Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

339 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nellie gör som vanligt ett inlägg idag där hon delar med sig av två roliga saker som händer framöver. Tyvärr var ju båda sakerna hemliga så det var ju som vanligt ett inlägg om… typ ingenting.
    Förtjusande, men i alla fall inget åsiktsinlägg som mamma behövde skriva åt henne ??‍♀️

      vad hände med hyllningarna som hon lovade?

    När Alexandra (Kissie) lägger upp bikinibilder så får hon massor elaka kommentarer om att hon bara vill klä av sig, söker bekräftelse, ser gammal och opererad ut mm. När Kenza lägger upp bikinibilder får hon bara positiva kommentarer om att hon är vacker osv. Vad kan det komma sig?

      Tänkt på det med. Kenza poserar dessutom väldigt ”sexigt” så det har inte med poserna stt göra. Kanske kissies bröst? Eller att folk tycker om att klaga på henne typ?

        Kan ha att göra med att Kenza oftast ser glad och avslappnad ut och kissies väldigt ansträngd och retuscherad. Man vill alltid hacka på det som är enkelt och uppenbart, det syns på kissie att hon så gärna vill se perfekt ut och då reagerar folk. Människor är inga goda varelser, jag inkluderat då jag hade kunnat skippa denna kommentar som säkert skulle uppfattas negativt av kissie om hon läste den.

      Att Kenzas läsarskara läser henne för att de gillar henne medan Kissie har en läsarskara som läser henne för att de provoceras. Även om man byter lite inriktning tycker jag det verkar sjukt svårt att få klimatet i kommentarsfältet att ändras.

      Faktiskt intressant! Jag tycker alltid Kenza är himla vacker och naturlig medans Kissie är mer onaturlig och fake. Men detta betyder inte att jag kommentera detta på hennes blogg för det gör jag inte?

    Hallå där, liten fundering! Vill ni gifta er? Eller är ni kanske gifta? Hur skulle då ert drömbröllop vara?

      Jag gifter mig om 14 (!!) dagar. Vi ska ha ett litet mysigt bröllop för närmsta familjen, ingen fest direkt utan middag och fika tillsammans. Om jag hade haft obegränsad ekonomi kanske den ultimata drömmen hade varit att bjuda familjen på en resa ihop och spendera en helg tillsammans på någon härlig semesterort i samband med vigseln. 😀

        Grattis!! Gud vad kul! Hoppas att det fina vädret håller och att ni får en fantastisk dag! Länge leve kärleken!!

      Jag och min kille har förlovat oss och bestämt oss för att gifta oss om 2 år. Tanken är att det ska vara på Island med endast den närmaste familjen, att vi sedan kör runt Island under en vecka som bröllopsresa. Eventuellt så kommer vi ha en enklare fest för de närmaste vännerna typ 1-2 månader efter bröllopet.

        Jag kan tillägga att jag aldrig drömt om bröllop eller har en drömklänning eller så. Men när jag insåg som 11 åring att det gick att gifta sig på typ en strand utomlands med endast närmaste familjen eller inga alls så kände jag ”ja så vill jag göra”.

      Jag vill gifta mig, mest för dom juridiska fördelarna haha.. Har drömt om en magisk vit klänning så länge jag kan minnas men insett att jag inte gillar stora fester och sånt så drömbröllop för mig vore nog utomlands någonstans med en riktig drömklänning men enbart med min man och några få vänner.

        Vad härliga bröllop, och grattis till era både förlovningar/giftermål! Har också tänkt att ett litet bröllop passar bäst, både ekonomiskt men också för mys-faktorn. Härligt att dela en sådan sak med bara sina närmsta.

      Kombinerade dop med bröllop och bjöd på lunch och fika. Hade vi haft ekonomin hade jag velat ha ett ”riktigt” bröllop. Elller egentligen vill jag bara ha en flådig vecker klänning och bli piffad upp till tänderna ?

        Haha härligt att höra att nån annan också bara vill ha en flådig klänning, om det råkar bli så att jag gifter mig nån dag så kommer jag helt klart leta fram en riktigt fin klänning åt mig!

          Vi köpte en riktig prinsessklänning till mig när vi gifte oss 😀 Det var ett litet bröllop utomhus, men jag skulle ha puffklänning med släp, så var det bara!

          (Har kollat myyycket på det programet ehehehhe)

      Min sambo sen 7 år vill inte gifta sig så jag är ganska upprörd över det och det har liksom blivit ”en grej” av det som jag inte kan släppa…blir inte lättare av att kompisar och kollegor gifter sig..

        Vad tråkigt… varför vill hen inte det?

          Han förstår inte grejen och tycker mest att det är ett piece of paper..”vi har det ju bra ändå.”

            Läs om de juridiska skillnaderna mellan att vara ogift och gift! Särskilt om man har barn och en dör t ex, så har ju barnet (även om det är gemensamt) rätt till sitt arv direkt och man får dras med barnets ekonomiska förvaltare ända tills ungen blir myndig. Läste någonstans (någon jurist kan väl bekräfta om det stämmer) att förvaltaren ofta kräver att barnet får pengarna direkt även om de är bundna t ex i huset man bor i så man kan tvingas flytta. Då kanske han inser de praktiska fördelarna med giftemål! Fast du kanske inte vill övertala honom…

              Vi har iofs inga barn o det kommer nog inte heller bli några.

                Ja då är det ju svårare att argumentera för. Skulle vara livförsäkringar och att kunna ärva typ pension (?) Som kan vara lättare som gift, och därför lämpligt om man t ex ska äga bostad ihop?

                Men annars tycker jag det borde räcka att du gärna vill om hans enda anledning är att det känns onödigt. Är det en viktig grej för dig så är det ju inte onödigt.

                Jag tror jag hamnat i modd men skrev en kommentar om mammas änkepension

            Jag vet inte hur det fungerar riktigt men när pappa dog i cancer fick mamma änkepension precis som jag fick barnpension tills jag fyllde 20. Tror han hade någon försäkring som baserades på hans lön och gjorde att mamma skulle klara sig, vet inte om det beror på att hon även hade barn att försörja. Den slutade dock gälla nu när hon fyllde 70 förra året (hon var 55 när han dog) och låg på nästan 5500kr i månaden.

        Vad synd om dig??

      Aldrig velat gifta mig. Var starkt emot det. Träffade drömmannen och vi gifte oss i smyg på ett berg med endast två vittnen. Avslappnat, bara för oss och efteråt skickade vi ett sms till familjen som spred det vidare medan vi åkte och fiskade en vecka??

      Gifter mig om tre veckor 🙂
      Vacker kyrka (var viktigt för min sambo) och sen fest i en stor loge. Vi kör många gäster, men ändå avslappnat, med buffé med lokala delikatesser, olika spel och några kompisars band på kvällen. Sen tre veckors bröllopsresa på det. Vi har planerat länge, för vi har ganska liten budget.

      Vi hade ett stort bröllop med vigsel i kyrka och festen i en herrgård vid vattnet. 60 gäster och klänningen liknande den prinsessan Victoria bar. Perfekt och precis som jag alltid velat ha det!

      Min man friade efter 3 månader. Vi gifte oss på ett slott i Frankrike som ägs av svenskar. (rekommenderar de starkt). Vi bjöd ner hela min och hans familj och bodde där i en vecka och gifte oss nästsista dagen. Han uppfyllde mitt drömbröllop ❤️

        Har aldrig förstått hur det fungerar vid bröllop i utlandet, är det brudparet som står för kostnaden för flyg och hotell eller är det varje enskild gäst? Känns som det andra alternativet är det mest logiska, men jag tänker på t.ex. Kenza som hyrde ett slott. Hon kanske är ett undantag dock

          Alla gör väl lite som de vill, tror inte att det finns skrivna regler. Men vi bjöd på allting för att vi kände att vi bjöd dit de och de ska inte behöva betala en massa pengar när vi så gärna vill ha de alla där med oss. Det kostade oss en förmögenhet men det var verkligen värt det. Det är en gång man gifter sig (förhoppningsvis), så det var verkligen värt det.

            Så fascinerande hur rika många människor, typ ni, måste vara! Jag känner inte ens att jag har råd med ett ”billigt” bröllop på en bygdegård. Ändå känner jag mig ganska rik eller iaf inte fattig. Kan bara säga grattis 😀

              Jag är väldigt ”gammaldags” av mig. Jag tycker att mannen ska stå för hela bröllopet. Männen ska vara så tacksamma för oss kvinnor. Vi offrar våra kroppar för de när vi bär deras barn, vi uppfostrar barnen samtidigt som det krävs att vi ska göra karriär. Så det var min man och hans familj som stod för hela bröllopet och vårt hus. Där fick han verkligen visa tacksamhet för oss kvinnor.
              Men tack get❤️
              Alla kvinnor ska veta sitt värde och inte gå med på vad som helst.

                Det som är gammeldags och traditionellt är att brudens familj står för bröllopet, inte mannens.

                  Det skiljer sig väldigt mycket från kultur till kultur. Enligt min etniska bakgrunds kultur är det mannen som ska bekosta hela kalaset.

            Önskar att min bror tänkt på det innan han och fästmön ställde till med bröllop på Gotland i juli när allt var svindyrt. Och sen förväntade sig bröllopspresent trots att vi just lagt ett antal tusenlappar på att komma på deras bröllop…

              Om ni betalar för er själva så tycker jag inte att de ska ha bröllopspresent! De ska bara vara så tacksamma att ni kom!

      Vi ska gifta oss i slutet av juli. Min sambo har alltid tyckt det är onödigt men sedan så fick vi barn och då blev han lite extra kär och kände han ville hålla mig kvar :p
      Plus en otrolig fördel när vi har barn ihop.
      Jag har köpt en klänning från zalando och han en billig men snygg kostym från hm. Vi ska gifta oss borgligt med två vittnen. Efter vigseln ska vi på restaurang och äta. Vi har bjudit några ur närmaste familjen. Dock vet vi inte om vi borde bjuda alla på maten eller om var och en ska betala för sig själv….

        Klart ni bjuder :S

        Herregud vad pinsamt det vore om era gäster, som ni bjöd in till ert bröllop, ska betala för maten. Kan inte sluta förvånas över hur folk resonerar och hur snåla vissa kan vara.

          Många har ju kuvertavgift, plus att de förväntar sig presenter. Vi har inget av det, och absolut inga presenter. Vi vill bara att närmaste familjen vill äta ihop.

            Om man avsäger sig presenter tycker jag absolut att man kan låta gästerna betala för sig själva under en middag, då blir ju det själva presenten (särskilt om man är nära) dock viktigt att det framgår innan och även att man då som gäst har möjlighet att själv välja vad man vill (betala för) att äta / dricka eller att det är någorlunda överkomligt i pris, skulle jag säga.

            Kuvertavgift när man bjuder på restaurang hade varit spännande, hehe!

        Oj vilka osköna kommentarer. Det låter ju som att ni gör det på ert sätt och i en mindre skala med en mindre budget, självklart kan ni be folk betala för sig själva. Det finns inga måsten, det är er dag. De ska vara glada att ni bjuder dem att dela denna dag med dem. Om de tycker det känns dyrt kan de väl strunta i att ge present också, men det ör ibte orimligt att betala för sin egen middag. Hoppas ni får det bra, grattis <3

          Ja alltså många har ju kuvertavgift? Vad är skillnaden? Vi har inte önskat oss något och inte bett om något förutom att få sällskap på en middag.

      Vill oerhört gärna gifta mig, men inte ha något bröllop.

      Inte gift, tror inte heller jag vill… Gillar inte äktenskapet som institution, föråldrat och orättvist i min mening. Gillar inte heller hur det utnyttjas för att få fördelar i samhället, och det är fördelar inte alla kan åtnjuta heller(kanske inte just i Sverige men i världen i stort).

      Om jag ändrar mig skulle jag kunna tänka mig en cermoni helt utan gäster. Skulle dock kunna ha en fest efteråt med familj och vänner.

      Men jag ska nog låta bli giftermål, det enda jag vill åt är att köpa en fin klänning ? Det kan ju ju egentligen göra ändå…

        Du får ha en kärleksfest eller kärlekscermoni med vacker klänning!

          Ja! Det skulle va nåt!

      Gift med mitt livs kärlek, vi hade ett stort drömbröllop för 400 gäster och en intim muslimsk vigsel för våra 30 familjemedlemmar och vänner. Vi dansade fram till 04 och jag kommer aldrig ångra alla spenderade pengar (vi fick tillbaka väldigt mycket också). De gånger vi bråkar tänker jag alltid tillbaka på vårt bröllop och minns hur lycklig han har gjort mig. Hade en stor princessklänning och blev omhändertagen hela morgonen av mua och frisör.

        Oj, jag känner inte ens 400 människor!

          haha nää vi va nog max 12 st på min o mannens bröllop..

      Du och jag TS, älskar den serien.
      Jag vill gifta mig ute, i en glänta eller i vår sommarstuga (lantställe enligt stockholmarna) eller nåt. Pyttelitet. Familj och våra vänner (alla två). ? Lugnt och avslappnat och kärleksfullt. Hembakat fika, god mat, kanske knytkalas, lite lekar. En mysig kärleksfull dag. Utsläppt hår i sexiga, oborstade vågor. Mycket skratt, kanske några tal som kommer från hjärtat, en hel del tårar och gos med släkt och vännerna. ❤️ Men mest av allt… Blicken i min älskades ögon. Det är det jag lever för. Det är han jag lever för. Han, och jag, hans hand i min, och ingenting annat spelar någon roll. Jag kan gifta mig klädd i en sopsäck bara jag får äran att bli hans fru. ???

      Vet inte om jag vill gifta mig (har typ fått frågan tusen ggr pga alla i min omgivning förlovar sig och gifter sig), tycker mest att det känns jobbigt hela grejen. Gillar inte alls att vara i centrum – bara att få ett avslutningstal på jobbet eller att bli sjungen för på födelsedag känns så jobbigt! Har inte heller en självklar familjesituation och det gör att det skulle ligga en stress över bröllopsdagen som jag inte vill behöva känna. Är inte så piffig av mig så bröllopsklänning och fix känns bara jobbigt haha.
      Nä, vad neggo jag är! Mitt drömbröllop är nog bara vi, på en strand utomlands, med en somrig klänning och sen en fest hemma i Sverige i en lada ute på landet tillsammans med vänner o familj.

      På mitt drömbröllop vill jag ha en riktig fest! Jag vill bjuda in alla människor jag älskar, familj, släkt vänner osv. Jag vill gifta mig i Stockholms skärgård på en varm sommardag och efter vigseln ha en middag och fest hela natten. Längtar!

    Ska åka till Amsterdam imorgon och är så infernaliskt flygrädd att jag mår så dåligt. Kommer inte kunna njuta av tiden där för att jag bara kommer tänka på flyget hem.

    Vet att risken att det ska hända något är större på den fyra timmars långa bilresan till Arlanda, men hjärnan tar liksom inte åt sig av det. Blir inte bättre av att det känns som att det varit många flygolyckor på senaste tiden också???

    Någon som relaterar och har något tips på hur man kan lugna sig lite?

      Här är en till. Kom hem från Dublin i måndags och fick ta 2 flyg för att komma dit och 2 flyg hem. Mardröm för någon som mig. Mina tips är att dricka alkohol innan flyget, äta innan flyget, ladda ner en spännande film från Netflix så du kan kolla i offline läge samt titta på flygvärdinnorna. När de ser oroliga ut är det dags att börja nojja, inte förr. Och ett bonustips, jag tittar alltid efter barn. Finns det barn på flyget kommer det inte krascha. Väldigt vetenskapligt men det funkar. Och de dödsolyckor som varit här varit små plan i typ Afrika och Sydamerika, inte vanliga plan i västvärlden. Det kommer gå bra!

        Vad menar du med att det inre kraschar om det finns barn på flyget? ?

        Planet går 08, är inte så mycket för att dricka alkohol till frukost ? om jag inte festar nu i kväll och är packad till imorgonbitti hahah.

        Kollar alltid på personalen, men har hört att de ofta är lugna trots att något är fel just för att inte oroa resenärerna? Så det funkar inte heller längre haha.

        Jag var också väldigt flygrädd i några år men det gick konstigt nog över. Började istället oroa mig för terrorister och att råka ramla ner framför ett tåg i t-banan. Well, jag bestämde mig att jag måste komma över min flygrädsla och det efter att jag kräktes på ett plan ner till Paris – av rädsla. Jag lyssnade på podcast om flyg, intervjuer med piloter och läste mycket statistik. På ngt sätt tog förnuftet över till slut och rädslan försvann. Men så fort den försvann började jag bli rädd för annat.

        Det kan kanske trots allt vara skönt att läsa det här:
        Enligt flightcrashinfo.com:s riskanalys, är risken att dö för en person som flyger en sträcka med ett större flygbolag, 1 på 4.7 miljoner. https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/793098-9-fakta-som-visar-att-flygning-fortfarande-ar-det-sakraste-sattet-att-fardas-pa

          För mig är det tvärtom – flugit minst två gånger om året sedan jag var fyra utan problem, men för typ fem år sedan så slog det om och jag blev livrädd.

          Jag läser massa statistik hela tiden men det biter inte på mig? Tror det är mitt kontrollbehov som är anledningen, lägger ju oavsett mitt liv i någon annans händer liksom. Tänker på alla i min närhet som rest senaste tiden och att det gått bra, men kommer ändå till ”Det kanske inte går bra den här gången” samt ”Risken för mig ökar ju för desto fler runtomkring som gör lyckade flygningar” haha. Fan alltså. Jobbigt detta.

          Hej Angelica! Vilken fin blogg du har! Fina bilder och text!

        Mitt svar försvann så postar igen lol.
        Jag arbetar som pilot och flygrädda passagerare är något jag stöter på varje dag, brukar hjälpa att förklara för dem vad de olika momenten under en flygning är, vad det är som låter och varför osv. Så har du några frågor så fråga på!
        Att vara flygrädd är som sagt väldigt vanligt och väldigt naturligt, vi är ju inte gjorda för att flygs egentligen. Tänk på att det är helt okej att känna det du känner, ge dig själv inte dåligt samvete för det utan försök slappna av och kom ihåg att ångesten och rädslan alltid går över. Du kan aldrig vara rädd och ångest fylld konstant!
        Såg att någon kommenterat att dricks alkohol, det avråder jag dig STARKT ifrån att göra. Alkohol försämrar ditt omdöme samt torkar ut dig, så håll dig till att dricks vanligt vatten utan bubblor. Kom dock ihåg att äta innan och gärna under flygningen så att du håller ditt blodsocker uppe.
        Aktivera dig med en bra bok eller tidning, eller Netflix (dock ska all elektronisk utrustning vara avstängd eller i flygläge under start och landning!)
        Berätta för kabin personalen att du är flygrädd så kommer de att ta hand om dig, och kom gärna in och säg hej till oss i cockpit, brukar hjälpa att se att det är människor som sitter där framme bakom spakarna! 🙂

          Alltså gud börjar typ gråta av ditt svar. Tack så hemskt mycket att du tar dig tid att skriva! Tycker det är jobbigast under start och landning. Sist jag flög – för två år sedan – så satt jag och grät och fick panikångest innan lyftning, gick över väl i luften och sedan grät jag på nedvägen igen. Har lite klaustrofobi också, vilket givetvis gör ångesten värre (är dessutom lång så har ännu mindre plats att röra mig på haha).

          Är glad att det är en så pass kort resa i alla fall. Har packat bok och laddat ned massa podcasts. Hoppas jag lyckas andas bara…

            Förstår det, start och landning brukar vara de momenten av flygningen som upplevs som mest obehagliga, då det är mycket ljud (motorer som spolas upp, hjul som fälls in/ut etc) och man kan fö en hisnande känsla när man lyfter, vilket är en väldigt naturlig reaktion eftersom kroppen reagerar på att man liksom ”lämnar jorden”.
            Sen, precis som du säger, så upplever många att det är jobbigt att sitta ”instängd”, också en väldigt vanlig och naturlig reaktion. Kan lova dig att det kommer vara fler ombord som känner likadant som du!
            Ett tips, när ångesten blir för mycket. Tryck för ena näsborren med fingret och andas genom den andra näsborren, och tänk på din andning, fokusera på den. Tänk att du andas i fyrkant, dvs ena kanten på en fyrkant är inandningen, den korta änden är pausen du gör, och den andra kanten är utandningen (ifall det make sense haha). Under flygutbildningen läser vi psykologi, just för att känna igen stress, ångest och rädsla hos passagerare. Kabin personalen likaså.
            Kan starkt rekommendera boken ”Flygrädd”. Skriven av en flygkapten och en psykolog för att hjälpa folk bota flygrädsla!
            Sen, som sagts förr, att flyga är det absolut säkraste sättet att resa på, hade det varit farligt att vi inte tillåtits att göra det och ingen hade velat arbeta som pilot!

              Andas i en fyrkant brukar jag göra när jag har ångest, så det vet jag hur man gör 😀 har bara inte tänk på att faktiskt göra det när jag ska flyga pga för stressad. Till den här resan gick det dessutom inte att välja platser, så det finns en risk att jag och mitt resesällskap – som är min mamma och alltså typ största tryggheten – inte får sitta tillsammans, och min panikkänsla ökar även av att inte sitta längst in vid fönstret, bara tanken på det nu gör mig lite illamående. Kan inte sitta längst ut på tåg/buss osv heller för att jag känner mig mer instängd om jag inte kan titta ut. Så jag hoppas bara så himla innerligt att vi 1. får sitta tillsammans och 2. får fönsterplats. Eller att det i alla fall får att lösa om det skulle bli något knas.

              Försöker alltid tänka att ingen hade velat bli pilot om det var så riskfyllt som jag känner/tror/tänker att det är, och så är det ju såklart. Hade även en jättebra pilot en gång som förklarade att turbulens bara är som att köra på en gropig grusväg, vilket också har lugnat mig liiite.

              Tack så hjärtligt för svaret, ännu en gång! Känns lite bättre nu faktiskt. Åtta timmar kvar till avgång…

                Säg till kabin personalen att du vill sitta med din mamma, det går att fixa om planet inte är fullbokat! Vi har gjort det många gånger!
                Fönsterplats kan kanske bli lite svårare, men det kan säkert gå att fixa!
                Ja exakt, turbulens är inget att oroa sig för, det kan inte skada planet utan endast folk ombord om man inte är fastspända, därav rekommendationen att alltid behålla bältet på när man sitter ner!
                Det kommer att gå jätte fint imorgon ska du se! Kollade vädret för Amsterdam flygplats och det ser jätte bra ut, lugna vindar och klar himmel så det kommer bli en lugn och fin resa!
                Kommer att gå jätte fint imorgon ska du se! 🙂

        haha de har ju inget med o göra om de finns barn på flyget eller inte.. händer de en olycka så är de elektriskt/maskinellt fel o det tekniska vet ju inte om de är barn på flyget eller inte. haha

      Tro mig jag är oxå flygrädd men tvingar mig ta en lugnade tab det hjälper berätta för flygvärdinnorna om din rädsla .☺️

        Har inte tillgång till lugnande tyvärr. Brukar prata med flygvärdinnorna! Det hjälper föga dock…

      Duktiga människor säger att man ska låta bli alkohol om man är rädd. Realistiska människor vet att en öl eller två innan flyger hjälper jävligt bra.

      Arbetar som pilot så svarar gärna på frågor om flygning och flygplan ifall du har några!
      Att vara flygrädd är väldigt vanligt och en väldigt naturlig reaktion, då vi inte är gjorda för att flyga. Ge inte dig själv dåligt samvete över oros känslorna som du får utan tänk att det är okej att känna och uppleva det du känner, och att hur otäckt och obehagligt det än känns så kommer det alltid att gå över, eftersom det mänsklig psyket inte klarar av att ha ångest eller rädsla under en längre period, utan slappnar av till slut.
      Regel nummer ett, drick INTE alkohol innan eller under flygning, ger dig sämre omdöme samt torkar ut dig så att du kommer att må dåligt i längden. Drick vatten, vanligt vatten utan bubblor. Tänkt på att äta innan du flyger och ha något med dig under flygningen också för att hålla blodsockret uppe.
      Ta med dig något som kan aktivera dig, såsom en bok, tidning eller dator (kom dock ihåg att allt elektroniskt måste vara avstängt under start och landning!)
      Säg till kabin personalen att du är flygrädd så kommer de att ta extra hand om dig. Titta gärna in i cockpit innan och säg hej till oss som arbetar där, det brukar lugna ner oroliga passagerare att se att det är människor som sitter där framme bakom spakarna 🙂

        Vad fint svar ?

      Senast som jag kände mig på ett liknande sätt så gjorde jag andningsövningar.

      Jag har också varit extremt flygrädd. Gå till vårdcentralen och be om att få lugnande utskrivet. När jag hade haft det på sex flygningar så försvann min akuta ångest.. nu är jag inte flygrädd på samma sätt alls längre. För mig var det själva ångesten som skapade mest obehag och når den försvann kunde jag tänka mer rationellt: typ händer det så händer det. Försök också att se framför dig hur allt går gått bra, flygresan har varit trevlig och du landar på flygplatsen i Amsterdam och har det asroligt där ☺ Andas även långa andetag direkt när du sätter dig i flygstolen. Lycka till!!!

    KOM IN PÅ MIN DRÖMUTBILDNING! Överlycklig och samtidigt livrädd. Behövde bara få dela med mig 🙂

      Åh vad kul STORT GRATTIS❤️ Vilken utbildning?

      Grattis, vad är det för utbildning?

      Grattis ❤❤ Samma här! Fick besked för ett par dagar sedan att jag kom in på min drömutbildning ?

        Tack alla! ❤️ Digital kommunikation för att dra det lite brett 🙂 Och grattis till dig NNN, kanske samma skola då det var i början på veckan beskedet kom 🙂

          Jag kom in på en trädgårdsmästare utbildning! ?
          Så kul! Lycka till med din utbildning ? sån lättnad när man fick ett positivt besked!

      Jag med! Stort grattis! ❤❤

        Grattis till dig ❤️

      Samma här!! Ingen annan jag känner som sökt har kommit in direkt utan är reserver, fick en sån egoboost av att jag kom in!

    Snacka om att jag fick öppet spår abstinens när jag först trodde att det skulle varit i torsdags och sedan kom det inget på fredag.
    Hur som helst:
    Undrar hur många olika personer som är här inne och kommenterar under tex en vecka?

      Samma här!! Uppdaterade sidan konstant i en timme igår i väntan på öppet spår eftersom jag trodde det var fredag i torsdags här med. Gav upp sedan och la mig besviken. Men nu så!

      Åh samma här! Saknade verkligen öppet spår igår, var så ensam medan ”alla andra” var ute och roade sig. Men är glad att det kom upp idag iallafall!

    Tips på någon svensk film? Gillar kriminal, thrillers och komedi. Gör inget om det är drama eller romantik i den men gillar inte filmer som bara handlar om det. Kan tänka mig att se om någon jag redan sett också, men står helt still i huvudet så tips mottages gärna

      Trolljägaren, visserligen norsk men den var oväntat bra. ??

        Mm den är bra, har sett den. Vill se något svenskt dock

          Hallonbåtsflyktingen är ganska bra också

      Ondskan och Kopps är mina favoriter (förutom Sällskapsresan-filmerna såklart!)

        Men ja! Tack för tips

      Kraftidioten, Stellan Skarsgård kör snöplog och ’ordnar upp’ lite…

      Min svenska favvofilm är Populärmusik från Vittula! 🙂 Så den tipsar jag om 🙂

      Måste gitt. Så jävla rolig!!

      Åh då tror jag vet en bra film. Sök reda på en australiensisk film som heter *Red dog*
      Eller så om du vill se en film du aldrig kommer att glömma *Guds stad* otroligt manus, fantastiska skådespelare, replikerna är spot on. Det är en brasiliansk film.
      Skriv gärna här om du ser dem och vad du tyckte. Hoppas du hittar någon film.

      Smala Sussie! Den absolut bästa svenska filmen ???

      Såg du ville helst se svenska filmer.
      Ta *Skenbart* en svartvit film, men det glömmer man. Robert Gustavsson är med och Gösta Ekman bl.a. De är på ett tåg, som ska gå till Berlin. Hejdlösa skrattanfall utlovas.

      Strandvaskaren, den utvalde, försvunnen, studentfesten, festival, 6 points, tv serien fallet om du gillar sån humor ?, järngänget,
      Hans och hennes,

        En man som heter Ove!

      Skumtimmen! Så jäkla bra!

    Hej på er!
    Är det någon här som har bra spartips? Jag har en väldigt stram ekonomi just nu och behöver vända på varje krona. Någon här kanske har tips på billiga matrecept?
    Tacksam för all hjälp jag kan få!

      Rotfrukter, ris, bönor, linser, tomat i olika former, kryddor, lök.. Potatis är en lifesaver, 1 kg potatis för ca 10kr. Nu går ju färskpotatis för 1kr/kg på många ställen så satsa på det

      Behöver också tips på billiga recept hehe

      Hej själv, Matilda!

      Se det som en roligt ”sport” att vara ekonomisk, det blir lättare då. Tänk ”nu sparade jag x antal kronor, vad bra!” Beröm dig själv när du kommer billigt undan, eller helst låter bli att handla mer än precis det nödvändiga.

        Grymt bra recept! Enkla, billiga och dessutom vegetariska. ??

        Ett tips när man behöver spara pengar är att tänka att man ska producera så lite sopor som möjligt. Plötsligt köper man inte allt det där lilla (som oftast har en förpackning) onödiga, kokar soppa på broccolistjälkar och äter upp yoghurten innan den hinner bli dålig.

      Gå in på undertian.com
      Har hittat många goda och billiga recept där ?

      Portionen under tian har massa billiga och goda recept! Jag har lagat många recept därifrån och det mesta har varit riktigt gott. Två av mina favoriter därifrån är morotslasagne med fetaost och soltorkade tomater, vegetariska burgare på svarta bönor och grönkålspastan (men grönkål är inte i säsong just nu tyvärr). Vet inte om man får länka här, men om du googlar Portionen under tian hittar du den sidan 🙂

      Storkok & matlåda ! Ha matlådor i frysen osv så du inte blir hungrig & köper nåt snabbt. Blir lätt o- ekonomiska köp då.

      Storpack & frysa in .

      Ha delmål på vägen . Jag kan spara hårt 2-3 veckor & unna mig när jag klarar det. en morot . Att tänka : om fem år ska jag köpa hus – är för långt borta ! Om du fattar <3

      Tack för alla tips! Ni är kanon!

        Ugnsrostade rotsaker / grönsaker kostar ca ingenting men känns som gourmetmat:
        broccoli, morot, kålrot, potatis, sötpotatis, brysselkål, lök, släng på lite kikärter också, ringla olivolja över + salt o peppar. För lyxvariant river du på lite parmesan som får smälta de sista minuterna.

      Tycker att folk har en tendens att komplicera matlagningen med alldeles för många ingredienser. Jag älskar enkla pastarätter. För att de är så goda, att de är billiga är bara en bonus. Köp en parmesanost ( eller grana padano om den är billigare) så kan du köra hemlagade tomatsåser och spagetti aglio e olio tills du tröttnar ?

      Häromdagen gjorde jag hemlagad broccoli-basilikapesto och frös in. Kommer att räcka hur länge som helst. Du kan köra på fryst basilika (Icas egna, halva priset jämfört med en kruka färsk).

      Jag brukar köpa varor på extrapris och sen hemma så googlar jag på recept med varor jag precis köpt. Gör en matlista och lagar efter den. Pasta, bönor, potatis, morötter och lök är oftast alltid billiga varor och som håller länge i skafferi. Sen brukar jag köpa på mig kyckling när det är på extrapris, samma med annat protein (vet inte om du äter kött eller ej, ursäkta i så fall om du är veg.)

    asså!!!!!!! ibland blir jag bara lite halvt galen när alla dessa influensor bara sponsras på, prylhets prylhets.

    Ida Wargs senaste spjälsäng, 8000 SPÄNN!!! ja för den lär jag ju köpa. vad går samarbetet ut på? att visa upp saker som jag som vanlig svensson gärna skulle ha men ALDRIG lägga pengarna på??

      Fast all reklam är inte för en typ av konsument. Klart företag med dyra produkter också har kunder eller potentiella kunder – annars hade de inte funnits 🙂 Ida har säkert några höginkomsttagare bland sina följare också.

      Varför så arg? Det finns vissa som faktiskt vill bli tipsade på sådana spjälsäng också.

    Isabella Löwengrip verkar ha åkt till Paris bara för visning av Balmain. Sen sitter hon på middag med nån person från Balmain och visar tuttatna så mycket som det går man ser att de är fake. ? Undrar hur hon gör när hon reser med skatteverket undrar om det kan räknas som en resa med jobbet som syfte när hon bara går på middagar visningar och annat som är inte att räkna som jobbrelaterat.

      Och VEM (utom Blondinbella) filmar sin inbjudan?! Är hon så jäkla kåt på uppmärksamhet att hon måste visa upp allt hon gör? Hon beter sig så extremt nyrikt och sunkig att jag inte kan förstå hur hon står ut med sig själv. Vem orkar umgås med en människa som beter sig som henne?

        Och skryter om hur hon skickar efter folk som ska göra i ordning henne mm. Fattar inte heller hur någon står ut med henne privat.

          Ärligt talat så tror jag att hon är sån för att hon är lite udda hon vill vara populär som andra Influencers men de andra är inte lika mycket ute efter bekräftelse som hon. kolla på skopljak, kenza och de andra stora med stora konton på Instagram de är coola, obrydda och populära jag tror att hon behöver bekräftelse för att passa in att känna jag är en av de coola brudarna nu. Vill inte säga något om hennes diagnos för det finns folk med alla slags diagnoser utan att för den skull beter sig så som hon gör.

          Det är väl därför vännerna försvinner hela tiden. De bästa grannfruarna har t ex inte setts på ett tag i bloggen.

        Allt handlar om att visa upp en livsstil på Instagram. Det säger en hel del om hur oerhört ytlig och känslomässigt meningslös hennes tillvaro måste vara. Hon är en sorglig figur.

      Killen från balmain har 290 följare på instagram så ingen superkändis direkt…

    ✳️Alltså angående Bella, vem är den där Filippo som hon gör sig så märkvärdig över att träffa? Han har ju knappt 300 följare på instagram? Och Isolina som knappt nämner på hennes instagram att hon ska träffa Isabella, nej enligt henne åker hon dit för att träffa @parsonsparis under fashion week?

      Tror inte det är någon jobbresa överhuvudtaget utan det var roligare att åka dit istället för att åka med Hajen. Sen kanske det inte har någon betydelse men nästan jämt när hon är ute på jobb så har hon sponsrade kläder nu har hon sin privata.

        Är inte isolin hennes kusin? Eller minns jag fel?

          Stämmer!

        Han är ju sååå dumpad…. Alternativt att han dumpade henne. Eller så har de en jäkligt skum relation. För oavsett relation, kompis, släkt eller partner, skulle jag bli rätt sur om någon ställde in en resa med mig över midsommar i sista sekund och sen drog iväg på en jobbresa över en helg. En jobbresa som mest verkar bestå av att glassar i Paris och gå på en modevisning.

    Nån mer hudvårdsnörd här? Vilka bloggar läser ni? Håller ni er från syra/retinol osv nu på sommaren? Det gör jag, mitt liv känns lite tomt o fattigt utan aha… ?

      Läser hudspecialisten och ibland kakans. Nope, kör en fast rutin, använder spf dagligen

        Ok så du kör tex syra ändå trots sommar? Vilka/vad isf? Är så sjukt sugen på att ta fram en 20% aha ?

          Aha, pha och bha. Retinol. Har rubbet… Exuviance. Jag kör de starkare på kvällen, och hög spf på dagen. Är lite syra i rengöring osv på morgonen med

            Ah ok. Jag kanske överdriver. Kakan är min influencer som du förstår. Jag har väl lite syror kvar, anv ju Excuviance, men har lagt undan värstingarna typ TO AHA 30+ BHA 2. ? Använder Excuviance sheer refine 35, borde kanske ha nåt högre men har jämt keps, glasögon o är i skuggan

              Fast Kakan har ju jättemycket pigmentfläckar, solen är ju hennes fiende ? Jag solar inte heller aktivt, blir solen när man tar promenader annars häng i skuggan 🙂

          Jag kör 2% bha syra morgon/kväll och 20% aha 2 gånger i veckan, båda från paulas. Använder solskydd på morgonen, men borde smörja på eftermiddagen också egentligen kanske…

      Läser hudspecialisten mellan varven. Använder exuviance produkter så det är inget jag låter bli sommartid, kör samma. Det enda jag ändrar till sommartid är en dagkräm med hög spf och kompletterar med spf 50 de få gånger jag är ut och vistas längre i solen. Sen försöker jag tänka på att kanske inte köra de värsta aha-behandlingarna kvällen innan jag vet att jag ska vara utomhus. (retinol har jag inte vågat använda, har hört att man kan reagera på det i början om man är känslig?)
      Har även BHA och AHA krämer till kroppen som jag låter stå när jag vistas utomhus, mest för att vara på säkra sidan. Använder annars spf 50 till kroppen också såklart 🙂 (rödlätt och soleksem)

        Läser också hudspecialisten, men tycker att svaren i kommentarerna har blivit lite sämre 🙁 Inläggen är lika bra, men A svarar oftast på kommentarer utan att läsa igenom ordentligt

          Tror att man kan få bättre och utförligare svar om man går in och chattar med någon på skincitys hemsida istället 🙂

            Jo, fast nu pratade vi om hudspecialisten, inte skincity. Hon kanske är stressad eller något, men hennes svar har blivit sämre

              Jo det förstod jag men tänkte på att hon är ”skapare” eller vad hon nu har för roll i skincity och de anställda där med största sannolikhet ger snarlika och likvärdiga råd som hon gör på sin blogg. De som arbetar på skincity kanske har bättre tid att ge svar på frågor än vad hon har. 🙂

                Hon har sålt det mesta av skincity

      stilbloggen brukar skriva om hudvård och minimalistisk livsstil 😉

      Alltså ni som har koll på hudvård.
      Det här är så jävla sjukt. Jag klämde en pormask i pannan, så jävla stor och djup( I know, fyyyyy!) Men det va typ ett år sedan, jag har ett fucking hål i pannan fortfarande!! Alltså, ska jag typ limma ihop huden? Varför är det fortfarande ett hål?? Mår seriöst dåligt över det och kan inte sminka över det heller för allt smink lägger ju sig i hålet. Vafan gör jag? ?

        Du behöver syra.

        Varje morgon, dutta på och låta vara kvar under din dagcreme. Även dutta på och låt vara kvar de kvällar du ej använder den andra.
        https://theordinary.com/product/rdn-niacinamide-10pct-zinc-1pct-30ml?redir=1

        Dutta på var tredje kväll, låt sitta 10 min, tvätta bort. OBS! Om du börjar anv denna MÅSTE DU HA SOLSKYDD DÄR DU ANVÄNT DEN!!
        https://theordinary.com/product/rdn-aha-30pct-bha-2pct-peeling-solution-30ml?redir=1

          Neeej, inte the ordinary. Hon behöver paulas choice

          Taaaaaaaack!! ??

    hej ! Mamma har två katter som är syskon , omkring 2 år. Det funkar ett tag, men rätt som det är attackerar hanen honan. Ser inte alls ut som lek eller normalt katt- bråk. Hon är livrädd å flyr fältet , han efter henne . Pälsen flyger, och han gör henne illa . Hon har alltid respekt för brorsan & alltid nervös när han är för nära. Räcker att hon nosar på honom och han attackerar. Ibland får hon tvätta honom , ibland får han fnatt precis då. Vad är fel??? Varför gör han så? Känns som att det går alldeles för brutalt till för att vara normalt katt – beteende. Alldeles för hårdhänt och hon försvarar sig ingenting . Ibland vill jag adoptera om honom , men mot människor är han världens snällaste & goaste katt så helst vill jag ha en lösning än att ta bort honom. Det kan gå bra i långa perioder men så flyger han på henne . Det är alltid oprovocerat , hon kan ligga och sova tex. Han VET att han gör fel för att flyr fort som fan om man kommer på honom. vad skajag göra !? Sista alternativet är att han ryker , men ska det inte gå att ha syskon ihop ?! Tacksam för tips<3

      Förstår att det känns jättejobbigt! Om han inte är kastrerad, har ni funderat på det?

        Båda är kastrerade

        Eller att kastrera båda kanske är bäst. Jag hoppas att det ordnar sig.

          Vi råkade skriva samtidigt. Sorry.

          Okej. Med våra husdjur som är syskon gjorde vi så att vi höll koll på den som var mer aggresiv, ville ha maten mer för sig själv osv.

          Jag trodde inte det skulle hjälpa, men till slut fungerade det. Jag var väldigt snäll mot båda, men tydlig. Något som också kanske kan fungera är att få dem lugna. Om man blir stressad över hans beteende får han kanske skäll och då ökar stressen som kanske är den som behöver gå ner.

          Kan de få mer klappar/ massage osv? Det kanske blir som för människor. Att när ett barn eller vuxen har en tuff period så behöver personen lugn och ro och tydlighet istället för negativt bemötande. Håller tummarna för att det vänder.

          Fråga gärna en veterinär på måndag, för det här kan säkert vändas till slut. Jag ser även på veterinärprogram på tv, det lär jag mig mycket av i alla fall.

            Åh . Tack. Men vi försöker verkligen ge han mycket uppmärksamhet , men faktiskt inte när han visar att han kanske är stressad. Massage är så himla bra, ska ge mer av det för det älskar han verkligen . Tack

              Vad bra Stina, <3 känner såå med dig.

              Och jag bara försökte tänka lite hur jag skulle ha försökt göra. Finns det något mer som kan lugna katten? Försök att komma ihåg någonting som den mår bra av. Belöna den när den lyder dig. Eller jag vet inte, men jag skulle inte heller vilja dela på dem om jag vore du. Och om en veterinär inte har tips som hjälper just er, ring eller maila någon mer.

                Och jag läste nu hur rättvisa ni är mot katterna. Åh så bra! Jag ska hålla tummarna för att allt går åt rätt håll.

      Att katterna är syskon är ingen garanti att det går bra. Är de kastrerade? Far honan illa av situationen hade jag börjat leta efter ett nytt hem åt honom, antingen som ensamkatt eller med en tuffare kompis som kan trycka till honom lite istället för att fly när han beter sig illa.

        Det är sista alternativet men jag önskar att det skulle finnas en lösning :/

      Har ni testat Feliway Friends? 🙂 Har själv inte testat, men kanske är värt ett försök 🙂

      https://www.feliway.com/se/FELIWAY/FELIWAY-FRIENDS-Doftavgivare

      Hade syskonkatter. Den ena började mobba den andra så intensivt att hon valde att flytta… Tycker de tverkar lite vanskligt att ha katter ihop generellt, de är väl inget flockdjur?

      Jag har sju katter och det blir ytterst sällan bråk hemma, du ska höja rösta röten och ryta åt och visa att detta år inte oket beteende. Ha tålamod, allt går bara man vill.

        Vi gör det! Han vet att han gör fel också så himla konstigt. Vill inte ge upp för han är ju världens gosgris mot människor, familj som främlingar . Tror det ligger avundsjuka . Men gullar aldrig med den andra utan att vara exakt lika eller mer mot honom. Tar någon upp honan i knä tar någon upp hanen. Tack för tips

          Ofta beter sig en katt så när den är understimulerad. Prova att bryta beteendet med något han tycker om, tex laserpekare, godis, boll, annat? Lek ”skiten ur” honom och låt honom springa och hoppa så han blir riktigt trött. Katter äter, sover och jagar i cykler på dygnet, han tycker nog om sin syster men vet inte riktigt vad han ska göra med all sin energi. Kan tipsa om ett tv-program med en kille (rakad skalle, skägg och massor med tatueringar, bär alltid runt på ett gitarrfodral fyllt med kattprylar) som jobbar med problemkatter. Tror han heter Galaxy och programmet ”my cat from hell” eller liknande.

      Mitt tips är lek 🙂 kattgubben jackson galaxy säger att om en katt är understimulerad vill den gärna ”jaga” den andra. Vi har liknande situation här hemma och det hjälper väldigt mycket att leka med dem (t.ex. spö med leksak på) gå ut med den i sele osv, kort sagt aktivera honom främst 🙂

      Nu vet jag ju inte hur ni har det idag, men det skulle kunna vara så att han känner konkurrens om resurserna och därför ger sig på henne. En del katter verkar behöva lite mer space än andra. Att mata katterna separat, så de inte stressar varandra, och se till att det t ex finns en kattlåda var och gott om bra liggställen så de inte behöver konkurrera i onödan.
      Är det innekatter? Ofta behöver de mer stimulans, att man leker med dem några gånger om dagen, gömmer mat etc så de har något att sysselsätta sig med.
      Hoppas det löser sig! ?

    Vem mer lider fortfarande av sviterna av gårdagens midsommarfirande? Var vaken till nio, sov till ett. Har druckit vatten, Treo, cola. Ätit en pizza, tagit det lugnt. Kommer dröja innan det blir festande igen…?

      Resorb!!!!

        Inget hemma och glömdes bort vid besöket i närmsta byn. Bor i skogen så blir ingen resorb idag tyvärr ?

          En tsk salt och 6 tsk socker/druvsocker på en liter vatten så här du vätskeersättning som är mkt billigare än Resorb ?

      Drack knappt något. Hemma elva. Helt kraftlös hela dagen.,,

        Jag med, drack inget, hemma typ 01. Vaknade 07, kände mig grymt bakis t.o.m. Ibland är kroppen.allt rolig??

    Jag orkar så mycket mer den här årstiden av all positiv energi. Och det är en så vacker och solig kväll.

    Är det likadant för er/ hos er?

      Ja! Orkar springa, orkar gå långpromenader på morgonen osv. Så skönt.

        Ja, allt både inomhus och utomhus går så mycket lättare. Igår gick jag i två timmar, så skönt!

    Sitter här proppmätt efter ytterligare en midsommarbuffé. Vill egentligen bara klä av mig och lägga mig naken och dö på soffan. Men det går ju inte för sig när man har gäster ?

    Men ville är Er favvo på midsommarbordet?

    Jag måste ha färskpotatis kokta i dill med massor av smör samt varmrökt regnbågslax.

    Ni då?

      Västerbottenpaj!!

      Den underbara jordgubbstårtan med maräng. MUMS!

      Hahaha, vilken bild jag fick i huvudet!! Dock känner jag igen mig, efter för mycket mat känns det som att varenda plagg skaver hårt på kroppen, främst bh och byxor/kjol…!

      Jag röstar på gubbröra! Och lax. Helst rökt, med gravad med hovmästarsås är inte fy skam det heller.

      Det du beskrev: ja tack! Älskar lax och färskpotatis. Såå gott! Gärna färska jordgubbar också, helst som de är. Glass och grädde behövs inte för min del. Honungs-, vatten- och närmelon är fräscht och gott också.

      Köttbullar!!!!!!
      Och jordgubbar förstås

    Hej om någon skulle kunna hjälpa mig så skulle jag uppskatta det väldigt mycket!? När jag och min man ska ha en grillfest nästa månad (och för nästkommande fester) så vill vi ha det barnfritt. Vi bjuder alltid samma personer (släkt och vänner) och ingen av dem har småbarn, förutom ett par som vi ändå inte alls är nära men en del av släkten så blir alltid automatiskt inbjudna… Till saken hör att deras barn är extremt livliga och stundtals löper amok bland grejer och gäster, och föräldrarna släpper allt ansvar på fester. Så hur skriver man ett inbjudnings-sms att man vill ha festen barnfri (utan att det låter för dumt)?? Till vårt bröllop var det inga problem att säga att det är barnfritt, men bröllopsfester går ju inte att jämföra med vanliga fester hemma i trädgården. Det är ju exakt sådana fester som barn ju ”ska” vara välkomna, därmed detta problem!? Och de här förslagen ”vi älskar barn men idag älskar vi er barnvakt” etc känns väldigt cheesy och passar i så fall bättre vid bröllop, det här är är ju som sagt en sommarkvällsfest.. Vad tycker ni?

      Skriv att Då det bjuds på alkohol är det bättre om inga barn kommer…

      Skriv positivt, alltså istället för barnfritt/ inga barn så skriv ”den här gången är festen bara för vuxna”

      Blanda inte in alkovol, det kan låta lite som kritik mot att föräldrarna inte själv skyddar sina barn från alkoholfester även om anledningen såklart egentligen är legitim.

      Skriv det i ett inbjudnings-mass-sms så låter det inte riktat mot något speciellt.

      Jag tror inte de kommer ta illa upp. Är ni inte nära så kommer de antagligen bara hoppa över att komma, för att slippa skaffa barnvakt.

      Skriv rakt av att det är en fest för vuxna så ordna barnvakt i tid ?
      Det brukar småbarnsföräldrar förstå!

      Barn är en underbar gåva men denna kvällen får dem stanna hemma och sova

        Den snor jag till nästa grillkväll ???

          Om du ska sno den så ska det vara DE och inte dem… inte menat som drygt utan bara påpekar det, men du kanske har koll på det ?

            Alltså herregud ?

              Nä, rätt ska vara rätt ?

    Jag tror mig ha kläckt Isabella Gåtan till varför hon befinner sig i Paris. Kom ihåg var ni läste den först. Jag tippar på att hon vill göra ett samarbete med Balmain likt H&M som har samarbete med diverse designers. De är säkert heta bland unga och rika. Vet att Kardashians däribland Kim brukar gå på deras visningar. Varför Isabella besöker de är väl antar jag att hon vill lansera manliga produkter och tar självaste Balmain till kanske idé kring utformningen av designen eller så är det till de kommande Jul Boxarna som ska dyka upp i handeln inför Jul. Vad tror ni andra och Camcam? 🙂

      Nja, det där känns för långsökt. Balmain är för stort för Isabella

        ok kom ihåg var ni läste det först. Man vet aldrig. Nog försöker hon få till något slags samarbete.

          Hur ska hon få till ett samarbeta på en fashion show där hon är en nobody? Hur ska hon ens få till ett möte med någon ang. ett samarbete? Vad har hon att ge Balmain? Noupp, tror du är ute och cyklar med teorin. Men jag ska komma ihåg var jag läste det först om det visar sig att jag har fel!

            Glöm nu inte var du läste det först.

              Var läste vi det först, sa ni?

            Isabellas kusin pluggar ju mode i NY och var med på lunchen i Paris, kan de vara hon som är länken till Balmain? Många elever från Parsons gör ju praktik på modehus runt om i Europa.

    Tittar ni inte på fotboll? Sitter på en liten bar i Budapest och det jublades precis! Känner mig mycket svensk:-)

      Joo, jag kollar! Härligt det låter med Budapest ( och liten bar?)!

      Grannen kollar så vi behöver inte ha tvn på för att höra exakt när det blir mål och vem som gör målet…
      (Jag är bara lite bitter på deras skrikande 😉 )

      Självklart kollat jag! Kändes riktigt surt med Tysklands mål 🙁

    Ni är ju många kloka här inne så hoppas på råd. Jag har aldrig varit anställd i några längre perioder, drev eget mellan 21-26 (är 30 idag, t.o.m prick idag hehe) och sen bara haft kortare perioder men framförallt har jag ju varit påtänd då. Nu är jag sen ett år tillbaka drogfri och har under året som gått insett konsekvenserna av att leva utanför samhället och problematiken att interagera på nytt.

    Sen tre månader tillbaka arbetstränar jag, är nu uppe i 40% och inser hur bra jag mår av att göra något vettigt. Men jag tycker det är så svårt hur en ska bete sig på arbetsplatsen med gränssättning, relationer, sina värderingar etc. I tisdags kom en kollega av oklar anledning in på homosexualitet och det visade sig att han är en homofob av rang, något jag gick rätt hårt igång på då jag tror på allas lika värde och rätt till kärlek oavsett kön. Vi har tidigare kommit riktigt bra överens men jag känner att det här ändrade hela min syn på honom och jag känner mest avsmak.

    Hur gör jag nu på jobbet? Förstår att frågan kan låta simpel för er men ha i åtanke att jag nu försöker lära mig det vanliga samhället. Jag fattar ju att jag kommer möta folk i arbetslivet som står långt ifrån samma värderingar som jag, men hur handskas man med det om man måste samarbeta? Hur ska jag tänka för att inte varje ord han nu säger ska gå mig på nerverna? Jag kommer inte kunna vara så sprallig, glad och pratsam mot honom som jag brukar.

    Hur handskas man med männniskor som står så långt ifrån en själv i en så viktig sak som människosyn, när man måste jobba med dem?

      Jag förstår att det är enerverande och retar hål i huvudet på dig hur en människa kan ha så korkade åsikter. Du behöver inte vara bästis med honom. Men det enda rätta är att bara agera professionellt, han är din kollega och det enda du behöver göra är att bemöta honom ”artigt”. Det är hyfs att säga hej och hejdå, svara på tilltal och hålla god ton för att arbetet ska flyta på.
      Man måste inte vara personlig eller privat med sina kollegor men till en viss mån tycker jag att man kan hålla god ton för att arbetsmiljön ska vara bra.
      DOCK är gränsen hårfin till vad som kan bli en arbetsmiljöfråga, om en kollega trakasserar, mobbar eller beter sig illa så det omöjligt går att hålla god ton. Då får man blanda in chefen tycker jag.
      Stort lycka till med arbetsträningen!

        Precis vad jag tänkte skriva. Jag har ett par sådana kollegor. Vi säger hej och hejdå, jag svarar på tilltal men delar aldrig med mig av personliga saker (aktiviteter, barnen, projekt hemma m.m.) just för att ha ryggen fri från snicksnack och sådant. Skulle aldrig yttra åsikter om andra kollegor eller personliga åsikter till dessa av samma anledning. Håll det kort men bli aldrig dum liksom

        Förlåt att det blev svamligt ?

      Grattis på födelsedagen! <3

      Jag försöker skapa ett alter-ego på jobbet och gå in i en roll där. Jag är på jobbet för att göra mitt jobb först och främst, det är det primära och får därför helt enkelt stå ut med vissa människor oavsett vad jag tycker om dom. Så, mitt bästa tips är att försöka separera ditt privata jag från ditt jobbjag. Fokusera på arbetet du ska göra och var neutral mot människorna omkring dig om du inte gillar dem. Låter enklare än vad det är, men med den typen av mindset och övning så brukar det gå rätt bra tillslut.

      En vanlig metod är ju att inte vara så personlig på jobbet utan att bara prata om rtiga grejer typ midsommarvädret. Finns en orsak att folk gör så, att de inte orkar konflikter på jobbet. Precis som många håller en viss artighetsdistans mot grannar för att det blir så himla jobbigt om man hamnar i konflikt med människor som är del av ens hem och trygga plats.

      bra att du står upp för homosexuella men om du arbetststränar kanske det inte är en uppgift du måste orka bära? Utan bara byta ämne? Men generellt, inte prata om viktiga ämnen utan bara kallprat om du inte orkar dras in i något. Så slipper du få veta vad de tycker. Är man chef osv måste man ju säga till, men du är inte chef och du arbetststränar.

        Tack alla tre, kändes lite som en ryggsäck jag burit hela veckan släppte lite nu. Tänker att jag går in på måndag och försöker mig på en mindre personlig arbetsroll, att jag måste välja mina krig och försöka tänka att det här är tillfälligt tills jag är redo för 100% och att ta nästa steg i arbetslivet. Jag har blivit så moralasfast och ärlig sen jag blev drogfri, kanske för att kompensera för alla år då jag inte var det, men börjar inse att det inte riktigt funkar i den ”riktiga världen” heller. Var inte beredd på så mycket subtila reflektioner och vardagsproblem iom att interagera, som att lära sig en värld jag lämnade som tonåring och nu måste lära mig men som ”alla andra redan kan den”.

        Jag blev så förstummad av hur man kan sitta och säga att det är så jävla fel till någon man ju inte vet sexuell läggning på. Men det är väl problemet med normer, många utgår ifrån det. Nu är ju jag hetero men det kan ju inte han ha en aning om, fick bita mig i tungan för att inte låtsas vars gay för att se hans reaktion.

        Tack ❤️

      Grattis på födelsedagen 🙂

      Fast det är ju något du bara får träna på att bita ihop och lämna utanför din roll på arbetsplatsen. Hans åsikt och hans problem, inte ditt.
      Du har ju ditt bagage med dig till arbetet och de andra tvingas ju acceptera att ha dig där trots att de kke inte delar eller tycker om personer som suttit i fängelse och använt droger tex.
      Fokusera på att göra ditt arbete då bra du kan, arbetskamrater behöver man inte gilla men man måste acceptera dom för att få jobbet att fungera

    Ett tycka synd Mail. Tänkte ta tillvara på tillfället av att jag är på sambons föräldrars lantställe och skulle småjogga bort all choklad jag åt igår samt få bukt med de 8kg som återstår sedan jag födde barn för 5 månader sedan. Iallafall, rambla på en stubbe och sitter nu på akuten med förmodligen bruten handled och en rejäl stukning i foten. Huuur ska jag kunna lyfta mitt barn nu??? Har förresten en vlogg där jag filmat graviditet och min vardag som mamma till spädis. Kommer då bli sitta i soffan utan att röra sig videos hädanefter. Behövde bara axla offerkoftan lite. Ha en fortsatt trevlig helg!!

    https://www.youtube.com/c/AngelikaLa

      Tycker jättesynd om dig! Stackars, stackars dig!

      Var noga med rehabiliteringen sedan, det är A och O och då kommer det kännas så mycket bättre när sjukgymnasten säger om några månader – ”Okej, då behöver du inte komma på återbesök mer.”

      Ha den målbilden och det med att ha ett litet barn samtidigt lät ju extra tufft förstås. Hoppas att du har nära och kära som kan hjälpa dig!

      Pluspoäng för att du skriver lantställe! Krya på dig 🙂

      Jag är inte helt säker men jag tror att pappan/annan anhörig får ta ut vab eftersom du inte kan ta hand om barnet. Kolla med FK, dom har koll på allt sånt.
      Krya på dig!

        Ja, pappan/annan får vabba! Krya! ?

    Hej!
    Jag är 21 år och har haft hormonspiral i snart 3 månader, bytte från p-piller (cilest) för att jag tänkte att det skulle vara skönt att slippa komma ihåg att ta piller på en fast tid. Jag funkade jättebra på p-piller, fick fin hy och mådde bra av att veta exakt (nästan på timmen) när min mens skulle komma. Samt att varje cykel för mig såg exakt lika dan ut på p-piller.

    Känner mig mycket nedstämd/ledsen/ojämn i humöret samt har fått dålig hy sedan ca 1,5 månad tillbaka – tänkte ringa gyn på måndag för att höra om att byta p-medel.

    Ska jag höra om en kopparspiral är ett alternativ? Är det någon här som har kopparspiral? Fick inte ens kopparspiral som ett alternativ när jag bytte från p-piller till hormonspiral. Eller ska jag satsa på att gå tillbaka till p-piller?

    Kram!

      Har också hormonspiral, min barnmorska sa att det kunde ta 3+ månader innan kroppen vant sig vid hormonerna som tillkommit, mensen är inte lika lång för mig idag och mensvärken är inte lika illa nu som då. Har också vänner vars symptom lugnat ner sig rejält efter 6 månader. Givetvis är alla kroppar olika och reagerar olika på hormonerna, om du orkar vänta och se om det blir bättre så finns det alternativet också 🙂 Men det är skitjobbigt också givetvis

        Jag var hos gyn för någon månad sen ang p-piller och fick också höra att det kan ta upp till ett halvår innan kroppen vänjer sig vid hormonerna.

        Om du orkar stå ut kanske det är värt det i slutändan? ?

      Haft kopparspiral innan, men då den gled ut så satte jag in en hormonspiral istället – vilket jag är jättenöjd med! Klarade inte alls av p-piller, blev ett riktigt hormon-monster, så det var därför jag gärna ville testa något helt hormon-fritt. Fick dock sån SJUK mensvärk av kopparspiralen, det var därför jag valde att inte sätta in någon ny. Satt liksom nästan och bävade inför varje mens, då jag visste hur ont jag skulle få. Men alla fungerar ju olika! Verkar generellt sätt som att spiraler funkar bäst på personer som fött barn. Kan tilläggas också att jag fått mera mensvärk även nu när jag har hormonspiral, än när jag varit utan (dock inte lika illa som med kopparspiralen då). Så om du inte upplever någon direkt ökad värk i nuläget, så tycker jag absolut att du ska prova!

      Jag har kopparspiral! Funkar asbra för mig. Har snart haft den i 3 år och har inte haft så jättemkt problem. I början tog det runt 3-4 månader innan min mensblödning minskade. Kunde blöda upp till 9 dagar men eftersom min mensvärk minskade så var det inga problem för mig. Nu har jag blödning i 5 dagar max och minimal mensvärk ( har och göra med stress för min del). Viktigt dock att hålla koll på trådarna så den sitter där efter varje mens och också gå till gyn en gång om halvåret för att se om den sitter bra. Jag rekommenderar verkligen att testa den , känns så befriande att inte ha hormoner i sig som kan kontrollera mig. Men som sagt , det är väldigt individuellt, men lätt värt !

    Sitter och dricka nya Pepsi Max lime. Kan rekommendera, iaf för er som gillade Coca cola citron när den fanns för längesen. 🙂

      Har du smakat pepsi ginger då? Den är super god!!

      Finns cola zero citron nu ??

        Gör det?! YES! Gick idag på affären och suktade efter cola citron som fanns när jag va yngre. Tjoho, ännu bättre att den är zero!

      Sitter och dricker nya sprite zero… Med smak av gurka?! Jag vet inte om det är gott eller inte. Högst tveksam om det smakar för mycket tzatziki eller om det enbart är fräscht..

    Asså är zlatan med i varenda reklam på tv!

      Smsade min pappa om detta för bokstavligen en minut sedan, hahaha.

      Yup

        Haha tänkte samma när jag såg Apotekets reklam precis! Han måste delta i all reklam för att reta gallfeber på folket

          Är det alltid Zlatan? Borde man inte kunna tjäna sjukt mycket pengar på att bara se ut som honom? Har jag funderat på….

      Min sambo sa exakt samma sak för typ 2 minuter sen!!

      Älskart?

    Hej alla ?

    Jag behöver alla tips jag kan få. Eller bara ord, just nu tar jag allt.

    Gjorde slut med killen i söndags. Hans intiativ, dock i någon form av samförståelse. Vi är för olika och i slutändan drog vi nog ner varandra mer än vad vi lyfte varandra (ingen har varit elak mot den andre, värt att poängtera). Men fan vad roligt vi har haft tillsammans.

    Min bästa vän som jag har haft och ringt varje dag i snart ett år är nu borta. Framtidsplanerna är borta. Jag har i panik flyttat hem till min mor, då jag bodde i en annan stad. Vad ska jag göra där nu, ensam liksom? Ska säga upp lägenhet och jobb, ett jobb jag precis skulle börjat.

    Känner mig så förbannat förtvivlad. Och som en 14-åring, för ingen har ju dött? Finns värre problem osv osv. Men fan vad ont det gör.

      All kärlek.

      Även människor som lever i krig och ekonomisk kris mår dåligt av kärlek och att göra slut. Tillåt dig själv att vara ledsen, det är absolut inget att skämmas över att du känner så och folk gör det i hela världen!

      Hej Flower Power!

      Jag känner med dig och när livet ändras så där pass mycket och du ska försöka vänja dig vid ett liv utan honom så får du som ”växtvärk”.

      Om ett tag så kommer du förhoppningsvis ha det så mycket bättre, än om ni hade stannat kvar i det. Stora förändringar i livet känns, men försök att ta in sommaren så gott det går och nu kanske detta öppnar för nya möten och möjligheter. <3

      Försök att tänka tvärtom. T ex tänk om ni hade fått barn och du hade behövt överväga att ev. stanna kvar hos honom? Det hade du kanske inte gjort, men tankarna hade väl snurrat en del.

      Inte så lätt att tänka positivt nu, men känn att jag känner med dig. Det är det viktiga. Kram

      Hej Flower power!

      Kan det vara en tröst att läsa om något eländigare? Jag bjuder på den.
      Jag har haft kontakt i nästan tolv år med en man i Örnsköldsvik. 2007 när livet var på sitt jävligaste humör satte jag in en kontaktannons på tv 4 (ja, de hade på sin text tv sida annonser). Och han svarade. Fastnade direkt för hur han skrev. Bytte foton. Började ringa varandra. Kunde prata om allt. Han var lång, mörk och så snygg.
      Bara ett år äldre än mig. Perfekt. Vi är -60-talare. Är väl ca 20 mil emellan oss. Så småningom kom han till mig och vice versa.

      Sexiga sms skickades. Djupa och annorlunda samtal utbyttes. Löften om kärlek gavs.
      Vi fanns där för varandra när vi behövde någon. Kort sagt ett distan förhållande. I mitt huvud iallafall.

      Jag som inte trodde på kärleken. Jag som visste att sånt trams inte fanns,trillade dit ordentligt. Riktigt jävla hårt.

      Naiv och hjärnan i dimma, hjärtat i brand registrerade inte på flera år varför han inte självmant ville planera nåt ihop. Göra något.
      Elled vad som helst. Det var alltid jag som la fram förslag och tog initiativ, som han lyckades slingrade sig undan. För man ville inte vara en besvärlig och jobbig kvinna.

      Blir långt det här. Ja, hur som helst. Jag var till honom för några månader sen. Var där några dagar. Nej. Inget sexande. Vi har aldrig legat. Det var så mysigt. Planerade att jag skulle komma dit i midsommar, en vecka.

      Talade med honom i telefon på påskaftonskvällen och som alltid när vi avslutar våra samtal så säger vi pussåkram.
      Så jag säger det och i andra änden av luren …talande tystnad och ett mmm. Va! Utbrister jag. Det är någonting som går upp för mig. Okej då. Säger jag hej då!

      Jag förstod han hade någon där hos sig. Han ville inte avslöja sig.
      Sedan har det varit knäpptyst. Inte ett ljud.
      Ja, jag jobbar i misommar och saknar honom.
      Bästa sättet att komma över…tänk inte på honom. Det går.

      Försök ge dig själv tid till att tycka att det är en ”stor grej” trots att det händer värre saker. Jag brukar försöka tänka så (alltså att det händer värre saker) men det kan man göra först när det värsta har släppt, nu ÄR det ju en stor omställning och det tar tid.

      Och OM det går försök att resonera logiskt, att ni inte riktigt passade ihop och då kanske det blir lättare att acceptera i längden. Sånt är väldigt individuellt såklart så skickar all styrka, tänk att oavsett vad så passerar tiden och allt eftersom den passerar blir det lättare.

        TACK så hemskt mycket allihopa ❤️ Ni är fantastiska. Pratade med honom i telefon nyss, ett bra samtal. Fick svar på några frågor, så nu känns det mer som ett avslut (för nu iaf…).

        Och ”?❤️” tack för din historia❤️ Blir nästan imponerad över hur han klarade det i 12 år…(obs ironi). Vi kommer över detta, både du och jag✊?

    Jag har träffat en kille sedan förra året. Det har blivit lite till och från pga att våra scheman verkligen inte synkat, han jobbar oftast kväll och natt och jag ett vanligt 9-5 jobb liksom.
    Nu var det ett tag sen vi sågs men vi har pratat en del. Jag använder inte instagram men i helgen bestämde jag mig för att gå in och stalka lite och se vad han har för sig och ser då att han har flickvän?
    En tjej jag vet att han ibland träffat och bla ätit lunch med men bedyrat att det bara är jobbrelaterat.
    Jag känner mig så jäkla lost, jag fryser, mår illa och vill bara gråta. Huuuur går man vidare? Jag vet att han är ett as, men jag är så fruktansvärt kär.

      Herregud vilket högt spel han spelat! vet inte hur jag ska trösta dig och förstår att du inte känner så nu, men du och alla andra kvinnor i världen klarar sig bättre utan det där svinet. Din tid kommer 🙂

      Fy fan. fördelen med de där killarna är att det går snabbare att glömma dem. För efter sorgen och alla tårar kommer ilskan ☠️ Försök se det som att det var skönt att du fick reda på det nu och inte efter att ni gått in i något seriöst där du ”suttit fast” ännu hårdare. Massa kramar! ❤️

      Fyfan… hör av dig till tjejen och berätta för henne!!

      Älta. Gå promenader och älta på med en kompis, eller ring upp någon och berätta hur det känns. Sätt ord på din besvikelse, skriv och prata av dig, tillåt dig att bli förbannad, ledsen och till sist:

      försök att tänka på hur mycket han hade kunnat göra illa dig ännu mer (om det nu går) och långvarigt om du hade hunnit flytta ihop med honom eller liknande.

      Känner med dig!

      Vilket kräk. Det finns nog inget någon annan kan säga till dig just nu som får dig att må bättre, när man är kär läggs så många rationella känslor åt sidan. MEN, på riktigt!!! Var glad att du slapp undan en sån skit, utan att känna dig kan jag med all säkerhet säga att du förtjänar tusen gånger bättre. Det hjälper att försöka sysselsätta sig så mycket som möjligt, omringa dig av människor du tycker om eller börja följa en ny serie. Ge det tid så kommer du för varje dag som går att känna dig lite mindre ledsen. <3

        Vill bara börja med att säga tack för alla svar!
        Jag vet ju att det ni skriver är sant och att jag kommer klara mig bättre utan honom, men det gör fruktansvärt ont ändå. Jag har umgåtts med hans vänner och familj, så jag vet inte hur han har lyckats med det, folk måste ju veta.
        Känner mig bortvald och ensam. Kommer på mig själv med att önska att det skulle vara mig han ”valde”. Den han vill visa upp. Helt orimligt egentligen.

        Och ja, jag ska försöka samla tillräckligt med mod för att kontakta tjejen. Har allt vi skrivit, bilder och sådär att visa ifall hon inte skulle tro mig❤️

          Hej igen, ???

          Det är klart att du känner så, det är förståeligt och du vet hur lätt det är att råda andra… för vi kan distansera oss. Nästan svårt att ta in hur tufft du måste ha det nu.

          Kram till dig!

    Medan det är paus i fotbollen går jag in på Sandra Beijers blogg och det klippet om hennes besök på sex hos Smail. Alla pratar om sex och det verkar som man måste ha sex i unga år och med så många som möjligt – som i hennes lista med tips till en 18 åring: ha mycket sex och det gör så jag känner mig otroligt misslyckad.

    Jag är 31 år och har inte ens kommit dit ännu. Missförstå mig inte – jag ser bra ut och jag vet vad jag vill när det kommer till sex men jag är väldigt blyg och vill vänta. Men all stress utifrån gör så jag aldrig ens vill träffa en kille för han kommer se mig som stans största miffo.

      Jag har väldigt svårt att tro att någon skulle se dig som ett miffo. Var och när man har sex har mycket mindre betydelse än vad man tror när man är oskuld. Sen är det ändå alltid ett jäkla trevande innan man fattar vad den andra gillar – oavsett hur många man legat med innan ❤️

        Tusen tack för din fina kommentar ❤ och jag hoppas inte det ?

      Hellöj L! Jag har haft my fair share of sex och med flera olika partners. Men när jag har sex med en ny person känner jag fortfarande att det är som första gången någonsin typ och det är då aldrig någon som reagerat på det så vitt jag vet. Du har ingen skyldighet att varken prestera eller redovisa din sexuella bakgrund för någon. Vänta på och gör vad som känns rätt för dig. Ingen kommer tycka att du är ett miffo, inte en kille med mer än fem hjärnceller i alla fall. Stor kram!

        Tusen tack för din fina kommentar ❤ förhoppningsvis inte och jag väntar på!

      Förstår dig till 100%, är själv 25. Har haft social fobi största delen av mitt liv så har bara aldrig blivit av. Känner egentligen inte något behov av det heller men allt fokus på sex överall gör ju att man känner sig som ett missfoster. Samhället är så himla sexfokuserat och följer man inte strömmen är man konstig tydligen. Har mått rätt dåligt över det i perioder.

        Jag förstår dig ❤ och det har även jag gjort men som två fina människor skrev här uppe så ska vi ha sex när vi vill och vi är inga missfoster på grund av det. Alla är olika och det är ändå det som är charmen – för någonstans finns våra själsfränder som inte bryr sig för fem öre.

        Hade kunnat vara jag som skrivit detta, fast jag är ett år yngre. Mår också dåligt över att jag ”inte är som alla andra”.

      När blev oskuld något dåligt? Alla, bokstavligt talat alla (inte familjemedlemmar) killar som fått reda på att jag var oskuld hade som uppdrag att slå hål på saken (höhö). Som jag förstod det så ville de prova något nytt då det inte längre är så vanligt att stöta på oskulder på stan. Nu lyckades ju en kille (min man idag) få mig i säng men jag var oskuld fram till 23 års ålder. Jag var så jäkla stolt över detta då det påvisade självkontroll, disciplin och inre styrka att trycka ifrån grupptrycket. Du ska ALDRIG ligga med någon bara för att. Jag vet själv hur äckligt det känns nät man anser sig blivit utnyttjad/lurad. Herregud, änniskor som Kissie (som uppmanar unga tjejer att ligga mer) borde fan mobbas ut ur samhället. Man ska inte ligga runt bara för att. Det är ingen tävlig. Ligg runt om du vill och slå ihop benen om du vill. Det är alltid upp till dig.

        ❤ det blev något dåligt när alla propagerar för sex – som Kissie och Sandra. Sedan har du så kallade relationsexperter som talar om hur farligt det är att vara oskuld i hög ålder då det tyder på att man inte är en kvinna som kan ta för sig och vet vad man vill i livet utan man är ängslig och orolig.

          Tur att vissa förstår (L). Vilka fan är de för att bestämma över någons sexliv. Fyfan, människan har inga gränser.

            Eller hur. Jag och L är samma person haha. Var på datorn och sedan på mobilen.

    Jag känner att jag är en dålig mamma som skriker, skäller, gnäller, lyfter/tar i dom hårt, fräser utan anledning, sitter för mycket i soffan istället för att leka, aktiverar barnen för lite (vi är ofta bara inomhus hela dagarna).

    Jag mår inte så bra just nu (har social fobi + tror att jag börjar bli deprimerad). Just blivit lämnad av pappan till barnen efter 14 år tillsammans. Barnen är 3, 1 och 0 år. Problemet är att jag varit såhär dålig mamma länge, så det beror inte (enbart) på något tillfälligt (att jag mår dåligt över separationen).

    Är rädd att socialen ska se vilken bluff till mamma jag är och ta barnen ifrån mig om jag söker hjälp.. Vilket är en så dum tanke egentligen, för jag vet att jag är en bra mamma egentligen. Älskar mina barn så mycket att det gör ont i hela kroppen.

    Vad ska jag göra?

      Du ska ta hjälp! Börja med att prata med någon kurator/psykolog, känner du inte för den personen så byter du, men det finns bra utbildade människor att tala med. Du behöver säkert ventilera och få struktur på dina tankar. Absolut inte bra att gå och vara deprimerad, det måste du ta tag i omedelbart, både för din och barnens skull. Vänta inte! Är mitt absoluta råd till dig, för det kommer inte bara att försvinna och gå över av sig självt. Man måste arbeta med sig själv för att bli av med destruktiva tankar och vända så spiralen går uppåt igen och inte neråt. All lycka till dig och lova mig att inte skjuta upp det <3

      Sök hjälp.
      Socialen tar inga barn för att man inte leker med dem. Men det låter som att du skulle behöva prata med någon utomstående och professionell. Eftersom att ditt minsta barn är så pass litet hade jag kanske bett om hjälp på bhv för att kunna komma till en familjepsykolog i första hand. Lycka till!

      Socialen tar inte barn på såna grunder, och även om de skulle ha blivit oroliga så är ju alltid deras första lösning att försöka hjälpa er, inte att ta barnen. Inte en chans att de tar dem för att du har ådligt tålamod. Men jag håller med, du känner ju själv att du behöver hjälp och våga då be om det. Av vänner och familj eller av myndigheter, det som finns tillgängligt. Man kan fråga familjer man tycker verkar mysiga om de vill vara stödfamilj.

      har du någon närstående familj, vänner som kan ställa upp och hjälpa dig med barnpassning avlastning eller vad som behövs? Hoppas att du kommer må bra för din och dina barns skull <3

      Det behövs mer än så för att socialen ska ta dina barn, lägg bort den oron en stund och fokusera på att ringa vårdcentralen på måndag för samtalskontakt eller vidare remiss alt. sök privat.

