184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gonatt!

   Good night, sweetheart, it’s time to go…

   Hej då, vi ses, adjö, farväl
   Godnatt, sov gott min vän… ???

  Tur att jag inte är ”influencer” för imorgon skall det flygas!

  Godnatt folket! ?

  Någon som blivit till med IVF i Finland? Fick nyligen reda på att min pappa inte är min biologiska pappa. Mamma var i Helsingfors 1992 och blev inseminerad med donerad sperma. Verkar omöjligt att spåra..mamma gick bort förra året så kan ej fråga henne. Vet bara att det var i Helsingfors.

   Oj, förstår om din värld gungar lite nu.

    Mm, sånt där skulle jag gärna slippa höra..

     Förlåt, är du samma som TS? Ville bara belysa att det är ok att världen gungar. Menade absolut inget illa.

   Åh kram till dig <3
   Du kanske kan söka runt lite på olika kliniker som funnits där länge. Hittar du en som funnits sedan dess kan du kontakta den. De har kanske filer sparade liksom. De bör ju också veta vilka ”konkurrenter” som funnits då om du har tur. Lycka till <3

   Vad tror du att du kan få fram? Gissar på absolut ingenting. Donerad sperma är anonymt.

    1177 –
    De barn som kommer till genom donation har rätt att få veta identiteten på donatorn. Barnen kan kontakta dig när de blir vuxna. Barnet kan då vända sig till den klinik där behandlingen har utförts och har enligt lagen om genetisk integritet rätt att få reda på vem som har donerat. Men du har för den skull inga juridiska skyldigheter gentemot eventuella barn.

    Du lät onödigt dryg men dessutom felaktig information. Du är anonym till föräldrarna ja.

     Tror ändå inte hon kommer få fram något. Hon vet ju inget. Och, gällde det där 1992? Kanske står på något papper i något gammalt arkiv.

      Framför allt är väl frågan om det gällde i Finland 1992…. Tror inte att 1177 har finsk donationshistoria på sin hemsida…

       I Finland regleras könscellsdonationen av Fertilitetsbehandlingslagen (hedelmöityshoitolaki). Alla donatorer skrivs in i ett register. Fertilitetsbehandlingslagen stipulerar att det barn, vilket är fött med hjälp av könscellsdonationsbehandling, har vid 18 års ålder rätt att få veta vem som har donerat. Donatorn har inga juridiska rättigheter eller ansvar gentemot barnet. Barnets föräldrar rekommenderas att berätta öppet för barnet om hans eller hennes härkomst. Barnets föräldrar har inte rätt att veta vem som har donerat.

        Den lagen trädde väl i kraft 2007?

        Men. 1992???? Tror du att det finns kvar någon annanstans än i en undangömt pärm i ett arkiv? Det är 26 år sen. Du kan inte utgå från lagar idag.

         Men när du skrev din kommentar tänkte du att det bara var anonymt år 1992 eller även nu…?! Jag svarade dig för du lät dryg. Jag skrev som sagt att jag inte vet vad som gällde då men ville bara informera dig om att det inte är så. Idag.

          Men hela grejen handlar väl om 1992 och inte idag?

        jag vet dock inte vad som gällde år 1992 🙁

         Vilket var försöket att påpeka för dig. Det var innan dator osv. Finns säkert uppgifter någonstans, om kliniken ens finns kvar, men tror inte man kan hitta det utan att ha några uppgifter överhuvudtaget att gå på mer än en stad.

          Det fanns datorer 1992.

           Det användes inte på samma sätt som idag. Kanske ligger lite info på en diskett då, om de nu ens använde dator. Först under 2000talet allting började digitaliseras.

           Men tror du att allt innan datorer kom bara slängdes? Finns det inte i arkiv så har det digitaliseras i efterhand. Lite sånt som de i fas3 sysslade med bland annat.

          Det lär finnas journalarkiv som kan ge information.

     Josabeth jag hoppas att det är samma lagar som gäller i Finland men jag tror inte anonym har koll på dem heller. Hopp finns <3 kram

     Det där gäller väl främst donation i Sverige?

     Gäller bara i Sverige.

     Dvs svensk spermadonator.

     Lycka till iaf Josabeth.
     ?

     //Moa

   En genuint nyfiken fråga – varför vill du veta vem donatorn är?
   Jag är själv adopterad och har uppgifter för att ev ta reda på min biologiska mamma men har verkligen noll intresse för det….men antagligen stor skillnad kanske om man får reda på det som vuxen, jag har ju alltid vetat att jag är adopterad.

   Jag hoppas innerligt du hittar vad du söker❤️

    Vore det inte bra att få reda på bio föräldern så man vet om det finns ärftliga sjukdomar eller liknande? Sen vill många lära känna sin egna identitet. Även om har två föfäldrar som älskar en så kan det vara kul att se var man kommer ifrån rent genetiskt.

     Jo, det där med genetiken har jag tänkt på nu när jag har egna barn men i det landet jag kommer från finns ändå inget sånt att få reda på – utseendemässigt har jag sett ett kort och jag och min biomamma är otroligt lika….men ja, jag hade gjort det ifall jag kunde fått reda på ärftliga sjukdomar mm.

   Det här är inte svar på din fråga och kanske har du redan tänkt tanken. Men jag är med i en sida för DNA-släktforskning och det finns så många historier där om hur folk har hittat sina biologiska släktingar genom dom stora databaserna som finns för DNA-släktforskning. Är kanske absolut ingeting för dig men kan ju vara en väg att gå om det är väldigt viktigt för en att hitta donatorn men registren inte finns kvar.

   Förstår att du tycker jorden gungar, men IVF och insemination är två olika saker. IVF innebär befruktning utanför livmodern med olika tekniker. Insemination då för man in sperma med ett slags pipett.
   Din pappa som du kallar pappa är mer engagerad i dig som person än någon som donerat sperma. Vet din pappa mer om detta fråga honom.

  Någon som testat acnatac i kombo med antibiotika kur för acne? Var det hållbart även efter kuren? Vill inte äta Isotretinoin, men vill egentligen inte äta antibiotika heller.. Hittar mycket om hur det fungerat, men knappt någon uppföljning på hur det blivit efteråt.

   Jag åt antibiotika och roaccutan (numera isotretinoin tror jag) i ca 6 mån för acne. Jag fick en del ”bakslag” efteråt men när jag började med p-ring försvann allt och jag kan räkna på mina fingrar hur många finnar jag haft sedan jag började med p-ringen. Nu kanske mitt svar inte är till så mycket hjälp då jag åt de två preparaten du inte vill äta haha. Men vill ändå dela med mig till dig! Skriv om du undrar ngt 🙂

    P-ring? De sa inget om det. Bara Diane och jag har läst så mycket negativt om dem. Antibiotika funderar jag på att testa, är mest att jag inte vill äta antibiotika i onödan. Det verkar ge bra resultat, men få som skriver något om hur det blir efter avslutad kur ?

     Tänk efter innan ni äter antibiotika, jag åt Tetracycklin i 4-6 månader mot acne. Det fördärvade mina slemhinnor i underlivet och har aldrig återhämtat sig igen. Det är 20 år sedan.

     Jag har diane mot acne och utöver att det hjälpt mkt mot acnen (tillsammans med epiduro) är jag inte lika pms-ig, påverkas inte lika mkt av cykeln och då jag äter konstant får jag bara blödningar när jag glömt ta på ett par dagar. Mår inte dåligt utan tvärtom stabilare. Åt också antibiotika i tre månader men tror diane är det som hjälpt mest.

   iso kommer vara ditt livs bästa val. just sayin

    Har ångestpeoblematik så jag tror faktiskt inte det, de varnade mig för att jag skulle må sämre?

     åt det i ett år, har inte haft de minsta ångest. vad som gav mig ångest va acne och att känna mig så ful och äcklig att jag inte ens ville träffa mina kompisar/pojkvän. nu är min hy som i en reklam på tv för hudkräm. men ja under själva behandlingsåret var det hemskt. Men efter? fucking underbart. äger inte ens smink för hyn längre

      Jag sminkar mig inte, trots acne. Känner mig inte ful och äcklig heller, tråkigt att du kände så. Är ju bara prickar. Får däremot väldigt ont och ärr och därför jag behöver starkare medel nu. Härligt att det funkadr för dig 🙂 Men jag är ändå orolig över ångest biten

       Tycker också att roaccutan var livet. Käkade i ett halvår. Best decision ever.

       Jag tror nog du förstår min poäng. Att man efter medicinen svävar på moln

        Tror det var du som missade poängen.

