Vad kan man egentligen skylla på sin dyslexi?

My Martens har gjort det till sin grej att publicera inlägg som ibland är så illa sammansatta att de knappt går att ta sig igenom.
Ursäkten? Dyslexi. Alltid dyslexi.
Jag har själv inte dyslexi och vet således ingenting om hur det är att leva med det, däremot finns det många dyslektiker som arbetar med att skriva och publicera text och som aldrig är i närheten av att hamna i samma kategori som My.

Ta det här inlägget till exempel. 
Det är ett sponsrat inlägg där hon alltså får betalt för att marknadsföra en produkt, och redan i rubriken spårar inlägget ur.

Att ha dyslexi kan väl knappast orsaka att en viss del av texten blir så pass liten att den knappt går att läsa? Eller?
Dyslexi är absolut en förklaring till att stavning är extra svårt och att det tar längre tid att skriva korrekta inlägg, men det är ingen ursäkt att hafsa iväg samarbeten som direkt avspeglar sig negativt på företaget.
Jag vet inte om My tycker att det är lite ”gulligt” att hennes inlägg ibland innehåller fler fel än korrekt sammansatta meningar, eller om hon helt enkelt skiter i det eftersom hon alltid kan vifta med sitt dyslexi-trumfkort.
Om man vet med sig att man har dyslexi och att det påverkar kvalitén på de inlägg man får betalt för att att skriva så tar man väl den hjälp som behövs för att underlätta för sig själv och för att hålla en fortsatt hög kvalité på det man publicerar?

Vill hon fortsätta publicera en blogg där det ibland krävs en ganska så vild fantasi hos läsarna för att klura ut vad hon menar – för all del, gör gärna det, men jag hoppas att företagen börjar ställa krav på kvalité – även på bloggare med dyslexi.
De SKA kunna förvänta sig korrekta inlägg istället för att få ett inlägg som det här som på många sätt skadar företagets rykte än leder till merförsäljning – vilket är vad de betalar för.

Och kan bloggaren inte leverera inlägg i den kvalité som företaget kräver så får de helt enkelt strunta i att göra sponsrade inlägg. Jag är helt övertygad om att ifall det ställdes som ett krav på My vid nästa sponsrade inlägg så skulle hon kunna publicera ett felfritt inlägg.
Det skulle på sin höjd ta två minuter för hennes pojkvän att läsa igenom hennes inlägg om hon nu inte kan se varken stavfel eller annat själv.
Men jag tror helt ärligt inte att hon kommer bryr sig så länge inte företagen ställer någon typ av kvalitetskrav på henne för att betala ut ersättningen.

Simon Sköld har även han dyslexi men av någon konstig anledning så publicerades hans bok utan varken stavfel eller olika storlekar på texten. Jag misstänker att han kanske tog hjälp av någon?
Selma Lagerlöf hade dyslexi och ser också ut att ha hittat ett sätt att ta sig runt det i sina texter och samma sak för Agatha Christie och HC Andersen.

Att ha exempelvis dyslexi är en förklaring till varför inlägg kanske tar både längre tid och mer energi att publicera men det är ingen ursäkt att göra ett mycket sämre jobb när allt som krävs är att be någon göra en snabb genomläsning.
Företaget som betalar för samarbetet skulle med största sannolikhet gärna göra det om det innebar att standarden höjdes i inlägget.
Företag brukar allt som oftast ändå vilja se inläggen innan de publiceras men det verkar inte vara fallet här.

Vill man arbeta med text, trots att man har dyslexi, så får man vara beredd på att det kommer krävas lite mer arbete jämfört med de som inte har dyslexi.
Rättvist? Nä, men livet är sällan det.

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vaknat på fel sida idag?

    Nä. Du har inte dyslexi så du kan omöjligtvis veta hur det är. Ditt inlägg är rent av taskigt. Inte fan säger man till en blind person; ”finns andra som hittar bättre” med hjälp av andra hjälpmedel.

    Nä ta bort inlägget, det är inte problematiserande eller ifrågasättande, det är rent idiotiskt.

      Trocomare – Jag håller med dig. Finns inget försvarbart med detta inlägg.

      Dessutom, Camilla, du som inte har dyslexi, har många gånger skrivfel i dina egna texter – kanske skulle korr.läsa själv!

        Nu pratar jag om inlägg med samarbeten som man får bra betalt att skriva.
        Att slänga iväg dem utan att ha korrat dem – eller bett någon annan korra dem om man inte kan göra det själv – är både ignorant och oproffsigt.

          Jag håller med om att det känns som slarv i hennes inlägg och beror inte på dyslexin. Men det är väl upp till hennes arbetsgivare att säga ifrån om dom tycker att det är ett dåligt inlägg, i det här fallet företaget som hon gör samarbetet med. Ska vi komma och säga att inlägget inte duger och att hon inte borde få betalt, när hennes arbetsgivare kanske är jättenöjda? På min arbetsplats skulle det ju aldrig kunna komma någon utifrån och säga att jag gör ett dåligt jobb och inte borde få lön, det är ju upp till min chef bedöma det och isåfall sägaå åt mig. Och som i det här fallet är det väl bara att inte läsa om ni inte gillar hennes inlägg och hur hon väljer att publicera dom. Det är inte ni som betalar henne.

          Men du får väl betalt för att skriva den här bloggen? Hur försvarar du då din usla uppbyggnad av texter och inlägg?
          Och du har väl ofta fått kritik för att dina inlägg ser röriga ut när du hej vilt byter mellan fetstil, kursivt, rosa text, röd text m.m

          Och du kan väl inte på fullt allvar jämföra ett sponsrat inlägg på en ganska liten blogg med att skriva en bok!?

          När du skriver en bok jobbar du med en redaktör som korrläser texten, sen förmodar jag att Simon hade hjälp under hela processen. Tror inte han slog sig ner vid en dator och skrev ihop en bok.

            Men C tänkt dig att My förmodligen fick ganska bra betalt, kanske tiotusen kr för att skriva ett reklaminlägg – och så hastar hon iväg ett inlägg och bemödar sig inte ens med att kolla så att det ser okej ut (beror ju inte på dyslexi i detta fall, och har man det så skulle man nog se till att korrekturläsa) – Snacka om lättförtjänta pengar! Men hur som helst, det viktiga är väl att reklamen når fram till många men nog känns det lite respektlöst ändå.

              Det värsta är att när hon kom underfund med att det var fel, så gjorde hon sig lustig över det istället för att gå in och rätta felet!
              Sen nämner hon även i inlägg efter inlägg att hon är mer eller mindre utsatt för ”förföljelse” och hat och hot i kommentarerna.
              Nu har hon ju ett öppet kommentarsfält och jag undrar liksom var hatarna är. Kritiska kommentarer, ifrågasättande samt att inte tycka lika, från det till hat är det ganska långt tycker i alla fall jag.

        Det är väl en jäkla skillnad på ett vanligt blogginlägg och ett inlägg som man får BETALT för att skriva – ett samarbete?! Tycker att det är oerhört oproffesionellt att inte se till att texten är korrekt. Det ger ett slarvigt intryck och jag är förvånad över att företagen dom väljer att samarbeta med Myggan inte ställer högre krav.

          Det är lite märkligt också att det brukar vara mest slarv i reklaminläggen, men när hon skriver långa snyftinlägg och inlägg där hon marknadsför sig själv då är det mer välskrivet.

          Tror hon drog till med ”dyslexi” när läsare ifrågasatte och påpekade att det var mycket slarv och skrivfel – inget jag innan dess sett henne skriva – och sen fortsatte hon att köra på det.

        Gissar att den här texten av apan är korrläst flera gånger om då den är utgiven som roman + skriven av en lärare – ändå är där fel i texten:
        https://www.instagram.com/p/BjRZUxtlK9s/
        Jobbigt ändå.

        Anonym74 – Camilla gör en del skrivfel ibland och skulle också behöva korrläsa MEN det är långtifrån jämförbart OCH Camilla skyller inte på dyslexi. Så är det för dem flesta av oss – att det kan smyga in stavfel om vi skriver fort och inte dubbelkollar och korrläser.. så är det för mig, kan bli massa tokiga skriv – och stavfel om jag skriver fort och inte korrläser.. men påstår inte att jag har dyslexi.

        Huruvida företag är nöjda eller ej beror nog mest på om de får klick och säljer mer efter bloggreklamen. Själv blir jag anti företag som använder sig av Myggan, jag känner bara what?!.. blir inte inspirerad eller sugen på att handla.. ta t ex Bobbys magiska super-piller.. nej bara nej.

        Kan tillägga att här har jag nu rättat till stavfel, för det blev en hel del.

      Alltså…vissa kommentarer här inne är så urbota dumma att jag inte ens orkar…. Dyslexi är fan i mig ingen ursäkt för att göra ett dåligt jobb när man får betalt. Jag har dyskalkyli men inte fan rättfärdigar det att jag lämnar ifrån mig månadsrapporter med felaktiga siffror! Jag dubbelkollar, använder Excel och kalkylator för att se till att allt är rätt. Varför? För att jag får betalt för mitt jobb, på exakt samma sätt som My. Att använda en funktionsnedsättning som ursäkt är inte ok, det finns hjälpmedel att tillgå.

        Amen.

        Word!!!

      Men det har INGENTING med dyslexi att göra – det har med slarv att göra!!! Men det är ju alltid bra att skylla på dyslexi oavsett om man verkligen har det eller inte, ger ju en del uppmärksamhet också. Och detta stavfel/slarvfel gav ju många kommentarer och nu ger det fler läsare genom Camcams inlägg – och det leder till fler samabeten! My är strategisk och vet vad hon gör… även om detta fel kanske var oavsiktligt.

    Det finns en samförekomst av dyslexi och språkliga svårigheter, svårigheter som kan sig uttryck genom att man har svårt att hitta åt rätt ord man ska säga, svårt med meningsbyggnad, svårt att ta in grammatiskt komplexa meningar utan att få dem repeterade ett flertal gånger, svårt att urskilja enskilda språkljud ur ord, osv.
    Nu tror jag inte att My i fråga har det, görs en dyslexiutredning vid en logopedmottagning så undersöker man även de språkliga delarna för att se vilka de bakomliggande faktorerna är till läs/skrivsvårigheterna som man upplever. Språkliga svårigheter i förskoleåldern kan hänga kvar hela livet men ändra karaktär, och i skol/vuxenåldern ge sig uttryck som dyslexi, koncentrationssvårigheter etc.

      Du beskriver min mamma som har dysexli. Tycker synd om henne ibland❤️ Till och med sms är jobbigt att skriva, hon får leta ord, och det blir oftast meningar utan känsla eller hur man ska säga, och meningsuppbyggnader blir konstiga ibland. Hon orkar inte skriva säger hon, att hon blir helt slut i hjärnan av det. Nu förstod jag att det har med dyslexin att göra.

      Hon kan inte ta skriftliga instruktioner heller, oavsett hur många gånger hon läser dom, det blir bara värre och värre ju mer hon försöker.

      Hon har berättat att hon blivit klassad som en korkad idiot hela hennes liv, blev satt i OBSklass, hånad och utpekad av lärare i vuxen ålder. Och hon är faktiskt riktigt intelligent annars. Men hon har väl aldrig fått känna eller se det. När hon fick diagnosen för 10 år sen så blev det en lättnad för henne!

      Mer kunskap om sånt här till folket?

      Precis. Äntligen någon som förstår att dyslexi inte bara handlar om stavning och läsning. Har inte dyslexi men jobbar i skolan och möter elever med dyslexi. Vet hur de kämpar för förståelse. Pedagoger är ofta dåligt insatta i vad dyslexi är. Det är inte bara att ”skärpa” sig. Då hade diagnosen inte funnits ä.

    Min man har dyslexi och i hans arbete ingår att både läsa och skriva texter på korrekt fackspråk (långa skitnödiga och komplicerade texter som jag behöver tolk för att förstå, typ) men ändå lyckas han med det. Mycket tack vare stavningskontroll och ibland en korr-läsning av en kollega.
    När han skriver privat, exempelvis sms till mig, kan det vara svårt att förstå vad han menar då både ord och meningsbyggnad kan bli tokiga. Men det är som sagt privat och ingen som betalar honom för att skriva. Han själv tycker att det är otroligt viktigt att texter i arbetssituationer blir rätt och bra eftersom dom i slutändan betalar hans lön. Cheferna ställer ju krav som han har accepterat. Borde ju rimligtvis vara detsamma för en bloggare tycker jag.
    Med dagens teknik kan man inte längre skylla på olika diagnoser eller svårigheter, det finns så otroligt många och bra hjälpmedel idag.

      Det är en jätteskillnad på dyslexier och hur grava de är. Min fungerar så att jag helt enkelt utelämnar ord när jag skriver och även när jag läser. Jag kan läsa en text 20 ggr och inte förstå någonting tills jag ger upp och testar igen efter någon stund och då ser jag plötsligt sammanhanget. Jag kan läsa recept helt galet och skriva sms som ingen förstår. Wordprogram spelar ingen roll eftersom jag helt enkelt glömmer orden och om den reagerar så förstår jag inte varför. Min syster har värre dyslexi, hon har svårt att hitta ord när hon talar, svårt att se hur ord stavas, uttal av vissa ljud, snubblar på ord, väldigt svårt att läsa högt, saker som jag absolut inte har problem med. Man kan inte jämföra dyslexier, ”jag kan detta med min dyslexi, varför kan inte du det?”. (Nu har jag korrläst min kommentar 5 ggr och hittar inga fel ?)

        Nej självklart så ska man inte jämföra, alla är ju individer. Det jag menar är att om man har skrivandet som arbete så finns det många olika hjälpmedel att tillgå. Det finns program som både skriver det du säger och läser upp texten åt dig. Jag tycker inte att My kan skylla på svårigheter med den teknik som finns idag.

    Varför skriva 300 minuter scroll om hur du inte har dyslexi men gärna ifrågasätter andras dyslexi? Hade funnits mycket bättre sätt att ifrågasätta samarbeten som ser ogenomtänka ut än såhär. ??

    Just pga av sådana här saker jag valt att avfölja My, jag får sitta och gissa. Som du skrev så är det många som har dyslexi men ändå har någon som korrläser före. Allt GÅR inte skylla på dyslexi, jag ser saker som är helt åt fanders med hennes inlägg och de sponsrade brukar ändå vara något bättre. Jag känner många med dyslexi och jag har korrläst en hel del genom åren då ett av mina bonusbarn har det, de ser inte ut som My´s. Hon är slarvig och struntar i sina läsare. Dyslexi må hon ha men även förstånd at ta hjälp. För sina alla läsares skull.

    Vilket ointressant och onödigt inlägg. Jag läser hellre färre intressanta inlägg än såna här inlägg.

      Färre OCH intressanta menade jag så klart

    Jag har dyslexi och jag måste alltid kolla igenom texten jag skriver. Många gånger så ”slarvar” man bara och är för lat för att ändra.

    Visst är det skillnad på ett privat sms, en bloggkommentar och en text man fått betalt för att skriva. Även jag som skriver romaner på flera hundra sidor skärper till mig när jag till exempel ska skriva en krönika, en reklamsnutt eller något annat jag får betalt för att göra. Det ingår liksom i jobbet. Dyslexi är inte frivilligt, slarv är det. Och slarv kostar. Tar/får man betalt för att skriva ett inlägg om en viss produkt så kan man alltid ta hjälp av en korrekturläsare i form av en vän, mamma eller sina bloggläsare innan man publicerar slutresultatet.

    Jag see inte ens felet i meningarna. Kanske ärva några som även skriver med dialekt. Tycker det kan vara rätt mycket kommentarer här att Cam borde korr-läsa? Tycker du bör ta bort detta inlägget. Kasta inte sten i glashus och allt det där

      Fast senast jag kollade så skriver inte CamCam sponsrade inlägg i den omfattningen som My gör.

      Cam kritiserar hennes SPONSRADE inlägg, inte dem vanliga inläggen.

        Fast hon bloggar ju för en nättidning. Hon jobbar nästan på en tidning….

    Har du möjligtvis läst dina egna texter någongång? Milslånga meningar, stavfel, syftningsfel och allmänt osammanhängande svammel.
    Nu gör du iofs inget samarbete som My men dina texter håller inte så god kvalitét de heller alla gånger.

      Och däri ligger väl hela skillnaden – att Cam inte gör flera slarvfel i text som hon tar BETALT för att skriva. Kul att ge 25 000 till någon som sen inte ens kan bemöda sig om att dubbelkolla att de i varje fall har stavat rätt. Snowflake-generationen där man inte får kritisera något eller någon – gör man det så är man taskig. Buhu. Det är inte 13-åringar som ifrågasätts utan vuxna människor med allt vad det innebär med ansvar för övrigt.

        Fast även Camilla har ju bloggen som sitt jobb. Håller med dem som tycker att bloggbevakning egna texter också borde korrläsas ordentligt ibland innan de läggs ut pga dåligt språk, stavfel, syftningsfel m.m. Men det gör ju inte att Mys inlägg inte ska granskas förvisso.

        Dock förstår jag inte varför försvaret för Camillas del ska vara att hon inte får betalt. Det hade funkat om hon bloggade för sitt nöjes skull och aldrig fick en krona för det.

        Fast anledningen till att Camilla inte gör samarbeten är ju att hon får betalt för att skriva sin blogg ändå. Man skulle ju kunna hävda att hennes arbetsgivare, Nyheter24, borde kunna förvänta sig korrekt skrivna inlägg utan olika formatering på texten.

        För att vara någon som har ett märkbart dåligt språk klagar Camilla orimligt mycket på andras språk.

          Fast varför skulle de ha det kravet? Tror ingen annan bloggportal som betalar ut lön till sina anställda, för My får väl även betalt för sina andra inlägg också, har krav att det ska vara grammatiskt korrekt.

          Det är ju inte en tidning, krönika, novell osv vi läser. Utan en blogg!

    Mys nonchalans och slarv är ju vad hon kallar ärligt. Hon gräver en stor grop åt sig själv. Många tröttnar på hennes dryga marknadsföring av att vara en riktig kärriärskvinna. Hon gör bort sig totalt i jakt på det hon kallar framgång.

    Dyslektiker heter det, inte dyslexiker?

    Aldrig besökt hennes blogg men säkert drygt om det är stavfel i varenda mening, blir jobbigt att läsa. Dock ser jag bara att hon särskrivit i meningen du har markerat. Inte direkt plågsamt som du hade målat upp det som.

    Sen kanske det är jobbigt att behöva be någon korrläsa varenda gång man skriver ett blogginlägg.

      Om du går in på Mys blogg och läser inlägget där så ser du att den markerade meningen är suuupermycket mindre i storlek än andra stycken. Plus en helt galen rubrik.

      Och en sak som CamCam missat:

      ”Noga utvalt finns både som mumsig torr- och våtmat. Båda är rika på protein och innehåller den livsviktiga aminosyran taurin som katten inte kan producera själv. Noga utvalt kommer som både torr- och våtmat. Man kan med fördel kombinera dessa. Båda varianterna är rika på protein och innehåller den livsviktiga aminosyran taurin som katten inte kan producera själv.”

      Upprepning av meningar! Som om hon har kopierat in text från en mall och sedan skrivit samma meningar själv (liiiite omgjorda) för att sedan glömma (slarv!! Inte dyslexi!) radera den inkopierade malltexten.

      Som sagt, allt är bara slarv och respektlöshet gentemot uppdragsgivaren. Majoriteten har sakligt kommenterat under blogginlägget att de tycker att det är oprofessionellt av henne att inte korrläsa betalda inlägg, men i hennes senaste blogginlägg drar hon näthatskortet (igen!). Hon viftar sarkastiskt bort alla felen i det tidigare inlägget och bemödar sig inte ens att korrigera felen i efterhand.

    Vet inte vad som hör till dyslexi men med såna mängder med fel gör att hon behöver ha ngn som korrläser om hon inte kan göra det själv. Om jobbet är att skriva är det låg kvalitet på arbetet.

    Det är en jäkla massa människor som skyller på dyslexi för att de helt enkelt är dåliga på att stava och använda det Svenska språket korrekt. Självdiagosticerade dyslektiker är ett jäkla påfund, som alla andra åkommor utan riktig diagnos folk har idag. Är det inte dyslexi är det ADHD.

      ? så bitter men en hel del sanning

    En uppriktig fråga utan att försvara någon av bloggarna. Jag upplever att det bara klagas på bloggare bland kommentarerna här inne. Det klagas på hur de skriver, vad de skriver, vilka bilder de lägger upp, de berättar för mycket eller för lite, osv osv.. Läser ni de bloggar ni stör er på? Och varför i så fall? Jag stör mig på vissa bloggare men varför inte bara låta dem blogga på och välja bort att läsa?

    Är det kanske bara jag som tycker att det mest bara klagas här inne bland läsarna? (Ja, jag kan sluta läsa den här bloggen men det vill jag inte för jag gillar inläggen men tycker bara att kommentarerna på sistone blivit så negativa)

      Sluta läsa kommentarerna? ?

        Som sagt, jag tycker att de har blivit mycket mer negativa senaste tiden. Det var en enkel fråga, du hade kunnat svara på den i stället.

        Sluta läsa bloggarna som det klagas på?

        Eller så fortsätter vi alla att både läsa och diskutera. Klart man kan ifrågasätta en negativ ton, det är väl sunt om det gör ibland.

      Mentaliteten i stil med ”passar det inte så kan du dra” är ganska omfattande här, vilket jag tycker är tråkigt. Jag håller med om att det klagas mycket, samt att man blir nedskjuten direkt om man ifrågasätter klimatet som råder.

        Instämmer!

        #word

      Ja tycker också det blivit mer negativa kommentarer. Undrar varför?

      Håller verkligen med, känns som att dom flesta som läser den här bloggen ogillar bloggare väldigt mycket och stör sig på allt dom gör. Förstår inte varför man följer en blogg om influencers när man hatar allt som har med dom att göra??

    Hon kommer säkert skylla på stress… Men nu hjälper du henne till fler läsare iaf, fler läsare ger fler samarbeten 😉

    Tror inte hon har dyslexi, tror hon slarvar och hastar bara (trots att hon vid ett tillfälle drog till med att även hennes mamma har dyslexi så tvivlar jag på att my har det) – Det är inte dyslexi att stava väl med två l, Lycksele med x eller jorden med gj – Nej det är inte dyslexi utan svårigheter att stava rätt bara, sedan ser man ju att det är mycket slarv. Visst kan My skriva ett relativt felfritt inlägg om hon vill men hon slarvar ofta. My började skriva att hon har dyslexi efter att hon börjat slarva enormt och några påpekade stav/slarvfelen.. ej sett att hon tidigare nämt dyslexi utan detta kom efter det tror jag, ett sätt att skydda sig kanske och något man kan få media-uppmärksamhet för. Sett innan att några skrivit till henne att det är charmigt med stavfelen, och att My själv skrivit det och jag tror det även är ett sätt att få fler kommentarer, och se nu fick hon det plus uppmärksamhet.

    Vilket hemskt elakt och onödigt inlägg

      Om du betalar tusentals kronor för ett samarbete är väl det minsta man kan begära att personen stavar rätt?

        Ifall de ingår samarbeten med henne, är de väl medvetna om hur hon skriver och hur hennes inlägg brukar se ut? Varför spekulera i vad de som gör samarbeten med henne tycker om detta utan att alls veta?

          Du gjorde precis exakt samma sak.

            Tja, jag antar att de som väljer att göra samarbeten med henne har läst hennes blogg. Kanske en spekulation 🙂 tar tillbaka mina ord!
            Men tycker inte detta inlägg är nåt annat än att klaga på hur My skriver, det är inte Cami som ingår samarbeten med henne, hon vet inte vad de som ingått i samarbeten med henne tycker, så onödigt att spekulera.

    Gällande samarbeten så älskar jag Magdalenas samarbetet med DW. Lite ot men kan kolla på videon om och om igen. Vart får hon allt ifrån ???

      Haha Dragos reklam för Daniel Wellington! Underbart!!

        Så underbart ??

      Nej, det räckte med att se eländet en gång. Förstår inte alls vad det roliga är med att hunden ska sälja klockor.

    Jag är dyslektiker och kastar om bokstäverna när jag skriver. Nu får jag inte betalt för mina inlägg så det får vara en del av charmen. MEN viktigare texter skriver jag tex i Word och har på stavprogrammet (irriterande dock när den föreslår flera allternativ och man inte ser vilket som är rätt)

    Tycker däremot att använda sig av helt fel ord (som i hennes rubrik) kan man inte skylla på dyslexi, de är bara slarv eller ett otillräckligt ordförråd.

    Märkligt av företagen hon samarbetar att släppa igenom inläggen. Själv tar det mig evigheter göra blogginlägg för jag är noga och har dyslexi. Sedan tvingar jag make korrläsa pt mig. Slutligen läser sponsorerna inläggen före de blir ett ”OK” till utbetalning.

    Mindre krav på större influencers?

      Morgontrött. Hoppas det går att läsa ändå.

      Ja förmodligen, hon får ju samarbeten pga sin besökstatstistik/antal läsare och inte pga hur hon skriver.

    Antar att detta inlägg av henne gjordes lite för snabbt… Kanske via telefonen? Den kan ju verkligen spela spratt med en om man inte har koll på alla autocorrect…
    Sen håller jag väl med då att det är dåligt att göra ett sånt hafsigt inlägg när det handlar om samarbete, och något hon får betalt för…

    Forna gör alltså nu reklam för Niveas Micellar water på IG.
    Var det inte för typ två veckor sedan hon gjorde reklam för Garniers motsvarighet?!

    Ville skriva en kommentar till henne om detta men antar att den inte kommer gå igenom då hon säkert anser den som ett påhopp.

    Mitt ex var sån i tal. Han hade svårt att hitta rätt ord och kunde använda ett helt annat i stället. Ofta förstod man ju vad han menade ändå men ibland blev det verkligen kaos och helt fel. Jag är extremt dåligt insatt men jag TROR att även det är en form av dyslexi? Han var inte superduktig på stavning heller men hade inga större problem med att bli förstådd i text och tal, han hade heller inga lässvårigheter. Han bytte bara ut ord ibland.

      Att byta ut ord i tal kallas afasi 🙂 Finns olika grader av det med.

      Afasi kan man också drabbas av när man varit utbränd även om man kan ha det utan att ha varit utbränd. Jag som varit det får fortfarande trötthets afasi om jag stressad mycket. Byter ut ord med lika många stavelser.

    Nu snyftar myggan om att hon blir utsatt för näthat. Jag vet inte, tycker nog inte att det är näthat att bli ifrågasatt och uppmärksammad på felaktigheter samt få förslag på hur man kan förbättra sitt arbete.

      Det blir så tydligt i detta läge vad det egentligen är som hon kallar näthat. Förut när hon hade ett förmodererat kommentarsfält så skrev hon ofta om hur mycket ”näthat” hon fick, men ingen läste någonsin något näthatsliknande bland hennes kommentarer…

      Nu har hon ett öppet kommentarsfält och de kommentarer som hon fått under det slarviga reklaminlägget är enbart sakliga. Men hon snyftar om näthat. Shit vad hon urvattnar det uttrycket!

    Simon Skölds inlägg på Instagram är jag rätt övertygad om att det är Camilla som skriver emellanåt.

    Du är medveten om att det finns olika nivåer på dyslexi va? Man kan ha problem med att stava, men man kan också ha problem med meningsbygge och hitta rätt ord. Och att ta Simon Skölds bok som exempel… du tror inte att någon på vägen korrläste den eller?

    Oerhört onödigt kränkande inlägg.

      Det var exakt det som var min poäng. Någon korrade med största sannolikhet hans bok för att det skulle vara oproffsigt att släppa en bok med en massa i fel, lika oproffsigt som det är att My publicerar betalda samarbeten som ser ut så här.

      Nej malin det är inte kränkande att ifrågasätta varför myggan inte ser till att reklam och samarbeten är korrekta. De flesta ger blanka fan i hur hon skriver övriga inlägg men att visa så lite respekt gentemot företagen hon ingår samarbeten med, får betalt av, är riktigt oproffesionellt. Kan inte påstå att jag känner mig särskilt sugen på att köpa något av det hon gör reklam för och det beror på att hon ser till att företaget känns oseriöst. Begriper inte att företagen inte kontrollerar nogrannare innan samarbetet inleds.

    Oavsett varför det blev fel är det ju märkligt att hon inte rättade rubriken. Samma dag som inlägget publicerades fick hon kommentarer om att det var fel i rubriken. Bland annat denna pärla: ” Upplever det oerhört oproffesionellt från din sida…”

    Nyhets-/bloggtorka? Håller med om att hon i sitt yrke borde ta nödvändig hjälp om hon har svårt med stavning osv. men måste väl finnas så mycket annat att skriva om? Att sitta och spekulera kring en eventuell dyslexi känns lite dumt. Kunde du inte skriva ett allmänt inlägg om misslyckade samarbeten istället? Hennes inlägg är ju helt klart opassande som sponsorinlägg då det är så illa skrivet men hur hon väljer att hantera sin läs- och skrivsvårigheter vet jag inte om jag tycker är värt att ”bevaka”.

    Instämmer helt. Tycker inte heller detta är en ”skitsak” utan gäller faktiskt fler influencers (som då iofs inte skyller på dyslexi) – behåll respekten för ert yrke genom att VARA NOGGRANNA. Annars är den respekten som bortblåst.

    Det är slarv. Bloggare tjatar om att det minsann är ett riktigt jobb att blogga, men hade de slarvat så mycket på ett vanligt jobb hade de fått sparken. Kissie har också alltid massa slarvfel. Hur svårt kan det vara att använda stavkontrollen och läsa igenom innan man trycker på publicera? Latmaskar. Har man så enorma skrivsvårigheter att man inte kan se att det man skriver är fel trots flera korrekturläsningar får de anställa en korrekturläsare eller byta till ett mer lämpligt jobb. Jag har inte ens svenska som modersmål, men jag skulle skämmas för att publicera så usla texter som de gör.

    Spelar roll.

    Stör delen en så behöver man ju ej följa eller läsa!

      Förlåt men tänk lite längre än så. Det är väl inte som att problemet med oseriösa/slarviga influencers försvinner för att man slutar läsa. Suck.

    Va kan hon skylla på tro då hon alltmer sällan har sin som. Ligger hellre på en strand med kompisar. Alldrig något vardagsbestyr på Öland utan bara några nöjesdagar i Stockholm. Att välja kändisar framför sonen är hårda ord men allt tyder på det.

    En tant i kommentarerna skulle sluta ge sin katt Mjau för att My skrev fel.

    Herregud!
    Sverige!
    2018!

    Jag dör!

      ?

    Tror som andra har skrivit att dessa företag själva klarar av att ställa krav på bloggare om de tycker att stavning är viktigt. Förstår inte varför du tar på dig att driva deras intressen? Känns supermärkligt.

    För att inte tala om hur löjligt det är att sitta och peta i andras texter när du själv ofta skriver ganska illa.

    Väldigt osympatiskt inlägg faktiskt.

      Men snälla, ge dig! Detta var liksom relevant bloggbevakning och inte leta-fel bara för att!

        Men relevant varför? Om företaget är missnöjt har de ju alla resurser att kommunicera det själva till bloggaren. Behöver nog ingen hjälp med det. Vi vet ju inte ens vad företagen vill ha – kanske VILL de att de sponsrade inläggen ska vara skrivna i samma still som övriga inlägg, för att upplevas mer personliga/spontana/etc av läsarna.

        Tycker det känns så märkligt att bli upprörd å ett FÖRETAGS vägnar för att ett betalt inlägg (kanske, ingen av oss vet) inte uppnår den språkliga standard de vill ha.

          Ja relevant eftersom det nu var så tokigt skrivet – inget fel som letades upp bara för att – och för att det handade om bloggare, reklam och slarv – Så fullt relevant! Isåfall är det väl märkligt att bli upprörd över smygreklam också då eller att Camcam ibland stavar fel, eller? Men ja kanske d Myggan och/eller företaget hade en plan med inlägget, oavsett så var det inte särskilt märkligt att det uppmärksammades här men visst jäkligt onödigt.

            Smygreklam är ju inte lagligt, så det är en helt annan sak. Detaljerna i ett avtal mellan två kommersiella parter (bloggare och kattmatsföretag) är väl rätt ointressant för oss som inte är inblandade. Är liksom inte skattepengar hon fått betalt i.

              Så tydligt att My, hennes vänner och fans är inne mycket på denna blogg och försvarar. Sällan Camilla får så mycket kritik som under inlägg om My, så det är så uppenbart. Ser sällan så mycket försvar på inlägg om andra bloggare, de är uppenbarligen inte inne och läser här i samma utsträckning som My med vänner och fans.

                Haha jag har aldrig läst Mys blogg, hade inte vetat vem hon var om det inte vore för den här bloggen.

                Handlar enbart om att
                1. Ett inlägg som går ut på att sägs ”skärp er dyslektiker!!” är ocharmigt,
                2. Det är konstigt att oombedd lägga tid på att föra ett vinstdrivande företags talan

                🙂

              Nej smygreklam är inte lagligt men det handlar ju lika mycket om detaljer i avtal då, eller?.. och det är inte heller skattepengar. Öh.

                Nej det handlar inte om avtal mellan privata aktörer utan om brott?

    Tröttsamt med My, är så trött på henne.. varför ge henne luft. De som ogillar henne men ändå kommenterar på hennes blogg, och ot om henne här, spelar ju bara My rakt i händerna – ignorera istället. Blir mörkrädd av hennes historier, snyft och bortförklaringar. Skrämmande hur hon alltid har ”svar på tal” och lyckas (nåja) övertyga.. Så fort hon fått kritik, blivit ifrågasatt och avslöjad vad gäller taktik o lögner så drar hon näthatskortet- då är det snyft, ångest och näthat och hon kör med att man ”ska lyfta varandra och sprida kärlek” (klart som fan att hon vill att man ska lyfta henne) Alltså… Kräks. Människan får mig att må dåligt och jag vill helst slippa läsa om o se henne här, jag undviker hennes blogg så mycket jag kan.

    Förstår lite Camillas tänk, har man dyslexi och vill jobba med att skriva texter så finns ju hjälpmedel, som rättstavnings program och program som läser upp texten så man hör den, mm.
    Klar enstaka felstavningar fortfarande kommer förekomma, men det finns även hos folk som inte har dyslexi, men dem större problemen kommer försvinna om man använder det hjälpmedel som passar dem.
    Jag har mycket problem med stavning även fast jag inte har dyslexi, har dock många kompisar med dyslexi och deras sms och liknande kan vara lite ”spännande” att läsa ibland när det går lite snabbt för dem att skriva xD, men texter till jobbet eller andra viktiga texter ger dem mycket tid, använder hjälpmedel eller ber folk i deras närhet kontroll läsa så att det ska bli så rätt som möjligt.

    Gillar mys blogg ! Men undrat varför hon bara svarar på vissa kommentarer ? Hon är ju noga om kommentarerna är positiva , då svaras det ! Om nya jobbet bl.a. så svaras det inte ! Synd

    Oj vad ledsen jag blir när jag läser ditt inlägg. Jag har själv dyslexi och får leva med det varje dag i ett sammhälle där man mäts i det skrivan ordet. Jag hadde jätte gärna bloggat men kommer aldrig göra det för att jag har min dyslexi. Det är inte bara att man ska få orden rätt. Det finns det bra hjälpmedel för. Mitt problem ligger i menings uppbyggnad. Jag använder mig i stället av Instagram ?. Men drömmen är en blogg.

    Jag grät och sköt dag och natt tills det blev så dåligt att jag inte kunde bära den längre. och jag räckte ut till människor som kan hjälpa, jag stötte på den riktiga saken, och det är Dr Ilekhojie. jag gav nästan upp och försökte få min ex-man tillbaka och ha en nöjd familj igen .. jag hade försökt så mycket jag visste och med stavar, välsignelser och extraordinära magiska krafter gjorda, och omedelbart efter 2 dagar kom min ex man tillbaka till mig och han var penitent för allt han gjort. Och
    nu är mitt liv balanserat och jag är glad igen. Han gav en bra tjänst, och jag tror inte att folk hade känt till Dr Ilekhojie tempel och hans magiska krafter. Du är diamantens grova. Tack Dr Ilekhojie Du är begåvad och du ger dig så fri som du gjorde mot mig. Tack för att du vävde dina magiska kärleksförklaringar för mig. Min man är tillbaka till mig precis som det var när vi först träffade .. från djupet av min själ! Jag är oerhört glad nu. Tack och gud välsigne dig så mycket herrn. nu är min man tillbaka till mig bara på 48 timmar, som du har sagt det .. om jag är fullt belönad. Tack så
    mycket, många uppskattningar .. Här är Doc Ilekhojie Email: gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259
    WEBSITE: https://ilekhojie-solutions.webnode.com

    Blir så ledsen när jag läste detta. Min son fick ett betyg igår i svenskan och läraren skrev i kommentar, var uppmärksam så du inte gör onödiga fel. Jag sökte nu på morgonen på ordet onödiga slarvfel dysleksi. Då kom detta inlägg upp.

    Gud vad jobbigt att läsa och skulle påstå att du tyvärr inte har en aning. Rättvist i livet, där har du rätt men det handlar inte om rättvist det handlar om en funktionell handicap.
    Vår son är 12 år och in 5 klass blev han utredd och hon som jobbade med utredningen förklarade hyr mycket energi som krävs för att läsa och skriva. Att skriva och att förstå vad man läser är enormt jobbigt.

    Dysleksi handlar om att bokstäver försvinner, det handlar om att hjärnan har nedsatt förmåga i att skriva och läsa.

    Jag själv blev aldrig utredd i mitt liv inskolan men har nu förstått en hel del vad saker beror på.

    Jag skulle aldrig ge denna text till vår son, det är en mobbnings text och jag måste be dig ta bort den. Om du verkligen tar det på allvar och inte kränker folk på,detta viset. Blev på riktgt ledsen när jag läser ditt inlägg.

    Snälla , du förstår verkligen inte vad det betyder för någon med dysleksi. Om du visste …. ja då skulle du aldrig skrivit denna text.

    Snälla tänk om, försök att läsa på och skriv aldrig sådana påhopp igen

    mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.