Mark & Jonas kallar influencers för h*ror i sin podd

Dock vill jag inflika att det finns väldigt lite värdering i ordet när de pratar om det, de tycker mest att man borde kalla influencers för det rätta ordet med tanke på att de säljer sina åsikter.
Själv kan jag tycka att det finns en yttepytte liten marginell skillnad mellan att sälja sin åsikt och sälja sin kropp men jag är inte så insatt…
Hör deras diskussion i videon här ovan.

Min läsare Sofie skrev lite roligt i ett mail till mig när hon tipsade om detta, så jag kommer använda det här. 
Vad tycker ni? Kul eller kränk?

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är ju sant. De vräker ut hela sitt privatliv för att få samarbetspartners/annonsörer.

   Ungefär som Jonas då?

   I hans shower fläker han ut sig för att få folk att köpa biljetter (tjäna pengar), han horar ut sig alltså (nu tror jag säkert att Jonas inte har något problem med att bli kallad hora, men..)

   …og hvad har det med prostitution at gøre? Nu må det simpelthen være nok med at nedgøre kvinder på den måde!

    Ursprunglig betydelse av ordet hora är en kvinna som begår brottet hor.
    Vilket var att ha utomäktenskapligt sexuellt umgänge då en/båda var gifta.
    Mannen som begick samma brott kallades för horkarl.

    Först senare kom ordet hora att benämna prostituerade kvinnor.

     Spännande men det spelar ingen roll med historiken. Ordet h—a i nutida kontext är ju vad som avses med ordet.

   Och du älskar set, eftersom du hänger här ???

  Ungefär som Jonas då?

  I hans shower fläker han ut sig för att få folk att köpa biljetter (tjäna pengar), han horar ut sig alltså (nu tror jag säkert att Jonas inte har något problem med att bli kallad hora, men..)

  Jonas slänger sig ju ofta med sådana ord, slampa och slyna är ju inte heller ovanligt. Han menar ju absolut inget illa och förklarar sig ju dessutom. Tycker det var ett otroligt roligt avsnitt och de har en poäng! ?

   Fast samtidigt, hade det varit lika roligt om någon annan hade sagt det? Upplever att många tycker att det är okej och roligt bara p.g.a. att det är just han som säger det.

  Kul!

  Kan tycka att man säljer sin integritet som bloggare/instagrammare. Dock tycker ja de är synd att några gubbar ska kalla unga tjejer för hora.

   Men dom kallade influencers det. Inte tjejer. Finns väl manliga influencers med?

    Det är klart det finns det. Men det är betydligt fler unga tjejer än äldre män som är influencers. Ordet hora syftar dessutom på en kvinna som säljer sin kropp och som har används av gubbar måånga år för att klanka ner på kvinnor.

    Ordet hora ville jag varken höra i skolans korridor i 7:an och inte nu heller. Finns det inte bättre ord att använda än ord som anspelar på kvinnors sexuella umgänge?

  Kan tycka att man säljer sin integritet som bloggare/instagrammare. Dock tycker jag det är onödigt att äldre herrar ska kalla unga tjejer för ho*a

   Håller med. Totalt ocharmigt och fattar inte varför det ska vara ok att de kallar influencers (aka unga tjejer som har ett levebröd) för horor bara för att gubbarna är ”gulliga” och homosexuella? Jag är inte kränkt men jag tycker det är lågt av dem. Usch för gamla gubbar.

  Fast jag kan delvis hålla med.
  Jag vill kunna googla om tips för produkter, acne, nagelvård etc och få recensioner som är trovärdiga. Nu kommer influensers upp, som har testat en produkt två dagar eller knappt ha de problem som jag googlar efter. Sedan rekommenderar de den här produkten och höjer den till skyarna.

  Ex: Kenza och biooil. Enlig deras egna rekommendationer tar de månader innan det går att se de riktiga fördelarna med det, samtidigt som att hennes kommentarsfält svämmar över av folk som testat produkten och är missnöjda. Hon däremot skriver hur bra produkten är efter några användningar.

  De flesta ( inte alla ) säljer ut sig själva så snabbt. Det blir inte trovärdigt.

  Kul! Det är ett uttryck ( kanske inte det bästa) som används.

  Man kan ju då klumpa in typ alla artister/modeller som exploaterar och säljer sig. Eller idrottare som köps och säljs mellan klubblag.

  Det går ju inte att komma ifrån att för att ta sig fram på marknaden så behöver man ha någonting att sälja: konstnärlighet, utseende, intelligens, talang etc.

  OM du inte vill jobba kommunalt eller statligt dvs. Vilket jag gör och behöver ”bara” sköta mitt jobb.

  Hej svejs

   Ja, vi alla är väl kapitalismens h*ror och redskap?

   Skillnaden är ju att artister/ konstnärer/ skådespelare/ you name it säljer sina egna verk, någon form av ”artisteri” medan influencers säljer sig själva, om man nu vill uttrycka sig så.

   Skillnaden ligger väl i att artister/ konstnärer/ skådespelare säljer sitt egna verk, ”artisteri”, medan influencers säljer sig själva, om man nu vill utrycka det så.

    Oops! Blev dublett där!

  Bara för att det är Mark & Jonas så ska man tycka att det är roligt och helt ok för ”det finns väldigt lite värdering i ordet när de pratar om det”, men annars är det ett jäkla liv när tex tjejer kallar sina tjejkompisar för det och alla tycker det är så hemskt.
  Sluta hylla 2 gubbar som kallar unga tjejer för h*ror oavsett anledning.

   Håller med! Jonas Gardell har kommit undan med mycket misogyni bara för att han ju är en ”rolig bög”, typ.

    Då återkommer vi väl till frågan om vad man får skämta om och inte..

    Tänkte på reaktionen om två tjejer suttit i en podd och droppat ”hora”. Eller två straighta män! Omg

   Nu är det inte bara tjejer det syftas på. Tycler det är kul. Lika roligt som när Betnér använde det 🙂 Dags att andas lite, orka gå tillbaka till tiden då man knappt svor i tv och allt skulle vara så finfint hela tiden.

    Problemet är dubbelmoralen. Tjejer får inte använda ordet, men två äldre män får använda ordet för att de gör det på ett skojigt sätt?

  Det var ett roligt uttryck av dom och helt sant! Både ordet ’influencer’ och hora stämmer. Tycker alla dessa influencers horar för Chiquelle och KRY, största bordellerna någonsin.

  Förutom att det är känns som en förbannat mossig spaning att ”influencer är inget yrke”, så förstår jag inte vad du menar med att ”det finns väldigt lite värdering i ordet när de pratar om det”? Jag tycker att det är ganska självklart hur de värderar den grupp som de tycker ska kallas h*ror.

  Jag kan hålla med om att det alla influencers gör är att hora… sen skulle jag inte välja att kalla dom för samma ord för det tycker jag är en skillnad i hur man kan använda ordet.

  Jag kan själv säga att någon (jag med) horar ibland när någon(jag) tex tar övertid på jobbet. För det är ett sätt att sälja sig själv och sin tid. Sen skulle jag ALDRIG kalla någon för en hora. Och har Mark och Jonas gjort det (har inte hunnit lyssna) så är det nog för att dom alltid uttrycker sig väldigt bestämt om allt. Jonas kallar alltid SD rasister osv… det är deras beskrivning av folk som alltid är ganska stark.

   Fast SD är ju rasister. Det finns inget utrymme för tolkning i det.

    Hur exakt är de rasister? Menar du ledningen då eller?

  Nja, två äldre män sitter och kallar yngre tjejer för horor för att de säljer åsikter och väljer att dela med sig av sitt privatliv på nätet.
  En enkel googling ger mig mer information om herrarnas privatliv och sexliv de senaste 40 åren än jag behöver.
  Det är nästan som att det finns olika måttstockar för äldre män och unga kvinnor… Who knew!?

   Fortfarande kallar dom inte TJEJER för det utan INFLUENCERS

  Det är ungefär aldrig kul när två män pratar om kvinnor på ett nedvärderande sätt. Och med ungefär menar jag aldrig någonsin. Puss å kram

  Hatar ordet hora. Så länge det inte finns ett manligt motsvarande ord som används på samma vilkor så ska det bara bort.

  Tycker set är konstigt att de slänger sig med det ordet. Jäkligt barnsligt och osmakligt

   Det kommer aldrig att finnas ett motsvarande ord för män i patriarkatet, så enkelt är det.
   Jag fattar inte att tjejer in i 2019 försvarar ordets användning då det bara används för att förtrycka tjejer med deras sexualitet som vapen.

   En hora är en kvinna som män anser sig kunna köpa övergrepp av, hur vi kan bra så chill med det förstår jag inte.
   Så länge vi tillåter att ord som slampa, hora, luder mm används så kommer vi inte att uppnå jämställdhet, det är inte bara det som står i lagboken som gör skillnad.

  Jonas Gardell har ju kritiserats för den här attityden förut, men tyvärr kommer han ofta undan pga ”trevlig homosexuell farbror”. Jag älskar Jonas och det han gör för hbtq-rörelsen (bl a) och hans shower, men just den här delen där han förminskar unga kvinnor är inte ok.

  I det här fallet kan jag tycka att det är mer kul än kränkt. Allt handlar ju om kontext. Finns så många andra tillfällen där det är betydligt värre och man får väl välja sina strider helt enkelt.

   Kul men onödigt tycker jag. Det finns andra ord man kan använda som inte nedvärderar ett helt kön, och sånt borde ju de om några tänka på med tanke på deras egen historik som outsiders.

  Jag förstår vad de menar och deras åsikter, men att kalla tjejer för h-ordet är respektlös. Har de inget bättre att komma med?

  Det är väl Jonas Gardell själv som de facto sålt sig i unga dar?

  Fast är det ok att kalla nagon hora? Alla som jobbar med marknadsföring?? Eller om vi drar det ännu längre – alla som jobbar ”säljer” ju sig och da är vi alla horor? Tycker inte hans resonemang haller nagonstans.

  Mer kul än kränkt. Intressant diskussion om vad en influencer är och hur man blir en influencer. Håller med om att det finns influencers som har det lite si och så med integriteten och kan verka göra vad som helst för lite pengar och publicitet. Sedan att kalla dem för H ordet är onödigt.

  Anders Bagge är överallt.

  Jonas är inte alls så trevlig som han vill framstå. Känner en person som har översatt en av hans böcker till ett främmande språk. Hen träffade Jonas för att gå igenom några av problemen i texten. Jonas inledde med att berätta hur vidriga han tyckte människorna från det landet var. Min vän är från samma land och gick chockad från mötet.

   Jonas Gardell är väl ändå allmänt känd för att vara vresig och sur?
   Råkade ha med honom att göra vid ett par tillfällen för ett antal år sedan (jobbsammanhang) och det roliga var att Mark förberedde oss på att Jonas kan vara besvärlig och uppfattas som grinig och att vi inte skulle ta det personligt. Mark däremot var exakt samma mysgullehelyllesnubbe som han framstår som i TV.

    Skillnad på en charmigt vresig GW och en fullblodsrasse som låter som vilken SD:are som helst. Jonas lät som det senare.

  Jonas Gardell. Den mest överskattade författare Sverige haft. Det är ju beundransvärt att han lyckats sälja samma historia gång på gång. Från frestelsernas Berg till den senaste serien på SvT. Allt samma bearbetning av sin egen barndom.
  Men hans vidriga text om Virtanen och Cissi Wallin slog in spiken i hans egna pyttelilla fyrkantiga låda.

   Ja fy fabian sa patetisk den var!

  Älskar deras podd! Och att kalla influencers för h*ra är ganska milt om man jämför med hur de kan pratas i den podden.

  Tycker jonas elaka humor är rolig! Jonas har ju själv prostituerat sig som ung.. han kanske har tolkningsföreträde i frågan ?

  Gulligt med vuxna män som måste håna unga personer för att hävda sig och få uppmärksamhet.

  Ett kul inlägg om Jonas av en av mina absoluta favoritbloggare:

  http://bloggfrossa.blogspot.com/2018/10/en-typiskt-oskon-person.html

  Så kul för er som inte gillar Jonas speciellt mycket och så irriterande för er som gör’t.

   Haha jag gillar Jonas. Blir inte det minsta irriterad över att någon tycker annorlunda. Varför skulle jag bli det?

   Och inlägget du länkade till skulle inte jag beskriva som ”kul”, men hoppas att du inte blir irriterad över att jag tycker så?

    Ha ha…nej jag blir inte irriterad. Orkar inte. Jag tycker dock att Mike stundtals är oerhört underhållande. Han tykar sig men på ett skojigt sätt. Tycker jag i alla fall.

  Det är ju sant. Har erfarenhet av att jobba som modell och upplevde det absolut som ett 100 % ’horigt’ yrke. Man får betalt för att marknadsföra kläder/prylar/åsikter med bilden av sin kropp/ sitt ansikte. Influencers gör samma sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.