Nocco har börjat markera ut reklam efter mitt avslöjande

Med tanke på att Nocco via sin kommunikationschef – Mikael Lindgren – skrev till mig att de är fullt medvetna om de marknadsrättsliga bestämmelser som gäller för marknadsföring på sociala medier och absolut inte hade gjort någonting fel, så är det ju nästan lite gulligt att Denice Moberg och Linus Carlén nu helt plötsligt börjar reklammarkera sina inlägg.
Fortfarande inte i enlighet med marknadsföringslagen men det är ju ett litet steg i rätt riktning i alla fall. 🙂
Ett litet steg OCH en bekräftelse på att jag hade rätt. Men det visste jag ju redan. 😉

Jag påpekade i min granskning att jag hittat 218 inlägg som bröt mot marknadsföringslagen – Nocco svarade så här:

Linus Carlén är sedan ett antal år tillbaka anställd av bolaget för att driva varumärket NOCCO vilket även tydligt framgår av hans BIO.
Denice Moberg är en global ambassadör för varumärkena NOCCO och Barebells. Hennes följare består mestadels av personer utanför Sveriges gränser.
Vi är medvetna om de marknadsrättsliga bestämmelser som gäller, vi arbetar kontinuerligt med att uppdatera oss om nya bestämmelser och ny vägledning som tas fram inom området.

Tyvärr hjälper ju sådan här ”damage control” föga när det kommer till Konsumentverket eftersom alla 218 omarkerade bilder från tidigare redan finns dokumenterade och är anmälda till instansen.

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    BAAM BAAM BAAM!!!

      ??????

        Jajemän ?
        ?????????

    Så jäkla grymt jobbat!!

      Verkligen!! Heja Camcam!!

    Så bra. Så många människor å bolag som tror de står över alla regler

    OT: Läste Myggans blogg just. Hon sitter vak hos sin extra pappa men eftersom hon och Bobby har ett samarbete så går HAN in och gör reklam för sina kapslar i bloggen genom ett gästinlägg. Vad fasen där går i alla fall min anständighetsgräns om vad som är normalt i denna onormala värld av influencers. My tillåter att i sin sorg låta honom göra det?

      Förstår faktiskt inte varför det skulle vara så illa?

      Vem fasen är du att döma vad My ”tillåter” ?

      Din gräns? Du borde chilla lite, är nog inte så bra för den inre stressen att ta det så personligt hur någon annan väljer att göra på sina sociala medier

      Ingen av de där båda fattar hur osmakligt de beter sig. Blanda upp ett tungt ämne med pillererbjudande för hår ?Är det respektfullt för den sjuke?

        Hur många behöver inte få jobb färdiga trots att en närstående är sjuk, är det respektlöst om en vikarie hoppar in och skriver färdigt en annons för DN för att annonsansvarig vakar någon närståendes sista tid?

          Beror på om du blandar in en eventuellt döende person i annonsen. Tänk lite människa, du går från ämnet.

      Men det är ju vida känt att svenskar har en abstrakt förhållande till döden så då måste The show go on och det världsliga är viktigare än allt annat. Skulle inte tro att hon har så snävt ekonomiskt så då blir det mera att mer vill ha mer.

    Bellas ”projekt” med Stordalen är avblåst. ETT BOKFÖRLAG? Vad fan snackar hon om? Varför skulle HON av alla människor starta ett bokförlag? Jag skulle förstå ifall Sandra Beijer startar en, men IL? Jag tror inte för fem öre att hon blåste av allt, jag tror att det var ”krisen” de hade förra veckan. Stordalen hoppade av projektet och det blev en kris. Jag tror också att några investerare hoppade av. Antagligen för att investerare ser att de slösar bort enorma pengar på skit istället för att disponera rätt i ett relativt nystartat företag. Hade aldrig lagt mina pengar på ett företag som flyger över en stylist till Paris över dagen, då behöver man inte en investerare, man behöver lyxfällan.

      Hon har väl aldrig läst en bok i hela sitt liv.

        Har hon ju, hon har bloggat massa om böcker

          Hon har, genom åren, ofta bloggat om böcker men hon gör aldrig recensioner eller liknande. Jag tvivlar på att hon läser dem.

            Tsss. Hon läser dem.

              Jag tror att hon bara skummar igenom de flesta böcker hon flashar på bloggen. Jag kan inte minnas att hon har gjort någon form av sammanställning eller recension av någon bok. Hon refererar inte till böcker eller författare i varken text eller intervjuer, trots att hon säger att hon jämt läser.

              Om hon nu läser de hutlöst många böckerna så tycker jag bara att det är lite lustigt att hon inte använt till content till bloggen.

              Mvh
              Doktorand som tycker läsa är livet

                Samma här! Är i sluttampen av nya Keplerboken just nu!

                  Har redan läst ut den! Satt uppe till 02 i söndags och läste haha. Ville inte väcka dotter eller sambo så satt i badrummet på golvet och läste från 22-02. ”Skulle bara läsa lite till” haha

                  Jag med, såå spännande. Jag har lyxen att kunna lyssna på ljudböcker i AirPods samtidigt som jag jobbar så jag har en toppen kväll framför mig

                  Sträckläste den på fyra timmar. Sjukt spännande ?

            Jag tror inte alls att hon läser merparten av de böcker hon visat upp på bloggen. Det är bara en imagebyggande detalj, bland många andra. Har för mig att läsarna uppmärksammade detta en gång då hon visade upp samma bok två gånger med lång tids mellanrum och det skulle bli ”så spännande att läsa den”.

          Hahahaha gulligt naiv du är ?

        Och du verkar inte ha så bra koll på Bella.

          Snarare sjukare med er som tror ni har överkoll och vet allt om henne och analyserar varenda detalj i hennes liv ????

      Jag har läst hundratals böcker i mitt liv, alltid varit en riktig bokmal, men jag skulle aldrig kunna starta ett förlag. Jag vet inte alls hur man driver ett företag, vad debit och kredit är eller vad tusan man nu måste kunna. Nu verkar det ju gå sisådär med Bellas företag oavsett bransch men att det skulle sitta i huruvida hon läser böcker eller inte finner jag föga troligt.

      Hmm, hon kunde kanske liva upp lite i Akademin varför har ingen tänkt på det?

    Det här är exakt varför jag gillar din blogg! 🙂

    ”Framgår i hans bio”, skämtar de?! Användarna ser en massa bilder i sitt flöde och det skall framgå tydligt för läsaren/följaren att de utsätts för reklam när de scrollar. Läs på lite!

    OT: Måste nästan sluta läsa den här bloggen (kommer inte sluta) när Anna book och hennes dotter var med på Malou imorse. Mini booken var med först och det första jag tänkte va, åh pocketboken! Haha, vet nog inte ens vad hon heter.

    Influencers som är så himla snälla att de genomgående beskriver plaggen de bär och lägger in en länk till hemsidan. Det de utesluter är att skriva samarbete. Vem vill köpa en blus, poncho som kostar 2000 spänn? Vem är det som gör så annamatkovich.com ?

    Intressant att det står ”Guilt” (”skuld”, ”skuldkänsla” men även ”brottslighet” enligt mitt lexikon) på skylten bakom Denice. Freudiansk fotograf?

    Munckiiin [Instagram] tappar 1000 följare inom loppet av 1 timma är de tillbaks. Köpta följare är de bästasom finns annars hade de inte kunnat ha så många samarbeten med diverse företag.

      Intressant ändå. Var tvungen att kika igenom följarna och många har inte någon profilbild vilket brukar vara ganska vanligt som köpt följare? Tråkigt att man ens överväger att köpa sina följare.

        Nöden har ingen lag. En del gör allt för samarbeten och gratis prylar.

      Det verkar som att hon finns på tradera munckiiin också under samma namn där hon säljer sånt som hon lyckas lura företag på med köpta följare bla babyshop, lekmer mfl har sponsrat henne. Okej att man är sponsrad men när man gör det med falska siffror som Blondinbella så är det inte ärligt i detta fall.

        Smidigt…..

    Vad bra att det uppmärksammas!

    Apoteken skall tydligen börja ta in Natural cycles..

    https://digital.di.se/artikel/efter-utredningen-apoteken-plockar-in-natural-cycles

      apoteken är inte så bra och noggranna som så många tror. självklart vill de också tjäna pengar!

    ot men hur går det med jonna? var inte hon höggravid för typ 3 månader sen? har inte hört något om henne på ett tag?

      på hennes instagram är senaste inlägget från 13e okt, och då skrev hon att det var 3 dagar kvar till beräknad förlossning. antagligen är de inne i en ”bebisbubbla” nu och vill bara mysa och inte bli störda 🙂

        såg nu att de både skrivit på sina instastories igår att jonna nu är 6 dagar över tiden.. så bebis kommer väl när som helst då, vi får se tids nog 😛

          Bebisen*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.