      Herregud, jag har orosanmält ”vänner” som är aktiva i missbruk och båda har suttit i fängelse och återfallit i kriminalitet, bråkar våldsamt framför barnen, kn*rkar framför barnen, tar barnets adhd-medicin så skolan fått börja dela ut etc. Det är fem årsen jag anmälde första gången, skolan har gjort flera anmälningar och någon annan har gjort en anonym. Först nu har de blivit av med barnen, men det började med stödfamilj på helgerna för ett par årsen. Där tog det såklart för lång tid (äldsta sonen är nu 17 och ni kan ju gissa vad han gör), men vill ge dig lite perspektiv.

      Stort av dig att ha den här självinsikten, försök sök professionell hjälp innan deprsssionen förlamar dig ❤️

    Letar efter en svensk låt som jag hörde på en instastory, kommer bara ihåg raden ”vill inte ha någon nicki minaj” – nån som vet? 🙂 Lät som en kille som sjöng!

    Jag har blivit brutalt dumpad. Mannen jag varit tillsammans med i 5 år bestämde sig hux flux för att han vill separera med mig.
    Jag är helt förkrossad. Litade så starkt på allt han sa och för bara ett par månader sedan kollade vi på större lägenhet tillsammans.
    Det gör så fruktansvärt ont och när jag pratar med honom så är han helt iskall som att det här inte är svårt för honom alls.
    Jag mår så dåligt att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

      Usch, vad jobbigt!
      Stor kram till dig

      Läs bloggen trehundrasextiofemdagarnu, det där isaklla påminner lite om hennes snubbe.

      Usch! Gud vilket svin han låter som. Vet ej vad som hänt men om han bara ville flytta isär sådär och helt plötsligt blivit iskall låter det ju som han gjorde dig en tjänst. Det är svårt att ta in det nu men du förtjänar inte det här! Du förtjänar att bli älskad och han var inte rätt. Var glad att du fick se honom såhär nu, innan ni kanske köpt lägenhet? Eller skaffar barn.

      All kärlek och stöd till dig. ❤

      Stor kram <3 Har du någon du kan prata med?

      Tack vad din är snälla, era ord betyder så mycket just nu. Jag känner mig som ensammast i världen och förstår inte hur jag ska kunna uppleva kärlek och kunna lita på någon igen.

      Hej Ingis,

      Usch vad jobbigt för dig, milt uttryckt. Känner med dig❣️

    Vad vill han?
    Jag jobbar som lärare och har en elev som ibland leker med min son. Jag kommer bra överens med hennes föräldrar som inte är tillsammans. Dottern avgudar mig och mina barn honom. De tycker vi ska bli ihop. Pappan och jag är lite lika i sätt och tycke och våra sms konversationer har utvecklats till rena sex berättelserna med filmer och bilder. Vi skriver vad vi vill göra med varandra och hur mkt vi längtar. Vi har inte träffats själva än utan våra barn men vi pratar mkt om det. I sommar har vi pratat mkt om vad vi ska göra med barnen och även vad vi ska göra ihop själva.
    Vi har sagt båda att ta en dag i taget, men har nästan gått tre-fyra veckor utan att vi setts och känns som att det ligger hos honom tyvärr. Vi kan höras en hel kväll och hetsa upp varandra men vi ses inte trots att vi båda är barnfria och bor 5 min ifrån varandra.
    Jag vill inte tjata och ligga på utan verka cool, men det enda jag egentligen vill är att träffa honom och börjar bli riktigt kär i honom. Men det vill jag inte heller visa om han inte känner detsamma.
    Vi hörs inte så mkt när vi jobbar men desto mer på kvällarna och just nu jobbar han och vi har inte hörts sen igår kväll.
    Jag blir tokig, vad vill han och hur fångar jag hans intresse om jag inte gjort det?
    Hur fungerar och tänker män?
    Hjälp mig!!!!

      Fråga honom. Vill han blir allvarlig eller är det bara en sommarflört??

        Vi pratade tidigt om att vi trivdes i varandras sällskap och ju mer vi har utvecklat våra sex sms så får jag ju mer känslor för honom. Känns som att varje kväll blir ett förspel.
        Trodde inte jag skulle känna så och är rädd för förhållanden och att bli sårad.
        Vågar inte fråga om jag förstör allt

          Om frågan förstör allt är det inget att förstöra. Kväv det i sin linda om du är på väg att bli kär och risken finns att han bara gillar att hetsa upp sig med hjälp av dig. Skriv bara att ni för bestämma tid att ses nu, annars får ni ge er med detta smsande. Det är ju liksom en dead end i så fall, ni är ju föräldrar, tid är värdefullt.

            Tack. Har inte berättat för ngn om detta, så tur att jag kan rådfråga här ❤️

            Jag är väldigt blyg och försiktig och vill inte verka påflugen så därför jag inte frågar. Rädd att han tröttnar på mig då. Jag vill verkligen ha honom!!

          Att du vågar ha alla dessa sexsms med filmer och allt med en av dina elevers pappa. Hoppas för din skull att han inte vänder sig mot dig och sprider detta på ett olämpligt sätt. Då blir det nog krismöten med skolan och kanske skulle de andra föräldrarna i klassen börja titta konstigt på dig under utvecklingssamtalen. Jag skulle inte vågat.

      Han kommer dumpa dig efter ligget, garanterat. Var försiktig om det är mer än sex du är ute efter.

      Till Sofia! Han kanske väntar in att du ska ta nästa steg, men… alltså hade det varit jag så hade jag varit övertydlig. Varför inte, liksom?! Våga!! Jag tror att du kommer att bli glad över hur positivt han reagerar. Vänta inte mer nu, ta tag i det! <3 (är mitt tips)

    Ni som kan bostadsmarknaden och sånt… Är det ett bra läge att köpa bostadsrätt nu? En släkting (som förmodligen killgissar) tjatar om hur vi ska vänta med att köpa, men jag vet inte? Vad är ett bra läge egentligen?

      Det har ju varit en dipp, men nu senast gick det upp lite vilket han gissningsvis tolkar som att dippen ni stannar av och det därför är köpläge. Ingen kan veta ärkert om det stämmer. Det viktiga är om ni köper något ni gillar, som ni tänkt bo i länge, och vilka ekonomiska marginaler ni har. Vill man köpa saker bara för att tjäna pengar är det bättre att köpa något där man kan sprida sina risker, typ sktier än, ett enskilt objekt. Bostäder ska man köpa för att man vill bo i dem och tycker priset är värt i det. Se upp för att använda historisk prisutveckling för att förutspå framtida priser!

        Tack för ditt svar! Vi får se hur det blir efter visningen på måndag 🙂

      Om du vill köpa nyproducerat så kan jag råda dig att avvakta lite. Det lär bli lite mer prissänkningar på en hel del projekt snart, för det säljer inte optimalt överallt (vilket jag baserar på att jag jobbar på ett företag som säljer nyproducerade lägenheter).

    Hej alla! Hoppas ni har det lika bra som jag har det!

    Jag har haft en på alla sätt ansträngande månad och är nu så otroligt lättad över att sommaren är så fin och att snart ha semester!

    Känner ni likadant?

      Ja, samma här! Så hemskt intensiv vår och nu börjar det äntligen lugna sig.

        Vad bra, Sandra! Det är ju bra på sätt och vis när det är mycket, men desto skönare att få bestämma mer över sina dagar själv för ett tag.

    Jag har sju katter och det blir ytterst sällan bråk hemma, du ska höja rösta röten och ryta åt och visa att detta år inte oket beteende. Ha tålamod, allt går bara man vill.

      Jasså tack för infon I guess

    Kan någon med koll snälla dra en sammanfattning om BB och hajen? Hann läsa en två inlägg där jag upplevde att hon pikade sin resekompis lol. Hursom, camcam skrev ett inlägg i veckan om det.. ish.. och jag undrar om någon vet lite mer, fler inlägg? Vill inte klicka in mig hos henne. Gjorde det när jag letade men kunde varken klicka bak mig eller hitta juni i archive. Tack på förhand☺️

      Karina – Om du vill veta något som är närmare en sanning, ska du ju inte utgå från Camcams inlägg gällande Bella, då hon aldrig skriver något vettigt om det ämnet. O varför bry sig om du inte ens kan läsa personens blogg själv?

    Vad vad era första tecken på att ni var gravid? Och då menar jag innan ni plussade! Jag tror (??) jag är gravid nu men så svårt att veta för är rädd att kroppen hittar på så vågar inte hoppas ?? vill därför inte testa mig heller då det är möjligt att jag är gravid nu och vill inte förstöra det genom ett negativt test (wierd i know) och det är för tidigt för test egentligen. Jag är illamående, har molande värk som blir värre ibland (som mensvärk, jag har dock inte mensvärk vid mens så detta är konstigt), jag måste gå på toa 1-2 gånger på natten, är så jävla trött.. orkar ingenting om dagarna förutom att sova. Sen känns det också som mina bröst har växt och att jag fått tydligare blodådror på brösten men det är säkert bara inbillning..

    Och ja jag vet att folk blir irriterade på oss som alltid tjatar om vi är gravida eller inte men snälla skrolla förbi isf ???

      Haha, jag förstår precis hur du känner. Ville heller inte kolla för det skulle förstora precis allt om det visade sig vara negativt.

      Nu vill jag inte ge dig falska förhoppningar, men jag kände precis allt som du beskriver när jag var gravid. Molande mensvärk, illamående, kunde känna konstiga lukter, bröstvärk och så var jag så in i h*lvetes trött. Sov från det att jag slutade jobbet på FM till nästa morgon då mitt pass började igen.

      Tycker absolut att du ska testa dig. Korsar fingrar och tår på att du får ett plus!! ❤❤

        Det skulle förstöra allt inte förstora!

        Åh tack!! ?? ja jag hoppas verkligen det jag också ?? Så svårt bara för jag har INGEN aning om min mens eller menscykel.. tog för några veckor sedan ut min p-stav så har verkligen noll koll :/ ja jag har ledigt resten av juni och hela juli så jag sover verkligen bara om dagarna.. orkar knappt göra mat ? tack så mycket för din pepp ❤️❤️

      Mitt första tecken va att brösten gjorde ont och inte slutade göra ont. Sen fick jag, om jag minns rätt, ”mensvärk” några dagar före beräknad mens vilket jag vanligtvis inte får.

        Mina bröst gör inte ont förutom om man trycker hårt vilket är normalt, så det är nog det som får mig att tveka också :/ har liksom inte så ont som alla andra har ? tack för att du lämnade en kommentar! ?

      Mitt första tecken var ömma bröst redan 7 dagar innan mens, brukade alltid få ömma bröst 4 dagar innan. Sen så fick jag mörkare underliv, själva slidan som brukade vara ljusrosa var numera mörkröd/lite åt det lila hållet 🙂 det fick mig att ta ett test 4 dagar innan mens som snabbt visade positivt och min son kommer nu i september!

        Åh grattis till din son!! Vad kul! Hoppas allt går bra för dig och din son ❤️
        Får be min man kolla mitt underliv och fråga om den ser annurlunda ut då ??

      När jag var gravid första gången var jag såååååå trött. Jag blev extremt bakfull och spydde, vilket jag aldrig gjorde annars hur mycket jag än druckit.

      Andra gången märkte jag ingenting ?

        Så sjukt ändå hur olika graviditeter är! Är verkligen individuellt! Vad kul ändå att få överraskningen att vara gravid fast du inte märkt mågot ❤️

      För mig var det blödande tandkött. Gud vad allt var rött och kletigt efter tandborstningen. Gjorde ingen koppling alls förrän jag googlade och tog ett test. Kände inte alls av molvärken förrän ett par veckor senare.

        Oj blödande tandkött? Vad intressant! Aldrig hört det förut, gud vad kul att alla har helt olika upplevelser!

      Har du såpass mycket hormoner i kroppen att du får symptom så kommer det att synas på testen, man får inte symptom innan hormonerna kommer. Så testa 🙂
      Mitt första symtom med båda var växtvärk i benen och ett sjukligt sug på sura godisar (som jag aldrig annars gillar). Andra gången fattade jag att jag preggo så jag behövde knappt testa. Lycka till! ?

        Ja jag får väl ha och testa då! Herregud vad nojjig jag blir nu ? tack så mycket!! Hoppas verkligen på plus ?

    Min bästa väns ex tog sitt liv för en dag sen. Hon älskade honom fortfarande och såg nog en framtid med honom längre fram när han ordnat upp sitt liv men istället slutade det så här. Hon är såklart helt förstörd och jag är så otroligt ledsen för hennes skull.
    Jag vet inte heller vad jag ska göra eller hur jag ska bete mig för att hjälpa henne på bästa sätt. Är det någon här som varit med om liknande som har några råd att ge?

      Finnas för henne, hör av dig och fråga om umgänge även om hon inte orkat senaste fem gångerna du frågat. Aldrig sluta fråga liksom men samtidigt säga att det är lika lugnt om hon inte vill.

      Försöka känna av om hon vill prata om det eller bara göra vanliga saker, hjälpa till med vardagliga saker typ komma med matlådor, städa tillsammans, erbjud henne att komma till dig käka och kolla Netflix, få med henne ut och gå (motion som ger endorfiner är SÅ viktigt)

      Det jag har tyckt varit värst är när folk liksom gått runt tå runt mig och betett sig helt annorlunda (förstår ju att det är för att de inte vetat hur de ska bete sig men jag har känt mig som en skör porslindocka).

      Professionell hjälp kan vara ju väldigt viktigt (jag gjorde misstaget att stänga av alla känslor och inte bearbeta vilket ledde mig in på drogmissbruk trots att jag nog var den sista folk trodde), ring och boka tid och följ med på första besöket (om hon vill såklart) om hon inte vill/orkar gå själv (jag gjorde så med min bästa vän när hen inte orkade förklara för terapeuten).

      Vara beredd på att hon kanske inte beter sig som hon brukar, människor i chock och sorg kan bli allt från elaka till olik sig själva. Försök att inte ta åt dig, att sörja gör en väldigt egoistisk för man orkar liksom inget annat. Jag hsr tyckt att det känns fel att allas liv fortsatt som vanligt men samtidigt är det viktigt att hålla fast vid rutiner. Ha uppsikt om hon börjar bete sig destruktivt, dricker för mycket eller sådana saker.

      Du verkar iaf va en fin vän som reflekterar över hur du bäst ska hjälpa ?.

        Tack snälla! Ska följa dina råd ❤️

      Flera av mina kommentarer verkar hamna i modd idag, men förhoppningsvis publiceras den med mina bästa råd snart ?

      Just det, erbjud dig att följa med på begravningen och vid andra jobbiga saker, om du inte redan tänkt det beroende på din relation till killen. Nninaaw på Instagram förlorade sin bror till följd av självmord i höstas och skriver väldigt djupt och ärligt om processen

      Förlorade själv en person i självmord för två år sedan. Var inte rädd för att prata om personen, smärtan/sorgen/ilskan/osv finns där ändå. Se om hon behöver hjälp med något, hjälp till att laga mat, städa, hör av dig. Finns bra info på Suicide zeros hemsida vad man kan göra som vän/närstående till någon som förlorat en person i suicid.
      Och! Jag upplevde det att folk liksom ”räknade med” att man ”kommit över det” efter några månader.. eller, när man inte var lika skör och bröt ihop hela tiden så upplevde jag att det blev än svårare för folk att förstå. Så finns kvar för din vän, även om tiden går och hon börjar förstå vad som hänt. Det brukar talas om ett första sorgeår, vilket passde bra på mig. Första året efteråt, och särskilt de första sex månaderna var så brutalt jobbiga. Men sorgen finns fortfarande kvar och kan slå bort fötterna under en när man inte räknar med det.

    Här är en fjantig grej, men den stör mig. Jag anstränger mig ganska mycket för att hålla liv i olika vänskapsrelationer jag har genom fd jobb, studier etc men rätt så ofta (typ alltid) visar det sig att om jag bara lägger ner uppstyrandet händer ingenting. Ingen söker mig direkt … sen ser jag på sociala medier hur kompis a och b ska åka någonstans tillsammans, typiskt en sån grej jag skulle försöka styra upp men inte fick gehör för (jag skulle då vara c naturligt). Jag inser ju rent krasst att jag måste ha ett eller flera personlighetsdrag (okänt för mig) som är lite (eller mycket) störigt. Vad ska jag göra för att rätta till detta? Fråga rakt ut? Tänk om jag blir helt knäckt, om det är något grundläggande JAG som folk inte gillar? Bara tugga i mig att livet är så här?

      Ajfan det där kunde lika gärna jag ha skrivit.. Aldrig någon annan jag som aktivt jobbar för att behålla vänskapen. Vet fan inte vad jag gör för fel eller vad som är fel med mig. Det verkar så jäkla enkelt för alla andra som har gamla barndomsvänner och nya vänner som de umgås med jämt.
      Jag har en vän som jag tyvärr blivit ledsen på på sistone , hon hör aldrig av sig eller intresserar sig för allt som försiggår i mitt liv. Det enda jag gjort senaste året är lyssnat och stöttat henne i uppbrott med pojkvän, familjetjafs och hennes drömjobb.
      Men ja. Vad ska man göra? Om jag visste.
      Kram till dig iallafall.

        Tack, detsamma. Ibland förlorar folk sig i sig själva och glömmer att den andra också är en person med grejer som händer och sker. Det är sjukt trist. ?

      Kan det vara så att de andra är så vana vid att du hör av dig och styr upp så de liksom inte tänker på att göra det själva? Eller att de antar att du är upptagen när du inte är med och håller i trådarna?

      Jag själv är en sån där som är sjukt dålig på att själv hålla liv i relationer, tänker liksom inte på det utan det är mest andra som frågar mig om jag vill göra något och då kommer jag på att ja det kanske vore på tiden liksom

        Kan vara … då är det felet jag gör. Tugga i sig it is …

      Hej Håvan,

      Jag tror att ett av ”svaren” kan vara att många inte verkar vilja höra av sig till det ”som var”. Dvs när människor byter jobb, slutar studera ihop, blir föräldralediga eller sjukskrivna så glöms de bort väldigt snabbt.

      Det är oerhört lätt för de personerna att känna det som att de är bortvalda, men ofta är det bara så att det sammanhang (jobb, skola) där de var tidigare där fortsätter livet som tidigare. Ingen vill något ont, men personen glöms lätt bort hur bra alla än var innan mot den.

      Jag tror inte att det är din personlighet som det handlar om. Folk är dessutom ofta inne i sitt, det är allt färre idag som ger alls mycket. De har fullt upp med sina egna stressiga liv. Är de dessutom vana vid att ”du ändå hör av dig”, så blir en del ofta lite ”bortskämda”.

      Detta är inte skrivet med elak ton mot dem, det är vanligt att det blir så bara för folk.

      Jag brukar tänka det ligger inte hos mig, det beteendet får stå för dem/ ligger hos dem.

      Det kan även vara så att du antingen är mer rakt på sak med hur det faktiskt känns, eller att du försöker få nya vänner eller bara satsar på att få mer kontakt med en eller två som du känner är lite mer viktiga för dig.

      Jag vet inte om mitt svar hjälpt dig alls, men sammanfattningen är: ta det inte personligt! Deras beteende har inte med din personlighet att göra. Du är bra precis som du är!

    upplevde min första riktiga bakfylla förra veckan i söndags, mådde riktigt pytom och spydde då. kunde inte behålla något de första vakna timmarna. lär nog inte dricka så mycket igen.

    Tänkte åka ut till skärgården (Stockholms) och övernatta med familjen en eller två nätter nu i sommar. Barnen är 4 och 8 år. Vilken ö tycker ni är bra? Kul om man kan det finns bra badmöjligheter, stuga att hyra eller vandrarhem. Gärna nåt mysigt värdshus eller fik osv. Tipsa mig om era favoriter!

    Var har alla mysiga, trevliga och goa människor tagit vägen i detta kommentarsfält? Känns som det börjar svämma över med puckade gliringar, tillrättavisningar överallt på saker som inte har någon som helst betydelse och sånt. Är det bara jag som får den känslan?
    Saknar tiden då vi skrev om våra snacks till Biggest loser…

    Känns inte lika trevligt längre ?

      Inte bara du. Det har kommit in en massa giftiga taskmörtar som skruvar upp tonen på ännu fler. Massa dryghet nuförtiden. Jag väntar mig t. ex. att den här kommentaren ska få ett svar typ ”Men dra då?” (Gärna det dryga frågetecknet). In 3..2..1…

        men stanna här istället! 🙂

    Okej, nu måste vi diskutera det:

    (Nedan följer en grov generalisering eftersom jag älskar att generalisera maximalt. MAXIMALT!!!)

    Vad är grejen med att alla tjejer tycker om att spela just The Sims? Nu har jag inte spelat det sedan typ första versionen, men… Det händer ju ingenting? Det är ett spel utan mål. Vad är syftet?

      har inte spelat på några år men är tjej så –

      jag tyckte det var kul att skapa familjer och försöka spela flera generationer framåt. men mitt rekord blev typ 3 bara. sen kan det vara terapeutiskt att döda simmar ibland haha 🙂 det finns även olika utmaningar till sims tex. 100 baby challenge som går ut på att en stackars sims mamma ska få 100 barn.

        Det låter fortfarande inte jättelockande när det finns en hel spelvärld där ute :/

      Jag undrar verkligen också! ?

      Det roligaste var ju utan tvekan att bygga och inreda massor av fina hus. Även att skapa simmarna med fina kläder och smink. Jag brukade ladda ner kläder som andra gjort och gjorde även egna kläder. Var pyssligt på något sätt. Att spela var kul när man gick efter olika mål, ex simmarnas livsmål eller jaga befordringar på jobbet. (Eller ta bort stegen från poolen, eller dörren från köket med brinnande mat på spisen…).

      Jag har aldrig förstått mig på The Sims. Förstår mig förvisso inte på några spel alls, tycker det är sååå tråkigt. Ibland kan jag känna lite avund på de som kan spela det i flera timmar, för det verkar supermysigt. 🙂

      Min sambo (och typ alla hans manliga släktingar, från femåringar till medelålders) spelar något lantbrukssiumlatorspel. Exakt som the sims förutom att det är lantbruk istället, dvs han sitter och tröskar, besprutar, köper in nya traktorer och gör sin gård fin. Kan sitta hela kvällarna. Folk verkar ha lagt ner extremt mycket tid på att göra helt identiska traktorer och en del av redskapen man köper in är sponsrade av företagen som producerar de riktiga märkena. Man vinner alltså inte, utan man bara sköter.

      Tror de är exakt samma mekanismer bakom the sims, förutom att man istället för att bygga upp och sköta en gård bygger upp och sköter en familj/ ett hus.

    när anser ni att man har blivit ihop med någon? är det när de båda har sagt jag älskar dig eller när är det?

      När man lovat varandra trohet tycker jag. Typ ”eeh du håller inte på med andra också va?” … ”Nej såklart inte, inte du heller då!”

      ? Eller hur gör man 2018?

    Har börjat ett jobb som är väldigt stressigt. Jag kan aldrig riktigt koppla av när jag kommer hem etc. Denna månad har jag inte fått mens (menscykeln är inne på sin 39e dag och så lång är den aldrig annars. Och nej jag är inte gravid). Känner mig rätt säker på att det är stressen som helt enkelt gjort att jag inte får mens. Eller vad tror ni, är det ovanligt detta? Är som sagt bara en teori och det är första ggn det händer.

    Är ju förstås inget bra tecken när mensen uteblir såhär…

      Kan absolut vara så. Jag har alltid haft regelbunden mens utom en gång då den uteblev i en stressig period men då så kom den tillbaka sen nästa månad. Din mens kommer nog om ett tag, om det dröjer typ två-tre månader då kanske det är dags att oroa sig tänker jag. Men det låter inte bra att ha det så stressigt på arbetet, finns det något du kan göra för att minska stressen? Motion är mycket bra för att förebygga stress.

    Jag har alltid undrat vad definitionen av rik är. Lön, tillgångar osv. Vad tycker ni?

    Vill veta definitionen av vad rik är. Lön, tillgångar osv. Vad tycker ni?

      Intressant fråga! Jag och min man har levt med varandra från att vi var 18 till nu (vi är 30). När vi var typ 20 så tänkte vi att vi skulle känna oss rika när vi tjänade 25 tusen var i månaden, sen har det där höjts hela tiden. Nu tjänar vi 75-80 tusen tillsammans och känner oss fortfarande inte rika så jag vet inte var gränsen går? 150 tusen i månaden för två borde väl ändå räknas som rikt, eller? Som tillgångar har vi vårt hus, bil, hund och tre barn – men vet inte om det räknas? 😉

      Rik är man när man är ekonomiskt oberoende 🙂

    Varför vågar och vill inte feminister diskutera politik med Sverigedemokrater?
    Jag kontaktar politiker och feminister dagligen, men ingen är intresserad av att debattera politik via telefon lr möte.

      Vem är du? Och vilka feminister kontaktar du, vad för frågor ställer du och hur uttrycker du dig? Jag skulle inte heller vara intresserad av att ”diskutera politik” med främmande Sverigedemokrater som kontaktar mig via telefon eller skulle vilja boka ett möte. Det kanske ligger något i det, att dom inte vågar. För ärligt talat låter det lite läskigt

      Jag rekommenderar att använda diskussionsforum på internet för sånt. Kanske du kan ställa några frågor nu till mig angående feminism så får vi se om det kan bli en meningsfull diskussion av det hela

    Det är säkert ingen här nu – alls, men jag vill slippa skriva OT under nångot inlägg.

    Jag uppskattar er som skriver på Öppet spår så otroligt mycket. Det fyller en stor social funktion för mig och många andra. Stort tack till er och till CamCam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.