konstigt eller att hon sökte tutten. Hon var mätt o snuttade på sin napp, frid och fröjd ?

    Kan inte alla föräldrar få en egen tråd med barnfrågor :/

      Håller med. Är inte roligt att läsa om hur bra allas barn är och hur alla är gravida hit och dit när man själv går igenom missfall.

        Förstår känslan, kunde knappt vara inne på internet när min son dödföddes i höstas.

        Och en tråd för alla som pluggar, har kärleksbekymmer, är lyckligt kära, är ledsna, glada, jobbtrubbel, blondinbella osv, osv

          Ett forum!

        Jag förstår dig verkligen. Jag och min sambonplanerade att skaffa barn och jsv vart gravid men fick sen ett missfall. Bara några månader senare får jsg reda på att en klasskamrat till mig ska få barn och det knäckte mig totalt. Var redan jobbigt innan men alltså det förstörde mig så mkt. Tog också så mkt hårdare då hennes barn inte var planerat men det var mitt. Spelar såklart ingen roll men för mig var det så jävla jobbigt!

        Du vill säkert inte höra det här men det blir bättre! Jag har nu två barn och fick inget mer missfall. Var livrädd för det båda graviditeterna men dom gick vägen. Nu kan jag inte tänks mig att den första graviditeten skulle gått vägen för då hade jag inte haft mins fantastiska barn jsg har nu.

        Sen blir det missfall för att kroppen vet att det inte var ett bra embryo. Barnet skulle ha med största sannorlighet blivit väldigt sjukt om ens överlevt. Kram på dig! Du är inte ensam! ??

        Nja, var väl inte det jag menade. Mest att barnfrågor är tråkigt och tar liksom över kommentarerna här, verkar ibland som att majoriteten av allt som skrivs handlar om barn, och alla andra trådar försvinner. Familjeliv finns redan! (Ironiskt också att denna tråden blev likadan här under…!)

          Okej, så alla frågor är ok förutom om barn för att familjeliv finns? Det finns forum för det flesta ämnen så det är lite konstigt att kräva regler i ett kommentarsfält som heter ”öppet spår”. Jag tycker att inlägg om plugg är astråkigt tex och vill inte läsa om det.

      Ja fast de har ju familjeliv. Kanske kan länka dem dit?

      Ja kan vi inte dela in alla funderingar i särskilda forum så ingen får en tagg i ögat eller behöver läsa något den inte vill läsa om.
      Istället för öppet spår så kör vi smala spår eller enskilda spår.
      Camcam, fixar du? Men ha i åtanke att fixa många spår också så ingen känner sig åtsidosatt eller ledsen.

        Då försvinner ju grejen med öppet spår

          Jag tror hon var ironisk ?

    Jag måste fråga! Alltså ibland så känner jag att jag så saknar någon partner, som bryr sig om en lite så där extra och allt det där som hör till.

    Men kan man ha glömt hur det känns att vara kär? Eller är det något man inte kan minnas hur det känns förens det faktist händer?

    Kanske en knasig fundering så här på kvällskvisten hehe men men. Hit me!!

      Jag har på senaste tid tänkt något liknande som dig. Jag har lätt för att bli intresserad av personer, men tror inte att jag på riktigt har varit jättekär i någon och då är jag ändå 26år och har varit väldigt öppen för att hitta en pojkvän.

      Börjar undra på om jag ens kan bli kär eller om jag bara är för kräsen. Har vissa personer enklare för att bli kära eller är de endast för rädda för att vara ensam och därför jämt har förhållanden? Känns som alla killar i min ålder är ute efter öppna förhållanden..

    Fan, jag träffar en kille jag gillar och han verkar gilla mig. Plötsligt är jag besatt av vilka han följer/börjar följa på ig, vilka bilder han gillar osv. Vet liksom i huvudet han följer 69 st och är vän med 359 pers på fb och när siffrorna ändras så känns det som om jag åker berg och dalbana för magen vänder sig ut och in. Inser själv hur sjukt detta är men är det bara jag?? Någon som har tips?? Känner mig helt besatt av att han kanske hittar någon han finner mer intressant.. usch på detta alltså

      Åh! Så himla jobbigt!!
      Jag vet ju inte hur tidigt det är ni träffats men kan du inte vara lite mer tydlig att du gillar honom? Kanske säga de?
      Vad han gör på sociala medier behöver ju inte vara någon negativt för dig. Alltså på samma sätt som jag har killkompisar & tjejkompisar kan jag ju gilla & följa utan att det betyder att jag gillar dem mer än vänner. Kanske försöka tänka så? Inte se alla som ”hot”.
      Och va lite hård mot sig själv om du behöver, du måste ju inte ”spana” på allt han gör.
      Men jag vet och förstår precis vad du känner.. jag kände sådär när jag började träffa min sambo! ❤️

      Fy fasen. Jag är exakt likadan!!! Tar så mycket fokus och energi, spyr på mig själv och mina tankar.

      Dölj dina spår. Normalt till en början. Är så att vara kär.

      Kan du kanske hacka hans Facebook och Instagram och ta bort sidan så slipper du problemet?

    Jag måste få skriva av mig… Jag och min sambo vill så gärna ha barn, jag längtar ihjäl mig och är helt ärligt olycklig för jag inte blivit gravid än. Problemet är att jag har PCOS, vi är i full rullning med att få hjälp från sjukvården och jag har fått provera (tror jag det hette), har ätit kuren och skulle ha fått mens inom några dagar. Ingenting har hänt. Min mens är helt borta sen ett år tillbaka (innan åt jag p-piller och hade mens som vanligt när jag gjorde uppehåll). Jag är såklart tacksam över att vi fått chansen att få hjälp genom sjukvården! Men inget verkar funka och jag blir så ledsen och deprimerad över hela situationen… ? I t.ex. alla inlägg med dess kommentarer jag läser här har någon fått barn eller blivit gravid, jag har 4 stycken vänner som väntar barn, jag ser artiklar och annonser om gravida överallt… Jag blir hela tiden påmind om det. Och varför ska jag som verkligen har en längtan att få barn inte kunna få det medan det finns folk som blir gravida bara de tittar på ett könsorgan men som absolut inte vill ha barn? Känner att livet är så orättvist… ? Vad ska jag göra liksom? Jag vet att man kan adopter och allt sånt… Men det kommer inte vara samma sak som att bära på ett eget barn, även fast jag skulle älska det barnet lika mycket!

    Som sagt… Ville skriva av mig… Kanske någon mer är i en liknande situation och vill samtala lite kring detta? Kanske nån har ett allmänt bra tips? Skriv i så fall! ❤

      Det måste vara alldeles fruktansvärt. Jag är 17 och har aldrig försökt bli gravid (obviously) så kan inte ge tips som garanterat fungerar men försöker iallafall ? 1. BORT med socialamedier där du påminns tex instagram, mammabloggar och kanske tillochmed öppetspår? 2. Jag som liten hade en ”stödfamilj” genom socialen då min mamma inte klarade av att ta hand om mig så jag fick en lite extrafamilj en helg i månaden. Skulle det vara någonting för dig och din Sambo? Ni får vara runt barn som ni längtar efter och får en betydande roll, det kanske tar bort lite av all fokus som nu ligger på att bli gravid? Har hört från så många att när man släpper tanken om att bli gravid så blir man det ofta ?
      All lycka till!! Oroa dig inte ?

        Tack för svar söta du! Just det där med sociala medier kan bli lite svårt… Det är ju en del av min vardag men jag försöker att inte läsa sånt som är relaterat till barn. Ditt andra förslag är också superbra! I framtiden kommer jag vilja ta emot barn och ungdomar då jag själv som yngre fick komma till jourfamiljer och så. Just nu känner jag dock att jag är för ung och inte har ”kött på benen” för en sån grej. Jag är 25 och min sambo är 24. Men jag har mycket barn runtom mig, dels har jag arbetat ett år på förskola och nu utbildar jag mig till lärare och har min första vfu (praktik) på en skola. Dock känner jag att detta nästan får mig att längta mer… Tror att jag förstorar upp mycket bara pga min PCOS som gör att allt blir galet mycket svårare också… ?

      Jag skrev ett långt svar till dig som måste försvunnit för alla mina andra kommentarer har kommit upp?:/
      Känner med dig och önskar dig all lycka till? Mina tips va 1. Ta bort allt där du blir påmind om barn/graviditeter ur din vardag! (Instagram, mammabloggar, öppetspår?) 2. Jag som liten hade en stödfamilj då mina föräldrar inte var optimala, skulle det vara något för er? Att få hjälpa ett barn som verkligen behöver få vistas i en miljö som är bra och inte misär? Då får ni vara med barn och det kanske tar bort tanken om att barn måste komma ”nu nu nu”? Hört att det ofta stoppar en graviditet. Stor kram!

      Vi har försökt bli gravida i snart två år. I början läste jag om folk som försökt länge och uttryckte att de inte blev glad för vänner som blev gravida längre och tänkte att nää det kan jag inte ens förstå. Nu 2 år senare är jag där. I botten blir jag såklart glad för andra men jag är 32 och har massvis med vänner som blir gravida hela tiden och nu för tiden gör det mig inte ens glad. Det är så jobbigt att försöka och försöka och aldrig lyckas. Att få mensen varje månad och inte veta om det aldrig blir av.

        Jag känner lite lika just på den punkten om att jag inte blir ”glad” längre när vänner blir gravida… Såklart blir man ju glad, men man sitter ändå där ned tanken ”det borde ha varit jag”…

        Har du och din partner kollat om ni kan få barn? Kan ju vara så att det är något som gör att det inte funkar?

          Ja vi har gått igenom massa tester och inget verkar onormalt hos varken mig eller min partner. Det bara händer inte. Väldigt frustrerande att inte veta varför…

      Jag känner igen mig, det var bara 1 år sedan jag var där själv. Jag som aldrig velat ha barn tidigare började nu dra mig undan från alla vänner med barn för att det blev jobbigt, jag var fortfarande glad för deras skull men ledsen för min egen.

      Men PCOS är inte en dödsstöt när det kommer till graviditeter. Det ÄR den tanken och känslan man får vid diagnosen, jag vet! Speciellt om man som jag och många andra, har oturen att få disgnosen av en okunnig och oempatisk gyn. Jag lusläste hela internet kändes det som och det finns forskning som även visar på fördelar, som i alla fall för mig gjorde det liiite lättare att härda ut. Vi har ju ägg, massor av ägg och av hög kvalite, det är bara att de inte släpper. Provera som du testar nu är väl i regel bara första steget, sen finns det andra hormonpreparat som stimulerar olika delar av ägglossningen. Nu kommer jag inte ihåg vad de heter men det gör dom på kliniken, fråga dom om alternativen och hur de tänker sig upplägget för er steg för steg. Sen är det ju även så att vi med PCOS har mycket goda möjligheter för lyckade IVF försök, vi leder till och med statistiken där just för att vi i regel har starka och friska ägg. Vårt maskineri är det inget fel på, det behöver bara en knuff för att komma i balans.

      Jag själv är överviktig pga PCOS och fick kämpa länge för att komma ner i vikt så pass att fertilitetskliniken ville hjälpa oss. Jag var helt förstörd för det kändes som om tiden rann ifrån oss och vikten vägrade sammarbet fort nog. Av en slump läste jag om zink och hur det påverkar insulinet, som i sin tur kan stabilisera det fria testosteronet i blodet hos oss med pcos. (Jag har redan tjatat lite om detta i några kommentarer här på bloggen) Så jag tänkte helt enkelt att jag testar när vi ändå väntar på hjälp, om inte annat får jag väl fint hår och starka naglar. Och förvånad blev jag när jag upptäckte att jag inte bara kunde använda ägglossningsstickor, jag fick en stegring dessutom som visade på ägglossning. Ännu mer förvånad när jag 2 mån senare fick positivt gravtest, samma dag som vi fick brev från fertilitetskliniken med datum för första besök. Nu hjälper säkert inte zink alla med pcos, men det skadar ju inte att komplettera övrig behandling. Vem vet?

      Jag önskar att jag kunde hjälpa dig på något vis, eftersom jag så väl kommer ihåg hur jag själv mådde och tänkte. Men om jag ska försöka sammanfatta mitt förslag: prata med din läkare, fråga om de olika stegen de tänkt för er och läs på. Så du känner att du vet vad som händer och vad som kommer att hända och att du får känna att du har kontroll och inte bara svävar i en ovisshet utlämnad åt slumpen. Och försök, om möjligt, släppa det ibland och bara vara med varandra. Planera in små kravlösa semestrar. (Jag kan rekommendera hotel Upper House i Göteborg. Jag behövde få komma bort från min egen sorg så vi bokade in oss på femstjärnigt med roomservice och kuddmeny på rummet. En helkväll på Liseberg och en gudomlig frukost på rummet. Vi blev så bortskämda så vi blev obekväma, 2 bonnläppar från landet.)

        Kommer hålla mig till ett kortare svar då vi är ute och åker och jag ska försöka vara lite social med min sambo samtidigt haha!

        Blev diagnoserad när jag 14 år, så har ju levt med tanken länge att när det väl är dags så kommer det vara en lång och jobbig process. Jag pratar regelbundet med de på fertilitetsmottagningen om alla steg, så jag är ganska insatt. Men jag blir ändå så ledsen när det inte funkar… ?
        Det där med zink ska jag testa! Åt du vanliga tillskott som finns på affären och apotek? Jag äter massa vitaminer redan pga att jag tidigare genomgått en Gastric Sleeve mot övervikt. Jag har dock gått upp igen sedan ett år tillbaka när jag slutade med p-piller… ?

          Ja, det förstår jag. Väntan (och ovisshet) är det värsta som finns när man själv är redo för det på en gång, helst igår.

          Jag åt folsyra eftersom det rekommenderas att man börjar med detta redan före graviditet för att minska risker för ryggbråck hos fostret. Det ska man tydligen äta tills man är i v 12 men jag fortsatte ett tag längre. Sen åt jag d-vitamin i en högre dos plus zink då, och då tog jag en per dag av denna: https://www.apotea.se/great-earth-super-zinc-25-mg-100-tabletter?gclid=EAIaIQobChMImIWj2t362AIVGIGyCh2KrQJpEAQYASABEgI69vD_BwE

          Jag håller verkligen tummarna för er att det ska lossna, stort, stort lycka till. ?

            Tack snälla! ?

    Vad ska man göra när livet känns poänglöst? Verkligen avskyr helger då jag känner mig så j*vla ensam och värdelös, på vardagarna kan gymnasiet åtminstone distrahera mig någorlunda. Jag har liksom vänner, men nu när jag börjat säga ifrån (inte tidigare vågat) anmärker de hur bitchig och elak jag är? Och precis alla killar jag är med lämnar mig spårlöst utan förklaring. Är det något fel på mig?

      Inget fel på dig älskade vän❤️ Snart kommer lyckan och ditt sammanhang. Det kan ta tid.

      Du har nog inte riktigt hittat din plats här i livet än. Platsen du kan vara dig själv på. Det kan ta lite tid och ibland får man besöka många platser innan man finner sig till ro. Du är ung och det finns alltid något runt hörnet. Det ordnar sig.

      Hej! <3
      Jag känner så med dig, har gått igenom perioder av liknande scenarion när jag var yngre (är 24 idag). Jag har insett att det är viktigt att prata med folk om man mår dåligt, det hjälper ofta mig. Kan du prata med mamma, mormor, en faster eller en kompis? Sen tänker jag också att det kan vara bra att ha en hobby utanför skolan där du kan träffa människor och som får dig att se fram emot den dagen i veckan.

      Och du, kompisar som man inte kan säga till när man inte håller med är faktiskt ganska tråkiga kompisar! Massa kramar från en 24-åring som spenderar sin lördag ensam i sin soffa och trivs 🙂

      Jag är samma situation, gymnasiet är roligt och där har jag ingen ångest men hemma på helgerna så är jag helt ensam :/ Har fått en lägenhet (stödboende) pga av dålig hemsituation vilket gör mig ännu mera ensam?

      Du är inte ensam. Jag har också blivit typ övergiven av killar jag verkligen tyckt om. Vi får hoppas att det inte är något fel på oss ??

      Bit op och härda ut. Gymnasiet tar slut. Prova nya saker du är sugen på typ sport, målarkurs eller vad du nu gillar och se om du hittar vänner där gör du inte det hittar du iaf något som sysselsätter dig. Det blir bättre!

    Snälla någon som har tips på barnstol till ”barhöjd” på bord 90 cm?? ❣️

    https://nouw.com/idahjort/hjalp-med-barnstol-32707315

    Försökte förra helgen men testar igen! Jag efterlyser någon som vill bli min vän i Helsingborg! Jag är en 21 snart 22 årig tjej som snart ska till Helsingborg och förhoppningsvis även flytta dit om allt går som det ska. Jag har problem med min sociala fobi på grund av mobbning i grundskolan(pga min vikt) men eftersom jag aldrig har varit blyg så är jag väldigt lätt att prata med så låt det inte skrämma er. Jag känner att min sociala fobi är något som jag måste nämna så att inte nån förväntar sig att jag är ”som de flesta andra” (vad det nu betyder), hursomhelst så är det något som jag jobbar på med just nu! Eftersom jag även kämpar med att gå ner i vikt så hade det varit kul med en träningskompis också men det är inte ett måste. Förra gången försvann min kommentar bland alla andra kommentarer vilket gjorde att den blev svår att hitta så skriver mitt instagramnamn nu och så får den som vill skicka ett DM till mig där! Heter sselmaass där (har inga bilder just nu)..?

    Någon annan som har problem med böjeksem i knäväck eller Seborroiskt eksem i hårbotten, öron och ögonbryn/panna?

    Jag har haft det här så länge jag kan minnas (är 25 år nu) och fått nog. Har ni några tips på salvor eller kostvanor för att lindra besvären?

      Kanske inte nått vidare svar, men min sambo fick nått schampo som lindrade, om det är till någon hjälp alls. Fungerade tydligen rätt bra efter regelbunden användning.

      Böjveckseksem har jag haft sedan jag var liten. Det som hjälper är att ofta smörja in med mjukgörande kräm, samt med en kortisonkräm.
      Läs på 1177 – där står det jättebra och utförligt om detta! Och be om hjälp på Apoteket. Din husläkare kan också hjälpa dig med tips, och med recept på starkare kortisonkräm (t.ex Protopic).
      Det är ju jättejobbigt med eksem, men det finns hjälp att få!
      I mitt fall handlar det också om allergier – äter jag citrusfrukter så får jag eksem t.ex. Så kanske är det något du är allergisk mot som triggar det? På vintern brukar det bli värre också, då luften är torrare.
      Det var mina tips i alla fall!

      Jag har i perioder använt betnovat kutanlösning i hårbotten och ögonbryn, fick det utskrivet av läkare på vc, det var det enda som hjälpte mig då. Hade det inte hjälpt hade jag begärt remiss vidare.

        Bra tips på kräm för hårbotten och ögonbryn! Och jag håller med om att be om remiss. Husläkare kan ibland vara lite stressade, och har inte alltid full koll på allergier – så be om en remiss till en hudläkare. De hudläkare jag har träffat har varit kunniga och snälla, och verkligen gått till botten med mina eksemproblem.
        Så stå på dig om att få en remiss, om ifall att du känner att husläkaren inte tar dig på allvar.

      Har samma eksem i huvudet. Enda som hjälper för mig är Fungoral schampo! Har i det som en kur minst 10 min men ibland längre (har jag inte tid kan jag ha i det i 3 min men tycker det hjälper mer om jag har i det längre). Jag brukar göra en kur om jag känner att det är på gång för att motverka det så att det inte hinner bli riktigt illa ? Men om jag har mycket problem kan jag behöva göra om kuren efter några dagar.

      För hårbotten så har Cutrin Bio+ Avtive schampo varit det enda som funkat för mig. Att se till att riktigt massera in det ordentligt och att inte vänta för många dagar med att tvätta håret. Väntar jag för länge (>3 dagar) blir det knas direkt. Sen att inte gå runt med blött hår för länge. Att låta det självtorka är ok men sätt inte upp det i typ en knut och låt det ligga blött mot hårbottnen länge.

      Hoppas att det löser sig för dig, så jobbigt med eksem :/

    BADRUM

    får panik på vårt badrum, är tacksam att vi har ett fungerade och äger lägenhet osv osv osv så klart. Men vi vill göra om lite och undrar om någon smart person kan ge tips. Badrummet är otroligt avlångt (350 cm långt och 150 cm brett) så allt är på ena sidan. När man kommer in är toaletten först till vänster, sen ett badkar, sen ett handfat och sen en tvättmaskin. Otroligt konstigt planerat! Kan man flytta badkar eller byta mot en dusch? Får man flytta handfat? Är det dyrt? Hittar typ inget svar någonstans. Funderar på att bara BYTA badkar, tvättställ mm för att få det mer modernt.
    Något med erfarenhet?

    Förlåt för tråkigaste kommentaren, önskar alla en fin lördag med ljus i själen och mätt mage ❤️

      Flyttar du badkar måste du se till att vattnet rinner ner i avloppet så du har rätt fall på vattnet, byter du till dusch gäller samma sak. Så du inte får vattenskador.
      Du måste ta in rörmokare för att göra någon typ av byte/flytt av dem sakerna kostar ju lite (hör av dig till olika företag & få offert) sen borde det stå i stadgarna vad som gäller vid renovering av lägenheten. Vet att när vi bodde i bostadsrätt var man tvungen att anmäla renovering och anmäla vem som gjorde arbetet då det varit så mycket felgjort så det blivit vattenskador till lägenheter runt om. Hoppas de va till någon hjälp ☺️

      Ha badkaret längst kortsidan som är längst bort! (Utgår från att ingången är på en kortsida) då blir inte allt på en vägg!
      Sen går det alltid att platsbygga en spegel in i väggen som inte ’används’ det tycker jag är så fint! En piedestal med en blomma? Hoppas ni blir nöjda med ett badrum hur ni nu än gör ❤️

    Är det någon som funderar på döden? Jag har börjat göra det och det stressar mig. Min mamma är min bästa vän och jag vet inte vad jag gör den dagen hon går bort och samma gäller min pappa. Då är jag helt ensam och jag har SÅ svårt att förstå varför vi ska köpa saker och leva ett liv när allt en gång tas ifrån oss ändå och vi måste brännas upp.

      Känner samma sak, men försöker att leva i nuet och bara ta en sak i taget. Vi ska ju alla den vägen vandra ändå förr eller senare.

      Döden tänker nog man på i perioder. Pappa gick bort i juli och fy vad jobbigt. Fick dödsrädsla. Men nu accepterar jag den mera. För jag märkt att äldre människor ser döden på ett annat sätt. Många har levt sitt liv och tycker det räcker. Men jag tror absolut själen går vidare. Tillhör livet att ibland grubbla på döden. Kram.

      Så tänker jag också. Varför ska vi plugga och jobba när vi ändå kommer dö. Vad har det för betydelse EGENTLIGEN? Varför ska vi ens leva när vi ändå ska dö. När hela jorden antagligen kommer försvinna någon gång?

      Ibland fastnar jag i detta och då känns allt så meningslöst.

        Samma känsla här. På något sätt blir det som en ond cirkel och det är väl självklart att vi ska leva vårt liv men jag förstår bara inte varför vi ska leva det när vi ändå ska härifrån. Varför vi ska kämpa oss igenom livet när det ändå kommer ta slut. Det gör mig ledsen.

      Känner likadant när det gäller min mamma. Hon är 7 år yngre än vad mormor och morfar var när de gick bort i cancer. Kommer aldrig finnas nån som jag kan blotta hela mitt inre för.

      När det gäller mig själv så skrämmer inte döden. Däremot tanken på en ålderdom med krämpor som gör mig ångestfylld. Jag vill inte sitta i en lägenhet med endast det mest basala ordnat av stressad hemtjänstpersonal. Har inga barn eller syskonbarn som kan se till att jag får en dräglig ålderdom.

      Jag tror att det är helt normalt att fundera på detta i perioder. Jag själv har haft liknande tankar många gånger, varit rädd för att jag själv eller de omkring mig ska dö. Sen fick min mamma cancer förra året och på nåt sätt fick jag en ny syn på livet och döden, eftersom jag var tvungen att acceptera att hon kanske skulle dö.
      Nu är hon frisk men jag har kvar samma syn. Nu tänker jag helt enkelt på allt det vackra som finns i livet och att det som gör livet värt att leva är just att det är så kort och att inget varar för evigt. Jag tror också på att själen lever kvar efter döden på något sätt, så döden är inte slutet på allt. Men jag tror alla människor måste fundera på detta och hitta sin egen mening med livet. Läs böcker, fundera, meditera..sen till sist kommer du att lära dig acceptera döden, hitta ditt eget förhållningssätt till den. Annars om det är ett stort problem för dig och du mår väldigt dåligt över detta rekommenderar jag att gå och prata med någon professionell. Hoppas detta är till någon hjälp och lycka till!

        Glömde skriva, boktips: Eckhart Tolle (stavning?) -Lev livet fullt ut
        Klart värd att läsa!

    Killen jag träffat i ett år på distans har inte hört av sig till mig, och inte jag till honom på två dygn. Jag är helt säker på att det är nu vi glider isär. Ville bara berätta det för någon.
    Är egentligen mest ledsen över att behöva bli ensam och börja om igen. Fan.

      Nej så jobbigt.. kram till dig❣️

      Hör av dig till honom om du känner innerst inne att du vill. Skriv bara ”allt ok? ?”
      Och vill du inte så tänk positivt att pjuh, skönt han inte heller har skickat så behöver jag inte känna mig taskig att säga att jag inte vill höras mer.

      Du träffar en ny när du minst anar det. Tänk inte så mycket på det. Och det är väl härligt att börja om, med fjärilar i magen och allt. ?

      Men..? Hör av dig då, om du inte vill att ni ska rinna ut i sanden.

    Om ni äger lägenheten får ni väl göra vad ni vill så länge de inte riskerar vattenläcka eller liknande..Har ingen erfarenhet alls, bor själv i hyreslägenhet.

    nån från schtaan? a.k.a Skellefteå ?

      Jag är också från schtaaan men bor inte där nu!

      Jag är från schtaan. ?

    Att Liverpool förlorade mot West Bromwich känns inte helt okej alltså…Min lördagkväll blev typ förstörd☹

      Ja, riktigt pinsamt ? man vet aldrig hur deras matcher kommer sluta…

        Men eller hur… Har inte sett Liverpool spela på jättelänge då jag inte haft tid så när man väl hade tid så förlorar de?☹

      Förstår känslan. Hejar på Barcelona och där kan varje poängtapp i normala fall innebära att ligan är körd så varje förlust svider något så hemskt.

      Men tack för Coutinho. Han såg utmärkt ut under den korta tid han fick spela mot Espanyol 🙂

    Hej

    Vad gör man när livet bara är kaos?
    Jag känner att jag bara vill försvinna och känt det så himla länge nu att jag blir matt. Jag önskar att jag fick somna in och donera alla mina organ till bättre behövande.

      Res bort ett tag? Eller börja med någon ny hobby eller liknande. Även en liten förändring av livet kan göra underverk för hela måendet.

      Hej Melissa,

      Du kommer ta dig igenom denna tuffa period, det kommer bli bättre. Fundera på vad som gör dig glad och vad du tycker är kul, boka en resa, skaffa ett husdjur, signa upp dig på en kurs typ dans eller crossfit eller sång? Våga göra nåt annorlunda, eller gör nåt för nån annan? Det brukar man må bra av ? all styrka och pepp till dig, jag hoppas du tar dig igenom denna tuffa period, och att du har nån i din omgivning du kan prata med. Kram!!

        Tack men redan testat det, jag har mått dåligt med ångest och depp i 15 år nu, och varje gång jag tror jag mår bättre så börjar jag om på nytt, flyttar till en ny stad. Är i UK nu men pga min borderline så efter ett bråk med killen igår så ville jag bara försvinna sticka, som jag alltid vill och gör, och det blev droppen så åker tbx till Sverige imorgon. Jag orkar verkligen inte mer, alla beslut jag tagit har varit så otroligt dumt och jag har viftat bort min ångest och tänkt att jag borde chansa och leva men det sätter mig alltid i skiten

          Jag har inget boende inget jobb, kommer hem till ingenting. Kan inte stanna värst länge hos min mamma heller och all Depp och ångest samtidigt. Jag har lidit största delen av mitt liv och orkar inte mer

      Vad ont i hjärtat jag fick.. har du ingen att prata med om hur du känner? ❤️
      Kan rekommendera Råd & Stöd som de flesta kommuner brukar ha eller Vårdcentralen kan alltid slussa en vidare.

      Har du självmordstankar finns även denna sida https://mind.se/hitta-hjalp/sjalvmordslinjen/.

      Och ärligt talat vill du bara skriva av dig så får du maila mig. Jag har själv känt som du beskriver och ja gått igenom en hel del. Ingen ska behöva känna så!!

      Idahjort@hotmail.se

        Nej ingen och sitter här och gråter. Ringde min mamma men hon är trött på att jag hela tiden gör om samma sak, flyr från mig själv och allting och hoppas på att det ska bli bättre, men det blir bara värre…
        Jag har dragit på mig stora skulder när jag hade en Depp period och bara låg i sängen, jag är bara ett enda stort misslyckande och alla slutar älska mig…

        Tack jag skickar ett litet mail

          Åh, vad jobbigt för dig!
          Försök att ta en stund i taget, och fokusera på vad du ska göra här och nu. Hitta sätt att distrahera bort ångesten, så att du inte skadar dig själv.
          Har du fått DBT? Jag har själv haft Borderline, men med hjälp av DBT fick jag en massa verktyg att hantera min ångest.
          Du kommer att må bättre! Jag tänker på dig ❤️

    Vad har ni för hemliga saker för er när ni är ensamma eller när ingen ser? Det kan vara konstiga rutiner ni måste göra eller sånt som ni aldrig skulle berätta för någon men samtidigt är en ”guilty pleasure”.
    Ok här kommer en konstig grej jag har, efter jag duschat på kvällarna och innan jag går och lägger mig måste jag ta lite intimkräm mellan skinkorna för jag känner mig typ torr, att skinkhalvorna fastnar med varann. ?

      Jag har ett sådant där stort teleskop som jag officiellt använder för stjärnskådning. Men jag använder det mest för att spana på grannarna.

        ? varför är det så kul att spana på grannar?
        Är ett ungt par som köpt hus sidan om oss, hittade hennes insta och gick igenom alla bilder.
        Varför? Ingen aning.

      Jag sitter ofta och pillar med mina fötter när jag är ensam (gör det nu med hehe). Jag river av gammal hud och klipper av hård hud med sax och håller på. Är ett evighetsprojekt för finns alltid någon hudflik att dra av och greja med 🙂

      Är en man som ej har långt kvar av livet. Sett mina bästa dar. Är jag inte ute med taxen så brukar jag använda mina kunskaper för att dyrka upp lås hos folk och göra små ändringar i lägenheter där de bor. Förr i tiden gjorde jag det tillsammans med min fru Kerstin men nu är jag ensam. Men det är ett sätt att håll mig pigg.

        Är det du som rakade min katt?

          Jag gjorde dig en tjänst. Din katt var enormt tovig.

