I call bullshit!

Nu avslöjar Jocke och Jonna att de kommit överens om en lösning med säljaren för alla de fel och skavanker som deras hus hade när de köpte det.
Saker som brandfarliga skorstenar, vattenskador och svartmögel på toaletten är bara några av alla de fel som uppdagat sig sedan de fick nycklarna i sin hand – och då skulle man kunna säga att de fortfarande inte gjort annat än skrapat lite på ytan.

Vill ni titta på hela videon så gör ni det HÄR på Jocke och Jonnas Youtubekonto, men själv har jag valt att starta videon här ovan vid 22:45 eftersom det som sker här i videon är ytterst märkligt.
Hela videon är förresten jättemärklig.
Jocke brukar inte direkt ge ett lugnt och städat intryck i sina videos men här framstår som halvt hysterisk  när han berättar att de ska träffa säljarna och skriva papper för att få ersättning för alla de extrakostnader som det innebär att få ordning på det svartmögligt badrummet.
Klart att det måste kännas skönt att de äntligen nått en lösning men jag har en känsla av att det vi får höra i den här videon inte riktigt är hela sanningen.
Varje gång säljaren och husets alla fel kommer på tal så går Jocke och Jonna från sin sedvanligt genuina framtoning till att låta som att de läser innantill från ett riktigt dåligt manus som rullar förbi på en monitor utanför bild.
När de slutligen levererar den märkligaste av ursäkter till säljarna som sålt dem ett hus med svartmögel så raderas mina sista tvivel.
Här ligger det minst en hund begraven!

Vet ni vad en ”Alford plea” är?
Det är en plädering där en åtalad erkänner ur ett juridiskt perspektiv men fortsätter att hävda sin oskuld,
Ursprunget för Alford Plea är en rättegång i North Carolina 1963 där en Henry Alford stod åtalad för mord och riskerade dödsstraff men sannolikt skulle slippa undan med fängelse om han erkände.
Han erkände, men fortsatte hävda sin oskuld.
De tre dömda mördarna som går under benämningen ”The West Memphis Three” blev inte frikända från trippelmord men släpptes efter 18 år efter att ha tagit en Alford plea – framför allt för att rädda sin vän som dömts till döden för sin inblandning.

Nu menar jag inte att Jocke och Jonna tagit en regelrätt ”Alford plea” men jag misstänker starkt att det har gått till på ett liknande sätt.
Kanske blev de tvingade att be säljaren om ursäkt för att överhuvudtaget nå en överenskommelse och komma vidare?
Det är den enda förklaringen jag har till den här märkliga, märkliga ursäkt som Jonna levererar.

Vad tror ni?

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror inte ett skit på nåt av de två häver ur sig om nåt. Allt för PR, som deras 12-åriga fänz köper rätt av.

   Märkligt vad svartmögel, brandfarliga skorstenar och feritlitetsproblem börjar intressera 12-åringar på sistone!

    Ja…. Förstår inte alls vad som kan intressera barnen, med deras senare vloggar…

  Haha deras ursäkt va lika trovärdig som när man var liten och blev tvingad att be sitt syskon om ursäkt för att ha bitits eller klippt huvudet av favoritbarbien. Det blev ett framtvingat och krystat: ”förlåt” sen surmulet instängd på rummet tills man blivit ”snäll” igen.

   Kände precis som Krösamaja, var bara hundögonen som saknades. Kanske de själva ville att det skulle synas också? Eller näe,de är rätt långt i från Blondinbella kom jag på.

  Var tvungen att kolla på klippet från början men klarade mig inte igenom hela. Några funderingar så jag kan sova inatt.

  1. Låter folk på riktigt deras hundar skicka de i ansiktet på det där viset?
  2. Är stekpannan på riktigt skitig och varför såå mycket smör?
  3. Sov Jonna alltså i samma tröja som hon hade på sig sen till mötet med säljarna?
  4. Vad är det som lockar vuxna människor att titta på det här? ?

   Folk med märkliga stekpannor. Jösses.

   *slicka inte skicka…

   Hur mycket ”vuxna människor” tittar egentligen? De får ju typ hemritade tuschpenne-teckningar av sina fans.

    Haha sant!

  Förlåt för OT. Jag är inne på att läsa till redovisningsekonom på distans. Jag har idag heltidsjobb och den kursen jag tänkt ta går att läsa deltid. Är det någon som har erfarenhet av xpectums utbildningar? Är det värt att lägga nästan 16000 kr på det här? Jag är jätte tacksam för svar ?

   Jag hade inte betalat 16000kr för nåt som är gratis att läsa på högskolan. Redovisningsekonom kan man bli av att läsa fristående kurser också, måste inte gå ett program.

    Skulle också rekommendera att läsa på högskola/universitet. ??

     Tack för era svar men grejen är den att jag inte vill säga upp mig/ta tjänstledigt för att läsa. Jag bor ca 8 mil från närmaste universitet. Och om jag skulle läsa heltid så måste jag väl ta ett studielån ändå? Förlåt, jag är helt lost när det gäller det här. Vet inte riktigt hur jag ska börja.

     Det finns distanskurser om du vill läsa det på högskolan/uni också. Heltid eller deltid finns även det. Jag hade kollat upp vilka kurser som krävs för yrket, sen sökt kurser på distans utifrån det. Som mall kan du ju använda ett färdigt program och söka samma kurser som ingår.

     Man måste inte ta studielån, men majoriteten tar det när de studerar heltid för att man inte hinner jobba tillräckligt. Studielån är alltid frivilligt.

   Man måste inte ta studielån när man studerar. Om du kan arbeta samtidigt är det fullt möjligt. Beroende på utbildningar/lärosäten så har man olika mycket obligatorisk närvaro. Tex seminarium, examinationer eller tentor. Men det är absolut möjligt att arbeta och plugga samtidigt. Kanske kan du få gå ner i tid under tiden du läser?

   Du kan läsa redovisning på distans deltid även på universitetet 🙂 ”redovisningsekonom” låter väldigt flummigt tycker jag, vad menar dem med det egentligen? Låter som en påhittad titel för att de ska kunna dra in pengar på dig. Kolla antagning.se välj distans och deltid och sedan sök på redovisning

    Vad menar du egentligen? Påhittad titel? Vad är det som låter flummigt? Ett tips, testa googla redovisningsekonom. 🙂

     Jag fattar vad det jobbmässigt, men att bli redovisningsekonom på 5-6 veckor heltid känns flummigt för mig. I så fall är jag, som läst en kandidat i just ekonomi, redovisningsekonom, statistiker, nationalekonom, pr-geni osvosv.

     Då förstår jag hur du menar. Såg dock inte att det stod 5-6 veckor någonstans.

   Kolla vad som finns på distans på universiteten, det brukar vara en hel del. En del kurser ges också på halvtid och kvällstid, det går att välja sådana kriterier på studera.nu där man kan söka på alla kurser i Sverige. Ta kontakt med en studievägledare på universitetet eller kommunen och se om inte de kan ge dig råd om hur du kommer igår. Och studielån/studiemedel är helt frivilligt, jag har pluggat långa perioder heltid då jag helt försörjt mig på extrajobb. Dessutom får man inte bidrag/lån om man tjänar ”för mycket” vid sidan av, och det är en ganska låg summa. CSN och den biten är helt skiljt från universiteten.

   Jag läser en YH-utbildning till Redovisningsekonom. 2 år är den och den är på distans, man behöver ju inte ta studielån om man inte vill. Många i min klass arbetar samtidigt.

  Jag skulle tro att säljaren gick med på ersättningskraven eftersom det tydligt syntes att badrummet saknade fuktspärr, men för att gå med på kravet krävde säljaren i sin tur en offentlig ursäkt för att säljarens rykte inte skulle ta mer skada.
  J&J fick ju för någon vecka sedan meddelat från säljaren som då hotade med att anmäla dem för förtal om jag inte minns fel och JJ blev ju verkligt rädda. Jag tror fortfarande att de är rädda att säljaren ska vända allt mot dem och att det blir utdragen och kostsam rättegångstvist på flera år och att de nu bara vill gå vidare och fokusera på att huset ska bli färdigt tills barnet ska komma.

   Ja… Att ursäkten kom kändes ju inte så konstigt… Det är ju inte heller första gången Jocke går runt och säger arga saker i stundens hetta, som han sen inser inte riktigt är så smart… Konstigt dock att de runt honom inte stoppar honom eller redigerar bort vissa saker…

   Jag tyckte ju det var jäkligt fel att hänga ut säljaren pga byggfelen… För risken är ju att även den familjen blivit lurade av den fuskbyggaren som nu byggde huset…. Däremot den första vattenläckan son var, borde de ju märkt!

  Jag har googlat men fattar fortfarande inte (korkad eller trött?). Vad innebär uttrycket egentligen? Att man erkänner, officiellt, men sen hävdar sin oskuld, bara för att få mildare straff – eller att man hävdar sin oskuld officiellt men i smyg erkänner juridiskt sett. Jag fattar ingenting. Vill någon vänlig själ förklara för tant?

   I USA kan man få ett lindrigare straff om man erkänner än om man inte gör det och det kohandlas en hel del. Så om du nekar men ändå fälls för exempelvis ett mord så kan du dömas till döden, men om du däremot erkänner dig skyldig samtidigt som du hävdar att du enbart gör det för att slippa ett dödsstraff så kallas det för en ”Alford plea” men någon svensk motsvarighet finns inte.

    Helt sjukt, ”erkänn annars dödar vi dig”.

     Jag lyssnar jättemycket på amerikanska mordpoddar och har lärt mig en hel del om hur sjukt det amerikanska rättsystemet kan vara… Kan väl känna att deras straffskala (minus dödsstraff, det känns kanske som att det är dags att avskaffa nu) är lite bättre än vår… Kan låta löjligt med 3 livstid och sånt, men med tanke på att livstid här är… 25 år? Det jag försöker säga är att jag tycker att har man gjort hemska grejer så ska man straffas för det, ordentligt. Tycker det svenska systemet är för mesigt, även om det amerikanska är rätt konstigt ibland så kan jag ändå känna att vissa av deras straff är mer rättvisa än våra ?

     Nu orkar jag inte svara på kommentaren längre upp längre. För min kommentar har försvunnit 3 gånger nu. Varför blir det så? Händer det bara mig?

     I USA använder de dödsstraffet ofta som ”hot” för att få fram ett erkännande av brottslingen. Så det är inget nytt. Om det är brott man kan dömas till döden för, dvs.

     Lindome – livstid betyder teoretiskt ”på obestämd tid”. Men, i sak har du rätt att ingen har suttit från dom till död.

     Men en sak förstår jag ändå inte, om de ändå kan hota med dödsstraff så måste de ju ha såpass starka bevis att det inte finns en tvekan om saken. Varför ens vilja ha ett erkännande då och ge ett lägre straff än vad de egentligen tycker att personen förtjänar?

    Okej jag förstår. Stort tack

   Grejen med en alford plead är att du inte kan stämma staten eftersom du har gått med på att du är skyldig, typiskt amerikanskt att hålla ryggen fri när rättsystemet har svikit någon.

   Det betyder att en person förklarar sig oskyldig till brott, men säger att dom medger att rätten har tillräckligt med bevis för att de ska kunna bli fällda i en rättegång. Som någon skrev innebär en Alford plea att personen sen inte kan stämma staten, eftersom de redan erkänt att det finns tillräckliga bevis mot dem även om de inte erkänner sig skyldiga.

   Men då ska jag dra en jämförelse med hur de funkar i Sverige. Jag blev anmäld för en sak nyligen. Jag har inte gjort detta, men inser att ja.. De kan bli svårt för mig att bli friad. Så då säger polis såhär ”erkänner du kan du få ett strafföreläggande. Nekar du blir det tingsrättsförhandling och då blir påföljden troligtvis samhällstjänst” så jag tog böter (dvs erkände rent juridiskt) för att inte riskera hårdare straff.

  Mirakel är väl lite fel ord att använda, det var väl att ta i. Skulle inte kalla det för mirakel men det var ju bra och kul för dem.

  Hnnnng snälla korrekturläs dina inlägg eller be någon göra det innan publicering! Det blir så ofta lite fel och det känns så oproffsigt. Skulle förhöja läsningen om det inte slank förbi så många småfel som det gör nu.

   Sa nån som skrev ett ord som ”Hnnnng”?

    För att jag inte får betalt för att kommentera ?

  Hela den här husköparhistorien är troligtvis ett välregisserat Youtube-drama med smart, välplanerad marknadsföring via sociala medier.
  För det första är det inte J&J som har köpt huset privat, det är köpt på deras AB. Huset köptes för 8 750 000 kr och tax.värdet ligger på runt 11 miljoner. Utgångspriset låg i nivå med tax.värdet och jag gissar att de prutat kraftigt pga av alla felaktigheter i huset och därför fått det till ett lägre pris.
  De har med hjälp av sina fans lyckats tjata till sig (gratis?) hjälp från Arg snickare, diverse hantverkare och dessutom fått snabb och billig renovering och diverse material och utrustning till huset.
  Grattis, grattis!

