Mogis lägenhet till salu för nästan 6 000 000 kr

Bilderna kommer från http://www.brspec.se/

Sitter du på mer pengar än du vet vad du ska göra av med och gärna bor riktigt smått – look no further!
Nu är Mogis renoveringsprojekt tillsammans med Mon Amour till salu och hela 5 750 000 kr är utgångspriset. Om som om det inte räckte med att den redan är minimal, hon har tryckt in ett dry cleaningskåp i garderoben också, som om det inte fanns något behov för ytterligare förvaring.
Men lägenheten ser fin ut på bilderna, fin och väldigt inbjudande men det är förmodligen för att ingen bott i lägenheten. Den känns en smula opraktisk att bo i, minst sagt…
Titta på bilderna – nog för att alla lägenheter i Stockholm är stylade till tusen – men det finns liksom INGA saker i lägenheten. Ingenting som en vanlig människa skulle behöva om man bodde där på riktigt. Och för två personer? Två personer utan saker då kanske…
Inte ens en balkong att fly ut på när man går varandra på nerverna finns det. 🙂

Men visst…lägger man nästan 6 000 000 kr på en lägenhet så har man kanske inte råd med några saker? Det skulle inte jag ha och ja,  jag tycker det är kvadratmeterpris som är svårt att försvara.

Skulle ni lägga 6 000 000 kr på en lägenhet på 43 kvadrat? 

Tack för tips!

167 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Klart det inte finns några personliga grejer i lägenheten när den ska fotas. Det är liksom A och O för att spekulanter ska kunna se sig själva bo där utan att bli ”störda” av andras saker.

   Eller hur. Står ju dessutom både böcker i vardagsrum och saker i skafferiet.

    Mogi har enligt egen utsago varit där för att ”styla” skafferiet. Jag tror inte de bott där för renoveringen blev precis klar.

   Ja. När jag sålde rekommenderade mäklaren att jag skulle gömma undan typ allt utom enstaka prylar som gör sig bra på bild (designprylar).

   Det ska ju inte vara massa saker framme vid fotografering el visning utan avskalat. Det kan ju ingen ha missat vid det här laget.

  Hade inte klarat av att bo på 40 kvm (och har inte 6 miljoner under madrassen), men lägenheten i sig tycker jag är väldigt fin! Tänk den stilen, 100 kvm, fem miljoner billigare och ett läge i Hässleholm. Min smak! 😉

   Kan man någonstans få så stor lägenhet på 100 kvm för 1 million? 😄

    Knappast

     Klart man kan! Man kan få ännu billigare. Men då får man kolla andra delar av landet än storstäderna.

    Asså. Mitt barndomshem på 180kvm, med två st källare, med ”gäststuga” på 150 kvm, en lada, två garage, ett slakteri, hundgård, 4 hektar mark, egen brunn och bergsvärme, i slutet av en väg såldes för 750 000 i Norrlands inland. 1 milj räcker långt på många ställen. En släkting köpte ett radhus för 10 000 utanför Gävle och en bekant sålde sin bostadsrätt för 20 000 och gick då med vinst utanför Borlänge.

    Ja det kan man. Det är ju bara göra en sökning via Hemnet på min/max 100kvm och ett maxpris.

    I Fagersta kommun kan du tydligen få 333 kvadratmeter för en miljon

   HÄSSLEHOLM?! Är du galen

   40kvm tycker jag kan fungera om man är 1 eller 2 st, men deras planlösning var ju förfärlig. Allllldeles för litet sovrum och för mkt garderob. Sen är priserna totalt ABSURDA i Stockholm. Skulle aldrig i hela livet få för mig att flytta dit med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut.

  Nej för 6 miljoner kan man få en stor fin villa.. men väldigt fin lägenhet, fint renoverad dock lite liten.

   Alla vill inte bo i villa. En del trivs bäst i stan och det här är väl ändå en liten lägenhet för högst 1-2 personer? Lever man ensam kanske man inte vill bo i hus. I övrigt håller jag med om att man kan få mycket annat (än 43 kvm) för 6 miljoner.

    Sjuka priser!

     Helt galet överpris för den där lägenheten! Är på riktigt förvånad. Den kan aldrig bli såld för det priset. Några gator bort finns Sveriges dyraste adress, och där såldes nyligen en helt nyrenoverad lägenhet om 50 kvm, byggd 1890, för 5 miljoner. Alla originaldetaljer, massor av förvaring och lägre månadsavgift. Andra lägenheter i samma område, men på billigare gator, är också mycket mer prisvärda än denna. Var mäklaren full eller?

      Snarare Mogi som lever i en drömvärld…ska bli intressant att följa hur det här slutar…

       Ja, du har nog rätt. Men när jag har sålt mina bostadsrätter har mäklarna alltid varit väldigt tydliga med vad som är rimligt. Samtliga har dessutom varit väldigt taktiska och försökt hitta den perfekta prisnivån för att locka rätt spekulanter. I det här fallet tänker jag att spekulanter enbart blir avskräckta? Inte en 5 miljoner är rimligt för den lägenheten, och att säljaren skulle gå ner 750 000 kr från utgångspris är inte så troligt.

       Tror säkert det är Mogi själv som har bestämt utgångspriset, absolut inte mäklaren :)))

        Fast mäklaren föreslår ju vad som är realistiskt beroende på lägenhetens skick, läget, marknadsläget etc. Har svårt att tro att en mäklare skulle låta sin säljare gå så här bananas med att sätta ett eget pris? Mäklarens rykte och renommé står ju på spel, så i sådana fall borde ju hen bara tacka nej till uppdraget. Det här är ju bara pinsamt.

   Och? Även om man kan få en fin villa för samma pris hade jag valt en fin lägenhet. Vill inte bo i villa.

  varför känns det som att det är mogi själv som skrivit annonsen?

  Jag tycker är 4 miljoner är maxpris för den lägenheten. Blir riktigt förvånad om nån är villig att betala det begärda priset.

   Håller med! Absolut inte i närheten av 100 000/kvm. Då köper man hellre på en bättre gata. Jag är uppriktigt sagt förvånad över prissättningen. Inte ens när efterfrågan var mycket större än i dagsläget hade den där lägenheten gått för den här drömsumman.

  Schysst lägenhet för en person. Lite dyrt, men tycker att allt i stockholm är dyrt så kan va det också.

   Alltså… Jag fattar inte varför folk vill bo svindyrt och pyttelitet i Stockholm när det finns större och billigare boenden i Mälardalen.

    Det finns folk med annan ekonomi än dig och som faktiskt inte vill bo i Mälardalen. Jag vill definitivt inte bo i Mälardalen tex. Olika referenser du vet.

     *preferenser

      Ah, jag slant med bokstaven ”p”. Hoppas du förstod vad jag menade!

     Åh, jag har råd att bo i Stockholm, om jag skulle vilja. Men, olika preferenser, du vet 😉

     Btw, ”Mälardalen är det relativt tätt befolkade området runt Mälaren, det vill säga sydvästra Uppland, sydöstra Västmanland och norra Södermanland. I regel inkluderas Storstockholm i begreppet.”

      Vad är poängen med din kommentar? Att Storstockholm också räknas in? Och?

    Åh, jag älskar att bo här i Stockholm! 🙂 Det är en vacker och levande stad och för mig som historia-intresserad känns det extra spännande att promenera förbi gamla fina hus och utforska gamla gränder. Det finns massvis av goda restauranger, massor av kulturchef sport att ta del av, roliga events, spännande saker att prova på, roliga butiker, många forskare/författare kommer hit och håller föredrag osv. Det händer mycket, helt enkelt! Det är bra kommuninationer (dvs tunnelbana osv) i själva staden men också bra om man vill åka någonstans. Jag trivs så bra här 🙂 För mig är det värt att bo litet för att kunna ta del av allt som Stockholm erbjuder. Förut bodde jag i en medelstor svensk stad i en dyr hyreslägenhet och den drog nästan lika mycket pengar som vår bostadsrätt (hyra+ränta+amorteringar) gör idag 🙂 Nu tjänar jag mer också, gick upp massor i lön genom att flytta hit!

    Jag växte upp i en småstad, där fanns det 2 restauranger, 1 klädbutik, 2 busslinjer som gick 4 ggr/dag, 2 skolor, ingen bio, man var tvungen att ha bil för att ta sig någonstans och det hände aldrig någonting kul. Så skulle jag aldrig vilja bo igen, även om det var jättebilligt och jag bodde i en stor villa.
    Jag trivs så bra i min 60kvmlägenhet i Stockholm och med allt som den här staden har att erbjuda 🙂

  Tycker det ser ut att vara en jättefin liten lägenhet, även om jag kan hålla med om att den känns överprisad med sina ca 140 000 kr/kvm. Smakfullt renoverad med fin inredning. Är däremot kräkless på att se dessa förbannade (olästa) soffbordsböcker från Chanel, Dior, Vouge osv. Det är en sak att se dem ligga i travar hemma hos stora namn inom modeindustrin eller liknande men så här känns de bara löjligt felplacerade.

  Så sjukt! Flyttade från Stockholm till Norrköping o bor i en lika stor lägenhet som den till salu i inlägget o den kostade typ 1miljon. Den ligger mitt i stan här (heh inte samma grej som i Stockholm Ofc) men kvadratmedetpriset på min lägenhet var då 23 256kr medan mogis är 132 558kr!!! Det är så himla himla sjukt haha

   Och jag bor 15/20 min med bil från Stockholm C, 30 min med pendel och betalade 1,1 miljon för vår lägenhet som är dubbelt så stor. 🙈😂 Men men, innerstan är ändå innerstan.

    Vilken sthlm förort hittade du en så billig 80kvm lgh?

     Kungsängen kanske?

     Det undrar jag också…

     Sen är det ju såklart skillnad på en lägenhet som är nyrenoverad och en som inte är det. Bor också 15-20min utanför stan med bil men har pungat ut 3,2 för en 68a. Relativt nyrenoverad också, men ingen marmor i badrummet 😂

     Tippar på att M. har köpt sin lägenhet för ett x antal år sen.

      Om M köpt den för flera år sen så är det ju jäkligt dumt att jämföra med en som säljs nu 😂

       Något.. Mina morföräldrar har bott i en femrummare på Narvavägen sen 50-talet och sålde nu lägenheten för att istället bosätta sig i en villa i utkanten av Uddevalla. De gjorde en storvinst kan jag säga!

     Bor 35 min utanför Stockholm(med bil). Betalade 1,7 miljoner för en trea på 83 kvm. Balkong på 30 kvm. Byggd 2009.

      Stockholm menar jag alltså innerstan, Essingeleden 😀

      Är du samma M som kommenterade först om din lgh för 1,1? För i så fall har priset sjunkit och avståndet ökat….

       Nej inte samma person 🙂

   Ja, det är sjuka priser.. Jag bor i en 1,5 på 37 kvm som köptes från 3 miljoner i Vasastan. Förstår själv hur absurt det är. Men man väljer ju själv vad man vill lägga sina pengar på 🙂

    Jag tycker faktiskt att det är helt okej pris med tanke på att det är Vasastan. Orkar inte lyssna på folk som kommer gaggandes och ba ”Va! För 3 millar kan du…”. Liksom, och? Man är inte dum för det, man är ju oftast extremt insatt och medveten om att man betalar för ett visst läge, osv. Man har olika prioriteringar och tack för det, säger jag bara.

    Jag kommer aldrig att bosätta mig på landet. Är uppvuxen på landet och tågpendlat större delen av mitt liv och är trött på det och bil är jag inte intresserad av att skaffa. Det finns en anledning till att det ofta är billigare ju längre ut man kommer och det är p.g.a. dålig kommunikation. Det är inte kul att sitta och huttra på vintern medan man väntar på en buss som är försenad. Så det där att bo centralt är en grej för mig, som jag är beredd att betala mycket för 🙂

     133k för det läget och den lägenheten är ett kraftigt överpris, det vet alla som är insatta i Sthlms bostadspriser. Men visst, kudos till Mogi om hon lyckas hitta någon dum någa att betala full ask…

  Fast vadå ingen bott i lägenheten? Nu ljuger du! Varför ljuger du?! De har ju bott i lägenheten Mogi och hennes pojkvän ju, så ”opraktisk att bo i” nja det funkar ju säkert bra om man inte känner att man måste bo stort och ha balkong. Läget är nog attraktivt för många. Sen så plockar man ju undan vissa saker inför visning och fotografering, det ska se cleant ut då, så det är ju inte fel. Mycket fint iaf.

   Fast nej, de har ju renoverat sen de köpte den.

   De har inte alls bott där, inte ens en sekund.

  Jag bor i samma förening och kvm priset har varit ca 100 000/kvm. Vi som bor på 60 kvm är glada om vi får 6 mkr när vi snart ska sälja. Hon lever i en fantasivärld

   Keep us posted!

  Tycker den var jättefin, och är inte förvånad över stylingen heller. Det är ju nummer ett när du gör i ordning för fotografering och visning att allt som är personligt och inte neutralt ska bort

  Hade dock inte betalat 6 Mill för en lägenhet utan balkong. Tycker den känns väldigt överprisad med det kvm priset

  Förlåt för OT
  Är hemma och är sjuk. Skulle vilja kolla på någon serie. Mina favoritserier är dark, The OA och kollade nyligen The rain som var rätt bra. Någon som har tips på en liknande serie (dvs mystisk och lite halv knäpp)? 😁

   The X

    The X-Files! 👽

   Goosebumps!
   Gick på Fox Kids när jag var typ nio. Såg den på Netflix nyss och den är ju skitläskig, fattar inte hur den kunde vara barntillåten haha. Allt var bättre förr, barn skulle härdas inte plastas in ❤️

    Åh älskade Goosebumps böckerna när jag var barn❤️ Kul att de finns på netflix nu!

