Både Isabelle Strömberg och företaget hon marknadsför bryter mot lagen

UPPDATERING!
Jag fick precis ett meddelande från Jackie Ferm – som okejat att jag delar innehållet med er.
Hon berättade att hon – efter mitt inlägg – kontaktades av Läkemedelsverket som gav henne två veckor att återkomma till dem, annars skulle de ta hennes marknadsföring för Melanotan vidare och då kunde åtal och böter vänta.
Hon klarade sig undan med blotta förskräckelsen den gången men skrev att hon lärde sig en läxa och att hon inte vill att någon ska ta Melanotan och riskera att åka illa ut.

Läkemedelsverket tar alltså detta på största allvar, som tur är!

Tack för uppdateringen, Jackie!

…………………………………………………………………………………………………………..

Förra gången jag skrev om influencers som marknadsför substansen Melanotan2 – mer känd som ”Barbiedrogen” – handlade inlägget om Jackie Ferm och jag hade många och långa konversationer med Läkemedelsverket innan jag publicerade det HÄR inlägget.
Sedan dess har Läkemedelsverket uppdaterat sin sida och all information vi mailade fram och tillbaka om finns tillgänglig där nu för den som vill ha en säkrare källa än min anonyma mailkontakt.

När jag tog min skärmdump tillät Isabelle kommentarer på sin bild, men har medan jag skrivit det här inlägget, stängt av dem.
Jag antar att hon inte riktigt tyckte om kritiken som kom in och ifrågasättandet av hennes samarbete.
Sidan Isabelle marknadsför är dumma nog att skriva ut på Instagram att de är baserade i Sverige och även deras hemsida är skriven på svenska.

Teeth and Tans Instagramkonto

Varför detta är dumt?

Jo, för att försäljning av Melanotan2 är olagligt i Sverige.
OLAGLIGT!

Det är fortfarande inte olagligt att köpa och bruka tyvärr – trots att Läkemedelsverket start avråder från detta – men det är alltså INTE tillåtet att att sälja eller marknadsföra produkter i strid mot läkemedelslagen, vilket är exakt det Isabelle gör på Instagram.

Från Läkemedelsverkets hemsida

På internet marknadsförs Melanotan2 med påstådda effekter på hudfärg, sexlust och aptit. Produkten säljs som pulver som ska blandas, doseras och injiceras med en spruta under huden. Det finns inga godkända läkemedel med Melanotan2 på marknaden och all försäljning i Sverige är olaglig.
Olaglig försäljning kan ge böter eller fängelse i upp till två år enligt lagen om handel med läkemedel.

Jag har sökt Isabelle Strömberg för en kommentar som svarar att ”det kanske är tandblekningen som finns på kontot hon marknadsför då vitare tänder ger illusionen av att huden är brunare.”

 

Anmäl genom att maila till Läkemedelsverkets rättsenhet HÄR.

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Suverän granskning!
  Ingen större koll på denna influncer eller vad hon nu är, men hon verkar iaf stängt av sina kommentarer!
  Olagligt, not fun..

   Och stängt av sin tankeverksamhet. Hur kan det vara så in i helskotta viktigt att vara brun?

    Att vissa försöker bleka sin hud och vissa försöker göra sin hud mörkare. Tycker det är så sjukt. Oavsett om det finns risker så verkar man inte bry sig, det är en hudfärg, hur kan man ta såna risker för att få en annan nyans på huden en stund??

  Hahaha! Hennes svar som du beskriver i slutet är ju ovärderligt…! Har ingen koll på denna människa, men goddag yxskaft – är hon på riktigt?

   Med det svaret låter ju hennes ig-text välplanerad just för denna typen av ”påhopp”/frågor…. finn3r inga ord. Brukade verkligen tycka om henne? Jordnära osv

    Herregud var ni måste vara trångsynta och dömande människor. Slutar ni tycka om någon för att ni upptäcker att de röker cigaretter också? Blä

     Jaa! Blir otroligt sekundärkränkt av rökning 😀

      Ska gå ut på balkongen och tända min cigg med dig i åtanke isf! <3
      Sköt ditt så sköter jag mitt.

       Om du har grannar i närheten så tänk på dem.

        De kan gå in under tiden man står ute och röker.

        / Annan rökare.

         Tyvärr är det inte så enkelt, röken tar sig in ändå även om det är stängt. Och det luktar faktiskt fördjävligt, något man inte känner nar man röker själv

     Nu är det ju inte olagligt att röka eller sälja cigaretter vilket Barbiedrogen är.
     Än har jag inte sett någon influääänser som sponsras och görreklam för cigaretter men i denna värld är det väl inte osannolikt…….

      Det är ju inte olagligt att bruka barbiedrogen heller såatteeee

    ”Har alltid gillat henne men nu går det inte att göra längre..” Så verkar det vara poppis att skriva här inne, som om det skulle understryka hur fel någon gjort. Alla fattar ändå att den personen inte gillat personen nånsin. Trött på såna kommentarer.

     Jag har gillat henne jättemycket men nu sjönk hon i mina ögon. Blev besviken att hon marknadsför det, vad hon själv gör bryr jag mig inte om. Och hennes svar till Camilla var ju bara astöntigt??

  Hur fan kan man? Skit i anmälan till läkemedelsverket, det här borde polisanmälas. Fyfan

   Haha men lugn nu ?

    Det låter ju verkligen som något för gemene man att pyssla med själva, blanda ut ett pulver med vatten och injicera under huden! Känns som att det kan bli hur galet som helst på så många olika sätt ?

     Ja det är ju lagligt uppenbarligen så.

      Det finns massa livsfarliga d+oger starkare än heroin som fortfarande är lagligt pga nya kemiska sammsnsättningar som gör att de inte hunnit bli illegala. Olika versioner av fe*tanyl t.ex, 50ggr starkare än h*roin men ändå lagligt. Men det är också okej då? Obeprövade tunga d*oger är helt okej för det är ju inte olagligt?

      En jävligt farlig fördom och bara skevt att sprida vidare att legalt = okej. Det okejar ju för alla första gångs-k*arkare bara för att det inte är olagligt och också en vanlig orsak till att många vågar prova en första gång. Det är ju inte olagligt liksom..

       Jajajaa vi veeeeet att du knarkat.

     Fast just den biten av det hela är ju laglig – att bruka och inneha. Det enda som är olagligt är att sälja det.

   Informationen har skickats iväg till polisen. 🙂 Men nu är ju Teethandtan-kontot borttaget av Instagram (fick meddelande om det precis eftersom jag anmälde kontot) och Isabelles bild har bara en #tb. Polisen lär väl inte kunna göra något. Men ändå bra om man anmäler! Personligen kände jag att det var min skyldighet att anmäla så att de jävlarna inte skulle sälja potentiellt skadliga läkemedel till ungdomar. Sen får man tycka att det är överdrivet om man vill, ser att vissa verkar tycka så, men de har väl bränt upp sina hjärnceller genom att injicera substanser de inte vet vad det är som de köpt från kriminella främlingar så.. 🙂

    Skaffa ett liv. Wow asså

     Det är väl jättebra att någon tar ansvar och ser till att sånt här inte fortsätt spridas?

      Men snälla, slösa inte polisens tid på sånt här trams. Dom har viktigare saker för sig.

       Man anmäler till Läkemedelsverket – inte polisen.

  Bra att det kommer fram.

  Varför tycker ni att det är en sån stor grej, ärligt talat? Det är ett läkemedel som liknat ett kosttillskott, inte direkt någon dödsdrog och vill man inte använda det så behöver man inte! Trots att det faktiskt är lagligt att bruka ??‍♀️ Då är det väl värre att marknadsföra operationer.

   Det ÄR jättefarligt! Stor grej? Det är skrämmande att uttala sig som du. Att själv blanda ett läkemedel som ska injiceras kräver kunskap om sterilitet, blandbarhet hos läkemedel, injektionsteknik, ev komplikationer mm. Det räcker att allt pulver inte är helt upplöst och det hamnar i ett blodkärl för att orsaka tex stroke, lungemboli. Saknar man kunskapen är risken för både lokal och systemisk infektion stor. Bland annat.

   Och nu har jag inte ens nämnt de effekter Melanotan tros ha på kroppen, och vilka risker man tar när man injicerar något som inte har genomgått nödvändiga studier och som inte är ett godkänt läkemedel. Man kan inte heller veta vad det är man injicerar. Det kan se ut som en ”riktig” förpackning utan att vara det. Det finns jättemycket förfalskningar på nätet och gemene man kan köpa en tablettblandare och blistermaskin med mallar på önskat läkemedelsnamn. De förpackningarna kan se ut precis som de riktiga, men vad de innehåller och i vilken mängd är upp till tillverkarna. Kriminella vill såklart göra så stor vinst som möjligt, och dyra ingredienser kan ersättas med vad som helst. I Sverige har många dödsfall skett efter försäljning av egengjord fentanyl. En shop gjorde beredningen mycket starkare än vad de trott, och 8 av deras kunder dog av överdos.

   Så idiotiskt och okunnigt att uttala sig om att det inte är en så stor grej! Särskilt när många av Isabelles läsare är väldigt unga.

    Precis. Och är man inte så nogräknad med vem man säljer till så är man kanske inte så nogräknad med kvaliteten i tillverkningen heller. Kan garantera att de inte följer gmp för fem öre.

    Och är man inte så nogräknad med vem man säljer till så är man kanske inte så nogräknad med kvaliteten i tillverkningen heller. Kan garantera att de inte följer gmp eller någon annan kvalitetsstandard

  Gillar Isabelle, men hennes svar var bara …Tystnad… finner inte ens ord för hur urbota dumt. Bättre att erkänna sitt misstag, hoppa av samarbetet och ta bort inlägget.

   Fast vad förväntar ni er att hon ska svara en skvallerblogg som vill ’sätta dit’ henne? Hon är smart och rätt rolig faktiskt haha

    Med tanke på att hon vet om att hennes svar kommer att publiceras på skvallerbloggen i fråga där hennes läsare, bloggbevaknings läsare samt nuvarande och framtida samarbetspartner kan läsa det så ja – Jag förväntar mig något mer genomtänkt.

    Ja, hon är rolig och smart men i det här svaret var hon allt annat än smart när det kommer till att vara mån om det som betalar hennes hyra.

    Exakt, tror inte direkt hon var seriös i det svaret haha

     Exakt. Dessutom har ju CamCam bara skrivit hur Isabelle ”typ” svarade?

      Anna – Uppenbarligen inte, men som sagt, med tanke på att sponsorer är vad som betalar hennes hyra så borde hon vilja framstå som mer seriös. Enligt MIG, sen behöver man självklart inte hålla med.

      Anonym – ”Som svarade detta” samt svaret inom ” ” vilket betyder citerar hennes svar, var får du typ ifrån? Det var hennes svar?

   Fast har man ett avtal kan man inte bara ”hoppa av” för att man inser att det är ett lite korkat samarbete.
   Ja, får väl hoppas att det finns någon typ av avtal.

  Är på riktigt kasst humör – nu anmälde jag henne så det känns lite bättre, haha!

   Grattis.

    Tack?

  Bra säkert många som använder utan att veta att det är olagligt.

  Bra att det kommer fram att det är olagligt.

  Hahaha alla sekundärkränkta stackare som kommenterar här asså ?

   Du menar dig själv?

    Din mamma?

  Ang. att hon stängde av kommentarerna, är väl inte det värre än att du inte släpper igenom kommentarer som inte håller med dig?

  Förmodligen lär inte denna kommentar ”gå igenom” heller.

   Haha…har du läst dagens skörd av kommentarer?

    Nä, har liiiite annat att göra, men det stämmer ju.

  OT

  Läste om Arlandas nya VIP-avdelning i Expressen igår och på en av bildtexterna stod det att produkterna i de olika viprummens badrum är av märket Kerstin Florian.

  Idag är Blondinbella ute på vift och på hennes story filmar hon från Arlanda VIP att produkterna i badrummet är Löwengrip.

  Hm. Har de både och? Eller har BB ställt dit sina egna och filmat för att verka viktig?!

   Hade varit jättekul om hon har ställt dit dem själv?

    hahaha skulle inte förvåna mig??

     Den vip delen känns så trist. Visst när man reser i jobbet men även privata resor.Älskar när man reser och man sitter och tar en öl innan med andra glada semesterfirare inte sitta i något vardagsrum.

   I artikeln står det väl att det är Kerstian Florians produkter i Kunga-VIP:en?
   Det finns tydligen grader även i VIP-avdelningen!

    Så kanske det är. Inte konstigt då att hon hängt i VIP:en så ofta det senaste. Allt för att sälja in sina produkter…

     Ja, hon lyckades inte få in Löwengrip på Nordic Choice-hotellen trots att hon limmade på Petter S.
     Undrar om det gick bättre med Bank Hotel och Löwengrip?
     Vimal Kovac verkar ha ett gott öga till Bella.

      Men de skulle ju inte dyka upp så snabbt på hans hotell. Anar att han/hans anställda har lite mer framförhållning än så. Eller vet du att det inte blir av?

   på samma klipp skymtar ju även produkterna från Kerstin Florian förbi (tvålbehållare)

    Hon har ställt dit sitt skit själv!

   Forska CamCam! Pinsamt värre om hon ljuger igen!

    Ja, ring till Arlanda VIP och fråga vettja!

  Läs Anna hibbs inlägg om influensers som gör falsk marknadsföring!!!!

   Hon är vettig, gillar verkligen henne ❤

   Åh Anna Hibbs, har saknat henne i bloggosfären. ?

  Man bör veta att om man har tagit eller tänkt ta det så får man inte ge blod. En som jag jobbade med i tog det när hen var ung och när hen skulle ge blod fick inte personen, någonsin, göra det.

   Troll.

    Vad då ”troll”? Det stämmer ju.
    ”Du får INTE ge blod:
    om du varit smittad med HIV, HTLV, hepatit B, hepatit C
    om du injicerat narkotika, anabola steroider, hormoner eller annat preparat utanför sjukvården.”
    http://geblod.nu/skane/228-2/

    Nej, det är sant! Har man injicerat något preparat som inte skett via sjukvården får man ALDRIG lämna blod.

    Du kunde ha kommit med motargument istället för att bara skriva trolll 🙂

  Hur får man en sån mage som Isabelle har? Asså vad för övningar/träning? ?

   Photoshop..

    Ouff tänkte inte ens på att det kunde vara fallet

    Haha Photoshop, skojar du? Kolla hennes videor vettja. Hon är DRÖMMEN ?

     Men det är så jobbigt för vissa här att de måste förneka hennes utseende ?

   Man svälter sig, det är enda sättet att få en ”sån” mage. Jag lovar dig att du faktiskt har exakt en sån mage, för magmuskler har alla, men att du kanske har mer underhudsfett på din. Var glad för det.

    Ja, jag har då aldrig haft så mycket ”magmuskler” som när jag svälte mig som värst 🙁

    Fan vilka äckliga försommar ni har här inne. Jävla vänster-pack

     Älskar försommar. Min favoritårstid faktiskt. Solen skiner, man kan sluta med barbiedrogen och visa upp sitt sexpack.

     Mvh vänsterpack

    Öh, eller så tränar man mycket och äter nyttigt? Lol, så lustigt med folk som tror att man inte kan ha en snygg kropp utan att svälta sig ? Mvh Vältränad

     Haha exakt. Folk är för bittra och missunnsamma här.

  Det finns en hemsida som heter mello2.org , är det företaget olagligt?
  Sett att bl.a ”charliesgoodies” på instagram marknadsför den sidan.
  Vet de inte att det är olagligt eller va?

   Edit: charlesgoodies ska det vara

  Har anmält det!

  Är glad att inte mina tonåringar påverkas av influencers och vill testa på såna här saker

   Haha vad vet du om det? Dom har nog testat bra mycket mer än du vet om ? såna är tonåringar, och oftast väldigt duktiga på att dölja saker för mamma och pappa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.