Gravallvarligt alltså…

Förrförra veckan när jag gjorde maräng blev det rimligtvis ett gäng äggulor över. Bestämde mig då för att prova på en grej jag velat testa ett bra tag: gravade äggulor!
Gravade äggulor blir nästan som parmesan som man sedan kan riva över pastor och annat gott. Spännande va?//Sandra Beijer

Jag är mer eller mindre uppvuxen i ett restaurangkök och anser själv att jag har relativt bra koll på mat rent kunskapsmässigt.
Inte praktiskt då – jag aldrig fick hjälpa till och laga mat med pappa kocken då han ansåg att man bara var i vägen, gjorde saker på fel sätt, stökade ner och störde hans noga uttänkta rutiner.
Jag inser när jag skriver det här att jag blivit precis likadan. Jag vill absolut inte ha hjälp när jag lagar mat eller bakar eftersom det är mycket enklare att göra allting själv för då får man det precis som man vill ha det. 🙂

Men trots allt detta så har jag aldrig hört talas som gravade äggulor.
Jag tror helt ärligt att jag aldrig hört talas om någonting annat som är gravat än lax, har ni?
Jag undrar vad mer man kan grava?
Gravad mango?
Gravad pasta?
Gravad potatis?
Gravad falukorv?
Gravad nachostallrik?

Jag känner att jag är någonting på spåret här, håller ni inte med?
Kanska skulle det kunna bli 2018 års julklapp? En innovativ kokbok för den som testat allt annat köket har att erbjuda?
”Den gravallvarlige kocken”.
– En innovativ kokbok för det lilla köket – . 298 kr plus moms. *börjar fila på en adlink*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *