Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

370 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon i Göteborg eller var som helst som köpt soffan Strömsholm från soffaDirekt.se och vill berätta om den är mjuk och go som tv soffa

    Vad var det som spårade ur på förra inlägget egentligen?

      Diskussion om heteronormen.

      Jo folk blev arga för att cam generaliserade om ev framtida äktenskap mellan olika kändas nu barn.
      Alla hetskränkta började skriva om hur hemskt det var att generalisera om att de skulle kunna komma att leva i hetroförhållanden då detta är fult idag då folk ska ta hänsyn till varenda övrig konstellation med skulle vetot beskriven och tagits som exempel så ingen skulle behöva känna sig åtsidosatt.
      Att använda en norm dvs hetroäktenskap var därför att kränka alla bi, gay, hen och queer osv i hela världen och tydligen ska cam skämmas och typ hängas för detta ?

        Hetero*

        Men överdriv lagom, de som blir kränkta är faktiskt de som hör till normen och tål inte att man ifrågasätter. Vad spelar det för roll om man inkluderar? Det är inte hela världen, normativa relationer och familjer kommer inte att försvinna för det.

          Men är ni på riktigt?? 1000 spänn på att alla kränkta över ”heteronormen” bor i Stockholm. Och har för mycket fritid.

          Anonym 23:29, Tusen spänn på att du är hetero! Retoriken känns igen från när vita hävdar att rasism inte finns längre och att mörkhyade inte diskrimineras eller män som hävdar att kvinnor tramsar när de berättar om sina erfarenheter. Att inte själv ha upplevt något innebär inte att det inte händer andra.

          Anonym 23:29

          Förort i Göteborg.

        Ja, jävla alla ”lättkränkta” som faktiskt vågar säga ifrån…utan dem hade det varit som på den gamla goda tiden då man fått tåla att bli klappad på rumpan av chefen och bli kallad lilla gumman. Härliga goa gamla tiden..så enkelt allt var då!

          Fast det är väl inte sååå konstigt att helt på skoj utgå ifrån majoriteten? I detta fall hör ju över 90% till normen.

          ”Jag visar aldrig bilder på barn i min blogg” men skoja om deras framtida relationer funkar utmärkt!

          Och det är väl inte sååå konstigt om människor kanske har en åsikt om det? Det är väl inte hela världen att vidga sina vyer lite? Jag har ingen aning om mina barn är hetero så jag blir irriterad att så fort någon har en kompis som är av motsatt kön så är det ”kärlek i luften”. Det är väl inte såååå farligt att försöka undvika att pracka på normen på våra barn?

          Anonym, i mitt fall reagerade jag mer på hur de som ifrågasatte heteronormen blev bemötta under inlägget. Mycket hånande och förminskande kommentarer. Det tyckte jag var mer störande än själva inlägget. Visst tillhör de flesta normen men det behöver ju inte betyda att vi inte kan ifrågasätta hur vi påverkas av skämt/förutfattade meningar/fördomar etc?

          @ anonym, ett flertal nya studier visar att mellan ca 18-25 år så är ca hälften icke straighta.

          Men skärp er. Ni är så jävla löjliga som hakar upp er på sådant här. Det finns så mycket viktigare saker att kämpa för i världen. Mvh flatjävel

      Det som hända va att camcam fick en väldig massa kritik för sitt inlägg, och då fick hon ”plötsligt” ett Mail om att det ballat ur i kommentarsfältet så då kunde hon lägligt nog stänga ner det.

      Det som hända va att camcam fick en väldig massa kritik för sitt inlägg, och då fick hon ”plötsligt” ett Mail om att det ballat ur i kommentarsfältet så då kunde hon lägligt nog stänga ner det.

        Det stämmer förmodligen men får väl se i morgon?

          Konstigt att det bara är inläggen om Bella som aldrig stängs av…

          Men ja vi fattar att ni är ett litet gäng som ska rädda blondinbella från denna farliga bloggen men jag är åtminstonne trött på att höra tjatet om detta.

          Hahaha va? Ca 150 kommentarer som hatar på Bella under de inläggen och ca 5-10 som försvarar henne. Och det är DU som är trött? Tillåt mig småle.

    Jag skrev en kommentar häromdagen om problem med svettlukt, vill bara tacka för alla svaren! Tyvärr är absolut torr inget alternativ för min känsliga hy men Henriettas tips om en ren roll on deo när man är nyduschad och spray deo på morgonen funkade toppen för mig:) tack Henrietta!

      Finns ju Botox läst många får hjälp av det vid svettningar.

        Det har jag tagit under några år! Super verkligen, injicerade på klinik var 6 månad. 2000kr för botoxet och 1500 för att få det injicerat av sköterska på klinik.
        Det går på högkostnadsskyddet så man hinner hämta it en gå g gratis med under ett år

          Tack som fan att jag såg det här! Det ska jag verkligen prova. Luktar gammal gubbsvett när jag kommer hem för dagen, usch. Men gör det ont? Är så rädd för nålar ?

          Bor du i Göteborg eller Stockholm så gör Stureplanskliniken det. 1500 för behandlingen plus 2000kr för botoxet som du får recept på och hämtar ut och tar med dig själv till kliniken

        Jag får botox men då är det så pass att jag måste byta tröja flera gånger per dag och på morgonen innan jag ens lämnat hemnet pga svetten rinner och blöter igenom tröjan.

          Funkar botox mot svåra svettningar?
          Jag har själv problem med att jag hela tiden svettas så att det rinner, särskilt överkropp och ansikte/huvud.
          För mig började det 2004, och har varit så sedan dess. Jag har blivit utredd på alla sätt och vis (bl.a på infektionskliniken), men ingen läkare har lyckats lista ut hur jag plötsligt fick det här problemet. (Jag tror att det kallas hyperhidros?) Jag brukar tugga på isbitar, lägga ispåsar på handlederna, dricka mängder med vatten, äta glass för att få ner temperaturen, sticka in huvudet i frysen…
          Har någon här en teori om varför jag plötsligt utvecklade det här problemet? Jag vill så gärna ha en normal kroppstemperatur igen…

          Ont gör det inte, små stick typ 40 st i varje armhåla. Men är man rädd för nålar är det ju ingen hit såklart. Funkar suveränt iaf

          Till MW: jag såg en dokumentär (eller hörde jag på radio ?) om en svettklinik i Köpenhamn, precis över bron, som många svenskar åkte till för att får ordning på sina svettningar och de använder botox. Kanske värt att kolla in? Om jag kommer i håg rätt drivs den av svenska läkare eftersom den sk. svettvården i Sverige inte är så bra som den skulle kunna vara och det av någon anledning är enklare att driva en sådan klinik i Danmark.

          Tack för tips!
          Den kliniken ska jag kolla upp.
          Jag är så varm och svettig jämt att jag inte har kunnat ha jacka på vintern på många år.

          MW: Jag hoppas det löser sig för dig ?

          Tack så mycket! ?

      Varsågod!

        Henrietta har du lust att skriva ditt tips igen? Kan inte hitta det 🙁 eller om någon annan minns det? Hoppas verkligen någon kan svara 🙁 /desperat

    Jag tar mig friheten att kopiera en annans persons kommentar som hamnade långt ner i onsdagens inlägg om tränarna i Biggest Loser. Bra initiativ av ”Rädda katterna”. Tack till Örjan och Anny som swishat!

    Rädda katterna / 2018-03-28 23:28
    OT: Norrtäljes enda katthem håller på att gå under av ekonomisk kris. De har hjälpt så många katter, finns så många hemlösa här på landet. Är orolig för vad som kommer hända med alla katter som bor där nu. Ni är så snälla härinne. Någon kanske vill hjälpa till att swischa till 123 161 2001
    Tack.

    http://www.norrteljetidning.se/opinion/debatt/kommunen-maste-stodja-katthemmet

      Alla andra in och swisha en femtiolapp!

      C’mon!

        Har 1000kr kvar för resten av månaden men annars hade jag ställt upp.

          Kan swisha dig ❤

          1000kr kvar till nästa månadsslut? Eller menar du tills den första april?

          Samma här? Tänk när jag skulle få hjälp att handla av en person när jag hade brutit benet

          -näääj!! den på extrapris är slut!
          – ja men vad spelar 5 kr för roll?!
          – kanske inte för dig, men har man bara 300 när det är två veckor tills man får pengar igen, så blir 5 kr extra ganska mycket om det är på flera varor, men jag behöver ändå inte tacobröd!
          #skamsen inombords

          Tack snälla, men det är helt ok haha, jag fick besöka tandläkaren akut och katten hade ätit presentsnören så det blev ett besök hos vet också. Så typiskt att allt ska komma samma månad men är glad ändå att jag hade råd att lägga dom pengarna ist för att gå med tandvärk och en sjuk katt. Jag får se det som en utmaning och äta ur skafferiet 🙂

          Anonym, ja, man vänjer sig vid att ha en knaper ekonomi och jag köper alltid på extrapris och skulle aldrig få för mig att handla på pressbyrån tex. Jag dejtade en kille en gång och det var så jobbigt för när vi var och handlade så lassade han på massa saker i kundkorgen och sen kunde han säga i kassan ”du tar denna gången va?” Man bara ja visst… blir soppa resten av månaden då.
          Jag fick göra slut för jag pallade inte med allt som skulle göras och köpas hela tiden.

          Anonym 22.15 från anonym 22.08

          Det är så jävla synd! Men en sån person ska man ändå inte va tillsammans. En person med noll insikt eller förståelse inför andras situtation är inte kärleksfullt, och det är dessutom osexigt(för personer som tänder på empati iallafall). Du gjorde rätt val! Inte ditt ansvar att uppfostra en vuxen människa, synd för han/hon, men du kan hitta bättre, och du förtjänar mer. Sträng ekonomi är tufft nog❤

          Jag blev kallad samlarkärring igår för att jag samlar märken på lidl för att köpa ny kniv för 39:-, och snåljåp för att jag inte köper en portions mjukmat till vovven utan gör själv med mina kött- potatis- och grönsaksrester. Den mest bortskämda hunden föresten, men utan tillsatser och massa skit, som dom ger sina barn med lösgodis varje dag och halvfabrikat haha.

          Extrapris och halvapriset är grymt! Vi räddar både miljön och plånboken. Men det är när man blir skammad och utsatt för ”fällor” av folk med pengar som det känns jobbigt. Annars bryr jag mig faktiskt inte!

          Din hund är nog väldigt lycklig över att få hemmagjord mat över konstgjort mos 🙂
          Ja, jag har ändå vant mig vid att ha lite pengar att röra mig med och tänker inte så mycket på det förutom när jag dejtade som mest. Men så träffade jag en man som föreslog en enkel promenad och hade med sig en kaffetermos och hembakade bullar. Vi kämpar genom livet tillsammans nu och det är ändå fint, vi behöver inte så mycket. Tack för din fina kommentar ❤️

          Det här med knaper ekonomi, även om jag har ett bra jobb och lägenhet nu så vet jag hur lätt det kan försvinna. Jag har varit arbetslös så mycket till och från, inte alls varit kräsen men vissa jobb betalar ju inte mycket. Nu har jag kommit ur det och haft stabil ekonomi ett tag. Men tankarna finns kvar. Jag är inte snål men medveten om vad jag köper. Kommer ibland på mig själv med att vara så himla tacksam över saker som varmt hem, äta vad jag vill, inte oroa mig för att inte kunna betala hyran, inte behöva välja mellan typ mat och bindor.

        Jag swishade 20 kr ❤️

      Åh vilka fina människor ni är <3

      Har swishat 200 <3

    Okej, jag ska på familjekryssning imorgon och jag har aldrig varit på kryssning förut. Vad bör jag tänka på? Några tips? ?

      Ha kul!
      Nej men vilken färja gäller det?

        Ska åka med tallinksilja ? Ska försöka ha kul men är något med stora båtar som gör mig lite lätt nervös!

          Hehe drick inte för mycket!
          Det är något med fylla på båtar… De har eller åtminstone haft tatueringsstudio ombord undvik det på fyllan ehehehhe

          Ah, familjekryssning, då kanske det är lättare att undvika såna grejer haha

      Fy vad jobbigt det låter med kryssning med barn

        Ja, det är väl därför de ska åka?

      Ta åksjuktabletter minst 1h innan! Mitt enda tips ? Men annars – njuuuuut!! Jätte härligt att kryssa. Glöm inte att gå in i de där shopen som finns ombord. ☺️

        Köpte ett paket direkt jag fick veta att vi ska iväg ??? Åh! Shoppa låter kul, något speciellt man ska titta lite extra efter?

          Finskt godis!!
          Jag har mestadels åkt reguljärresor till Finland, men även några kryssningar och för det mesta älskar jag det. Jag sover bäst i en färja, det är så underbart. Under alla år som jag kryssat/åkt reguljärt har jag blivit riktigt åksjuk/sjösjuk en gång, men då satt alla i korridorerna och kräktes. Men det är en gång på tio år. Annars mår jag nog aldrig illa, trots att jag alltid blir åksjuk när jag sitter i en bil…?
          Njut av maten, särskilt buffé brukar vara gott och lite annorlunda. Och har du barn kommer de säkert få en superrolig kryssning då det brukar finnas speciella kryssningsprogram för barn och lekställen.

          Plåster över naveln ska hjälpa sa min mamma när vi åkte till Tyskland. Vet väl kanske inte om det gjorde det då jag inte brukar bli sjösjuk, men jag minns faktiskt att jag upplevde att jag var lugnare.

          Övriga tips är väl typ att hålla sig i mitten av båten om det gungar. Då kanske man missar mycket som finns runt omkring, men det gungar mindre i mitten, har jag hört i alla fall:)

    Jag har ett så jobbigt problem. Varje gång jag och min kille har sex så spricker jag pyttelite. Vi brukar använda glidmedel men det hjälper inte. Och ja, jag är upphetsad och spänner mig inte(medvetet iaf). Jag har också problem med svamp, det kommer tillbaka hela tiden och ofta efter vi haft sex. Har ätit så många långtidskurer men det kommer alltid tillbaka. Har inte blivit bemött bra hos alla de gynekologer jag gått till så vågar typ inte gå dit en gång till. Äter inga p-piller, slutade för drygt ett år sen. Sover utan trosor, tvättar inte med tvål, lösa byxor osv. Är det någon som haft liknande problem och blivit av med dom? Detta är så frustrerande. Svampproblemet har jag haft sen snart fem år tillbaka 🙁

      Bor du i Gbg kan jag rekommendera en väldigt bra gyn. Andra tips har jag tyvärr inte men jag hoppas att du får hjälp.

        Jag bor i närheten så tar gärna emot tips!

          Sokolova gynkliniken, de hjälpte mig med ett problem jag hade haft i många år och aldrig blivit tagen på allvar för. Lång väntetid men det är värt det. Gå till ludmila ❤️

      Kan ju vara så att din kille har svamp och smitta dej om och om igen. Behandla er båda samtidigt

        Vi behandlade honom en gång för längesen. Vi kanske borde testa igen. Men eftersom jag spricker varje gång så känns det inte som att problemet ligger hos han utan hos mig.

          Hej, kolla upp ”lichen”, har det i underlivet och är precis som du säger – man spricker lite varje gång pga torra slemhinnor, även om man e vår <3

      Jag spricker också, inte varje gång men ibland. Det som fungerar för mig är att använda kokosolja, mycket kokosolja. Både i och utanpå snippan och på din partner.

        Jag tvättar mig alltid med kokosolja och smörjer in efter sex när jag spruckit osv. Använder du det som glidmedel också?

          Ja, jag använder det som glidmedel. Jag tycker att det fungerar bäst av de andra alternativ jag provat!
          Tar han mig bakifrån är det ofta att jag spricker, kan vara värt att tänka på vad för ställningar man kör!

        Använder ni kondom? Jag har för mig att olja och kondom inte går bra ihop? Vi använder kondom och vill inte riskera att den går sönder. Och jag har tänkt tanken om det är kondomen som gör att jag får svamp men jag hade samma problem utan kondom!

          Det stämmer. Används kondom ska man inte ha fettbaserade glidmedel som oljor exempelvis? det kan förstöra gummit (testa fyll en kondom med vatten och gnid in den i olivolja och låt ligga en stund)

      Även om du har försökt behandla din svamp, har din partner också gjort någon behandling?
      Jag och min partner hade problem med svamp i början men jag tagit en tablettbehandling och han smörjde in sig med en kräm från apoteket. Sen dess har vi inte fått det igen och det var 2 år sen

        Vi har gjort det en gång. Kanske värt att testa igen. Men eftersom jag verkar ha väldigt sköra slemhinnor så tror jag problemet ligger hos mig 🙁

          Prova med Ovesterin 1 gång varje kväll i 3 veckor, sedan 2 kvällar i veckan. Det hjälper mot torra slemhinnor.

      Hade också exakt samma problem som dig. Slutade med tamponger och bindor och bytte till menskopp istället. Efter det slutade problemen med svamp. De andra mensskydden skapade sån obalans att jag fick svamp varje gång efter mens och precis när man fått bort skiten så var det dags för mens igen och det kom tillbaka.

        En menskopp ska jag definitivt införskaffa!

      Försök skippa kolhydrater och socker ett tag för svampen, svamp älskar socker, blä!

      Har din kille behandlats för svamp? Även om han inte har symtom kanske du får det av honom? Jag har haft problem med torra slemhinnor och fick en salva utskriven av läkare! Väldigt bra, minns dock inte vad den heter?

        Vi har behandlat honom en gång. Torra slemhinnor är ju det jag borde ha eftersom jag alltid spricker. Jag får ta tag i mig själv och ringa gynekologen. Men det tar emot att ringa efter alla gånger jag varit där och blivit bemött dåligt…

      Jag har haft exakt samma problem! För mig hjälpte det att börja äta b-vitamin, 1-2 tabletter om dagen. Efter det försvann besvären.

        Vilken b-vitamin? Vilken sort? Ska köpa direkt. Testar allt!! ?

          Jag har kört på beviplex från apoteket men testat andra varianter också, tycker inte det är så stor skillnad! Hoppas det hjälper dig med, vet hur trist det är att konstant ha en liten spricka som svider och gör ont ?

      Det där hände mig under ca 1år. Då kom jag på att jag året tidigare bytt p-piller. Bytte till ett annat märke och symptomen försvann. Åter du p-piller så kanske prova en annan sort?

        Har ätit p-piller i sju år men slutade för ett årsen och har samma problem nu som då. Det sjuka var att min barnmorska jag hade då sa att p-piller inte aaaalls är orsaken till svamp och att det var trams att jag misstänkte att mitt problem var p-piller. Sen står det ju för sjutton i biverkningar att man kan få svampinfektion. Nu visade det ju dock att det inte var ppillerna för min del men ändå – man blir så trött på vården ibland.

          Verkligen. Jag fick svampinfektion en vecka efter att jag började med p-piller. Läkaren lät skeptisk när jag hörde av mig trots att det står bland biverkningar.

      Sluta ät socker, socker gynnar svampen! Och skönt att spricka, det problemet har du inte sen när du fött barn.. ☹️

        Jag har fött tre barn. Kan fortfarande spricka ändå lite ?

        Barnafödande har verkligen inget med saken att göra. Chockerande hur mycket okunskap det finns om vaginor.

        Jo, det problemet kan man visst ha efter att ha fött barn. Jag hade inga som helst problem med små sprickor och torra slemhinnor innan jag födde mitt barn. Vaginalt. Men efter….

        Åh, myten om ’uttänjd fitta efter att fött barn’? Lika vanligt som att män får hängigare kuk efter varje erektion…

          Va? Den myten har jag aldrig hört talas om… Fascinerande!

      Hur i hela fridens namn är det somom jag skulle skrivit detta! Följer gärna med om tips.. har varje gång om vid sex, första gången hade jag som 17 år och haft ofta med samma partner sen dess och är nu 29.. svamp har jag jätte ofta.. men märkt att det kopplas ihop med vad jag äter.. och killen har också ätit svampmedicin för den smittar ju vid sex..

        Det är så frustrerande. För det första är det sjukt jobbigt att gå runt med svamp och vara öm där nere. Men för det andra vill jag ha ett normalt sexliv. Det kan vi verkligen inte för jag måste läka i mellan gångerna och ofta är jag inte sugen för jag vet vad som väntar efteråt. Samtidigt så är jag sjukt sugen(märkt stor skillnad sen jag slutade med p-piller) men så går det inte för att då vet jag att det bara blir värre om det redan är ömt 🙁 Vad är det för mat du har kopplat ihop svampen med?

          Såg nåt program som heter typ ”Våra konstiga kroppar”, där tog de upp en könssjukdom jag ALDRIG hört talas om som liknade de besvären, det var nåt konstigt namn jag inte minns namnet på tyvärr men eftersom det inte verkar vara något man testar för i Sverige iaf så kanske det är flera av oss som har det utan att veta?

          Sen tog de också upp just svamp och obalans i ph-värdet typ, att man kanske trodde man hade svamp och behandlade för det fast det var något annat och sen är man fast i nån slags ont cirkel.

          Inte mycket till hjälp kanske…

      Be att det tas en biopsi och kolla efter Lichen sclerosus. En lite halvvanlig sjukdom som kan göra slemhinnorna skörare. Man behandlar med salva. Sök hos hud ist för gynekolog ifall gyn inte gör nåt vettigt.

      Har också samma problem. Mår så dåligt! Det är så jobbigt, flytningar.. Svider, kliar.. Inget sex.. Sen blir det bra sen börjar de om.. Ibland vill man inte ens bara för att man äntligen är ”frisk” för stunden.. Har nu börjat med att smörja med Rapsolja, men kände efter senaste mensen att det var obalans. Kanske ska också testa mens kopp då…. Men tror ändå rapsoljan hjälper. Bättre än alla intim krämer som bara torkar ut med konstgjorda ämnen i.. Och för mycket svamp medel är ju katastrof med då man får ännu tunnare slemhinnor av det ju. Har inte haft sånt problem innan men nu har jag haft det i typ 3-4 år med min kille. Innan hade jag typ aldrig haft svamp.

        Åh jag vet, det suger!! 🙁 Jag smörjer med kokosolja, det har tydligen hjälpt många. Testa det? Förr hade jag myyycket värre svamp, alltså verkligen sådär brutaljobbigt. Nu är det mer hanterbart, alltså typ som att det inte riktigt bryter ut men det ligger ändå där och pyr eller vad man ska säga 🙁
        Mitt största problem nu är sprickorna som jag tror hör ihop med svampen och torra slemhinnor ?

          Ja, får testa kokosolja med. Har bara kört Rapsolja 2 veckor typ. Hade så ont en kväll och det sved och det pyrde som att det inte brutit ut, behövde duscha och smörjde direkt efter med olja, men det kliade och höll på bli galen. Asså hela underlivet svullnade upp när jag kliade.. Jag hade p stav innan och hade svamp hela tiden. Blev kanske aningens bättre utan något preventivmedel men fortfarande problem. Innan va det katastrof, vet inte vad som är skillnaden mot innan men nu har jag har precis som du att det ligger och pyr men inte riktigt bryter ut. Har kikat där nere och har också sett spricka. Det är den jäveln som gör att det svider nåt så djävulskt. Var hos gyn, hade sagt till att jag var nervös och tyckte de va jobbigt med besök så de la in det typ att mitt besök inte bara ska va 5 min ut in utan ta de lugnt. Säger till henne om problemet o sprickan, hon ba nääädå finns ingen spricka det är så fint så! Sen inget mer.. Jag ba jo men där.. Så försökte jag peka från stolen ner där nere men inte så lätt.. Jag har ju sett sprickan själv men nä då enligt henne fanns inget det såg hon på 5 sekunder. Aja, ska även testa vitaminer som någon skrev men godis är ju så svårt att låta bli.. ?

        Hade aldrig problem med svamp innan tills jag satte in kopparspiral! Fick konstant svamp efter det och misstänkte spiralen och tog ut den! Aldrig haft svamp efter det ??Barnmorskan på gyn sa att hon hade hört flera som fått besvär med svamp under tiden dom haft kopparspiral! Nu har jag hormonspiral och har som sagt aldrig svamp!

      Ser att jättemånga har svarat men led själv av återkommande svamp samt bakteriell vaginosis i flera år och hoppat mellan flera olika gyn och olika behandlingar. Lomexin vaginala capsules och en tablett fluconazole blev min räddning. Var så skör och sprack jämt vid sex. Under behandlingen hade vi 2 mån break från sex för att låta fitteriet återhämta sig. Det låter länge men det är värt det. Nu tar jag en fluconazole när jag känner igen symptomen. Kom ihåg att problemen kommer inifrån och inte bara utanpå.

        Jag hade samma problem som er ovan och mådde jättedåligt. Testade för klamydia, vilket det inte var. När jag gick till en gynläkare tog de prover och det visade sig vara mykoplasma som orsakade sprickorna. Efter jag fick behandling för det har jag aldrig haft det problemet igen.

      Jag fick svamp av p-piller (gjorde inte alls den kopplingen och inte gynekologen heller…) men ser att du inte äter det, mycket försvann när jag slutade men kan fortfarande få det, men kanske en gång vartannat år istället för typ varannan månad. Jag rekommenderar också menskopp som någon annan gjorde. Sen har jag det allra bästa tipset som jag hittade efter att googlade halvt ihjäl mig efter hjälp. Det kommer låta konstigt men tro mig det funkar så jävla bra, speciellt om du får ”känningar” att en svampinfektion är på väg (rekommenderar också flukonazol). Okej så till tipset: natriumbensoat (https://www.santamariaworld.com/se/produkter/natriumbensoat/) som du hittar i kryddhyllan i mataffärer. Det hindrar alltså t ex bär att jäsa när man gör sylt. Du blandar bara en tesked med lite ljummet vatten och baddar på med en bomullsrondell och låter det vara. Funkar varje gång!

    Fredag – härligt 🙂 Här ligger jag på soffan och duger!
    Glad Påsk!

      Glad påsk???

      Glad påsk ?

    Jag vill bo utomlands men vet inte hur jag ska ta mig dit. Vad jag kan jobba med osv

    Hur hamnade ni utomlands ni som flyttat?

      Aupair!

        Det beror ju helt på vart du vill bo. Lättare att flytta tex till Amsterdam och Madrid än till tex Seattle eller Buenos Aires. Jobbar du just nu? Är det något speciellt land som lockar?

          Vill bo nånstans där det e varmt. Jag har en timanställning i butik men jobbar 75% trivs inte med att jobba heltid alls.
          Asien tror jag skulle vara skoj.

      Reseledare/ barnklubbsledare på hotell! Svinkul! Bodde på olika ställen runt om i världen och bytte destination varje halvår!

      Hatade mitt liv hemma och bara stack. Bott i London i sex år. Idag skulle jag nog inte ta beslut att flytta utomlands, kanske bara en annan stad för det har inte varit lätt. Saker och ting är bra nu och menar inte att du inte ska göra det, var bara beredd på att allt inte är en dans på rosor.

      Jag googlade platser runt om i världen där svenskar lätt kunde få jobb, sedan drog jag med mina sparpengar. Tog 2-3 månader innan jag fick ett jobb på kundtjänst inom nått jag absolut inte kunde ett smack om, men jobbade mig upp och har bott utomlands i 8 år nu ??

        Vilka platser stod det mellan då och vilken valde du?;P

          Jobba som chattopperatör! Då kan ju jobba vart som helst i världen, du tjänar ca 2kr per meddelande du skickar och kan lätt skicka några hundra om dagen

      Pluggade, träffade kille och bestämde mig för att åka tillbaka.

      Som de andra skriver, var beredd på att det inte är lätt. Men med tålamod går det att få jobb och att etablera ett bra liv. Var beredd på att det kan vara svårt att få jobba med det du vill och att visum ofta är krångligt/osäkert om du vill bo utanför Europa

      Beror på hur gammal du är men flera länder har ju ”Working holiday” (Nya Zeeland, Australien, Canada, Japan). Ett visum där de flesta ändå jobbar heltid nästan hela vistelsen. Du kan få visumet fram till 31 eller 35 år beroende på land och det är också ganska lätt att få jobb fort (oftast bar/restaurang/butik/kundtjänst). När man sen hittat ett jobb man tycker är kul kan man försöka få de att sponsra en ytterligare ett år. Har flera kompisar som på så sätt fått stanna i flera år och har själv bott i NZ och Australien men inte mer än ett år i taget. Kan vara värt att checka in ?

    Jag måste få fortsätta på en kommentar från ett tidigare inlägg. Någon hade anmält mogis köpta följare på insta. Jag gick in och kollade och herregud! Har hon en enda följare som är riktig? Alla är ju antingen turkiska, ryska eller arabiska.

      Gå in och anmäl spammkonton du med! Om vi orkar hålla på ett tag lär hon ju tappa massvis med följare.

        Haha jag har anmält hur många som helst. Min stackars familj blev helt försummad när jag höll på i typ 40 min ?

      Har anmält! Finns inte många riktiga konton…

      Har anmält ett hundratal fejkkonton, hittills bara fått svar att tre konton är borttagna. Men som sagt, om alla fortsätter anmäla borde ju följarantalet minska.

    Ska ha överraskningsfest för min sambo nästa helg, behöver lite tips på hur vi ska lyckas lura honom till lokalen! Alla tips (gärna överdrivna!!) är välkomna!

      Polisen griper honom och han blir därmed tillfälligt frihetsberövad, samt måst givetvis genast i ”förhör” på polisstationen. (Lite brutal kanske) 😉

        Haha! Hade jag känt en polis hade det varit givet, trots risken att bli singel vid kvällens slut ?

          Haha! Kanske inte värt att chansa då! Hitta på nåt event som du ”hört/läst” ska vara i lokalen denna dag. Något du vet han är intresserad av, så du är säker på att han vill följa med.

      Få han att tro att ni ska dig på någon annans fest. Funkade när jag skulle ha Babyshower för min vän men hon trodde hon skulle hem till mig på kalas för min dotter. 🙂

      Hahahaha läste alla är välkomna men så roligt ska ni kanske inte ha 😉

      Jag blev lurad genom att kompis som jag hängde med den dagen ’måste till ett ställe pga ’glömt’ något där’. Lite småirriterad försökte jag föreslå andra lösningar men min envisa kompis måste absolut fixa med det där när jag var med – och – surprise! När vi kom dit var alla vänner där, fest etc – lurade mig i alla fall.

    Era absolut värsta svärmorshistorier? ? (eller andra sjuka historier om partners eller egna släktingar)

      ”hur länge kommer ni vara gifta?” frågade svärmor sist.

        Schysst ?

          ”jag vågade inte säga det först men dina ögonbryn var verkligen jättefula förr när du och xxx möttes tur att du ändrat dom nu” eller när jag sa att jag hade en oljeinpackning i håret ”aha, jag blev faktiskt lite rädd att du hade gått ned dig och tänkte oj men vad äcklig hon är som inte tvättat håret på så länge”.

          Okej då svärmor :)))

        Ha ha ha

        Hahah gud. Vad svarade du?

          jag bara blängde… armbågade min man så han skulle ta den idiotiska frågan.

          ser fram emot kommentaren ”ni är ju aldrig här” femton gånger varje gång vi är där också. NO SHIT.

      När jag kom hem till mina kommande barns farmor/min svärmor första gången, presenterade hon mig för familjen ”här är *namnet på hennes son*s nya kn***e”..

        Varför en massa **** jag fattar ärligt ingenting. Sons nya knulle?

        Jag fattar inte vad kn***e ska vara för ord.. Knatte, knulle, knecke, knådde, knölle.. Är jag trög?

          Jag fattar inte heller ett dugg? har funderat länge och väl men jag kanske också är trög… knulle???

      Ingen svärmor men gott min mormor, som är något… prideful, av den gamla övre skolan skulle jag nästan påstå. När min mamma skulle gifta sig hotade mormor med att inte dyka upp ifall brudgummens mor skulle vara där. Detta då brudgummens mor enligt min mormor begått ett oförlåtligt fel – hon hade bjudit in mormor till sig genom min mamma istället för att tillfråga mormor direkt. Hon närvarade dock på bröllopet, trots att tant no2 också var där, men de placerades strategiskt så långt bort från varandra som möjligt under middagen

      Min svärfar är ett rövhål av rang. Högt uppsatt chef, så han är van att alla lyssnar och nickar, men han samtalar inte, han för monologer. Kräver alltid att vi ska hjälpa honom med allt, men säger alltid tvärnej om vi frågar om han kan hjälpa oss. Otacksam för hjälpen han får är han också. Han var tydligen ännu värre innan.

      https://www.reddit.com/r/JUSTNOMIL/top?t=all
      MIL = mother in law

      Här har du läsning för hela helgen, sjukt underhållande!

        bästa subredditen, som en drog!

      Sambons mormor satt förra midsommar och prata högt framför mig om hur fult det är med tatueringar och att hon inte förstår idioter som skaffar dom.

      Sen titta hon på mig och sa ”inte du förstås”.
      Hm…..

      Kanske inte så kul berättelse så, men jag var as ledsen.
      När jag var tillsammans med mitt ex, så tyckte jag jätte mycket om hans mamma. Men efter ett halvår eller så, så märkte jag att hon inte gillade mig så mycket. Så varje gång vi träffade henne, tex på middagar eller något annat och mitt ex kanske tog upp saker vi gjort, så skulle hon alltid berätta liknande historier om mitt ex och hans ex gjorde. Alltså varje gång, om jag sa ”idag så lagade jag och blabla mat” så avbröt hon mig (som alltid) och sa till mitt ex ”men åh jag kommer ihåg när du och blabla gjorde så”. Så var det varje gång vi träffades… spelade ingen roll om jag var tyst, för då blev hon påmind av hans ex av något helt annat.. fattade ju att jag inte var drömsvärdottern. ? men jag blev alltid så himla ledsen, mest på mitt ex som inte kunde säga till henne att kanske sluta dra upp henne hela tiden..

      Jag jobbar som undersköterska och mitt ex mamma (vi var tillsammans i nästan 10 år) kunde säga lite klumpiga saker:
      ”Jag har också jobbat inom vården, men det var innan jag utbildade mig förstås”.
      Ok, jag har ju också en utbildning iofs…
      ”Fast vem som helst kan ju göra ditt jobb”.

      ”X syster ska jobba på ett äldreboende i sommar”
      Jaså, va kul!
      ”Fast det är ju bara tillfälligt, sen ska hon ju skaffa ett riktigt jobb såklart”.
      Ok, visste inte att jag hade ett låtsasjobb…

      ”Du är väl ledig i jul?”
      Nej, jag jobbar i år…
      ”Åh, stackars dig! Men vet du det redan?”
      Ja, jag har ju ett schema…
      ”Jaså, har du?! Men det var ju bra iaf, tänkte att du bara hoppade in när det behövdes.
      Nej, jag är fast anställd sen x-antal år…

      Suck…

      Jag reste runt i Australien och började träffa en kille där. Umgicks en del med hans familj och gillade ändå hans mamma, fram tills att hon bakom min rygg anklagade mig för att ha stulit hennes iPad(?)! Det var tydligen uppenbart att det var jag som var boven eftersom jag var så kallat ”backpacker trash” som man inte kunde lita på lol. Visade sig i efterhand att det var hennes ene son (ej den jag dejtade) som stulit paddan och sålt den för droger. Så kan det gå!

      Exets pappa ville inte krama mig hejdå en dag. Han skulle gå och ställde sig framför mig och sa ”Jag skulle gärna krama dig men kan tyvärr inte efter det du sagt om Robbis” (Robbis = hans 35-åriga son Robert)

      Anledning? Jag hade efter 2,5år av våld från hans son börjat mig på att våga berätta det för folk, att jag berättat att hans son misshandlade mig gjorde alltså mig till den dumma…

      (Samma ex ringde också sin mamma när vi bråkade i slutet av förhållandet, antagligen för att försöka svartmåla mig då han påstod sig vara rädd för mig. Hon kom vid två olika bråk… Återigen, han va 35. Och när inte jag städade, tvättade, lagade mat, diskade, hade koll på papper eller ringde samtal åt honom så gjorde hon det… Hon kunde komma hem till vårt gemensamma hem och städa, diska, ha med matlådor etc. Fattar fortf inte att jag stannade så länge ?)

    Ikväll har jag en dålig kväll och tankarna snurrar runt alldeles för fort. Känner panikångesten komma över livet, hur vet jag att jag fattar rätt beslut? Vet inte egentligen vad jag vill säga, men hur vet man att man är på rätt väg i livet?

      Om det känns läskigt att hoppa är det precis då du ska hoppa

        Det känns så jäkla läskigt. Största beslutet i mitt liv och jag är livrädd. Tänk om allt går fel?

          Tänkte exakt så innan jag bestämde mig för att köra på forskarspåret, dvs att doktorera. Jäkligt risky bransch (kanske inte lika risky inom neuro som jag är inom dock), men det är min dröm och passion. Jag tänker så här: går allt åt helvete har du bra erfarenhet och det är möjligt att backa och börja om.

          Tack ?

          Ofta när jag gjort något läskigt eller jobbigt så är det just tiden innan som är värst, när det väl är gjort känner jag, det var ju inte så farligt, vad var det jag hispade upp mig för?

          Vad det än är du ska göra lyssna noga till ditt hjärta och din magkänsla, vad säger den?

          Tänk om allt går rätt

        Utom om man står vid en bro, då ska man absolut inte hoppa

    Glad Påsk! Ligger också på soffan och duger bra som underlag åt gosig katt.

    Fler som tröttnat på sättet CC hanterar kritik?

      Japp, på de barnsliga svaren iallafall

      Anonym – Definitivt!

      Nä tydligen inte

      Nä, inte det minsta. Dumma frågor får dumma svar. Jag hade också tröttnat på idioter.

      Nix! Tycker hon sköter det bra. Orka lixom..

    Var nyligen på fest och där var också en av mina killkompisar som jag inte har träffat på ett tag (som hastigast i somras) men vi umgicks mycket som mest typ för 5-7 år sen och jag tyckte han var så snygg men vi var väl inte perfekt match men kramiga på fest så pass att vi en gång korsade linjen sommaren 2011 med hångel och sex, men han ville inte ha ett förhållande och jag sa bara jag ska ju på utbyte så spelar ingen roll (fast jag hade inte tackat nej till mer antar jag). En månad senare träffade jag mitt ex som jag sen träffade till 2014. Och jag har även sen dess alltid tyckt att min killkompis var snygg fast sen flyttade jag och vi sågs för första gången på några år i somras när jag träffade honom hastigt, tänkte jag nä han är nog inte det jag vill ha, han ser bra ut men är ju alltid någon annanstans. På väg. Men så hos vår gemensamma tjejkompis nu på festen nyligen (en av mina närmsta och en av hans närmsta) så visste nästan ingen att jag skulle komma ner (jag bor inte i samma stad), så när han kommer dit så får jag bara ett jättestort leende och en stor kram och sen kramades vi en del men inget mer (han är singel) och hängde hela kvällen och pratade och skojade och han sa att han har saknat mig och jag med och jag bara fick som en sån märklig känsla av att oj då vad var detta för jag kände mig intresserad av honom och som att jag vill vara mer med honom och inte ville att helgen skulle ta slut och bara blev helt förvirrad. Han sov också över (fest i hus) fast vi sov i olika rum så inget mera, och när han gick så blev det en lång kram varpå han sa vi hörs och ses, jag sa det gör vi men tänkte jaha vad gör jag med detta och den här känslan och när och hur hörs vi och ses vi? För jag vet ju inte vad han känner och så ofta ses vi inte på grund av bor i olika städer i olika delar av landet. Men vi har verkligen någon kemi mellan oss och vi har verkligen roligt, men tror han är svår att vara ihop med och vet väl egentligen inte om jag är lätt att vara ihop med heller och vi känner ju inte varandra som vi kände varandra då men jag saknar honom och vet som inte vad jag ska göra av det. Att han säger vi hörs och ses får mig att vilja att han ska vilja ses men åh jag vet inte. Tänker att det enda jag kan göra är väl att försöka ta upp kontakten med honom och säga till när jag är i hans stad så vi kan lära känna varandra igen men jag får så dåligt tålamod när jag egentligen inte vet om det är något mer än attraktion (fast jag har verkligen roligt med honom och vi får varandra att skratta).
    Hur ska jag göra?

      Jag tycker att du ska prata med honom om hur du känner. Man måste satsa för att vinna.

        Tack så mycket Nathalie! Ja att prata med honom är nog det enda rätta, det svåra här är väl att jag själv var så oförberedd på de känslorna att jag mest blev förvirrad. Vet inte när vi ses igen men får försöka se till att vi ses snart, kommer inte funka att typ skriva på messenger – han är typen som svarar på allt typ med tummen upp utan här får jag nog ha tålamod och tänka att är det meningen så… svåraste är nästan att jag var så oförberedd på känslan.

          Ta hans nummer och ring 🙂

          Jag har ju hans nummer och jag vet att han har mitt så det känns liksom lite så oväntat… så klart att jag kan ringa men det gör mig mer nervös än att prata om det nästa gång vi ses. Då också se till att vi ses snart.
          Måste nog bearbeta de här känslorna lite tror jag. ☺️

          Vad är det som får dig att tveka undrar jag? Du skrev att du tror att han är svår att vara ihop med, är det för att skydda dig själv eller finns det saker som tyder på det?

          Annars tycker jag det låter lite gulligt om ni båda två har tänkt på varann under åren.
          Eller så tänker han att ni haft det mysigt förut och kan ha det så nu?

          Det vet man inte om man inte kollar, men han antyder ju att han vill ha kontakt, vi ses och hörs, jaså gör vi? haha
          Men ja, känn efter i magen, det kan bespara dig många problem!

          Till Anonym 23:48:

          För att han alltid har varit den eviga singeln och partykillen som inte riktigt växer upp (han är 31, jag 29) och ja som du skriver kanske lite för att skydda mig själv dvs. jag blir nog rädd att få ett nej (samtidigt som det ju är bättre än att inte veta).

          Tack, ja det känns mysigt att vi fortfarande verkar ha någon sån kontakt.
          Det är som ni skriver, jag kan inte veta om jag inte kollar och ja han har ju sagt att han saknar mig ibland och vill ju helt klart träffa mig igen men åh jag tycker det är svårt med avståndet.

          Ska fundera på det och se vad jag ska göra. Tack för alla fina råd! 🙂 bara skönt att få skriva och då ser det så lätt ut…

          Oj, ni är 30?!
          Historien lät som nån slags gymnasiegrej…

    Jag har två funderingar, men kör dem i två olika kommentarer! 🙂

    Jag träffade en ganska bra kille på Tinder i december och kände att vi klickade ganska bra. Han var öppen med att han var kristen och veg, vilket kändes okej. Jag var öppen med min skepsis och att jag föredrar buddhism och hinduism framför de abrahamistiska religionerna, och att min diet är blandad men oftast veg till vardags.

    Kort efteråt började han bli elak över att jag älskar köttbullar (är väldigt allergisk mot de flesta baljväxter så kan typ bara äta halloumi och liknande som är inte kött) och att jag äter kött. Senare blev det även om religion och att jag borde bli kristen osv. Det ledde till ett bråk, och jag gjorde slut med honom efter en vecka från bråket – två dagar innan 14/2, me so kind haha. Då hade jag frågat om han ansedde att hans krav var rimliga, och upptäckt att han raderade mig på fb och snap – det upptäckte jag på väg hem till honom för att prata ut. Istället gjorde jag slut. Tjatsex var involverat, vilket inte kändes bra.

    Den här killen går nu runt och talar om för varenda människa jag känner att jag är helgalen och gjorde slut med honom utan anledning, att jag är mentalt instabil och liknande. Jag är rädd att han kommer bryta sig in och mörda min katt, eller liknande. Att han kommer stå utanför min dörr en dag, eller någonting sådant.

      Men varför skulle han bryta sig in? Steget från att vara ett arsle (som de allra flesta killar är mot kvinnor) till att bli kattmördare är väl ändå ganska långt?

        Vegansk, kristen kattmördare?

      SKIT I HONOM! Bemött ingenting, låt honom gå och snacka och om han hör av sig svara absolut inte!
      Ger man ett lillfinger tar dom hela handen. Låt honom snacka DU vet ju vem du är och vad som har hänt.

        Kan inget annat än hålla med anynom här. Skit totalt i honom. Ju mindre egging han får sektorer lär han tröttna. Undvik kontakt och om han smsar dig eller dylikt så spara allt sånt. Men annars låt det vara. Tänk inte på det. Han vill antingen ha uppmärksamhet eller så är han bara ett svin.

    Vad tycker ni om lets dance? Vem är bäst?

      Jon Henric och Gustaf

      Jonhenrik?

      Jag tycker att Jon Henric och Viktor var bäst. Ger juryn höga poäng till vissa bara för att vara snälla? T. ex Martina och Claes?

      Gustaf!!!

    Jag tar examen till sommaren och är i full gång med att söka jobb. Har nog sökt mer än 50 jobb den senaste tiden men endast fått en intervju och får ofta svaret att de söker någon med mer erfarenhet. Vad gör man för att sticka ut trots ingen arbetslivserfarenhet utan bara en massa kunskap från skolbänken? Börjar bli så stressad att jag inte kommer ha ett jobb innan jag slutar

      Bor du i större stad? Testa sök jobb på casinot? Bra med arbetserfarenhet!

        Nej det gör jag inte, men söker i hela Sverige så ser inget problem med att flytta. Casino som dealer menar du? Jag vill ju såklart ha ett jobb kopplat till min utbildning! Pluggar medie- och kommunikationsvetenskap.

          Kanske på svenska spel då de sitter i Sumpan 🙂

          Har du nån arbetslivserfarenhet alls? Har du inte det är det något du behöver vara ödmjuk inför och inse att du kanske behöver införskaffa det med andra jobb först. Sen är det en bransch med hög konkurrens du vill in i vilket du inte heller får glömma, det kan ta tid innan det lossnar. Ha is i magen och ge inte upp, och sök andra jobb parallellt (typ butik, restaurang etc) så du inte står arbetslös!

          Jo arbetslivserfarenhet har jag inom ett flertal olika yrken, det är främst inom kommunikation/PR-branschen som jag inte har förutom 10 veckors praktik! Med risk för att låta som en snobbig barnunge så vill jag inte börja jobba på ICA efter att ha pluggat i en oändlighet ?

          Du låter som en snobbig barnunge och är förmodligen en också. Blir man för fin för Ica med en kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap? Jag förstår att du givetvis vill ha jobb inom det du utbildat dig i, men vafan. Jobb måste du ha och det finns inget skamligt i att ha NÅGOT jobb, oavsett om det är på Ica eller snofsig PR-byrå. Väx upp och släpp prestigen så löser det sig nog.

          Tack vad snällt av dig! Självklart är jag inte ”för fin” för Ica, men har jobbat i så många olika branscher vilket verkligen var en morot att börja plugga. Därför känns det som att ta ett steg tillbaka om jag skulle sitta i kassan efter att ha pluggat till det jag vill göra. Men det får man förstås inte säga högt utan att någon ska bli kränkt ?

          Men allvarligt talat.. snobbig för att man inte vill ha ett jobb på Ica? Varför skulle ett jobb på Ica ge något som helst inför en arbetsgivare inom de ämne hon pluggat, när hon dessutom redan har ”allmän” arbetslivserfarenhet?

          Jag tycker inte att ett jobb på Ica är dåligt och att jobba på lager var något av det roligaste jag gjort, ’men det innebär inte att jag vill ta något av de jobben nu eftersom de inte kommer leda till att jag får jobb inom det jag också är utbildad till – media…

          Det handlar inte om att Ica/lager/whatever är låga/dåliga jobb, utan att de är irrelevanta.

      Jag gick arbetslös i ett år efter examen. Var en extremt jobbig period och jag var riktigt nära på att bli deprimerad. Har inga råd tyvärr mer än att söka söka söka söka. Och sök inte bara jobb som ligger ute på annons. Maila, ring, kontakta intressanta företag och be att få tid att presentera dig (kanske bjuda rätt person på en lunch). Även om de inte har jobb nu så kanske de har dig i åtanke när de behöver någon nästa gång. Så fick jag mitt jobb till slut. Mailade ansvarig på rätt avdelning och bad att få boka ett möte med honom. Två månader senare ringde han upp mig och beskrev en tjänst de skulle lägga ut men han ville först veta om jag var intresserad.

        Får bli ännu mer på då med andra ord! Kommer snart hamna i folks skräppost med alla mail jag skickat den senaste tiden ? Men tack för tips!

          Jag vet precis hur du känner. Jag tappade helt hoppet redan efter någon månad. Så fort någon frågade hur det gick med jobb ville jag bara gråta. Så sjukt stressande att inte veta. Försök strunta i att du känner dig jobbig, det är ju trots allt olika människor som ”drabbas” av dina mail☺️ Och kom ihåg att det kommer att lösa sig, även om det inte känns så ibland. Får jag fråga vilken typ av jobb du söker?

          Kommunikatör, gärna på en kommunikationsavdelning!

          Ok, helt utanför mitt område och nätverk? håller tummarna för dig. Ge inte upp och kom ihåg att du är kompetent även om de som rekryterar tackar nej till dig!

      Kontakta rekryteringsföretag! Jag sökte ett jobb genom ett företag, fick inte jobbet men företaget tyckte om mig som person så dom hjälpte mig söka massa andra jobb genom dom och nu har jag skrivit kontrakt precis på ett superbra betalt jobb som verkar spännande men som jag aldrig hade sökt själv om jag sett annonsen. Vart arbetslös exakt en månad nu och det löste sig så bra!

      Var okej med att ta ”skitjobb”. Telefonförsäljare/support kräver inte mycket erfarenhet, lokalvårdare likaså. Jag var väktare i mina yngre dagar, det kräver bara att du har körkort och är ostraffad. Den nio dagar långa utbildningen står bolaget för. Skitlätt och hjärndött jobb, en hamster klarar av det.
      Har du ekonomin att ta truckkort rekommenderar jag det också. Det behövs alltid lagerfolk och truckkort är snorenkelt att ta.
      Skriv in dig i vikariepolen för förskola och fritids. Det är sådan brist att de tar in vem som helst. Seriöst, vi har haft vikarier dom SOMNAT, varit bakfulla, frågat om man kan prata med barnen osv. Det krävs inte ens två hjärnceller, tydligen. Är du bra får du fast jobb efter typ en kvart.

      Lycka till!

        Det verkar kanske som att jag får gå den vägen, känns dock lite surt att börja jobba med något annat än det man pluggar till och längtar efter att få visa sina kunskaper i!

          Var inte så kräsen… Du låter rätt bortskämd. Min kompis var nyutexaminerade ingenjör inom kärnkraftsteknik, ett något mer avancerat yrke än ditt, och hon slet häcken av sig på restaurang i ett halvår medan hon letade sitt första jobb. Alla vita jobb som betalar dina räkningar är bra jobb.

          1. Varför måste du rangordna yrken? 2. Varför måste du vara så bitter?

          Att vilja ha ett jobb inom det yrke man studerat till är väl ändå varje students önskan vid examen?? Det är inte bortskämt överhuvdtaget. Sen att det kanske inte blir som man vill, men vafan.. sikta mot stjärnorna! Drömma och önska är väl det bästa man kan göra. Ju mer man drömmer och satsar, desto mer vinner man. Går det åt helvete kan man ta plan B med ett irrelevant jobb.

          Kolla med Academic work, finns allt den heltid å deltidsjobb. De är specialiserade på att hjälpa studerande/ex-studerande i karriären. Fått typ alla mina jobb efter examen via dem, pluggade också mkv.

          Lycka till!

          Jag vet inte hur brett du söker/redan sökt men kolla på assistentroller inom de företag eller tjänster du vill ha. Jag tog ett jobb som assistent åt en säljare på ett Employer branding-företag för några år sedan och hade om jag viljat fått jobba med kommunikation nu för att jag jobbat mig upp. Dock slutade jag och började plugga IT för kommunikation är inte min grej..

      Vet att det är svårt, men försök att inte stressa. Många får jobb efter examen, upp till 6 månader efter är normalt och 50 sökta jobb är inte så mycket egentligen.
      Var aktiv på linkedin, var öppen för alla jobbmöjligheter, sök även jobb som inte är exakt ditt drömjobb men som gör att du får in saker på ditt cv. Anmäl dig till en kurs i höst som back-up.
      Sök sommarjobb eller om du har råd ta lite ledigt först och fortsätt söka sen. 🙂

        För kommunikatörer är det inget ovanligt att det tar några år innan första jobbet. Tror bara det är en sådan bransch. Jag hade tänkt att fortsätt kämpa bara, men då inte ner dig totalt om de tar lång tid utan tänk att det är så det fungerar.

      Vi MKV-are visste vad vi gav oss in i när vi sökte våra utbildningar. Branschen är TUFF! Antingen nischar du dig och läser en master, eller så kan du söka praktikkurser och ha praktik i höst. En mkv-kandidat med noll erfarenhet är riktigt oattraktivt, se till att få in lite praktik eller läs en vettig master.

      Lokal-TV uppskattar väl alltid folk?
      Kanske blir det ideellt men erfarenheten och kontakter har ju ett värde i sig.

      Jag läser många CV som vi får in på mitt jobb. Dom flesta hamnar tyvärr i papperskorgen ganska snabbt (ibland kastar jag direkt) eftersom jag tappar intresset ganska fort när CV:t ser tråkig ut eller bara en massa text som man inte orkar läsa igenom, så ett tips är att gå hos en jobbcoach eller läs hur andra skriver sina cvn inom det yrket du söker. Jag har INGEN utbildning inom mitt yrkesområde men jag praktiserade gratis i 5 månader där jag fick lära mig allt från grunden och idag är jag ansvarig på mitt jobb, så utbildning räcker inte alltid utan många arbetsgivare tittar på vad du har för andra erfarenheter som kan gynna dom. Så var inte rädd att söka andra jobb, det kan ge dig mer erfarenhet och kunskap. Lycka till!

        Jag har svårt att sova så därför läser jag här kl 3 på natten, förlåt om jag inte skriver korrekt heller. 😛 *tröttmössa*

    Säg att ni ska åka och storhandla? Eller ska till något ställe där festplatsen finns längs vägen så att han inte misstänker något.
    Kanske inga bra tips men ska klura på det…

    Jag har två funderingar, men kör dem i två olika kommentarer! 🙂

    Jag har testat en del olika preventivmedel – tre sorters p-piller och en p-stav. Summa sumarum är att jag inte reagerar särskilt bra på hormoner och gör en helomvändning vad gäller min personlighet och hur jag beter mig. Jag har ätit de nya i 31 dagar och får smärre utbrott varje dag i form av skrik och gråt, med staven blödde jag varannan vecka i 6 månader innan jag gav upp.

    Jag funderar på att sätta in en kopparspiral. Jag har inte fött barn eller varit gravid, men det är ju inget problem längre. Det jag undrar över är:
    – hur känns det de första månaderna? Och hur länge kan blödningar förekomma?
    – vilka biverkningar har ni upplevt?
    – hur blev er mens? Regelbunden som innan eller oftare eller mindre?
    – osv?

      Kopparspiral har jag haft och aldrig mer, blödde så otroligt mycket, blödde igenom största bindan nattetid

        Säger samma som ovan. Totalt värdelös erfarenhet av kopparspiral. Blödde enormt mycket, i flera veckor. Sen när det upphörde så hade jag så sjukt ont av spiralen. Som molande mensvärk hela tiden. Efter en tid så hamnade den också snett i livmodern så det gjorde ännu mer ont. De fick knappt ut den igen ? Aldrig mer spiral ?

      Hej Emelie!

      Jag har själv provat flera typer av hormonbaserade preventinmedel, men med alltför jobbiga biverkningar.

      Jag hade kopparspiral från att jag var 20-25, och satte in en nu igen för två månader sen (är snart 30). Den första månaden hade jag små stänkblödningar av och till i ca 4 veckor och små kramper ibland. Inte speciellt jobbigt, bara lite irriterade. När jag fick mensen så blödde jag kanske 4 dagar, men hade stänk i alla fall 3-4 dagar till. Tidigare när jag inte gick på någon prevention alls hade jag alltid rejält ont första dagen av mensen, men det gick som regel bra med värktabletter. Var beredd på att det kanske skulle göra mycket ondare med spiralen, men har har faktiskt haft mindre intensiva kramper än innan. Kan känna av ”smånyp” när jag har ägglossning (tror det är därför) och någon dag innan mensen, men inte så jag tar smärtlindring. Mensen är lika regelbunden som förr, blöder kanske lite mer, men inte så det gör någon stor skillnad 🙂

      Hoppas det svarar på dina frågor! Jag kan verkligen rekommendera kopparspiral, trots några små biverkningar (för mig i alla fall), så är det ett väldigt säkert preventinmedel, och man kan vara trygg på att inte bli psycho av hormoner. 😉

        Älskar ditt nick. Igelkott är typ det roligaste ordet??

          Jag minns aldrig om det heter igelkott eller igelkotte. Använder ju inte ordet ofta men när jag väl gör det är jag så nervös att säga fel så det blir nåt i stil med ”På väg hem såg jag en igel…ko…tt*host host*”. Fattar inte varför jag aldrig lär mig?

          Samma här hahaha eller jag tror det heter igelkott men jag var bra gammal när jag lärde mig att det är så det heter??

      Satsa på hormonspiral istället. Väldigt lite hormoner per dygn. Jag har haft två eller tre blödningar på 1 år och 3 månader.
      Gått upp lite i vikt vilket man kan göra, dock jämnare i humöret.

        Hormonspiral är såå bra! Var oxå fett grinig och hormonell m p piller samt slarvig med dom så det var ju inte supersäkert 🙂 Skaffade hormonspiral för 2,5 år sen, gjorde så jävla ont o hade ont från och till ca 1 mån till. Efter det har jag inte haft nåt problem överhuvudtaget, typ 2 blödningar på 2 år och mår så mkt bättre

      Tycker att kopparspiral fungerar utmärkt. Har inte märkt någon skillnad i mängd blödning eller mellanblödningar. Jag tror att du måste prova för att veta hur det kommer fungera för dig.

    Mina inlägg publiceras bara nu pga använder annan enhet och är i en annan stad än vanligt, men annars är jag satt i permanent modd efter kritiserat CC ett par ggr. Har även mailat och undrat varför då jag aldrig går på personangrepp eller använder ett hårt språk. Alltså, hennes blogg, hennes rätt men när hon låter rasistiska kommentarer publiceras så undrar man ju.. och sen kritisera andra bloggare för samma..

      Är det du som tror att allt är spons?

      Är väl inget att lipa över väl? Jag är med satt på mod sedan 5-6 månader trots att jag är en snälling men det är ju helt upp till cam cam vilka hon vill ha på mod eller ej. Hennes egen blogg du vet..,
      Slappna av och njut av denna härliga blogg och påsken istället ?

      Vem är cc?

        Camcam tror jag hen menar.

        Haha jag tänkte samma ”vem är cc? ?”. Camilla Gervide? Nää.. hmm vilken bloggare har jag missat? CC… sea sea? CiCi? Nej va? Sen trilla poletten ned haha. CamCam givetvis ?

    Hej allihopa! 🙂

    Jag vill bara ha lite tips från er, i år fyller både jag och min kille 30 år (?). Och istället för att ge varandra dyra presenter så vill vi hellre slå ihop våra födelsedagar och åka på en resa tillsammans. Vi vill inte åka någonstans i Europa, kan någon därför tipsa om ett bra ställe man kan åka till i 1 vecka som är relativt billigt. Storstad som solställe, spelar ingen roll. Vi vill bara ha en fantastisk resa som kan bli ett minne för livet på vår 30 års dag 🙂

    Tacksam för tips 🙂

      Prag!

        Prag ligger väl i Europa?

          Haha lol läste de sökte i Europa, My bad!!! Kanske Vietnam då! ??

      Debrecen!

        Haha nä världens anus ju

      Dominikanska republiken är min topp 1 på alla resor jag gjort hittills. Det är ett paradis!

      Hong kong! Åk när det är lagom varmt där. Ät god mat, turista och bada (bättre stränder än man tror).

      Annars Miami eller New York. Dock dyrare än hong kong.
      Hört att sri lanka ska vara jätte härligt och billigt men inte varit där själv 🙂

      Kap verde

      Kina! ❤️

    En kompis har bjudit ut mig på drinkar imorgon och jag känner bara att jag inte orkar. Jag vill inte klä på mig, sminka mig eller vara bland folk. När jag tänkte efter så har jag dragit mig undan hela året. Slutat liksom bry mig, orkar inte gå till gymet, tappat aptiten så jag äter mest mackor och är alltid trött. Det låter som en depression va? Eller? Vad kan man göra själv för att slippa medicin? Jag har ätit antidepressiva förut och jag orkar inte med invänjingsveckorna med alla bieffekter eftersom jag har små barn. Jag försöker vara ute i solen men jag mår dåligt av ljuset och alla starka kontraster, det blev jobbigt efter tidsändringen och jag vill bara dra täcket över huvudet och ha höst igen.

      Känner igen mig allt för väl. Jag går inte ut om jag inte jobbar. Orkar inte mingla och vara trevlig, ger allt på jobbet och väl ledig vill jag ingenting. Har också ätit antidepp men slutat pga alldeles för mkt biverkningar och orkar inte börja igen jag heller, men vet inte riktigt vad jag ska göra… Ring VC och be om hjälp, tycker jag ❤️

        Ja, jag känner igen det. Jag la barnen kl 19 och har sen dess bara suttit i soffan med Beck i bakgrunden som jag inte ens vet vad den handlar om. Jag borde duscha, äta, svara på sms och ringa en vän som har det svårt. Men jag bara sitter här. Och får skuldkänslor. Jag köpte liksom kinderägg till barnen istället för påskäggen jag planerat med deras favvogodis och en liten present. Jag kunde inte förmå mig att gå i butiker. Hatar det här.

          Anonym 22:22

          Barnen vet inte vad du hade planerat och är glad över att få kinderägg, jag lovar dig. Ta bort skuldkänslorna för det, jag minns inte hur mina påskägg såg ut. Minns bara glädjen i att få :). ?

          Och gå till en läkare, ring vårdcentralen? De vanligaste tipsen utöver medicinsk hjälp är ju motion men vet hur svårt det kan vara när en är långt ner. För mig har yoga & meditation + promenader hjälpt väldigt mycket. Och att acceptera min sjukdom och försöka minimera krav till dess att jag är frisk. Annars som flera sagt b-12 & d-vitamin. Äta bra och varierad och bra med sömn, men allt så t där kan ju va så tungt att ta tag i. Allra bäst är ju att prata med någon.

          Kay Pollack menar på att det finns tre saker en behöver och om fler skulle uppnå dessa skulle färre behöva anti-Depp:
          1. Ha något värdefullt i vardagen utöver ens måsten
          2. Ha något att se fram emot
          3. Motion

      Testa äta d-vitamin om det är jobbigt att komma ut? Jag har inget vettigt att säga förutom att du är bra precis som du är även om du känner dig dålig som kompis/person just nu. Det är ok att säga nej! Åh önskar jag kunde smussla in ett litet ”nöd-kit” till dig med saker som du gillar <3

        Tack, vad gulligt av dig. Jag vill gärna säga nej men jag har inte träffat en vän på hela året, känns som att jag drar ner mig själv i ett hål. Jag får se hur det blir imorn om jag ens kommer iväg. Jag brukade älska att sitta och prata om livet över glas vin med människor i bakgrunden, nu känner jag bara, typ blankt.

      Mycket möjligt att det är depression eftersom du haft det tidigare. Finns ju så otroligt mycket antidepressiv medicin så en kunnig läkare kanske kan hitta en lämpligare sort. Annars kan du ha brist på exempelvis B12, D-vitamin, magnesium.

        B12, ja nu kom jag ihåg att jag hade det sist när jag hade depression, det är vanligt som vego va? Jag ska även nalla på barnens d-vitamin, tack!

          Förutom Soc, kolla om du kan få hjälp genom kyrka eller annan ”hjälpverksamhet”. Står still i hjärnan på vilken organisation, men i min stad kan man få hjälp med att få en matkasse.

          Vet ej ang vego, äter kött. I början vid brist på B12 ordinerades jag fyrdubbel dos några veckor. Tror du behöver styrkan 2500 IE på d-vitamin som vuxen.

          Tack, jag ska absolut testa detta och hoppas på att det gör susen

          Jag har också depressioner på vårarna – så jag känner verkligen igen mig!
          Och precis som du är jag vegetarian. I mitt fall tog de blodprov och upptäckte att jag hade D-vitaminbrist, B12-brist, folsyrabrist och järnbrist. Så be husläkaren att ta prover på just dessa saker! Det är vanligt att få de här bristerna om man är vegetarian. Och blir man dessutom deppig så äter man ju sämre, och då förvärras bristerna. Var och en av dessa ämnen behöver vara i balans om man vill undvika depression. Och om blodproverna visar på brister så kan du få tillskott på recept, vilket är mycket bättre (och billigare) än att experimentera själv med hälsokostpiller.
          Sedan finns det ju antidepressiva mediciner, och lugnande tabletter också. Och om du står på dig kan du säkert få samtal med en kurator eller psykolog också.
          Och tänk på att du är bra som du är! Ibland är livet lite tyngre, men det kommer att vända och bli bra igen ❤️

      Ring vårdcentralen och be om att träffa en psykolog, eller ta kontakt med företags-/studenthälsan där du jobbar/pluggar.

        Psykolog har jag aldrig fått träffa fast jag har bett om det, men jag ska absolut ringa vc. Det är nog bara jag som inte vill erkänna för mig själv att jag är deppig fast jag har två underbara små barn som fyller mig med kärlek. Men samtidigt så vill jag bara stänga dörren och sova.

          För mig hjälpte psykologbesök mest. Medicinen (antidepp och antiångest) var ju bra när läget var akut, så att säga, men det är verktygen jag fick med mig från terapin som hjälper mig nu i efterhand. Det är vanligt att depression kommer tillbaka, själv har jag börjat förlika mig med att den aldrig försvinner helt, bara slumrar emellanåt. Men vi klara detta, med lite hjälp och omtanke ❤

          Lycka till

          Ja det är ju det jag vill ha, verktyg till att kunna hantera det själv. Medicin hjälpte mig sist men alla spöken finns ju kvar ändå, ångest har jag inte just nu (tack och lov) men jag har lidit av panikångest tidigare. Jag vill absolut inte hamna där igen och jag hoppas att jag denna gången kan få prata med någon annan än en allmänläkare. Tack så mycket för din kommentar och du har rätt, vi klarar det ❤️

      Förra året kände jag mig SÅ nere. Var inte sugen på mat, alltid trött, sömnproblem osv. Visade sig att jag hade folsyra-brist vilket kan leda till nedstämdhet.

        Hur fick du reda på det? Jag äter mycket grönt och kål i vanliga fall men i och med min nuvarande diet av vitt bröd så kan det ha sjunkit. Tittade dom specifikt efter det eller bara ett vanligt blodprov?

          På mig togs det blodprov, men hade redan diagnosen depression. Fick folacin, B12, D-vitamin.

          Tror kry-appen har en ny funktion där man får prata med en psykolog, kanske värt att prova om du inte får tag i någon annan psykolog?

          Jag tog vanligt blodprov på vc?

    Har ni tips på hur man bjuder ut en kille? Har blivit så förtjust i en kollega och är nästan helt hundra på att han är lika förtjust i mig ? Men ingen av oss har än så länge tagit något riktigt steg. Har inte ens varandras nummer. Tyvärr blir det inte så många tillfällen då vi är ensamma eftersom andra kolleger nästan alltid är intill. Men vid nästa tillfälle vill jag verkligen ta chansen. Frågan är hur. Har inte bjudit ut någon på väldigt länge. Så några tips skulle uppskattas ?

      Fråga om han har lust att ta en middag/drink/pomenad efter jobbet någon dag? Har ni några gemensamma intressen eller så? ”Såg att den nya filmen vi pratade om skulle gå på bio i helgen, vad säger du om att gå och se den?” eller om ni pratat om något annat..att ni båda vill testa curling/ha en pub crawl/prova klättra etc så ta reda på om det finns i din stad och föreslå. Äsch, jag vet inte… kanske dåliga förslag, jag har inte bjudit ut någon på evigheter heller? lycka till i alla fall❤️

      Dra med honom på en öl eller fika efter jobbet, eller lägg till honom på Facebook och fråga där. Typ ska vi ta en aw?

      Är du helt 100% på att han är singel? Annars kan det vara värt att ta reda på det först. Har ni någon form av intern MSN/Skype där ni kan chatta med kollegor? Ta kontakt med honom där isåfall, för att känna av läget lite!

      Tycker båda svaren du fått är gulliga och bra.
      Snyggt sätt att få in det i samtalet ”Såg att den nya filmen vi pratade om skulle gå på bio i helgen, vad säger du om att gå och se den?”
      Hade själv blivit glad och smickrad och den är ändå snyggt kamouflerad.
      Annars att bara ni två tar en AW, det var min spontana tanke.

      Lycka till det kommer gå så bra så!!!

    Han är inte intresserad, tyvärr. Då hade han gjort något åt saken.

    Får problem emellanåt med att mina ben kliar som bara den. Ofta ett par dagar efter att jag rakat dem. Samma sak nu, håller på kliar sönder benen typ. Nån som känner igen sig? Jag smörjer in dem ibland och det hjälper ej.

      Håret växer haha 😀

        Möjligt, men det är ju olidligt hur det kliar. Får typ panik, haha.

          Haha brukar bli samma för mig! Det värsta är ju när det sker mellan benen. Man kan ju inte direkt gå runt och klia sig i skrevet ? tänk på att raka medhårs, men balsam och återfukta huden. Det brukar lägga sig! Stay strong haha.

          Sluta raka ??

          Ja jag får typ göra det… Lurviga ben, here I come. 🙂

          Håller med om att mellan benen är värre. Klia när man inte får klia, inte kul!

          Testa att skrubba dom så att håren kan växa ut fritt 🙂

          Så får jag fast mitt underliv!! När jag rakar mig där nere så kliar det som SATAN när det börjar växa.. helt sjukt

          Men varför utsätter man sig för det? Har aldrig rakat något alls…

      Börja vaxa.
      Googla på recept på sockervax. Experimentera fram vaxet hemma och börja öva på benen. Jag klippte sönder ett kasserat lakan och använder som remsor.
      Idag är jag så van att jag kör ben och brasilian själv. Inget kli, inget stubb, billigt och jag slipper boka tid och vänta.

      Lätt värt perioden där jag fick göra om vaxet tusen ggr och råkade bränna mig ?

        Jag använder mig av en epilator, kommer aldrig raka mig igen!

    Ibland dyker det upp kommentarer med ”hoppas att någon har anmält”. Om man nu är orolig över någon som framkommit på sociala medier, varför anmäler man inte själv? Varför lägga det på att någon annan ska göra det?

    Vad gör man när man bara har 6 kronor kvar på kontot, väntar på att få igång Akassa. Har ett dåligt nätverk och ingen kontakt med familj på flera år. Så trött på alla dessa motgångar ?

      Kontakta soc, ta hjälp av dina närmaste även om de är få. Önskar dig all lycka. Kram

        soc kommer inte att göra något.

          Jodå. De gör oftast vad de kan. Men man måste boka tid hos dem i tid och uppfylla deras krav. De lånar ut pengar om man väntar på pengar, fick själv göra så. Men det kräver ju att man inte fått in pengar på en månad,inte äger något och att man kan visa att pengar är på g

      Be om hjälp på hjälpsidor på Facebook.
      Kontakta svenska kyrkan och fråga om de kan bidra med en slant.
      Börja dumpstra (leta mat i butikers containrar, inte alls äckligt och du kan göra grymma fynd om du vågar gräva och rota)

        Jag dumpstrar redan men svårt utan körkort. Är inte med i Svensk Kyrkan men ska höra ändå. Tack

          Tycker inte du behöver redogöra att du inte är med. Medmänsklighet behöver du oavsett.

      Jag kan swisha dig en slant, skicka ditt nr till min mejl (cam kan förmedla den till dig). Eller om du har en mer antonym mejladress än vad jag har så svara på mitt meddelande här så tar jag kontakt med dig 🙂

      Jag vill också swisha en slant, hur gör jag? ☺️

    Förlåt för skrikande bokstäver men,
    VAR KAN MAN SE BRON SÄSONG 4?

    Har försökt googla men hela Google är fullt av spoilers så kan inte googla speciellt djupt :’(

      Man kunde se det på SVT play fram till tisdag förra veckan så jag fick stress kolla. Men testade googla och jag kan tyvärr inte se att man kan se det någonstans nu. Kanske finns på någon sån där streaming sida?

      SVT play

    Förutom Soc, kolla om du kan få hjälp genom kyrka eller annan ”hjälpverksamhet”. Står still i hjärnan på vilken organisation, men i min stad kan man få hjälp med att få en matkasse.

    Denna kommentaren handlar om den sk ankpung. Hennes sugardaddy bjuder ju runt henne själv och ibland systerdotter på resor och besök på fina restauranger och hotell. De båda klär sig så att Julia Roberts karaktär Viviane i pretty woman kunde skämmas. Undrar lite hur det mottas på ställena de besöker, tänker att de garanterat blivit nekade inträde någon gång pga opassande klädsel. Antar att hennes kille gillar och tänder på hennes stil medans en annan hade skämts.

    Jaja jätte nice att hon vågar vara sig själv och hela den biten men likväl….

    Har precis avslutat dejting som pågått med en person, känner mig deppig/ångestfylld även om jag vet att det är rätt beslut då hen inte var vad jag ville ha. Det är jobbigt att den drömmen nog gått i kras. Säg, kommer kärleken på riktigt någon gång? Eller finns det folk här som är lyckliga singlar hela livet? Vore upplyftande att höra isåfall. Jag har inte ens många vänner som kan kompensera.

      Jag gjorde slut med en kille efter fyra års avochpå-relation. Även om relationen var dålig och jag mest var ledsen var det så klart jobbigt att göra slut. Jag trodde att jag var dömd till ensamhet och försökte förlika mig med att vara forever alone.
      Några månader senare började en ny kille på mitt sommarjobb. Han var lång och jävligt rolig.
      Om fyra månader gifter vi oss.

      Det är som trissreklamen – plötsligt händer det. Kärlek är knepigt och rörigt, precis som livet, men det mesta löser sig.
      Det är okej att det känns jobbigt. Det går över.

      Jag är singel och 30 år, självklart är det inte alltid kul att vara ensam. Men jag brukar tänka att jag hellre är själv än i något som inte känns bra. Försök att göra något som du tycker om eller varför inte våga dig på något nytt? Livet har mycket att erbjuda! Och jag hoppas du träffar någon (och jag med :p) men vi får försöka ha så kul så länge längs vägen! ?

    Typisk känsla vid depression. Även om vi har det bra så slår skiten till och ökar våra samvetskval.

    Swishade 20 kr ❤️

    Vill höra om era erfarenheter av menskopp! Håller de tätt eller risk för läckage? Smidiga? Bekväma? Eller katastrof? Hur väljer man sort och storlek? Vill veta allt ni har?(i brist på mens-emojis får vinglaset symbolisera mens)

    Postar inte för snabbt…

      Det är lite knepigt att få rätt med det i början. Det krävs träning.
      Svårt med storlekar. Jag har organicups minsta strl fast jag har fött barn vaginalt x 2. Hade först den stora koppen men fick den aldrig till att väcklas ut och den tryckte på min blåsa så jag kände mig kissnödig hela tiden. Fick dock en ny mindre cup skickad till mig när jag hörde av mig till deras kundtjänst. Jag blöder lite så jag tömmer och tvättar den på kvällarna innan läggdags sen har jag den i 24 timmar.

        Ok. Det låter bra att de har bra service. Jag är mest osäker på storlek faktiskt, så svårt att uppskatta ens storlek liksom? känns som att resten (läckage, bekvämlighet) osv beror mycket på att man har valt rätt kopp

          Nja oftast är det:
          Liten storlek: inte fött barn
          Större storlek: fött barn.

          Jämför med när du köper tamponger; de suger upp all vätska i slidan dvs gör en torr men en menskopp samlar upp vätskan dvs endast mensblod. Slidan mår bra! Vilket gör att många tror att det kommer mer blod än vad det gör, så har du inte fött barn skulle jag säga köp en liten Lunette, har du fött barn köp en stor.
          Men kolla även för mer tips på nätet, som du skriver beroende på person och slidmuskler och livmodertappen.
          Det brukar ta 3 månader eller cykler att få in snitsen.

      Klart du ska testa! Finns många olika modeller men en vanlig som är bra är Lunette (finns även på apotek och står på vilken storlek som passar) för första gången (jag har haft min i 3 år i sommar).

      Viktigt är att se hur din livmodertapp är under mensen, och testa menskoppen under mens (efter att ha kokat i vatten enligt paketet), skölj den i kallt vatten och sätt dig på golvet hukandes eller med ett ben på toastolen typ som med tampong. Man viker ihop den genom att hålla på ena sidan så den blir som ett ihopvikt c som går ihop. Så sätter du in den och testar hur den sitter, den ska sitta väldigt långt ner och ta liksom fingret runt menskoppen för att se så den vecklar ut sig (den buktar då). Då ser du om du måste klippa av pinnen eller ha den som den är (man justerar genom att klippa av hela eller delar av pinnen, jag har tagit bort hela på min).

      Har två och är supernöjd! Kan ha de länge, sliter mindre på miljön och jag behöver inte köpa tamponger, kliar inte som bindor, håller länge. Tamponger läcker mer, läcker en menskopp så är modellen fel eller så har den hamnat fel.

      Rekommendera dig att kolla på Precious star pads på youtube, hon testar menskoppar och där har jag lärt mig massa! Även svenska menskoppen.se är bra.

        Åh tack för bra info. ska kolla in youtube-tipset? Vad menar du med att man måste se hur livmodertappen är under mensen?

          Jo att beroende på hur långt ner de kommer så kommer det påverka vilken menskopp som passar. På alla så flyttar den sig neråt under mensen men det kan då vara väldigt olika vilken sorts menskopp som passar (i form och storlek) och det känner du med fingret dvs hur långt du kommer innan du känner den.

          Har aldrig kollat livmodertapp, men har menskopp och det är ca det bästa som hänt mitt underliv! (och liv)
          Gick snabbt att få till, sitter den rätt känns den typ inte, mitt nybörjarproblem var att jag inte fick ut den första gången.. Panik på badrumsgolvet innan jag fattade att man måste bryta vakuumet… (trycka till kanten lite och inte bara dra, då sitter den som en sugkopp).

      Älskar menskopp! I början hade jag den tillsammans med trosskydd, för att jag inte var riktigt van och satte den lite fel. Det tog några mensar innan det blev helt hundra, men nu är vi BÄSTISAR! Så himla smidigt att inte behöva komma ihåg massa tamponger och grejer, sitter den i har man ju den med sig. Kan användas på alla mensens dagar, oavsett blodmängd och är så mycket snällare mot slemhinnorna. Snäll mot miljö och plånbok också 🙂
      Inte alls äckligt som vissa tror, jag luktar aldrig mens, som jag kunde göra innan, pga binda eller obalans i muttilutti. När man vant sig går det jättefort och smidigt att tömma och sätta in. Jag beställde via jordklok.se och där fanns det en liten storleksguide.
      Testa! Ge det några månader och googla och Youtubea om det är något du undrar 🙂

      Har provat två, en lite hårdare och en lite mjukare, jag blöder som en gris så läcker gör det i vilket fall för mig men upplever koppen enklare och smidigare absolut!

      Skulle ha svårt att köra upp en kemikaliebehandlad tampong eller ha en blöja i byxan nu efter menskopp!
      Men ja, det finns en massa olika så man får nog testa sig fram.
      Lite nasty kanske när man ska tömma den eller så men det är det ju ändå tänker jag.

      Älskar menskopp för att jag kan sova naken även under mensen och för att jag kan bada! Life changer, när man övat lite.

      Gick från att tycka att det var ett jävligt konstigt påhitt till att bli helt frälst, haha. Känner mig så fräsch och fri, typ. Bästa grejen!

      Tack för era svar! Ska nog beställa en i helgen?❤️?

      Jag köpte min menskopp för några månader sedan och jag kommer nog aldrig gå tillbaka till tampong eller binda igen! Jag är hur nöjd som helst. Har alltid känt att tamponger torkar ut och bindor känns som blöjor och så känns det bara kladdigt då jag blöder väldigt rikligt. Jag har minsta storleken från MeLuna och den har passat mig perfekt. När jag blöder som mest de första dagarna så brukar jag tömma ungefär 3-5 gånger per dag, varierar lite. Som några redan skrivit är det lite knepigt i början hur man ska föra in den och få den att veckla ut sig, men med övning kommer färdighet så det var inga problem för mig efter några omgångar. Jag är orolig att blöda igenom på nätterna så för att vara extra säker brukar jag gå upp ifall jag vaknar och tömma den. Den är jättesmidig och lätt att ta med överallt, väldigt diskret (om man föredrar sånt) och jag tycker inte alls att den känns, så länge den sitter rätt. Kan tipsa om att läsa på MeLunas hemsida!

    Någon där ute som haft besvär med urininkontinens?

    Jag tror jag har varianten ansträngningsinkontinens. Knipövningar hjälper INTE. Fick besvär efter graviditeten med första barnet + LÅNG vaginal förlossning med komplikationer. Har två barn och kommer inte skaffa fler barn (steriliserad).

    Jag har inte sökt sjukvård för detta än, men har nämnt det för BM som hänvisat mig att kontakta gyn/kvinnokliniken.

    Ni som haft besvär, har ni blivit hjälpta av operation? Eller har ni fått andra hjälpmedel/behandlingar?

    Känns inte roligt att vara i 30 års åldern och ha dessa besvär. Känner mig ofta ofräsch i underlivet och oroas ofta över urinlukt (påverkar sexlivet bland annat).

    Knipövningar fungerar som sagt inte. Jag har knipit i flera år, och enligt BM är det då inga fel på knipet iaf – har frågat och bett henne känna i samband med undersökning/cellprov.

      Jag har samma problem. En nysning kan innebära byte av både trosor och byxor.

      Jag har varit hos gyn och fått veta att ”bandet” som håller upp urinröret gått sönder och det är enkelt att åtgärda. Man gör ingreppet med lokalbedövning och är besvärsfri samma dag.
      Tyvärr kunde jag inte fullfölja det hela just då men jag ska ta tag i det nu.

      Tänkte tipsa om att förutom du bör gå till gyn/kvinnokliniken så leta även upp en sjukgymnast/fysioterapeut som är inriktad på bäckenproblem/inkontinens/graviditetsbesvär! Finns grym hjälp att få om du hittar rätt, och ofta kan det finnas en sådan på vanliga vårdcentraler om de har fysioterapimottagning där!

        Bor ute i ”obygden” och på min vårdcentral finns det ingen sjukgymnast/fysioterapeut som är kunnig inom detta område. Jag har 15 mil till närmaste sjukhus. Det finns ingen annan VC, varken privat eller landsting, som jag kan vända mig till. Eller det FINNS ju andra VC men då blir det ändå så pass lång väg att åka att det är lika bra att gå via gyn/KK – de vet jag har utbildad personal (flera olika professioner) inom detta område.

      Vad är ansträngningsinkontinens?
      Asså jag har aldrig problem förutom om jag fysiskt anstränger mig gjorde den kopplingen nyligen….

        Det är precis vad det låter som. Du har läckage vid anstängning. För mig läcker det vid fysisk aktivitet eller om jag promenerar längre stund än ca 15 min. Får även läckage vid ”breda” rörelser, dvs då jag behöver gå långt isär med benen (vid lek med barnen eller vid något träningspass). Hopp, nysningar etc kan också orsaka läckage.
        Ibland kan jag dock vakna på morgonen och märka att det läckt även nattetid (har alltid på binda för att skydda kläderna, omöjligt att gå en hel dag utan skydd…).

        Finns även trängningsinkontinens, då får man akuta trängningar att man behöver gå på toa – men man hinner ofta kissa på sig innan man hunnit till toan. Sånna besvär har inte jag, ”kissnödigimpulserna” finns där som vanligt men med skillnaden att det läcker några droppar urin ändå. Behöver inte ens vara speciellt nödig med full blåsa och ändå få detta dropp…

        Finns även andra former men har för mig att dessa är de mest vanliga.

          Mycket bra och utförligt svar!

          Lider så med er, det låter helt förjävligt, såna här saker tar man nog förgivet när man inte har problem men om man har det tar det upp mycket tid och lidande.

          Kämpa på allihopa, skönt att man inte är ensam? Otroligt tråkigt att det är så många som lider av dessa problem.
          Ta hand om er och lycka till!

    Jag berättade för min pojkvän att jag inte känner mig bekväm med att visa mig naken eller i bikini för folk. Han var helt oförstående inför detta och svarade att alla hans ex varit självsäkra när det gäller sin kropp. Kändes som ett slag i ansiktet. Varför sa han så?

      Dumt av honom att nämna sina ex i sammanhanget, men han tycker väl inte att du har något att skämmas för. En del tror nog att de som inte gillar att visa sin kropp har stora komplex. Men vi har ju alla olika syn på integritet.

        Ja precis, jag gillar min kropp men hatar när jag känner mig objektifierad. Brukar skyla mig när jag känner mig väldigt obekväm.
        Förstår bara inte den här grejen med att jämföra med sina ex. Har fått veta mycket sånt i samband med att han vill att jag ska göra nåt jag inte går med på. Han ville att jag skulle äta p-piller, vilket jag vägrar. Han säger, med mina ex behövde jag inte använda kondom. Jag vill inte renraka snippan, det gjorde hans ex. Jag stökar mycket när jag lagar mat, det gjorde inte hans ex. Det känns som att han försöker Shame-a mig till att göra saker när han säger sånt. Men jag är jag och duger som jag är. Skulle aldrig få för mig att göra så tillbaka, jag anser att vi alla är unika individer. Vet inte hur jag ska ta upp det här bara

          Aj tusan, han drar upp det så. Känns som ni verkligen spretar åt olika håll. Du är klok och stark som inte ger avkall på integriteten. Fortsätter han så får han stå sitt kast när du tröttnar. Vissa saker tycker man att en partner ska fatta utan diskussion. De ”perfekta” exen kanske fått utstå samma som du. Omogen kille.

          Allt det där är ju superelakt, så där kan du inte ha det. Du är du, han är tillsammans med dig, inte med sina ’perfekta’ ex (som ju är just ex…). Han måste sluta nu, gör han inte det så gör slut – det blir inte bättre. Han ska acceptera och älska dig utan ett knyst!

          Dumpaaaaaaa

          Du förtjänar oändligt mycket bättre.

          Det enda som är relevant att jämföra dig med hans ex är ju att de drog och du ännu stannar kvar…. följ deras exempel ???

      Fråga honom

      Näe, jag hade inte velat va ihop med en sån person. Man öppnar sig och delar sina känslor med sin partner så drar han upp hur exen varit.. Hade aldrig pallat bli jämförd med tidigare tjejer så. Alla är ju inte likadana! Känns som han lika gärna skulle kunna säga ”ingen av mina ex va deppig som du är” eller grinig tjurig trött whatever när man inte mår på topp…

        Ja verkligen! Precis som du säger, jag öppnar mig och delar med mig med något sårbart, så får man det kastat i ansiktet att andra inte haft mina problem.

          Fattar att du är mognare och schysstare och inte vill vara lika taskig tillbaka men ibland funkar bara spegling, testa:
          Mitt ex älskade att slicka mig till orgasm, bara kör på du.
          Alla mina ex serverade mig frukost på sängen, det är inte så svårt, du får bara gå upp lite tidigare.
          Ja, jag kom ju lättare med mitt ex som inte hade så liten…

          Svar till S! Jag blir så paff när han säger sånt, men jag försökte tillbaka med att säga att mina ex har accepterat mig och älskat mig som jag är. Jag ska nog helt enkelt fråga honom rakt ut vad han får ut av att vara så elak. Det enda som händer är att jag tappar respekt och ja, kärlek som jag har för honom. Det får mig inte att ifrågasätta mig själv eller ändra på mig. Tack för era svar allihopa! Jag började tro att jag var knäpp. Skönt att få skriva av sig med
          Glad påsk allihopa!

        En relation går inte ut på att man bara är tillsammans medan den andre säger helt perfekta saker ?

          Haha wow vad du förminskar!

          Ursäkta men någon som förnedrar en så är inget man bör ta, det är ju elakt. Varför i helvete ska han prata om sina ex fittor? Vidrigt. Hade stuckit på en gång.

    Hej! Min mamma ska gifta sig om ett par veckor och jag skulle behöva tips på bröllopspresent från mig och mina två syskon! 🙂 tänker mig något symboliskt för brollop, något dom kan behöva eller något dom kan komma ihåg. Bomba mig med förslag!!

      Något som jag gett bort och som uppskattades var:
      Till bruden slog vi in en vit mugg tillsammans med en porslinspenna. I paketet la vi en lapp där det stod ”det här är brudgummens present men du ska få göra klar den. På muggen ska du rita första gången ni träffades. Låt honom gissa vad du har ritat när du ger den till honom”
      Sen gav vi samma till honom men med annat att rita ex första kyssen, tre saker du älskar hos den andra, när du insåg att du älskade den andra eller något ni tycker passar. Sen hade de ett gemensamt paket de fick öppna först när de gett varandra sina presenter ich där låg te, praliner, doftljus, massageolja. Det var väldigt uppskattat av paret som fick det.

        En mugg o penna i bröllopspresent… herregud

      Jag antar att din mamma gifter sig med någon som inte är er förälder? Kanske ett fint fotoalbum (oskrivnare för foton?? ) ett familjefotos UM när ni sätter in bilder på er barn och din mamma o hennes partner för att visa att ni alla är i samma familj

        Ok dåligt skrivet men kom på när jag skrev at få personer skriver ut bilder så det kanske finns nån fotoskrivare dom kan få. Så kan dom fylla sitt album med bilder från deras gemensamma liv

      Jag ska på bröllop i vår och har precis beställt en skärbräda med gravyr där brudparets namn och datum för bröllopet är ingraverat och sedan var det med en text också.
      Tidigare har jag gett bort lite finare viner där jag satt på ett litet kort med det året de ska dricka vinet, exemplevis 5, 10 och 15 bröllopsdagen 🙂

    Förslag på vad man skall göra för att få tiden att gå när man ska tillbringa natten på en flygplats?

      Ljudbok! Första boken i serien om maj ”att föda ett barn” finns på typ alla ljudboksppar oftast kan man pröva gratis nån vecka

      Ljudbok!

      Suduko, Hay Day (mobilspel), en bra bok, schysst musik att lyssna på så man kan sitta/ligga och bara chilla, ett gott snacks, korsord… hmm det är vad jag kommer på just nu! Annars kan en ju förlora sig i reddit.com i några timmar 😀

    Har någon prövat MBTI-test på svenska. Är det värt pengarna i så fall? Kollade att det kostade 95 dollar och det känns ju mycket. Vad allt får man veta??

      Oj, den engelska varianten är väl gratis? Förstår om man kanske vill göra den på svenska men skulle personligen inte säga att det är värt flera hundra kronor den informationen man får efter ett slutfört test.

        Svarar igen. Vet inte vart du hitta att man ska behöva betala 95 dollar för en svensk varation av ett MBTI-test. Hitta dessa två på svenska gratis.

        https://www.16personalities.com/sv/gratis-personlighetstest

        https://www.personlighetstyp.se

          https://www.16personalities.com/free-personality-test testet finns på engelska också, gratis! Jag har gjort det flera gånger haha, tycker det är väldigt intressant.

    Vem är det som sköter mat och barn hos blondinbella? Hennes lillasyster, Ida (Ida inreder) eller nån annan? Idas företag avreggades helt plötsligt… Skumt. Någon som vet? Tycker att personen som går in och ut ur huset och lämnar/hämtar barn inte kan vara osynlig.

    Ja, får testa kokosolja med. Har bara kört Rapsolja 2 veckor typ. Hade så ont en kväll och det sved och det pyrde som att det inte brutit ut, behövde duscha och smörjde direkt efter med olja, men det kliade och höll på bli galen. Asså hela underlivet svullnade upp när jag kliade.. Jag hade p stav innan och hade svamp hela tiden. Blev kanske aningens bättre utan något preventivmedel men fortfarande problem. Innan va det katastrof, vet inte vad som är skillnaden mot innan men nu har jag har precis som du att det ligger och pyr men inte riktigt bryter ut. Har kikat där nere och har också sett spricka. Det är den jäveln som gör att det svider nåt så djävulskt. Var hos gyn, hade sagt till att jag var nervös och tyckte de va jobbigt med besök så de la in det typ att mitt besök inte bara ska va 5 min ut in utan ta de lugnt. Säger till henne om problemet o sprickan, hon ba nääädå finns ingen spricka det är så fint så! Sen inget mer.. Jag ba jo men där.. Så försökte jag peka från stolen ner där nere men inte så lätt.. Jag har ju sett sprickan själv men nä då enligt henne fanns inget det såg hon på 5 sekunder. Aja, ska även testa vitaminer som någon skrev men godis är ju så svårt att låta bli.. ?

    Ännu en högtid själv ?

      Njut av ledigheten. Jag ligger i sängen ska snart sova. Ätit gott ikväll och nu myser i sängen. ?❤️

    Är så fruktansvärt kär i en kille som inte mår bra. I flera år (innan vi började träffas) var han beroende av att röka cannabis, vilket han säger sig inte ha rört på tre år. Nu när vi träffas och umgås är han ofta snabb på att ställa fram vinboxen och fyller glasen. Samtidigt vet jag att han tar ångestdämpande mediciner. Jag är egentligen inte så insatt i missbruksproblematik men jag tycker mig se en enorm risk här. Detta då han haft en otroligt tragisk uppväxt. I allt detta finns en varm, kärleksfull och levnadsglad kille som jag hyser en enorm dragning till. Jag vet att jag är solskenet i hans liv, och han är mitt likaså. Däremot är jag så rädd över hans mående, både det misstänka missbruket samt den konstaterande psykiska ohälsan. Hur ska jag agera? Är det ”värt” att gå vidare i en relation? Jag är ingen Florence Nightingale… men det enda jag vill är att han ska må bra… Detta tär! ?

      Man väljer inte vem man blir kär i.
      De orden har ekat i mig då jag hade en relation med en kille med liknande problem som killen du beskriver.
      Men man väljer om det är ”värt” att bygga upp något med en person med beroendeproblematik. Jag ville inte heller bli en Florence Nightingale – och ändå blev jag det, typ. När man älskar någon så vill man ju ”styra upp” den personens liv om det finns ett problem. Man blir medberoende.
      Dock så hade jag svårt att lyssna på andras råd när jag var så kär. Och jag förstår att kärleken mellan er är stark. Det viktigaste just nu är kanske att du frågar honom hur han ser på det här med alkoholen. Inser han att det är ett riskbruk? Är han beredd att sluta dricka (eller dricka mycket mindre)? Om inte så är mitt tips att ändå försöka gå vidare.

        Alltså att gå vidare i livet, utan honom.

      Säg åt honom att ta kontakt med vården men om han inte vill det så AA eller Länkarnas riksförbund, där finns det fullt av fantastiska och kunniga människor som kan hjälpa till helt utan ”officiella” konsekvenser.

      Jag kan inte svara på just missbruksfrågan, men jag lider själv av psykisk ohälsa. Får man verktygen att hantera det går det alldeles utmärkt att leva med. Min partner och jag lever som vem som helst. Dåliga dagar och bra dagar, precis som alla har. Mina dåliga dagar är bara lite sämre än andras. Då behöver jag ta det lugnt, kramas mycket och käka hämtpizza typ.

      Har själv ätit både antiångest och antidepp och de är oftast inte jättebra att blanda med alkohol. Gäller inte alla sorter,en de flesta.

      Du måste sätta dig själv i första hand, det är så jävla, jävla, jävla lätt att bli medberoende utan att en hinner märka hur det går till och jag tror det är värre än för den beroende.

      Enligt mitt tycke är alkohol värre än cannabis så att han är snabb med vinet tyder på att han bara bytt beroende, vilket är vanligt. Ångestdämpande tabletterna, är det en bensodiazepin? Isf är det värre än både cannabis och alkohol tillsammans, framförallt om han inte tar dem som läkare ordinerat. Narkotikaklassade tabletter är VÄLDIGT starka droger som på sikt förstör hjärnan otroligt mycket. Det var det jag fastnade i, med mitt missbruk, så jag vet mycket väl konsekvenserna utav det.

      Det är svårt för en närstående att sätta krav i stil med ”välj mej eller drogen”, inte för att han älskar dig mindre men för att beroende är en väldigt stark sjukdom. Har han missbruk i släkten? Det i kombination med hans beteende tyder ju på att han har beroendesjukdomen och det är ingen lätt sjukdom att leva med.

      Ta ett beslut innan du går för långt in i det här för det kan ta många år innan det är över, det är svårt att få någon att sluta som inte själv vill och då är det 100% avhållsamhet som gäller. Att ta alkohol och tabletter som substitut för cannabis är ett tyngre missbruk, om än lagligt sådant.

      Om du väljer att stanna måste du vara beredd på att det kan bli riktigt smutsigt, det kan tära på ert förhållande och på din livskvalité. Det är en fysisk hjärnsjukdom som ni kommer behöva brottas med hela livet och som både genererar psykisk ohälsa och mycket fokus på honom. Du verkar vara klok och ha insikt i problematiken, jag vill inte råda att lämna någon du älskar men att stanna kan innebära att du måste göra avkall på dig själv och frågan är om du tycker det är värt det? Det är aldrig värt det, enligt mig.

      Både vinet och tabletterna är som sagt bara ytterligare ett steg att gå på vägen mot tyngre droger, bara en laglig väg. )Med förutsättning att han får tabletterna utskrivna av läkare.) Är det så att han har beroende i släkten är risken stor att han ärvt den känslighet i belöningssystemet som skapar beroendesjukdomen och då ska en inte ta narkotikaklassade tabletter (om det nu ör benzo han tar) öht.

      Att leva med någon med beroendesjukdom innebär med största sannolikhet att du kommer bli sårad, sviken, ljugen för och i många fall agera mamma för. Jag skulle trots allt inte råda någon att stanna som inte är beredd att offra stora delar av sitt eget liv, hur stor kärleken än är. Vad vi vet lever vi bara en gång och ett rätt kort sådant, du måste sätta dig själv i första rum.

      Skriv om du vill ha någon att bolla med, har ju tyvärr lite för mycket erfarenhet och firar nu nio månader drogfri för första gången på elva år. Ångestdämpande tabletter var en av mina två huvuddroger och smärtstillande den andra (morfin och fentanyl). Det började med ”lätta” morfinliknande tramadol och ångestdämpande i form av benzo, då var jag hon som alla trodde skulle lyckas, köpte hus och starta företag som 22-åring och var den sista folk trodde skulle falla för droger. Idag har jag liksom förlorat allt pga missbruket, beroendesjukdomen har liksom inget ansikte

      Oj, vad långt det blev. Frågan engagerar mig så mycket, därför jag bloggar också hehe.

      Kram Cecilia ❤️
      Mail ? prisonbeauty@gmail.com
      Insta ? Prisonbeauty
      Skriv om du vill!

    Hej? Jag har aldrig kommenterat här men let’s go.
    Det klassiska, vill inte berätta för mina föräldrar och ser ingen anledning till det men vill ha någons vuxen råd och eftersom att jag antar att majoriteten är äldre än mig hoppas jag att ni kan bidra med er ”visdom” eller vad man ska säga haha. Jag har självklart pratat med mina vänner men lämnat några detaljer ute för att… Jag skäms? Så känner för att prata av mig här.
    Jag är kär i en kille och kan inte sluta tänka på han men han verkar inte vara den snällaste, eller jo, ibland…
    Ber om ursäkt om det blir för mycket ”tonårssnack” men vi började skriva på DM, eller jag började skriva som en kul grej, yolo. Han slutade svara och jag bara visst, vem bryr sig? Sedan la han till mig på snap och sen dess har vi pratat till och från. Dock är jag rädd för att bli utnyttjad, därmed spelade jag svår (vet, löjligt) men sen ”föll” jag för han och visade vad jag kände, då började han skriva saker jag inte kände mig bekväm med men som mina kompisar gapskrattade åt. I början var det normala konversationer, han frågade t.o.m mina kompisar om mig, bett dem fråga mig saker om han etcetera vilket gjorde att jag vågade visa vad jag kände men nu sitter jag här och känner mig så kränkt. Han började skriva saker som om vi ska ligga, hur jag vill göra det, när vi kan göra det och jag svarade inte på det tills mina kompisar sa att jag skulle spela med, det var ju bara på skämt? Eller var han seriös? Sen slutade jag då jag fick en aning om att han har visat konversationen för hans kompisar, (några av dem går i min klass) och vänt på hela sammanhanget, som om jag var desperat efter att få ligga med han. Jag frågade han rakt ut om det enda han bryr sig om är att ligga eller om han faktiskt gillar mig. Han blockerade mig…
    Igår la han till mig igen och bad om världens ursäkt och ja, jag är fortfarande kär men jag vet att jag borde sluta skriva med honom… hoppas att han inte läser den här bloggen.

      Du ska sluta prata med honom. Han respekterar inte dig och du kan få så mycket bättre. Du vet vad du har gjort och stå för det, försök att inte hamna i försvarsställning om nån kommenterar osv. Vänd på situationen, säg att även om det hade varit på det sättet de säger, vad hade varit problemet? Att en tjej vill ha sex, wow vilken sensation! Slutshaming har vi fått nog av. Det borde vara tillräckligt med hjärnarbete för en liten stund iallafall.

        Håller med. När man känner sig kränkt och obekväm är det fel kille.

      Du har rätt när du skriver att du borde sluta skriva med honom. Du vet vad du behöver göra. Jag vet att det är supersvårt när man gillar någon men han är inte snäll mot dig, respekterar dig inte och skapar rykten. Du skall vara med killar som gillar dig och backar dig! Ta inte åt dig av skitsnack, du har inte gjort något fel. ❤ En av de svåraste sakerna med att växa upp är att lära sig att avstå från saker man känslomässigt vill men intellektuellt vet inte är bra för en och som kommer att göra att man mår dåligt. Så sätt dig själv främst, skit i honom och fokusera på att göra saker som gör dig glad för att distrahera dig själv och glömma honom lättare. You got this! ?

    Camilla, var det inte du som hade en hangup på den prickiga, bruna klänningen från pretty woman? Såg den precis på Mango (zalando)

    Måste bikta mig. Har tänkt alldeles för mycket på en kille som bara hade tid att träffa mig för att ligga men han fick mig ändå att känna mig speciell. Drömde om honom inatt och önskar innerst inne att det hade blivit vi och hade ju inte gjort mig något om han och hans fru skilde sig och han plötsligt ville ha mig tillbak, vet dock att det inte kommer hända.

    Jobbigast av allt är det att jag är förlovad med en kille som är underbar men han har liksom inte ’det’. Känns så konstigt att en kille som bara ville ligga fick mig att känna mig mer speciell än min fästman.

      Inte konstigt att han bara hade tid att träffa dig för att ligga när han hade fru? Låter som att du inte är klar med singellivet, så bryt med fästmannen och gå på spexiga dejter med killar som har tid med dig då DE INTE HAR FKN FRU

      Fresh med otrogenhet åt alla håll å kanter

      Tänk efter om det är just det faktum att han ’inte hade tid’ för dig som gör att det känns speciellt. Att han höll dig svältfödd, ständigt på jakt efter mer?
      Det gör honom inte speciell, bara speciellt rövig.

    Är hos svärföräldrarna med pojkvännen för att fira påsk i en annan stad än vi bor i. Tidigare ikväll var jag ensam med svärföräldrarna medan pojkvännen var ute med sin brorsa och kusin för lite grabbgäng (helt okej med det!). Upplevt tidigare att jag funkar hyfsat med familjen men idag passade min svärmor på när vi var ensamma att visa ett klipp på youtube med något man ska dricka gärna att gå ned i vikt och pratade i samma veva om att det var bra för min och hennes putmage. Vi har aldrig pratat om vikt. Jag kände mig förudmjukad och sårad med lyckades hålla hyfsad min resten av kvällen. När pojkvännen kom hem satt jag däremot och grät ensam med honom. Han tog helt mitt parti och föreslog att vi ska åka hem tidigare härifrån. Vi beslutade iallafall att han ska prata med sin mamma imorgon och fråga varför hon visade klippet för mig. Vill tro att hon bara ville peppa men jag blev ledsen. Jag är lite kurvig… Vet inte vad jag vill komma fram till egentligen. Jag ligger bara i mörkret och mår dåligt.

      Ingen trevlig situation. En del kvinnor tror att lyckan sitter i en platt mage. Många av dem lever kvar i viktväktartänk från 80-talet. Hade det varit av elakhet hade hon nog sagt något dumt tidigare. Förmodligen är det hennes sätt att prata som kvinna till kvinna.

      Vilken fin kille du har som förstår dig ❤️

      Vissa tanter verkar tro att vikt är det enda man kan prata om. Många på mitt jobb vill prata vikt med mig hela tiden för att jag ”är ju så smal och fin”. Jag blir väldigt obekväm, både för att jag för tillfället har stora problem med magen och därför väger mindre än min trivselvikt, men också för att de ska hålla på och nedvärdera sig själva hela tiden. De är fantastiska människor och mycket kompetenta kollegor, ändå sitter de där och förvägrar sig mat för att de tycker att deras magar (som har fött fyra ungar och är 59 år gamla) inte är tillräckligt platta. Vansinne.

      Min poäng är att hon nog inte menade något illa. De tror att man kan bonda över kroppshat. Att alla kvinnor ständigt vill prata bantning.

    Jockiboi och andra youtubers får på pälsen av Angry Foreigner. Väldigt roligt tycker jag! 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=YtQmnRBiuNU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.