Öppet Spår – Politics edition

Vi kör ett specifikt Öppet Spår för politik så här innan valet.
Risken finns att det ballar ur helt men försök fokusera på vad ni VILL/SKA rösta på istället för att försöka sänka andra partier. Funkar det inte så kommer jag stänga inlägget men valet är ert. (Haha…valet…)

402 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  För oss som sitter ensamma hemma denna höstiga och regniga fredagkväll: Var med och skriv en berättelse med mig!

  Det går helt enkelt ut på att du ska fortsätta på det förgående person skrivit, du får använda max 2 meningar. Och du får givetvis skriva vad du vill men försök att inte spåra ut allt för mycket 😄

  Jag börjar: Det var en tidig morgon i Augusti, jag hade precis vaknat våt av svett av en intensiv och hemsk dröm. Försökte minnas vad jag egentligen drömde för jag hade vidriga obehagkänslor och kände mig nästan yr och lite omtöcknad..

  Din tur:

   Fel öppet spår, detta är politik edition…

   Ere på riktigt nå vuxna som tycker detta är kul..?

    Förlåt postade i fel Spår, sorry.. Nej, uppenbarligen inte. Det blev en flopp i båda spåren 😂 Jaja. Jag försökte iallafall.

     🙂

     Haha ❤️

  Ni som bestämt er för vad ni ska rösta på – är det troligt att någon skulle kunna få er att ändra er gällande vad ni ska rösta på? Alltså att rösta på nåt annat.

  Kan själv känna att diskussioner, särskilt på nätet, verkligen inte får mig att ändra uppfattning utan tvärtom blir jag ofta mer säker på att min röst är ”rätt”.

   Absolut inte, det har aldrig varit minsta tveksamhet till vart min röst ligger i de senaste två valen och så även i kommande.

   Nej det är nog inte särskilt troligt, men det har tagit väldigt lång tid för mig att bestämma mig. Har inte gått och väntat nu in i det sista som så många verkar göra (iaf i min bekantskapskrets).

   Dock är jag väldigt öppen för att diskutera saker och ting och går inte in i diskussioner för att vinna dem, till den mån det går då.

   Nej, det ändrar inte vad jag ska rösta på pga debatter osv. Jag har min grundläggande ideologi och det parti som överensstämmer med den, så har det varit alla år som jag röstat. Min ideologi ändras inte av debatter och vallöften.

   Om något mittenparti sa att de är med och bildar regering vilket block det än blir för att det ska bli majoritetsregering, den rösten skulle kännas som en dubbel röst i årets val.
   Då skulle jag kunna ändra till det partiet!

  Har ni redan röstat? Ska ni gå på valdagen?

   Jag går på valdagen, det känns alltid lite extra festligt och stort att rösta på valdagen tycker jag.

   Har förtidsröstat. Känns skönt att ha det gjort.

   Jag klär mig fint och röstar på valdagen. Jag tycker om att gå och rösta då.

  Absolut inte jag ändrar mej. Har förtidsröstat på samma parti i alla år.

  Vi kör väl denna tänker jag: Vad ska ni rösta på och varför? Topp tre anledningar till att ditt parti är bäst enligt dig.

  Undanber mig kritik mot pariter, vill ha era anledningar för!

   Jag ska rösta på SD

   Då jag är för

   Kraftigt minskad invandring och istället satsa på återvandring.

   Kraftigt ökat försvar.

   Ökad kärnkraft.

   Är för sambeskattning.

   Är för sänkt abortgräns.

   Är för slopandet av föräldraförsäkringen.

   Är för ökat djurskydd.

   Är för strängare straff.

    Har du ens läst eller kollat upp hur samhället ens ska kunna gå runt med SD BUDGET? Att gilla SD för deras så kallade ”lov ord” är en naiv sak när man vet hur deras budget ser ut och ser att pengarna inte kommer räcka eller att andra saker kommer förlora på de.

     😂 har du läst hur nuvarande finansminister räknade fel på 155 miljarder/4 år. SD reder nog upp det om de får chansen de med, tydligen behöver man ju inte vara så nogräknad ändå när det kommer till sittande regerings budget

      Var har du fått det ifrån, en källa tack!

      Däremot har detta hänt:

      Regering räknade fel på 34 miljarder

      18 SEPTEMBER 2017 TEXT: LEON NUDEL FOTO: JANERIK HENRIKSSON/TT

      Rekord i felkalkylering, rapporterar SvD.

      Regeringen hade budgeterat tre miljarder kronor i överskott efter 2016. På grund av räknefel landade i stället överskottet på nästan 34 miljarder kronor, skriver Svenska Dagbladet.

      – Det är nog högst i historien, säger Eva Engberg, expert på statsredovisning på Ekonomistyrningsverket, till SvD.

      Anledningen till missen är att det kom färre flyktingar än beräknat, färre sjukdagar samt att vissa satsningar uteblev.

      – Vi kan konstatera att förändringen av anslagsbehållningen var ovanligt stor 2016, säger Gösta Brunnander, pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson (S), till tidningen.

      De oanvända miljarderna går därför nu tillbaka till statskassan.

       34•4=136 och någon miljard till på något annat kanske?

        Va?
        Det stod 2016 och inget om x 4, dessutom var det felkalkylerat åt rätt håll.

        I SD:s budget fattas 30 miljarder.

         Alltså jag gissar. Du skrev årtal anonym ovan skrev enbart en siffra kag gissar på vad som var rimligt att den kom från.

         Men jag har inte sett dessa repliker alls så jag vet inget om det. 😊

    Jag utgår från att du är en man. Att en enda kvinna är för sambeskattning, andra frågor åsido, övergår mitt förstånd.

     Nä jag är arbetande kvinna med ett barn

      😱😱😱😱 du är ju inte klok

       DU är inte klok 🙂

     Är de inte för frivillig sambeskattning då? Då kan man ju välja själv om det påverkar en bäst ekonomiskt eller ej, i vissa fall borde det väl göra det.

     Obs killgissar.

     Varför skulle man inte kunna vara för sambeskattning som kvinna? Det räcker väl att man har en partner som inte tjänar samma summa för att gynnas? Men ja, allt som skulle kunna utnyttjas av hemmafruar eller deltidsjobbande kvinnor är ju så klart en kvinnofälla 🙄🙄🙄🙄

     I Tyskland har man detta btw, synd att bara SD har det som fråga.

      Tyskland har enorma problem med att kvinnor i princip tvingas stanna hemma och sluta jobba när de får barn pga bland annat sambeskattningen. Det leder till att Tyskland har problem med återväxten då få kvinnor vill ha barn om de måste bli beroende av sina män i samma veva. Tyskland är verkligen inte ett föredöme i den här frågan!

       Valfrihet är alltid att föredra. Vill man påverka, bilda opinion, prata om effekterna, gör människor medvetna, men tvinga ingen att leva efter dina ideal! Dessutom kan du ju sluta se alla kvinnor som prioriterar sin familj före sin karriär som offer.

     Varför måste man vara en man för att rösta på SD? Jag är kvinna och röstar på dem även denna gång.

   Rörstar på Vänsterpartiet. Jag är för en stark stat och ett starkt samhälle som kan lyfta de svaga. Jag är emot valfrihet! Tycker det blir som när man hanterar barn, liksom vill du ha den gröna eller röda regnjackan? så henner barnet inte ens tänka tanken att hen inte ens vill ha regnjackan. Jag vill att alla skolor ska vara lika bra! När jag som väldigt stressad fick en remiss till kbt-behandling fick jag liksom en lista på 187 olika mottagningar och jag skulle själv välja!! Helt sjukt, hur ska man som sönderstressad kunna göra det valet? Och vad baseras valet på? Mottagningarnas hemsidor? Alltså grafisk design?! SJUUUUKT om du frågar mig. Vill kunna lita på att jag blir omhändertagen om jag blir sjuk, utblottad eller annat.

   Vill ha ett solidariskt samhälle där mångkultur får stor plats!! Är själv same så jag vet hur mycket den egna kulturen betyder för ens identitet och människovärde!! Kan inte tänka mig hur det är för tex muslimska syrianer att först utstå krig, sen genomgå en hemsk flykt på väg hit och sen inte få vara den man är!! Med det sagt, så klart följa svensk lag osv. Men man måste få utöva sin religion och kunna mötas i te x somaliska, kurdiska, thailändska föreningar osv. Ni ”ursvenskar” vet inte hur viktigt detta är!

   Jag vill också att kulturen ska vara helt fri, dock med ekonomiskt stöd från staten. Om kulturen skulle behöva vara beroende av te x konsumenter eller liknande skulle den bli väldigt mainstream till slut. Precis som i idrottsföreningar jobbar många gratis och ordnar spelningar, replokaler, utställningar osv. Men dessa måste få ekonomisk hjälp för att kunna överleva.

    Oj.
    Jag är för fria val vad gäller skola och sjukvård, att individer ska kunna bli rika och inte nödvändigtvis behöva dela med sig med t.ex värnskatten, gärna privata sjukvårdsförsäkringar MEN med fri vård/tandvård/mediciner upp till 20 år.
    Är trött på att bära runt på svaga grupper.

     Ser du skillnad på grupper som faktiskt är svaga och sen de som egentligen är kapabla till att arbeta men som fallit offer för samhällets sätt att se på individen. Tänker själv att bidragssystemet till stor del har gjort människor svaga men att det finns de som är sjuka på riktigt, psykiskt såväl som fysiskt och att de ska få hjälp.

     det är de svaga grupperna som bär och när de rika
     glöm aldrig det

     M jag tycker du är hemsk.

     Fast en gång kanske du eller någon du håller kär blir en av de ”svaga”. Man kan drabbas av sjukdom eller råka ut för en olycka som gör att man inte kan arbeta eller behöver assistens. Det kan liksom hända vem som helst. Majoriteten av de ”svaga” har ju knappast valt det själva.

     En vacker dag kanske du själv tillhör en ”svag” grupp, vem ska bära upp dig då?

    Jag blir så genuint ledsen när du säger ”muslimska syrianer”. De enda ”muslimska syrianer” som existerar är de som tvingades att konventera av Isis. Och de som inte ville blev mördade och kvinnorna våldtagna. Jag tror och vill hoppas att du menar muslimska syrier.

     såklart. tack!

    Ps: Muslimska syrier heter det. Syrianer är inte samma som syrier. Dessutom finns det inga muslimska syrianer, alla är otodoxa kristna. Ja om de inte konverterat till islam eller andra religioner dvs. 🙂

     Jaha såg precis inlägget innan.

    Gulligt ändå att du litar på en främmande människa som Jonas Sjöstedt så mycket att du är villig att leva som boskap. Att han ska ta bättre beslut inte för bara ditt liv, utan för alla andra människor också.

    Själv föredrar jag att inte bli omyndigförklarad, tack.

    Men varför skulle ”mångkultur” vara bra?

   Lite kortfattat så röstar jag på SD eftersom att jag tycker att de är det enda partiet med en sund inställning i migrationsfrågor och tycker även om att de är emot mångkultur. Uppenbarligen fungerar det inte. Gillar också deras kulturpolitik och deras syn på bl.a. kulturarvsfrågor. Vill även gå ur EU, något som också SD vill. Även om jag inte tror att det kommer att ske snart framöver.

    jag röstar på Fi!

     Okej?

      😊

     Jag röstar också på Fi! Gjort sen de startade. För mig som kvinna är det självklart. Min man röstar också på Fi. Han vet att jag är klokare än honom.

    Kolla deras budget innan du röstar!

     Lägg dig inte i vad andra röstar på

      Det här kan vara det hittills konstigaste jag läst i den här tråden. Vadå lägg dig inte i vad andra röstar på? Det är väl själva poängen med att debattera politik?

    Finns det verkligen inget annat parti som du tycker tar bra ställning till invandringsfrågorna? Har du läst på om de andra partierna? Och har du verkligen läst på om SD?
    Hade du röstat på Hitler om han funnits idag?

     Ja! Han hade mycket bra idéer sedan gick det aningen över styr mot slutet

      ”aningen över styr”??? Din ignorans skrämmer mig!!

