Saga Lundin har somnat in

Saga ”Kiwi” Lundin, 17-åringen som generöst delat med sig av sin kamp mot skelettcancer, somnade in natten till igår, måndagen den 30/7 2018, klockan 00.55 enligt ett sista inlägg på bloggen som är skrivet av hennes mamma.
Saga hade bett sin mamma beskriva hennes sista dagar i livet och i inlägget ni kan läsa HÄR gör hon det.

Söndag kväll kändes allt lugnt, och både jag och Jenny lade oss för att sova. Sköterskan satt bredvid Saga för att ge ytterligare påfyllning av stesolid, på samma sätt som gjorts under hela dygnet, men hon hann inte. Förvånat insåg hon att Saga somnat in. Vi var alla helt oförberedda. Helt tyst och stilla. Sagas kropp låg framför oss i sin säng, men hon hade lämnat den. Det hände så plötsligt, så odramatiskt, och precis så som Saga önskade, i sömnen. Jenny och jag tittade på varandra och visste båda två, att nu är Saga med Isabell. Och om jag får gissa så springer de tillsammans till första bästa sjö och badar!

Av hela mitt hjärta är jag så tacksam över att Saga äntligen fått kasta av sig sin sjukdom, sin sargade kropp, och blivit fri!

Min älskade, älskade dotter!!!

Du kommer för alltid att finnas med oss i våra hjärtan!! <3333

/skrivet av mamma Jessica

Jag har läst Sagas sista inlägg med en klump i halsen och livet känns så förbannat orättvist att Saga inte ens hann uppleva sin 18-årsdag.
Saga ville inte bara försvinna utan att ge avtryck. Att blogga och ge intervjuer var hennes sätt att göra skillnad och hennes insamling till barncancerfonden har i skrivande stund samlat in nästan 240 000 kr. Ni hittar den här om ni vill ge en slant i Sagas namn.

När Saga gjorde en intervju med Uppsala Nya Tidning berättade hon om alla punkter hon lyckats pricka av på sin Bucketlist. Hon visade även upp sina två vänskapstatueringar hon gjort – en enhörning och en palm.

Idag ska jag tänka på alla mina nära och kära jag fortfarande har i mitt liv och se till att jag aldrig mer tar dem för givet.

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så himla tragiskt 🙁

  Alldeles för ung ?♥️

  Vila i frid ❤️❤️❤️

  ???

  Så oerhört sorgligt.

  Sorgligt men så fint att hon fick ha sin familj och sina vänner hos sig. Så mycket kärlek!

  ❤️

  Läste tidigare inlägg där hon sa att hon önskade att somna in just så, i sömnen utan panik. Sorgligt att cancern fick avsluta hennes liv alldeles för tidigt men vilken kämpe hon varit. Vila i frid, Saga.

  Lilla ängeln ??

  Vila i frid Saga ❤️

   Vila i frid R.I.P ??du var en kämpe❤️

  Ja, livet är verkligen orättvist. Ska skänka en slant i hennes namn. Vila i frid, Saga.

  Vila i frid. Och styrkekramar till hennes familj och vänner.

  Saga gav ett sånt enormt intryck. Så klok för sin unga ålder och så nära till ett skratt hela tiden. Jag skänkte en grej till henne och är så evigt tacksam att jag har fått träffa henne. Fina Saga, nu slipper du ha ont. Alla tankar till familjen i denna svåra tid ??

  Hon gav så otroligt mycket med sitt bloggande och lämnade avtryck, för mig gjorde hon skillnad i hur jag tänker och pripriterar i livet. Det är förjävligt att hon, precis som alla andra unga försvinner när de egentligen borde leva en massa fler år. Alla har råd att bidra med några kronor, jag skänkte för att hon gav mig andra värderingar och för att pengarna behövs för forskning!

  Ibland slår tanken mig varför vi som blir kvar inte kan vara mera uppmärksam på våra närmaste, mera respektfull mot de medmänniskor vi stöter på under vägens gång. Att vi inte tar grepp om det som betyder istället för att inveckla oss i den konstgjorda världen där alla verkar tro att vi är odödliga. Att skilja på vad som är viktigt och det som bara är ett surrande i etern.
  När du är sjuk har du en endaste önskan, att bli frisk medan vi som är friska har 1000 önskningar av andra inriktningar.
  En ung människa som bara hann starta sitt liv. En familj som aldrig blir densamma. Sov i ro lilla vän <3

   Men är inte det människan i ett nötskal? ?❤️

   Gemene man är aldrig nöjd, å det är som du säger, så otroligt sorgligt.

  Skänkt 50kr och uppmanar alla vänner här på BV att göra samma!!!! Vore det inte coolt att kunna gå ihop och samla som bara fasen för den här fina fina Sagas skull?! <3 kom igen nu vänner!
  Klicka på länken i Cams inlägg, va busenkelt med swish!

   Har Swishat❤️

  Jag blir så ledsen. Livet är så förbannat orättvist. Stackars tös. Jag har inga ord.

  Sov i ro lilla ängel!❤❤
  Så ofattbart, en sjuttonåring borde inte få dö.?

  Fina, fina Saga. Jag läste på om henne igår. Så himla mogen, klok, fin och bra tjej.

  Det vred sig i hjärtat på mig när hon skrev i bloggen att hon hade ont. Så ont, ont, ont i hela kroppen, att hon inte orkade mer. Att hon visste att hennes cancer skulle döda henne. Att hon inte visste vilken dag, men att hon varje natt var rädd för om det var då hon skulle dö. Men att hon innerst inne hoppades att det skulle ske i sömnen, så att hon inte skulle känna annat.

  Fina Saga <3 Vila i frid ängel. Du har gett mig ett annat perspektiv på mitt liv. Ta hand om era nära och kära!

  Sov gott Saga ❤️ ?️
  Ps. FUCK CANCER.

  Vila i frid. ❤️

  Så sorgligt. Har följt hennes blogg de sista veckorna och var så imponerad av henne och berörd av hennes ärliga texter. <3

  Fina fina Saga? Den modigaste, generösaste tjej jag träffat på. Har följt hennes blogg nästan från start. Hon känns som en vän. Vila nu i frid du fina tjej❤❤❤

  Jag ser inte klok ut, så svullen om ögonen för jag blev SÅ ledsen när jag läste mammans inlägg. Fy fan för cancer.
  Har också swishat en liten slant…

  ❤️

  ❤️ Vila i frid ❤️?

  <3 <3 <3

  Följt henne över ett år och ofta börjat gråta när jag läst senaste tidens inlägg. Så otroligt sorgligt och hemskt.

  FUCK CANCER! Må fina Saga få vila nu, utan krämpor <3 Så mycket kärlek och styrka till hennes familj.

  Saknar dig redan Saga ❤

  En vas kniv av ett kort liv! ❤️?

  En vacker ängel som Saga har flygit iväg, vidare mot det ljusa. Så skönt för henne att slippa lida mera både fysiskt och psykiskt. Så fint och så klokt hon skriver i sin blogg. Alla minns henne med värme. Varma styrkekramar till familjen.

  Fina, fantastiska, modiga, tappra, starka och vackra Saga. Världen blev en bättre människa med dig. Beundrade dig väldigt mycket. Skönt att du bara fick somna in som du ville. Sov gott fina lilla kiwi.

  Jag har följt Sagas blogg nästan från start.Jag hade även äran att prata lite med henne via mail. Hon verkade vara en otroligt fin och positiv person. Ibland kändes det nästan som jag kände henne tack vare hennes blogg . Jag kommer inte glömma minnet efter Saga . Jag sörjer med Sagas nära och kära . Vila i frid Saga min vän

  Vila i frid vackra Saga ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.