    Vet inte vart jag ska börja… allt började för fem veckor sedan. En helt vanlig morgon. Jag gick upp drack mitt kaffe sen tittade jag på kylskåpet. Jag hade kylskåpsmagneter som normalt sett satt huller om buller. Men idag formade de ett meddelande. Mitt namn stod utskrivet där. Jag visste att bara jag hade varit i min lägenhet som ligger tre trappor upp inne i sofo i stockholm. Ingen annan hade nycklar. Jag fumlade tillbaka bokstäverna till så som de brukade vara. Promenerade till arbetet denna morgon istället för att ta bussen för att bli kvitt jobbiga tanken på att någon varit hemma hos mig. Jag glömde skriva om min katt Sesam som jag har. Den är långhårig. När jag kom hem den kvällen efter att ha varit på en AW med vänner så var min katt rakad på allt hår. I kylskåpet låg ett hjärta av vad jag misstänker var från en gris. På kylen stod ”VÄLKOMMEN HEM SANDRA”. Jag letar nu lägenhet inne i Stockholm och sover vissa nätter på hotell. Tack och lov att min ekonomi tillåter det. De nätter jag är hemma låser jag om mig till sovrummet.

      Men oj..om det verkligen hänt måste du ju polisanmäla det…vet du någon som vill dig illa? Fd partner, någon dejt som blivit ratad, svartsjuk fd partner till nuvarande partner?

        Nej jag känner ingen sådan. Har inte tid med partner. Kommer egentligen från annan stad också så känner inte många här. Polisen tror mig inte.

      Men sjuuukt läskigt!!! Kan du kanske sätta upp en kamera hemma? Du borde polisanmäla om du tror att det är någon som är inne i din lägenhet och gör creepy saker.

      Oj herregud! Det är min värsta mardröm. Har du anmält?

      haha okej…

      Men SHIT vad obehagligt och läskigt, låter ju helt sjukt. Har du anmält detta?? Har du någon aning om vem det kan vara, du har inget galet ex eller så?

      Va?? Vad händer det värsta jag läst är detta sånt??

      Jag har precis varit på telefon med en helt hysterisk kompis som var med om liknande!! Hon bor också i sofo. Hon har dock ingen katt.

        Både skönt och oroväckande att höra? Glömde skriva att det låg en skinnvante i hallen när jag kom hem också när det hände. Vet du något mer?

          Min vän ska ta pendeln till föräldrarna och sova där över natten. Hon ska ringa polisen imorgon. Hon sa nåt om att det fanns fler som varit drabbade. Men polisen vill inte gå ut med information för att de tror de är den skyldiga på spåren. Usch *ryyyser*. Ta hand om dig. Drick en kopp te och skingra tankarna❤️

        Haha eller hur! Ni driver bara.

          Det trodde hon jag pratade om detta på mitt arbete också. Därför låtsades jag som om att jag bara skämtat. Men här kan jag vara anonym och skriva av mig. Vilket är skönt.

            Jag gjorde dig en tjänst, hon var enormt tovig.

              Hmm…. Jag börjar misstänka att denna ”Karlsson”, ”Rosen” och ”Lugna Gatan”är samma person?? Taskigt att skrämma folk såhär på kvällskvisten hörrni!!

                *tiihii*

      Be någon sätta upp kameror, byt lås på ytterdörr och ha bara på dig nyckeln och ge till 1 godvän/familjemedlem och polisanmäl? Herregud vilken panik sådär kan du ju inte ha de?!?! Och katten ta den där ifrån.??

      Usch vad läskigt!!
      Själv tror jag på spöken, men allt det där är bara sjukt!

      Va? På riktigt? ?

      BYT LÅS FÖR FAN RINGPOLISEN OCH LÄMNA HANDSKEN SOM BEVIS! Gör nåt då!
      Ursäkta versalerna fick panikpuls av din berättelse!
      Vem har nyckel hem till dig?! Någon vaktmästare eller typ hyresvärd?

        Man misstänker en gammal man i 80-årsåldern som kan ses promenera på nätterna med tax inne på söder. Han är vänlig men svarar inte när man pratar med honom. Detta har jag hört från min vän så i ge av polisen. Han är ofarlig med ensam.

          Men hur tusan kommer han in i lägenheterna utan att bryta sig in??

          Ja, men det är ju bara Karlsson.
          Innan sågs han med hans fru Kerstin. Nu gör han det själv. Han är nog snäll.

      Ahhhhh kalla kårar!!! Snälla skriv att detta är början på din nästa skräckroman eller nåt, annars kommer jag Inte kunna somna ikväll ?

        ?

    Jag har sånt jäkla skumt hälsoläge idag. Då och då (typ var tionde minut) får jag vansinnigt ont i mage och rygg, det håller i sig i ca fem min. Jag mår illa hela tiden men har inte kunnat spy och har inte problem åt andra hållet. Jag fryser men har nog inte feber. Jag mår illa av all mat och har bara ont, ont, ont. Nån som känner igen? Jag är inte helt däckad men det är bara tack vare att jag inte kan (har två små och är på resa).

      Hur många dagar har det håller på? Du kam inte vara gravid eller ha ägglossning eller snart mens? Har du bytt preventivmedel nyligen?

      Gallsten?

        Kan gallsten yttra sig så? Nä inte preg, inget ändrat i preventivmedel och mens är jag på typ sista dagen av. Bara idag har det varit såhär.

          Innan jag opererade mig för gallsten, hade jag ont i magen och ut i ryggen, som håll. Mådde illa och ville bara kräkas.

          Hade liknande symtom när jag hade inflammation i gallgångarna. Kändes ok ibland, och sen kom en krampaktig smärta.

      Gallan är på höger sida under bröstet. Man kan få jätte ont i brösten och känns som en ståltråd dras åt under dom. Mycket ondare änn njursten jag haft bägge. Men det är så starka smärtor så man får åka akut och få morfin.

        Ok. Då är det inte det. Jag har haft riltigt allvarlig njursten med en kronisk nedsatt njurfunktion som följd och det var ju tio resor värre. Detta är satans ont men inte så. Illamåendet är bara sanslöst jobbigt. Kom igen, bli nåt. ?

      Jag hade så som du beskriver när jag hade gallsten – typ som en pulserande smärta med långa mellanrum. Ring 1177 och rådfråga?

    VIKTOR DEN STORE! Hur gick det med din bajskompis? Kom ni fram till hur korven trillat?

      Jag vill också veta! Har berättat denna historia för alla mina vänner, hela tre st, och vi vill gärna ha svar ?

      Efter gårdagens omröstning måste vi dra slutsatsen att alternativ fyra vann, alltså den skrämmande korven. Det passar dessutom in i Fisabsorberarns ständiga bajsfobi!

      Hur det rent fysiskt är möjligt förblir dock en gåta för mig. Hur jag än förflyttar mig på toaletten så kan jag inte hamna i ett läge där bajset kan nudda låret. Det är helt omöjligt…

        Diarré kan nog göra det… Kanske nämnde han inte hur lös och dålig i magen han var?

          Enligt sig själv var han inte lös alls. Han påstod ju att korven skulle ha fallit som en fura…

    Jag bara måste dela med mig av en grej.
    Jag är 30 år.
    Jag har alltid varit en tuff tjej (kanske lite för tuff), men snäll.
    För något/några år sedan bestämde jag mig för att bli en bättre människa. (Var inte dålig innan men kände att jag kan bli bättre)
    Jag har alltid haft mina vänner (samma sen lågstadiet), min fina stora familj (separerade föräldrar och många syskon), pojkvänner osv. Jag har aldrig gjort något kriminellt eller så..
    men jag ville framförallt skippa fördomar och bli en snällare och mer empatisk människa helt enkelt.
    Jag har läst på om tex köttkonsumtionen och dragit ner på köttet (nästan slutat helt), jag gör allt jag kan för att inte döma människor och jag försöker helt skippa att ha fördomar om människor (och dyker de upp någon liten rackarns fördom påminner jag mig själv). Jag ville börja visa min uppskattning både till de jag känner och inte känner!
    Jag är numer väldigt noga med ”små” saker som att tacka när någo stannar vid övergångsstället, heja på ALLA som bor i mitt stora område, önska de i kassan en bra dag osv.. jag vill sprida glädje!

    Och vet ni? De har öppnats en helt ny värld!! Jag har pratat med människor jag aldrig skulle pratat med tidigare. Jag lär mig nya saker om mig själv hela tiden och kan dela med mig av det till andra och ge nya perspektiv.
    Det är så HIMLA härligt, jag älskar det!
    Jag är verkligen långt ifrån perfekt, men jag gillar mig själv mer och mer och älskar vart jag är på väg!

    Jag fick barn förra året och från den dagen jag fick veta att jag var gravid har jag sagt ”de viktigaste för mig är att hon blir trygg och snäll”. Och de är precis de jag vill vara, trygg och snäll, så jag hoppas jag kan förmedla det till min lilla tös!

    Ha en bra kväll allihopa ❤️

    (Hur kan ens denna kommentar anses postas för snabbt?? Jättelång ju! ?)

      ?????

      Till; ????!

      Jag har ofta varit och är ofta fortfarande så som du beskriver. Det ger så otroligt mycket tillbaka, men det var så bra att du skrev så och påminde mig / oss andra här, för jag kan känna allt oftare att för att orka vara så, så är det ju trevligt om folk tackar tillbaka i alla fall ibland, stannar och visar att de vill släppa fram mig också före dem et c. Inte för att det ska behövas, men om de åtminstone kunde hälsa glatt tillbaka så skulle det ge även mig positiv energi, lite som här inne. Att folk tackar för råd och tips osv.
      En del gör t o m så efter denna långa vinter att de typ vänder ryggen till. Så att man hälsar mot en rygg, kul eller något. Jag tyckte att det var likadant förra vintern, att efter en lång vinter med knappt någon snö som lyste upp, så orkade bara inte vissa vara trevliga hur mycket jag än försökte ”vända dem.” (Ja, inte fysiskt vända dem ha ha) För mig är det redan som vår, så ljus i sinnet är jag mycket pga träning och avslappning och ett bra liv i det stora hela med fokus på att vara tacksam. Men nu börjar det bli som förra senvintern, att jag önskade att allt fler kunde ”ge ett leende tillbaka” t ex så som alltfler gör när våren kommer. Men jag ger inte upp och oftast så gör det faktiskt nytta. Vänlighet ger i de flesta fall mycket tillbaka.
      Bra tänkt av dig, fortsätt så!

      / M <3 ?????

    Nån annan som hatar ordet ”pojkflicka” ?! Åh blir så irriterad då mammor skriver ”min dotter är en riktig pojkflicka, hon gillar fotboll och umgås mest med pojkar hihihi”

    HON ÄR SIG SJÄLV OKEJ? Ingen jävla ”pojkflicka” – sig själv!!!

    / Löjligt förbannad på detta uttryck :)))

      Jag har varit en pojkflicka hela mitt liv och det har varit helt naturligt för mig. Däremot gör det ont som fan i hjärtat att bli misstagen för pojke/man vilket händer så snart jag inte är hårdsminkad och tar på mig något könsneutralt plagg som pikétröja. Jag är ju tjej och vill bli sedd som det. Så förnedrande.

    What to do när jag har sån fruktansvärd ångest just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen… What to do när jag varit tillsammans med min pojkvän i 6 år men jag kan fortfarande inte prata med honom om min depression och ångest. Det gör så ont att hålla allt inom mig. Jag önskar jag kunder prata med honom om det men han förstår inte. Vill inte förstå… Åååh blir galen. Ska jag orka hela livet utan att ha någon att prata med?

      ?????

      Svar tlll ”Ärr”

      Känner såå med dig! Det är ibland så att ens partner inte kan ha ”allt”. Försök att prata och eller skriv t ex så här och få ur dig tankar så istället. Eller i mail, och eller under promenader med vänner. Om din partner inte förstår dig när det gäller detta, så försök att (om möjligt) lära dig att leva med det/ acceptera det och så försöker du få ur dig det mesta eller allt genom att skriva och eller prata. Massor! Igen och igen! Till slut kan det hjälpa så pass bra att det eventuellt räcker för dig trots att han inte förstår. De flesta skulle råda dig att prova parterapi, det kan vara en väg. Eller så går du själv i terapi, alternativt att han gör det och den av er som går och pratar, diskuterar det ni har pratat med t ex psykologen om, tillsammans hemma efteråt tillsammans. Det kan även vara så att om ni får en nystart med något, t ex att den ene eller båda får ett nytt jobb/ går en ny utbildning eller liknande, så kanske ni plötsligt når varandra på ett nytt sätt. Ni kanske har ett sätt att prata med varandra nu, som förändras då. Hoppas att det vänder för dig!

      M <3 ?????

      ?????Tillägg till ”Ärr”. Det kan vara så att du tänker att du har försökt förklara och han har trott att han lyssnar, men att ni behöver prata med varandra på ett nytt sätt. Att ni t ex använder olika knep, så som att den ene inte får avbryta på en kvart eller halvtimme när ni går promenad eller sitter och fikar. Eller att den som just har förklarat för den andre vad den känner, får bekräftat att den andre förstått genom att säga och använda de ord den som just har pratat sa. T ex om den som ”har ordet” säger: ”För mig känns det som om du inte förstår mig, därför att när jag försöker prata till punkt så brukar du avbryta mig eller påbörja någonting annat.” Då säger den andre: ”Så du menar att det känns som om jag inte förstår dig, därför att…” osv. Utan att låta sur, et c. Bara bekräfta den sin partner och så byter man så att den andre ”får ordet.”
      Eftersom han tydligen inte förstår dig så kanske inte mina tips fungerar. Om du känner att du har testat ”allt” och du vet så här efter sex år att nej, jag tvivlar på att det blir en förändring i detta så kanske du kan fundera på hur du ska kunna klara av att lyckas leva med att ha det så. T ex stresshantera mera eller liknande, eller be honom att komma med förslag till hur ni ska komma framåt i relationen. Inget av detta kanske hjälper, men ju mer du försöker tänka nytt och annorlunda i detta, desto mer kanske du kommer på som kan hjälpa dig. Ibland kan vi ha nytta av brainstorming så här, så att du själv kommer närmare en lösning med egna tankar. Och andra gånger kan det räcka en bra bit med att du känner att någon bryr sig och det gör jag! Känn det!

      / M <3 ?????

      Till Ärr! Du har snart ett långt svar från mig, eftersom CamCam brukar vara snabb på att släppa igenom de kommentarer som fastnar i mod. ????? / M <3

    Åh hörni! Jag har skrivithär förut om att mitt sexliv med min man lämnade mycket att önska. Nu köpte han en Lelo wand till mig och OH MY FUCKING GO det är en REVOLUTION!!!!!!
    Hehe. Helt olik alla andra vibratorer jag provat. Så jävla sjukt. Tänkte bara tipsa om att investera. Helt galen mojäng och jag är SÅ LYCKLIG JUST NU. ?????

    https://www.sinful.se/lelo-smart-wand-large

      Det där låter lite som ett reklaminslag och det var ju verkligen inte meningen, bara genuint! Men nu när jag läser det jag skrev låter det som att jag ska sälja något ?

    Hur kommer det sig att alla mina mardrömmar jag har handlar om att det störtar stora flygplan på mig??? Jättekonstigt och obehagligt. Förstår ej varför heller

      Har inget svar på varför men jag hade en period för några år sen när jag ofta drömde mardrömmar att stora fåglar attackerade mig, typ jättestrutsar. Var superobehagligt.

      Du kanske varit ett flygplan i tidigare liv?

      ”vuxenlivet är som att kolla åt båda hållen innan man går över gatan och istället kommer det ett jävla flygplan” ✈

        ?

    Camcam kommer det finnas möjlighet att gilla kommentarer på den nya plattformen? Känner att det är nästan halva nöjet med denna blogg

    Har Angelica Lagergren lagt upp ett inlägg idag? Tror hon blockerade mig efter min fråga igår morse, om hur hon ser på ”nöjd som jag är” vs ”jag gör skönhetsingrepp för att jag inte är nöjd som jag är”.. Mina kommentarer kommer inte fram på hennes eller syrrans blogg.

      Jag tror hon har satt moderering på alla kommentarer, jag skrev också en kommentar som står under bevakning och kom ju inte en enda kommentar på hela dagen. Hon har stängt kommentarsmöjligheten på instagram också…
      Undrar om hon kommer svara ordentligt på kritiken eller om hon bara hoppas kunna ignorera det.

        Verkar så! Kommenterade jag med men den har hon raderat/ej publicerat.

    Hur får jag bukt med min dödsångest?Har alltid varit känslig och gråtit otroligt mycket på begravningar fastän den avlidne endast varit en bekant till mig. Nu har en i min närhet gått bort och jag har tagit det jättehårt (betydligt hårdare än andra.) Tror liksom på ett efterliv men tycker så synd om de anhöriga och tycker att allt är så himla sorgligt bara. Står inte ut med att en person separeras från sina nära och kära.. Tips snälla?

      Psykolog?:)

        Boken drunkna inte i dina känslor rekommenderas!

          Tack för svar! Ska ta upp detta med min terapeut och låna boken

      Jag tänker att det är skillnad på att gå med generell dödsångest jämt och ständigt, och att uppleva det när någon faktiskt dör, även om det inte är någon nära.

      Jag att det kan vara bra att acceptera att man ”är sån” om det inte är något hinder i vardagen. Det är inte fel att vara gråtmild. På mitt jobb som sjuksköterska är döden ständigt närvarande, och jämt gråter personal på expeditionen över något livsöde som berört. Det är inget farligt, man får stå en stund och uscha sig över allt sorgligt och då blir det på något sätt inte så läskigt.

      Ibland tänker jag att det är själva flykten från allt ont och obehagligt, som gör oss mest ont. Det som inte får kännas växer sig gärna större och större…

        Tack så mycket för ditt fina svar. Jag hade grov dödsångest för några år sedan men fann verkligen ro när jag började få kontakt med gud. Men just tragiska händelser klarar jag inte av. Hela världen stannar liksom upp och jag bryter ihop, går till psykolog så ska ta upp det igen, men ska träffa en av de drabbade och klarar inte av att gråta hejdlöst framför person som förlorat sin förälder.

        Mitt svar kom inte med så provar igen! Tack så mycket för ditt fina svar. Känns så skönt att höra att man inte är den enda som reagerar starkt när man sörjer. Vill också passa på att tacka dig och dina kollegor för er vackra och hjältemodiga insats för vårt samhälle. Ni är underbetalda superhjältar och förtjänar mer från oss. TACK för din instas???

      Alla visar sorg olika. Så det är nog svårt att jämföra sig och när döden blir påtaglig och vår egna dödlighet blir tydlig så kan det ju påverka vad man känner. Kan nog vara bra att prata med någon professionellt om du är rädd för att dö/har ångest för att andra ska dö.

    Är det någon mer som konstant går omkring med ett fejs som ser ut att ha blivit insmort i olivolja? Är över 30 nu och trodde att min extremt feta hud skulle bli bättre med åren men nej. Har fan testat allt, utom retinol som jag läst kanske kan hjälpa lite. Det är ett sånt stort komplex för mig, går alltid runt och känner mig ofräsch och skäms inför andra som ser min vidriga hy. Är det någon som har någon erfarenhet om något som hjälper? Förväntar mig inga mirakel, skulle bara vara nöjd om sminket kunde se bra ut i 3 timmar, det skulle vara fantastiskt!

      För mig hjälper det att använda fet kräm, alltså anpassad för ”torr hy”. Såklart det är olika för alla men att använda uttorkande produkter (typ clinique) var som att inbjuda till smörfest med kokosfett i fejset. Inte nice. Bra produkter som jag gillat är Estee lauders feta ansiktstvätt, ”fett” ansiktsvatten från … kommer ej ihåg nu men röd text på genomskinlig flaska, gult innehåll samt en massa härliga krämer och serum från Filorga. Alltså Filorga är det bästa som hänt mitt ansikte.

      Gå in på skincitys hemsida och chatta med deras duktiga hudterapeuter och de kan garanterat hjälpa dig hitta en hudvårdsserie som hjälper dig. Det enda som krävs är tid, tålamod och lite pengar (tyvärr) det är inte gratis med bra hudvård.

      Rituals skin energy serum funkar skitbra för mig och jag har typ världens känsligaste fejs

    En av mina närmaste har anklagat mig för att stalka mannen jag har ett förhållande med. Hallå?! Vi är tillsammans då kan man inte stalka. Jag älskar att titta på honom när han inte vet att jag ser honom. Älskar mystiken. Kanske speciellt meningen för mig jag är skorpion!

      Hej Eva! ?????

      Det är väl mer upp till din partner att tycka till om det i sådana fall, inte en av dina närmaste. Sätt ned foten, dvs säg ifrån om möjligt och vi har väl alla våra sätt att visa våran kärlek på?! Om din partner inte tycker illa vara, så låt det inte påverka dig. Det går inte att göra alla till lags (jag försökte förr, det var ett omöjligt uppdrag kan jag meddela så det fick jag sluta försöka med).

      / M <3 ?????

      Stalka kan man nog göra fast man är tillsammans. Men titta på en person är ju inte att stalka (om du inte spionerar då typ följer efter och sitter i bilen utanför). Ta inte åt dig, kanske vet inte personen exakt vad det är eller bara ville skoja? Verkar ha hittat en öm tå, gillar du sen innan att leta information och ta reda på saker om personen innan ni känner varandra? Hur ni har förhållandet är ju mellan dig och din partner inte någon annan.

    Jag har en sambo sen 2 år. Vi är nyförlovade och har inga barn/djur.
    Fick en ny kollega på jobbet. Han flyttade från en annan stad och i början försökte vi göra saker ihop (flera på jobbet) och vi blev vänner. Men nu har vi båda blivit kära i varandra. En AW nyligen blev jag gansks full, slutade med att vi kysstes snabbt. Det är fel jag vet. Men det kändes så rätt. Som att allt föll på plats. Men jag får dåligt samvete pga att jag svikit min partner. Vi har inte bråkat eller så, allt är bra hemma egentligen. Förstår inte hur jag blev förälskad i någon annan. Nu står jag där, kluven i vad jag ska göra. Vill så gärna vara med min kollega samtidigt som jag lovat min partner att gifta mig med honom. Hur vet man om man bara är dumt kär i någon som bara är en ”fling” eller om det är riktigt? När ska man göra slut? Är jag bara ute efter uppmärksamheten?

    Hjälp 🙁
    Ja jag vet, jag gjorde fel att kyssa honom. Mår redan dåligt av det..

      Älskar du din partner? Försök fundera på hur det varit att vakna utan honom på morgonen.

      Vet inte men tror det är bäst om man lätt blir attraheras av motsatta könet att hålla sig från dem. Vissa klarar av att ha vänner från båda könen, men du kanske inte är en av dem?

      Fundera hur du känner med den du ev är kär i. Hur ser din relation ut till din partner för övrigt? Har ni sex och pratat ni med varandra om saker. Är ni jämställda med hushållssysslor? Är du bitter över något du inte orkat ta upp med din partner? Sätt en gräns på tre veckor t ex och fundera. Undvik killen du är kär i på jobbet. Se om det svalnar. Kanske är du bara ute efter spänning. Lycka till!❤️

      Kan ni inte ha ett uppehåll så du kan känna efter vad det är du vill? Så du inte går och ångrar det ena eller det andra resten av ditt liv.
      Förra året så hade jag och min sambo ett uppehåll efter väldigt många år ihop.
      Det varade i ca 2 månader, saknade honom något fruktansvärt och vi flyttade ihop igen. Tror det uppehållet behövdes så man visste säkert. Nu vet jag att jag inte vill leva utan honom. ❤️

        Skulle vara en idé! Men han har ingenstans att bo samtidigt som jag inte vill känna att jag gör det för att testa om jag gillar ena personen mer än andra. Som att äta kakan och ha kvar den. Känns så själviskt men samtidigt har detta redan gått 100 km för långt. Tror han skulle bli så sårad om jag föreslog en paus, då kommer han ju vilja veta varför. Kan man verkligen be någon vänta tills man kanske vill ha tillbaka personen? 🙁

          Jag hade nog valt att inte träffa någon av dom under den tiden. ( och försöka att inte höras dagligen.)
          Tänker du på din sambo ändå och saknar honom, inte bara som vän utan verkligen saknar honom och vet att du vill ha honom i ditt liv så vet du att din kollega är nog bara en fling.
          Det är jobbigt med känslor, men man kan ju tyvärr
          inte styra dom. ?
          Ja han blir säkert ledsen och sårad men ibland måste man tänka på sig själv.
          Jobbigt just att det är en kollega då det inte blir så lätt att ta avstånd från honom..

            Nej det är sant. Vill inte slösa hans tid heller, eller låta honom vara med nån som inte kan ge honom 100%.
            Att inte träffa kollegan blir svårt under en paus och blir orättvist mot min sambo som inte har samma ”förutsättningar”.
            Jag älskar min sambo men jag vet inte om jag slutat vara kär? Aldrig haft ett så stabilt och seriöst förhållande tidigare så svårt att veta hur den ”vanliga vardagen” efter honeymoon fasen ser ut. Detta kanske är ”normalt” utan att jag förstår det?

              Jag tycker synd om dig. Det är så jobbigt..
              Jag tänker, får han dig att skratta? Vill du fortfarande umgås med honom eller är du hellre borta?
              Det är sant, blir svårare med kollegan..
              Om det funkar på något vis med uppehåll så tycker jag att du ska köra på det. Kan du sova någon annanstans? Försök prata med din sambo och se hur han känner? Skickar ni fortfarande gulliga sms osv till varandra, ger han dig komplimanger? Sånt är så viktigt.

      Postade ett ganska långt svar som försvann. Irriterande…

      Är bi jämnställda du och din partner? Är man inte det så kan det leda till bitterhet och undertryckta känslor. Kan det vara nåt sånt?

      Försök hålla dig undan från killen på arbete och se om känslorna svalnar!

      Pratar du och din kille mycket och har sex? Älskar du honom?

        Ledsen att din kommentar försvann! Uppskaytar att du tog dig tiden att svara ❤
        Vi är ganska jämnställda. Ibland städar han inte förrän man säger till men han försöker laga mat de dagar jag kommer hem senare osv.

        Vi pratar mycket och sex är som vanligt, ibland 1-2 gång/vecka och andra perioder mer/mindre. Beror på stress osv men inte så det är något vi undviker.

        Svårt att undvika honom, vi jobbar ganska nära men nu ska vi flytta kontor så han kommer sitta på andra sidan kontoret. Vi håller dock kontakt hela tiden på sms och vi kan smsa i timmar om vi vill. Men jag ska försöka. Hitills har känslorna bara eskalerat 🙁

          Kan lova att det är det där smsandet som gör det..
          Det är klart du känner dig pirrig, var säkert ett tag sen som du och din sambo höll på sådär.
          Försök sluta smsa, är nog det bästa.. ❤️

            Håller med. Är nästan som att be om problem?

          Jag har precis gjort samma resa som dig, hade det bra med min sambo men blev också kär i en på mitt jobb.

          Jag och min sambo tog en paus, men jag träffade den nya på jobbet hela tiden och även privat. Jag var jätte kär och gjorde slut med min sambo.

          Såhär 1 är efteråt har det helt förändrats, jag saknade min sambo så det gjorde ont. Jag kände att jag var halv utan han och ångrade mig så fruktansvärt.
          Efter mycket om och men och med mycket kämpande är vi precis tillsammans igen.
          Jag träffar inte den andra killen på jobbet så mycket just nu, men vi har stött på varandra och kan prata.

          Så gör det inte om du verkligen är säker på att du vill lämna din sambo. Inte för att du lämnar din sambo för en annan. Det blir också vardag och inte så roligt.

          Gräset är inte grönare på andra sidan!!

      Man behöver inte gifta sig med någon bara för att man lovat. När man gifter sig lovar man varandra kärlek livet ut och folk skiljer sig stup i kvarten. Ett löfte om kärlek går aldrig att ge överhuvudtaget. Bara att du skriver lite uppgivet att du lovat att gifta dig honom signalerar att du inte vill.

        Du har rätt. Jag vill inte gifta mig med honom nu. Men jag vågar inte lita på mig själv om jag bara har en töntig förälskelse som betyder ingenting eller ens egentligen varför jag föll för min kollega. Min sambo och jag kommer överens och lever harmoniskt, så varför fick jag känslor för nån annan?

          Det fattas antagligen något, det behöver inte alltid ta slut för att det är kaos. Annars hade du nog inte haft tanken att smsa med någon annan öht? Så jobbigt läge..
          Har ni roligt ihop? Hittar ni på grejer?

          Det hade inte varit lika allvarligt om det inte var för att du skrev att ni har det harmoniskt. Tänker att om bi haft det jobbigt så är det narturligr att vilka fly… Hoppas det löser sig

            Tänker samma sak, hade det varit dåligt och vi bråkat mycket så finns det väl mer ”anledning” till varför man börjar titta sig omkring och börjar se andra.

      Igår var det någon som gav ett sånt fint tips: tänk 10-10-10, typ hur ser ditt liv ut om 10 minuter, 10 månader och 10 år, försök föreställa dig och vad skulle du må bäst av?

      En annan sak jag alltid bär med mig är ett citat från en film/serie eller något jag såg för tio år sen… kan ha varit en bok också, men det var i alla fall en man som lämnade ett bra förhållande för en ny kärlek, men han insåg inte att han fick ut mindre av det nya än det gamla. Det gamla förhållandet var han 80% nöjd med, och så hittade en en ny kvinna som fyllde upp med de sista 20%, när han sedan lämnade sin fru för den nya kvinnan hade han helt plötsligt bara 20%. Så svårt att förklara men du kanske förstår? ? om du tänker dig att du skulle må bättre och vara lyckligare, få ut mer av förhållandet med din kollega och dessutom älskar honom mer än din sambo är det kanske rätt att lämna, men om han bara fyller upp de sista du saknar i ett annars fint förhållande så är det kanske bättre att försöka få till spänning och pirr med din kille? ❤️ Hoppad du ser detta trots att jag svarar på morgonen 🙂

    Bara nyfiken…
    Fortfarande många vakna och här inne eller har de flesta somnat? Jag är nattuggla och somnar nästan aldrig tidigare än 3.. Ganska jobbigt, man är sådär trött dagen efter. ?

      Same?

        Det har jag nästan listat ut.
        Vilket hotell har du tagit in på inatt? ?

          Alla hotell var upptagna. Hittade en tom övergiven stuga i skogen. Tur att mobildata fungerade här! *ylande ljud från vargar i bakgrunden* *tassande steg från herr Karlsson som smög runt det övergivna huset*

          Alla hotell var upptagna så vandrade ut i skogen med sovsäck till det gamla övergivna huset inne i skogen som gränsar till annan kommun *vargar som ylar* *fotsteg i bakgrunden från gamla herr karlsson*

            Passa på och gör slut på gubbfan inatt. Ta väl hand om taxen.

            Passa på och gör slut på gubbfan inatt. Ta väl hand om taxen.

              Är världen verkligen redo för herr Karlsson som spöke? Tänk ett avsnitt med det okända med honom??

                Om han knallar av ute i det fria är det nog lugnt. Det okända relaterar väl alltid till husspöken?

            Försök fånga en varg och tämj den, så behöver du inte vara ensam!

      professionell nattuggla som brukar somna runt halv 5 tiden 🙂

        Det är såå jobbigt. Kan vara hur trött som helst på dagen, kl 20 ca så vaknar jag till ordentligt. På natten är jag klar vaken. Önskar att affärer osv osv var öppet på natten. ?

          Ett nattöppet ICA skulle passa mig perfekt.

            Eller hur! Hade genast åkt och veckohandlat.

              Måste storhandla innan helgen är över, hämta ut paket och jag vill göra det NU ?

                Förstår dig! Jag vill åka och köpa en hylla. ?

                  ??

            Bästa med USA!

      Vaken här med! Men bor i Sydafrika så klockan är ”bara” 1.40 här. Gonatti?

        Natti Natti ?

      Tänkte gå till gymmet nu så lär inte somna på många timmar 🙂

        Perfekt att gymma på natten! Jag kör lite träningar här hemma mitt i natten, hade gärna gått ut och gått en mil också men det är jag för feg för. ?

          Brukar försöka avsluta gympassen med att jogga ute när klimatet tillåter, det är underbart. Förvånansvärt få puckon som vågar sig fram till mig på natten, antagligen för att jag verkar galnast av alla men förstår att du som tjej inte vågar dig ut.

            Haha, kul att du säger det. Jag har träffat såna galningar som dig ett par gånger faktiskt, undrar varför dom joggar mitt i natten. Dom behöver inte vara farliga alltså? Som tur det är så har jag två sk ”kamphundar” ? som folk säger, så när jag vågar mig ut så har jag dom med mig. Problemet är att dom helst sover vid denna tiden.

            Är dom kanske till och med lika rädda för mig som jag är för dom? Häromkvällen var där en man som gick framför mig, han gick och sneglade bak flera gånger för att sen svänga in i ett område med en massa buskar. Jag blev jätte rädd och kalla på hunden som alltid är lös och korta in kopplet på hund nr 2. Han kolla på mig när jag gick förbi buskarna. Sen såg jag inte honom igen, kolla bak ett par gånger för att se om han kom ut. Men icke. Tror du det var som han var nojig eller ska jag vara tacksam att hundarna var med? ?

              De flesta som är ute på nätterna verkar hålla sig för sig själva. Jag är visserligen 193 cm lång och väger nästan 100kg så det kan vara därför ingen vågar fram till mig… Jag har dock känt mig lätt hotad två gånger:
              Första gången blev jag jagad av en kille som i december gick omkring, hög som ett hus och i bar överkropp, och försökte krossa en bilruta med en gatsten. Han blev skitsur när jag gick förbi samtidigt som någon annan skrek att han skulle lägga av.

              Andra gången blev jag jagad av en grävling på Södermalm… Då sprang jag för livet!

              Så länge dina hundar klarar av att jaga bort en grävling klarar du dig nog om du inte har sjukt otur 🙂

      Hej Mathilda! ?????

      Jag är vaken för att jag tycker om ”Öppet spår” så pass mycket! Stämningen är så god här inne och jag märker att det ger mig mycket positiv energi som jag redan har haft oerhört stor nytta av. Många har varit så snälla och vänliga när jag har kommenterat och är snälla mot de andra också och det var exakt vad som behövdes nu så när det är senvinter.

      / M <3 ?????

        Såg att du startade öppet spår kommentarerna ikväll. ?
        Första gången jag är inne på det, men det är väldigt intressant att läsa alla frågor.
        Ganska häftigt att man har inte en aning om vad man skriver med för folk, inte ens ett ansikte. Så alla vågar ju skriva exakt vad dom tycker och tänker. Man märker att det finns många härliga människor i vårt avlånga land, bland annat du. ? ?

          ????? Hej igen, Mathilda!

          Jag håller med dig och tack för berömmet, detsamma till dig! Verkligen! ❤️

          Ja, jag försökte vara och lyckades vara tillräckligt snabb för att starta upp bland kommentarerna. Jag är oerhört social från början, men har inte använt den sidan hos mig själv i samma utsträckning på länge. Det är lätt att lura sig själv att tro att det är bekvämt att vara så, men egentligen är jag en person som behöver få vara mer utåtriktad igen. På ett jobb jag hade för några år sedan så älskade att ge så god service (informerade, sålde osv) som det bara gick och fick då tillbaka enormt mycket – varje dag! Lite den känslan får jag här, jag vill t ex ge råd och vänliga ord, men jag får då tillbaka väldigt mycket. Mer än jag kunde ana innan detta startades upp.

          Kram / M <3 ?????

    Vem mer minns den här videon på youtube för flera år sen där en tjej som blivit vaccinerad mot svininfluensan inte längre kunde gå men hon kunde däremot GÅ BAKLÄNGES. Hoppas av hela mitt hjärta att det inte är på riktigt. Får upp den här videon i huvudet nu på senaste tiden när det varit så mycket snack om vaccin o så o hoppas någon kan säga att det inte är på riktigt?? Känner mig så hemsk som kunde skratta åt det här när videon gick runt för typ 100 år sen. Tänk vilka saker man funderar på som vuxen haha.. Puss o kram?

      Oj glömde videon haha https://youtu.be/PplFJ8-Jrjg

        Det var fejk 🙂 De gjorde en follow up några månader senare då hon plötsligt kunde gå helt vanligt (smygfilmades)

    Testade antiperspirant (inte absolut torr men liknande) för känslig hud. Men det brände så att jag nästan grät (är ren och torr innan jag tar på). Fick springa och tvätta av det efter 1h för jäklar så ont det gjorde! Nu är jag helt röd och det svider fortfarande en massa. Kletat på kokosolja – är någon vaken som har tips???‍♀️

      Vaselin!

      Om du har kylbalsam hemma så testa det.

      Helosan ? Mini derm?

      Min son lider visserligen av eksem, men här kör vi miniderm med en mild kortison. Så skulle tipsa om miniderm, decubal eller locobase repair ?

    Någon som lider av tvångstankar? Tycker sånt är sjukt intressant!! Själv måste jag dra upp min näsa (som när man ska göra grisnäsa på sig själv) såfort jag ser någon röra sin näsa, ser nån med konstig näsa eller pratar om näsor, ja allt som har med näsor att göra ? får panik och det kryper i kroppen annars, sjukt märkligt och irriterande vilket har gett mig en otroligt konstig näsa som är väldigt vinklad uppåt;) dela med er!!:D

    Vaknade av en sjukt hemsk mardröm och vågar inte somna om. Vill inte tvinga maken att vara vaken så jag ligger själv med jättejobbig känsla i bröstet. Hur gör man för att bli kvitt detta? Vill sova!

      Hej Emms, att gå upp och äta eller i alla fall dricka något t ex honungsmjölk och ev med kamomillte i och sedan försöka lägga sig igen, kanske hålla om sin partner om man som i ditt fall har någon och om denne tycker att det är okej, kan fungera. Hoppas att du har somnat om för länge sedan. / M <3 ?????

        Tack för ditt svar M <3
        Lyckades somna om efter en timme efter att ha legat och läst alla kommentarer och frågor här, det hjälpte. Ska testa ditt tips nästa gång, tack!

          ?????Hej igen, Emms! Vad bra! Och tusen tack för återkoppling! Kram / M <3

      Det jag brukar göra är att jag tvingar mig själv att gå igenom mardrömmen i huvudet (gärna på ett tryggt ljust ställe). Oftast börjar ju drömmarna helt okej innan det läskiga kommer. Sen ändrar jag på drömmen, svårt att förklara…, men ändrar de läskiga momenten till något trevligt eller iaf mindre läskigt.
      Sen sitter jag och tänker på det hela fram tills att pulsen gått ner och det känns bra igen. Lycka till nästa gång!

        Tack för ditt svar Kneja, det har jag aldrig testat men ska verkligen göra det nästa gång! Jag brukar göra så när jag väl vaknat för dagen eller inte ändra på drömmen men gå igenom den.
        Men ska göra det direkt istället och ändra på det läskiga!
        Tack!

        ?????Smart sömntips, Kneja! Det ska jag också använda nästa gång! / M <3

    Dessie kanske inte direkt bloggar längre men hennes nya pojkvän heter Gustav Eriksson, hittas bland de hon följer på Instagram. Hon ser lycklig ut 🙂

    Vaknade nu och kan inte somna om. Vill bara säga att efter tio års trånande har jag äntligen legat med mitt drömligg. Twice!

    Hej alla!
    Undrar om någon har lite tips.

    Det är så att jag har en kompis som är gravid och mår väldigt dåligt och gjort i snart sisådär 6 månader (fysiskt, kan en gå in mer i detalj). Hon kommer även ha detta fram till förlossningen. Jag får dagligen höra klagomål om hur jobbigt det är och även de delar hon visste sen innan att hon skulle ha problem med. Vilket efter ungefär ett halvår har börjat bli mer provocerande och irritera mig. Orkar knappt svara längre. Vet att hon mår dåligt och hon säger själv att hon vet om klagandet. Vi pratar dagligen och troligen mer än hon pratar med många andra. Vilket leder mig till nästa del.

    Jag har själv varit gravid och är numera föräldraledig, vilket gör att jag hjälper henne med ärenden och liknande när jag hinner. Hon skickar meddelande till mig varje gång någon varit där med gåvor, fina bakverk etc. Hur fantastiska och gulliga de är. ALLA är ”bästa du”, vilket gör att jag känner mig som en i mängden då inget upplevt för mig som personligt. Vet inte om jag är för provocerad efter allt gnäll under lång tid och tänker att detta är hint om ”varför kommer du inte hit med fika eller gåvor?”.

    Jag vill vara en bra och peppande kompis men det här har börjar ta allt för mycket energi just nu. Tips mottages hur jag eventuellt bör tänka eller göra – ja helt enkelt peppande och lite energiladdning då jag för tillfället är dränerad.

    Kram

      Hej ?! Jag tror jag vet hur det känns och det viktiga är att även du får ”syre” i vänskapen. Eftersom hon inte är kapabel nu att varken ge dig det tillbaka och inte kanske ens inser att du påverkas negativt av att det för dig känns som om hon vill ha ut t o m ännu mer än nu av dig, så kan det vara bra för dig att försöka få det ”syret”/ den positiva energin på något annat sätt. Dvs att du fyller på med energi själv och får vila från detta ibland. Eller om jag ska vara ärlig: så låter det som om det skulle behövas ganska ofta. Alternativet är kanske annars att du till slut inte orkar och vill vara hennes vän och det är inte bra för någon av er. När en vän inte ser ens egna behov så behöver du med andra ord försöka ta plats själv. Det är fint och bra att vara en god vän, men det är inte bra att ge och ge så pass mycket att det inte finns någon ork kvar. Att det är så periodvis i en vänskap kan vara okej, men känn efter var din gräns går. För din och hennes skull. Lyssna m a o in även vad du själv behöver. Var rädd även om dig själv. Ibland kan man som vän _anta_ att den andre vill ha ut mer av en än vad den ens har tänkt. Och oavsett vilket, lyssna in allt oftare och mer vad du själv behöver. Det är ju inte meningen att din ork ska ta slut i detta. Att ge utan att själv ”gå sönder”’är båst för er båda.

      /M <3 ?????

        Tack M för ditt svar!

        I vanliga fall tycker jag att vänner emellan ska kunna gnälla av sig lite för att få det ur systemet, men det är under en kort och begränsad tid. Detta är ett nio månaders enda långt gnäll och det är väl just längden på det som tär på en.

        Vet att hon mår väldigt dåligt och man vill finnas där, men som sagt. Det är svårt att vara en närvarande och peppande kompis när det för tillfället är såhär. Vid ett tillfälle när vi inte hade hörts på ca 12 h fick jag ett meddelande om hur sjukt det var att vi inte hörts på så lång tid. Vet inte om hon dock börjat haja lite då hon inte är lika på med meddelanden. Vill inte att hon ska ta illa upp bara och använder mitt barn som ursäkt att det är fullt upp, fast att jag vid tillfället kanske egentligen slösurfar.

        Tack för dina fina ord
        Kram

          Tack snälla ”?” för att du skrev tillbaka! Behöver svara lite för snabbt här, men jag tror att du ska läsa det du skrev här och känna in och tänka att jag hade den vännen. Och fundera på vad du hade tipsat mig om då. Då ser du nog ganska tydligt att hon behöver vara mer förstående tillbaka. Eftersom hon inte verkar klara av det så ber jag dig vara mer rädd om dig istället. Kram, kram till dig! / M <3 ?????

          Ett svar finns snart till dig ?det är i mod

            Det ligger inte i mod längre, så det finns att läsa nu. Ha omtanke om dig själv också, ?, då ser du vad du behöver du också. Kram / M <3 ?????

          Hej ?! Se gärna svaret jag gav till A om dig. Jag hade det själv så periodvis med en vän och till slut tär det på en för mycket. Ibland kände jag mig jätteirriterad, men ofta så tog det på min ork och tro på mig själv (dränerande). Låt det inte gå för långt snälla. Be om t ex några veckors paus, eller liknande så att du när de säg tre veckorna har gått kanske har stärkt upp dig och fått perspektiv så att du kan få in även dina behov i eran vänskap. Se det som en ”lappa ihop om möjligt-tid”. Eller skapa luckor t ex vita lögner om vad du ska göra lite då och då och tänk då igenom vad DU kan må bra av i detta. De t ex tre veckornas paus kan även göra så att du ser hur hon tar det. Om hon verkar enbart tänka på sig själv då, så kanske det är lättare för dig att se mer klart och tydligt vad du känner. Det hela ställs på sin spets helt enkelt. Eller så låter du bara allt vara, men låtsas att du har mig igen och igen som ger dig pepp att få med dina egna önskemål i vänskapsrelationen. Då kan ”jag” guida på liknande sätt som jag gör nu. Tänk: vad skulle ”M <3 ?????” ha sagt här?

      Du kan ju överväga om det är värt att ha kvar henne som kompis beroende på hur hon är när hon inte är gravid. Är hon väldigt go annars så kanske det är idé att bita ihop tills dess? Snäll du är som hjälper henne förresten.

        Jag håller med dig och det är nog viktigt att vänskapen räddas i längden, ja att om hon är varsam mot sig själv och inte tillåter att den gravida kompisen kräver för mycket så finns kanske vänskapen kvar även efter graviditeten. Hon bör skaffa sig fler svepskäl så att hon orkar med detta. Jag tror att många hade givit henne rådet att ge upp, men jag tänker att det finns nedåtperioder för de flesta, men att det inte får kväva vänskapen. ?????

    Jag vill svara på fler kommentarer, men behöver somna om en stund. Kram till er alla!

    / M <3 ?????

    Har ett stort dilemma. Min mamma har blivit väldigt sjuk och varje gång hon mår sämre så ringer hon till mig å vill alltid att jag ska följa med henne till sjukhuset. Hon ringer ständigt och gnäller till mig och detta drar ner mitt mående totalt. Jag vill / orkar inte ta min Söndag till att åka med henne och sitta där. Hon har alltid vart en riktigt bra mamma som alltid ställt upp och jag fick en fantastisk barndom. Är jag skyldig henne detta nu trots att jag mår så dåligt över det? Det finns även andra faktorer som bidrar till att jag är ledsen, som t.ex. att jag tycker om någon som har en annan tjej och jag är helt ensam känns det som. Mitt mående blir ju inte bättre av att hon kräver saker och nu säger att hon inte vill leva mer för att hon inte orkar ha ont längre. Jag vill inte söka vård heller.

      Jag har också en mamma som har väldigt ont och mår inte så bra just nu. Jag är den enda hon har. Hon har varken bil eller körkort så det blir ofta jag som får hjälpa henne till sjukhuset osv..
      Jag är rädd att jag inte har några superbra råd till dig om hur du ska slippa må dåligt å hennes vägnar men jag kan bara känna att du behöver också göra saker för din egen skull.
      Göra sånt som gör dig glad och det just DU vill. Prata med henne om sånt som du har på gång, eller vill göra, roligare saker än smärta att prata om.
      Du är inte skyldig någonting och det är inte snällt av henne att lägga all börda på dig. Det finns utomstående hjälp att få.
      Stå på dig bara och försök att inte få samvetet som gnager hela tiden, jag vet att det är skitsvårt speciellt när det gäller ens föräldrar.
      Stå på dig, gör det du känner lyfter ditt humör! Säger detta i all välmening, Ta ansvar för din egen lycka, stå inte och stampa och va olycklig ihop med din mamma eller ledsen på grund av någon som är upptagen med flickvän.
      Kom igen! Pepp!

        Tack, känns bra å inte va ensam i det iaf! Du har rätt i att jag ska fokusera på sånt som jag gillar å det som är bra men det är svårt bara när det inte finns mkt. Det är svårt att inte vara ledsen när det känns som man blir övergiven gång på gång. Men tack för ditt svar

          Ja, det är svårt att inte vara ledsen över känslan att bli övergiven. Det sker inte i ett trollslag att knäppa bort de känslorna. Men så småningom kanske det blir lite bättre. Ta hand om dig!
          Kram

            Jag vet inte varför jag inte kan känna att jag kan ge mig själv cred för att jag stöttar henne, har säkert med att göra att hon alltid ställt upp för mig å de jag skrev i första kommentaren så jag ser det som självklart att inte bara skita i henne. Jag har blivit övergiven flera ggr å jag vet att det går över men för mig tar det några år. Jag Skäms för att tycka synd om mig själv å gnälla. Men tack igen för svar. Kram!

              Nu tvingar hon mig dessutom att följa med henne till det förbannade sjukhuset igen. Hon säger att hon inte åker in om jag inte följer med och hon har så ont så hon knappt kan prata ?

                Åh.. 🙁 Men om du säger att hon alltid ställt upp för dig så förstår jag att du aldrig skulle ha hjärta att inte göra samma för henne.. Min mamma har aldrig direkt ställt upp för mig men jag gör det för henne ändå.
                Hoppas din mamma får hjälp med sin smärta och att ni kan umgås utan sjukhusbesök och utan dessa jobbiga stunder.
                Du är en klippa! Ha en fortsatt bra helg.

                  Fin å snäll du är som ställer upp för din mamma trots att hon inte gör det tillbaka. Hoppas er relation också blir bättre snart.

                  Tack, ha en fortsatt trevlig söndag du med!

          Glöm inte att ge dig själv cred också för att du gör bra och för att du stöttar din mamma!

      Hej A!

      Läs gärna mina svar till ?. En del kan stämma in t ex det om att det inte får bli alltför dränerande, du behöver själv orka och se till dina egna behov, för att själv inte gå sönder.

      Kram / M <3 ??❤️??

        Tack! Kram

          Tack själv, A! / M <3 ?????

    Snälla så många som möjligt av er: kom tillbaka nästa fredag och lördag i Öppet spår, det ska jag i alla fall! Hörs då! / M <3 ?????

      Tillägg till min egen kommentar. Hur många tror att de är med på fredag och lördag kl 21:30? (Om nu några ser detta…)

      / M <3 ?????

        Jag

          Vad bra, ”Lugna gatan”!

          / M <3 ?????

      Jag var visst för mycket, så jag hoppar av. Ha det fint alla.

      Jag är nog med på ett hörn åtminstone en av kvällarna nästa helg 🙂

      Ha en fin vecka M och alla andra!!!!

        Vad bra, Ellen! Detsamma! / M <3 ?????

        Hej igen, Ellen! Jag har haft en bra, men intensiv dag och kväll och fick därför svara både dig och andra lite hastigt mitt i annat. Eller bra tills de skrev negativt om mig och jag som både har läst att det bästa är att inte ge dem uppmärksamhet genom att svara tillbaka, men om man ändå gör det så är det viktigt att inte visa hur ledsen man blir. Samtidigt så är det nog viktigt att göra det. Det gjorde så otroligt ont att först nästan allt kändes så otroligt bra (ja, ”Bi”, ”Elsa” och ”Annanas” jag är stark i mina känslor och ärlig, men det var bl a därför jag lyckades få ett i det stora hela ovanligt bra liv där folk säger: ”det är till att ha det bra”, ”så skulle man ha haft det”, ”så där vill jag också ha det”, ”hörde du…”, osv. Men det kostar också att ha känslor ”all over the place” ibland. Eller som ”Annanas” uttryckte det om mina känslor. Jag ska inte citera, men det lät inte så vänligt i alla fall. Men hon fick många likes, precis som de andra två och det är ju likes som räknas nu för tiden, eller? För mig var det viktigare att försöka svara så gott jag kunde på kommentarer i Öppet spår och ofta få feedback på det och att försöka använda delvis egna erfarenheter för att försöka hjälpa andra. Inte göra mig rolig på andras bekostnad, eller inte ha ett filter mot att få ur mig elakheter så som jag uppfattade att ”Bi”, ”Elsa” och ”Annanas” gjorde och de som tryckte på like. Det är inte mer synd om mig än om andra, men det tog extra hårt då jag kände att jag fick vara så där oförskämt lycklig i några dagar, när jag annars har ganska mycket som inte bara är lättsamt och trevligt. Å andra sidan lyckas de tusenfallt eftersom jag skriver om det igen. Men _jag_ ser det inte så. Och självkänslan ska stärkas upp igen och igen och jag gör det på det här sättet. Jag borde ha mobilparkerat idag, så hade jag fortsatt levt i min rosa bubbla. Och att du Ellen och även andra här inne är fina mot mig. Det är det som är värt något. Som CamCam skrev som kommentar: ”man kan inte göra alla till lags” och sedan något om ”aptråkigt” med ”då blir det innan” tror jag det var. Och aptråkigt vill ju ingen ha det. Livet är jättebra, men jag hanterar saker så här någon gång i månaden, att de behöver bearbetas innan det släpper och jag har en oerhört tuff sak som händer i veckan, de kanske vill ta min plats då och hjälpa mig i det eftersom de tydligen vet hur jag är.

        Kram / M <3 ?????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.