Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

503 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tror att jag ska göra slut med min kille i helgen. Men jag behöver stöd ?

    Long story short så har det varit superbra mellan oss förutom de två senaste månaderna. Han glömde bort min födelsedag, men skrev till ett gammalt ragg SAMMA DAG och sa att de borde ses någon dag (såg via iMessage på vår gemensamma dator, har ej sagt något om detta)

    Senare tog han upp med mig att det känts dåligt mellan oss och vi pratade om det och sedan dess har det känts ”som vanligt”. Men senast IDAG såg jag att han skrivit till en annan tjej som varit intresserad av honom och mitt hjärta gick sönder. Kan inte lita på honom, vill liksom vara den enda men fattar inte vad jag gör för fel. Han har dock tagit bort det nu, liksom den förra konversationen. Men jag såg vad jag såg.

    Har mina egna intressen & liv, försöker inte på något sätt förändra honom och kräver typ ingenting. Känns ändå som att jag är den som driver på vår relation och anstränger mig för att få saker att funka medan han tar saker i sin takt. Allt har varit så bra, jag fattar inte vad som hände men mår dåligt i vår relation som den är nu. Varför duger inte jag? Varför måste han ha kontakt med gamla ragg?

    GAH har bara lite panik, vet att jag måste göra slut, men trodde aldrig det skulle sluta såhär. Vad ska jag ens säga? Behöver lite pepp och kloka tankar.

      Hur hann du skriva allt detta på en minut??

        Det finns något som heter kopiera samt klistra in

          Varför gör man det ? är det så viktigt att vara först?

            Kanske vill diskutera frågan och därför förberett. Varför förlöjliga det?

              Exakt så <3

      ”Jag litar inte på dig längre och vill göra slut”. Finns inget perfekt sätt att säga det på. Men jag tycker absolut att du ska bryta dig loss.

      Bara berätta att tilliten inte finns och att du inte vill fortsätta förhållandet med honom. Om han försöker få dig att ändra dig så förklara bara tydligt att du har bestämt dig och vill att han ska respektera ditt beslut.

      Vill du ge en förklaring så säg precis som det är.

      Du gör ju absolut ingenting fel. Han gör fel. Du duger.
      Inget du gör eller inte har något att göra med hans beslut / behov att kontakta gamla ragg. Kom ihåg det.

        Tack för ditt svar! Det är precis den här typen av pepp jag behöver, min hjärna fattar att det är så medan mitt hjärta går sönder och bara vill minnas det som är bra… men det är ju liksom inte bra i längden.

          Massa lycka till. Jag hejjar på dig. Han verkar inte som en man kan lita på. Man skall alltid gå på sin magkänsla. Du vet vad som är rätt för dig❤️❤️❤️ Ibland är livet skit. Men du kommer stärkare ut på andra sidan

          Lycka till, allt gott önskar jag dig.
          Ditt framtida jag kommer tacka dig själv för att du lämnar nu. Jag lovar att det finns bättre situationer och relationer för dig. Tänk att du är din egen vårdnadshavare, din största uppgift är att ta hand om, skydda och värna dig!

            De kan vara jobbigt men du förtjänar något bättre än en snubbe som skriver till sitt ex på din födelsedag. Du överlever detta och kommer må mycket bättre efteråt, kanske inte direkt men du kommer göra de.
            Och faktiskt det bästa är att du en dag kommer finna en snubbe som har ögonen bara för dig och som kommer att komma ihåg din födelsedag och som verkligen vill leva med dig.

      Heja dig! Gör det innan hand beteende blir ”värre” och innan du blir mer ledsen.

        Precis. Låt han inte såra dej mer. Utan bryt upp. Lycka till och kram.

      Så bra att du är klok och stark nog att du förstår att du behöver göra slut. Alla har inte den självinsikten, den tycker jag att du skall vara stolt över! Lycka till ♡

        Tack A!

        Tycker det är så svårt att veta bara om jag gör rätt eller fel.. Vill liksom tro på riktig kärlek och att det kan funka om man anstränger sig, men vet liksom inte om det är rätt att anstränga sig i den här situationen. Gissar mer och mer på inte.

          Ansträngningen måste komma från båda håll, han anstränger sig inte.

          Kära du , var det riktig kärlek på hans sida han han inte haft tanken på inte bara en utan två andra brudar. Utan då hade han varit grinig och mått dåligt men inte sökt någon annans uppmärksamhet. Han hade heller inte glömt din födelsedag. Jag torr faktiskt att det enda du kan förvänta dig om du stannar är att bli dumpad för någon annan. Han ”rättfärdigar” att han pratar med andra genom att skylla på att det är dåligt mellan er. Det är inget annat än en egoist som inte fattar att det inte rättfärdigas på något sätt om man är överens om fullkomlig monogami. Är det dåligt mellan er pratar man om det med varandra, inte springer till andra. Dumpa skiten. Det gör du helt rätt i.

            Från hans sida* hade han inte * tror* sorry ? precis vaknat

            Håller med 20.36 helt.. finns inga ursäkter för att hålla på som han gör och visar bara vart han står känslomässigt gentemot dig

          Lita på din magkänsla! Det verkar ju som att den säger att det inte håller i längden. Tänk på vad du hade velat att din syster eller tjejkompisar hade gjort om dem var i samma situation!

          Tro på kärleken till dig själv, tro på respekten för dig. Ansträng dig för den som gjort sig förtjänt. Kärleken blir inte mer riktig eller äkta för att du måste kämpa för den.

          Tycker inte att man ska behöva ha den känslan att man medvetet anstränger sig. Är förhållandet bra mellan parter så faller allt på plats. Det gör det inte uppenbarligen inte för dig. Mitt råd är att avsluta förhållandet. Du kommer må så mycket bättre, och känna en lättnad. Hoppas det ordnar sig till det bästa för dig. Lycka till!

          Jag la fyra år och gifte mig också med en kille. Jag tyckte vi hade det bra ihop och det sa han att han också tyckte men jag kom också på honom med fingrarna i kakburken. Lång historia men han sökte hjälp och började gå i KBT terapi samtidigt som vi gick isär och där fick han förstå att detta var en del i hans personlighet som hon inte trodde att hon kunde hjälpa honom att få bort. När han hade varit ett tag i en relation så sökte han alltid ny ”spänning” så hennes rekommendation till honom var att leva i korta intensiva relationer och sedan gå vidare. Jag önskar än idag att jag gått chans att tacka terapeuten för att hon var så tydlig och bestämd för det gjorde att jag inte hade något annat val än att lämna (hon sa också att han inte skulle lova mig att inte ha kontakt med andra igen för det trodde hon inte att han skulle kunna hålla). Var rädd om ditt liv och din tid och ge honom inte mer av det!

      Känner igen mig i din text, minus att min kille skriver med andra. Han har varit så himla off senaste tiden. Svarar inte på sms, svarar inte när man ringer osv. För tillfället pluggar eller jobbar han inte, han är typ hemma hela dagarna medans jag jobbar heltid. Vi bor inte tillsammans. Känns som att han skulle ha all tid i världen att åtminstone svara på ett sms när jag frågar hur han mår…

        Prata prata prata!

          Nej. Lämna, lämna, lämna.

        Han kanske är deprimerad?

          Får får han ta ansvar för det.

            Du har aldrig varit deprimerad hör jag.

        Har du frågat hur han mår? Är man bara hemma och varken jobbar eller studerar så blir det inte automatiskt att man får massa energi och har all tid i världen till att vara social. Tvärtom kan det tära rätt mycket på psyket och man blir seg och orkar ingenting. Så innan du bara utgår från hur du själv känner, ta reda på hur han känner och upplever situationen.

          Och med fråga hur han mår menar jag inte att fråga i ett sms.

            Ja jag försöker det, men det är tyvärr inte så lätt när han inte svarar i telefon. Senaste gångerna vi har bestämt att vi ska ses har han ställt in med kort varsel eller inte dykt upp. Men ska ringa honom imorgon 🙂

              Förlåt, nån som gör så är inget att ha. Nån som älskar en gör allt för att träffar en.

                Även de man älskar kan bli deprimerade, må skit osv. Jag har själv varit väldigt deprimerad och var inte mig själv eller den flickvän jag vill vara då.

                  Nej men att inte svara på sms/samtal/ställa in när man ska ses är inte att vara deprimerad, det är något helt annat. Sen vet jag inte vad för relation de har men de flesta som varit i ett längre förhållande är väldigt ”nära”, hörs varje dag, och att det bara plötsligt slutar för någon mår dåligt är konstigt och jag köper det inte. ”Mår dåligt” används ofta som en ursäkt för att täcka nått annat. Ibland kanske personen är sårad pga nått men inte vill tala om det, kanske tvivlar på förhållandet och därför tar avstånd, i vissa fall mår denne dåligt legitimt.. men jag köper ändå inte att någon ignorerar en till den punkten för att den mår dåligt – och jag har haft en klinisk depression. De jag ignorerade var alla vänner, men aldrig min pojkvän eller familj.

                    Så bara för att du har haft ”klinisk depression” så ska alla reagera och uppföra sig som du??

                      Nej men det är dags att sluta skydda män när de egentligen inte bryr sig om en med att ”han mår dåligt” och ska daltas med.

                      Snacka om att övertolka. Känns som att vissa hellre lever i en bubbla och inbillar sig en massa saker för att rättfärdiga sina pojkvänner beteende istället för att bara förstå att han inte är ”that into you”. Jag håller med om att älskar man någon håller man inte på ignorerar både samtal och sms, det är bara skitsnack. Men visst, vissa blundar för att deras män skriver till andra också och förundras sedan över otrohet. Jaja… alla får göra som de vill.

        Håller med, alltså någon som inte ens kan svara på ens sms är inget att ha. Har också varit djupt deprimerad men höll inte på ignorera min pojkvän som gör allt för mig för det. Det är helt enkelt något annat som brister.

        Så var det i mitt förhållande, jag skulle alltid vara tillgänglig i telefon på hans villkor. Han fanns aldrig där när jag ville prata/skriva, då var han alltid upptagen.

        Hade en liknande situation… svaren blev färre och färre. Ver att han hade mycket på G och hade mått dåligt förut… tillslut bad han om ursäkt för hur han betett sig, men ville ändå inte säga helt vad som varit fel!
        Jag valde att be honom koncentrera sig på sig själv och om han ville berätta när han mår bättre igen så får han… så får man väl se vad som händer då!!
        Kände en otrolig lättnad efteråt, att slippa fundera om det var okej att skriva ngt eller om det gjorde saken värre etc….

      Gör slut bara. Han är inget att ha, tillit är allt.

      Du ska veta hur vanligt det är. Har flera tjejkompisar som varit med om samma, även jag. Kände noll för min kille till slut. När jag konfronterade honom om det så hade han ena ursäkten efter den andra ”det är inte på allvar… var på skoj/varför tar du allt så allvarligt/du har psykiska problem som inte kan lita på mig” blablabla

        Är det sant? Vad sjukt. Konstigt nog blir jag ändå inte förvånad. Varför gör de såhär?

        Känner samma sak, jag är ledsen men det känns ändå som att det förstör något inuti mig och att jag tillslut är nollställd. Den kärlek jag kände bränns liksom bort av den här sårade känslan. Är ganska säker på att reaktionen från min kille vore densamma..snarare defensiv än ångerfull, precis som den gången han tog upp att saker känts dåligt mellan oss på senaste tid. Jag grät och mådde skit, medan han mest frågade mig saker omkring det, som vad jag trodde att det berodde på och hur jag kände. Förstår att man bearbetar och reagerar på saker olika men ändå, det gjorde ont att han knappt visade några känslor kring det.

          Undrat detsamma… tror många inte växer ut sina tidigare relationer och alltid känner att där finns något kvar att hämta. De tar dig för givet. De tror att de kommer undan och kan mätta sitt uppmärksamhetsbehov samtidigt som de kan ha en trygg relation som är givande.

          Väldigt, väldigt vanligt för snubbar – de är ena jävla as.

          Ett tips följ manbebisar på instagram. Del kan hjälpa ❤️

      Fy han kan dra åt helvete. Skriver man med andra är det bara bye bye. Tycker du ska samla dig och sen lugnt säga att du inte vill vara tillsammans längre, typ iskallt, så han får lite ont, helst inte säga varför så han inte får blåsa upp sitt ego. Usch rövhål

      Känner bara att om this is the one, så SKA det inte vara så svårt? Är det rätt så är det lätt. Jag tycker inte man någonsin ska behöva tvivla på sin partner, då är det inte ment to be. Om man nu tror på ödet och att allting har en mening. Men försöker tänka ur ett logiskt perspektiv också, kärlek SKA inte göra ont och tillit är ALLT.

      Om du var din bästa vän, vad hade du sagt till denne i detta fall? <3

        Ja, hade det varit min syster eller bästis hade jag typ börjat gråta av känslan av orättvisa och för att hon blev behandlad så okänsligt. Att det ska vara så svårt att få sig själv att inse samma sak. Älskar ju honom och minns hur bra allting har varit, men nu mera blir jag sårad gång på gång så jag börjar tappa hoppet om att det ens ska bli så bra igen…

          Tänk att du är din syster, vän, barn – och slåss för den personen som är värd kärlek och respekt!

      Jag har varit i samma situation som dig! Du kommer må så bra när det är gjort och allt hinner lägga sig ❤️ Du förtjänar någon som vill ha dig till 100% och du måste tillåta dig att hitta denna någon. Skickar all pepp åt dig. Kram!

        TACK EMMA! <3 Behöver samla mod tror jag, så svårt när ens känslor sätter käppar i hjulet för vad ens hjärna vet är rätt beslut -skönt att höra från någon med samma erfarenhet. Fattar att det kommer vara tufft, men antar att det kommer vara värt det i slutändan. Kram till dig med och tack för att du tog dig tid att svara!

          Jag velade fram och tillbaka i månaders tid. Kände mig så värdelös och otillräcklig under tiden och önskar bara i efterhand att jag hade gjort det tidigare. Jag förtjänade inte att dra ut så väldigt mycket på det ? Känner därför att det minsta jag kan göra är att peppa dig till att våga ta steget ❤️ Du kommer tacka dig själv så otroligt mycket den dagen du är nykär i en annan kille och du kommer ha glömt ditt ex i princip över en natt. Våga ta chansen! Det finns någon där ute som väntar på att få träffa just dig. Det är jag helt säker på ☺️ Ha en jättefin helg nu! Försök att inte överanalysera läget allt för mycket utan bara gör det som din magkänsla säger.

      Du frågar: varför duger inte jag?

      Frågan är varför han inte behandlar dig bra & varför du vill vara med en sån person.

      Se ditt egna värde & ta ingen skit.

      Vad önskar du att du gjorde om 1 år, 2 år, 5 år osv?

      Säg precis vad som helst, det viktigaste är att du gör slut och inte lyssnar på vädjanden efter en andra chans, och sen gör slut utan att titta tillbaka, det är de allra viktigaste punkterna. Vad du säger är inte så viktigt utan låt det komma naturligt.

      Inget fel på dig såklart!!! Ibland är två inte rätt för varandra!! Men klart att det är ett tufft beslut! Jag tig ett liknande förra veckan och har haft mer sinnesro denna veckan!! Sen är det ju tomt och ledsamt ändå!!!

      Kanske om ni talar ut ordentligt om allt och lägger allt på bordet?! Ibland är det ju lätt att missförstå varandra om man har olika sätt att ”prata” och visa vad man vill.
      Kom han med ngt matnyttigt när han sa det där om att det kändes dåligt?!

        ”Prata ut” om att han pratar med andra? Och så undrar folk varför deras skräp till pojkvänner är otrogna..
        Är varningsflaggorna där – blunda inte och försök inte intala dig annat! Håller med övriga som peppat dig till att göra slut, det är helt rätt och finns liksom inte så mycket att säga förrän att han inte är något att ha.

          Förutom skulle det vara

          Jag tänkte nog mer på om hela situationen dem emellan!!
          Men ja, det beror ju på vad det är han skrivit med de här andra tjejerna!! Låter ju helt klart fishy!!!

        Tack för din input!

        Nej han gjorde ju inte det… Han tog upp det, jag började grina för att jag kände igen mig och sen frågade han ut mig en massa om varför jag trodde att det var så ,vad det berodde på och hur jag kände. Han sa liksom ”har du känt dig ledsen och oälskad?” och när jag sa ja sa han liksom mer ”va?!”, men inget annat för att få mig att må bättre. Han sa att jag känts off, medan jag kontrade med att jag gjort det för att han känts sur, på dåligt humör och ointresserad av att umgås och fråga mig saker om min dag. Gick och la mig ledsen med känslan av att allting bara var mitt fel.

      Åh fina du. Att göra slut är jobbigt. Men DU förtjänar sååååå mycket mer ön en kille som smyg smsar andra tjejer!! ”Lättast”
      (fast skitjobbigt) är faktiskt att bara säga det rakt ut ”jag vill inte vara tillsammans med dig längre, du behandlar mig inte som jag förtjänar att bli behandlad så nu måste jag sätt punkt för våran relation. Snälla kontakta mig aldrig igen” och sen går
      du ut.

      Jag känner med dej ❤️ Mitt ex skrev med sin fd kk. Jag blev rasande och tog upp det direkt, kommer inte ihåg vad han sa, men det var ju ingen bra ursäkt direkt. Jag önskar att jag hade gått ut ur lägenheten och lämnat honom direkt. Men jag stannade och det är det sämsta beslut jag tagit.

      Men. Nu har jag en ny pojkvän, som är HELT jävla underbar ? Bara jag som existerar i hans värld. Bara jag som spelar roll och han sätter mej i första hand alltid. Så det finns riktiga pärlor där ute ? Stort lycka till, gör det direkt å riv av plåstret. Det är tufft, men det blir lättare, jag lovar. ❤️

      Jag känner verkligen igen mig i det du skriver, tyvärr. Min föredetta kontaktade andra tjejer via Facebook, bestämde träff(!) med vissa av dom och gav dom komplimanger. Detta hände så många gånger under våra 5 år tillsammans. Gång på gång, trots att han lovade mig att sluta.
      Jag gick sönder varje gång, men han förstörde mig totalt. Talade om för mig att ingen skulle älska mig efter honom, att jag inte skulle tro att jag var något, att jag var ett paranoit psyko som inte kunde lita på honom.. Osv.
      Han till och med stötte på sin bästa kompis flickvän. ?

      Lämna honom. Han är fan inte värd dig. Det finns någon annan person därute som kommer uppskatta dig och älska dig för den du är. Stor kram på dig ❤️

      Åh din stackare. Vilket vidigt beteende från hans sida. Var stark och gör slut, och stå på dig. Sånt beteende är inte okej. Tänkt vad befriande det kommer vara för dig. Om du stannar kommer det bara bli värre!

      <3 Åhh, vill bara vara ditt stöd, och stå med dig när du gör slut med din kille. Ge honom arga blicken och minsann visa vad han kommer att gå miste om, en fantastisk toppentjej som är värld något bättre en honom, minsann…Och Fnys!

      Det är svårt att se i stunden, men det kommer att bli jättebra för dig, just nu har du bara ett tungt beslut att förmedla, det blev inte som du tänkt dig. Men det kommer att bli bättre i framtiden, och framförallt så kommer du att må bättre och vara lycklig, det är det viktigaste!<3

      Kram, kram, kram av hela mitt hjärta, jag hejar på dig. Jag är här för DIG! <3

        Tack snälla du för din otroligt fina kommentar! ?

        Ska verkligen ha detta i åtanke när jag tar mod till mig och gör slut med honom. Fattar mer och mer att det är rätt grej att göra men det är SÅÅÅ jobbigt beslut att ta, känns liksom overkligt även om jag ändå vill ha det överstökat. Blir gråtfärdigt av alla fina människor här inne, ni är helt fantastiska.

      Oj! Vilken jäkla sits… ❤️Men jag tycker du skall säga som det är. Du glömde bort min födelsedag och jag har sett dina meddelanden (skyll dig själv när du skickar iMessage). Ingen förtjänar det där. Spelar INGEN roll hur mycket man glidit ifrån varandra… man avslutar innan man inleder något annat. Skulle min sambo göra något liknande haha han hade nog åkt ut med hövvet före? Önskar dig all lycka till! ?

      Usch, jag känner med dig.
      Jag hade ett förhållande med en kille som betedde sig sådär också, vill inte säga till dig vad du ska göra, men du förtjänar så mycket bättre ❤️
      Jag ångrar mig så djupt att jag inte gjorde slut direkt när han höll på, att jag stannade kvar , han slutade aldrig höra av sig till andra , han träffade säkert andra också, hade inte förvånat mig.
      Som jag skrev lite längre upp, så förtjänar du verkligen någon som bara vill vara med dig, att du är den enda för den ❤️
      Stå upp för dig själv, du förtjänar det ❤️❤️

      Allt jag kan säga är att jag har varit i exakt samma sits. Vi är lika gamla dessutom. Jag fick den där känslan som du har nu, att jag var lite mer engagerad liksom och sen detta med de andra tjejerna. Men jag drog TYVÄRR inte. Har gjort det nu dock och ett år efter mår jag bra, har mått skit för det är jobbigt att dra när man inte vill. Det jag ville få fram dock var att jag ångrar inte förhållandet, men jag ångrar att jag inte gjorde slut dag ett när det kändes sådär. Den tiden var ett waste. Säger som Samantha: “dump him immediately, here use my cell phone”
      Massa kärlek till dig och PS du gör NOLL fel. Börja följa såna konton på insta också typ hoegivesnofucks och sån girlpower <3

      Han låter bara som en lagom oengagerad snubbe? Varför vill du vara hans ”enda”? Låter som att du tror att det ligger hos dig att han beter sig som han gör, det gör det med all sannolikhet inte. Hade han varit den du vill ha så hade han velat jobba på relationen efter ert samtal och tagit initiativ med dig, inte med andra online. Om du har känslan att du inte kan lita på honom ska du nog inte göra det – varför gå emot det? Stäng den dörren och öppna en annan istället! Finns många mediokra män där ute, hitta någon som tar lika mycket ansvar för relationen. Kan ta lite tid men så värt. Njut av singelskapet och känn lugnet, syna dina egna relationsmönster (kanske ta ett par samtal för att bolla det med någon utomstående, kan va värt) och se fram emot att träffa någon som tar dig på allvar istället. Hans beteenden handlar inte om dig alltid. <3

      Däremot – ja – inget kul samtal att behöva ha. Förstår att du skjuter på det. Är meddelandena ens en sån big deal? Tänker att det brukar vara ungefär såhär de flesta relationer utan barn i din ålder tar slut, de rinner ut i sanden och båda börjar tänka "i andra banor" och se sig om efter alternativ. Ålder spelar ingen roll, men låter ändå som att du har ett bra liv själv och kan njuta av att kunna välja en kille som passar dina behov bättre.

    trevlig helg alla 🙂 <3

      Trevlig helg. Nu ska det bli varmare. Tänk vad klimatet ändrats. Förut brukade det vara ca – 10 eller – 15 i februari nu kanske plus 8 i Stockholm. Oj.

        Längtar efter en härlig vår och en lång varm sommar så jag kan bada varje dag

          Jag med. Gillar bäst april och maj. Och påsken. Gör om hemma då med lite ny inredning. Och lite extra god mat. Ja påsken är härlig. Men jag vet inte vilket datum den börjar i år. ?

            Åh längtar till sommaren! Hoppas den blir lika varm som i fjol, om inte varmare.

              Jaa, jag badade flera gånger om dagen i havet. Både innan och efter jobbet, det var ljuvligt ?

              NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                Instämmer helt! När man bor i en liten etta där det inte går att vara i sån värme, inte sova eller göra nåt öht, så önskar jag så kall sommar som möjligt.

                  Köp en AC nu så klarar du sommaren i din lägenhet ?

                    Har inte råd med en som funkar på riktigt.

                  AC..?

                    Ja.
                    Vad är det du undrar över?

                      Haha det var svar till den som skrev att det blir varmt i en etta,,, så jag skrev ac?? Som i ”du kanske borde skaffa ac?”. Det var inget svar till dig sanna 🙂

              Längtar också! Acn står redo? hoppas det blir lika varmt som förra sommaren

        Ja, senast i fjol var det så.

        Så jävla skönt att det äntligen går mot varmare tider. Jag brukar tänka på det varje gång jag låter bilen gå på tomgång att jag hoppas att det bidrar något till den globala uppvärmningen. Blir väl såklart en fis i rymden med min lille bil när det finns så många människor i världen, men jag tänker ändå att många bäckar små ? har vi tur slipper vi åka utomlands om några år, utan har paradiset här hemma ☺️ Det är ju även bra för miljön i det långa loppet. Win-win

          Haha alltså jag vet inte varför jag älskar din kommentar. Du är en rebell i denna tid av miljömedvetenhet ? sen hopps jag också på varmare väder ?

          Lite småjobbigt när vi inte får något att äta, för att åkrarna torkat och grödorna dött. Vet inte var du bor, men Småland var väldigt hårt drabbade i somras. Nödslakt på väldigt många djur, för att det inte fanns mat, massor med hästägare sålde sina hästar för att det inte fanns något gräs och höpriserna gick upp 500%. Björkarna vissnade innan midsommar och det fanns inte en grön gräsmatta så långt ögat nådde.
          Så helst inte en likadan sommar till.

            Skogsbränder..?

            Måste va jobbigt o se allt med så negativa ögon

              Måste vara jobbigt att vara så totalt ignorant.

                Hehe jag var ett troll. Men faktiskt vore det nog väldigt skönt o va så ignorant.

            Men Vadå finns ingen mat? Det där
            Är det sjukaste jag hört. Hur klarar andra länder av att ha boskap? Jo, de är förberedda och köper in mat. Att bönderna inte ville köpa in mat är deras problem, det är deras eget fel att de fick slakta sina djur. Seriöst, hela Sydeuropa badar i 42-43 grader under sommaren, mot Sveriges ynka 30 som ni klagar över, men där slaktar ingen sina kor utan ordnar med mat åt dem.

        Jo, fast nu är det varma Afrikavindar som rör sig mot Europa, det tackar jag för.

    När jag var 6-7 år så höll två killar i nio års åldern i mig medans min jämnåriga vän hade ”samlag” med mig. Han stoppade inte in den i mig men vi hade samlag på det sättet som vi i den åldern trodde att man gjorde. Jag ville inte och sa nej flera gånger. Är det en våldtäkt?

      Absolut, anmäl dom allihop och hoppas de får fängelse i flera år och får sparken från sina jobb!! #metoo

        Visst förminska det. Det är ju alltid roligt 🙂

          ? Hur menar du

            Jag tyckte väl det lät lite sarkastiskt men vad vet jag ?‍♀️

              Det är ju för att du tänker helt sjukt i så fall. Rekommenderar dig att läsa alla kommentarer två gånger högt för dig själv innan du börjar skriva om du ska kommentera

                Aha är ny här så visste inte att du bestämmer över kommentarerna men då ska jag tänka på det. Tack 🙂

                  Bara ett tips så du slipper förutsätta att folk menar annat än det skrivit pg av hur du själv tänker

                    Har du fler tips så jag inte gör fler fel?

                    Tänker typ högerregeln. Lämna företräde. Det är så mycket jag inte vet nu känner jag.

                      Sluta med din spydiga attityd kanske kan vara en början?

                      Anonym: okej tack

                      Sluta vara dryg räcker en bra bit

                      Jag är faktiskt ganska trevlig men det kommer ju inte du tro på. Så nu ger vi oss 🙂

                Klart det var sarkastiskt. Man får inte fängelse för något man gör när man är 9år.

                Du kanske behöver prata med en psykolog om detta och bearbeta det ❤️

                  Man skulle ju kunna hoppas i alla fall! Min kropp är min

                    Barn kan inte få fängelse.

                      Det är synd det

                      Jaså, det kan man tycka om man vill.

        Shit, jag som 5 årig flicka betalade en kille i min ålder en gul pappersfemma för 40 år sedan för att få ta på hans snopp bakom soprummet. Hoppas verkligen inte han får för sig att anmäla mig för sexköp

          Jag drog med mig min jämnåriga granne bakom huset en middag våra föräldrar hade. Sa till han på skarpen att han måste pussa mig på munnen annars kommer jag aldrig prata med honom igen.

          Jag var sju. Skäms fortfarande. Kan se hans skräckslagna ögon framför mig. Vågade inte hälsa på honom på Ica förra veckan.

            ???

            Herregud! När jag läste detta fick jag en flashback till när jag var 6 år. Mamma var typ fritidsmamma till ett par grannars barn. Sonen till dem var lika gammal som jag. En gång efter vi lekt ute och blivit smutsiga så skickade hon oss båda in i duschen… Väl där sa jag.. Vill du kn***la, till honom… Var det kom ifrån vet jag inte men han vart livrädd! Fy, jag skäms fruktansvärt nu även i vuxen ålder.

              Hahaha, kan inte låta bli att skratta. Det är ju faktiskt lite roligt.

          Dyrt!
          Du hade ju fått 4 Piggelin för de pengarna!

      Skulle snarare säga ofredande.

      Jag vet inte vad man skulle kalla det juridiskt men det dom menade var ju iallafall våldtäkt, tycker jag. Så jävla äckligt. Vill inte att mina tjejer ska behöva träffa folk någonsin.

        Soc skulle kopplas in, ingen rättslig påföljd pga ej straffmyndig. Så det kallas typ ingenting juridiskt om man ska hårddra ?‍♀️

          Ah, det har du rätt i. Men om vi säger att det varit vuxna istället och tanken var att våldta, men de inte fattat hur man gör och ”misslyckats”. Vad kallar man det då? Om du förstår hur jag menar.

          För vuxna kan ju bli friade för att dom inte fattat själv att dom våldtagit en tjej som typ däckat och inte sagt nej. Så vad händer om det är tvärtom.

          Eller hårdra.

      Usch!? självklart är det våldtäkt! Läskigt att barn i den låga åldern håller på så, hur blir de sen kan man undra …

        Eller alltså nu misssd jag, om det var kläder på eller om de drog av dem.. jag tycker ändå det är förkastligt.

          Vill alltså inte veta det men tänker att det är lite skillnad i om de tog av och sen försökte något eller om han liksom var ”på” med kläder.

    Jag vet inte om någon minns, men jag skrev för… kan det vara två helger sedan? Jag skrev att jag behövde lite hjälp och tips att sluta röka.

    Har varit rökfri i 8 dagar nu!! ?

      HEJA DIG! Fan vad grymt ⭐️

        Tack så jätte mycket Ida! ?

      Det var verkligen bra jobbat! Kompenserar du rökningen med något annat? Mat, godis eller nagelbitning?

        Tack så jätte mycket! ? Alltså, grejen är den att jag blev sjuk (luftrörskatarr) och hög feber. Sen har jag blivit bättre och valt att inte röka. Godis äter jag inte (inte lösgodis eller chips), haft dålig aptit nu i och med att jag varit sjuk. Så jag ska ärligt talat säga att det har varit för att jag varit för ”trött” för att gå ut. Men jag önskar gärna tips på vad jag kan göra! ☺️

      Grymt bra jobbat 😀 Heja heja heja!!! 😀

    Ser på Skavlan och känner att jag älskar både Maja och Victor Lindelöf❤️

      Men eller hur! Maja är så mycket power och man ser hur mycket Victor avgudar henne!

        Eller hur – så fina!

        Önskar min kille (som också är halvkänd) avgudade mig sådär!

          Viktigt att han är halvkänd? Hoppas du bli avgudad på Skavlan?

          Tur ändå att han bara är halvkänd. Om han varit helkänd och inte avgudat dig! – ShIt Va PiiN!!

          ”Som också är halvkänd”? Räknar du Victor som ”halvkänd”???
          Oavsett kändisstatus så kanske du är med fel kille om du önskar han skulle vara som ngn annan?

      De är så fina ihop, likaså Sanna Dahlström och John Guidetti!

        Exakt!

    Jag behöver tips om någon vet vart de skönaste träningsbharna UTAN brottarrygg finns att köpa! Av någon anledning klarar jag inte brottarrygg på dom för axelbanden hamnar mitt på den där muskeln i nacken och jag känner nästan som att någon drar mig i nackskinnet likt en olydig katt då.
    Plus att många sportbhar är så satans knöliga att få på eller av om de är utan hyskor att knäppa upp och känslan att få av sig dessa när man är svettig är = vrida axlarna ur led.

    Vill bara ha en mjuk jäkla bh att träna i utan massa skit som skaver eller klämmer eller för mig att må som en packad makrill. ?

    Tack på för hand och pöss!

      Stadium outlet

      Ja behöver också tips på tränings behå. Inte så lätt att hitta. Men finns nog stort urval på nätet. Såg ni jasse när hon åt olika semlor. Mr cake o gud vad den verkade god. Men jättestor. Jag tycker hon är bra på Youtube.

        K-m! Hejhej

          Va????

      https://www.feminint.se/freya-active-sport-moulded-bh-b-k-kupa-svart

      Fick denna när jag opererade brösten då kliniken bara ville att man skulle bära dessa och de har sjukt bra stöd och är sköna också. Guppar liksom inte alls när man springer. Det är freya active om länken inte funkar. Ingen brottarrygg men har en liten hake där bak som gör att man kan ”sätta ihop” banden om man så vill. Har dock aldrig gjort det då den funkar så bra utan 🙂 om du vill ha nägot ännu mjukare har jag köpt två bra på hm, de är lite mjukare och ger inte så mycket stöd men kolla i butik och prova ut. Dock mäter de sig inte med freyan

        Och jag hittar inte länk till de jag har från hm men de hette något med medium support …

      Jag har en jätteskön sport-bh från lindex utan brottarrygg!

      Swemark! Googla runt lite, de finns på flera webshoppar. Jag har alltid haft svårt med sportBH, i flera år hade jag både en vanlig bygelBH och sen en StayInPlace över… Men de här – de är sköna, mjuka, hållbara, stödjer bra och OM du vill knäppa ihop till brottarrygg någon gång så finns en hake för det. Och jag är som dig – känslig för mycket tryck på trapezius. Har köpt en extra nu som jag har till vardags när jag är gravid för att alla mina vanliga BHar är så osköna och skär in överallt. 😛
      Mina varmaste rekommendationer!

    VAD SKA JAG GÖRA?!

    vet inte vart jag ska vända mig, vem jag ska prata med eller vad tusan jag ska göra. Min sambo, mitt livs kärlek och pappan till mina två döttrar har från ingenstans valt att lämna mig. Jag måste flytta ifrån våran bostad, kruxet är att jag varit sjukskriven i 4 år pga fibromyalgi, EDS och GAD men försäkringskassan nekade mig aktivitetsersättning för ett år sen. Står alltså nu ensam med två barn på två år, med 1250 i inkomst. Jag är så satans ung också, och det här var fasen inte det liv jag ville ha. Vad gör man? Hur ska jag orka?

      Har du familj som kan hjälps? Kontakt via soc? Kram!

        Mina föräldrar ställer upp massvis! Jag har fått flytta dit, och de hjälper mig även ekonomiskt men känns så hemskt att jag inte kan försörja mina barn. Jag får nog kontakta soc, men vet inte ens vad jag ska säga till dem!

          Säg bara som det är. Du kommer få fylla i ansökningsblankett och får komma på ett möte där berättar situationen

          Du säger bara som det är till soc, bäst vore om du skrev någon form av andra hands-kontrakt med dina föräldrar till dess att du har egen bostad så de inte räknar er som att ni bor ihop och att du därför nekas bistånd med motivering att de ska försörja er.

          Du behöver också vara noga att inte ta emot pengar på ditt konto då soc kommer krävs kontoutdrag på tre månsder tillbaka där du helst inte ska ha några insättningar på.

          Du har även rätt att ansöka om möbelbidrag om du står utan möbler inför kommande flytt. Allt jag ägt försvann under ett rån i dåvarande hus och det lilla krimskrams jag hade slog sen exet sönder under bråk. Jag fick ca 6000kr i möbelbidrag och det räckte till att via begagnad, Ikea och billiga affärer typ rusta och Ö&B ändå bygga upp ett mysigt hem. Jag fick skriva en gedigen lista med varenda sak jag ansökte om, från bestick till säng, och sen kom de från soc ocg kontrollerade min tomma lägenhet när jag fått nycklarna. Bara höra av dig om du vill se hur min ansökan om möbelbidrag såg ut.

          Det ordnar sig alltid till slut, på ett eller annat sätt även om det kanske inte blir så som man tänkt från början. Ta en sak i taget ❤️

      Varför måste du flytta? Ska inte bodelning göras?

        Jo, men huset vi bor i ägs av hans mamma och hennes man

          Har ni varit sambo där med barn har du rättigheter – kolla upp!

          Många som skänker bort saker, kläder, möbler m.m på Facebook.

      Gå till arbetsförmedlingen. Något måste du ju klara av att göra. Finns väl aktivitetsersättning eller något att få. Eller börja plugga och ta csn

      Varför måste du flytta? Kan inte han göra det? Du kommer ha rätt till försörjningsstöd vid socialtjänsten. Det löser sig!

      Den som har störst behov av bostaden får bo kvar.
      Du kommer att få bostadsbidrag, och det kan ligga på ganska mycket.

      Försök andas, skriv en lista med vad som oroar dig. Beta av den listan punkt för punkt, alltså sök upp info om just den punkten, du kan även bryta ner punkterna i ”underpunkter”. Känns det övermäktigt – be någon om hjälp. Ekonomin tex, be någon om hjälp att kolla vilket stöd du kan få från socialen, försäkringskassan..kommer barnen bo lika mycket hos er båda eller har du rätt till underhåll från pappan?
      Rikta energin på bara just den punkten du ”arbetar med” just nu, det är så himla lätt att spinna iväg i katastroftankar som inte gör dig något gott.

      Får du bo hos dina föräldrar? Skitbra, då behöver du inte ha panik över ekonomin just nu. Se till att hela och stärka dig själv, i första hand. Både du och barnen behöver att du är så hel som möjligt (har själv fibro & ångest så jag förstår lite) Du fixar det här! Det kommer stundvis att vara skitjobbigt, men du fixar det.

      Varför kan inte du få bostaden så flyttar han?

    Är det någon annan som tycker det är ironiskt att Gina Tricots nyheter i kategorin håraccesoarer kallas Izabella? ?

      Must see!

      Bara du.

        Långt ifrån!

          Menar du att folk bryr sig om vad någon döper sina hårgrejer till? Skaffa er ett liv utanför internet.

            Är det jobbigt för dig att bry dig om, eller snarare ha tankar och åsikter om, fler än en sak åt gången? Lägg i så fall inte din frustration över det i någon annans knä, jobba på dig själv så kanske du en dag kan bry dig om flera saker samtidigt, både stort och smått.

      Wtf är det sant? 😀 irony much. Vem tycker förresten att Ebba von Sydows senaste gnällinlägg är för mycket? Liksom say it out loud att du vill tjäna pengar och en ”tjejmiddag” är ett event för sånt. Bjuder in ett hudvårdsmärke bara sådär, oj det vill man inte ha nån kritik för. Jaa. Hon gör som hon vill, men att blåljuga för sina följare och låtsas som om allt ”bara hände”? Smart eller inte? Blondinbella-känsla eller äkta? Känns som om man inte kan lita på influencers alls mera.

        Håller med. Samt att det talas om ”hat” osv. Herregud får mer kritik varje dag i mitt jobb som tandläkare än vad hon får på en månad

      Oavsett vad så är det ju en kul slump om inte annat ? Såg också i förbifarten att några ”influencers” jag följer på IG taggat ett nytt accessoarmärke vid namn Walerie (på IG waleriescarf).
      De säljer liknande scarfs som Hermine Hold men för 99 kr/st. Härlig taktik att etablera samtidigt som HH. De lär sno många av dom kunder som IL inte kommer få pga de sjuka priserna, men slipper marknadsföra sig nämnvärt.

    Umgås med en kille då och då, vi hittar ibland på saker ute på stan, men oftast är vi hos honom och då har vi typ sex och chillar. Vi har inte pratat nåt om att bli seriösa, men för egen del är det för att jag inte vågar. Tänker att det här är ett klassiskt KK-förhållande och att han vill ha det så, men vad vet jag? Han är samtidigt rätt gosig när vi ses, håller handen och så, men just att vi inte pratar om det, setts så här i några månader och vi oftast är hos honom. Vad säger ni, erfarenhet?

      Träffar ni varandras vänner? Föreslå lite häng med dina vänner nån kväll?

        Nix, vi har inte träffat varandras vänner men pratat litegrann om dem. Han har bara bjudit med mig vid ett tillfälle för att hänga med dem.

      Sjukt, går igenom exakt samma sak med en kille jag träffar just nu. Vet inte var vi är påväg egentligen och jag vill inte heller fråga för jag är själv inte redo för att svara på en sån fråga..inte än iaf. ? Försöker ta det lite som det kommer.

    Går det att se om någon av två personer har blockat den ena? Alltså som tredje person. De följer inte varandra längre, men går det att se vem som blockat vem? På insta.

      Klart man inte kan ?

        Säkert? Likes försvinner inte eller så om man blockar någon?

          jo precis så!!!

            Är det så? Hittar inga likes från min anhörig på kvinnans konto, bara tvärtom.

      Varför vill du kunna se det?

        Har en anhörig, med asperger, som blivit extremt utnyttjad av en annan kvinna. Hon har tagit pengar, förstört min anhörigs relationer osv. Lång historia. Nu följer de iallafall inte varandra så jag hoppades att hon tagit sitt förnuft till fånga och brutit med den här kvinnan. Var nyfiken på om hon blockat henne, hon är sån där att om hon blockar är det samma sak som att personen är ute ur hennes liv vilket vore underbart.

    Ville bara säga tack för alla serietips jag fick i onsdags i öppet spår ?

    Inte nog med att man är nyopererad ska man få mens också, så nu ska jag trycka godis framför Modern Family!
    Trevlig fredag på er alla ?

      Kommenterade sent så du kanske inte såg men tycker du borde titta på The Good Place om du inte redan har det. Riktigt feel good serie!

        Tack! Får kanske bli nästa serie att kolla på ?

        Haha Jason ❤️

    Behöver hitta nya joggingskor, HJÄLP!

    Pronerar och är ganska bred fram i foten + hallux valgus (på vänster for, andra är bortopererad, hallux valgusen alltså). Har kollat på Nike Air Zoom Structure 22, pga proneringsstöd och lätta steg, men även asics pga stabil och känns inte så framåtlutad. Får panik på alla miljoner alternativ och vill bara kunna ge mig ut för lite terapi. PS helst inte för dyra heller, gärna ca 1000kr.

      Gå till löplabbet och testa it ett par från dem?

      Du kanske skulle gjuta ett par sulor till skorna? Då kan du ju lägga sulorna i vilka skor du än vill bära, oavsett om du ska promenera eller löpa. Jag har också hög pronation på mina fötter och har låtit gjuta sulor till mina arbetsskor , väldigt skönt!

        +1 på detta! Min mamma har liksom du bred framfot och har förr haft stora problem att hitta bra skor. Hon gjöt sula och blev väldigt nöjd. Vet inte vad det kostar, säkert en slant, men kan bara anta att det är värt det i längden 🙂 det är ju en investering i din hälsa!

        Jag har ett par sulor som jag fått gjutet, dock bara ett par, men hade gärna velat ha ett par sköna skor ändå. Pronerar nämligen inte så mycket, men hade problem med fötter pga halluxen så fick ett par sulor. Har provat skor på stadium och fått mitt steg kollat där (löplabbet ligger för långt bort). Har bara svårt att bestämma mig, vet att allas fötter är olika, vill mest bara höra andras tankar om sina skor.

        Inläggsulor som är gjutna efter ens egen fot ska endast placeras i raka skor (tänkt converse) då de inte har samma effekt annars. De behöver även stöd från ”runt om”, så ska du köra med det så köp ett par gympaskor med bra stöd, inte typ Nike flyknit. Nike Pegasus har däremot riktigt bra stöd.

          Ja! Nike Pegasus har jag också spanat på. Men jag kanske ska köpa ett par skor som är för ett pronerande steg då istället så behövs inga extra sulor. Vad man sen väljer är ju smaksak, har bara så svårt att bestämma mig för vad jag gillar bäst. Finns så himla många olika modeller, utföranden, former osv. Gillar vissa saker med alla olika märken, har bara svårt att veta vad jag ska prioritera i slutändan. Alla är ju sköna liksom??‍♀️

      Barfotaskor, dvs bred tå och noll drop. Fixade min hallux valgus på nolltid.

        Fötter ska tränas, byggas upp, precis som med andra muskler. Har man svaga armar köper man ju inte gips liksom.

          Om skelettet är snett kan inte muskulaturen fixa det.

    Vad har ni för erfarenhet när det kommer till mansbebisar? Tell me!

    Själv fick jag nog när mitt ex inte kunde pricka toaletten. Det låg en liten pöl med kiss framför toan varje gång han vart där. Efter att ha bett honom skärpa sig för femtioelfte gången, så köpte jag kisskydd för husdjur och lade där på golvet. Dels för att jag inte ville förnedra mig själv genom att ställa mig på knä för att torka en vuxen mans kiss, och dels för att få jävlas litegrann

      Gör samma sak sj så ändrar han nog sig inom några dagar. Max en vecka!

      När han är ”sjuk” så läggar han sig som en bebis i sovrummet och gnäller så fort man ber han om något.
      Har noll koll på när saker börjar ta slut hemma, är HANS rakgel slut så är det mitt fel.
      Alltid han som ska ha sovmorgon på helgerna.
      Gnäller att det är stökigt hemma istället för att göra något åt det själv. Eller så kan han konstatera att det exempelvis ligger skräp på golvet istället för att ta upp det själv säger han till mig för att jag ska göra det. Har 100000000 ex till. Börjar ruttna kan jag lova!

        Åh fyfan. Jag lider med dig!

      Hade börjat en ny termin på universitet. Min dåvarande sambo hade börjat studera också. Men han hade pluggat innan och inte klarar sina tentor, vilket gjorde att han inte fick CSN innan han hade klarat två delkurser på den kursen han skulle läsa. Så jag hade sparat pengar för att vi skulle klara oss ekonomiskt fram tills han fick CSN.

      Han klarade inte sina studier, fick underkänt. Han klagade på sina kursare och föreläsare, skaffade inga kompisar och satt mest hemma och spelade Dota. Att städa en gång i veckan var för mycket begärt, han tyckte att jag kunde göra det om jag tyckte det var viktigt. Fick pusha honom att söka jobb, vilket så klart var väldigt jobbigt för honom.

      Så efter fem månader av att ha bott tillsammans fick jag nog.

      Jag dejtade en kille ett par månader, gott häng till en början. Sen kom det fram att han förde över hela sin lön till sin mamma den 25e, så hon kunde betala hans räkningar och sedan föra över pengar veckovis så han skulle klara sig..

      Han skulle bjuda mig på middag en kväll för att kompensera att jag i princip betalat för allt i 4 månader. Vi gick till en fin restaurang och han sa saker som ”du är värd det här”. Sen när det var dags att betala så medgavs hans kort ej och jag fick betala… 🙂

        Det tycker jag ändå lät som fel anledning att dissa. Han kanske var spelmissbrukare eller inte kunde hantera pengar av någon annan anledning?

          Inte alla vill vara tillsammans med en missbrukare.

      Mitt ex, spyr av bara tanken. Om jag inte lagade mat eller lagade matlådor så det blev samma sak i några dagar på följd matvägrade han och drack kaffe och cola istället. När jag röt ifrån att det var hans tur att laga mat var svaret ”vill du ha max eller pizza?”. Jag skulle självklart även åka med och hämta maten. Han hade ingen fungerande telefon i början av förhållandet och förstod inte varför jag blev upprörd när han ”försvann” en hel helg utan att höra av sig, men han skulle veta var jag var jämt och blev arg om jag inte berättade vad jag gjorde/skulle göra. Vi jobbade om varann så precis när jag lagt mig började hans larm gå och han snoozade varje dag i MINST en timme. Ingen som helst respekt för mig som ville sova. När jag blev arg och sa åt honom att gå upp nån jävla gång röt han tillbaka och surade hela förmiddagen. När jag tvättat hans tvätt, vikt och lagt i lådan blev han arg för jag inte vänt t-shirten åt rätt håll först så han satte på sig den ut och in. Han klagade jämt på att vi bara umgicks med mina vänner men när jag frågade om vi skulle åka och träffa hans hade han bara tråkiga vänner och dom ville han inte träffa. Men klaga gjorde han varje helg vi gjorde nått med mina vänner. Så klassikern att jag jämt flörtade med andra och alltid ignorerade honom när vi var på fest bara för att jag ville prata med nån annan som inte gjorde mig irriterad konstant.

      To name a few ?

        Åh gud. Blir svettnings irriterad direkt jag läser detta. Glad att du är utan detdär skitet nu ??❤️✨??

          ”svettningsirriterad” ???

      Jag pluggade och jobbade extra, exet satt mest och spelade LoL i soffan. Jag Insåg på hösten att vi inte skulle ha pengar så det räckte vid glappet efter avslutade studier och första riktiga lönen och att jag skulle bli tvungen att söka bidrag hos soc för att inte få betalningsanmärkningar. Insåg också att jag förmodligen skulle bli nekad bidrag eftersom ex varken var inskriven på af eller sjukskriven och därför drog in exakt noll kronor.

      Jag sa åt honom en dag att klä på sig och att vi skulle ut och åka, stannade bilen utanför AF och sa ”Nu är det så här, jag vägrar hamna hos kronofogden för att du inte tar något ansvar så nu går du antingen in här och skrivet in dig, eller om du anser att du mår dåligt psykiskt, så åker vi vidare till vårdcentralen och ser till så du blir sjukskriven och får hjälp.” Han gick in på af och skrev in sig, jag fick bidrag från soc och började jobba heltid och fick lön månaden efter. Exet fortsatte spela LoL.

      Så en kväll berättade han för mig att han kände sig kränkt av mig. När jag inte förstod vad han menade så vidareutvecklade han det till ovan nämnda händelse, att jag hade kränkt honom när jag tvingat honom att skriva in sig på af. Jag förklarade för honom att han hade ett val mellan det och vårdcentralen, men det spelade ingen roll. Det var kränkande det med.

      Då blev jag förbannad och påtalade för honom att jag försökt vara både stöttande och motivetande under vårt korta samboförhållande, under tiden jag betalat allt medan jag pluggat och jobbat extra för att få det att gå runt.

      Då förklarade han för mig att han blev inte bara kränkt, han upplevde det som att han aldrig fick vara ensam. Jag förstod absolut ingenting, jag jobbade ju heltid och han var ensam hemma?

      Jag började faktiskt att gapskratta när han på allvar svarade att han var inte alls hemma själv. Min 13 åriga gamla hund var ju hemma med honom, en hund som låg på hallmattan i andra änden av lägenheten när jag inte var hemma.

      Sen kastade jag ut honom. Hans föräldrar fick komma och hämta honom samma kväll.

        Men vad fan är det jag läser?!!! Alltså herregud.. Glad att du slapp detta alltså.. ??❤️ Shitt!

        Åh gud, hur överlever dessa krakarna utan kvinnor och sina föräldrar?!

      Jag beundrar er som har mansbebisar till pojkvänner. Ni är starka som orkar stå ut med så mycket skit.

      Jag blir så förvånad och instabil av denna fråga. Träffade min man när jag var nitton, han trettioett. Om min man inte hade kunnat sköta basic hygien?! Då hade han inte varit min man idag…. Blir helt bestört?! Vad är det för män som är singlar idag?! Tränade apor? Att det ens blir en diskussion om detta säger det mesta…. Jesus! Gräset är fan inte grönare….

    Vad är det värsta någon har gjort mot dig?

      Min mamma sa en gång till mig när jag var liten att hon ångrade att hon skaffade mig ?

        Oj. Det har min mamma också sagt till mig.

          Hon slog mig också, men orden var nog värre…

        Min mamma med. Flera, flera gånger. ”Vet du hur det känns att hata sitt barn? Att ångra sitt barn”. Kommer aldrig glömma det..

          Men gud så hemskt för er alla som blivit utsatta så av era föräldrar 🙁 hur är er relation idag?

            Inte jättebra, vilket kanske inte är så svårt att lista ut…

        Åh samma här.. ”du är mitt livs största misstag”. Det gör fortfarande ont. Hon påstår att hon aldrig sagt så.

        Jag förstår verkligen inte hur man kan säga detta till sina barn?? Var är moderskänslorna? Jag blev själv mamma för 1 år sen och blev förvånad över hur just moderskänslorna kom som en fet käftsmäll och satt kvar efteråt som ett ständigt ångesthål i magen som gör en konstant orolig. Men de mammor som säger så här till sina barn? De måste ha duckat för den käftsmällen eller aldrig blivit tilldelade en från första början. Det krävs ju inget geni för att förstå vilken skada den meningen gör.

        Det har min pappa sagt, att jag var ett misstag, den gjorde hemskt ont. Vi har ingen kontakt idag…

        Så många som haft det svårt och inte kunnat värja sig pga andras känslokyla. Om jag kunde skulle jag ge er bättre minnen och radera själsliga sår. Vet så väl hur det är att bli sviken och få leva med det. Om ingen ursäkt kommer är det svårt att förlåta. Döden kom emellan, men jag är kvar i ilskan. Vill stå på kyrkogården, svära och gråta, men trycker tillbaka känslorna. Det är så jag fostrats, men jag är långt ifrån den snälla som vill vara alla till lags nuförtiden. Jag , medelålders kvinna lägger fötterna på bordet och knäpper händerna på bröstet, sticker ut hakan och är en surkärring så mycket jag vill.

        Så fram med attityden. Kanske jobbigt för andra, men du ansvarar för dig själv och ditt liv. När det är nog så är det nog. Inte förhandlingsbart. Punkt slut! Fuck off!

      Ställde upp som fan för en fd kompis, inga konstigheter på något sätt, jag tycker om att kunna hjälpa mina nära och kära – något som den här personen garanterat visste om med tanke på allt jag gjort innan detta.
      Tacken? Ett fruktansvärt drygt beteende för att senare få orden ”du kanske ska ta och tänka på andra än dig själv och inte vara så empatilös”.
      Det är det värsta någon gjort mot mig.

        Åh ? hög igenkänning på den. Fyfan!

          Hahaha känner dock att efter att ha läst vad andra skrivit om föräldrar och pojkvänner och hemskheter på riktigt så är detta ingenting?

            Det ena utesluter dock inte det andra ??

      Ena föräldern valde att sparka och slå mig ända sedan jag var 2-3 år.

        Fy ?

        Vad hemskt!!!

      Blev sexuellt utnyttjad som 15 åring en gång (första gången jag sagt eller skrivit det).
      Men förutom det så är nog det värsta när min pappas fru kasta ut mig och min pojkvän när jag fortfarande gick i gymnasiet. Prata inte med min pappa på 6mån, sen var det jag som tog upp kontakten igen vilket jag tycker är sjukt, är väl endå föräldern som borde vara ”den större”. Nu klarade vi oss, hade en jävla tur men den känslan, blir kall i hela kroppen när jag tänker på det.

        ❤️❤️❤️

      Min mamma gick bort när jag var liten. Pappa var ensam med mig i 11 år vilket inte var lätt då jag va jobbig som fan? men iaf. När min mormor fick reda på att pappa träffat nån ny så säger hon till mig- det borde han gjort för länge sen så hade det KANDKE blivit folk av dig med.

      Tack för den liksom

        Men fyfan.. Så vidrigt!

        Kram ❤️

      Psykiskt misshandlad av min ”mamma” ända sen jag var liten tills jag sa upp kontakten med henne som 30-åring. Har genomgått en lång terapi men tror inte att alla ärr kommer att försvinna.

        Jag har en liknande uppväxt med pappa och är äldre än dig. Terapin till trots så försvinner inte ärren men ett hett tips är stt berätta om det, öppet och ärligt, för kollegor, bekanta, alla som orkar lyssna.
        Det har funkat för mig.
        Många får upp ögonen för hur många det är som inte växt upp i ett ”normalt” hem. Många vågar berätta att de har liknande ärr.
        Man delar plötsligt smärta och erfarenhet, det tröstar, stärker och skapar en känsla av samhörighet och att det minsann inte är fel på oss.
        Lite som sexuella övergrepp, nu vågar fler prata om det, fler inser att de är långt ifrån ensamma med ärren, det blir ett slags kollektivt terapi.

        ❤️

        En till med samma erfarenhet av sin ”mamma”. Mina första minnen är från 5 årsåldern. Psykisk misshandel från morgon till kväll, alla dagar på året, utan undantag. Hemskt.
        Tror de flesta har svårt att inbilla sig att en mamma kan vara den hemskaste människan i sitt barns liv. Och att hemmet, ens såkallade trygga plats istället var helvetet på jorden.

      Blev svårt misshandlad av mitt ex när jag var 15. Han var 18 och sjukt mycket tyngre/större än mig. Jag hade tröttnat på att han försökte kontrollera mig och gjorde slut en kväll när jag egentligen skulle sova över hos honom. Det slutade med att han slog mig så illa så tre revben gick sönder, två tänder lossnade, näsbenet gick av och jag fick en skallskada. Han slog mitt huvud upprepade gånger mot ett handfat i ”hans” badrum…

      Räddades av att hans mamma vaknade och hörde hur jag skrek. Annars tror jag faktiskt att han hade slagit ihjäl mig.

        Herregud så hemskt, det lät riktigt grovt, Jag hoppas att du anmälde och han fick sitta i fängelse?

          Mina föräldrar anmälde. Hans mamma kallades som vittne och berättade det hon sett/hört (det var säkert väldigt svårt för henne)

          Hans jäkligt skickliga försvar åkallade dock ”tillfällig sinnesförvirring” och en massa annat. Han ansågs svag psykiskt.
          Han fick skyddstillsyn, dömdes att betala skadestånd och sen fick han kontakt/besöksförbud…

          Mår fruktansvärt dåligt än idag. Ser honom i samhället ibland och känner kallsvetten bryta fram. Det är snart 20 år sedan det hände men det sitter i.

            Fy fan vad fruktansvärt!

            Jävla skit lag!!!!! Fyy fan om det är en grej jag hatar med Sverige så är det de här jävla mesiga lagarna!!!!! Varenda jävel är psykiskt sjuk och slipper undan och får läka sig med psykologer och yoga medan offren sitter med men hela livet! Skräprättsstat!!!!!

              Ja, jag blev så arg av att läsa det här. Och alltid är det kvinnor som drabbas. Usch

      En nära familjemedlem utsatte mig för sexuella övergrepp och både psykisk och fysisk misshandel under hela min uppväxt. Men priset tar nog ändå min narcissistiska mamma som terroriserat mitt psyke rejält de senaste 5 åren. Eller min ex-pojkvän som slog och hotade och kallade mig för skällsord på daglig basis.

        Vissa har det inte lätt <3. Jag hoppas att du har lite bra människor i ditt liv idag som vet hur man behandlar folk.

          Tack snälla du! ♥️ Jag har en del juveler i mitt liv idag. Har fortfarande problem med tillit dock. Den allra finaste jag har är min hund och honom kan jag lita på till varje pris. En kvinnas bästa vän!

      Inte värsta någon gjort mot mig, men min mamma (som jag räknar som lika illa). Hade nästan precis somnat en kväll när mamma skriker något brutalt. Springer upp till övervåningen, hennes pojkvän var otroligt hotfull. Dom hade båda druckit, han var dessutom svårt psykiskt sjuk och hånade och hotade min mamma. Jag tog på mig att kasta ut honom ur vårat hus, 15 år gammal. Som tur var så var han en ”liten man” och jag var starkare än honom, men har aldrig känt ett så starkt hat mot någon som just denna gång. Hotar någon min familj blir jag helt tokig.

        ❤️❤️

        Åh herregud. Det skulle kunna vara jag som skrivit detta. Befann mig i exakt samma situation för några år sedan. Skillnaden var att jag inte vågade lägga mig i, trots mammas hjärtskärande skrik som väckte mig. Tog istället brorsan och hunden och sprang ut och ringde polisen. Trodde jag hade lämnat mamma med honom för att dö… Det var verkligen modigt av dig att ingripa. Otroligt starkt gjort! ??

          Förstår ändå inte att så många behöver gå igenom det här. Så bra gjort av dig att du reagerade som du gjorde, du räddade inte bara din mamma utan även din bror och er hund, vet inte vad jag hade gjort om min bror var hemma. Otroligt starkt gjort av dig med som ringde polisen! Jag vågade aldrig göra det, av rädsla för att min mamma skulle bli arg. All credd till dig, och oss, som överlevt destruktiva förhållanden!

      Jag tror det var när jag var 6 år gammal och på lekis lärt mig stava till ”sol”, jag var superglad och exalterad och berättade för min mamma på vägen hem att jag öntligen lärt mig läsa. Hon frågade om jag kunde läsa en mening tex ”jag ser en sol.”, vilket jag givetvis inte kunde. Jag tror jag aldrig känt mig så värdelös och nergjord, och det har blivit en symbol för hela min uppväxt.

      Jag kämpade för att nå SM-nivå u en idrott, studerar på en av Sveriges finaste utbildningsr på ett av de bättre, universiteten, lyckats få göra kandidatuppsatsen på ett av världens bästa universitet i det ämnet, lyckats hitta en framgångsrik kille som jag nu ska gifta mig med etc, inget är värt något, jag kommer aldrig få höra ”du är så duktig, jag är stolt över dig.”

        Du är duktig, var stolt över dig.

      Har nog många exempel. Kommer ihåg en gång (är flera gånger men har förträngt dem, kommer bara ihåg en gång) när min pappa tyckte att jag gjort något fel och ställde ut mig naken på framsidan av vårt hus och låste dörren. Det var jättemycket snö och flera minusgrader. Kommer inte ihåg hur länge jag stod där, men det var nog ett tag. Skämdes såklart mest över mig själv och att jag gjort något dumt och att alla som skulle gå förbi skulle se mig naken. Ville så gärna upprätthålla en bild av den perfekta familjen. Hur dåligt jag än mådde.

        Men usch! Stackars lilla lilla barnet du var ? fy fan för din pappa!

    Har ni några tips på hur man kan ”rädda” någon från Mary Kay?
    En nära vän till mig som har knackig ekonomi pga långvarig sjukskrivning har lurats in i Mary Kay. Hon lyckades ju som de flesta tjäna lite pengar i början, när alla vänner köpte för att vara snälla mot henne. Så fort hon tjänar pengar så lurar de henne att ”investera” i fler demoprodukter, köpa kavajer osv. Hon fattar inte att det är hon och andra ”skönhetskonsulter” som är MKs största kunder. De tjatar hela tiden på henne att hon ska ragga fler konsulter, det är viktigare än att sälja själv.
    Försöker jag få min vän att inse att hon blir lurad så är det taggarna ut direkt.

      Alla pyramidspelen är sådana jävla sekter ? tror helt ärligt inte att du kan rädda henne om hon inte vill. Var en stöttande vän om hon börjar komma på andra tankar.

      Om du inte har gjort det redan så skulle jag vilja tipsa om att kolla in r/antiMLM på reddit. Borde finnas en massa tips där!

    Söker er med p-stav!!
    Har haft p-stav i nästan exakt två år, hade mens i typ ett halvår efter jag satte i den, efter det har jag inte haft mens på två månader sen mens i två veckor sen ingenting i två månader osv. Nu har jag haft mens i tre veckor och det verkar inte ta slut alls? Vill inte byta p-medel för risken för att mensen blir konstant i ett halvår igen, men vet inte hur länge jag orkar vänta på att mensen ska sluta?

      Risken är nog att det faktiskt inte funkar för dig. Det gjorde inte det för mig. Gav upp efter 2 år ungefär. Hade blödningar i veckor med korta uppehåll och kände mig så sunkig och ledsen att springa med skydd för jämnan. Ville aldrig ha sex och dessutom dyrt att köpa massa skydd hela tiden. Det var värdelöst.
      Det var helt enkelt inte värt besväret för med det preventivmedlet ville jag ändå inte ha sex så då kunde jag lika gärna ta ut den. The irony.

      Min enda erfarenhet av P-stav sitter i soffan brevid mig och glor på Talang???

        ”Din sambo” tänkte jag aningens förvirrad. Fattade inte.

          Haha – nej, men man kan väl säga att vår gemensamma erfarenhet sitter mellan oss i soffan?

      De sägs väl att om mensen är skit efter 6mån så kommer de fortsätta vara skit?
      Jag hade inga problem med staven, hade regelbunden mens efter ca 4mån. Tog ut när jag ville ha barn. Sen vart det kopparspiral för mig. Gjorde ju förjävla ont att sätta in/ta ut p-staven, fyy. Förutom att jag fått rikligare blödningar så är jag himla nöjd med kopparspiralen. =)

      Fick mens ca 2 veckor efter jag satte in den och då väldigt riklig mens som varade i 2 veckor – sedan dess har jag inte haft mens en endaste gång!!! Och det var 3 år sen så nu är det dags att byta och sätta in en ny. Älskar den verkligen, enda nackdelarna är väl typ att jag har för mig att mitt sockersug ökade, samt så minskade min sexlust

    Får 19500 kr i månadslön, där jag jobbar som vårdbiträde. Har inte utbildning men 4 års erfarenhet imon vården. Känner att lönen är så lite, iallafall för att jobba heltid. Vad tycker ni? Hur mycket extra får man av varje års erfarenhet?

      Oj, det tycker jag lät lite. Jag fick 19 500 min andra sommar som vikarie inom äldrevården (Skåne), och hade bara den erfarenheten. Har du ansvar som kontaktmannaskap/ beställningar osv. på din avdelning? Det brukar ju kunna höja lönen. I vilket fall som helst tycker jag att du borde kräva mer:) Idag är lägsta ingångslön för en 19-åring utan erfarenhet och utbildning 19 100/mån, så efter 4 år tycker jag man ska ha mer än 400kr extra.

      Mm ja, jag blev anställd som vårdbiträde helt utan erfarenhet med lön på 21.200, så efter 4 låter det rätt snålt?

      Jag har 22100 i månadslön, arbetar på en avdelning på sjukhuset heltid där jag jobbat i 5 år. Får väl upp ca 200 kr/per år, Det är lite :/
      Så nej, som vårdbiträde tycker jag inte att det är dåligt, självklart inte Bra heller, men inte superdåligt med tanke på att vårdbiträden ej har utbildning.

      Sadla om till mäklare (om du är en duktig säljare). Min bruttolön den här månaden är 256 000 kr.

        Mycket bra för ett jobb där man inte behöver göra så mycket.

          Hur kan du ens säga en sån sak? Jag jobbar svinhårt. Okunskap.

            We all do, darling.

            Absolut. Men du kanske kan hålla med om att din lön inte är i proportion till vare sig arbetsinsats eller samhällsnytta? Folk skulle få sina hus sålda utan mäklare, det är ju ett skapat behov. Det ingår inget ansvar för hälsa eller liv, om du förstår vad jag är ute efter.

              Med den logiken är det bara ett fåtal jobb i samhället som är ’värdigt’ enligt dina kriterier.

                Ja det är bara ett fåtal jobb i samhället, om ens något, som är värdigt 256 000 kr/mån.

          Skulle tro hon lägger in 50-60 timmar i veckan så din kommentar är lite knepig. Smart tjej som valt att se till att kunna försörja sig på sin lön istället för att strunta i att skaffa en utbildning och som många sitta på kafferasten på vårdhemmet och klaga

            Ingen anledning att skriva om dig själv i tredje person.

            Om man som vårdbiträde inte tycker om sitt jobb, hur mycket hjärta och energi kommer man då att kunna ge de gamla?

            Jag jobbade flera somrar natt på olika ålderdomshem. På ett av dem fanns en gammal dam som ofta grät och hade svårt att somna. Jag höll henne alltid en stund i handen och hon blev lugnare och kunde somna. När jag nämnde det för personalen som var där dagtid fick jag höra att ”hon borde sluta med det där nu” och att hennes make hade gått bort minsann ett helt år innan – totalt hjärtlösa kommentarer från personal som alltså arbetade heltid med gamla skörbara människor! För mig var hon en människa i sorg.

              Fyfan vilka monster. Usch vargör jobbar man med människor när man är så empatilös

            Tack! Stämmer att jag jobbar extremt mycket och oerhört hårt. Nej, jag har inte skrivit om mig själv i tredje person.

          Oj? Stämmer verkligen inte att man inte behöver göra så mycket? Jag förstår inte hur du kan uttrycka dig på det viset när du uppenbarligen saknar kunskap om vad mäklaryrket innebär.

          Mäklaren betalar bland annat dina 19.000kr/månaden….utan höginkomsttagare hade din lön varit 5000kr/mån!

          Vilken okunskap vissa sprider! Min mamma är mäklare och har sällan sett någon arbeta så hårt.

        Snygg humble brag.

        Hur mycket skattade du på den lönen? Jag hoppas det inte var mer än runt 30% jag hade typ gråtit då

        Haha ja ok du fick 250k denna månad, men du kanske inte säljer miljonhus varje månad?

    I måndags tog jag tag i en sak som jag har skjutit på i över ett år. Jag ringde och bokade mammografi. Jag är 28 år.
    I går var det dags.
    Jag gjorde mammografi, ultraljud och tog tre prover från mitt högra bröst.
    Läkaren sa att det var en bindvävsknuta och att det mest troligt inte var någon fara. Får veta om en vecka eller två.
    Det var läskigt men det gick väldigt bra. Både sjuksköterska och läkare var proffesionella och trevliga.
    Jag är livrädd för döden och nästa lika rädd för att få ett dåligt besked.

    Och nu till det stora problemet jag har.
    Jag har aldrig gått på cellprov. Jag har aldrig gjort en gynundersökning. Jag är alltså 28 år.
    Jag har inte haft sex på över 7 år och har alltså inte visat muttan för någon på lika många år.
    Jag mår så jävla dåligt över det faktum att jag måste visa muttan för någon. Jag vet att det är deras jobb men får ångest bara jag tänker på det.

    Kan nån snäll ge mig tips och pepp så att jag kanske kan våga gå i år. Jag vill ju inte dö.
    En annan sak som hindrar mig är att jag inte klarar av nya människor. Speciellt inte nu när jag mår ganska dåligt psykiskt. Gaaah vad jag hatar mig själv och min personlighet ibland (ganska ofta)

      Varför är du ”livrädd för döden”? Menar inte att förminska dina känslor.

        För att jag inte vet vad som händer. För att jag inte vill lämna dom jag älskar. För att jag inte vill att dom ska vara ledsna. Jag är livrädd för att bara tanken på att nån jag älskar ska dö gör så att jag går sönder.
        Jag vill hinna få barn och familj. Jag vill uppleva när min lillasyster får barn. Och se mina systerbarn och min lilla lillebror växa upp.
        Jag är livrädd helt enkelt. Så jävla rädd att min ångest ibland gör att jag känner att det skulle vara skönare att vara död och då får jag mer ångest för att jag inte vill dö.

          Du kan boka in besök hos barnmorska och bara prata, om dina känslor och tankar kring gynprov och gör så tills du träffar någon som får dig att känna dig trygg. Om det inte fungerar så vet jag att de finns de som har blivit sövda inför gynprov. Det här med döden, jag tror att du behöver acceptera den för det kommer att hända. Alla dör en dag och när du är död så får du veta om du kommer vidare, du kanske föds på nytt eller så är det som att somna. Tänk att leva ett helt liv med att vara rädd för döden och så dör du när du är 101 år?

            Det kanske jag ska göra, så jag vet vad som händer. Senast jag pratade med nån var på ungdomsmottagning för 14 år sen. Tack för det tipset.

            Angående rädslan för döden så förstår jag verkligen hur orimligt det är att gå runt och vara rädd. Ska försöka bli bättre på det. Jag har mått dåligt nu ett tag och så blir rädslans för döden ännu starkare.

            Men tack för svar och tips. Tar verkligen till mig detta ☀️

              Du är inte ensam om det är någon tröst, jag har varit livrädd för döden och lidit av stark hypokondri. Livrädd för gynbesök, förlossning och fick gå på Auroramöten för jag vägrade föda barn. Jag hade sån stark ångest inför det. Idag är jag 35 år, fött barn, gjort cellprov för första gången någonsin (inga förändringar) men självklart är det fortfarande jobbigt men jag klarade det. Jag förstår dig men jag vill bara försöka förmedla att det ”farliga” existerar bara i våra hjärnor, den du möter i vården tänker helt annorlunda.

              Det är inte orimligt att vara rädd för döden!! Det är otroligt vanligt. För det är som du säger, ingen vet vad som händer så det är inte konstigt att vara rädd. Kram!

      Jag var och gjorde cellprovet för några veckor sen. Alltså själva topsandet går jättefort, kan kännas lite obehagligt men på mig gjorde det inte ont. Fick dock lite mensvärksliknande känsla efter, men en ipen så var det bra sen. Angående nya människor/visa muttan, du kan alltid ringa och boka en tid och säga till receptionisten att du känner dig rädd/osäker så barnmorskan vet det och kanske pratar lite extra, förklarar lite extra vad hen kommer göra och så. Hoppas du hittar modet, lovar att det inte är så farligt som du tror. Tänk att om du har tid säg kl 14, då är du säkert den 5-10 fittan hen sett bara den dagen =P haha så speciell är inte din fitta att barnmorskan skulle reagera på den!

        Tack tack tack för detta svaret. Ska spara så att jag kan läsa tills jag vågar.
        Och ska försöka få en sen tid så att jag inte är första muttan. Sitter och skrattar i min ensamhet ?
        Tror att mycket i min rädsla ligger i osäkerhet. Men jag ska hitta ett sätt att ta mig dit.

        Visst det är inget roligt att genomgå. För man känner sig ju ganska utsatt?

        MEN jag tänker mer på Vrf jobbar man som de liksom?? (jättebra självklart! Men hur roligt kan de vara liksom?) och att det faktiskt är deras jobb. Dom lägger liksom ingen som helst värdering i det.

        Och säg innan att du är nervös så dom kan berätta innan och under tiden exakt vad dom gör

        Jag tycker det hjälper att liksom småprata lite när man ligger där, och fokusera på tavlan i taket (har dom här iaf)
        Låter säkert jättekonstigt att småprata men jag blir mer avslappnad då. Sen beror de ju såklart mkt på hur barnmorskan är.

        Själva undersökningen Är över på 2-3 min.

        DU FIXAR DET!!?

          Funderar också på varför man vill jobba med det. Det kanske är den minst roliga delen i yrket ??

          Mitt problem är att jag hatar att kallprata och jag är så dålig på det om inte personen jag pratar med för samtalet. Och jag har en tendens att spänna mig ??

          Tack för att du och alla andra som skrivit hur lång tid det tar. Visste verkligen inte hur snabbt det går. Kan börja andas nu och snart kanske jag ligger där med fiffiluringen i vädret. Konstig tanke.

            Det bästa sättet är ”bara” att göra det. Gå bara dit och gör det, vad är det värsta som kan hända liksom? Jag känner en djup tacksamhet att jag bor i ett land där det finns välutbildade människor som arbetar med detta och som gör att jag som kvinna kan få hjälp/vård när jag behöver det. Lägg undan grubblerierna en stund och gå dit, du kommer klara det galant!

      Hej, jag har heller aldrig gjort någon gynekologisk undersökning, men har tagit cellprov och det går väldigt snabbt. Jag mår också dåligt av själva tanken på att visa upp härligheten för en främmande person och ligga i en gynstol. Men tips är att ha på dig klänning eller någonting som skyler, så slipper man gå halvnaken till stolen. Känns något mindre förnedrande. Plus att när du gjort det är det över och det kan rädda ditt liv.

        Tack för svar!
        Jag har hört tipset om klänning/ lång T-shirt innan så det är jag helt med på.
        Måste ta mig i kragen ?

      Hade också mycket ångest och sköt upp cellprov i många år, men sedan kände jag att rädslan för att något skulle vara galet blev för stor. Googlade loss på ställen att göra provet på i min stad och tillslut hittade jag en barnmorskemottaging som verkade väldigt trevlig och sedan gick jag dit när de hade drop in. Det gick snabbt, gynekologen var proffsig och trevlig. Säg att det är första gången och att det känns jobbigt, då kommer personen förhoppningsvis att vara pedagogisk och hjälpa dig. Är så glad att jag gjorde det nu såhär i efterhand, tänk på hur skönt det kommer kännas när det är över! Kan du be någon följa med dig dit?

        Jag har börjat känna exakt det, att jag utmanar min hälsa. Var så rädd innan jag ringde bröstmottagningen för att kolla upp knölen och jag inser ju att jag verkligen måste ta cellprov.
        Jag gillar inte att dela med mig av sånt här till andra så går nog själv. Det är lite därför jag ber om pepp här. Jag vet vad mina nära säger och dom tycker mest att jag är fjantig.

        Gud jag mår dåligt bara jag tänker på det.

      Jag var livrädd för att jag hade cancer när jag kollade upp en knöl i bröstet i somras. Vart visst Fibroadenom, vilket är helt ofarligt och mycket vanligt hos kvinnor i din och min ålder. Det är väldigt sällan dem hittar något farligt, och gör dem det så tycker jag det känns tryggt att forskningen kring just det har kommit långt.

      Angående gyn – prata med en gynekolog om hur det går till, dem får det att verka lika naturligt och ofarligt som det är!

        Jag kan inte riktigt slappna av förrän jag har fått svaren men jag vet ju att risken är väldigt liten att det är cancer. Jag är glad att jag kollade upp det så att man kan göra något åt det snabbt om det är åt helvete.

        Jag har så himla svårt att be om hjälp men jag inser ju att jag behöver göra det.
        Tack för att du delade med dig och svarade ?

    Vilka fisar tycker ni bäst om ? Smygare, rejäla brakare, lite lagom ?,

      Smygare alltid luktar så jävla illa håller fan på o kräkas varje gång. Lagom e nog de som är lite luktfria??

      De som pyser..

      Har du fisfetish eller? Det finns säkert hemsidor för det men det är inte denna sida. Kila vidare. ?

        Haha nej verkligen inte. Bara en av sina knäppa funderingar man har ?

          Och lovar jag ska inte föra protokoll över detta så du behöver inte bekymra dig anonym 20.44.

      Jag gillar de som är långa! Såna som man kan trycka av en längre stund och som har en liten slutkläm liksom

        Hahahahahahaha slutkläm❤❤

      De är fransmän allihop: ”Joseffffff” , ”Paul” och ”Alexandrrrrrrre” 😉

      Varma fisar! När man ligger under täcket och småfryser ?

      Jag gillar långa och ljudliga brakare, det känns så jädra gott i ändtarmen när det brakar till i systemet ??

        det här gjorde min morgon❤?

    jag är 18 år och har typ inga vänner förutom min pojkvän och familj. Hade en bästa vän i nästan 10 år men valde att bryta med henne efter att hon förändrades och betedde sig annorlunda mot mig sen vi börja gymnasiet. Det var skit tufft men var tvungen att bryta då jag endast blev irriterad och ledsen av att vara med henne. Hade det även tufft i årskurs 1 och tappade många ”vänner/bekanta” så blev väldigt ensam. Hur gör man nu för att hitta nya vänner? har bekanta men inte mer än så och klickar inte med någon i min klass. Finns det chans att man hittar nya på högskolan eller hur gör man? känner mig desperat

      Oroa dig inte! Du kmr hitta nya vänner i skolan eller på andra ställen! Typ gymet om du gillar träna? Jag har flera vänner jag träffat på nätet då vi har gemensamma intressen.

      Vad tråkigt att höra ? Alla förtjänar vänner! Om du har möjlighet – sök ett extrajobb! Grymt sätt att lära känna nya människor (förutsatt att du hamnar på en arbetsplats med någorlunda jämngamla) och en stor bonus att få lite extra cash samtidigt. Håller tummarna för dig ❣️

      Du kommer helt säkert träffa nya på högskolan. Dit kommer folk från överallt i landet, många känner inte någon så det är ett perfekt tillfälle att få nya roliga vänner. Se till att hänga på när folk vill göra saker, för annars kommer de sluta fråga om du alltid säger nej.

      Du är ”bara” 18! Förstår om det känns jobbigt, men om jag utgår från mig själv träffade jag min BÄSTA kompis i den åldern, och min andra bästa kompis vid 21. Jag kan nästan garantera dig att om du börjar plugga efter gymnasiet, eller jobba någonstans, kommer du att träffa nya vänner. Folk lägger så mycket prestige i att ha vänner sedan barnsben, jag har haft vänner genom livet men de har kommit och gått och man förändras mycket som person från tonåren och uppåt vilket gör det naturligt att man glider ifrån varandra för att sedan träffa andra personer. Bra att du vågade bryta dig ifrån vännen som gjorde dig irriterad och ledsen, inte alla som har den styrkan.

      Du behöver inte vara desperat, det kommer <3 eller som någon annan skrev ovan, via gymmet, eller annan aktivitet?

      I princip alla jag umgås med idag har jag träffat sedan jag började plugga på universitetet! Se till att engagera dig i lite studentgrejer så har du ännu större chans att hitta vänner när du börjar plugga. 🙂

      Absolut kan du hitta nya vänner på högskolan, men om jag får ge ett tips skulle jag tipsa dig att söka till en en större högskola/universitet. Jag själv gick på en liten högskola och där var de flesta redan boende på orten och hade ett socialt liv/familj. Många var rätt ointresserade av att socialisera. De ville gå på föreläsningarna och sen åka hem.
      Mina kompisar som däremot flyttande till Karlstad och Göteborg var med i kårföreningar och alla nya studenter var väldigt intresserade av att umgås. Om du planerat att gå på liten högskola är det ju dock inte alls säkert att det blir samma för dig som för mig! Och så småningom hittade även jag folk att umgås med där, men det verkar lättare på större universitet.

    Har gjort bort mig så jävla hårt när jag pratade i sömnen inatt! Gick runt och sa massa möjlig skit, usch jag vill sjunka genom jorden… Snälla skriv om era saker ni gjort i sömnen så jag inte har så mycket ångest mer :P!!

      Vad sa du då?

      Pratar i sömnen varje natt ingen biggie och ota bara nonsens.

      Vem gjorde du bort dig inför?

      Är väl inte pinsamt, men trillade ner för en trappa en gång när jag gick i sömnen. Gled baklänges på ryggen… ? fast jag var på läger så lite pinsamt var det nog.

      En natt låg jag tydligen och smekte väggen, när min kille frågade vad jag höll på med svarade jag bara ”den är leeen”. Inte pinsamt direkt men ganska kul ?

      Jag kan tillägga att när jag gör något i sömnen så slutar det typ alltid med att jag dumförklarar min kille när han inte förstår vad sjutton jag menar.

        Jag gick upp till min sambo och pratade om en jättesnabb kyckling… Och inatt smekte jag en vägg. Varför gör jag så sjuka saker för…haha. Stackars min sambo.

      Jag drömde att det blev blött i nacken och väste till min dåvarande kille ”ta bort ditt ollon från min nacke”’

      Sen till ett annat ex hade jag sagt ”om du så mycket Kröker ett hårstrå från mitt huvud kommer jag döda dig”.

      Jag verkar vara ett riktigt charmtroll på natten!

      När jag jobbade på boende så hade vi en man med en suprapubiskateter. (Sitter in i blåsan genom magen liksom) Den krånglade ibland och kiss kom ”den rätta vägen” som han sa.
      En natt satte jag mig upp, lyfte på täcket till mitt ex för att kolla så den satt rätt?

      När jag sov hos min kusin hade vi kollat på mysteriet på Greveholm ? hade tydligen pratat skånska på natten då.

    Hur gör man för att få energi? Känner mig så trött hela tiden. Har typ en timma att åka enkel väg till jobbet. Mina kollegor gillar jag men vi har lite problem med saker på jobbet, vår chef är ganska frånvarande och det är ett stort företag där beslut tas ”högt upp” vilket gör att utfallet kan bli sådär i verksamheten. Så det är stundtals ganska bitter och negativ stämning. Sen åker jag hem. Min sambo fixar oftast käk, sen städar jag undan. Och sen känner jag mig ofta helt slut. Är som att jag sugit upp all negativ energi. Min sambo och jag har varit tillsammans i några år nu vilket gör att allt ofta blir ganska slentrianmässigt och kanske inte så spännande. På helgen kanske vi hänger med kompisar. Sen så är det jag som städar på söndagar. Så flyter livet på. Vill känna som jag gjorde när jag var 19 och allt var nytt och spännande. Har börjat läsa språk vilket är kul och planerat en resa som jag velat göra länge. Men vad mer göra för att föra in positiv energi i livet?

      Börja med en sport, gå med i en förening eller politiskt parti, välgörenhet, bokcirkel…

      Jag umgås med människor som har positiv energi och det smittar av sig. Senast idag träffade jag en vän o vi lunchade, så mkt positiv energi man får bara av att omge sig med goda människor. Annars kanske du kan se om du hittar ngn bra Ted talk eller motivation video på u tube? Sry kände att jag gav pissiga råd…. men måste fråga, är d positiv energi du behöver? Vrf inte gör ngt kul m sambon? Börja träna ihop? Man får massa energi av d o så umgås man på annat sätt än soffan. Eller boka en weekend till en stad ni inte tidigare besökt?

      börja sjunga i en kör? promenera – andning. Ofta tänker vi inte på hur vi andas men däri ligger mycket att hämta. På jobbet – vägra stress, känn ingen stress för saker som du ändå inte har någon kontroll över. Gör det du kan på den tid du har – det är dina chefers ansvar att fördela och organisera arbetet. Njut av de små sakerna som du alltid tar för givna men som verkligen inte är fallet för alla – som en hel kropp, ett ångestfritt huvud, en varm dusch på morgonen, den friska luften utomhus och att du har någon att krama om hemma! <3

      Träna och drick reishi pulver.

    Någon här som lider av hängande ögonlock? Mina börjar bara kännas tyngre och tyngre. Överväger att ringa vc och se om jag uppfyller kriterierna för att få genomgå en operation… någon som gjort en sån?? känns samtidigt så läskigt.

      Jag har… men har än inte kännt av några problem med det. Förutom att man ser trött ut…

      Min mamma gjorde en sån op i höstas. Blev jättefint resultat!

      Jag har det också. Det stör mig inte nämnvärt, min mamma har detsamma. Det enda som är trist är väl att det inte går att sminka roligt med ögonskugga pga syns ingenting ?

    Sökes!
    Finns det någon i Lund-Malmö trakten som har små barn och känner sig lite ensam precis som jag? Menar inte ensam som i ensamstående för jag har en partner. Jag menar ensam som i utan vänner. Jag har inget gemensamt med mina gamla vänner längre och kan verkligen sakna den formen av umgänge. Både att kunna umgås med barnen men också utan. Mina barn är 1 och 3, jag är 27. Älskar mat, caféer, loppisar och sånt. Om du finns, please skriv din mejladress så mejlar jag dig!

      Jag! Har ett barn som är drygt 1 år, avskyr dock café, men älskar restauranger och loppisar 🙂 Dock avslöjar min mejl för mycket om mig för att skriva här haha…

      Eller mejla på denna: wedding.dm2015@gmail.com

      Hej! Jag har nyligen flyttat till Lund (från Stockholm) med min kille och har en liten pojke på snart 3 månader så lite yngre än dina barn. Gillar också mat och att fika! Jag är 31. Maila om du har lust att höras mer eller ses 🙂 emmagustafsson_87@hotmail.com

      Hej! Jag bor i Lund, har ett barn på 1,5 år. Hade varit kul att ses! Du får gärna maila mig på min gamla mail som inte innehåller mitt namn ? zam88ora@hotmail.com

      Hej! Är lika gammal som dig, har en dotter på 3 år och en son på 8 månader. Gillar att träffa nytt folk och tycker det mesta som är socialt är roligt 🙂 Bor norr om Lund men jobbar där, så brukar ta mig dit en del. Du kan mejla på en gammal mejladress: majjenek[at]hotmail.com ?

    Någon som har jobbat på Synsams kundtjänst? Hur är/var det?

    Kollar på Hannah Montana filmen nu och ååh vad mysig den är! Någon mer som kan tipsa om sånna gamla ”teenager” filmer? Typ som clueless, prinsessas dagbok osv!
    http://Www.caloveline.com

      Ingen film utan en serie, Beverly Hills 90210 (alltså originalversionen från 1990-2000). Tv3 har lagt upp hela serien på sin webb-tv! Vilken nostalgi <3

        Ååh har haft beverly hills 90210 på min lista hur länge som helst! Väntat på netflix! Omg tack så mycket för tipset!!! Kommer dygna inatt asså ??
        http://Www.caloveline.com

          En annan serie värd att kolla är My So-Called Life. Även den är från 90-talet, tyvärr bara en säsong. Freaks and Geeks från 1999/2000 är också super. Men även den har bara en säsong. De två är riktiga kultklassiker, rekommenderas starkt.

            Freaks and geeks har jag sett, My so called life får jag kolla in!
            http://Www.caloveline.com

              Om du inte hittar det nån annanstans, så finns avsnitten 1-12, 14 oh 16 på Dailymotion (det finns sammanlagt 19 avsnitt). Första avsnittet: https://www.dailymotion.com/video/x6vm2et Jag tror att hela serien finns på Youtube men det är en sån där miniruta dom lagt dit, irriterande.

        Men detta hade jag helt missat, hejdå sömn! ? Hade dock önskat det låg på Viaplay så man slapp reklamen eller vad det nu är.

      a cinderella story, mean girls, euro trip, american pie, john tucker must die 🙂

        Sett alla förutom euro trip! Ska sättas på listan! Tack så mycket ❤️
        http://Www.caloveline.com

      Mean girls, John Tucker must die, Tonårsliv

        Ska checka vad tonårsliv är för nån! Är på listan nu!
        http://Www.caloveline.com

      Förutom ovannämnda:
      Systrar i jeans (the sisterhood of the travelling pants)
      Raise your voice
      Tretton (thirteen, obviously haha)
      Crazy/beautiful

        Omg älskar doooom!! Speciellt systrar i jeans, haha vill med ha magiska jeans! ????
        http://Www.caloveline.com

      Crossroads

      The princess switch (finns på Netflix), så mysig!

    CamCam vilket fint pannband ?. Vart är det ifrån?

      Jag läste pannben…

      Hörmajni Hould. 14 000 kr – inget byte men jävligt bra för miljön!

        Hahaha

        Å nej! Har du tips på något budgetmärke? (Jag tillhör pöbeln nämligen)

          Jag har köpt nästan ALLA mina på Zara!!!

            Ok tack!!! ?

    Vad tycker ni om Husdrömmars nya säsong? Lite annat tonläge, vassare liksom, nu?

      Tror det är för hon nya damen är med! Hon har slltid vart sån i program, såhär att man ska vara personlig. Så blir mer personliga grejer än bygg! Men vad hände med brunetten?
      http://Www.caloveline.com

        Hon blev utbränd… gjorde för många program och så var det där ”om ett år”-programmet tydligen ganska känslomässigt påfrestande. Hon dyker upp i trädgårdstider om du vill se henne

    Ok, kan vi prata lite om Nellie IGEN. Hon har tydligt sagt att hon ff är ihop med Kevin, senast i förrgår.
    Nu för andra gången på några veckor så är Olav på besök några dagar his henne och i kommentarerna skrivs saker som drömkillen, goalspar, turturduvor, omväxling förnöjer osv. Varför tycker tjejer detta är ok att skriva när hon själv säger hon är i ett förhållande. Nu tror ju jag med iof att hon är ute efter att hämnas på Kevin för att han fått kommentarer från tjejer på insta om att han är snygg och sådant tolererar inte svartsjuka Berntssons och därför bjuder hem en annan kille hon vill visa hon har Såå mycket gemensamt ich roligt ihop med

      ?? oj jävlar vilket liv det blivit om killar skrev så.
      Folk hade rasat och sagt att killarna som skrev så var svin och även killen som inte raderade dessa kommentarer.
      Kan hålla med om att det blir dubbelmoral i vissa fall.

        Fult att hon låter de stå kvar tycker jag ?

    Hej! Undrar om någon blivit diagnostiserad med sköldkörtelproblem/struma eller något relaterat till sköldkörteln men att blodproverna inte visade något fel utan att ni fick reda på felen via typ ultraljud?
    Träffade en fotläkare idag som plötsligt frågade om jag hade sköldkörtelproblem då jag ser ut som att jag har svårt att svälja, jag talade då om att blodproverna inte visat nåt men att jag har alla symptom och ständigt mår dåligt pga de symptom jag har, han sa då att man inte kan utesluta en förstorad sköldkörtel och ändrad funktion utan ultraljud.. så undrar mer om det här varit fallet för någon annan?

      Så länge det inte var en endokrinolog som konstaterade att blodproven ”inte visade något fel”, kan det mycket väl vara att du har problem med sköldkörtel. Allmänläkare (speciellt på vårdcentraler) är ökända för att inte kunna tolka värdena rätt + inte veta så mycket om sköldkörtelproblem öht. Vad hade du för TSH och Tv4-värden?

        Hej, det står, tack snälla för ditt svar.
        P-Tyreotropin (TSH)
        Resultat: 1.6 mIE/L
        TV4 har de inte tagit prover för trots att de sagt att de kollat alla prover för sköldkörteln.. och då har jag en ”bra” läkare som typ tar alla ens prover, konstigt..

          Menade ”tack snälla för svar. Det står…” ?

          Sen har de tagit typ p tyroxin o p-tryjodoir nånting men allt var inom referensramarna.. men det verkar vara normalt att blodprover inte visar något..

      Har haft giftstruma i två omgångar, första gången började jag visa symptom i juni 2016 och tog blodprover den hösten som inte visade något. Mådde dock sämre och sämre så fick komma in i januari nästa år och då visade proverna på giftstruma. Då sa läkaren att hon hade lärt sig något nytt då hon inte visste att man kunde visa symptom innan det syntes på blodproverna. Sen gick det över av sig självt innan jag fick träffa specialistläkaren.
      Andra omgången var liknande, började må dåligt våren 2018, tog prover som inte visade något men nu i december kunde jag knappt stå upp, så fick tjata mig till nya blodprover som då visade på giftstruma. Då berättade jag för hormonspecialisten att jag båda gångerna visade symptom innan blodproverna visade ökade värden men enligt henne var detta omöjligt. Mitt ultraljud såg dock bra ut.

        Herregud! Det är så himla jobbigt att försöka förklara för någon att något inte stämmer men ständigt få höra att allt är ”ok”, man känner ju liksom sig själv. Men mår du bra nu och gick det över av sig självt andra gången med?

        Och tack för ditt svar 🙂

          Hade ett till svar men det är satt i modd..

            Ja, jag blev hela tiden tillsagd att det var psykiskt och att jag var utbränd så jag slutade på mitt jobb för jag trodde att jag inte kunde hanterat det. Och det blev ju liksom psykiskt tillslut också, fick sån dödsångest för det kändes som att kroppen skulle lägga av på grund av symptomen jag hade. Så båda gångerna blev det så mycket värre än vad det hade behövt bli, så onödigt kan jag tycka.
            Den här gången fick jag medicinering, det har väl inte heller varit en dans på rosor men det är bättre nu. Läkaren pratade även om att kanske operera bort sköldkörteln då problemen verkar vara återkommande.
            Jag hoppas att du orkar stå på dig och att du får den hjälp du behöver. Som du säger så känner man sig själv bäst och man ska inte behöva gå runt och må dåligt i onödan ❤

      Problemet med sköldkörtelsjukdomar är att det oftast inte tas rätt prover, och även om proverna är inom ”ramen” så kan det lika gärna inte stämma för dig. Det viktigaste är att det tas prover på T3, T4 och TSH. Annars kan man inte se sammanhanget. Järn är också viktigt. Min mamma hade prover som egentligen var inom ramen, men hon hade för hög produktion och mår bra av att ha låg produktion. Kräv ett ultraljud, visar det bra borde du ändå träffa en endokrinolog. Många läkare idag vet inte att det är individuellt hur du mår oavsett vad prover visar, utan dom går på de referenser som finns.

        Behövde verkligen läsa det här så tack snälla du för svar. Har fått ultraljud nu och ska kräva övriga blodtester du nämnde också. Tack!

          Hoppas att proverna visar något och att du får rätt hjälp!

    Hej,
    En fråga jag funderat på ett tag. Från ett icke subjektivt näste. Vad exakt har du emot Isabella Löwengrip? Vad är det hon grabbar tag i ditt känsloregister som får dig att reagera gång på gång PÅ GÅNG..
    Ärligt och extremt ofientlig i frågan. Ligger det någon i din bakgrund att just HON blir provocerande? Har du reflekterat själv? Nyfiken på svar. Mvh/Anna

      Det här är en skvallerblogg. Camillas JOBB är att bevaka och skriva om bloggare. Det finns inte så mycket att säga om de andra kanske. Blondinbella gör ju hela tiden häpnadsväckande saker så självklart blir det mycket om henne?
      Så löjligt och tröttsamt att vuxna läsare här inte bara kan acceptera läget utan hela tiden måste kommentera sånt här och påstå att Camilla är galet besatt osv. Stick härifrån då?

        Oh dear, who crapped in your cornflakes?

      Bb är en clown och folk tycker helt enkelt inte om henne pga hennes beteende och lögner. Människan spyr ut sig lögn efter lögn för att förbli relevant då hon inte har nån annat som gör att man vill följa henne. Då blir det väl lätt att Camilla skriver om henne. Sen vet hon väl massa skit bakom kulisserna som hon inte får berätta om som gör att hon typ kräks på henne ännu mer..

      Jag har en fråga till dig. Ärligt och extremt ofientlig.
      Vad är det som händer inom dig när någon kritiserar Isabella? Vad känner du då? Blir du ledsen? Känner du likadant när någon skriver kritiskt om någon annan bloggerska eller är det bara Isabella du känner att du behöver försvara?
      Har du tänkt på det här länge? Påverkar det din vardag? Lyckas du lägga Isabellakritiken åt sidan när du arbetar eller vad du nu gör med ditt liv?
      Nyfiken på svar. Mvh Sanna

    Är ni med i facket? Varför/varför inte? Tycker ni att det är en skyldighet att vara med? Vad får ni ut av att vara med?

      Bra gruppförsäkringar framförallt, plus bra med makt mot arbetsgivaren etc även om jag aldrig varit med om att facket gjort nåt där jag jobbat

      Tjänar över 6000 per år över att inte vara med i facket och 3400 på att inte vara medlem i Svenska kyrkan per år. 9400 per år

        Så länge du vet vad du missar/inte längre har rätt till så…

          Exakt vad missar man genom att inte vara med i facket, menar du? Facket har ju inget mandat alls.

      Självklart. Har haft stor hjälp i frågor om tex arbetsmiljö och när en chef betett sig tveksamt. Också skönt att de förhandlar upp lönerna på arbetsplatsen (har självklart lönesamtal själv också). Har även deltagit i utbildningar/föreläsningsdagar som de haft. Känns som en stor trygghet att vara med, eftersom hjälpen de kan ge om/när det händer något är ovärderlig. Om man har ett bra fack, vill säga.

      Anställd av privat vårdcentral vad tillhör man då? ?

        Va? Är du med i ett fackförbund så har du ju aktivt gått med. Det är inget som händer automatiskt.

          Nä jag är inte med ? undrar vad man tillhör för avd OM man jobbar inom privat vård

            Du får gå med i vilket fackförbund du vill. Kolla med dina kollegor vart de är med.

              Kan jag gå med i verkstad menar du trots att jag jobbar inom vården??

                Ja men det kanske inte är så smart eftersom de med största sannolikhet inte kan din bransch. Inte jag heller, så googla eller fråga de du jobbar med.

              Nej det kan man inte. Ansökan kan man ju göra men de kommer neka dig om du inte tillhör deras avtalsområde…

                Inte? Jag är med i metall men jobbar inom ett annat område som metall inte har hand om. Det är iofs för att jag inte har bytt, men jag vill inte byta även om jag borde och ska…Men jag frågade metall om jag var tvungen att byta vilket jag inte var, däremot rekommenderade de mig att göra det eftersom de inte kan hjälpa mig om jag skulle behöva. Men jag vet att tex en jag känner gick med i unionen när han egentligen borde vara med i handels (väl?) pga att han jobbar i matbutik?

        Åh jag med, i Göteborg. Är inte med i facket men har nog västsveriges bästa arbetsplats och arbetsgivare som hela tiden jobbar för att vi anställda ska ha det så bra som möjligt. Vården får ju inte vara vinstgivande på samma sätt som andra företag vilket gör att företaget inte får mer pengar över för att de sparar in på personalen så därför har vi en välmående personal med glad och positiv personal som både blir hörd och välavlönad.

          Vart skulle du vända dig om det blev en konflikt med chefen om arbetet, arbetsmiljön, villkoren etc? Kan hända på de bästa arbetsplatser.

            Jag skulle vända mig till chefen och lösa situationen direkt istället för att blanda in utomstående konfliklösare. Det är väl så man gör när man har funderingar/åsikter/förslag normalt sett? Till skillnad från tex volvoanställda och andra större arbetsgivare så känner jag ju min chef efter att ha varit anställd i 7 år

              Och om situationen inte går att lösa genom ett trevligt samtal med chefen?

                Jag kan verkligen inte se det hända så kan inte svara på det.

                  Du hade kunnat svara på det om du var med i facket, ?

                    Nåväl jag är 47 år och arv aldrig varit i någon konflikt med mina arbetsgivare under åren. Skulle det uppstå något på jobbet som gör att jag vill flytta på mig så kan jag som sjuksköterska med påbyggnad av trauma och akutsjukvård välja och vraka bland andra tjänster även om det innebär att jag inte kan gå till jobbet på tre minuter utan måste ta vagnen 10 minuter

              Jo fast chefen är liksom inte din kompis. Dessutom kan ju chefen sluta och det kommer en annan som du inte känner på samma sätt.

              Fast på tex Volvo finns flera chefer. Jag kände min närmsta chef där t.ex.
              Dock, på så stora företag brukar det vara rekommenderat att vara med i facket då de samarbetar mycket med dem.

      Nej jag gick ur, Förjävla dyrt nu när man blivit ensamstående och allt sånt där. Blev ett jäkla liv på jobbet när jag lämnade men hey, maten på bordet måste man ha.

        Känns dock inte som ett särskilt smart val…

          Jodå det var det visst.

        Alla dina försäkringar har du oftast genom facket, det blir mycket dyrare utan.

          Redan kollat upp allt sånt innan och nej det är inte dyrare. Behöver inte ens alla försäkringar som är sååå viktiga. Typiskt facksnack att skrämma folk.

      Facket är en föråldrad dinosaurie som borde skrotats för länge sen. Precis som Radiotjänst.

        Varför tycker du så?

      Jag tycker att det är en självklarhet och trygghet att vara med i facket.
      Jag hoppas att ni som väljer att inte vara med (har all respekt dock för er som helt enkelt inte har råd för asbilligt är det ju inte) inser varför vi t ex har kollektivavtal idag. Hade det inte varit för att det skulle kunna bli enorma följder så anser jag nog att människor som ej är med i facket inte heller skulle få tillgång till fördelarna via kollektivavtal. Vi som är med i facket betalar och jobbar för att även ni ska få det bra.
      Ja, jag vet ”inte på min arbetsplats”. Det finns alltid undantag men dom flesta människor tjänar på kollektivavtal och tryggheten att få hjälp av facket vid diskussioner med arbetsgivare.

      Har precis gått ur. Varit medlem sedan 2010 men aldrig nyttjat det så kändes som bortkastade pengar. Lägger pengarna på renovering/sparande istället

        Det där är ju ett lite märkligt argument kan jag tycka. Att vara med i facket är ju (bland mycket annat) som en slags försäkring om hjälp OM det händer nåt. Lite som att säga, mitt hus har aldrig börjat brinna förut så jag behöver ingen hemförsäkring…

          Jo jag är fullt medveten om att man kan se på det på det sättet men nu gör inte jag det. Svarade bara på frågan. Jag är heller inte helt låst vid min åsikt. Jag kanske går med i facket någon gång i framtiden igen. Vem vet.

      Ja. Kommer nog däremot gå ur A-kassan, slm förskollärare lär man knappast bli arbetslös..

        Nej men du kan bli sjuk.

      Jag är med i facket av flera skäl: gruppförsäkringar, rabatter på tjänster/produkter, medlemsförmåner som juridisk rådgivning även i icke-jobbrelaterade frågor, löneförhandlingar osv. En av mina bästa investeringar men det är viktigt att du läser på vad du har rätt till och kan få hjälp med hos facket så att det lönar sig 🙂

    Är det någon som provat Belkyra för att få bort dubbelhakan? Eller känner någon som gjort det? Erfarenheter? Hur länge svullnade ni upp efter behandlingen? Är så sugen på att göra det men hittar inte så mycket på Google där folk som själva gjort det berättar.

      Kolla längre ner för mitt svar!!

      Gjorde belkyra i början av december, hade en liiiiten ”bulle” som enligt kliniken skulle försvinna med endast en behandling. Ser noll skillnad. Va svullen 3 dagar sedan blev det bättre och bättre och efter en vecka såg jag ut som innan.
      Va sjukt onödig behandling och skulle inte rekommendera den till någon, 10’ rätt ner i sjön typ (får skylla mig själv, jag vet).

        Aj då. Jag har också bara en liten bulle och på kliniken jag varit på säger de också att den kommer försvinna efter en behandling. Men det låter ju inte så lovande efter att ha läst ditt svar…

    Har vi någon häxa /wicca här? Vill du berätta mer om vad du gör eller vad som helst? Jag är själv sk. Green witch. 🙂

      Låter intressant! Kan inte du istället berätta om vad det är, vad man gör och varför?! Till oss som tycker det är roligare att prata och förmedla kunskap mellan människor istället för att googla.

    Var inne på my martens blogg å titta hon fråga vad folk äter till frukost,, säkert bara för att my vet att folk älskar att prata och skriva om sig själva. Så smart och sååå tröga folk är.

      Likadant som när hon ville ha tips på resor. Folk skrev så tangentbordet glödde. De går på det gång på gång. Hur det nu är möjligt?

    Jag måste vara en väldigt tråkig person. Mina nya jobbarkompisar ställer inga frågor till mig (och min närmsta chef ignorerar mig). Jag har försökt men får noll tillbaka. Finns två som är trevliga men jag är typ sista prio, är det dötid är det inte mig de kommer och pratar med i första taget utan det sker bara om vi råkar vara på samma ställe.

    Jag har liksom aldrig haft några problem förut med att prata och vara social, få folk att skratta brukar jag vara expert på. Men inte på nya jobbet.

    Någon som varit med om samma sak? Blev det bättre och hur i så fall?

      Låter som det är dom som är riktiga tråkmånsar!!!

        Kunde inte hålla med mer. Men det har gått så långt att jag vill byta jobb, känner mig ju inte sedd eller välkommen i gänget. Som nya personen vågar jag inte heller säga något.

    Fick sparken idag… usch är så ledsen 🙁

      Varför fick du sparken?

        Det går inte bra för företaget just nu, så de har gjort av med 10-15 pers, och idag var det min tur. Tur iaf att det inte var att jag gjorde något fel men suger ändå.

    Är singel sen 6år o skriver med en man från Tinder sen en vecka, herregud… är helt pirrig redan. Efter hundratals konversationer genom åren så känns denna annorlunda.
    Ville bara dela med mig av lite pirr i magen-känslan… japp vi ska ses… om jag inte dör av nervositet innan… men det är några veckor dit…?

      Härligt! Jag har inte dejtat på nästan ett år, ville ta en paus men kommer att börja igen nu under våren. Hoppas att jag upplever det du upplever nu ❤❤❤

    Någon som varit tillsammans med någon som knarkat? Min sambo rökte på när vi träffades, kola ibland typ. Var okej med rökat, inte med kokainet vilket han respekterade. Vi har varit tillsammans i två år nästa månad. I december förra året blev han av med jobbet pga diverse anledningar. Något som tog hårt men jag fanns där till 100%. Det räckte dock inte visade det sig. Fick nyss reda på att han köpte knark för 30000 i december för att han mådde dåligt. Pengar som vi inte hade. Jag har varit hemma pga sjuk länge och inga pengar sparade. Min kreditkort gick åt till att betala skulden. Fick ta ett blancolån för att kunna betala krediterna så vi kan köpa mat. Han kan ej ta lån etc pga gamla. Betalningsanmärkningar. Vi bor gratis (hyr hus av hans föräldrar som gått med på hyresfritt när han är arbetslös).

    Vad ska jag göra? Han får hjälp på beroendemottagning nu och jag vill stanna. Jag älskar honom och är övertygad om att han älskar mig. Kan saker och ting ändras eller är jag bara dum i huvudet? Någon som suttit i samma sits? Alla råd tas tacksamt emot.

      Kanske låter jag hård nu, men… det kommer ske igen. Tyvärr.
      Lämna honom asap. Att vara medberoende är hemskt. Stor varm kram

        Jag håller med Trissan. Och nästa gång när det händer, hur ska man punga ut tiotals kronor igen? Inte värd att bli skuldsatt och i värsta fall hamna hos Kronofogden för sånt där.

      Dumpa honom!

      Blev av med jobbet pga diverse anledningar? Hänger det ihop m knarket? Varför tycker du att det är ok att han röker på? Knark för 30 000??? Jag tror du innerst inne vet vad du behöver göra.

      Skulle tyvärr säga dumpa. Haft en mamma som var i liknande situation flera gånger med olika män, det blev aldrig bättre, utan värre. Förstår absolut att man vill göra allt man kan för att stanna och att allt kommer bli bra, men av mina erfarenheter så har det aldrig blivit bättre. Förlåt om jag låter jättehemsk, detta är endast mina erfarenheter. Förstår att det är skitjobbigt <3

    Gör det inte! Är läkare o vi fick utskick förra veckan om Belkyras biverkningar. Huden kan gå i nekros (celldöd)… Skulle aldrig våga själv!

    Smått börjat tänka på framtida studier, om ca 1-2 år.
    Snöat in mig på Högskolan Väst (Trollhättan), tror jag vill läsa ekonomprogrammet.
    Till min fråga, har någon erfarenhet av denna skola? Bra? Dålig? Boendet? Vill veta allt

      Jag gick på HV och trivdes fint, gick däremot lärarutbildning så kan ju inte svara på hur ekonomprogrammet är. Jag hyrde studentlägenhet hos Hammarnordic, lagom promenadavstånd till skolan och nära till mataffär, busshållplats och sånt.

      Trollhättan i all ära men HV, nej. Det är en skola jag inte rekommenderar. Det kan ha blivit bättre iofs, det var sju år sen jag gick där.

      Jag pluggade där på ett av deras ekonomprogram. Har inget att jämföra med, men jag tyckte många lärare var dåliga på undervisning. En pratade danska så hennes lektioner slutade jag gå på för jag fattade inte vad hon sa. Läste arbetsrätt och kursen va så enkel så det kändes pinsamt. I en kurs i projektledning fick en grupp i klassen godkänt fast deras projekt var helt kasst (skulle skicka vuxenkläder till barnhem med småbarn och visste när de redovisade projektet inte hur de skulle kunna skicka dit sakerna). I mina ögon borde de inte har klarat kursen. Nivån var alltså rätt låg. Jag har dock klarat mig fint i arbetslivet och det är aldrig någon som har ifrågasatt mitt val av högskola.

    Jag har ”okänd reumatisk sjukdom” i höger knä och vänster höft. Får inte reumatisk sjukdom som diagnos för jag inte har problem med små leder som fingrar. Har även platta fötter och en hallux… vad det nu heter, sned stortå, på höger fot. Är övertygad om att mina fotproblem iaf inte hjälper problemen jag har med mina ben. Har väldigt begränsat rörelsemönster i benen och äter reumatikermedicin som tar bort smärtan men inte problemet liksom. Tror ni jag kan tjata till mig en hallux op? Fyller 28 iår, ska ju fan använda benen i förhoppningsvis 50 år till liksom ? känns mörkt i dagsläget.

      Du får säkert Hallux valgus op om
      Du har rätt antal grader på tån. Fått förklarat att man enbart gör op om ett visst antal grader. De kan ev göra vid mindre grader om mycket smärta. Anledning till varför de har gränsen är för att om för liten vinkel blir op sällan bra. /jobbat på ortopedi

    Kan vi please take a moment för min och min sambos ”gräl” ikväll:

    Jag: ”Dina fötter luktar ganska mycket fotsvett, du kanske kan tvätta dem?

    Han: *går och duschar och ser skamsen ut* ”Jag förstår inte hur man kan tycka att någon är äcklig”

    Jag: ”Jag tycker inte att du är äcklig, jag tycker bara inte om lukten av fotsvett”

    Han: ”Det är en naturlig lukt. Då betyder det att du inte tycker om mina naturliga egenskaper”

    RIDÅ

      Har ni varit tillsammans i ett halvår eller 5 år? 5 år = helt ok. Under året = fy på dig 😀

      HAHAHAHAH! Stackarn.

      Hahahaha! Alltså förlåt men det här känner jag igen så! Jag sa åt min pojkvän att vaxa ryggen där vid axlarna för det är äckligt och han blev skit ledsen och sa att han aldrig upplevt sån smärta i sitt liv som när jag tvångsvaxade honom, och att han aldrig skulle göra det här om jag inte vore hans livs kärlek. Efter typ en timme var han så sur och sa att ”du älskar inte mig för den jag är! Jag skulle aldrig tänka tanken på om du har hår nånstans eller ej, hur kan du vara så ond??”.
      Alltså jag skrattade gott men har var verkligen sur.

        Vänd på det, om han tvingade dig att vaxa könet mot din vilja? Jävla dubbelmoral hela tiden från tjejer

          Ja, jag fattade sen hur vidrigt elakt det var! Så nu låter jag honom ha sina 10 hårstrån där. Äcklas av hur elak jag varit mot honom förutom det här, speciellt eftersom han aldrig skulle säga ett ord om jag är rakad eller ej eller whatever, utan tycker jag är världens vackraste.. men jag försöker bättras.. sorry för utläggning.

        Vad taskigt av dig, hade också blivit sårad

        Men man kan ju inte tvångsvaxa någon… fy vad taskigt 🙁

    Partners AB har hamnat efter med en stor summa pengar och enda lösningen som jag, icke insatt, kan se är att sätta företaget i konkurs. Kommer det drabba oss privat? Kommer de komma hem till oss och utmäta oss? Ta våra saker framför barnen? Borde vi akut separera så att mina och barnens saker inte försvinner? Jag visste inget om det förrän nyligen då jag gick igenom hans brev pga misstänksam. Vägrar låta dom länsa barnens sparkonton som är i mitt namn på mitt privata konto. Har de sista dagarna gått runt i chock med en klump i hela mig.. Vet inte vad jag ska tänka eller känna.

      🙁

      Säkerställ att det verkligen är ett AB och inte annan bolagsstyp så bör du vara ok pga bolaget utgör en juridisk person, då kommer inte personligt/privat sparande röras som inte ligger i bolaget för att täcka bolagets kostnader. På det privata planet: Inkomstbortfall är ju såklart ändå en väldigt reell risk som kan påverka dig hur ni än gör och där kommer ditt och barnens sparande in i bilden.

      Det beror lite på vad han har för skulder. Ofta säger man att ett AB:s skulder inte påverkar dig som privatperson men det stämmer inte alltid. Om han tex har ett lån hos banken på företaget sätter de i princip alltid honom som privatperson som borgen för lånet, det innebär att han blir betalningsskyldig. Dina pengar och dina barns pengar på ditt konto ska de inte kunna ta. Däremot om ni har hus… jag skulle prata med honom först och höra vad han har för skulder! Lycka till, hoppas att det löser sig!

    Är de bara jag som tycker de är väldigt skumt att Paow betalat 240 spänn för att sola?! ?
    Såg på någon skvallerblogg att hon betala 240 spänn för o sola o nån unge hade snott hennes solarium haha lite gangsta.
    Vem betalar så mycket och hur länge har hon tänkt sola? Ja brukar betala runt 60 för 12 min.

      Jag betalar 140 kr för 14 min i senaste solariumet med röda rör

        Sola solarium känns rätt ute ?

      Förvånas mest över att hon solar solarium. Vem gör ens det nu för tiden!? Plus att hon slänger sig med ”sosse” som skällsord… ugh. Hon är så ute.

      betalar 10kr för 7 min där jag bor

    Jag undrar mer.
    Om en person säger ”jag jobbar inte, iaf inte så mkt. Går mest hemma”
    Och samtidigt, nästan varannan dag, lägger ut på sociala medier hur personen tjänat pengar direkt i handen och säger ”det var en bra natt igen”.

    Personen har massa olika vapen hemma. Knivar, elpistoler, knoggärn, skjutvapen.

    Och ni vet att ert barn är med den personen för den personen är den andra föräldern. Vad hade ni gjort?

    Personen var inte sån under förhållandet och hade fast jobb på Ica maxi.
    Soc och polisen säger ”utan bevis kan vi inget göra”. Även om jag visar att personen har sina vapen runt vårt barn. ”det går inte att bevisa”.

      Ska tilläggas att vi har ett fast schema för barnet genom familjerätten.
      Och jag har kollat upp att personen inte har ett jobb på maxi längre.
      Min oro går till mitt barn men ”du kan inte hålla det ifrån sin förälder” får jag till svar.

        Du borde väl ha rätt till rättsskydd om det gäller en vårdnadstvist? Fråga i så fall ditt juridiska ombud. Anmäla till polisen kan man alltid göra men tänk igenom vilken bevisning du har först, finns ingen bevisning är det inte troligt att polis går vidare med det.

          Nej det handlar inte om det egentligen utan om personen beteende och min oro kring det med barnet. Socialen ställer in möten med mig för de är trötta på mitt ”klagande”.

          Anmälan gjorde efter jag fick en bild med vårt barn med personens vapen. Men polisen sa att det inte är bevis nog (som du skriver) för att det inte går att bevisa vem som tagit bilden eller vems vapnen är.

          Jag har prata med de som vi pratade med inom familjerätten och dem hänvisar till socialen. Det fanns orosanmälan för när barnet är hos den personen (efter bilden med vapen) men det las ner.

          Därför frågar jag här om man kan göra något mer när jag i över 1 år inte kommer någonstans. Eller om jag missar något som jag kanske borde kolla upp osv.

      Fan vad sjukt, socialen eller Polisen måste ju kunna göra något?!

    Ingen sexlust, alls! Jag vet inte när jag hade lust till sex senast, eller om jag egentligen någonsin haft det. Jag har haft pojkvän i många år, och innan han haft flera killar, antingen som bara som ligg dejtat eller som mer pojkvän. Jag kan känna attraktktion till män men inte på ett sätt som att jag vill ha sex. Ibland kan jag känna attraktion till kvinnor, men inte heller då tänker jag på att ha sex med dem. Jag och min kille ligger (ganska sällan) men jag gör det mest av slentrian, inte för att jag är sugen. Jag mår inte dåligt av att ha sex men skulle lika gärna kunna vara utan. Någon mer? Tips? Jag är 30 år.

      har inte heller haft lust med min sambo de senaste 6 mån, älskar honom väldigt mkt men har bara inte haft lust helt enkelt. får dåligt samvete

      Tips = sök vård!! Sexlust ska alla ha. Det kan vara vad som helst, från fysiska besvär till psykiska som depression, utbrändhet, småbarnsår, annat. Ofta beror det helt enkelt på att man är trött! Barn, jobb, vänner, träna, äta rätt osv. Allt kräver tid som man sällan har. I väntan på vård/utredning så kan du testa onanera mer. Flera gånger per dag. Testa leksaker, kolla porr. Lust föder lust.

        Kanske ska testa onanera, för det gör jag aldrig, och med aldrig menar jag ALDRIG. Kanske gjort det typ 3 gånger i livet. Är 0 intresserad av att göra det. Får nog börja testa, kanske blir ett nytt intresse ?

    Undrar hur ni med eget företag motiverar er själva att driva företag och samtidigt betala så mycket skatt? Hur motiveras ni att jobba så mycket som de flesta företagare gör när ni vet att ni måste ge bort upp emot hälften om ni vill ta ut lön? Jag menar inget illa mot nån och är inte intresserad av moralpredikningar om vård och skola utan undrar mer hur man orkar jobba 14-15 h om dagen för att sedan ge bort så mycket? Jag tycker att företagare är den drivande motorn i samhället och tycker att speciellt småföretagare straffas onödigt mycket. Skulle själv vilja driva företag men ser hur mina vänner med företag klagar på hyr nycket skatt de betalar och då har de bra med intäkter. Och det funkar ej i mina ögon.

      Har drivit företag och min enda motivation var att sälja skiten. Vi hade bra med intäkter så vi sålde det för väldigt mycket pengar, dock mådde jag dåligt varje månad pga alla pengar som på riktigt slängdes i sjön i form av skatter och arbetsgivaravgifter. Det är såna hutlösa summor som går åt på bara en person. Hade önskat att arbetsgivaravgiften sänktes så man kunde anställa fler och ge folk bättre lön, än att räkna varje öre.
      Både jag och min man jobbade minst tolv timmar om dagen och det kändes faktiskt som att jag mestadels jobbade för att ge bort pengarna. Är så glad att det är sålt nu.

      Hej Anonym!

      Som privatperson betalar du skatt på din lön först och därefter betalar du räkningar, mat, transport osv på det du har kvar.

      Som egenföretagare betalar ditt företag för många kostnader (som kan avse räkningar, mat, transport osv så länge det är kopplat till ditt jobb – självklart finns det regler kring detta) och därefter betalar ditt företag skatt på det som finns kvar.

      Planerar du detta strategiskt kan du alltså betala betydligt mindre skatt som egenföretagare, något som många influencers (som Bella) och storföretag (som Amazon) tyvärr missbrukar.

      Jag tror dock att många egenföretagare startar eget för att de föredrar att vara sin egen chef och vill skapa något själv.

    Tips på bh som ger bra med cleavage? Har e kupa men push up bhar bara trycker upp dem istället för ”inåt” som jag är ute efter så de ser nästan fake ut. Så tips mottages gärna 🙂

    Trist att öppet spår i princip dör efter 22 🙁

      Håller med!

    vad tjänar en undersköterska som endast arbetar nattskift någon som vet?

      beror på sysselsättningsgraden. på min arbetsplats (privat) tjänar folk mellan 17-27 tusen, och procenten varierar från 64% till 83%.

    Bor på internat och vi sjunger, nynnar och har ett antal låtar vi gillar. Vi låtsas inte bara för att fånga stugornas äldre invånare.

    Likadant som när hon ville ha tips på resor. Folk skrev så tangentbordet glödde. De går på det gång på gång. Hur det nu är möjligt?

      Hamnade fel. Kommentar handlar om Myggan.

    Vad tycker ni är en rimlig slant att lägga på en möhippa? Pratas om utlandsweekend (hotell, middagar, spa, etc) vilket känns jobbigt för min del då jag är mammaledig och inte har så mycket pengar att röra mig med (sparar dagar för att kunna vara hemma längre med barnen). Hittills är alla andra med på planerna så vet inte hur jag ska göra. Är min bästa vän som gifter sig, bör väl tilläggas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.