Anna Book och Paula Uribe visar upp två olika sätt att svara på

En offentlig person kommer oavsiktligen kliva folk på tårna eller någongång hamna i situationer där de upprör sina följare utan att kanske vara helt medvetna om det på förhand.
Vissa har en agenda där upprörande är del av en plan – som Isabella Löwengrip – medan andra – som Paula Uribe inte verkar skriva sin blogg men någon agenda alls förutom att producera inlägg från sitt liv.

Paula satte som mål för 2018 att bli en av deltagarna i Gladiatorerna precis som Hugo varit så givetvis handlar hennes blogg ganska mycket om kost och träning för att nå detta mål. Många saker kan man göra på soffan, men att vila sig i form till Gladiatorerna är inte en av dem.
Anna Book däremot – som svalt till sig segern i Biggest Loser VIP och efter det fortsatte dela bilder på väldigt torftiga tallrikar med ”mat” verkar mer ha målet smal än stark.

Båda dessa kvinnor har fått synpunkter på materialet de publicerat, och det i sig är inte särskilt förvånande med tanke på att kost och träning är en triggande het potatis på sociala medier, utan det är en annan sak som förvånar mig och det är hur man kan svara på komplett olika på någonting som mer eller mindre är samma sak.
Paulas kritik tycker jag personligen är snäppet värre än att Anna Books följare påpekar det osunda i att lägga fram den här bilden som att detta är en fullgod måltid för henne, men ändå är det Paula som bemöter det här på absolut bäst och mest mogna sätt.
Paula tar inte illa vid sig utan känner empati med personen som skrivit till henne medan Boken i vanlig ordning går fullkomligt bananz, som Gwen Stefani skulle ha sagt.

Fascinerande, ain’t it?
Se själva!

Den här kommentaren tog sönder mig. Jag blir så ledsen… Samtidigt som jag känner att jag ej kan ta det ansvaret för andra. Jag kan inte outsorca ett av mina huvudintressen eller ta ansvar över andras mentala hälsa. Det finns inget som är ohälsosamt i min resa samtidigt som jag har förståelse för ätstörningar. Det är hjärnspöken som alltid finns med.

Fick också en fråga om hur barnen förhåller sig till detta. De vet att jag äter annorlunda just nu för att jag ska bli stark så att jag kan vinna Gladiatorerna. Vi pratar aldrig om kilon eller vikt, enbart om styrka.

Det enda jag kan göra är att be er som triggas av detta skrolla förbi. Ta en paus från mina inlägg som handlar om min resa. Jag kan tyvärr inte ursäkta mina egna intressen eller ta den typen av ansvaret hos dig som mottagare. Men jag blir ledsen, det blir jag <3//Paula

Vad går gränsen för influencers ansvar?
Är det skillnad att som Paula vara öppen med sina mål och vad hennes sociala medier kommer handla om än att bara slänga in lite vikt och kosthets från ingenstans?
Ska influencers vara ännu tydligare med att förtydliga vad deras blogg mest kommer handla om så att man har valet att lämna den om man vet med sig att man bör undvika vissa sidor för att inte triggas?
Som ett hjälpmedel till läsarna för att undvika en sådan kommentar som Paula fick?

 

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sjukt elakt att skylla sin psykiska sjukdom på någon annan. De allra allra flesta klarar av att träna, spela, ha sex, dricka vin och äta hälsosamt utan att det eskalerar till ett beroende eller utmynnar i en sjukdom.

  Har man däremot grav beroendeproblematik eller psykisk obehandlad sjukdom bör man kanske inte skaffa barn, surfa på internet eller bo själv utan förmyndare.

   Ja faktiskt. Det är inte okej att skylla på någon annan, man har själv ansvar. Jag lever själv med ätstörningar som går i vågor men det är aldrig någon annan som triggar igång dom, och det är bara mitt ansvar att komma ur det.

    Men om personen blivit utsatt för psykisk och fysisk misshandel av en annan och har fått flera psykiska besvär?
    Eller ex Kenzainlägget innan. Kan hon verkligen skylla på nån annan (sin far) att uppväxten var svår eller är det hennes egna fel att hon mår dåligt?
    Tänk om den som har ätstörning fått det pga en elak förälder. Får hen skylla på föräldern?
    Det är visst ok att skylla på andra för vissa människor är väldigt onda.
    Men nä, det är inte paulas fel att någon med ätstörning triggas för det skulle personen göra av andra kroppar oxå.

     Det är ens egna ansvar att må bra och söka hjälp.

      Om personen sökt hjälp men den inte funkar?
      Bara för att man söker sig till sjukvården så betyder det inte att personalen kan sitt jobb eller att personen blir frisk.
      Vet du en sak som funkar. Om personer som mår dåligt slipper höra att det bara är si och så för tro mig vi som sitter i den båten har gjort mycket mer än si och så får att ens klara av att stå upp. Och tyvärr det finns ingen hjälp att söka. Psykvården funkar bara inte.
      Men en enkel jämförelse. Om en man kommer och hugger av ditt ben. Är det ditt fel som inte har ett ben eller mannen som högg av det?

       Fast det är vääääldigt enkelt Att radera instagramappen. Sociala medier är ju rätt lätt att ta bort ur sitt liv. Men kommentaren till Paula kändes bara som ett sätt att hitta ngt enkelt Att skylla på, istället för vad problemet egentligen beror på.

    Psykiska sjukdomar är inget som uppstår i ett vakuum, det är som att säga att man inte kan smitta någon med en förkylning.

   Håller med! Det är liksom inte hennes problem att någon annan blir triggad… finns alltid nått att bli triggad av, vare sig det gäller kroppar, shopping, pengar, jobb osv.. med den logiken kan nån som tar ett kort med ett glas vin beskyllas för att nån annan blivit alkoholist igen..? Ska man då stänga ner alla barer? Går inte att skylla på andra för sitt eget mående.

   Hur vet du om hennes ätstörning är obehandlad eller inte? Blir mörkrädd för oförståelsen i det här kommentarsfältet. Kommentaren kanske var i hårdaste laget, men hon skriver trots allt att hon inte skyller på Paula samt att hon följde henne för att hon verkade sund och sen plötsligt börjar hon rasa i vikt. Tolkade det som att det var just den plötsliga vändningen som var triggern.

   Jobbigt för Paula att få såna kommentarer men allt hon gör påverkar andra, därav ”titeln” influencer. De har rätt att få reda på vilket sätt deras makt går ut över andra personers vardag.

  Men alltså, varför börjar man med att ursäkta sig? (boken)
  Ät 7-8ggr om dagen, ät 2ggr om dagen, ät hur mkt du vill, när du vill, var du vill, vilka är vi som ska döma hur mkt hon äter och varför?

  Vilket jävla ”yrke” att vara influencer idag. Blä, hade inte velat sitta i deras båt. Allt man gör blir synat i sömmarna, dissekerat till minsta cell.

   Fast dom vill ju vara influencers. Men tycker inläggen av dom är två skilda ämnen. Och spelar roll Ang deras ålder också. Hur man är och uppfattar olika saker. Så tycker inte dom två kan jämföras med varandra. Alla är vi olika.

    Jo sant, men man får också tänka på att läsarna kan välja vilka influencers de vill följa samtidigt som influencers inte kan välja sina läsare. Förstår att man som offentlig person bör tänka lite på vad man visar för sida. Men samtidigt, mår man som läsare dåligt av en blogg kanske man bara bör sluta läsa. Men varför ska en bloggare ändra sin nisch pga det?

  Och nu får denna tvåbarnsmamma dessutom läsa ganska många hemska kommentarer riktade till henne på Paulas blogg, tycker synd om henne då hon uppenbarligen redan mår dåligt..

  Nej, inte Paulas fel, men inte konstigt att ganska många påverkas av alla dessa nästintill perfekta kroppsbilder överallt. Och blivit mer sånt hos många av de ”äldre” influncerna som folk följde pga annat, Paula, Bella..
  Även fast jag i mig själv inte känner någon hets alls, blir jag ändå hetsad på nåt skumt sätt. Tur det går över så fort man stänger ner..

   Fast jag förstår inte denna mamman. Paulas blogg verkar ju handla om styrka och bygga muskler, inte bli så smal som möjligt. Vilket jag älskar, avskyr bantnings inlägg. Mamman får helt enkelt skippa hennes blogg om hon påverkas på det sättet. Att Books mini portioner skulle kunna få någon att sluta äta kan jag köpa, men inte en person som tränar

    Fast boken har gjort en gbp och då kan man inte äta mycket

     Jo det kan man, kommer från en släkt där övervikt tyvärr är överrepresenterat och det är 4 stycken som gjort gbp där två av dom har gått upp allt igen och lite till. För att de trodde att när de gått ner så skulle de kunna köra på som innan med maten och skita i kosten man ska följa

     Det är 10 år sedan hon gjorde sin gastric bypass. Hon har gått upp efter den vilket innebär att hon vant tarmen att ta upp mycket mat.
     /Själv gastric bypass-opererad sedan snart tre år.

  Klart hon måste kunna skiva om sitt intresse etc men med vilket syfte lägger man upp bilder på sin vältränade platta mage? Man kan väl bara skriva att man är stolt över att man byggt upp styrkan i bålen exempelvis. Eller så lägger man upp bilder på sin smala kropp och bidrar till kropphets helt enkelt. Oavsett hur hälsosamt man tränar går det inte att komma ifrån att sådana bilder är enormt triggande och hon får väl ta ställning till huruvida hon tycker det är värt det eller inte.

   Så smala personer ska aldrig få lägga ut kort på sig själva?

    Herregud, känns som att det är har diskuterats och förklarats 1000 gånger. JO, smala får självklart lägga upp kort på sig själva. Men du bör ändå kunna förstå att du är med och bidrar till en smalhetsnorm och fundera över om det är värt det, varför du lägger upp bilden osv. Fattar att det kan vara jobbigt att ta in, jag var själv en av alla kränkta smalisar för några år sen, men tänk efter lite så är det inte så himla svårt att fatta skillnaden mellan när en person med smal/idealkropp lägger upp en bild och när en tjock person gör det. Det får helt olika effekter.

     Vilket svammel! Först allt tjat om att vi ska hylla alla kroppar osv osv osv. Men nu ska smala gärna gömma sig, så överviktiga inte tar illa upp. Jag tänker aldrig ha ångest över bilder jag lägger upp på mig själv, oavsett vem som tar illa upp

      Förklara gärna var jag skriver att smala gärna ska gömma sig så att överviktiga inte tar illa upp, kan inte hitta det någonstans?

     Smala blir vita kränkta män i handvändning så fort detta kommer upp. Att se sina egna privilegier är tydligen extremt jobbigt.

      Nej, det är inte jobbigt alls för mig. Därav skulle jag aldrig låta bli att lägga upp bilder på mig själv. Är stolt över min kropp, det tycker jag alla ska vara

       Så du ser dina egna privilegier som smal (?) och därför tänker du fortsätta lägga upp bilder på dig själv? Hur hänger det ihop ens? Fattar ingenting.

        Vaddå privilegier? Jag är gillar min kropp, punkt

         Du skrev att det inte är jobbigt alls för dig att se dina privilegier och ”därav skulle du aldrig låta bli att lägga upp bilder på dig själv”?

         Precis. Vad menar du då? Att jag inte ska lägga upp bilder på mig själv pga att jag ser mina privilegier? Föresten tycker inte jag att vara smal är privilegier, det är du som gör det

         Jag undrar hur det faktum att du ser dina privilegier hänger ihop med ditt beslut att fortsätta lägga upp bilder på dig själv. Du skrev att du kommer fortsätta att lägga upp bilder på grund av att du ser dina privilegier och jag undrar helt enkelt vad du menar? Och vad menar du när du först skriver att det inte alls är jobbigt för dig att se dina privilegier som smal och sen skriver att du inte tycker att du som smal är privilegierad?

         Hahaha ja jag tycker att smala är privilegierade, precis som män, vita etc. Tror att de flesta med en hyfsad analysförmåga tycker det faktiskt, men vad vet jag?

         Anonym, du sätter ju fingret på EXAKT det jag menar och du ser det inte ens.

       Poängen flyger åt vänster och du springer åt höger.

     Men sluta. Man får lägga upp bilder på sin kropp och vara hur jävla stolt man vill oavsett om man har idealet elöer inte. Samma regler ska gälla alla!!!

      Sluta själv. Det är ingen som säger att smala inte får lägga upp bilder på sig själva.

       Hur gammal är du?

        Tillräckligt gammal för att få vara uppe och tramsa med dig i många timmar till 🙂

   jo, men så kan man ju säga om allt.

   var gärna lycklig, men lägg inte upp bilder på det
   lägg inte upp bilder på att ni har många vänner
   lägg inte upp bilder på att ni har ett förhållande
   lägg inte upp bilder på att ni dricker alkohol.
   Lägg inte upp osminkade bilder där du har bra hy

   Håller med Paula, jättesynd att folk mår dåligt osv, men det ansvaret kan inte någon annan ta på sig. Så länge det är en naturlig bild, dvs inte photo shoppad eller så ofantligt stagead att den ser helt annorlunda ut osv, så nej, man hetsar inte genom att visa upp sig själv.

    ”var gärna lycklig, men lägg inte upp bilder på det
    lägg inte upp bilder på att ni har många vänner
    lägg inte upp bilder på att ni har ett förhållande
    lägg inte upp bilder på att ni dricker alkohol.
    Lägg inte upp osminkade bilder där du har bra hy”

    Låter lite som jantelagen ?

     Lite.. Ganska mycket. Folk är så kränkta och blir påverkade över allt nu så det är löjligt

     Det kanske inte framgick, men jag var inte seriös. Jag skrev ju de där exemplen för att visa vilket konstigt resonemang det är

      Då förstår jag ?

   Mmm men det finns ju saker som triggar sorg vad det än må vara. Ska jag som blivit lämnad av min partner o inser att jag troligen aldrig kommer få några barn begära o lägga ansvar på andra att de ska sluta lägga upp bröllopsbilder o bilder på sina barn? Jag blir ledsen av sådant men då låter jag bli att gå in på den typen av bloggar så slipper jag få andras lycka stämplad i ansiktet. Inte deras fel att mitt liv är ledsamt o sorgligt nu…

    Varför skulle du inte kunna komma att skaffa barn menar du?

     För gammal ?

      Kicki kram till dej. ?

      Skaffa på egen hand! Kanske inte så man hade tänkt sig att livet skulle se ut, men att du är singel ska inte sätta stopp för din önskan om barn. Tror det är en sån sak man annars går och sörjer för resten av livet…

       Hin säger att hon för gammal, inte att hon är singel.

      Om du verkligen vill ha barn så tycker jag att du ska skaffa det själv 🙂 Du behöver ingen man till det även om det kanske var så du hade föreställt det i tanken

      Samma här❤️ Inte för gammal, men gammal nog och ”psykisk sjuk”/skadad nog att inte hinna träffa någon, dessutom har jag cellförändringar(virus nr16)och har en enda sista operation kvar innan det inte går att göra något och jag blir steril. Min högsta dröm va/är att skaffa familj och barn.

      Men jag har min hund❤️ Enda killen och enda bebisen jag behöver just nu.

      Kärlek till oss.

       Kram❤️

  Anna har en väldigt kort stubin och tänder till när det inte finns något att tända på (typ toasex på Ica ?)

  Paula däremot har en coolare attityd till livet och verkar vara en ödmjukare människanän Anna. Därför reagerar och skriver dom så olika.

   Jag har fått uppfattningen att Paula är otroligt inställsam och skriver det som förväntas av henne för att förstärka bilden av den goda kvinnan. Får tyvärr ingen genuin känsla av att läsa hennes blogg.

   Med det sagt, så har ju hennes kostschema uppenbarligen fungerat för hon har verkligen lyckats trimma sin kropp. Jag upplever det dock inte som hetsigt då hon faktiskt inte har svultit sig själv utan ätit rätt. Sen att hon klagat över kostschemat flera gånger är en helt annan femma.

    Jag får samma känsla av Paula, som jag alltid haft av Isabella.

    Och min känsla brukar inte vara känd för att svika..

  Om man vet med sig att man balanserar så på gränsen så har man ett eget ansvar för att inte hålla på och läsa dylika bloggar/följa dylika Instagramkonton. För precis som Paula skriver så kan inte hon ta ansvar för hur någon mår. Även om det naturligtvis alltid är enklare om det är ”någon annans fel”.

   Håller med. Tycker Paula varit tydlig med sin satsning och vet man med sig att man inte mår bra av att se hennes träning,kost osv så är det bäst att avfölja henne. Vi människor måste börja ta mer ansvar för våra egna handlingar. Jag kan förstå att msn blir provocerad av vikthetsreklam om bantningskurer på tv eftersom att om att det kan vara svårare att undvika (om man inte slutar kolla på tv eller bara kolla kanaler/tjänster utan reklam). Men influencers är något vi väljer att följa och då är det på vårt egna ansvar att avfölja om vi inte mår bra.

   OT men Mark Levengoods sommarprat var så himla bra! På tal om nå helt annat 🙂

    Insåg nu att min kommentar kanske lät lite hård. Jsg tycker givetvis synd pm kvinnan som skrivit och förstår att det inte är lätt i dagens samhälle där vi prackas på med information om hur man ska gå ned i vikt, träna inför sommaren, äta på ett visst sätt men jag tycker att influencers kan man undvika om man inte mår bra av det. Avföljde tex själv Alexandra Bring trots att det var inte hennes fel att hennes kropp efter förlosssning gav mig ångest.

    Jag håller med!
    Sen vet jag inte varför man väljer att kommentera som den personen gör.
    Det är såklart jättesynd om henne, men det hjälper väl varken henne eller Paula när hon kommenterar att Paula ger henne ätstörningar.

     Jag håller med. Även om hon säger att hon inte skyller på Paula, hur ska man annars tolka ”dina bilder har slungat mig raka vägen tillbaka till anorexi”?

    Håller med om Mark Levengoods sommarprat! Älskar honom!

     Den lilla mumin <3

   Fast hon skrev ju att hon vet att det inte är Paulas fel.
   Man måste ju kunna se stora bilden i utseendepressen som finns överallt, och att man inte behöver lägga upp allt bara för att man kan.
   Och såklart är det lättare att trilla dit om man redan mår dåligt, har det dåligt i livet, är väldigt ung mm. Och det blir som att man hackar på de människorna ytterligare, att de är svara individer som bara behöver stänga ner.

  Men snälla, vadå svält sig själv ner i vikt? Visst det gör väl alla i Biggest Loser, men som hon säger har hon gjort en gastric bypass och då får man inte äta större portioner än det där eftersom att man då töjer ut magsäcken..

   Eller rättare sagt så töjs inte magsäcken ut, det är något annat värre som jag inte minns 😛

   Exaakt, man ska åta ofta men lite! Ingen svålt! Folk åter sjuka potioner idag,!

  ”Jag kan inte outsorca ett av mina huvudintressen”
  Hur menar hon? Att någon annan skulle träna åt henne?

   Regerade också på det?

    ReAgerade såklart

   Språket har ju enligt henne själv alltid varit hennes starka sida..

   Ja precis, någon annan kan ju inte gärna träna åt henne?

  Paula har ju själv haft ätstörning och jag har helt slutat läsa hennes blogg för de enda hon lägger upp bilder på är sin mage, i stort sett. Jag har väl känt att hennes ätstörning bidrar lite till vad hpn sysslar med nu, jag tror inte det är sunt vad Paula gör.
  Men självklart ska man inte få skit för det.
  Men jag personligen tror att hennes egna ’ätstörningshjärnspöken’ spökar med henne just nu, ju mer hon ser resultat.

  Väntar typ på ett inlägg från Paula där det står att hon insett att hennes kost och träning gått till överdrift. Kan ha helt fel såklart. Men det är MIN känsla.

  Sen om man vet med sig att man har/haft ätstörning – så får man avfölja sådana konton/bloggar – och kan man inte göra det själv, behöver man uppenbarligen hjälp.

  Skriv om blondinbella och hajen!! De e slut va??
  Ge mig allt ni har/tänker/läser ut på blogg !

   Tänkte först att hon bara försökte provocera gällande det där med midsommar, typiskt henne liksom och fattade inte varför alla nappade så direkt på att det skulle vara något strul… Men nu när hon inte har nämnt Hajen på så länge och leker lite Happy family med Odd igen, så börjar man ju undra!
   Bella är ju jämt allt eller inget, så att O plötsligt verkar viktig igen känns iaf mysko.

    allt är enligt hennes plan såklart, hon vet att om hon inte nämner hajen så spekuleras det. och hon har ju uppenbarligen rätt i det xD

     Absolut, men även innan skilsmässan med Odd var det ändå ganska tydligt att nåt var fel, och det var ju inte bara provokationer alltså.

    glöm inte att hon förmodligen har flera månaders material med scenarion planerade redan..

   Hon skriver ju på bloggen idag att sommarplanerna ändrats och att hon nu prioriterar barn och lugn och ro…

    Anledningar som inte är att Hajen är borta:
    Hon är faktiskt på gränsen till utmattad och behöver ta det lugnt.

    Hon börjar ledsna på att festa järnet när barnen är borta.

    Hon börjar sakna barnen mer och inse att hon vill vara mycket med dem.

    Hon börjar bli träningsfanatiker/tänker köra på typ bodybuilding vilket kräver att hon blir en äkta renlevnadsmänniska.

    Hon börjar få panikångestattacker igen och klara inte av resandet.

    Hon har plötsligt fått ett jätteintresse för trädgårdsarbete och tänker tillbringa sommaren med att göra om hela trädgården.

     Undra om hon inte snart kommer försöka gå tillbaka till den tidigare Bellarollen, myspys hemma med helgtofs.

     Haha förlåt men det där om trädgården var kul. Jag tänker att Bella verkligen inte verkar vara en trädgårdsmänniska

      Det kändes som det mest osannolika tyckte jag också. Men jag menar mest att allting inte behöver handla om män hela tiden.

      Det kanske tom tagit slut med Hajen för att Bella insett att hon vuxit ifrån festtiden och det bara var någon slå sig fri fas där han var någon form av rebound. Jag är inget Bellafan, men finns massor med anledningar att folk ändrar sig.

       Det tog slut med hajen för att hon hellre ville spendera en helg ihop med Stordalen än att dra på romantisk weekend. Alla som härjar om strategi till höger och vänster kan ju komma ihåg att Bella efter +10 års bloggande går att läsa som en öppen bok. Det gick att se att en skilsmässa var på g. Det gick att se att hon hade ihop det med hajen. Det går att se att det är slut.

  Har alltid läst paulas blogg. Hon skriver bra om familjelivet och lägger upp härliga bilder. Har en dotter i samma ålder som molly så det är nog lite därför jag alltid gillat bloggen kanske haha. paula har ju tränat nu ganska länge, så träningsinlägg på hennes blogg är ju inget nytt. Vad som nu har smugit sig på är ju hennes bilder på en väldigt mager kropp, hon poserar i spegeln och visar hur hon nästan endast består av skinn och ben. (Dedär inlägget med att hennes mage skulle vara icke perfekt pga lite lös hud var ju bara skrattretande) Ja ja, det jag vill säga med detta är att man var faktiskt inte beredd på hur hennes blogg skulle utvecklas. Jag var inte det iaf. Så ni som säger att det är bara att välja bort att läsa såna bloggar/följa sånna influencers, vissa kanske inte var beredda på paulas utveckling till att bli mager? Och att det i sin tur triggar folk.

  Störs man av någon man följer på sociala medier så avföljer man. Jätteenkelt! Eller?

   Ätstörningar är ett självskadebeteende. Vore det så enkelt skulle väl inte folk lida utav det?
   Som att säga åt en deprimerad eller utmattad person att ”rycka upp sig”

    Det jag menar med att det är ett självskadebeteende är att de kanske inte kan sluta följa dessa konton fast de vill. På samma sätt som de vid bulimi inte kan stoppa sig själva från att framkalla kräkningar tex. Människor som skadar sig själv på ett eller annat sätt gör det ju inte för det är roligt. Om det vore ”jätteenkelt” skulle väl ingen fortsätta med sitt självskadebeteende? Eller?

     Fast det är ju inte influencerns fel, de kan inte ta ansvar över att någon väljer att gå in och läsa

      Har inte sagt det heller! 🙂
      Förklara bara hur det nog inte är enkelt att bara sluta. Självklart får man posta vad man vill, alla provoceras ju av nåt liksom.

  jag undrar lite varför den här mamman egentligen skriver en kommentar till Paula om att hon fått tillbaka sin anorexia och slutat äta pga Paulas blogg? Men samtidigt skriver att hon inte tycker det är paulas ansvar?

  Om hon genuint inte tycker det är paulas ansvar borde hon ju inte skrivit en kommentar som uppenbart skulle ge vem som helst ångest att läsa. Tycker hon att det faktiskt ÄR paulas ansvar när hon väljer att lägga upp såna bilder så borde hon vara ärlig med det.

  Det verkar ju ändå som kommentaren är skriven på ett visst sätt för att förtydliga hur mycket skada Paula gör. Nämner att hon tvåbarnsmamma, att hon inte hinner träna pga vill ”vara med barnen”, att hon helt slutat äta helt nu som avslut trots att hon redan skrivit att hon fått tillbaka sin anorexi… känns ju som syftet med det är att ge ORDENTLIGT dåligt samvete (men säkert med goda syften, typ att få Paula att sluta lägga upp träningsbilder)

   Jag får inte heller ihop det. Kanske är den här kvinnan bara så förtvivlad över att hon är sjuk igen att hon skrev detta utan att egentligen tänka igenom det.

  Vad jag på riktigt inte förstår med Anna är, VARFÖR är hon ute på sociala medier?
  Varför när hon ständigt upprepar hur missförstådd hon blir, hur fel och hur dumma alla andra är, hur oootroligt påhoppad hon blir om och om igen….

  Varför är hon ute på instagram öht om alla bara hoppar på henne enligt henne själv.
  För hon vill ju inte vara en influencer/inspirerare skriver hon ju själv.
  Så varför öht ta bilder på sin mat och träning och tusen bilder på sitt yttre?
  Lås den iaf och ha den för dig själv och din familj och ev vänner (om hon har några)

  Jo, svaret är att hon såååå gärna vill vara kvar som sk”kändis” hon vill och behöver höra tusen komplimanger om hur hon ser ut, och hur duktig hon är från främmande människor.
  Hon har uppenbarligen ingen sjäkvkänsla eller självförtroende i sig själv utan behöver höra det från främlingar som sitter bakom en skärm.

  Är så sorgligt eg, hon känns så trasig fast hon gör allt för att framstå som tvärtom, men korthuset faller ner, om och om och om igen.
  Och det blir så synbart när hon just är ute på tex instagram.

  Och när hon skriver…alltid retar det ngn.
  Är det det man vill vara känd för när man ligger på dödsbädden?
  Inte att man var en bra mamma, bra sångerska, bra vän, fin syater, stark kvinna, snäll människa osv?
  Näe man vill vara känd för att reta upp alla andra, varje dag.
  Att reta upp någon är hennes mål.
  Som sagt så sorgligt att se.

  Hade hon ett uns av klokhet borde hon vila i ett par år minst, från sociala medier.

   Vem är du att bestämma att hon inte ska få yttra sej eller synas. Sen är väll dom flesta kändisar supersugna att visa upp sej. Men hon gör vad hon vill med sitt liv. Det gör väll du med?

    Oj hade jag bestämt hade jag lagt ner hennes instagram för länge länge sedan och tagit hand om min son.
    Och nej jag bestämmer inte om sådant som skadar min familj och folks syn på mig, jag lyssnar på de omkring mig, min familj och vänner dvs de som inte sitter bakom en skärm och är anonyma.

    Och varför klagar hon så om det då? Du har bäddat, ligg där i sängen då och bli ”påhoppad”

   Jag hörde henne i Nemos podd. Mycket prat om vad bra deras lägenhet var, fint läge osv, för att locka köpare.
   Hon avslöjade en intim detalj om sin yngsta dotter, väldigt onödigt eftersom dottern själv inte ville svara på det tidigare i en av Annas lajvs när nån frågade

  Ursäkta off topic men jag funderar över en sak… Var inne på både Annawii och Engla idag, följt dem länge. Tänkte på att de senaste året/åren fått typ 2 kommentarer per inlägg eller så. Så hur blir de sponsrade med massa prylar och sånt? Följarskaran är nog väldigt liten idag? Lever de på gamla meriter på något sätt? Anna verkar ju iofs ha ett vanligt jobb på deltid men Engla har ju bara bloggen. Undra hur det går runt 😮

   Englas man har ju 2 jobb så.. just saying 🙂

    han är brandman. Vad är hans andra jobb? menar du att att han arbetar svart? 😀

     Brandmän behöver och har ofta 2 jobb pga uselt betalt.

     Hon skrev nyligen antingen i ett inlägg eller i kommentarerna att han hade två olika jobb, minns dock inte vad det andra var.

     han kanske är deltidsbrandman?

   de kanske tar mycket betalt för samarbete det vet vi inte. Om du kollar så kan man se att Engla tjänade 2016 mellan 799 000- 900 000 på ett år. Det är inte dåligt betalt det för att vara en bloggare. Sen kanske är kvalitén på hennes blogg inte den allra bästa och mest influerade. Amelia måste betala henne för att hon skriver på deras tidning driver bloggen.

    Intressant, det tänkte jag inte på 🙂 Men om jag hade ett företag hade jag inte velat se 0 kommentarer på alla sponsrade inlägg. Jag hade lagt ner samarbetet illa kvickt.

    Undra vad en bloggare skattar? Säg man får 50 000 kr för att skriva tre inlägg om en produkt, vad skattas?

     Du får behålla ungefär 50% om du har enskild firma. Vid AB beror det på om tar ut pengarna eller låter dem stanna i bolaget och sedan gör en utdelning.

      Tack snälla!! Väldigt intressant.
      Jag har själv velat starta eget men fan, skatta 50% är ju lagom kul…

  Men va 17 , Anna har blockat mig .Aldrig kommenterat något .Aldrig tryckt gilla när någon skrivit .Puts väck borta hon är paranoid..

   Antagligen för att du kanske gillar bloggbevakning på insta?

  off topic men man kan nog inte lita på det Blondinbella skriver allt handlar verkligen om taktik. Igår när hon skrev om att hon fick ett sammanbrott till idag när hon skriver om en kampanj plåtning och sen efter det Kry appen där de nu även har psykologer till hands. Ville verkligen skriva till henne varför ringde du inte upp själv en psykolog om du nu mådde så dåligt och inte din väninna Sheila?! Hon som påstår sig värna om andra människor att ingen ska behöva må dåligt.
  KRY har precis lanserat något som gjorde mig glad, det är många som lider av psykisk ohälsa och nu har KRY utökat sitt team av läkare med psykologer. Det fungerar på samma sätt som läkarbesöken och du får prata med samma person varje gång, man bokar tid som vanligt. Jag hoppas så att det ska sänka tröskeln för människor som behöver prata och få professionell hjälp. Alltså människan är verkligen pengakåt på riktigt allt handlar om pengar för henne att hon ska känna mer på stackars människor. Hon bryr sig inte ett skvatt om vem som mår dåligt. Queen of pretending everything :/

   Fem stjärnor till dig. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
   Så uppenbart fejkat att det är larvigt!!!

  Att Anna Book är ett arg, störd och hyperkänslig person – det är ju ingen hemlighet.
  Problemet (för henne) är att hon är ohälsosamt beroende av den uppmärksamhet som IG ger henne. Flera av slaskpressens senaste artiklar om henne är ”copy paste” från hennes IG och det är hon såååååå medveten om och såååååå beroende av.

  Jag kan inte ta Paula seriöst alls. För mig är hon precis samma person som Isabella. Granskar man hennes person genom alla hennes sociala kanaler och ser vilka vänner som kommit och gått under en period, kommer man att inse detta. Båda verkar lika manipulativa och falska; och båda går över lik för att skapa ”content” = mer pengar.

  Paula gör det dock på ett mer diskret sätt, vilket jag tror är anledningen till att många fortfarande ”avgudar” henne.

  Gällande hennes kropp vet jag att hon vet hur mycket snack det skapar. Hon vet att hon kan dela det överallt: Bloggen (hennes och Hugos), Cams blogg, IG osv. Hon snackar bl.a. om att hon har en hängande mammamage, en vecka senare snackar hon om att hon har en tight mage med magmuskler och tredje dagen är all träning och kost endast på grund av Gladiatorerna (inte alls brölloppet som närmar sig).

   Va?! Är Paula falsk och manipulativ, och går över lik…? Låter som att du beskriver en annan bloggare på M.

  Anna är en sorglig figur som är missnöjd, därav hennes svar på instagram. Hon behöver sådan egoboost så ingen människa i hela världen kan tillgodose den men hon verkar helt främmande för att gå på djupet med sig själv och förändra det som sitter i vägen för hennes lycka. Nämligen hon själv. Hon kan skriva och prata om sin kärleks och sex relation hur mycket hon vill, det är inte trovärdigt människor som är lyckliga behöver inte tala om det hela tiden. Att hon gör saker för att det retar någon, jaha? vem retar det? vad jag har förstått så består hennes IG endast av dem hon själv valt ut och som är medhållare med henne. Anna Book är vår egna Gunilla Persson. Lite underhållande men inte så mycket att ta på allvar.

  Kudos till Paula som svarar fint på, vad jag menar är, en vidrig kommentar. Annars inget Paulafan, och har full förståelse för att ätstörningar kan triggas av bilder, men att lägga skulden på någon annan på det viset är varken okej eller rimligt.

  Vad är det som gör att vissa har ett sånt enormt behov av att skryta och visa upp sin kropp på nätet? Bilderna har ett enda syfte, kolla på mig vad smal, vältränad, sexig och snygg jag är! Det är inte bilder på någon som har kul på en strand, tränar på gymmet, vandrar i fjällen osv. Det är strikt poserade bilder där kroppen är helt i fokus och målet är likes och beundrande kommentarer.

  Hela samhället lider av detta fenomen att få synas och vara bäst. Yta och fasad ska osa lycka och perfektion. Att verkligheten inte är som den ser ut verkar många inte ha fått med sig. Att jämföra sig med någon som lever ett helt annat liv än sig själv kommer att skapa problem och blir världens bästa energitjuv.
  Att jämföra ett äpple med ett päron eller en banan är föga insiktsfullt annat än att de alla är frukter.
  Vi kan väl vara överens om att var och en av oss har ett eget ansvar att ta vara på vår hälsa, men det betyder inte att vi ska äta exakt lika mycket/lite ofta/sällan som en annan? Har man ätstörningar så bör man givetvis se över vilka bloggar man ska sluta följa och istället hitta nya fräscha som ger mening. Att stirra sig blind på dessa bloggare med sina filterbilder och sen må dåligt över att man inte är lika ”lyckad” är precis det som är meningen för då konsumeras det mera av allt.
  Inse fakta; du är den du är och livet är inget som kommer i repris så ta chansen och bli din bästa vän

  Varför detta intresse för Anna Book. Skiter totalt i vad hon äter. Sluta publicera allt hon tar för sig. Hon är ingen sund förebild för någon. Varken genom sitt agerande som förälder eller sina operationer eller vikt upp och nedgångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.