Same, same but different

Carolina Gynning:

På Ellegalan 2018 så bar Carolina Gynning en magisk klänning, designad av Frida Jonsvens.
Igår träffade kungafamiljen Hertigparet av Cambridge som är på Sverigebesök och då bar Kronprinsessan Victoria en klänning som designats av Ida Sjöstedt.

Visst är det samma tyg?
Det ena i beige och det andra i vitt men med samma brodyr?
Jag kan tänka mig att de båda köpt in tyget i tron att de är ensamma om det, i alla fall i Sverige,  för det här kan ju inte vara bra för någon av dem?

Uppdatering – Enligt Ida Sjöstedt så sålde tygleverantören samma tyg till dem både utan att informera om det. Aj fan…

Men… 
Medan vi ändå är inne på ämnet så måste vi diskutera människors beteende på sociala medier när det kommer till saker de brinner för.
Den här bilden på Kronprinsessans klänning kommer från Kungahusets Facebooksida och under den återfinns den här diskussionen.
Känns den rimlig tycker ni?
Den här Anette kan ju inte ha mycket annat att göra om dagarna om hon anser att Kungahusets diskussionsforum – som även kallas trådar – är hennes.
Hennes? Ibland har folk på tok för lite saker att göra om dagarna…

Jag tror att Anette behöver skaffa sig en hobby för det här känns inte riktigt sunt…

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Antingen är Anette ett troll (ett tråkigt sådant) eller en fruktansvärt otrevlig människa ?

      Tror hon inte har alla hästar i stallet bara.

        I HOOOVstallet.

    Man vet att det är en galenpanna när personen överanvänder utropstecken och frågetecken, samt i sin upphetsning vänder upp och ned på frågetecknet. Personen är antagligen ovan att bli kritiserad osv adrenalinet pumpar och öronen blir varma etc. Anette needs a chill pill

      Anette Book¿?

    Läs gärna valfri artikel i Svensk Damtidning på nätet med tillhörande kommentarer – man blir mörkrädd över vad folk hetsar upp sig över.

      Haha! Svensk Damtidnings kommentarsfält är ren underhållning. Riktiga gamla surgubbar och kärringar som kommenterar ?

      Var tvungen att gå in och titta på kommentarerna på deras FB.. Herregud haha!!

    Man KAN dra slutsatsen och påstå att Anette är (smyg-) rasist, eller så KAN man påstå att Anette utnyttjar sin fulla rätt att gå bananas på varenda människa som inte heter Anders eller Lisa vid första tillfälle, men then again så KAN man ju påstå att Anette på riktigt försöker framföra en legitim åsikt(?). Take a pick, jag själv blir för yr av att ens försöka…

      Hur kan man dra den slutsatsen? Bara för hon gick bananas på en Muhammed behöver inte det betyda att hon inte går bananas på lisor och andra med svenska namn? Hon uttrycker ju ingenting som kan kopplas till att hon är (smyg) rasist eller rasist?? Hon verkar vara bara en muppig galenpanna.

        Jag tror nog att du ska vara lite försiktig med att peka på andra, jag… ?

          ? Va?

            Förlåt, var lite överdrivet raljant och otydlig. Jag menar att du i din kommentar gör samma sak som Anette när du läser in saker som jag faktiskt inte har sagt. Tycker det var rätt tydligt i min kommentar att jag inte menade att Anette var en rasist och att jag inte ens orkade ge mig på en ansats att göra den tolkningen. Därav ”KAN”.

              Ja, du var väldigt otydlig.

                Jag trodde i min enfald att designers av den kalibern inte köpte färdigbroderade tyger. Man lever och lär, som det sägs.

    Men oj! Ja vad ska man säga? Man får hoppas hon helt enkelt bara hade en dålig dag.

    Klimakteriet kan göra märkliga saker med människor.
    Jag skojar inte, min mamma blev helt personlighetsförändrad en period.

    Älskar hur hon tror att karolin håller med henne ?

    Btw, précis fatt mail fran finest.se dar de berattar att de beslutat att de inte kommer betala bloggare per sidvisningar nu. Undrar om detta kommer paverka nagon av de store bloggarna.

      Ska vi gissa på att samma gäller för NG? ?

        Inte vad jag vet… =)

    Hej. Jag skrev denna kommentar ”Men varför släpper du inte igenom kommentarer om att du har gjort bröstförstoring. Skulle vara intressant att höra mer kring hur det kommer sig att du har ändrat dig angående detta, då du utan tvekan har gjort dina bröst. ” på Bellas blogg, men så klart släpps inte den då jag har skrivit vid flera tillfällen. Tycker att det är trist att hon står för sitt val.

      Testa en gång till?

      Men hon kanske helt enkelt inte har gjort någon operation. Och oavsett vad så är det absolut ingenting man hade behövt blogga om (de som gör det får ju en massa skit också. Så verkar vars omöjligt att göra rätt) Släpp det istället. Bara för du tror något så betyder det inte att det är sant.

        Om hon nu inte har gjort det så är det väl inte så svårt att svara på den kommentaren?

      Jag förstår att din kommentar inte släpptes igenom om du uttryckte dig sådär. Du sprider ju enbart rykten då du knappast kan veta att hon gjort en operation ”utan tveka”

      När annica skrev ett inlägg om vad som är naturligt idag och lista lite vad hon gjort så nämde jag bröstförstoring och har nu blivit blockad..

      Jag skrev absolut inte drygt eller otrevligt för jag tyckte hennes inlägg var väldigt bra. Och 2n väldigt bra blogg överlag.

      Men är det flera som blivit blockade? 🙂

        Varför ska alla göra det till en dån stor grej PM någon opererat brösten? Tror var och varannan gör onaturliga saker för sitt utseendes skull, färga håret eller fixa ögonbrynen eller vad fan som helst är ju inte naturlig, men mer synligt än ett par bröst som dessutom inte ens behöver se opererade ut! Finns värre saker att lägga sin energi på än om någon skaffat sillisar eller inte! Eller avundsjuk kanske?

          Haha absolut inte. Som jag skrev så handlade inte min kommentar angående hennes ”silisar” om någon negativt utan det passade de ämne som hon i det inlägget skrev om ?

      Men va? Varför skriver fu sådana kommentarer för?!

    Jag har länge gillat Idas kreationer, även innan hon blev riktigt känd men nu så är dom inte alls lika roliga.. Mest tantiga och tråkiga.. Däremot Fridas kreationer.. Wow! Nu blev jag sådär lyriskt förtjust att jag nästan tjuter av pur hänförelse.. Vilka klänningar och vilket hantverk sen! *hjärtemoji*

    Kan någon tipsa om liknade designer eller andra duktiga kreatörer? Som använder vackra tyger med mycket färg och mönster.. Gärna något i stil med Gudrun Sjöden, Indiska och även lite medeltid/fantasy.. Och helst av någon som syr själv och inte massproducerat, ju mer hantverk desto bättre 🙂

    Och den där konversationen från fb låtsar jag inte om att jag just läste.. Galet..

      Desigual?

        Ha ha

          Hahaha vad?! Desigual är väl kläder som passar in på hennes beskrivning på vad hon va ute efter? (Om man bortser från massproducerande kläder).

            Seså, lugn i båten nu 🙂 Desigual var inget dåligt förslag men är inget märke jag fastnat för men tack ändå 🙂

            Jo, men Desiguals kläder kan knappast ses som ”hantverk”. De är knappt värda pengarna om man ser till kvalitén.

            /Linda

      Så roligt att du skrev *hjärtemoji* och sen nedanför gjorde en ?
      ??

        Vad?

        Du tror inte att smileyn kom från en kolon parentes? : ) fast utan mellanslag

          Ändå ganska kul 🙂

      Kika på Oleana, producerat i Norge, mestadels i merinoull och silke 🙂

        Ah, myyyz med massa djurexploatering.

      Anthropologie.

      Stine Goya!

    Ida Sjöstedt skrev på sin instagram att leverantören inte meddelat att denne sålt samma tyg till dem båda! Kan tänka mig att hon inte är så nöjd eftersom hennes blev officiell sist…

      Såg också det, men då hon även la ut en bild på Viktoria på sin instagram så låter det ju som att hon tar ”kredden” för Viktorias klänning. Men är det en ”Ida Sjöstedt-klänning”? Är så förvirrad, kan hon verkligen påstå att hon designat den bara för att det är samma tyg?

        Men det är ju Victorias som är designad av Ida Sjöstedt – så ja!

        Det är ju Ida Sjöstedt som designat klänningen så varför ska hon inte ta åt sig äran?

        Hon har gjort Viktorias men inte Gynnings :)!

    Daniel Redgerts unboxing på instastory?

    OT: tittade in på Amanda Schulmans instagram, hon har ju hel del reklaminlägg som hon märker med #reklam och ingenting annat. Som jag förstår det är det inte nog? har hon inte redan blivit anmäld för detta?

      Men snälla, det står reklam ju.

    Anette låter nästan som samma person som kvinnan som alltid skrev elakt hos Ebba v Sydow för många år sedan. Kan det vara hon med nytt nick? Någon annan av er äldre som minns henne?

      Japp! Estetica eller ngt liknande tror jag hon brukade kalla sig ibland. Tror det var en Christina (?) från Göteborgstrakten bakom nicket (har för mig nån rotade fram det). Hon skrev alltid på ett sånt speciellt sätt med massa utropstecken och sånt. Hon var på en massa stora bloggar och härjade…

    Annette stavar Mohameds namn på TRE olika sätt. En ytterligare kommentator ger oss sedan en fjärde stavning på hans namn.

    Har folk svårt för att stava det, väldigt lättstavade, namnet eller skiter de helt enkelt i hur det stavas? Ingen hade ju skrivit Annitte istället för Annette, eller?
    Är det här någon form av härskarteknik som folk använder eller kan inte folk läsa längre?

      Fast det finns ju flera olika sätt att stava det på. ?

        Här är det iofs bara att titta på hur han stavat namnet på sin Facebook. Det enda som krävs för att stava rätt är alltså att skriva av…

        Skulle kunna tänka mig att det är bl.a. pga stavningsvariationerna som man kan uppfatta Annette som rasistisk.

      Tycker mig se det lite då och då när folk svarar personer med namn som kan stavas på olika sätt (t.ex. Sofia/Sophia, Kristoffer/Christoffer/Christopher). Kan nog vara härskarteknik ibland, men det är nog bara ett slarvfel i många fall också.

    ? underbart! Roligaste jag läst idag. Får som en bild i huvudet av någon slags tecknad karraktär som tuggar fradga och även använder uttryck som ”pyttsan” och ”dra på trissor”

    ? Speciellt när andra kommenterar att hon ska lägga av och hon svarar att hon håller med för hon tror att de kommenterat på den andra snubben! ?

    Bara en heads up, i Anettes andra kommentar så skriver hon ut efternamnet o du har glömt censurera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.