My Martens tvingas göra sig av med katterna efter ultimatum från fästmannen

Just nu sitter jag i bilen påväg hem. Tårarna rinner, jag grinar som ett litet barn! 😭💔 Ludvig också ledsen….. ( Jonas ledsen för att vi är ledsna)

Jonas har ställt ett ultimatum. Han eller katterna. Han tycker om katterna. (Har är ärligt talat världens snällaste mot dom)

MEN. Han hatar katthåren, står inte ut med dom.

Lång historia kort.

Jag menar, att han från dag 1 visste om att jag hade två katter och en son. Han träffade dom redan första dagen…. och jag gjorde klart för honom att mina hårbollar och Lilleman följer med mig, oavsett vart vi tar vägen…..

Han menar att det inte spelar någon roll… Han står helt enkelt inte ut. Han anser att han har försökt i snart 2 år nu.

(Han har rätt, jag vet att han tyckt det varit jobbigt… och att han har försökt)

Detta är en av två saker som vi verkligen tjafsat/bråkat om……😓

Vi har en robotdammsugare, jag har bokat städfirma 1dag/veckan från och med nu, för att underlätta med katthåren.

Katterna rakas ofta för att minska ”hår problemet”

Vi har den bästa sanden man kan ha. (Luktfri med touch av lavendel)

Kattlådan bor på balkongen från vår till sen höst. Jag tömmer den innan jag går, och direkt när jag kommer hem…….

Men han står helt enkelt inte ut längre. Jag har försökt allt, långa diskussioner, tårar och bönande och bedjande. Han menar att han blir arg och irriterad pga av detta.

-Faaaaaaan! 💔

Vad ledsen jag är? Varför ska man alltid välja det ena framför det andra? 💔😭😰

-Jag älskar min Jonas. Men jag älskar också mina hårbollar! ❤️ //My Martens

Jag undrar vad som hade hänt om My ställt ett ultimatum tillbaka på Jonas:
”Klipp av dig håret – jag hatar att hitta dina långa, mörka hår överallt. Står inte ut med det!”

Jag förstår inte hur man kan ställa ett sådant ultimatum på My och Ludvig – att de ska göra sig av med sina familjemedlemmar bara för att han inte gillar katthår.
Vad kommer härnäst? Mys vänner? Hennes son? Någonting annat viktigt i hennes liv som han inte gillar?
Jävla ego!
Ska My svara med samma mynt och be Jonas ge upp någonting viktigt i sitt liv bara för att hon inte gillar det? Sitt långa hår? Turnerandet? Någon vän My kanske inte gillar så mycket?
Vad fan är det?

Skulle M ställa ett sådant ultimatum på mig så skulle jag inte behöva välja – då skulle han ha gjort det åt mig. 
Man ställer helt enkelt inte så själviska ultimatum på det här viset och krossar hjärtat på någon man älskar, genom tvång och känslomässig utpressning!
My undrar varför man alltid ska behöva välja det ena framför det andra, och vet du, My!
Det ska man inte!

267 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade valt katterna tusen gånger om.
  Familjemedlemmar juh ❤️

   Är du helt säker på det? Det är väldigt lätt att säga, men svårare när man ställs inför faktum. Även om det är ett taskigt ultimatum, så har de en etablerad relation, sonen och Jonas verkar avguda varandra. De svåraste valen man kan ställas inför är två bra val.

    Eller hur. Jonas är väl också en del av familjen, eller? De bor ju ihop och lever ihop som en familj. Hade valt människa framför djur alla dagar i veckan i en sån situation, även om det så klart hade varit ett tungt och jobbigt val.

     Nä, om det ultimatumet kom efter ett tag…nej! Bli särbo då!

     Ja, och dessutom har han gjort avkall på mycket själv. Han hänger m på event, Thailandsresa (ställer upp på bild leendes😁) , figurerar på bloggen och annat dom han inte är så förtjust i, för relationen skull. Han finns där på sjukhus, han finns där när extrapappan är sjuk.
     Nu finns det dessutom en optimal lösi. G, då hissarna verkar få bo i ett kärleksfullt hem, som dessutom är familj.
     Tycker att han verkar vara en bra kille, med egenheter som vi alla.

      Är säker på att det är lika mycket hon som inte vill ha kvar kissarna hemma, för hon vill inte vara bunden till att vara hemma och ta hand om dem, eller få kläder hon ska visa upp mot pengar nerhårade.. så låter det bra att skylla på Jonas, lite snyft är alltid bra.

      Det du räknar upp kallas att älska och leva tillsammans med någon annan. Det är självklarheter och inte uppoffringar/avkall. Som några skriver nedan, ringer det varningsklockor när han blir ilsken och ställer ultimatum. Vad blir nästa föremål för hans ilska 🤔

     Men då kan man ju hoppas på att du anonym 18:37 aldrig heller skaffar ett djur med den inställningen? Det vore rent av grymt…

      Nu kan man ju dock med lite vilja, engagemanga och tid lösa omplaceringar på ett bra sätt, så jo, jag har både haft djur och kan tänka mig att skaffa djur med den inställningen.

       Varför ska du skaffa djur om du planerar att ge bort dom vid önskemål av någon annan? Hur tänker du ens? Ansvarslöst. Man skaffar inte djur med en baktanke om att de inte är permanenta. Punkt slut.

        Men herregud, My hade väl inte planerat att ge bort dem, eller? Men sen kom livet emellan. Sånt händer, precis som det händer att människor skaffar barn men sedan bara får ha dem på halvtid på grund av skilsmässa. Allt blir inte alltid som planerat.

    nej har inte varit med om något liknande. Men varningsklockor ringer när en människa inte är en djurvän. Skulle min sambo ställa ett sådant ultimatum skulle det betyda att jag skulle offra en del av min identitet, d.v.s, den djurmänniska jag är. Mina djur är en del av mitt liv. Sedan är vi olika så klart, men jag tänker så 🙂

     Vill förtydliga att man inte är en djurvän om man tycker att matte ska separera från sina djur som har en trygghet i det hem de bor i.

      Håller med. Det är taskigt om det nu har gått till så. Jag undrar om han verkligen har uttryckt det så, för hans utsago har vi ju inte. Nu är ju katterna hos en för dem känd och kärleksfull familj, så för katternas del är det ju bra och tryggt. För min del som är djurvän av rang känns det bra. Tycker han vill ordna det på ett ansvarsfullt sätt.

   Håller med. Han verkar vara en riktig gris och hon verkar otroligt svag som väljer att göra honom till viljes. Jag hade aldrig löst att leva vidare med honom, hade utvecklat en avsky mot honom i slutändan av bitterhet. Men så ser han ju rätt oempatisk ut med…Dump his ass.

   håller med! I 2 år har han levt med dem o nu står han inte ut, o välj mellan mig o katterna.
   Han visste han skulle vinna för My går tydligen i andras forspår. Usch.

   Men det är väl en fästman oxå…?!

   Herregud vilken manipulativ skithög han är!! Hade dumpat direkt om min pojkvän så mycket som hintade om att jag var tvungen att välja mellan honom och djuren! Hade inte tvekat en sekund. Äckliga kontrollerande gubbslem är inget jag vill ha i mitt liv.

  SÅ jobbigt är det inte med katthår så man ber den man ”älskar” att välja mellan honom och hennes älskade katter. Sjukt faktiskt. Dessutom, som My har sagt till honom visst han att hon kom med ett barn och två katter. Har fan erfarenhet av mån som ska diktera villkor för kärlek. Dumpa!

   Fast det är ju lätt att acceptera någonting innan man faktiskt har levt mitt i det. Tror vi är många här som har tänkt många gånger att ”det ska nog gå bra” för att senare inse att nej, jag mår faktiskt inte bra i den här situationen. Ibland måste man leva i det först, för att inse hur påfrestande eller tärande man faktiskt upplever det.

   Min kisse tappade knappt något hår. Var sköldpaddsfärgad och hade kort men tjock päls. Vad fin hon var. ❤

    Jag har en sköldpaddsfärgad katt med kort men tjock päls, hon fäller bara när jag klappar henne ❤️
    Världens finaste!

   Kan det verkligen bara vara håren som är problemet undrar man ju…

    Ja kan ju vara att det knakat i fogarna redan innan,men så tar man katterna som ursäkt att det inte funkade.Har ju varit extremt mycket häng med Bobby och sovit över hos honom,när det gäller My så kan hon ursäkta sig med vad som helst bara hon själv inte hamnar i kläm. Har svårt att tro att det är katterna som är orsaken att hon hänger ut sambon på bloggen.

  KASTA HONOM!!!!

  Jag vet precis vad jag skulle ha valt. Katterna!
  Tål man fan inte lite katthår då är dörren där… help yourself out!

  Vilket rövhål han verkar vara. Alla som ställer sådana löjliga ultimatum bör åka ut med huvudet före. Katterna ställer inte ultimatum, My! 😜

   Katter ställer inte ultimatum för de skiter i ens säng utan förvarning och sen får man luska ut vad katten är missnöjd med. Maffiafasoner.

    Ha! Minns vår katt vi hade när jag var liten. Efter att vi badat henne första gången gick hon direkt och sket i mina föräldrars säng, vi fattade vinken.

  Vad har hon för katter som hårar även när dom är rakade?

   Dom kanske bara är kortklippta och inte snaggade 🙂

  Varför valde hon bort katterna och inte honom?

   Exakt, hade dumpat han på stört!

   Därför att det är katter…

  Borstar man katterna regelbundet och dammsuger dagligen så ska det inte vara problem med katthår och då har jag 5 stycken! 😄

   Uh, jag ryser vid tanken på fem katter i ens hem. Bara lukten liksom

    Tillägg; tycker att det är fel av Jonas att ställa ett sånt ultimatum.

    Tänker du på hundar nu?
    Katter luktar inte?

     Det är bara kattägare som skulle säga att katter inte luktar. Håret, maten ja allt. Känner alltid på en gång om någon har en katt hos sig.

      Hundar luktar apa det gör inte katter! Renligare djur får du leta länge efter!

       Katter luktar visst.

        Jag älskar katter, så jävla underbara djur, men att säga att de inte luktar stämmer inte. Jag känner iaf med en gång som icke kattägare att det bor en katt dit jag kommer. Det är också en anledning jag väljer att inte ha katt. Dock trist ultimatum av honom, jävligt oschysst. Hade jag blivit ihop med en kille med katt hade ju det liksom varit dealen

       Renliga? För att dom ”tvättar” sig? Det är samma tunga som slickar rövhålet som resten av kroppen. Vet inte hur rent jag tycker det är 🙄

       Haft hund i 14 år, dock inte längre, en liten en och han luktade aldrig. Hatar när folks djur luktar, typ pälsen, så äckligt.

      Nu är jag djurvän och har inga problem med lukten, men jo – det luktar.
      Framför allt kattlådan och maten.

      Precis som det luktar när man har kanin, marsvin eller andra djur som gör sina toalettbestyr inomhus. Skulle säga att hund är det som luktar minst (förutom vissa raser eller lukten från blöt hund).

       skulle säga kanin luktar minst faktiskt. Det enda kan vara höet, men låda + kanin luktar ingenting

        Jag håller med om att kaniner luktar väldigt lite men det luktar ändå om höet, maten osv. Själv blir man ju van väldigt fort och tror att det är helt luktfritt. Jag har själv haft kaniner och tyckte inte att det luktade något hos oss. Men nu när jag kommer hem till folk som har kaniner så jo, jag känner att det finns en viss lukt där. Mest hö, men också något annat.

       Det är därför man har pellets, helt luktfritt. AVSKYR kattsand.
       Och nej, det luktar inte hos oss och det står inte framme en massa mat.

       Jag har frågat vänner och familj flera gånger om det luktat efter katterna när de kommer in, då t.om vissa är allergiker men nej.
       Så nä, alla katthem luktar inte.

      Katter luktar inte!

      Knappast, har man en peewee låda som man sköljer av varje dag och kattmat ståendes högt upp i tex grovtvätten så luktar det ingenting. En vanlig kattlåda, ja de stinker, men en peewee luktar granbarr.

     SKOJAR DU?! Katter luktar as.

      Va? Min bengal är en förjävla diva men luktar illa, det gör han inte. Möjligtvis lite som varm havre i pälsen.

      Nej då ger du fel mat och har dålig kattsand! Mina 5 katter lukar inget däremot lukar hundar apa!

       Huruvida en hund har den typiska ”hundlukten” beror på kvalitén på pälsen och torra pälsar luktar inte alls så, definitivt inte mer än en katt. Feta pälsar har i regel den lukten däremot, exempelvis Golden retriever.

       Alltså det måste ju inte vara en tävling mellan hund- och kattmänniskor jämt? 😂

        Jag är varken hund- eller kattmänniska. Jag konstaterar bara att katter (också) luktar.

     Jag skulle tro att dom ända som inte tycker katter (speciellt innekatter) luktar är dom som själva har katt…

    Katter luktar inte. Men håller med om att det luktar skit hemma hos dem med katter som aldrig vädrar, inte sköter kattlådan osv.

     MEN den stora frågan:
     Om ingen är hemma och luktar med sin näsa, luktar det då?

      Nope. Lukt och ljud är saker som uppstår när det finns en mottagare som kan tolka dessa fenomen. Utan näsa, ingen lukt. Utan öron, inga ljud (bara vibrationer) Såg precis värsta dokumentären om detta som uppstod efter ”Det faller ett träd i skogen men ingen är där, hörs det då?”

    Ingen lukt alls! 😄 Herregud man rengör ju kattlåderna morgon och kväll.

     Fast en vanlig kattlåda luktar faktiskt. Oavsett om man har plockat bort kisset och bajset, byt till peewee.

      Ja köp en pee-wee låda och strö med vanlig eldningspellets (samma som pee-wee pellets men mkt billigare)

       TACK för det tipset!

        Pellets är verkligen BÄST.
        Det har bara en svag doft av trä/barr och den är sjukt lätt att tömma/skaka ner kisset varje dag.

        Sen kostar en stor påse pellets från bygghandeln som är runt 5-10kg typ 40kr, och den räcker ca 2-3 månader på 2 katter här hemma.

  Det bästa inlägget du någonsin skrivit Camilla!

  Fyfan vad sorgligt! Lider med henne, men skulle själv aldrig välja bort kattern pga av ett ultimatum!
  Jag hade världens bästa katt, sen blev jag ihop med en kille som är allergisk mot katter. Till en början funkade det bra med allergitabletter när han var på besök och han älskade katten nästan lika mycket som mig. Sen ville vi bli sambos. Det var ett fruktansvärt svårt beslut, men till slut fick katten ett nytt hem. Men det var inte för att han ställde ett ultimatum, det var enbart mitt beslut. Hade han ens vågat säga nånting hade han blivit dumpad diiiirrrekt!

   Jag skulle inte kunna välja bort katten. Eftersom jag inte har barn så blir det som min bebis. Gör klart från början att jag har (hade katt). Säger killen han inte gillar dom så är han inte rätt för mej.

    Fast inte gillar och att vara allergiskt är ju två olika saker!!!

     Kattallergier går att avvänja dock.

      Nja….

   Precis, det som skaver i hela den här historien är nog ”ultimatumet”.

  Det här gör mig så ledsen, ännu mer ledsen att hon försvarar honom samtidigt som hon inte vill behöva välja.
  Han är en vuxen man, kan han inte hantera sin ilska pga katthår så är det ju han som behöver söka hjälp, kbt, hypnos vad fan vet jag. Men att My ska behöva välja efter att ha försökt medans han inte verkar ha försökt mer än att ”stå ut” och gnälla så känns det här så väldigt och genuint mansbebis och elakt.

  Men det finns ju människor som tvingar sina nya kärlekar att välja mellan dom och barn från ett tidigare förhållande och det finns de som väljer bort barnen då.

  Inget ont om My här, verkligen inte, men jag kan inte förstå hur hon kan gå med på det här. De får bli särbos? Han får vänja sig? Han får fan vända ut och in på sig själv, inte My.

  Usch 💔

   Tillägg ”han menar att han blir arg och irriterad pga detta”. Det låter som att Jonas har varit det ett tag och när de suttit ner och pratat så har allt riktats mot katterna.
   Det här känner jag igen.

   Jag vet, ja jag vågar säga vet, att när katterna försvunnit så kommer ilsken och irritationen tillbaka och då hittar han nästa grej som orsakar detta och som, såklart, My måste offra.

   Just wait and see.

   Den här mannen har fått det att knyta sig i min mage sen dag ett.

    Jepp ultimatum som dessa är ett riktigt DÅLIGT tecken… 🙁

    Snyftade inte hon i något inlägg om att alla hennes vänner varit falska och försökt splittra på henne och killen? Sen verkade hon mena att det berodde på avundsjuka/rasism eller whatever. Mer troligt är väl att de känt av vilken rutten kille detta är?
    Hela hennes historia låter helt SJUK. Varningstecken. Och hon bara sitter där och tar det. Faktum är att han med ett sådant ultimatum redan själv gjort ett val: katterna(s hår) över My. Så varför skulle inte hon göra samma och välja katterna över honom?

    Dumpa.

     Eller hur han verkar riktigt kontrollerande och klart vännerna ser och känner av hur My förändras runt honom. Förlorade själv en nära vän sen 10+ år pga en jävla snubbe som jag fick dåliga vibbar av, förklarade för vännen att jag kände mig otrygg med den här snubben och att han verkade kontrollerande. Hon bröt med mig då och idag så sitter hon i väntan på utredning pga av snubben blev våldsam med henne och hennes unge på 8 år. Och jag känner bara att : I told you so.
     Helt förblindad av kärlek.
     Och som någon ovan skrev: när katterna är väck så kommer ilskan och irritationen riktas åt annat håll. Är det barnet härnäst som måste hitta ny familj?

      Precis. Såna vibbar får jag här med. Hur han beter sig och även hur hon beter sig kring honom. Försvarar honom liksom. Skriker destruktivt förhållande och precis som ni tar upp; hans ilska kommer riktat mot annat sen. Fyfan.

   Men Sanna. Förmodligen så är My egentligen med på det och okej med det, även fast hon kan vara ledsen över att lämna bort katterna till hans föräldrar. Hon har lämnat bort sina kissar förrut och även sin hund under lång tid, så detta var hon säkert med på och okej med, kanske ville hon det lika mycket som Jonas. Att skriva snyft är dessutom effektivt.

  Han är väl inte allergisk så jag förstår ingenting, är han sjukligt pedant kanske?

  Hade någon dude bett mig att göra mig av med min hund hade jag sagt tack och hej till honom på en gång.
  Nä fyfan vad elakt av honom och hon gick med på det…

  Jag förstår dilemmat. Är uppvuxen i hem med många hundar och några katter. Jag älskar djur men det kommer aldrig bo några innanför min tröskel, jag älskar renheten utan spår av djur mer. Men svårt när man träffar någon med djur och det gått så långt att de redan flyttat ihop.

   Ja, men är man lagd åt det hållet att man inte står ut med tanken på att bo med pälsdjur (varningsklockor bara där, just sayin’ just sayin’) så tar man väl inte beslutet atr leva ihop med en djurägare i första hand? Om jag träffar en person med barn, inte fan inleder jag en relation till hen och hens barn för att 2 år senare konstatera att jag nog inte står ut med styvmorsrollen och kräver att ungarna flyttar hem till sin andra biologiska förälder. Och ja ja det är ”skillnad” med barn, bla bla bla MEN principen är den samma och den är både grym, obehaglig och orättvis!!! My borde spola den här ”mannen” med en enda jäkla gång! Vafan är lite katthår om kvinnan man älskar älskar sina katter?! IDIOT!!

    Det är ju ganska många som inleder relationer med personer som redan har barn och sedan konstaterar att det inte fungerar. Det är klart att det inte går att kräva att barnen flyttar så då får de göra slut istället. Hade my känt likadant för sina katter hade de väl fått göra slut och här verkade relationen vara viktigare än katterna.

   Samma som du. Uppvuxen med massa djur hemma och nu som vuxen kommer jag aldrig att skaffa djur. För min del så skulle jag då heller aldrig inleda ett förhållande med tex någon som hade hund, sjukt orättvist emot killen om jag skulle förbjuda honom att ha med hunden hem till mig eller ha hund om vi bor ihop. Ska lägga upp en kontaktannons och leta efter en man som är pälsallergiker 😀

    Vi kan börja byta män, jag vill så gärna ha hund i framtiden men lyckas bara dejta allergiker 😂😂

  Det var bland de sorgligaste. Jag hade hund när jag och min sambo träffades för över 20 år sen och alternativet att välja hade varit superenkelt! Hunden/katten är en familjemedlem! Män finns de fler men en kär fyrfota ger man bara inte upp och dumpar för att det inte ”passar”. Usch. Fy. Ont i kroppen av att läsa sånt här!
  Och ja, jag har samma karl och fortfarande hundägare❤️❤️❤️
  Lider med My.

   Håller med dig.
   Jag valde att inte skaffa djur pga tid och annat, min katt valde mig och tillslut gav ägarinnan bort henne till mig för att hon helt enkelt flyttat ”hemifrån”.
   Jag inser hur mycket kärlek den här lilla tasslingen ger mig och kräver tillbaka. Hon har verkligen räddat mig under en riktigt riktigt tuff och mörk period.
   Aldrig att en annan människa skulle få diktera vad som ska hända med henne.

   Blir alldeles gråtig vid tanken på att lämna bort henne.

    Tassling 😍😍😍😍😍😍😍

  Skulle aldrig släppa in djur i mitt hem. Men så utgår jag inte från att någon skulle välja bort sitt djur framför mig heller. Träffar jag någon med djur så är vi antingen särbos eller så blir det inget. Skulle aldrig be någon göra sig av med djuret på grund av mig.

  Skulle självklart välja katterna. My är inte den ansvarsfulla typen och verkar barnslig. Vem var det som hängde på låset och ville flytta in så snabbt. Jo hon som saknade bostad. Hon visste hela tiden vad han tycker, men snärjde honom bit för bit. Han behandlas ju som en dörrmatta. Ser ni något som påminner om att en man bor där? Det är en tjejs inredning och han hånas för nässpraysflaskor, snuspapper och sin teknik. Grabben har några legobitar och hon proppfulla garderober. Jonas gillar inte rosa, men köper sån inredning ändå. När han inte vill ska allt göras för hennes skull. Gå på galor, åka till hennes vänner direkt efter spelning och rent allmänt inte ha någon integritet.

  Är man allergisk så är det en sak eller om katterna är problematiska av någon anledning, men alla som har husdjur vet ju att de ÄR familjemedlemmar.

  Att ställa ett sådant ultimatum pga katthår är oerhört egoistiskt med tanke på hur ledsna My och hennes son är, men framförallt mot katterna!

  Man gör sig inte av med husdjur av ett sådant stjäl!

  Om jag var My skulle jag kastat ut honom istället, de kunde ju testa att vara särbos istället.

   Kasta ut? 🤔 Det är ju hans lgh. My flyttade in hos honom.

    Aha jag är inte så insatt i hennes liv mer än att jag följer henne på Instagram.

    Dä skulle jag ta mitt pick och pack, son och missarna och dra till ett eget boende och ställt ultimatum på honom.

    – Antingen accepterar du katterna att katterna är en del av mitt liv eller så kan du dra!

     Men fatta – hon vill inte vara uppbunden med att ta hand om katter och vara bunden till det ansvaret och inte kunna resa och vara iväg var hon vill. Det är ju inte heller hans ansvar och uppgift att vara kattvakt åt henne.

    Det skiter vi i ut med honom ändå 😂

  Katthår e väl fasen det lilla problemet. Sambon upptäckte nyss att vår hade kvar bajs i pälsen… å gått runt med hela dan..? Där kan man snacka lite småäckligt iaf

  Jag tycker det säger rätt mycket om Mys sambo som person
  Tänk om My hade sagt jag väljer katterna före dig
  Uppenbarligen en ” risk” han var/är beredd att ta….
  Hur kär är man då?

   Men hon skulle ju aldrig välja katterna före han, då hade hon ju inte haft någonstans att bo. De har lämnat katterna hos hans föräldrar och kommer således träffa dem igen. Hon har lämnat bort katterna även tidigare och även sin hund.

  Jag hade dumpat honom. Göra sig av med katten finns inte som alternativ. Tycker det är rätt vidrigt. Skaffar man katt eller hund så vet man att det är en varelse man ska ta hand om i cirka 15 år. Då gör man det, punkt slut! Enda undantaget är om man får barn med kraftig allergi/astma, då kan jag förstå att man letar land och rike runt för ny bra hem… Men ”stör sig på katthår”? Va? Vilket arsle.

   Skulle räcka att något av mina barn var det minsta allergisk för att jag skulle välja bort djuret.

    Men ingen är ju allergisk

    Jaha.

  Skäl*

  Men snälla, hon har barn och kan inte ens stå på sig inför en jävla snubbe? Alltså barnet och katterna fanns där innan snubben men hon är så jävla osäker att snubben nu kommer före original-familjekonstelationen? Alltså jag saknar ord för hur jävla miserabelt det här är. När dom gör slut (vilket de lär göra om respekten är såhär låg) så kommer hon aldrig kunna förlåta sig själv som övergav två oskyldiga ovetande familjemedlemmar pga av en ful och hjärtlös snubbe som inte ens är allergisk bara besvärad. Fyfan!
  Aldrig i mitt liv att jag skulle resonera som henne eller ens vika en tum inför samma krav. Snarare börjat utdela pungsparkar på mansbebis som inte klarar av lite hår när han är den hårigaste jävlen jag sett själv!

  Förlåt men snaaark vilket tråkigt inlägg…om katter. Fast det är ju inte Jonas sak att ta hand om hennes katter, för det får han nog göra en del då hon reser och är iväg, och han får nog anpassa sig en hel del efter henne.. Sen var det nog ändå ett gemensamt beslut… Hon har väl lämnat bort katterna förr i perioder och även sin hund.

  Jag har lite svårt att tycka synd om henne, tror inte hon är förkrossad direkt.. men vad skriver man inte för uppmärksamhet, snyft funkar ju bra 😉 .. Dessutom så har de ju inte gjort sig helt av med katterna, de är hos hans föräldrar ju.

   Hej och hå empatin här var ej på hög nivå

  Rakar katterna?!

   Ja alltså ingen mer verkar reagera på det? Jag känner mig rätt insyltad i kattvärlden men har aldrig hört på maken.

    Jodå…. jag har hört förut om folk som ”rakar” sina ragdolls eller andra långhåriga katter…

   Det har hon gjort varje år mot våren för att de blir för varma

  De kan ju välja att vara särbos. Det vore trist att göra sig av med sina katter och sedan kanske relationen tar slut ändå. Vad bittert det hade varit.
  Låter konstigt att katthåren skulle vara ett så stort problem? Vi har en misse som får en helt galen vinterpäls, han borstas och kammas varje dag för annars får han tovor som gör ont, men trots all päls fäller han inte särskilt mycket, bara under en begränsad period på våren.

  vilka snälla föräldrar han verkar ha!

  Vad idiotiskt. Jag skulle aldrig göra mig av med ett husdjur jag hade först. Jag skulle ha en tagg i hjärtat i resten av förhållandet. Och om det tar slut så, Grattis, varken katt eller idiot.

  Tycker det är helt sjukt att kattlådorna placeras på balkongen, snacka om att katterna kommer i sista hand. Vid närmare eftertanke så är det nog bäst att kattern får nytt hem, de respekteras ju inte där de bor nu ändå. Hon förtjänar inte att ha katter fan!

   Mår katter dåligt av att bajsa utomhus?

    Nej såklart inte!

    Det är ju en jäkla stress för dom att inte ha tillgång till toalett i närheten inomhus ifall de behöver gå akut. Är de ens utekatter eller måste de gå ut endast för toabesök? Vem släpper ut en ragdoll vind för våg? Att dessutom raka katterna och anpassa katternas leverne efter en jävla hårig apa till snubbe är ju att gå för långt. Alltså inte bara för katternas skull utan för sin egen. Slå knut på sig själv för att behaga en grinig gubbe och sen gå så långt att en överger en del av familjen för att slippa en mansbebis utbrott på katthår. Ok om katterna inte var rumsrena, där kan man snacka om frustration, men lite hår? Han är ju hårig själv men det är väl skillnad på strån och strån. Astöntigt, vad är han 12 år eller? Och vem ställer till bråk pga katthår även efter att katten rakats och toaletten gömts undan? Jag antar att han jobbat länge på att helt eliminera katternas existen i hemmet och hon låter sig manipuleras.

     Kattlådan stod på balkongen med öppen dörr ditt, herregud läs ordentligt!!

   Exakt! De har varit bra till att värma sängen med, men får ingenting tillbaka. När de renoverade hela lägenheten fick de bo i all skit. Maskiner, färghinkar, höga staplar av möbler och kartonger. My vilade ut hos en väninna pga oljudet, katterna lämnades hemma. Jag älskar djur och skulle aldrig hamna i liknande situation. Blåsta bimbo.

    Va?! Lämnade de sina katter mitt i en renovering medan den flyttade ut? Är typ chockad och har varken katter eller vet vem denna my är men herregud.

     Nej, det gjorde vi naturligtivs inte…. ”han sa, att hon sa, att hon gjorde” 🤦🏼‍♀️ SUCK!

     katterna var hos oss på Öland när renoveringen var som värst… sedan var vi alla hemma, när det var beboligt igen….

     /Den blåsta bimbon” /My Martens

      Ditt minne lika uselt som vanligt. Du stack till Sigtuna pga röra och oljud. Katterna hemma.

    Nej, det gjorde vi naturligtivs inte…. ”han sa, att hon sa, att hon gjorde” 🤦🏼‍♀️ SUCK!

    katterna var hos oss på Öland när renoveringen var som värst… sedan var vi alla hemma, när det var beboligt igen….

    /Den blåsta bimbon” /My Martens

     Han har fått kalla fötter för bröllopet, och skyller på katthår. Detta är första steget för att slippa, vad blir nästa?

      Det finns ju inget bröllop planerat. Alltså inte så att de har bestämt när de ska gifta sig, men visst de kanske har planer på det någon gång i framtiden. Lät ju på henne som att de skulle gifta sig som förra sommaren, hon började skriva och hinta om det ganska fort efter att de börjat träffas har jag för mig, bröllop skapar ju nyfikenhet. Hon ser ju till att skapa nyfikenhet och få sympatier för snyft. Ge henne ingen uppmärksamhet och inga klick.

     Har du taskigt med kommentarer på din blogg när du är här inne och försvarar dig

      Hon kan inte leva utan bloggbevakning 🙂

       Denna blogg hjälper ju henne att få större blogg, att få fler läsare.

       Och idag kommer hon såklart dragandes med att hon är utmattad, snyft efter kritik och efter att hon gjort bort sig igår, i vanlig ordning, det var väntat. My är så äckligt förutsägbar.

   Har katter och dom älskar att bajsa ute! 😄

    Ja, de brukar ju föredra det. Vår katt kissar bara i sin låda ibland på natten, annars uträttar han alla sina behov utomhus. Och luktar ingenting, han luktar bara rent. Kanske för att han är ute 8-12 t/dag? Han luktar liksom alltid som vädrade lakan.

   Undrar vad du tycker om detta då:
   Vi har 2 katter som vi SLÄPPER UT(även vintertid) så de får göra sina behov där!!
   (Vi har en kattlåda också men den blir mest använd just vintertid av den äldre damen)

    Ragdolls är ju kända för att INTE vara lämpade för att gå ute eftersom de har en lång reaktionstid, längre än andra katter och därför lever farligare som utekatter.
    Läs på lite om kattraser vettja innan du idiotförklarar någon som har en uppfödning av denna ras.

     Skulle nog kunna sträcka mig längre och säga att Ragdolls är lite korkade. Ljuvlig, gosig och sällskaplig men klipsk näe det är han verkligen inte😻

     Håller helt med…, Mina kissar VILL inte gå ut…. men spenderar gärna dagarna på balkongen, som dom kan våning och ut ifrån…,..

  Fan vad arg jag blir av att läsa! Var tvungen att separera från 4 underbara katter nyligen (de bor kvar dock men med min mamma då det är hennes katter)och det gör ont i en att inte få träffa katterna dagligen. Vilken egoist han verkar vara! Skulle aldrig gå med på det!

   Snälla.. han är inte mer egoist än henne!

    Möjligtvis är han blåst och naiv.

  Jag håller med dig!
  Hade min pojkvän tvingat mig välja så hade han gjort valet åt mig….

  Jag tycker att det är så konstigt att man kan ställa ett sånt ultimatum på redan befintliga familjemedlemmar!

  Jag hade en vän förut där hennes pojkvän också ställde ett ultimatum med henens katt (han var inte allergisk eller så) så då gav hon bort katten….. måste jag säga att hon enligt mig gjorde ett idiotiskt val…

  Innerst inne så är det henne han tröttnat på. Hon vet det och vill vara förberedd och få honom svartmålad innan hon dumpas. Så blir det stackars My en gång till. Hur mycket tid har hon lagt på dessa stackars katter? Hon vill ju inte vara hemma. Vem fan sätter sig på en uteservering efter jobbet när katterna varit själva hela dagen. Hoppas hon aldrig mer skaffar djur lipsillen.

   Tror du är inne på rätt spår, känner samma sak.

    Sedan har jag haft en känsla att katterna verkar så deppiga. Dom känner på sig om någon stör sig på dom. Så då var min känsla rätt.

   Precis. Inte många timmar per dygn de får hennes sällskap.

   Mina kissar är ju nästan aldrig ensamma…. om du vill sitta och gnälla bör du läsapparat, fråga eller kanske sätta dig in i situationen.

   Jag jobbar ju hemifrån mer än dom flesta andra…. min sambo likaså. Så ensamheten, det har då aldrig varit ett problem. Dessutom är dom två, inkl balkong för möjlighet att vara ute….. frågan handlar om att vi har två katter, bor trångt, och min sambo inte orkar med alla katthår. Det finns ingen ”snaskig” historia bakom, eller annat att skulle på…

   Detta är en tribut situation, en situation vi försökt undvika länge. Jag med mina lösningar, annan sand, lejonklippnigar, robotdammsugare, städfirma, osv…

   Han har också försökt. Men pallar inte längre…. jag i min tur, vet inte hur jag ska göra…. slut på idéer för att underlätta….. Men som sagt… ensamheten drabbat ingen hemma hos oss

    Jobbar hemifrån när du är på Öland ja. När var katterna där senast? Du är ingen bra djurägare helt enkelt. Du prioriterar nöjen före djur. Tex när Jonas är borta och du måste ut för du trivs inte hemma. Du sätter alltid dig själv främst.

     Ska man inte kunna resa iväg när man har djur? Hört talas om kattvakt?

   Idag kom hon med snyft i vanlig ordning efter att hon gjort bort sig och fått någon form av kritik. Nu drar hon utmattningsdepressionskortet så att hon ska få sympatier och uppmärksamhet. Det har hon inte dragit på ett tag, glömt bort det ett tag men nu kom det, passande. Med gammal bild. Det var väntat, alltid samma visa. Så förutsägbar människa.

  Hur kan man ställa ett sånt extremt taskigt ultimatum för att man tycker att det är jobbigt med katthår? Herregud. Jag har två katter varav en långhårig. Min man tycker att det skulle vara skönt att vara husdjursfri men han skulle ALDRIG få för sig att be mig att lämna bort dem, än mindre kräva det genom något sjukt ultimatum. För övrigt, så jäkla jobbigt är det inte med katthår om man städar i normal omfattning. Jag tycker att hon borde vara försiktig. Ett orimligt krav kommer sällan ensamt…

  Jag kan förstå om man inte gillar katter eller har pälsdjursallergi men att ställa ett sådant ultimatum till någon man älskar är fel. Hur kan man ens göra det? Herregud, Lilleman måste ju få trauma av detta. Bli av med familjemedlemar pga att mammas kille inte gillar katthår. Nej, fy jag lider med dem.

   Men lol, det är klart han inte blir traumatiserad av detta. Herre jesus…

  Det vore ju en sak om ens sambo plötsligt efter några år köper ett gäng katter. Men nu? My har väl haft katterna hela tiden, och så kommer han nu och ställer ultimatum. Hade han varit allergisk hade det ju varit en sak. Men pga att han inte gillar katthår…?
  Psycho-vibbar.

   Men snälla… lita inte på vad My skriver, det är nog hon lika mycket.. hon ska ju iväg på resor och har väl inte tid till katterna alla gånger och är iväg mycket, det är nog inte enbart Jonas beslut eller ultimatum.

    Jo så kan det ju vara. Läser inte hennes blogg, bara det som skrivs här.

   Kan man inte vara ”allergisk” på olika sätt?! Både fysiskt och mentalt (ja der heter väl ngt annat då, men poängen)
   Vi vet ju inget om deras hemmaförhållnden egentligen. Och annars är ju alla så snabba med att säga att My alltid överdriver och ljuger annars…

  Hade dumpat honom direkt. Har dock varit tveksam till hennes djurhållning tidigare och hon har väl själv varit inne på att lämna bort dem. Om du sköter pälsen på en ragdoll (och rakning är inte lösningen) och dammsuger varje dag är det i princip hårfritt. Min känsla är att han och hon tröttnat på att vara bundna sv katterna. Han verkar dessutom dra det tyngsta lasset.

  Jag tycker det känns lite läskigt att kräva sånt. Jag skulle aldrig be min sambo om att ge upp något som gör att sambon mår bra, ngt man älskar. Det känner jag om det är musik, träning eller vad som. Och än mer med levande varelser.
  För mig känns det som man kräver för mycket och vill begränsa sin partner. Galet ego!
  Hade jag haft såna enorma problem med tex katthår hade jag utan tvekan valt terapi före att be min sambo göra sig av med ev katter. Något annat finns inte för mig.
  Hade sambon bett mig göra mig av med min lilla hund hade det inte varit rätt partner för mig. Hunden hade fått stanna just iom att jag vill ha en partner som lyfter mig och gör vad den kan för att jag ska må bra. Precis som jag gör det tillbaks.

  Djur före människor, alla dagar i veckan.

  Men VA? hon hade katterna då de träffades, hon har ju skrivit förr att Jonas tycker om katterna och har dem då hon varit till Öland? Läskigt att behöva välja och det säger ”en del” att hon även väljer att outa att det är Jonas som begärt det, hade hon velat så hade hon kunnat skriva att det var ett gemensamt beslut eftersom de bor trångt. Skumt men jag förstår att hon skrev det, jag skulle inte lita på en man som börja ställa sådana krav efter flera år tillsammans. Han ber inte bara My, han tar ifrån sin styvson hans katter, en trygghet för en liten pojke som har många boenden.

  Som jag fattar det hade hon katterna innan honom, sist in först ut, hej då Jonas 🤷🏼‍♀️

  Där dalade hans stjärna för mig. En sån egoist han är. Tyvärr gjorde My ännu ett dåligt val. Hon skulle valt katterna.

  Hade valt katterna. Av den enkla anledningen att jag inte vill leva ett liv utan katter. Hade varit ett svårt val, men hade faktiskt tagit det.

  Alltså men tanke på alla åtgärder hon redan gjort som raka dom, kattlåda utomhus, bra sand osv så är de ett helt orimligt krav från hans sida. Sin sak om hon inte hade tagit hand om djuren, ej städat osv. Tycker han får ta sitt pick och pack och dra om han inte kan stå ut med katterna. Hon hade dom när de träffades samt verkar han inte vara allergisk.. För då är de ju en annan femma.

  Rakar hon katterna?????

   Ja, tyvärr. Ragdoll kräver knappt pälsvård.

  Hoppas dom blir omplacerade och inte avlivas för en mansgrisskull

   Ingen ska avlivas! Dom bor hos hans föräldrar tills jag vet hur vi gör! Sambo eller särbo…

   Dom har varit där innan. Oftast reser inte vi utomlands tillsamman, då set ingår i våra hon att resa. Så kattvakt behövs aldrig… Men nu när vi var i Thailand så var dom där… det gick jätte bra, och dom får
   Vara där e stund tills vi vet… men dra nu inte igång något rykte om avlinving! Dumheter och en ren och skär lögn!

    Att Jonas ens ställer detta ultimatum är ju i sig helt skevt! Hur kan du acceptera att någon behandlar dig OCH din son så illa?! Katterna är familjemedlemmar och jag vet att både du och Ludvig älskar dem. Jag skulle aldrig tolerera att någon krävde detta av mig. Jag fattar inte hur två katter kan vara viktigare för Jonas att slippa än att få ha kvar dig och L samt värna om er lycka 💔. Som sagt, att ens kräva av dig att välja är riktigt svinigt gjort. Noll empati för dig och ditt barn från Jonas håll.

  Han vill bestämma över My så enkelt är det. I och med detta med katterna så vet han.
  Hade inte My haft några katter så skulle han ändå ha ställt något sorts ultimatum för att se hur mycket han kan styra henne. En ren dominanshandling tro mig.

   Precis, skolboksexempel på en manipulerande och kontrollerande man. Genom att tvinga henne att välja mellom honom och katterna (pga lite hår?! ) demonstrerar han att han äger och styr henne helt och hållet och kan göra vad som helst med henne och mot henne. Bara att komma på tanken att ställa ett sånt ultimatum tyder på att något är allvarligt fel, en frisk person med normalt utvecklad empatisk förmåga skulle aldrig ens fundera på att göra så. Det har egentligen inte med katterna att göra, när de är borta kommer han hitta andra sätt att utöva sin makt och dominans över henne. Nyckelordet är makt. Det är psykisk misshandel och kommer bara bli värre och värre. My borde ta katterna och barnet och fly innan det är för sent.

  Tycker det låter lite som att de har andra problem i förhållandet och att Jonas låter sin frustration över dem gå ut över katterna. Inte så att han skulle vara elak mot dem men där har han nåt han konkret kan klaga på. Troligen finns det annat som också stör honom men som är svårare att kunna klaga på.
  Kan inte vara det lättaste att få förhållandet att fungera. Han reser mycket i jobbet, har helt annan dygnsrytm än henne, verkar trivas bra hemma för sig själv osv. Hon har barn som bor (har skola) på annan ort långt bort, pendlar mycket, ekonomiska problem, nån form av utbrändhet/, vill delta i allt hon får inbjudan till osv osv.
  De verkar helt enkelt ha väldigt mycket runt sig och vara väldigt olika som personer. Gissar på att nu då de inte är så nykära längre börjar vardagen hinna ikapp dem och små problem blir stora problem.
  Som flera andra skriver så lär nog inte allt bli bra bara för att katterna flyttar, de är knappast det enda problemet här…
  Och ja, oschysst att ställa sådana krav då han varit medveten om katterna från början och inte ens är allergisk.

  Blondinbella har stängt av kommentarerna på semesterbilden :O

   Riktigt illa och oprofessionellt gjort av henne!

   Istället för att ta åt sig av människors åsikter som skulle gynna hennes business visar hon alla hundratals personer som lämnade rimlig kritik fingret genom att ta bort deras kommentarer. Så Jäkla Respektlöst!

   Utan hennes följare hade hon inte haft något av det hon byggt upp idag.

    För mig är inte kommentarerna avstängda under bilden.

     När jag kollade var de borta men nu syns de igen..

    Men Meme hon har ju inte tagit bort kommentarer, hon låter ju folk få skriva sina åsikter.

     Dom är tillbaka nu. För typ 30 min sen var allt borta

  Jag förstår av hela mitt hjärta att han inte vill leva med katter omkring sig men tycker att det är rimligare att han hade föreslagit att han skulle flytta ut med tanke på att hon uppenbarligen hade katterna innan.

   Då är det väl hon som ska flytta eftersom han bodde där först. Herregud hon ville säkert det lika mycket som Jonas, hon som ska visa kläder som influencer kan inte ha en massa katthår på, och hon som vill vara iväg, på resor, sover hos vänner och ute i svängen.. Alltså så elakt att få det att låta som om Jonas är en hemsk person och så synd om henne, och folk kastar nu skit på Jonas här. Herregud. Men känns väl typiskt henne, hon har alltid baktankar och syften.

    Ja, bodde han där först kan jag absolut tycka att det är ett rimligt ultimatum. Då tycker jag att det är fullt rimligt att han också ska kunna ha en åsikt om huruvida de ska bo tillsammans med katter eller inte.

    Visa kläder som influenser gör? Hur ofta gör JAG det? Jag driver knappast en modeblogg 🤦🏼‍♀️ Och vet du vad…, jag har haft katt sedan jag föddes… det finns något som heter klädroller….. Gud, man blir ju mörkrädd här inne! 🤦🏼‍♀️

    Håller med dig helt och fullt

  Det här hade övergått i en helt annan fråga för mig. Vi har tre katter idag och jag hade aaaaaldrig gett upp dem OM inte någon faktiskt utvecklat en allergi som gjort att det istället handlar om hälsa.
  Han kan inte förstå kärleken till katterna alls, i så fall hade han aldrig tvingat henne att välja. Självklart får man krupp när man har minnen full av katthår eller när man ser sin svarta skjorta under ett viktigt möte vara helt hårigt trots rollers. Men han skulle ju ha ställt detta ultimatum första veckan de träffades!
  Jag köper inte hans argument alls, det är för sent. Han köpte hela paketet, take it or leave it.

  Vilken creepy kille! 😕

  Aldrig. Finns många kvinnor som gör allt för att behaga sin nya karl, bortprioriterar barn och i det här fallet husdjuren. Sen får man ju se hur länge förhållandet håller och så är det dags för en ny karl. Och behaga den nya. Hoppas katterna blev placerade nånstans där det är ok att håra och vara katt.

  Jag tycker det är rimligt att inte vilja ha katter i sitt hem. Räcker det inte med att hon har ett barn som han verkar gilla!
  Vissa känner att djur är just bara djur.

   Ja för honom kanske djur bara är djur men för henne är ju katterna uppenbarligen inte ”bara djur”, därför jävligt hjärtlöst att begära att hon ska göra sig av med dom.

    Men snälla. Det är djur för henne också även om hon säkert tyckte om dem, men hon älskar dem inte mer än att hon kan göra sig av med dem. Hon känner säkert inte att hon vill vara hemma och ta hand om katterna och lägga en massa tid på dem, tro mig det finns viktigare saker för my än hennes katter och hon är nog inte beredd att uppoffra sitt liv pga katterna. Det är nog ett gemensamt beslut och inte endast Jonas vilja… Så farligt är det inte, hon är nog inte helt förkrossad direkt.

   Ja, det är just det….. vi är ju olika. Han tycker om katterna. Han gosar, matar, leker, och pysslar om… men retar ihjäl sig på katthåren…. Så svårt!

    Det är inte svårt utan han är knepig!

    Inte svårt. I somras flyttade min kompis in hos sin snubbe med sin hund och hans barn.
    Först började snubben med att barnen nog är lite allergiska så hunden kanske ska bo hos hennes mamma. Sen när det visade sig att de inte var allergiska så tog nog hunden för mycket plats och fällde för mycket hår…
    Veckan efter ”behövde han prata” och slängde ut henne och hund. Inbilla mig att han inte ångrade sig redan efter första veckan som sambo. Att han förvisso nog vill bo ihop men det får ju inte ändra på något i hans liv.
    Om gnällisen inte står ut med katter kan jag ju undra vad nästa grej han inte står ut med är? Pojken.

  Vilken otrolig oskön person. Jag gillar verkligen inte katter och har sagt tydligt till min pojkvän att vi aldrig kommer skaffa katt även om han nog skulle vilja. Jag är visserligen lite allergisk också så det är ju en klart annorlunda faktor än för My och Jonas. Hade min pojkvän haft katt när vi träffades hade jag dock självklart stått ut med det!! Herregud

  De som säger att katter och kattlådor inte luktar någonting alls lever i förnekelse. Som en rökare som borstar tänderna och tror att de därefter inte luktar minsta rök 😆

   Jaså jag har en kompis som har många katter. Luktar ingenting. Man får sköta om kattlådan och ta sitt ansvar.

    Håller med, det är väldigt olika. Jag är lite av en pedant (tyvärr, försöker skärpa mig för det är löjligt) och städar min katta kattlåda 2 ggr/dag samt dammsuger runt den. Byter all sand en gång i månaden. Luktar inte alls hos mig, även min mamma som hatar all djurlukt säger det. Men har två olika vänner som väljer att enbart städa lådan var tredje dag och bara städar hemmet sådär en gång i månaden. Så otroligt äckligt!! Har varit kattvakt hos dem och nästan kräkts av kattlådelukt och annan skit som smutsig disk… En av vännerna har dessutom kattlådan i köket (!). Känns sådär att äta middag när katten precis skitit 2 meter bort. :/ Tyvärr är vissa männislor så ohygienska.

  Min pappa ställde ett liknande ultimatum, han fick flytta

   😂

  FY FAN VILKEN IDIOT!! Om man nu blir ihop med nån som redan har katter kan man ju inte komma i efterhand och kräva att hon ska göra sig av med dom!! Han måste vara en riktig självisk jävel, fy satan! Usch vad upprörd jag blir! Hade detta hänt mig hade jag bara sagt vid första antydan av gubben: Haha glöm det, är du helt dum i huvudet! Bara dödat diskussionen direkt, ens hålla på och göra sig till för att nån inte ska störa sig på katthår!! Själv gillar jag inte ens katter men tycker ändå detta var förfärligt!

  Vem har sagt att det My skriver är sant?

  Visst har hon försökt kränga iväg missarna tidigare via instagräm till läsare?

  Är det inte lite typiskt My beteende, snyft snyft och skylla på någon annan.
  Jonas kanske helt enkelt är trött på att sköta hennes djur, har alltid fått en känsla av att de mest är någon form av ”prydnad” eller leksak för henne.

   Prydnad?! Och du mår bra? 🤦🏼‍♀️

    Jo, tackar som frågar, jag mår bra!

    Det faktum att du väljer att bemöta min kommentar och inte alla de som slänger Jonas framför bussen, visar att jag hade fel och de andra rätt. Jag sällar mig till dem och beklagar att du gjort det val du gjort.

     Precis vafan hoppar hon på dej för. Fult.

      Anonym, vet inte om du är ironisk eller ej, men jag tyckte inte det var konstigt hon kommenterade mitt inlägg alls, det var ju rätt personligt om henne det jag skrev.

      Jag tyckte mest det var lite sorgligt eftersom det i min värld säger rätt mycket om hennes relation, när hon väljer att inte gå in och försvara Jonas istället, då det finns många hårda kommentarer mot honom.

      Men såklart, hon har ingen skyldighet att kommentera någonting alls, det var endast en reflektion från min sida.

      Katt sol hjärta hjärta osv

     Gött mos, du har rätt.

  Nix! Mitt ex kunde ej andas av katterna. Hade svår allergi och astma. Det tyckte jag var en rimlig anledning. Men detta känns bara egoistiskt. Hon gråter. Barnet gråter. Men han ba nääää katthår på kläderna buhu.

  Dumpa din kille My!

   Handlar det verkligen bara om håren är ju frågan…

   Känner faktiskt att Jonas är fruktansvärt ego. Om katterna är viktiga för My och Ludvig så borde Jonas sluta vara en sån mansbebis. Att bo med någon är både ris och ros. Han visste dealen när dem flyttade ihop. Vad hade hänt om hon valt katterna? Skulle han vara beredd på att ge upp förhållandet pga katthår? Då är han ju inte seriös. Är inte My och Ludvigs lycka värd mer än så, och Jonas får faktiskt stå ut. Hur jobbigt det än är. My står säkert ut med massa saker ang Jonas som hon blir irriterad över. Så är det för alla. Stå på dig My och ta ett allvarligt snack med Jonas.

  Hans blick ser verkligen obehaglig ut. Nu fick man det svart på vitt att han verkligen är det också.

  Alltså va???!! DUMPA HONOM!!! Vem i helvete ställer ett sånt ultimatum?

  Lite roligt ändå, sett folk skriva alla möjliga hemskheter om barn här och då är det okej och man ”måste få prata om det som är tabu”. Men säger man nåt om katter däremot…. 😛
  Håller dock med att det är ett konstigt argument för att tvinga resten av familjen ifrån sina katter..

  Men what. Hade förstått om han hade varit allergisk, men nu förstår jag inte alls. Blir han lika arg om My:s son släpar in sand och grus i deras hem?

   Exakt! Irriterand får man bli men har man valt att vara ihop med My så kommer en son och två katter på köpet. Man kan inte börja ställa ultimatum i efterhand. Ska både Ludvig och My anpassa sig för han blir irriterad!!? Hallå…gissar att de redan anpassar sig rätt mycket för att han inte ska bli det.

  Vilka obehagliga män det finns, herregud. Påminner mig om min fd bästa vän som träffade en helt störd man, men han lyckades alltid vända allt till att allting var alla andras fel. Vet inte varför det här beteendet påminner mig om honom, aggressiv pga hår osv.. vänner emot honom men han är såååå ”perfekt”. Pfft, gillar ingen av ens nära ens pojk/flickvän är det något fel.

  Efter två år med katterna borde han om han varit en normalt empatisk människa ha fäst sig så mycket vid katterna att han inte skulle vilja göra sig av med dem ens för pengar, även om han kanske ville det inledningsvis. Man fäster sig vid djur och andra levande varelser om man spenderar tid med dem. Gör man inte det är man inte känslomässig enligt mig och inget att ha.

  Nä fy faaaaan vad jag blir arg 😡

  Jag skulle aldrig vilja ha katter, men jag skulle inte acceptera en man som ställer den typen av ultimatum heller. Fy!

  Men jösses vilken hemsk människa han är utifrån detta. Jävla idiot.

  Har det inte också med att göra att de bor ganska trångt? Jag inbillar mig att de bor i en liten tvåa, och då blir det ju superkonstigt för Jonas med en galen flickvän, med en underbar liten pojke och så två håriga katter. Bara Mys dramafasoner måste ju ta upp ett par rum.

  Tycker Jonas borde dumpa My också, det gör han nog efter det här.

  Allergi är en sak och måste respekteras. Detta är något annat… Fy fan vad hon valde fel… 🤬

  Jag hade en pojkvän som försökte ställa ett sådant ultimatum. Hade alltså. 😻

  Vilken typ av partner är det som ställer ett sådant ultimatum??
  Tycker att My ska tänka både en och två gånger om hon ska leva ihop med honom.
  Iskallt tvång att hon måste välja bort sina kompisar Stina och Sture som har varit med på en så lång tid av hennes resa från konkurs till upp över ytan. Jävligt taskigt av honom rent ut sagt.

  Om hon nu tycker det är så jobbigt så kan hon ju bara flytta ut från hans lägenhet? Det är ju inget fel att vara särbos.
  Tycker inte om att han ställt ett ultimatum, men är glad att min sambo inte har en blogg och hängde ut mig – hade inte direkt gjort under för relationen. Och med tanke på hur hon reser och far runt så undrar jag vem som är mest hemma med katterna.

  Alltså… det kan vara sjukt påfrestande att leva med någon/något man inte vill faktiskt… det går inte riktigt att föreställa sig hur det ska bli heller även om man visste att någon hade barn eller husdjur från början… min kille hade barn sen tidigare och jag med och nu har vi gemensamma barn med och jag avskyr faktiskt mitt bonusbarn. Jag har försökt tänka annorlunda men det är för jobbigt. Bonusen har sannolikt en diagnos, problem på olika vis och behöver massor av uppmärksamhet som inte riktigt finns tid för längre med flera barn. Från början var bonusen ett helt vanligt barn men förvandlades när vi flyttade ihop och fick egna barn som konurerade med bonus. Gick inte att förutse och jag önskar det typ gick att ställa ett ultimatum om vi eller bonus.. Men det går ju inte att göra så!! Vuxna människor får rida ut det… Men jag förstår verkligen känslorna ändå..

   Du skrev nyss att du ”avskyr” ditt bonusbarn. Vidrig människa du är! Sök hjälp, på riktigt alltså. Stackars de barnet. Hade min partner sagt att han avskyr min son hade jag aldrig sett på honom på samma sätt igen. Och om du tror att barnet inte känner av att du hatar hen så inbillar du dig. Får fan ont i magen av att läsa din genomruttna kommentar.

    Skulle faktiskt gärna få hjälp, har du förslag på vart man vänder sig med bonusfamiljsfrågor? Är mammaledig så jag har inte råd att gå privat. Tips till dig är också bonusfamiljen podden, det är tyvärr varken ovanligt eller konstigt att känna att bonusen inte blev en bonus.

   Du kan väl inte jämföra katter och barn!

   Antagligen var inte bonus redo för ihopflytt och ni borde löst det där och då genom att lyssna mm…. stackars barn

    Ja, så kan det ha varit, det är lätt att vara efterklok.

   Om DU tycker situationen är jobbig försök då förstå hur den är för bonusbarnet!
   Tror du hen aktivt valde att gå från ’vanligt, harmoniskt barn’ till att bli någon som du avskyr?

   Du inser att du är med på att förstöra livet för en totalt oskyldig liten person som inte bett om att få en hatisk ’bonus'(minus)förälder i sitt liv? Sök hjälp, fortast möjligt – det här är vedervärdigt!

   Bonusbarnet vill antagligen också gärna ställa ultimatum till sin förälder om att få slippa leva med dig… eller, rättare sagt, jag hoppas innerligt att barnet slipper ställa detta ultimatum och att hens förälder får hen bort från den skadliga och giftiga miljön runt dig snarast.

    Det gör bonus varje dag, bonus vill inte leva med mig, och inte med sina nya syskon. Bonus vill bara leva med sin pappa, och det låter bonus oss få veta flera gånger om dagen. Varför är jag skadlig och giftig då? Vad gör jag som är skadligt? Kan jag rå för känslan av att jag inte tycker om bonus? Kan man ändra på den?

   Om du tycker det är jobbigt så tänk på ditt bonusbarn som tvingas leva med dig, utan att få varit med och välja över huvud taget. Du vet att du är på väg att totalförstöra ett barns uppväxt? Du förstår att du som vuxen är tvungen att söka hjälp, och ordna en dräglig tillvaro för det stackars barnet?
   Har tänkt på denna fruktansvärda kommentar hela dagen, så sorglig och fullständigt vidrig…

    På vilket sätt totalförstör jag bonus uppväxt? Jag är orolig att bonus ska förstöra mina barns uppväxt genom sitt beteende som går ut över alla andra i familjen och framförallt bonus småsyskon. Skulle mer än gärna få hjälp med att inte ha en bonus som slår sina syskon och skriker åt oss vuxna, får ständiga utbrott och tar sönder saker.

     Det är ett barn du pratar om! DU förstör hans uppväxt. Hur kan du ens skriva som du gör om ett barn?!

    Håller med!!! Har själv växt upp med en styvmamma som hatade mig. Barn märker sånt. Så jävla svarta ögon. Hon förstörde min barndom även min far som valde henne. Det har tagit många psykologtimmar. Många år av ångest o pissig självkänsla. Ett barn är ett barn. Du är vuxen!!!!!

  För längre sedan hade jag en pojkvän som ställde det ultimatumet: jag skulle välja mellan honom eller min katt. Till saken är att min kisse inte var helt rumsren utan kissade ibland lite här och var, vilket min pojkvän avskydde. Men jag valde, utan att tveka, min katt. Har aldrig ångrat mig en sekund.

  Hade aldrig gjort mig av med katterna! Nu har vi skaffat våra tillsammans så är nog ingen risk att min sambo vill göra sig av med dem men ändå. Jag är uppvuxen med katt men hade ingen när vi flyttade hemifrån. Klarade mig en månad sen var jag helt knäckt för att jag inte hade katt så vi skaffade en. Jag måste ha djur omkring mig för att må bra helt enkelt.

  Min man gillar varken hästarna eller hundarna men jag gör det och då får han leva med det. Skulle aldrig vika mig och sälja mina djur. Särbo funkar för mig om han inte trivs med att leva livet jag älskar så mycket.

  Hade jag ALDRIG gjort. Djur före människor.

  Ja inte är hon nån att lyssna på. En lögnare av rang denna brud.

  Blev det katt till middag?

  OT Blondinbella! Underbara Claras skriver om influencers i sitt senaste inlägg och dissar Bella. När en läsare kommenterar detta går Clara till ytterligare attack…

   ”Dissa Bella drar jag mig däremot inte för. Vet tillräckligt om henne och hur hon arbetar för att inte ha ett sandkorn av respekt för det hon gör.”

   UnderbaraClara

  Roligast är ju att se hur alla katt-tokiga i detta kommentarsfält försvara hur katter inte alls luktar illa osv. Aldrig varit hemma hos nån med kattlåda där man inte känt att det finns katt. Liksom kiss och bajs intorkat i ens badrum. Nja, katten kanske inte stinker men dens skit gör det det 😂

   Om du skiter på toaletten och glömmer spola tror du det kommer lukta gott då några timmar senare? Man kommer känna att det bor människa där 😉

   Ja men idag finns det lite bättre sand som man kanske får lägga en tia mer för i kilopris, som kapslar in odörer, och ger riktigt bra hårda klumpar av urinen.

   Då är det enkelt att få med allt kiss och bös när man DAGLIGEN gör rent lådan. Klart det luktar när katten just klämt en korv eftersom den då har en varmare temperatur, men exempelvis en bra dammfri bentonitsand håller hemmet doftfritt då den snabbt torkar ut korven och på så sätt kapslas odören in. Som kattuppfödare som ofta har 5+ katter så får jag ofta kommentarer på hur luktfritt jag har det trots antalet individer och jag understryker då att sanden är av största vikt och jag rekommenderar såklart det märket jag använder själv.

   Jag har alltså 5 kattlådor hemma, varav en är en hemmagjord låda från ikea (deras största förvaringsbox i transparent plast på hjul) för att underlätta för min gammelragdoll som har svårt att gå in och vända i en normalstor låda. Det är även viktigt att ha tillräckligt med sand i lådan, inte mindre än 10 cm och självklart att skrubba lådorna enellanåt.
   Jag har ett roterande schema där hag häller över sanden i de andra lådorna och sedan tvättar ur lådan med piss off, en enzymspray som bryter ned utinmolekylerna. Ja jag hör ju själv att det är överkurs för en vanlig Svensson som varken har tid eller lust att göra det där lilla extra men är katterna ens försörjning och man är utbildad djurvårdare så ingår både prestige och stolhet i hur man tar hand om sina djur.

    Inte för att vara sån, bentonitsand är jättebra för att göra stenhårda kissklumpar, men det är inte direkt bra för katten eller miljön för den delen. Det finns kattsand på majs, kan spolas ner i toan och är helt ofarligt för katten att få i sig. Kattlådan håller sig relativt luktfri men det blir inte lika hårda klumpar som på bentonitsand.

     I toan ska man inte spola ned annat än kiss bajs och papper så betvivlar att reningsverken håller med dig om att det är så himla rekommenderansvärt att spola ned kattströ övh. Sedan svarade jag på hur man får det doftfritt till de stackare som var så övertygade om att en inte kan ha katt utan att det stinker.

  Vilket svin! Dumpa direkt! Dessutom rakar man inte katter om de inte är skadade och behöver rakas för att kunna vårdas. Det gör man bara inte!!!

   Nä tycker oxå att det är grymt. Speciellt en ragge som har så fin silkeslen päls som kräver så lite vård. Annat om det varit en norskis eller perser de får ju lätt tovor och kan behöva rakas om det inte räcker med borstning. Fan skaffa en furminator istället!

    Oj! Jag rakar min ena då han var full av tovor när han kom till mig från ett katthem, hårade något så otroligt samt slet av sig päls som en besatt.
    Inga hudsjukdomar eller parasiter. Använt furminator och en massa annat utan resultat. Bör jag ha gjort något annat?
    Dock verkar han trivas, så fort han rakats blir han sprallig som fan.

  Om någon inte värderar mig mer än obehaget av lite katthår så är det ingen värd att leva med. Jonas tycker obehaget är större än risken att förlora My. Där kan inte finnas mer att hämta. Dock är det viktigt att visa våra barn att vi är värda så mycket mer än så och stå upp för det. Jag hoppas My vågar göra det. För hennes och sonens skull.

  Säger bara det att en bentonitsand av bra kvalisort eliminerar lukten av kattlåda helt! Vet inte hur era vänner prioriterar men de har nog en dålig/billig sand och för lite av den i lådan eller så byter de inte sand tillräckligt ofta eller rengör hela lådan och plockar ut nr 1&2 på daglig basis. Det finns kattägare och sen finns det ”husdjursägare” som kanske hellre skulle haft en vandrande pinne än en katt

  Håller med Cam för en gångs skull, man behåller inte en katthatare. Speciellt inte en som lurat sig in genom att lova något, vilket jag får intrycket av här. Hon hade katter, alla människor på jorden vet vad en katt är. Stanna eller gå liksom.
  Han valde att stanna och därmed är det fan han som får gå om han ändrar sig.

  Jag valde i alla fall min katt. Vi bodde då hos min dåvarande pojkvän och drog helt enkelt när han började pressa om att katten var besvärlig. Han tillät själv katten och vared på det hela. Och katten är inte besvärlig alls. Det är en äldre katt som är väldigt tyst och mest ligger och myser)

  My, var uppmärksam, han testar dina gränser, vad du är redo att ge upp, om du är svag etc. Välj katten. Den mannen kommer att ge dig problem, tro mig. Han är osäker i själen och söker bekräftelse.

   Var med

   My väljer nog både lägenhet i Täby, resor och kändisliv före katter, ingen tvekan om den saken. Hon ska troligtvis iväg en del, ingrepp och resor och behöver kattvakt och har ej tid för katterna. Det handlar nog inte om bara om katthår, och han störs nog isåfall inte mer av håren än vad hon gör. Hon tänkte sig nog inte riktigt för när hon skrev inlägget. oooppps.

  förstår honom och att katterna gör han arg och irriterad. Vi som inte har haft djur kan inte relatera till hur viktiga dem är för er som har och älskar era. Och det kanske känns sjukt elakt från ert perspektivt men har man inte haft djur själv är det FETT MYCKET man måste
  Lära sig stå ur med och det är fan inte lätt. Min sambo har nämligen en hund som släpper så j*vla mycket hår. Dessutom är han sjukt klumpig, 40 kg +, stor, krävande, har fått mig och ramla två gr pga han drar (dock bara med mig..)Första 2,3 åren av vår relation tyckte jag om den. Gick frivilligt ut med den till parker köpte ben och godis, sov ihop osv.. sen flyttade vi ihop och jag var tvungen och dammsuga dagligen(och flera gr dessutom) det var ALLTID GRUS och skit han tog med sig in överallt. Vi har en ljus soffa som alltid hade spår efter hans tassar. Ju mer tiden gick ju svårare var det och stå ut med det. Jag vet att hunden var här innan mig så jag ”vågar” inte säga ngt sånt här till min kille men avskyr hunden. Han är i vägen och han försvårar MITT liv. Jag kan ärligt talat säga att skulle vi någongång gå isär skulle jag aldrig träffa ngn med hund/katt igen nu när jag vet vad det innebär. Vi har ett barn som kräver vår tid och jag upplever att min sambo inte har TID för och ha en hund längre och det är elakt mot hunden men jag tänker inte underlätta det heller då jag inte vill handskas med den.

  Varför är det ok och säga att man hatar barn och inte vill ha barn men ingen förstår att man inte vill leva med djur?

  Det måste väl ändå gå att diskutera detta utan att kalla någon en galen flickvän eller hårig jävla apa. Så sjukt låg nivå på vissa kommentarer.

  Gör dig av med killen i stället, MM!

  Jag har haft killar som ställt sånt där töntigt ultimatum, han eller hästarna- hästarna är kvar, han är det inte. Min nuvarande sambo fick tidigt i förhållande lära sig att hästarna går först, de klarar dig inte utan min skötsel men det gör han 🐴😊

  Herregud – killen kan flytta och bli SÄRBO, katterna stannar. Så enkelt ska det kunna vara!

  Valet hade varit enkelt! Ut med killen

  Tror My i längden tycker det är skönt att slippa katterna faktiskt.
  Blir fundersam att hon hackar på Jonas i bloggen, det tar man väl privat, om det inte är ett spel för gallerierna.
  Det har inte nämnts igen, litar inte på My ett dugg…

  Really nice and interesting post. I was looking for this kind of information and enjoyed reading this one. Keep posting. Thanks for sharing.
  data science course in guduvanchery

  Skaffar man katt så får man vara beredd på att dammsuga hela bostaden i princip varje dag. Dessutom bör man inreda på ett sätt som gör det enkelt att städa och som begränsar spridningen av katthår. Om man inte gör det så kan jag förstå att man blir galen. Vi hade katt när jag bodde hemma. Vi dammsög varje dag.

  Sen träffade jag en tjej som hade två katter. Det var katthår överallt. Hon dammsög inte ens en gång i veckan. Att behöva rolla kläderna när man är stressad och på väg till något viktigt tycker inte jag är acceptabelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *