Jag har lösningen på Hannah Graafs pepparkakshusproblem

Att bara pepparkakshus i hög luftfuktighet måste vara som att försöka bygga snögubbar i en påslagen bastu.
Hur mycket man än bygger så blir det bara platt fall.
Hannah Graaf och hennes familjs peppishus verkar ha stöpt likt ett korthus i sidvind, men gråt inte över spillt hus – jag har lösningen på hur det kan räddas. Typ…

If you can’t fix it, work with it! 🙂

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Isabelle Strömberg har lagt upp en video där hon berättar att hon och hennes kille gjort slut 🙁 dom som var så himla fina ?

   Det är nog många fina förhållanden som bara är fasader.

    Vad menar du ens?

     Jag menar vad jag säger.

      Du är ju jävligt otydlig och verkar bara konstig.

       Ok

      Så vara för ett förhållande tar slut har allt varit fake och faskad?! ? Jösses, du har mycket kvar att lära i livet.

      Inte alls konstigt att man växer ifrån varandra i hennes ålder eller annars heller för den delen…

       ”Så vara för ett förhållande tar slut har allt varit fake och faskad?!” var dina ord och inte mina och det var verkligen inte vad jag skrev heller. Däremot var det så du tolkade det, men det får stå för dig.

     Hur kan du inte förstå? Många par försöker verka lyckliga ”utåt”, dvs upprätthåller en fin fasad. Fastän relationen börjar rasa.

      Dom kan vara hur lycklig som helst men ändå kan kärleken dö eller man vill olika i livet. Tog slut mellan med min sambo efter 9 år då jag sluta älska han som en partner och mer som vän. Ändå hade vi helst jäkla underbara år tillsammans! Allt är inte svart eller vitt men det lär man sig med åren och även att bli mera ödmjuk.

   Ja hon berättar ju att detta ”funnit på tapeten” i ett år typ. Så förhållandet har nog inte varit så perfekt

    Vilka förhållanden är perfekta? Man kan ju ha det knackigt på vissa fronter och ha det bättre på andra.

     Påstod inte att det finns helt perfekta förhållanden. Men eftersom de gått i parterapi och detta inte kom som en blixt från klar himmel så var det nog inte så bra och fint som man kanske föreställer sig som utomstående. Det är lätt att tro att alla andra par har det så himla bra och perfekt bara för att det ser ut så sociala medier

   Vad har det med Hannahs pepparkakshus att göra?

    Inget? Men vem f*n bryr sig om ett pepparkakshus?

  Om du har tråkigt någon dag Cam kan du inte göra lite statistik på hur många procent av en veckas inlägg är i/med reklam hos olika bloggare? (Görna matplatsen som inte har ett enda inlägg utan någon reklam tagg)

   Ja snälla granska Matplatsen mer. Hon är tamefan en av de mest konsumtionshetsiga bloggerskorna som gör reklam jämt och ständigt för massa junk. Konsumerar allt och bryr sig inte om något annat än sig själv.

    Camilla verkar inte superintresserad av att granska matbloggare överlag. Synd för där finns det att gräva i.

  OT men jag har ett problem och jag vet inte hur jag ska lösa det. För ett halvår sedan ungefär separerade jag och min sambo. VI bodde då i en bostadsrätt vi båda äger 50% och har 50% av lånen. Pga att han hade betalningsanmärkningar och inte kunde få nya lån vid en ev försäljning av lägenheten samt att han ville bo kvar så gjorde vi aldrig någon bouppdelning eller skjöt över mina lån på honom (pga av hans anmärkning) . Jag hade även lite saker kvar då jag flyttade till en mindre bostad och vi kom överens att jag kunde ha kvar mina saker och hämta de lite pö om pö.

  Nu helt plötslig får jag tre dagars varsel att jag måste hämta mina saker då han har träffat en ny och hon ska flytta in nu innan jul. Jag känner mig sårad och framförallt arg då han betett sig respektlöst mot mig och bjudit in en kvinna att flytta in i en lägenhet JAG fortfarande äger till hälften samt med MINA möbler.
  Hur skulle ni reagera i den här situationen?

   Vilket svin till pojkvän

    Ex måste jag bara påpeka och vi har faktiskt haft en rätt bra relation tills nu.

   Skulle kontakta en advokat. Direkt

    Har inte pengar för att anställa en advokat :/

     I många kommuner kan man få juridisk rådgivning. Kolla med din kommun om de erbjuder något liknande. Så att du får hjälp med vad du har rätt till i alla fall.

     Hör med din chef om det finns något avtal som ger er som anställda någon juridisk hjälp. Jobbar du statligt eller kommunalt så brukar det finnas många bra förmåner, värt att kolla upp.

     Blev satt i modd när jag tipsade om att vissa kommuner erbjuder juridisk rådgivning så kolla med din kommun

     Camilla, varför får jag inte tipsa om att vända sig till kommunen här?

      Men när ska folk fatta att random inlägg handlar i modd? Det är inget personligt från Camillas sida, hon godkänner ju dem när hon ser dem. Jäkla tjatande varje gång något inte går igenom

       Hamnar skulle det stå, inte handlar

       Haha jo jag fattar att hon inte har moddat ordet kommun eller juridik. Men störigt att kommentarer fastnar i modd. Tappar ju lite poängen när man inte kan delta i diskussioner här inne. Scrolla vidare om det stör dig så mycket att jag 1. påpekade att jag var moddad till Camilla och 2. Ville göra Stina upmärksam på att tips väntar i modd. Herregud.

        Om du fattar att ordet inte är moddat varför frågar du om det då? Eftersom vissa kommentarer fastnar så är det säkert för att den postas samtidigt som en annan kommentar eller liknande.

         Okej. Ingen idé att diskutera. Jag hade lika gärna kunnat skriva ”svar väntar i modd” för att visa på att Stina kan kolla efter ett tips lite senare. Scrolla vidare nu. Finns inte så mycket mer att diskutera här.

   Vadå tre dagar? Du äger ju halva lägenheten. Påminn honom om att om det inte passar kan han ju få köpa ut dig istället?

    Exactamente!

    Han har inga pengar för att köpa ut mig och får antagligen inte nya lån. Tjatat och förhoppningsvis kontaktar han banken imorgon om att ta över mina lån. Men vad gör jag om han inte får ta över lånen och vägrar sälja?

     Har han inte råd att köpa ut (och du inte har råd/lust att köpa ut honom) så får ni sälja och dela på eventuell vinst

      Men vad händer om han vägrar?

       Han äger inte lägenheten mer än du så han kan inte vägra. Men du bör nog ta kontakt med någon som kan hjälpa er med det juridiska.

       Det kan han inte. Varför ska du låta han styra en lägenhet som du äger? Du säger till han att ni ska sälja

     Sälj lägenheten!

      Vill han bo kvar, är det hans problem. Prata med banken och vilken vägledning du kan få där. Så sälj, ta din eventuella vinst och skit i hur han klarar sig, för han verkar inte vara så himla seriös vad gäller pengar om han nu har anmärkningar. Tänk på DIG nu!
      Att hyra en skåpbil för flytt av resten av dina ägodelar, kostar inte multum.

     Han måste sälja lägenheten om du vill. Han kan inte hindra dig.

     Det finns gratis juridik rådgivning inom komunen. Ofta på ett bibliotek någon gång i månaden. Kontakta och fråga dem.

     Lägenheten ska ju värderas, han ska ju lösa ut dig för värderingsökningen inte bara ta över dina lån. Du får betala jurist när du sålt lägenheten.

     Kolla din hemförsäkring! Jag har fri juridisk hjälp på nåt sätt vet jag!

   Han kan inte bara kasta ut dig om du också äger lägenheten. Du bör nog kontakta någon kring allt det juridiska så att ni kan göra upp på rätt sätt.

   Kontakta advokat, vet att du skrivit att du inte har råd. Men känns som det behövs för att kunna få något slags avslut på detta.

   Haha eller kontra med och ge han 2 dagars varsel att dra från din lägenhet. ?

   Eh asförbannad, han får vänta tills han löst ut dig eller ni sålt lägenheten!

   Ursäkta uttrycket men vilken idiot han är! Hade jag gått i dina skor så hade jag kontaktat en mäklare och låtit värdera lägenheten och därefter får exet köpa ut dig till försäljningsvärdet. Vill du fortsätta vara snäll då låter du honom överta de befintliga lånet men som sagt, han beter sig som en idiot mot dig så varför ska du vara snäll? Blir han inte beviljad lån pga anmärkningen? Trist för honom men inte ditt problem. Lägg ut lägenheten till försäljning och har du tur så tjänar du en hacka på det. Finns ingen anledning till att du ska stå för halva lånet och definitivt inte när nya tjejen flyttar in! Stå på dig och låt honom inte utnyttja dig…att du varit snäll ett halvår räcker mer än nog!

    Jag gillar det här svaret ??

    Jag har ju kvar min nyckel och han vill gärna ha den men jag känner att jag vill inte ge iväg den innan allt detta är löst. Har ni något bra formulerat svar så jag kan rättfärdiga detta?

     Ett svar är ju att du också äger lägenheten? Behövs inte mer argument än så.

     För fan ge inte tillbaka nyckeln för allt i världen! Sätt hårt mot hårt! Sälg lägenheten eller låt han hyra av dig.

     Ge honom inte din nyckel! Låt honom inte utnyttja dig!

     Vad du än gör så lämna INTE ifrån dig nyckeln till en lägenhet som du äger.
     I övrigt håller jag med övriga i tråden: kontakta mäklare. Värdera. Agera.

      Jag kan inte. Eftersom han investerade sin kontantinsats i lägenheten så skrev vi ett kontrakt där det stod att han skulle få tillbaka sagda kontantinsats vid försäljning och övrig vinst skulle vi dela på. Dum och naiv som jag var antog jag att det gällde om lånen löstes ut först men nu när vi har pratat så har han hotat att det är ju jag som ”sitter i klistret om vi säljer för jag ska ha min kontantinsats”. Dvs jag kommer hamna i skuld pga ett dåligt avtal jag var korkad nog att skriva på.

      Fy fan är så jävla ledsen och bara gråter just nu. Han har verkligen raserat allt fint vi faktiskt hade för att han är en idiot som inte fattar att jag inte vill att han flyttar ihop med någon innan han äger hela lägenheten.

       Vet att du sade att du inte har råd med juridiskt ombud. Men du behöver ta dig råd att åtminstone gå på en konsultation, låta en juridiskt kunnig person gå igenom ert avtal och ge dig råd för hur du ska göra. Din fd sambo är inte någon juridisk expert och han har uppenbarligen inte ditt bästa för ögonen, utan sitt eget.

       Men du, om ni säljer till samma pris som ni köpte för så får han ju i och med försäljningen tillbaka sin kontantinats. Förstår inte varför du sitter i klistret. Ta snarast kontakt med banken och rådfråga, ta med avtalet som du och exet upprättat om det inte redan finns hos banken. Följ bankens instruktioner och informera idiot exet om vad banken säger…eller ännu bättre är ju att ni bokar ett gemensamt möte med banken. Stina, det kommer att lösa sig. Låt honom inte utnyttja och manipulera dig!

        Jag tänker att de kanske inte har amorterat något speciellt på lånen och då får de i princip inga pengar om de säljer för samma de köpte för då bara lånen betalas av genom pengarna. Och då måste TS låna pengar för att få tillbaka kontantinsatsen som exet la ut när de löpte ??‍♀️

        Men är det inte så utan ni kan sälja och få pengar för det så gör det för tusan!

       Har du en hemförsäkring? I nästan alla vanliga hemförsäkringar ingår ett rättskydd (vänd dig till ditt försäkringsbolag och kolla). Om du är med i ett fackförbund kan du även där ha rätt till rådgivning och rättshjälp. Den hjälpen gäller just tvister i privatlivet.

       Stå på dig nu. Förstår din sorg och smärta men desto större anledning att inte låta honom köra över dig och dina rättigheter.

       Lämna inte ifrån nyckel förrän allt är ordnat!!!!

     Förmedla till honom att ni behöver lösa frågan med försäljning av lägenheten. Han fick stanna kvar i den som en tillfällig lösning, han kan inte bo kvar hur länge som helst utan att köpa ut dig. Du har ju inget inflytande över vad han gör med lägenheten medan han bor i den. Tänk om han ställer till med skador som minskar dess värde och struntar i att ställa den tillrätta tex? Han får tillsammans med sin nya sambo lösa sitt boende framöver, det är hans ansvar. Du ska absolut inte lämna nyckeln till en lägenhet som du äger. Det är bisarrt att han kan med att begära det.

   Du har ju faktiskt bara tre alternativ.
   1. Du låter tjejen flytta in och hämtar dina saker
   2. Ni säljer lägenheten
   3. Han får köpa ut dig

   Jag skulle köra på nr 2 eller 3

   För att han ska kunna bo kvar i lägenheten måste han ju köpa ut dig, inte ta över dina lån. Och har han inte råd med det så är enda alternativet att sälja lägenheten

   Tack för alla era svar, ni har verkligen gett mig mer kött på benen gällande den här situationen. Ja han är en idiot, det håller jag med om. Han är dock den som gått in med kontantinsats i lägenheten och inte jag, gäller det något speciellt i den situationen?
   Lägenheten har säkerligen gått ner i värde och jag vill faktiskt inte sälja om jag inte måste då jag tycker han gärna får bo kvar där sålänge han löser ut mig och mina lån. Kan jag då ”ge” honom min del i lägenheten i gåvobrev om han lyckas ta över mina lån?

    Om han inte kan ta över dina lån så gäller samma. Ni måste sälja.

     Tips till honom blir att hitta en borgenär eller att en förälder tar över din del.

      Och för att sätta press på honom hade jag kontaktat banken ni har era lån på och berättat hela situationen.

       OBS‼️
       Men du måste ut NU. För om han slutar att betala lånen kommer banken krävs DIG på hela summan ni ska betala varje månad.

      Jag fick veta av bankerna när jag köpte lägenhet för två år sedan att ”borgenär” inte fanns längre (alltså att man inte kan ha borgenärer på lån). Däremot kunde man ha medlåntagare på lånet. Vet inte om samma gäller när man tar över lån. Eller så var det bara vad de sa till mig ?

       Ah. Det är möjligt att det är så. Eller att det är olika på olika banker.

        Såg nu när jag googlade att medlåntagare typ är samma bara att det är lättare för banken att kräva pengar av medlåntagaren än borgenären. Förmodligen därför många banker gått över till det då.

         Tack för info. ??

        Tror det är det generella numer, att bankerna kräver medlåntagare och inte längre accepterar borgenär. Det betyder mycket riktigt att banken istället kan kräva pengarna direkt från medlåntagaren. Försiktighetsåtgärd givetvis.

       Borgenär är den som lånar ut pengar.

        Åh tack!!! Blir tokig när jag ser folk skriva borgenär. Borgensman heter det.

      Tips till alla andra blir att INTE bli borgenär till honom.

    Har ni samboavtal?

     Jag säger alltid till all mina vänner att skriva äktenskapsförord och samboavtal och alla blir alltid antingen avfärdande och typ ”hihi neeej jag skulle inte kunna ta upp det med min partner så löjligt ju varför skulle vi behöva det??” Eller typ arga och säger att jag inte fattar att deras förhållande kommer hålla livet ut och att man inte behöver det och att jag inte fattar hur det är. Sen gör de slut och shit hits the fan och de bråkar och tjafsar och jag vill säga ”sa ju det” men är inte okänslig och påpekar sånt mitt i ett breakup, sen hittar de någon ny och det är samma visa. ”Den här gången är det annourlundaaaa”. Fattar inte varför det är så jävla svårt? Om man älskar varandra så borde man rimligtvis kunna prata om sånthär med sin partner. Om man nu tror att man kommer vara för evigt, vad spelar det då ens för roll att man har ett avtal? All verkar tro att bara för att man skriver ett avtal så är man mer benägen att göra slut eller att man inte har någon tro på sitt förhållande. Nej. Det visar bara på att du är realistisk och fattar att folk ändras och livet händer och att man inte är dum och naiv. Suck.

     Sorry för rant. Snälla skriv samboavtal!!!

    Du ska verkligen inte stå på lånen! Kan inte betona det nog. Har svårt att se att han kan ta över dem baserat på vad du sagt, men han kanske har någon solid medlåntagare. Tycker det är viktigt att du går vidare med detta snarast. Om du är nöjd med att han tar över lånen är det fine såklart men kan han inte det måste ni sälja.
    Han kan närsomhelst sluta betala och då faller det på dig. Betalar han till banken eller till dig? Hade varit extremt noga med att se till att pengarna verkligen går in.

   Då hade jag sagt att han har 3 dagar på sig att lösa ut mig och fixa någon som kan stå på hans lån. Han kan ju kolla med nya tjejen som ju är den som ska bo där.
   Vilket jävla stolpskott till snubbe!

   Att du inte verkar så smart Stina, men hoppas det löser sig.

   Stina! Gå inte på sån här skit av ditt ex! Inte minst i Economistagruppen på fb så läser man om och om igen om snälla (naiva) tjejer som blir blåsta av sina ex. Ibland verkar det räcka med att han säger något med en tillräckligt säker röst för att hon ska bli osäker och tro att han har rätt. Jag håller med övriga; ägna dagen åt att leta juridisk hjälp! Du har ju fått bra råd om att kolla med försäkring om det ingår eller om tex banken har fri rådgivning. Gör ett upprop i bekantskapskretsen och kolla om nån känner nån som kan hjälpa till annars. Men lyssna bara på såna som faktiskt vet säkert (typ jurist).

   Nummer ett är att absolut inte gå med på nåt innan du fått vettig hjälp. Aldrig i livet att du ska lämna ifrån dig nycklarna eller hämta grejer. Gör dig oanträffbar om du behöver (men berätta inte vad du håller på med så att han kan gå till motattack. )

   Önskar dig all lycka till! kan du inte återkomma och skriva i just denna tråden sen om hur det gick?

  Eh… okej?

  Limm eller tejp haha

  Fy fasen. Sitter på tåget och någon har fisit en äggfis i vagnen. Vad är man för människa om man gör så???

   Hahaha lider med dig ? du får prutta tillbaka!!

   Lägg en rökare tillbaka. Så har jag gjort förut. En riktigt bra, tyst äggfjärt. Det var njutning i det

    Nej. Var den större människan. Plus att det är synd om resten av alla stackars medresenärer som råkat hamna i en vagn med två fiskrigare. De är oskyldiga och förtjänar bättre.

   Shut happen inte så man vet i förväg hur en fis luktar

    Eller låter. Den tänkta tysta fisen kanske hellre knattrar ordentligt i brallan.

    Och det är just därför man inte fiser bland folk?! Snälla, kan folk lära sig hyfs.

     Preach!

     Vad ohyfsat av eventuellt sjuka människor med magproblem och bäckenbottensproblem att släppa sig. Fan bara avliva för de borde inte få vistas bland folk. Såååå ohyfsat.

      Gå på toaletten eller gå undan från folk då?

    ibland så kan man känna på sig om den kommer att lukta eller inte 🙂

  Alltså förlåt offtopic men vad i hela helvete gör dasha girine på sin blogg? Visar upp sitt barns BAJS!? Ingen jävla integritet

  Blir bara så jävla irriterad, inte snällt mot stackars barnet att outas på det viset

   Barn e bara content för infläääänsörs

   Va?!? Har hennes barn bajsat?! Vad sjukt. Visste inte att spädbarn gjorde det, måste vara en ovanlig unge.

    Vuxna bajsar också men tvivlar på att dascha skulle fota sig själv i samma situation och lägga ut på nätet!

     Vem vet. Kan folk lägga upp bild nerkletad i mens finns det nog folk som kan sträcka sig till att använda bajs också

      Jockiboi tex

      Då är det deras fria val. Ett spädbarn har inte den möjligheten.
      Det hänger på oss vuxna att ha det omdöme som krävs men tyvärr verkar en del sakna det.

       Ja. Jag tycker att detsamma gäller föräldrar som lägger ut bilder på sjuka små barn. Barnen har inte valt att bli fotade och filmade när de är sjuka. Vill man dela med familj och vänner så ha ett låst konto. Eller på ett forum för de som går igenom samma. Iofs tycker jag samma när det ”bara” är ett febrigt barn.

   Håller med! Jag köper att hon vill involvera barnet i sina socialamedier men tycker inte bajsbilderna är ok. Tänker att hon själv knappast skulle vilja bli fotad nerbajsad och utlagd på nätet så därför tycker jag att samma bör gälla för barnet…typ så tänker jag.

    Men Dasha måste lägga ut sådana bilder på #atlashallstrand eftersom hon är totalt ointressant annars. Att bebisen blir hennes räddning hoppas hon nog, dock känns det passé att influencers får barn. Alla har det nu. Eller ja många iaf.

   Ja jag tycker detta är helt sjukt (varför fotar man öht??) och hon skriver hela tiden om att hon bestämmer över honom för att hon är förmyndare och yadayada…
   Handlar ju inte om det, låter som barnet är en ägodel med noll egen integritet. Det var ju inte heller bara på bajset utan hela rumpan. Sjukt ja =/

    Hon kanske försöker provocera för att få fart på sin tråkiga blogg

  Mina ser exakt ut så där.. De förbaskade huset vägrar stå upp ???

  Alltså fb, vad händer med min?? Jag har sddan en månad endast två uppdateringar/händelser och resten är tomt. Någon gång på morgonen kan jag se fyra fem st men nästa gång är deg typ endast ett eller två inlägg jag ser igen. Vad har jag pillat på som stå blockerat mitt flöde?

  Tack CamCan!
  Jag överväger att låta barnen dekorera de lösa delarna i år och bara slänga ut dem på en bricka med dinosaurier.
  Helt onödigt att jag svettas och bränner mig på sockret när allt de vill är att tjuvats non stop och slicka på kristyren!

   Tjuvats= tjuv äta

  Vart är alla bloggare, profiler och influencers bössor till årets musikhjälpen? Bianca drog in närmare 300k förra året, har inte sett något från henne eller hennes kollegor nästa år.

   Dahlström (Sara? Sandra?) har en bössa i alla fall?

   Jocke och Jonna ska ha livestream i helgen för musikhjälpen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.