Linnea Claeson utsedd till ”Årets jurist”

När Linnea Claeson drog igång ”Assholes Online” på var hon handbollsspelare på elitnivå i Skuru, samtidigt som hon pluggade på juridikprogrammet.
Sedan februari i år så spelar hon inte längre för den danska Ringköbing efter att ha brutit deras kontrakt och enligt tidningen ”Dagens Juridik” så kommer Linnea att avlägga sig examen inom kort.
Hon är således inte en examinerad jurist och har mig veterligen inte varit verksam inom det juridiska området på ett proffesionellt plan, något som påpekas både under Linneas Instagrampost och på tidningens egen artikel. 
Det är dock inte första gången en person som inte är en praktiserande jurist från utmärkelsen. 2016 röstades Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu fram till årets jurist. Bland motiveringarna fanns kommentarer som ”Visar att juridisk kompetens är viktig även om man inte är verksam jurist.” och ”Starkt rättspatos, stor integritet och modig som få.”

Linnea Claeson har arbetat som en opinionsbildare för både kvinnliga och mänskliga rättigheter på sätt som många anser haft en avgörande skillnad på samhällsklimatet, särskilt under #metoo. Kanske är det dessa bedrifter som gjorde att hon vann omröstningen med fler röster än någon annan tidigare har fått?
Vann gjorde hon, hur som helst!

Grattis!

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stort grattis Linnea! Visste inte alls att hon pluggade juridik. Så himla kul och välförtjänt 🙂

  Svara

   Varför är det välförtjänt? Hon är ju inte ”där” än

   Svara

    Nja, du har nog rätt. Välförtjänt var kanske att ta i 😉 ser många jurister kämpa dagligen, men gillar verkligen ovanstående tjej på grund av hennes ständiga kamp för kvinnor – förstår dock att det inte har så mycket med just/endast juridik att göra 🙂

    Svara

   http://www.ehandel.se/De-50-e-handlarna-som-vaxer-snabbast,13833.html

   Lite kul att Flattered, som såldes, är med på listan, men inte Löwengrip som enligt Bella växer så att det knakar? Finns massor med mindre bolag, som jag än inte har hört talas om, som finns med på listan. Säger kanske lite om LCC/Löwengrip? 🙂

   Svara

    Men fasiken, skulle ju postas längst ner. Vet inte varför jag hamnade här 😊

    Svara

    Om Löwengrip Beauty knakar så är det förmodligen inte av växtvärk 🙂

    Svara

  Skillnad är väl att medan Teodorescu var färdigutbildad så är Claeson inte det. Galet att hon röstades fram.

  Svara

   Håller med dig. Lika galet som att IL vinner priser för sitt företagande.

   Svara

    Nja, Bella jobbar ju med det. Nästa pris där borde dock vara flest startade och failade bolag

    Svara

   Ja. Speciellt när hon inte ens verkar veta vad juridik faktiskt är.. 😅

   Svara

   Linnea röstades fram av sina hypnotiserade instaföljare och för att hon har rätt värdegrund. Dvs en PK människa. Fri invandring och total avsaknad av konsekvens tänkande, samt att vita medelålders män är svin..

   Svara

    Om du inte fattat att många vita medelåldersmän är svin/mansbebisar/har skev kvinnosyn är det antagligen för att du tillhör den gruppen män. Vita medelålders män som förstår att gruppen vita medelålders män ÄR svin har inget behov av att skrika #inteallamän, blir inte kränkta och behöver inte sticka offerkoftor dagarna i ända, för de kan skilja sig själv från andra även om de tillhör samma kön 🙂

    Svara

    Medelålders män är svin. Oavsett hudfärg. Faktum är att nästan alla män är svin. Jag har 41 år av empiriska studier i ämnet och jag lovar att alla kvinnor i hela världen också har stora empiriska studier som stödjer slutsatsen ”nästan alla män är svin”. Det enda du, ”Roger”, kan göra är att påbörja arbete med att empiriskt motbevisa alla kvinnors slutsats. Om du får med dig alla världens män i arbete borde ni kunna ändra slutsatsen om ca 200-300 år. Lycka till.

    Svara

     Om du bara möter svin är det kanske den gemensamma nämnaren – du – som är problemet.

     Mvh 40 års empiriska studier som motbevisa dig

     Svara

    ⬆️ Ni två som svarat ovan, dels går ni i fällan alldeles för enkelt sen är ni jättedåliga på att argumentera för er sak.

    Svara

     Efter 41 år har jag slutat argumentera. Har ni inte fattat än är hoppet ute för er.

     Svara

      Varför har du då behovet av att skriva en kommentar och argumentera?

      Svara

    Alla män är svin och alla kvinnor är änglar eller vad är det ni vill ha sagt?
    Dubbelmoral, hat och polarisering är det den moderna feminismen med Linnea i spetsen.
    Unga män är inte en privilegierad grupp i dagens samhälle, det är en förlegad syn som enbart sätter käppar i hjulet för ett framgångsrikt jämställdhetsarbete.
    När en kvinna får motta näthat efter dåligt beteende så hamnar det ofta i kategorin kvinnohat. Det är en otroligt framgångsrik strategi för att stärka bilden av kvinnor som offer för misogyni.Vi behöver absolut arbeta mot sexualbrott och våld i samhället. Men bjud in alla och sluta generalisera, hata grupper på grund av kön, etnicitet, religion och så vidare.

    Svara

     Varför ska män bjudas in? Vill de arbeta mot våld och sexualbrott kan de ju bara sätta igång! Problemet är att många män inte bryr sig särskilt mycket om att kvinnor utsätts för detta. Dessutom – kvinnor kan absolut vara svin och dåliga människor, men de utsätter oftast inte sina medmänniskor för just våld och sexualbrott.

     Svara

      För att vi inte kommer någonstans om vi inte gör det tillsammans och för att män inte är kvinnor och därför behöver kvinnors hjälp och historier för att på riktigt förstå. Lika lite som jag vet hur det känns att ha stånd så vet de vad det innebär att leva som kvinna. Jag hoppas att du är ett troll

      Svara

       På vilket sätt ”trollar” jag? Jag säger att om män vill arbeta mot våld och sexuella övergrepp, så står det dem fritt att göra det. Att många av dem inte verkar bry sig, tycker jag talar sitt tydliga språk. Jag kan förstå (typ) hur det känns att bli misshandlad av någon nära anhörig. Skulle det vara svårare för män att sätta sig in i den känslan?

       Svara

        Det finns oändligt med män som bryr sig om kvinnor och aldrig ens skulle tänka tanken på att skada oss kvinnor, jag har hur många som helst i min närhet. På vilket sätt tycker du att det är till hjälp att hata på en hel grupp när det är en liten minoritet som begår övergrepp?
        Ni gör bara alla oss kvinnor en enorm otjänst med eran fientlighet och polariserande.
        Det är precis lika illa att hata på gruppen män som att hata på invandrare för att dom är överrepresenterade i kriminalitet och våldtäkter.

        Du förstår inte ens själv att med den (hatiska inställningen mot en hel grupp) inställningen som du har så gör du det svårare för både kvinnor och män att enas för att tillsammans bekämpa förtryck och hat?

        Svara

         Synd bara att alla dessa oändliga mängder med snälla män, inte är så intresserade av att motverka förtyck av kvinnor🙄 Var någonstans skriver jag förresten om hat? Det är inte mitt (av dig) påstådda hat som skadar kvinnor.

         Svara

        Ja. De har svårt att förstå den känslan, det är skillnad på män och kvinnor. Finns undantag, men de flesta män känner sig inte lika hotade av en man som en kvinna gör. När jag och pappa började prata om det runt metoo fick jag förklara varför man inte ”bara” slår tillbaka och varför man stelnar till under en våldtäkt. Ligger inte i hans natur att backa, slår någon mot han så slår han tillbaka. Medans jag högst troligt skulle backa och bli rädd. Varför skulle de sätta igång det utan oss? Det är ju vi som upplever problemen. Slåss du för mäns rättigheter? Vet du ens vilka områden de känner sig underlägsna i och önskar kvinnors hjälp? Precis. För man vet inte hur det är att vara det andra könet, och därför behöver man varandra för att tillsammans förstå och motarbeta saker. Vi är ingenting utan män. Män är ingenting utan kvinnor.

        Svara

         Det borde ju egentligen vara ett problem även för dem om kvinnor mår dåligt. Intressant att du anser det vara en kvinnosak!

         Svara

  Som jurist så känns det märkligt.

  Svara

   Tråkigt för alla som faktiskt jobbar hårt som jurister, kanske pro bono för de som har det tufft, känner många jurister som hade platsat enormt bra på den listan, som varje vecka tar emot hot och hat för att de väljer att jobba för kvinnor som är utsatta för våld av sina partners/ex/äkta män.

   Men hej! Nästa år kanske jag blir årets jurist? Jag är ju polis och jobbar juridiskt varje dag som kommunpolis! Rösta på mig!

   Svara

  Mycket märkligt val.

  Svara

  Kan inte komma på en enda juridisk verksamhet Linnéa sysslat med? Upplys mig gärna den som vet!

  Svara

  Nu var en av de första sakerna jag lärde mig på juristlinjen att till skillnad från advokat är jurist inget skyddat begrepp. Vem som helst kan kalla sig jurist. Så konstigt kanske men inte fel. Tycker Linnéa är ett bra mycket bättre val än Alice T. Men sen finns det fantastiska praktiserande jurister som jobbar i skymundan som också borde utmärkas.

  Svara

   Stämmer, det är inte en skyddad titel. Men utmärkelsen är Årets jurist, inte Årets juriststudent.

   Svara

  Gillar Linnea, men nej, det här var bara konstigt

  Svara

  Hon förtjänar massor av priser, men just detta var lite märkligt…

  T

  Edit: Vänta nu!
  Bli inte förvånade om ni ser mig som vinnare i årets kock, hade det inte varit för att mobilen ringde så hade morgonens ägg blivit perfekt kokta.

  Svara

   Sorry, priset går till Book. ”10 sätt att använda pulversås”

   Svara

    CHILI EXPLOSION!!!

    Svara

  Camcam vad bra att du är bättre. Såg bilden igår och tänkte oj. Men nu verkar du ju fått bra medicin. 😊😻

  Svara

  Att rösta fram en icke jurist till årets jurist visar bara utbildningens värde i väljarnas ögon. Inte så högt alltså.

  Svara

  Alltså… Jättekonstigt? Nomineras man till detta pris och sen sker en omröstning, eller kan man rösta hej vilt? Fattar inte hur någon som inte är färdigutbildad ens kan vara aktuell. Linnea är grym, men i mina ögon som opinionsbildare. Vad gör hon för juridiken (i nuläget)?

  Svara

   Helt ärligt? Ingenting. Hon gör ingenting för juridiken i nuläget.

   Svara

  Barnen får Felix pulvermos och mamma Scans köttbullar till middag idag. Jag ser fram emot att hämta mitt pris som årets kock 2018

  Jo, att en person som inte är färdig jurist och aldrig har jobbat som jurist får utmärkelse som årets jurist är märkligt. Dom kunde väl åtminstone ha väntat tills nästa år när hon tagit sin examina. 😛

  Svara

  Någon som vet vad för kontraktsbrott de var ?

  Svara

  https://www.facebook.com/226223296244/posts/10155900647311245/

  Hatet hon får motta här är sjukt. Männen i den gruppen är verkligen samhällets bottenskrap, att de ens får klassas som människor. Så mycket sexism och kvinnohat!

  Svara

   Är ganska provocerande att hon vinner när det finns så många som är mer värda priset, så de triggas. Sexism och kvinnohat är såklart inte ok för det

   Svara

   Hat och hat. Snarare väldigt osmakliga kommentarer.

   Svara

    Rent och skärt kvinnohat är det.

    Svara

     Eller inte.

     Svara

  Det här känns som när Obama fick fredspriset och inte ens han själv förstod varför.

  Svara

   Ja juste, så märkligt. Begriper överlag inte varför så många tycker så mycket om Obama. Känns bara som att de charmas av hans personlighet men missar vad han gör/gjort politiskt. Synd.

   Svara

    Jag gillar Michelle mer. Men är nog som du säger, båda två är så charmiga och lätta att tycka om så tror många ser förbi politiken

    Svara

   Obama fick Nobels fredspris ”i förväg” för att man ville sporra honom att utnyttja sin tid som president till att lösa upp de stora frågor som sedan länge varit olösta t ex Mellanöstern, relationerna mellan USA och Iran och fånglägret Guantánamo.
   Att Obama trots åtta år i Vita huset nu i efteråt knappast utnyttjade alla sina möjligheter att tjäna ihop till det fredspris han fått är desto mer beklagligt.
   En bra analys här:
   https://www.na.se/artikel/ledare/men-obama-har-ju-redan-fatt-fredspriset

   Svara

  Snark 😂 Nästan lika ologisk som alla Bellas köpa utmärkelser!

  Svara

  Mitt ex pluggade/pluggar(?) med Linnéa och han tycker detta är supermärkligt…

  Svara

   Jaha

   Svara

   😂😂

   Svara

   Ja, han är såklart mycket mer välförtjänt av det.

   Svara

  Nä, som jurist kan jag inte tycka att det var välförtjänt… Linnea gör mycket viktigt och jag har absolut inget emot henne, men någon framstående jurist är hon inte. Hon är ju faktiskt inte ens jurist än. Jag skulle kunna räkna upp minst 20 jurister som gjort mer för juridiken och samhället än hon har. Allt det här visar är att det inte är lämpligt att ”Årets jurist” röstas fram av allmänheten, som av naturliga skäl har dålig koll på de duktiga jurister vi har i Sverige.

  Svara

  Helt uppåt väggarna att rösta fram en person som inte är jurist till årets jurist.

  Svara

  Amazing post, Thanks for sharing this wonderful information!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.