   Har du sett Stranger things?
   Kan även rekommendera Fringe som borde kunna uppfylla dina önskemål.

    Stranger things har jag sett 😍
    Tack för era tips, ska kolla upp dom 🙂

   Dr Who!!!

    Åh kollar på det, men inte sett senatse två säsongerna 😍

   Lucifer! Säsong ett var ganska bra, men säsong två och tre var fantastiska!

   Black mirror och Ozark 🙂

   The OA på Netflix

   På Netflix kan jag rekommendera Queen of the south,The Paradise och Good girls.
   Den första handlar om knarkkrigen i USA och Mexico men här är det en kvinna som krigar sig upp till att bli knarkdrottning.
   The paradise är en kostymfilm om ett brittiskt varuhus, härlig och lagom daramtisk.
   Good girls är en amerikansk komedi, tre mammor i desperat behov av pengar börjar begå brott och tjäna storkovan. Underhållande men tyvärr bara en säsong.

   På HBO rekommenderar jag Big little lies, The Handmaids Tale och Pose.

   Krya på dig 🙂

   The ozark och Orphan Black ❤️❤️❤️❤️ Orphan black är amaaaazing

  Jag fick reda på att jag var gravid i torsdags och har sen dess haft panik. Jag och min sambo är inte redo eller i närheten av att skaffa barn nu. Jag vill göra en abort och min sambo stöttar mig såklart hur jag än väljer att göra. Min sambo ringde 1177 på torsdagskvällen för jag hade panik. Sköterskan sa att jag skulle ringa till abortmottagningen dagen efter alltså igår. Men de hade inte öppet förrens måndag vid lunch för att ens kunna boka en tid. Har väl egentligen inga problem med själva aborten men får panik av att veta att det är något där inne. Har inte kunnat äta eller sova sen i torsdags.. vad ska jag göra? Får total panik. Jag klarar inte detta mer alltså.

   Grow the fuck up and consoder yourself lucky to be able to get pregnant.

    Sjukt onödig kommentar. Bara lägg ner din patetiska lilla skit.

    Det är snarare en förbannelse, att behöva bli gravid. Graviditeter är bara att beklaga.

    Kram till Apansson, hitta någon distraktion tills ni kan få boka tid etc.

    Fyfan tju. På vilket sätt tror du att den typen av kommentar hjälper en människa som går igenom något den upplever jobbigt? Skaffa lite förståelse för andra människor istället.

    Fy vilken otrevlig ton, hon är uppenbarligen skärrad och behöver stöd istället för att bli förringad! Kan tänka mig att det känns jobbigt för dig, har du någon annan än din sambo som du kan vända dig till? Tänkte så du kan få lite stöd och nån trygg person att prata med/umgås. Sen vore det nog bra om du kunde avleda dig själv och inte tänka på hur långt bort måndag är. Fokusera istället på något annat och priotera dig själv. Gör sånt du gillar och försökt äta något. Hellre lite och ofta eller något flytande om det känns lättare. Hoppas det blir bättre <3

     Jaa jag har flera vänner och allt, men jag kommer inte upp ur sängen. Helt sjukt. Min sambo är så stöttande och han vet snart inte heller vad han ska ta vägen. Vill bara somna och vakna på måndag. Tack för din kommentar. För övrigt använde vi kondom men jag tyckte de va lite väl kladdigt efter, så nästa dag körde min sambo när närmsta apotek öppnade och köpte ett dagen efter piller, ändå sitter jag här. Och så finns de dom som kämpar flera år. Känns orättvist. Klart jag vill ha barn men inte nu. Att skaffa barn nu vore varken rätttvist mot oss eller mot barnet.

    Varför ska man vara lycklig om man inte vill ha några barn? Självklart är det sjukt att det finns dem som har jättelätt att bli gravida och inte vill ha barn, när det finns dem som får kämpa i ÅR , om de ens kan få barn alls. Men det är ju så livet funkar. Allt är inte så jävla självklart och enkelt.

    Är sjukt tacksam att jag tydligen kan få barn. Men din kommentar är så förbannat jävla onödig. Känns som du borde grow the fuck up.

   Fick också panik när jag blev gravid för tio år sedan. Hade förmodligen fått lika panik nu om det hade hänt. Men du. Det är snart över. Själv hade jag inga psykiska eller fysiska problem under eller efter aborten. Det gick lätt och smärtfritt, personalen som hjälpte mig var superomtänksamma och jag har inte tänkt en sekund på det sen dess (förrutom när abort kommer på tal förstås).

    Tårarna bara rinner hela tiden, känner mig helt lost i detta. Vet ju inte heller hur länge jag måste vänt på en tid för att få komma in. Vet bara inte hur jag ska kunna skjuta bort tanken för en sekund att det är något där inne. Ååh

     Ingen panik, detta något är ännu ingenting, och kommer vara så ett bra tag framöver. Lycka till!

      Raderad av Cam.

     Det är ok att vara ledsen, det äe ok att må dåligt, att inte vilja föra någonting, kunna göra någonting. Jag sjukskrev mig från jobbet till aborten var över. ❤️

     Har varit i samma situation- tog en rejäl wishkey ( dricker aldrig annars) men det hjälpte- bor du i storstad går det snabbt att få tid.

     jag förstår dig, när jag fick missfall som inte kom ut så var den där känslan så stark, att det var något där som inte skulle vara där. fast tvärtom för jag ville ju att det skulle leva, direkt när jag fick veta att det inte gjorde det så hade jag jättesvårt att inte tänka på att det fanns i mig. försök att tänka att det bara är en känsla, att den inte spelar någon roll egentligen och att det kommer att lösa sig. du vet vilket beslut du tagit, det är en kort tid även om den känns lång. låt tårarna rinna om de behöver. det är råddigt med hormonerna så kämpa på, tiden kommer gå och det kommer att ordna sig.

     Jag tycker att du & din sambo är väldigt mogna som tar ett gemensamt beslut att ni inte helt enkelt inte är redo som era liv ser ut nu.
     Att ha barn är enormt krävande & påfrestade. Såklart väldigt givande & fantastiskt också, men man ska känna sig redo för det stora ansvaret att forma en liten ny människa med (förhoppningsvis) sunda värderingar & en fin personlighet.

     Lycka till med din abort! ❤️
     Det kommer säkert att gå jättebra ska du se.
     Låt ingen annan säga åt dig vad du ska göra med din kropp, för det är helt upp till dig.
     Stor kram!

   Har varit i exakt samma situation. Trodde jag kunde få tid direkt men var tvungen att vänta flera dagar, som kändes som en evighet där och då. Det var väldigt jobbigt, men jag tillät mig själv att må dåligt, sjukanmälde mig och låg hemma och sörjde. Även om man inte vill ha barn är en abort någonting extremt jobbigt att gå igenom. Livet är tyvärr inte alltid på topp, så det är bara att tänka på det ur ett större perspektiv: snart är det över.

    Varit i samma sits för några år sen. Försök räkna ut vilken vecka du är, tidigaste veckan att göra abort i är v 6 OM den där lilla blåsan kommer fram på ultraljudet. Annars kmr du få vänta en vecka för att ta nytt UL och se om du får fram blåsan. Kanske lättare att hantera om du vet hur vägen ser ut framåt.

   Jag förstår dig! Jag vill absolut inte ha barn just nu. Äcklas av tanken av att ha något i min kropp. Får lite alien-tankat när jag tänker mig ha något i min kropp.

   Men vet du vad? Abort är helt okej – oavsett vad folk säger – och jag tycker du att ska sjukanmäla dig om det känns bättre. Panika inte! Snart är det över.

    Raderad av Cam.

     Du håller din käft, Tora. Det är först och främst absolut inte din ensak, vill du inte göra abort så fine, men du ger fan i att pracka på en annan kvinna din syn på det, samt få henne att må sämre än vad hon redan gör. Det är hennes kropp.

     För det andra så är den där cellklumpen i hennes stadie inte en person. Det är en cellklump som just nu inte hade haft en chans att överleva utanför hennes livmoder. Det är inte livsdugligt. Fostret ses rent juridiskt som ett barn vid v 21, nästan v 22.

     Jag upprepar mig: Du är inte välkommen här om du ska skamma någon som ska göra abort och är i ett uppskärrat stadie.

     Jag får ont i magen av dig

     Men bara håll käften !! Barn är fantastiskt underbart men också väldigt krävande och jobbigt. Är man inte redo att hela ens värld förändras så är det ju sjystast mot barnet att ta bort det.
     Å sen att det är ett liv, jo, kan hålla med att det lever, men knappat känslor och tankar i vecka 6!

  Överdrivet att skriva i annonsen att det är vy över takåsarna… är ju inte det som syns på bild. Är husfasader.

  Där jag bor på landet kostar en fin stor villa under en mille.
  Vilken kontrast 🙂.

   Ja men hade samma villa legat på ett annat ställe hade den kostat betydligt mer. Läget är såklart jätteviktigt. Men vill man bo på landet så är det ju perfekt, då kan man verkligen fynda 🙂

    Var ju precis det hen menade…

   Var bor du?

  Gud så övervärderad lägenhet. Måste vara ett skämt. Ingen balkong ens?😑

  Den är väl knappast minimal i Stockholms innerstads mått mätt, ganska standard för en två snarare. Däremot helt sjukt utgångspris, så högt kvadratmeterpris är det ju typ bara ettor som har (efter budgivning!). Annars tycker jag den var fin, men hade aldrig betalat så mycket för den, inte ens om jag hade obegränsat med pengar.

  Inte för nån som lagar mat iaf. En liten kyl/frys under bänkskivan, blir ju fullt efter ett besök på Ica. Förstår inte hur man kan prioritera att sätta in vinkyl då?

   Jag bor i en minimal etta (hyreslägenhet på 19-20 kvm) och har en liten kyl med frysckfack. Guuuud att jag hatar att ha så liten kyl/frys!

    Hear hear! Jag och min sambo studerar på annan ort (än hemorten då) och bodde tidigare på 27 kvm nyproddad studentlägenhet, öppet kök med full spis och helt ok bänkyta. MEN halvkyl med frysfack. Helt värdelöst för två. Nu har vi flyttat till en tvåa 44 kvm för samma hyra, köket har dock noll bänkyta och två jävla plattor och halv ugn. MEN riktig kyl/frys kombo. Gud vad jag hatar detta kök Snart klara dock!

   Mer köket för den som vill dricka vin och äta charkbricka. Mer matlagning än en smoothie eller instagramig brunch lär det bli svårt att laga 😅

    Var ju vinkyl tom!

  Haha sängen som står för halva dörren in till sovrummet! Lite småtrångt.

   Man får ju klättra över sängen för att nå golvyta, eller kliva på överkastet som väller ut genom dörren. Men ja, gött att det finns vinkyl och kemtvätt i lyan i alla fall!

  Absolut en fin lägenhet, men skulle aldrig betala så mycket för en lägenhet överhuvudtaget, men skulle aldrig ens kunna göra det heller så är svårt att tänka sig in i det, men kan nog säga att jag aldrig skulle köpa en lägenhet utan balkong oavsett pris

  Nån som vet hur mycket hon köpte lägenheten för? Och hur mycket pengar hon lagt på renovering? Hur mycket tjänar hon på den här lägenheten om hon får den såld?

   Ja den köpte sjön för 4 700 000 den 16 december 2016. En annan såldes nyligen för endast 4 230 000 i samma trapphus med 41 kvm. För den nyfikna gå in på Booli.com skriv in adressen så ser ni allt. 😉👍

    *Den lägenheten. Autocorect på mobilen ställer till det.

    Förtydligar Kika unde slutpriser.

   Kan vara denna. https://www.booli.se/adress/429656
   Köpt för 4,7 miljoner dec 2016.
   Vinst på ca 1 miljon om hon får den såld för utgångspriset.

    Nej, absolut inte. Hon har haft den i två år och dessutom renoverat. Så inte ens i närheten av en miljon skulle jag säga.

  Vet inte varför jag tycker det men det var coolt med det där dimmade fönstret från köket till sovrummet… 😊

  Man tar ju bort en massa personliga saker när man ska fota bilder på lägenheten, precis som man gör på visningar. Hur kan du ha missat det 🤔

   Poängen var väl främst att det blir svårt/trångt med förvaring i den särskilt om två ska bo där. Kanske man kan få in skåp på väggen ovanför sängen och någon förvaringsmöbel till vänster om ytterdörren. Skafferiet lär väl bli garderob för den som flyttar in.

    Ja men det funkar nog 🙂 vet folk som bor mycket mindre och det är inga problem.

     Och jag vet folk (inkl. mig själv) som bor mycket mindre och det är ett problem redan i den lilla lägenheten när det inte finns tillräckligt med förvaringsutrymme.

      Beror ju helt och hållet på hur mycket saker man samlat på sig.

  Hur går det med Bellas m hennes försäljning?

   Ny visning på måndag halvsex, välkommen 😉

  Hade och legat bättre till på Östermalm hade jag Max betalat 1.5 för den och låtit mina barn ha den om de väljer att plugga eller starta sitt liv i Sthlm. Annars är den väldigt obebolig, ingen hall – vem vill dra in smutsen rätt i köket? Krypinnet till sovrum där en Hobbit skulle kunna bo… så mitt svar är nej. Inte nästan miljoner för det där.

   1,5 miljon för ett bättre läge på Östermalm? Snacka om fantasisumma 🤔

   För 1,5 kan du inte ens köpa en skokartong på Östermalm.

    En garageplats kan man köpa! 🙂

   Du kan tänka dig att betala max 1,5 mkr för en lgh på Östermalm? Jag antar att du menade 15 mkr, att kommatecknet inte skulle med. Om inte – vilken planet kommer du ifrån?

  Linn ahlborg hyr en lägenhet i Vasastan för 21000kr i månaden. Sjuka priser!

   Varför köper man inte ost, vad då slänga pengar i sjön! 🐽

    Förstår att det blev autokorrekt, men lite kul varför man inte köper OST 😂

    Pga att man inte har kapitalet såklart. Också svårt att skaffa sig kapitalet om man måste bo på andrahandsmarknaden och betala 20 000 i hyra.

     Det är mångas dilemma att de hamnat i en ond cirkel med hög andrahandshyra som gör att det inte går att spara till eget boende.
     Återstår bara att försöka kvalificera sig för en hyresrätt men risken är då att det blir i en del av staden där man helst inte vill bo. För hyresrätter finns ofta inkomstkrav som det kan vara svårt att matcha om man är ny på arbetsmarknaden och vill/måste hyra något med hög hyra i nyproduktionen.

    Köpa ost för 21000 kr i månaden. Ja jävlar 😂

    Bra jäkla fråga, varför inte köpa ost istället. Haha, gjorde min kväll!!

  haha ok lycka till att hitta en tvåa på östermalm, som dessutom ligger bättre till, för 1,5 mil!

   Och därför köper jag ingen för dom pengarna. Enkelt. Det är ingen mänsklig rättighet att bo I Stockholms innerstad. Och Sverige är mycket mer än Östermalm. Inte ens om jag hade orimliga summor pengar skulle jag lägga 6 millar på dom fjuttiga kvm.

   Kommatecknet skulle kanske inte med?

  Minimal kyl (med frysfack?)! Hur kan man bo så?! Även om man bor ensam vill man ju kunna veckohandla för att spara på kostnaden. Och laga storkok/frysa in mat.. Varför slösa plats på en vinkyl som få personer nyttjar?!

   Har man en sån liten kyl måste man ju ha en vinkyl, hur ska du annars få plats att kyla vinet? 🙂

   Tror inte Mogi bryr sig så mycket om veckohandlingar, storpack, rabattkuponger och matlådor…

   Typiskt när folk ska renovera att de utgår från sig själva/det de tror är lyxigt och drar folk när det egentligen gör motsatsen. Man vill inte ha en studentkyl i en bostadsrättlgh på 43 kvm.

  Inte alls orimligt pris för denna storlek på östermalm, men för den där lägenheten i det läget är det ett önsketänk. Hade lägenheten legat under Karlavägen hade den varit mer attraktiv, nu är den nästan på Gärdet-sidan. Och planlösningen är inte direkt optimal, uppenbart upphackad från en större lägenhet.

  Fy vad fult och ofräscht med tandborstar som står framme.

   De är oanvända, för det har inte bott någon i lägenheten sen Mogo och Amour köpte den.

  Nästan överallt går inredning i vitt, marmor, mässing och lite svart. Tråkigt!
  Saknar ”egen” smak hos folk idag, inte stereotypt. Det hela känns kallt och så opersonlig,
  oavsett styling eller inte.

  Är nästN säker på att det är en 1a som byggts om till en tvåa. Sovrummet var tidigare en del av köket. Är nog reggad som en 1a i föreningen.

   Det stämmer, ”sovrummet” fanns inte där när de köpte lägenheten, det var som du säger köket (inga väggar).

   Tror detsamma och det är vanligt att man gör så. Har själv bott i en liknande lägenhet på Artillerigatan där man satte upp en vägg så att matrumsdelen blev ett pyttelitet sovrum.

    Jag bor i en nästan identisk lägenhet, jag har inte byggt någon vägg till sovrummet utan har sängen ”i köket”. Praktiskt när man blir törstig på natten iallafall 😉

    Dottern bor i ngt liknande (annan stad) och mäklaren kallade den mini 2:a men i papperen stod de 1a. Hittar inte det här, fult av mäklaren. Hur 1an ser ut har stor betydelse för hur man kan bygga om. Här blev det inte bra.

  Kommer bli underbud på dendär 🙈

  Tycker renoveringen var fin, men lite snålt tilltaget sovrum. Om jag köpte en tvåa skulle jag i alla fall vilja få in en dubbelsäng på 160 cm. Och kunna gå in genom dörröppningen till sovrummet, inte behöva hoppa in.

   ”Sovrum” känns missvisande. ”Sovalkoven” verkar dessutom felplanerad. Sängen på bilden är 120 cm bred och sängbordet från NEB är 45 cm. Så en 160-säng skulle ta upp i princip hela golvytan ända ut till dörren. Skulle behöva en trampolin för att komma i sängen. Förvisso rik förening och lugn gata (bortsett från brandstationen utanför), men priset känns i överkant. Ska bli intressant att följa.

  Jag skulle aldrig köpa en så liten lägenhet för det priset. Inte för att jag har sex miljoner att spendera heller.

  Minimalt sovrum, opraktisk köksdel utan förvaring eller fönster. Omysigt renoverad. 3,9-4,2, inte mer.

  Den är såld nu ser jag, fick över 6 M för den.

   Länk?

  https://www.booli.se/adress/429656

  Hon kommer givetvis inte få i närheten av 5.75 miljoner. Såldes en i samma storlek (förvisso 2 tr istället för Mogis 3 tr) för 4.23 miljoner 21 augusti. Mogis köpte lägenheten 6 december 2016 för 4.7 miljoner – men sen dess har priserna gått ner i Stockholm, så även om hon renoverat den så kommer mest troligt att få mindre än vad hon gav för den…

  Inte en enda tavla och knappt en bok (inte för att jag är förvånad, kulturellt kapital har väl aldrig varit hennes grej..). Och att kalla den där lilla klädkammaren för en walk in closet, lol.

  Priserna sjunker som en sten i innerstan just nu. Jag köpte en marmorprydd 2:a i Vasastan för några månader sedan som prissänkts med nästan en halv miljon. Säljaren ville skynda på. Jag tycker synd om de som köpte dyrt tidigare, eller de som skrivit dyra avtal på nyproduktion till förra årets priser och måste sälja gamla lägenheten nu för att de bundit sig till att köpa och fullfölja avtalet. Fy vilken sits de sitter i nu.
  Vad folk vill betala hänger naturligtvis till stora delar på marknadsläget. Vem vill betala en halv miljon, en miljon för mycket för en lägenhet – bara för att en säljare vill ha så mycket – när man på Hemnet eller Booli enkelt kan få fram genomsnittet för motsvarande lägenheter i samma förening? Utifrån en köpares perspektiv är det svårt att motivera ett så högt pris som satts i den här bloggarens fall. Dessutom köpte bloggaren lägenheten efter en upptrissad budgivning där utgångspriset ökade med över 20% enligt Booli. Budgivningar överstiger ofta det faktiska värdet, det enda som krävs för en prisökning är att två spekulanter verkligen vill ha samma lägenhet. Det är dock bra att bloggaren är ärlig och inte slösar spekulanters tid med ett utgångspris som inte motsvarar förväntningarna. Var på visning i juni på en lägenhet på Östermalm som inte blev såld. Sedan kom den ut igen till accepterat pris på 800 000 kr mer än det första utgångspriset, d.v.s. det säljaren egentligen vill ha. Jaha liksom. Den är fortfarande inte såld.

  Det jag lärt mig om bostadsmarknaden det senaste året vill jag bara glömma. Alla vill ha ett bra läge, en bra storlek, en bra förening med god ekonomi till lägsta möjliga pris – den kombinationen är svår, särskilt när säljarna oftast vill ha högsta möjliga.

   Tagga ner lite, priserna sjunker inte som en sten. Lägenheter på bra adresser, i föreningar med god ekonomi och låga avgifter med god planlösning och fräsch inredning kommer ALLTID säljas för preminum i innerstan. Och carrera Marmor är inte ens en dyr sten…..

  Inside info: HELA lägenheten är sponsrad, allt från kakel, till dry cleanern, till det nya köket. De har aldrig bott där utan endast renoverat för att tjäna pengar på lägenheten. Känna lite fult att påbörja samarbeten och bli sponsrad av olika företag för att sen aldrig faktiskt bo i lägenheten.

   Väldigt fult gjort. Usch.

  43 kvm är inte pyttelitet om man vill bo i innerstan. Så trött på lantisar som ska kommentera om hur stort man bor inne i stan, personer som inte heller skulle ha råd att bo i Stockholm ska uttala sig om vad som är litet jisses

  Föreningen är skuldfri och lägenheter super renoverad precis vid Karlavägen priset är helt normalt för det läget. Folk har verkar noll koll på vad bostadsrättföreningens ekonomi spelar för roll….

  De har sänkt utgångsbudet nu till 5 450 000 nu, hahaha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *