Hösten är här and so is the pagefrisyr.

Hösten, gud, denna överreklamerade årstid som får mig att vilja skrika högt på nästa person som kallar det för sin ”favoritårstid”. 
Varför? Sverige var najs i några få månader och nu är det över. Låt en människa sörja ifred liksom!
Jag avskyr alla som ska myyyyyyysa och dricka nån svindyr latte med förra årets kryddor nedgojsade i den samtidigt som man promenderar omkring och låtsas som att man inte håller på att frysa ihjäl.
”Men man ska passa på och titta på alla de vackra löven innan träden tappat dem alla…”
VARFÖR DÅ? Vissnande växter? Varför vill man gå runt och titta på vissnande växter? Ni är i så fall alla hjärtligt välkomna hem till mig för att besöka mitt gästrum med tillhörande Orkidékyrkogård. Den finns tillgänglig under årets alla månader och fylls ständigt på.
Men löv? Varför vill man titta på löv som man för övrigt ändrar inställnings till i samma sekund som de når marken. De går från att vara vackert, mysigt och alldeles underbart till att bli det där hala sattyget som ligger på spåret och försenar alla tunnelbanetåg. Där har ni era jäkla löv! Ut och njut med er på perrongerna.

Jag hatar förövrigt alla årstider där temperaturen sjunker under 20 grader så min stora förändring varje år är att jag går från sandaler till UGGs samtidigt som jag hatar mig själv för att ha lämnat Kalifornien.
Jag råkade doppa handen i vattnet i helgen när jag skulle hjälpa M att förtöja en båt och jag svär att jag höll på att få kallbrand i den.

Dock verkar jag vara ganska ensam i den bloggande världen att nära ett oresonligt hat mot kyla och vinter. Alla andra verkar peppiga på hösten på ett sätt som ger mig sura uppstötningar och det senaste är att man ska kasta sina hair talk-förlängningar åt helvete och klippa page – chopp chopp.
Både Margaux och Lisa Olsson har låtit lockarna falla och de ser supersnygga ut. På mig skulle det dock vara totalt bortkastat med tanke på att jag kommer se ut som på min gamla header fram till ungefär slutet på April.

Finns det någon som hatar kyla lika mycket som jag eller är ni också bara höstpeppiga?
Ska ni följa influencernas exempel och chop choppa av er håret? Som en nystaaaart?

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag. Jag avskyr också kyla och skulle lätt kunna flytta till värme igen. Jobbar på det. ?

   Jag hatar att frysa. Vill ha ca 22 grader jämt. Men det pratas om en brittsommar nästa vecka. Hoppas. Vintern är för lång. Men bara det blir januari tycker jag det går snabbt till våren.

    25 grader ?

    Oj tycker du? Jag hatar perioden januari-april man går bara och väntar på sommar och värme.

    Januari och november är nog värst på hela året, de tar aldrig slut

  ÄLSKAR hösten. Den här sommaren som var tycker jag var helt vidrig. Blev sjukskriven för att jag bara mådde illa och kräktes hela tiden pga värmen.

  Jag älskar hösten och är så jävla glad att sommarens hetta är över. Är själv trött på alla som bara äääälskar värme och och skulle YOLOa hela jävla sommaren. Det var inte nice att sova i 30 grader! Det var inte nice att jobba på sjukhus med sjuka patienter i 30 grader (nej, det finns ingen fungerande AC), det var inte nice att vara ständigt uttorkad och ha huvudvärk pga värmen. Äntligen kan jag LEVA! ANDAS frisk luft!

   Resorb!

    Fin tanke, men den car ju fan slut överallt, hela tiden!

    Men, kokade egen vätskeersättning ?

     Hur gör du egen vätskeersättning? 🙂

  Oj, Camilla! Styrkan i bitterheten är imponerande. Kan tänka mig att ”lite” fibro matar glöden.

  Själv är jag lite mer åt glaset är halvfyllt hållet. Höst är ändå inte särskilt kallt. Gillar ju årstider. Gillar att se naturens skiftningar. Den där icke-årstiden vi har i november december när det bara är mörkt och halvkallt tycker jag är tristast. Sedan kommer vintern i bästa fall. Då kan msn åka skidor och skridskor. Eller längta till våren och så de första fröna. Våren är den tid jag älskar högst i teorin men tyvärr så är jag pollenallergisk i verkligheten.

   Jag tycker precis som du. Det är underbart att ha sån variation! Dock är det ju lite trist i november, men ibland kommer ju snön tidigt och ligger kvar till sent. Hoppas på en vit jul det här året. Hade vinter förra året men knappt någon snö.

  Nej, gillar alla årstider. En stor del av charmen med detta vackra land är de stora variationerna i årstiderna. Hade jag inte uppskattat det hade jag flyttat. Tycker mindre om alla som hela tiden gnäller på vädret eller årstiderna. Tröttsamt.

  Uh vad är meningen med denna rant? Ta ett chill pill

   Tror det är meningen att det ska läsas ”humoristiskt” ?

  Hösten är bäst, jag avskyr värme och sol. Den här sommaren har varit en mardröm.
  Varför man kapar håret till hösten brukar inte vara för en ”fräsch start” utan för att håret är så jäkla slitet efter sommaren och för att slippa rastaflätor i nacken som man får av alla halsdukar och polotröjor.

  Camilla bloggen börjar bli lite trist och man orkar inte läsa igenom inläggen, dem innehåller inte något?

  Saknar hur bloggen var förr…

   Jag håller med. Tyvärr. Jag har älskat den här bloggen, gått in flera gånger per dag, lusläsat alla inlägg och kommentarer men nu känns det som att det saknas något? Jag scrollar ganska snabbt igenom inläggen utan att de fångar mitt intresse. Men samtidigt är det svårt att sätta fingret på vad exakt. Det känns som att det var mer substans i många inlägg förut, nu blir det lite koka soppa på en spik många gånger. Hur som helst Camilla så uppskattar jag all tid du lägger ner på bloggen och fortsätter kika in här varje dag.

    Men sluta gnäll. Den är lika bra som alltid.

     Vad härligt att du tycker det! Ha en trevlig helg!

    Känner precis samma sak! ????

     Inte det med sluta gnäll alltså. ?

    Jag tror det är ett resultat av att många bloggare återupprepar sig så mycket. Hur mycket finns det egentligen att skriva om efter att Bella har skrivit något medvetet provocerat, ett sprättben, en instagram samling, Nellie har smygreklam etc etc.

    Sista tiden har många inlägg handlat mer om CamCam efterinspiration av ett inlägg och som avslutas med en klassisk ”familjelivs-fråga” typ ”vad var er favoriträtt när ni växte upp” eller ”har ni varit med någon som är otrogen någon gång”? Folk kommenterar men inte om huvudämnet.

    Sorry Camcam, du gör ett bra jobb men vi har också lärt oss att se mönster på bloggar efter dina inlägg.

   Hoppas fan cam cam straffar er vnällrövar med att dra in på öppet spår några veckor då kan ni sitta där och lida i era hem med era sk underbara liv med småungar och vin. Logga in där ni hör hemma på familjeliv och prata om snuvor och flytningar och gr fan i att klaga på någon som jobbar röven av sig 365 dagar om året för att roa massor av folk.

  Älskar sommaren, men hösten kommer tätt efter. Det är tex bland det bästa som finns att spela fotboll i ösregn och lera, och/eller i elljus.

  Spelar visserligen inte längre, dömer dock och nog njuter jag på planen i höstväder även som domare. Det är nåt visst med fotboll och regn?

  Årstiderna är det bästa som finns. Jobbade ett helt år i Vietnam
  Blev erbjuden förlängning
  Men tackade – tack men nej tack. Längtade så vansinnigt efter höst och vinter. Var så less på fukten och värmen. Man la sig varje kväll i fuktiga sängkläder, var konstant ofräsch och svettig

  Jag HATAR hösten/vintern. Dels pga SAD och ledvärk osv blir värre…

  Nu börjar 5 månaders helvete med kyla, regn, mörker, värk osv…
  I mitt nästa liv ska jag fan bli en björnhona!
  De föder valpar stora som ekorrar under idet.
  Vaknar när solen och värmen kommer, vaknar smala och fit direkt för att sen äta hur mycket de vill för att sen sova genom vintern….

   ???

   Jag vill också bli en björnhona hur man nu ska lyckas med det?

  Jahaźz – vågade gilla hösten och vintern. Hamnade i modden p g a det???

   Rätt säker på att det inte var därför. ?

    Jag hamnar alltid i modd, vet ej varför. Får se när denna kommentaren dyker upp……

     Ok 10 min ca.

  När vi ändå pratar kyla. Hur är vädret i Stockholm nu? Ska dit på söndag och när jag kollar appar verkar det mycket kallare än Malmö. Vi ska vara ute egentligen hela tiden så behövs det tjock vinterjacka? Eller räcker det med något lättare

   Varför vill du veta hur det är nu om du ska dit på söndag.. ? ?

   Hur ska folk veta hur vädret kommer vara i Stockholm på söndag, utöver den information som finns med i olika väderappar?

   Det är kallt men inte svinkallt. Du måste inte ha stora vinterkappan, men ta med dig mössa/halsduk ?

  God natt med Er. I morgon är det ju Öppet Spår. Kanske det då blir mer intressanta ämnen

   Än Camillas? Tror Jag knappast, bara massa graviditetskit och om kilar som inte kommer hem i tid enligt tjejer

    Och skitsnack om mens!

     Precis, och om man kan göra gravtest två dagar efter samlag

    Fast är det inte det som är grejen, att folk ska få fråga om allt möjligt? Det är ju bara att låta bli att läsa eller svara om det stör en.

  Som gräspollen-allergiker välkomnar jag hösten med öppna armar. Halleluja att äntligen kunna andas frisk luft! Och att mysa i mysiga tröjor mjojo <3333

  Sandra Beijer gnäller sig själv blå i ansiktet över hur hemskt allt utom sommar är så du är knappast ensam…

  Jag älskar hösten. Och vintern med. 🙂 Blir galen på alla som ska gnälla över kyla och mörker mellan september och maj… Varför bor man ens i Sverige då? Jag är så glad att bo ett land där vi får se alla fyra årstider. Och sedan hatar jag värme. Avskyr att svettas, vara glansig i hela ansiktet, lukta illa (nej ingen deo funkar fan på mig), inte kunna sova pga lider av värmeslag, inte orka vara aktiv… Nej jag älskar särskilt höst och vår. När jag kan ha på mig en jacka utan svettanfall. 🙂 Denna sommaren var ett helvete för mig, njuter så av 9 grader idag!

  Ser Wahlgrens värld där Bianca inte vet vad politikerna heter. Hon kan inte ens uttala namnen. Ska det här föreställa gulligt?

  Jag avskyr kyla, mörker, regn och att behöva ha på mig massa kläder. Enda orsaken till att influencers gillar hösten är att de kan göra smygreklam för flera kläder och att de nästan aldrig behöver vistas utomhus. Endast när det är soligt och den halvtimmen det tar att fota outfits.

  Hos Toftby är 1800-talet tillbaka. Kvinnor är kvinnor och män är män.

   Kan du utveckla ang toftby.

   Nej men var tvungen att gå in och läsa….. och sen alla kommentarerna på det

   Lät iofs som en bra tillvaro?

   Män är väl män och kvinnor är väl kvinnor? Eller har jag missat nåt?

  Efter en sommar som gjorde under för min reumatistiska ledvärk ser jag verkligen inte fram emot höst och vinter.. redan vid första väderomslaget kom känningarna ?

  Hej bästa du!

  Vet du vad som har hänt mellan Paow och hennes ”nya” bästis elli? Tack för en bra blogg?

  Jag känner ungefär lika gentemot alla sommarälskare. Denna evinnerliga SOLDYRKAN. Jo jag är medveten om att vi INTE har sol större delen av året men att solens strålar framkallar mindre hysteri det klarar jag inte. Det ska grillas umgås drickas rosé och allt är så överjävla trevligt, tillochmed myggbetten är så jävla härliga för det betyder ju att det är SOMMAR gud bevaremigväl!!

  Hösten är fantastiskt, fortfarande ljust större delen av dygnet och alla färger är härliga trots att löven snart trillar. Luften går att andas och alla gosiga lusekoftor kommer till nytta. Jag gillar inte förändring så kanske är det därför jag inte tål sommaren så värst, eftersom den årstiden är minoritet mot övriga kylslagna tider.

  Annars efter hösten då det känns som att det går att andas igen efter en hysterisk sommar så älskar jag den riktiga vintern, inte slaskskiten och 2 plus utan fjällvinter! Så jäkla härligt att känna näshåren frysa ihop och understället värmer röven och termobyxornas prassel i vinternlandskapets öronbedövande tystnad. Det är så ljuvligt att jag överväger att flytta till fjällen… Men än är jag inte där. För det blir sommar även i fjällen.. och de där vidriga myggen verkar trivas även där.

  Nej nu blev det lite väl dramatiskt och poetiskt här. Sverige har sin charm ändå. Jag är tacksam för årstiderna som alla har sina för och nackdelar.