     Har läst på om alla partier och särskilt SD. Finns inget som passar mig mer.
     Finner ingen likhet mellan Hitler och Åkesson alls.

     Förnedrande mot folk som levde under Hitlers förtryck när du jämför SD med Hitler. Säg ett enda sätt som dom är lika på?

   Jag kommer rösta på SD precis som jag gjorde 2014!

   Jag är för en kraftigt minskad invandring och satsa på återvandring och istället hjälpa på plats.
   Är för sänkt abortgräns.
   Är för strängare straff och utvisning av invandrare som begår brott.
   Är för en ökad kärnkraft.
   Är för ett ökat djurskydd.
   Är för sänkt pris på bensin och diesel.

   Jag har gjort alla valkompasser och fick SD som mitt största parti!

    Jag har också röstat SD, är dock emot sänkt abortgräns men de vill ju inte förbjuda abort utan bara sänka gränsen så jag köper det.
    Jag vill att Sverige ska lämna EU.
    Jag är också för ett sänkt pris på drivmedel.
    Jag är för deras invandringspolitik.

    Jag fick också SD på alla valkompasser jag gjort.

     Resonerar samma kring SD:s abortfråga. Tycker att det är en ganska stor skillnad mot att förbjuda det mot att sänka gränsen, så har lite svårt att förstå varför så många pratar om det som om det vore det värsta tänkbara.

      Ja när de i själva verket vill lägga sig på samma nivå som många andra europeiska länder

      det är början på slutet

       De som inte tänker långsiktigt resonerar säkert så.

      Ni som vill sänka abortgränsen, jag har så svårt att förstå just den här saken. Varför vill ni göra det? Vet ni vem som gör abort mellan vecka 12 och 18? Förstår ni vilka kostnader det skulle bli dels för samhället men även för föräldrarna? Har ni läst på? Vet ni att andelen barn som föddes av missbrukande kvinnor minskade drastiskt när abortgränsen höjdes? Att barn med fosterskador minskade? Att personalen på dåtidens dagis märkte stor skillnad på omvårdnadsbehovet bland barnen? Jag är så nyfiken på hur ni tänker!

       Om SD kommer till makten kan de för det första inte bara ändra på allt de är missnöjda med, de kommer inte ha hela makten i sina händer. Inget säger säkert att dom kommer sänka gränsen men om det skulle ske så tror jag att det fortfarande kommer finnas en möjlighet att göra abort senare men att det inte kommer vara ”hur enkelt som helst” utan att det kommer krävas särskilda skäl.
       De skälen kan ju vara just de du skrev om, missbruk, fosterskador osv.
       Det behöver inte vara så dramatiskt bara för att alla skriker högt om det.

       Det är detsamma som att de inte kommer kasta ut alla invandrare eller förbjuda homosexualitet, det är bara det att om tillräckligt många människor skriker det tillräckligt högt och tillräckligt länge som kommer den stora massan köpa budskapet.

        Nej men deras förslag inskränker på kvinnors, hbtq och invandrares rättigheter.

        Och jag är säker på att det här bara är början. ”Vi vill inte förbjuda, vi vill bara minska…”. Men det är så klart bara min åsikt.

         Början till vadå? Ska du också dra parallellen till nazismen och förintelsen eller är du lite mer saklig?
         Jag tror att de flesta SDare vill inskränka på invandrares rättigheter så länge som dom inte åtar sig sina skyldigheter. Av de jag känner, som röstat eller ska rösta på SD så vill ingen av dom inskränka på kvinnors eller hbtq-personers rättigheter. Det handlar om att SD både är ett stort parti och att de vågar vara kritiska till invandringen.

         ”Sverige ska fortsätta vara ett tolerant och öppet land där alla har samma rättigheter oavsett sexuell läggning eller identitet.”

         Hur inskränker deras aktuella politik hbtqs rättigheter? Uppdatera din kunskap innan du ger dig in och kommenterar

        De kommer kanske inte förbjuda homosexualitet men de kommer vilja inskränkta på deras rättigheter att få skaffa barn exempelvis. Ska man bara få skaffa barn om man hetro?
        Sen tror jag att de dem säger idag är en sak sedan kommer dem dra stramare åt i abortgränser och rättigheter för HBTQ frågor ju mer åren går och de får igenom sina förslag. Så till slut har vi gått tillbaka till att man inte får vara HBTQ-person och abortgränsen är de säkert för att sänka till v.6 i framtiden.

         Det är väl inte alls omöjligt att det kan sänkas ytterligare långt fram i framtiden om det är så att något gör att man kan börja rädda foster i vecka 12. Att man följer med vetenskaplig utveckling är ju fullt rimligt

       SÄNKA abortgränsen till v 12 innebär inte att abort förbjuds efter den veckan. Det kommer bli som nu då det är fri abort till v 17+6 men man får göra abort senare (21+6) om barnet är sjukt eller om mamman anger andra starka orsaker.

       Jag ser inga fel alls med att sänka FRI abort till v 12! Jag har sett så många gånger ”Jag har tid på mig, det är ingen stress”. Jo det är det. Det är ett litet liv som växer under tiden. Vi kan dessutom rädda barn i v 21-22 så gränserna överlappar… vilket är rätt vidrigt! Ena barnet är en abort, andra ska man rädda.. Det blir väldigt äckligt etiskt sätt.

       Dom flesta aborter sker innan v 9, så att sänka fri abort (alltså utan att behöva ange anledning….) kommer knappast påverka hårt.

        Men alltså. Ja, det finns fortfarande möjlighet till abort om abortgränsen sänks, dock flög tydligen mitt argument över huvudet på er (eller så sket ni i det). De personer som tidigare inte gjorde abort men nu gör det är utsatta kvinnor och även den grupp som tidigare stod för största andelen barn med fosterskador. Kvinnor som missbrukar alkohol och liknande. Att de tidigare skulle ansöka om tillstånd för att göra abort var ett oerhört steg för denna grupp. Att ifrågasätta varför de skulle få göra abort – de orkade inte med skammen.

        Jag har själv gjort abort. Jag och min partner skyddade oss, men preventivmedel är inte 100 % skydd. Det var sommar och vårdköerna långa. Jag gjorde abort i vecka 13. Skulle jag då skicka in en ansökan för detta? Det är befängt!

        Och kom inte med argumentet att sd inte kommer genomföra allt. Svenska politiker är internationellt sett duktiga på att genomföra sina vallöften. Varför röstar ni på ett parti där ni egentligen inte hoppas på att det de går till val på genomförs?

         Iom att de samtidigt vill förbättra sjukvården så kommer du få abort innan v 12

      Jag är också för deras abortgräns. Har själv utfört en abort och kan inte för mitt liv förstå att man vill ha fri abort längre än v. 12.

     FI de senaste tre valen

      Rätt många män som verkar rösta på Fi ändå? Jag är en av dom.

     Varför vill du att Sverige ska lämna EU?

    jag röstar V 💖

    Hur ska du hjälpa på plats i syrien exempelvis? Vill du åka ner till bomområden och där de avrättar folk?hurbä ska du hjälpa dom där när deras hem redan är förstörda? Vill du sova på gatan eller i ruiner? Det finns en anledning till att folk FLYR! Själv vill jag också minska invandringen men inte med hjälp av SDs politik. Dom är intr humana. Så ni spm röstar på SD ni är inte människor, ni beter er som djur och har ingen sympati eller empati för andra människor.

     Demokrati min vän, demokrati

   Jag kommer rösta på ett borgerligt parti. Det finns inte på kartan att rösta på V, S, MP eller Fi. Jag vill ha en realistisk politik, politik som gör skillnad på RIKTIGT, som använder resurserna rätt och som främjar tillväxt och jobb. Som gör att det lönar sig att jobba framför att ta bidrag, som stramar åt invandringen och som vågar erkänna och ta tag i problem vi har i Sverige. Det gör inte V, S och Fi eller MP. Jag hoppas sannerligen att det blir ny regering i höst.

    Hur upplevde du att högern skötte sig kring förra valet? Dom gick med på nästan allting rödgröna sa bara för att exkludera SD. Är kluven på om jag ska rösta där igen nämligen..

    De enda tre partier som vill begränsa invandringen är S, M och SD.

     KD också.

   Jag ligger väl mellan S och Mp…

   Jag har röstat på Miljöpartiet. Inga andra frågor är värda någonting om vi inte har en planet med ett klimat som vi kan leva i. Att förneka klimatkrisen tycker jag är mycket naivt. Klimatet kan verkligen inte vänta. För min del går det förhoppningsvis att leva mitt liv någorlunda normalt, men samhället kommer kräva stora anpassningar pga framtida klimat, min systerdotter riskerar att få leva på ett helt annat sätt (till det negativa). (Självklart är andra länder en mycket större börda men det betyder inte att Sverige ska strunta i problemet). Jag håller även med i deras politik om invandring, skola, vård m.m. Miljöpartiet kommer inte vinna valet men jag vill ge mitt stöd som förhoppningsvis ger dom tillräckligt inflytande.

    Du har inte sett över de andra partiernas miljöpolitik? Obs, menar inte att du resonerar så, men vissa röstar på MP för miljöns skull för att de tror att MP (likt namnet antyder) är det enda partiet som sysslar med miljöpolitik men så är det ju faktiskt inte. 🙂

     Jag röstar MP då det är det partiet som stämmer mest överrens med mina åsikter och värderingar, gällande alla frågor ☺️

      Det mest miljövänliga partiet är Vänsterpartiet, enligt studier. Själv ska jag rösta på centerpartiet.

       Enligt studier?

        Enligt studier!

        UPPDATERAD 2018-05-15 PUBLICERAD 2018-05-14

        Vänsterpartiet har varit det bästa partiet för miljön under mandatperioden, enligt en utvärdering som Naturskyddsföreningen har gjort. Trots att MP har miljö- och klimatministerposterna får partiet dela andraplatsen med sin regeringspartner.

         Från DN är ovanstående hämtat.

   Jag är kvinna, mamma, fru, marketing executive. Halvsvensk och halvasiat från ett muslimskt land (är själv kristen). Född utomlands och flyttade till Sverige som barn. Förtidsröstade på SD i detta val. Var tidigare mer vänster, men började läsa på och har insett med åren att ingen av sittande partier håller sina val. Vill se ett nytt parti få större inflytande, ett parti som värnar om Sverige och den svenska kulturen. Bor man i Sverige så tror man automatiskt att Sverige är bäst, bäst sjukvård, skola, rättssystem etc. Svenska skolan är pinsam, ingen är trygg med svensk sjukvård och polis ska vi inte prata om. Vänta tills barnen med extremistföräldrarna har vuxit upp om 10-15 år. Det finns ingen respekt, alla blir kränkta av ingenting. Folk har inte råd att bo i egna lägenheter och har lån upp över öronen. Sverige är redan förlorat, SD är det enda parti som kan rädda det lilla som finns kvar.

    Att vara kvinna och rösta på SD måste ju vara det dummaste du någonsin kommer göra i ditt liv 🤦🏼‍♀️

     Varför? Utveckla gärna lite mer sakligt.

     Varför? Att vara kvinna och rösta på någon utav de andra partierna är det dummaste jag kan göra. SD ska inte ta bort aborträtterna, de vill ha gränser baserat på forskning och fakta: det är inte lika säkert efter v12 och det håller större delen av Europa med om. SD vill att jag och min partner själva ska välja vem av oss som är hemma och vem som jobbar, staten ska inte blanda sig i. Välfärd ska vara för dem som behöver den, annars måste du jobba. Jag ska inte vara rädd för att lämna bilen på parkeringen över natten eller att min invandrarmamma ska bli kränkt på jobbet för att hon är kristen och ”smutsig”. SD står för jämställdhet, riktig jämställdhet mellan könen idag, inte där kvinnan är bättre än manen som höns för historian. Läs på lite Erika, inte bara Aftonbladet

     Och så dumt av dig att säga en sån sak. Är det på den nivån vi ska ligga?

    Men alltså lugn. Folk är så dramatiska.

  Hur vet man att det är höst? Löfven faller.

   Ja om han faller lär det bli ett helvete i sverige för många grupper. Usch.

    Detsamma om han blir kvar tyvärr.

     Nej dom grupperna får det inte sämre om han vinner igen skitsnack

      Läsförståelse? Skrev inte att det gällde samma grupper.

   Hoppas VERKLIGEN det blir höst.

  Jag är ensam tjej på min arbetsplats. Alla är 50+ och vita män, förutom jag. (Byggbranschen) Jag har lyssnat på deras resonemang varför de (samtliga) skulle rösta på SD.
  Jag har inte ifrågasatt, för alla har ett eget ansvar att sätta sig in i vad man ska rösta på och varför.
  Jag har bara sagt vad JAG står för och varför jag inte kommer lägga min röst på SD.
  De senaste dagarna har fler än hälften sagt till mig att de satt sig in mer i de andra partiernas frågor och tänkt om. Jag har varit så rädd, men nu känner jag lite, lite hopp.

   Eller så har de bara sagt så för att du ska må bättre och inte vara lika rädd 🤦🏼‍♀️

    Ja, mycket möjligt! Har ändå känts ”genuint” men vafan vet jag liksom. Kändes bra och det tänker jag ändå ta till mig.

    Risken är väl att ingen av gubbarna vågat stå ut när många sagt att de skall rösta SD och säger att de oxå skall göra det.
    Själv jobbar jag på en arbetsplats där jag bara hört en som lutar åt SD, men tror ju det finns fler där, som inte öppet vågat säga det när alla andra pratar emot dem… Svenskar över lag är ju väldigt hemliga med vad de skall rösta på…

   (Vi är bara 18 anställda. Men ändå.)

   så bra!!! tack kära du <3

  Kan inte vi bara gå ihop och rösta på ett stort parti för att SD inte ska vinna hela skiten?! Orkar inte ens tänka tanken om dom skulle vinna valet :((

   Ja pleeeeaaase!!!

   Varför säger du så? Du är alltså emot demokratin som innebär att alla får rösta och tycka vad dom själva vill?

    jag är iaf emot rasistiska partier i rikstan

     Bra att Alternativ för Sverige inte är aktuellt att komma in i riksdagen då

     Tur att det inte finns några där då.

     Alltså är du inte för demokratin då

      oki

   Så länge man väljer att gå och rösta är jag nöjd! Det behövs ju olika infallsvinklar, skulle ju inte vara bra om bara ett parti hade all makt heller! (Nej jag röstar inte SD)

   Enda sätter de ”vinner” är om de får mer än 50% och det lär inte hända oavsett. De andra partierna kommer aldrig låta Jimmie bli statsminister. Hellre skapar de en minoritetsregering eller så blir det omval.

   Kommer aldrig taktikrösta! Min röst vill jag kunna stå för.

  Jag ska rösta på Vänsterpartiet i riksdagen för att dom vill stänga religiösa friskolor, 6h arbetsdag, utöka djurskydd, bevara strejkrätten.

  Jag kommer rösta på Miljöpartiet i kommunvalet eftersom dom vill underlätta för cyklister, snabbtåg samt arbeta med stadsdelars grönområden.

  I landstinget lutar det åt vänstern men inte satt mig in än.

  Jag har redan röstat på Fi.

  För att jag vill ha ett jämställt samhälle utan diskriminering och utan de patriarkala strukturer som vi lever i nu. Ett samhälle där alla människor är lika mycket värda.

   Och vad säger de om skatter, skola, sjukvård , åldringsvård, miljö och liknande.
   Röstar du FI, bara för ett samhälle som är jämställt mellan könen, är du inte bättre än många som röstar på SD och bara vill minska på flyktinginvandringen och vet inget mer.

    Hur menar du nu? Jag svarade på frågan som någon ställde om topp tre till varför man röstar på dem man röstar så jag nämnde bara tre av den anledningen.

    Fi säger oerhört mycket om dessa frågor, surfa in på deras hemsida och läs själv.

  Jag kommer rösta på Liberalerna. Det är det parti jag hamnar närmast när jag gör årets valkompasser.

   Samma för mig men kommer kanske lägga min röst på S. Känns som det står mellan S och SD och jag vill absolut INTE att SD ska vinna.

    Så varför rösta S om dina åsikter pekar på att du ligger närmare Liberalerna?

    Jag menar INTE att man måste rösta som en eller annan valkompass säger. Är genuint nyfiken då S ligger så långt ifrån L.

     Valkompasserna är ju inte helt att lita på. De tar ju bara upp vissa frågor. Jag har fått helt olika svar på de jag gjort!

  Hade inte tänkt rösta alls men får nog bli en röst på SD på grund av all oförtjänt skit de får.

   Fast… så kan man väl inte rösta? Jag kan absolut hålla med om att SD får oförtjänt skit men man kan ju inte rösta på ett parti bara för det. Detta är absolut inget illa menat. Förlåt om jag låter ohövlig.

    Vet dock folk som röstar av märkliga anledningar. Exempelvis att de finner en partiledare vara charmig osv.

    Jo. Man får/kan rösta på ett parti av precis vilken anledning man vill. Jag kan gå in i vallokalen, blunda och plocka valsedel på måfå om jag vill. Allt annat vore odemokratiskt.

     Det är klart. Man kan rösta på vad som helst för vilken anledning som helst. Jag menade mer att man kanske borde rösta på det som gynnar en själv. Inte rösta på någon pga att de fått skit som op skrev. Men det är ju bara en åsikt såklart.

      Man bör dock rösta på det som gynnar samhället i stort. Alla kan fan inte gå runt och tänka på sig själva bara.

       Nej, det är absolut sant. Man måste tänka på landet och folket däri. Min orginalpoäng var enbart att jag tyckte det var dumt att använda sin röst på att stötta ett parti pga att de fått oförtjänt skit, istället för att använda den för att gynna sina behov/andras. Om op vill rösta på SD får hon/han absolut göra det nog questions asked. Men tyckter bara att man ska rösta på ett parti som man håller med, kanske inte i allt men endå.

    Säger du samma som ska ”Stödrösta” i år?

   Och sedan får du skit av sd 😂

  Bor inte i Sverige längre, röstade ifrån utlandet. Hade inte helt bestämt mig innan om jag skulle rösta på KD (håller med i mycket av deras politik, men er inte speciellt kristen och tycker deras politik om familjer och äktenskap (homosexuella) är lite lullig, kärlek ska vara fri!) eller Moderaterna, tycker Ulf är en frisk fläkt inom politiken, så blev Moderaterna.
  Jag önskar att svenska folket kunde sätta sig in mer i politiken, har själv läst många av partiernas program, att rösta på ett parti för man är missnöjd med t.ex. invandringen är farligt i längden. Min sambo hade bestämt sig för vilka han skulle rösta på, tills det att jag berättade allt annat det partiet stod för, det hade han ingen aning om och blev rent ut sagt chockad, så snälla! Läs på innan ni röstar!

   Trist att du valde att rösta på ett parti som väljer att samarbete med partiet som är missnöjt med invandringen då.

    M: var här du läst Det?
    Vad moderata väljare anser och vad partiet anser är två skilda saker

    M – du får gärna hänvisa till en källa som bekräftar det!
    Är inte heller nöjd med migrationspolitiken som existerar idag, speciellt inte integrationen, det jag skrev är att jag tycker man ska läsa på om partiet man skal rösta på, vad dom står för mer än bara invandring f.ex.

  Jag har redan röstat och ser fram emot valnatten så jag nästan spricker. Det kommer bli spännande och stökigt. Ångrar att jag inte jobbar med valet i år. Det är intressant och känns viktigt.
  Ni som är lediga under valet och inte har jobb dagen efter, se om ”ert” parti har valvaka i staden ni bor i och anmäl er och delta. Jag hade gärna gjort det, tror det skulle vara skitkul.

  Kollar på duellen på ettan och gud vad jag gillar Kristersson! Han är så härlig och så tydlig. Löfven svamlar ovanligt lite men han är inte den jag vill ha som statsminister. Whatsoever.

  Direktdemokraterna. För att de partier som i sakfrågor stämmer mest med mig är V och SD oftast men jag kan inte stå bakom dem i övrigt. Jag vill liksom inte välja bajs för att jag får vaniljsås på toppen. Röstar på DD för att jag önskar att frågan om en mer flytande demokrati och fler folkomröstningar togs på allvar. Och för att jag inte vill rösta på ett parti jag inte känner representerar mig helt och hållet som sagt.

  Ni som har röstat flera gånger, har ni alltid röstat på samma parti? Eller hur har det ändrats för er genom åren?

   Jag har röstat på tre olika partier och fått rösta fyra gånger.

   Röstat i landsting, kommunval och riksdag på Sjukvårdspartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, feministiskt initiativ och Miljöpartiet under de tre val jag fått rösta.

   Alltid V

   Ändrats lite men alltid till höger.

   Röstade på mp i mitt första rikdsdagsval, röstade c senast och kommer rösta c nu också.

   Jag har röstat på olika, men inom samma block, högern.
   Dock röstat på S i kommunvalet för jag trodde mer på dem lokalt.

   Första gången fick jag inget röstkort så jag gick inte och röstade.. trodde att jag typ inte uppfyllde nåt krav eller nåt för att ha rösträtt. :s
   Andra gången Direktdemokraterna för att representativ demokrati är crap.
   Nu blir det tredje gången och Basinkomstpartiet, för jag har familj nu och känner f*ck jobba, jag vill ägna mig åt familj, ideella engagemang och jobba deltid på olika ställen ibland efter lust och behov.

    Korkad haha

     Måhända, jag räknade åren och insåg att jag haft rösträtt ett val till men då vägrade jag av ideologiska skäl då jag motsatte mig analog röstning med hjälp av papperslappar!

      Hahaha. Känns det inte pinsamt att vara korkad..? Du verkar inte ens ha vett att skämmas.

       Jag röstar efter vad jag känner och tror på istället för vad etablissemanget säger att man ”ska” göra. Och så får du tycka att det är korkat om du vill, men jag är i alla fall ärlig :ppppPpPpppPp

   Alltid Moderaterna. Blir samma i år😊

   Tre val, tre olika partier. Dels har de ändrat politik dels har jag fått en annan livssituation och nya prioriteringar. M i mitt första val, Fp i mitt andra och nu när jag förtidsröstade blev det C i riksdag och kommun men Fi i landstinget. I valkompassen fick jag MP i topp men då jag endast håller med om miljöfrågorna och inte det andra så blev det C istället.

   Jag röstar alltid på Feministiskt Initiativ. Innan de fanns röstade jag på V.

   Jag röstade på S förra valet. Detta år blir det SD 😊

  Hej! Ni som röster på SD, hur tänker ni kring ex homosexuella? Känner ni inga homosexuella eller anser ni att det är fel? Jag är själv homosexuell och väldigt orolig över vad som kommer att hända med mig och andra i liknande situation om SD vinner valet.

   Förlåt men vad menar du att SD ska göra med homosexuella??

    Det känns inte så tryggt med ett parti som hittills inte röstat för en enda reform ang hbtqfrågor.

     Vad är otryggt? Är genuint nyfiken på vad du tror ska hända.

      Att det inte längre ska vara tryggt att vara öppen homosexuell (trans,bi, queer). Att hatbrotten mot dessa grupper kommer att öka. Att även om det fortfarande finns en rättighet att skaffa barn, att detta ska bli ännu krångligare än vad det redan är.

       Fast va, inget i deras politik antyder väl nåt sånt? Förstår inte vad du menar?

       Det är som det andra stora missförståndet ang SD att de skulle börja kicka ut alla med uppehållstillstånd.

        Ja, det stämmer inte alls. En facebook sanning folk som är för lata att läsa partiprogrammen tagit till sig

        SD har gått till val med bland annat löftet att neka samkönade äktenskap. De är även öppet kritiska mot Pride och de värderingar som man i grunden vill föra fram där. Det är otroligt skrämmande.

         De är öppet kritiska mot att vara med och betala Pride med statliga pengar och efter hur Pride har varit sista året där det mest fokuserar på att vara avklädd och anspela på sex så börjar även jag ändra inställning helt till något som jag från början hyllade

       Varför skulle det ske? SD går inte till val på varken HBTQ-frågor eller ex klimatfrågan. Det är helt enkelt inget de vill nischa sig med. Bara för att de ej lägger vikt vid det så betyder det ju inte att något hemskt kommer hända med alla homosexuella eller att klimatet kommer dö för att SD inte finner dessa frågor viktiga.

   Vad är du orolig för ska hända?
   Jag anser absolut inte att homosexualitet är fel och tycker exempelvis att det är en självklarhet att samkönade ska få adoptera. Vet att SD har skrivit tidigare att de inte tycker att det borde vara så men att de nu kommer att ändra den programpunkten.

    De har ändrat

     så snällt av dem

      Ja, det är väl bra att partier utvecklar sig? Jag hade inte röstat på något parti om man gick efter deras historia

    SD har gått till val med bland annat löftet att neka samkönade äktenskap. De är även öppet kritiska mot Pride och de värderingar som man i grunden vill föra fram där. Det är otroligt skrämmande.

     Fast Pride i sig anser jag vara skrämmande, som att de uteslöt MED (med en homosexuell partiledare) utan någon som helst rimlig anledning. Skillnad på att vara för värderingar som att samkönade ska få vara tillsammans och sen kritisera något politiskt som Pride.

   Jag känner en som är gay och ska rösta på SD. Det finns även homosexuella företrädare i partiet. Bl.a. den här mannen.

   https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/juntunen-bytte-m-mot-sd-nu-vill-han-stalla-upp-i-valet/repqjb!TTRW@TVgC65J0dBLHH9QoQ/

    Menade alltså att jag känner en som är gay som ska rösta på SD. Det ska jag också.

     jag är gay och jag ska rösta på FI

      Sluta spamma i olika namn, genomskinligt att det är du som skriver alla kommentarer från män. Testa lite olika stavning och användning av tecken nästa gång så kanske du lurar någon

      Ville: Samma här!

   Vad tror du SD ska göra? Avliva alla gaypersoner? Tycker hela landet är fullt med div olika kön och personligheter och alla ska gå vara dommdom är oavsett hur konstigt folk uttrycker detta. Man får inte höja ögonbrynen ens om en manlig gestalt kommer in på en arbetsplats och hävdar att han identifierar sig som en liten kaninhona och vill bli behandlad och anställd utifrån det så jag tror du kan pusta ut även om SD får 25% i detta val

    SD har gått till val med bland annat löftet att neka samkönade äktenskap. De är även öppet kritiska mot Pride och de värderingar som man i grunden vill föra fram där. Det är otroligt skrämmande.

     Bra det är precis det jag är med så det blir perfekt. Sluta spärra av Stockholm för ett avklätt spektakel

    😂😂 kaninhona. Jag tänker bara på South Park-avsnittet när Randy (?) identifierade sig med en delfin och opererade in fena osv

   Jag är gay och röstade sd. Är mer rädd för att det blir mer och mer muslimer i samhället. Och nä, alla muslimer är inte emot homosexuella, men de som är det är mycket större hot för oss homosexuella än SD någonsin varit

    Exakt så min vän som är gay känner! Vi som bor i förorten vet hur det är.

   Ok, vi leker med tanken att SD blir största parti och börjar ”jaga” homosexuella. (vilket dom inte kommer göra) Även om SD skulle vilja det så kommer dom andra partierna stoppa alla försök. Du borde vara rädd för muslimerna/islamisterna i Sverige istället som hela tiden flyttar fram sina positioner. Googla ”islamister politik” så dyker det upp en massa som alternativmedier (sk rasistmedia och fake news) har varnat för i flera år. Samma år som SD kom in i riksdagen röstades även den här islamisten in utan att någon brydde sig. Han satt i försvarsutskottet för Moderaterna. Försvarsutskottet är alltså dom som har hand om rikets säkerhet. Där satt det alltså en islamist i flera år med tillgång till Sveriges försvarshemligheter. Bara alternativmedia och SD skrev om det. https://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk

    Jag har diskuterat med en svensk konvertit till islam här på Bloggbevakning som berättat att hon går med typ abaya/chador och handskar på sig. När jag frågade vad hon tyckte om stening och homosexuella så svarade hon aldrig. Frågade flera ggr men hon vägrade svara.

    Kan tillägga att under alla år som islamisten satt i försvarsutskottet så kom han inte med en enda motion vad jag vet. Han pratar så dålig svenska så SVT var tvungna att skaffa undertexter i klippet som jag länkade ovan. Han fick sin riksdagslön och hade insikt i Sveriges försvarspolitik i flera år. När SD, sekulära araber och alternativmedia varnade för honom blev dom genast kallade för rasister och islamofober.

    Sekulära araber samt SD har försökt varna för det här i flera år men istället har vi blivit kallade för rasister och husblattar.

    Precis. Jag är inte rädd för att SD kommer starta någon jakt på en enda person i landet. Men jag är livrädd för islamisterna. I min nuvarande hemkommun har vi en islamist på en hög position. Han har spenderat pengar på lokaler till moskéer, friskolor, fuskbyggen och näringsverksamhet som gynnat släkt och vänner. Han är involverad i rena gängkrigen som resulterat i att halva kommunen är så farlig att röra sig i att till och med jag, som är uppvuxen i sveriges mest förfallna stad, inte längre åker till det området eftersom det skjuts, kastas sten, sprängs och bränns bilar.

    Kommunen är en av landets ”finaste” men den här delen av kommunen är som en varböld och skamfläck.
    Han har inte åstadkommit någonting positivt för kommunen utan trasat sönder ekonomin på ett sätt jag tidigare inte hört talas om. Det skrivs knappt om det i media och det som skrivs det tystas snabbt ner.

    I min forna hemstad har jag fortfarande gayvänner kvar som är aktiva inom drag-kulturen. Det är inte svenskar som kastar ägg på dom, det är män från mellanöstern och afrikanska länder. Det är aldrig svenska taxichaffisar som vägrar köra dom, det är män från mellanöstern och afrikanska länder som vägrar köra dom. Det är män från mellanöstern och afrikanska länder som misshandlar dom för att de klär sig i kvinnokläder.

    Varför gapar alla om att det är SD som hatar hbtq-personer när det invandrar homofober på löpande band.

    Jag tror inte att SD kan kasta ut alla islamister men jag hoppas att det är en fet varning för islamisterna om SD vinner valet.

     Just därför jag har så svårt med en stor del av Sveriges vänster som påstår sig vara feminister men ursäktar patriarkala religioner.

   Alice; jag röstar SD och kan inte bry mig mindre om vem du väljer att leva ditt liv med. 😊 Så länge du mår bra & är lycklig i din relation – good for you!
   Har flera homosexuella kompisar & majoriteten av dom röstar också SD.

  Har röstat, röstade på SD. Är dock typ helt säker på att Jimmie inte blir statsminister även om de vinner. Hoppas att partierna tar tag i viktiga frågor efter valet och slutar fokusera sig på att kasta skit på varandra. Debatterna har varit katastrof, tycker de bryr sig mer om sig själva än Sveriges befolkning

   Nej, då behöver han nog få 50 procent av rösterna först, för det är väl inget annat parti som kommer stödja honom… Känns som det kan bli riktigt rörigt med regeringsbildningen efter valet!

   brukade rösta på SD men insåg att det är osolidariskt, framförallt mot kvinnor, hbtqi-personer och rasifierade. röstar på FI i år 💖

    Oj vilket hopp du gjorde där 😊

     jag var en riktig skitstövel en gång i tiden 😔
     men tog mitt förnuft tillfånga längs vägen när jag insåg att jag vill leva i ett inkluderande och solidariskt samhälle 💖

    Jag tycker inte att SD är det, röstar på deras aktuella politik inte på enskilda åsikter

  Enda stället jag känner till att idioter röstar på sd är här. Tack och lov för det.

   Folk i din närhet vågar kanske inte säga det till dig.

    Sannolikt så ja.

  Om SD får för många röster är det tungt, har funderat på att flytta till ett annat land. Jag vill inte att ett parti som kommer från hat ska vinna. Jag vill inte att det som tagit flera 100 år för kvinnor att få ska gå tillbaka. Jag är rädd på riktigt för det känns som att många som röstar på SD inte förstår och kollat upp vad dom vill och står för utan bara vanliga slogans och som för alla politiker tomma vallöften.

   Ser det som att det kommer från omtanke och kärlek för Sverige snarare än hat. Och vad menar du har tagit hundratals år för kvinnor skulle gå tillbaka om SD får många röster?

    SD har röstat ner flera förslag om mera pengar till pensionenärer bl.a. Det är bättre att du kollar själv men jag har läst mycket och varit noga med källkritiken. SD består av 70% män och vill bl.a. skära ner på arbetet mot våld i nära relationer.

     Jag jobbar som volontär i en tjejjour. Vi vågar inte planera vår verksamhet efter valet, får sd för mycket makt i riksdagen kommer bidragen till jourerna minska drastiskt. Som ett exempel på att backa utvecklingen.

     Som jag förstår det så röstade de emot regeringens budgetförslag där detta ingick.

     Förstår fortfarande inte riktigt vad du menade skulle gå tillbaka hundratals år för kvinnorna?

      SD önskar decimera kvinnors rätt till abort. Sänkningen med 6 veckor är ett oerhört baksteg för kvinnor. De har även lovat att sänka bidragen till tjejjourer i Sverige.

       Tycker inte att det är farligt, en extremt stor skillnad mot att faktiskt förbjuda abort.

   Vi, jag och maken, funderar på allvar att emigrera till Vancouver om SD får för mycket makt. Jag är född och uppvuxen här med invandrarbakgrund, han är icke-europeisk invandrare. Känns rätt tydligt att vi inte är välkomna SD:s värld så vi tänkte ta våra skattepengar och flytta till ett trevligare ställe.

    Det blir väl jättebra, klart man ska flytta om man inte trivs och har den möjligheten att testa något nytt land

    Då har du lyssnat för mycket på fel info, för det är inte den åsikten de flesta som röstar SD har. Sd är inte partiet som vill kasta ut er, finns dock andra partier som vill det

     Jag har lyssnat och läst på. Problemet är inte vad SD och Åkesson säger utåt. Problemet är vad lokala SD politiker och väljare säger och gör på nätet och IRL och vad Åkesson och partitoppen tycker men inte säger. De må rapa floskler om alla människors lika värde men realiteten är att varje dag exponerar Expo och IRM SD-politiker som ger uttryck för de mest avskyvärda nazistiska och rasistiska åsikter som någonsin sett i svensk modern politik. Att NMR flyttar fram positionerna, att AfS bildats och kandiderar är inte en slump. Samhällsklimatet förändras och det som för några år sedan hade betytt döden för en politikers karriär går nu omärkt förbi. Gränsen för vad man får säga och tycka om andra människor har flyttats fram och jag fruktar att precis som i USA och UK kommer ett starkt valresultat för SD leda till ökat våld mot folk med mörkare hud, mot öppet homosexuella och alla som avviker från den norm SD under ytan företräder.

   Jag är betydligt mer orolig över att det muslimska inflytandet kommer backa oss 100 år tillbaka.

    Kan man inte vara orolig för allt som backar oss bakåt i tiden? Måste man välja bara en sak att vara orolig för och sedan per automatik vara okej med det andra? Jag är orolig både för rasister och nazister och religiösa fanatiker och vita män med makt som inte vill dela med sig och … Ja du förstår. Kan vi inte hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt?

     Jo det har du rätt i, att vi borde kunna hålla fler tankar i huvudet samtidigt.
     Men med det sagt så tror jag ändå att radikala muslimers inflytande är och kommer bli värre/sämre för kvinnor än SD:s politik. /anonym 23.02

      Radikala muslimer har inte ett riksdagsparti med 20% i opinionsmätningarna.

       SD var ett litet parti en gång i tiden som växte snabbt.

   Flytta då 🙂 SD har många väljare hur som helst, så med den logiken borde du redan vara på väg

   Jag bor redan utomlands, men känner många i Sverige som säger detsamma. Välutbildade, som Sverige behöver fler av. Inte färre. I samma svep kommer de välutbildade invandrarna flytta. Bland annat läkarkrisen skulle förvärras.

   Ja, alla är lika värda och alla jobb är viktiga, men det är lättare för vissa grupper att få jobb utomlands.

  Jag ska rösta V i riksdagsvalet. Osäker på kommunvalet då jag inte hunnit sätta mig in i vad de olika partierna vill i min kommun men det blir antingen V, S eller MP. Detsamma i landstinget. Men riksdagsvalet har jag verkligen gjort research om och är säker på! Det enda negativa jag ser med V är utträdet ur EU. Men Jonas har sagt flera gånger att det inte är något de kommer att arbeta för på många år. De fokuserar på annat som är viktigare nu. Så det känns okej för min del. Tror inte heller Sverige nånsin kommer gå ur EU dock.

   Jag var emot EU innan vi gick med, men nu när vi redan är med så tror jag att det är bättre att bara bita i det sura äpplet och försöka göra det bästa av situationen än att gå ur. Jag har fått uppfattningen att det är så V tänker om om det hela också.

  Ser gärna att vänstern får fler röster än tidigare val, tycker att Jonas Sjöstedt är en väldigt bra ledare, kanske en av de bästa i riksdagen idag, jämte Åkesson som jag också tycker är en bra ledare (men skulle aldrig rösta på hans parti).

   Varför tycker du att han är en bra ledare? Bara ärlig fråga och inte ifrågasättande. 🙂 Jag tycker han reagerar med känslor och säger ogenomtänkta saker ibland (som det här med att lägga ner hela P3 osv..)

    Jag tycker inte att Åkessons politik eller värderingar är bra. Däremot är han en duktig ledare och en bra representant för hans parti. Han talar med stora ord och får nog på så vis med en hel del människor, det tror jag att hans politik och parti vinner på. Även om orden många gånger är baserade på känslor tror jag att det är just det som gör han omtyckt. Jonas Sjöstedt har samma stil men han tillskillnad från Åkesson välgrundade ställningstaganden.

  Jag har tidigare röstat på S, men kommer rösta V nu. Jag känner inte längre att S står för solidaritet och jämlikhet. Assistansen är en av de frågor jag brinner mest för då jag både arbetar som assistent och har anhöriga och vänner som är beroende av assistans. V är det enda partiet som värnar om assistansen och verkligen driver frågan. Deras ideologi och människosyn är det som stämmer bäst överens med min, så valet blir enkelt.

  Hade varit kul och veta vad ni arbetar med ni som röstar. Jag som ska rösta Vänster pluggar och min man är egenföretagare.

   Jag röstar S. Forskar på universitet.

   Röstar SD och är civilingenjör. Min man gör detsamma och han är läkare.

    man, civilingenjör, 45, röstar på FI

     Singel? 😉

      yass

       Själv är jag trettio, också civilingenjör (men doktorerar för tillfället). Röstade dock inte fi i detta val (men i förra), men jag håller mig till vänstra blocket.

        (Och ja, jag går uppenbarligen igång på män som är feminister)

         Du ser att alla FI mäns kommentarer här inne är skrivna av samma person va och alltså spam?

         Haha ja visst gör jag det! Dock läste jag inte hela kommentarsfältet innan jag kommenterade utan skummade friskt😂

         Nej, det är inte samma person som ”spammar” när det är män som skriver att de röstar på Fi. Tvärtom är det många som spammar när ”kvinnor” skriver att de röstar på SD. SD är kända för att lobba framgångsrikt på nätet och eftersom få kvinnor röstar på dem, är deras mål att ge sken av att allt fler kvinnor skulle rösta på invandrar- och kvinnohatarna i SD.

   Röstar V. Jobbar som personlig assistent och driver även ett eget företag i en annan bransch.

   Får ofta frågan om hur jag kan tänka mig att rösta på V som företagare, men min ideologi ändras inte bara för att jag har f-skatt. Det är även myt att V skulle vara ”företagarfientliga” så som många moderater tex påstår. Det har gjorts flera undersökningar bland företagare där de fått läsa olika partiers förslag och politik för företag, utan att veta vilket förslag som kommer från vilket parti, och då rankas oftast V och MPs förslag högst 🙂

    Häromkvällen satt Jonas Sjöstedt i TV och sa att privata företag skulle tas över av staten, för privat företagsamhet inte var bra för samhället. Alla produktionsmedel ska ägas av staten. Kommunist much? Usch.

     Har inte sett det du pratar om så jag kan inte svara på just det, men jag tror att du överdriver det hela en smula. De företag dom inte vill ska vara privata är ju främst företag inom vård, omsorg, och skola. Dom har även tankar om att storföretag ska ägas gemensamt. Ingen har sagt något om att mindre företag inte får vara privata, tvärtom så driver dom flera förslag för att underlätta företagande i glesbygd, för att ge företagare samma sociala skydd och förmåner som anställda, samt ta bort sjuklöneansvar för mindre företag så att dom ska våga anställa.

      Såg samma och tyvärr ingen överdrift. Dessutom så skulle de öka bolagsskatterna så det blir nog svårt att hitta lönsamma företag i Sverige (=svenska företag flyr utomlands)

       Staten är VI, folket och vårt gemensamma ägande. Bättre att VI, folket, äger vissa saker gemensamt än att våra kapitalistiska, vinstkåta och egoistiska arbetsgivare gör det.

    samma här, egen firma och rösta V.

     Egen firma. Auktoriserad revisor 45 år. Röstar på Fi

   Web-designer, KD

   SD, lager

    speditör, 5-barnsfar, 55, röstar på FI

     Okej ”Jerry”

   Röstar Basinkomstpartiet, IT-tekniker inom offentlig sektor, 32 år, kvinna. Sambo/fästman har samma yrke men är några år yngre. Vi har två små barn tillsammans. Han kommer nog rösta V eller S, jag tror han tycker det är slöseri att rösta på ett litet parti :p Hade jag behövt ta något av de kändare partierna hade jag tagit en härlig hybrid av KD, S, M, SD, V och Fi xD

   SD 44 år, kvinna och arbetar hemifrån som översättare

    spam

   Säkerhetschef, kvinna, SD

    spam

   Student, höger, förmodligen liberalerna

  Röstade på SD. Var lite osäker innan jag gjorde det men när rösten var lagd kändes det självklart. Hoppas de får flest röster nu så det blir lite liv i lådan!

   Jag är genuint nyfiken: vad är det för liv du vill ha i luckan? Alltså vad hoppas du händer?

    För det första skulle det vara ett intressant politiskt scenario vi aldrig bevittnat i svensk politik tidigare. Sossarna som dominerat under 1900-talet är ju ett resultat av en folkrörelse som präglade det århundradet. Spännande om SD lyckas bli för 2000-talet vad S var för 1900-talet.

    Och för det andra är det en sorts antropologisk nyfikenhet inför hur msm i Sverige hanterar det scenariot. Kommer vi se liknande tantrum som när Trump vann?

    Jag hoppas att de tänker till allihopa. Tycker det är mest trams just nu. En stor % i Sverige är missnöjda, förhoppningsvis närmar sig de andra partierna SD mer och lyssnar på oss väljare. Då tror jag att nästa val kan se annorlunda ut. Idag finns det bara ett parti att rösta på i vissa frågor

   åhhh vad kul det hade vart med lite liv i lådan och goa razizter i politiken 🙂😊😃

   Jag hoppas verkligen du hade en bättre anledning att rösta på dom än bara att skapa ”liv i lådan”. Är man beredd att offra sin medmänniskors rättigheter bara för att röra om, så borde man fundera på vilken slags människa man är och vill vara ❤️

    Och för det tredje så tycker jag bäst om Jimmie av alla nuvarande partiledare. Efter att ha läst igenom partiprogram och förslag de framfört har jag helt enkelt konstaterat att vi delar åsikter på de punkter som betyder mest för mig.

     Många som gillar Jimmie 🙂 Han som person är lätt att tycka om även om man inte gillar hans åsikter. Hade älskat att ha honom som lärare i skolan eller något sånt, pga hur han talar och hans sätt att vara

   Lätt att önska”lite liv i lådan” när man inte drabbas…

    Du vet ju egentligen ingenting om mig som person annat än hur jag röstar, eller vad du snackar om (but go off I guess!).

     Jag tvivlar starkt på att du är invandrare, kvinna eller tillhör HBTQ gruppen. Tillhör du någon av de grupperna och röstar på SD tycker jag du är naiv.

      Jag hade rätt, du vet ingenting om mig! Schyssta retoriska fulgrepp du slänger dig med. Tror jag är mer påläst än du när det kommer till det mesta här i livet. Det antar jag trots att jag inte vet något annat om dig annat än att du inte kan argumentera for shit.

       har röstat på SD förut vilket gör mig ledsen att tänka på nu . hur kunde jag? vad tänkte jag??
       aldrig mer! röstar FI i år 🙂

        Fantastiskt intressant val det också!

        Tvärtom här, röstade Fi förra valet och nu SD.

         tråkigt att det skulle behöva bli så 😕

         Inte alls! 🙂

      Kvinna och gay här, röstar SD. Har bra anledningar.

       Solidaritet och rättvisa! ✊🏾
       man, gay, 34, AD, röstar på FI

        FIs invandringspolitik är helt värdelös för gaypersoner

    Alla i Sverige drabbas av det som händer i Sverige. Hur tänkte du nu?

  Centerpartiet. Är egentligen moderat (Reinfeldt-moderat 🙂 ), men gillar inte vändningen M gjort i migrationspolitiken. Vill fortfarande rösta på ett borgerligt parti som vill sänka skatter, men som fortfarande står för en human migrationspolitik, därför C.

   Samma här av exakt samma anledning. Röstade moderat både 2006 och 2010 men röstade C både 2014 och i år (förtidsröstade i veckan).

  Jag upplever politikdiskussionerna trevligare nu när det har ett eget öppet spår. Kul! 😊👍

  Jag röstar S, dom har fått slita hårt för att rätta till Alliansens stora lån till skattesänkningar. 140 miljarder i sänkt skatt och dom sålde ut företag för 170 miljarder, och ändå lämnade dom efter sig 60 miljarder i budgetunderskott.
  Och så tycker jag de rödgrönas lista på 100 genomförda reformer är väldigt bra.
  Får dom 4 år till blir det ännu bättre, för trots att Reinfeldt och Alliansen öppnade gränserna har vi klarat ekonomin bra. Löfven lyckades stoppa den okontrollerade invandringen på ett någorlunda sätt.
  Att inte Kristersson kan svara hur han ska göra med SD efter valet visar bara hur feg han är, det hade varit bättre om dom hade låtit Anna Kindberg Bara vara kvar. Hon fick gå trots att hon inte var sämre än honom.

   Håller faktiskt med dig i det du skrev Sara har faktiskt städat upp mycket efter M. Man hinner bara så mycket på 4 år.
   Min enda fråga, har inte Kristersson sagt att han absolut inte tänker samarbeta med SD eller är det jag som minns fel?

    Nej han upprepar bara att han inte ska prata med dom, men att oavsett om dom blir mindre än rödgröna så ska han bilda regering. Och det kan han bara göra med stöd av SD.
    Inte ens politiska kommentatorerna tycker att han svarar på frågan.

     Tycker att han är luddig i så mycket.

  Vad tror ni händer om SD vinner? Och varför är SD mindre bra för oss kvinnor? (Har inlärningssvårigheter och svårt att ta in information så döm mig inte snälla för mina eventuella dumma frågor)

   Sambeskattning, sänkt abortgräns är två saker jag kommer på på rak arm

    Dessa ser jag som kvinna som bra saker dock

     Vad tycker du är bra med sambeskattningen? (Genuin fråga då man sällan hör det från kvinnor)

    Vad anser du vara negativt med sambeskattning?

     Med sambeskattning lönade det sig inte för många familjer att den med lägst lön arbetade. I många fall kvinnan.

     Från Wikipedia:
     I Sverige slopades sambeskattningen av inkomster i en skattereform 1971. Ett av syftena med skattereformen var att underlätta för kvinnor att själva välja om de ville gå ut på arbetsmarknaden. Sambeskattningen innebar att marginalbeskattningen för den som tjänade mindre (i regel kvinnan) blev lika hög som för den i äktenskapet som tjänade mest. Detta minskade incitamentet för lönearbete i stället för obetalt arbete i hemmet.

      ”Ett av syftena med skattereformen var att underlätta för kvinnor att själva välja om de ville gå ut på arbetsmarknaden.”
      Intressant att använder uttrycket ”underlätta för kvinnor att själva välja”, när det i själva verket handlade om att ”tvinga kvinnor att välja” arbetsmarknaden!
      Utmärkt exempel på ”New Speak”…

     Det ledde till att kvinnan var hemma och mannen arbetade.

    Nej. Vilka andra partier är för det? Får de förslagen majoritet i omröstning i riksdagen?

    Vad jag vet (inte sett mycket om detta) ät att de är för frivillig sambeskattning.

    Finns många fler. Slopade pappamånader till exempel. Ni kan tycka det är bra om ni vill men det leder till ökad ojämlikhet. Minskat stöd till kvinnojourer är en annan. Om vi ser till annat så ska man inte få ha två pass. Min dotter med fransk pappa får alltid inte som idag vara svensk och fransk medborgare. Det tycker jag är sorgligt.

     Ni gnäller om att SD vill sänka abortgränsen till 12v. En vecka som dom allra flesta andra Eu-änder stödjer. Och dessutom får du ta abort under särskilda förhållanden även efter enligt SD. Väldigt bra!

     Vad anser ni om att vi bygger moskéer I Sverige? Det är helt sjukt att vi går med på att bygga byggnader där kvinnan är lägre stående än mannen. Där kvinnor förpassas till andra rum eller längst bak. Kvinnor får alltså inte sitta bredvid män och be till Allah?
     WTF!!!???
     Där kvinnor som menstruerar inte ens får komma in I. SJUKT! Hur kan vi gnälla om jämlikhet när vi tillåter sådant?! Moskéer ska totalförbjudas och rivas. Den religionen hör inte hemma här I Sverige!! 🙁

   Anledningen till att de är rasister är inte (enbart) pga migrationspolitiken, den delar den numera med flera andra partier. Men deras ideologi och syn på människors värde skiljer sig. Tex menar de att svenskar har en ”nedärvs” essens som gör att vi är som vi är osv. De är emot ett mångkulturellt samhälle, vilket för mig är heeeelt obegripligt hur man kan vara!?

   Sen vill SD te x sänka abortgränsen, vilket jag förstått att många i detta kommentarsfält inte tycker är så farligt. Men aborträtten är något vi måste vara rädda om! Att börja skära ner på den är farligt. Oerhört få aborter görs efter v 12, te x om fostret är gravt missbildat, mamman är narkoman och inte märkt att hon var gravid, incest osv.. Den möjligheten måste finnas kvar!

    Vid missbildning eller andra synnerliga skäl är det ju upp till vecka 18 efter ansökan hos socialstyrelsen så vad är problemet att vi följer övriga Europa med en gräns vid vecka 12 gör vanlig frivillig abort

     Hör du inte själv hur det låter? Socialstyrelsen ska alltså bestämma över kvinnans kropp om hon får göra abort eller inte.
     Bara för t.ex grannländerna har denna gräns så betyder det inte att den är bra.

      Men så är det ju idag också bara vid en senare gräns? Efter vecka 18 måste socialstyrelsen godkänna.

      Annars hade vi ju kunnat ha fri abort till vecka 40.

     Fast hur ska det gå till när vi får vårt första ultraljud i vecka 20 där man ser stora missbildningar? I Europa har man ultraljud varje gång man går till BM

    Möjligheten kommer att finnas kvar

   Sambeskattning som togs bort på 70-talet
   De vill dra ner på arbetet i våld i nära relationer
   De har röstat ner förslag att det är en nationell rättighet att söka sig till en kvinnojour
   De vi begränsa utomnordiska adoptioner
   Sen ska inte män bestämma över kvinnors kroppar

    Vad de vill och vad de kommer få igenom är två skilda saker. Riksdagen röstar på förslag, så länge inte SD får 51% så kan de inte få igenom vad de vill.

     Med ditt resonemang kan ju lika gärna de som sympatiserar med SD rösta på Fi eftersom Fi ändå inte kan få igenom alla sina förslag utan majoritet.

      Vaddå resonemang? Jag svarade på en kommentar som inte förstod frågan. Ts ställde en väldigt rak och enkel fråga: Vad tror ni händer om SD vinner?

       Sverigedemokraterna vill liksom många av de andra högerpartierna även dra in på den könsuppdelade statistiken. Dvs de vill mörka kvinnors ofta sämre levnadsvillkor som vi idag kan utläsa via just den könsuppdelade statistiken, t.ex kvinnors löner i förhållande till mäns, kvinnors sämre sjukvård, heterokvinnors obetalda arbete i hemmen och så vidare…

     Sossarna hade inte heller över 50% vid senaste valet. Menar du att de heller inte hade någon makt att förändra och få igenom förslag då?

   Partiledaren förnekar klimatförändringar och anser inte att Sverige behöver minska klimatutsläpp (för att andra länder är värre), vilket drabbar kvinnor i längden då det är män handlar o-klimatvänligt. Män kör mer bil än kvinnor. Kvinnor använder kollektivtrafik mer än män. Nu bor jag i Stockholm och är mer påläst på Stockholmspolitik än politik för övriga Sverige, men när partierna presenterat vad de vill göra med kollektivtrafiken så är SD det enda parti som inte vill förbättra kollektivtrafiken (till skillnad från andra partier som presenterar utökade tågavgångar, förlängda tunnelbanelinjer, ”superbussar” osv), SD lägger fram förslag om tunnelbanepoliser och mer kameror i bussar och tåg. Hur ska ett sådant parti kunna tackla den ständigt växande befolkningen (i Stockholm) om man inte är villig att möta de behov som finns i medborgares resvanor?
   Bara ett exempel! 🙂

  Skickligaste partiledaren på båda sidor?

  Själv tycker jag EBT och Björklund respektive Sjöstedt.

  Jag är orolig för kvinnofrågorna när det gäller SD. Att sänka abortgränsen är bara ett steg i att Kontrollera kvinnor. Sambeskattningen med. Tror män är livrädda över att vi får för mkt att säga till om. Läs på forum och notera sambandet mellan män som röstar på SD och män som anser att det är en rättighet att gå till en prostituerad (men benämner det som ho**).samma män tycker också att det är konstigt om en tjej inte vill svälja eller liknande. Mår så dåligt när jag tänker på detta att jag vill dö.

  Alla får rösta på vad de vill men jag vill kunna titta mig själv i spegeln om 10 år och veta att jag inte medverkade till hat eller kvinnoförtryck.

  Är lärare och ska rösta på centern.

   Är det bättre med slöjbärnarna där männen styr om dessa ens ska få lämna hemmet

    Nej absolut inte. Skrev ju att jag skulle rösta på centern?

   Men har du inte koll på hur riksdagen fungerar? Om det där går igenom så betyder det att det är personer (Rätt många personer) i andra partier som röstar igenom det också, alltså kommer det inte hända enbart pga SD

   Nej kvinnoförtryck bidrar du ju inte till eller med c som röstat för 9000 våldtäktsbomber

    Våldtäktsbomber..? 😂

    Men försvinner tillbaks till Flashback eller Samtiden eller var fan ni vidriga små rasistäckel hänger nu för tiden.

   Fast nej, att avskaffa aborträtten vore ett steg att kontrollera kvinnor och de har flera gånger uttryckt att de inte vill förbjuda abort.
   Håller dock med om att våra abortlagar är bra som de är (förmodar att du tycker det).

    För mig är abortfrågan inte viktig alls, så länge kvinnor fortfarande får göra abort är jag glad. Men att sänka några veckor stör mig inte. Det är liksom inte den avgörande frågan för att jag inte skulle rösta på dem. Hade de sagt att de vill ta bort aborträtten helt hade de dock inte fått min röst

     Varför vill SD sänka aborträtten?

      ”Sverigedemokraterna vill värna aborträtten och samtidigt arbeta för att minska antalet sena aborter.”

       Varför skulle det minska antalet sena aborter? Det görs redan få sena aborter (du hittar statistiken på socialstyrelsens hemsida men den stora majoriteten görs innan v12 redan.) och de görs av en anledning. För att minska sena aborter är det mer rimligt att se till att kvinnor som vill göra abort slipper stå i evighetslång kötid så att de kan utföra aborten så snart de har bestämt sig. För ingen vill vänta onödigt länge.

      De har taskig kvinnosyn. Den enda frågan där kvinnan har full makt. Det enda sättet de kan kontrollera kvinnan i den frågan är att minska på hennes rättigheter genom lagändring. De har däremot noll koll på 1. hur extremt få aborter som görs efter v 12 och 2. varför kvinnor gör så sena aborter (ledtråd: det är inte för att det är roligt).

      Men officiellt så är det för att lagen är från 70 talet och då vi bestämde om fri abort sist så hade vi inte samma möjlighet att rädda tidigt födda barn. Däremot är det inte som att vi räddar barn som föds i vecka 18 ändå utan snarare närmare v 20 (då vi ändå idag måste ha tillstånd från socialstyrelsen för abort).

      Ja, det går nog att förstå var jag står i frågan.

       Men sluta prata som om du pratade för alla kvinnor. Du kommer med skäl till det att kunna göra abort även efter vecka 12. Förstår inte varför folk nojar upp sig heller, tror ni att SD får över 51% i valet eller tror ni att andra partier vill sänka den också?

        Jag talar inte för alla kvinnor och jag tror att om du läser om min kommentar lite mer sansat så förstår du också det.

        KD vill definitivt inskränka aborträtten även om de inte säger det öppet. Men om SD och KD får för sig att samarbeta kan vi kyssa alla kvinnors rättigheter hej då…

         Ja, KD och Moderaterna vill, precis som SD, inskränka kvinnors aborträtt. Man ställer sig frågan varför utpräglade mans-partier som M och SD vill lägga sig i och inskränka kvinnors aborträtt? Enligt SD vill de att ”svenska” kvinnor ska föda fler barn (de tror att vi inte behöver invandringen längre då) och det är vad hela deras politik går ut på i övrigt:

         Kvinnor ska tvingas in i heterohemmen igen, kvinnor ska bort från arbetsmarknaden, ägna sina liv åt att föda massa barn och bli beroende av var sin man för sin överlevnad. När kvinnor och barn är tillbaka till 50-talet, enligt SD:s manliga önskan, så ska det inte finnas några kvinnojourer för dem att vända sig till. Sen vet ju alla att abortmotståndarna i världen inte är nöjda förrän både preventivmedel och abort har förbjudits. Bara ett litet smakprov på SDs kvinnofientliga politik.

      Eftersom att sjukvården har utvecklats och det går att rädda foster tidigare vilket inte gick när lagarna instiftades.

    Däremot vill de tillåta att vårdpersonal får lov att vägra att utföra aborter. Och jag vet inte hur det är på era sjukhus men där jag bor har vi inte överdrivet mycket personal som står och väntar på arbetsuppgifter direkt. Vore ju bra om de som finns är beredda att utföra jobbet.

  Förlåt men alla ni som ska rösta på SD, är ni helt jävla dumma i huvet? Vad skulle kunna bli bättre om ett land ska styras av en samling korkade misogyna rasister? SD har ju för faen inte ens kunnat leverera i kommunfullmäktige runt om i landet? Dom är en samling dårar som inte kan få ihop en budget ens!!!
  Om ni är så jävla konservativa får ni väl rösta på M eller KD då, dom har ju i alla fall nån slags kompetens bland sina kandidater. Fattar inte hur ni kan vara så otroligt blåsta att ni vill rösta på ett parti som representerad av så extremt lågbegåvade och hatiska män.

   Svårt att argumentera med någon som inte kan skriva sina åsikter utan att lägga in påhopp, läs hur inläggen här inne är formulerade och håll det trevligt så blir det bättre forum att faktiskt prata politik i

   Om du tror att det går att förolämpa någon till att ändra sig är du synnerligen optimistisk!

  Haha helt plötsligt är kommentarsfältet fullt av medelålders män (varav en hel del av dessa som är gay) som röstar på Fi. I smell bullshit…

   Precis som alla kvinnor som så självklart röstar sd här. Hmm.. kan de komma från en och samma person…?😁 ”sambeskattning ❤”

    För ett år sen var det över 10% av kvinnor med utländsk bakgrund som röstade SD. https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/sd-okar-kraftigt-bland-utrikes-fodda

     Det är faktiskt inte helt konstigt, SD och muslimer har väl gemensamt att de vill inskränka aborträtten och försöka få kvinnor att stanna hemma och ta hand om barn och hushåll. Avståndet är inte långt till HUCKLE!

  What about Djurens Parti då?

   Why did you start your first sentence with English and then slutade med svenska?

  SDs uppdaterade politik för HBT är följande: Sverige ska fortsätta vara ett tolerant och öppet land där alla har samma rättigheter oavsett sexuell läggning eller identitet.

  Varför sprider folk fortfarande lögner och hur de stod i frågan tidigare?

   Därför att den nya formuleringen är ett spel för galleriet, som så mycket annat. De vill så gärna vara rumsrena att de är villiga att ta avstånd från mycket bara för att framstå som just det. När de väl kommer till makten kvittar det vad de sagt, och detsamma gäller nog för alla de stora partierna i Sverige.

    NÄR hade vi senast ETT parti vid makten? Tror du SD får 51%? Jag väljer att tro på vad partiet säger, inte vad du säger

     Även om de inte har över 50% är det uppenbart att deras åsikter påverkar samhällsklimatet och den politik andra partier driver. Förr eller senare kommer ett annat parti falla och börja samarbeta med dem, precis som i Danmark, Norge och Finland, och då är det kört.

    Precis som sossarna då ju. 😀

  Blir så ledsen när jag tänker på hur vårt land splittras. Hur mycket hat som finns på alla sidor. Rasister. Hat mot rasister. Invandrarna är inte anledningen till att det går skit i Sverige. Om landet hade varit starkt från början så hade vi kunnat hjälpa alla dessa människor på flykt. Vi hade tagit emot dem med öppna armar. Att folk tar till hat är bara ett bevis på att det inte stod rätt till från början. Utanförskap. Orättvisa. Missnöjdhet. Obehandlat psykisk ohälsa. Allt detta fanns där från början. Om vi istället tänkte på människor och inte siffror. Inte vad som är mitt och ditt. Har vi redan glömt ISIS och varför alla dessa människor flydde. Jag vet att det kom en våg med andra som inte var ”berättigade” att fly. Men kan vi alla sluta låtsas att vi inte hade gjort exakt samma sak själv? Varför skulle de inte fly till ett av världens bästa länder? För att det är moraliskt fel och det drabbar dem som bor i landet. Svenskarna dör inte, de skadas inte. Men livet blir lite jobbigare. Hade jag fått den möjligheten hade jag tagit den utan att tänka två gånger. Vi kommer längre med förståelse. Med öppenhet och kärlek. Från alla sidor och till alla sidor.

   Vi har tagit emot många, det är inte så att folk säger att vi inte ska ta emot någon alls. Vi som land klarar helt enkelt inte av dess mängder som kommit under kort tid. Vi har tagit emot flyktingar förr och då har det fungerat. Majoriteten av dessa är en del av samhället, har bostad och jobb och kunnat skaffa familj osv. Den möjligheten finns inte idag. Vi tar hit folk som inte får hjälpen de behöver, samtidigt som samhället blir sämre pga kostnader och medföljande kriminalitet, bostadsbrist etc etc etc. Jag är för invandring, men inte som det varit nu. I vissa delar av Sverige är det katastrof. Regeringen måste se till att ha en bättre invandringspolitik och få med svenskarna på den. Funkar inte i längden att tvinga folk till ett sämre liv för att kunna ta in så många som möjligt

  Ett tips är att se filmen ”A Swedish Elephant”.

   Såååå bra och informativ, såg den idag! 👏🏻

  Står i valet och kvalet mellan KD och SD… har inte riktigt bestämt mig.
  Förra vaket röstade jag M.
  Vill ha ut Mp ur regeringen och vill inte att V ska få så många procent.
  Men tror att Ebba får min röst i år!

   Camcam har ju sagt att vi inte får skriva skit om andra partier så istället tipsar jag dig att kolla på En arg blatt.e talars senaste video på sin Facebook eller youtubekanal.

  Moderaterna eller Kristdemokraterna. Har väldigt svårt att välja mellan dem.

   Förstår det. Du väljer ju mellan pest o kolera din högernasse.

  Är det någon mer som får en dålig avsmak av EBT hysteriska debatteknik senaste månaderna? Trodde på riktigt att jag såg på parlamentet när hon inledde sina 90 sekunder med ”jag träffade Majvor 86… Lena 52… Kajsa 6 år…” Att hon sen lovar väljarna en ny regering är bara pinsamt. Om inte tillräckligt många pensionärer faller för hennes EQ hysteriska prat om äldreboenden har dom ingen chans i världen att komma in, oavsett vad SVTs ”neutrala” undersökningar säger (som för övrigt gör allt för att få SD väljare att rösta på vad som helst förutom just SD)

  Jag behöver tips om var jag kan läsa vad partierna vill på region- och kommunnivå. Jag har försökt att googla, men det gav inget resultat.

   https://valkompassen.svt.se

   Här finns valkompasser för alla tre val; riksdag, kommun, landsting

  Jag har en fråga som jag är genuint nyfiken på. Ni som röstar på SD för minskad invandring, gränserna är ju redan i princip stängda. SD skojade själv om att M har stramare invandringspolitik än de själva har. Idag är det bara MP, V och C som fortfarande vill ta emot fler invandrare. Varför röstar man på SD då?

  Jag trodde ärligt att när alla partierna fick typ samma invandringspolitik som SD skulle deras stöd minska men nu verkar det som om det ökar. För mig är det en gåta med tanke på hur kvinnofientligt partiprogram de har. Och en partiledare som öppet säger att skillnaden mellan könen är att ”kvinnor har ett intresse i att bli gravida och skaffa barn”. Nej Jimmy det har inte alla kvinnor, men det är vara vårt kön som kan bli gravida och intresset ligger väl förhoppningsvis lika mycket hos mannen.

   Men så sa han ju inte 😂 ska du föra fram fakta får du ju minnas rätt.

    Fast jo precis så sa han:

    Vad är skillnaden mellan kvinnor och män? ”ja asså vi har ju olika intressen. Kvinnor kan till exempel bli gravida”
    ”Och jag kan ju inte föda barn, för jag är man. Därför är det rimligt att det finns en skillnad ändå mellan män och kvinnor”

    Det här är dock det värsta uttalandet!
    ”och att få göra en kvinna av en man ja kommer förmodligen inte sluta särskilt väl, det är min poäng här”

    Jo vännen så sa ham lyssna i P3-s intervju och få din egen fakta rätt

   Aldrig hört talas om biologiska klockan som sätter fart i 90% av damerna förr eller senare

    Nej det har jag inte. Är 40, har två barn och kände aldrig den biologiska klocka. Trots att jag fick barn vid 37. I min familj var det ett gemensamt beslut mellan mig och min man att skaffa barn, hade jag kunnat hade min man GÄRNA fått bära barnet. Det är inte ett INTRESSEför alla kvinnor att bli gravida men väldigt många män OCH kvinnor vill ha ett barn

  Ska rösta SD i år igen. Kvinna 30, bor i innersta , universitetsutbildning, ej helsvensk.

   Troll. Inte chans att du är den du påstår sig vara. Du vill bara få det att se ut som att unga innerstadskvinnor med invandrarbakgrund stödjer SD. Samma stund som SD:s trollsvans insåg att det här är en av Sveriges största bloggar med ett extremt aktivt kommentarsfält så har ni varit här och härjat.

    Kvinna, 32, invandrare bor i en av Sveriges största städer. Jobbar inom rättsväsendet och kommer rösta på SD. Inte alla är troll.

    Kvinna, 25+, fru och mamma. Marketing Executive och egen bostadsrätt. Har invandrarbakgrund och röstar SD. Inget troll här.

    Jobbigt att leva i förnekelse. Det är det Sverige har gjort i över 8 år samtidigt som SD ökar eftersom ingeeeeen röstar på SD.

    Kvinna, mamma, 30, egenföretagare i Stockholm. Förtidsröstat på SD. 🙂

  Ok, det är någon mupp här som hela tiden tjatar om att SD inte kommer få majoritet i riksdagen och därför spelar det ingen roll vad SD tycker i olika frågor. Så istället för att bemöta deras intellektuella tankevurpa under varje inlägg drar jag det här med förhoppning att någon får lite mer kunskap.

  Saken är den att inget parti har haft över 50% av rösterna sedan 1940 (S, 53%). Men de partier som har högst stöd påverkar politiken trots att de inte har majoritet. Genom sin storlek påverkar de riksdagens och regeringens arbete. SD var långt ifrån störst i valet 2014 men deras politik har i alla fall högsta grad påverkat både samhällsklimatet och politiken i Sverige. Tror ni verkligen NMR skulle vara så pass kaxiga och synliga om det inte samtidigt fanns ett riksdagsparti som har sina rötter i samma bruna sörja? Tror ni verkligen nästan alla riksdagspartier skulle ha drivit de begränsningar av invandringen som genomförts sedan 2015 om inte SD varit i riksdagen med ökande stöd?
  SD fick nästan 13% av rösterna 2014 och har redan påverkat stora delar av svensk politik och samhällsdebatt. Vad tror ni de kan göra med 20%?

  Ursäkta, men var inte så jävla naiva att ni tror att de blir maktlösa bara för att de inte sitter i regeringen…

   TACK!

  Centerpartiet. Har tidigare röstat på MP och M men har tappat lite förtroende för MP och tycker att M kändes mer stabilt under Borg och Reinfeld. Röstar därför för medmänsklighet, fritt val och sänkta skatter genom C.

   Centerpartiet aka islamisternas parti.
   Vet du ens vad centern står för?
   Annie Lööf är nog en av de mest korrupta på höga politiska nivåer. Läskigt

  Jag kommer att lägga lite av en missnöjesröst på V. Vill egentligen rösta på sossarna men tycker helt enkelt att de har gått för mycket åt det högra hållet sista tiden.

  Och den här ”extra familjeveckan”, tycker att barnfamiljer redan får otroligt mycket förmåner. Jag skulle hellre se något parti som gav något trevlig löfte till alla dem som inte skaffar barn.

  Att SD vill införa så att vårdpersonal får neka att göra aborter är ett sätt att göra så att kvinnan skäms över sin sexueliatet. Inte ens på sjukhus får hon ha haft sex. Detta ska leda till att det är kvinnans ansvar att äta hormon piller och männen kan gå runt utan kondom och ligga runt.

  De flesta nämner att de är rädda för SD och rasisterna, vet ni vad jag är rädd för? Vänsterpartiet, de vill ta bort allt privat ägande och alla privata företag. Kan ni tänka er hur ett Sverige utan privatägda företag? Exempel på privatägda företag är Volvo, HM, Ericsson och IKEA, här snackar vi om företag som förser över 100.000 personer med jobb. Vänsterpartiet är alltså så avundsjuka på rika människor som grundat dessa företag att det inte finns något som stoppar dem att ta bort dessa och göra hur många människor som helst arbetslösa, och tänk även på hur mycket dessa företag bidrar med skatt i Sveriges välfärd. Ett Sverige styrt av Vänsterpartiet är ett Sverige med bara utgifter (skyhöga bidrag utan bidragstak) och lite inkomster, då de vill ta bort företagen i Sverige som tjänar pengar. Kolla gärna hur det har gått i länder där partier som vänsterpartiet har styrt landet, de har helt kollapsat. Om man röstar på vänsterpartiet för att de har fin människosyn så kan man lika gärna rösta på SD för att de vill ha mindre flyktingar, man måste se allt annat också och inte bara fokusera på en sak. Vänsterpartiet är ett parti för de som aldrig öppnade historieböcker under sin skolgång.

   Tack! Precis så.

   Vänsterpartiet liksom Fi målar ut sig själva som de ”goda”. Nån har myntat begreppet godhetsknarka och det gör de verkligen. Allt alla andra partier gör är hemskt och fel. Världen går under utan dem. Själva saknar de perspektiv på världen känns det som. Plus att varför känns det som att det ofta är V och Fi som gör det de säger att andra partier gör fel?

    Vi är goda. Det finns såna människor oxå. Har du inte hittat dom så umgås du väl bara med högerfolk?

   Dessutom är dom flesta vänsterpartister emot demokrati och människors fria rätt att tycka och tänka som de vill och rösta på vad dom vill. Vilket är otroligt farligt.

   TACK 🙏🙏

   Kommuismen & marxismen är ju tyvärr ingenting som öppet diskuteras i mainstream media. Undra varför hahahaha. Etablissemanget är ett skämt alltså

    Typiskt efterbliven höger att sitta och vrida på sanningen och verkligheten på detta förljugna sätt. Få det att låta som om IKEA mfl företag ska bli statligt ägda och som om detta då vore en nackdel för folket. STATEN är ingen fiende till folket. Staten är VI och vårt gemensamma ägande som högermupparna istället vill privatisera = våra arbetsgivare/företagarna/kapitalisterna ska äga allt och vi ska inte äga någonting alls gemensamt.
    Pengarna som staten (VI) får in, på våra gemensamt ägda (statligt ägda) bolag, ska istället enligt högermupparna ägas av privata aktörer/kapitalister. Vinsterna kommer alltså inte längre att gå till OSS och vår välfärd, vårt fina samhälle, utan till PRIVATA fickor, oftast till rika män som dessutom blir våra arbetsgivare (!!!!). Ingen förutom dessa, tjänar på högerpolitik.

  Jag kommer rösta på Alternativ för Sverige….. eller inte. Vänster för alltid ❤️⬅️⬅️⬅️

   sd <3

  Är förstagångsväljare, student och kommer rösta KD. Alltid vetat att jag är höger, men det är på senare tid som jag insett att KD är rätt val för mig. Det parti som bryr sig mest om välfärden av alliansen, sjukvården osv. Gillar även förslaget att slopa landstingen, tycker inte det ska avgöras vilken vård man får beroende på vart man bor. Älskar även Ebba Busch Thor! Hatar däremot religion, men har förstått att det endast är värderingarna partiet står för, och inte det religiösa.

  Jag kommer rösta FI eftersom de är för lika lön oavsett kön, för att de har en vettig kriminalpolitik där de vill inrätta fler sociala insatsteam, ha närmre poliser o.s.v. men framförallt satsa på exitprogram och rehabilitering. De har ett historiskt perspektiv och pratar om antisemitismen och homofobin osv. För att de vill prioritera bostäder med rimliga hyror, de vill stärka välfärden, för att de vill göra göra frukt och grönt billigare, för att de vill fördubbla anslagen till MSB och utveckla mer effektiv civil krisberedskap, för att de är för EU då de vill ha mer av utbyte och samverkan kring säkerhetshoten i Europa, för att de vill ha en likvärdig skola i hela landet genom att staten tar över skolan, för att de vill storsatsa på att rusta upp och bygga tågnätet, för att de vill reformera pensionssystemet så ingen är fattigpensionär, för att de vill att vinster från glesbygdens naturresurser ska föras tillbaka till lokalsamhällena, för att de vill bekämpa hedersvåld, för att de vill att tandvården ska ingå i det allmänna högkostnadsskyddet för vård. Ja, bland annat därför. De behöver komma in och jag hoppas de passerar gränsen och kommer med i riksdagen. Därför ska jag rösta på FI för jag tror på att långsiktigt kommer vi alla och även våra barn och barnbarn leva bättre. Jag saknar det Sverige som en gång var världens bästa land att leva i oavsett om du var rik eller fattig och jag tror att FI behövs.

  Jag kommer nog rösta på FI eftersom de är för lika lön oavsett kön, för att de har en vettig kriminalpolitik där de vill inrätta fler sociala insatsteam, ha närmre poliser o.s.v. men framförallt satsa på exitprogram och rehabilitering. De har ett historiskt perspektiv och pratar om antisemitismen och homofobin osv. För att de vill prioritera bostäder med rimliga hyror, de vill stärka välfärden, för att de vill göra göra frukt och grönt billigare, för att de vill fördubbla anslagen till MSB och utveckla mer effektiv civil krisberedskap, för att de är för EU då de vill ha mer av utbyte och samverkan kring säkerhetshoten i Europa, för att de vill ha en likvärdig skola i hela landet genom att staten tar över skolan, för att de vill storsatsa på att rusta upp och bygga tågnätet, för att de vill reformera pensionssystemet så ingen är fattigpensionär, för att de vill att vinster från glesbygdens naturresurser ska föras tillbaka till lokalsamhällena, för att de vill bekämpa hedersvåld, för att de vill att tandvården ska ingå i det allmänna högkostnadsskyddet för vård. Ja, bland annat därför. De behöver komma in och jag hoppas de passerar gränsen och kommer med i riksdagen. Därför ska jag rösta på FI för jag tror på att långsiktigt kommer vi alla och även våra barn och barnbarn leva bättre. Jag saknar det Sverige som en gång var världens bästa land att leva i oavsett om du var rik eller fattig och jag tror att FI behövs.

   Jag skulle aldrig rösta på Fi men vill ändå ge dig cred för att du utvecklar varför du vill rösta på dem – mer än att säga att man vill ha ett jämlikt samhälle.

    Det räcker med att säga att man vill ha ett jämlikt samhälle. Ett jämlikt samhälle skulle utrota många av våra nutida samhällsproblem. Därför röstar jag också på Fi.

     Absolut. Men vill man ha ett jämlikt samhälle är väl knappast Fi det enda alternativet.

      Jo. Fi och möjligen V.

  Mångkultur är absolut inte alltid bra. Religionsfrihet är heller inte bra!

  Vad anser ni om att vi bygger moskéer I Sverige?
  Det är helt sjukt att vi går med på att bygga byggnader där kvinnan är lägre stående än mannen.
  Där kvinnor förpassas till andra rum eller längst bak. Kvinnor får alltså inte sitta bredvid män och be till Allah? (Vad är det för jädra skitgud?!)

  En kvinna som har mens får inte besöka en moské! SJUKT! Stenåldersmentalitet som vi välkomnar I Sverige!
  Hur kan vi gnälla om jämlikhet när vi tillåter sådant?! Moskéer ska totalförbjudas och rivas. Den religionen hör inte hemma här I Sverige!!

   I ung ålder var jag Socialdemokrat. Sedan blev jag Moderat. Senaste åren är jag dock helt inne på SD´s linje. Tycker dock även att KD verkar bra…
   /Kvinna 35år, Stockholm. Höginkomsttagare.

   Problemet för vänstern är att de bara står för jämlikhet när det gäller ”svenskar”. Blundar fullständigt för de sjuka ojämlikheter som föreligger inom t.ex islam. Det är helt sjukt. Man undrar ju vilka som är de verkliga rasisterna egentligen.

    Anonym 13:50- Exakt! Jag förstår inte hur dom inte kan se ojämlikheten inom islam. Vi godkänner och tycker att det är självklart att bygga byggnader där kvinnor är så lågt stående att dom inte ens får sitta bredvid mannen. Hon får inte ens gå in I denna byggnad när hon menstruerar. WTF!!??

     WORD

     Caroline och kompani har missuppfattat grovt. Jämställdhet gäller förstås alla medborgare, även de som utövar islam i Sverige ska anpassa sig till jämställdhet och jämlikhet, förstås. Annars vore det ju ingen jämställdhet och jämlikhet. 🙂

    Intersektionalitetsanalysen och därmed identitetspolitiken har fullkomligt saboterat den svenska vänstern.

     Ja det har gått åt käpprätt rent ut sagt. De vet varken ut eller in längre.

   Håller med om att mångkultur inte är bra, det har aldrig fungerat. Religionsfrihet däremot är viktigt, dock stor skillnad mot att få tro på vad man vill hemma och sen ställa krav ute i samhället och på arbetsplatsen.

  Tror jag kommer rösta Alternativ för Sverige därför att de går emot etablissemanget. När jag lyssnar på Kasselstrand känns det bara sååå rätt.
  Sd har blivit allt får mesiga & rättar sig efter det politiskt korrekta systemet, vilket är väldigt synd.
  Men tkr sverige måste ta avstånd från sitt storhetsvansinne. Vi är inte ett land i världen som andra länder eftersträvar att vara som, vi är ett skräckexempel där tex. massinvandringen är påväg att kollapsa välfärdssystemen. Vår egen regering vägrar lagföra invandrare då det anses ”rasistiskt”. Alltså det pågår så mycket vansinne i den politiska eliten.
  Det är skrämmande.
  & alla argument emot detta från folk som röstar för en vänsterregering är att man är nazist. Herregud.

  Sverige har i princip alltid styrts av vänsterpolitik för det är så vi har röstat. Det har gjort vårt land till ett av de bästa att leva i (förutom för kvinnor och barn i många avseenden och främst ur historisk aspekt) och med en perfekt mix av statligt ägande och privat ägande. Jag anser att jämlikhet och jämställdhet är en förutsättning för att demokrati ska råda. Det finns ingen demokrati i ett land om man, som även Sveriges makthavare genom tiderna har gjort, utesluter 50% av befolkningen, dvs kvinnorna. Till kvinnorna hör även barnen, dvs en majoritet av befolkningen i världen.

  Jag anser att vi gemensamt ska äga (=staten ska äga) tillgångar som tex skog och mark, vatten, elledningar, telefonledningar, gruvor, skolor, sjukvård och liknande som måste kontrolleras av OSS gemensamt, för att inte kreti och pleti företagare/arbetsgivare/kapitalister ska utnyttja, exploatera, tjäna fantasisummor på detsamma. När vi lämnar över vår kontroll (den statliga kontrollen och vårt gemensamma ägande) såsom högern vill göra, över till exempel skolor, vård och annat som vi gemensamt tidigare äger/har ägt, går saker och ting alltid överstyr som vi har sett inom tex vården. Enskilda personer (oftast män) och ofta utländska bolag tar över våra tillgångar, tjänar storkovan och vi medborgare får betala högre pris för sämre tjänster/varor/vård/utbildning. Ingen reglerar detta om inte staten finns.

  Samma med bostadspolitiken som utgår ifrån att vi alla ska leva ihop två och två av motsatt kön. Det är inte lätt för en ensamboende (särskilt kvinnor och kvinnor med barn) att köpa en hyfsad bostad idag, då bankerna är mycket restriktiva med att bevilja lån för de som vill bo ensamma. Det byggs även för lite hyresrätter i landet vilket försvårar för de som vill bo själva.

  Av dessa och många andra anledningar har jag alltid röstat vänster och de senaste åren har jag röstat på Feministiskt Initiativ.

   Nämn gärna ett land som blivit framgångsrikt av att förstatliga alla företag med mera. Detta låter bra i praktiken men det är ganska uppenbart att det inte funkar. Ett land fungerar inte om staten har all makt över sina invånare, förstår ni vad som kan hända då? Hur ska vi se till att det för alltid är en ”god” människa som styr landet? Tänk dig tanken om det kommer en person som Jimmy Åkesson som ska styra landet om några år med ett vänstertänk, han kan då i princip göra vad han vill med landet och befolkningen har då inget att säga till om för ingen äger någonting. Vi måste lära oss av historien, kolla på vad som har hänt med länder som har förstatligat allt ägande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *