Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

524 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är lätt 15+ på denna fråga!

  Fick frågan om trekant av min kk, vilken jag funderar på just nu. Rent spontant kände jag mig öppen till det. Men sedan kom ”aj, det gör nog ont” och ”jag känner inte killen”. Min kk känner jag såklart, men det är med hans kompis han föreslog, och honom känner jag inte alls. Vilket jag känner mig mest orolig inför.

  Är det någon här som har testat en trekant? Kände ni den andra personen? Om ni var med en till kille, hur var upplägget? Övriga tankar?

   Jag har haft flera trekanter med min kk men bara med extra tjejer.
   Ingen av oss kände tjejerna sen innan utan träffade de online. En del kom hem till oss och vi hade sex direkt (vi pratade en hel del innan så vi kände att vi klickade), någon ville ta en fika på café innan för att se hur det kändes. Har aldrig känts konstigt utan vi har alla tre kommit bra överens och vi har träffat en del av dom fler gånger.

    Jag fortsätter under min egen kommentar.

    Kan du träffa kompisen innan? Antingen ensam eller med din kk. Ta en fika, promenad eller så för att se vem det är och hur han verkar.

    Vad är det du tror ska göra ont? Vill din kk att de båda ska knulla dig samtidigt? Vill du det? Man kan ju göra mycket annat kul på tre som inte innebär två kukar i dig samtidigt tänker jag. I alla fall kan det ju vara en bra början innan man dubbelpenetreras..

     Tack för dina tips! De ska jag ta vidare i mina funderingar.

     Jag har fått både kuk och dildo samtidigt (skönt), så jag är inte främmande för tanken, och vet således inte varför jag tror att det ska göra ont.

      Ok. mitt bästa tips är ändå att vara öppen med hur du känner inför din kk. Be att få lära känna kompisen lite först om det känns bättre. Kan räcka med några meddelanden till varandra eller så vill du kanske träffa honom först.

      Trodde att Du var rädd att Portgången B skulle användas och då kan det vara befogat med rädsla för smärta

       Camcam jag tycker detta om sex har gått för långt här. Passar inte Inn.

        Varför ska man inte få fråga om råd gällande sexrelaterade saker? Jah tycker det passar inn lika bra som annat.

         mycket mer intressant att prata om sex än om barnuppfostran eller hudvård tycker jag. Det som är bra med öppet spår ju, att det finns nåt för alla.

         Och var ska man dra gränsen? Får man fråga om bristande sexlust? Tips på glidmedel? Fråga om könsjukdomar? Torra underliv? Pinsamma sexminnen?….

        Men gud… Hur känslig får man vara?! Är det ordet kuk eller ordet dildo du tyckte var för mycket?

        Passar väl ypperligt in med tanke på hur öppet spår beskrivs av camcam:

        ”Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
        OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
        […]
        Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!”

   Om du är rädd att det ska göra ont så är det nog en dålig idé. Sex ska inte göra ont. Om man inte tänder på det förstås. Men att du är rädd för det får mig spontant att känna att det är en dålig idé.

    Jag har haft dildo+kuk samtidigt, och det har inte alls gjort ont. Så egentligen vet jag inte varför jag tror att det ska göra ont. Har även haft analsex enbart, och det gör ju ”ont” på ett helt annat sätt än annat ont.

     Jag undrar på riktigt hur vanligt det är att heterosexuella kvinnor ställer upp på att få snopp i analen? 😯

   Varför ska det göra ont? Du måste inte köra DP (double penetration) utan trekant är mer än DP. Jag har haft trekant några gånger då mitt ex var helt besatt av det, det var egentligen inte riktigt min grej utan gjorde det mest för hans skull (gjorde allt för den idioten), jag hade aldrig DP utan gjorde annat med båda samtidigt…

   Mitt tips är att tänka noga på detta innan du gör det och att det verkligen ska vara något du vill göra och inte låta dig övertalas till att göra och fall aldrig för pressen till att göra honom glad. Jag lät mig själv övertalas och mer eller mindre pressas till det då exet verkligen tjatade om det konstant och har i perioder mått jätte dåligt över det och ibland fått Flashbacks från de olika träffarna och då direkt mått dåligt. Nu säger jag inte detta för att skrämma iväg dig, utan vill bara dela min erfarenhet av det. Har en vän som haft trekanter jätte många gånger och hon älskar verkligen det och mår inte ett dugg dåligt över det då alla har inte lika dåliga erfarenheter av det som mig. Så det är jätte viktigt att verkligen vilja göra det från egen vilja så att säga, läs på en massa innan och lycka till 🌸

   Hade skrivit en ganska lång kommentar till dig om mina erfarenheter men verkar ha hamnat i modd, men sammanfattning av kommentaren: gör bara det om du verkligen vill och låt dig inte övertalas eller pressas till det för det kan påverka dig psykiskt mer än man kan tro. Men om du verkligen vill och ser det som en rolig grej, kör på och ha kul!

   Men seriöst, vänd dig till nåt sexforum istället.

    Så sex är inte ok att fråga om på öppet spår? Något mer som inte är ok?

     Att ligga med andras partner. (a).. ^^.

    Väx upp. Folk har sex. Var inte så pryd.

     Vill se den killen som vill ha dildos och k*k i alla hål. Det är helt sjukt att tjejer ställer upp för allt. Sjukt samhälle.

      Gå in på exempelvis bodycontact. Där har du många män som vill ha dildos. Inte alls ovanligt.

      Mäns motsvarighet till vår g-punkt når man via analen så det är många män som uppskattar stimulans där. Gå in i en butik med sexleksaker så ser du hur mycket anala leksaker det finns för män.

      Att tjejer gillar kuk och dildos i olika hål är inte sjukt. Tro det eller ej, det är många som njuter av det. Övergrepp är sjukt. Sex är underbart.

     Heterosexuella måste vara nymfomaner. Shit vad ni håller på med massa konstiga grejer i sängen. 😂

    Tycker jag med. Inte trevligt när ni beskriver era sex äventyr. Det passar ej här. Varför??

     Scrolla då.

     Och ”beskriver sexäventyr?”. Någon ställde en fråga och andra svarade. Inte mer än något annat ämne som diskuteras här. Haha jobbigt att vara så pryd att man inte tål ens en fråga om trekanter😂

     Jag är inte intresserad av graviditeter och missfall. Då scrollar jag. Simple as that. Så vitt jag vet så är öppet spår öppet för alla ämnen. Finns ämnesspecifika forum för er som kanske passar er bättre om ni måste undvika vissa ämnen.

     Jag hittar faktiskt många fler än sex äventyr här – härlig läsning!
     Du tycker alltså att man borde stoppa vid fem? Fyra? Tre?

   De gör ju ej ont sålönge dom ej tänkt köra dubbelmacka men vissa gillar de

   Jag har haft trekant med två killar samtidigt och det är verkligen najs. Det har varit med en långvarig kk och någon kompis till honom men också någon som vi har raggat upp på fest.

   Jag pratade alltid med min KK inför våra trekanter och satte upp gränserna. De kunde se olika ut beroende på den tredje partern och för mig var det viktigt att min KK visste i förväg vad jag var okej med och inte, på så sätt kunde han vara med att styra akten så att det inte gick överstyr. Vissa gånger var det ok med dubbelpenetration medan jag andra gånger kände att den andra killen fick nöja sig med kyssar och en avsugning tex.

   Det är också ok att när du träffar tredje part ångrar dig. Antingen om du får kalla fötter eller på annat sätt känner att du inte vill längre. Då är det OK.

    Jag kan bara hålla med din kommentar utifrån mina erfarenheter. Var öppna med gränser och respektera dessa. Ett nej är ett nej. Den som vill minst sätter gränsen. Man får flytta gränser under tiden om man vill.

     (Sina egna gränser får man flytta alltså, inte andras😊)

    Någon som raggats upp på en fest?
    Vet man då hälsoaspekterna på ragget

     Vet man någonsin det med någon man ligger med? Hört talas om kondom?

   Inte riktigt samma grej, men jag kom nyligen ur ett dött förhållande och har lyckats skaffa en kk. Aldrig haft det innan men ändå vilken grej. Jag är lite orolig för att det ska blandas in känslor från mitt håll. Men det är så härligt och det är så lätt och njutbart. Självklart beror det på han jag är med men än så länge är jag ett fan. Vad har ni för erfarenheter av att ha kk ?

    Om du vill hålla känslor strikt utanför så har jag vissa tips:

    1. Hör bara av er när ni vill ha sex. Inget om vad ni gjort idag, hur det går på jobbet, vad din mamma fick i 50årspresent osv. Håll det till sex och sex endast. Resten kan du prata med vänner om.

    2. Sov inte över (om ni inte måste på grund av avstånd). Sover ni över så ät inte frukost ihop. Ha sex och gå.

    3. Går hand i hand med regel nummer 1 – gör inte saker ihop förutom att ha sex. Ses bara för sex. Gå inte på bio, laga inte mat ihop, se inte film när ni ses. Ha sex.

    Jag har haft flera kk och tycker att det funkar bra. Senaste har jag inte lika strikta regler med då vi bor 9h med tåg från varandra och därför måste ses över helger och så. Då blir det ju att man gör annat än att bara ha sex ihop. Men då är det också svårare att hålla känslorna utanför.

    Och obs. Självklart sätter ni upp egna regler om ni ens vill ha regler. De jag listade ovan är de jag tycker funkar bäst för mig för att inte få känslor för en kk.

    Ha kul med din kk!!;)

    Anonyms tips för att hålla känslor utanför är nog bra att ta i beaktning. Jag har dock gjort precis tvärtom och haft en kk-relation i över 1,5 år utan känslor från någons håll där vi både sovit över, varit på bio och träffat kompisar/familj. Det var sjukt bra sex och inget mer för någon av oss men det beror nog på hur man är som person. Jag har personligen otroligt svårt med att få känslor och träffade den här personen via bodycontact just för att ha sex. Det blev några fler gånger 😁

  Hehe CamCam. Jag hade rätt. Bellas knutring som hon köpte var inte den stora som du trodde. Den fick hon nämligen låna nu under helgen. 😁😜

   Oh my… du måste bara ha rätt, eller hur?

    Jaaaaaaaaa. Jätteviktigt. Framförallt när det kommer till storleken på en ring. Mååååååste ha rätt. 😁🤡🤡🤡

     Bäst att tillägga att ironiflaggan är uppe med tanke på din kommentar sprungen från käppen i din rumpa. 🤪

     Förresten, dra ur den måste göra ont 😉

      TRH is on fire ikväll. Det märks att du har maniska tendenser.

       OM jag nu hade det….hade det gjort mig till en dålig människa? 🤔☺️

        Snälla, berätta om nån mer gång du haft rätt!

        Undra hur många som skulle ranka ”alltid måsta ha rätt” eller ”alltid ha sista ordet” på sin topp 10-lista över bra egenskaper hos andra människor.. trh, har du någon länk från nyheter24 om detta? Någon studie du kan hänvisa till?

         Det har jag faktiskt inte då det inte är ett ämne som jag varken är bekant med och inte ens särskilt intresserad av. 😊

         ThR, Ha ha ha! Burn! 🔥

  Någon som har haft cellförändringar och hpv virus? Fick hem svar på mitt cellprov idag, som visade på detta. Ska få en ny tid för ytterligare undersökning. Hej dödsångest! Någon som haft samma, vad visade nästa undersökning? Samma eller förändring?

   Jag har haft! Fick gå på kontroll var tredje månad under ett år. Mina cellförändringar försvann av sig självt. Såklart kan det vara olika, men det behöver inte vara allvar! Önskar dig stort lycka till ❤️

    Va skönt att det försvann! ❤️

     De två eller tre (minns inte helt) visade också cellförändringar men de blev mindre och mindre. Efter ett år var de försvunna.
     //Anonym som svarade först på ditt inlägg.

   Jag har haft det! Mitt visade tyvärr även cellförändringar på nästa prov också, och efter några vändor till fick jag operera bort dem.
   Förstår att det känns jobbigt, men det är inte superdramatiskt. Min gynekolog sa att man ska se cellprov som en jättebra försäkring, så det är superviktigt att gå!
   På cellprov nummer två kommer de förmodligen göra ett vävnadsprov som visar lite bättre om du verkligen har några förändringar eller inte. Dvs bara för att det visar cellförändringar på första provet behöver det inte vara fallet.
   Lycka till!!! Det kommer gå bra 🙂

    Jag känner mig lite extra orolig då jag antagligen haft hpv i över 10 år, vilket jag tänker kan göra att cancerrisken ökar.

    När det nya provet också visade förändring, var det då samma grad som innan? Eller var det ”värre”? Tänker om det fortfarande visar lite förändring om det isf ändå kan betyda operation, eller om förändringarna måste vara medelsvåra.

    Gjorde nästa prov ont?

     Mitt första prov (som togs av barnmorska med en ”borste”) tyckte jag gjorde mer ont än vävnadsprovet som man tar sen. Det kändes knappt, men jag blödde lite under de första timmarna efter (ungefär lika mycket som precis i slutet av mensen). Misstänker att det gjorde mindre ont än första testet pga att vävnadsprovet tas under helt andra omständigheter; med en gynekolog och inte på någon snabb ”drop in -mottagning” 🙂 mina cellförändringar utvecklades aldrig från lätta, men eftersom de inte försvann av sig själva opererade vi bort dem. Operationen gjorde inte ont (jag var sövd) och jag hade inga komplikationer som helst efteråt. Önskar dig lycka till, min erfarenhet var att alla jag mötte inom vården i denna angelägenhet var otroligt kompetenta och att det generellt sett är ett väldigt okomplicerat ingrepp för dem!

     Jag hade också lättare cellförändringar andra gången och opererade bort dem. Ingreppet gör inte ont eftersom du får bedövning och det tar ca 5-10 min. Kan göra lite ont när bedövningen släpper sen. Jag gick till jobbet samma dag. Var inte orolig.
     Kram

     Mitt andra prov visade samma som första. Hade lätta förändringar, men då de inte försvann efter några månader så tog de bort dem.
     Jag upplevde precis som My att andra provet inte gjorde ont. De tar bort en pytteliten bit bara.
     Ett tips är att fråga gynekologen massa frågor när du är där om du är orolig. Kan kan såhär i efterhand säga att det var så sjukt mycket jobbigare psykiskt än fysiskt. Hade föreställt mig att varenda besök + operation skulle vara så sjukt mycket värre än vad det var, och trodde att jag hade cancer och skulle dö. Det är först nu vid mina återbesök som jag börjat fråga vad saker betyder och vad det faktiskt innebär för mig, och blir verkligen lugnad av att få allt förklarat för mig. Hade besparat mig så mycket ångest och sömnlösa nätter om jag bara varit frågvis redan från början.

     Jag hade förändringar men som läkte ut av sig själv. Andra provet gjorde ont tyckte jag, dom knipsar ju typ av en bit av livmodertappen. Sen blödde det lite ett tag. Det var liksom inte en outhärdlig smärta, mer att det sved/högg till. Men det var det värt 🙂

   Jag har haft. Fick göra en biopsi där det visade sig att jag hade grad 1, den lägsta graden. Då förändringarna inte försvann av sig själva fick jag göra en konisering, en mindre ”operation” där yttersta delen av livmoderhalstappen tas bort. Operationen inklusive försnacket med läkaren tog 15 min för mig så ett enkelt ingrepp. Jag fick sedan går på jämnare kontroller ett par år. Besöken gör inte ont, är som gynekolog-besök. Det var såklart inget roligt besked att få att man har cellförändringar men msn blir tacksam för att man går på sina kontroller. Så skjut inte upp era cellprov!!!!!

    Jag började faktiskt gå på mina kontroller efter att min mamma gick bort i cancer. Hade hon inte gjort det så hade jag antagligen fortsatt att strunta i dem och tänka ”det händer inte mig”.

    Ni som svarat: hade ni även Hvp? Som jag förstår det så kan ju viruset ha försvunnit när man upptäcker sällförändringen, men för mig så ligger den kvar.

     Åh, förstår att du blir extra orolig då! Jag var extremt orolig och trodde jag skulle dö i cancer innan jag gjorde biopsin (undersökningen hos gynekologen). Håller med P om att fråga gynekologen då, den jag träffade var fantastiskt duktig och förklarade för mig att cellförändringar/hpv är i princip lika vanliga som förkylningar och att det inte är hpv:n i sig som är farlig, men att den ju kan bli det om den finns kvar under väldigt lång tid. Jag hade hpv, men efter operationen var den helt borta. Bra att du valt att ta cellprov, det kommer säkert ordna sig för dig också!

  Varför gifter sig gamla svenska män med någon ung från thailand? Har alltid undrat det 🤔

   För de vill ha en hushållerska som även duger till sex?

   De hittar inte någon svensk tjej som går med på deras upplägg. De vill inte ha en kvinna som ställer krav.

   Och gamla kärringar med unga män från Gambia. De ser väl det utländska som något exotiskt och de exotiska personerna kanske har mer överseende med män och kvinnor som är äldre, fula och tråkiga.

    Gifter många av de sig? Trodde de ”bara” åkte dit på sexsemester utan att ta hem någon.

     Ett flertal gifter sig, men det är mest för att männen från Gambia vill till Sverige. Läst om flera fall där mannen så fort de satt sin fot i Sverige och fått uppehållstillstånd(?) i princip bara försvunnit. Osäker på det där med uppehållstillstånd, men tror det gick till så.

      Finns en helfestlig (och sorglig) dokumentär från Outsiders om det där. Är en kvinna i Sverige som är runt 70 år gammal som har gift sig med ett flertal gambier runt 30-årsåldern där äktenskapen märkligt nog gått åt skogen så fort männen kommit till Sverige. I dokumentären får vi följa hennes väg mot äktenskap nummer tre, om jag minns rätt. Hon överraskar då sin blivande make med att hon vill stanna hos honom i Gambia istället för att åka till Sverige, och därefter går det som väntat kan man säga. Helt klart sevärt, och helt sjukt.

       Ja, det är den jag tänker på! Har för mig jag läst ett reportage om liknande i Aftonbladet (Expressen kanske det var). Är faktiskt intressant tro det eller ej, haha.

    Kan folk sluta kontra med tanter och Gambia när nån tar upp sexturism eller mail order brides? Det är knapppast en 50/50 företeelse!

     Fast varför? Är det inte lika sjukt att en äldre kvinna hämtar hem en ung man? Varför måste det vara 50/50 för att ta upp exempel för? Sluta häng upp er på kön och se ämnet istället

    Alltså jag måste få lufta en grej om det här med svenskor och gambianer.
    Jag känner en tjej/kvinna, kring 40år, snygg, vältränad, välvårdad, fast jobb, egen lgh osv. ”Normal” i samhällets ögon och har inga svårigheter att hitta en partner.

    Hon är gift med en mycket yngre gambian. Det är lite samma visa som med 73åriga finskan. De bygger hus i Gamiba. Hon betalar allt (han jobbar ändå i Sverige men tjänar inte mycket) men han äger både mark och det blivande huset.
    Hon blev lite irriterad när jag (en enda gång) frågade om vad som händer om de skiljer sig, då behåller han huset hon betalat för men hon, å andra sidan, behåller bostadsrätten i Sverige. Den ägde hon långt innan hon träffade honom.

    Jag brukar inte fundera så mkt på det här men ibland undrar jag om det här är ett sällsynt fall av äkta kärlek i en sådan här konstellation eller om han utnyttjar henne så som männen gör i artikeln om tanten.
    Jag tänker inte lägga mig det mer men tog tillfället i akt att vädra mina tankar här 🙂

   Tycker kvinnorna ser så olyckliga ut, visst de kommer till ett nytt land men ändå

    Minns min kollega, hon var från thailand och gift med en svensk man. Hon hade en dotter från sin ex kille som bodde i thailand, hon var alltid rädd att hennes man skulle vara ensam med henne. Jobbade bara när dottern var på dagis. Aldrig kvällstid:/

   För att ingen svensk kvinna vill av egen fri vilja vara med dom. De måste hitta en kvinna som är beroende av dom, på så sätt lämnar hon inte hur än han beter sig. I Thailand kan de få en ung söt tjej, det kan de inte få hemma. Sen kan han ju försöka inbilla sig att hon hade valt honom även om hon hade något val.

    Shit vilka fördomar ni har, även om det kanske är så i många fall så är det långt ifrån alla. Min mans pappa är gift med en thailändsk tjej. Hon är mycket yngre än honom, hon är 32 och jobbar som polis i Thailand. Han är 60 och ser bra ut för sin ålder. Dom har distansförhållande sedan flera år och när han pensionerar sig ska han flytta dit. Dom besöker varann regelbundet och jag tror verkligen dom genuint älskar varann.

     Ja, det finns ju få, ovanliga fall som din mans pappa.

   De jag pratat med så handlar det om att kvinnor där har en ”annan syn på äktenskapet” läs ålderdomlig syn där kvinnan hushållsarbeterska som tar hand om allt inklusive mannen.

   Jag har också mött otäckt många där kvinnan knappt kan engelska och typ ingen svenska trots att hon bott länge i landet. Mannen kan självklart ingen thai heller. Och med det här menar jag självklart inte att det är kvinnans fel. Hur ska stackarn lära sig när hon typ bara ska vara hemma? Och mannen anstränger sig knappast…

   En del för att de har svårt att hitta någon i Sverige. Andra kanske föredrar att kvinnor som växt upp i Thailand ofta tar en mer ”traditionell kvinnoroll” i förhållandet, ansvar för matlagning, barn osv. Jag känner flera thai-svenska par där mannen är mer eller mindre äldre än kvinnan. Många är som vilka par som helst som älskar varandra. I några få fall verkar det handla mer om en praktisk uppgörelse. Jag är själv gift med en thailändsk man, och vi möts inte alls av samma fördomar som par med svenska män och thailändska kvinnor (och vårt förhållande är jämställt). Önskar att folk var mindre fördomsfulla; inte alla dessa män är slemmiga manschauvinister, och det är i min erfarenhet sällan de ser sina flickvänner/fruar som ”hushållerskor som duger till sex” som någon skrev. De flesta thaikvinnorna jag känner är otroligt starka och fantastiska. ✌️

    Jag har också sett på båda exemplen. Jag tänker att inget är svar eller tvitt. Att en man väljer en kvinna från Thailand för att han vill ha en mer traditionellt gammaldags fru som sköter hemmet osv, det grundar sig i ett rätt så ruttet system. Samtidigt betyder inte det att mannen är helt rutten för det. Han kan fortfarande älska henne och vilja henne väl.

   Jag kan tänka mig att vissa helt enkelt har enklare att hitta någon utomlands, eller nån som är från ett annat land. Jag känner själv att jag kanske hellre skulle träffa någon från något annat land för att de ofta har en mycket öppnare attityd än vi har här i Norden. Tror inte att man kan döma alla män med thailändska partners som gubbslem som vill äga sina kvinnor och ha gamla värderingar. Kanske dessa män upplever att de blir sedda på ett annat sätt av dessa thailändska kvinnor än de blir av svenska kvinnor? Kanske thailändska kvinnor inte upplevs lika dömande? Kanske det gör att männen vågar ta steget med dem som de inte vågat med svenska kvinnor? En kille jag gick i skolan med var så himla försiktig att han verkade må väldigt dålig. Vi snackar på den nivån att jag, trots att vi gått i samma skola i tolv år och dessutom tidvis rört oss i samma gäng, endast hört honom säga max fem meningar på hela den här tiden. Men de senaste åren har jag sett honom gå hand i hand med en östasiatisk tjej några gånger och jag blir verkligen glad för hans skull!

    Nu var ju frågan varför gamla (!) män gifter sig med unga thailändska tjejer. Jag kanske är full av fördomar men jag tror att det är få fall av man 60+ och thailändsk kvinna 20-30 där hon är genuint kär i honom. Varför gifter sig inte dessa män med unga svenska kvinnor?

     Unga, osäkra killar blir också gamla män en vacker dag.

     Har själv inte sett sådana par med så pass stor åldersskillnad men rent hypotetiskt om man spekulerar så får ju kvinnan i detta fall något ut av det också. Högst antagligen höjs levnadsstandarden rätt rejält då de flyttar till Sverige. Kanske vissa ser det som någon slags investering, står ut med den gamla mannen tills han dör och har sedan kvar ett svenskt medborgarskap och ett arv? Så vissa kanske har nån slags utbyte, svenska mannen slipper leva ensam och thailändska kvinnan får bättre levnadsstandard. Men som sagt tror jag inte man kan döma alla över samma kam, finns säkert massa olika situationer. Semesterflirtar händer ju och kan säkert uppstå i alla åldrar.

   Tycker det är sorgligt med så unga tjejer och äldre män där man ser att det inte finns en gnutta kärlek . Endast pengar och sex.
   Min pappa är gift med en thailändsk kvinna,fördomar som man hade (!) så tänkte jag vad faaaan 😯 , när han berättade att han träffat en kvinna från Thailand.

   Men det visade sig vara en helt underbar kvinna, dom är jämngamla, hon flyttade hit (älskar Sverige) och har sett till att vi har bättre kontakt med pappa än någonsin. Han ordnade upp sin ekonomi tack vare henne, tillsammans sparade dom ihop mer än en halv miljon och köpte lägenhet. Pappa har kunna köpa sina drömbilar (haft det tufft ekonomiskt förut). Dom reser 2-3 gånger per år. Hon pluggade på SFI så fort hon flyttat hit, läste till usk (var läkare i Thailand) och jobbar idag som sjuksköterska och är så kompetent. Det låter som att jag skryter, det menar jag verkligen inte men hade någon sagt att det var såhär det skulle bli så hade jag bara skrattat.
   Är så tacksam över att dom träffades, min pappa har blivit en helt annan människa och han mår så bra.
   Sen ÄR det hemskt men de unga tjejerna i Thailand som tyvärr blir utnyttjade i många fall, eller där paren utnyttjar varandra. Vi såg mycket sånt i Thailand och jag får en klump i magen.

    Blir så glad av att läsa såna här historier! Fördomar kan ha så fel ibland.

     Det finns lika många historier om detta som det finns par. Alla har sin egen historia. Jag har ett dåligt betalt jobb med udda arbetstider. Vi har haft många ensamma män här på min arbetsplats. Sedan många började åka till Thailand har det ändrats. Många har det mycket bättre idag. Somliga är svin och utnyttjar tjejerna. Somliga är naiva och blir utnyttjade av tjejerna. Men många är faktiskt helt vanliga människor som upptäckt fördelarna med skillnaden i våra samhällssystem.

     Jag vet en thailändsk tjej som sade att ”jag gifter mig med precis vem som helst, bara han inte är thailändare”. En sunkig tvåa i Södertälje och en man med låg men regelbunden inkomst kan vara rena himmelriket om man jämför. Man gör bäst i att försöka förstå dessa mekanismer.

     Sedan ska man veta att många av dessa tjejer föredrar äldre män framför yngre. Jag har kompisar som är gifta med thailändskor och när de kommer på besök så brukar jag placera dessa bredvid den äldsta personen som är där. Ni anar inte hur glada de blir. Jag ser hur de slappnar av och sträcker på ryggen av stolthet. De jag känner stannar gärna i gamlingens sällskap resten av kvällen. Vissa tycker att det är en stor ära att få umgås med någon som är äldre.

    Har en snarlik historia med min pappa. Han har träffat en underbar fru och jag älskar henne massor. Min kontakt med pappa är myyycket bättre än om hon inte hade kommit in i hans liv. Hon har jobb precis som vem som helst och pratar flytande svenska och hon och min pappa lever ett spännande liv med massa gemensamma hobbys och resor.

  Varför klagar äldre människor på allt och alla? Kan knappt nämna något för mina morföräldrar utan att något är fel och oftast så lyckas de på något sätt få in lite härlig främlingsfientlighet i det hela?

  Antagligen bara inskränkta och misstänksamma som de flesta äldre. Men ändå.

   Delar inte den bilden alls. Tycker snarare att vi borde lyssna på våra äldre som har levt under en annan verklighet än vad vi har.

    Självklart! Men när jag sitter och pratar om att min ordförande är ett rövhål och påstår att de boende stjäl, och någon äldre släkting lägger till ”det är våra kära nysvenskar som tror att de kan ta vad de vill!” så undrar man.

   Jag känner igen det, har brutit med min mormor pga det när det började gå över på personligt agg mot mig utan någon anledning. Önskade ibland bara att hon kunde vara snäll som mina söta granntanter o inte bitter o elak. Hon har gått igenom mycket och är därför sån, men när hon började bli elak mot mig klarade jag inte av det mer, sorgligt men vissa människor ändras bara inte.

  Hur jag än gör eller vad jag en tydligen gör blir allt fel. Är så ledsen nu.

   Försök göra något som du brukar må bra av och koppla bort allt runtomkring en stund. Ta hand om dig själv. Hoppas att du snart mår bättre 🌸

    Hur då låter jätte lätt men tycker det så svårt. Min motivation att göra nåt man tycker om försvinner iomed ledsamheten. Tack.

     Ja precis så är det tyvärr. Något kanske kan kännas lite kul i alla fall och sen blir det successivt lite bättre.

   Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel, lev med det
   Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel, lev med det

   Det är inte hur man har det
   Det är hur man tar det
   Och när man längtar tar saker tid
   Det är nåt mellan oss, mellan oss och världen
   För långsamt, för snabbt men aldrig i takt
   Vi vill ju bara andas
   Sova och andas omvartannat inget mer

   Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel
   Lev med det
   Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel
   Lev med det

    Markus Krunegård kan det där ibland alltså!

  När jag tar foto med min iPhone brukar det alltid stå vilken stad kortet är taget i. Nu står det inte längre utan bara datum. Någon som vet hur man får tillbaka så det står vart man tog fotot?

   Aktivera platstjänster

    Jag har det men funkar inte ändå tyvärr

   Har du kollat under inställningar (foto) att du även där har aktiverat att den får lov att använda din plats? Man kan ju aktivera platstjänster allmänt och sedan kan man för varje funktion välja om det ska vara tillgängligt eller inte.

   Hoppas du förstår

    Japp jag har kollat det också. Tack ändå!

  Vad tycker ni om Hannalicious?

   Tillgjord.

   obegåvad och lat.

   Tycker hon är ok. Alltid så glad och ute och reser. Tycker inte hon skryter heller.

   Obegåvad. Samt för mycket fillers i läpparna. Kan inte ta henne på allvar.

    Härligt gäng ni ovan verkar vara

     Ärligt gäng?

   Tyvärr ganska blåst men hon har ju fått mycket i livet genom att vara ”glad och på” och antagligen blond? Hon är en snygg tjej men inte mer än så liksom.
   Bloggen känns liksom tom även om hon är ute och reser och vad hon än nu gör om dagarna.

   OBS, detta är vad jag tycker och andra tycker antagligen annorlunda 🙂

   Jag tycker det känns som hon tyvärr är en väldigt osäker tjej, som har svårt att hitta sig själv. Hoppas åldern tar reda på det åt henne 🙂

   Inte min cup of tea, men tycker ändå att det är trevligt med någon som inte är lång och anorektisk, utan trots sin uber-svenska-innerstads-tjej-look tycker jag hon bidrar till att normalisera en mer uppnåbar kropp för unga, när jag var ung hade jag gärna haft någon ”cool rolig tjej” att följa som inte såg ut som att de självsvälter sig. Visst att hon inte leder fanan för mångfald, men ändå lite, iallafall för den där lilla klicken som gillar den där influencer-stilen.

  Jag fick missfall för lite mer än en månad sen och den dagen jag brukar ha mens så blödde jag lite och sedan samma dagen efter och dagen efter det. jag blödde alltså lite 3 dagar på raken och detta var då en gång på hela dagarna det kom blod, och efter dessa 3 dagarna så slutade det. Hur länge kan det hålla i sig att mensen fuckas upp?? Någon som har erfarenhet av samma sak? Vill gärna höra erfarenheter och ja jag har googlat men känner mig inte klokare för det.

   Fått missfall i v 9 och blödde rejält i 4-5 dagar med mycket mycket magont. Det kom även större bitar blod så att säga. Gick absolut inte att förväxla med vanlig mens. Men mensen kom nog tillbaka efter en månad eller max två. Lite beroende på vilken vecka borde du nog söka mvc dock för att se att allt är borta. Dom tar blodprov också för att se nivå av gravidhormon. Ngn barnmorska kan säkert fler detaljer.

    Jag gick till mvc här jag bor men dit kommer jag aldrig gå igen. Min barnmorska var hemsk mot mig och min man och sa nedvärderande saker om vår ålder (vi är unga), min mans ursprung (han kommer från mellanöstern) osv.. okej ska söka till annan mvc.. tack!!

   Hur långt gången var du då? Efter mitt missfall v 11+1 fick jag nog mens 4-5 v efter mf. Minns att jag kände mig gravid ett tag efter mf, men det berodde ju på hormoner som ännu inte klingat av i kroppen. Minns inte hur mensen var, men det kan nog vara klokt att höra av sig till läkarvården.

   Nu känner jag inte till din reaktion på ditt mf. Den kanske är en lättnad, eller en sorg som inte syns. Men du ska veta att det inte beror på dig och att mf egentligen är en naturlig del i kvinnans liv, som man tyvärr inte pratar om till vardags.

    Jag var 7-8 veckor men fostret dock i vecka 4 trodde dom.. såg att min kommentar var osammanhängande men hade missfall för lite mer än en månad sen (typ 6 veckor sedan) och dessa blödningar började 25/9 och har fortfarande inte hänt något så förväntar inte mens denna månad.
    Du ska bara veta hur mycket dina ord betyder för mig.. jag och min man ville verkligen detta och när jag fick missfall så skyllde jag allt på mig själv och var så besviken på mig själv även fast jag vet att missfall aldrig är kvinnans fel.. tack verkligen ❤️

     Jag har många gånger undrat vad mitt missfall tjänade till, vad det var för mening med det. Enda meningen jag kan se är att det kan ge någon tröst till de som också får missfall. Och kan jag inge hopp så gör jag gärna det. (Samtidigt som det nog ger någon terapi åt mig själv…En sådan här upplevelse kan följa en livet ut.) Jag blev iaf väldigt ledsen och nedstämd, jag vågade inte försöka förrän efter ett halvår. Nu är mitt barn 19 månader, en glad, frisk och väldigt pratsam pojke.

   Jag fick missfall i v 9 och blödde typ som en vanlig mens men ganska lite ändå. Fick missfallet konstaterat på ultraljud och då var livmodern helt tom trots att jag blött ganska lite. De trodde det berodde på att fostret dött redan i v 4-5 men inte stötts ut förrän långt senare. Så du ska nog inte gå helt efter hur mycket du blött. Jag blev gravid direkt igen, hade inte ens mens emellan.

    Åh tack för din kommentar!
    Haha ja hoppet dör aldrig 🙈 men har slutat med att tempa, försöka känna ägglossningen, ta ägglossningsstickor osv efter MF, det får hända när det händer. Kanske aldrig händer men vi får hoppas att det går någon gång så jag blir blessed med en liten bebis ❤️

    Nästan samma för mig, fick missfall (missed abortion) i vecka 8 och blödde som en vanlig mens. Vid det planerade återbesöket sa läkaren att allt var borta och att jag troligen hade ägglossning just då. Åkte hem fort som attan och blev gravid då! Ingen mens mellan! Har fått ett till barn sen dess, inga fler missfall. Jag brukar försöka tänka att det var bra ändå att det blev ett missfall så tidigt. Något var ju antagligen fel med fostret. Lycka till Joliaaaaa!

  Är det någon som varit på ön Kona i Hawaii och har tips på roliga saker att göra och se? 🙂 åker dit i december för första gången

   Ja du måste prova att spela på bingbang instrumentet. Det får man inte missa.

   JAAA! Härligt ställe. Var där 2 månader. Typ: åk upp på Mauna Kea, sjukt coolt att köra bil till ovanför molnen, men se till att du har fyrhjulsdrift och att du får ta en hyrbil upp dit om du åker hyrbil då. Green sand beach är coolt, finns ställe där man kan åka till vulkanen (kanske stängt nu pga säkerhet), finns vattenfall att hajka – var fantastiskt, efter lång hajk bland annat där vi vadade genom vatten stod vi under en gigantisk vattenfall och badade i en lagun. Simma med manta rays är coolt också (gör det på en organiserad tur med båt, vi gjorde det på egen hand och det funkar men rent säkerhetsmässigt är det bättre att göra med människor som har koll, man simmar nattetid i havet), hyra paddleboard är nice, hoppa från klipporna i Southport (jättehöga), vi simmade i en naturlig grotta med vatten också som var mitt i ingenstans som några locals tog med oss till. Ha kul på Hawaii! Det var fantastiskt!
   Det enda jag vill säga är VAR FÖRSIKTIG. Det är sjukt mkt hemlösa, skumma typer där. Jag känner till en tjej som försvann spårlöst (förmodligen kidnappad) när hon gick längs en väg för cirka två år sedan, hon är fortfarande inte hittad. Gå inte själv i mörker och knappt dagtid heller.

    Jag såg inte att ditt namn också var J – slump!

    Klipporna heter Southpoint kom jag på.

  Finns det någon inställning på snapchat så att det inte automatiskt kommer upp att välja plats när man tar bild för att skicka till någon?

  Har försökt att googla men inte hittat något.

   Vad menar du med plats? Står det var du befinner dig någonstans när du snapar? I så fall, kolla på dina inställningar på din mobil. Du kanske har aktiverar typ platstjänst eller liknande. Har aldrig varit med om att det står var jag befinner mig på min snap och jag brukar aldrig ha platstjänster på. Vill inte att mobilen loggar mig haha

    Nej alltså jag har platsinställningar av. Men när jag tagit en bild så kommer jag automatiskt till mina inställningar för att slå på platstjänster. Måste då backa tillbaka till bilden innan jag kan skriva på den etc. Svårt att förklara och därför jag inte riktigt vet vad jag ska googla heller.

    Fastnade i modd. Men jag har alltid av platstjänster och när jag tar en bild på snapchat så kommer jag till mina inställningar för att välja att slå på platstjänster och sen måste jag baka tillbaka till snapchat för att kunna rita på bilden etc.

    Beskrev det lite rörigt i första kommentaren ser jag.

     Jag kanske inte förstår riktigt, men jag kan rita på bilder, och ta kort osv utan att använd platstjänster. Jag kan bara inte använda de där sk ”snyggfiltrena” (när man sveper åt vänster på bilden). Däremot kan jag ju använda alla ”roliga” filter utan platstjänster 😊

  Ingen annan som reagerat på dagens Blondinbella story? Där hon pratar om sin ring och väska och visar ringen och säger att den är ”a snot ring” istället för knot?! 😀

   Haha! 🙂 Jag reagerade dock mest på hennes stories när hon blev fotad av massa folk utanför Balmaineventet?! Stod som en kändis i sin långa svarta klänning och blev febrilt fotad av proffsfotografer/press blandat med privatpersoner…. Va? Vilka är dem som fotar henne som om hon var en superkändis i Hollywood? Skulle hennes egna/Balmains fotograf ta bilder utanför och så blev det ett litet pressuppbåd spontant eller vad tror ni? Kändes så over the top…. Är lite förvirrad av situationen!

   Men hon var fin i klänningen och coolt att vara där 🙂

   Haha jo jag!! En snor-ring 😂

   Har hon tagit bort det? Kan inte hitta någon story där hon pratar

    Ja hon måste plockat bort den! Kom väl själv på hur idiotiskt det lät att säga SNOT istället för KNOT. Synd, sjukt kul video haha

   Hon säger ju “it’s a loose knot” Det var väl inte särskilt svårt att höra?

  Ni föräldrar som är här inne och läser och har barn i 11-15 års åldern, har ni börjat prata med dem om hur man beter sig på internet i och med de senaste hatstormarna?

   Gjorde det redan när hen började få vara på internet i små doser vid 8 års ålder.

   Sen är det alltid bra att påminna då och då och ta upp till diskussion när t ex något sånt här händer och vad som är okej och inte.

  Ni som lidit av långvarig stress, ångest osv:hur har detta yttrat sig? Fysiska symtom eller vara psykiskt. Hade en otroligt jobbig sommar och är ännu inte bra. Haft sömnsvårigheter, muskelspänningar, stick i händer och fötter. Smärta som vandrat och rejäl ångest..😤😤 så less på att må såhär. Har kontakt med vården men allt går så segt

   Jag har inte kunnat sova mer än två timmar i stöten, har typ haft konstant nackspärr och kommer inte ihåg någon ny information såvida den inte skrivs ned,
   Däremot så är jag mer empatisk och känslig än vad jag någonsin varit 👍🏼

  Är du nöjd med livet som det är nu? Ja eller nej?

  Jag känner mig rätt nöjd. Ätit god mat som min sambo lagat, har två små fina barn och choklad i skafferiet. Inga stora problem just nu, det är rätt chill.

   Jag vill ha barn. I övrigt nöjd. Vet inte om min kille kommer ge mig några. Vi bråkar för mkt säger han. Hur länge ska jag vänta på att han ska vilja?

    Lämna honom och hitta en bättre karl

    Låter spontant som att ni helst inte ska sätta en unge till världen.

    Hitta en annan kille som du inte bråkar lika mycket med och som också vill ha barn. 🙂 Tycker det är så skevt att ”ge” någon ett barn, båda borde vilja det lika mycket!

   Nedgosad under min värmefilt med säsong 10 av Drag race, jag är mer än nöjd!

   både ja och nej. är nöjd för jag är relativt frisk och har tak över huvudet. men skulle gärna vilja flytta till en egen lägenhet, men som bostadsmarknaden ser ut nu så lär jag få vänta tills jag är en bra bit över 30😑

   Ja, hyfsat. Nyligen hemkommen från en underbar weekendresa i Italien, har skrivit på papper för fast anställning och nästa vecka flyttar jag och sambon till en helt fantastisk sekelskifteslägenhet. Känner att allt faller på plats på något sätt. Största problemet just nu är en hemsk förkylning, och det kan man ju leva med.

   Just nu: JÄTTENÖJD. Och är så jättenöjd över att jag faktiskt känner mig nöjd! Har så länge i livet tänkt att ”bara jag får xx kommer jag bli nöjd” och nu ba nästan helt tillfreds 😊 (med dippar! Vill fortfarande inte prova bröllopsklänning för sommarens bröllop för jag känner mig för tjock och är rädd att bli ledsen och känna mig ful när jag provar).

    Johanna: Med rätt storlek kommer du nog känna dig jättefin!

   Nej. Vill ej ha höstrusk och kallt. Vid värme är det mesta ok.

   Nej. Min sambo är min enda glädje just nu, haha. Trivs inte i Sverige efter att ha levt två år utomlands (tropikerna). Finner ingen glädje nånstans. Vill flytta utomlands för gott. Men började precis studera, är 25 år så det var dags. Hoppas på att bli gravid snart så jag har nåt att se framemot efter två år av konstant själapirrande lycka och glädje. Kämpar med att hitta min plats på jorden efter den långa resan utomlands… Men har ännu inte hittat den.

    Förstår precis. Har också bott utomlands länge och var helt knäckt över att flytta tillbaka igen. Detta var ett tag sedan, men har inte heller hittat min plats 🙁

     Exakt samma här! Skönt att höra att man inte är ensam.

    Varför stannade du inte i tropikerna? Och vad var det som var bättre där?

    Var det kanske att du levde ett liv mer eller mindre utan ansvar?

    Eller kan du komma på vad det var du gillade där och skapa det någon annan stans?

     Ingen aning faktiskt, vi fick hemlängtan och tänkte återvända efter ett par veckor men blev kvar här. Vädret, mostly. Evig sommar. Me like.
     När jag studerat färdigt, då åker vi igen och stannar läääänge!

      Altså vill inte få dig desillusionerad att flytta. Jag har ju själv gjort det flera gånger. 😃

      Men den där härliga grejen som du tyckte det var när du var yngre än 25 kommer du förmodligen inte tycka så om igen. Även om du återvänder. Framförallt inte om du flyttar med barn.

      Tror halva din grej och As ovan är att ni var så pass unga. Livet leker var man än bor för många. Det är vardagen som är tråkig och den som få kan undvika var man ära bor.

      Försök att inte romantisera för mycket. Då blir du kanske bara besviken nästa gång du flyttar. 💚

      Med det sagt. Jag är mer än nöjd var jag bor just nu, men kan alltid tänka mig att flytta igen. ☺️

      Modd kickar in mycket i kväll. Har skrivit mer till dig här. Kommer väl sedan. 🙂

       Tack, kloka vettiga du 🙏❤️

        💚

    Har bott utomlands i över fem år, men kom tillbaka till Sverige i augusti för att börja plugga. Är också 25 år och längtar tills jag får flytta utomlands igen! Har tyvärr svårt att trivas här i Sverige… Lycka till med plugget och att finna din plats!

     Wow, exakt samma ju. Då är det kanske inte så konstigt att jag känner som jag gör, om det är vanligt förekommande efter en sån resa. Kram!

   Jag är så nöjd. Jag har två fina tonåringar, en ok relation med deras pappa (skilda), en helt underbar man i mitt liv, god ekonomi, bra lägenhet, mitt drömjobb och fina vänner. Njuter av nuet. Tycker jag på det lutherska viset gjort mig förtjänt av ett fint liv efter en tid som varit riktigt jobbig. Hepp!

    Åh du befinner dig där jag hoppas jag hamnar så småningom. Så härligt att höra om dem som det gått bra för. Själv befinner jag mig just i mitten av en jobbig separation med två små barn inblandade. Hoppas kunna landa i det snart och att framtiden är ljus <3

   Nej. Jag brukade vara rätt duktig på att vara nöjd. Men inte numera. Misstrivs på jobbet som är stressigt och en dålig psykosocial arbetsmiljö med mycket konflikter, haft en del hälsoproblem senaste året, jag har få vänner och saknar ett nätverk av goda vänner (mina bästa vänner har flyttat 30 mil bort). Dessutom tror jag att mitt äktenskap är mer eller mindre dött och jag tror att en skiljsmässa skulle vara bättre för mig i längden men pallar inte att ta steget av många anledningar. Det enda ljusa i mitt liv är mina barn. De är helt underbara och verkligen mitt allt. Men jag tänkte senast idag ”Är det såhär trist, fattigt (på känslor) och grått livet ska vara?”

    ❤️

     Tack! 💜

    Mitt liv är värre än det någonsin varit och om jag tar mig igenom denna höst levande ska jag fira.

     Vill bara skicka en kram från en annan medmänniska som också måste igenom ett helvete denna höst! Om jag fixar det så fixar jag allt. Du är inte ensam! Heja oss!

      ❤️ Trots att det inte löser några problem så är faktiskt en tröst att veta att man inte är helt ensam när livet testar en så jävulskt.

   Nja… gravid och känner inte som alla andra (Vad det pratas om iallafall). Deppig och allt känns värdelöst. Hatar att magen växer och alla dessa hormoner.

   MEN! Jag har en fantastisk make som jag kan gråta ut hos, massa chips och julmust. Så lite positiva saker finns i livet

   inte direkt.. varit sjukskriven hela sommaren pga akut stress som fortplantar sig i att min pappa är döende i cancer (jag är 25 han är 58), jobbet har satt sig på tvären pga det och tycker inte att ”jag behövs längre”, tillägg är då att jag varit chef över egen avdelning och de under sommaren anställt någon annan utan min vetskap. pluggar men har ingen inspiration att fortsätta, känns inte roligt längre. har en fantastiskt sambo men allt annat håller på att gå sönder. mina vänner drar sig undan för att jag är den som behöver stöd just nu och de kanske inte riktigt orkar, känner mig ensam och orkeslös. önskar att jag kunde vara samma person som för ett år sedan då allt var bra och verkligheten inte gav käftsmällar på samma sätt…

   Jag är nöjd! Har fått mitt drömjobb, är inne i slutspurten av min utbildning och är omringad av fantastiska människor. Nu ikväll sitter jag nedbäddad i soffan med lite godis, tända ljus och Netflix. 🙂

   supernöjd för klickade just hem nct 127 regular och irregluar som släpps i mitten av nästa månad, ser så mycket fram emot att få hem dem😍 och ser fram emot thepre release goodies!

   JA! För första gången på mycket länge. Fast anställning sedan några månader tillbaka. Precis haft en fantastisk semester tillsammans med en av mina bästa vänner och också köpt husdjuret som jag drömt om en tid tillbaka. Den fysiska hälsan är kanske inte på topp, men resten väger upp det.

   Så jävla missnöjd. Sov två timmar inatt, jobbade 12. Imon jobbar jag 13 men en personal kort för att alla är sjuka. Vården suger.

   Nej. Sitter ensam med en sovande 3,5 åring och är gravid med nr 2 i vecka 29, men maken har inte varit hemma på 7 veckor och dröjer 2 månader till innan han kommer hem. Samtidigt är jag inne på sista året i skolan och har lite väl mycket på gång. Haha

   Ja för fösta gången på länge käns livet bra. Sålt min lgh med bra vinst, flyttat in i hus med en fantastisk kille. Kommit in på min drömutbildning och känner att livet går i rätt riktning äntligen!

  Nån mer än jag som är nyfiken på när Sarah Tjulanders pyramidspelsbubbla kommer spricka?

   jaaa! Förstår inte hur detdär fortfarande kan gå runt, och att hon kan leva på det fortfarande?? Har inte alla insett idag att nuskin är skit?

    Finns alltid nån ung stackars tjej hon kan lura, nej förlåt – hjälpa att starta en business! Totalt hjärntvättade.

    Har en kompis som säljer och som hudvårdsnörd tar det ju emot att köpa nåt. 🙈 Men det verkar ju som folk gillar produkterna?

     Är väl trevligt om folk gillar produkterna, det är hela upplägget jag inte gillar.

    Hon tjänar sjuka pengar per månad. Har varit på att sånt möte och alla som är där är helt inne på att det absolut inte är ett pyramidspel. Sånt håller dom inte på med alls. Jag gav det en chans för att en kompis gjorde det, jag förlorade inget på det, så varför inte, men nej upplägget var verkligen inte för mig.
    Men jag vet ju om dom olika stegen för vad man kan tjäna och det är sjuka pengar när du är högst upp.
    Så även om det nu skulle spricka så tror jag hon klarar sig väldigt bra ändå=)

   Har aldrig förstått vad pyramidspel innebär? Aldrig haft någon som hållt på med det i min närhet, NÅGON som skulle orka förklara?:)

    Det går ut på att du ska värva personer som ska jobba under dig, och utifrån hur de presterar så får du provision. De som du har värvat ska i sin tur värva folk, där du också kommer få provision på deras försäljning. Tanken är att du ska kunna sitta på ”toppen” av pyramiden och tjäna massa pengar utan att göra något. Därav att det kallas pyramidspel.

  rödvinet redo, osten redo, grannen skrattar maniskt – kvällen är här 🙂

   Låter underbart!

    underbart är det! minus grannen som gärna får sluta med sitt maniska skrattande, låter som jokern precis innan batman ska kvyas itu

  skrev igår i öppet spår men det var kanske sent, undrar om det finns några samlare här och vad ni isåfall samlar på? allt från navelludd till dyra porslins prydnader!

  själv har jag börjat samla på cd skivor (koreanska grupper) och tidigare så har det varit parfymflaskor (tomma) för jag tyckte att de var så fina 🙂

   Samlar på Dildos. Har 37 st i olika färger och former. De står uppradade i sina kartonger ( oanvända)på en hylla i sovrummet.
   Fick den första när jag fyllde 18 av en moster, sen har det blivit en sport för mina väninnor att ge mig en vid olika tillfällen.
   Ska tillägga att jag till nyligen haft en pojkvän. Men han har bara sett det som en ploj.

    Vill bli din vän! Jag älskar sexleksaker,älskar att gå i butiker som säljer sexleksaker, klämma och känna på alla nyheter och älskar att köpa nya. (Men jag använder dem) Skulle helst bo i en sexleksaksbutik om jag kunde.

     Jo då, jag har leksaker som jag använder oxå. Men dom får inte vara på samlarhyllan.
     Ja jag älskar att gå i sexbutiker och som du klämma och känna. 🙂

      🍆 (varför finns det inte en dildoemoji!??)

   Miniatyrer av kända byggnadsverk i städer jag besökt. Min favvo är en liten mini-telefonkiosk från London och Brandenburger Tor från Berlin. 🙂

    åh tycker mini-telefonkiosker är så söta😍 och andra miniatyr byggnader, eller miniatyrer överhuvudtaget❤ vad fick dig att börja samla på just dem? 🙂

     Det började faktiskt med den där lilla telefonkiosken i London 2010 och sen har det bara fortsatt. Vid varje resa måste jag hitta en miniatyr! Det är små grejer som inte tar så mycket plats, jag är rätt minimalistisk och vill inte ha så mycket prylar, och så blir det inte bara en pryl utan även ett minne. Jag skriver på undersidan av varje miniatyr vilket datum och årtal jag varit på platsen. Känns roligare med en miniatyr som man lätt kan förknippa med ett land och/eller en stad och inte bara random knick-knack.

   Samlar på LV saker, såsom väskor och smycken. Samt parfymer.

    flaskor eller med innehållet i? 🙂 om du samlar med parfymen i, kaster du flaskan efteråt eller behåller du den? hur många har du? 😀

   Magneter från alla ställen jag besökt!

    Samlar också på magneter!! Börjar bli lite trångt på kylen…

     Köp såndär väggfärg som är magnetisk och rulla nån kvadratmeter vägg i köket och fortsätt fyll på där! 😀

   Jag samlar på aktier. Portföljen är nu så stor att jag kan leva på avkastningen.

    Avundsjuk! Hur lyckas man med detta?

     Envishet och långsiktighet är bra egenskaper. Ett citat på vägen:

     ”Förmögenhet handlar inte om stora inkomster utan om små utgifter.”

     Kan jag så kan du.

   Samlar på fungerande polaroidkameror sen 2006, är typ Det Bästa jag vet. 😍

   Jag samlar på figurer av skurkar från filmer, allt med Mumin (mest porslin), och LP-skivor!

  upptäckte igår vid läggdax att jag hade tagit dubbel dos av mina mina p-piller!🤐 ska man ta en idag då också eller hoppa över?

   Jag tror man ska fortsätta som vanligt? Men kolla bruksanvisningen om det står något särskilt.

   ring 1177 och fråga. det skulle jag gjort…

   Fortsätt som vanligt.

    om det spelar nån roll så har jag ingen partner så ligger inte i en riskzon för att bli gravid, men rädd för att få en för hög dos (som jag ja fick igår) och därför borde hoppa över idag (?) käkar dem för att slippa mensen då den var ett helvete för mig.

     Är troligtvis ingen större risk med ett piller för mycket, lite humörsvängningar kanske.

      vill inte fucka upp kartan mer då det står veckodagar (ocd varning?) så ”vill” inte ta den idag bara så att dagarna hamnar rätt igen, men är det dålig?

       Farligt, nej. Jag äter dubbla piller pga endometrios. Så no worries där. Kan du inte ta sista pillret på kartan idag då? Dvs om du inte äter piller som har olika höga hormondoser.

        äter minipiller (vinelle) så det är samma dos hela tiden, är mest rädd för att börja blöda. men det kanske man inte gör om man hoppar en dag? som sagt vill inte fucka up kartan mer då det står veckodagar och det är så jag håller koll🙈(fast tydligen inte igår)

         För mig tog det typ 2-3 månader att börja blöda efter att jag slutade med minipiller och brukar glömma en dag eller två ibland men börjar absolut inte blöda då. Kan ju dock vara olika för alla, men tror inte du börjar blöda av att hoppa över en och tror att det bara är att fortsätta på kartan, så har jag gjort någon gång.

         vet att jag blödit pyttepytte lite efter att ha glömt nån gång (och då tagit så fort jag kommit på, aldrig senare än 12 timmar) och känt mig ”bitchig” till humöret, men det är väl bara att bita i det om jag vill få kartan ”rätt” igen. tack för svar <3

         svar till anonym 21.29

     Om du inte äter pillren som skydd så kan du ju bara hoppa över dagen du tog extra och sen köra på som vanligt. Exempelvis igår 2 piller, idag inget, imorgon som vanligt igen.

      tack! det var det jag ville höra om det fick att göra så eller inte🙈 eftersom det inte är som skydd, jag äter dem för att slippa mensen bara.

      Ja, jag brukar göra tvärtom, glömmer pillret ibland så då tar jag två nästa dag. Äter inte heller som preventivmedel utan mot endometrios, så det gör inget att jag inte är 100% säker.

      …och nu då jag tänker på det har jag glömt dagens piller också haha. Det är nog tur att jag inte äter dem som preventivmedel, hade antagligen blivit gravid för länge sen! 😀

       det ”roliga” är att jag även har larmat mobilen så att jag vet att jag ska ta dem, men av nån anledning så blev det en dubbel dos igår. måste varit väldigt virrig🙈

       tog du din nu då du blev påmind?😅 hade nog också blivit på smällen om jag hade tagit dem som preventivmedel haha

        Hahaha jag glömde igen men nu då jag såg detta en gång till gick jag och tog pillret. Vi verkar vara lika virriga 😀

         virriga klubben (eller duon) verkar då vara samlad! 😀 kan tipsa om att larma mobilen vid en viss tid så är det iallafall en lite mindre risk att man glömmer😂😅

  min granne spelar jättehög musik. får ångest av sånt

   min granne skrattar i falsett, hela tiden, när som helt på dygnet. jag vill silvertejpa hans mun 🙂

    Usch vad jobbigt när en man skrattar i falsett. En man ska helst ha ett bullrande skratt som kommer från djupet

     vill på riktigt klippa av honom stämbanden, eller önskar iallafall kronisk halsfluss till honom så han inte kan skratta på ett halvår😒 okej om det sker nån gång dagligen, men hela tiden? dag ut och dag in? så roligt är det inte🤐

    Har du fått min gamla granne?! 😂

     kan du snälla ta tillbaka honom? 😂gör vad som helst!

    Vi kanske har samma granne? Jag håller fast honom och du tejpar 😀

     deal!😜

   Hade en granne som spelade bas. Kunde bara en låt. Samma basgång igen och igen och igen och igen. Trodde på riktigt att jag skulle bli galen.

    jag har en granne som enbart kan en enda låt på gitarren… haha

     jag kan seriöst byta min granne mot era! kommer riva av mig ören eller gå beserk om jag hör falsetten ännu en gång denna timma😭 ni får honom + min block b remontage cd (min käraste ägodel btw) mot era gitarr och basspelanbde grannar!

      Min granne spelar flöjt kl 09 på morgonen varje dag i flera timmar…..

  Vilka är era absolut finaste namn, kill- och tjejnamn?

   Har alltid älskat namnet Bonnie!

    Jag har en Vera och en Arvid.
    Kommer det en trea så gillar jag: Astrid, Esther, Svea, Frank, Valter och Valdemar.

    Älskar Arthur.. Men krångligt att uttala och speciellt illa när vi bor i Skåne. ÄÄRTUUR.

   Dante, Zach, Isak
   Ella, Saga, Agnes
   😍

    Oh min lille son på 7mån heter Dante! Hade aldrig tänkt på det namnet innan, så bara dök det upp en dag under graviditeten, och ut kom en Dante! 😍😍

     Åh! Älskardet namnet! Så fint 🙂

   Gaia Amelia Aurora. ❤️

    Aurora <3

    Aurora är så vackert. Tyvärr tycker jag att det är ett jobbigt namn att uttala. Det ligger dåligt i munnen. Men det är så vackert!

     Ja, det gör ju det. Det flyter inte lika bra som Amelia eller Gaia. Men jag fick ett till favoritnamn tidigare i veckan som också är så vackert – Mill. Precis som det låter. Löööw på den! 😍

      ett väldigt vacker namn är Elinor <3

   Susannika!

   Kombonamn. Glöm aldrig bort det!

    Viktorbjörn!

     Inte illa!

    Viktorvar!

    Marganilla

    Stefanders. Jag är gravid så det ska bli mitt mål att hitta det bästa kombonamnet till bebis.

     Jeslis!

     Nicolaila
     Maurolf
     Klarakel
     Karingela
     Jensune
     Emildred
     Niklasse
     Elsara

   Lucas!😍

   Tycker tjejnamn är jättesvårt, finns bara ett fint: Julia.

   Killnamn däremot, finns massor! Valentin är nog det finaste, tätt följt av Vilhelm/Wilhelm, kan inte bestämma mig för om V eller W är finast, men är svag för namn på V.

   Dubbelnamn också, inte alla men tex Carl-Johan, hur fint?!😍

    VALDEMAR.
    Och Isak. 😭😭

     Håller med på båda! Och lägger till Theodor. Visserligen inte på V, men ändå😊

      Jaaa!
      Amadeus och Aslan är också nice men jag har ingen supermutta som skulle kunna föda fram en sådan lejonkung. Varken muttan eller generna för den delen heller 😂

      Jack är också fint. På engelska då. Svenska är så töntigt. Min sambo vill döpa vår son till Thor utan H eller Odin fast med E. Glöm. Thor stavas med H och Odin med i.

      Min bästa vän är gravid och det kan bli en Helge ❤️

       Staffan får mig att skratta högt. Tänk att heta det som barn. Så kul. Staffan. Haha!! I love it.

       Strax innan min fåordige farfar dog frågade han om jag hade träffat någon pojkvän. Det hade jag, allt var väldigt nytt och hela faniljen visste inte men berättade ändå för farfar. Han frågade vad han hette. ”Han heter Henrik!” då svarade farfar lättat: ”Åh gud, jag trodde du skulle säga Helge!”

       Hahahaha😂
       Aslan tänker jag på en hund, eller fantasyfigur, kanske nåt från Harry Potter🤔 men håller med din sambo, Tor utan h!
       Och angående Jack, tycker det är jättefint på svenska

       Staffan, haha det är väl lite gulligt😄 hellre Staffan än Stefan, har dåliga erfarenheter av Stefan:ar

       Alla dessa namn, blir sugen på att påbörja en ny roman så jag får namnge massa karaktärer!😃

        Jack är ett av få engelska namn som funkar på svenska tycker jag. Bortsett från internationella namn som David, Emma, Sara osv då

         Ja exakt!

         Alltså. Tänk dig en Jack. Är det bara i mitt huvud han är lång, solbränd, brunt hår och vältränad med bla magrutor och grymt snygga armar. Hemma går han alltid runt i gråa mjukisar och ingen tröja? I mitt huvud är Jack sexig som fAn (om man gillar sånt, vilket jag gör. Hehe)

        Men va, skriver du också?!?!?! Jag vill läsa 😍🙏

        Läser du?!

        Jag skriver en bok och jag har fastnat totalt. Kommer inte vidare. Tänk om du skulle… Nä. Förlåt. Sånt händer inte. Det finns en mening med allt men detta ska jag inte tvinga på dig. Men dörren står öppen, skulle du någonsin vilja läsa om sånt som gör ont, om kärlek som svider, om mysterier med döda kvinnor och arroganta men sexiga och väldigt mycket levande herrgårdsägare, om unga vuxna och lillgamla artonåringar, om sådant som inte sägs innan tiden tar slut pga tjurighet och stolthet och om en drömmig tillvaro som existerar tack vare en nödlögn som nu brinner i båda ändar… Give me a call 🙂

         Jag skulle hemskt gärna läsa! Låter t.o.m lite som att vi skriver om samma saker, inte riktigt, ta bort mystiken, men kärlek som svider. Och kanske framförallt kärlek med förhinder. Och intriger.

         Läser som sagt jättegärna och ger feedback! Hur kommer jag i kontakt med dig?

         Hoppas du inte somnat 🙂

      Min katt heter Theodore haha. Men säger Theo

    Tycker precis tvärtom, finns jättemånga fina tjejnamn, men nästan ALLA killnamn är fula, haha. 🙃

    Jag älskar namnet Vincent. 😍

   Sebastian <3 Verkligen ett helt perfekt underbart namn!

   Fast susannika lät ju också nice..

    Och Sam.

     Sebastian och Sam heter mina två brorsöner. ❤️

     SAM.
     Hur kunde jag glömma det. Everybody needs a Sam ❤️

      Kunde inte sagt det bättre själv.

    Det heter min äldsta son 😊 Fast jag säger oftast Bastian efter hans småsyskon sa det när dom var små.

   Eleonora.

   Ludvig, Valentin, Arvid, Elvira, Florence, Astrid

   Jag gillar Elsa och Nils ❤️

   Lovas (outtalad som o inte å)

   -Ivar, Hugo, Abbe, Malte, Elmo, Magne, Semjon.
   – Majken, Stella, Lovis, Alice, Esmeralda

    Iccabod!

   Ditt namn, Laura, är så fint! Synd att jag har ett efternamn som är kort och med ett tydligt r(klingar inte fint med Laura), annars hade en eventuellt framtida dotter fått heta det. 🙂

   Ian, Alexander, Freja och Louise.

   Åh Emma! Emma!

   När min son gick på dagis blev jag så förtjust i en liten flicka i samma grupp. När jag själv fick en dotter gav jag henne samma vackra namn: Aline.

    Åh, jag tänkte Aline till vår kommande dotter. Men klingande inte så bra med vårt efternamn. Så det blir en Stella istället. 🙂

     Anabelle

   Elune. Killnamn är sjukt mycket svårare, så det har jag inget på lager.

   Ester – Det heter min lilla dotter ❤️
   Irma – Det hette min gammelfarmor ❤️
   Hedvig – Får jag fler döttrar är det högt på listan.
   I övrigt gillar jag Agnes, Astrid, Sigrid, Signe, Nils, Ernst och Hugo.

   Hoho! Det misstaget gör jag inte om igen. Hade 4 pojknamn och 3 flicknamn och ALLA blev stulna av syskon och goda vänner. De två jag har kvar kommer jag inte yppa förrän lillasyskon fått sitt namn 😂

   Thylane
   Colin
   Duncan
   Kylian
   Kieran
   Irene
   Eden
   Mavis

   Visserligen mer engelsk och nästan franskklingande namn som kan bli lite knasiga här i Sverige, men ack så fina!

    Franskklingande?

  Jag måste bara tipsa er som än inte testat: menskopp!!!! Det har revolutionerat mitt liv. Märker inte av mensen längre. Det är så himla smidigt, fungerar i alla flödesnivåer. Minimal risk för läckage. Älskar det! Nu är jag bara besviken på alla dessa ååååår som jag harvat med bindor och tamponger. Testa!!

   🙌 känner exakt samma!

   Glömde säga: inget problem heller att bada med!! Var på en veckas badsemester nu och märkte inte av mensen alls.

   Nää, blir anti av sådana kommentarer. Även om jag har tänkt testa blir jag superanti av kommentarer som dessa. Vet ej varför 😂

    samma här! kanske nån typ av trots?

   Tycker det verkar så himla bra med menskopp men för mig faller det på att man måste koka den. Vill verkligen inte koka den i en av mina vanliga kastruller, och att ha en menskastrull stående känns inte aktuellt heller.

   Hur gör folk? Pasta och menskopp i samma kastrull?

    Bakterier dör ju i kokade vatten, så jag kokar pasta och kopp i samma kastrull. Inga konstigheter för mig i alla fall 🙂

     Spyr

      Men herregud, det är mens. Vi kvinnor äcklas av vår egen mens och döljer den så gott vi kan och män tänder på att kvinnor sväljer deras sperma. Alltså, öppna era ögon.

       A-m-e-n, sister.

    koka är inte nödvändigt, mer ett försäljningsknep
    räcker att skölja av dem

     Whaaat? Är det sant? Utveckla gärna. *slutar koka på studs*

      ööh.. det är ju kokningen (det höga temperaturen) som dödar bakterierna. såvida ni inte dränker dem i handsprit istället

       den**

       jag kokar menskoppen lika lite som jag kokar mensblodiga trosor
       räcker att tvätta

       Handsprit förstör silikonet så använd INTE någon form av alkohol på den

   Önskar verkligen att jag kände samma! Avskyr tamponger och bindor men hatar menskoppen… Får alltid UVI 🙈😣 Fattar inte vad jag för fel

   Funkar inte alls för mig, testar ett år drygt men måste använda binda ändå eftersom debaklet som oftast hämnar fel läcker eller glider ur vid rörelse, ger nog upp detta snart men trist eftersom jag gillar idén

  Jag behöver en ny hobby, vad kan man hitta på som inte kräver att man infinner sig på en specifik plats en specifik tid varje vecka? Jobbar oregelbundna tider och både kvällar och helger så kan inte boka in mig på kurser odyl. utan att behöva missa flera gånger av det.. jag har noll idéer men är öppen för det mesta, hit me!

   Jag har börjat med hoop dancing 🙂 mycket mycket kul plus motion! Är väldigt mycket svårare än de ser ut också så finns en utmaning i det!

   Broderi

   Klä ut dej till varulv och spring ut och yla 😂

    Hahaha, ska absolut testa om det kan vara något för mig!

   Ska det vara något där du träffar andra eller går det bra att vara själv?

   Inne? Ute? Hemma? Borta?

    Spelar ingen roll, funkar med något som är både inne eller ute likväl som ensam eller med andra!

     Lär dig spela ett instrument. Om du hittar en privatlärare kam du boka in tider när som.

     Börja måla. Kan du göra både på egen hand och ta enstaka kurser.

     Hitta ett djur du vill nerda ner dig i. Lär dig allt om det. Läs, besök etc. (Kan du göra med valfri sak i naturen)

     Hitta en vetenskap du vill förstå mer. Astronomi är enklet nog att börja med utan förkunskaper. Du kan börja med att köpa en kikare och titta på stjärnorna och ta det från det.

     Lär dig programmera. Börja med Java och forsätt därifrån.

     Matlagning. Du kan gå på enstaka kurser eller se på klipp på youtube. Bonus blir att du bjuder hem några som sedan får smala. Ni kan starta en klubb där ni lagar ihop eller turas om att laga mat. Kan vara en vanlig tisdag utan vin.

     (Jag skulle kunna fortsätta hela kvällen. 😊🌸)

     Kommer ett svar när CamCam har tid att släppa ut det från modd. 😉😊

   kpop! <3 börja samla på album och hitta en grupp som du älskar!

   Lite tips:

   – Utforska vandringsleder i ditt närområde.
   – Börja med 1000 bitars pussel, roligare än det låter 🙂
   – Kolla om det finns någon danskurs som har drop in-tider där du bor.
   – Skaffa en brev-vän the old fashion way och skriv brev!!
   – Bli hundvakt!!!
   – Gå en deltidkurs på nätet i ex kreativt skrivande.
   – Börja plugga alla världens länders namn, geografiska placering, huvudstäder och flaggor. Alltid bra att kunna 🙂

   Börja spela något instrument 🙂 allt finns online

   Lär dig sticka/virka! Det kan du göra hemma när du får tråkig i höst. Finns mycket bra tutorials på youtube. Sen kan du ta med din stickning om du hittar något stickcafe där du bor. Eller göra ett eget event med stickfika på något café.

   Stickning och virkning! Virkning är bra att börja med. Finns billigt garn och virknålar/stickor både online och större matbutiker samt mängder av bra tutorials på youtube.

    Jag var visst några minuter sen på bollen 🙂

   Alltså ridning är den bästa hobby jag börjat med. Men svårt om du är nybörjare och inte kan rida på fasta tider.

   Läsa böcker. Det är min bästa hobby 🙂

   Fotografering!

   Roller derby, rugby, softboll, gå med i politiskt parti, börja plugga på distans, gå med i bokcirkel, skriva NaNo (i november), lär dig virka, lär dig spela ett instrument, gå med i någon förening inom område som du är intresserad av, bli språkvänn, bli kontaktperson.

   Gå med i bokcirkeln kollektivet på Facebook! Bra med tid att läsa boken hemma, diskutera boken med andra på nätet, och sen gå på / kolla livesändning på Facebook författarintervju 👍🏼👍🏼👍🏼

   Tack så mycket för alla tips allihopa <3 en hel del idéer som känns roliga och som jag ska testa! 😀

  Nån mer som tittat på Love island? Alltså Viktoria har så fin personlighet hon har inte snackat skit om nån en enda gång och inte skapat intriger eller drama så härligt att se att det finns såna människor.

   Lite fascinerad av henne. Första gångerna hajade jag verkligen till pga utseendet. Sen över hennes skrikskratt. Och att hon verkade trevlig.
   Men hennes insta var mest sexiga poser vilket jag tycker är synd för det passade inte ihop med hennes gulliga girl next door-personlighet i TV.

   Ja jag älskar Viktoria! Så gullig! Och så glad att hon vann 😍😍😍

   Victoria förtjänade verkligen att vinna!! Både hon och Jacob har varit så himla real där inne i huset, vilket det inte riktigt känts som de andra alltid varit. Hon är alltid så himla glad för andras skull fast det gick så segt för henne från början. Fan vad hon förtjänar vinsten alltså, OCH att hitta kärleken! Tror verkligen på henne och Jacob.

   Så fascinerad över att det finns såna människor som henne, som bara vill väl

  Tja Bloggen!
  Ska på date imorgon för första gången på vääääldigt länge . Tänkte ge det manliga släktet en chans till efter många år av tråkiga erfarenheter.
  Såååå, era bästa tips på en dejt? Har ni tips på hur man hittar en vettig man så tas såna tips tacksamt emot !

   Mitt bästa tips: se dejten som ett tillfälle att träffa en annan människa. Blir det en tråkig dejt så blir det bara en tråkig dejt, det är ingen katastrof. Allt utöver en tråkig dejt är en bonus. Alltså, se det inte som ett tillfälle att träffa ditt livs kärlek utan en trevlig kväll med en intressant människa som kan bli bara en trevlig dejt, en vän, en romans eller något annat.

   Tipsar om att spela biljard! Gärna gå till nån pub/bar som har biljardbord, det är en perfekt dejtgrej där man kan vara både tyst om man inte klickar (koncentrera sig på spelet) och det går att prata massa medan man spelar om man klickar med personen 🙂

   Tips oavsett om det är partner eller vän du söker. Hitta på någon aktivitet där deras empati visar sig. Gärna tex om djur som är hyfsat neutral. Annars kan ju politk komma i vägen för vad du uppfattar som empatiskt vilket iofs säger en del om vad det är för person du har att göra med. Behöver inte vara dåligt bara förklarande om mycket annat.

   Svar från mig väntar i modd. 🌸

   Jag har ett svar i modd men tror att jag missförstod din fråga. Så ett svar med mitt tips på hur jag blir mindre nervös inför en dejt kommer sen😊

  Höst(?)deprimerad. Trivs inte i stan jag bor i, trivs inte i mörkret, i Norrbotten, med vår tillvaro, båda två vill flytta, resa, men jag har precis börjat studera här. Hur mår man bättre? Känner mig som en vissen solros.

   Kan du inte flytta dina studier till annan ort?

    Jag ska prata med ansvarig på skolan, vem det nu än är. Jag vet inte var jag vill bo dock… Nära ett hav med eviga vågor kanske 🙂

     Åh när jag vinner drömvinsten på lotto ska jag köpa ett hus (vet exakt vilket) i Galway med verandan alldeles mot Atlanten och staden på andra sidan huset.

     Kom att tänka på det när du säger att du vill bo vid havet. Jag är till Galway ibland och då går jag förbi huset och drömmer mig bort.

      Vilken underbar dröm. Hoppas du uppfyller den ❤️

       Tack. Hoppas att du hittar rätt plats för dig!🌞

        Tack 🌸
        Ska boka in mig på ridläger på Irland till sommaren om jag inte är höggravid. I Galway får det bli nu efter ditt inlägg. Så tack för det, jag har tänkt göra det länge men aldrig fått tummen ur. Nu kör vi.

         Låter som en jättebra plan för sommaren! Nu blev jag själv sugen på att åka dit igen. Måste nog boka in en resa snart.

     Om du stannar i Sverige borde det bli ganska lätt. För kust är det ju gott om. 😉

     Men du kan kanske också plugga utomlands. Iaf en termin eller två. Värt att kolla upp. 👍🌸

      Sant. Har kollat in Halmstad men har aldrig varit där. Jag vill hitta hem. 🌸

       Halmstad är trevligt (är uppväxt där) men ganska trist på vinterhalvåret. Kör Malmö istället så har du nära till Köpenhamn och kontinenten

        Jag är nyfiken på dig Lina. Jobbar du med statistik eller gillar du bara statistik rent generellt?

         Nä jag jobbar med infrastruktur (i ordets breda bemärkelse) men har pluggat en hel del statistik och tycker det är kul.

       Tyvärr är Halmstadbor svåra att lära känna. Det säger ”alla” här, även Halmstadbor.

     Välkommen ner till västkusten😍 eviga vågor vet jag inte, men det är bra fint här nere!

      bästa! 🌸
      Bra fint kan jag behöva!

       Såg att du skrev Halmstad ovan. Och jag säger bara: KÖR! Hallandskusten är magisk.
       Hoppas du mår bättre snart i alla fall🤗

     Vi byter ju hehe. Bor i en av Sveriges största städer. Känner mig instängd och kvävd. Vill åter till Norr. Skog, natur å snö. Detta är döden för mig, blir så fett deprimerad när jag återvände efter 2månader i skogen =(. Men nä här sitter man fast =(. Inget boende så långt ögat kan nå.

   Ge det lite tid innan du ger upp. Det tar tid att utveckla en relation till en ny plats. Vissa platser blir man förälskad i direkt och andra tar längre tid att förstå sig på.

   Vars bor du? I norrbotten så lyser ju solen dygnet runt under sommaren, så inte vet jag om det är så värst mörkt. X) försök se positivt på stället du bor på, en dag kommer du säkert sakna det!

    Och nu blir det mörkare och mörkare, i december är solen uppe 2 h 50 minuter 😂😭

     Är det verkligen så lite? Bor själv i norra norrbotten men har inte tänkt på det.. xD

      Hur kan du inte ha tänkt på det? Känns ganska svårt att missa

  Tips på flytande foundation till torr hud? Jag har aldrig provat flytande foundation någonsin men är sugen på att prova!

   Becca Aqua luminous foundation!

   Pür hydrafluid foundation. Otroligt återfuktande och väldigt snäll mot huden

   Yves saint laurent – Touche ’eclate le teint
   Den bästa foundation jag testat! Jag har väldigt torr hud och hade gett upp tanken på att kunna använda flytande foundation igen, när jag fick detta tipset och gav den en chans. Den är mellan täckande men lätt att bygga upp utan att den blir kakig eller ser tjock ut. Jag använder den med beauty blender och är så nöjd!

   Prova NARS Sheer Glow. Du kommer inte att bli besviken! Jag har extremt torr hud och letade som ett tooook. Detta är den enda jag kan använda som sitter riktigt bra då den tydligen har något återfuktande i sig också 🙂

  MISSHA Glow Skindation SPF20 PA++ är återfuktande och har spf i sig så det skyddar huden <3

  Ngn som kan säga ngt om teartrough?

  Jag vill göra, men den klinik (mkt seriös) jag normalt går till gör inte denna behandling pga (enligt dem) risker för allvarliga komplikationer.

   Jag har gjort det! Är väldigt nöjd och det håller väldigt länge.. Se till att gå till någon legitermerad och med mycket erfarenhet💓

  Godkväll på er allihopa!
  Ville bara kika in och önska alla en trevlig kväll ☺️ Själv sitter man med sin pappa och syster och tar en öl.. Ni vet när man får så ont i magen för man skrattar för mycket, då vet man att livet leker ☺️

   Ior har ingen aning om vad du talar om…

    ❤️

  Fan. Jag duschade ikväll. Hatar att duscha håret. Och mest av allt hatar jag att kamma det efteråt och det börjar bli tid för det nu. Jag hatar det så mycket att jag duschar håret lite för sällan nu. Ge mig styrka för att orka kamma ut detta helvetet till hår.

   om du tycker att håret är så jobbigt, varför klipper du det inte? om du nu inte redan har det kort då😅

    Haha för att jag tror att kort hår behöver mer skötsel och piffande. Plus att mitt hår växer som ogräs så för att hålla det kort komme jag behöva gå till frisören så ofta. Nu sätter jag bara upp det i en snodd eller knut på morgonen. Men jo, tanken har slagit mig.

     om du trimmar det hemma då? och har det kortkort så inte så mycket skötsel behövs? om du nu känner att det passar dig såklart 🙂 annars så borde det finnas något bra balsam som gör ditt hår mer lättborstat. är det lockigt?

      Jag tycker ju om mitt hår mellan gångerna jag duschar. Trivs i min frisyr, bara det att det är så jobbigt att duscha det😁

      Har tjockt vågigt hår.

      Haha jag är ju inte fullt seriös när jag klagar över håret. Inte så att det tynger mig i min vardag. Bara så jävla jobbigt att reda ut efter en dusch

       okej jag avundas till tjocka hår!😭 mhv tunnhårig. var stolt/glad över det! 🙂 är säker på att ditt hår är super fint!

       kan ju inte relatera till det men kan tänka mig att det måste vara jobbigt att reda ut såklart, det borde ju finnas något super balsam i dagens läge som skulle underlätta för dig! 🙂 btw kan du donera lite hår till mig?😂 på riktigt avis på er alla som är blessed med tjockt hårsvall <3

        Haha ja när jag kammat mig har jag nog mycket hår i borsten för att göra en hel peruk så det ska vi nog kunna ordna😊👍fattar inte att jag har så mycket hår kvar på huvudet när jag ser hur mycket som sitter i borsten efteråt…

         även fast jag är tunnhårig så sitter fan halva hjässan på borsten haha..😅 är rädd för att jag kommer bli flinto snart, kanske är det stress?

   Ett skepp kommer lastat med energi! Jag hatar med att duscha håret. Tyvärr fick jag ett barr som måste fönas för att inte se skitigt ut 12h efter tvätt. Önskar att det fanns någon behandling som gjorde att man aldrig mer behövde tvätta håret och ändå få ha ett vackert svall.

    Åh jag skulle kunna betala dyrt för den behandlingen! 😍

   Men om du nu hatar det så får du väl raka bort det. Känns ju lite knasigt att du klagar på det men ändå valt att ha det så 😛

    Vågar inte raka av det.

     Plus att jag är nöjd med mitt hår och tycker om det så länge det inte ska kammas efter dusch 😁

     nej det kan vara farligt

    🤪🤷‍♀️🤦‍♀️

   Jag haaaatar att duscha håret jag med! Har funderat på att åka till en frisör och betala för att låta dem göra det.

    tycker det är jobbigare hos frisören då det gör ont i nacken av att ha den i handfatet, hatar att få håret tvättat där. men alla är ju olika 🙂

     Borsta innan tvätt och borsta inte förrän det är torrt, du kan ju borsta lite bara så det lägger sig rätt. Och underhåll med borstningen så blir det inte att slita av halva håret. Använd levar in creme, olja osv så blir det mer lättborstat. Hade samma problem förut men slutade helt enkelt borsta håret när det var blött. Man ska inte heller borsta när det är blött

      Lockigt/vågigt hår ska man definitivt inte borsta torrt! När set är vått och mycket balsam i – då gäller det att reda ut tovorna 🙂

       Borstar alltid mitt hår med balsam i! 👍

   Jag hatar att borsta håret överlag. Är mitt allra sämsta jag under tiden jag borstar håret. Min familj har lärt sig att aldrig försöka prata med mig när jag borstar håret, om de inte vill ha en rejäl avhyvling 🤬😤

    Haha jag borstar bara håret efter dusch. Sen kör jag håret okammat i snodd tills jag duschar det nästa gång. Får ibland klippa loss snodden från håret men det gör jag tusen gånger hellre än att kamma mig dagligen.

    Bra att de lärt sig hålla sig undan. Mitt ex drog handen genom mitt hår (eller försökte i alla fall) engång när jag stod och kammade mig och frågade sen om jag någonsin testat balsam. ”Nej du flinte man, vad är det för mirakelmedel som jag missat under mina 30 år på jorden? Berätta mer!”

   Ett tips är att borsta håret innan du tvättar det och sen schamponerar hårbotten försiktigt. Borsta allt hår bakåt så att hårstråna ligger i samm riktning som vattnet strömmar, vrid ur håret försiktigt med handduken och låt det ligga och torka med handduken på axlarna.

  Jag är så sugen på att börja dejta igen, men känner mig dels så osäker i mig själv, dels osäker i hur jag ens skulle hitta en eventuell person att dejta. Nej jag är faktiskt inte pepp på Tinder eller liknade.

   Om du är sugen – ge Tinder en chans! Jag vet inte om du testat det tidigare eller inte, och jag vet att det finns massor av stolpskott där, men det kan vara väldigt casual också. Träffade många härliga personer där innan jag träffade min nuvarande kille.

   Tråkigt att du känner dig osäker på dig själv, men kom ihåg att det bara sitter i ditt huvud. Kanske kan lite dejtande få dig att släppa det 🌸 Heja dig, hoppas oavsett du hittar någon härlig att dejta!

  Ngn med underaktiv sköldkörtel? Hur upptäcktes det? Vilka symptom hade ni? Hur fick ni diagnosen? Fick ni be om ett test eller var det läkaren som föreslog det??? Många frågor 🙈

   Läkare som såg, efter ett blodprov. Inga andra symtom.

   är det ärftligt?

    Ja, det kan vara ärftligt. Har du någon i släkten som har problem med sköldkörteln är risken nog ganska stor att även du har det.

   Är just nu under utredning för just detta. Både mamma + mormor har det (det är ärftligt). Tappar mycket hår, har ofta ont i bröstet, svårt att andas, depressioner i perioder, otroligt trött och slö – trots att jag sover bra, ingen aptit. Viktminskning/ökning är vanligt. För mamma tog det ca 10 år att få diagnos, jag var hos vc igår och bad om exakt alla prover som gick att få och fick det direkt. Nu väntar jag på svar.
   Tror du det är sköldkörteln så ska du stå på dig! Det går ofta förbi läkarna och tas inte på allvar. Ska du ta prover så är TSH, T3 och T4 mest viktigt, men TPO och järn samt njurfunktion lika viktigt. Man måste ofta tjata till sig prover, så tror du att det är det som är felet så KÖR PÅ! Ge inte upp. Lycka till!

    när brukar man börja få det? är 25, borde jag gå och testa mig?

     Jag är också 25, men ålder spelar absolut ingen roll. Är det sköldkörteln så har jag haft dessa symptom i iaf kanske 8 år. Tror det är något som kan bli när som helst, mamma hade nog haft det sen hon var i iaf 20 år gammal innan hon märkte av det, men vet också många som fått det innan. Misstänker du att det är något så är det bättre att kolla upp det, det är egentligen så lätt åtgärdat!

      lika bra att samla mod och knalla upp till vårdcentralen då, har inga symptom men eftersom det är ärftligt så är det ju bra att kolla upp det. ugh jag som svimmar vid blodprov

       Just vid sköldkörtelproblem finns det så många symtom, du behöver inte alls ha det som jag skrev upp. På https://skoldkortelforbundet.se/sjukdomar/hypotyreos-symptom/ så hittar du väldigt mycket som kan visa symtom, men som lika gärna inte behöver bevisa något alls. Hoppas du får svar i alla fall, lycka till!

        räknade till 15 symptom som jag hade som bla. var Sömnlöshet, Fobier, Nervositet/oro, Darrighet, Kalla händer och fötter och Sug efter söta saker. Borde jag bara orolig? vet att min mamma och mormor har/haft det

         Var inte orolig, men ja det kan du ev. ha men det är inte alls säkert många får liknande symptom vid långvarig stress. Ta testerna och så äter man en tablett dagligen; Levaxin. Simple as that. Släpp oron! Läkarna blir ofta ”glada” när de hittar detta då medicineringen hjälper så bra för många. Och det är ett hormon man tillför genom en tablett.

         Tänk vitaminbrist fast i dessa fall är det en hormonbrist. Du bör dock kolla upp detta, dra inte mer på det nu inte minst med tanke på oron. Okej?! Snälla! 💕

  Kan någon ge mig tips på rolig träning. Alltså det ska vara KUL! Ingen bollsport helst. Jag vill testa nya grejer. Trött på att bara jogga.

   All form av styrketräning är ju fab! Testa om du vill satsa på bänkpress, benböj, marklyft eller frivändningar (finns massor av mer alternativ), eller bli väldigt allround. Så jävla härligt när man får lägga på mer vikt!

   Motionsimmning i simhall. Aktiverar alla kroppens muskler 🙂

   Du sa ingen bollsport, så jag tipsar om en racketsport istället😉 tennis!
   Jag har spelat så länge jag kan minnas och det blir bara roligare och roligare. Nu i vuxen ålder är det även många som provat på och inser att oj det var ju kul! Och så fortsätter de, många av dem gillar egentligen inte ens sport utan ser tennis som en social motionsform.

   Thaiboxning! Sjukt kul och riktigt svettigt

  Hur får man en bebis att vilja äta och ta flaska?
  Har en 6,5-månaders som absolut vägrar att ta dinappen på flaskan i munnen, således funkar varken ersättning eller välling.
  Vill inte äta gröt eller mat på burk.
  Ska börja jobba om ett par månader, börjar bli LITE brådis. Och jag vill ha nytänkande idéer.

   Håll dig borta när hon är hungrig, låt nån annan ge maten.

   Stressa inte, det är ju flera mån kvar,ta en paus på några veckor och försök igen med lite gröt. Testa ersättning på pipmugg. Ska pappan ta över eller ska hon skolas in på förskola? Är det det sistnämnda så lossnar det nog på förskolan när hon ser de andra barnen äta vanlig mat.
   Är hon nyfiken på nån mat typ majskrok? Ge det i så fall!

    Pappan ska vara hemma 2 dgr/ veckan.
    Hon är väldigt intresserad av ALLT jag stoppar i munnen. Får nog köra sån där BLW-metod, sen får det lösa sig bäst det vill när jag inte är hemma i värsta fall 🙈

  Jag har pluggat i fem veckor på högskolan nu och en i min klass vill anordna en middags – och spelkväll nästa vecka. Jag må vara en öppen person som trivs gott ihop med mina klasskamrater men jag känner mig obekväm i en sådan situation men känner mig samtidigt väldigt dum om jag säger nej.

  Hur resonerar ni i sådana här situationer?

   Jag hade gått! Kan också bli obekväm i såna situationer men vet också att jag faktiskt tycker att det mesta blir kul om jag bara går dit. Annars kan du ju ha en ursäkt till att gå tidigare om du tycker att det blir jobbigt, ingen kommer reagera på det. Vad exakt är det du tycker blir obekvämt?

    Jag har stora problem med att lita på andra människor på grund av en specifik händelse så jag vill inte komma så nära inpå någon annan.

     är så osocial och obekväm hos andra som jag inte känner till 100% så hade tackat nej, eller sett det som en utmaning och tackat ja. och sedan om det skiter sig/känner sig super obekväm så kan man smita iväg

   Alltså jag är en sån person som vill jag inte gå, då går jag inte. För det blir bara värre om jag utsätter mig för sånna situationer.

  Någon som sett filmen gräns? Tydligen vårt Oscarsbidrag hörde jag. Jag kände mest: Vad fan är det som sker? i 1h 50 minuter.

   känner så om de flesta filmer nu mera..

   Jag tyckte den var riktigt bra!!

   Min f.d kollega tyckte min dotter var lik figuren i filmen. Wtf liksom…

    Men gud! Hur kan man säga så?

   Den är bra! Cool och annorlunda 👍🏼

   Jag har läst novellen och den var helt ok, lite förutsägbar, ska bli spännande att se filmen!

  Klippa håret med värmesax, hiss eller diss? Någon som testat?

  Min dotter sitter och pruttar högt så hon kiknar av skratt….vem kan motstå nåt sånt?! Älskade roliga fina dotter.

   naw <3 hoppas de inte luktar alltför illa bara😂

    Tyvärr gör dom det. Men det är lika roligt ändå….bästa lördagsmyset…ha ha.

     bara att sätta en klädnypa i näsan då🤣 kan tänka mig det, hoppas ni får det fortsatt mysigt trots odören <3

   Hoppas du trollar. Usch och fy 😬

   Nja det låter väldigt enkelt att motstå. Faktiskt.

    Det är ju svinkul, om dottern är 19 år eller så.

  har ni några fördomar om orten, isåfall vilka? bra eller dåliga? hit me 🙂

   Vilken ort?

    förorten i allmenhet

     allmänhet*

   Om jag har!! Bara utlänningar häng och droger. Lämna skiten åt sitt öde och låt dom rensa ut varann

   Har bara förstått att den behöver vaktas, men inte varför.