115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Awkward :\

  Ibland spelar det liksom ingen roll att man tänker efter innan, det blir fel iallafall. Eller så blir det inte det, men andra kanske tycker det.

  Wow låter som det är en helt annan människa som skriver denna texten. Inga pissluder eller liknade.

  Vissa mognar med åldern, andra inte… Jag tror att Micke inte ser något ljus alls. Missbruk, inte få träffa barnen. Det är för tungt för att ta sig ur det. Sorglig situation när meningslösheten är starkare än viljan.

  Undta vad nya tjejen har för inställning till missbruk. Vore konstigt om hon bara ”accepterade” det utan att själv missbruka.

   Hon knarkar också.

   Det måste man väl för att stå ut med en man i 30-årsåldern vars hobby är att leka ganggang och ”kriga”.

    Han är 27 dock..

     Ahhhh, men DÅ så, det förklarar allt.. Ehhh

     Är han då ’en man i 30-årsåldern’ eller ’en man i 25-åtsålder’ – eller måste vi säga ’27-och-ett-halvt-årsåldern’?

      30årsåldern tolkar jag dock att man är någonting som börjar på 30. Att man är inte 30nånting-åldern liksom

       Oj ett ”inte” slank in där av misstag

        Eller mentalt 12 år och kroppsligt runt 50 ger ju ett snitt på ca 30, så på det viset är han väl i 30-årsåldern…

         ??

       Nej, snarare 30-års åldern = ”runt 30” liksom.

      Men oj ta det lugnt

       Vem ska ta det lugnt? Det är olika personer som svarat pp allt , så ingen verkar speciellt upprörd ?

   Man kan gå tillbaka i utvecklingen också, regrediering. Med tanke på hur mogen han lät i sin fyra år gamla text jämfört med sättet han uttrycker sig på nu känns det som han har just regredierat.

    Regression *

     Regression är ett substantiv och regrediera ett verb

   Ja hon knarkar. D ser man på gamla umgänget och att hon har lagt upp bilder dagen efter när
   Dom har suttit uppe hela nätter. Och bilder från rave på morgonen. O alla har solbrillor, för att dom har knarkat!

    Fast nej, du kan inte sprida såna saker som om det är fakta utifrån det du ser på sociala medier. Hur stor sannolikhet det än verkar vara är det inte din sak att spekulera i öppet och sprida vidare. Det finns fortfarande en liten procent (mestadels flickvänner) bland d*ogmissbrukare som inte tar något utöver alkohol. Utifrån de saker du nämner har du inte alls tillräckligt under fötterna för att sprida dina spekulationer vidare.

    Nej, jag vet inte och ja jag har mina egna spekulationer men med tanke på vilken destruktiv karusell det där är, känns det schysstast att ligga lågt med anklagelserna

     Prisonbeauty; tänkte precis skriva det samma. Jag var tillsammans med en kille som rökte sjukt mycket maja, men jag rörde det aldrig.

     Ja jag var tillsammans med en heroinist i över 7 år o jag har aldrig testat en enda drog utöver druckit lite alkohol röker inte en cigg. Så håller med dig prisonbeauty inte alla tjejer o flickvänner behöver knarka för man har en missbrukare till pojkvän.

  De flesta av oss blir klokare med åldern, för andra går utvecklingen åt fel håll

  Jag ville skratta men skrattet fastnar i halsen. Så himla sorgligt. Han hade en fin ambition och så förstörde de båda allting.

  Fruktansvärt sorgligt. Han har bara gett upp.

  Men asså…har har nu slutat ladda bort ansiktstatueringarna? Varför? Eller sa han liksom bara ”Fuck it” en dag och la till fler?

   För att han jobbar som tatuerare och inte behöver bry sig längre. Det var annorlunda när han ville läsa till uska och ssk.

  På senaste bilden hos knivmicke har hon inga tatueringar i ansiktet. Så hoppas att det var fejk ändå!

   Tror tyvärr det är en gammal bild men jag hoppas taggtråden och graffitin i Annikas ansikte var ett dåligt skämt.

   Det är väl inte ens hon på bilden.

    Jo det är hon, namnet är taggat med

    Men de är ju en gammal bild, kollar man på hans story så är han ju i Växjö och inte me dem, så hennes tatueringar är permanenta vilket är helt fucked up men men alla lever vi olika.
    Och ingen jäkla professionell tatuerare, tatuerar någon med väldigt få tatueringstimmar kör tatueringar på så känsliga ställen.
    Du ska ha väldigt många för att få göra på t.ex hals, händer, ansikte och jo ja vet detta då min tatuerare förklarade detta för mig och han har tatuerat i 30 år

     Det är verkligen något jag reagerade på, hur hon kunde låta någon så oerfaren tatuera henne i ansiktet. Läste på hennes IG att hon viłle jobba i en bransch där folk inte tittar snett på ansiktstatueringar. I min bransch är det ingen som reagerar ifall någon kommer med tatueringar på händer, hals eller ansiktet MEN under förutsättning att de är snyggt gjorda. Så att hon lät någon oproffsig kladda i ansiktet gör att hon för mig bara framstår som väldigt omdömeslös.

     Fast nä? Jag tatuerade sidan av halsen för typ 7-8 år sen, alltså precis längs med håret från nacken upp mot örat. Det var min tredje tatuering (andra två är små och dolda typ) och det var inget problem att få tatuera halsen.

     Ja jag har jobb, bra lön och betalar skatt. Trots min halstatuering. Jobbar inom finare kretsar (jobbade i tungt uniformsyrke förut) nu och mina tatueringar gör att jag sticker ut.

      Men en sån i nacken är ju jättevanlig. Skillnad att sätta en mitt i nyllet.

       Det är inte nacken, den sitter på sidan av halsen. Den börjar i nacken men fortsätter uppåt.

   Kolla på hennes insta. På ngn bild är gaddningarna på höger ansiktshalva på ngn annan på vänster sida. Ingen annan som reagerat på det?

    Spegelvänd bild beroende på kamera?

    Eeh, ta några bilder på dig själv med selfiekamera, några i spegeln och sen ger du kameran till en kompis och ber den ta ett par bilder av dig… (PS: sätt ett klistermärke på ena kinden först…)

    Är du seriös ? ? Bilderna blir vända åt olika håll beroende på vilken kamera du använder samt om du fotar i snapchat eller med vanliga kameran osv

  Är der slut mellan Samir & Sigrid? ?

   Är jag den enda som alltid fått konstiga vibbar av Sigrids mål gällande deras förhållanden?

   Samir verkade sedan första dagen otroligt kär, medan hon mest verkade ingå förhållandet för att skapa sig ett eget namn inom de lite exklusivare kretsar i Stockholm – och få lite mer lyssnare och fans till hennes låtar.

    Du kan inte av avgöra hur kär hon är, det där är bara fördomar du har.

     Nej, det kan jag absolut inte. Självklart inte? 🙂

     Tyckte inte heller att jag skrev att det behöver vara just så – och att inget annat är möjligt . Jag skrev att det verkar så (för mig). Undrade även om fler hade fått samma uppfattning som jag (av ren nyfikenhet).

      Men varför ens spekulera eller diskutera hur en annan människa känner gällande en sån sak? 🙂

       Ja vad annars gör man på denna blogg?

    Håller med!! Hon ville bli känd och lansera karriär.

     Vi fattar vad du håller på med. Du vill få TrH att bli anonym så att ingen vet när det är hon eller du.

     Ditt hat är barnsligt!

      Men herre gud! Hur kan man vara så seriöst fisnödig över ett nick på ett kommentarsfält överhuvudtaget? Det finns femtioelva K, sjuttioelva M, en dröse anonym, några Johannor osv. Har man något patentet på sitt nick eller? Heter du Annika Svensson i verkliga livet och gnäller över andra Annika Svenssons att de minsann inte få ha samma namn som du?

       I det här fallet är det väl inte det att man delar nick som är problemet, utan motivet bakom att kapa någons närvaro här. Äsch, tror du förstår det själv om du tänker lite längre och inte gör dig dummare än vad du är. Lycka till.

   Varför tror du att det är slut? Var ju bara mindre än en vecka sedan hon skrev om deras förhållande och kärlek på Instagram

    Dom verkar inte följa varandra på instagram.

     Tror insta buggar ??‍♀️ De är fortf i ett förhållande på fb iaf

     Varför hålla på och spekulera i sånt? Och en snabbis sökning för mig på IG så får jag upp att dom visst följer varandra. Så den ”ledtråden” verkar ju inte stämma!

     Kollade precis insta och dom följer ju visst varandra!

  Förstår ni inte att personen är mitt i ett svårt missbruk?
  En hemsk effekt av missbruk är personlighetsförändring. En annan är att man inte bryr sig så mycket om något mer än en själv. Inte för att man egentligen är så som person, utan för att det är vad missbruket gör med en. Och när en person är mitt i det är det väldigt svårt för personen själv att se.

  Varför skriver man ens om det här?
  Det är en sorglig och hemsk livshistoria, inte nån j*kla underhållning för folk att gotta sig i.

   Vem är mitt i missbruk? Hon eller micke?

   #word

   Det kan kanske hjälpa honom att har nån ”wake up call” att ser orderna kommer från sig själva ? Lyssna vi på honom nu han gör nästan inget fel.

   Jag har följat Micke och Sindy innan Hon blev ens gravid (fick veta om Sindys via Isabella/Steffi) och jag känner mig sjukt ledsen om var deras liv är just nu, han behöver ser att Micke från 2014 skulle skämma på vad han har blivit nu, och inte random person på nätet…att han SJÄLV skulle skämmas.

   Så ja…hoppas att det kan hjälpa…för det är bara han som kan hjälpa sig själv.

   Jag vill bara den bästa för honom för jag såg vem han var 4/5 år sen, det var inte perfekt men han hade ”hope” jag vill bara att han hitta väggen tillbaka för hans egen skull, det ska fan inte påverka mitt liv….för jag vet att han bryr sig för sina barn…så jag hoppas som fan att han har snart ett wake-up call…

   (Förlåt för min svenska, det är min tredje språk)

    Det en person i missbruk behöver är hjälp av kompetenta personer, och förståelse. Mycket, mycket förståelse så de till slut kan sluta hacka på sig själva och våga komma till insikt och våga försöka göra en förändring.

    Att helt okända människor på nätet diskuterar hur konstigt och fel han beter sig kommer inte hjälpa honom och hans omgivning, snarare gissar jag att det gör det motsatta. Det får honom troligen att skjuta ifrån sig allt ännu mer, som en slags försvarsmekanism.

    Att håna och diskutera nedsättande om någon som befinner sig i ett missbruk, så som MÅNGA här gör inklusive Camilla, kommer inte hjälpa honom ur hans missbruk. Jag tror heller inte att de personer som gör detta har som syfte att hjälpa, de vill bara trycka till personen lite och få yttra sin åsikt. Huruvida det hjälper eller stjälper tror jag inte ens att de reflekterar över.

     I’ll take in English here, I think this logic is the problem, I gree up in a home of addicts (alcohol, weed, self-harm) but the biggest issue we had was with my big sister who was a heroin addict.

     She went to rehab I don’t know how many times, had a support system around her, professional who were helping her but it did nothing, nothing did nothing until she got her wake up call.

     And it wasn’t one of the many times my mother drove 500km to check on her and her two toddlers (4 years and 6 months at the time), it wasn’t when my mom actually took the kids away after she found them crying of starvation in their own filth, it was prison.

     When she and my brother in law got arrested and went to prison, she served less time because she only used when her man was selling but it was still the électrochoc she needed to get out of it.

     And now she’s has been clean for 20 years +

     So the only thing that could help Micke is to actually get one of those, it could be the littlest of things, like finding a letter from a love one, remembering his hopes and words from 4 years ago, miss Luna’s first steps or if (god forbid) the kids will be placed in a foster homes with strangers.

     I do not know what will provoque this onto him, but I do know that this kind of message like that, like yours only inhibit him of making him feel like « the victim »

     This is not
     How you get out
     Of addictions

     This is how you stay in them. My father is still an alcoholic because « this, this and this happened to me and your mother was mean to me and I wanted to be a sailor… »

     Feeling sorry for yourself,
     Letting an addict feel sorry for themselves cost much harm.

     My mother once told me :

     « if I see you drowning I will try my best to help you above sea level but I know that I cannot force you to swim up if you’re the one dragging yourself down to the bottom, then nobody can help you, but when you will have reach that bottom, and call for my help, I will swim through the currents to get you out of the water as fast as I can »

     So I hope, that remembering that he got out once (even if never totally, I mean that’s how I got to know them in the first place, the dramas with Isabella and Stevie and the drugs and all) and that he had all this futures and hopes in front of him…but that’s also my point, I witness him from a far get out of it and got his life back together, and stop feeling sorry for himself, stop founding himself excuses (worst thing to do for an addict) look back and see that he made it out once and under bad circonstances even (his life with Sindy was never easy, I remember one time where Sindy had broken a bottle and cut herself badly with the pieces of glass after an argument with Micke, and he was left covered in her blood taking her to the hospital…Sindy wrote about it in a blog and how traumatized it left him)

     So in those circonstances, he could get out, even with all that shit going on around him…he needs to be reminded of that. He needs to be reminded of his own words that left his own mouth. That it was and is still possible. Of his own strength, of his own will.

     And it’s not by cuddling them that you get those results…

     Do I agree with all the comments I can read ? Of course not…but that post is a good thing that could actually help him remembering where he came from.

     And that he made it out once,
     So he can do it again.

   Micke är verkligen ingen hemsk människa och inte så korkad som han framstår som på sociala medier, det är drogerna som har tagit över. Ni som har träffat den ”riktiga” knivmicke (nykter) vet vad jag pratar om. Sorgligt att det har blivit såhär, tycker du borde sluta skriva om honom.

  Jag är uppvuxen med missbrukande föräldrar. Missbruk är sorgligt och inget som någon någonsin får ”skylla sig själv” för. Det är sorgligt att två människor som mår uppenbarligen dåligt och är mitt i ett missbruk och en trasig familjerelation ska diskuteras på en av Sveriges största bloggar. Det spelar ingen roll att dom är offentliga och själva valt att lägga upp saker, dom mår inte bra och förstår inte konsekvenserna. Det gör däremot du Camilla.

  Jag ber dig tänka en extra gång på om det är rätt att skriva om Sindy och Micke och tänk då att det i allt det här dramat finns två helt oskyldiga barn som visas med ansikten utåt – låt oss inte göra deras liv extra svårt.

   Helt enig!

   Tror tyvärr inte hon bryr sig.

   Jag håller med! Bara för att Sindy och Micke inte verkar bry sig om vad de lägger upp på internet betyder inte att vi ska sjunka till samma nivå. Mitt hjärta går sönder för de här barnen och vad de kommer hitta på internet om deras föräldrar när de blir äldre ?

    Om alla slutar att kommentera inläggen om dem så lär inläggen upphöra. Jag börjar med det nu.

   Håller med. Men såfort man skriver det här så får man kommentarer som ”dalta inte med Micke!!!” osv.

   Missbruk/alkoholism osv är en sjukdom precis som vilken annan sjukdom som helst, men det är ju inte helt ovanligt att psykiska sjukdomar inte respekteras lika mycket som fysiska, tyvärr.

   Jag håller med 100%. Tänker så mycket på barnen ♥️

   Varför ska det tas extra hänsyn till dom? Camilla har massa kategorier där hon lägger upp vad andra visar på sociala medier, så även Micke o sindy gänget. Varför ska man låta bli just dom? Dom har själva valt vad dom vill publicera dom vet att massa följer dom även bb. Är det inte upp till dom att se till välja inlägg då? Nä dom ska få sprida hämdporr, hota och hänga ut folk på sina sidor helt utan konsekvenser då…. för att dom har ett trasigt liv, eller för att det är synd om dom?! Vederbörande skiter nog i vilket. Dom är vuxna och vet garanterat att det blir konsekvenser. Så nej Camilla fortsätt du publicera inlägg av folk som lever genom sociala medier, det är ju inte du som valt deras inlägg. ??

    En människa i ett missbruk är inte sig själv.

    Vad fyller dessa publiceringar för syfte?
    Visa att man inte kan bete sig hur man vill på nätet?
    I mitt tycke vore det bättre att använda sig av psykiskt friska människor, som inte är inne i ett aktivt missbruk, för att fylla det syftet.

    Camilla kapitaliserar på att människor tycker det är spännande och roligt att diskutera hur människor som lider av psykisk sjukdom beter sig.
    Jag anser inte att det är helt okej. Och det hjälper definitivt ingen.

     I just detta inlägg ifrågasätts det bara varför han tatuerat ansiktet på sin tjej när han själv skrivit inlägg om nackdelarna. Anser faktiskt att det är intressant sen huvida vederbörande är aktiv missbrukare kan ju inte va enda anledningen och öppnar upp för diskussioner. Anser inte det är nåt fel i det. Att folk sen kommenterar bara missbruksdelen får ju stå för dom. Inlägget från början handlar om motsägelser. Väl värt att skriva om.

    Självklart ska man ta extra hänsyn till dem som uppenbart mår riktigt dåligt. Som tex med Tyra, Sassa, Ank pung och så dessa två.

    Tror inte på att hålla upp speglar eller någon form av tough love framförallt inte från okända.

    Det är en annan sak när de skriver lite random saker eller går på någon annan men att belysa deras ohälsa utan sympati kan om det vill sig illa driva dem över kanten.

     Pungen mår väl inte dåligt? Hon Har ju tex gått upp en del i vikt pga välmående, är i bra förhållande osv

      Ingen aning. Hoppas du har rätt. 🙂

      Men tidigare mådde hon inte så bra.

       Men skämtar du Eller? Lämna Nikolina utanför detta. Du verkar inte ha vidare bra koll med tanke på hur mycket du hänger här…. hur mår du egentligen TRH?

   Jag hoppas att det här var sista inlägget om Sindy och Micke , känns inte alls bra med tanke på deras barn, nä usch inte ok alls, de har dessutom inte några sociala medier som är värda att bevaka så fattar inte varför du skriver om dem?

  OT: Linn Ahlborg filmar (snapchat) en bebis i en hiss som hon inte verkar ha någon koppling till. Är detta okej? Jag hade blivit förbannad om jag såg att någon filmade min bebis i smyg. Överreagerar jag? (Ber om ursäkt för antagandet om det nu visar sig att hon bett föräldrarna om lov.)

   Du överreagerar – du är för lättkränkt.

    Hmm jag tror nog att jag ändå kommer bli arg om det händer mig. Ponera att jag och bebis lever med skyddad identitet pga bebis pappa som misshandlat mig och hotar med att kidnappa bebis. Tänk om han pga en offentlig liten videosnutt lyckas lokalisera var vi befinner oss. Skulle jag fortfarande överreagera då?

     Men chilla lite. Du behöver inte hitta på ”tänk om”- historier nu. Så kan man göra med allt.

      Jag försöker alltid att tänka ”tänk om” just för att jag respekterar mina medmänniskor och tar inte för givet att alla tycker och tänker som jag. Jag får väl gå runt med en skylt som säger ”vänligen filma inte min bebis i smyg” eftersom jag verkar vara den enda som tycker det är jätte konstigt att filma okända bebisar ?

    Jag förstår om man omedvetet råkar hamna i bakgrunden på någons foto eller film. Det kan man inte rå för. Men att medvetet zooma in på ett barn… ? kan du försöka förklara för mig varför jag överdriver?

    Nej, det är helt gränslöst att utan att fråga filma någon annan eller dennes barn, det är helt oacceptabelt att sedan lägga ut det på SM.

     Tack! Jag är inte ensam iaf!

      Du är verkligen inte ensam. Håller med dig helt, man gör bara inte så, alla vill inte ha sig/sin familj utfläkta på diverse sociala medier. Sjukt att vissa helt enkelt inte verkar förstå det bara för att de själva inte har problem att dela allt om sig och sitt privata på nätet.

   SJÄLVKLART varken filmar man eller lägger ut andras barn! Det är ju så totalt gränslöst beteende. Hade blivit vansinnig om mina barn hamnat på nån influencers kanaler, och nej, behöver inte ’chilla’…

    Men visst! Jag känner likadant. Ibland blir jag så trött på alla socialamedier. Känns som att de gör mer skada än nytta. Saknar gamla Nokia 3310 ?

   Helt oacceptabelt. Om ngn gjorde så med mitt barn skulle denne få konsekvenser. Publicerar inte ens själv bilder på barnet på socialamedier och det är VÅRT beslut om hon ska hamna där.

   Man får absolut inte göra så. Jag arbetar med ungdomar, många har skyddad identitet (fler än vad gemene ”Svensson” kanske tror!) och det finns tyvärr mer än ett exempel på barn som blivit hittade av ”fel” personer pga sociala medier..

   Jag hade blivit riktigt förbannad! Jag använder själv inte några sociala medier & vill inte att bilder på mina barn ska florera på internet.
   Respektlöst av Linn!

  Han har inte gått tillbaka i utvecklingen. Han har helt gett upp hoppet om att ha en hyfsad framtid. Han orkar inte bry sig längre. Jag tycker BB inte ska skriva om honom längre, hela hans situation är sorglig och inget som behöver visas upp här så folk har nåt att sucka åt. Förhoppningsvis hittar han någon gång sig själv igen, och inser att han fortfarande har livet framför sig och hittar en kämparglöd till att komma ur sitt missbruk. Tills dess så känns det bara sorgligt att läsa om honom.

   Han har inte gett upp hoppet, han har inte slutat bry sig. Han är beroende av starka substanser vilket rubbar hans mentala kapacitet. Han är missbrukare och missbrukare bryr sig bara om nästa fix. Han hade klivit över sin sons kropp för att få nästa fix.

  Det sämsta man kan göra för en missbrukare är att inte hålla upp spegeln framför dem. De som påverkar sitt och andras liv negativt pga sitt missbruk måste höra det och fatta det. Det här säger jag i egenskap av beroende och medberoende. Min pappa missbrukade alkohol och det gör jag också i perioder dessvärre. Det ligger verkligen något i att inte dalta med personer som super eller knarkar till den grad att det stökar till det för andra. Det är nämligen precis det som möjliggör ens missbruk, om andra reducerar det egna ansvaret till att ”det är en sjukdom man inte kan rå för”. Nyckeln till nykterhet är att verkligen förstå och ta ansvar över sitt missbruk, och att ha en omgivning som inte låter en komma undan. Så att BB skriver om vad Micke och Sindy sysslar med tror jag i förlängningen kan leda till bra saker. Hon håller upp spegeln och tvingar dem och deras omgivning att se missbruket i vitögat.