   ?

   Sommar i fjällen är ju dröm? fjällvandring och fin natur??

  Vänta va? Har du bott i Kalifornien?!

  Jag älskar verkligen alla de olika årstiderna!
  Men å andra sidan så älskar jag mig själv med. Jag älskar mitt boende och myser och njuter varje sekund jag går vara hemma och mysa och pyssla i lång T-shirt, tights och tjocksockor, håret i truls och bara slänga på sig jacka och ta med hundarna ut på gärdet en stund. Plocka kastanjer och ekollon och lite annat sedan in och pyssla ihop en fin krans. Tvn på med någon serie i bakgrunden oavsett tid på dygnet det är så jag spenderar varje ledig stund just nu med någon god höstgryta på spisen eller något gott bröd på gång i ugnen. Jag verkligen älskar allt med mitt liv och mina hundar. Njut bara njut

  Ja pagen är verkligen poppis (insåg jag efter jag själv klippte page nyligen) MEN det är oerhört snyggt så förstår varför. Kul också för förr var det standard med axellångt hår.

  Som köldallergiker borde jag avsky kyla men hösten och vintern är mina bästa årstider.

  Här i norra sverige blev det höst i augusti och nu i oktober snöar det och är riktigt kallt. Fattar inte alla affärer som först nu börjar med höstförsäljningar när vintern i princip redan kommit hit. Ingen räknar med oss i norr.. Samma när vissa inte börjar sälja vinteroveraller förrän sent och slutar sälja sånt långt innan snön tinat i maj..

   Vart bor du? Har inga som helst problem att få tag i både höst och vinterkläder i Sundsvall. Köpte en vinterjacka idag faktiskt ?

  JAG HÅLLER MED DIG!!!!!!!!!!!!!! Finns absolut INGET BRA med kyla, mörker och rusk! LÄNGE LEVE SOMMAREN

  Asså fuck you alla som inte gillar hösten.

   Men hej vilken glad kommentar! Puss på dig!

  Hatar allt som har med kyla att göra

  SNÄÄLLA sluta ge dom du skriver om egna smeknamn, använd deras riktiga namn eller bloggnamn.

   Oj skulle vara i ett annat inlägg! 😉

  Låt oss avsky kyla, regn, hagel, snö, blåst och all annan skit förknippad med höst & vinterhalvåret!!! Länge leve tropisk hetta!!!!

  Som hästnörd älskar jag hösten ❤️ Vettig temperatur att rida i, naturen har härliga färger, det är fortfarande inte tokmörkt när men kommer hem från jobbet!

  OT. Meen Rebeccastella och vanessas senaste podavsnitt. Sitter de seriöst och pratar om fiffin och att den ska ha blivit mullig efter graviditeten, kallar den osexig osv. Känns jävligt ohärligt. Svårt att förklara. Men lyssna, är direkt i början..

  Bara jag slipper snö så är det ok?

  Haha älskar att du är så hatisk ?❤️

  Håller helt med! Alla som redan i augusti börjar yra om yllehalsdukar, tjocka tröjor, tekoppar och levande ljus i alla former kan dra till Sibiriens tundra och helmysa.

  Gillar hösten, september och oktober. Sen vill jag bara spola fram tiden till vår och sommar.

  Jag skulle lätt kunna offra allt helvete som har med jul och nyår för att slippa allt som har med mörker, vintern och kylan att göra med. Slippa halka, slask, fula skita snövallar längs vägarna, sura människor som är sura för att årstiden suger, snålblåst som kryper in i benmärgen, tjocka fula vinterkläder, SLASK, blir folkilsken av blåsten, trött på mörkret, trött på att frysa, trött på att det är mörk hemma, trött på att det är mörk när jag kliver upp och ska iväg någonstans och när jag kommer hem, trött på de jävla vinterdagarna där det känns som att världen har ett skitigt och tjockt duntäcke över sig, det blir aldrig riktigt ljust bara grått. trött på att skrapa bilrutor. Fryser oavsett hur mycket jag än byltar på mig. Född på fel kontinent eller land, önskar att jag hade råd att flytta någonstans där jag slipper frysa. Värsta jävla årstiden någonsin och hösten visar på var vi är på väg mot, har ångest över hösthelvetet och vintern hela sommaren och början på hösten är så jävla schizofren, vissa människor klär på sig medans andra lommar runt i t-shirt och shorts som att det var någon förbannad bonanza de är på väg mot. Nej vidrig årstid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.