Personen bakom trakasserier mot influencers har gripits

Och så slår luckan igen – ännu en gång – för personer som tror att de är helt anonyma och kan göra precis vad fan som helst mot människor på nätet.
Men det kan man inte…
Under 2018 har mängder med influencers trakasserats och utsatts för olika typer av brott av en eller flera anonyma personer.
Någon beställde en gravsten i Jonnas namn med ett utsatt dödsdatum på, Therese Lindgren fick sin identitet kapat av en person som beställde prylar i hennes namn för stora summor pengar och någon beställde en likbil hem till Youtubern Alexander Rask för att hämta upp kroppen av hans avlidne son.
Det här är en BRÅKDEL av alla de saker som skett och det är så vidriga saker att jag tänker bespara er dem.

För några dagar sedan greps en 18-åring hemmahörande i Uppsalaområdet för dåden.
Tingsrätten beslutade dock att han inte behöver sitta häktad men att han fortsatt är på sannolika skäl misstänkt för de brott som åklagaren angav i sin framställan.
Tyvärr har den misstänktes familj utsatts för hot, hat och grova påhopp och hans småsyskon ska ha skrämts svårt av tilltaget. Glöm inte bort att hans familj och småsyskon är oskyldiga till det som deras storebror gjort! Lägg skulden där den hör hemma – i 18-åringens knä!!
Bland annat ska han ha hotat Jocke och Jonnas ofödda barn med att ”de skulle gräva ner henne när de kom ut, ifall de åkte in för detta” men enligt uppgift ska hoten mot andra influencers familjer har varit ännu grövre än detta.
För några dagar sedan bjöds alla utsatta influencers in av förövaren och hans vänner till en stor chattgrupp där hoten och vidrigheterna fortsatte och där gärningsmännen hetsade om brott de begått men som inte nått den utsatte influencern än.
Exempelvis hade de beställt bilförsäkringar i Alexander Rasks namn på över 13 000 kr som de hånade honom med i gruppen innan han ens fått fakturorna i brevlådan.

Vad 18-åringen och hans eventuella medbrottslingar kan få för straff för det här vågar jag inte ens spekulera kring men nog ser framtiden mer än dyster ut för dem om de fälls för brotten.
Det ska vara över 50 influencers som utsatts för brott och jag inser nu att även jag kan vara en av dem.
Jag utsattes för någonting i början av året och tillvägagångssättet känns aningens bekant från vad jag hört om att andra utsatts för.
Jag får skicka mitt diarienummer vidare helt enkelt…

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så märkligt hur folk tänker då dom är lika vidriga mot familjen som han varit mot andra. Väx upp för helvete. 18 år betyder myndig och själv ansvar för sina handlingar, hans familj har inget med hans handlingar att göra!! Han kan har helt suverän mamma och pappa men ändå göra idiotiska val i livet.

      Verkligen! Står det om detta nånstans på Aftonbladet eller dylikt? Kan inte hitta

      Verkar inte så enligt Flashback

    Apropå ca det. Hur har det gått med din stämning? Har du fått dina pengar?

      Det har gått bra! Vi förlikade utan att behöva ta det till tingsrätten. Utbetalning pågår. =)

        ??

    kan det vara samma man som kom hem till Bella?

      En kille på 18 benämns sällan som en man. ?

        han kanske ser äldre ut än vad han är, Bella kan ju inte veta exakt vilken ålder personen utanför har. och vi alla vet ju att hon gillar att avrunda uppåt, haha 😛 dessutom kanske inte hade givit lika mycket sympati om hon skrivit att ”en ung kille” varit utanför, om det nu var han och han såg ut som 18.

          ???

          Du menar att han enligt BB ser ut att vara 1,5 miljoner år gammal?

            Bästa kommentaren idag ?

          Men.. En kille i 18års åldern, lite skäggig, mörkt ute.. Beroende på kroppsform, längd, hållning, ursprung och kläder så är det svårt att avgöra åldern. Jag skulle ha svårt för det iallafall

          Om någon varit där överhuvudtaget.

        Jo? Ibland man och ibland ung man. Eller?

          Precis, så brukar man göra. Jag har läst en nyhet där en 15-åring benämndes som man och det är inte nåt man brukar göra.

            Ja, och jag såg en nyhet där en 45-åring benämndes som ”en äldre kvinna”… ???

    Hoppas han får psykiatrisk vård i många år. Det behöver man verkligen om man beställer gravstenar för att få andra att må dåligt.

      Hoppas snarare på samhällstjänst och grova böter

        Fast är det en psykiskt ostabil människa behöver han vård och hjälp, annars kommer han bara fortsätta göra vidriga saker. Men annars hoppas jag med på ett hårt straff!

          Om han döms så är det straffrabatt eftersom han är under 21 och är han förstagångsförbrytare så blir det ännu lite lindrigare straff.

            Smäll på fingrarna och sen är det klart mao.

              Det är så svensk straffrätt fungerar. Är man missnöjd är det fritt fram att engagera sig politiskt. ?

                Gör redan det.

                Gör också det men skitsvårt att ändra på svenska straffen osv ?

                Haha just nu känns det där som största lögnen någonsin. Vi lyckades förändra…. Inget

    Nämen jösses.

    Personer under 21 häktas bara om det föreligger synnerliga skäl, och även om jag personligen nog kan tycka att risken för att han fortsätter finns så räcker det nog inte riktigt för att häkta honom.

    Så sjukt obehagligt att folk lägger ner tid på att jävlas med folk istället för att prioritera bättre saker i livet…
    Jag antar att dessa personer chattade med varandra på Flashback eller dylikt? Inte för att det spelar någon roll var de snackade men fattar folk fortfarande inte att man inte är anonym online?

      Nej det var nog inte via Flashback. Står ju att de bjöd in en massa influencers till en stor chattgrupp

      Varför blandar du in flashback? Är ju ganska orimligt att de fått alla att skapa användarnamn, väntat några dagar och sedan suttit på ett forum och skrivit öppet?

    Vad är det för fel på folk egentligen? Jag förstår inte hur man ens kan komma på tanken att göra såna här saker.

    Förstår jag rätt att det är en person bakom allt detta, 18-åringen? Hur sjutton tänker man, hur har man ens idéen att beställa en gravsten till någon?!

      Allt står nog tyvärr inte helt rätt till uppe i den killen huvud, så vi kan nog aldrig ens förstå hur han tänker.

      Tror han/de fått inspiration någonstans ifrån. Är säker på att jag hört om det i någon podd om kriminella gäng, att de hade skickat gravsten hem till någons mamma med hennes sons namn, som hot. I dokumentären om Peter Rätz kanske?

        Jo jag känner också igen det faktiskt. Känns något som de gjorde inom maffian typ..?

        Den p3 dokumentären var sååå bra!!! Måste lyssna om på direkten. Tack för att du påminde mig om den ???

          Peter Rätz? Det är hemskt. Såg om Johan Falk serien för ett tag sen och det är helt sjukt att det är hans riktiga upplevelser man ser. Tycker så jäkla synd om Peter, polisen gjorde verkligen bort sig, äckligt att de fick jobba kvar

      Nej, det ska vara tre stycken men bara en har gripits än så länge.

    Det här beteendet har alltid funnits. Tidigare kunde X beställa hem en soffgrupp till Y på postorder. Och Y stod där som ett frågetecken.

      Soffgrupp vs gravsten. Påverkas ekonomiskt vs påverkas psykiskt.

        Det ena utesluter inte det andra.

    Finns lite på Flaschback att läsa: https://www.flashback.org/t2973897.
    Hur är en sådan person funtad egentligen ?

      Vilken idiot. Älskar flashback, namn ut på en gång så alla vet

      Oroväckande att även föräldrarna hängs ut och att personen påstår att dom vet vad deras son håller på med. Tycker det är lite skrämmande faktiskt.

        Nja, nej. De vet ju. Polisen har full koll

          Men det är ju inte föräldrarna som har utfört brotten? Låt polisen sköta det då, varför hänga ut föräldrarna?

            Flashback ? De är relevanta då de ska ha fått ta emot hot också.

          Myndigheterna borde få mer möjligheter att stänga ned hemsidor, forumsidor och bloggar
          där det förekommer uppvigling,hot,trakasserier,och andra brottsliga tilltag ,samt planer på samhällsomstörtande verksamhet. Och sen borde myndigheterna tvinga administratörerna på samtliga sociala plattformar/nätverksforum och övriga forumsidor/hemsidor och bloggar att lämna ut användaruppgifter samt IP-adressloggar till rättsvårdande myndigheter när det föreligger brott bakom inlägg som skrivs och postas. och att forumansvariga ska informeras om att det blir obligatoriskt att vidta åtgärder mot de som skriver och postar inlägg med olagligt innehåll och då menar jag att forumansvariga ska anmäla olagliga aktiviteter till rättsvårdande myndigheter samt till säpo om det föreligger hot mot demokratin och rikets säkerhet samt informera personalen på abuse hos de Internetleverantörer där de skyldiga har sina användarkonton och att de forumansvariga ska permbanna de personer som begår grova brott mot forumets regler och mot Svensk lag .

    Det med Therese stämmer väl inte? Det var ju någon som utgav sig för att vara henne när de kontaktade en massa företag för att få samarbeten och därmed pengar och produkter 🙂

      Hon kan väl ha utsatts från olika håll?

    Den skyldige borde få ett bajsstrafff allt enligt ärkekentan Wejlieyes önskan han vill inte se sån

    Det borde vara mycket strängare straff för grova hot och grova hat på nätet
    Hot och hat som är så grova borde ge upp till 6 års fängelse. Det är inte heller okej
    med uthängning där man publicerar fullständiga personuppgifter om en viss person
    vilket har i flera fall bidragit till att den som,har blivit uthängd
    har blivit i flera fall hotad med våld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.