Lisa Olsson startar smyckesföretaget NOOTKA

Trenden för influencers att släppa smyckeskollektioner tillsammans med etablerade kedjor har brett ut sig de senaste åren.
Hos Guldfynd hittar du Bianca Ingrosso, Kenza och Molly Sandén, hos Ur&Penn återfinns Kissie och hos Safira har Molly Rustas en egen kollektion.
Lisa Olsson – eller LisaPlace – däremot, går mot strömmen och startar det egna smyckesföretaget ”NOOTKA”.
Givetvis hade det varit enklare att gå via en redan etablerad kedja men hon gör det på egen hand istället och hennes kollektion är väldigt annorlunda från det andra influencers släppt via samarbeten.

Hennes smycken är betydligt mer arbetade och sofistikerade än de hennes kollegor släppt och kostar således därefter också med eftersom de är mer tidlösa så är de kanske värda investeringen?
De faller mig inte riktigt i smaken då jag inte gillar den här ”klumpiga” typen av design och inga smycken verkar komma i roséguld för mig att matcha med min förlovningsring.
Men om jag ska välja en favorit så blir det dessa ”Coral Earrings” vars pris på 2799 kr kanske inte riktigt inbjuder till ett spontantköp för mig, men ändå.. 🙂

Några smycken som faller dig i smaken?
En ganska annorlunda kollektion jämfört med de andra, tycker du inte?

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nope. För mycket 80-tal för mig. Inget nytt och inte heller tidlöst.

   Tipsar om Kajsa Olbjörn, Caroline Hjerpe och Emma Israelsson. Har nästan bara deras smycken. Bästa!

    Fina, särskilt Kajsa Olbjörns kollektion! 🙂

  Tycker den liknar mycket annat som finns på marknaden just nu.

  ser typ exakt ut som ”smycket” som satt på flattereds skorna som forni designade

  Jättefina! Men jag hittade i princip identiska på zalando.se för 199 kr så det blir såna istället

  Du glömde nämna Jonna Jinton som också har ett eget smyckesföretag 🙂

   Minns jag rätt att hon gör dem själv också? Eller har jag fel där?

  Superfin kollektion, och roligt att den är producerad/gjord i Stockholm. Jag använder aldrig smycken men skulle jag mot förmodan göra det så skulle jag kunna tänka mig bära flertalet smycken ur kollektionen.

  Jättefint ju!! så mycket mer värt än allt rassel som trycks ut från guldfynd. Det är fortfarande bra priser om man köper kvalitet. Dessutom känns Lisa som en perfekt avsändare av något sådanthär

  Mäh.

  Älskar guldsmycken!

  Halsbandet var fint. Men nuförtiden när jag ser folk kränga grejer som inte behövs så får jag bara negativa associationer till konsumtion, att planeten förstörs, resurser överutnyttjas etc. Så får avsmak bara.

   Tal om konsumtion – Bella har 12 (!!!!) par skor med sig till Dubai.

    Så några va!!!???😊

    Det är förmodligen Sascha som packat. Head of Packing & Master of he Outfits.
    Kanske en nackdel när någon annan packar för det måste bli onödigt stor packning.
    Den stackars stylisten vill naturligtvis inte ta risken att det fattas någon viss sko eller klänning på resmålet.
    Bäst då att lägga ned grejor för en tre gånger så lång resa.

  Är det du eller hon som skrivit earing på bilden? Om det är hon så bör dom ändra det.

   Jag har inte skrivit något på bilderna

  OT Hannah Graaf skiljer sig

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/oR2agj/hannah-graaf

  … Aftonbladet bekräftar Hannah graaf och Peter karyds skilsmässa!

   Vad tråkigt.

   Tråkigt men jag får ändå känslan av att hon inte varit lycklig med honom på sista tiden. Jag hoppas det här leder till lycka för henne när allt jobbigt lagt sig ❤️❤️

   Va han verkar ju vara jättemysig och hon med. Vad trist.

  Fult och klumpigt. Ser ut som de glömt forma det och bara låtit det stelna i små konstiga klumpar.

  Köp köp köp köööööööp

  Nope inte min stil. Någon som sett rysaren babadocken eller vad den heter? Kommer i kväll på tv. Är den bra?

   Jag har, tyckte den var tråkig och inte ett dugg läskig.

   The babadook? Tycker den var helt okej, vilket ändå säger en del med tanke på hur svårt det är att hitta bra skräck.

    Ok ska se den. Puss.

   Pojken var rysligt störande och det var det enda rysliga i filmen, är min åsikt. Hört andra tycka den är bra.

  Hannah Graaf skiljer sig.

  Lite konstig kollektion med den lite ruffiga och opolerade looken på allt utom de sista örhängena. Hör liksom inte ihop alls.

  De påminner väldigt mycket om Edblads Pebble-örhängen: https://www.edblad.com/se/pebble-studs-large-gold-105820.html

  Inte min typ av smycken alls men jag är ingen stor smyckesanvändare alls så det räknas nog inte.

  Snyggt! Gillar ringarna och hoopsen. Bättre än bijouteri-kraffset från Guldfynd eller Ur&Penn. 🙂

   Guldfynds smycken är i äkta silver.

  Såg smyckena, blev sugen på ostbågar.

  Undrar hur hon kom på namnet… Nootka (eller egentligen Nuu-chah-nulth) är namn på en grupp ursprungsbefolkning här på Vancouver Island där jag bor. Sundet Nootka Sound var tidigare en plats för pälshandel och utbyte av varor mellan ursprungsbefolkning och européer (en handel som på många många sätt fick förödande konsekvenser för ursprungsbefolkningen).

   Åh, bor du på Vancouver Island?!
   Jag var ju där på semester för några veckor sedan!
   Victoria var helt fantastisk och bilresan till Pacific Rim National Park var såååå underbar. Åkte runt och var sjukt avundsjuk på alla som bodde där.

    Yes, men är inte här så länge tyvärr 🙁 på utbyte i Victoria, en helt fantastiskt stad! Så mysig 🙂

   Tänkte på samma! Jag hörde talas om Nootka sound eftersom det är med i tv-serien Taboo med Tom Hardy (som för övrigt är riktigt bra!). Hon kanske också sett serien, vem vet… Kändes dock lite konstigt att ta ett namn från en ursprungsbefolkning. Här kan man faktiskt tala om kulturell appropriering 🙁

    Jag tänkte på guldklimpar med hängena så det är kanske därför de valde namnet ”Nootka” – Har det förekommit guldvaskning eller en guldrush i det området?

     Som jag förstått det, ja, men det är knappast en historia man vill associera sitt företag med eftersom de européer som kom för att leta guld här i många fall körde bort ursprungsbefolkning för att kunna hitta guld.
     Jag hoppas (och tror nog egentligen) att det är en slump att det blev samma namn, men det kanske vore värt för henne att googla lite innan…

  Dyra smycken som enbart ser ut som stora klumpar.

  Tycker det mesta var väldigt fint 😊

  ”Nootka sound is not for sale”
  Den som vet vet.

  Tycker det ser ut som hon har en gyllene vagina hängandes från örsnibben.

   Haha, vi skrev typ samma sak samtidigt.

  Jag kom att tänka på en f*tta när jag såg örhängena 🙂

  Inte bra kvalitet för det priset. Nog för att det är silver, men istället för bara guldpläterat borde det för dom priserna faktiskt vara guld. En plätering nöts av efter ett tag. Mvh bitter på alla influencers

  Åh nej. Inte en till influencer som ”släpper en fjärt”. Ser bara muttor och ostbågar. Sen att hon väljer att öppna sin webshop på Tictail är för mig en gåta.. Känns inte proffessionellt.

  Nej, jag tycker bättre om ”Jonna Jinton jewelry” och där snackar vi ju verkligen gediget hantverk eftersom Johan tillverkar varje smycke själv! <3

   Håller verkligen med! Hon började väl med smycken redan innan honom också eller? Hon hade ett väldigt litet sortiment. Känns som att hon har talanger och sen blev hon influencer. Medans det å andra sidan finns fööör många influencer’s som uttnyttjar sina namn och släpper skit som inte känns autentiskt. Jag gillar de som tar sina egna foton, redigerar sina egna bilder/videos, gör sina egna produkter, kommer på sina idéer själva – då vill jag konsumera när det hjälper sådana som en gång kanske var småföretagare och faktiskt är hantverkare och kreativa.

   Så trött på alla influencer som bara reser för att låta en fotograf ta bilder och lägga på samma ”aprikos, drömmiga, rese”-redigering-filter-isch. Och så byter de outfits tretton gånger på en dag.

   De ser ju alla lika dana ut också för alla kör ju in samma typ av gift i ansiktet för att få svullna kindben och korvläppar. Content creator – är det senare influencer-ordet med?

    Jag tror inte ens Jonna ville bli ”influesnör” från början! Hon ville leva och arbeta konstnärligt uppe i Norrland. Bloggen och vloggarna har blivit ett uttrycksmedel och ett kommunikationsmedel. Hon var väldigt länge emot att ens ha reklam och samarbeten men blev tvungen att välja till det för att kunna få det att gå runt. Så i egentlig mening ligger hon i en helt annan klass än de utséendefixerade och produkt-markansdförande influensörerna som normalt sett listas här. Hon har nu + 209 000 följare på sin YouTube och är otroligt populär utomlands! 🙂 Sedan finns det andra influensörer som är ekologer och småbrukare m.m. men som har vanliga jobb vid sidan av, men de tas inte heller upp i Bloggbevakning. Skvallernivån är kanske för låg? 😉

     Exakt. Men det hade säkert varit lätt att falla dit för Jonna (influencer-trycket), men hon håller sig kvar i det genuina tycker jag. Och jag tror att man ska nog vara glad så länge man inte blir omskriven i en sådan här blogg sålänge man inte själv vill, det vill säga 🙂

     Jag har svårt att se influencer som ett yrke då jag inte riktigt förstår vad personen i sig gör själv. De flesta använder sig ju nu för tiden av fotografer, gör designersammarbeten (men hur många kan modellskissa, vet något om tyger, hur allt produceras, vad som är miljövänligast, kan något om dofter?) de tar ju hjälp av professionella yrkesinsatta och sen sätter de sina namn på det.

     En vanlig influencer är ju egentligen bara ett namn och ett utseende. Det är så jag ser det i all fall.

  Svårt att köpa hennes design när Edblad gör exakt lika örhängen 90% billigare

  Nej uschhh vad fula! Skulle aldrig vilja ha dem om jag finge dem gratis!

  Om du letar efter en pålitlig smyckenstillverkare
  Tänk på YIBI smycken, en expert inom OEM- och ODM-tjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *