Några influencers som säger ifrån på Instastory

Medan vissa publicerar selfies, matbilder och annat ytligt mishmash så använder andra influencers Instagram till att säga ifrån, sätta ner foten eller uppmärksamma orättvisor och fel eller helt enkelt kritisera hur en av våra största kändisar använder sitt varumärke i reklamsammanhang.
Här har jag samlat några av dem från föregående dygn.


Nemo kritiserar Zlatan.

Lady Dahmer ifrågasätter hur en förskollärare som kränkt elever får fortsätta arbeta med barn.

Ellen Bergström sätter ner foten mot en bedragare.

Cissi Wallin säger ifrån mot en person som använder bilder på hennes familj för att håna och skada henne.

Sara Songbird lyfter fram en artist med över 23 000 000 följare på Instagram (många av dem unga) och det negativa sätt hon skriver om sin kropp.

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Många som inte ville resa med Universum när Graf frågade. De kommentarerna plockades bort.

      Maggan har ju skrivit att Mona är inne och rensar bland hennes kommentarer, så inte så konstigt ??

      Dom blev nog förvånade Mona o Maggan när det inte var 7000 som skrek i kör att dom jefligt gärna ville hänga på.

    Mkt svårt att läsa de här inläggen på mobilen, bilderna blir supersmå :/

      De går att zooma in på utan att kvalitén blir sämre.

        Nej det är suddigt när man zoomar. För mig iaf

          Samma här.

        Inte på min mobil.

      Zooma

        Det blir suddigt för mig.

      Här inga problem , har en Samsung galaxy 9+ ?

        Här samma och zoomar jag in det om LD blir det bara suddigt, de andra funkar

    Cissi Wallins inlägg för med sig en fundering över vem @mondokanel är? Som t ex Stina Wollter följer… Någon som vet mer?

      Vet att hon hade podden Glädjeflickorna ihop med flickvänsmaterialet och Lady Dahmer, men att det skurit sig mellan dom och Dahmer.

        Har det verkligen skurit sig? Disclaimar direkt att jag inte är jätteinsatt, men har fått uppfattningen att de fortfarande är vänner, men att de sedan länge ”hånat” Cissi och att Cissi är besviken på LD över att hon inte tagit avstånd från dem pga. Tror att LD ev sagt något om hur de betett sig mot Cissi men att hon samtidigt inte ser det som sitt ansvar mer än så.

          Du kan ha rätt. Jag har för mig att FVM och MK hånat LD men hittar inte åt vart jag sett det.

          Dom följer inte varandra på Instagram längre, i alla fall.

      Hon hade podd m Lady Dahmer o Flickvänsmaterialet. Jag tycker att hon är väldigt rolig.

      Well, utan att veta vilka de är och vad som hänt kan man ändå konstatera att CW uttrycker sig i klartext 🙂

        Vad har hänt då? Förutom t-shirt-historian? Vilket känns som en liten petitess som man inte behöver kalla någon för vider pga?

        För en oinsatt ser det ut såhär, wallin köper en tröja med ett budskap på för fem lax.sätter på gubben tröjan och fotar. Folk tar illa upp? Upplys mig? Vad gäller bråket egentligen?

          Frågar du mig? Jag har absolut ingen aning. Förstod inte ens T-shirt historien, konstaterar bara att CW uttrycker sig på ett sätt där hennes känslor inte går att missförstå.

            Frågar allmänheten ? blir inte klok på wallin. Ibland verkar hon vettig men mest inte ?

          Mondokanel och flickvänsmaterialet har under en längre tid utsatt Cissi för diverse hån, elakheter, och mobbingfasoner. Har för mig att dom även låg bakom ett anonymt konto som i princip inte gjorde annat än att snacka skit om Cissi. LD fortsatte vara vän med MK och FVM trots det, och hävdade att det dom hade emot Cissi var mellan dom, och inte påverkade hennes vänskap till nån av parterna. Det var delvis därför Cissi och LD bröt med varandra ett tag. Cissi tyckte att LD borde backa henne bättre, säga ifrån mot mobbingen osv.
          Jag vet inte exakt hur MK’s och FVM’s hat mot Cissi börjat, men dom har iaf betett sig riktigt illa mot henne.

            Tycker du och andra ska undvika att uttala er om relationer ni har exakt noll insikt om. Jag och Cissi har för övrigt brutit en gång. Det var 2013.

              Men när saker sker offentligt så är det märkligt att tro att folk inte kommer att spekulera kring det? Oavsett om det hände idag eller för flera år sedan.

                Vad sker offentligt? Att jag o Cissi är oense ibland? Hon är mamma till Helmer o Einar, mina barns kusiner. Finns inte på världskartan att vi båda skulle bryta med varandra eller inte aktivt jobba på att ha en kul och bra relation. Så nu vet ni det och kan sluta uttala er självsäkert om nåt ni gissat er fram till.

                  Ni är ju offentliga och folk följer er för att de är intresserade. Att tro att det är möjligt att vara känd men att folk ska låta bli att spekulera är naivt. Dessutom är du inne på en blogg där människor tycker om att diskutera och just spekulera.

                  Men snälla, ert tjafs om just MK och FVM skedde helt öppet, Cissi bara öste ut hur extremt dåligt det var av dig att inte offentligt ta avstånd. Och du försökte försvara dig, också helt öppet.

                  Det är så jävla löjligt att ni suttit och bråkat i sociala medier och sen blir sura för att folk kommer ihåg det.

                    Men snälla. Att man blir sne på varandra en jävla dag för att nån av oss råkat vakna på fel sida innebär inte att man bryter med varandra. I familjer tjafsar man emellanåt.

      Kan inte låta bli att hålla med i vad hon skriver dock. Ville själv ha tröjan men hade inte en chans när Cissi gick loss med sina stålar

        Personen som sålde den kunde väl valt att inte sälja till den som betalade mest då? Så Cissi får alltså skit för att någon sålde en tröja till henne? Herregud.

        Jag brukar också bli sur när jag inte kan köpa saker för att andra har mer pengar, I get it. Men va fan…får inte rika människor köpa grejer bara för att vi fattiglappar ska ha chansen? Eller va?
        Jag har iofs ingen aning om vad denna tröja handlar om, men det är liksom livet att människor med pengar har fördelar.

          Precis så där kände jag när jag budade på lägenheter…

        I detta fall var det väl bra att den var dyr? Om jag minns det rätt så auktionerades den ut på musikhjälpen?

        Alltså…hon köpte den via musikhjälpen. Tycker du på allvar att hon inte skulle budat så att du kunde fått köpa den billigt och på så sätt snuvat musikhjälpen på pengar? Det handlar om pengar som ska gå till välgörenhet, men för all del du ville ju ha den billigt. Riktigt ruttet av Cissi att ”sno” den från dig! :S

          Det är nog f-n inte lätt att göra rätt om man t o m får skit för att skänka pengar till välgörenhet…

        Med sin mans strålar? Ska det stå.

    Kluven vad gäller spelreklam. På ett sätt känns det absolut inte okej, samtidigt sitter folk hemma med aktier i dem för att inte tala om svenska spel då. Så har svårt tycka Z är värre än nån annan.

      Svenska spel skattar i Sverige det gör inte de andra. Stor skillnad.

        Fast nej jag tycker faktiskt inte det. Inte mer just exploatera spelmissbrukare bara för att allmännyttan kan dra in stålar. Tycker nästintill det är värre eller åtminstone mer hyckleri.

          Fast skatterna hjälper ändå till att finansiera missbruksbehandlingar och olika preventiva åtgärder, de är ju vi skattebetalare som står för det. Så jag skulle säga att det spelar roll om företag som säljer spel, alkohol och tobak mm skattar i Sverige eller inte.

            Ja men det är b l a det jag tycker är helt sjukt? ”Här, kom och spela bort dina pengar och förstör ditt liv så att vi kan finansiera beroendeforskningen och preventiva åtgärder”. Det är väl ändå definitionen av hyckleri? (Jag vet så klart att inte alla som spelar är spelmissbrukare men med tanke på konsekvenserna för dem som är det är institutionen problematisk).

            Äh Sverige kan knappt nått om spelmissbruk och erbjuder fjuttig hjälp.

        Fast är det inte just det som är på gång att hända? Någon lagändring som gör att spelbolagen framöver kan etablera sig i Sverige, det är därför sprlreklamen exploderat på senaste tiden.

          Det kommer en ny lag 1 januari som kräver att alla spelbolag som vill verka på den svenska spelmarknaden ska ansöka och betala en licens. Och går den igenom ska de betala skatt till svenska staten. Efter den 1 januari ska reklam ska ske med måttfullhet. Så som det är nu sitter de första bolag typ på Malta och bara håvar in pengar och skiter i allt och alla. Och så är det vi skattebetalare som ska hjälpa de som har problem. Nu måste de utländska bolagen skärpa till sig och dra sitt strå till stacken med. Vilket jag tycker är bra. Och förhoppningsvis kommer vi slippa så brutalt mycket spelreklam på tv tex. Men vi får se, det är upp till staten att se till att det kontrolleras.

            Vi kommer få se ännu mer spelreklam och säker mer direktreklam från spelen. Denna lag är bara för att staten ska tjäna mer dom bryr sig inte ett dugg om folket.

      Men han har ju redan gott om pengar, han har ju råd att tacka nej till en massa ”skit” och på nåt sätt stå över den här förbannade konsumtionshetsen.

        Zlatan❤

        Jag läste igår om avdankade fotbollsspelare som knappt hade pengar kvar på kontot, Ronaldinho bland annat. (alltså jag har inte så står koll på fotboll så lyncha mig inte om jag stavat fel) så jag tänker att Zlatan kanske är livrädd att gå samma väg och försöker säkra inkomst på annat sätt än genom sporten?

          Jo visst är det många fd idrottsmän som blir panka. Boris Becker tex, han sattes i personlig konkurs 2017.

    Off/On T:
    Dagens Breakit utnämner Bella till Årets mest omskrivna – ännu en utmärkelse i den långa raden av triumfer alltså:
    ”Årets mest omskrivna: Hon blev utnämnd till Näringslivets mäktigaste kvinna av tidningen Veckans Affärer, skulle starta bolag med Petter Stordalen, blev anklagad för att trolla med sina följarsiffror och nu senast menade hon att kriminella sökt upp henne i sitt hem. Vi på Breakit anklagas ibland för att skriva för mycket om skönhetsentreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip. Förlåt – men vad göra?!”
    Ja, vad göra? Kanske gå hem och läsa på svensk grammatik, Breakit.

      Breakit är nära nyheter24 i nivå. Bara att de publicerar ”affärsnyheter” istället för rent skvaller. Journalistisk verksamhet och kritisk granskning ägnar de sig inte åt.

      ”kriminella sökt upp henne i sitt hem”
      Är det Ghostbusters kanske?
      Jag får en bild av att ett gäng kriminella söker med ficklampa på vinden efter Bella som gömt sig hemma hos dem 🙂

      Det är deras okritiska förhållningssätt som är problemet, inte att de skriver om henne.

    Skar det sig inte mellan Dahmer och resten av glädjeflickorna efter att hon startat upp penntricket med Cissi då? Så började flickvänsmaterialet och mondokanel lägga upp spydiga grejer som uppenbarligen var riktade mot dahmer/Wallin??

      Jo, gammal konflikt som CamCam tagit upp tidigare.

      12 oktober 2017, Cissi Wallin.

      God fortsättning alla!

      //Moa

      Alltså utan att kunna berätta mer har Cissi betett sig _riktigt_ rövigt mot mondokanel och flickvänsmaterialet så här är jag inte team Cissi.

        Njaae…. inte schysst att skriva sådär, jag tycker du måste berätta vad du menar och backa upp ditt påstående med fakta.

          Det är inte upp till mig att berätta, men det är naivt att bara gå på Cissis historia.

          Mondokanel har ett privat konto med drygt 1300 följare, Cissi har drygt 70 000 följare. Fundera över det maktövertaget.

            Jo om du vill att vi ska förstå vad du menar så det är upp till dig! Just nu har du inget att komma med…
            Maktövertag?! Ja alltså MD är riktigt vass i sina kommentaren och publiceringar (se CCs exempel uppe), uppfattar inte henne som någon oskyldig, oavsett! Tycker hon kan lägga ner och skriva om CW om hon är orolig över hur hon ska framstå..

              (Skrev fel, MD = Mondokanel)

        Exakt hur har Cissi betett sig rövigt menar du? För alla bevis just nu pekar på att det är dom som betett sig riktigt illa mot Cissi och hennes familj.

        Säg den som i detta ANONYMA kommentarsfält hade varit okej med att någon/några la upp bilder på den och dennes familj i syfte att vara elak. Ingen hade tyckt att det var okej. Förstår att Cissi ryter ifrån.

          Och hur menar du att flickvänsmaterialet och mondokanel skulle kunna nå fram med sin version och ”bevis”? Två privatpersoner mot en kändis?

            Dom skulle ju kunna ha börjat med att INTE posta elaka saker om en annan människa. Bara för att du är ”kändis” betyder inte det att du inte har känslor. Det är så otroligt onödigt att ge sig på en annan familj och använda sin instagram vare sig du har 1 eller 1 miljon följare. Gör du detta ändå så kanske du får räkna med att den personen blir ledsen och därmed arg?
            Om någon skulle ha postat en lika meningslös och bara elak post som mondokanel gjort mot mig så hade jag sagt ifrån, fan vuxenmobbning är det värsta jag vet.

              Cissi har själv gjort obefogade uthängningar I massor på tidigare blogg och nu ig, men då är det okej enligt henne.

            Men skämtar du?! Det är väl bara att skriva sin version på sina egna kanaler… folk som är intresserade av deras konflikt kommer läsa det då…

    Zlatan säljer sig för vilket företag som helst, det blir ogenuint och billigt, jag blir inte lockad att köpa vare sig lotter, tandblekning, mobiltelefoner, Volvo-bilar, hudkrämer eller vitaminvatten. Eller något annat som han gör reklam för. Han borde vårda sitt varumärke bättre.

      Som pensionär har man inte så mycket val..?

        Det gäller att casha in så länge någon vet vem han är.

        Han har så mycket pengar så han kan bada i dem alternativt bota hungern i ett fattigt land. Såatte… Han gör reklam för att ständigt synas, för att påminna, för att vårda sitt enorma ego.

        Zlatan Ibrahimovic är jävligt grym, snygg och sjukt cool men nu verkar det stigit honom åt huvudet totalt. Han sitter hemma i ett av sina många hus och tittar på sin egen reklamfilm och konstaterar att håret sticker ut lite på vänster sida.

        ?

          Tur att smaken är som baken, tycker han är ful. Enligt mig är han en sliskig, otrevlig troféjägare med ett alldeles för stort ego. Men han är duktig på fotboll. Det kan jag ge honom.

          Älskar Zlatan och han får gärna göra reklam och synas överallt.

          Zlatan som statsminister kanske vore något?

      Har för mig att jag läst att Zlatan vill håva in pengar nu , och sedan bara dra sig undan och leva gott på sin förmögenhet ☺

        Borde han inte redan kunna det?! Om han investerat väl?!

          Mycket vill ha mer

    Förstår faktiskt typ ingenting av detta inlägg, åtminstone inte om man inte har lite bakgrundsinfo

    Hela grejen med fejkkontot är verkligt osund. En vuxen kvinna som lägger upp bilder på nån annans familj och barn för att mobba. Och så LD, som spär på tshirthistorien med att skrika till matildawahl (som stod bakom tischan) att hon minsann var först med uttrycket ”dumpa din kille”. Uppenbarligen är LD fortfarande vän med glädjeflickorna och stödjer hellre dem än sin svägerska. Gissar på gammal redig avundsjuka, Cissi har nämligen cred i mediavärlden och, har sett henne framträda, är jäkligt skarp i sin argumentation.

      Plus, nä, uttrycket ”dumpa din kille” är inte ”uppfinnet” av LD. Översättning från amerikanskt begrepp, om nu nån trodde annat, rätt ska vara rätt.

        ”Dumpa din kille” känns för generellt för att nån ska kunna ta patent på det….?

          Exakt. Min poäng också.

          Man kan bara ta patent på tekniska uppfinningar.

            Nejdå. Du kan ta patent på namn och varumärken t ex.

              Det finns tre olika sätt att säkerställa ett företags upphovsrätt:
              Mönsterskyddet har som syfte att skydda nyskapande designer, former och mönster.
              Varumärkesskyddet skyddar ett varumärke som används för att identifiera produkter eller tjänster.
              Patentet är en ensamrätt att utnyttja en uppfinning.

              Man kan också ta patent på affärsmodeller och mera.

                Ja, man kan patentera en ny, teknisk lösning på ett problem och den kan vara immateriell i form av en metod eller en modell.
                Det viktigaste är att den uppfinning som ska patenteras uppfyller de tre kraven att vara ny, att ha uppfinningshöjd och vara industriellt tillämpbar i vid bemärkelse.

          Tycker överlag att det är intressant med människor som bär en t-shirt med det uttrycket men som uppenbarligen själva inte planerar att dumpa sin kille/man.

            Det kan väl iofs vara en affärside för de som är ledsna över tåget redan gått för T shirten ”dumpa din kille” ? ”Dumpa(t) min kille” finns ju kvar…

        +1000

      Jag är bra vän med Matilda Wahl och mitt inlägg om dumpa din kille var en pik till kontot dumpadinkille som hatar på Matilda och säger att de minsann var först med uttrycket. Lisa och Cissi har inget med den saken att göra överhuvudtaget.

        Lady Dahmer, är du här? Trodde inte du läste såna här vidriga skvallerbloggar?

        Eller så lät du bara bli att pika det kontot just den här gången eftersom din ssvägerska blandmycket annat var ledsen över dina polares mobbinlägg om den tischan. Det blev bara förvirrande, du hade öht inte behövt kommentera saken. Eller bara backat cissi wallin, vilket du inte gjorde, inte ens nu när du fått chansen att klargöra i detta kommentarsfält. Konstigt och dålig fingertoppskänsla.

          Vad svamlar du om? Jag har inte kommenterat ”saken” överhuvudtaget. Jag upprepar igen: Mina inlägg om #dumpadinkille har inget med Lisas (mondokanels) inlägg om Cissi eller Cissi att göra överhuvudtaget. Mitt inlägg var riktat mot ett konto som surar över att Matildas använder uttrycker ”dumpa din kille”. DET HAR INGET MED INLÄGGET OM CISSI ATT GÖRA?! Herregud.

            Okay, men nu var det du lade upp på,din ig story tidsmässig med Cissi Wallins inlägg om dina polares mobbing och just detinlägget handlade om tischan. Hur kan man tro annat än att det hänger ihop, hur? Är det bara en slump att din story kommer då?

              Ja har man vild fantasi så kan man säkert dra paralleller. Men eftersom inlägget om Cissi som postades för tre dagar sen handlade om att hon köpt en tröja för fem papp medan mitt inlägg som jag skrev igår handlade om uttrycket ”dumpa din kille” och som faktiskt var timeat med Matildas stories om kritik hon fått så drar de flesta förmodligen INTE den parallellen alls eftersom att det är två helt skilda saker vid två tidpunkter.

      Kred i mediavärlden? Hon är känd för att vara dåligt påläst och hänvisa till ”forskning” och ”sakkunniga” som inte finns för att stärka sina påståenden.

    Och Hajen skickar meddelanden till Bianca Ingrosso. Vilken tumult!

      Om vad..?

      Gäsp på dessa helt ointressanta kommentarer där så lite info som möjligt ges fast ändå tar sig tid att skriva något som ingen förstår utan att googla. Ser ut som en click-bait-rubrik. Syftet med det kanske någon kan förklara för mig.

        Jag spenderar inte all min tid framför datorn. Informationen står klart och tydligt på Expressen.

      Va, hur vet du det? Var hittar man mer info? *mellandagsuttråkad*

      För att han är mer sökt framför henne på rarast eller vadå?

    Tror det svider till rejält för Cissi varje gång nån outar att hennes man faktiskt är väldigt rik

      Vadå outar att han är rik? Det är väl ingen hemlighet?

        Särskilt hon borde ju redan veta om det så har också svårt att tro att hon blir ledsen 🙂

      Det konstigaste är väl att random folk är så mån om att poängtera att det är just hennes man som är rik. Mig veterligen är de gifta, därav är ju båda rika.

        De kan ju ha äktenskapsförord eller separat ekonomi. Inte för att det spelar nån som helst roll.

          Nej men det är ju inget någon här inne vet om ändå.

        Det är väldigt ofeministiskt att leva på sin man som Cissi gör, kanske de som stör andra.
        Ärligt vem lyssnar på henne?
        Hon lever i en egen bubbla som majoriteten av kvinnor inte ens kommer i närheten av.
        De hon blivit utsatt för är heller inget unikt. Majoriteten går igenom de utan ett fett bankkonto och lght på söder som mannen betalat.

          Fast det här är väl lite tramsigt? Ingen vet ju vad de har för ekonomisk uppgörelse så går inte att anta att nån lever på sin man bara för att personen är rikast.

            Antar att de har samma som de flesta. Gemensam. Me tanke på att hon kan köpa 5000kr tischa till sin man utan att jobba.

              ”Utan att jobba”?

              Är hon inte mammaledig?

                Inkomst långt under existensminimum de senaste 4-5 åren. Vad lever hon på?

              Så vitt jag vet så jobbar Cissi.

              Hon står som ”c/o” på deras lägenhet – dvs. hon är inte delägare i lägenheten i allafall. Förra året tog hon ut ca 16-17 tusen (innan skatt) i månaden från sitt bolag (att skriva lite krönikor tjänar man inte några enorma summor på) blir lite svårt att köpa t-shirtar för 5000 kr då…

                Äh, det där är tramsprat, ägarförhållandena t brf vet du inget om, Anders L. Hon har köpt EN t-shirt för 5tusen. I gott syfte. Har du gjort det?

                Inte svårt alls om man har gemensam ekonomi med mannen man är gift med och han tjänar mer. Ganska vanligt och helt rimligt att tillgångarna är gemensamma.

                Jag står som c/o på vårt hus, det innebär inte att jag inte äger 50%, bara att jag är skriven någon annanstans. Var man är skriven har liksom ingenting med ägarskap att göra…

          Sen när är det ofeministiskt att ha delad ekonomi? Tycker snarare det är ofeministiskt att tycka att mannen ska sitta och trycka på sina pengar om kvinnan tjänar sämre. ”Wuäää mitt mitt mitt”. Snacka om ojämställt.

            Ja, eller så utbildar man sig och skaffar ett jobb. Det är inte feminism att försörjas av sin man. Regel ett:skaffa en självständig plattform som gör att du och partner möts på hyggligt lika villkor. Allt annat är bara tomt prat. Hemmafru är inte feminism.

              Cissi är inte hemmafru. Hon har ett jobb. Hon är heltidskrönikör.

              Jag är egenföretagare och säljer kost och gör podcastradio. Tjänar hyfsat. Inte lika mkt som min man men det gör inte du heller.

              Vad är det för regler du pratar om förresten? Feministreglerna? Kan du inte dra dem för mig, jag har tappat mitt ex av feministbibeln!

                Cissi har ett jobb,helt rätt. Du har det inte, du är hemmafru med hobby vid sidan om. Det är så du väljer att presentera dig i dina inlägg, hemmafru , matlagning, vikten av att barn inte får ska gå på förskola förrän vid sen ålder etc
                Och feministreglerna, kan bara be dig att läsa kvinnohistoria och se vad långt vi kommit som tar ansvar för oss själva, vår ekonomi och vårt liv. Du verkar inte ha en aning utan brölar på för dina följare som gläds åt att de inte behöver ta tag i sina liv alls. Nu kommer inget mer från mig, jag gillar CamCam och vill inte ställa till något bråk. Så, klart slut från mig.

                  Nå tjänar man pengar på sin hobby så är det ett jobb. Annars har min man också bara en hobby. Vi går båda hemma under dagarna och sitter framför varsin dator i varsitt rum.

                  Men det är irrelevant. Jag har inga problem med att avfärdas som hemmafru eftersom att jag vet att det inte finns nåt skamligt i att inte vara jämställd. Det du rapar och gapar om är bara illa dolt kvinnohat. Sen kan du gömma dig bakom feminismens historia för att rättfärdiga dig själv men du har inte förstått nåt av det.

                  Feministreglerna? Vart kan jag läsa om dessa universella och kontextobundna regler som bestämmer vad som gör en till en feminist eller inte? Missade tydligen att läsa igenom dem innan jag blev feminist…

                  Tycker det är väldigt tråkigt att du uttrycker dig så negativt om de som väljer att stanna hemma med sina barn eller vara s.k. hemmafruar. Feminism handlar om valfrihet och valmöjligheter, vill man vara hemmafru/hemmaman så är det helt okej, vill man arbeta/göra karriär så är det också helt okej (oavsett kön). Jag tycker det känns otroligt kontraproduktivt och dumt att skamma någon för deras val. Vem är du att säga att man inte kan vara feminist och hemmafru? Feminismen handlar väl i sin kärna om lika rättigheter och skyldigheter oavsett kön, inte om skillnader i lön eller vem som är ”hemmafru” och inte? Eller har jag helt missuppfattat det hela?

                Nix, jag tjänar inte lika mycket som min man. Jag tjänar mer. Det är inte helt ovanligt det heller.

                  Jag menade att ni inte tjänade lika mkt som MIN man. (Eller cissis) ?

                    Usch, äckligt svar av dig LD.

                    Wow. Vad fantastiskt charmigt av dig att trycka till folk om att de neener neener inte tjänar lika mycket som din make.

                    Samtidigt som du sitter och gnäller i bloggen om att du kommer bli fattigpensionär. Så himla sorgligt bara.

                      Trycker ner? Jag svarade på en människa som menar att Cissi eller jag lever på våra mäns pengar för att vi har lägre inkomster än dem. Jag påpekar då att ingen har lika höga inkomster som dem. Får att påvisa det absurda i att kräva att feminister ska matcha sina mäns löner för att vara trovärdiga.

                      De enda som trycker ner här är de som försöker skamma kvinnor som åt ekonomiskt ojämställda med sina män. Inte jag.

          Ekonomin är inget att lägga sig i, men det andra håller jag med om. Cissi sabbar för sig själv genom alla lögner om viktigt som oviktigt.
          Hon är ofta väldigt opåläst i debatter och radio/poddar och lägger ut saker på ig som sanning, utan ens en snabb källkontroll.

          Mondokanel skämt om henne är riktigt roliga.

            Borde inte kvinnor som anser sig jobba för ett feministiskt samhälle sikta en aning högre än att oavbrutet kasta skit på varandra om vem som är feministisk och inte? Det där kommer ju aldrig att leda nånstans och man är ju duktigt trött på att alla självutnämnda (Stockholms-) människor vars enda självpåtagna uppgift verkar vara att sitta och bevaka allt som skrivs överallt för att så snabbt som möjligt påpeka vem som i deras ögon tycker fel.

            Kanske dags att vi kvinnor i resten av landet tar tag i saken på ett bättre sätt än ViktigPetrorna i Stockholm?

      Jag tror vi får lägga följande uttalande från Bella till hennes bevingade ord:
      ”– När vi slagit på bilnumren så har det visat sig att det varit människor som varit dömda för människorov.”
      Var det ”vakten Magnus” som hittade på detta för att få resa till Mallorca en vecka med Bella?
      Personligen tror jag att det var så det gick till. Hotbilden var ju klart överdriven av folk i Bellas ”team”.
      De måste ju haft något att vinna personligen på att överdriva hotet mot Bella och barnen.
      För egen del använde Bella ”hotbilden” för att distansera sig från H vilket tydligen var vad hennes krishantering gick ut på.

        Herregud… Att Magnus ensam skulle kokat ihop allt detta för att få en vecka med Bella i Mallorca? Nej. Jag tror att Bella var högst delaktig.

          Ja, de lekte nog The Bodyguard 🙂

    Zlatan ko

      ?

    kul o se att många tar ansvar på nätet.

    Tycker att det är ganska mycket vad influenser är till för. Inte att hetsa till gränslöst shoppande utan att förändra och påverka vårt land till det bättre. Förändra destruktiva normer och strukturer i samhället. Cissi Wallin är minsann en power woman av egen klass, som verkligen står för sin sak oavsett vad det kostar henne och bidrar till så mycket vettighet i vårt land! (Zlatan däremot håller ju fortfarande på att tramsa runt och ta noll ansvar. Men det tycker väl ingen gör något – för han är ju en framgångsrik man. Eller?)

    En eloge till alla ansvarsfulla kämpar där ute!!! <3

      ”Tramsa runt och ta noll ansvar”. Du syftar alltså på snubben som fortfarande är elitidrottsman vid en ålder där de flesta redan pensionerat sig…? Fatta vilken självdisciplin som ligger bakom den 38 (39?) åringen, hatten av!

    SaraSongbird är typ den enda influencern jag känner att jag genuint skulle vilja vara vän med. Så jävla vettig, rolig och härlig och det verkar som att hon verkligen lyfter och backar folk hon tycker om, vilket är en fantastisk egenskap.

    Önskar nästan att jag var känd endast för att ha chansen att springa in i Sara på diverse event och dylikt :))

    Zlatan är patetisk!

      Det kan du ju få tycka..

      Zlatan är ingenting utan sina lagkamrater.

    Flickvänsmaterialet gick alltså privat efter detta pga man får leta drama elsewhere. Till att Flickvänsmaterialet finns inte mer… guilty as..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.