Ben Mitkus ska ”hjälpa sin flickvän att banta” och varför det på alla sätt är åt helvete!

Uppdaterat:
Gabriella som postade videon på Instagram har skrivit en artikel på Nyheter24 för den som är nyfiken på hur tankegångarna går.
Hon var den som reagerade på Bens video först. 

Ben Mitkus vill hjälpa sin flickvän att gå ner i vikt och Nyheter24s Nöjeschef Gabriella Bark går i taket på Instagram.
Själv sitter jag redan där uppe i taket och blir både arg och ledsen över hur sådant här påverkar – inte bara Nicci – utan alla de unga människor som följer dem.
Tant CamCam är rasande och det vill man inte utsättas för – tro mig.

Det finns ingenting som Ben kan säga för att göra det här bättre och det finns ingenting som ska sägas för att försöka göra det här bättre.
Det han borde göra är att omedelbart plocka bort videon och om han nu vill lära sina följare någonting så ska det vara att man aldrig, aldrig, aldrig någonsin säger så här till en annan människa.
Förklara hur farligt det är att bidra till den här typen av viktighets –  framför allt när man har så många följare som han och Nicci har och be om ursäkt för att ha bidragit till hetsen.

Ben, det finns ingenting annat du kan göra för att ställa det här tillrätta och det finns inga ursäkter eller förklaringar som gör detta mer ok.
Ta ner videon och ta ner den nu och be om ursäkt. Inte bara till Nicki utan till alla dina följare som riskerar att må sämre över sina kroppar på grund av den här videon och det är du säger i den.
Nicci är med största sannolikhet lika färgad av klimatet på sociala medier som alla andra unga tjejer och förstår säkerligen inte själv fullt ut hur skevt detta är.
Det är illa nog i sig att hon tycker att hon behöver hjälp med att gå ner i vikt när hon är perfekt precis som hon är,  men det är inte lika illa som att du lägger ut den här videon för hundratusentals unga människor att se och fundera över.
Det du borde sagt till henne är att det inte finns någonting i hela världen som är mindre viktigt än att hon ska gå ner i vikt. Ingenting!!!!

Hjälp henne att lära sig mer om kost om hon är intresserade men ur ett närings- och smakperspektiv, inte ur ett kaloriperspektiv.
Stötta henne att må bra och bli stark men att må bra och bli stark har ingenting med att bli smal och göra. Tro mig!
Ta hjälp av varandra att inse hur sjukt det här istället för att spä på den vikthets som redan råder på sociala medier. Här har ni möjlighet att göra skillnad på riktigt – vilket ni säger att ni vill – men för att det ska ske så behöver den här videon omedelbart tas ner och ersättas av en ursäkt utan varken bortförklaringar eller undanflykter.

Jag är säker på att Ben menar väl med både den här videon och med sina råd och tips till Nicci, men det är väl då vi lite äldre och mer erfarna kvinnor – som har varit igenom en tid som tonåringar och unga vuxna – kliver in och sätter ner foten för att visa att den kropphets och det kroppshat som vi gick igenom även innan sociala medier fanns och som förmodligen är 1000 resor värre nu får ett slut!

Ben är fin kille som förmodligen älskar sin flickvän ofantligt mycket men här blev det fel.
Bara fel.
Gör om gör rätt och gör det NU!
Eftersom att denna videon las upp offentligt för hundratusentals unga människor att se så behöver den också bemötas offentligt så att det han säger i den inte står oemotsagt.
Därför publicerar jag detta inlägg.

Ps. Och absolut inget(!) hat mot Ben eller Nicci – för det kommer inte hjälpa dem förstå och det är vad det handlar om. Att hjälpa dem förstå så att de kan hjälpa andra att förstå samma sak.

Slut på rant.

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det i träningssyfte, alltså deff? Isåfl borde han vara tydlig med det och skippa kalori pratet. Förstår att det kan slå fel att se en rätt vältränad tjej och höra om ”gå ner i vikt” och kalorisnack

  Svara

   Camcam håller med dej. Här blev det fel. Jag tror åldern på honom spelar roll här. Sedan är väl Nicci redan smal. Jag måste även nämna att insidan är viktigast.

   Svara

  Och folk som verkat tro att han är en sådan mysig och snäll kille.
  Jag har haft mina misstankar kring honom sedan start att det är något som inte stämmer.

  Svara

   Orkar inte såna här långa inlägg

   Svara

    + Video…. Jag skummar igenom hälften. Nu kollade jag videon för att se vad han lagt upp, men håller med, man orkar inte läsa allt

    Svara

     Vad är grejen? Tar nån minut att läsa. Pallar ni bara youtube-klipp? Aldrig läst en tidning?

     Svara

   Börja inte smutskasta honom. Och varför ens gå runt och ha misstankar mot en människa du inte känner 🤔

   Svara

    Säg det till alla som skriver om Bella också då 😂

    Svara

     Kommer redan sånna kommentarer i nästan varje Bella inlägg

     Svara

     Tycker det är lika illa när man smutskastar Bella och dömer henne som mamma osv.

     Svara

    Jag smutskastar honom inte. Jag tycker bara att det varit något som inte stämt från början.
    Om du tycker att DET är att smutskasta någon, då undrar jag vad du egentligen ser på saker & ting som faktiskt är smutskastning.

    Svara

     Vadå inte ”stämt” ? 🤔 Ja det låter märkligt att påstå att något inte stämmer med en annan människa när han inte ens gjort något för att förtjäna det

     Svara

  Om jag hade velat gå ner i vikt hade jag blivit jätteglad om min kille velat hjälpa mej. Det är lättare att göra det tillsammans, mitt förra ex åt pizza typ två gånger i veckan och det var jättejobbigt att hålla mej till mina sallader då.

  Svara

   På något sätt håller jag med. Min vän och hennes pojkvän har gått upp i vikt (på ett ohälsosamt sätt då de knappt rör på sig längre och kan äta 5 chipspåsar varje dag framför en film). Märk väl att det kan hända att jag också gör det, men att de i princip lever på chips och baguettebröd doppade i nutella och läsk utan att röra på sig låter i mina öron inte hälsosamt. Att de tillsammans nu vill försöka gå ner i vikt och peppar varandra är ju fint. Det är hon som är mest på och vill ändra sina livsvanor.

   DÄREMOT är Nicci redan otroligt smal. Om hon vill så kan hon ju gå ner i vikt (ganska dumt, det är säkert någon grej bland unga på Instagram osv), men att lägga upp en video om det känns ganska osmakligt.

   Jag gillar Ben och han är en härlig pojke, men videon kom nog ut ganska fel…

   Svara

    Om jag inte skulle passa i mina byxor längre så skulle jag inte ha råd att köpa nya (har i princip bara Levi’s då alla från HM töjs ut efter 1 användning, så det känns inte särskilt optimalt att lägga ner 1000 kr per byxa och inte heller bra för miljön.. (parentes i parentes, därför köper jag byxor från Levi’s som jag har haft i år och jag behöver aldrig köpa nya om de svarta inte lyckas bli missfärgade i tvätten…)). Då känns det mer optimalt att gå ner lite eller helt enkelt göra några kroppsövningar innan läggdags. Dock inga extrema bantningstjolahopp. Vi vet ju alla hur det blir efter något år i Biggest Loser-huset.

    Kram

    Svara

     Om dina byxor blir för stora, skulle du försöka gå upp i vikt då?

     Svara

      Det är in de facto enklare att använda byxor som blivit en aning stora än att kränga på sig ett par som blivit för små. Just to say.

      Svara

     Det är inte sunt att genom hela livet behålla samma storlek som när man var 15 år typ. Kroppen förändras genom livet, framförallt om man är kvinna. Höfterna breddas, bröstens utseende förändras, överarmarna kanske blir lite bredare (framförallt om man tränar). Det är oundvikligt. Äter man godis varje dag kan man ju sluta med det, men om man äter okej i övrigt ska man inte behöva tänka på sin vikt. När jag var tonåring hade jag ett ätstört beteende. Jag var tvungen att ligga på ca 60 kilo till mina 170 cm. Vägde jag mer kände jag mig dålig. Vid 19 år gick jag upp till 64 kilo (styrketränade dessutom från att jag var 14 år så hade muskler) . Då tyckte jag det var hemskt. Nu när jag ser tillbaka på gamla bilder var jag skitfin. Jag har aldrig varit snyggare. Hoppas Nicci inser att hob dugersom hon är. Det är orimligt att ha en kropp som en 15-åring hela livet.

     Svara

      Vadå inte sunt? Är det någon regel som säger att man måste öka i kroppsomfång för att man blir äldre? Alla är ju olika. Jag har samma storlek idag (33) som när jag var 14-15 och det är så min kropp ser ut. Jag äter medvetet, tränar hårt ett tag och sen lättare en period, ibland tränar jag inte alls. Jag har bra blodtryck, blodvärden, vilopuls och orkar springa länge. Jag skulle nog säga att jag är rätt så sund. Sundhet sitter inte i kroppsstorlek.

      Svara

     Jag har gått upp 7 kilo sen jag köpte mina mile high från Levis i september 2016. Det fina med stretchjeans – de stretchar ut sig!
     *tar en näve till ur min påse med naturgodis*

     Svara

    Givetvis inget fel i att få hjälp, problemet här är att han inte verkar säga emot henne utan det framstår bara som han håller med henne att hon ska gå ner i vikt och påpekar hur mycket kalorier hon får i sig. Vilket givetvis är en bra sak att veta om man vill gå ner i vikt MEN hon är ju redan otroligt smal så det känns konstigt att han uppmuntrar henne att räkna kalorier, vilket i slutändan kan leda till ett väldigt destruktivt beteende. Jag och för många av mina tjejkompisar vet.
    Många som hamnar i förhållande går upp i vikt – det blir helt enkelt mer vardagsmys och gottigheter bland annat. Det kanske är bättre att stötta gällande att äta nyttigt och varierat, och minska på sötsakerna på kvällen (om man nu vill det ur ett nyttgighetsperspektiv, inte viktperspektiv i detta fall eftersom hon redan ser smal ut). Men ja, det hela slog fel och kan hålla med om att han bör ta ned videon och skriva att han inte uppmanar folk att räkna kalorier.

    Nåja. Hoppas Nicci tar sitt förnuft till fånga och inser att hon är vacker som hon är. Om hon känner att hon gått upp i vikt på ett otillfredsställande eller onyttigt sätt är det bättre att bara utesluta sötsaker och kanske träna som innan utan att göra något överdrivet. Räkna kalorier är för mig en no-go zone i hennes unga ålder och kroppsform/vikt.

    Svara

   Ja, jag håller med dig men i det här fallet är det enda rimliga om det är pga deff i samband med träning. Skymtar liksom fram magrutor på vissa av hennes bilder, finns ingen anledning att ”banta” om det inte är deff

   Svara

  Min kille kan också vara sådär ”men vi får börja springa mer bara” och det säger han inte för att han tycker att jag har gått upp i vikt eller är ful, utan för att jag har beklagat mig över det och är ledsen. Så han tror att han hjälper mig när han säger så. Det sjuka i det är ju att ingen av oss inser i den stunden att vi båda är extremt hjärntvättade. Egentligen vill jag ju bara att han ska säga ”du är fin som du är” (vilket jag vet att han tycker, för han säger det annars). DÅ hjäper han till. Jag vet att jag måste säga det till honom, men det känns så skevt att be honom honom om komplimanger 🙄

  Svara

   Många killar tänker lösningsorienterat och visar sin omtanke på det viset. Du får vid lämpligt tillfälle vara övertydlig på vad det är du behöver dvs emotionellt stöd och inte en praktisk lösning. 💚

   Svara

   Så är min kille också. Sa att jag tycker det är jobbigt att jag har gått upp i vikt och han kom med lösningen att vi ska äta nyttigare och börja träna. Vilket bekräftade mitt tankesätt om att min viktuppgång är ett problem, medan han egentligen bara ville vara snäll och komma med en lösning.

   Men när jag talade om för honom det sjuka i att uppmuntra mig som är smal att gå ner i vikt, kom han till insikt och har slutat med såna kommentarer. Så prata med din kille och förklara varför det är problematiskt att säga som han gör så kanske han tänker efter nästa gång?

   Svara

  OT!
  Vad jag är trött på kändisar och halvkändisar som lägger upp avklädda bilder och säger att dom är nöjda trots att dom har valkar på magen, senast Linda Bengtzing som bara vill visa upp en slank och vältränad kropp.
  Hon gör det under förevändningen att vi kvinnor ska vara nöjda trots valkar och barnafödande, var är hon valkig och tjock?

  Vill dom visa upp sig och vara stolta över sin kropp, kan dom väl göra det istället för att ljuga om att dom är tjocka👹

  Svara

   Hon påstod ju iofs inte att hon är tjock

   Svara

   Gick in och kollade och va? Ingenstans skriver hon att hon är tjock, hon skriver att hon är nöjd med sin kropp och uppmuntrar alla oavsett hur de ser ut att vara nöjda över sina kroppar

   Svara

   Hon antyder ju det när hon säger att hon ska ha mens, och kan rulla på magen. ”Så här ser jag ut utan att dra in magen”, varför skulke hon göra det när hon är platt som en planka.

   Så genomskinligt, och vi kvinnor hyllar henne för sin ärliga bild under förevändning att hon inte är smal.

   Svara

    För att visa att även om man har en platt mage så är den inte platt hela tiden. Spela roll hur hon ser ut föresten? Är det inte okej för smala tjejer att också uppmuntra andra att vara stolta över sina kroppar? Ska hon posta en video på någon annans kropp? Lägg av

    Svara

     Lägg av själv!

     Smala kvinnor hjälper säkert till genom att visa upp sina obefintliga valkar i bikini och vill peppa de tjocka, hon behöver ju inte vara avklädd för att uppmuntra andra.

     Svara

      Är det bara personer med valkar som ska vara stolta över sina kroppar och behöver pepp menar du? Skärp dig

      Svara

       Nej, men att skryta med sin slimmade kropp samtidigt som man ska tala om för andra kvinnor att dom duger hjälper knappast upp det.

       Hon kunde bara lagt upp en bild på sig i bikini och varit nöjd, man behöver inte dra in andra kvinnor i det samtidigt.

       #Du är inte min mamma# som vill läxa upp mig för mina åsikter, sluta att säga till mig att jag ska lägga av, och skärpa mig. Jag har rätt att tycka vad jag vill, och du kan svara utan dina extra tillägg.

       Svara

        Hon skryter inte och om du tar åt dig så hårt av att se hennes kropp så får du undvika sånt. Det var ett bra inlägg från Linda, kritiken är helt obefogad

        Svara

         Jag är tydligen inte ensam om att tycka så!

         Jag tar inte åt mig hårt, men är trött på alla dessa avklädda bikinibilder med tjocktema på.

         Svara

         Anonym 13:45. Då har du missat textens innebörd hos Linda för det handlar inte om övervikt överhuvudtaget

         Svara

         Och vi som tycker att du överreagerar är inte heller ensamma och verkar vara fler än ni som blir provocerade. 🙂
         Finns många smala som har komplex över hur magen ser ut strax innan mens eller när man sitter, så tycker det är skönt att en annan smal person visar att det är så för de flesta.

         Svara

         Alltså är inte alla såna här inlägg riktade till enbart överviktiga osv, finns många av oss smala som behöver det också 🙂

         Svara

  Men will be men. Usch.

  Svara

   Lägg ner manshatet. Passar inte in i detta fall.

   Svara

   Sluta fåna dig

   Svara

   Jepp, de tänker inte längre än snåppen räcker.

   Svara

  Gällande OT som kommer upp i nästan varje inlägg. En del tycker att det är helt ok men andra tycker att det är tröttsamt. CamCam du kanske ska ha öppet spår ytterligare en dag i veckan så att folk får ”skriva av sig”? Kanske på en annan tid än de andra?

  Svara

   Ja, det kanske är en bra idé..
   Kan testa här lite senare.. Annars får jag försöka kika på en forumlösning likt den Forni har.

   Svara

    Forum låter mycket bättre!
    Har ju blivit lite av en community här känns det som.

    Svara

    Eller hänvisa folk till familjeliv.

    Svara

     Eller jodel.

     Svara

    Ja hade nog behövts fler OT inlägg. Man orkar knappt skrolla igenom hälften av alla kommentarer på fredagar o lördagar och det tar typ en kvart att hitta det man själv skrivit för o kolla om man fått svar 😅

    Svara

    Skulle svarat till dig:
    Ja, kör som Dlisted, de har ett open post-inlägg varje kväll. De kastar in en morot om nån kändis och sen får alla prata om vad de vill.

    Svara

     Ja så tycker jag också! Ett ot-och-tips-inlägg 😃
     Tycker det är lite trist när man vill läsa kommentarer om inlägget och så är det bara en maaaassa annat! Lite ot tycker jag ändå är okej, som typ inläggen om Bengtzing innan. Det är ju ändå på samma tema som inlägget liksom.

     Svara

   Det hjälper ju uppenbarligen inte. Det är redan öppet spår två dagar i veckan, men folk vill ta upp sina problem på en måndag och onsdag och fan vet när.
   Det är ju lite charmen med bloggen också, man vet aldrig vad som väntar i kommentarsfältet.

   Svara

    😊👍💚

    Svara

    Ja personligen tycker jag ibland mer om kommentarerna än inläggen haha. Ben who typ. Nä men varför ska inte folk få köra ot? Särskilt de som mår dåligt. Tänk om de samlar energi för att skriva här, får stöd och hjälp som gör att de tar steget att söka hjälp irl? Inte kan vi förbjuda det. Klart ingen vill läsa allt men då scrollar man förbi ju.

    Svara

     Varför inte vända sig till _rätt_ forum då? Istället för att skriva om relationsproblem under ett inlägg om självmord o.d. Helt jävla idiotiskt.

     Och att scrolla ner 50 inlägg ot sabbar iaf min redan trasiga handled, men visst kan man scrolla förbi. Eller så kan folk sluta behandla en blogg om sociala medier som insändare till KP och sluta förstöra för alla andra.

     Svara

      De som ber om relations- och ”mammaråd” driver mig till vansinne. De som ska prata plastikoperationer är ännu värre, de borde komma med TW, orkar inte med utseendehets överallt. Önskar verkligen mindre OT (dvs under inlägg som inte är öppet spår).

      Svara

       Du tog orden ur mun på mig, Lisa!

       Svara

   Är det ett enormt problem verkligen? Finns väl inga inlägg där det bara blir OT-kommentarer? Om du inte prenumerar på svaren eller väljer att scrolla så är det väl lugnt? Kan verkligen inte förstå hur man kan störa sig på det…

   Svara

   neeeej inte mer OT-inlägg…. folk får väl söka sig till familjeliv?

   Svara

    Varför det? Folket vill uppenbarligen prata här med folket som finns här och inte familjeliv annars hade dom väl gjort det?

    Svara

     Det är samma jävla folk här som på familjeliv.

     Svara

   Ja, kör som Dlisted, de har ett open post-inlägg varje kväll. De kastar in en morot om nån kändis och sen får alla prata om vad de vill.

   Svara

  Om hon har bett om hans hjälp och stöd i något hon vill göra ser jag inte riktigt problemet. Det är onödigt att lägga ut så världen kan se, speciellt om de har många unga följare, det håller jag verkligen med om, men de är ju väldigt unga själva. Man tänker oftast inte längre än näsan räcker när man är 18

  Svara

  Tycker det är fel att posta den här typen av videor när de vet att de har många unga följare som är lättpåverkade. Det bidrar helt klart till en utseendehets. Fine om Nicci känner som hon gör, men lägg inte ut det för alla att se? Så enkelt är det.
  Sen tycker jag det är farligt att uppmuntra till att räkna kalorier, det kan bli en besatthet och ev. leda till ätstörningar! När kroppen inte får all den energi den behöver under en period, eller att man bara helt enkelt säger nej till att man tycker är gott, så kommer man få en dipp. Någon dag kommer man frossa sönder och har man då brutit mot sitt löfte till att inte äta sött/äta en viss kalorimängd så är det stor risk att man även får skuldkänslor eller ångest = vips så är man fast i en negativ spiral.

  Tränar inte Ben? Kan inte Nicci hänga med honom i så fall om hon mår så dåligt över sin kropp? Om man tränar kan man äta vad man vill. Kroppen mår bättre och psyket får en uppsving. Men åter igen, tycker de bör hålla den konversationen mellan just dem.

  Svara

   Hon tränar redan

   Svara

    Okej, då kan jag absolut inte förstå varför de lägger upp det inför sina följare :/

    Svara

     Som jag skrev innan, troligen deff. Hon har gått upp lite och vill gå ner det igen. Sen kan jag hålla med om att en max shake (Det var det va?) inte är det bästa till frukost. Men jag tänker mer på insidan av kroppen än utsidan. Problemet är egentligen hur han uttrycker sig, inte att hon vill gå ner

     Svara

      Det var inte en max Shake. Det var en Shake på avokado och banan från Joe and the juice. Vilket innehåller bra och nyttiga saker som kroppen behöver! Kanske inte så kalorisnål, nej men absolut inte onyttig.

      Svara

       Nja, det där var väl sanning med modifikation. Kalorierna som en sådan shake genererar är helt galet. Lägg fram en avokado, en banan, ett par dl yoghurt eller liknande plus proteinpulver och ytterligare frukt eller bär. Det blir rejält med mat och äter man det i fast format tar det en god stund innan det är slut. Man blir dessutom mätt i flera timmar efteråt. En shake töms på ett par minuter och hungern kommer igen efter någon timma. Lägg därtill att blodsockret höjs betydligt snabbare med en shake än om man skulle ha ätit var sak för sig. Så. En shake är alltså ett skitalternativ, välj något annat nästa gång.

       Svara

        500 kalorier är inte ”helt galet” visst ska man gå ned i vikt kanske en sån + en macka med lika mycket kalorier inte är optimalt men nu snackar vi om shaken, nu vet jag inte om vad den där shaken innehöll mer än avokado och banan men det är två nyttiga frukter och bra frukter som jag gärna skulle äta i en shake till frukost(bara avokado och banan dårå). Frukt och grönt behöver alla få i sig mer av och om det lättats att få ned det i shake form så är det enligt mig inga problem. En smoothie gjord på bara avokado och banan till frukost är enligt mig en optimal frukost som jag håller mig mätt på länge.

        Svara

         Men nu innehåller knappast en shake från Joe enbart banan och avokado. Och jo, det är väldigt mycket kalorier för att vara en shake. Lägg en en rejäl macka till och du är uppe i 1000 kcal – enbart till frukost som i vanliga fall bör innehålla 20-25 procent av dagsbehovet. Om banan eller avokado är nyttigt går att diskutera i evighet. Det som avgör är den energi du behöver, vilka macro-microämnen livsmedlet innehåller och hur det står sig till det du äter resten av dagen. Rent generellt bör vi, som du säger, äta mer grönt och fukt. Men då menas snarare paprika, tomat och spenat snarare än avokado och banan. Viktiga fetter, såklart. Men avokado landar på runt 200 kcal. Det är energiinnehållet i drygt två bananer eller tre äpplen eller 10 tomater. Jag tror inte att en shake av bara banan och avokado resulterar mer än någon dl. Håller du verkligen dig mätt på det i flera timmar? Jaja, att dricka sin mat har aldrig varit ett alternativ för mig. Men alla gör ju naturligtvis som man själv önskar.

         Svara

   Förlåt men nej, om man tränar kan man inte äta vad man vill ifall man vill gå ner i vikt. Träning i sig gör ju inte att nutella plötsligt automatiskt har 0 kcal.

   Svara

    Läs inte in grejer jag inte skrivit i min text thankyouverymuch. Har aldrig nämt ”äta vad man vill och gå ner i vikt” – hela min text handlar om att inte behöva räkna kalorier.

    Svara

     Jo du skrev faktiskt citat ”om man tränar kan man äta vad man vill” å det är långt ifrån sant 😉

     Svara

      Skulle tro att du har tränat fel alternativt bränt dina hjärnceller när du tränat. För grundläggande läsförståelse har du ju inte.

      Svara

       Bara för att du tränar, kan du ändå inte äta vad du vill. Äter du mer än vad du bränner förlorar du inte i fett. Om du äter en donuts som innehåller säger vi 700 kalorier och du springer i en timme har du ändå inte förbränt donutsen. Så att säga att du kan äta vad du vill bara du tränar stämmer inte 100%. Plus lite dålig attityd på dig ICE.

       Svara

  Ser inte vad problemet är. Det är nog bäst att alla extremt överkänsliga kvinnor och barn blir bannade från att använda internet istället. Dont kill me

  Svara

   Tycker inte heller det var något fel, hon var ju helt med på det och vill bara ha tillbaka sin ”vanliga” kropp så hon kan ha sina kläder.

   Svara

   + 1

   Svara

   Bäst om okänsliga idioter håller sig borta.

   Svara

    Hur ska det gå till då? Nej det är faktiskt bäst att överkänsliga människor håller sig borta från internet.

    Svara

     👍

     Svara

     Det är väl bättre att idioter slutar bete sig som idioter istället för att folk ska anpassa sig efter idioternas brist på filter mellan hjärnan och munnen?

     Svara

    Just det okänsliga blä för dom 😝

    Svara

  Följer inte någon av dem, men jag har kommit in på Niccis Instagram då och då via rekommendationer. Vad jag förstår har hon ganska nyligen börjat träna, och då hon var väldigt smal innan är det inte konstigt om hon går uppvikt eftersom hon bygger upp muskler.

  Svara

   Muskler och fett syns olika på kroppen, tror hon har koll på det, iallafall han 🙂

   Svara

    Det spelar ju ingen roll. Poängen är att viktuppgång inte är lika med fettlagring. Hon kan mycket väl bränna fett och ändå gå upp i vikt. Fokuset blir väldigt skevt om målet är siffran på vågen.

    Svara

     Fast det är väl inte fokus? De nämner att hon inte kommer i sina kläder, inte vad det står på vågen

     Svara

      De nämner att hon vill ned i vikt och att Ben vill stötta henne i detta, ”att hon har vikt-nojja”. Så jo, tycker det är rätt tydligt fokus på vågen.

      Svara

       Nej, de nämner inte vågen. De menar troligen gå ner i fett precis som de flesta menar med gå ner i vikt, det innebär inte att de bryr sig om vikten i muskler

       Svara

        Jo, inte vågen uttryckligen, men att hon vill ner i vikt = implicit vad det står på vågen. Se Bens snap, där står det att hennes mål är att gå ned i vikt.

        Svara

         Men nej, när man tränar har vågens siffror ofta ingenting med ens viktnedgång att göra utan man håller koll på fettet på kroppen. Man KÄNNER med eller utan våg om man behöver deffa eller inte

         Svara

  Där sjönk de i mina ögon. Har en 16-årig dotter som följer Nicci. Min dotter är vältränad och sund men har på sistone börjat prata kalorier. Det skrämmer mig. Jag trodde Nicci var en sund förebild men sin noll-alkohol och äta och träna filosofi. Och så kommer det här tramset. Synd.

  Svara

   Har du frågat varför hon pratar kalorier? Tränar man mycket brukar man komma in på det, det behöver inte vara negativt, så ta reda på om hon menar lite kalorier eller rätt kalorier. Tränar du mycket är det ett smart sätt att ÖKA ditt kaloriintag genom att ha koll på kalorierna

   Svara

    Ja.. känner till en känd simmare som måste stoppa i sig 20.000 kalorier om dagen för att han tränar så mkt! Sjukt. Han hade väl försvunnit annars tänker jag..

    Svara

     Ja, det är ju så. Ju mer man gör av med desto mer måste man få i sig. Jag räknar kalorier på ett ungefär, inget slaviskt, för att se till att jag inte ligger för lågt då jag rör på mig och tränar mycket

     Svara

    Självklart. Hon vill få magrutor. Hon har platt mage och jag försöker förklara fysiologi och kvinnans anatomi men en mammas ord väger lätt när redan smala influensers vill tappa vikt. Är så less på att utsidan är allt som räknas på insta. Ser väldigt få högskoleexamens och mer bikinibilder. Får hoppas jag uppfostrat henne stark nog att välja rätt väg i livet.

    Svara

     Jag har magrutor, jag behöver rätt mycket kalorier för att täcka upp mitt behov. Lär henne om det istället, sätt er och läs på vad och hur mycket hon borde äta. Hon kommer inte komma så långt med för litet kaloriintag

     Svara

      Alla är vi olika byggda och samlar fettreserverna på olika ställen på kroppen. Varken hon eller jag har breda höfter men svårt att få till magrutor. Hon springer 5-8 km/5 dagar i veckan plus hästarna och styrketräning. Vi är veganer och äter bra. Jag hade inte ens magrutor när jag var som mest deffad som ung. Och så kan det vara. Man måste lära sig att acceptera och vara nöjd över det som är.

      Svara

       Det hoppas jag verkligen inte du säger till henne om hon har ett mål, peppa henne istället så länge hon äter bra och mår bra. Ingen vill höra ”Du är fin som du är” om man kämpar för något, man vet redan om att man duger – men vill bli bättre. Jag är också vegan, så får lägga större vikt vid att lära mig vad jag ska äta för att få reaultat av min träning. Peppa henne och se till att hon mår bra bara 🙂

       Svara

       Det gör du rätt i Johanna. Mycket bättre att lära sin dotter att man duger precis så som man är än att peppa någon till magrutor som inte har någonting annat än med sjuka ideal att göra. Lyssna inte på de som påstår något annat, de har uppenbarligen inte koll på den extrema mängd ätstörningsproblematik unga tjejer drabbas av idag.

       Svara

     Jag hade magrutor hela mina tonår pga min idrott där nyckeln till stark prestation var ett starkt bål.

     Svara

   Alltså, jag gick på idrottsgymnasie. Jag kan lova att det pratades massor om kalorier där och vi skrev matdagböcker och hade träningsscheman och allt möjligt. Varför? Inte för att gå ner i vikt, utan för att se till att äta tillräckligt och bli medvetna om kopplingen mellan mat och prestation och stärka våra kroppar korrekt för respektive idrott.

   Svara

    Precis! Orolig kan man bli om ens dotter börjar prata om bantning, bli smal och kalorier. Inte kalorier för att bygga muskler. Bättre att isåfl visa intresse och se till att hon gör rätt och får i sig mängden som behövs. Idag behöver man inte ens kunna själv, google har svaren

    Svara

  Ser 0 fel i detta. Kolla hennes blogg så skriver hon själ om hur hon känner. Absolut att vikthets är onödigt online, men hon använder sociala medier som utlopp. Låt henne

  Svara

  Nej jag tycker inte att det var något fel alls. Har inte sett deras video, men inte utifrån det du postade här i alla fall.

  Jag är i ungefär samma storlek som Nicci och har alltid varit, men ibland i någon period så känner man ju att man har gått upp några kg i vikt och jag tycker verkligen inte att det är bekvämt. Man ser knappt någon skillnad, tror ingen annan reflekterar över det över huvud taget. Jag själv ser det typ inte ens i spegeln, men jag KÄNNER det. För mig handlar det väldigt lite om utseende att jag vill behålla min vikt jag trivs med.

  Jag vill inte bli smalare än vad jag brukar vara, men jag vill heller inte bli större. Kläderna slutar passa och jag känner mig betydligt mindre smidig, låren börjar gå ihop och skava på sommaren. Ser verkligen inga fördelar med att jag skulle gå upp i vikt (så länge det inte handlar om att jag har blivit mer muskulös, men behåller min smidighet), men jag tycker att andra får göra precis som de vill och prioritera vad de vill. Så länge man inte svälter sig själv eller gör något ohälsosamt så ser jag verkligen inga problem med att gå ner i vikt om man vill. Nicci har ju varit ganska mycket större tidigare om man jämför med nu så jag antar att hon också vet hur det är att vara större och vad hon föredrar. Man kan ju hoppas att det inte är utséendet som är hennes drivkraft, men även om det är det så tycker jag att det är okej också så länge man gör det på en hälsosam nivå.

  Jag äter mycket och onyttigt, hade kunnat lägga om min kost lätt som en plätt utan att varken äta lite, gå hungrig eller vara ohälsosam. Jag utgår ifrån att det är det Nicci och Ben har tänkt göra också, de verkar vettiga båda två. Gillar framförallt Nicci.

  Svara

   Ja, fast om man går in på Niccis Instagram så ser man att det är mycket selfies med filter och att hon verkligen försöker att se bra ut. Alla vill väl se bra ut men jag tycker att det är väldigt tydligt att Nicci vill se smal ut, framhäva sina bröst och ha ett ”lent” ansiktet – se bättre ut – vara rätt så utseendefixerad – vilja se smal ut.

   Svara

  På tal om tidigare ”skandaler” gällande vikthets. Hannalicious publicerade detta: https://www.instagram.com/p/BizGVP7hMeS/?taken-by=hannalicious (bild på glass med texten ”I have ABS-olutley no self-control when it comes to dessert”)
  kunde inte låta bli att tänka på när hon tydligt skulle blogga om hur hon hoppade över efterrätten inför sin plåtning hehe…

  Svara

  Pallar inte titta på videon (är på jobbet), men det är ju verkligen en balansgång det där. Om jag av hälsoskäl skulle vända mig till min pojkvän och säga att jag ville att han skulle coacha mig för att jag ville göra en hälsosam förändring skulle jag bli glad om han ställde upp på det så att det blev lite av ett gemensamt projekt. Jag skulle däremot aldrig gå med på att det var på hans initiativ! Det ska vara mitt val om jag vill ändra min vikt. Hoppas för Niccis skull att detta är något HON vill.

  Svara

   Ja det är något hon vill själv

   Svara

  Jag önskar också att min sambo hade stöttat mig och hjälpt mig att komma på ”banan” om jag nu ville det. Jag försöker också ta tag i min hälsa, men min kille är inte alls stöttande utan mer pushande på att jag ska äta pizza istället.. Hur jäkla sunt är det liksom

  Svara

   Skit i honom och pizzan och kör ditt eget race 👍

   Svara

  Ni som inte ser något fel i det här saknar förmodligen helt insikt i hur ätstörningar och ätstört beteende funkar. Hur många unga människor det finns som lider av eller kommer lida av en skev kroppsbild. Det är en big jävla deal att dessa två som har så oerhört många unga följare sitter och säger att det är bra att räkna kalorier och hur en redan smal person ska gå ner i vikt. Hur KAN ni ens tycka att det är okej? Det var precis sånt här som fick mig att ha en fucked up relation till mat och min kropp redan i ung ålder, och jag vet att jag är långt ifrån ensam. Snälla inse att det här är skadligt för många även om det inte skadar dig personligen.

  Svara

   jo, men så kan man ju säga om allt. Man kan inte lägga upp något om alkohol med hänsyn för alkoholister, inte skriva om att man tar alvedon med hänsyn för narkomaner. Inte elda för pyromaner osv. Min kompis blir deprimerad av lyckliga kärlekspar för att hon är olycklig singel.

   Det är såklart att dra det till sin spets, men jag ser verkligen inget ohälsosamt med att vilja återgå till sin vanliga vikt/storlek på ett hälsosamt sätt så länge man inte är underviktig. Att det skadar dig är ju ett problem som du har och som du behöver jobba med. Det är såklart jättetråkigt, men det betyder inte att Nicci och Ben gör något ohälsosamt.

   Vad menas ens med en skev kroppsbild? Jag har normalt bmi (vilket nicci också lär ha) och vill inte gå upp i vikt, skulle jag gå upp i vikt så skulle jag motverka det på ett hälsosamt sätt. Är det att ha en skev kroppsbild bara för att jag inte är tjock?

   Svara

    Den stora skillnaden ligger nog i att du inte propsar på kaloriräkning inför 400.000 ungdomar, varav 25% av de tjejer som tittar kommer ha upplevt en ätstörning i sitt liv

    Svara

     Blev lite snabbt på tangenten, forskningen säger 20%, inte 25. Alldeles för många oavsett

     Svara

     jo, men han sa inte att hon skulle äta minimalt eller ohälsosamt med kalorier, det hade varit problematiskt.

     Svara

    Och han sa definitivt inte åt någon annan att räkna kalorier.

    Svara

     Han sa att det är bra att räkna kalorier och skrattade åt att hon hade tänkt köpa något med 500 kalorier.

     Svara

      han sa att det kan vara bra att ha koll på kalorier om man vill gå ner i vikt – som nicci vill – och att det då inte är lämpligt att dra i sig något med väldigt mycket kalorier.

      Det är ju fakta så förstår inte hur det kan vara problematiskt.

      Det är ju som att säga för att få kondition så är det bra att röra på sig. Så kommer någon och whinar att man har träningshetsat. Nej det har man inte.

      Svara

      Lyssnade en gång till. Han säger till och med att han INTE menar att man ska sitta och räkna kalorier, men om man vill gå ner i vikt kan det vara bra att ha lite koll på kalorier.

      Det känns ganska uppenbart att han menar att man har koll på vad som innehåller mycket kalorier eller inte. Nicci tog nått som hon trodde var nyttigt, men så innehöll det tydligen väldigt mycket kalorier.

      Svara

    Ja, man kan säga så om mycket. Och bryr man sig om sina medmänniskor så gör man förmodligen sitt bästa för att inte säga saker offentligt som andra kan ta skada av. Jag tycker i och för sig att dina exempel är ganska förminskande och raljanta.
    Klart man kan lägga upp saker som rör alkohol – man kanske bara inte behöver försköna alkohol och drickande. Narkomaner kan i regel ta alvedon. Att jämföra olycklig kärlek med ätstörningar bemödar jag mig inte ens att kommentera.

    Att vilja återgå till sin ”vanliga vikt” (konstigt påstående btw, de flesta av oss pendlar och kvinnor i 20 års åldern brukar gå upp i vikt) ser jag inte heller något problem med, men man kan tänka ett varv till på hur man pratar om det. Det är inte oproblematiskt att säga saker som att det är bra att räkna kalorier. Det är en så himla vanlig inkörsport till besatthet och ätstörningar. Nej du tycker uppenbarligen inte att det är ohälsosamt, men jag och många, MÅNGA andra med mig gör det.

    Med skev kroppsbild menar jag att någon som inte har en normal syn på sin egen kropp kan bli ännu mer påverkad om någon som redan är smal pratar om att gå ner i vikt och räkna kalorier.

    Svara

   För att det är okej. Jättetråkigt att du varit sjuk, men man måste kunna prata om vikt och träning för det. Det känns som att Ben helt enkelt använde lite fel ord bara, men de flesta förstår ändå vad han menar

   Svara

   Precis så!

   Svara

  Marcelo hjälper ju dem gärna med träning o kost såg jag 🙂 🙂

  Svara

  Den här artikeln om United Infuencers är ju himla intressant i efterhand: https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/02/23/helgintervju-linda-palmgren-united-influencers/
  Och Linda Palmgren låter som att hon vet vad hon pratar om istället för att bara yra om att ”bygga bolag”.

  Svara

  Tycker det är jättebra att folk lär sig om hur kalorier fungerar. Det borde mycket tydligare ingå i läroplanen i skolan för det framstår som om många inte förstår det över huvud taget trots att det är väldigt enkelt och viktigt för att man på bästa sätt ska kunna ta hand om sin kropp. För mig som tränar mycket kan det exempelvis vara jättebra att förstå hur det fungerar så jag inte av misstag ligger på kaloriunderskott, vilket ärligt talat är ganska lätt hänt. Sen är det klart att det inte är bra att bli besatt av det (eller att bli besatt av någonting egentligen), men vi kan inte totalt tabubelägga ämnen för att det finns risk att folk påverkas på fel sätt. Då kan vi lika gärna lägga ned hela internet eftersom all kunskap är tillgänglig och potentiellt farlig om den når fel person.

  Följer man en eller flera influencers får man räkna med att allt de delar med sig av inte kommer vara optimerat för alla följare.

  Svara

   Viktor! Mina axlar har fått jobba hårt på rätt sätt ett pass nu. Kände att de arbetade mer än tidigare. Tack så jättemycket för hjälpen och tips under öppet spår

   Svara

  TRAMS. snubben jag hängde med ville gå ner i vikt och jag var absolut peppande i detta, exv när jag bakade skrev jag ner exakt antalet kalorier i bakelsefanskapet så han skulle hålla sig inom mängder han ville. han var fast besluten om att gå ner i vikt och istället för att vara en paternalistisk analklåda så respekterade jag hans beslut och peppade i den mån det önskades och behövdes. bruden är ej tjock och det finns ju en hel del att säga om detta, men TRAMS att dampa om att man ej ska hjälpa ngn som vill ner i vikt FAKTISKT NER I VIKT, dvs kalorimässigt. om hon trivdes bättre i en mindre storlek så måste hon ju givetvis MINSKA I OMFÅNG sas, för att återgå till den storleken. svårare än så är det inte. ist kan folk skaffa lite skinn på näsan och inte vara såna jävla töntar hela tiden.

  Svara

   Grejen är ju att det är helt okej om hon vill det! Each to their own liksom. Men det var onödigt att lägga upp en video om det. Speciellt eftersom de har många unga följare. Säger inte att det behövs skyddslappar på internet men i mångas ögon är Nicci redan smal och det kan ses som om de då som är i samma form som henne oavsett längd, ålder osv kan känna ”oj, om Nicci behöver gå ned i vikt kanske jag behöver göra det också?”.
   Nicci får gärna träna, räkna kalorier och försöka gå ned i vikt men det är inget som behövs läggas ut för andras beskådan.

   Svara

  She sure knows how to pick her ”men”..
  Och jag försvara inte de lite svag-begåvade gossarna hon valt att bli tillsammans med, men att de väljer att synas i diverse tv-pgm med avklätt tema borde kanske ge en fingervisning till att just ”djup” inte är deras USP.. milt uttryckt.

  Svara

   Ben har ju bara varit med i ung & bortskämd och farmen typ, reality iofs men knappast avklätt!

   Svara

  Om min partner tjatade om att han behövde gå ner i vikt och sedan kom hem med en frukost värd drygt 1000 kcal skulle jag också undra. Antingen sluta tjata om vikt eller dra ned på kalorierna.

  Någon ”hets” förekommer ju inte här.

  Svara

  ”En känsla av att inte räcka till…” Den känner man igen. Inte pga vikten, utan för att man inte uppnår den framgång man vill. Lite off topic.
  Iallafall, för att återkomma till detta med vikt så tycker inte jag att det är nåt fel med att vilja gå ner i vikt, eller vilja hjälpa sin flickvän med det. Men i detta fall så håller jag med. Finns ju ingen vettig anledning för henne att vilja gå ner i vikt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.