   Jag åt någon slags stark acnemedicin för tio år sedan. Det var bara skit. Jag mådde dåligt, magen kraschade hela tiden, huden blev fullkomligt kaos med stora hudflagor som ramlade av och till råga på allt kom acnen tillbaka så fort jag slutade.
   Idag behandlar jag med bha-syra, retinol och lite andra utvärtes preparat. Fantastiska resultat!

   Enligt riktlinjer ska man egentligen först prova med acnatac+antibiotika i kombination, annars fungerar det typ inte… Har själv provat på det i två kurer men blev isotretinoin till slut.

  Om en haft oskyddat sex i 6år och bara kört på “pull out-metoden” och aldrig råkat bli gravid borde det ringa någon varningssignal? Eller betyder det bara att vår metod funkar?

   Även om killen kommer i dig mitt under ägglossning betyder det inte att du garanterat blir gravid.

    Körde så i 5-6 år utan att bli gravid och blev sen gravid direkt nör vi bestämde oss att skaffa barn.

     Ok. Bra för er ?

     Och jag låg oskyddat på fyllan med män när jag var ca 18-23 år gammal utan att bli gravid. En flaska rött och två shots är en bra preventivmetod med andra ord?

      Kan vittna om att vitt vin funkar lika bra! ?

      Vitt vin och tequila funkar också kanon ??

   kör samma metod! funkar utmärkt =)

    Det funkar utmärkt tills det inte funkar utmärkt längre.

     Sant :p
     Men det har än så länge fungerat utmärkt i 10 år:) och har två planerade barn då vi gjort uppehåll från metoden.
     så på så sätt kan jag bedöma att metoden fungerar preventivt väldigt bra.

   Avbrutet samlag har ett högt pearl index. Inte en metod att rekommendera om en graviditet vore en katastrof med andra ord.

    Ganska samma index som naturlig familjeplanering. Just saying…

   Det beror ju på om du haft koll på ägglossning och skippat just då. Jag själv har blivit gravid trots att han dragit ur den, och det var precis i början av min sexdebut, så efter det vågar jag inte lita på det igen. Killar droppar ju lite hela tiden, så det är verkligen ingen säker metod. Men ja, du kanske haft tur. Finns ju ingen anledning att oroa sig iförväg.

    Tack för alla svar haha! Jag har koll på min cykel väl men ligger ju ändå när jag är märkvärt fertil. Så började undra om jag kanske inte kan bli gravid/han skjuter slappa spermier. Men jag behöver med andra ord inte vara så orolig om det då? Han har vä dragit ut den just i tid i alla dessa år då hehe.

     Man kan inte dra ut den i rätt tid. Det kommer inte bara sperma när man kommer. det droppar ut hela tiden. Så det beror nog inte på att han är tillräckligt snabb på att dra ut den.

      Jajo det var ju därför jag skrev det där med precum. Är medveten att det droppar ut så det var däför jag undra om det borde ringa en varningssignal om vi aldrig har blivit gravida eftersom det trots allt kommer sperma utöver när en kommer.

   Jag och min man körde på det i 5 år, tills jag blev oönskat gravid, så inte att rekommendera…

   Vi har kört samma i tio år, för ett år sen fick vi för att testa bli gravida. Gick på första försöket! Mf dock men ändå!

    I ärlighetens namn så märks inte majoriteten av missfall för att kvinnan tror att det är en tidig/sen mens. Är gå ska vanligt att det händer. Med andra ord kan alla som metoden ha funkat för blivit gravida under tiden men med tidiga missfall utan att veta om det.

     ingen skada skedd med andra ord =$

   Vi har kört på det i 8 år. Har koll på när jag borde ha ägglossning och är extra noga under den tiden. Började också fundera på om jag var steril. Men en dag hann han inte dra ut den i tid och då blev jag gravid på en gång. 4 år senare, samma sak.

   Det kanske ar olika hur mycket det “droppar “, har haft den metoden i ca 7 ar och ej blivit oplanerat gravid, men blivit gravies direkt med tva barn nar vi kort vanligt.

   Det kan också va något med fertiliteten hos ena partnern. Ett ex upptäckte senare att han hade dålig kvalitet på sina spermier, så inte konstigt att den metoden funkade för oss.

   Jag blev gravid efter några månader med den metoden, välkommet men antiplanerat

  Therese Lindgren vill redan flytta från sin nya skräddarsydda lght

   Jaha? Är det förbjudet att vilja det? ?

   Jaha? Det får man väl vilja.

  Har funderat på en sak.. många skriver att de är ensamma och den enda de har är deras partner. Hur lyckas man hitta en partner men inte vänner? Men INTE på ett nedlåtande sätt, men jag förstår verkligen inte. Jag själv är rena motsatsen och har lätt för att få vänner men är den eviga singeln i gänget. Vet inte ens vad jag ville med denna kommentaren, försöker bara förstå detta fenomen. Förstår att det kan kännas ensamt utan vänner men är ändå avundsjuk på alla som har en partner och trygg punkt i livet. Fy vad svamligt det här blev. Godnatt!

   Flytt till ny stad där man inte känner någon. Klassiska att man umgås med hans kompisar och glömmer sina egna till slut har man inga. Man är inte social. Finns ju tusen svar.

   Min kille bor över 50 mil från staden han växte upp i. Han är ensamvarg, spelnörd så länge inte jag är där och enda stället han träffar folk och är social på är jobbet.. Han har sin bästa kompis som han snackar med när han spelar, oftast kvällarna på helgerna.
   Vi träffades på nätet 🙂
   Så kan det gå till ^^, Ha en fortsatt trevlig vecka! ?

   Jag har flyttat runt mycket, eller ja mellan två olika ställen. Sen har man växt upp och insett att dem vänner man trodde var sina vänner egentligen inte var ens vänner. Eller att man helt enkelt har växt ifrån varandra. Man vill annorlunda helt enkelt. Har många bekanta/vänner som är makens kompisar respektive. Men under dessa sex åren tillsammans har vi setts typ en gång, vi bor dessutom 10 mil därifrån. Annars har jag kanske 3-4 stycken som jag verkligen umgås med, men det blir inte heller ofta eftersom vi är på olika ställen i livet.

   Jag tycker att det är mycket enklare att dejta och lära känna en kille än att hitta nya tjejkompisar i vuxen ålder ? Det är ju inte lika lätt att börja ”dejta” en ny kompis (önskar dock det hade kunnat vara det)

   Jag har tex ganska många bekanta och ytliga kompisar som jag umgås med i föreningsliv och i större grupper, men har ytterst svårt att släppa in någon nära och att känna att jag kan öppna upp mig och vara mig själv med människor. Dvs jag har ofta känslan av att vara oändligt ensam i ett rum fullt med människor jag känner och uppskattar och som uppskattar mig.

   Det gjorde att jag har naturligt många kontaktpunkter och råkade träffa en kille som jag kände mig trygg med att öppna upp mig inför, och romantiska känslor infann sig i det.

    ??

     Vad försöker du få sagt?

      Varför undrar du ”anonym”? ?

       Halloj. Har du lämnat landet eller är det senare?
       Jag är inte 23:40, men ibland förstår inte jag alla dessa emojs (stavning?). Har tittat på detta och det finns ju en uppsjö av olika och tydligen lite varierande, beroende på vilket system man använder. Sedan är jag för slö för att lära mig dessa och skriver hellre.

        Blev kanske lite rörigt. Så här istället: Symbolerna ser lite olika ut beroende på vilken plattform eller operativsystem de visas i.

        Test

        Nu blir det kanske dubbelpost.
        Så här är bättre: Symbolerna ser lite olika ut beroende på vilken plattform eller operativsystem de visas i.

   Många är egoistister och när man stött på 1 milj av dom så räcker det att bara ha sambo och 0 vänner.

    Så du är en av dom få som är en bra vän och inte är egoistisk? ? finns massa bra människor. Du har nog bara haft otur

   Finns hur många anledningar som helst, samma som för dig.. Kan inte säga att jag är överdrivet ensam, men har inte heller hur många vänner som helst och det beror mest på att jag är introvert och jobbar i butik + studerar. Så jag orkar helt enkelt inte hänga med människor och underhålla massa relationer samtidigt. Även om jag såklart tycker att det är kul med kompisar!! Relationen man har till en partner är ju helt annorlunda.

   Menar inte heller att vara nedlåtande eller taskig, men tänker att om ditt problem är tvärtom så är det kanske för att du spenderar tid med vänner i perioder och att det blir lite för mycket att vara partners? Det jag vill komma fram till är: vi är alla olika och det gäller bara att hitta rätt!

   För när man är i ett förhållande och ev skaffar barn osv så får man inte lika mycket tid för vänner och de vännerna som själv inte har barn förstår inte hur mycket tid en familj tar så de försvinner till slut.

   Förstår vad du menar! Men tror inte att det är så det går till, snarare att man har vänner som singel, träffar en partner och sedan tappar kontakten med vännerna.
   Har varit i ett förhållande i 5 år och innan det skulle jag uppskatta att jag hade åtminstone 10-15 vänner jag pratade och umgicks med innan vi blev tillsammans. Nu har jag typ 3 stycken kvar som jag fortfarande träffar.
   Är mitt livs lyckligaste nu. Min sambo är min bästa vän och skulle aldrig byta min situation. Men det är klart att det kan kännas ensamt när telefonen inte plingar så ofta längre.

  Den här har jag tittat på. Jag tycker att den är mycket intressant. Har ni sett den?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/minidokumentar-ett-riktigt-jobb-som-bara-finns-i-fantasin

  Till er som jobbar:
  1. Hur lång tid tog det innan ni kände att ni kom in i själva jobbet?
  2. Hur lång tid tog det innan ni blev bekväma med era kollegor och kände er som ”en i gänget”?
  3. Hittar ni på saker efter jobbet tillsammans?

  // nyligen anställd som känner sig rätt ensam på jobbet

   1: Efter något år kände jag att jobbet verkligen var ”mitt”. Nu efter drygt tre år känns det som att det skulle bli svårt att ersätta mig.
   2: Det tog nog närmare två år innan jag kände mig självklar på arbetsplatsen.
   3: Vi har AW en gång i veckan och flera middagar och aktiviteter per år.

   1. Kanske 2-3 månader.. Då började jag känna att jag hade lite koll på läget. Tror det var det faktum att det började en ny på jobbet då också som då alltså kunde mindre än vad jag gjorde, att hjälpa hen med vissa grejer hjälpte mig om det låter logiskt? ?
   2. Redan efter några dagar kände jag mig ganska bekväm med alla.. Jobbar med underbara människor helt enkelt!
   3. Nja. En gång sen jag började(har bara jobbat här i ca 7 månader) har det styrts ihop en middag men den missade jag tyvärr.

   1) ca 6mån
   2) Typ direkt men en av mina bästa vänner jobbade redan där
   3) Ja, men oftast är jag inte med – har en sådan position att det blir konstigt att umgås med vissa medarbetare efter jobbet- är alla bjudna är jag med?

   1. Detta jobb: 2 veckor. Förra jobbet: aldrig.
   2. Detta jobb: 2-3 veckor :). Förra jobbet: aldrig (såna jävla subbor jag jobbade med då)
   3. JA! Har världens goaste och roligaste kollegor. Vi är några tjejer runt samma ålder som går på AW, bio, äter middagar, har vinkvällar, spelkvällar… Alltså att säga upp mig från mitt förra jobb var det bästa beslutet i livet.

  Andra dagen ledig, ledig imorgon innan det är dags för helg jobb igen ? Jobbar 4 av 5 helger. Suger, men älskar mitt jobb, kollegor och brukare (jag kallar dom dock gamlingar av nån anledning) så jag klarar mig. Pojkvännen är inte lika glad, men min plånbok kommer bli jävligt glad så ?‍♀️
  Nu ska jag fylla på mat åt min svältande katt ? (han svälter självklart inte men han själv tror det) sen ska jag göra kväller, glo på tuben och sova ut som fan imorn ? Ha de gött folket! Sprid kärlek! Förfan! ?(lite lätt övertrött, ber om ursäkt för det) ❤️

   Sov gott bästa Nora?

  Har någon här erfarenhet av att beställa på SHEIN? Tänkte mest storleksmässigt.

   Brukar ta en storlek större 🙂 Har en klänning därifrån som är M men sitter som en S

   Tycker de var normala i storleken. Dock sämst kvalitet och alla plagg såg riktigt billiga ut i verkligheten…

   Min erfarenhet är att storlekarna är SUPERSMÅ. Ta en större, minst. Många plagg är också felsydda och i väldigt ful kvalité i verkligheten. Returer är också omöjligt att få igenom.
   Ska du ändå beställa är mitt tips att inte handla för så mycket pengar att du skulle bli upprörd om du aldrig fick tillbaka dem även om du inte kan använda plaggen. Köp heller inga ”avancerade” plagg som ser billiga och fula ut i verkligheten om själva hantverket är dåligt utfört.

  Är det något på g mellan knivmicke och Isabelle Strömberg? De kommenterar varandras senaste bilder flirtigt på insta

   Hur har det gått för den där stackars (asiatiska?) tjejen han gaddade i ansiktet?

    Hur blev hon i ansiktet?

     se @annikaathasvefi

    Men det var ju fake

     Haha nej?

     Nej, se @annikaathasvefi

   Hur ska vi veta det? Man kan inte sitta och gissa liksom

   Men fy, vem vill ha honom? Knarkare med tatureringar i hela ansiktet

    Men alltså snälla….

     Vad?

    Jag hade inte tackat nej

  Tan by Klara ska börja vlogga. Vad gör hon mer än spraytanar och reser? Skulle vara kul att bli överraskad

   När ska den gräsliga trenden med spraytan sluta? Vem vill bli orange och fläckig liksom

    Trump.

     Och Bella

    Nej det blir inte orange om man går till salong eller använder rätt bus.

     Men Bella är ju jätteorange?

      för att hon inte vet vad stopp betyder

  Nån som retat sig på Bella och Pingis idag? ?

   IL’s instastorys är ju nåt förjävligt stela? Som en idag när hon gick mot kameran med det dära plastleendet asså uuuuh. Sen blir det så stelt när hon och pingis står och halvt stagear nån konversation med obekväma tysta pauser emellan och ännu värre blir det för att det är på engelska asså nej jag ryser.

    Ja, hennes instastory är riktigt riktigt pinsamma. Jag klarar knappt av att kolla, skäms för hennes skull eftersom hon själv verkar sakna skamkänslor helt ??‍♀️

  Om man blir sjukskriven för utmattningssyndrom, hur länge brukar den initiala sjukskrivningen vara?

   Too long!

    Fått för mig att läkare bara brukar sjukskriva två veckor initialt?

   Stör mig på att folk använder sig av ordet utmattning istället för depression för att det låter finare.

    Diagnoskoden har gjorts om för några år sedan. Nu för tiden är den rätta medicinska termen utmattningssyndrom. Där det ibland kan ingå en depression men lika ofta inte ingår. Herregud läs på innan du ska vara dryg nästa gång.

    Fast det beror ju helt på symptom? Aldrig hört talas om att man använder utmattning istället för depression.
    MVH en som varit sjukskriven för både utmattning och depression vid olika tillfällen.

     Alltså jag orkar inte ens svara egentligen. Googla bara så kan du få begreppen utredda för dig.

      Det var inte dig jag svarade, förstår inte varför du är otrevlig när jag håller med dig men okej H. Mitt svar var till anonym som clearly inte har koll på allt.

       Tror H menade till anonym

   14 dagar.

   Vilken okunskap det finns, men sen ska jag erkänna att jag, nu med facit i hand, nog inte visste någonting själv heller innan det hände mig.
   Jag är diagnoserad med utmattningssyndrom och depression, där symptom visar sig helt olika varandra. För mig är depressionen snarare en biverkning av att jag kraschade så totalt.

   Jag blev först sjukskriven 2 veckor, förlängdes en månad och sedan ytterligare tre. Varken min handledare på FK, läkare eller psykolog säger det rakt ut men hintat tydligt att tyvärr ser det ut att bli längre än så.
   Men vad jag tror, är det medvetet val av min läkare. För jag vet själv, hade hen gett mig läkarintyg på 1 års sjukskrivning för utbrändhet, hade jag känt mig totalt hopplös.
   Även om jag vet innerst inne att det kan ta betydligt längre tid, känns det ändå bättre att slippa se och påminnas att vården anser mig vara långtidssjuk.

    För en del kan det vara lättare att bli sjukskriven en längre period, oron för att inte få bli sjukskriven trots att man mår dåligt gör att man inte kan slappna av och bli frisk.

    Dessutom tror jag att man behöver någon slags rehabilitering och terapi, att gå hemma med oro och ångest löser sällan problemet.

   Jag blev sjukskriven två veckor först, det var i maj. För stressrelaterad utmattning that is. Innan det var jag sjukskriven fyra veckor (2×2) för luftrörskatarr, migrän, magproblem och ångest. Min kropp stängde av ?

   När väggen kom fick jag två veckor igen. Sen väntade tre månader tjänsteuppehåll pga sommarlov (jag var, är, fritidspedagog). Började på en annan skola i slutet av september, jobbade till oktober (men det gick inte så bra, var fortfarande helt knäckt) och åkte sedan jorden runt i 16 månader och laddade batterierna. Bästa sortens sjukskrivning. Precis vad jag behövde. Vågskvalp och värme. ❤️

   Jag var sjukskriven 1-2 månader i taget. Var sjukskriven på heltid totalt 5 månader, sedan halvtid i 1 månad i taget.

  Någon som har tips på en bra deo till min kille som i dagsläget tycker att Axe är den enda som funkar? Kräks av lukten på den så måste köpa honom en annan.

   Alla från Rexona, finns med herrdoft också eller mer neutralt. Billiga och effektiva! ?

    Säger samma som ”Anonym”. Maken varierar mellan Axe och Rexona.

   Finns massor på Nordic feel, testa något lite finare märke

    Bortkastade pengar!

   Armani – Acqua Di Gio Homme Deostick.

    Alla från Armani luktar mumma!

   Prova en annan doft? Min gubbe använder africa en nån gång har han köpt typ excite och den luktar hemskt ?

   Det första jag ändrade på hos min man var just deon. Förklarade att ingen vuxen man använder Axe. Han var så sjukt skeptisk mot antiperspirant, för det är naturligt att svettas och det kan inte vara bra att blockera svettporer i huden. Enligt honom då. Men han tycker också att acifophilus och bifidus bakterier är suspekta så… 😀

    ”Det första jag ändrade på hos min man…”

    Jag skulle bli galen om min man hade attityden att han måste ändra på mig.

   Rituals har deo där män, lite dyrare dock

    Rituals herrdeo (blått deostick) är grymt bra! Den har mannen alltid och jag o min dotter använder bara deras deostick för kvinnor.

   ACO herr, mörkgrön från Apoteket. Min kille säger att det är den bästa han någonsin haft och att man inte kan luka svett med den

  Någon som köpt bra bok på bokrean?
  Jag handlade på Coop av alla ställen, Leif GWs Professor Wille Vingmutter, om hans yrkesliv. Tidigare läst Gustavs grabb, om hans barndom. Superbra!

   Lyssnar på ljudbok, bättre för miljön!

    Nu överdriver du allt

    Knappast. Det drar ju massa energi, var tror du den kommer ifrån? Regnbågar och glitter?

    Hahaha!
    Lyssna på fåglarna om du vill vara miljövänlig…

  När är det dags att lämna sin partner egentligen? Han är min klippa men jag känner mig ändå inte riktigt tillfreds. Han har allt ordnat i livet med bra jobb osv och jag är raka motsatsen.
  Förra helgen hade vi ett fjantigt bråk och han stormade ut med sina grejer ur min lägenhet, som ingenting! Dock löste det sig lite och han bad om ursäkt! Men jag har svårt att släppa det.
  Om någon bara kunde berätta för mig om hur jag ska göra..

  LIDER MED DIG!!! Hatar Axe. Doftmässigt så är ju vad som helst bättre men har inga tips på vad som fungerar tyvärr.

  En sak jag mår så sjukt dåligt över.
  Jag har inga vänner längre?
  Hjälp.. är 25. Är en jätte social person som alltid haft lätt för att skaffa vänner och alltid haft mycket vänner. Men dessvärre är jag för snäll, jag gör allt för mina vänner och det har lett till att jag väldigt ofta blivit utnyttjad osv. För ett år sen började jag sätta ner foten, jag sa upp vänskapen med dom som bara tog och gav mig inget. Och absolut, jag mår så psykiskt mycket böttre av att inte va vänn med dom men nu inser jag att jag bara har två vänner kvar typ? Det har gjort mig osäker, och nu har jag svårt att skaffa nya. Det enda jag gör är att jobba sen sitter jag hemma hela helgerna..är 25 och typ den enda som smsar mig fredags kvällar är min mamma??
  Jag har verkligen försökt senaste tiden vara mer social, roligare etc och verkligen kämpat för skaffa nya relationer men känns som jag tappat det??.. är så rädd att jag kommer va ensam hela livet nu..

   Haft en liknande situation men det hela vände när jag hittade min bästa vän i gymnasiet och sen började jag på ett jobb där alla var ungefär samma ålder och hittade vänner där, men visst är det svårt att hitta vänner som vuxen! Förstår dig verkligen med att känna sig ensam men det betyder inte att du kommer vara ensam för all framtid även om det känns så nu. Mitt tips är att få in sociala ”chanser” i vardagen. Börja med en hobby eller sport, läs en kurs. Det är lätt att knyta an till andra som du ser regelbundet och delar ett intresse med.
   Sen tycker jag i allmänhet att det är viktigare att ha få nära vänner än massa ”kompisar”. Jag t.ex. kanske inte blir nerringd varje dag eller har fikor inplanerade för resten av veckan men jag har folk som räknas och som alltid ställer upp och bryr sig om mig när det gäller och det ger mig så mycket mer än när jag hade mer ytliga relationer.

   Testa go friendly appen 🙂 Enbart för tjejer som vill hitta nya tjejkompisar.

   Samma här!

   Som anonym under dig skrev, att man kan börja med hobbys etc, hjälper inte för mig. Jag har ett enormt stort intresse för en idrott, en tjej är 25 och har börjat nyss men jag tål henne inte så skulle aldrig kunna umgås med henne på fritiden. De andra jag kan prata med är…50 år. Har ingen som helst lust att umgås med 50åringar, de kan liksom vara mina föräldrar. Känner att det är väldigt svårt att hitta jämngamla potentiella vänner.

   Kanske dags att Camilla gör ett nytt ”hitta vänner-inlägg”?

  Hej,
  Letar efter andra med diagnos PCO/PCOS som använt kombinerade p-piller mot ökad behåring men nu närmar sig klimakteriet. Är själv i det läget (50) men livrädd för att sluta med p-piller och återfå symtom ?. Är det någon som slutat p g a klimakterie och vad hände efter det..? Tacksam om du/ni orkar engagera er ?

  Rooooligt att jag har munsår lagom till min dejt i helgen.

  Varsågod för info?

   Lider med dig!!! Hatar den där skiten ?

   Munsårsplåster från Compeed … bästa som uppfunnits ever.

  Alexandra Nilsson byter efternamn!.

  Hjälp! INGEN deodorant fungerar på mig längre?
  Har tidigare behövt byta märken, inte kunnat köpa samma märke igen efter en tagit slut. Men nu verkar det som att ingen fungerar längre? Känns som jag provat varje märke. Går just nu runt med våtservetter i väskan och torkar mig under armarna i smyg ibland haha.

   Spraydeo från rexona tycker jag funkar kalasbra! Testa! Om du inte redan har gjort det.

   Biotherme (den turkosa). Pang. Klart.

   Vichy!!!

    Eller ACOs. Såå bra!

  Spraydeo från rexona tycker jag funkar kalasbra! Testa! Om du inte redan har gjort det.

  Jag har en fråga till er;
  Mitt jobb betalade ut för mycket lön (med betoning på mycket). Jag reagerade inte först för vi hade gjort ändringar i lönen så som att skatten korrigerades, en extra provision lades till osv. Men nu inser jag att den inte stämmer, de har helt sonika betalt ut för mycket.
  Dagen efter lönen skrev jag till ekonomiansvarige och bad henne dubbelkolla att allt är rätt och riktigt med min lön, jag skrev även att den var ovanligt hög och ville bara få bekräftat att allt var OK. Jag fick som svar att ”Ja, det är den”.
  Min fråga till er är därför – vad tusan gör jag nu?? Kan man vid den här punkten bara tacka och ta emot? Jag mejlade ju och bad henne kolla att den verkligen stämmer pga att den var så hög. Hjälp! ?

   Bara tacka.

   Dom kanske betalar ut mindre nästa månad för att jämna ut så se till att spara det du fick för mycket ??

   Har du gått från timmis till fast tjänst så får man ju dubbel lön ☺️

  Någon som har tips på en grym kräm/salva/olja till nagelbanden? Jag har jättefina naglar men av någon anledning är ofta mina nagelband hemska, torra med typ flagor och rodnader och små ”flikar” som sticker ut m.m. Har använt Burt’s Bees nagelcerat och det är väl helt okej men hoppas på att det finns något ännu bättre!

   OPI Avoplex oil, finns på Kicks. Dyr men så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.