Bloggbevaknings uppsamlingsheat

 Marie Serneholt tog sin blogg och lämnade Metro Mode lika snabbt som THK tömmer sin matskål och föga förvånande återfinns hon nu på tidningen Mama.
Snart dimper det ner tvillingar i det Serneholtska hemmet och vad passar då bättre än att blogga på en föräldrarportal?

 Kissie lät följarna fatta hennes beslut under en dag, vilket inkluderade att välja färg på hennes nya Pradaväska. Min favorit var blå men följarna tyckte tydligen grön passade henne bättre.

 Michaela Forni behöver två(!) dagar av skönhetsbehandlingar för att känna sig redo för Petras bröllop nästa vecka. Två dagar? Jag skulle förmodligen inte ens kunna fylla en halv dag om jag så ansträngde mig. Vad ska hon syssla med egentligen?

 Både Kenza och Angelica Blick publicerar inlägg vars innehåll ägde rum för flera veckor sedan. Varför? Är det lathet? Vem är egentligen intresserad av att läsa ytterligare inlägg om saker de redan publicerat både ett och två inlägg om? Nån?

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilket tufft jobb Forni har, blir helt svettig av att se det.

  Svara

   Ja jäklar vad hon ligger i! Tur att hon är så förlåtande och snäll mot sig själv och unnar sig nog med lyx för att väga upp allt slitet.

   Svara

   Vad är det för ”skönhetsbehandlingar” man gör en hel vecka innnan man vill vara ”fin”, undrar jag? Sådana som skapar svullnader och små blåmärken som behöver tid på sig att gå ner kanske?

   Svara

   Man undrar ju vem det är som ska gifta sig och vara fin både på dagen och natten 🙂
   Det är väl Petra och inte Forni?

   Svara

    Haha, vilka bittra kommentarer, konstigt att man vill vara fin inför sin bästa väns bröllop?

    Svara

     Undar hur många veckor hon behöver för att förbereda sig för sitt eget..

     Svara

   Men gud, den som läser hennes blogg vet att hon väljer att jobba mindre för hon varit utbränd. Om hon kan hålla igång karriären utan att jobba hårda tider är det väl skitbra? Blir så less på alla som tycker det är coolt att jobba mycket, är väl ett större tecken på framgång att man kan börja jobba mindre?

   Svara

    Fast var det inte just Forni för någon vecka sedan skrivit något om hur endast de som jobbar till kl 22 på kvällarna var de som ville göra karriär?
    Hon verkar själv tycka att det både är coolt och eftersträvansvärt att jobba mycket.

    Svara

  Ska nog börja läsa Maries blogg på Mama 😊 Vilken resa hon har framför sig, att få sitt första barn som blir 2 stycken ! Spännande ! Hoppas hon får bra stöd från nära och kära , och i första hand pappan såklart.
  Jag har inte tvillingar men är tvilling själv, men jag har 2 barn och insåg inte innan första barnet vilket ’jobb’ det är med en bebis. ibland önskar jag att jag fick tvillingar, så mysigt och speciellt men vilket jobb hon har framför sig innan de blir någorlunda självgående.
  Önskar henne stort Lycka till ⭐️

  Svara

   Ja herregud, är varken tvilling eller har tvillingbarn. Däremot två barn (4 år mellan barnen) och vilket jobb det är! Ändå är mina barn inte extremt krävande på något vis, utan helt ”normalsvåra” barn. Första barnet var verkligen en chock att se hur mycket som faktiskt krävde, andra barnet var man ju mer förberedd på inför vad som väntade.

   Svara

  Angelica Blick skrev på sin story igår (tror jag) att hon inte hinner lägga upp så mycket annat eftersom hon håller på och skaffar sitt motorcykelkörkort 🙂

  Svara

   Ja att hon egentligen skulle åkt till nyc för att skapa content men måste fixa körkortet. Bland det sjukaste jag läst…

   Svara

    Angelica Blick lägger ju aldrig upp dagsaktuella inlägg väl? Allt hennes ”content” är ju oftast flera veckor gammalt väl? Eller är jag ute och cyklar?

    Svara

     Så är det, men tänkte mest att hon åker verkligen iväg bara för detta? Hade inte förstått det innan.

     Svara

      Fast är det så sjukt egentligen? Om ditt jobb är att skapa content, vad är skillnaden med att åka till NYC för t ex affärsmöten? Jobb som jobb liksom. Inte som att influensers dokumenterar sitt ”vanliga liv”, dom skapar ju content för sina följare.

      Svara

  Bloggarna har slutat bry sig. När bloggarna var nya och heta uppdaterades det flitigt och det skulle uppdateras så snart något nytt hade hänt eller ännu hellre medan det hände, lite som dagens insta eller Instastorie… tycker det är SÅ TRÅKIGT med bloggare som drar iväg på resor a la Kenza (för att bara nämna någon). Dem samlar liksom på sig material, uppdaterat knappt från sina resor för att sedan sprida ut ett inlägg 1-2-3 veckor senare om att ”kolla här det här är från Grekland när jag var där.”. Det bryr jag mig FÖGA OM. Så ointressant och trist det blivit med blogginnehåll tycker jag….

  Svara

   Håller med, tror också att det beror på vad de tror läsarna uppskattar för ”content” som orsakat förändringen, säkert en del läsares krav också. Till en början var ju bloggar bara en dagbok, om det så var att man ätit en ostmacka och kollat på gossip girl, skrev om det och la upp en suddig mobilbild på en rostis så dög det. Idag duger inte en vanlig dag där man suttit i pyjamas till 12:00, för det lever inte upp till bilden av att ”det är ett riktigt jobb”, och alla bilder ska vara fotade som om det vore till Elle, klart det tar tid, och klart att det måste mjölkas. Förstår dom, men är inte intresserad av det.

   Svara

    …obs, vet inte att om bloggare sitter i pyjamas till tolv och kollar gossip girl, utgår helt från mig själv, om jag hade fri arbetstid skulle jag göra det, boka möten på eftermiddagen och redigera alla 500 grekland bilder på kvällen.

    Svara

    Jag tror inte att jag är den enda läsaren som hellre vill ha en rostis. Tror snarare att det är bloggarna själva som känner att de har något att leva upp till, och de tror seriöst att det finns någon (annat än de tonåringar som odlar kroppsångest då) som vill se 100 bilder på en bikinioutfit. Fina bilder är fina, men också tråkiga. Desto större och fler de är, desto mer att scrolla förbi… EN fin bil räcker. Men, en enda fin bild måste kännas snopet när de har letat outfit, satt ihop den, släpat med sig den (den är ju inte användbar i vardagen), hittat fin miljö och dragit dit en fotograf som letar fint ljus.

    Svara

     Håller med, ta Angelica Blick som flera nedan skrivit om tex; jag skulle också vilja ta motorcykelkörkort nån gång, skulle gärna läsa mer om det, och gillade dessutom hennes stil väldigt mycket, men nu är det högst ovanligt med annat än bikinibilder på hennes insta och ber nästan om ursäkt i bloggen för att hon inte har tid att lägga upp fler bikini bilder för att hon pluggar… Lägg upp en suddig bild på studiematerialet och berätta vad du lärt dig istället!

     Svara

   Min blogg uppdateras varje dag😀 vågar inte skriva ut den här dock, är för blyg

   Svara

   Jag tycker det är trist med dessa arkivbilder som läggs upp bara för att det inte finns något aktuellt content.
   Kenza är bra på att pytsa ut en semesterresa över de följande åtta veckorna. Ofta är det bara en bild på henne i bikini där det står att hon längtar tillbaka till Kroatien, Grekland, Ibiza eller vart nu resan gick.
   Sen kan en influencer använda arkivbilderna nästa gång det är en resa planerad. En månad i förväg kan gamla bilder visas på förra resan (som naturligtvis kommer att ge ytterligare en uppsättning likadana bilder) och så skriver man ”can’t wait to go back” osv.
   Trist och slappt. Varför orkar de inte tvätta håret, plocka fram lite kläder och masa sig iväg varje dag för aktuellt content?
   Börjar bli väl lätt nu att leva som influencer. Ett par sponsrade inlägg i veckan så klarar man både hyran och maten. Varför anstränga sig i onödan?

   Svara

  Michaela Forni är ju tyvärr en jättebebis. Klagar på hennes ”hektiska” liv, där hon i själva verket typ vilar 50% mer än vad alla andra gör, slår vad om att hon inte städar eller så heller, det har hon såklart outsorceat. Hade varit kul att se henne jobba 8-17 på ett ”vanligt jobb” i en vecka.

  Svara

   Vems liv klagar hon på?
   Eller menar du att du klagar på hennes hektiska liv?

   Svara

    Åh syftningsfel från min sida, lite trött i hjärnan idag. Precis, Michaela klagar på sitt ”hektiska” liv och hur hon ständigt är i behov av semster.

    Svara

   Kan se de framför mig! Forni som undersköterska eller i kassan/lagret på ICA. Naglarna går av, håret och sminket har raserat och du får inte ha på dig dina privata kläder. Förstå hur mycket gnäll de skulle bidra till 🤔🙈🤷🏼‍♀️

   Svara

    Kanske… eller så kanske hon skulle må bra av struktur, scheman, slippa den press som hon lagt på sig själv och sitt utseende. Hon kanske skulle älska det, även om det skulle vara ett tuffare jobb på många sätt än det hon gör idag skulle hon kanske uppskatta värdet i det hårda arbetet hon gör.

    Svara

    Det är väl bra att vissa människor kan försörja sig som influencers när de inte klarar av ett vanligt jobb?
    Så länge influencers inte ligger samhället till last och de betalar åtminstone lite lagom skatt på sina stora inkomster så kan vi andra vara nöjda. Vore ju värre om de satt arbetslösa och allmänt odugliga och bara levde på bidrag.

    Svara

    Jag tror Engla skulle må bra av ett vanligt jobb. Den strukturen hade hjälpt henne i vardagen och lugnat ner pressen på att vara något hon inte är.

    Svara

  Jag är kanske helt korkad men vad är det uppsamlingsheat ska innebära? Läser det som uppsamlings-heat men det är väl inte rätt? Men sheat betyder väl ingenting? Ingen annan som sagt något så jag antar det är jag som missat något 😬

  Svara

   Haha du är inte ensam. Har suttit och tänkt för mig själv liknande som du. Kom fram till att det är väl nått uttryck jag har missat och sedan lämnat det vid det

   Svara

   Men det är ju ett uppsamlings-heat? Hon samlar upp de inlägg som inte varit tillräckligt intressanta för att få ett eget inlägg tillägnat sig.

   Svara

  Forni skriver att hon har skönhetsbehandlingar och möten/arbete på kontoret under två dagar. Jag tycker inte att det är orimligt att få till frisören, fixa naglar, färga bryn och fransar och kanske göra en ansiktsbehandling innan semester i St Tropez och därefter stort bröllop. Nu vet jag inte vilka behandlingar hon har inbokade, men jag hade kunnat göra dessa.

  Svara

  Jag tycker mig märka att Kenza bloggar om gammalt material när hon verkar må dåligt, dvs behöver hålla bloggen igång men har inte ork att skapa nytt material eller dela med sig av vad som händer just nu. Tänkt på det den senaste veckan, efter att folk spekulerade i om hon var gravid och hon tog hemskt illa vid sig. Efter det har hon bloggat extremt sporadiskt och kort, inga längre inlägg eller ”nytt” material. Tycker det är riktigt imponerande att hon ens orkar hålla igång bloggen trots all skit som verkar pågå. Har verkligen sympati för henne.

  Svara

   Men snälla, hon har inte kommit med nytt material på år känns det som. Det är antingen outfits eller bikinibikder. Så tråkigt.

   Svara

  Camcam, med tanke på diskussionen om det är jobbigt eller inte att vara influenser så här det här en intressant artikel att ta upp: https://amp.theguardian.com/technology/2018/sep/08/youtube-stars-burnout-fun-bleak-stressed

  Svara

   Den ger en väldigt bra insyn i att hur det är att vara ”content creator” eller youtuber och att det finns en stress som man nog inte räknar med.

   Svara

  Tydligen bara jag som tycker Maries mage är väldigt photoshoppad 😂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.