Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ett litet tillägg bara:
Jag upplever att gårdagens Öppet Spår ballade ur och inte alls var den trevliga plats som den normalt är. 
Därför kommer jag sitta uppkopplad under kvällen och hålla ett öga på kommentarerna.

Känner du redan nu att det kliar lite i fingrarna på dig att skriva dumheter så skulle jag sätta mig på händerna ett tag så vida du inte vill hamna i modd. För hamnar du där så kommer du sitta kvar där!

533 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Idag har jag för första gången besökt ett nakenbad ? så mysigt! Fanns tre separata avd ?‍?‍?‍?, ??‍♀️och ??‍♂️. Jag valde ??‍♀️50% var nakna och 45% hade bikiniunderdel och 5% hade hel bikini. Detta är såklart endast uppskattade siffror av mig.
    Dock supertrevligt alternativ som jag kommer åka till fler gånger just för att det var städat och lugnt trots fullt av folk. Toaletter och kiosk fanns det med precis vid stranden och klipporna.
    Tyvärr gjorde jag missen att ha 30 i solfaktor så trots 6 timmar i stekande sol och salta bad syns det inte det minsta att jag varit vid havet.
    Detta var första gången jag var duktig och använde högre faktor än vanligt men trodde ändå jag skulle få lite färg… alla säger ju att man får lika mycket färg men man kan vara ute mycket längre utan att bränna sig. Nja, i morgon får det bli den vanliga med 10 spf igen för lite färg vill jag få på mina bleka ben ???

      Haha jag kör 50spf… Du får färg, kan ta lite längre tid bara – precis som det ska (Poängen med det)

        Men det känns ju meningslöst att inte komma hem och kolla in trosranden ?

          men du var ju på ett nakenbad? Då ska det ju inte finnas någon trosrand att kolla in.

            Jag hade ju bikinitrosor på. Får ursäkta mig med att jag var förstagångsbesökare ?

          Trosrand vs cancer……….

            Jobbar man utan att se solen 10 timmar om dagen varje vardag vill man ju gärna få lite färg när man är ledig oavsett cancerrisken

              Det var inte så smart tänkt du. Skydda dig! Använd bus om du vill ha färg snabbt. Får du cancer kommer du inte tänka tillbaka på trosranden och tänka att det var värt det

                Antar att du anonym 20.41 vare sig röker, nyttjar socker, äter kött, vistas bland avgaser eller annat som orsakar cancer själv?

                  Hej hej!

                  Finns inga bevis att själva köttet orsakar cancer, det är nitriterna i processat kött inte som är farligt, men inte ens det är så särskilt farligt om du äter liten mängd per vecka.

                  Men…. flera tummar upp för din poäng ?????

                  Fast du kan ju inte jämföra solen och solandet vs socker, kött och avgaser. Det ÄR så enormt mycket större risk att utveckla hudcancer av solen, än av de andra två faktorerna du nämnde. Visserligen är många av de tumörer som utvecklar sig benigna, men varför ens chansa? Väldigt lätt att skydda sig mot solen också. Förespråkar verkligen inte solning, och gömmer mig under solhatt, parasoll och spf 50. Med dagens BUS-produkter på marknaden är det lätt att se solkysst och icke lakansblek ändå 🙂 / Mvh Hudterapeut

                  Blev ett ”inte” för mycket i min kommentar. ?

                  Hej the real hmm. Hoppas allt om. Jag älskar värmen så jag är salig.??

                  Hej hej!

                  Jag har det också härligt i solen och bland paraplydrinkar. ??

                  Det har varit ett alldeles ljuvlig väder nu härligt länge. Är också extra glad för det. ??

                  Haha nej faktiskt inte. Vegan, röker inte, kör inte bil själv men klart, ni andra förpestar ju min luft. Nyttjar heller inte socker, mer än i frukt då och då. Är ingen godistjej och sött är inte min grej riktigt. Gillar salt, så några chips går ner ibland, det är väl det då

                  Till the real hmmm: Jo, det finns kopplingar mellan rött kött, charkuterier och ägg till cancer.

                  http://www.lakareforframtiden.se/tag/rott-kott/

                  Länk till många studier finns på sidan.

                  @framtiden….. nej det finns inte studier på det.

                  Du får läsa bättre och noggrannare på dina länkar samt de nya förtydliganden som gjorts för att räta ut missförstånden.

                  ”Läkare för framtiden – militanta veganer
                  5 november, 2014 By Annika Dahlqvist 70 Comments

                  Föreningen Läkare för framtiden är en systerförening till PCRM (Physicians Committee for Responsible Medicine) som är en militant vegan- och djurrättsaktivistförening i USA. De gör allt för att kämpa ner lågkolhydratkosten. Det var de som spred de falska ryktena om Robert Atkins efter hans död, om att han var kraftigt överviktig och dog i hjärtinfarkt. På sin hemsida har de artikeln Lågkolhydratkost ökar risk för förtida död hos hjärtsjuka. Det är en epidemiologisk studie som baseras på kostfrågeformulär och senare uppföljning med dödsorsaker. Troligen är det kostfrågeformuläret detsamma sedan Ancel Keys dagar, där söta bakverk hänförs till gruppen Mättat fett. Det är inte konstigt om de som åt mycket söta bakverk dog tidigare…..”

                  ”Läkare för framtiden verkar vara en sida som är populär bland veganer och vegetarianer, men sidan imponerar inte. Visst, jag har inte hunnit titta på alla artiklar de har skrivit, med de artiklar jag har tittat på har inte varit bra då de har varit fyllda med tankefel likt de som de gör i artikeln ”Bättre minne med mer kost från växtriket”. Att jag tog just denna artikel som mitt exempel var att den för tillfället låg högst upp på deras sida….Först längre ned i sin artikel skriver Läkare för framtiden mer korrekt att studien i princip visade att de som åt enligt kostrekommendationerna var mer hälsosamma än de som inte följde kostrekommendationerna. En föga överraskande slutsats av en observationsstudie som är gjord på detta sätt….”

                  Etc

                  Det finns mycket suspekt att ta reda på om den gruppen och dess motsvarighet i US. ⚠️

                  ”Finns inga bevis att själva köttet orsakar cancer”

                  Det finns studier som indikerar på det, ja. Så du får googla hårdare innan du (återigen!) så tvärsäkert påstår nåt som inte är sant och som du inte har en aning om.

                  Anonym: Kära du.

                  Indikera är långt långtifrån samma sak som bevis.

                  Dessutom, i de studier där det ”indikerats” så har de kommit fram nya fakta. Så…

                  Have yourself fun with google now ???

              Tjena. Jag fick hudcancer när jag var 25. Absolut inte att rekommendera. Ta du din vanliga spf 10, men gå in efter en timma.

                Men alla får inte hudcancer som vistas i solen. Självklart är det ytterst allvarligt att få cancer, och ingenting att leka med och med vissa saker är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Men som sagt – kött, avgaser, transfetter, räkning, andrahandsrökning, alkohol osv. Livet är livsfarligt, helt enkelt.

                OBS. Menar inte att förminska din upplevelse eller håna dig. Jag hoppas du mår bra idag ❤

                  Nä, det stämmer, men man vill ju gärna minska riskerna? Många verkar tro att hudcancer är trams och ”ingen riktig cancer”. Att man bara skär bort en leverfläck och sedan är det klart. Så är inte fallet.
                  Ta det lugnt i solen, eller låt bli. Jag känner bara att det är lite min ”skyldighet” att berätta att det kan gå illa.

                  Jag fick också ett uppvaknande då det senaste födelsemärket som jag tog bort visade sig vara Malignt melanom 🙁

                  Klart inte alla får cancer men alla ökar risken för cancer när de bränner sig.

                  Rökning, transfetter osv är ju också allvarliga risker som jag absolut tycker man ska akta dig för och hade orginalinlägget handlar om att personen skulle gå ut och ta ett paket cigg så hade folk ju också sagt att ”gör inte det, ta hand om dig”. Visst hade man kunnat svara ”socker är också farligt” men det är ett rätt dåligt svar egentligen när någon blir uppmanad att ta hand om sin hälsa. Allt är ju inte lika farligt heller, och att bara ge upp för att man inte kan akta sig för allt kommer göra oss sjukare i onödan, oavsett om du röker varje dag så kommer ju ett begränsat solande minska fin cancerrisk.

                  Just med solande finns det ju också en norm att man ska vara solbränd och hälsotrenden skulle kunna ändra den. Så jag tänker att det spelar roll hur man pratar om solning.

                  (Antal cancerfall pga våra tidigare utsläpp av freoner kommer peaka 2060 läste jag, pga fördröjda processer både av nedbrytandet av ozonskiktet och av cancerutvekcligen).

      Alltså man blir visst brun med solskydd om man har bra pigment. Tänkt inte tanken att skrota solskydd, det är farligt att bränna sig!!

        Men blir man inte ens minsta brun efter 6 timmar bör man nog minska spf om man nu vill bli brun

          Jag sa till mig själv idag, var inte i solen mellan 11-3. Om du är det max 20min! La mig i solstolen runt 10:30. Gick in och kolla mig efter 20min. Såg inget. Gick ut igen. In igen efter 15, ingen märkvärdig skillnad. Klockan var strax efter 11 och jag sa ok 15min till that’s it. Så gick in vid 11:20 typ och ja den pinsamma och skämmiga studen när en bränt sig. Jag hatar det, nu var jag ju inte jätteröd tack o lov (med mitt pigment är det nog ”bra” redan imorgon) men ändå mer bränd än vad jag ville vara. Tycker det är skit pinsamt att bränna mig för känner mig så sjukt oansvarig och dum! Tacka vet jag förra sommaren när jag körde solskyddsfaktor 30 och rörde mig i solen istället. Visst tog det kanske någon dag längre att få färg men så värt det. Ok nu blev det en novell här men känner mig bara så dum som la mig i solen utan skydd och stannade längre än 20min. Usch. Skäms på mig haha 🙁

        Skulle stå till the real hmm ok. Jag hade för bråttom.

        Värt att komma ihåg är att det inte bara huruvida om man bränner sig som orsakar cancer, utan all långvarig vistelse i solen.

          Större risk för cancer av alkohol.

            Vad spelar det för roll att det finns annat som är farligt? Står valet mellan att antingen sola eller ta ett par öl?

      Tänk på att solskyddsfaktor ger oss den falska bilden att man kan översila. Risken finns kvar bara att man inte bränner sig. Va rädda om er! (Sol är också superviktigt! Så man ska ju inte gömma sig. Men kan vara bra att skydda huden också med tunna kläder)

        Översola*

      Herrgud…

        Que?

      Kanske dum fråga men hur får man reda på var nakenbaden finns? Jag är nyinflyttad i gävle, vet någon om det finns en nakenstrand här i området?

        Jag fick reda på det genom arbetskamrater men googla och se vad som dyker upp ?

        Rullsand i Skutskär. Bor oxå i Gävle men aldrig varit där.

          ?

      Det är en sån konstig icke-fråga det här.

        Om fler än ?? upplever att de inte får någon färg alls när de använder högre solskydd trots lång solexponering?

      Åh fy! Lider av nakenfobi ?

        Får mig att tänka på Tobias i arrested development som är en never-nude ?

      Tro mig, har solat i mina dagar. Solarium samt bränt mig extremt (den gången på Aruba ska vi inte prata om) för att jag som du intalade mig att ju lägre spf desto brunare blir man.
      Bara tokigheter säger jag! När jag var i Dubai, reser dit ofta ”råkade” jag köpa en spf på 80.
      Har solat varje dag sedan solen kom till Sverige (ca 2 v?) och smörjer in mig trots att jag lätt får färg. Använder spf 30, samt Aloe Vera som står i kylskåp efteråt. Min maxtid i solen är 9h och om jag minns rätt var det i Las Vegas +45. Kan ligga hur länge som helst! Älskar solen samt värmen.
      Men bli inte ”blind” för att du inte ser ränder osv, njut istället av värmen och att du tankar D-vitamin.

    Är det bara jag som ska se Champions league finalen ? Sjukt taggad men samtidigt sååå nervös. Heja Liverpool! ?

      Gud nej, jag ska kolla. Missat försnacket, TYVÄRR, kom just hem, men nu jävlar i min lilla låda så blir det fotboll för hela slanten!

      Liverpool❤

        Jag hejar på allt utom Real Madrid (pga Ronaldo) 😉

          Du är klok du??

      Zzzz Tacka vet jag ID ?

      Min sambo med kompisar ska titta.. jag ska bara äta den obligatoriska pizzan sen går jag och lägger mig ?

      Hala Madrid!! Dem vinner i år igen?

        De

      Tårarna är ett faktum. Skitmatch.

      Alltså Liverpools målis… Får ont i magen för hans skull, och ingen i laget tröstade honom efteråt. Motståndarlaget hinner fram innan lagkamraterna går dit… Dåligt.

        Dåligt? Han får skylla sig själv. Värdelöst att göra 2 tabbar när Real inte ens är bra i matchen…

          Ja, det är dåligt. Inget snack om hans misstag. Ingen i världen säger emot det, allra minst han själv. Det är värdelöst, chockerande, förkrossande, ingen säger något annat. Men man spelar som ett lag och det innebär att ställa upp för varandra, även när det är jävligt.

        Så oerhört typiskt Real Madrid att lyckas vinna för att målvakten kastar in två bollar i eget mål. Och helt otroligt vad Karius måste ha fått total blackout i matchen. Såna där missar händer ju inte ens två gånger på en match i korpen.

    ☀️Västkusten se hitåt!☀️ Hej! Jag kommer vara i Göteborg i sommar och undrar om ni västkustare har bra tips på kul saker som händer? Både med och utan barn, både i Göteborg och utanför, både gratis och betal (kommer ha bil men tar ju gärna buss och tåg också) Känner ju till Liseberg, Universeum osv men söker era lite mer initierade tips ?☺️ Gärna förslag på loppisar! Tack ❣️

      Strandpromenaden i Uddevalla är supermysig, sen hänga ute i fjällbacka, kungshamn osv. Inte så mycket aktiviteter, men på de bra dagarna behövs det ej mer än vackraste sidan av Sverige för att göra en glad!

      Slottskogen, där finns olika djur, fjärilshus och en jättestor lekplats bland annat. Supermysigt att hänga där med barnen.

      Naturhistoriska museet, många intressanta utställningar men kanske mer för äldre barn?

      Marstrand och Marstrands fästning, supermysig bilfri ö som man får ta färja över till.

      Kungälvs fästning och Kexfakbriken i Kungälv.

      Är allt jag kommer på atm, bor inte i Göteborg men var där mycket som barn ?

        Å fjärilshus! Det skulle jag vilja se. Vart är det? Jag har varit i Slottsskogen och sett getter mm men inga fjärilar? Jag var inne i ett slags växthus men det var bara växter.

          Tror inte det finns fjärilshus i Slottskogen. Och den är så tragisk hursomhelst med sälar, pingviner och älgar på alldeles för små ytor. Näe, undvik Slottskogen och vandra in i Botaniska trädgården istället (ligger mittemot Slottskogen på andra sidan motorleden) och vidare in i naturreservatet Änggårdsbergen.
          Och skärgården så klart, har ni bil så tänker jag att Tjörn och Orust, eller Onsalahalvön är fina att åka till för bad och sol. I Partille precis utanför Göteborg finns en rolig höghöjdsbana, High Adventure, som är kul för vuxna och barn som är tillräckligt långa.

            Finns det fjärilshus i Botaniska?

          Tror inte det finns något fjärilshus tyvärr. Det fanns ett i Trädgårdsföreningen när jag var barn men det är borta sedan länge 🙁

            Ånej! Finns det något annat fjärilshus på Västkusten?

        Åsa glasscafé som ligger nedanför Kungsbacka. Det är alltid fullt av kunder, men definitivt värt det. Det finns ett stort antal smaker + färdiga kombinationer.

          Åsa Glasscafé ?

        Var i Slottsskogen en gång . Såg en säl ha ihjäl en anka. Hela min sommar var förstörd.. #trauma

      Varberg en solig dag är ett jättebra utflyktsmål för en dagstur! I Varbergs fästning finns ju Bockstensmannen, som är jättespännande för både barn och vuxna ?

      I stan kan man hyra en liten båt och åka runt själv i älven! Jag har inte testat, men jag ska i sommar. Tycker det låter mysigt! Tror det hette något med blå båtar elr liknande. Det är alltså samma runda som Paddan kör, fast man kör den själv!

      I Sätila så har vi båten Isa af Lygnern som kör en tur på sjön Lygnern, https://isaaflygnern.se/ 🙂

      Jag kollar ofta på hejbarn.se, där kan man söka aktiviteter för barn i Göteborg och filtrera på t.ex. datum, året-runt runt aktiviteter, ålder osv. Mycket bra och omfattande sida!

      Varför är det så svårt att komma på saker i sin egen stad som en besökare inte får missa? ?

        Ta älvsnabben ut till Eriksberg och gå där och strosa… Gärna upp på Slottsberget!

      Utanför men hyfsat nära:
      Åka ångtåg Anten-Gräfsnäs
      Medeltidadagarna på Torpa Stenhus i juli. Du kan sedan köra vidare till Linmared för loppis och antik-shopping.
      Nordens Ark
      Vagn+båt till tex Brännö
      Flygplansmuseum på Hisingen i närheten av Säve

      I Göteborg
      Åka spårvagn är ett billigt nöje om du har små barn
      Alfon Åbergs hus
      Slottsskogen
      Gå nattvandring eller mat+dryckvandring i staden

        *Limmared
        Där finns även Glasets hus och god schnitzel på Limmareds Världshus

      Kan varmt rekommendera att ta vagnen ut till Saltholmen och sedan hoppa på en skärgårdsbåt (samma biljett som spårvagnen).

      Finns så många mysiga öar med bra sandstränder och mysiga restauranger/fik.

        Tips på dessa öar med sandstränder och kiosk?

          Vrångö, Styrsö, Kössö.

      Nordens ark. Iofs en bit att åka, men såååå värt det.
      Akvarellmuséet i Skärhamn.
      Gunnebo slott, Nääs slott, Tjolöholms slott. Jättefina miljöer.
      Åk ut i skärgården. Man åker med färjorna på Västtrafikkort. Massor med mysiga öar.
      Varnhem i Skaraborg med klosterruinen och Katas gård. Kata var en rik vikingakvinna. Man har byggt ett hus omkring hennes grav och det är riktigt spännande.

      Pilarne på Tjörns är en makalöst vacker statyutställning i vacker utomhusmiljö. Fast hela ön rekomenderas. ?

      Havets Hus i Lysekil ? Roligt och lärorikt för både stora och små !

      Wow, jag gick igenom era svar först nu och tack så hemskt mycket var och en för alla era tips! Sommaren är säkrad 🙂

    Nån som kollar guldtuben?

      Japp

      Nope…. Håller nog med dem som tycker att de ”förstört” den… Har ju knappast ngt med Youtube att göra längre, och det är ju ändå det den är döpt efter…. Liknar ju mest ngn av de andra influenser-galorna som finns…

        Ps… Har inte att göra med att det nu var en jury inblandad… Tycker inte att det är fel… För det kändes oxå fel att de med flest följare alltid vann… Utan tycker att de kunde fokusera lite mer på innehåll oxå…

      Jag började kolla precis, känns oväntat proffsigt tycker jag! Känns som Theres Lindgren och Bianca Ingrosso vinner det mesta.

        Tar tillbaka, nu funkar inte Danny Saucedos mick…?

          Oj, Yayanoomi är nominerad för årets video med ”trumpetdans”!

            Calle och Sahndra är där!

        Ja haha Therese och Bianca vinner ju typ allt. Dock skönt att inte Jocke och Jonna är där enligt mig.

    HALLUX VALGUS!

    Hej alla!
    Är det någon här som genomgått en operation för att ta bort Hallux valgus knölarna? Jag har gjort en röntgen som bekräftar att jag har det och ska till en ortoped om 12 veckor. Jag är livrädd för sprutor och smärtan som kommer uppstå efter operationen.
    Hur var operationen? Hur länge var ni sjukskrivna? (jag jobbar som flygvärdinna så gissar att det kommer ta ettag innan jag får jobba i luften). Hur ont gjorde det efter? När var ni helt återställa i foten? Hur länge dröjde det innan ni tog bort den andra knölen? Var det värt det? Kram!?

      Mamma har gjort det, pratade faktiskt med henne nyligen om det. Och enligt henne är det jobbigaste av allt att inte kunna använda skor efter operationen. Den där skon hon fick ha efteråt var stor och klumpig typ. Operationen i sig kändes knappt men hon hade ont ett tag efteråt. Jag misstänker att jag börjar få det, därför jag frågade ut henne

      Jag gjorde en för 10 år sedan. Jag tyckte inte det var speciellt obehagligt.

      Var inne över dagen och fick lugnande. De tog en tårtbit och jag fick gips. Började jobba efter fyra dagar. Fick en sko så jag kunde gå samtidigt som jag hade kryckor.

      Efter jag åkte hem från sjukhuset så tog jag enbart Alvedon som smärtstillande.

      De tog stygnen och sedna fick jag en skena efter 8 dagar tror jag det var. Den hade jag när jag var hemma/sov och sedan tejp. En månad senare var jag iväg och åkte skidor.

      Hej, vill bara tipsa om att det finns en hel del övningar för foten som gör operationen ”onödig” eller så kan man använda som ett komplement till efter operation. Jag själv blev av med mina forbesvär och har fått bort min plattfot (orsakad av Hallux valgus)

      Jag har gjort det på båda fötterna. Jag gjorde det när jag gick i nian, ena foten på hösten och andra foten på våren. Jag var vaken under operationen, vilket gick bra. Vad jag vill minnas så hade jag inte så speciellt ont i foten efter åt, jag fick ”bara” en specialsko och skulle belasta foten som vanligt, fast under korta stunder redan samma dag som operationen 🙂

      Jag opererade min ena fot för ca 1 år sen. Själva operationen tog ca 30-40 min, var vaken med lokalbedövning. Var inte farligt alls och gjorde inte ont. De 2 nästkommande dygnen var jobbiga och jag hade ont trotts morfin men man klarar det. Blev mkt ligga i soffan med foten i högläge. Fick speciell sko så jag kunde ta mig fram men det var jobbigt och gjorde ont. Var sjukskriven ca 6 v har jag för mig. Sen kunde jag gå som vanligt men hade svårt att få ner foten i vanliga skor pga den var svullen ganska lång tid efter. Flera månader. Opererade mig i april och hade inte mina vanliga skor förens det blev kallt framåt hösten.
      För min del va det helt klart värt det för jag har haft jättemkt problem av foten som gett mig smärtor hela vägen upp till höften och de problemen är borta nu. Men du behöver inte vara nervös. Det är en vanlig operation som ofta får ett bra resultat. Vad gäller smärta så finns det bra smärtstillande att få och man klarar mer än man tror! Lycka till med din operation!

        Jag opererade mig i måndags. Lokalbedövning och det tog 45 min. Bedövningssprutorna var vidriga då de la nervblockad men operationen i sig var lugn. Har inte så fasligt ont, men visst känns det. Är hårt bandagerad och har en specialsko på. Sjukskriven 6veckor. Foten är just nu blå men det är väl en del i processen.

    Hej,
    Kan inte ni komma med några lätt lagade recept 🙂 har totalt tappat sug på mat och allt känns bara bläh

      Ugnen är mitt knep när jag inte orkar laga mat. Nu är jag vegan så kör mycket rotfrukter och grönsaker i ugn men när jag åt kött brukade jag antingen köra fiskpaket, gratäng med fisk eller kyckling i ugnen. Brukade lägga kyckling i en ugnsform, täcka med vatten, buljong, lök och kryddor och låta den koka sig klar i ugnen. Blev super varje gång. Glasnudlar, couscous och risnudlar är också smidigt eftersom de inte ska vara på plattan, bara att koka upp vatten, dra av från plattan och låta stå x antal minuter under lock

      Färsk pasta med créme fraich smak tomat basilika och strimlad rökt skinka. Supersnabbt och gott!

      Kycklingsallad, snabbt, enkelt och gott +behöver inte värmas.

      Daal. Går att göra många matlådor på en gång, bli bara bättre efter ett par dagar i kyl. Sköter sig själv när allt är hackat.

      Lax, potatis- och morotsskivor i ugn. Lite olja på. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Servera en kall sås av creme fraiche med vitlök, salt och peppar i.

      Koka färsk pasta (tagliatelle). Fräs finhackad lök och champinjoner i en panna. Häll på grädde i lagom mängd. Pudra ev. över lite mjöl. Krydda med salt och peppar. Strimla kallrökt lax och vänd ner i såsen när den är klar. Servera.

      Googla Sandra beijers inlägg med rätter med max 3 / 5 ingredienser som läsarna tipsat om 🙂

    Någon som har åskoväder över sig just nu?

      Strålande vacker kväll i Stockholm! Mysigt med åska ju ?

        Jag har också bra väder så är avundsjuk på de med åska och försöker därför lista ut var åskan är någonstans haha. Älskar åska

          Här är ett bra ställe att kolla var åskan är. Just nu är den i Polen 🙂
          http://sv.blitzortung.org/live_lightning_maps.php?map=11

          Jag älskar åska med. Vill upp på ett högt berg och se den. Underbart.

            Åska hör man. Blixtar ser man.

              Men lägg ägg.

      Ja, i större delar av Skåne är det åskoväder 🙂

        Skicka upp det till Småland då ?

        Nja, inte enligt lightningmaps. Vi körde från Halland till sydligaste Skåne och är nu på väg tillbaka igen. Ingen åska alls.

      Skicka gärna hit det. Min pollenallergi skulle älska blixtar och dunder ?

      Hade gärna haft det… Det behövs en urladdning!

        I Stockholm är inte luften kvav. Utan det är bara att njuta. Hej sommar försvinn aldrig i love you. ❤❤❤❤

      Hade i morse. Underbart! Jorden törstar.

      Usch! Jag är 33 år gammal men fortfarande så sjukligt rädd för åska. Blir skakig och illamående och grinar om det är alldeles för nära. Inte det minsta mysigt!

        Håller med! Jag vill varken se eller höra, kryper ner under täcket. Värst om jag är ensam.
        På jobbet måste jag dock skådespela då jag jobbar med barn.

        Jag också. Har alltid haft respekt för åskan, men efter att min häst blev träffad av blixten så har jag blivit livrädd.?

        Hmm ??
        Du kanske borde söka hjälp (KBT förslagsvis) om detta hindrar dig i vardagen. Hade en barndomsvän som fick grov ångest av åskan, varje gång vi skulle leka hemma hos mig och bussen släppte av oss (det är ca 20 min gång-bodde på landet) fick hon värsta paniken. På den tiden hade man inte smartphone utan det var bara att promenera.
        Värre saker har hänt, liksom.
        Minns också att hon var tvungen att krossa, sina alvedon i filmjölk för hon kunde inte svälja tabletter.
        Idag har vi ingen kontakt men tänker ibland på henne & undrar hur f*n hon skulle fixa en förlossning.

        Jag har alltid gillat åska och suttit ute och tittat och förundrats. Tills förra året då vi var i grannbyn på fest och nån plötsligt insåg att det åskade.
        Jag åkte hem för att titta till min åskrädda hund.
        Ovädret var rakt över oss och medan hunden strök längs väggarna, darrande med svansen mellan benen stod jag på verandan med öppen dörr och såg hur det blixtrade INOMHUS. Tre gånger dessutom.

        Det var riktigt otäckt men inget tog eld som tur var. Så kan det vara när man bor på landet längst ut på en elledning. Efter denna händelse blir jag rätt provocerad av folk som bor i stan och glatt utropar ”Å det åskar, vad mysigt!”

    Någon mer som väntar ivrigt på 12 juli? Jag vill veta nuuuuuu om jag kommer in på universitetet! Varför får man veta så ohyggligt sent för? ??

      Nä, men jag väntar in 30 maj. Sista tentan innan examen. ?
      Håll tummarna alla! ??

        Oh, you and me! Sista rycker! Fick lite ont i magen av tanken på att börja plugga nu, sååååå glad att det är över. Bara sista tentan nu!

        Jag håller tummarna för er båda två!!

      Håller tummarna för dig! Men tänk på att det bara är första urvalet, du kan fortfarande komma in sen i augusti

        Sant…men då är det ju ännu längre kvar tills jag får veta haha.

      Skolor och så slutar ju inte förens i mitten på juni (i min stad är studenten 16/6 i år). Då ska betyg in, och allt ska verifieras och jämföras. Med det i åtanke är 12/7 tidigt att få resultat.

      Själv har jag platsgaranti till den kurs jag sökt, inom mitt program 🙂

      Lycka till, och njut av att inte gå på uni för tillfället. Jag är ett sönderstressat nervvrak, skolan slutar på torsdag! ?

      Jag är i samma sits! Är 48 år och har sökt in på en 3.5 årig utbildning. VILL. KOMMA. IN.

    Ni som kejsarsnittats, hur långt ned är erat ärr?

    Mitt snitt (akutsnitt) är precis i hårkanten. Vissa hårstrån är till och med ovanför snittet. Snittet kommer ju lätt döljas av trosorna och det kommer aldrig synas ens på badstranden, är ju tacksam för det (inte för att ett ärr högre upp hade spelat större roll). Känns dock som att mitt ärr är väldigt långt ned, eller?! Många jag känner har sina ärr betydligt högre upp. Så pass att trosor och ibland även byxor inte täcker ärret.

      Har inga problem med mitt ärr eller läkningen. Frågar bara av ren nyfikenhet då jag tycker mitt ärr är ovanligt långt ned.

      Eller så har du hög mus som går upp på magen?

      Jag har mitt ärr väldigt långt ner precis som både min mamma och syrra 🙂

      Mitt sitter superlångt ner, skulle inte kunna sitta längre ner, då hade de sliceat upp fittan ??

      Hade planerat snitt. En cm över hårkanten och cirka 10 cm långt. Det är jättefint och har aldrig haft problem med det.

        Oj! Bara 10 cm! Mätte precis och mitt är nästan 25 cm! Flickan var 49,5 cm och vägde 3540g (dvs ganska prick genomsnittsstorlek). Jag är ganska kort och liten i kroppen och min mage/SF-måttet följde medelkurvan. Kanske större snitt gjordes då det var akut? Oavsett så intressant att höra hur olika det kan vara.

          Ja, det är inte mer än så. Mitt barn var 55 cm och vägde 3.5 ?

          Jag upplevande mitt snitt väldigt lugnt och kontrollerat. En bra upplevelse. De häftade ihop såret och sedan tejp.

          Precis, vid akuta snitt vågar inte läkaren chansa, utan då gör man ett större snitt för attvara säker på att man får ut barnet på en gång!

          Oj vad långt! Mitt är ca 9-10 cm och dottern var 50 cm, 3600 g. Då var mitt ändå urakut under narkos så det estetiska var nog inte prio. Det är så himla litet, är så förvånad.

      Mitt är under troskanten

        Fast du kan ju ha höga trosor…

          Ja okej men precis ovanför var Venusberget slutar då?? Eller typ där könshåret slutar, ev lite under.. är ca 8 cm brett (har haft 2 snitt)

      Mitt är precis nedanför troskanten men inte ’ovanligt långt’ ner på något sätt 🙂 jag har snittats två ggr och andra gången snittade dem i det gamla ärret.

      Mitt ena är långt ner så att jag har lite hår ovanför (om det får växa fritt). Det andra är ca 5 cm ovanför det andra. Så fult!!

        Mitt akuta snitt är typ 3 cm ovanför hårkanten men döljs under trosorna. Det 11 cm långt och ut plockades en 5 kilo tjock heffaklump till bebis.

        Mitt är typ precis där troskanten går. Alltså ca 2 cm ovanför könshåret. Akut kejsarsnitt.

      Mitt sitter precis som ditt! Lite under hårväxtens början ? Mitt ärr är smalt och fint och ca 20cm långt, i samband med mitt snitt så lagades ena äggstocken och en cysta togs bort (två olika kirurgteam var redo under mitt planerade snitt) kanske därför det är lite längre än brukligt?

      Samma som du.

      Mitt är också så långt ned, akutsnitt här med. Sen med nr 2 tog dom samma ärr 🙂

    Daniel Redgert skriver på sin Instagram att han är stolt att äntligen presentera att Felice jankell ska vara deras surrogatmamma. Är det på riktigt eller ett skämt?

      Hoppas det är ett skämt…

      Det är riktigt sjukt i såfall. Hoppas för alla inblandades skull att det är ett sjukt skämt.

      Felice har skrivit på sin insta att Daniel ska döpa sin dotter till felice….
      Konstig grej att skämta om?

    Tips CamCam! Kolla in Myggans heeelt crazy bananas reklaminlägg om kattmat! Hur fan (ursäkta min franska) kan en betalande uppdragsgivare gå med på liknande skit? Det måste helt klart kvala in i top 10 bland det mest oprofessionella reklaminläggen någonsin. Rubriken!! Samma inkopierade stycke upprepas två gånger mm.

    Det här handlar inte om dyslexi. Inte på långa vägar!

    Hur kysser man en kille på rätt sätt?

      Just follow the flow. 🙂 Känn efter på hur han gör. Är det med eller utan tungan i halsen på varann? Små söta bit på läpparna? Du förstår.

      Finns det ens något rätt och fel? Har aldrig ens funderat på det

        Jo när min föra kille styrde tungan hela tiden åt vänster i min mun fattar ännu inte idag varför. ?

        Jo det finns ? jag har slutat dejta vissa efter första kyssen (typ 3dje dejten) då den varit så himla hemsk ? tur kan min man kyssas

        Japp, min sambo var som en bläckfisk i början och sög då fast sig på något vis. Jag har ett minne av att han ”rev” mig med tänderna också. Det har blivit bättre med åren, även om det återkommer ibland.

        En kvinna som jag kysstes med en gång slickade mig då och då runt munnen. Flera varv också innan hon fortsatte kyssas. Väldigt konstigt tyckte jag och inte ett dugg sexigt i mina ögon.

      Följ bara med, eller styr honom 🙂 gillar han inte att få tungan nerkörd i halsen, gör inte det. Annars är det inte alls svårt 🙂

      Min kille sticker ibland ut sin tunga kort och snabbt som en liten ödla, hatar när han gör det, hahaha!

        Hatar när killen kysser för hårt. Inget kul alls.

        Hahahaha usch

          Tänk på att gärna vara lite ”aktiv”. Kyss tillbaka, håll om honom lite/smek honom på ryggen etc. Bästa tipset är egentligen att slappna av och njuta av det hela ☺️

    Hej!
    Jag letar efter inspiration till ett skärgårdsbröllop. Har kollat pinterest och hashtags på instagram, men undrar om någon kan tipsa om en bra bröllopsblogg? ?

      Kolla Pinterest också ??

        Bra tips ?

          Hahahaha sorry!! ? Missade totalt ?

      Mitt tips är att kolla i bröllopstidningar!! Finns så du kan läsa genom Readly bland annat 🙂 Annars brukar de sälja ut gamla tidningar billigt på Röda Korset och liknande 🙂

      Kolla på saker som inte är bröllopsrelaterat, typ inrednings och modemagasin för att få inspiration. Vet inte vad du söker men jag tycker att det är mer inspirerande än bröllopsgrejer ?

        Tack för tipsen!
        Jag är ute efter dekorationer och vad man kan göra själv som inte är allt för komplicerat, ex. ljushållare, skyltar osv. Pinterest är ju bra men jag får lite panik på att allt känns så överambitiöst ?

          Och MYCKET! Jag började kika på Pinterest i veckan, för första gången, och blev typ… överväldigad. Jag ville ju bara ha lite tips till min nya hobby (bullet journal) och nu har jag beslutsångest deluxe för att det finns så mycket fint och jag inte vet var jag ska börja… ?

    Jag har så ont i hjärtat. Ni vet när man älskar sin man så oändligt mycket, men man samtidigt vet att det bara inte går längre? Vad ska jag ens göra. Jag älskar ju honom och han är allt jag någonsin har sökt och någonsin kommer att söka.

    Mina känslor har varit borta sedan några månader tillbaka och det kanske kan bero på att hans familj mobbar mig konstant (han har tyvärr inte kunnat hindra det och det har nått den punkten då han tycker att jag ska ”ignorera det” för att jag ”annars sätter honom i en väldigt ful sits, som han mår dåligt över, eftersom han aldrig kommer att lämna sin familj”..

    Jag-orkar-inte-mer. Vi har precis gift oss och flyttat till nybygge och planerade ett långt liv ihop med barn och massor glädje, men de senaste månaderna har jag mått extremt dåligt. Jag vet inte om det beror på honom (och hans familj) eller inte, men jag känner mig som en negativ, äcklig och ond människa när jag är med honom, medan jag kan mig fri, lycklig och glad när jag är med exempelvis min familj. Jag önskar så innerligt att jag visste varför det blev såhär. Jag önskar det gick att rädda men just nu känns allt bara som ett svart hål. Jag hatar helger eftersom vi tvingas umgås, och umgås kan vi inte göra. Prata kan vi inte heller, antingen är det han säger totalt ointressant (eller tvärtom) eller också bråkar vi bara för att vi är så oeniga.

    Tanken av att leva utan honom gör dock så ont. Kan det vara för att jag lever på ”gamla meriter” (vi har varit ett par i över 5 år och de första 4.5 åren har varit de bästa, mest lärorika och underbaraste åren i mitt liv).

      Kära du. Blir ledsen för din skull! Självklart är hans familj en stor del i detta. Om de är taskiga mot dig gör det dig ledsen och din man obekväm. Skicka Styrke kramar. Prata med honom? Säg som det är, du klara inte av det mer.

        Vad fin du är <3 Jag har pratat med honom om det, men han stänger av helt och hållet. Han får mig nästan att känna mig larvig och fånig med sina kommentarer. Han tycker att han redan har gjort allt han kan genom att prata med dem (ensam) om allt, men att de sedan inte har tagit det bra säger han är något som han inte har makt över. Jag bad honom då om att sluta umgås så mycket med folk (hans familj) som förnedrar, förolämpar och kränker hans fru, men då får jag oftast som svar att "det går inte, det är ju min familj" och "du överanalyserar. De är bara såna människor mot alla, inte bara mot dig." eller "ignorera det och tänk inte alls på dem".

          Om han inte lyssna på dig…så är han inte värd dig. Du verka så himla go, hoppas det ordna sig. Prata med din mamma, mammor bruka veta bäst. Eller kanske take a break ifrån varann för ett tag?

            Så fint sagt av dig. Du verkar också himla go’ som sitter och ens vill svara mig en sen lördag. <3

            Min mamma har endast sett hans fina sidor, så hon älskar typ honom mer än vad hon älskar mig och brukar säga att jag måste lyssna mer på honom och inte bråka med honom. Angående hans familj säger hon att jag bara kan låta bli att kontakta dem och på så sätt inte ha något med dem att göra, dock lite svårt när de ibland helt random kan stå utanför vår dörr (bjuder in sig själva) och liknande.

            Jag önskar vi hade kunnat ta en break ifrån varandra. Det kanske hade fått oss att inse ett och annat. Problemet är att jag inte har råd eller tid att hitta boende, och han vill inte flytta ut. Min egen familj bor i en helt annan stad (långt härifrån) – Det hade inte gått att pendla fram och tillbaka till jobb från deras hem. 🙁 Så jobbigt att boendesituation ska kunna påverka en så.

              Har ni funderat på att flytta till en annan stad så att ni får lite distans från hans familj? 🙂

              Har du några vänner i närheten? Du kanske kan sova hos dem ett tag. Säg en tid och så får ni båda känna efter. Vill han verkligen förlora dig pga hans familjs beteende? Om han genuint förklarar att du försvinner ur hans liv, och hur det skulle påverka honom, kanske de faktiskt kan anstränga sig. Har du pratat med familjen om detta?

              Sen undrar jag, du skriver att din familj bor långt borta – hur långt borta? Hur ofta ses ni? Pratas vid? Bor ni för dig en helt ny plats? Hur är ditt arbete? Ibland kan många ”mindre” saker (vill inte förminska något eller någon) bli mycket större när det blir många saker på samma gång. Är din man så som han brukade att vara mot dig eller har han ändrat på sig sedan ni gifte er?

          Men han fegar ju! Sjävklart låter man inte ens familj behandla ens partner dåligt, om de inte lyssnar på honom får han säga att han inte kan umgås med dem förrän de respekterar honom nog för att behandla hans partner OK.

          Det ÄR inte så himla svårt för en familj att sluts mobbas. De kan liksom bara låta bli att vara taskiga, det är jätteenkelt.

      Tycker du borde berätta för honom precis som du känner. Istället för att fundera själv och komma fram till ett beslut. Gör honom delaktig i dina tankar. Kanske blir det bättre av att prata. Eller inte men då kommer det inte som en chock för honom

      Så jobbigt det låter. Kanske prova familjerådgivning? Det skulle kunna hjälpa dig att bena ut om ert äktenskap går att rädda eller om det är bäst att lämna.

        Jag tycker man ska ge det en chans och gå på rådgivning.

      Gör slut. Livet är för kort och allt kommer ordna sig. Jag önskar jag hade avslutat mitt 9 åriga förhållande långt tidigare då kände jag mee hatade helgerna och såg fram emot att han skulle bort och jobba på veckorna. Gör slut både för din och hans skull.

      Är i samma sits, fast gift i 3 år och har en 7 månaders dotter tillsammans. Vet hur det känns. Det enda man kan göra är att ignonera familjen och prata om det med din man. Du behöver inte känna dig ond eller dålig på något sätt då det inte är ditt fel. Prata ut med din man, för det hans familj vill är att ni ska splittra. Det var det som gav mig styrka att försöka rädda förhållandet. Att inte låta hans familj nå sitt mål. Jag älskade/ älskar min man, så jag ville inte att vi skulle lämna varandra och det fina vi hade byggt tillsammans pågrund av det hans familj gjorde. Vi flyttade långt ifrån dom, fick en dotter, och det är bra mellan oss. Visst hans familj mobbar mig fortfarande, men vi ses nästan aldrig så jag gör det inte till en stor grej nu. Hoppas allt blir bra, försök prata med varandra istället för att gå längre bort ifrån varandra, tänk på alla planer ni har för framtiden, skit i hans familj .

      Men usch vad hemskt! Mitt råd är parterapi innan du tar något beslut. Med en tredje och utomstående part kan ni få nytt ljus på problemen och hjälp med nya angreppssätt. Då kommer det inte stanna vid ”jag tänker inte lämna min familj”. Jag tror och hoppas att ni kam lösa detta och om det är som du beskriver, så är det ju inte omöjligt att om ni löser det så kommer ni också kunna se med lättare hjärtan på varandra. Kanske infinner sig kärleken igen, kanske inte. Men då har ni iallafall försökt. Lycka till!

      Men varför gifte du dig med honom i nöd och lust om problemet redan innan var ett faktum och du nu bara månader efter ångrar dig.

        Lite onödigt att döma sådär.
        If you don’t have anything nice to say don’t say anything at all…

          Döma? Jag frågar, jag hade känns mig grundlurad om jag var nygift och partnern ville skiljas efter några månader pg av något som funnits sedan innan.

      Känner igen mig något otroligt i det här. Går hemma och mår piss varje dag för att jag inte vill skiljas efter bara tre år, men kan inte stanna. Jag kan inte lämna honom, älskar honom och kommer aldrig någonsin hitta nån som är bättre, men just nu dör min insida så fort jag kommer hem. Har börja hata vår lägenhet. Jag tror inte ens han fattar hur dåligt jag mår och det senaste halv året har jag själv försökt rädda ett äktenskap som han knappt verkar veta är dåligt

        Fast inser du själv vad du skriver?
        Hur du mår i allt detta elände? Vem vill du behaga och till vilket pris?
        – Du mår piss, varje dag.
        – Du hatar erat gemensamma boende ( red flag deluxe!)
        – Du mår dåligt men han märker inte det, trots att jag trot att du hintat om det otaliga gånger.

        Jag vet att som utomstående är det ”lätt” att säga lämna och börja om. Men någonstans inser du att du är värd så mycket bättre. Att du vill vara lycklig. Hur kan bara du bestämma. Livet är för kort för att tänka på andra och sätta sig själv i andra hand, tiden läker sår.
        Varför inte prova? Du skriver att du älskar honom. Men samtidigt gör han dig olycklig. Kanske du behöver vara ensam ett tag och fundera och kanske ni hittar tillbaka? Eller så kommer du fram till vad DU behöver i ditt liv. Vem vet, det finns fler fiskar i havet så att säga.

    Min dotter har just kommit hem efter att ha studerat utomlands i ett år. Skall få rå om henne i en månad. Lycklig.

      Förstår dig! Min äldsta ska åka utomlands till hösten och jag är typ ledsen redan nu (han har flyttat hemifrån redan) men fyyy f-n vad jag saknar honom redan.. buähä…
      Njut av din dotter och säg att du är stolt över henne (vad hon än berättar) hehe…

      Själv är jag dottern som varit utomlands i ett år men kommer hem på måndag! Inte permanent dock, studierna börjar ju i höst igen, men ändå. Blev glad av din kommentar 🙂

      Det förstår jag. Jag befinner mig själv på utbytesstudier och åker hem på torsdag, framme på fredag. Jag har varit borta i 4,5 månad och både mina föräldrar och sambon längtar till dess att jag är hemma.

        Men du längtar inte efter dem? ?

    Kära du. Blir ledsen för din skull! Självklart är hans familj en stor del i detta. Om de är taskiga mot dig gör det dig ledsen och din man obekväm. Skicka Styrke kramar. Prata med honom? Säg som det är, du klara inte av det mer.

    Har precis fått reda på att jag har nickelallergi, så all eksem jag har på fingrarna är på grund av det. ?? nu undrar jag, hur lång tid tar det för eksemet att försvinna? Nu menar jag då jag ska sluta äta sånt som innehåller nickel etc.Har fått så fula fingrar på grund av eksemet, tur att det bara är på ena handen, vågar knappt ta fram den. Nu har även andra handet börjat klia o fåt en rodnad runt ringfingern. Kan inte ta av mig tingen för det svullnat upp. Nån som har nivkelallergi?

      Vilken mat innehåller nickel?

      Jag fick en kortisonsalva på recept p.g.a. överkänslig mot nickel, krom och något ytbehandlingsmedel. Med den gick det bort på tre dagar. Jag fick byta till nickeltestade nycklar och alla knappar i kläder, men det var typ det.

      Om du har ett ASSA lås kan du be om att få nickeltestade nycklar, om du inte redan har det. Prata med din hyresvärd, ta med ett läkarintyg, så hjälper dem dig.

          Aha, tack för tips!

          Och här är ett till – endast smycken i rent silver eller guld, inga billiga smycken från H&M helt enkelt. Om du kan ha piercings alls 🙂

        Tack för tipset förresten! Ska ringa upp hyresvärden på måndag!

      Ja men öronsnibbarna blir värre på mej änn fingrarna. Så jag skippar sådana örhängen. Blivit bättre änn för några år sedan.

    Behöver åka till london gatwick från landvetter. Dock finns det inga billiga flyg…några tips?

      Kollar Skyscanner? Flyg med byten? Flyg till annan flygplats i London och sen taxi?

      Ta Öresundståget till Köpenhamn och åk därifrån! 🙂

    Jag har en sån löjlig grej för mig.. ? min sambos ex är en sådan där vältränad instagrambrutta med långt fint hår, välsminkad och verkar alltid ha massa planer på g – som alla verkar ha på sociala medier… jag vet att hon har en ganska ful personlighet, varit otrogen flera gånger, sviker vänner och familj för sin egen skull osv… min kille vill absolut inte ha något med henne att göra.. ändå kan jag inte låta bli att känna mig svartsjuk mot henne!! förstår inte vrf, utseendet eller ganska välbetalt jobb? någon annan här som har SJUKT ONÖDIG avundsjuka på en partners ex?? ?

      Jag var helt galet svartsjuk i början, även fast min killes ex var allt annat än du beskriver. Så jag förstår dig absolut. Men försök att låta bli och besöka hennes profiler. Dessutom (som du säger) kan en insida göra en person riktigt, riktigt ful, vilket hon antagligen är för honom. Den man är tillsammans med brukar oftast vara världens vackraste enligt en själv, så jag antar du är allt och lite till (utseendesmässigt) för honom.

      Njut av att han är din, att han älskar dig och att ni kommer att leva ett fint och lyckligt liv ihop! Ha en fin helg <3

      Jag är! Och det grundar sig i att jag väldigt länge blev kallad för hans ex namn istället för mitt egna av hans pappa… Och då hade min kille haft en annan tjej emellan det också… Så hon jag blivit kallad för måste varit en stor del i min killes tidigare liv. Vilket kan såra, även fast det är mig han vill gifta sig med och skaffa barn med. Jag är dessutom den första han flyttat ihop med och köpt större grejer ihop med som t.ex. bilar osv… Ändå stör hon mig och avundsjukan kommer ibland ?

        Ibland kan det också bara vara så att man är van med ett namn.

        Min kusin var ihop med en tjej otroligt länge, varken jag eller resten av släkten tyckte att hon var någon höjdare (hon snackade otroligt mycket skit och älskade att skapa bråk), hon var dock den första ”seriösa”, så när de gjorde slut efter några år var man så van vid att hon var ”hans flickvän”. När han efter att ha haft några sommarfling och liknande ett tag äntligen hittade en snäll, seriös och ordentlig tjej – som han är seriös med – var det riktigt svårt för oss att inte kalla henne för Mia som den första tjejen hette. De äldre (min morfar exempelvis) har även svårt att skilja på sånt så han kallar den nya tjejen för Mia ibland. Jag kan förstå att det måste göra riktigt ont hos den som tar emot det (nya tjejen), men å andra sidan behöver det inte betyda att man har haft ett speciellt band till personen utan kan även bero på att man helt enkelt inte tänker över det. Sedan är det viktigaste även att han älskar dig och behandlar dig väl. <3

          Nu råkar jag ju veta att den tjejen var en stor del av familjen, precis som jag nu blivit! Och nu var det ju ett tag sen jag blev kallad för något annat än mig egna namn 🙂
          Älskar honom mer än allt och han älskar mig lika mycket (hoppas jag ?)! Lite avundsjuk kommer jag nog alltid vara på det där förhållandet av någon anledning ändå 🙂

      Snälla kolla inte vad hon håller på med på instagtam!! Det gör ju bara att må dåligt!

      Och kom ihåg att det är DIG din kille vill ha! ?

        Varför har man intresse av att stalka någon på IG om man vet av sig själv att man mår dåligt av det? ??
        Alltid funderat över det beteendet?
        Vet vissa människor som skapar falska konton för att följa sina ex för att få reda på om hen (ogillar ordet hen) har gift sig eller skaffat barn t ex).
        Move on liksom.

        Jag håller med Sofia här, han är med dig nu och hans ex just ett ex och det finns anledningar till det.

        Jag sitter just nu på andra sidan av detta scenario, mitt ex nya flickvän har stalkat mig på Instagram i över ett år. Första gången hon gillade en jättegammal bild trodde jag att det var ett misstag, men sen dess har hon fortsatt att gilla bilder och att kommentera genom att använda samma hashtaggs som jag en gång använde. De har nyligen förlovat sig och det vet jag enbart pga att hon kommenterade #futurehusband på en av mina fyra år gamla bilder, och när hon tillslut började skriva till mig så blockade jag henne.

        Jag och mitt ex gjorde slut för snart tre år sen, vi har ingen kontakt alls sedan 2 1/2 år tillbaks, vi bägge har nya partners, jag önskar bara att hon lämnar mig ifred.

    Igår var jag väldigt nere och skrev om det, idag vill jag istället skriva att jag är en av några finalister att vinna en resa utomlands för 2 genom en tävling på instagram! Vilket är väldigt kul! 🙂 Nu till min fråga…

    Om ni vann en resa för 2 till ett barn och soligt land, vem skulle ni bjuda med? Familjemedlem? Bästa kompisen? Eller kanske er partner? Eller någon annan? 🙂

      Partner om jag hade en, annars bästa kompisen. Sen hade jag valt brorsan

      Ska såklart stå VARMT och soligt, inte barn… haha ?

      Någon kompis som man vet att skulle gilla just en sån semester… Kanske ett extra plus att välja någon som man vet kanske annars kan komma iväg på en resa!

    På vilket sätt spårade gårdagens Öppet Spår ur?

      Raderad av Cam.

        Ja, folk tål inte att andra ifrågasätter deras val som de själva skriver och beklagar sig om

          Beror på hur man ifrågasätter. Gör man det på taskigt sätt är det jäkla fult.

        Nej det där var en riktigt taskig vinkling. Hon blev verkligen påhoppad i en situation där hon var väldigt skör. Hon hade det jobbigt med fertilitetsutredning och barnlängtan, fått dåliga besked och sen hade hon en allmänt pissig dag när hon likt andra studenter bara fick några få tusenlappar denna månad, samtidigt som sambon inte hade fått ihop så många timmars jobb denna månad. Det folk läste var snarare ”vi har absolut inga pengar, inga framtidsutsikter och vi ska skaffa barn” och blev riktigt otrevliga stundvis. Det gjorde riktigt ont att läsa.

        Bra Cam att du säger ifrån!

          så trött på att höra om hur folk pg av olika orsaker inte kan gå ner i vikt, samma sak som Booken sagt i 10 år men tydligen handlade det inte om annat än för stort kaloriintag och för få timmars intensiv motion när allt kom till kritan

            Jag har ett himla bra tips till dig för att du ska slippa detta problem! Sluta lyssna/läs om det! ?

          Så camcam ifrån bra i så fall. Det gjorde min kväll faktiskt.

          Dig muppen litar jag dock inte på för påhopp är inte alltid vad ni som skriker påhopp är. Påhopp är tex lömskt angrepp eller att säga till någon att den är ful och fet eller liknande.
          Att säga att personens ekonomi ej verkar vara lämplig för att planera familj med är knappast påhopp

            Nej det håller jag verkligen med om, Anonym.

            Jaja, hursom så hoppas jag bara att tjejen inte lät det dra ner henne och att hon har ett bra stöd i vänner och familj IRL.

              Bellamuppen fint skrivet av dej.

            Man kan tänka på HUR man säger något oxh så måste man tänka på effekten om fet redan finns 7 svar som pekar ut samma sak.

            Sen sa hon ju att deras ekonomi var OK ändå (jag kunde tycka det kändes jobbigt som student att bara ha et t par hundralappar kvar på kontot juni pga lågt CSN och ingen lön än, men jag jag hade ju ett sparkonto, bara att det alltid är jobbigt att ta från det) Och då borde folk helt enkelt accepterat hennes svar och inte fortsatt.

            Det handlar om att inte göra människor illa.

            Sen ska man kanske ha varit barnlös själv eller levt med en sjukdom som hör att det är svårt att få barn innan man säger åt någon att väna 7 år pga ekonomin. Eller iaf ha lite ödmjukhet inför att alla inte har samma förutsättningar att planera in barn i kalendern.

        Är de kommentarerna borttagna?

          Verkar så, försökte gå tillbaka och läsa

          Ja

      Jo, hon blev utsatt för reba påhopp!! Emelie, om du läser detta, icke troligt då jag är efter på ös, önskar er verkligen all lycka, och det kommer att lösa sig. Jobb medan man studerar finns alltid i Sverige, ang fertilitetsfrågan så finns många alternativ som ger god chans till att det blir ett lyckligt besked någon dag. Det viktiga är att du o din sambo har varandra och att du kommit in på en antagligen (4 år brukar vara bra utbildningar) bra utbildning. Ett steg i taget! Kram

    Säger man ”träkoja” eller ”trädkoja”? Trä som att den är gjord i trä eller träd som den sitter i. ?

      Sitter kojan uppe i ett träd är det en trädkoja. Sen brukar de förståss vara gjorda av trä. 🙂

      Trädkoja

      Jag säger ”träkoja” men skriver ”trädkoja” ?

        Ja… Det skulle jag och göra…

      Trädkoja.

    Är det någon som har varit på Phu Quoc i Vietnam, jag söker alla tips jag kan få. Bästa boendet, stranden, utflykten, maten etc?

      Jag har! Har för mig att hotellet hette Little sunshine eller något liknande, små bungalows ett stenkast från stranden! Längs stranden fanns många olika matställen, alla föll oss i smaken ?? Drömmer är att få åka tillbaka dit ☀️

        Äntligen någon där ute som varit där! Kul att du gillade det. Var du nöjd med hotellet?

          jättenöjd! inget att klaga på ? dock tre år sedan jag var där så mycket kan ha förändrats. det byggdes typ 50 nya hotell på en strand i närheten då.

      Fint vid stranden och på alla resorts. Typ ”barfota-strand”. Du kan gå hur långt som helst. Men ta ett ställe som ligger precis vid stranden. Tyvärr väldigt smutsigt och skräpigt så snart man kommer utanför hotellområdena. Slängs sopor längs vägarna etc.

      Om du letar shopping så finns det ingen…. Den sk ”huvudstaden” på ön var värd en promenad igenom, men mest fisk, fisk, fisk. Så snart man kom utanför shoppingstråken kändes det skumt…

      Otroligt billigt att äta och dricka. ”Lyckades inte göra av med mycket pengar…”.

      Värt ett besök och att göra några utflykter med taxi och chaufför/guide. Men chilla på stranden och de mysiga strandbarerna gjorde min resa.

        Tack snälla för era svar! Nu känner jag mig mer säker på vårt val, vi vill bara ha sol, bad och mysiga stunder tillsammans. ?

    Hur gör man för att säga något till en kompis utan att såra denna? Vi har arbetat med ett projekt tillsammans och mycket av det hon gjort är helt enkelt inte tillräckligt bra. Och det är inte bara min åsikt, utan jag har frågat i min familj och de tycker också att det inte är på en hög nivå. Men jag vill inte inskränka på henne. Jag vet själv att jag är en väldigt ”röd” person, därför är jag extra försiktig så jag inte ”tar över” och sårar någon. Jag är livrädd för att såra henne faktiskt. Hur ska jag göra på bästa sätt? Tycker det känns lite fult att bara ändra på det hon skrivit utan att säga något nämnligen…

      Men, är ni arbetskollegor eller vad menar du? Vad har din familj med detta att göra? Kanske kan du annars testa att hon gör jobbet och du skriver. Vad nu jobbet är. Skulle det vara en lösning? Jag brukar ändra texter hej vilt om de inte duger. Men jag brukar också vara tydlig med det från början (innan det ble ett problem) och då gäller det såklart åt båda hållen.

        Nej alltså vi studerar och det är ett grupparbete, vi ska skriva en lång text. Min familj är ganska insatt i just det ämne vi skriver om, därför frågade jag dem om råd!
        Ja, det är liksom det jag egentligen vill göra, men jag är rädd att trampa henne på tårna.

          Ok, då förstår jag. Då tyckte jag Emma nedan hade bra råd. Om man skriver dåligt är det ju svårt att ändra på. Man kommer liksom ingenstans med att ”säga till”.

          Men om jag har varit orolig att den andra ska bli stött så har jag sagt något i stil med ”jag hade tråkigt igår kväll så jag läste igenom vår text och gjorde lite justeringar så att det skulle flyta ihop bättre.”

      Prova säga att det inte känns som att texten hänger ihop? Som helhet alltså, antar att du också skrivit delar 🙂

      Att din familj håller med dig om att det inte är tillräckligt bra är ju kanske inte den mest objektiva bedömningen. Att man gör saker på olika sätt behöver inte betyda att det är dåligt/sämre än hur du hade gjort det. Men försök hitta konkret vad som inte håller måttet med hennes delar, sjukt taskigt att bara säga ”din text är dålig” för då är det helt omöjligt att veta vad som ska ändras på. T.ex. är det meningsuppbyggnaden/grammatiken så kan du säga ”läste igenom lite snabbt och tror att det har blivit lite grammatiska slarvfel i vår text (alltså inte bara hennes del), ska vi gå igenom tillsammans och ändra så vi inte missar nåt?”, är det dåligt uppbyggt med fakta så säg att du tror att argumenten behöver vara lite mer underbyggda osv. Eller vänta helt enkelt på bedömning från handledaren, se vad hen säger så kan ni ändra tillsammans sen.

        Nej kanske inte, men de (min bror) visste faktiskt inte vad jag tyckte innan jag frågade 😉 ja, jag skulle aldrig säga ”din text är dålig”. Tack för hjälpen!

      Jag har skrivit uppsats nu och jag har höga krav på mig själv, vilka min uppsatspartner inte riktigt levde upp till rent språkligt. Det var inte dåligt – bara inte på den nivån jag ville. Istället för att säga det rakt ut sa jag bara ”Skulle du vilja läsa igenom mina delar och ändra om du ser något som är tokigt? Jag vill gärna även läsa dina delar också!”. På så sätt godkände hon ju att jag fick ändra i hennes delar, och hon fick ändra i mina. Det blev superbra till slut! 🙂

    God kväll bloggbevakningsgänget ?
    Ska man klämma finnar eller låta dem vara för att de ska försvinna så fort som möjligt?

      Beror på om de är färdigutvecklade eller inte! Kan du se det vita kan du klämma lite försiktigt, men inte annars. Det är iaf min rekommendation! 😉

        Eller hur. Vita finnar = klämma. Är ju som gjort för det, haha!

      Låt de vara! Rekommenderar aloe vera

      När de är ”mogna” (sjukaste ordet ever), gör ett litet hål först! Viktigt! Med en pincett eller nageln. Sen kan du klämma försiktigt.

        Eller så låter du acne/finne läka ut av sig självt??!

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/article23647907.ab

      Klämma!!!!

        ALDRIG klämma en finne! Det kan vara livsfarligt iom infektion.
        Att man ens VILL pilla/klämma är för mig en gåta men vi ju alla olika. Tänk på att det oftast blir ärr- hur snyggt?!

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/article23647907.ab

      Jag klämmer inte….
      Vad som är bäst vet jag inte dock 🙂

      Ok det är nog olika från person till person helt enkelt. Jag får väl testa båda sätten och se vilket som är snabbaste lösningen. Tack för inspel ?

      Du ska absolut lämna de ifred!! Vad är vitsen med att klämma dessa? Du kan få, beroende på var de sitter- infektion som sprider sig till hjärnan.
      Låt dem vara. Dessutom kan du få fula ärr. Många som ”pillat” eller har grov acne vittnar om gropar i ansiktet. Kanske i så roligt att gå omkring med resten av livet.

      https://www.aftonbladet.se/nyheter/article23647907.ab

        Sluta hets-länka en clickbait artikel från Aftonbladet… Man dör nog inte av att klämma finnas så länge man uppsöker sjukvård om det blir infekterat.

    Någon som käkar LCHF här? Stannar ni upp i viktnedgången vid mens? Gått ner 4 kilo (eller vatten kanske) på två veckor, så är supernöjd. Har ”bara” 14 kgs övervikt. Men man blir lätt bortskämd, och rädd att det ska stanna av.

      Yes, jag kör LCHF. Nej, jag upplever att jag går ner mer vi mens faktiskt. Vet inte varför, men min teori är att kroppen blir ju av med all vätska, blod osv. som lagrats i livmodern.

      Påtal om LCHF, jag har aldrig förstått hur man genom att äta fett (!?) kan tappa så mycket vikt. En kompis satt och stekte massor med bacon en morgon medan hon tydligen var på diet ”japp, jag har redan tappat 6 kilo” – Förstod ingenting tills hon berättade att det var LCHF, och då förstod jag fortfarande ingenting. Är det alltså en diet som går ut på att äta fett för att tappa.. fett? Hur?

      Ps. Jag ska inte ner i vikt. Men jag är nyfiken!

        Fett bränner fett. Jag personligen känner mig ständigt uppsväld av kolhydrater och ständigt ont i magen. Energikällan blir alltså då istället fett. 🙂

          Det här stämmer dock inte. Precis som vid all viktnedgång så går man ned i vikt för att man gör av med fler kalorier än vad man äter.

          Sen självklart, äter man mer fett så kommer en större del av ens energi att komma från fett eftersom att det är det som man äter. Precis som att om jag äter mer kolhydrater så kommer en större del av min energi från kolhydrater.

            Hrm jag tycker det du säger inte stämmer. Kroppen är inte som en maskin, det funkar inte så att det du inte gör av med lagras i form av fett. Tyvärr är detta den allmänna uppfattningen, men det är helt fel.
            Det som många inte tar i beräkning är att kolhydrater gör så insulin utsöndras. Insulin i sin tur stannar av fettförbränning och binder istället fett. Därför funkar LCHF, att äta massor av fett, eftersom man inte äter kolhydrater som kan binda fettet.
            Rekommenderar att läsa böcker om ämnet, det är skrämmande hur fel vi har i våra uppfattningar. Läs boken ”ett sötare blod” så kommer du definitivt ändra uppfattning! 😉

              Råder dig att att istället för att läsa böcker läsa forskning inom området. ”Du kommer definitivt ändra uppfattning.”

                Boken ett sötare blod är baserad på forskning. Men vad jag än säger kommer du väl ändå inte lyssna…

          Men blodfetterna måste ju bli höga? Samt att bacon är i kategorin processat kött väl? Rökt. Cancer

            Det är det som är så intressant. All forskning som hittils gjorts på människor som äter lågkolhydratskost samt äter mycket fett och bacon osv. har visat på att de har bra blodfetthalter!

        Meeeh, mitt svar försvann. Fett blir ens energikälla istället för kolhydrater. ”Om kosten innehåller mycket lite kolhydrater behöver kroppen gå över till att använda det lagrade kroppsfettet istället. Kroppen ställer om sig från kolhydratdrift till fettdrift.” är väl den bästa förklaringen. Sen får jag sjukt ont i magen av kolhydrater har jag märkt, känner mig ständigt uppblåst när jag äter det. Vet inte om LCHF funkar för alla dock.

        Finns det inga kolhydrater som kan öka insulinet som i sin tur binder fetter så blir fettet man äter inte till fett på kroppen! Fett är också mättande, ännu bättre! LCHF var verkligen det enda som funkade för mig ??

        Fett håller en mätt länge. Dock får man inte äta kolhydrater på Lchf (vilket gör det lite krångligare). Äter man vanlig varierad kost så förbränns kolhydrater och fett lagras i kroppen (om man inte äter pyttelite för då kanske fettet förbränns efter kolhydrater a). Äter man inga kolhydrater så tar kroppen av fettet och gör till energi istället, både fett man ätit och lagrat fett från kroppen. Så går man ner i fettvikt!

          Helt omöjligt att inte äta kolhydrater, men man ska ju hålla sig till 10-50 per dag (beroende på vilken variant man kör) 🙂

            Eller ah, säkert inte helt omöjligt men…

    Är det fler som inte får https://unv.is/isabellalowengrip.se att fungera? Det står bara att de inte kan hitta innehållet, vill helst inte ge henne klick och det har inte fungerat på ett par dagar. Andra bloggar går bra, däremot.

      Samma här. Det var så ett tag någon månad sedan och sen funkade det igen. Vänta ut det så borde det funka igen om några veckor

      Samma här

    https://www.svt.se/svts/article5738846.svt/BINARY/Uppdrag%20gransknings%20riktlinjer.pdf

    Riktlinjer för UG som diskuterats tidigare i dag.

    Tja… Vad säger man?

    Har mailat länken till UG eftersom de verkat glömt vissa saker.

    // Moa

    Är det någon som har testat 5:2? Några tips att kicka igång?

    Har precis läst ut Mosleys bok och på grund av inflammationer i kroppen vill jag testa. Inte för viktnedgång utan för min hälsas skull.

      Den metoden har ju några år på nacken och nyare rön indikerar att den typen av dieter kan bidra till diabetes mm.

        Ja om man är råtta och bara äter varannan dag, med 5:2 äter man 500 kalorier 2 dagar i veckan och som vanligt resten av veckan.
        Dom testade det på 200 diabetessjuka, och de flesta kunde sluta med sin diabetesmedicin.
        Läs på innan du sprider falsk fakta.

          Är det sant verkligen? Jag har förstått att 5:2 inte är farligt och att det ju ger effekten att man äter mindre kalorier vilket leder till viktnedgång (men det gör det också om man äter mindre kalorier utan fasta, men fasta är lättare för många) Men att de flesta diabetespatienter skulle kunna sluta med sin medeciner (insulin?) låter ju helt revolutionerande, kan det verkligen stämma?

          (”Läs på” är btw världens kassaste råd, det beror ju alltid på vilken information man väljer att läsa och vill man kan man alltid läsa på det som bekräftar vad man redan har för världsbild)

      Jag har och gillade det! Googla på dr Jason fung, han bloggar och gör youtube-videos om periodisk fasta (intermittent fasting). När jag körde skippade jag ibland all mat på mina fastedagar. Ett tips är att äta ett mål med de max 500kcal (tex till tidigt middag), jag föredrog att bli mätt en gång än att småäta typ ett äpple/morot var tredje timme.

      Jag körde i ett halvår och har kört några kortare kurer för att bli av med jul-vikt och sånna saker. Enklast för mig är att bara köra igång tvärt och bestämma att tex ”på måndagar och onsdagar skippar jag mat” och sen är det bara att köra

      Jag åt så över 1 år och gick ner 22 kg, det är lättare att äta 3 mål. Frukost, middag och något litet på kvällen.
      Nu äter jag mindre och håller vikten efter flera år.

    Ikväll mår jag dåligt för första gången på flera år. Jävla skit.

      Åh nej 🙁 Vill du berätta varför?

        Skräp till kille som inte hört av sig, trots aktiv på messenger, så jag försöker låta bli att tänka på det. Vi har bara setts en och en halv månad så det är ju whatever egentligen. Det går sådär

        Stressad över skolan. Stressad över pengar. Mellanblödning med p-piller. Har ingen att umgås med ikväll. Ungefär, haha. Det har varit en jävla skit vecka.

          🙁 Jag vet, ibland är allt skit. Jag är också sjukt stressad över skolan. Ändå verkar jag inte få mer gjort! ?

      Såna dagar behövs ibland för att uppskatta de bättre dagarna. Gråt ut, koka lite varm té, kryp under en filt och se en film. ❤️ kram!

        Jag kollar på säsong två av 13 reasons why, och blir triggad av våldtäkterna p.g.a. blev själv våldtagen. Ska stänga av när avsnittet är slut, det hjälper såklart inte.

        Tack! ❤

          ??

            ?me sending ??

          Hej Susawoo.
          Kanske våra namn är similar?
          Har ej sett serien du tittar på men har också blivit våldtagen samt övergrepp som barn. Vet inte varför jag ”outar” detta då jag står för min mail (fullständiga namn osv). Kände bara att.. Samhället har svikit mig, kanske dig också?
          Det som händer just nu, och sedan 10 år tillbaka är att jag straffar mig själv. Jag gjorde en polisanmälan. Vad tror du/ni hände? Det var min bästa väns pojkvän/fästman som på midsommar förgrep sig på mig när jag låg och sov.
          Ingen trodde på mig.
          Jag var i chock. Förlorade min vän. Båda dessa bytte skola medan jag efter sommarlovet fick försöka hålla huvudet högt. Trots att rykten gick. Förföljer mig än.
          Redan som barn var jag utsatt (fosterbarn) och jag vägrar acceptera sådant här! Har faktiskt ”räddat” jourbarn som bott hos ”oss”. Men fått så mycket skit för det.
          Kanske några av er som läser förstår vem jag är, jag bryr mig inte. Livet är tufft ibland, just nu försöker jag blicka framåt och katterna är mitt allt.

    Har blivit så jäkla ledsen idag (för att det var idag jag upptäckte det) av hur Cissi Wallin blivit behandlad. Känner faktiskt bara för att lägga mig ner och grina, men vad hjälper det??? Nån som känner likadant eller nån som har en idé om vad man kan göra???

      Jag känner likadant. Jag blev verkligen på riktigt ledsen. Så pass att min omgivning bad mig att rycka upp mig efter ett par timmar då jag var märkbart påverkad. Det är så åt helvete

        Ja, visst är det så?! Folk bara: ryck upp dig! Och man ba; näe, ikväll behöver jag faktiskt grina i 7 timmar för att världen är fucked up!!!!

      Jag började gråta när jag såg hennes intervju. Det där ifrågasättandet, att känna att man hade svar på saker man hört om sig själv men inte få chansen att bemöta, jag menar ett övergrepp är fucking värst, men det som fortfarande påverkar mitt dagliga liv tio år senare är ryktena och misstron det förde med sig. Så jävla nice när Cissi står på sig och säger ”ni säger dom här sakerna om mig, men ställer inte ens frågor om det”-typ.

        Jag grät när jag såg intervjun. Inte vackert, stilla tårar heller utan riktig rejäl fulgråt för jag blir så arg, ledsen och uppgiven på en gång!! ?

      Jag har jätte svårt för det här med Cissi och våldtäkten, hon säger att hon blev våldtagen, han säger att han är oskyldig, hon anmälde men för sent så inga bevis fanns (tyvärr vanligt vid våldtäkt). Blev inget åtal pga brist på bevis, 5 år efter anmälan skriver hon ut allt offentligt.
      Hur vet vi att hon säger sanningen? han kanske är oskyldig? Varför är hennes ord sanning och hans ord lögn? ingen annan verkar ha anmält honom för våldtäkt? han är inte tidigare dömd för det? han verkar vara en idiot med problem och beter sig som skit, men vem som talar sanning och vem som ljuger av dem ang våldtäkten är ju omöjligt att veta, så varför tror alla på hennes ord och inte hans som enda bevis?

      OBS: till alla som kommer få spel där ute på min kommentar, jag vet att våldtäkter sker, att det är ett stort problem i samhället, men bara för att en kvinna säg en sak och en man säger en annan sak är det ju inte automatiskt kvinnans ord som är sanning?

        Ja, för det är ju jättekul att hitta på att man har blivit våldtagen… Fattar inte vad du menar med ditt inlägg faktiskt?! Tro på Virtanen/Ramqvist om du vill då, men varför måste du skriva det här?!?

          Måste man stå på någons sida? jag kan inte säga vem som har rätt då ingen av dem verkar kunna visa bevis på vad som hände/inte hände, därför väljer jag att inte stå på någons sida, undrar bara hur alla som antar att hon talar sanning och han ljuger tänker i frågan, hur dem kan vara så säkra att hon talar sanning och han ljuger?

            Jag har själv blivit våldtagen. Skedde för ett antal år sedan men jag har inte anmält det. Varken jag eller han som våltog mig skulle kunna visa bevis på vad som hände/inte hände, dels för att det var såpass längesedan och att det bara var vi två där. Ord står emot ord. Han är inte tidigare dömd för något, familjefar med två barn. Att man inte är dömd för något är ingen garanti för att man inte är kapabel till sexualbrott.

            Jag hade aldrig modet eller orken att anmäla. De första personerna jag berättade om våltäkten för sa att det aldrig skulle skett om han varit nykter eller ”tänk på hans barn, stackars dem!”, så jag började känna att jag skulle vara ”the bad guy” om jag sa något. Så jag anmälde aldrig honom.

            Självklart tror jag på Cissis version av vad som hänt. Man har absolut ingenting att vinna på att ljuga om en våldtäkt. Tycker hon är otroligt modig som vågar göra det och önskar jag hade samma mod. Tyvärr gör ju denna misstro och det drevet som finns mot Cissi att man som offer blir ännu mer rädd för att anmäla av risk för att inte bli trodd.

              Heli synd att du inte vågar anmäla, även om det inte går att bevisa blir han kanske skrämd av anmälan så han inte vågar göra det igen. Och skulle han göra det igen och nästa person vågar anmäla direkt så kommer det ju finnas i hans bakgrund att han även vart misstänkt för våldtäkt tidigare vilket säkert då kan väga in i hans straff.

              Vid våldtäkt skulle jag aldrig tänka på barnen eller familjen, har han gjort ett allvarligt fel får han stå sitt kast vid anmälan, att det påverkar barnen och familjen är helt hans eget fel, du har ingen skuld i det!

              Jag skulle aldrig attackera cissi eller anklaga henne eller liknande, men jag skulle inte heller anklaga mannen för våldtäkt, då ingen av dem kan bevisa något jag inte heller säga vad som är sant.

    Ska jag pierca näsan? (inte septum) Jag har fått feeling för de, men samtidigt är rädd för vad alla andra ska tycka :-/

      Jag vill också göra det!!! Men grejen är att jag är för gammal (jodå, säkert 20 år äldre än dig) men jag vill, jag vill, jag vill…. (jag vill däremot inte bli förlamad i halva ansiktet..hehe..)

      Dom är redan så upptagna hur dom själv ser ut. Klart du ska göra det.

      Gör det om det är det du vill 🙂 spelar väl ingen roll vad andra tycker! Så länge det inte är emot några ”regler” eller så på jobbet!

      Gör det, kommer bli skitsnyggt 🙂

    Jag upplever att allt och alla som ser mig, allt från bekanta till totala främlingar, typ äcklas av mig. Det är nåt i blicken. Kan inte förklara. Nojar mig som tusan så fort nån gör någon viss grimas eller gör något visst med kroppen som jag tolkar på ett visst sätt.

    Någon annan här som stör sig så innerligt på hon Sassabassa som kommenterar överallt? Argghhh blir så irriterad!! (ja, lite orimligt kanska att orka bry sig men… 🙂 )

      Ja jag tycker hon beter sig riktigt korkad för att vara en vuxen person. Jag skäms varje gång jag ser hennes försök till att locka läsare genom idiotiskt överdrivna rubriker. Men en del för vad som helst för att få några läsare till till sina ointressanta bloggar om någon helt okänd person med problem.

      Men är det sant hon skriver. Tex om självmordsförsök. Hittar hon bara på är det ju hemskt.

        Vet inte om det är sant eller inte, jag har i protest inte gått in på hennes blogg haha. Men, av egna erfarenheter brukar man väl inte basunera ut att man gjort självmordsförsök för att få läsare? Tycker det förminskar allvaret i det hela 🙁

        Hon skriver med fet text en rubrik som tex

        Jag vill dö!!!!
        Jag försökte ta mitt liv!!!!
        Jag blir förföljd!!!!

        Sedan visat det sig att hon 1, skrivit tipsinlägg om hur man skriver smaskiga rubriker för att lura folk att läsa
        Eller så är rubriken gravt överdramatiserad och inlägget handlar om hur hon kände dig förföljd för typ 10 år sedan.
        Hon vill bli känd genom att skriva om sina psykiska sjukdomar och självmordsförsök som hon spammar alla tänkbara komentarsfält med

    Semestertips?
    Någon som vet vart man kan snorkla på västkusten? Gärna tips söder om Gbg

      På Amundön strax söder om Göteborg finns en snorklingsled i vattnet.

    Glass tips. Lidl har glass med walnötter. Så gott. En liter 25 kronor. Bland den godaste glass jag ätit. ??

      Tillverkare? Vad innehöll den mer?

        För lat att gå till kylen sorry. Kollade ej innehåll men så god.

          Ok… Men du ville tipsa om en glass som du ändå inte orkar kolla vad den heter ???

            Den heter walnötsglass. Herremingud. Räcker inte det. Är du i glass branschen. ?

              Nej, men jag gillar glass med nötter i. Så om någon (du) vill tipsa om en god glass innehållande valnötter så är det väl inte så konstigt om man frågar vilken tillverkare det är? Hur ska jag annars kunna gå till affären och köpa just den glassen du tipsar om? Det finns oftast flera olika glasstillverkare som har valnötter/nötter i glassen.

              Tråkig attityd att bli tjurig bara för att någon ställer följdfrågor. Var inte ditt syfte att just tipsa och därmed vilja att även andra smakar samma goda glass?

                Er glassgate fick mig att skratta högt ?❤

                  Kurt-Marias glassgate: Vill tipsa om en god glass, men blir sne när hon får frågan om vad det är för glass. Fullt rimligt. Heja!

                  Vem är denna kurt-maria som nämns titt som tätt här?

                Om du gillar glass med nötter i: Go Glass från Hjortkvarn har en gaaaalet god glass med jordnötssmak. Blir akutsugen nu när jag tänker på den haha. Hjortkvarn är en yttepytteliten håla som gör egen italiensk glass i massor av smaker. Finns längs riksväg 51. Men om man nu inte har vägarna förbi där har de en del återförsäljare. Tips om man åker förbi och hittar en god smak (man får smaka om man frågar!) är att köpa med glass i en frigolitförpackning. Glassen håller i 1,5 h utan kylväska. Fyfan vad gott. Kanske måste åka ditåt imorgon haha

                Ok dom har bara en glassbytta med walnötter. Nu vet du. Så nu behöver du inte go nuts ?

                Macadamia nut britle från Hägen Dazs är AMAZING!!! På riktigt, bästa!

          Vill tipsa om att ha glass i frysen, inte kylen…

            Hahahaha

    Jag köpte en dyr parfym på Åhléns online. Har haft samma parfym fast som jag fått i present och nu när den var slut beställde jag som sagt en ny online. MEN, jag upplever att parfymen sitter så kort tid. Det är EdP som brukar sitta länge. Inte för jag tror att de gett mig ett sämre exemplar, eller har de? Hur kan det skilja så mkt hur länge parfymen sitter!?

    Man har ju hört folk som beställt från andra sajter som fått hem parfymer som tappar doften direkt. Tänker mig dock att Åhléns inte borde fiffla?

      Det är som du säger EdP står för eu de perfume eller något sånt, alltså mer koncentrerad, dyrare och sitter längre. EdT Eudetoilette är lite flyktigare parfym, sitter inte lika länge. Kolla efter EdP nästa gång du handlar 🙂

        Ja jag köpte som sagt EdP och jag upplever att doften försvinner misstänksamt snabbt. Samma flaska (och parfym) som nu är slut höll betydligt längre.

        Häromdagen köpte jag en Edp från Givenchy. Då det var en present fick det kosta vad det kosta ville ( 1065:-). Aldrig själv ägt sådan dyr parfym, däremot har jag cremér för ca 2800:-.
        Är medlem på KICKS så det gynnar mig i slutändan plus att jag alltid står på mig och ber om gratisprover.
        Nu är ju parfymen tänkt till mammas svägerska som fyller år nästa vecka. Skulle aldrig köpa en Edt då de doftar mindre samt tar slut fortare. Man får vad man betalar för.

      Parfym sitter längst. Och är ju dyrast. Men för det behöver den inte ha så stark doft. Oj vad kul att köpa ny parfym.

      Vad jag har fått berättat för mig är det skillnad på edp och edp. Edp från kändisar är mindre bra, edp från Chanel och liknande är bättre. Någon som vet något liknande?

        Intressant. Och det låter inte heller osannolikt. Kändisparfymer är allmänt dåliga tycker jag.

        Parfymen jag köpte var Lancome så inte det sämsta märket direkt…

          Om jag förstått det rätt så är det precis samma parfym men den nya håller inte lika länge? Låter jätte konstigt, men de kanske formulerat om den? Testa en tester i butik o testa din egen på andra armen och jämför. Du kanske fått ett dåligt exemplar. Ibland ändrar dofttillverkare små marginaler i parfymen utan att ”göra om” den för allmänheten, det är rätt vanligt inom parfymindustrin. Sen påverkar väder parfym jätte mycket. Vissa parfymer går inte ihop med vissa temperaturer. Sen kan din hud också reagera annorlunda pga olika omständigheter, om du är torr sitter parfym sämre, om du svettas likaså. Om man använder duschkreme som är uttorkande brukar parfym även sittta sämre.. som sagt det kan vara lite olika saker..

    Vet inte varför jag vill veta, men kan ni berätta om era äckligaste (o)vanor?

    Jag kan börja.

    Ibland när jag är ensam hemma petar jag mig i näsan och torkar av mig under soffbordet ??? I know, skitäckligt. Tur att man är anonym härinne ?

      Haha jag brukade torka av snorkråkorna på sidan av soffan när jag var ca 10 år. Skitäckligt ju! 😀

        Det gjorde jag också! Tills jag fick den oväntad insikten att de blev kvar där, haha.

      Jag drar mig inte för att prutta. Såklart inte på jobbet eller bland människor men lätt när jag är ensam hemma. Även när sambon är hemma men så tyst som det går.

        Jag och min kille brukar prutta ikapp på kvällarna efter att man hållet sig hela dagen ? vi har skit kul åt det?

      Den svarar jag inte på. Pass. ?

      Min lillasyster brukade peta sina snorkråkor på tapeten brevid sin säng när hon var liten. Fyfan så den väggen såg ut när det blev dags att tapetsera om sen..
      Förutom att jag brukar kissa i duschen (kanske inte så ovanligt) så kan jag inte komma på något annat snusk jag har för mig. Haha!

        Varför tycker folk att det skulle vara fel att kissa i duschen?

        Har alltid undrat varför folk tycker det är äckligt att man kissar i duschen? ?

        Nää haha jag har något gemensamt med din lillasyster??

        Haha det gjorde jag också, men bara när jag sov hos min pappa och hans flickvän. Av någon märklig anledning, hmm… Men hur som, för något år sedan satt den där flickvännen och berättade om hur mycket snor min lillebror hade torkat av på tapeten vid hans säng… Bara det att det ju var jag som sov i den sängen när jag var hos pappa ?. Så himla roligt. Nu kanske han OCKSÅ gjorde så, men tror faktiskt inte det. Jag sa ingenting. Men ibland tänker jag på det där och undrar om jag ska säga att det var jag som gjorde så haha

      Ibland när jag ligger i sängen och ska sova stör jag mig på att tånaglarna rivs, så då river jag av dem men pallar aldrig gå upp och slänga dem utan lägger dem på sängbordet. Sen glömmer jag alltid bort det i typ 1 vecka tills jag hittar gamla torkade äckliga tånaglar på sängbordet haha

        Hahahah fyfan, så kan jag göra med blåsor. Såna vattenfyllda, när dom torkar är det ren njutning att dra av och lämna någonstans ??

      Torka av???????????????? Själv äter jag upp både kråkor, snor, sårskorpor och var

        Åh fy fan???

        Eughh haha

        Var har jag nog aldrig ätit… Men resten….

          Pormaskar och finnar är mums det med

            Ni trollar va?????????

              Inte det minsta, en sjukt mysig vana

      Jag äter upp dem… Har insett att det är ngt av det äckligaste folk vet ? så det är inget jag brukar berätta.

      När jag var liten bet jag på tånaglarna… Nu mer är jag inte lika vig för det, och naglarna är lite för tjocka oxå (gissar att detta oxå är ngt vissa skulle få slag av)

        åh var också en tånagelbitare när jag var ung och vig ?

          🙂
          Jag når stortån… Men de naglarna har blivit lite för tjocka att knapra på 😉 och känner väl inte riktigt behovet heller.

      Haha, jag äter dem, såklart när ingen ser. Kissar i duschen. Delar glass med min katt. Kan ibland ha samma trosor två-tre dagar i rad. Ungefär det 🙂

        Shit, ni verkar vara en del som äter upp era snorkråkor ? No judgement, får jag fråga av nyfikenhet varför ni gör det? Är det gott?

          Äter både snorkråkor och sårskorpor. Gammal vana från barndomen I guess.
          Brukar sitta och typ snyta fram kråkorna längst fram i näsan så jag kan pilla ut dem. Låg och gjorde det när jag låg stora skeden med sambon, råkade blåsa lite hårt och världens kråka landade på hans rygg.
          Han, lika delar sömndrucken och chockad: ”Snöt du dig på din rygg…?’
          Jag, med världens minst övertygande tillika övertygade röst: ”Nääääääeeeeeee…?”
          Sen garvade vi typ i en timme och det är ännu ett stående skämt mellan oss.

          Har inte gjort det på så länge jag kan minnas, men får liksom flashbacks på smaken när jag ser mina barn peta i sig…

          Dålig vana kanske…. Som att bita på naglarna… Men äckliga är dom ju inte….

            Jag får riktiga hulkningar av detta. Dömer inte, alla gör väl mer eller mindre äckliga grejer men just detta har jag personligen så extremt svårt för. Hade nog kunnat spy om jag såg någon gör det

            Sjukaste jag läst. Äta snor? Lägga det under soffbordet? Fyfan va vidrigt. Jag kan inte ens röra mig i näsan o skulle jag vara tvungen skulle jag tvättat händerna flera ggr. Blä

    ASPERGER

    Vi gifter oss om åtta veckor (woohoo). Min fjortonåriga kusin har asperger och hon är redan nervös över hur hon ska klara av bröllopet. Vi har gjort en speciell inbjudan till henne, med bilder på kyrkan, lokalen osv. Hon har fått schemat för kvällen och en länk till bandet som ska spela, så att hon kan lyssna innan.
    Hur kan vi underlätta ytterligare för henne?

      Hej. Jobbar med ungdomar mef npf. Ni kan förbereda henne på vilka som kommer. Tänka på så hon sitter vid ett bord med människor hon är trygg med ( så hon slipper småprat mm som tar socialenergi mm), se till så det finns ett lugnt utrymme hon kan dra sig tillbaka till vid behov.
      Finns det möjlighet att ni besöker lokalen o kyrkan innan( om hon inte varit där) så gör det. Det här med vad man ska ha på sig vid sådana tillfällen kan också vara stressande.
      Grattis till bröllopet ?

        Tack för fina tips 🙂
        Tyvärr bor hon i Danmark, så att besöka i förhand går inte. Därav bilderna jag skickat. Jag ska tänka på bordsplaceringen och fortsätta ha nära kontakt med henne och hennes familj. Tack igen 🙂

      Så fint att ni gjort en specialinbjudan! Jag arbetar på LSS-boende för ungdomar med varierande grad av autism och vi använder bildscheman dagligen med våra ungdomar. Alla med autism är ju olika med tänker spontant att bildschema och länk till bandet är tillräckligt. Att anhöriga etc pratar regelbundet om bröllopet nu innan kan nog också hjälpa till att avdramatisera det. Och att de som pratar om det framhäver de saker som är extra positiva med händelsen just för ungdomen. Vissa kanske tycker att det ska bli roligt att det finns ballonger och blommor där, andra att de kommer få tårta. Så att prata om det regelbundet veckorna innan det sker är mitt tips 🙂

        Tack för fina tips 🙂

      Vad fint att ni tar er tid att få henne att känna sig bekväm, samtidigt som ni har fullt upp med planeringen av själva bröllpet. Hoppas ni får en underbar dag och lever lyckliga resten av era dagar ❤

        Tack snälla :,)

      Fy fan vad fint med specialinbjudan och att ni vill underlätta för kusinen, fler som er så bryts normerna sakta men säkert ner och vi kan få ett mer individsanpassat samhälle ?❤️.

    Idag på jobbet fick jag utskällning efter utskällning när jag inte gjort något fel. Arbetar som personlig assistent och det var kundens mamma som skällde på mig. Har gråtit flera gånger (och jag gråter inte särskilt lätt) och jag vet inte vad jag ska göra. Hennes humör har varit uselt de senaste månaderna men idag var det värre än någonsin. Vi assistenter har tagit upp hennes humör flera gånger men hon bättrar inte sig. Jag har sån sjuk ångest över att gå till jobbet imorgon och vill bara säga upp mig. Jag älskar mitt jobb annars så jag vet inte vad jag ska göra. Liksom varje liten grej man gör eller inte gör lackar hon över. Som idag när jag berättade en saga för kunden och det tog 5 min längre än planerat. Åååhh jag svamlar och är nära gråten hela tiden

      Då är det kanske dags att göra något åt problemet. I alla jobb, oavsett yrke så är det kunden som ger en lön MEN ingen ska behöva stå ut med att få så mycket skäll att man grinar. Spelar ingen roll om du jobbar på ica, kundcenter, på restaurang eller som personlig assistent. Stå upp för dig själv!
      Antingen säger du ifrån till mamman, lyssnar hon inte så tar du tag med chefen och säger att detta är ett arbetsmiljöproblem. Anlita facket och skaffa hjälp. Agera för din egen hälsa. Hade jag haft en olämplig gäst på min restaurang så hade jag sagt ifrån, det är min arbetsplats. Ja det är deras vardag och din arbetsplats så det krävs ömsesidig respekt faktiskt, från mamman också.

      Ta upp det med chefen. Är en arbetsmiljöfråga. Vissa saker är inte okej och man ska inte behöva ta dem

      Det låter som en arbetsmiljöfråga. Ta upp det med chefen eller motsvarande HR-chef. Beteendet från mamman är helt enkelt oacceptabelt och din arbetssituation är ohållbar.

        Livet som personlig assistent 🙂 byt jobb!

      Definitivt en arbetsmiljöfråga. Hade en sådan mamma jag med till en brukare jag jobbade med för många år sedan. Kärringen var totalt galen – bad oss laga vissa rätter för att sedan hälla ut dem i vasken när vi gått för dagen (för de ej smakade exakt som hennes), vi hade loggbok där vi fick förs in allt på minuten vad vi gjorde, hon stod och spionerade in i lägenheten med kikare (vuxen brukare, mamman bodde i höghuset mitt emot). Vi tog upp det med cheferna men de var flata som tusan. Jag sa upp mig till sist, hon slängde ut mig direkt när hon fick reda på det för att hon blev sur trots att jag hade uppsägningstid kvar. Ser än idag, måååånga år senare, konstanta annonser där de söker ny personal till denna brukare, behöver inte direkt fundera läge till anledningen till denna personalomsättning direkt.

    Jag är extremt flygrädd och ska flyga till Spanien med familjen imorgon. Vilka är era bästa tips? Obs alltså livrädd inte ”bara” att jag tycker det är obehagligt.

      Jag vet inte men berätta till personalen. Själv tar jag ett glas vin typ. Gillar inte att flyga heller. Hoppas det går bra.

      be attfå lugnande tabletter utskrivna. Det får min flygrädda mamma

        Sorry. Missade att det var imorgon. Prata med flygvärdinnorna och berätta om din rädsla. De är fina och vet hur de ska lugna dig.

      Vet många som pratat med personalen på flyget och då fått träffa piloten. Det kanske kan vara skönt, att få ett ansikte på den som ska styra planet och få en bild av att hen verkar lugn och kan sin sak.

      Sitt på platsen vid gången, ha med ipad eller liknande med bra hörlurar. Bunkra upp med feelgood/komedi-filmer och enkla men distraherande spel som patiens, mahjong, ”slide puzzles” (kommer vid min själ inte på vad det heter på svenska, upplys mig den som vet…), osv. Försök att ha inställningen att du, oavsett hur du mår eller reagerar, ändå kommer att komma fram och landa på marken igen. Då kan du också försöka att aktivt ”välja” hur du hanterar situationen: antingen kan du få panik, ångest och må piss och på så sätt göra det till en ännu mer otrevlig upplevelse. Eller, så kan du finna dig i att du är på planet och att det kommer vara så de kommande 3-4 timmarna, men att det inte kommer bli mer behagligt och gå snabbare för att du hispar upp dig. Helt enkelt försöka ta lite kontroll över situationen.

        Stig H Olsson! Älskar ditt namn!!

      Fd livrädd för flyg men som nu flyger själv! Detta har funkat för mig. Jag kommer alltid sent till flygplatsen, så sent som möjligt, mindre tid att tänka. Men vissa vill istället va ute i god tid för att inte nehöva stressa. Jag kollar aldrig på själva flygplanet från gaten eller om man går ombord från marken, tittar bara ner i marken/golvet när jag går på. Bokar alltid platsen vid gången. Sätter mig avslappnat, har inte benen i kors och lägger händerna i knät så att axlarna kommer ner, om man är spänd är det lättare att drabbas av ångest och panik tycker jag. Andas lugnt, djupa andetag. Öronproppar tycker jag hjälper. Köper nån lyxig tidning jag aldrig skulle unnat mig annars och läser den. Kollar på flygvärdinnorna! Om de ser lugna ut och serverar kaffe som vanligt är allt nog ok. Lycka till!

    Alltså, ge mig tips på hur man ska plugga? Har min sista (och första sals)-tenta för detta året nästa vecka och håller på att få fullständig panik. Känner mig så sjukt omotiverad, apatisk och stressad. Vill så gärna klara denna men jag stänger liksom bara ner. Någon som har tips på hur man kan strukturera sitt läsande så att man faktiskt kommer ihåg något av det man läser?

      Är mitt uppe i tentaperiod själv så I feel your pain! Men har klarat av 4 år på uni (1 kvar!) och här är mina bästa tips:
      1. Gör upp en realistisk tidsplan för vad du ska hinna med under veckan. Varje dag gör du sedan en lista med punkter att bocka av. Gärna ganska detaljerad för man lurar hjärnan lite och känner sig duktig när man får kryssa för fler och fler punkter hehe. Här är det dock viktigt att inte tro att man är övermänsklig och klarar av att memorera 10 kapitel per dag utan sätt en rimlig nivå
      2. Detta är ju lite olika beroende på vad du pluggar men för mig som har flera olika områden på samma tenta är det viktigt att gå vidare även om jag inte hunnit med allt från dagen innan – bättre att ha rätt bra koll på alla områden än superkoll på färre. Gå sedan tillbaka och repetera det du inte hunnit med om du får tid över
      3. Om du som jag är lättdistraherad är det superbra med alarm. Sätter alarm på 45 min och sedan alarm för paus 15 min (här kan man ju dela upp som man vill, kanske 30/10, 20/5). Det är inte så jobbigt att fokusera i 45 min för då är det inte så långt innan man ”får” läsa bloggar/kolla insta/koka kaffe osv. och man slipper små avbrott som stör koncentrationen. Sedan lägger jag in en längre paus för lunch och en nån gång på eftermiddagen
      4. Anteckna medan du läser, att skriva något är som att läsa det 3 gånger. Jättesvårt att komma ihåg bara av att läsa! Ännu bättre för mig är att rita bilder/göra mindmaps, så att man liksom kan ”hänga upp” kunskapen på nåt i huvudet
      5. Gör så många gamla tentor/övningsuppgifter du kan! Jättebra att se vad som brukar komma (så man kan prioritera om man inte hinner med att plugga på allt) och hur frågorna ställs

      Hoppas något av det här kan hjälpa, och lycka till!!

      Finns så många olika sätt.
      – Jag gillar att färgkodade med post-it lappar och såna där små flikar för att skriva minnesanteckningar.
      – Hitta ett sätt att dela in olika områden i kategorier som gör det lättare för dig att sortera.
      – Gör ramsor – ju fånigare desto bättre – över saker som känns kluriga att komma ihåg. Tack vare ”USA kl 2” kommer tex jag ihåg att berggrunden vid Kinnekulle är urberg, sandsten, alunskiffer, kalksten, lerskiffer, diabas.
      – Jobba med associationer. Du kan tex sitta i olika rum eller på olika platser samtidigt som du läser vissa specifika stycken.
      – ta många pauser
      – lägg undan mobilen när du läser
      – hitta en pluggkompis

      Skriv summeringar av det du läser, gärna med olika färger på pennorna. Gå sen igenom dina anteckningar. Det brukade funka för mig. Lycka till!

      Tack för tipsen!!! Ni är bäst <3

    Vill bara skriva en liten rad gällande tips på ångestlindring. För ett tag sedan tipsade jag om appen Plague Inc, som funkade skitbra som distraktion när jag fick ångest. Nu har jag hittat nåt ännu bättre – The Sims 4! Funkar bättre än all medicin i världen och pluspoäng för att få känna sig som 9 år igen (var besatt av The Sims som yngre).

      För mig funkar spelet Stardew Valley jättebra 🙂
      (dock bara till lätt/medelångest. Vid svår ångest och panikattacker funkar ingenting.)

        Jo nyp mellan tummen och pekfingret. Där finns ett område som är känsligt. Har haft svår oro efter dödsfall. Och fått lära mej att nypa. Gör så ont att efter ett tag har ångesten gott bort. Prova.

          Ber om ursäkt, skulle ha skrivit ” Vid svår ångest och panikattacker funkar ingenting för mig.”
          Bra att du hittat något som funkar för dig 🙂

            Har du lust att utveckla/berätta mer? Hur länge man ska nypa osv.

          Intressant, ska absolut prova!

      Snart kommer Seasons-expansionen dessutom, tagga 😀

      Haha eller hur! Nu väntar jag på Årstider som släpps 22 juni och jag kan aldrig spela sims när jag har något att se fram emot. Men lindrar min ångest med Mario Odyssey och Homescapes på mobilen!

      Älskar the Sims men är rädd att bli fast i det så ahar inte spelat på fem år. Jag har liksom inte tid att bygga intriger och familjehemligheter och klättra i karriären till halv två på natten längre…

        Haha jag är redan fast (igen)! För några dagar sedan fick min sambo mer eller mindre slita datorn ur händerna på mig när klockan närmade sig 04.30…. inte mitt stoltaste ögonblick direkt. Men, hellre det än kronisk ångest försöker jag tänka ?

        tröttnade när sims 4 kom ut, det var bara så dåligt 🙁

    Skål för att bella inte vann några priser på guldtuben

    Det är mors dag imorgon. Har ni köpt något till er mamma? 🙂

      Ja, ett par örhängen! Dock jobbar jag hela dagen så hon får det på kvällen. Annars brukar vi alltid fira det på morgonen (bor hemma).

      Nej, hon fyllde år förra veckan så hon fick allt då, haha. Hon tycker dessutom att mors dag är trams.
      Till svärmor har vi fixat blombud. Hon går igenom en jobbig separation, så vi gör vad vi kan, trots att vi bor långt ifrån varandra. Hon äääälskar blommor, så vi hoppas att vi kan muntra upp lite.

      Har skickat blomsterbud

      Nej. Vi har aldrig firat mors dag, på mammas egen begäran då hon tycker att det är en tramsig dag

        Inte än! Plockat liljekonvaljer, hennes favoritblomma, eftersom hon inte hittar där hon bor. Sedan köper jag bara lite gott åt na som hon kan mumsa på på kvällen sen samt en trisslott eller 2. Vi är fattiga båda 2 ?

      Har köpt en blombukett och konsertbiljetter ?

      Jag har köpt en bukett blommor och ett par örhängen, men insåg att örhängena förmodligen är alldeles för små för henne så jag ska sista minuten-shoppa en present imorgon istället så tar jag örhängena själv, tror inte man får lämna tillbaka dem

      Åh detta tjat överallt ifrån om morsdag.. Jag gör verkligen allt för mamma alla dagar på året, tar ledigt från jobbet och kör henne till läkaren, skjutsar henne till affären, hjälper bära tunga matvaror och blomjord. Precis köpt kläder åt henne att ha på mitt bröllop.
      När hon hade så dåligt med pengar åkte jag och handlade matkassar åt henne. När hon hade så ont i ryggen på grund av sitt diskbråck kom jag hem till henne och dammsög och skurade golven. Köper med hembakat bröd från jobbet de gånger jag åker över till henne.
      Ringer varje vecka. Hon ringer aldrig mig. (pga telefonräkning)
      Listan kan göras lång… Senast igår berättade jag för pappa att trots allt jag gör för henne så får jag dåligt samvete på mors dag för att jag inte känner att jag orkar göra någon grej av det.

      Överallt står det om mors dag men jag kan inte känna att hon gör allt för mig. Jag känner inte för att köpa blommor för att hon är ”världens bästa mamma”. Hela det här kommersiella jippot ger mig dåligt samvete och gör mig ledsen..

      Åh, förlåt för dystert svar, klart morsdag är något fint och trevligt för de flesta. Ska faktiskt baka en rabarberpaj till min svärmor och bjussa på imorgon. <3

        Du verkar vara väldigt snäll och fin mot din mamma ❤️

          Tack Jenjen <3

        Du verkar så fin ❤ Min mamma lider av en kronisk sjukdom och även jag gör allt för att hjälpa till och min mamma är verkligen världens bästa mamma – trots hemska humörsvängningar ibland. Tänk bara på att du inte ska ta död på dig själv om din mamma inte uppskattar det. Hon ska uppskatta dig lika mycket som du uppskattar henne.

        Du gör MER än nog! Morsdag är en dag då jag och mina bröder svamlas tillsammans, en av de få dagarna på året så det är mer en familjedag än mors dag. Hjälper också min mamma väldigt mycket annars. Ha inte dåligt samvete!

          Samlas. *Och svamlas 🙂

          Lisa och anonym: tack för era ord. Försöker att känna att allt jag gör är nog men samvetet lider mellan varven ändå. Varför är det så svårt att känna sig tillräcklig? ❤

        Låter som det är mors dag varje dag för din mor! Tycker att det är jättefint gjort… Det är väl sånt som räknas ”mer” än kanske en liten present på en speciell dag!

      Jag har gjort iordning en fin korg med mat. Allt från delikatessknäcke till pasta och annat smått och gott. Allt från Matsmart. ?

      Vi firade mors dag redan i dag eftersom pappa inte kan närvara i morgon.
      Jag gav henne en tavelram full med bilder från barndomen på oss sex barn, och ett kort med texten: ”världen är full av mammor, men du är vår favorit”.
      Sedan fick hon teckningar av småsyskonen, och Iittala-tallrikar (klistermärkena är nu borttagna…) av pappa+oss större barn. Och självklart blommor?

      Kommer inte träffa henne förrän på måndag, men jag har köpt en massa olika sorters mörk choklad som inte finns i Sverige. Hon älskar mörk choklad, och även om min hemkomst nog är tillräcklig (bor utomlands) så vill jag ge något hon 1. Inte kan gå och köpa själv och 2. Kan njuta av 🙂

      Vad fina ni är!! Mammor är bäst. Tyvärr är jag världens sämsta dotter i år, först nu när jag läser det här inser jag att jag vart för upptagen av mig själv för att tänka på henne :/ jag och min man har en pissjobbig period och när han blir sur går han rätt hårt åt min förmåga att vara mamma (för slapp, för hård, för frånvarande, sitter med mobilen, blir arg…) så har bara funderat på om nån kommer uppvaktas MIG, fan vad sämst jag är. Hade såklart tänkt ringa, men känns just bu jävligt fnuttigt efter allt den kvinnan gjort för mig

        Jag lovar att hon kommer att uppskatta ett telefonsamtal! Du kanske kan föreslå att ni ska äta middag tillsammans bara du och hon någon dag framöver, så att ni kan prata om allt och ingenting? 🙂

        Jag beställde 5nr av en tidning hon gillar på tidningskungen så får hon något trevligt att läsa under sommaren.
        Går ju att beställa även under söndag och sen ringa och prata en stund ?

      Nej, vi befinner oss på olika kontinenter då. Däremot åker jag hem i nästa vecka och har med mig presenter.

      Mamma fyller ju år nu och så det blir alltid en kombo av födelsedagspresent och morsdagspresent…. Hon ville ha utomhusblommor, så det har jag köpt… Det är skönt att alla i familjen gillar blommor, för då finns det alltid något trevligt att köpa i present…. Utan att du blir så dyrt.

        Ja lördag kväll blev det lyxmiddag på restaurang, under natten tog jag fram paket och la på köksbordet o blombukett så hon ser det när hon vaknar och på söndagen blir det lunch på något slott utanför stan hon ville till. Lite extra i år men hon gör allt för mig o ställer upp som att jag är 15, inte 24.. 🙂

    Nu går jag och lägger mig. Är trött och orkar inte bråka med det sega tangentbordet när man kommenterar här inne. Kram och hoppas att ni håller sams ikväll???

    Åh om jag fick fira min mamma. Tyvärr är hon död. ?

      ❤❤❤

    Tänkte sätta ihop tre stycken av skåpet ivar från Ikea, måla och sätta på ben. Hittar dock inga ben som jag gillar… någon som vet vart man kan hitta ben i mässing som är ca 25 cm höga? Har tittat på superfront och prettypegs men hittar inget jag gillar.

      Gå till XL eller beijers typ och fråga. Dom har mycket företagskunder som har ett bredare sortiement än det som finns i butik, så de kan kanske hjälpa dig ta hem något.

      Spraymåla några som du gillar formen på.

    Någon här som har/haft Mortons neuralgi i foten??
    Jag kan knappt gå längre promenader längre. En hel golfrunda är bara att glömma.. Finns det nån som blivit hjälpt av detta, typ kortisonspruta eller operation?

    Tänkte lägga ut lite saker på Tradera men har aldrig sålt grejer på nätet förut – någon som har några tips?

      Jag brukar alltid erbjuda spårbar frakt & även vara noga med att jag inte står för postens slarv/hantering utifall att paketet skulle försvinna eller skadas under frakten 🙂

        Varför skriver du med den disclaimern om Postens slarv om du ändå skickar spårbart? Ett spårbart paket som inte kommer fram kan alltid reklameras till posten.

          Därför att vid t.ex. skicka lätt ersätts bara portot, inte innehållet. Detta vet de flesta inte om. Vill man försäkra sin försändelse får man pynta för rek.

      Se till att dina auktioner går ut på kvällstid. Större chans att flera kan vara med och buda i slutspurten då.

      (Skippa gärna ”ansvarar ej för Postens slarv”, sååå uttjatat och helt onödig info som bara signalerar negativitet)

        Ja, jag hade tänkt skippa det där om postens slarv ändå. Tycker alltid det ser lite otrevligt ut i en annons samt ger mig ett negativt intryck av säljaren. Tack så mycket för tipsen 🙂

    Jag är så less, och vet inte om vi överdriver.

    Vi har bott borta i ett halvår pga en vattenskada i huset, allt går på försäkringen så det är ju toppen (även om det varit sådär toppen att inte bott hemma på så länge, utan bott hos svärisarna, har jättebra svärisar tack och lov). I alla fall snickarna som försäkringsbolaget anlitat fick riva ett badrum som var relativt nygjort (4 år), vi hare vita plattor och ljusgrå fog för jag hatar när det ser inramat ut, får restaurangvibbar av mörk fog. När vi åkte till huset i fredags ser vi att de fogat allt med svart fog. Min man ringde och frågade, och de ringde tillbaka och skällde ut honom efter noter. Sa att vi var dumma i huvudet, att vi försökta suga ur pengar av försäkringsbolaget (hade de gjort rätt från början hade vi ju inte klagat), hotade med att ge oss fakturor för extra saker de gjort (?) samt sa att de fått punktering på vår uppfart så många gånger så de ska skicka faktura på nya däck (vi har bott där 5 år och aldrig fått punktering på våra två bilar). Är vi petiga som klagar på att fogen har fel färg? Jag blev chockad när min man återberättade samtalet och började undra om det vi gjort var så himla fel.

    Det slutade med att de ska komma på måndag och foga om, men känns olustigt att de är så arga och ska göra om badrummet. Tänk om de förstår något för att jävlas?

      Nej, ni överdriver inte alls! Det är ju de som inte gjort rätt och inte ert fel att ni har en vattenskada. Du kanske kan ta upp det med din handläggare på försäkringsbolaget? De borde ju tycka det är lika oacceptabelt beteende de med.

      Det där är ju helt galet! Det badrum, era val. Ingen annan ska säga något alls.
      Har dom gjort fel får dom göra om, inget snack om saken.
      I detta borde ni få stöd av flraäkringsbolaget då det är dom som fixat snickarna.
      Jag hoppas det löser sig fort!

      Och det där med däcket, hur ska dom kunna bevisa Det? Dom kan ha kört på något för länge sen och sen har det pyst ut. Stå på er!

      Helt orimligt… om man nu vill suga ut sitt försäkringsbolag på pengar så maxar man väl inte direkt vinsten genom att få felaktiga fogar ommålade? Vad skulle ni ens vinna på att det blev dubbeljobb? näe det där var helt obefogat, ta inte in sådant skit.

    Är det någon som bor i Uppsala? För ca 10 år sedan fanns det en man som cyklade omkring med sin s.k ”cykeltaxi”. Vet att jag såg honom inne i city (Sthlm) också ett par år senare.
    Jag undrar om han lever och mår bra? Han var/är alltid så glad trots att människor hånade honom. Någon som vet?

    https://www.expressen.se/nyheter/carl-45-ar-greve—och-uteliggare/

      Cykeltaxi-Karl! Har för mig jag såg han i stan för inte så längesedan men en tjejkompis sa nu att hon hört att han flyttat vidare så blir osäker om jag såg en annan person kanske

    Herregud vad skönt med ett öppet spår utan massa barn, gravid och menskoppskommentarer

      Haha…tänk om du jinxade det nu? 🙂

      Njaaa fast nästan, lite iaf. Kejsarsnitt och diettips är avprickat iaf ?

        Och ”överreagerar jag på min sambo?” får vi inte glömma att pricka av heller ? som ett öppet-spår-bingo???

      Älskar menskopp!!

        Hatar folk som älskar menskopp, ej rakar sig under armar och på bullfikat och de som hävdar att man endast ska tvätta sig i underlivet med olivolja. Även de som typ aldrig tvättar håret med Shampoo

          Aaw Punkt du hatar mig jättemycket då ju! Tvättar dock håret med shampoo haha. Men vet du vad? Jag tycker om dig ändå! Smaken är som baken, delad. Chillypilly lite med allt hatet och ha en fin morgondag!

    Är det okej om ens mer eller mindre pojkvän säger till andra tjejer ”vad fin du är” ”min babe” och har tjejer som ringer till honom hela tiden och pratar i min närhet? Är det bara mig det stör något fruktansvärt?

      Det är så olika från vad varje person anser. Vissa kommer säga tvärt nej och andra kommer tycka att det är normalt.

      Om det här är något som gör dig ledsen/obekväm, så ska du genast ta upp det med din partner. Formulera väl vad det är som gör ont och be honom att sluta. Om han inte vill sluta med det eller inte förstår varför du ogillar detta så hade jag nog själv lackat ur. Men man måste ju ta upp problemet och diskuterar det innan man blir upprörd.

      Öh. Svar nej.

      ”Mer eller mindre” ? Är ni officiellt ihop eller är det lite funderingar? Låter som att han inte är så seriös som har såna samtal i din närvaro.
      Om han ÄR din pojkvän är det inte ok beteende.
      Hade det vart min pojkvän hade jag blivit galen.

      Jag tror ni ska ta och diskutera den där pojkvän-grejen så ni har samma förväntningar. Får det bra löser det sig nog med tjejerna också 🙂

    Hej! För att gå rakt på sak har jag haft några sjukt kämpiga månader ekonomiskt, ensam med 2 barn och pluggar.. Har bara lyckats få ett timvikarie i sommar då jag inte får CSN och sitter med lite ont i magen. Försöker hitta på allt jag kan ? får 50 kr i bonus om nån registrerar sig på återbäringssidan bonusway och sen blir aktiv nån gång vid tillfälle om ni ska handla nåt på Internet.. vore sjukt tacksam.. här är länken. https://www.bonusway.se/?r=2637067

    Måste bara skriva av mig lite för detta är så löjligt att jag inte kan säga det till nån. Träffade en kille igår som jag pratat med ett tag och jag tyckte det gick bra. Men har inte hört av honom idag och jag har inte heller hört av mig för jag är så jävla töntig och envis. Och för att låta ännu lite mer som en fjortis så nojar jag över att vi inte är bästa vänner längre på snapchat och att han kanske redan gått vidare till nån annan som han skriver mer med. Alltså huuur töntig kan man vara?

      Gud, jag är exakt likadan haha. Nojar över ALLT. Träffar knappt killar pga för rädd och nojig…

      Killar är PÅ när de är intresserade. Klart.

        Hade jag trott på detta hade jag inte haft min sambo i mitt liv idag. Alla killar dryper inte av självsäkerhet, faller man för blygs killar ska man inte ta råd från folk som är vana vid killar som tar plats och är vana att flirta.

        Nej. Inte alla.

    Psykisk ohälsa
    Jag har i stort sett hela mitt liv lidit av ångest, har dessutom lätt för att deppa ihop.
    Flera läkarbesök det det blivit, men har inte kommit någon vart. Nu däremot så här de skickat en remiss till öppen psyk. Jag är så otroligt rädd. För jag vet inte egentligen vad det innebär.
    Vad händer när man kommer dit?
    På något sätt känns det som ett nederlag, även om det egentligen är det bästa som kunde ske . Är väl mest orolig..

      Gissar på att du kommer få en kallelse till ett läkarbesök där det kommer bedömas vilken vård du behöver. Kanske kommer du erbjudas mediciner eller kontakt med kurator / psykolog. Det kan dock ta väldigt lång tid att få en sådan kontakt.

      Det är inget nederlag att söka hjälp. Vad vill du själv få ut av mötet?

    Har någon här gift sig på Gotland? Eller varit bjuden på bröllop på Gotland? Var hölls bröllopet i såna fall? Vi vill gifta oss 2019 eller 2020, så i sommar är det dags att börja reka. Vi har några platser vi ska kolla på, men vill gärna ha tips på fler. Känns så pirrigt!!

    Kan man fråga sin kille om han älskar en?

    Jag antar att han gör det men vill liksom höra det i ord. Vi har träffats ett år, blev tillsammans för 7 månader sedan och sambos i februari (båda på hans initiativ). Han kallar mig älskling när vi har sex, men aldrig annars och det är väl så långt.

    Visst, jag kan säga det jag med (älskar ju honom) men jag är helt enkelt för feg om han typ inte skulle säga samma sak tillbaka. Jag vill verkligen höra det i ord och han har liksom inga problem att uttrycka att han älskar andra saker i sitt liv, men aldrig om mig, och då blir jag bara så osäker.

    Vet inte vad jag vill ha sagt egentligen, någon som varit i samma sits?

      Min sambo är likadan. Allmänt dålig på att visa känslor. Om jag säger att jag är kär eller älskar honom så säger han det tillbaka, men han tar inte intiativet. Nångång sa jag att han inte alltid behöver säga det tillbaka när jag säger det, utan att det skulle vara fint att han sa det först ibland också. Nu säger han det då och då, inte lika ofta som jag men det gör inget 🙂 Han visar kärlek på andra sätt.

      Sen tänker jag, om du inte nu inte sagt att du älskar honom så kanske han bara väntar på att du ska säga det först? Precis som du gör 🙂

    Vad ska man göra när ens våldtäktsanmälan inte tas på allvar, och när man känner sig sviken av lagen. När ens förövare går fri medan man lever i smärtor varje dag? Hur ska man åter lita på samhället efter något sådant? Hur undviker man att ta lagen i sina egna händer? Jag orkar inte mer.

      Kanske helt fel svar du söker, men ja hade hämtat en golfklubba. Har han skadat dig och rättsystemet inte skyddar dig utan också låter han gå fri hade jag tagit saken i egna händer!

      Ta hand om dig, lyssna på dig själv, va inte rädd för att göra din röst väldigt hörd för det kanske behövs!! Kram kram kram

      Förstår känslan, men när det inte går att få dem fällda för våldtäkt är det inte mycket man kan göra, gräva ner sig, smutskasta honom på nätet, försöka skada honom, mm, men inget av detta kommer hjälpa dig.
      För dig tror jag terapi och hjälp att bearbeta det som hänt, att ta avstånd från honom genom att tex byta jobb, flytta till en annan stad, bryt allt som kan påminna om honom och all kontakt runt honom, starta om livet med focus på dig och ditt mående, du kommer aldrig glömma, men när systemet misslyckas och dem inte blir straffade är det svårt att göra något emot honom som gynnar dig, det som gynnar dig mest är att fokusera på dig. Det är inte rätt att han går ostraffad, det är inte rätt att du ska behöva flytta, byta jobb eller få hjälp pga det han gjort emot dig, det blir som ett straff emot dig, men tror även det är det som kan hjälpa dig bäst tyvärr.

      Så hemskt!!!!!! Blir så jävla arg på det här rättsystemet. Har inget smart att säga förutom att jag lider med dig, och att det blir bättre! Jag vet det. Låt aldrig ilskan vändas mot att du gör negativt mot dig själv bara, och ta alltid dig själv först. Var hur arg du vill utåt, men var aldrig elak mot dig själv. Kämpa på och ta dig själv och gör allt för att vara lycklig och stark. Har varit utsatt för hemskheter själv, och det blir ok till sist. Kram

    Ni med långa förhållanden, känner ni er alltid superkära i varandra eller går det upp och ner?

      Nej inte superkär direkt. Usch det lät illa men så är det inte. Vart ihop 9 år och ja det går upp och ner hur ”kära” vi är. Till vardags så är det mest lugnt skönt och lite tråkigt mellan varven.
      Till sommaren och semester så brukar det kännas lite kärare när vi åker iväg och gör saker ihop. Eller efter vi haft djupa samtal.
      Ibland är det slentrian och ibland vill jag kasta disk men det går i vågor som allt annat.
      I grund och botten är vårt förhållande stabilt ändå ?

      Efter 9 år känner jag mig superkär ungefär 1% av tiden. Men en klar majoritet av tiden känner jag mig hemma. Min partner är en del av mig, en självklar del som ger mig 50% av lyckan i livet. De där flimmrande kärlekskänslorna kommer kanske en gång i någon enstaka timme en gång i månaden när vi spontant gjort något utöver det vanliga vardagslivet. Den övriga tiden speglar ändå att vi älskar varandra då det känns rätt och jag vet att ordet hemma är synonymt med oss.

        Huvudet på spiken. Känner exakt samma som du beskriver. Vi kommenterade typ samtidigt men du skrev det mycket bättre än mig! ?

      Vi har varit tillsammans i 13 år, träffades i tonåren. Fick barn rätt tidigt, och gifte oss tidigt. Har nu 3 fantastiska barn! För oss har det verkligen gått upp och ned. Ibland har vi varit superkära, och i perioder är attraktionen och känslorna inte lika starka även om det finns där och vi egentligen älskar varandra. Livet är dynamiskt och jag tror kärleken är det också ❤️ För några månader sedan var det på vippen att vi skilde oss, men nu är vi som nykära igen efter en jobbig tid.

      Jag älskar honom varje dag men är väl kär i honom allt från varannan dag till en gång i månaden. Det blir vid de där ögonblicken när man stannar upp och slås av vilken himla tur jag haft som har just honom. Sen att han är världens snyggaste gör ju inte saken sämre heller men det är bara ibland som jag verkligen verkligen ser det eller när andra pratar om det eller att jag märker att någon spanar in honom ? Då kan jag också bli så där pirrigt kär.

      Varit tillsammans i snart 9 år, det är väl ändå rätt länge med tanke på att jag är 28?

      Går upp och ner! För mig är det viktigaste att vi är respektfulla, snälla, hjälpsamma mot varandra. Att vi inte bråkar och surar utan försöker lägga sådant bakom oss och tala ut. Ibland behöver vi typ en helg ihop att verkligen bara ta hand om varandra men andra gånger behöver vi faktiskt två dagar helt isär . Jag tycker det är så fint att vi känner varandra så bra och har blivit ett team liksom 🙂 Förälskelse tycker jag är naturligt att det fasas ut. Sedan blir det mer små stänk av pirr ibland.

    Hjälp. Jag går sönder. Har i ca 5 år velat ha barn. Har tjatat på sambon men olika omständigheter har gjort att det inte har klaffat. Vi hade tänkt börja försöka i år, men jag vantrivs på jobbet, så håller nu på och söker nytt, och vill då ej bli gravid förrän provanställningen är slut osv. Som sagt, omständigheter gör hela tiden att det inte passar, trots att det är det enda jag vill. Jag drömmer om barn, dagdrömmer om barn, hoppas lite smått mensen börjar närma sig att den inte ska komma, trots att vi skyddar oss osv. Fick för ca 1h sen veta att en närstående är gravid. En person som knappt har velat ha barn. Och nu förväntas jag vara sjukt glad för hennes skull, och stöttande. Vilket är svårt. Jag unnar henne all lycka. Men har svårt att vara genuint Glad för hennes skull.

    Känns som en jäkla kniv i hjärtat, slag i magen och spark i skrevet samtidigt. Har redan hunnit få en panikångestattack. Vad fan ska jag göra för att kunna fortsätta leva som en människa?

      .

        Men lägg av! Här sitter någon och är hjärtkrossad över barnlängtan, så kommer du och ska lägga en sån där kommentar! Så himla elakt och kränkande! Har du inget vettigt att säga, så var tyst!

        Till … : Allt kommer blir bra! Jag vet exakt hur det känns! Kram

      Frågan är ju om det där perfekta tajmingen någonsin kommer komma… Kanske lät hårt, men det var inte meningen… Utan mer det att om man går och väntar på det perfekta läget så kanske det aldrig kommer, för det nog alltid finns något som kan bli bättre… Tycker väl att ni kan börja försöka om det är det ni verkligen vill. ♥

      Seriöst? Så om jag vill ha massa pengar o jobbad hårt o nån vinner på lotto så ska jag sura? Inte kul med missunnsamhet alls.

      Timingen blir nog aldrig perfekt. Det är en så stor sak att skaffa barn och man kan nog alltid känna att det är något som inte är rätt precis just då.
      Blir ni gravida löser ni det under tidens gång<3
      Vill man ha barn finns det inget finare än att få chansen att bli förälder!

      Det om att du inte kan vara glad för en närstående är inte så bra… tyvärr får du nog acceptera att nu är hon gravid och sen visa glädje för henne.
      Min bästa vän så rätt ut att hon inte kunde känna glädje att jag var gravid, att hon inte skulle fråga hit det var med mig under graviditeten för hon själv ville vara gravid. Det gjorde riktigt ont och jag kunde inte ta det så den vä skapen existerar inte längre Jag förstod hennes syn på saken också, Men att inte kunna visa glädje är inte så bra. Så berätta att du är otroligt glad för hennes skull men att det kanske verkade annorlunda för att du började tänka på hur mycket du ville ha barn. Kanske säga i förebyggande också att om det någon gång verkar vara så att du inte är glad är det inte för att du inte är glad utan för di egen längtan.
      Virrit svar kanske…

      Önskar att ni snart får utöka er familj!<3

        Självklart är jag glad för henne, och unnar henne ett barn, men jag har svårt att sitta och vara lycklig och diskutera hur de ska inreda barnrum, köpa för vagn osv. Det gör för ont. Självklart sa jag Grattis, kramade om dem och kämpade som ett djur för att inte bryta ihop på plats och vara glad för deras skull!

        Det jag menade i mitt första inlägg är just detta, jag har svårt att sitta och vara exalterad över att diskutera barnrum osv, något jag inser inte framgick i mitt första inlägg.

        Till er andra, jag vet att rätt tillfälle aldrig kommer komma. Men i den bransch jag arbetar är det inte säkert jag kommer få en fast anställning efter en provanställning om jag skulle vara gravid. Ett jobb är ju bra att ha. Så då får hjärnan gå före hjärtat, även om hjärtat just nu inte hittar någon mening med livet alls.

          Då förstår jag dig! Då får du försöka stänga av när det är sådant prat… sjukt jobbigt, det förstår jag!

          Jag hoppas att du snart hittar ett jobb som du kommer trivas bra på och att ni då snart får chansen att utöka familjen med en bebis<3

            Tack ❤

          Du behöver absolut INTE sitta och diskutera barnrum med henne. Att gratta och krama räcker bra. Prata om något annat än barnrum bara, det är helt OK och de klarar sig utan att diskutera sånt med er. En del tycker det är jobbigt pga vill själva ha barn, andra tycker helt enkelt att det är jättetråkigt att prata om bebisgrejer, och då behöver de absolut inte göra det.

          Jag är gravid och jag pratar bara bebisgrejer med folk jag känner in själva tycker det är roligt. Får man ett sug av att prata av sig om graviditet kan man ju ringa någon av dem som gillar det, eller kolla typ #BFoktober2018 på instagram, eller surfa in på familjeliv…. Klart man inte vill att vänner som ej är bekväma med sånt snack ska behöva deltaga i det!

          Vet din närstående om din barnlängtan? Annars tycker jag du ska förklara lite för henne hur du känner, då kommer hon kanske inte fortsätta prata med dig om barnrum etc. Jag och min bästa vän försökte skaffa barn samtidigt, jag blev gravid efter några månader men för henne har det gått ett år och de ska be om utredning. Eftersom jag vet hennes situation så har jag försökt att inte prata så mycket om de mysigaste delarna med henne, men den känslan hade jag ju inte haft om jag inte vetat om hennes situation. Jag hade ett stort behov av att prata och bearbeta min graviditet, jag mådde piss mentalt första månaderna och då blev det att man tjata hål i huvet på dom som visste om graviditeten.

      Måste man ens känna glädje för någon annans graviditet? Måste man, som någon skrev, visa intresse för den och fråga om den?
      Det tycker inte jag man måste.

        Nej verkligen inte, räcker med ett grattis. Precis som man inte måste snacka loss om någons bröllop. Finns tillräckligt många som gärna snackar om sånt.

    Lite kul med alla så kallade ”Influencers” som får betalt för att marknadsföra olika varor på sina blogger som de själva egentligen inte är intresserade av. Ett konkret exempel är M.Graf, som gör reklam för Daniel Wellington klockan, och samtidigt berättar hon om en ny Apple Watch klocka som hon bär på sin arm och hyllar. Hon är säkerligen inte ensam, har sett flera bloggare med andra klockar som de bär på sina armar och inte är det en Daniel Wellington klocka…

    Är 25 år gammal och har aldrig haft ett förhållande. Enda gången jag varit kär så misshandlade killen mig i tre år och jag är livjävlarädd att släppa in någon nu. Längtar så sjukt efter pirr i magen och att le utan anledning, men samtidigt så vet jag inte hur jag någonsin ska våga släppa in någon i mitt liv igen, drar mig undan så fort någon börjar komma nära. Jag säger alltid att ”jag klarar mig så bra ensam” när jag pratar med folk om kärlek osv pga är för feg för att erkänna att jag är rädd och att ensamheten egentligen äter upp mig, och för att erkänna att killen som misshandlade mig förstörde mig totalt. Jag är inte den som visar mig svag, någonsin. Mitt signum är att rycka på axlarna och säga ”jag bryr mig inte” fast det egentligen är allt jag tänker på.

    Vet inte riktigt vad jag ska göra. Känner mig så onormal som aldrig varit någons flickvän samt avundsjuk på alla mina vänner som träffar nya killar stup i kvarten medan jag inte ens kan skriva med killar för att det ger mig ångest.

      Svårt att ge tips, men när jag träffar killar är jag väldigt noga med att ”jag är jag, så här ser mitt liv ut, passar det inte kan du dra” på det sättet har man snabbt upptäckt killar som kommenterar om man inte sminkat sig ”tillräckligt” när man ska ut på restaurang, eller om man har ”fel kläder”, eller om dem vill att jag ska boka av något jag vill göra för att istället åka med dem på det dem vill göra.
      På det sättet sorterade jag snabbt bort alla skit killar och slutade med en kille som jag nu vart sambo med i 5 år och problemen vi bråkar om är att han ställer in tomma mjölkpaket och äter upp min choklad <3
      Det jag vill ha sagt är, är du rädd att släppa någon nära se till att allt är på dina villkor, att han accepterar dig precis som du är och inte försöker styra över dig eller ditt liv, att ni skapar ett liv tillsammans genom att "ge och ta". Och acceptera ingen skit eller dåliga beteenden, dra direkt, ingen mening att slösa tid på skit killar 🙂

      PS: varför vara avundsjuk på folk som träffar ny partner stup i kvarten, byter dem så ofta träffar dem troligen bara skit, inget att ha och klara man sig bättre utan 😉

      Kunde varit jag som skrev det där. Shit. Ändå en lättnad att det finns fler i samma situation, börjar känna mig ensam om det..

    Hej! Jag är så irriterad på killen jag dejtar över hans syn på feminism/sexual harrasment/osv. T.ex nar det kom fram att Morgan freeman hade anklagats for sextrakasserier, så är hans första respons typ ”åh men hur trovärdigt är detta, så lätt för tjejer att snacka skit om nån som är känd för att få lite media attention” osv. Hans reaktion överhuvudtaget tydde på att det är tjejer som oftast överdriver typ. Och han börjar snacka om hur ”lines are so thin lately, anything a guy does today is ’sexual harassment'”. Han börja även säga nånting om ”girls need to be less sensitive and learn to deal with a bit of that stuff in the work place, as its unavoidable”. Haha. Jag vill förklara hur fokuset ska ligga på alla stackars tjejer som fått gå igenom skit istället för de stackars killarna som inte vet vart linjerna ska dras. Hur det är killarna som ska behöva ändras o inte tjejerna. Men är såå dålig på att formulera mig. Speciellt i stunden när jag är sur! Kan nån hjälpa eller ge tips på nått bra argument? Hur ska man förklara för att banka in lite girl power i mäns huvud? tack!!

      ?bor han i skåne? Låter EXAKT som killen jag dumpade efter lite dejtande nyligen. Iofs inte en ovanlig attityd bland män… varför jag nu bara dejtar kvinnor ett tag framöver. Behöver ett avbrott från män??

        Nej han är Holländare (bor i Amsterdam). Tyvärr finns de här killarna världen över… Blä 🙁
        Låter bra att dejta tjejer framöver! 🙂

          Typisk holländare 🙁 de har ingen vidare kvinnosyn

      Om ni bara dejtar och han redan nu visar att han är skit, dumpa honom direkt

      Sluta genast dejta honom och säg att det är pga hans dåliga kvinnosyn.

      Vilket arsle… Jag hade dumpat. För i längden hade det bara lett till massor av diskussioner och bråk.

      Du kan ju försöka prata med honom om strukturer och mönster i samhället, om hur hotfullt vi kvinnor uppfattar män eftersom de generellt är större fysiskt än oss. Hur statistiken ser ut! Att så otroligt många tjejer blivit utsatta för övergrepp eller våldtäkt och det är bullshit att så många skulle ljuga och hitta på. Berätta hur tidigt vi möter detta. Du kan säga jag är en bekant till dig 😉 första gången jag stötte på våldtäkt var jag cirka 7-9 liten. Min bästa vän berättade att hennes storebror kom in till henne och ”naken gjorde saker som gör såå ont” men sedan sa hon att hon skojat. Flera år senare när vi inte var nära vänner längre berättade hon att det var helt sant och de skulle få hjälp av socialen nu. Det fastnade i mitt hjärta, att hennes bror kunde vara så vidrig mot sina två (!) systrar… Alla gånger vi kvinnor går hem ensamma på kvällen med panik i hjärtat och magen. För vi vet att nästa gång kan det vara jag på löpsedlarna.

      Sätt dig med honom och säg att du vill prata på riktigt och att han tar det på allvar. Kan han inte det utan börjar tjafsar om att tjejer överdriver – dumpa! En kille som håller våldtäktsmän om ryggen är inget att ha.

    Jag har inte pluggat efter gymnasiet. Jag har jobbat på en industri i snart åtta år, min dröm är att jobba med djur. Jag är snart 30 och har NOLL tro på själv. Och ingen annan tror på mig… vad ska jag göra? Är så trött på mitt liv

      Jag tror på dig! Vad oroar dig mest?

        Men hjärtat! Tack! Jag är älskar lyxfällan och är rädd att sätta mig i skiten med lån osv. Jag älskar att ha en fast inkomst även om den är ”dålig” och jag har en lägenhet att betala. Jag och min man vill köpa hus men det går ju inte om jag ska plugga?! Ska jag bara chansa och söka något? Jag skulle bara vilja komma på något som min man gjort (egen företagare) utan någon utbildning

          Hm. Det förstår jag. Men tänk ändå att studielån är ett av de ”bättre” lånen man kan ta. Du kan absolut chansa, men om jag vore dig så skulle jag tänka efter och försöka planera för livet som student. Välja ut en utbildning som du verkligen vill läsa, kolla upp så alla betyg är i ordning, försöka lägga undan lite pengar om det går.. och göra en budget. Det är så jäkla motigt att ta tag i detta med utbildning när man egentligen kanske känner att man är ”för gammal” (tänkte på att du skrev att du är nästan 30, lät som att du tyckte att det var för sent?) men tänk att du ska jobba mååånga år till.. då är det värt att satsa mot ett yrke som du verkligen trivs med!

    Har någon något tips på parfymer som doftar gott som inte är testade på djur?
    Älskar de här dofterna: Gucci (Bloom), Dior (Poison), Chloe (Roses de Chloe), Calvin Klein (Euphoria), Jo Malone (Peony & Blush Suede).

    Är i ett så jobbigt läge kring en tindermatchning, haha…Vi känner varandra ytligt irl vilket gör saken jobbigare, samt en massa omständigheter runt omkring. Jag matchade sist, undrar om han väntar på att jag ska skriva…? vet inte ens vad dock så jag får väl låta bli, men det hade varit kul.
    Ändå lite mysig känsla, han, som jag tittat lite extra på har svept höger på mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.