   Precis så, så länge man inte får konsekvenser för sitt handlade kan man ej heller vakna upp. Man skyddar inte en beroende genom att tysta ner saker o tror det löser sig av sig självt. Nä det är genom konsekvenserna efter ett missbruk man kanske till slut vaknar upp o börjar ifrågasätta sig själv. Har oxå varit djupt nere i drogträsket men tack vare människor runt mig som inte möjliggjorde mitt missbruk utan lät mig få ta alla konsekvenser av mitt agerande så har jag idag snart 15 års drogfrihet.

    Vill tillägga att barnen älskar en villkorslöst trots allt. Att man blir drogfri o finns för dom senare i livet gör oxå att dom har lärt sig vad som kommer med missbruk. Även om dom inte förstår all skit man gjort kan dom ändå acceptera det och man kan gå vidare o bygga upp en ny relation. När barnen blir så stora att dom förstår kan dom oxå börja förlåta och acceptera. Att skydda och dölja föräldrars missbruk hjälper dom inte att förstå för att kunna förlåta och acceptera.

     Tror ansolut du har rätt. Men det ska komma från folk de känner och litar på. Inte främlingar på nätet. Då kan det få rakt motsatt effekt. För problemet är att du inte vet hur du ska tilltala dem och risken är att de kommer enbart känna sig missförstådda och hatade.

      Håller med till 100% – påpekas det av fel personer triggar det istället och ger en ”jag-ska-visa-att-jag-skiter-i-dem-effekt”…kommer det från en person i ens omgivning är det sagt med kärlek (även om det sägs på ett brutalt sätt) och det är en enorm skillnad!

      Ja, jag tror på tough love och gränssättning, men det funksr inte när random folk gör det i en blogg på nätet. Med tanke på hur lite en i m*ssbruk bryr sig om var närstående tycker om det blir alla ni på nätet som försöjer ge hård kärlek bara människor som inte fattar ett dugg i deras ögon.

      Ni måste förstå vilken komplex sjukdom det är och om det vore så lätt att det räckte med att säga till honom för att få honom att fatta, hade han slutat i samma stund som barnen började riskera placering. Det ger ingen eller omvänd effekt med alla dessa spekulationer och tuff kärlek från random folk. Han slutar inte när han förlorar dem han älskar mest, varför tror ni att han funkar av anonyma kommentarer på nätet? Det är så mycket svårare än så.

       Varför censurerar du ordet missbruk?

   Ja man behöver absolut vara hård mot en person som befinner sig i ett missbruk, och som du säger hålla upp en spegel.

   Däremot tror jag det är gigantiska skillnader mellan effekterna det får när personer i missbrukaren närhet håller upp denna spegel och när en grupp helt okänd människor på nätet gör det. När en person i missbrukaren närhet gör detta så finns där inte bara denna spegel utan ofta även förståelse och kärlek, något som är otroligt viktigt i en sån här situation. Hos okänd människor finns inget sånt, där skickas bara ogillande och annat negativt tyckande mot personen. Dvs, sånt som kommer få personen att må sämre och därmed stjälper, inte hjälper.

   Det är inte moralisk försvarbart att flera hundra, kanske tusentals, människor på ett nedsättande sätt diskuterar en människas missbruk och psykiska ohälsa öppet på nätet som en form av underhållning.
   Sen att det ofta förekommer är en sak, men det är inte okej.

    Exakt!

    Eller så får det motsatt effekt oavsett. När man får höra hur dum man är, hur sjukt det är att välja knarket varje gång. Då får man dåligt samvete, man känner sig värdelös. Och var vänder man sig då för att dämpa sina känslor? Till sin drog, gärna ännu mer än förut.

    Tyvärr så måste en missbrukare inse själva vilken skit de sitter i, ingen annan kan få dem att inse det.

    Nä men det är inte heller okej att hota folk och lägga ut hämdporr o sen vända på det att det är synd om dom , inte deras fel, dom är missbrukare…. Gör man sånt tycker jag inte det finns anledning att skydda dom bara för dom är inne i ett missbruk. Slänger man ut skit på nätet för tusentals människor när man är påverkad kanske man borde fundera på att ta bort sina sociala medier. Har inget medlidande alla efter allt ”the gang” gjort

   Exakt !!

   Äntligen en vettig kommentar . Visst det är säkert många som bara gottar sig i allt Drama men tror det är många som ser att de kanske är nyttigt för en missbrukare att få stå till svars , speciellt när man lever på att visa upp sig och sina livsval .
   Som många säger man kan inte dalta med missbrukare , de gör dig till en möjlig görare .
   Tänk va lätt det är att fortsätta droga om man inte får minsta kritik för sitt dåliga beteende. .

   Jag håller med om att dom behöver stöd men det kan man inte förvänta sig av random folk på internet speciellt när man är så oödmjuk som dom varit , de ansvaret att ge stöd ligger på brukaren och deras nära
   På den fronten kan vi nog inte göra mycket annat.

   Kan även tro att de är bra att ha alla sina drogeskapader sparade så när man är med i ett program eller rehab så kan man se den stora förändringen

  BenjaminButton-effekten!

  ”Ett tips till alla er småbarn som vill tatuera hela era ansikten mm”
  ???

  Så Mikael Sjögren är alltså KnivMicke? Ja tänk så klok han var då, bra att du la in denna text här Camcam. Minns också när Micke sa i tv-programmet att han skulle lasra bort tatueringar i ansiktet för att han inte kunde få jobb… åhh va klokt och bra tänkte jag… men sen kom det ist mer tatueringar, fast nu gjorde han ju iofs det till en business ist, han gjorde ju tatuerandet till sitt jobb. Men så synd och tragiskt att det gått som det gått och blivit som det blivit, både med barnen och nya tjejens ansiktstatueringar. Tragiskt.

  Jag tror Micke är väl medveten om att hans inlägg publiceras här och för han ger det nog fler följare och potentiellt fler kunder. (Tror absolut det finns folk som gillar hans tatueringar) vilket genererar i mer inkomst. Att hans missbruk diskuteras skiter han nog i, då han själv är helt öppen med det och svarar som det är i sina små frågestunder. Han må va missbrukare men inte dum och utnyttjar självklart publiceringen till sin fördel. Det ger ju både han o Annika massvis med mer följare/sidvisningar och vips ligger det ute att han har tid o gadda. Nä jag köper inte alls att det är synd om dom. Det här är en smart marknadsföring från hans sida.

  Jag hade en diskussion senast jag tatuerade mig hos min (fantastiska) tatuerare om detta med att tatuera synligt. Jag sa att även om jag kan tycka det är snyggt med tatueringar på händer skulle jag aldrig göra det själv då jag inte vill att det ska påverka mina arbetsmöjligheter. Håller mig till övre delen av armarna så jag kan ha skjorta vid behov. Han sa då att han tycker det är sunt, samt att när han är på tatueringsmässor osv ser han ofta väldigt unga män och kvinnor med tatueringar i ansiktet, på halsen och händer. Han sa att han blir lika förundrad varje gång och undrar vem det är som tatuerar dessa unga människor då han själv och de han känner i branschen aldrig skulle göra det.

  Ni som tycker att vi ska låta Micke vara ifred pga hans missbruk låter exakt som ett gäng medberoende.

  Men i det här fallet har ju Camilla gjort ett inlägg om hans ansiktstatueringar? Det är ni i kommentarerna som pratar om hans missbruk. Eller menar ni att man inte får tala till/om honom alls om något, bara för att han missbrukar?

   Mmm en del verkar tycka det. Vända på bladet o göra gänget till offerlamm. För dom har ett missbruk. Dom o då menar jag både micky sindy Kevin har hotat folk med bilder på deras utseende o namn. Det har lagts ut hämdporr på ett tidigare ex o det var inte första gången. Nä karma kallas det o man får stå för sina handlingar. Jäkla bullshit att börja tycka synd om dom…

  …och sen öppnade han en studio och blev tatuerare så han kunde försörja sin familj. Jaha????????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.