   Fast priset var redan rejält sänkt för huset låg ute för försäljning över ett år innan JJ tillslut köpte huset. Så de hade ju verkligen chansen redan där att pruta rejält då säljarna var desperata att bli av med det..

    Fast hur vet du att dom varit desperata? Finns hus på Hemnet som legat ute över 1000 dagar.

     För att dom köpt ett annat hus redan.

   Klart det är! Säljaren har ju, som jag förstått det, alltid egentligen haft ryggen fri med tanke på det mesta J&J sa var fel är sånt som går under undersökningsplikt. MEN att hänga ut säljaren, även om man inte vet namnet, är inte det smartaste man kan göra. Detta då det i grund och botten är J&J som har undersökningsplikt och säljaren har gjort sitt.

   Det kan inte kännas direkt kul för säljaren att höra allt detta om dem. Gissningsvis tror jag att säljaren har velat dra detta längre, typ förtal som Cam säger, men J&J vet att de bara har mer att förlora på allt detta och går därmed ut med en ursäkt.

   Hade jag vart säljaren och jag vetat om till 100% att jag hade ryggen fri, då hade jag låtit detta pågå. Men vem vet vad säljaren har fått utstå bakom kamerorna.

    Haha sorry, vet inte vart jag fick förtal från. ? Men samtidigt tror jag säljaren inte velat nå en överenskommelse så länge J&J betett sig som ja… vad ska man kalla de??

    Säljaren har dock upplysningsplikt också. Finns inte en chans i världen att säljarna inte kände till minst hälften av alla fel som framkommit.

  OJ.. Magstarkt, vilka anklagelser. Är du inte rädd att de ska anmäla dig för förtal?

   Vilka menar du ska anmäla mig för förtal?
   J&J eller säljarna?

    J&J såklart.

     Nä, inte det minsta orolig. 🙂

     Utefter dina egna förklaringar av vad förtal är så känns det ju som att många kunde anmäla dig för förtal tex Bella, Virtanen m.fl utefter vad du själv skrivit att förtal är alltså. Att ha utgivningsbevis och chefredaktör är inget skydd mot att bli anmäld och fälld för förtal.

   Fast C menar nog att fd säljarna tvingat fram en ursäkt mot att betala för felen, tror inte att C skulle skriva något illa om J o J, kanske hon till och med ombetts att skriva detta. Hon brukar ju promota Jockes videor, låtar och böcker och hon har ju tidigare berättat att de har kontakt.

    Ja, där har du rätt – jag tror faktiskt att det är något sådant som ligger bakom den här ursäkten eftersom den var både märklig och kändes krystad.
    Ja, jag har skrivit om både Jockes musik och bok, på samma sätt som jag skrivit om Hannalicious kollektion, Therese Lindgrens skönhetsmärke och Linda-Marie Nilssons bok.

    Jag tycker det är intressant att ta upp saker som bloggarna gör som sträcker sig utanför blogginlägg och selfies och tänker att många uppskattar att jag gör det eftersom det i högsta grad är relevant för en blogg som skriver om sociala medier.
    Än så länge har jag inte fått någon som helst ersättning för ett enda av dessa inlägg och kommer fortsätta på precis samma sätt då jag vill kunna recensera och skriva om deras produkter på ett objektivt sätt, vilket inte går om jag får betalt för det.

     Lätt att säga och lura i folk att man inte fått ersättning men i vissa fall tror jag du har fått det, iaf när det gällt vissa låtar och böcker, då du visat priser och allt, uppenbart men jag vet du förnekar..

      Ja, du får tro precis vad du vill. Det är ingenting jag kommer lägga tid på att försöka förändra. =)

     Så bra att man får tro det man tror, ja jag tror ju du fick ersättning för att visa Hannalicious kollektion också och även för L-M:s bok, visades på samma sätt som Jockes och hur man kan förbeställa. Therese Lindgren har du berättat flera ggr att de erbjudit dig produkter, så ni har uppenbarligen också haft kontakt. Du skriver inget negativt om Jocke sedan du började promota hans låtar och böcker men innan dess lät det annat, då var det mycket hån emot honom också. Du skrev ju en gång att du kommer börja göra samarbeten pga lönen men det kanske inte blivit och blir så då. Inget fel i det förvisso, är ju helt okej.

      Nä, jag erbjöds inga produkter av Therese utan av återförsäljaren Nordic Feel, något jag tackade nej till eftersom de ville ha en länk till produkterna i inlägget – vilket hade gjort det till ett reklaminlägg istället för en recension.

     Säger fröken som inte hörde på Bellas avsnitt i Schulman show förän det var old news.

     Ska gå och lägga mig nu. Blir bitter och inåtvänd när jag är trött…

      Sov så gott!!! ???

  Men kan bara någon en gång för alla ta och publicera en lathund om hur en tar död på framgångsmyten som alla dessa youtubers, influencers och äldre tidens bloggare fortfarande rider på och har som orealistisk inkomst?

  Jag tänker främst på hur sjukt mycket tid det går åt som förälder att försöka förklara för och övertyga ens barn i pre-tonåren att allt dessa ”förebilder” (not) gör och lägger upp, är en chans att tjäna pengar – inte för att de genuint bryr sig om sina unga fans (för all del, finns säkert äldre också).

  Jocke och Jonna
  Therese Lindgren
  Margaux Dietz
  Isabella Löwengrip
  Ida Warg
  Camilla Läckberg
  Simon Sköld
  Fanny Melin
  Helene Torsgården
  Marie Serneholt
  Bianca Ingrosso

  Listan är lång…

   Det har jag med tänkt på, vissa tycker säkert om att vara förebilder men många känns verkligen som ”jag behöver tjäna pengar och gärna snabbt…hmm jag startar en Youtubekanal/blogg”.
   Sen att det ligger mycket jobb bakom en video, ja det gör det väl definitivt, men den känslan får jag av väldigt många.

   Sen kan jag inte för något i världen förstå hur dessa influencers har fans som är 10. Vart nånstans riktar sig deras innehåll till barn?

  Jaha, så hoppas vi att alla lärt sig att aldrig sälja så mycket som en begagnad strumpa till dessa två, och att paret av drama i fortsättningen ber en vuxen om hjälp bör de ska göra myndiga saker…

  Behöver hjälp med CV!! Hur skriver man bra om sig själv? Jobbar nu som säljare, min chef kallar mig alltid hennes högra hand jag tar på mig mycket av hennes jobb och lär mig snabbt när det är något nytt hon visar mig. Har pluggat mycket på distans så är bra på att ta direktiv och ”göra själv”. Fick frågan idag om jag va intresserad av en ekonomitjänst som jag känner vore ett såå lyft för mig!! Tjejen tyckte jag lät så strukturerad så nu måste bara mitt cv vara perfekt.

   I CV ska du skriva vad du har gjort tidigare. I det personliga brevet motiverar du varför det du har gjort tidigare är relevant för tjänsten.

   Enkelt, ytligt beskrivande. Börja med det senaste överst.

   Xxxx hos bbbb 2008-1018; utförde bl.a. xxx och xxx med goda resultat. Under en period hade jag ansvar för xxx och xxx

   Xxxx hos bbbb 2007-2008; var ansvarig för kundstock xxxx och uppgifterna omfattade även xxx

   Etc
   Etc

   Allt fluff och där du säljer in dig gör du i PB. När jag sitter i processer vill jag kunna scanna cvn snabbt och enkelt samt få en djupare förståelse av kandidatens ansvar och uppgifter. PB är allt övrigt. Varför passar du? Varför vill du ha jobbet? Vad kan du lära dig i tjänsten? Varför tilltalar organisationen dig?

   I ditt personliga brev ska du skriva det som du skrev i kommentaren… gärna med hänvisning till din nuvarande tjänst, eller plugget, du kan även ge exempel på händelser som detta eller positiva egenskaper är kopplade till. Det är inte intressant vad du har för civilistatus eller vad du gör på fritiden.

  Ja det var väldigt uppenbart att ursäkten ingick i dealen. Men det är ju rätt mycket billigare att be om ursäkt så tycker att de gjorde rätt.

  HEMSK video. Jocke är så jävla oskön, hysterisk och inte ett dugg rolig alls?

  Vad har hänt med Jonnas läpp? Ser ut som att hon gjort fillers som blivit fel? Tänkte på klumpen som hänger ner i mitten.

   Det har hon. Det har lagt sig på ena sidan så hon pratar bara med ena sidan. Hon förklarar det i någon video någon gång. Det var strax innan hon blev gravid och hon var hos någon läkare som skulle fixa, men hann väl inte innan hon blev med barn.

    Hon piercade sig i läppen när hon var yngre och träffade en nerv, därför ser det ut som det gör. Hon har försökt fixa till det med fillers för att jämna ut det vilket du nämner ovan. Så det är inte pga fillers det ser ut som det gör, utan pga nervskadan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.