Madeleine Ilmrud väntar sitt 11:e barn

Tio stycken skulle vara att snubbla på mållinjen, men elva – ja, då har man faktiskt ett helt fotbollslag! 
Dock helt utan avbytare, men man kan ju inte få allt här i världen serverat på silverfat.
Elva är mycket bättre än tio när det kommer till demokratiska omröstningar i familjen då ett oavgjort resultat kan undvikas pga den udda siffran medlemmar.

Så det finns verkligen BARA fördelar med att skaffa ett elfte barn som jag ser det. 😉

Stort grattis till hela lilla familjen!!! <3

341 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag ser inte en enda fördel jag, men jag är väl bara bitter eller något då jag istället önskar en maxgräns på två barn per person

   Glöm inte att du är avundsjuk också 😉

    Japp, lika bra att ta med rasist med så har jag täckt in det mesta

     😀

     Glöm inte jantelagen!

     ?

   Bara vidrigt och så fruktansvärt egoistiskt, stackars barn!

    Va? Vidrigt fruktansvärt och egoistiskt? kan du förklara?

   HUR har man råd med 11 ungar?!!! Å vart hittar man orken? är för mig en gåta hahhaa..

    Du betalar, glöm inte det. Då har man råd.

    Well, de får nära 25.000kr netto i barnbidrag (dvs skattemedel). Det är bl.a. så man får råd

     Förhoppningsvis blir alla barnen skattebetalare när de vuxit upp…

     Well, alla med barn får barnbidrag det kanske bör tilläggas. Så då är väl alla som har barn överlevare pga av skattemedel då???‍♀️?

     Och för att informera de som inte tycks veta eller för den sakens skull ens förstå så kostar barn mera än det barnbidrag man får per barn.

     Barnbidraget täcker inte ens matkostnaderna varje månad hemma hos oss! Och dina 25.000kr vet i sjutton vart du har fått ifrån??? Vi har ca 17.000kr i månaden i barnbidrag så där snubblade du på sådär 8000kr vilket är ganska mycket pengar.

      Barnbidrag 1250:- per barn PLUS flerbarnstillägg Ilmrud.

      Skulle tippa på att ni har runt-strax över 20 lax i bidrag.

      Förstår inte varför det är nåt och hymla över.

       Fast hörru solrosen (opassande namn för ett neggo som du dock), nu är inte alla deras barn minderåriga och du kanske är medveten om att man bara har bidrag fram tills de är myndiga?

        Fast nu förmodar jag även att hon har underhåll för några ungar ? Underhållsstöd betalas av fadern ( i detta fall ) till barnet fyller 21 och den studerar . Annars 18

      Stort grattis! blir faktiskt lite avis då vi fortfarande kämpar med en trea. Jag som ville ha en stor familj kanske måste nöja mig med en liten ?. Mer än tacksam över mina två fina barn men kommer nog aldrig komma över det tror jag.
      Många lyckönskningar till er <3

      Skaffa en hobby, tips.

       Cina precis skaffa en hobby och sluuuuta leva på bidragen. Barn bidrag borde verkligen behovs prövas för ett riktigt behov. …..

     What? Hur mycket är barnbidrag på idag egentligen? Trodde att det låg runt 1000-lappen per barn..

      Man får flerbarnstillägg utöver det vanliga barnbidraget om man har fler barn än ett och det tillägget ökar exponentiellt med antal barn så därför blir deras barnbidrag så stort.

     ja nu går det bra kanske, men sen? sen när 11 barn ska ha födelsedagspresenter, julklappar osv. och sen? är kanske 20-30, om inte fler, barnbarn ska ha samma. då har man inte barnbidrag och dessutom kanske pensionen som inte är speciellt hög. man klarar väl sig, men bara medan barnen fortfarande är just barn

      Barn behöver faktiskt inte dyra presenter…

     Det stämmer inte riktigt E, smartare 13750 😉

   Så du menar totalt 4 barn enligt din gräns om man är två? ?

   Två barn per person, med tanke på att män inte kan föda barn så hur ska de få barn enligt ditt resonemang, leta surrogatmammor.

   För att jordens befolkning ska förbli intakt krävs det att der föds drygt två barn per kvinna.

    Rikta den propagandan mot Afrika där den behövs. Här i väst behöver vi fler barn.

    ???? du har så rätt, så rätt! För barnens skull, borde man som vuxen inte överbefolka jorden. Men vissa skaffar barn enbart för eget nöjes skull.

   Nån maxgräns vill jag inte se men nu väntar hon ju sitt tolfte barn ( hon fick ju ett missfall rätt nyligen så hoppas det går bra nu då)
   Men trots allt förstår jag INTE varför ?
   Men det är nog nåt fel på dessa mångmammor. De känner sig nog inte riktigt behövda om de inte har en unge i magen eller en liten att bära runt på ?
   Ungar blir nog relativt snabbt ganska självgående i en så stor familj och då känner sig mamma inte behövd.
   Tror jag ….
   Vad i helskotta är meningen med så många ungar annars ?
   Micke går till jobbet för att få en lön som räcker till…ja vad? Mjölk och limpa för en månad kanske…
   Så jäddra meningslöst liv.
   Nu behöver hon väl större hus eller byggs om eller måla om och rumstera så ännu en till får plats.
   Ska inte ungar ha lite utrymme att gå undan på? Ska inte ungar också ha rätt till egentid?
   Ser nästan aldrig att de har kompisar heller men det blir väl överfyllt om de skulle försöka klämma in nån mer på de ytorna?
   Micke Micke vad för sorts ledband går du i. Om inte hon har vett att skydda sig kan väl du i hemlighet gå och kapa ”rören”.
   Nån gång måste det väl ändå vara nog.
   Säg så till henne att hon inte behöver skriva mer om oro för vare sig pandemi eller krig eller annat för om hon vore uppriktigt orolig så skulle hon sluta skaffa barn nu

  Blir impad av folk med många barn? jag har 3 st, skulle inte skaffa fler då jag är alldeles för självisk för det. Har 10 år mellan 2:an och 3:an, så rätt spridda skurar på barnen. Grattis till dom!❤️

   2-4 barn är väl inom någon slags rimlighet. 11 barn däremot är själviskt, då försöker man bara fylla ett hål i sig själv. För barnen finns det inte så många fördelar med att vara en i en gigantisk barnkull.

    Hmm, jag har 8 kusiner i samma familj och som vuxna har de jättekul.

     Har 10 kusiner i samma familj och de har också jättestor glädje av varandra, det har de alltid haft!

    Varför skulle det inte finnas några fördelar för barnen? Hur tänker du?

     Inte så många..

    Jag har nio syskon, känns inget konstigare än andra familjer bortsett från att vi är fler liksom. Så värst synd om mig tror jag inte att det är. ?

  Med risk att få höra att man är bitter ,grinig och tråkig. För vems skull skaffar man elva barn? För i tiden innan preventivmedel fanns tillgängligt kunde det hända. Men nu för tiden? Längtan efter stor familj, att bli älskad? (Det måste varit passerat långt innan elva barn.) Är det något sätt att hålla förhållandet samman? Eller (jag vet att det existerar) att man tycker om att vara föräldraledig. Men 11 stycken barn varför?

   Ibland för religiösa skäl. Men mest för sin egen skull, tänker jag. Ingen vuxen eller två vuxna kan tillgodose elva barns behov, det är helt omöjligt. Könner några som vuxit upp i sådana stora familjer (8-12 barn) och de är oerhört besvikna på sina föräldrar och sina barndomar. Känns väldigt sårbart också, om en eller båda föräldrarna blir sjuk eller dör, vem ska försörja och praktiskt ta hand om en sådan stor barnaskara? Hur ska man hålla ihop syskonen om de skulle behöva placeras i familjehem osv?

    Antagligen så gick det bättre förr i tiden då man inte hade platta, mobil och 100 aktiviteter utanför hemmet. Alltid någon att leka med i de lekar man då höll på med. Dagens stora familjer kanske prioriterar annorlunda?
    ”säger hon med bara ett barn” 🙂

   Är en typ av hoarding tänker jag.

    Tror jag också. Ett invant mönster och en sorts självmedidinering mot psykisk ohälsa. Rätt mörkt.

    GGG ja jag tror på hoarding o ett slags beroende.

   För att kunna vara hemma och för att känna sig behövd?

   Jag jobbar på förskola/skola och har haft flera såna här familjer med 7-9 st barn. Omgivningen ger dem en duktighetsstämpel samt donerar en massa kläder och leksaker. De äldre barnen blir ålagda mycket ansvar och måste ständigt ta hand om småsyskonen. Ofta har de här familjerna skralt med pengar.
   Har varit med om dagar när skolan anordnat basarer och andra jippon efter skoltid där man sålt fika och hembakt. De stora barnen har varit mycket ledsna när det fått en femma var att spendera när kompisarna handlat för en tjuga eller mer. Mammorna svävar runt och tycker att de är märkvärdiga antingen med en unge i magen eller en spädis på armen. De äldsta barnen är ständigt i kläm och pengarna räcker inte till nya kläder till dem el besök hos frissan. Men banne mig vilka fina,goa,mogna och tacksamma barn de är för bortskämda blir de inte men de säger även att de inte tänker skaffa sig många barn själva….

    Är det alltid negativt att växa upp med ”skral” kassa då?! Jag fick med mig hemifrån en bra syn på pengar och ekonomi då det bara var pappa som jobbade! Vi fick inte mycket grejer när vi var små (två barn) men känner inte att det är något man tagit skada av! Och att kompisarna fick annat är väl något man får lära sig leva med!!

     Nej det är inte negativt att växa upp med skral kassa. Men om man bara har 2 barn så har ju föräldrarna oftast tid att ge emotionellt stöd till barnen. Jag är uppväxt som den äldsta i en stor familj och känner igen mig jättemycket i beskrivningen ovanför. Istället för att ha föräldrar som tog hand om mig så fick jag agera förälder till mina småsyskon.

     Nej det är inget fel med att ha växt upp fattig men man kan lära sig att hantera pengar på ett klokt sätt utan att ens föräldrar lever på existensminimum, det handlar mer om vett som föräldrarna ska förmedla till barnen.
     Finns inget positivt med att vara fattig och den som hävdar det ljuger. Folk tror bara att barn som växer upp i familjer med vettig ekonomi automatiskt blir bortskämda snorvalpar. Man kan lära sig flit, att jobba hårt och ha en hög arbetsmoral, förstå att pengar inte växer på träd, ödmjukhet, empati och likande kvaliteer även om ens föräldrar är rika. Man slipper dessutom som barn känna skuld eller rädsla för att ens föräldrar inte har råd att tillgodose dina eller sina basala behov eller inte har råd med oväntade, nödvändiga utgifter.

    Men guuuud vilken otur du har haft att träffa sååååå många mammor med barn som haft just de här problemen!

    Snälla du, det finns många stora familjer som är allt annat än det du beskriver!

    Sen ska vi inte glömma heller att det här är DIN åsikt och dina tankar! Det finns inget som säger att det just varit eller är såhär…

    Och du ska jobba på förskola och skola och vräker ur dig sånt här!? Usch fyfan för skvallerkärringar som dig, gör ditt jobb istället för att döma andra familjer!!!

     Håller fullständigt med dig Madeleine Ilmrud!
     En lärare/pedagog som uttrycker sig så nedlåtande och dömande.
     Sen vet jag faktiskt inte vilka år du jobbat inom förskola/skolväsendet för nuförtiden lär man hala upp bra mycket mer än 5-20 kr på en basar el, liknande…

     Madeleine, vad händer om barnet föds med någon typ av skada? Som gör att allt fokus behöver läggas på barnet med särskilda behov? Hur kan man chansa när man har tio barn till som behöver uppmärksamhet och kärlek? Jag tänker också att risken för sjukdom hos barnet även ökar ju äldre modern är. Känns så sjukt oansvarigt. Med er barnaskara kan man väl snarare vänta på barnbarn istället för att skaffa ännu fler om man nu älskar barn.

      J*klar vilken osmaklig kommentar! Går du runt och säger så till alla som väntar barn?

      Jag tänker likadant. Det kan faktiskt hända, att man får ett barn med särskilda behov som upptar all ens tid, det hände faktiskt mig. Ett kub test avslöjar inte om du får ett friskt barn eller inte. Dessa stora familjer försvarar sig med allt möjligt om bara positiva fördelar med att ha en gigantisk stor familj.

      När är gränsen nådd, vad är okej 11, 12, 13,14 barn eller fler på två föräldrar..?! Och alla barnbarn som kommer genereras på alla dessa barn?. Tycker det är egoistiskt att skaffa så många barn. Fyll livet med något annat istället än att bara producera barn.

       Hur kan du vara så bitter? Fick du ett barn med särkilt behov? Har det gjort dig så bitter?

    Jag kan ju bara svara för den enda erfarenheten jag har som är från min familj. Visst, jag fick inte dyraste märkeskläderna, vi renoverade inte huset och jag delade rum med brorsan tills jag gick i 8:an. (Brorsan är förövrigt en av mina bästa vänner idag)
    Jag upplevde aldrig att jag skulle vara fattig. Behövde aldrig passa syskonen och det enda jag behövde göra hemma var att städa mitt rum. Tvättade aldrig eller lagade mat. (Vilket iofs man var sur över då). Mamma var alltid hemma och enda gångerna vi hade barnvakt var när hon åkte in på BB. ?
    Jag tror inte mängden barn som gör att de barnen far illa utan av föräldrarna oavsett.
    Jag är född som nr 2. ✌️

     Alltså, vi är 10 barn. 9 födda med ca 2 års mellanrum och sista en sladdis.

   Anonym 12:22:
   Såg en dokumentär från England för några år sedan, om deras motsvarighet till Familjen Annorlunda. Där var det en kvinna som förtvivlat ville ha ett femtonde (15!!) barn men läkaren varnade henne för att hennes kropp inte skulle klara ytterligare en graviditet. Hon valde då att söka en annan läkares råd men fick samma svar där. Hon var väldigt ledsen och förklarade det med att ”hon så gärna ville ha en bebis igen för de växer ju upp så fort”. Öhhh va? Denna kvinna skaffade alltså en ny bebis så fort föregående blivit för gammal. Så kan man också se på saken. Och jag tror att det kanske kan vara samma för våra svenska familjer med många barn. ”Det är ju så mysigt med en bebis i familjen!”

    Det är så de funkar dessa mångmammor.
    Så länge barnen är små så känner sig mamman behövd men i stort sett förlorar de den känslan när barnen kommer upp på egna ben och slutar amma. Då tror kärringen att hon gjort sitt på nåt sätt så vänta bara…..Madde är såpass ung och hon kommer skaffa fler.
    De äldre växer ju upp och flyttar så då måste man ha en ny liten.
    Nu har hon börjat moderera sina kommentarer igen också och det gör hon så fort någon skriver eller undrar nåt som kan va lite annorlunda än vad hon själv tycker. För hos henne är det dubbelmoral som gäller. Tycka att andra får tycka vad de vill är bra, så länge de tycker som henne.
    Äldste sonen t ex, vad gör han. Hon framställde ju honom som helt outstanding och han framställdes ju som nästan kommande modell på foton, nu aldrig ett ord. Njae, kanhända kommer hon även en dag inse att livet inte är ett rosenrött skimmer och att man inte alltid kan tro att alla håller med om att ett ”tomten är far till alla barn liv” är det bästa.
    Hon kommer aldrig kunna få hålla hela sin flock under sina vingar och
    när hon förlorat kontroll över en vuxen unge så kommer det nog en liten till.

   25000 netto? Se en kommentar högre upp

    Ingen betalar skatt på barnbidraget

   Mamma (och pappa) skaffade tio och hennes anledning var att hon älskar bebisar. ?

    Och hatar jorden, uppenbarligen.

  Aldrig hört talas om den här personen innan, men av ren nyfikenhet, hur får man ihop det med 10 barn (eller 11 nu då)? Hur hinner man laga mat/städa/diska/handla/läsa läxor osv osv? Och hur hinner man jobba, inte minst?! Någon som har erfarenhet, eller vet hur denna bloggare gör?

   Jag bor i en kommun där många tillhör den kristna grenen Laestadianismen. Många familjer har minst 6 barn, oftare närmare 10. Några har även mer än så. I de flesta fall har paren gift sig vid 18-19 års ålder och fått första barnet innan 20 års ålder. Kvinnorna har oftast ingen utbildning utöver gymnasiet och är ”hemmafru” när barnen börjar födas. Männen är egenföretagare och hårt arbetande långa dagar för att kunna klara av ekonomin.

    Intressant, tack för svar!

     Kvinnans roll och sexualitet är i gammallaestadianismen starkt knuten till moderskapet. Kvinnan måste ständigt vara tillgänglig för graviditet under äktenskapet…

     Fy fn vad vidrig syn… ??

     Vill bara säga att det finns flera riktningar inom Laestadianismen. En del mer konservativa än andra. Här var jag är bor finns det mycket östlaestadianer och de ser nog inget problem med varken att använda preventivmedel eller att kvinnan styr över sin kropp själv.

    Sorgligt

    Min släkt på ena sidan är lestadianer … jag har närmare 99 kusiner !!

     Mena närmare 90 kusiner

    Jag bor i Knivsta och här bor många troende laestadier.

    Dessa kvinnor tycks ha ”glömt” bort att de en dag går i pension och får då noll i pension i princip, existensminimum. Hur har de tänkt att de ska kunna leva på detta, och i synnerhet om deras gubbe tröttnar på dem och träffar en ny, och så står de där med en skock ungar som de inte kan försörja? Ta ansvar istället, och skaffa inte flera ungar än vad man själv som kvinna kan försörja på egen hand och kunna stå på egna ben, för en dag kommer det, frågan är bara när, när man tvingas stå på egna ben!

     Dom tror nog att staten kommer ge dom pensionsbidrag som dom fått barnbidrag ?

    Bor också i en kommun och by där de flesta är laestadianer. Väldigt konstigt egentligen att känna sig ”utanför” då alla har så många barn och vi bara har 2.

   Hmm, fantastiskt om man klarar att ta hand om hem och barn utan hjälp.

    Fast alla barn är väl i skola/förskola.

   Dom äldsta barnen bor ju inte hemma längre! Har dock ingen koll på hur många av dem som gör det!

   Tips! Läs min blogg ?

   http://www.madeleineilmrud.se

  Kan förstå tanken om en stor familj och hur mysigt det kan vara. Men en stor familj är väl typ vid 5-6 barn.

   Så då är det ok med bidrag, om man håller sig till 5-6 barn?

   Vart i min kommentar diskuterar jag bidrag och vad som är okej/ inte okej?

  Hur mycket har man i bidrag när man har 11 barn?
  Inget illa menat men det måste vara en rätt fin summa va?

  Barnbidrag och flerbarnstillägg..Vad blir det?

   FK:s tabell för barnbidrag och flerbarnstillägg slutar vid 6 barn, av naturliga skäl. Då är det 7500 kr. Så ungefär eller lite mindre än det dubbla för 12?
   Beroende på om man är ensamstående osv kan fler bidrag tillkomma, som bostadsbidrag och underhållsbidrag.

    Nä, det blir ca 20.000 för alla barn

    Enligt Försäkringskassan som kontaktades ersätts en familj med 12 barn en summa på 22 964 kr/månad vilket motsvarar en bruttolön på ca 35 000 kr. Frågan som många ställer sig är om Mirka fortsätter skaffa fler barn just av den anledningen

     Madde inte Mirka. Mirka är singel och har 13 barn och precis opererat magen

      Detta var när hon inte var singel

     Hahaha, till dig ”K” jag jobbar heltid vid sidan av att jag samtidigt är heltidsmamma. HELTID! Så nej det handlar definitivt inte om bidrag, jag tjänar pengar på mitt jobb!

     Och summan du skriver om stämmer inte! Vi får ca 17.000kr i månaden. Har vuxna barn som har flyttat hemifrån.

      Jobbar heltid?
      Ett inlägg i veckan i bloggen?
      Projekt som aldrig slutförs.

      Åh vad roligt att du läser och svarar här Madeleine, du dissar ju gärna ekonomifrågor i din egen blogg annars 🙂

      Vem är inte heltidsmamma, undrar jag då? Den roligaste frågan blir väl då hur mycket du tjänar på ditt ”heltidsjobb” eftersom det uppenbarligen inte täcker era utgifter, trots arbetande partner, mtp att ni ofta förekommer i Justitia med betalningsförelägganden. Sista gången var det 15.000:- i somras som ni fick betalningsföreläggande nr 3 på. Jag vet inte hur mycket man kan lita på Justitia men det känns för mig som ganska säker källa ändå? Plus undrar varför ni inte äger ert hus, men den frågan har ju ställts förut utan svar, så förväntar mig inte svar på det 🙂

       Så de äger fortfarande inte huset, trots att det gått typ 4 år?
       Det säger ju en del….

        Ja eller hur! Får man inte låna till ett så pass ”billigt” hus ändå, Motala är en småstad och stoltserar inte med särskilt höga huspriser i sammanhanget, då är nog inte ekonomin så himla bra….

      Nu pratade jag om att ha ALLA barnen hemma, och i detta fallen 12 st

      Nu pratar jag om att när Mirak och hennes man hade alla 12 barnen hemma. Förstår såklart att det inte blir lika mycket när ungarna flyttar ut

      Skaffa en hobby. Det här är hoordning.

   Ja det blir en del pengar varje månad, dock måste det kosta bra mycket mer varje månad med mat, kläder mm.

    Borde ju gå att återbruka rätt mycket av kläder? Barn är fantastiska, men jag kan inte riktigt förstå varför skattebetalare ska sponsra så har många. Vad är syftet med flerbarnstillägget öht, borde ju försvinna efter 4-5 barn åtminstone. För det verkar ju mer eller mindre blir en försörjning för en av föräldrarna när man skaffar sig så många, och heltid hemma måste man ju vara väldigt många år för att rodda runt logistiken. Och då är det en livsstil man valt som man också bör kunna finansiera.

     Man borde få tillägg om man inte skaffar barn till denna överbefolkade värld? (nej, inte seriös)

      Jag är. Eftersom jag tror på morot över piska så tänker jag att få en bättre pension som barnlös i form av tex motsvarande belopp för tex två barnbidrag skulle kunna vara en bra väg att gå.

       Det vore skönt, att sen bli erkänd för ens hårda arbete när man går i pension. Man har inte vabbat, inte gått ner i arbetstid, inte kommit sen till arbete eller slutat lite tidigare regelbundet pga barn som måste hämtas eller lämnas. När det vankas Lucia så är arbetsplatserna tomma på alla föräldrar på förmiddagen. Alltid unga, singlar och barnlösa som troget jobbar oavsett. Vilka är dom som får jobba på när det är traditionella semestertider? Ptja, inte föräldrar i alla fall.

        Alltså, de allra flesta föräldrar har redan var en av dessa ”unga barnlösa singlar” och jobbat de där åren utan vab och luciamorgnar innan de skaffade barn.
        Jag är helt med på att det finns de som väljer att inte alls skaffa barn, men en majoritet gör trots allt det och har då också någon gång varit en del av det där gänget som inte vabbar. Och när småbarnstiden är över kommer de dessutom att återgå till att vara en del av det gänget.
        Men att gnälla på småbarnsföräldrar som vabbar är så jäkla tröttsamt.

         Tröttsamt för vem?

         Även om jag har en hel drös med barn tycker jag att VAB:ande föräldrar är jobbiga. Som arbetsgivare har jag alltid fått sköta deras jobb. När det är dags för julledighet, sportlov och semestrar så går de på föräldraledighet och delar inte med sig solidariskt.

         Näe, jag har inte VAB:at utan jobbat hemifrån.

         Tycker det är väldigt rimligt att de som väljer bort barn får ta större del av pensionskassan. Vi med barn får en hel del av dem under de arbetsföra åren så det är inte mer än rätt!

         Varför får man inte gnälla på VAB:ande föräldrar? Det påverkar ju andras arbete.

         //Moa

          Haha men folk måste ju också jobba och fortsätta stötta upp samhället när du går i pension. Då är det rätt viktigt att fler inte tänker som du utan att det finns folk som får barn.

           Hur tror du jag med fyra barn tänker?

           Kanske är det så att jag tänker ett varv till och anser att även de utan barn ska premieras under sin livstid.

           Det ena utesluter inte det andra.

           //Moa

          Föräldraledighetslagen skyddar mot missgynnande särbehandling av föräldralediga (vab faller in under det begreppet). Om det skulle komma fram att du uttrycker irritation och behandlat din anställde som är föräldraledig mindre bra än annan anställd så anses du diskriminera den arbetstagaren. DO har drivit ett antal ärenden till följd av missgynnande av föräldraledig. Du framstå verkligen inte som en seriös arbetsgivare när du uttrycker dig på detta sätt.

           Va?

           Nu drar du nog förhastade slutsatser av vad jag skrev.

           Eftersom det aldrig förekommit någon som helst diskriminering på min arbetsplats så vet jag inte vad du syftar på?

           Är det diskriminering att tycka att alla på en arbetsplats ska kunna välja ledighet?

           Tyck så då. Vad ska jag göra åt det?

           //Moa

          Du säger att du aldrig vabar utan jobbar hemifrån. Ville bara flika in att de flesta inte har möjlighet att göra så. När min son skolades in på förskolan var han sjuk heeeela tiden. Det var så fruktansvärt jobbigt att försöka pussla ihop dagar tillsammans med min man där vi försökte prioritera vem som hade viktigast saker att göra och flängde hit och dit för att bytas av.

           Inte alla.::

           #troddejagnoginteheller

           //Moa

          Om jag fattar det rätt så är du en arbetsgivare och tycker att det rätta är att inte VAB:a utan att jobba hemifrån istället? Vad är egentligen poängen med ett sådant yttrande? Det borde även du förstå att alla inte har ett sånt jobb och/eller att sjuka barn ibland kräver omvårdnad av den som är hemma med dem.
          Hela den här diskussionen är helt knäpp. Utan påfyllnad av yngre i demografin har vi ett rejält problem i vårt land. Om samhället då underlättar för personer att både föda barn och jobba hur kan det vara fel? Jag kommer att behöva vabba några dagar framöver pga vattkoppor. Vad är alternativet? Ska jag lämna in min treåring på institution eller sätta henne i ett hörn samtidigt som jag jobbar hemma?

           Nej, men nej!

           Riktigt så sa jag inte. Jag sa att jag fick göra deras jobb och att jag, om mina barn var sjuka jobbade hemifrån.

           Min poäng var väl att man visst får tycka det är jobbigt med VAB:ande föräldrar. Det påverkar väl alla på en arbetsplats även om det ”bara är att gilla läget” och hitta lösningar.
           Vi är ju inte, per automatik utanför att få kritik.

           Nej, lösning på dina problem är inte min sak att uppfylla. Tycker du barnet ska sitta i en hörna så gör det. Själv tycker jag det verkar mysigare att bädda ner sjuklingarna i sängen med en film. ?

           //Moa

           Varför skrev du då: ”Näe, jag har inte VAB:at utan jobbat hemifrån” om det inte var en uppmaning till att göra just så som du gjort?

           Självklart sätter jag inte mitt barn i ett hörn utan kommer att ta hand om henne – ett sätt är självklart att lägga bort jobbet.
           Skulle min arbetsgivare glorifiera att jobba under tiden jag tog hand om mitt/mina sjuka barn skulle jag söka mig annorstädes riltigt snabbt (även om hon bara pratade om hur hon gjort).

         Jag har inget emot att föräldrar vabar. Det som stör mig är att de roffar åt sig all sommarsemester, lovdagar, julledigheter etc och helt skiter i att deras barnfria kollegor kanske också vill fira jul med sin familj eller vara ledig under de bästa sommarveckorna. Ja,de har all rätt att vara egoistiska med sin semester. Men jag har också all rätt att störa mig på hur de beter sig.

          Det är bara att gå till chefen och klaga. Efter att ha jobbat i 5 år varje juli så sa jag stopp. Jag ville vara ledig just juli. Antigen det, eller så ville ha få ett erkännande på jobbet genom en bättre löneförhöjning än dom som alltid smiter undan jobb för att vara med ungarna. Jag fick min juli. Har också börjat tydligt markera när vissa kollegor regelbundet smiter från jobbet liiite tidigare, och går till min närmaste chef och påtalar detta så får han ta tag i det.

           Hur vet du att dessa personer inte jobbar på kvällarna och helgerna? Jag hade gått i taket om någon kollega smugit och pratat med vår chef om att jag går tidigt ? Jobbar förmodligen ca 130% allt som allt, trots att jag går vid 15:30 varje dag.

           Garanterat vet chefen vem som presterar vad.

           Självklart ska den som presterar mest ha störst lönepott.

           Lika självklart är det att man delar ledigheten. Samma sak i att de som saknar barnomsorg viss tid får stöd från kollegor så de kan sköta jobbet ändå.

           Man är ett team och stöttar varandra.

           //Moa

        Ok om ni barnlösa får bättre pension, men då ska banne mig inte mina barn (eller några andra heller) ta hand om er när ni blir gamla! Då kan ni sitta på ert äldreboende och ta hand om varandra, ni som varit så duktiga och inte skaffat barn.

         Som om barn ger dig en trygghet att bli omhändertagen
         när du blir gammal! Hahahaha så naivt. ? Dina barn kommer glömma skita sig och änglar all sin tid åt sig själv och sina barn. Mvh som jobbat 20 plus år som uska.

         Om du visste hur många barn som skiter i sina päron då dom blir äldre!

          Fast inte alla. Finns dom som lägger ner mycket tid på äldre föräldrar. Där kan syskon vara helt olika. Själv förstår jag inte hur man kan glömma sin mamma eller pappa. Sett när dom sitter på hemmet och ingen besöker. Det är mycket ledsamt.

           Det här tror jag dock bottnar i föräldratnas eget beteende. Tror helt enkelt att besök och kontakt är något som fortsätter om det fanns där från första början, men väldigt många familjer växer upp med väldigt lite kontakt. Det ebbar hos många ut när man inte bor under samma tak längre, och då säger det sig egentligen själv att det heller inte tar vid bara för att de äldre flyttar från eget boende till ett hem. Kontakt med sin familj är väl något man ska ha genom hela livet, inte bara när man sitter på hem, och har man inte haft det, ja, då blir man nog lika ensam som innan man hamnade på hemmet.

          Fast jag tror TS menar att det är barnen som som vuxna jobbar inom vården och tar hand om gamla. Och hon har ju en poäng. Om inga barn föddes, hur skulle då samhället fungera?
          Barn är dyra men förhoppningsvis växer de upp till duktiga skattebetalare som vi äldre kan ha nytta av, oavsett om det är våra barn eller andras.

           Tack för att du förstod. Jag menar exakt som du skriver att alla våra barn kommer ha jobb i framtiden som innebär att ta hand om oss alla. Jag fattar ju liksom att mina barn inte kommer sköta om mig varje dag när jag är mellan 90 och döden…

         Haha så vårdpersonal ska bara vårda de med barn? Hur tänker du där?

         Gäller de andra yrken med? Brandmän ska inte släcka hus där barnfria bor? De utan barn får inte äta på restaurang, gå på konsert, handla i butik, åka buss. Alla brandmän och busschaufförer är ju också någons barn..

          Men om vi alla slutar skaffa barn finns inga brandmän eller kassörskor i butikerna. Thats my point.

           Så om ni inte kan vara egoister och ta all julledighet själva så kommer inga barn att få jobb? Vi pratar väl om föräldrar som inte visar hänsyn till kollegor, inte att de skaffar barn öht.

           Men tänk vad fint att de barnfrias skatt ändå går till skolor och förlossningsvård etc. Men vi kanske ska helt dela upp det. Ingen utan barn ska betala en krona i något ett barn tar nytta av och tvärtom.

         15:08
         Så du skaffar barn för att ha någon som tar hand om dig på ålderns höst, skitsamma vad som händer med miljön liksom?

         Ja du, nog för att skaffa barn är en ego-handling för alla människor med du slog nog just någon form av rekord. Känns väldigt 1800-tal. ?

         Men du behöver nog inte oroa dig över att dina fina barn ska slava över någon som inte satte barn till världen för den typen av vård går mer och mer åt hållet att bli automatiserat. ?

          ??‍♀️
          Nä, det är inte därför jag skaffade barn. Men om inga barn skaffas av någon kommer det inom en snar framtid inte att finnas några arbetsföra människor.
          Jag menade att den person som föreslog att barnlösa ska få högre pension inte ska få dra nytta av allas våra barn som kommer driva samhället och alla dess funktioner då vi är gamla och inte kan arbeta längre. Känns väl rättvist?

           Vem ska arbeta på bb, dagis, bvc, skolor? Bara de med egna barn? Väldigt konstigt resonemang du har som inte på nåt sätt är relaterat till att man ska tjäna ekonomiskt på att arbeta.

           Om ” ingen” skaffade barn så skulle alla klimatmål vara nådda på 10 år.

           Dessutom är det en myt att det behövs att populationen måste öka för att vi ska kunna ha en dräglig ålderdom. Sanningen ligger snarare vid tvärtom.

           PS Den personen var jag och vad du inte förstår är att för klimatets skull då måste befolkningen minska samt att de som är barnlösa har redan både tärt mindre på de gemensamma tillgångarna samt betalt skatt för dina och alla andras barn OCH sin egen pension.

           Helt utan att vilja vara dryg, lite nationalekonomistudier hade förmodligen klarat upp en del för dig.

          Ytterligare en kommentar väntar i modd. ?

           Fortfarande inte släppts fram. Skrevs ca kl 22:18 till Anonymish.

         Å skatten de drar in ska bara gå till pension å annan välfärd åt folk som har ungar ?

         Va?

         Då ska väl inte barnbefriade ta hand om ungarna på BVC/dagis/fritis/skola heller!

         Tänker ni öht inte?

         Mina barn ska då lära sig att ta hand om folk med/utan barn.

         Så märkliga uttryck!

         Förstår ni verkligen inte hur mycket ett barn kostar samhället?

         //Moa

        Jag var som du innan jag fick barn så jag har bidragit plenty. Fick barn en bit efter 30 dessutom. Har inte dåligt samvete för att jag sen går ner i tid för att ge dem den när de är små.
        Däremot skulle jag aldrig peta in f dagar för att garantera mig ledighet vissa veckor utan att stämma av. Sånt är bara svinigt.

         Håller helt med dig

        Nu är jag visserligen i den äldres skara och bara mamma till ett barn men jag har jobbat heltid sen hon var 7 månader, tog inte ut ett öre för vård av sjukt barn, var banne mig inte sjuk själv medan hon var liten och bodde hemma så någon större belastning för samhället eller arbetsgivare har jag inte varit.
        Nu är det inget som man blir belönad för i efterskott så kanske gör dagens curlande föräldrar rätt?

      Jag vill inte betala denna egoistiska idioti som att sätta 11 barn till världen ?

      Du är inte helt ute och cyklar egentligen. Överbefolkning är ett problem. Ju fler på jorden, desto mer resurser. I västvärlden, där man får bidrag för barn, måste det kortas och i andra delar av världen, måste man betala för att folk inte ska skaffa barn. Mitt förslag är att man får 1300 per barn för de första två barnen, sen bara 300 kr för varje barn som kommer efter det. Det skulle göra skillnad. Samt i delar av världen där man föder många barn, att man istället får mer bidrag för varje barn som man får och sen sänks i jämn takt för varje barn efter det .

   19-20-tusen

   https://barnbidrag.info/flerbarnstillagg/

   Min mamma har 7 barn hon stannade hemma hela livet som ”housewife” och fick mycket tillägg. Så helt klart ”lönar” det sig att stanna hemma när man har sååååå många barn. Men 11 stycken är helt absurt.

   Jag kände mig aldrig riktigt bortglömd, men de kan ha och göra med att jag är äldst, och mamma alltid behövde hjälp från mig.

   Fast om man kollar hennes Instagram så är ca 80% av alla inläggen samarbeten med olika företag så de har nog pengar så de klarar sig ?

    Oh yes! Vi klarar oss ???

     Läskigt att använda ett foster i reklamsyfte med ett märke för barnkläder?
     För några år sedan gjorde ilmrud ett annat oseriöst reklaminlägg om att ta dna från sitt nyfödda barn och lagra för framtiden, kostnad 10-tusentals kronor. Undrar om hon själv köpt denna oseriösa tjänst? Allt går att sälja för pengar?

     Braa då.

   1250:- per barn.
   Sedan 7500:- i flerbarnstillägg..

    Så de får över 20 000 i bidrag i månaden..

     ???

      Alltså…dom här barnen är ju Sveriges framtid. Som kommer arbeta och betala skatt. Vad spelar det för roll om barnen kommer från en familj, eller flera olika…? Finns ju många som inte kan få/ eller vill ha barn

       Fast om de växer upp och lever på barnbidrag för sina många barn och oskattade influencersamarbeten så blir det inte så mkt i skatt

     Nää alla bor ju inte hemma.

   Vissa av barnen är kanske så stora så att det slutat betalats ut barnbidrag?

    Är väl just det som är förklaringen till varför hon behöver fylla på med nya barn. Synd att hon inte lägger tiden och energin på att skaffa sig en utbildning och bli självförsörjande istället.

    Det heter väl studiebidrag från och med gymnasiet? ?

  Någon med 10+ syskon här inne som vill dela med sig om hur det är att välja upp i en sån familj? Får man det utrymme och uppmärksamhet i familjen som man önskar? Kan man någonsin göra något ensam med en förälder? (Jag minns själv till exempel när bara jag och mamma åkte iväg och min syster stannade hemma med pappa eller tvärtom. Det var viktiga stunder för mig i alla fall att få tid med bara föräldern).

   Välja upp =växa upp

   Mina bekanta som växte upp i storfamiljer beskriver mest ständiga konflikter mellan syskonen som de vuxna antingen inte såg eller låtsades att inte se, att man fick ta över föräldraansvaret för sig själv och de yngre syskonen osv. Inte så mkt positivt. Alla upplever att de inte riktigt känner sina föräldrar, barndomen är ngt slags sammelsurium av kaos, logistik och utfodring. Andra vuxna, tex lärare som såg dem, blev viktiga.

    Jag tänker att det måste vara svårt i så stora familjer att just se varje barn, ta sig tid att sitta ner och prata enskilt med varje barn om hur det går i skolan, hur de mår, osv. Det är ju nog svårt att hinna med mellan allt vardagsroddande i en normalstor familj.

     Nej det är faktiskt inte så svårt. Det handlar om prioriteringar och jag prioriterar alltid mina barn först! Det som är lite jobbigare för mig med 6 barn än för er med mindre familjer är nog tvätten och disken.
     Då är man smart nog och investerar i en stor och fortgående (och miljövänlig såklart) tvättmaskin samt en diskmaskin som rymmer mycket disk. Klappat o klart!

      Fast det är ju inte alltid bara en prioritering mellan barnen och disken utan mellan barnen. Jag har tre och är hemma med dem och prioriterar barnen framför allt – men är ändå ofta otillräcklig.

       Då får det stå för dig isf. Jag känner mig inte otillräcklig och jag antar att inte Madeleine Ilmrud gör det heller!

       Sen, vem sa att det var en prioritering mellan disken och barnen?

    Det är därför det kallas samhälle. Leva tillsammans.

   Jag har ”bara” sex stycken syskon, men känner ändå att våra föräldrar inte hade tid för oss. Vi syskon fick ta hand om varandra, hjälpa varandra med läxorna etc. Nu i vuxen ålder är vi syskon supertighta, medans våra föräldrar har hamnat utanför. På sätt och vis kan jag tycka synd om dem, samtidigt som jag känner att de har gjort sitt val.

   Jag har elva syskon. Är i mitten av skaran så jag har inte vuxit upp med ”alla samtidigt” eller hur man ska säga, en del var vuxna redan då jag föddes. Jag har inget att klaga på, fick absolut den uppmärksamheten jag behövde och kunde även gå undan om jag behövde utrymme. Men det är ju otroligt olika från fall till fall, och det är inte säkert att mina syskon delar samma uppfattning.

   jag har 11 syskon. är 30+ idag och har fyra egna barn. Växte upp ute på landet, i en liten by. Jag hade bästa barndomen. Hade alltid någon att leka med. Mamma var ju mest mammaledig, men jobbade lite mellan några av syskonen. Min mamma var en riktig bullmamma, så luktade alltid hembakat hemma. Mina kompisar i skolan älskade att komma hem till mig. Speciellt min bästis som var ensambarn. Hennes mamma var psykisk sjuk och hennes pappa jobbade på bank. Hon fick alltid allt hon pekade på, men hon var ju inte lyckligare för det. Alla mina syskon var duktiga i skolan. Vi hjälpe ju alltid varandra med läxor och dyl. Kände mig alltid sedd och vi hade väldigt roligt i familjen. Alla har samma knäppa humor haha. Jag flyttade hemifrån väldigt tidigt, och startade mitt första företag när jag var 20. Jag har alltid kombinerat företag och familj under alla år. Min mamma har ju inspirerat mig till att ingenting är omöjligt. Handlar bara om inställning. Vi hade aldrig mycket pengar när vi var yngre, men saknade aldrig nått. Mamma var alltid noga med att vi skulle ha fina och moderna kläder. Just pga alla fördomar. Tänkte aldrig att det var något konstigt att ha många syskon när jag växte upp, var när jag flyttade till stockholm som jag förstod att det inte hörde till vanligheten haha (Vi blev tillfrågade att vara med i familjen annorlunda, men mina systrar ville inte)

    Tack för ditt perspektiv. Tycker det är förvånansvärt många här som ’tycker synd om’ barnen och påstår att det inte kan finnas några fördelar med många syskon, när jag tänker precis som du. Allt det fina du får genom att vara nära familj med så många.

  Känns det verkligen unreal elfte gången? Har varit gravid två ggr och andra gången kändes helt klart…mindre unreal.

   Jag tog inte för givet att jag kunde bli gravid igen trots ett barn innan så jo, jag skulle absolut säga att den känslan finns trots barn sedan innan.

    Jo men lite skillnad på elfte gången och andra gången kan ja tycka..

   Prova nio gånger till och se om unreal-känslan infinner sig…

  Sjukt. Det där är inte friskt beteende.

   Det avgör ju ändå inte du??
   Det är faktiskt rent av vårt biologiska beteende pch det minsta sjukt. Nu skulle inte jag själv orka med 11 barn och allt det innebär men att kalla folk för sjuka är inte normalt ska du veta och det är otroligt larvigt och obildat samt omoget. Ur ett konsumtionsperspektiv dock är det ansvarslöst att folk skaffar så här många barn.

  Känns inte sunt. Hon har dessutom haft besvär med kroppen och orken under en tid.
  Påbörjat diverse utbildningar som hon inte gjort klart. ’ Vabbar’ typ varje vecka för något av barnen
  I familjen finns dessutom flera djur.
  Nej, osunt. Alla väljer ju sitt liv men luktar bidragstagande och ovilja att komma ut i arbetslivet enligt mig.

   Du skrev ungefär samma igår. Men nej det är nog inte pga bidrag och komma ut i arbetslivet, det är nog pga råkade bli gravid och tycker om barn helt enkelt.

    Har aldrig skrivit här inne tidigare, det är första gången. Nej att ’ råka bli gravid ’ varje gång det är dags att börja jobba igen, tror jag inte alls på.

     Men suck.. jo det har du visst. Vadå dags att börja jobba igen, hon jobbar väl för fn hela tiden även under graviditeten och just efter förlossning – hon jobbar med sina sociala kanaler, det är hennes jobb, hur kan du ha missat det? Asså… ?‍ Men ja det kanske planerades, men jag tror iaf att det bara hände.. så typ råkade bli gravid och då behåller barnet för de gillar barn och ser det som en gåva.

      Hennes sociala kanaler har hon ju tack vare att hon har massa ungar, utan dem vill ju ingen läsa om henne. Men sorgligt på något sätt.

   Måste ju hålla igång sin karriär som många-barnsfamilj

  Hon lär väl aldrig ha jobbat med tanke på alla graviditeter??
  + hon lär få en skitdålig pension…

   Pengar är inte allt 🙂

    Nä men vem ska försörja henne när hon blir gammal? Barnen? Hon lär ju inte pensionsparat själv.

     Du tror inte hon drar in mycket pengar och kan spara undan en slant varje månad? 😉

      Med 11 barn??

       Ja. ??

     garantipension och bostadstillägg

     Får mer än om hon hade jobbat…

     https://www.expressen.se/dinapengar/pension/ska-det-inte-lona-sig-att-jobba-i-ett-helt-yrkesliv/

    Nä, hon verkar klara sig ganska bra på alla ströjobb med reklaminläggen på hennes insta… Jisses.. Var ju typ bara reklam och samarbeten…

   Jo hon har jobbat, i vården tidigare och träffade väl sin man då de jobbade i samma butik tror jag. Sen så tjänar hon ju mycket pengar på alla samarbeten, det har varit väldigt mycket samarbeten som verkar välbetalda på senare tid, kan man förstå nu att de behöver tjäna pengar hehe kanske behöver bygga ut och sådär. Wow häftigt med så stor familj, lite chockande men kul både med elva barn och ett inlägg utan elakheter och vinkling 😉

    Men hon skriver kommenarer istället. MI verkar följa hennes insta konstigt nog.

   Jag har jobbat de senaste 10 åren med min blogg och lever på den! Jag har inte heller behövt ta ut mammaledighet, eftersom jag jobbar HELA tiden!

   Så nja dålig pension tror jag inte på direkt ?

    Tror inte? Du vet att du som egenföretagare måste hantera ditt eget tjänstepensionsparande?

     Hon är inte egenföretagare. Finns inget företag registrerat på hennes namn. Fanns ett, men det är avaktiverat.

      Jobbar med pensionsrådgivning och det är såååååå många företagare som tror att pensionen baserar på vad de ”dragit in” i företaget. Har du inte tagit ut pengarna på rätt sätt när de kom in får du inte pension för dem. Så även om Madde får en miljon in på kontot för ett instagraminlägg ger det noll i pension.
      Många som bor fint och lever gott som yrkesverksamma får det svårt som pensionärer för att de inte fattar systemet…

       Ville bara säga att här är en till pensionsrådgivare och jag delar din åsikt till 100%. Pensionssystemet är komplicerat även för vanliga anställda och desto värre blir det för egenföretagare. Vi får helt enkelt hoppas att de sett över sina möjligheter och plockar ut på rätt sätt annars kan det bli riktigt tight på ålderns höst.

   haha 9 graviditeter x11 = strax över 8 år… plus typ 11 års mammaledighet (snart) – hon måste ha jobbat typ nått år när hon var 20 och sen aldrig mer ?

  Hur klarar man det rent ekonomiskt? Om man har” normala” Svensson löner? Ärva kläder och leksaker visst, men allt går inte att ärva en del vill de ju ha nytt också. Jag är väldigt restriktiv med pengar inga iPhone till barnen som deras klasskompisar får?. Vi gör inte så många dyra resor.Vi är rätt tråkiga . 2 barn inga lån mer än hus men ändå har man en försiktighet när det kommer till ekonomin. Det ska ju sparas till barnens framtid också.

   Ja även om många exempel här bland kommentarerna haft lyckliga barndomar i sina stora familjer på landet undrar man ju hur stora möjligheter man har att hjälpa 11 unga vuxna med körkort, om de vill flytta till en stad eller behöver laga tänderna…

    Du vet väl att tandvård är gratis för barn va?

  Unpopular opinion: Jag tycker det är sjukt med familjer som skaffar så många barn för att det är ”häftigt”, för att de ”alltid önskat sig elva barn” eller någon annan konstig anledning.
  Som inte heller har tillräckligt många rum så barnen får dela, vilket jag inte tror är särskilt positivt när ungarna kommer upp i tonåren och vill vara ifred. Sen har dessa föräldrar en tendens att låta de äldre barnen ta hand om de yngre, och refererar till att de så gärna vill hjälpa till. Såklart. Barn vill ju alltid göra sina föräldrar nöjda.

   Att barn får dela rum kanske inte är så märkligt…

    Menar du att det är synd om barn som får dela rum?
    Jag har 6 barn. Två av mina barn delar på ett stort sovrum. De är 3 och 5 år. Är det synd om dem?

    Vet ni förresten en sak? Det är väldigt miljömedvetet att köpa ex secondhand, låta barn ärva kläder och grejer.

    Att vara nära, ha mycket tid med sina föräldrar och syskon ger trygga, trevliga barn som lär sig att dela med sig och kunna samarbeta bra med andra i livet.

  En familj som jag vagt känner till fick deras 15:e barn strax innan jul.

  Svenskar, religiösa.

  Hon håller på tills hon fått 13 barn…?

  Är denna Madeleine religiös?

   Nä men vem ska försörja henne när hon blir gammal? Barnen? Hon lär ju inte pensionsparat själv.

    Senaste kommentaren skulle va högre upp

    Men snälla… varför skulle barnen behöver försörja henne?! Varför skulle hon inte pensionssparat?! De tjänar ju jättemycket pengar, fattar du inte det. Hon gör samarbeten och har blogg, mannen har heltidsjobb tror jag och en chefsbefattnng tror jag så förmodligen välbetald. Herregud de drar ju säkert in minst 100.000 per månad eller bara hon ensam – så ingen annan lär nog behöva försörja henne. Du behöver nog inte bekymra dig.

     Sekundär kränkt??

      Sär skriven?

     Tror han är butikssäljare på XL-bygg.

     100.000? Hur kom du fram till den siffran? ?

      ”Anonym” för att en välbetald influencer LÄTT tjänar det ??? Hopp påre!

      intresserad av att byta jobb kanske? ?

       Haha, influencer…

       Men om du inte har ett företag hur ”tjänar” du då pengarna? Är du anställd?

       Snart kan man se 2018års taxering..
       Med dina 100/mån lär det visa 1,2milj i Årsinkomst!! ??

       Haha helvete vad du är dryg i tonen??? Chilla.

   När 90% av ens kommentar är länk till ens egen blogg…

    Varför är det ett problem? Inte precis så att texten i länken är stötande eller?

     Jo det tycker jag. Räcker väl gott med att nickel är färgat vilket gör att alla ser att det finns en blogg

      Fast att ha röd text kan vem som helst utan att det går till en blogg.

      Nä men vi tycker väl olika då. CamCams blogg tog iaf fart iom att hon helt skamlöst gjorde reklam på andras bloggar och jag ser inget problem med det så länga man också berör ämnet under inlägget.

       Frågan är väl varför det inte räcker med att länka till bloggen i sitt nick? Och sen bara slänga in meningslösa korta kommentarer för att visa upp sin blogg. Oavsett vem som gjort det tidigare och lyckats så tycker i alla fall jag att det är irriterande.

       Om jag ska vara helt ärlig så var det när Madde på Svenska Bloggare blockade mig och ordet Bloggbevakning som bloggen tog riktig, riktig fart. ?

        Pga att du spammade. 🙂

         Nja, jag skrev inlägg om det hennes läsare bad om och länkade. =)
         Men visst – jag fick nog in i alla fall 5 ”spammiga” inlägg innan fällan slog igen.
         Så tekniskt sätt var det blocken som gav mig läsare – inte själva länkandet. Potejto, potato. 😉

          Hahaha ????‍♀️?

           ❓❓?‍♀️

           ??

           Nu är du liiiide ude o cyklar!

          Ja men det berodde ju inte på brist på försök av dig samt dina läsare spammade åt dig istället så absolut, potato potato ?

  Känns väldigt omodernt att skaffa så många barn idag då man har möjlighet att välja själv. Förr i tiden dog ju många av alla graviditeter och förlossningar. Kanske nån som inte vill ha ett lönearbete? Lär ju behövas oerhört mycket pengar för att ha en sån stor barnaskara. Kanske borde barnbidraget revideras?

   Jag hade aldrig kunnat tänka mig att ha en stor familj/leva på barnbidrag istället för att arbete. Jag har två barn (blir inga fler efter dessa två) och det räcker gott och väl. Jag kan lägga energi på mina barn, och samtidigt ha tid över till egna sysslor.

   Att vara föräldraledig med 1-2 barn är inte att vara ledig. Även om man har enkla barn så är man trött efter en heldag själv med barnen.

   Barnen är fantastiska men att ha 10 st? Nej tack.

   Glöm inte bort att även barndödligheten var stor så det var oftast inte alla barn som levde till vuxen ålder. Tänk vilka tragedier som ska ha utspelats för att mista ett barn eller mamma var nog lika illa som det är nu.

   Man får ju bara ett barn gratis via IVF så kanske bara barnbidrag till ett barn

  Man räknar med att varje par ska få tre barn för att hålla befolkningen stabil. Man räknar med tre barn pga vissa inte vill/kan få barn och då ska det ”extra barnet” kompensera för de andra.

   Befolkligheten behövs inte hållas stabil den behöver minskas precis som vi behöver minska på övrig förbrukning

    Sverige o övriga Europa behöver antingen föda mkt fler barn eller hoppas på riklig invandring för att hålla skatteunderlaget på en vettig nivå

  Det är väl fint att hon gläds över barn nr 11, men för mig hade det varit alldeles för mycket med så många barn. Visst kan bebissuget komma ibland, men min logiska sida säger till mig att mina två barn är precis lagom. Kan känna att det måste vara svårt att finns där för sina barn när tiden delas upp mellan så många barn. Jag kan känna att jag inte räcker till ibland, och då har jag bara två. Men det är klart, man vänjer sig vid situationen och ”gillar läget” både som förälder och barn.

  Haha, hade jag 12 barn skulle jag som gammal bo en månad åt gången hos ”barnen”. Mat å husrum fick de stå för och så hade jag min lilla pension till kläder och nöjen?

   Men så himla smart!

   Med ’bara’ 11 barn får du bo två månader hos favoritbarnet…

    Njae; jag kanske vill ha en månad helt ”barnfritt”?

   Precis så sa jag när mina barn berättade att de som vuxna skulle bo i Australien, Japan respektive USA. ”Perfekt”, sa jag. ”Då kan jag bo 4 månader hos var och en av er och slippa hus och allt som kommer med det.”

  Jobbar deltid, har två barn och hinner knappt ge dem all tid jag vill… i vår upplysta del av världen fattar jag inte detta, måste ju ligga nåt bakom.
  Här kan vi verkligen tala miljöaspekt gällande familjebildande..

  Hmm Fornis senaste 10ish bilder på Instagram har de både geotaggat, hastaggat och taggat resorten som de befinner sig på i Maldiverna men inte någonstans framgår det ifall det rör sig om ett betalt sammarbete/reklam. Förstår att avslöjandet om graviditeten generar engagemang som företag gärna vill synas i samband med och har lite svårt
  att tro att hon skulle ge bort det gratis. Skrev en kommentar på hennes blogg och frågade men den verkar inte ha blivit godkänd. Suck.

   Hon skrev inför resan och förklarade upplägget. Det är en pressresa. Så är valfritt hur mycket reklam hon vill göra för stället.

    Pressresa…………… ?

  Är det bara jag som reagerar på uttrycket ”skaffar barn”? Som barnlös så låter det ganska praktiskt iofs, att gå ut o skaffa sig ett barn.

   Har två barn som jag skulle kunna säga att jag skaffade. Vi ville ha barn, försökte, blev gravid på andra försöket med båda. Aldrig haft missfall vad jag vet. I mitt fall känns det som att jag skaffat dom.

   Med det sagt har jag aldrig tagit en eventuell graviditet för självklar och given, har varit rädd för både missfall och fördröjt missfall, för tidig förlossning, plötslig spädbarnsdöd osv. Har släkt och vänner som varit med om hemskheter och sorg när det kommer till det här, så nog är jag oerhört tacksam för att det gått så lätt för mig.

   Ja det är bara du.

    Nej.

   Nej, det är inte bara du. Har alltid tyckt att detta är ett märkligt och lite smaklöst uttryck – både innan det ens var aktuellt för mig att försöka få barn och efter att jag fått barn. Ogillar alltså inte uttrycket pga barnlöshet, utan mest för att det aldrig är något jag skulle ta för givet. Tycker inte det passar när man omtalar sitt eget ’barnaskaffande’ och absolut inte andras, à la: ’när ska ni skaffa barn då?’

    Fast folk skaffar ju barn. Det är ett val. För vissa går skaffandet lättare och för andra svårare. Men barn är ju inget man magiskt bara får i sina händer en dag heller. Man väljer att skaffa barnet.

     Jag skriver att jag aldrig använt och aldrig vill använda ordet ’skaffa’ om barn – har du problem med det?

      Nej inte alls. Jag gav min syn på saken. Trodde att vi alla har här för att diskutera. Inget mer med det. Använd vilka ord du vill, men vill du inte diskutera det så förstår jag inte varför du skriver om det här?

       Stina frågar om det bara är hon som reagerar på uttrycket ’skaffa barn’. Jag svarar henne att jag aldrig har och aldrig kommer använda det, sedan försöker du övertyga mig om att det ÄR så att folk ’skaffar’ barn.

       Jag skulle lika gärna kunna svara dig med din egen retorik:
       ”Fast folk hoppas ju få barn. Det är en önskan. För vissa går önskan i uppfyllelse lättare och för andra svårare. Men barn är ju inget man magiskt bara får i sina händer en dag heller. Man väljer att försöka få barnet.”

       Båda är lika ’korrekt’. Fast det var inte utgångspunkten för det jag skrev, utan det var en rak fråga från Stina – inget direkt ’att diskutera’ tycker jag.

        Jag försöker inte övertyga dig. Jag trodde att det framgick att det var min åsikt lika mycket som du utrycker din åsikt. Men visst, du vill inte diskutera så då släpper vi det. Nästa gång kan du ju lägga till en disclaimer på din kommentar att ingen som tycker olika får svara dig.

         Nästa gång du vill diskutera utan att mottagaren ska uppfatta det som att du försöker pådyvla dem din åsikt som den enda rätta så börja inte med: ”Fast det ÄR ju så här.”

         Jag har inget problem med diskussion, tycker bara du uttrycker dig märkligt om det är diskutera du är ute efter.

         För att citera en annan kommentator: ??

          Är väl uppenbart att det är åsikter och inte fakta när man pratar om vilka ord man föredrar att använda. Trodde att det var tydligt för alla. Men ja, jag får tänka på att inte alla förstår det nästa gång.

   önskar
   försöker få
   skulle vilja ha

   är uttryck som jag använder, skulle aldrig säga ’skaffa’ om barn.

    Fast om man knullar och blir gravid med flit passar inget av dina ord. Då har man gjort ett barn. Alternativt skaffat.

     Eller man ’har blivit gravid’, ’väntar barn’, ’får barn’. Eller som du skriver, man har ’gjort ett barn’.
     Varför passar inte mina ord om man blir gravid med flit? ’Vi försökte få barn, och så fick vi det.’
     Och vad är det för folk här som absolut måste pressa på andra sitt vokabulär angående att ’skaffa barn’?

     Jag använder som sagt uttrycken ovan sedan flera decennier, det är aldrig någon som missförstått – trots att jag aldrig sagt ’skaffa barn’ så då funkar de bra för mig!

      Haha ingen här försöker väl absolut pressa på någon ett vokabulär? Så kan man ju säga om dig också i så fall som försöker pressa på andra ditt perfekta vokabulär.

      Språk förändras liksom allt annat och ett uttryck som var vanligt förr brukar bytas ut eftersom åren går till något som är mer passande för tiden, Egentligen ingen stor grej att sitta och diskutera om. Du tycker så, jag tycker lite annorlunda så vad är problemet?

  Förlåt för off-topic men har ni hört Forni & Hamiltons poddavsnitt ”Den nya klassen”? Den är så verklighetsfrånvänd att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Forni sitter och pratar om hur hon växte upp bland pistoler och knivslagsmål och sen diskuterar de klass och hon säger något i stil med ”jag tror överklassen tänker minst på klass, de är ju redan där men underklassen tänker nog väldigt mycket på klass och strävar efter att lyckas”. Snacka om väck klassanalys. Man är inte överklass bara för att man tjänar mycket pengar och kallar folk för ”gumman” (hon pratar om det i podden) och viftar med dyra klockor. Det är bara skrytigt och oödmjukt och det är ingen som gillar det.

  Plz säg att någon annan också hört det där avsnittet.

   Har ej hört avsnittet, men det ligger nog något i det hon säger. När det kommer till lingvistik som sägs det att överklassen inte försöker visa sig finare med sitt språk, medan underklassen (eller medel) försöker visa sig ”finare än vad de är” med sitt språk. Sen så finns det såklart de som försöker ändra sitt språk efter underdogs också. Men i övrigt vet jag inte 🙂

   Har inte lyssnat, men av det du skrev så tänker jag såhär.

   Alltså är Forni underklass/normal, eftersom hon tänker på att detta måste minsan berättas.?

   Tycker det låter väldigt ? typ som de flesta influensers (Extremt få som inspirerar mig) Bloggare, sätter sig själva på för höga hästar. Väldigt viktigt att köra upp en bajsmacka på vanlisar och visar att de minnsan är något.
   Det märkliga är ju att bloggarna inte förstår att de gör bort sig själva efter något sådant utlägg, efter alla dessa år som de ändå har bloggat…

  Att spendera över 8 år av sitt liv med att… vara gravid… ? Jag fattar inte ?!? Nåt slags ”beroende”. En de är beroende av droger eller spel, andra av att skaffa barn???

   Det finns vetenskapliga studier om såna mammor.
   Jag tror det är så att det faktiskt är nåt ”sjukt”. De gillar väl att bära omkring på bebisar och att amma osv.
   Helt plötsligt är ungen uppe på bena och blir mer och mer självgående. Då är det dags för en ny liten knodd.
   Madde återbrukar nästan inget av vad det verkar på bloggen. Nytt och dyrt ska det vara. Nu får hon ju anledning att köpa ny barnvagn/barnvagnar igen.
   Vad jag tycker är mest anmärkningsvärt är att hon som stup i kvarten oroar sig för sin hälsa, ger sig in i en ny graviditet. Hon blir ju inte yngre heller.
   Tänk om hon inte vore bloggerska utan vore tvungen att bidra till försörjning genom att jobba 8 timmar om dan, som alla andra, då skulle det nog inte funka med så många ungar som ska upp och iväg till förskola / skola.
   Näe, sånt här är bara egoistiskt tycker jag och inte rätt mot barnen,
   De kommer nog alla att flytta hemifrån i ung ålder.
   Skulle vara intressant att veta vad hon deklarerar för inkomst.

    Det är väl mängden barn som håller igång bloggen…

    Hur kan man INTE återbruka ? knäppt. Jag har snart tre å kommer återbruka allt som går

  Nu slipper hon ju att ge sej ut i arbetslivet eller avsluta alla påbörjade utbildningar hon avslutat för att hon blivit med barn , Nagelteknolog , fotograf , pesonlig tränare, med mera , och den där träningen som det ska tas tag i efter varje graviditet Hihi ! Nu får hon fortsätta att vara hemma och styla alla barn och hem till bilderna hon lägger ut på bloggen .

   Precis så uppfattar jag henne också.
   Många planer hit och dit men inget av dem blir någonsin slutfört.

   Och sen när hon är klar med barnafödandet inse att kroppen är kaputt och fjäska till sig något samarbete så att den degiga magen och förstörda magmuskler kan skäras bort och lappas ihop.

    Akademikliniken?

   Nej nu ska hon inte träna utan vara nöjd med sina kurvor, När Skäringer sände sitt program om kroppshets så hakade Madde på direkt då det var ett hett diskussionsämne då
   Få se hur det blir efter denna graviditet?
   Träning tippar jag på.

  Att ha så där många barn fungerar kanske så länge ”allt är bra”. Men vad händer om barn 11 får en grav funktionsnedsättning? Ingen personlig assistans beviljas? Eller en av föräldrarna får en utmattningsdepression och är sängliggande stor del av dagen? Eller om föräldrarna skiljer sig? Ingen idé att oroa sig för det kanske men alla dessa scenarier påverkar de barn man har sen tidigare. Så i omtanke om dem hade jag inte skaffat fler barn om jag var Ilmruds. Min längtan efter fler barn hade fått stå tillbaka.

  För övrigt så är väl två av deras barn över 18 nu, men ändå väääldigt många barn…

   Kloka ord.

  Tycker inte det känns helt sunt att skaffa så många barn. Varför? Skulle de inte vara lika lyckliga med 3-5 barn? De kan knappast klara av att ge alla lika mycket uppmärksamhet. Och kan tänka mig att de äldre fått ”växa upp” mycket tidigare för att hjälpa till i hemmet, klara sig mer själva.
  Så ja…lite egoistiskt tycker jag det nog är att skaffa så många barn. Bara för att DU ty ner det är mysigt med en bebis.

  Vill bara säga ” Ge dig någon gång Madde! ”

  Tänk lite längre än din näsa räcker!
  Du har massor av andra ungar som behöver din uppmärksamhet, tid och som kanske behöver liiite egentid med mamma ibland.
  Eller lite lugn o ro…
  Tycker synd om barnen, detta är totalt själviskt.

  Alla är vi olika och det är bara att gratulera dem och hoppas för övriga syskons skull att allt med graviditeten och barnet går bra även denna gång ✊?✊?✊?

  Men hur kommer det sig att en del frivilligt skaffar sig 10+ barn idag om man inte är religiös dvs?

  Hur vågar man framförallt chansa med sin hälsa? Varför inte bara vara innerligt tacksam för de barn man har och se fram emot första barnbarnet om några år kanske ?

  Hur kan man bara ta för givet att det ska gå bra även nästa gång och sedan igen och igen och igen?

  Min andra graviditet kunde tagit livet av mig då moderkakan inte släppte efter förlossningen. Fick sån dödsångest och bestämde mig där och då för att aldrig utsätta mig för en graviditet igen.

  Jag tycker det är ett stort ansvar med mina två barn att stötta dem på bästa sätt genom livet.

  Fast nog måste det vara kul också för barnen med så många syskon och spännande att få sätta barn till världen.
  En eloge för att de framförallt Madde har orken ??

  Kan ju ändå inte dröja särskilt många år innan första barnbarnet kommer.

  De tre äldsta pojkarna har olika pappor, så inte nog med att hon nu väntar sitt elfte barn så har hon också barn med 4 olika män vilket är rätt bra jobbat för att vara typ 35.

  Jag är helt övertygad om att den nya bebisen är ett sätt att hålla sig relevant. Det håller kvar läsarna och genrerar inkomst som hon behöver för att kunna forstätta shoppa märkeskläder till ungarna på ”Kids brand store” och samma inredningsprylar om alla andra influencers har till sitt hus.
  Att det är yran som räknas märks väldigt väl hos henne, och hon har kämpat för att ta sig dit hon är idag, bundis med Toftby och resten av gänget. Det är inget hon vill släppa i första taget.

  Tror inte detta är sista barnet heller, håller deras relation kommer de fortsätta skaffa barn…

   Även en av de minsta har en annan pappa om man ska tro på alla trovärdiga rykten i vår lilla stad. År av svartsjukedramer och otrohet som olika människor bevittnat men nekas så klart av Madde.

    eller så är du samma person som insinuerat och försökt sprida samma rykte om MG.

     inte särskilt trovärdigt med andra ord.

     MG?? Eller inte på långa vägar 😉

    EmmyLou va? Hon är dessutom väldigt olik sina andra syskon.

   Men det där är ju fejkade i efterhand bilder

   Hon hävdar i ett svar i en kommentar på insta att det var han som övertalade henne…

   Han ser väl inte direkt olycklig ut heller. Förvånad kanske.

  Hur kan man känna att man har tid med 11 barn? Jag menar att kunna ägna sig åt sitt barn enskilt kanske en timme/halvtimme om dagen är väl inte jättemycket begärt? Det skulle ta henne 11 timmar. Att ens barn känner att man är där liksom.

  Jag har en dotter och en bonusson och vi tänker inte skaffa fler barn av ganska enkla anledningar, t.ex för att vi vill kunna ge våra barn den uppmärksamheten de förtjänar, kunna spara undan lite pengar till dom kanske, kunna ge dom ett eget rum, kunna följa med dom på tävlingar/sporter/evenemang m.m, kunna ha lite tid för oss själva då och då… Hur gör man ens det med 11 barn!?

  Synd om barnen. Det finns inte en chans i världen att föröldrarna har tiden till barnen som de behöver. Sådana stora familjer så brukar de äldre ofta få ta vuxenansvar över syskon och hem. Och många av barnen får inte den uppmärksamhet och bekräftelse de behöver från föräldrarna.

   Precis!

   Madde är SÅ jäkla självisk !

    Det är väl därför hon blir av med sina vänner ständigt .. och sen beklagar sej över hur mycket hon gjort för dom men inget får tillbaka .

     men de som bara har ett barn och blir av med sina vänner ständigt… vad har de för förklaring?

      Blir av med vännerna på grund av att hon är självisk som Hanna skrev ! Inte på grund av antalet barn HAHAHA !

     Men hoppla hoppla, är du en av dom ”gamla” vännerna kanske ???‍♀️

     Jag har väldigt många riktiga vänner och de är jag väldigt rädd om!

     Sen finns det sjuka, manipulativ bloggfejkarhittapåvänner som bara umgås och syns utåt sätt för att det ska se bra ut! Iam done with that shit! Om folk bara visste hur det kan se ut där bakom skärmarna… kräks!

     En dag kanske jag berättar om det… i både text och bild!

      Nej nej, det kommer du aldrig göra. Du skriver så ofta att du ska berätta saker och ting men det händer liksom aldrig.
      Dessutom tror jag att det du får tillbaka nog är värre för dig, ryktet du vet….

       Är inte rädd för rykten eller ryktet överhuvudtaget! Inget kan slå tillbaka på mig så vill någon försöka göra mig illa så varsågod. Kan verkligen inte bry mig mindre och inte min familj heller för den delen ?

       Hoppas du får en trevlig kväll ?

      Nej nej massproducera inte fler barn. Ni måste ha tid. … För alla omöjligt

      Varför är du här. Och pratar massa skit. ?

   Fast de verkar ju verkligen ta sig tid och finnas för alla barnen, verkar vara bra föräldrar och närvarande. Finns ju andra som bara har ett el fyra barn som bara träffar barnet varannan vecka eller helg då och då, och andra som ofta reser bort ifrån sina barn.

   Jag är äldst av sex barn och sådär är det verkligen för mig. Speciellt när mina föräldrar skiljde sig. Då stod jag där, 17 år gammal och kände mig som en 5-barnsmamma.

   Mina föräldrar grävde ner huvudena i sanden och jag tog hand om mina syskon både känslomässigt, handlade, lagade mat och hjälpte med läxor.
   Har aldrig känt att jag varit en av mina föräldrars barn, utan snarare en utan föräldrarna (ibland den men mest ansvar).

   Hoppas bara föräldrarna orkar med att ta sig tid för alla barn. När allt funkar är det fantastiskt med många syskon!

  ”Aningslösa avlare” kanske vill räkna lite på hennes familjs carbon footprint? https://www.motherjones.com/environment/2008/04/whats-your-babys-carbon-footprint/

  Själv är jag den som vill ha max 2 barn så att jag har tid och ork att lägga ner lika mycket tid och upp uppmärksamhet på de. Hur ska man hjälpa alla med deras läxor? Hur ska man ha råd om alla vill sporta, lära sig ett instrument osv. Allt kostar. Vad vet jag, har ju inga barn ??‍♀️

   Nämen precis så är det. Har två barn, de går i låg- resp mellanstadiet. Att hjälpa barnen med läxorna kanske tar 30 min/vecka och barn i runda slängar. Hade jag haft t ex 10 skolbarn hade läxläsningen tagit 5 timmar/vecka. Jättemycket tid.

   Barn behöver uppmärksamhet och föräldrar som har tid att lyssna. Jätteviktigt att det både finns tid att hitta på roliga saker men också tid för att ta upp om nåt är jobbigt och bygga en relation så att barnen vågar berätta om nåt har hänt eller om de mår dåligt över nåt. Jag tycker t ex att min 10-åring har massor av svåra frågor, det är frågor om livet, kompisrelationer som gnisslar. Man behöver hjälpa, stötta, medla osv. Hur hinner man med det om man har 10 barn till?

   Mina barn sportar. En billig sport som t ex fotboll eller innebandy kostar ändå kanske cirka 1000 kr/år i avgift + att man måste ha utrustning. En dyrare sport som t ex ishockey eller ridning är ju inte att tänka på, ridning t ex – där går en terminsavgift lätt på 4000 kr. Så har man 6,7 eller 8 barn som idrottar så blir det en hel del pengar. För att inte tala om skjutsningar fram och tillbaka till träningar och matcher osv. Jag har tyckt att våra helger med två sportande barn kan vara späckade ibland…

  Kan inte sluta tänka på den brittiska mamman som fick sitt 21a barn förra året (började ploppa ut barn vid 14års åldern och är idag runt 40). Finns ett klipp på Facebook som cirkulerar där hon gnäller över att behöva stryka alla barnens t-shirts Pga tar för lång tid och att ingen hjälper till hemma. De har planer på att stanna på ett jämnt antal också så än är det inte slut..

   Kunde de inte ha nöjt sig med fyra barn? ?

   Vem fan stryker sina tröjor?

    Jag ??

     Å jag…

     Älskar släta tröjor m svaga strykjärnsstreck på ärmarna. ?

     //Moa

  Tänk hur man kan vara så olika. 11 barn för mig vore ett livstidsstraff. En mardröm utan slut. En klaustrofobisk panik ?

  Är uppväxt med 9 st syskon. Jag tyckte det var väldigt jobbigt, speciellt som tonåring. Nu när man är 23 år tänker man väl inte samma sak men det är jobbigt med dem yngsta. Man få ju inte samma kontakt med dem som, vi som är dem älsta. Dem är liksom barn fortfarande. Vi är 5 som inte bor hemma, och träffa dem inte super ofta. :-/ blir ju när det är högtider, födelsedagar m.m. men ändå.

  Vilket dystert kommentarsfält. Grattis till Madeleine!

   TACK ❤️??

   Håller med. Säger bara stoooort grattis jag med ?

  Jag har många syskon både biologiska och styvsyskon. Inte upplevt några problem alls, snarare fördelar.
  Men hur Madde tänker som redan nu klagar så mycket på allt inklusive hur hennes kropp mår förstår jag inte. Hoppas det går bra.

  Haha och jag bor själv med en katt och tycker att det är nog 🙂

   Jag som skrev nedanför har två 🙂

  Jag älskar katter, men fyller inte hela huset.

   Ja men precis. Jag älskar katter och skulle vilja ha typ 10 st men jag skaffar ju inte 10 eftersom jag inte kommer kunna lägga ner tid på alla eller ha råd att betala 10 försäkringar plus allt annat.

  Jag har växt upp i en familj med väldigt många syskon, där det också är väldigt tätt mellan alla barn. Har nu i efterhand förstått att min mor försökte fylla något tomrum inom sig då det alltid är den minsta som varit viktigast (jag är äldst). Jag skulle säga att mina föräldrar skaffade alldeles för många barn för att hålla koll på, upplever att de yngre syskonen i min familj inte alls blivit lika hårt uppfostrade som mig pga att det helt enkelt inte funnits tid/hunnits med att lära de enkla grejer. Vi har aldrig haft det tufft ekonomiskt hemma för båda har jobbat, men jag skulle ALDRIG skaffa mer än tre barn. Det räcker inte bara med att ha en bra ekonomi, man måste kunna ge alla barn lika mycket kärlek och tid.

  Sterilisering? Ett litet tips!

   Sterilisera sig gör man ju när man absolut inte vill ha fler. Annars vore det ju korkat…

  Kollade hennes Instagram. Det som slog mig är hur fasen lyckas dom att ha det så städat och piffat hemma?! I mitt hushåll är det jag och min sambo och det är mycket mer kaos här!

  Och säg inte nu att ”Instagram är inte verkligheten” för det verkar fotas typ varje dag hos henne och ur olika vinklar och rum också ?

  En av mina närmsta vänner på högstadiet växte upp med 7 småsyskon. Det var kaos rent ut sagt! Hon fick agera ”mamma” åt de mindre all tid utöver skolan. Fick aldrig följa med kompisar hem, fick aldrig veckopeng, kläder osv. Allting var så tragiskt och jag led verkligen med henne…

   Ja det är ju så det är under ytan!

   De stora får ta ett stort stort ansvar!

   Dela rum, alltid bråk omkring sig, stök o bök när läxor ska göras…

   Så då måste alla stora familjer vara så? Det har knappast med antalet barn att göra….

   Här är det jag som går i trasor (så tråkigt med vuxenkläder, haha) & barnen har alltid nya kläder, månadspeng, tid, kärlek, semestrar osv.

  Får mig att tänka lite på Anna Wahlgren och hennes ”flock” av barn. Hur jag tror hon samlade ”egna” människor omkring sig för att aldrig behöva vara ensam, för att alltid ha någon nära, alltid vara behövd. Att det sen inte blev riktigt så i slutänden är en annan historia – och ändå inte.

  Jag tror 11 barn (eller vilket annat högt antal som helst) tyder på en människa som lite desperat vill vara behövd, oumbärlig, viktig. Och på det här sättet är man garaterad allt detta – under en lång tid.

  Och – ska vi prata miljö, så är det inte direkt ekologiskt försvarbart att ha 11 barn på vår redan överbefolkade planet.

   Som hon körde störda metoder på för å få dom å sova. Märks att hon inte hade tid o ork att va kärleksfull o inkännande

  Det har var nog det vidrigaste kommentarsfältet jag läst. Hur mår ni som kastar ur er anonyma elakheter? Läste att pedagoger (?!) kommenterade om stora familjers barn. Jag har jobbat som lärare i 15 år. Har aldrig dragit några som helst paralleller mellan försummade barn och många syskon. Jag hoppas att ni som skriver om skulder, ev otrohet, hänger ut barn mm inte är föräldrar. Där skulle jag bli riktigt orolig för barnens välbefinnande.

  Grattis till bebisen! Häftigt med en så stor familj. ?

  Så bara för att ni andra inte vill ha mer än 2 barn, ska alla göra som ni vill? Trodde att vi levde våra liv som vi ville?
  Något som folk verkar glömma när det gäller stora familjer är att alla inte är bebisar! Folk ser 11 bebisar framför sig. Madeleine har FLERA stora barn.

  Jag har själv 6 barn, en går på gymnasiet t.o.m. Dom enda som är SMÅ här hemma är 1åringen & 3åringen. Alla behöver en inte exakt samtidigt, jag lovar. Att kalla det för vidrigt säger mer om er andra. Och nej, man blir inte rik på barnbidrag… Även kungafamiljen får barnbidrag – vad tycks om det?

   Bra skrivet!
   Fördomarna haglar. Ordspråket ”genom sig själv känner man andra” passar bra här.

  Komiskt hur Madde är inne här och skriver så tangenterna glöder…
  Ofta med en sarkastisk ton till alla som inte tycker som HON så jäkla dåligt.

  Men det är ju klart, allt handlar ju om henne ?

   Just det här inlägget gör ju faktiskt det

    Jo men att utsätta syskonen för detta….
    då handlar allt om henne och vad hon vill…. bara HON får en till bebis så hon inte blir bortglömd.

  Varför tas vissa kommentarer bort, när det finns kommentarer om exakt samma sak som får stå kvar? Är ekonomi ett känsligt ämne som inte får diskuteras, säg gärna det i så fall så att man inte behöver lägga tid på att skriva inlägg som sedan raderas.

  man får göra som man vill men undrar varför behöver man så många barn, och varför kan man inte adoptera istället, några stycken iallafall? har svårt att förstå faktiskt

  360DigiTMG has developed the Certification Program in Healthcare Analytics. This course is meticulously designed to suit both Healthcare practitioners, IT Business Analysts and Data Scientists.
  healthcare analytics training

  Really nice and interesting post. I was looking for this kind of information and enjoyed reading this one. Keep posting. Thanks for sharing.
  360digiTMG data science course in guduvanchery

  This post is very simple to read and appreciate without leaving any details out. Great work!
  360digitmg data science course

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *