Molly Sandén och Roshanna Hoss festar och vaskar Champagne med barn på Rivieran

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,210016″ ap mute yot ]

Små barn och Champagne går inte riktigt ihop i min värld. 
Håller ni med mig eller överreagerar jag?

Tack för tips!

165 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker att du överdriver. Barnen är föräldrarnas ansvar, och om barnen deltar i något olämpligt bör dom hållas till svars. Ej andra festande deltagande.

   Barn är allas ansvar

    Nej. Tar du med dig dina barn på en fest så är det ditt ansvar att du tagit dit dem. Att inte bjuda de på alkohol är allas ansvar. Men att de är där är föräldrarnas

    Andras barn är absolut inte alla vuxnas ansvar! Man håller reda på sina egna ungar. Punkt slut ?

     Och om någon annans unge far illa eller hamnar i en trixig situation. Så hör man inget, ser inget och säger eller gör inget. Bra strategi!

      Själv tar jag hand om och hjälper alla människor som far illa. Unga som gamla. Ser inte dem som mitt ansvar för det

       men att det är på en fest med alkohol är ju inte per automatik att de far illa i den mening att du som ser på har någon som helst moralisk skyldighet att ingripa? att du tycker det är fel, betyder inte att det ur ett objektivt perspektiv är fel. i ett sånt läge har föräldrarna en egen rätt att avgöra och bestämma vad som är lämpligt för deras barn.

        Inte mitt ansvar. Det ligger på föräldrarna

      Vad vet du om att Molly reagerade eller inte? Hon kanske pratade med föräldrarna om att det var olämpligt. Men dom inte hade samma syn på det som henne. Hade en taskig attityd.

      Det är ju skillnad på att ansvara/hålla koll på ett barn och att ingripa om man ser något galet

   Håller med dig. Föräldrarnas ansvar som tog med barnen till festen. Det är väl snarare föräldrarna som har agerat lämpligt och ofräscht?

   Det är fan mer moralpanik här än Hem-och skolaföreningen på 80-talet. Men tänkt på baaarnen!!!!1!

  Vet inte. Om de dricker av den? Ja, olämpligt. Att hälla ut den? Nej, tycker inte att det är så olämpligt. Är ju troligen det roligaste de hade där. Hade nog lockat mig som barn också att få spruta dricka på folk. Tycker dock att det är olämpligt att ha med barn på festen

   Och som svar på din fråga – Ja, du överdriver

  Champagne är nog inte det enda som festas på där med tanke på umgänget…

  Antagligen är det mer än champagne och ser ut att gå ganska villt till. Att barn är med där tycker nog jag är direkt olämpligt.

  Kanske olämpligt att barn är med men det är ju inte hennes barn.

  Vad är grejen med moralpaniken i bloggen idag? Shulmans är dåliga föräldrar, Therese Lindgren är naken och omoralisk, Kissie ljuger och Molly Sandén korrumperar små barn. Nog för att människorna ovan kanske inte är guds bästa barn men det är också ganska osympatiskt att sätta sig på höga hästar och fördöma allt och alla.

   ??

   Ja men något har väl precis vaknat till liv liksom.. en insikt… att världen är helt jävla galen och att människor i en rasande takt har blivit totalt hjärndöda och omdömeslösa. Vilket stämmer.

    Fel så har det hänt varit men nu tvingas vi se skiten hela jävla tiden!

     Dels så, men det har blivit värre. Det är liksom vad Internet gör. Ökar tillgänglighet och tolerans på massa plan och det är och blir rätt svårhanterligt för många som inte har förmåga att greppa verkligheten lite objektivt mellan varven.

   Det kommer i vågor. Min blogg är en reflektion av vad som händer på sociala medier. I morgon ska jag försöka vara glad, nöjd och tacksam. =)

    Du glömde kåt och tyst 😉

     Tveksam till om jag kommer kunna vara tyst!

      Eller hur! Vem f-n är tyst när man är kåt… 😉

       ?

       Bästa kommentaren ikväll haha. På tal om det, mitt ex var tyst. Tyst när han kom också. Blev oftast lite chockad när han kom, för det kom ingen förvarning haha.

   Grejen är att det är detta som läggs ut och för att kanske få igång en diskussion. Därför att vi människor tycker olika, du tycker det är moralpanik en annan tycker inte det. Så alla inlägg är inte skapade för att folk ska gilla dom utan för att det är intressant att se vad andra tycker. Personer som visar upp sitt liv på social media kan väl ändå knappast tro att alla ska tycka likadant. Tycker det är bra med debatter o diskussioner och så tråkigt det hade varit att bara läsa om puttinuttiga gulliga inlägg.

    Jo jag är medveten om att folk tycker olika. Och min åsikt är att det är tjatigt med tre ”men tänk på barnen ?”-inlägg på en dag. Sedan går det ju att lyfta saker för diskussion utan att hela tiden anse sig själv vara moralens väktare. Jag gillar bloggen men just detta moraliserande stör jag mig ofta på.

     Verkligen, speciellt eftersom det alltid riktas på ett sätt så det slutar med drev mot personer.

     Jag tycker det är så uppfriskande med lite moral. Så orimligt trött på ”låt gå”- och ”sköt dig själv” -mentaliteten som annars råder. Trevligt med någon som bryr sig. Självklart ska inte en sjuåring eller vad nu barnet kan vara befinna sig i champagnesprutande miljö. Omdömeslöst och puckat. Och samhället är allas ansvar, liksom hur människor i det beter sig mot varandra.

     Ja tänk bara på Bellas barn som tvingas vara hos sin pappa, när det är mammavecka, vilket jävla väsen det blir då ?

      Hade jag varit bella hade jag lätt skrivit typ ”jag har barnen på heltid, de är vara hos sin pappa en helg i månaden”, för att sen med jämna mellanrum nämna ”barnen är hos sin pappa denna vecka/några dagar och jag har massa jobb” ”ikväll ska jag på middag/event så barnens pappa hämtar på förskolan”. Hade varit awesome att se alla bananas-reaktioner. Alla reaktioner nu bygger ju på att vi tror att vi vet vilka dagar de ska ha.

   Exakt så!

   Håller med, men såhär är föräldrar i dagens läge. Överdriver allting & verkar tycka allt är galet.

   Jag & min syster har varit runt om och kring när vår pappa hade fest och det dracks mycket, inte fan fick jag och min syster ont för det? Vi tyckte att det var roligt att ”vara med” bland familjens vänner, den värsta meningen vi ville höra i det läget var ”det är dags att gå och lägga sig nu”.

  Är det Mollys och Roshannas barn?

  Men ja? Det är olämpligt?
  Det är högst olämpligt för barn att ens vistas i dendär miljön!

   Men var barn vistas är ju liksom målsmans ansvar? En hel fest stannar ju inte upp för att någon korkad förälder har släpat dit sin unge. Det är inte oansvarigt av övriga festdeltagare

    Precis! Som att man skulle avbryta en brällopsfest för att några tagit med sig barnen ?

    Klart det är målsmans ansvar! Men det gör de väl inte mindre olämpligt?

     nej men hela syftet med inlägget är ju knappast att uppmärksamma ’barn var på fest med alkohol – kolla vad olämpligt’ – det relevanta för inlägget är ju att molly och roshanna var där med barnen (!!!!). ett visst ansvar för barnen eller åtminstone ifrågasättande av deras beteende är det ju definitivt. vilket jag tycker är orättvist mot dem..

  Det här är i Frankrike ( och fler länder med dem ) och där har man sina barn med sig på olika tillställningar. I Grekland t.ex dricker barn från ca 8-9 års tid vin utspätt med läsk vid familjemiddagar. Vi som svenskar och uppväxta med våra svenska värderingar förkastar ju naturligtvis detta! Här sitter mor och far hemma och dricker mer än måttligt medan barnen sitter på sina rum och har ont i magen p.g.a. bråk, skuld och skam.
  Jag säger inte vad som är ”rätt eller fel”, det handlar helt och hållet om andra kulturer och hur synen på hantering av alkohol är annorlunda från land till land.

   Nja, så där svart och vitt är det ju inte. Att inte bjuda barn på alkohol betyder inte automatiskt att man dricker för mycket och bråkar. Tycker du romantiserar medelhavsländernas familjemiddagar.

