Ja, det gick ju så där…

 

Igår publicerade Ben Mitkus att han var besviken på Gina Dirawi som skämtat om honom i Idol, vilket jag håller med om kanske inte var helt lyckat. Jag hade hellre sett att de tagit upp allt hat som drabbat Nicci Hernestis istället. Ben bad även sina följare att inte hata på Gina – vilket jag inte förstår varför någon vill göra – det är ju knappast hon som är ansvarig för manuset.

Och vad händer? Det här – och Gina tvingas stänga av sitt kommentarsfält på Instagram. Herregud, lärde sig Ben ingenting från föregående daga läxa? 12-åriga småsoldater är inte kapabla till konstruktiv kritik! Det kan väl knappast komma som en nyhet?

 

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch får ont i magen av detta. Tycker privatliv och att man går skilda vägar kan hållas privat. Hemskt att många skriver så dumt och vill förstöra. Deppigt värre. Sprid kärlek istället. ❤

   De där kommentarerna skulle lika gärna kunna vara hämtade från den här bloggens kommentarsfält under valfritt inlägg om Schulmans eller Magdalena G.

  Hade ju varit bra om du skrev ut vad gina egentligen sa i tv så att det här inlägget blir förståbart för oss som inte följer någon av människorna..

   Hon gjorde en snabb och kort sammanfattning av läget i Sverige just nu och slängde med ett: ”Ben Mitkus har blivit dumpad. Det är tur att idol finns här i höstmörkret.” Typ.. kanske inte exakt så ordagrant.

  Förstår inte vad som hänt men nej det är inte okej att skämta så där på bästa sändningstid. Hon borde väl ändå ha reagerat själv och sagt nej till att säga dom orden. Det är ju trots allt Gina som säger det och inte manusförfattaren i tv. Kritiken borde gå framförallt till tv4. Tv blir bara vidrigare och vidrigare i mitt tycke.

   Nej inte ok att nämna han i tv. Hon borde be om ursäkt. Fult gjort.

   Men herregud! Får man inte skämta om Ben? Vad är han gjord av, tunnaste kristall? Han är en stor youtuber med många unga följare och startade ett hatdrev mot hans ex, självklart får man vara sarkastisk om det och visa hur fånig och överdriven hela reaktionen från hans följare var. Han blev dumpad! De flesta människor blir det någongång i livet och de flesta människor kan hantera det. Sen finns det de människorna som inte tål det och sprider lögner, stalkar, hotar och för känslomässig krigsföring mot sina ex. Vem är Ben? Vilka är hans följare? Han behöver komma ner på jorden, precis som hans följare och inse att även killar som Ben blir dumpade och det är alla tjejers rätt att göra slut.

    Ja absolut Stan. Men nu är det så att det hänger massa småbarn på nätet som är så grova i mun att jag blir mörkrädd. På riktigt. Att skicka en massa dödshot till Niccis lillebror som inte vågar gå till skolan. Eller Jonnas mage skulle sprängas och bebis dö. Vem skriver ens så? Jo små barn som inte ens är torra bakom öronen. När sociala medier får åldersgräns på 18 år kommer jag inte uttala mig mer om sånt här. Men tills dess kommer jag vara missnöjd

     Jag förstår inte vad du svarar på i min kommentar? Jag vet att han har massa unga följare som beter sig galet och det är exakt därför vi vuxna ska kunna skämta om det för att visa att det inte är så himla märkvärdigt att bli dumpad. Är du samma anonym som skrev kommentaren 17:33? Jag blir faktiskt lite förvirrad av svaret.

     Men dessa småungar ska inte få bestämma. Deras hat ska inte få avgöra om det går att dra ett halvroligt skämt eller inte. Vad Gina antagligen ville belysa var nog inte att just den här killen blivit dumpad utan hur oproportionerligt stort det blivit i bloggsverige, och sen hatet som tjejen fått ta….det finns inte.
     Sen är det ju bara otroligt tragiskt att ungdomar idag uppenbarligen inte har något eget liv att förhålla sig till utan går så osunt mycket upp i någon annans liv att de rättfärdigar ett sådant beteende. Jag blir orolig för framtiden och mina egna barn.
     Och allvarligt, ni som gapar om ”okänsligt” osv. lugna ner er.

    Nej jag tycker inte man skämtar när någon blivit lämnad så hela sverige hör det. Vill du bli behandlad så. Mycket konstigt.

     Nä men då är ju ett förlag att inte lägga ut ”då vart man dumpad” så att hela Sverige ser det 🤷🏻‍♂️. Han kan ju inte lägga ut det och sen bli kränkt över att någon praktiskt taget bara citerar honom.

     Antagligen är det hans minsta bekymmer. Och lever man ett liv som offentlig person och hänger ut sitt privatliv dagligen i sociala medier har man nog förverkat sin rätt att bli kränkt över att någon sen ”skämtar” om det.

  Borde vara 30 pes gräns på nätet. Herregud.

   Års*

   Skulle inte hjälpa. De värsta på nätet är medelålderstanter faktiskt…

    Med det sagt menar jag att barn har inget konsekvenstänk. Det har man som medelålderstant, tar jag för givet.

     Jag skulle säga att de som beter sig allra värst på internet är män.

      Självklart kan äldre kvinnor uttrycka sig plumpt på nätet men jag tror alla män som skriver sexistiska kommentarer och hotar kvinnor med våldtäkt slår dem rätt rejält i tävlingen om att vara ”värst på nätet”.

       Samt allt de sysslar med på darknet

    Och det baserar du då?

  Men asså herregud, människan har blivit dumpad. Vi är jättemånga som har blivit dumpade. Gråt i kudden i några månader och gå vidare. Vilken jättebebis. Stackars alla kvinnor som måste ha någonting med honom att göra, blir mordhotade på sociala medier och han rycker på axlarna.

   Du satte den!!

   Håller med fullt ut! Kliv upp ut ur blöjan! Det finns folk som får sina familjer sönderslagna pga död, sjukdomar, otrohet och jag vette fasiken och så sitter en VUXEN (?) karl och bjäbbar mer än vad mina kompisars 4-åringar gör efter godis en trotsig dag. Jisses… Hjärtesorg är väl aldrig kul, men jag tycker uppriktigt synd om denna ”man” när sorger av större kaliber hits the fan. 🙄🙈

   Förmodligen hade ingen varit intresserad av Din dumpning

    Jodå, jag tog det med människor som står mig nära och dom brydde sig så oroa dig inte. 😏

     Självklart Dina närmaste men knappast ingen storm på sociala medier

      😴

      Man får skylla sig själv när man fläker ut det på nätet.
      Vi andra mår bättre av att ta det med nära och kära. 😊

      Är meningen med livet att halva Sverige ska engagera sig i mitt uppbrott?

   Bens följare verkar ju vara dom mest osköna på internet atm. Vad håller dom på med?!

  Får typ cringe av idol numera… alla krokodiltårar, pinsamma hyllningar som man knappt förstår hälften av blandat med svordomar å gulligull (på ytan). Megatramsigt.

   Håller med dig till fullo. Tycker Kirsti har blivit mega fjantig. Älskade hennes hårda sida hon hade förr.

   Är mer än tävling i vem som har sorgligaste händelse i sitt bagage än tävling i musik.

   Eller hur. Maximillian som inte kan sjunga överhuvudtaget går väl bara vidare för att han har aspbergers och är fjantig och svammlig.

    Tack vad skönt att det inte bara är jag! 😀 Blir bara surare och surare när jag kollar, tills jag till sist kommer på varför!

    Tycker motsatsen. Uppenbarligen har han inte alla hästar hemma men det betyder inte att han inte ska stå på scen och sjunga.

    Han är vidare av en anledning, så du kan vara glad och må istället.

     Ja han har väl gått vidare för att han just sticker ut och är lite annorlunda. Visst det fanns sökande som sjöng mycket bättre. Men de vill ju även ha lite variation på deltagarna…

  Fatta att en 24-åring ligger bakom att allt detta hat skapats.

  puh..snälla nån Ben Mitkus var bara tyst nu ett långt tag det gäller även Lundell o han Marcelo. Det är så tragiskt att de når ut till barn o oftast barn som inte har bra o trygga relationer till vuxna.

  vore på sin plats att den här bloggen slutar med följetongen ”Ben Mitkus”….Kanske Ben och Nicci tillåts få lite andrum

   Tvärtom kan jag tycka, det är ett ypperligt bevis på vad och hur en sk ”influenser” kan driva sina skaror av följare till. En vuxen man (hade inte spelat någon roll om det vore en kvinna heller för den delen). Det är ju absurt! Noll integritet, följarna har noll respekt – det är så man storknar och undrar vart f*n världen är på väg (nåja, inom i-landsproblematiken).

   Hoppas också bloggbevakning inte tar upp detta ang ben mera.

  Men lägg ner det här nu. Varför fortsätta hålla igång det?

  Va?
  ”du ser ut som en 🌶 din fitta”
  Wth? Hur ser man ut som en chilli? Är det ens en förolämpning

   Ser man ut som en 🌶 borde man väl vara rätt så het eller? 🤔😌

    O den om att hon ser ut som en transa, asså så sjukt så jag orkar inte. Visst hon gjorde fel, men att börja kritisera hennes utseende och kalla henne för något som hon verkligen inte ser ut som, alltså varken en chili eller trans, är så fel.

     Hur menar du att ”en trans” ser ut…?

      Va? Jag har inte skrivit ”en trans” utan det står i kommentaren ovan. Och vi alla vet väl vad det är, tycker bara det är så vidrigt att det ska användas som en förolämpning mot kvinnor, att de ser ut som män i kvinnokläder.

      Som en man fattar du väl? Eller spelar du dum? Klart hon inte ser ut som en man.

     Han som skrivit kommentaren är… 21 år.

  Hur vore det om dessa förpubertala människor (influencers som kommentatorer) lär sig hur man uppför sig. Jag menar fysiskt och mental mognad. Det finns det som säger att Bloggbevakning uppviglar, men detta stället är ju istället ett harmoniskt ”zen-place”, om man jämför med mobben ”out there”.

  Sista kommentaren tar väl ändå pris..

   Hen ser själv ut som en transa ju

  De här inläggen är verkligen så tråkiga. Jag vet inte om det beror på att jag inte ens vet eller är intresserad av vem Ben är eller om jag bara är seg och inte hänger med.

   Håller med + har dragits ut alldeles för mycket.

   Vem är han ens?

    Är det så svårt att ta reda på menar du?

    Det känns nästan som att det bara är Cam cam och kidsen som vet vem han är, eller bryr sig i alla fall 😉

    Jag undrar också vem han är. Jag bor utomlands och har ingen koll på vilka alla dessa svenska pseudokändisar är.

   …och som gnäller om att det bara är Bella här kan ju hålla snattran i fortsättningen

   +1000

   Känner mig uråldrig när folk pratar om ben, nicci, hannalicous, nån Annica etc. Ser ingen skillnad på alla dessa unga människor.

  Tycker, för en gångs skull kanske, att Jo kes kommentar är ett bra exempel på saklig kritik och att uttrycka sin åsikt utan att hoppa på någon. Om flera av kommentarerna var utformade likt hans hade hela diskussionen kunnat vara mer konstruktiv. Nu är det ju på en helt extremt låg nivå som legit gör mig orolig över hur folk resonerar och tänker om vad som är ok eller inte att skriva. Om det inte är något du skulle kunna säga direkt till personen, skriv det inte heller som en kommentar på nätet.

  Curlinggenerationen, ALLT är farligt.

  Är otroligt skrämmande och tragiskt att sånt här pågår, alla influensers skulle tänka ett par extra varv innan de lägger ut saker, men bör det gäller kommentarer barn gör så tycker jag att det mest skrämmande är att så otroligt många föräldrar verkar ha noll koll och noll kunskap att kolla upp vad som sker där ute.

  Även skrämmande att barnen lämnar så mycket info om sig själva att de eller någon i deras omgivning är lätta att hitta, lär inte föräldrar ut sånt?

  Man kränker inte sitt barn genom att kolla vad dom gör, man engagerar sig, menar inte att barnen inte ska få ha ett eget liv på nätet, men som förälder måste man ibland eller i vissa fall ofta kika in och se vad som pågår

  Men vilken töntig människa. Ingen behöver kritisera eller ifrågasätta GD för att han sitter och är lite kränkt. Kan han inte förstå själv att om han skriver sådär är det en direkt uppmaning till hela fjortisarm’en att gå in till henne och skriva skit.
  Då uppmanar jag hela Internet här nu att gå in på hans plattformar och ifrågasätta hans beteende (Nej jag skojade… kanske 😏).

  Stäng ner Internet och kom tillbaks när du skärpt dig.

  Trodde att det var allmänt känt att man ibland pikar eller driver med kända människor i tex tv, och alla dessa ”influensers” har ju gjort valet själva att bli offentliga… Tänk om det gått program som partaj eller hey baberiba på tv nu, då hade dom behövt stämma produktionsbolag och tv-kanaler hela dagarna

  Ponnybarnet fyller 18 år får en bil! Den utbrända bloggaren ska luncha med några kompisar. Glömmer att nämna att det är ett rejält event. Det kan man ju inte missa så tvätta håret och lägg på pancake.

   Va??

   ????????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *