Cecilia, you’re breaking my heart…

Är det fler än jag som går genom livet med lite av ett ledmotiv spelandes i huvudet?
Så fort jag läser ett namn eller ett mer utmärkande ord så börjar min hjärna sjunga på en låt med namnet eller ordet i, och i det här fallet är det Simon & Garfunkles gamla dänga som drog igång.

Jag får vara glad över att jag inte behöver betala en Stimavgift för min väldigt högljutt sjungande hjärna då det hade kunna bli ordentligt dyrt.

Anledningen till att namnet Cecilia skakat igång min hjärna likt en gammal Jukebox är kommentarsfältet till det här inlägget i Paows blogg, där en Cecilia gått banans.

Hennes resonemang är fascinerande och skrämmande på samma gång.
Fascinerande eftersom det knappt går att tyda hennes kommentarer då de saknar allt från punkter till korrekt stavning, och skrämmande eftersom Cecilia verkar tycka att det hon sysslar med i sina kommentarer är ”brutal ärlighet” och ingenting annat än det.

Jag har markerat Cecilias kommentarer med små käcka, rosa rutor för att ni enkelt ska hitta dem. Vad tycker ni om Cecilias kommentarer?
Tror ni på riktigt att hon anser att det enda hon gör är att vara ”brutalt ärlig” eller är det bara en ursäkt att gömma sig bakom för att med gott samvete kunna fortsätta sprida sin dynga?

Hur orkar man som ”vanligt bloggläsare” lägga så här mycket energi i ett kommentarsfält till en blogg som man uppenbart avskyr?**

 

**Och nej, det är inte samma sak som att jag skriver om bloggar jag kanske inte rådiggar, utan mitt jobb består i att bevaka och skriva om så många olika influencers som möjligt.
Eller tycker ni att en bok eller musik-recensent endast ska recensera sina favoriter, eller bör de hålla en så stor bredd som möjligt för att täcka in marknaden?
Ska Fredrik Strage endast recensera och skriva om en konsert om han ger den betyg 5 av 5, då allt annat är taskigt mot artisten?

Hade jag enbart läst bloggar för nöjes skull så hade jag med största sannolikhet valt bort några av de influencers jag bevakar idag då de inte riktigt intresserar mig på ett privat plan.
Nu ingår det i mitt jobb (s0m jag visserligen skapa själv) att bevaka sociala medier så brett jag bara kan och då funkar inte riktigt konceptet ”läs bara dina favoritbloggar”.

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT men jag har funderat på en sak ett tag. Minns att innan denna blogg fanns så brukade någon anonymt kommentera inne på svenska bloggare att Blondinbella vart misshandlad av Odd. Minns också en kommentar som löd ungefär ”jag såg BB i fredags, hon stod och skrek *något om att hon var gravid*” (detta var precis innan hon gick ut med Gillisgraviditeten). TÄNK om det var BB själv som kommenterade dessa saker, för att locka läsare till bloggen…?

  Svara

   Det här är precis den typ av kommentar som gör att detta kommentarsfält faktiskt påminner om Flashback ibland (obs att jag pratar om kommentarerna, inte Camilla). Inte okej att dra upp något som är rena spekulationer och som kan vara oerhört känsligt.

   Svara

    Flashback är Sveriges utan tvekan bästa forum. Gissar på att du aldrig besökt det själv, utan lyssnar på vad andra har att säga för negativt om det.

    Tycker nog dock att BB får ta denna typen av spekulationer. Ljuger man om statistik och lappar på bilar kan man väl lika gärna ljuga om misshandel…

    Svara

     Att du älskar flashback hade jag kunnat gissa. Enligt mig är ca 10% av flashback underbart och världens bästa forum. Resterande 90% är skitsnack, rasism och kvinnohat. Så olika man kan uppfatta det.

     Svara

      Många vidriga människor där!

      Svara

     Är du en av Bellas medhjälpare? För att starta foliehattsrykten och spekulera vilt är att spela Bella rakt i händerna och ge henne underlag för all kritik som hon framför mot Bloggbevaknings kommentarsfält. Om du verkligen vill att BB ska granskas ordentligt och inte kunna smita undan från sina belagda lögner så låt detta forum vara. Rekommender dig att gå tillbaka till Fb och fortsätt tråden där.

     Svara

     Hur vet du att hon ljugit om lappen på bilen? Nej det vet du inte för att folk insinuerat det här! På flaschback får man veta en del och det är bra MEN tyvärr är det ju en del stolpskott som kommenterar där utan att veta någon som helst fakta, som bara spekulerar i saker och skriver saker de tror och fått för sig som inte alls stämmer så det är tråkigt, samma här.. och en del som bara skriver fjant och trams och vill starta rykten.. ni som gör det snälla SLUTA!

     Svara

    Det är även kommentarer som den ovan som gör att bellakritikerna får ta skuld för mer än bara granskningen av bella och även allt skitsnack om henne här inne. I mina ögon tappar granskningen seriositet när den blandas ut med spekulationer kring bellas barn, graviditeter, misshandlar, skilsmässor osv. Men jag talar bara för mig själv.

    Svara

     Precis. Den typen av kommentarer borde inte tillåtas om granskningar inte ska viftas bort som oseriöst skvaller.

     Svara

   Hon startade hela sin bloggkarriär så, genom att själv kommentera i bloggar, på communitys och forum. Hon startade olika kedjebrev, typ: Gå inte in på blondinbella, hon tjänar pengar på det

   Så det är ingen nyhet att hon gjort så. Ser dock inte varför hon skulle behöva lägga energi på det idag

   Svara

    Har väääldigt svårt att tro att hon skulle ha skrivit ”Gå inte in på Blondinbella, hon tjänar pengar på det” om hon nu ville ragga läsare, verkar väldigt osmart liksom.. Men visst har olika bloggare försökt ragga läsare i andras kommentarsfält, jag vet en säger inte vem men det är inte Bella och inte Paow och då löd det ungefär ” .. är en driven, duktig, trevlig och härlig tjej. Läs gärna hennes blogg och instagram”.

    Svara

    Nja det har du nog fått om bakfoten, det har du nog missuppfattat för det låter extremt korkat. Det var nog isåfall snarare någon konkurrent eller någon som ville förstöra för Bella som isåfall skrev så och startade `kedjebrev`.

    Svara

     Nej har inte alls missuppfattat. Dels fylldes min egna gästbok på Lunarstorm av skiten och hon har själv berättat om det i efterhand 🤦🤦🤦

     Svara

   Oj många som mår dåligt annars skriver man inte sådär. Men hon får ta tag i det. Elakt att gå på andra för hon själv har problem.

   Svara

  Oj vad cool du är, brutalt ärlig, sure

  Svara

  Dagens lärdom: lek inte pykolog.

  Svara

  Säger väl mest en del om Cecilias mentala status. Hon borde genast logga ut från sociala medier och gå ut och få lite frisk luft

  Svara

  Intressant att du trodde att det var dig man skulle likna det med. Jag tyckte mer att det liknande vissa kommentarer du fått här inne, inte inlägg du själv lagt upp

  Svara

  Eller så är det bara så hon känner tyvärr. Dock kan man ju tycka att, har du inget snällt att säga.. Säg ingenting alls☀️ Men Cecilia tycker nog att aaallt ska kunnas sägas, oavsett positiv eller negativ kritik.

  Svara

  Min erfarenhet är att de som hävdar att ”jag är bara ärlig!” är oftast bara elaka men vill dölja det under någon charmig egenskap av ärlighet.

  Svara

   Eller saknar impulskotroll. bläf bläff häver ur sig något och sen bara ’jamen jag är ju bara äääärlig!’

   Svara

   Hatar, hatar, hatar uttrycket ”jamen jag är ju bara ärlig!”.

   Nej, du måste inte säga allt du tycker högt.
   Ja, man kan vara både ärlig och jävligt elak på samma gång, de utesluter inte varandra.

   Åsiktstourettes är vad det är.

   Svara

   Verkligen. Såna människor som slår neråt. Och får folk att känna sig obekväma i situationer med flit. Va nyligen på en middag där någon berättade nåt skoj. En tjej skrattade väldigt hjärtligt. En annan ba ”asså guuu vilket weird skratt du har? Asså är bara ärlig”. Varför vill man få nån att skämmas över sitt skratt?

   Svara

   Ja som att de kan rättfärdiga ett ohyfsat beteende med att de ”bara är ärliga” .. nej det är bara ohyfsat och avsaknad av förståelse för det sociala samspelet. Man kan vara ärlig på ett artigt sätt, eller reflektera över om ens egen sanning ens behöver yttras eller om den bara kan stanna i tanke

   Svara

   Eller hur! Ärlighet innebär ju inte att man MÅSTE säga allt man tycker och tänker hela tiden 😊 hon kan väl tänka att Paow har fula kläder men låta bli att kommentera, det är ju liksom inte oärligt.

   Svara

    En del kan inte låta bli, en del bara måste vädra sina viktiga åsikter. En del bara måste trycka ner och kränka, de kan inte låta bli.

    Svara

   Ärligt är enligt mig att säga vad man menar och mena vad man säger. Cecilia vill uppenbarligen få paow att må dåligt och det är knappast ärligt om hon klär in det i att hon förmedlar hennes ärliga åsikter om hennes kläder. Totalt motsatsen till att vara brutalt ärlig. Hade hon sagt att hon avskyr paow och vill få henne att må dåligt så visst hade hon varit brutalt ärlig. Elak, men ärlig med sina intentioner åtminstone.

   Svara

  Hon verkar i alla fall inte vara brutalt härlig…

  Svara

   I like you very much Viktor. Rolig som få!

   Svara

  Grattis, du gav precis trollet det den ville ha – mer uppmärksamhet.

  Svara

   Mäh

   Svara

  Oj, brutalt ärligt var det minsann. Kanske hon borde lära sig att brutal ärlighet inte alltid är en bra grej.🤔

  Svara

   och lära sig stava lite bättre och att människor har olika smak och att man inte alltid måste säga/skriva det man tänker och tycker.

   Svara

  Hade gärna velat se Cecilias kläder 😂🙃
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   ”Ja bloggbevakning är riktigt vidrigt och hemskt, dom bara gör det för att provocera och tjäna pengar. Tycker jag det känns som.”

   Det skrev du på Bellas blogg igår, eller hur? Kul att du har ändrat dig!

   Svara

    Hon kan väl tycka så trots att hon läser och kommenterar här förvisso!

    Svara

     Ja det kan hon såklart. Jag hade kanske förväntat mig en annan ton på kommentaren då, men jag har ju inte alltid rätt, även om jag själv gärna tror det.

     Svara

    Hahahaha pinsamt

    Svara

    Nice att du outar vad andra skriver på andras bloggar utanför bloggbevakning. Tillhör du Gestapo?

    Svara

     Jag tillhör inte den statliga hemliga polisen i Nazityskland. Jag tror faktiskt inte att Gestapo finns kvar.

     Svara

   Hur tjänar vi som skriver kommentar pengar på det, i och med att du referear till ”dom” (dem)? Verkar har missat den detaljen, var kan jag ange swishnummer?

   Svara

  Uuuuugh, alltså att prata med såna människor eller försöka dskutera är lika vettigt som att slå huvudet i en betongvägg. Uppenbarligen lågt intellekt och eq, samt en envishet som en dum kossa. Påminner mycket om folk som röstar på ett visst parti låååångt åt höger.

  Svara

   Så onödig kommentar. Måste man försöka göra politik av allting? ”Lågt intellekt och eq, samt en envishet som en dum kossa”. Vad fan har det med politiskt oliktänkande att göra?

   Jag tror för övrigt inte att personen som skrev kommentarerna skulle kvala in som fullständigt mentalt fungerande, men så vitt vi vet kan hon lika gärna rösta Vänsterpartiet och ha väggen full med posters på Jonas Sjöstedt. Vilket inte har någonting med prostutionsklädselstemat att göra.

   Svara

  Så härligt med den här typen av kommentatorer, först drämmer de till med en ruggigt elak kommentar och när de sedan får svar på tal så kontrar de med anklagelser om mobbing etc. Totalt bristfällig logik. Såna här människor ska man ge exakt noll uppmärksamhet, det går inte att diskutera med vettiga argument. Själv dras man bara ner i ett svart hål av dumhet. Antagligen någon med psykisk sjukdom eller för mycket tid och stort behov av att avreagera sig på nätet och som gillar att provocera. Do.Not.Feed.The.Trolls.

  Svara

  Löjligt !! Så bara för hon är ” brutalt ärlig ” så kan man kläcka ur sig vad man vill? Utan ens ta något ansvar över det? Behöver ej nämna några grupper men de är nog så många andra runt om i världen med tycker om sina åsiker. Nää har man inget snällt att säga kan man vara tyst.
  Dessutom kan man säga vissa saker i verkligheten är det inte ok och göra det bakom några knappar och gömma sig heller.
  Kan sätta min högra hand på att denna tjej aldrig vågat ens nästan säga så till paow irl

  Svara

   Sjukt, elakt men jag tror inte det var någon psyksjuk som någon skriver.. någon som har svårt att stava säkert men tror faktiskt att det där med mobbing och pykolog var på driv, någon roade sig typ… Kan sätta min vänstra hand på att det inte var en tjej, och definitivt inte någon 35-årig tvåbarnsmamma. Hen satte igång kommentarsfältet iaf och gjorde så att Paow fick lite uppmärksamhet iaf.

   Svara

  Sexsig

  Svara

   riiiiktikt sexsig

   Svara

   seksig!

   Svara

    Säckcigg

    Svara

  Hon har kommenterat tidigare på bl.a. kissies blogg. Hon verkar inte ha något bättre för sig om dagarna än att trycka ner andra människor.

  Svara

   Aha har Cecilia kommenterat även hos Kssie? Då hade jag nog fel då kanske, är det samma person som är knäpp på flera olika bloggar kanske.

   Svara

    Troligen ja. Det är samma ton, samma sorts ord och samma oförmåga att använda grammatik.😂

    Svara

  Ny Martens svarar på en kommentar och skriver att andra bloggare lämnar kommentarer hos henne

  Svara

   inget nytt, det har hon insinuerat i flera år, skit i henne bara.

   Svara

    Fast nu skriver hon det rakt ut…

    Svara

     Har hon gjort mååånga gånger förut… ”genom sig själv känner man andra”.

     Svara

  Det där är säkert den ökända Linda som trakasserat många andra bloggare också.
  Googla Johanna Toftby-Linda Larsson

  Svara

   Har också tänkt på det, att den personen säkert är runt på andra bloggar nu och rackar ner. Hon verkar ha lämnat JT ifred.

   Svara

  Jag tänker alltid på balladen om Cecilia Lind och Fredrik Åkare när jag läser om Cissi Wallin och Virtanen. Vet hut Fredrik Åkare, skäms gamla karln, Cecilia Lind är ju bara en barn….

  Svara

  Nu har du skjutit dih själv i foten Camcam. Vänta bara tills Cecilia kommer hit och börjar kommentera hur prostituerad hetsätarkatten ser ut!

  Svara

   Det kan han ha tycker jag, så som han låter chipstuttarna fladdra fritt i brisen från kusten!

   Svara

    Fast det är du som matar han så han har volanger. Men han är smart. Man biter inte den hand som föder en.

    Svara

     Nä, han har volanger just för att jag INTE matar honom så mycket som han skulle önska. =)

     Svara

    Ja det får han ju göra om han springer runt näck. Visar man för mycket hud får man skylla sig själv, det vet ju alla!! Trodde mer om dig Camilla…. #backakattafan #länsstyrelsenvareni?

    Svara

     Exakt! Vår soc-anmälan kommer komma som ett brev på posten!

     Svara

      Jag såg faktiskt en katt med en matte som liknade dig som hade bundit fast katten i sin sparkcykel. Katten var vit men jag la ut filmen på sociala medier och många sa att det liknade dig. Så jag anmälde dig, för säkerhets skull liksom. #nohardfeelings

      Svara

       ”Jag såg faktiskt en katt med en mage som liknade dig” läste jag och tänkte att det var väl rätt taskigt skrivet😂

       Svara

       Satt det fast en fladdrig, svart katt som en mantel efter mig där jag susade fram? I så fall var det DEFINITIVT jag!!

       Svara

  Om man nu måste vara så brutalt ärlig så kanske man ska vara tyst………. om man inte har något snällt eller iaf diplomatiskt att säga (skriva)

  Svara

  Vad ska man säga. Jag borde inte ha försökt argumentera med henne så länge som jag gjorde 😂 har bara så svårt att acceptera att människor är SÅ dumma!

  -”du ser ut som en äcklig slampa”
  -”nu är du bara elak”
  -”NÄÄ JAG ÄR BARA ÄRLIG”
  -”nej du är bara elak”
  -”BUUHUUU MOBBING!!!”

  Yeah right. 🙄

  Svara

  Jag håller visserligen delvis med i sak om att Paulina är en väldigt söt tjej, men att hennes stil är katastrofal, absolut i klass med hur en prostituerad porträtteras på film. Sen skulle jag aldrig vara så sorglig som denna Cecilia och sitta och spamma det på Paulinas blogg. Vad fasen, om hon är nöjd med sin klädstil så får hon väl göra det. Bara för att man tycker att den är hemsk så behöver man inte berätta det, man kan faktiskt vara tyst och gå vidare i livet…

  Svara

   Och ändå berättade du att du tycker att den är hemsk.

   Svara

    Eller hur.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.