    Jag är uppvuxen i en familj med gravt alkoholiserade föräldrar, alltså både mor och far. Romantiserar Medelhavsländernas familjemiddagar? Knappast. Jag vet däremot vad jag INTE tycker är acceptabelt för det var jag ( och mina 2 yngre syskon ) som satt vettskrämda på rummen och längtade efter ett sammanhang med andra barn och vuxna som kunde dricka alkohol, vara glada och ta hand om sina barn samtidigt. Här finns inget romantiserande, bara gammal hederlig diskbänksrealism.

   lägg ner, varenda svensk förälder super inte och försummar sina barn. Självklart finns det folk som behandlar sina barn illa men ta inte upp det för att göra ett annat dåligt beteende okej.

    Tillräckligt många föräldrar super, vid midsommar, jul, nyår och under semestern. Gissa varför bris får så många samtal under dessa perioder.

     Jo visst är det så. Men förekommer dessa typer av problem inte i medelhavskulturen då? Poängen var väl att det gjordes lite väl mycket förenkling och generalisering av verkligheten.

  Not så fräscht

  Barnen är ju föräldrarnas ansvar. Jag såg några småungar på en bowlinghall där det serveras alkohol, klockan halv två på natten. Tycker jag att det är lämpligt att det hänger barn runt fulla människor mitt i natten? Nej. Kommer jag dricka en öl ändå, om jag har lust? Ja.

  Är väl för h-vete päronens ansvar!

  Barnen är i första hand föräldrarnas ansvar men vad fan, brister föräldrar så har man väl som medmänniska ett visst sunt förnuft? Skulle aldrig någonsin låta ungar vaska någon form av alkoholhaltig dryck eller festa loss (nu dricker inte jag alkohol) men jag skulle inte göra det med någons barn, vare sig mina eller någon annans, det handlar om någon sorts ansvar.

   Varför inte? Vad exakt tror du skulle hända för att ett barn HÄLLER UT alkohol?

    Att de aldrig lär sig värdet av pengar (eller människor för den delen)…

     ?

     De lär sig inte människovärde för de hällde ut alkohol en gång när de var små?

      Hur många ödmjuka jordnära champagnevaskare känner du?

       Jag känner inga champagnevaskare alls vad jag vet, så jag kan inte svara på den frågan.

   Håller med dig till 100%. Tycker att alla vuxna som ser ett barn i en olämplig miljö borde kunna sätta ner foten om föräldrarna inte gör det.

    och vad tycker du att de ska göra? dra barnen därifrån? vad vet vi om vad som förekommit innan/efter i samtal med deras föräldrar? sen håller jag med om att det är en olämplig miljö ur mitt perspektiv – jag hade inte velat ha mina barn där. Men med det sagt kan man omöjligt säga att barnen far illa per automatik av att vistas i en sådan miljö i den mening att du som åskådare har någon som helst rätt eller moralisk skyldighet att ingripa.

     Hur vet du att barnen INTE far illa? Orosanmälan finns ju alltid, eftersom vi faktiskt inte vet om barnen far illa.

   ?

  Personligen hade jag inte kunnat koppla av om jag haft med mina egna barn på ett sådant ställe och därför tyckt det vart meningslöst att vara just där. Ur moralisk synpunkt vet jag dock inte… Är föräldrarna nyktra och ansvarsfulla så är det kanske inte något som ger barnen men för livet.

  Jag ser inget fel i att ta ett eller två glas champagne med barn, ni som hysch hyschar med alkoholkonsumtion räkna med att hitta era ungdomar packade i ett dike! Lär era barn att dricka med motta istället!!

   Tycker du den filmen lär barn att dricka med måtta? Skojar du eller??? Ett glas eller två inga problem men att ta med barnen på fest och spruta alkohol över dom är fan helt stört…

    Tycker de lär barnen att det roliga är att hälla ut alkoholen ?

     Öh seriöst?

    Ja dom ser ut att ha skoj, prova verka ?

   Forskning visar att din strategi med att vara lite härlig och obesvärad med alkoholen och till och med bjuda ungarna på den inte fungerar. Den leder till tidigare alkoholdebut, fler fyllor och alkoholrelaterade skador hos ungdomar osv.

    Om man bjuder ja, inte om mamma och pappa tar något glas vin ibland.

    Det är inte så enkelt. Jag är övertygad om att det beror på typ av barn, föräldrar och en mängd kringliggande orsaker. Själv skulle jag aldrig bjuda eller köpa ut åt någon som inte har åldern inne men det är lite för enkelt att hävda att de som blivit bjudna hemma är de som sedan sköter alkoholen sämst. Mina föräldrar var nästintill nykterister och jäklar vad jag festade i min ungdom. Medan min man hade väldigt liberala föräldrar och fick provsmaka hemma redan i tidig ålder, men knappt tittade åt alkohol och har alltid varit ointresserad av att dricka sig berusad.

    Däremot är vi båda helt överens om att inte bjuda våra egna barn (och håller naturligtvis med om att man kan ta forskningen på allvar även om jag tror att det är fler faktorer som avgör framtida alkoholvanor). Att barn får se vuxna i sin närhet ha en sund inställning till alkohol (och dricka måttligt) tror jag är bland det allra viktigaste. Men det är som sagt vad JAG tror.

  Som svar på din fråga.. Ja du överreagerar.

  Jag har en kollega som jämt tar med sitt barn när vi ska ta en fika eller middag med andra kolleger för att ventilera jobbsaker. Nu är barnet 11-12 år och jag blir riktigt obekväm och kan inte alls prata jobbsaker i barnets närvaro, saker hen inte alls ska höra. Så jo visst tusan tar man/tvingas man ibland ta ansvar fastän det är målsmans ansvar. Men i det här fallet klarar ju inte föräldern av att sätta gränser.

  Jag hade nog inte kunnat med att festa järnet när barn är med.

   Varför inte det för? Och det här är väl inte vad jag skulle kalla festa järnet heller kanske, de dansar

   Oj – måste fråga vad du jobbar med om ni ventilerar jobbsaker som en 11åring inte klarar av att höra?!?

    Det finns väl många jobb som innebär saker man inte vill ventilera inför barn? (Eller får pga sekretess). Inom vård, socialtjänst, polis till exempel.
    Hade min kollega haft med ett 11-årigt barn hade jag inte kunnat prata öppet om jobbfrågor alls, tror inte det är så ovanligt 🙂

     Men sånt hoppas jag iofs inte man pratar om på en fika eller middag oavsett om barn är med eller inte?!
     Sekretessen innebär också att saker enbart får diskuteras med berörda medarbetare – man får inte sitta och prata om sekretessärenden bara för att man är kollegor!

      Missade du ”jobbkollegor”? Det finns många yrken där det är tillåtet att prata om sekretessbelagda saker kollegor emellan. Ett barn med i bilden så bryter de mot sekretessen. Är det så svårt att förstå?

       Ja, jag har svårt att se att en läkare sitter på en fika eller en middag och diskuterar patienter med kollegor…

      Eller ska exempelvis läkare inte kunna diskutera en gemensam patient? Jobbkollegor kan vara exakt just medarbetare.

       Nej det har jag väldigt svårt att se att det är lämpligt att göra över en fika. Vet inte exakt vad lagen säger men tror inte att det är tillåtet. Plus att det gör man väl på arbetstid?

  Helt säkerpå att det ena är alkoholhaltig dryck? Finns ju champis som folk brukar köpa till sina avkommor till nyår.. garanterat det ser likadant ut i många svenska hem.

  Men ja, olämpligt för barn att vistas bland alkohol över huvudtaget om det nu är det.

  Isabella skrev 25 juli att hon åker bort 48h men hSr barnen hela nästa (den här) veckan eftersom Odd jobbar. Imorgon ska hon på tre dagars resa igen, utan barn antar jag eftersom hon ska reda ut framtiden…….

   Tadaaaaa hon lurade oss igeeen.

   Meeen hon hade väl barnen två extra dygn den här veckan – dvs lila lång tid som hon var borta från dem förra?

    Exakt!

   Du har fel. Hon kom hem efter dom 48h timmarna 27juli och hämtade barnen, förra onsdagen. Imorgon lämnar hon barnen med Odd igen, och vad är det för dag då? Onsdag. Så hon hade visst dem en vecka.

   Hon skrev en vecka till (dvs sju dagar), inte hela denna veckan. Isåfall hade de ju blivit 1,5 vecka till. Så denna gången ljög hon inte 🙂

    Jepp, fast sen skrev hon att de skulle dela denna vecka, saker kan ändra sig vet du, det händer mig hela tiden.

  Molly Sandén har ju diabetes typ 1 och måste hålla koll på sitt blodsocker.
  Misstänker att hon inte drack så mycket av det söta vinet.
  Sticker blodsockret iväg kan en diabetiker börja mål riktigt dåligt.

   Vad spelar det för roll vad och om hon dricker? Hon är vuxen. Hon har nog stenkoll på vad hon kan dricka också

    Förlåt då att jag ifrågasatte om hon ”festade” vilket det handlar om här i tråden.

     Men vem ifrågasätter det? Hon kan väl vara på fest utan att dricka om det är det du oroar dig för?

   Är själv typ 1diabetiker. Alkohol sänker blodsockret. Så det jämnar Liksom ut sig, om det inte är alltför sött. Men det kan bli farligt om det sjunker kraftigt under natten. Då är det i te säkert att det hjälper att tillföra socker heller. Det är levern som utsöndrar sockret an tillför. Och vid berusning är det inte säkert att levern klarar detta.
   Själv är jag absolutist sedan lång tid tillbaka.

    mickandialog; En bundsförvant, är också typ 1 diabetiker och absolutist 🙂 Tack för att du förklarade så bra.

    Paula; Fint att du vill vara insatt gällande typ 1 diabetes, men känns som att du inte riktigt har koll.

  Överdrift. Samt svensk syn på barnuppfostran och alkohol är väldigt speciell och typisk för svensk kultur men vissa svenskar beter sig som om det viset svenskar ser på saker o ting även gäller globalt.

  Varför detta moraliserande idag?

   Jag skulle tro att de flesta vet att olika länder och kulturer har olika syn på saker och ting. Man km ju ändå få framhålla sin åsikt. Eller?

    Tycker vi svenskar överlag är dåligt införstådda i att vår kultur också är distinkt inte bara andras och det reflekteras i diskussioner som denna.

     ??

     Alkoholkulturen menar du? Att svenskar har en tendens att supa på semestern, högtider osv.

   För vi svenskar är smartare och mer pålästa än andra. Vi svenskar gör det som är bäst för barnen, vi skyddar och respekterar dom. I andra kulturer piercar dom bebisar, slår barnen, låter dom dricka alkohol, låter dom vara med på fester och se föräldrarna ligga och spy ikapp, låter dom arbeta osv.

    OMG Tydligare kolonialt tänk än så här går knappt att hitta. ?

    Nej svenskar är inte, trots att de agerar som motsattsen, världsbäst på det mesta. Far from it. ?

     Fråga. Blev jag just trollad? ?

      Ja det verkar inte bättre ?

      Man hoppas ju

      Skrattar ihjäl mig åt detta 😀
      TRHmm <3

       ?

    Anonym 21.59 åh herre tack för att du bekräftade min tes och det TRH så ?

    Ehh svenskar super ofta på familjehögtiderna jul, kräftskiva och midsommar med snaps. Vi är inte mycket bättre alls.

  Någon som kan något om oljor?

  Vad ör skillnaden på essentiell och eterisk?

   Är google trasigt? Det är samma sak. Esteriska är bara vad vi säger på svenska

    Skoja inte om så allvarliga saker! Du kanske jinxar så imorgon när vi vaknar kan ingen googla. ?? Altavista har lagt ner. What else to do then? ?

     ??

    ’Esterisk’ måste vara en blandning mellan eterisk och essentiell…

   Tror att det är två ord för samma sak. Men det är skillnad mellan eterisk olja som har utvunnits ut växter/plantor och eterisk olja som är syntetisk, alltså icke- naturlig. Tror jag.

  Jag får lite ont i magen av hur många som tycker detta är okej.

   Jag också ☹️

  Jag googlade givetvis först men blev inte mkt klokare.

  Eftersom jag blev tipsad om essentiell olja och jag fick tag på eterisk så tänkte jag att någon klok här kunde hjälpa mig.

  Tack ni som svarade??

   Hur kan du inte ha fått svar att esterisk är det svenska ordet för essentiella?

  För att svara på din fråga: du överdriver.

  Som barn var vi alltid med på olika fester och det fanns även andra barn där och vi hade väldigt roligt. Mina föräldrar drack sig aldrig stupfulla, och inte de andra vuxna heller för det mesta. Det hände sig någon enstaka gång att någon i sällskapet fick för mycket men man lärde sig att det inte var något eftersträvbart. Jag har fått en väldigt hälsosam syn på alkohol och ser det som en social grej. Har även fått vissa ”regler” hemifrån som jag fortfarande alltid följer, slutar till exempel alltid dricka klockan tolv, häller i mig mycket vatten osv. Jag har helt enkelt fått se hur vuxna dricker på ett moget och ”hälsosamt” sätt och lärt mig av det, jämfört med många av mina vänner som aldrig sett sina föräldrar dricka och istället kommit i kontakt med alkohol första gången under tonårsfester där största målet är att dricka sig stupfull.

  Med det sagt så ja, jag inser att det föräldrar som inte kan hantera alkohol och barn som tar skada då föräldrarna dricker. Men bara för att föräldrar dricker och har kul i barns närvaro betyder det inte att barnet tar skada.

   Lite skillnad på socialt drickande o detta? Crazy people hoppandes o sprutar alkolhol över alla o barnen. Hade föräldrarnas fest med sina barn blivit som på filmen så jade man kanske tänkt annorlunda…eller…

    De dansar. Det är lugnt

   Okej, så din anektdotiska berättelse gäller då alla?
   Likvärdigt med ”jag har minsann aldrig blivit misshandlad av min pojkvän så alla ni som påstår att ni upplevt det är bara lögn”.

  Ser ut som de vunnit ngn tävling. Så gör man ju då, kanske ”pommac” i magnumflaska”?

  Therese svarade på ditt inlägg om henne, Camilla. Dock inte själva kritiken.

   Bra svar från Therese, jag backar henne hundra procent. Heja!

  OT, men det verkar inte som att det krävs något för att få göra samarbeten med Daniel Wellington? Har en gammal bekant som verkar ”vilja bli” influencer, av sättet hon beter sig på sociala medier just ju och gjort senaste tiden. Hon har inte ens över 3k följare på Instagram men har nyligen lagt upp en inlägg med ett samarbete med DW?! Att dom samarbetar med exakt allt och alla gör verkligen att jag aldrig i mitt liv skulle vilja köpa en klocka därifrån för att det är så uttjatat.

  Vem är roshana hoss? Aldrig hört innan. Googlade snabbt men fick mest träff på nån från idol, är det samma person? :s

   Molly är ju artist så

   Hon är ingen speciell. Driver ett eventbolaget med omsättning på ca 450 000 kr enligt allabolag.se dock vill hon gärna fronta med att hon lever ett lyxliv. Köper fake Chanel väskor ?

   Hon har väl sökt till idol och kom ganska långt men vet inte om hon kom till fredagsprogrammen.

   Hon var med i Idol för ett antal år sedan, kom till fredagsfinalerna men åkte ut först där tror jag. Hon var grymt duktig tycker jag. Nu jobbar hon med event och hon är kompis sedan länge med Molly S.

   Träffat henne några gånger och hon är jättegullig men väldigt kändiskåt! Hon brukade köpa följare men tror hon var med i någon musiktävling i Iran och fick lite följare av det? Hon kommer inte från pengar och jag undrar vad hon gör för att få åka private jets hela tiden.

    Någon skrev ju att hon dejtar Nils Tham, det förklarar lyxlivet 🙂

     Ja hon dumpade sitt ex för Nils Tham. Så genomskinligt beteende. Roshi och hennes syster Sharareh är de mest kändiskåta personerna i Sverige.

      Har de varit sedan tiden i Falun, tror du de håller kontakt med gamla vänner när de själva kommit upp sig? Lol

       Det roliga är att de flesta i deras omgivning vet att systrarna Hosseini är kändiskåta. Roshi har en rolig instagram story, hon ska ha med alla inom eliten. Sedan är hon noga med att filma att hon åker jetplan, yacht eller någon fancy restaurang. Hon bär gärna oäkta Chanel väskor för att hänga med i svängarna…

        Hur vet bi att de är oäkta väskor?

         Hon har alltid billiga kläder + skor på sig som hon får av sponsorer som Nelly och NAKD. Och ingen hög lön.

         Varför skulle hon ha flera äkta Chanel väskor ? En liten Chanel ligger på ca 20 000 kr ….

         Men det är väl nils nisse tham som köper dom till henne? bara kolla på clara hallencreutz väskgarderob under tiden dom var tillsammans… Under dessa veckorna dom spenderat i rivieran finns alla dessa lyx butiker så det är klart han har skämt bort sin nya fling

  Alltså nej ingen lämplig miljö för barn men det ska väl inga andra än föräldrarna klandras för. Skulle nog bli obekväm att ”festa” bland småbarn men det betyder inte att jag tar på mig ansvaret att avblåsa hela festen liksom. Kan ju räcka med att man säger till föräldrarna..

  Ska du inte skriva om J&J:s stämning, och om Micke blivit misshandlad?

   Jo, jag har spenderar dagen med att bland annat gå igenom stämningsansökan med avtalsjurister och förhoppningsvis kan jag skriva om det i morgon.

  Ot.. men ska till Göteborg med familjen i nån dag, bla liseberg, på torsdag vill vi gärna äta gott någonstans, nåt som passar lite kräsna kids i yngre tonåren.
  Och tips på vart vi kan bada sen nåt fint ställe vore trevligt. Gärna i havet, Askim har vi besökt redan. 🙂 Kom gärna med tips ?? Tack på förhand. /E

   Pinchos kanske?

   Jag är inte superbra på restauranger i Göteborg för jag är sällan ute och äter, men Nonna (Italienskt), Market (Koreanskt/Mexikanskt) och Puta Madre (Mexikanskt) är super!

   Vill ni ut på äventyr kan jag rekommendera att bada i Lilleby (Torslanda, Hisingen). En bit att åka från stan, men det är jättefint med bra botten. Finns brygga och hopptorn och strand, något för alla.

   Om ni har bil och kan tänka er att åka lite längre så skulle jag rekommendera att åka till Tjolöholms slott för att bada. Det ligger Fjärås i Halland, 40 minuter från Göteborg ungefär. Det är SÅ fint. Mitt absoluta favoritställe i Sverige. Man kan bada, promenera i storeskog, gå på rundtur i slottet, äta god mat. Man kan även hyra stuga där ute. 😉

   The Barn på västra Hamngatan. Tonåringar älskar det. Cool amerikansk miljö med fantastiska hamburgare…. Mitt favoritställe i gbt. Men ni kanske måste boka bord. Det är populärt!

   SAK (Swedish American Kitchen) vid Kungsportsplatsen. Sen finns det en rad trevliga restauranger längs Södra vägen, t ex La Terazza i hörnet av Södra vägen/Berzeliigatan.

   Random pizzeria. Och för bad: marstrand.

  Så överdrivet. Ofta en överdrivet moralistisk ton i dina inlägg tyvärr.

  Blondinbellas ledarstil verkar lite lätt omodern:

  Så här uttrycker hon sig angående sina anställdas inställelse efter semestern:
  ”Den brukar alltid vara mer intensiv än våren och det vet mitt team om så jag har sagt att det är viktigt att vi kommer tillbaka återhämtade den 6e augusti”.

  Vad då? Får dom inte lägga ut sina semesterdagar som dom vill? Crazy i så fall. Så förlegat. BB jobbar ju inte själv direkt enligt ett schema med fasta tider eller för den delen arbetsdagar. Ja och sedan har hon ju inga anställda i sina bolag så hon kanske inte vet om utan låter bemanningsbolaget sköta allt. Svårt att få top kandidater numera om man tvingar dom att t.ex. ta industrisemester.

  Jag vet att det är annorlunda inom t.ex. vård, skola och omsorg så hoppa över det återspelet. Dom personerna BEHÖVS ju på ett helt annat sätt än BB:s påkläderskor och nagelvässare och allt vad det är. Vill hon ha dom bäst vässade naglarna så då ska hon nog se till att dela upp den tjänsten så att vässarna kan alternera om dom vill resa bort vid tider som inte passar dame BB.

   Inte alla förlegat utan snarare rätt vanligt. Klart att hennes anställda får lägga ut sina semesterveckor som dom vill under avtalad semesterperiod, som då uppenbarligen löper ut 6 augusti. Om man som chef vet att man står inför en hektiskt och viktig period som börjar den 6e augusti då ser man till att man har alla huvuden på golvet. Sen står det säkert Bellas anställda fritt att ansöka om semester när de vill men med skillnaden att man kan bli nekad om man ansöker utanför ordinarie semesterperiod. Som på alla andra arbetsplatser.

   Nja det är egentligen rimligt att folk måste synka semestern någorlunda. I många yrken idag så är arbetsuppgifterna beroende av arbetsgruppen. Det gör att om alla utom en är på semester så kommer den personen inte ha några arbetsuppgifter, om vi dessutom lägger till möjligheteb att jobba hemifrån så fås situationen att en person får I praktiken en vecka extra semester, samt om den personen sedan tar tre veckor i typ september kan resten av gruppens arbete bli lidande.

   Många mindre hårdvaruföretag kör därför fortfarande med tvång på tre veckors semester i juli eftersom alternativet skulle påverka arbetet för mycket.

  Gillar ju CAM men hon är ju mer känslig för vissa ämnen pga människa.
  Om barn springer lösa i stor fest så är det ju föräldrarna och deras vänner som har ansvar. Jag dricker inte med barn jag känner. Men annars om någon lös unge kommer fram till mig när jag festar (inte redlös) så kanske jag hejar och high fivar typ om dom lever runt. Tror inte trauma. Hoppas.

  OT men Blondinbella har lagt ut en hyllning (på sedvanlig usel engelska) till sig själv på Instastories…

   Hon är svenska motsvarigheten till Trump.

    Mnja…knappast va? Hon skryter inte om att ta män på könet eller utnyttjar högerextrema krafter och folks rädsla för förändring till att driva en egen agenda med målet att få mer makt och mer pengar. Kanske om 30-40 år men än så länge framstår hon mest som en wannabe Kardashian.

  Så jävla trött på att man ska uppfostra andras ungar, förutom när det kommer att säga till som såklart. Det är väll barnens FÖRÄLDRAR som gör fel.

  Nu har Wargen och Pärlans son kommit. Han ska heta Elvis.

   Elvis Warg. Låter som en barnbokskaraktär. Fränt namn!

  OT som f*n angående politik

  Jag börjar få panik på att det snart är val och jag har verkligen försökt sätta mig in i de olika partierna och läst på.
  Gjort valkompassen på ett flertal ställen där det blev moderaterna och liberalerna som låg högst.
  Men ingenting känns klockrent alltså…. vill bara plocka lite av varje parti och starta ett helt eget.

  Hur tänker ni? Har ni något som känns helt rätt? Förstår ju att jag ändå ska gå efter det som åtminstone känns mest rätt….

  ja, jag tycker du överdriver. OCH att du lägger personliga värderingar i detta. Dels för att du är nykterist, dels för att du inte har egna barn. Ha en fin dag!

  //Mimmi

  Helt trolgt att nintycker att Camilla överdriver. Min åsikt: barn ska inte vara med på krogen, spruta champagne, vara med på beachfester etc etc. Så trött på föräldrar som tror de är ”kontinentala” och tar med barnen i sådana sammanhang. Den stora skillnaden mellan kontinenten och vårt land är att folk super här, så enkelt är det. Croneman skrev i DN just om hur spriten flödar denna sommar (eller faktiskt så fort det blir sol) och hur barn får sitta emellan. Finns krogar som förbjuder barn e 17 nu i Stockholm pga föräldrar somprompt ska ha med sina barn och chilla med stöl och prosecco. Om svenskar drack kontinentalt så vore det en annan sak. Men för en svensk är en drink alltid sprit och ett helt sjukt drickande. Försvarar man det beteendet i samband med barn behöver man hjälp med att bli vuxen. Inte svårare än så.

  Typiskt barn! Jämt i vägen just när de inte ska. ?

  Det är föräldrarnas ansvar men lite sunt förnuft ska man väl ha jag skulle inte göra sådär med barn i närheten.

  Tycker du överdriver, men det är nog för att jag är latinamerikan och i vår kultur är det inte så konstigt att barn är med på fester/släktmiddagar där vuxna dricker. Själv tyckte jag alltid det var skit kul, men det kan ha varit för att min egna mamma var nykterist så jag upplevde aldrig två vinglande föräldrar som blev läskiga eller obehagliga. Pappa drack och blev rolig, mamma var alltid nykter och trygg ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.