Stämmer det att jag enligt Flashback kommer rösta på SD i höst?

Så nä Nimi, SD kan varken räkna med min röst i höst eller vid något framtida val heller.
I min senaste valbarometer var jag 25% Centerpartist, 25% KD, 25% Miljöpartist och 25% någonting annat så de vette fan vem som egentligen kan räkna med min röst i höst.
Kanske sparar jag den helt enkelt till Årets Lucia istället?

164 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag blev typ en tredjedel vänster, en tredjedel miljö och en tredjedel sd så känns lite… Ahh vad fan, vänster och sd känns ju inte direkt nära varandra ? eftersom alla partier suger så lär det la bli en sedvanlig blank röst för min del.

   Det är ju för att valkompasser är byggda på många frågor, man håller ju alltid med om något i alla partier och olika partier svarar samma på flera frågor. S och SD brukar svara likadant på flera frågor tex. Jag får runt 65% på SD, sen S och V högst sen de andra med mindre % efter det.

   Men då får du sålla lite genom att tänka på om du vill att blå politik (mer åt de rika, mindre åt de fattiga) med invandringsfokuserade inslag ska vinna (SD) eller om du vill att så många som möjligt ska ha det så bra som möjligt (V).

    Tjo generalisera lite mera.

    Önskar att politik var så där simpelt.

    Hahaha det där var en riktigt nyanserad kommentar måste jag säga

    Hahahha, så jävla dumt

    Haha asså jäääävlar vad trött jag blir på sån onyanserad syn på politik. Säg mig, ser du andra färger än svart och vitt?

   Om du ändå tänker rösta blankt kan du ju lika gärna ägna valdagen åt något ”roligare”. En blank röst räknas/redovisas inte ens.

    Det gör dwt för helvete visste. Stor skillnad på att skita i att rösta, och rösta blankt.man gör ett ställningstagande.

  Alltså det där. ”En gång i tiden kände de varandra”

  Jaha? Jag har massor med kompisar som röstar på olika partier men det betyder ju inte att jag röstat på samma som de gör? Vilken konstig logik

  Och vill du rösta på SD så står det dig fritt att göra det. Inget som någon annan har med att göra.

  Frågan är hur SD kan få så många röster när ”ingen” röstar på dom..?
  Tror för min del att det är många som sympatiserar med dom men inte vågar erkänna det.

   Tycker det är jättemånga som skyltar med att de röstar på SD. Komma bara kommentarsfälten här eller random kommentarsfält på Facebook. (På typ en Aftonbladet-artikel)

    Eh oj ok vad mkt stavfel. Dags för mig att lägga mig. Nattis

    Eller hur, kollar man runt på random fb-profiler känns det som man hittar betydligt fler som öppet markerar sig som SD:are än något annat parti.
    Och ibland känns det som att det är det nya politiska korrekta att säga något positivt om SD, om så ”bara” att berömma Jimmie Åkesson som retoriker.
    Så jag tycker antalet röster avspeglas väl i vad jag ser i praktiken.
    Sen är det ju tyvärr också så att ju mer ännu värre extremer som NMR växer kommer i fokus, desto ”snällare” och mer ”rumsrena” kommer SD att framstå i jämförelse.

   Är många som är öppna med det? Känner många som ska rösta SD, både familj, kollegor och vänner. På internet är ju folk öppna också

    Skulle jag säga på min arbetsplats att jag ska rösta på SD skulle jag få sitta ensam på lunchrasten…

     Varför det för? Hos oss ska majoriteten rösta SD, även invandrare. Aldrig ens hört någon gå på någon för deras politiska åsikt, vi sysslar inte med sånt

      Många säger att ”invandrare ska rösta på SD”. Hur tänker man då när Åkesson så sent som i februari sade att: partiet har många förslag hur människor ska återvända till länder ”där de bör bo”. Detta tänk om hur man ska tvinga invandrare att återvandra till sina hemländer var en av huvudfrågorna för 20 år sedan men har tystats ned senaste åren. Nu är den dock uppe på agendan som en aktiv fråga för SD igen. Jag skulle aldrig kunna rösta på ett parti som delar upp människor i ”vi” och ”dem”. Jag ser människorna som ”oss”…

       De som VILL. Det ska vara lättare och de ska få stöd att återvända hem. Inget tvång, utan de personer som vill men av olika anledningar, tex ekonomiska, inte kan göra det. Du tror väl ändå inte att alla som kommit hit vill vara och bo här?

        Det ör redan rätt enkelt att återvända hem, och bidragen för att göra detta är generösa.

       Att du ens tror att människor från olika länder som redan inte gillar varandra helt plötsligt ska samsas här är märkligt. De kommer inte gilla personer från ett annat land, bara för att de invandrat till samma land. Så vi och oss är mer invecklat än svenskar och invandrare

        Ja, blir såå trött på det där tugget! Som att alla ”invandrare” (dvs ofta klumpas även svenskfödda ihop i detta begrepp) är en homogen grupp som beter sig lika och vill samma etc. Jag tycker inte att det är mer uppseendeväckande att nån med ett annat ursprung röstar SD än att nån från Sverige gör det.

     Då är det fel på dina kollegor. Alla gör egna val i livet och du har rätt att rösta på precis vad du vill. Människor är så skenheliga men ju närmre man kommer desto mer skelett dyker upp i garderoben.

      Alltså jag fattar inte vad ni tror att SD kan göra om de vinner valet? Vad har de egentligen för revolutionerande idéer och lösningar? De kan ju inte ens fylla alla stolar de har ute i kommunerna, var skall de få folket ifrån? Det känns som om många tycker en massa hit och dit men ingen med SD-åsikter orkar engagera sig. Förstår inte hur folk kan få förtroende för det där partiet?

       Varför är ni så rädda för då om ni inte tror att SD kan göra något?

        Jag tycker att det är obehagligt om ett regeringsodugligt parti får makt. Och obehagligt att så många röstar på ett sådant parti.

         Då får de ju makt och kan göra något. Hur ska ni ha det? Kan de inte göra något eller kan de göra något?

         SD kan inte göra mycket annat än göra alla rädda. För varandra.

         00:06 Fast det har ju inte med vinst i valet att göra eller inte. Så blir det oavsett, SD har lika många som röstat på dem om de kommer tvåa. Är redan två sidor

         00:17 menade jag

         news flash: inget av partierna är regeringsdugliga.

         Håller med dig anonym! Däremot kan jag tycka, som blondinbella (nr 1 fan✌?) att det kanske är bra om de får inflytande, vi kanske behöver ”offra” det en mandat. Förhoppningsvis kommer fler fatta att deras politik inte kommer ge något, och kanske tom att folk kommer fatta lite mer om hur politiken fungerar (troligtvis inte) dvs att allt är inte bara att genomföra hursom, det tar tid, måste vägas, offras osv.

        Att det kommer gå käpprätt åt helvete förmodligen. Vi behöver proffesionella, engagerade och erfarna politiker.

        SJälv är jag inte direkt rädd. Jag tycker mer det är onödigt att de flesta som röstar på SD (outbildade, landsbygd) 8inte har något att vinna på SDs blåa politik, eller att de inte inser att invandrare inte är hotet. Folk pratar om nedrustningar, ja men vet ni att moderaterna sålde ut en del förut statsägda företag och byggnader? De sålde till sig själva till vrakpris. SD har röstat för att sänka a-kassan, mot pensionärerna osv. De tussar ihop arbetar- underklass mot varandra, och vi ska peka finger på varandra vem som möjligtvis fuskat med soc eller a-kassa, medan företag och politiker lyfter och smusslar undan miljoner i egen ficka.

         Jo just ja, att undersköterskor och vårdare på t.ex. ålderdomshem och inom hemtjänst springer röven av sig och att era gamla anhöriga bara får ett par minuter oavsett behov och överenskommelse, beror till stor del på att privata företag har lagt lågt bud på dessa tjänster. Hur sparar de pengar och stoppar i egen ficka? Jo chefer skrivna i skatteparadis och genom att räkna varenda krona, blöja, maträtt, restid och så vidare. Läste för flera år sedan om anställda inom hemtjänst som fick arbetstid omlott, dvs, de hade inte restid inlagt och skulle behövt åka bakåt i tiden för att hinna mellan Evert 08-0815 och Elsa 0810-0820.
         Företag är till för att öka inkomsten åt den som äger dem, det säger sig självt att de inte hör hemma inom vården och att någon ska kunna tjäna pengar på att räkna på vad våra gamla är värda. Det brukar sägas att våra äldre byggt landet – ja förtjänar de då att få varje minut uppmätt och ligga ensamma och smutsiga för att det kostar x antal kronor per minut mer??

         Är det fel att komma från landsbygden eller vad menar du? Och SD-väljare är långt ifrån outbildade. Alla har ju läst på extremt mycket. Det är snarare väljare som röstar på V, S, MP, M för att deras föräldrar/kompisar röstar på dom som är outbildade. För att citera en gammal kompis.
         ”Jag ska rösta på vänsterpartiet. Fast jag kan ju inte så mycket om politik.” Hon har alltid fått höra att vänstern är goda och borgare är onda.

         Alla har ju läst på mycket? Nja..

         Läst på mycket, på Google och Flashback ? kanske inte riktigt det man syftar på när man säger ”ombildad”.

   Vadå ingen? Känns som alla människor är uppdelade två just nu, hälften av alla ska rösta på sd och hälften är helt emot dem. Fler än någonsin vågar ju stå för att de ska rösta på sd. Så nej, håller verkligen inte med om att ”ingen” röstar/står för sin åsikt.

  Jag känner igen den där logiken… ?

  Meeen så töntigt! Man får rösta på vafasiken som helst!

   Japp! Som tur är 🙂

  https://bloggbevakning.se/2018/06/30/joakim-lundell-ska-inte-rosta-pa-sverigedemokraterna/ Här kritiserar du och läxar upp Joakim Lundell för att rösta blankt och att han ska läsa på, här skämtar (hoppas jag) du om att spara din egen röst. Följ dina egna råd och läs på istället

   Yeah, ’cause that’s the same.. 🙂

    Ni säger ju samma sak haha. Ni vet inte vem som får er röst?

     Men gud, jag skämtade ju på bekostnad av Flashback och SD!
     Jag vet redan vem jag ska rösta på, jag gillar att följa med i den politiska debatten mer än bara veckan före valet. 🙂
     Eller tror du seriöst att jag ska skippa valet i höst för att istället spara på krutet till Lucia?

      Varför redigerar du dina kommentarer? Kom du på det sista lite senare eller haha. Skrev ju att jag hoppades att du skämtade 🙂 Du behöver inte ta så illa upp varje gång någon missförstår dig, det är text, ser liksom inte om du är allvarlig eller inte genom skärmen

  Tittade precis på ”Har jag något val” på SVT1. Mycket intressant om hur sociala medier används för att påverka valresultat och vilka strategier som används, hur algoritmer påverkar våra flöden mm. Kan varmt rekommenderas!

   Tack för tips! 🙂

   Tackar också för tipset! Antagligen finns det på Svtplay så får kika där ??

  Svaret på rubriken är ju ja. Enligt (ett inlägg på) Flashback kommer du att rösta SD i höst. Vad du kommer att rösta på har jag dock ingen aning om.

  Dessa valbarometrar ger jag inte mkt för. Gjorde nån och då ”borde” jag rösta på V, kännde mig inte helt bekväm med det då jag aldrig röstat på dom och gjorde om den med små korrigeringar. Helt plötsligt var SD mitt parti. Känner mig trygg med att rösta blankt.

   Dumt. Gör svts, den är väldigt bra. Sen tar du dig tid och kollar hur partierna svarar på frågorna så får du en bättre bild av var du står. Det blir olika i olika kompasser pga olika frågor och olika svarsmöjligheter, men kollar man hur partier svarat så brukar kompasserna ändå stämma rätt bra.

   Gör fler test på olika sidor. Ju fler test man gör, ju mer läser man på och kanske hittar frågor man anser mer viktiga än andra och kan utgå i från det ?

  Jag har bara ett råd, skit i valbarometrar och valfrågor. Läs på om partiernas ideologier, för mig är valet enkelt. Jag vill att Sverige skall stå för medmänsklighet och solidaritet så jag röstar till vänster.

  Så om man röstar SD kan man inte vara din vän Camilla?

   Jag är inte Camilla, men kan berätta hur jag själv tänker i frågan. Jag är född i ett asiatiskt land och adopterades hit som liten.

   Som mörkhyad i Sverige så har jag upplevt ilika sorters rasism/kommentarer hela mitt liv. Många tänker nog knappt på vad de säger … men jag märkte en tydlig brutpunkt och det var när sd kom in i riksdagen. Sedan dess har det eskalerat och blivit betydligt vanligare att ha åsikter/kräkas ur sig vidrigheter om oss som inte ser svenska ut. Att veta att mina fina, härliga ungar som ju ärvt mitt svarta hår och har olivfärgad hud ska växa upp och tro att det är normalt att bli bedömd utifrån sin hudfärg, det är det värsta.

   Så för mig hade det inte varit ok att vara kompis med nån som ger en röst åt ett parti som på riktigt tycker att jag är mindre värd pga av hur jag ser ut. Som för inte alls många år sedan ville stoppa internationella adoptioner. Som gör det legitimt att hata och kränka Jimmy Durmaz enbart för att han ser ”osvensk” ut. Sedan vet jag såklart inte vad alla jag känner röstar på, men sd hade varit en dealbreaker för mig.

    PREACH

    Innan du dumpar några vänner rekommenderar jag dig att höra dig för om personens åsikter och varför de röstar som de gör

     Tror inte det hade varit till deras fördel ?

    Fast läs på om SD från säkra källor och inte de delade länkarna på FB. Hudfärg har ingenting med det att göra. Och fräscht att dumpa vänner pga politik som du tydligen inte vet ett dugg om.

     Har läst igenom en hel del direkt från SD och inte fan gör det saken bättre. Vidriga rasister, homofober och sexister.

     De vill att invandrare ska ge avkall på sin bakgrund och kultur, sänka abortgränsen och en hel del annan SKIT för kvinnor, inte låta samkönade adoptera OCH SÅ VIDARE. Listan på deras äckliga åsikter och politiska mål är lång.

  OT, meeeen. Jag är sugen på att testa att fylla på mina läppar, men är så nojig att det ska göra ont. Är lite rädd för sprutor dessutom. Ni som har gjort det, kan ni inte berätta hur det går till och hur det känns? Var det värt det?

  Sverigedemokrat är korkade människor som förhoppningsvis får leva ett liv med så lite glädje som möjligt. Finns inget positivt med att vara rasist och nazist, vilket du är om du stöttar SD/NMR/AfS eftersom att du med din röst stöttar partier med rasistiska och nazistiska motiv.

   Oj, här haglar det okunskap och fördomar

    Det verkar snarare vara du som har fördomar och noll kunskap om detta 🙂

     Nähe du, jag skulle aldrig kalla en hel grupp för korkade. Tyder på hur lite livserfarenhet du har och hur fördomsfull du är

      Tvärtom – jag har livserfarenhet men det gar inget att göra med hur jag dömer denna specifika grupp. En grupp som vill illa. Så jo, de är korkade. Och du har fel om mig och om detta.

      Varför försvarar du dem?

       Jag har inget emot dem 🙂 sen ser jag inget försvar heller. Bara påpekande att du inte vet vad du pratar om. Och jo det gör du. Hur kan du dömma människor ur så många skikt i samhället och med olika bakgrund som korkade pågrund av vad de röstar på? Det säger mer om dig

        De är korkade. Det är människor som uppenbarligen inte läser mer än vad som visas för dem och/eller inte letar efter rätt fakta. Läser man på om t.ex. SD så förstår man att det inte är ett parti som gynnar någon. Jo, om du är vit då. Och i många fall man.

        Att komma med argumentet att de inte är rasister för att de sagt si och inte så, och att de menar ditten och inte datten har man inte förstått att de säger det folk vill höra. Klart som fan att de inte är öppna med sin rasism. Det kallas strategi. Strategi som KORKADE människor inte ser igenom.

         Men. Det är ju vissa personers åsikter? Och det gynnar väldigt många flyktingar och invandrare i vårat land om vi inte tar in fler invandrare. Att inte tro att människor är pålästa bara för att de inte delar din åsikt är ett konstigt argument, de är pålästa i det de tror är rätt. Jag är inte rasist, jag röstar SD. Vill att de som redan är här ska få det så bra som möjligt samtidigt som vi får det bättre. Alla inom SD är inte rasister, lika lite som alla som är vänster kastar sten mot polisen

         Men anonym 0041, är det ändå inte lite korkat att som Åkesson skylla på invandrare och samtidigt ha en sexförbrytare som politisk förebild? https://www.interasistmen.se/granskning/sangare-akessons-band-domd-sexuellt-ofredande-ville-kissa-pa-tonarig-tjej/

         Exakt, förstår inte att man röstar på dem som kvinna. Sambeskattning, abort, föräldraledighet, mkt konservativt och bakåtsträvande.

   Inte korkad alls.

  Rädda oss, Jimmie!

   Jag röstar SD, men Jimmie kommer aldrig att sitta. Riksdagen röstar fram statsministern och regeringen, de kommer inte rösta igenom ett förslag där han sitter

  Den som tänker rösta på sossarna borde kolla den här först:

  https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs

  Asså dom är ju värre än SD.

   Jag läste om den idag, ska kolla till maten nu

   Titta en propaganda dokumentär som visar att S hade rasistiska/nazistiska inslag för jättelänge sedan för att rättfärdiga att rösta på ett rasistiskt part i nutid. Ingen som var aktiv i socialdemokraterna då är aktiva idag, medan SD har sittande partirepresentanter som uttalar sig både rasistiskt och nazistisk.

    Även under Palmes tid. Titta på den innan du uttalar dig.

    Stefan Löfven blev medlem i partiet när dom fortfarande höll på med tvångssteriliseringar.

     Gissa vilka som röstade för fortsatt tvånssterilisering. Jag ger dig en ledtråd, partiet börjar med S och slutar med verigedemokraterna… https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/upphavande-av-kravet-pa-sterilisering-for-andrad_H001SoU24

      För personer som tänkt byta kön ja. Inte 12-åriga barn som socialdemokraterna gjorde.

       Va? Är det sant? Står SD för det även idag, tvångssterilisering? Är det fler partier som står för det?

   Alla riksdagspartier har på olika sätt en egen vidrig historia.

   Sverigedemokraterna byggdes dock upp 1988 av uttalade fascister och nazister vars syfte var att skapa en nationalism för en ny tid. Vi som läser idéhistoria längre än till Samhällsnytts träskmarker har lärt oss det.

   (Källa: Twitter men stämmer till 100%)

   Alla riksdagspartier har på olika sätt en egen vidrig historia.

   Sverigedemokraterna byggdes dock upp 1988 av uttalade fascister och nazister vars syfte var att skapa en nationalism för en ny tid. Vi som läser idéhistoria längre än till Samhällsnytts träskmarker har lärt oss det.

   SD försöker ge en bild av att de är de enda som står för Folkhemmet och att de ”nästan är som S är förr”. Sedan gör de en film om allt hemskt som S gjorde under första hälften av 1900-talet. Kan ngn förklara hur detta hänger ihop?

   Åkesson brukar dessutom vägra att diskutera vad SD stod för när han gick med i partiet på 90-talet. Nu släpper SD en film om vad S gjorde på 30-talet.

   Ironin att Jimmie vägrar diskutera om vad SD stod för på 90-talet men SD väljer att släppa en film om vad S gjorde på 30-talet.

    90-talet då Jimmie även gick med i partiet.

    Du har inte kollat upp det hör va va? Så vitt jag vet så levde tex inte Palme på 30talet ?

     Det finns ytterligare en film som släppts, som jag fick länkat på Twitter. Antog att det var den pga att jag är för trött just nu att titta på Youtube let alone sitta här.

     Men det spelar ingen roll. För att SDs historia är också deras samtid. Till skillnad från S.

      Titta på dokumentären först innan du uttalar dig. Gunnar och Alva Myrdal ville att tvångssteriliseringarna skulle vara ännu hårdare och Alva Myrdal fick en gata uppkallad efter sig i Uppsala så sent som förra året. Socialdemokraterna invigde gatan och pratade om vilken fin kvinna hon var. Det berättar dom om och visar i dokumentären.

      https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs

       Det om makarna Myrdal börjar vid 1 timme och 29 min.

     Såvitt jag vet så mördades Olof Palme 1986, så han är inte heller aktiv i S idag ?‍♀️

     Fast eftersom Palme föddes 1927, så levde han nog högst troligen på 30-talet. Även om han knappast hade något större inflytande på svensk politik på den tiden.

      Med sd-logik hade han det.

   Här kan du läsa vad en historiker säger om sd’s film(spoiler alert! Faktan i deras lilla propagandafilm är felaktig/vinklad): https://www.svt.se/nyheter/inrikes/historiker-det-har-ar-forsatlig-propaganda

   Den här filmen är så skrämmande och så vidrig. Herrejösses.

  @valjarskolan på instagram är kanon såhär innan valtider. har hoppats han skulle hinna fått ännumer spridning såhär nu när det börjar närma sig på riktigt!

  Här är en dokumentär om Socialdemokraternas mörka historia. Se den!

  https://www.youtube.com/watch?v=W56ZKUVECWs

   Här kan du ta få reda på all den informationen som inte stämmer eller är vinklad i sd’s propagandafilm:
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/historiker-det-har-ar-forsatlig-propaganda

    för den där artikeln var ju inte heller vinklad och svt och stockholms universitet är objektivt ???

     Fast… Om du har studerat någon form av statsvetenskap och historia omkring det så kan du ju läsa i SVTs artikel att det stämmer? Det handlar inte om att vara vinklad eller ej, det handlar om hur samhället i stort såg ut på den tiden. Dvs något man vet och förstår om man har kunskap inom ämnet. Är du faktaresistent? Tror du på fake news? Det känns som det när du påstår att den artikeln är vinklad…

      Skulle SVT kontakta en historiker och be denne kommentera en negativ dokumentär som gjorts om SD och försöka hitta fel där? (S)(V)T agenda är tydlig.

     Det märks att Rebecka är ung, lättpåverkad och inte pluggat på universitetet.

    Här svarar SD på kritiken.

    https://dokumentar.samtiden.nu

   Alltså jag säger inte att socialdemokraterna är det bästa partiet och att någon borde rösta på dem.. MEN, denna videon visar ju bara att de var rasistiska (vilket i stort sett alla partier var då) fram till typ 80-talet? Det är fan 40 år sen, mer än en generation sen… Om man vill se rasism hos sverigedemokraterna behöver man ju inte ens gå ett år tillbaka i tiden, det är bara att kolla på deras hemsida…

    vart på hemsidan står det rasistiska saker? citera gärna för jag hittar inte.

     Om man kommer som invandrare så tycker Sverige demokraterna(står i deras partiprogram) att man inte ska få rösta i val om man har dubbelt medborgarskap. Jag som t.ex har dubbelt medborgarskap(Finland+Sverige) ses alltså inte som svensk av Sverigedemokraterna och därför tycker de inte att jag får rösta i valet, om jag ska kunna rösta i valet så måste jag avsäga mitt finska medborgarskap först. Det är rent ut sagt nazism när de tycker att bara de som är 100% svenska ska ha rätt att rösta i valen. Du kan läsa det i SD’s principprogram kap 8

  Centerpartiets historia är även det mörkt.

  http://www.sydostran.se/ledare-sydostran/nar-centern-var-varre-an-sd/

   Även vänsterpartiet har ett mörkt förflutet.

   Jamen grejen är ju att SD inte bara har ett mörkt förflutet utan en mörk agenda.

    Det håller jag inte med om. Tycker dom har en jättebra politik.

     Hade verkligen varit intressant om någon av er som är så glada i SDs politik ville ge exempel på vad som är så bra.
     -Abortpolitiken?
     – Kulturpolitiken?
     – synen på HBT(Q)- personer och deras rättigheter? ( SD erkänner ju inte queer”begreppet” )
     -Kvinnosynen?

     Berätta gärna

      Måste fortsätta min lista:

      – Klimatpolitiken?
      – Skattepolitiken?
      – Välfärdspolitiken?

      Vad har SD i sitt partiprogram som gör att ni tror på det samhälle de strävar efter?

       Glöm inte att de röstat emot alla förslag som skulle gjort det bättre för pensionärer också

        För att dom tyckte motionerna var undermåliga. Är det nåt parti som verkligen bryr sig om Sveriges pensionärer så är det SD.

         Nej de bryr sig inte om pensionärer. De använder pensionärer som en bricka i sot spel för att det väcker empati hos folk. Så länge pensionärer har det dåligt så kan de alltid ställa invandrare mot pensionärer. Visa gärna på ett tillfälle när de röstat för en förbättring flr våra gamla i stället.

         HAHAHAHAHAHAHAHA!

       Att de förespråkar sänkt abortvecka är helt ABSURT! Och att KVINNOR ENS TÄNKER RÖSTA PÅ DETTA!!?

       Kvinnokränkande!! Blir så arg?

      Vad är fel med abortpolitiken? Dom vill sänka gränsen för abort från vecka 18 till vecka 12, inte förbjuda abort. Och självklart ska en kvinna få göra abort senare om det ligger risk för kvinnans liv. Men du vill väl att man ska få abortera upp till vecka 40. Vecka 12 är för övrigt gränsen i våra nordiska grannländer.

      Ser inga fel på deras kvinnosyn, kulturpolitik, skattepolitik, välfärdspolitik eller hbtqpolitik. En nära släkting till mig är gay och är sverigedemokrat. Den här mannen är gay och kandiderar för SD.

      https://www.vn.se/article/homosexuelle-martin-jag-kallas-forradare-for-att-jag-staller-upp-for-sd/

       All forskning och all erfarenhet från andra länder visar att en inskränkt avorträtt (sänkt gräns) inte minskar antalet aborter utan ökar antalet olagliga och osäkra aborter. Kvinnor gör abort om de inte önskar barnet, varför inte låta dessa kvinnor göra det på ett säkrare sätt via sjukvård?

        Då kan vi ju lika gärna skippa att ha en abortgräns. Låt kvinnorna få göra abort i vecka 40. Det är ju trots allt kvinnans kropp.

        Vecka 12. Det är alltså 3 månader. Tycker det räcker för att fundera ut om man vill behålla barnet eller inte.

         Det handlar inte alltid om vad man vill eller inte. Det kan visa sig att barnet inte är livsdugligt till exempel. Mammor som missbrukar, är psykiskt sjuka, lever under hot etc är inte sällan bland gruppen som gör abort sent (på grund av flera orsaker). Nej, jag tycker inte att man ska ha fri abort till v40. Men jag tycker inte heller att vi ska sänka gränsen då jag vet av erfarenhet vilka aborter som sker sent. De aborterna ska fortsätta göras och de ska göras av sjukvården.

        Jag visste för övrigt inte att olagliga och osäkra aborter sker i våra nordiska grannländer.

         Nä de syns ju sällan i statistiken.

       Oj. Här antogs det mycket felaktigt om mig av någon anledning. Jag frågade om exempel på vad som är bra med SDs politik men har inte fått något tydligt svar

       Varför är förslaget om abort till v 12 bra tycker du? Liknande exempel från andra länder visar att sänkt abortgräns ökar risken för olagliga och farliga aborter. Inga foster kan räddas mellan v12-18. Varför tycker du ändå att abortgränsen ska sänkas.

       Vad är bra med klimatpolitiken och skattepolitiken?

       Har också en släkting som är gay och röstar på SD. Ser det dock inte som ett argument för att rösta på deras politik.

        Orkar/hinner inte skriva en lång kommentar om det just nu.

         Nä okej. Då så.

       Kanske inte. Men jag tror inte att lösningen ligger i sänkt abortgräns

       Vet du hur ovanligt det är med så sena aborter som v18 och senare? Om inte kan du hitta det på socialstyrelsens hemsida och det rör sig om ytterst få. Man gör sen abort av en anledning. Varför inte ifrågasätta vår abortmetod där fostret i vissa (men fortfarande få) fall ännu lever i stället för att ifrågasätta vår nuvarande aborträtt?

       Ja.

      I varke jäkla inlägg svaras det på det. Börjar bli uttjatat att svara på samma frågor hela tiden

  Kan inte någon av er som tänker rösta på SD berätta och förklara vad i deras politik som attraherar er och som känns bättre än övriga partier?

   Denna fråga har jag sett så många gånger med den får ju aldrig något svar?

    Om man ställer den tillräckligt många gånger kanske man får ett svar någon gång? ?

    Jag röstar SD för att jag inte vill att Sverige ska bli ett muslimskt land, kort sammanfattat då.
    Sen antar jag att folk inte svarar eftersom dessa diskussioner lätt spårar ur och Camilla tvingas stänga ner kommentarsfältet.

   Nä ?

   Det beror nog på att de som röstar på SD inte gillar invandringen och anser att den är orsaken till att skolan inte fungerar och att vården är undermålig. De är rädda och obildade och bryr sig inte nämnvärt om något så ”oviktigt” som klimat och jämställdhet.

    Aa jag är rädd och obildad, därför har jag svårt att se hur man kan bry sig om jämställdheten samtidigt som man inte ser några som helst problem med islam.

   Ja mest för att jag är rädd för utvecklingen i det här landet? Fler brott, våltäkter, skjutningar etc etc. De övriga partierna låtsas ju som att det regnar och några vill ha in fler invandrare, vilket är helt absurt när man redan lägger mer i budget på invandring och deras etablering än vad man lägger på typ sjukvård och skola? (Och snälla kom inte och säg nu att invandrare inte bidrar till fler brott, för det gör dom, absolut inte alla!) men sköter man sig och har ett jobb så ska man absolut få stanna i Sverige. Om man däremot beter sig som en idiot och begår brott så ska man åka dit man kom ifrån på direkten..

    Bingo.

  Oavsett om ni SD-anhängare vill inse det eller inte så är SD de facto ett populistiskt parti. Kännetecknande för populistiska partier är att de kan prata och pratar enkelt kommer med enkla lösningar på problem och tilltalar därför outbildade och andra som inte är så politiskt insatta. Problemet är att lösningarna på problemen inte är så enkla som populisterna vill få det att verka som. Finns många exempel genom historien där populism slutat i både mindre och större katastrofer. Kan faktiskt inte komma på ett enda exempel där populism slutat bra (upplys mig gärna om jag har fel). Så snälla, läs på, sätt in er i hur det gått i andra länder genom åren innan ni väljer att stöda ett populistiskt parti!

  Jag är en nybliven svensk pensionär, bor i ett s.k ”utanförskapsområde”. Vågar knappt gå ut, p.g.a alla glåpord jag får från befolkningen med utländsk bakgrund. Har även blivit hotad och rånad på handväskan…..SD för min del….

   Hur tror du att SD kommer att göra din vardag bättre? Vad förväntar du dig att kommer hända om SD vinner?

    Kommer inte att hända så mycket vid detta valet, men man måste öppna ögonen på dem som aldrig satt sin fot i utsatta områden, typ solsidanvänstern!! ?

     Allvarligt? Det är ju som religion. Jag tror på gud, allt blir bra.

   Mvh/SD:s egen lilla trollfabrik

  Okunskap, som vanligt när de ska diskuteras om SD. Floskler i mängder & brunstämpling. Frysa ut, förnedra & förkasta. Samtidigt som ni kallar er själva goda människor. Men fortsätt ni. Det är som att hälla besin på en redan brinnande eld. Den växer. Dom växer.

  Ni kan inte förstå, tro eller acceptera att någon med utländskbakgrund eller någon med en annan etnicitet än svensk kan lägga sin röst på SD. Snacka om att dumförklara dessa människor, tvinga dom in i en mal. Rasistiskt så de förslår.

  SD har ökat markant inom sektorn: väljare med utländsk bakgrund. I senaste SCB (Juni 18) mätningen påvisades de att SD har 11,6% stöd av kvinnor med utländsk bakgrund (det är ett större stöd än bland etniska svenska kvinnor) det mest utsatta kvinnorna i vårt samhälle. Varför tror ni dom kan tänka sig rösta på SD? Förstår ni inte det själv? Dom tror att dom flytt till en land utan kalifat, hedersförtryck, könsstympning & tvångsäktenskap. Men istället kommer dom till samma sak. SD är dessutom numera tredje största parti, totalt bland människor med utländsk bakgrund. Då funkar de inte att dra rasistkortet. Det är liksom uttjatat. Och dessutom så är det orimligt att så pass många med utländsk bakgrund skulle rösta på ett parti som SD då.

  När (känslo)argumenten tryter för er med ”rätta” åsikter så börjar ni genast med att skriver rasist. Det är så uttjatat att man knappt lyfter ögonbrynen. Men fortsätt ni. Det har ju gått jätte bra dessa 8 år. SD har ökat från 5,7% till kanske uppemot 30% på åtta år. Just för att sånna som ni inte kan prata med människor. Lyssna på vad dom tycker och känner. Se vad dom ser, vad dom oroar sig för. När ingen annan lyssnar. Vart går dom då? Enkelt.

  Det är ingen annan än alla ni förment goda människor som har gjort så att SD har växt till vad dom är idag. Ni, Sveriges medier & kändiselit samt Sveriges 7 övriga riksdagspartiet. Med medtoder som överallt annars hade klassas som trakasserier, mobbning & förtal. Där vi hade under en tid ett odemokratiskt styre, med DÖ. För under den tiden som DÖ rådde, rådde det även demokratur i Sveriges. Helt ofattbart att vi 2018 har det så här i ett demokratiskt land. Där en stor del av befolkningen bespottas på, mobbas ut, trakasseras och förnedras för att dom säger att dom ska rösta på ett parti som är invalt i riksdagen. Genom ett demokratiskt val. I ett av världens? mest demokratiska land.

   Är väl inte så konstigt. Alla som har nån sdvän på Facebook vet vilken dynga de sprider. Hat. Fakenews.

   Man vet redan när man läser kommentarer om folk är sd. De är så arga? Som de hade ett järnrör i arslet.

   All heder till dig som vågar säga sanningen i detta ”demokratiska” land!!!?

   Skummade genom inlägget men såg inte vad i deras politik det är folk röstar på. Du skriver fakta – ja, vi vet att SD växer. Men vad i politiken är det man anser vara så himla bra? Vilka frågor har dom bättre svar på?

    Eller aha, menar du att SD växer för att dom är under dogs och att folk tycker synd om dom pga mobbingen dom utstår? Ja, det låter ju ändå ganska rimligt när jag tänker efter att dom ska få styra vårt land då. Bra politik!

  Har extremt svårt för folk som stödjer SD. Att de vill sänka aborträtten till vecka 12 och därmed begränsa kvinnas rätt till sin egen kropp är inte ok enligt mig. Att det inte vill låta homosexuella adoptera är också en extremt odemokratisk åsikt.

   Och jag har extremt svårt för människor som lever med skygglappar.

   Vet du hur stort ett barn är vid 13 veckor i magen? De rör sig då redan och har t.ex. redan fingeravtryck. Hur ä det med barnets rätt? Varför har ett 13 veckors barn ingen rätt utan det är bara kvinnans, kvinnans, kvinnans… KVINNANS!

    Ja, kvinnor som vill ha rättigheter – FÖRFÄRLIGT! FRUKTANSVÄRT!
    Tack, anonym 11:41, för att du så elegant benade ut att de som inte tycker att kvinnor ska ha rättigheter att bestämma över eget liv, hälsa, kropp kan rösta på SD.

  Sd är int direkt ensamma om att vilja skärpa invandringen. S, M, KD, L vill ju också se skärpt invandring. Så är det skälet för att rösta på Sd finns det numera en rad andra partier – men som inte samtidigt har en sjukt dålig politik på alla andra områden.
  I en komplex värld med stora frågor att ta i tycker jag det är sjukt problematiskt att se till EN fråga på det sättet – som dessutom främst är grundad på rädsla för det okända.

  Att människor behöver fly eller söker sig till ett bättre liv kommer int förändras så länge världen ser ut som den gör. Det vi kan och bör göra är att hantera det vi har att hantera. Att låtsas som att saker inte finns gör inte att de försvinner (läs krig, människor på flykt, fattigdom, klimatförändringar, ec etc) dessutom: tar vi inte klimatet på allvar NU så finns det ändå inte så mkt kvar att diskutera kring om några decennier. Att då rösta på klimatförnekand representanter för att styra vårt land….. det skrämmer mig nåt oerhört.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.