Zeldas lillebror ska heta…..

Fick en fråga om hur jag tänker kring att få barnen så tätt. Personligen ser jag ingenting märkvärdigt med att få barn nära inpå varandra. Vi vet att det kommer att bli dubbelt så mycket jobb men samtidigt dubbelt så kul och det är verkligen en gåva för oss att vi fick ett till barn såsom vi har önskat! ♥

Zelda och Atari kommer att bli pseudotvillingar, det är när barnen blir mindre än 18 månader från varandra. //Foki

Jag är lite besviken på att lillebror inte kommer hela Link – jag var nästan helt inställd på det – men icke!
Zeldas lillabror ska istället hela Atari – en frisk fläkt bland alla influenciska Lunas och Tova-Liis. 🙂

Vi diskuterade här hemma kring ifall man FÅR ge sitt barn varumärkesnamn – är det någon som faktiskt vet?
2003 skrev Zendry Svärdkrona en krönika i ämnet, en krönika som avslutades med orden:

Jag vill döpa min son till Socialdemokraterna för att de alltid står upp för de svaga i samhället, de arbetsösa, de långtidssjukskrivna och för att de med sitt demokratiska och mycket rättvisa system och opartiskhet bedömer vårdnadstvister…

235 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ariel, Arwen, yrvel mm. Hur kan man vilja sina barn så illa? ?

   Ariel är ju hur fint som helst

    På en 3 åring ja, inte på 30 åring!

     Tycker det kan vara fint oavsett ålder ?

     Min kollega heter Ariel, han är över 50, inget konstigt alls

     Det är ju dock så att namntrender kommer och går. Tror inte att Ariel ser märkligt på en vuxen när den generationen vuxit upp och blivit 30 (eller Luna, Tuva-Li, Tindra, Vilda etc heller).

    Som sjöjungrun ?‍♀️

     Ariel är ju både flicknamn och pojknamn

     Sjökänguru?

     Är det inte ett judiskt namn

   Hade en lärare vars dotters namn var Arwen. Så fint tyckte vi! ? Självklart var han ett LOTR fan… ?

   Fast Ariel är väl inte så ovanligt?
   Har två i min bekantskapskrets som bär det namnet och är inte alls släkt med varandra.
   Två män i 40- års åldern.

    Fattar inte varför just Ariel skulle vara så märkligt, det är ju inte ett hitte-på-namn, utan förekommer tex i bibeln + över 500 som heter det i Sverige, samt finns i diverse varianter som Arielle, Ari etc.
    Jag associerar mer till israelisk premiärminister än till sjöjungfru…

    Det är väl ett judiskt mansnamn? Eller har jag fel?

     Nej, det har du inte!

   Ariel är ett hebreiskt pojknamn. Kanske låter konstigt i svenskars öron men det är väldigt vanligt i andra länder, bl.a. där jag bor.

  Sett flera som kallar sina barn för Milo, i Norge (där jag bor) är det tvättmedel:
  https://www.lilleborg.no/produkter/toyvask/milo-toyvask-original/
  så för mig blir det lite som att heta Grumme…

   Hade gärna döpt mitt barn till Grumme <3

    Syskonskaran Grumme, Milo, Via, Ariel, Skona och Yes! (med utropstecken). Änglamark i efternamn…

     Inte att förglömma sladdbarnet svinto

      Eller galltvål, citron, bakpulver och vinäger för den miljömedvetne

       ÄCV som smeknamn…

      Och lille Zalo…

     Storasyster Vanish vill bli influencer.

      Vanish Änglamark!

  Häftigt namn!
  Helt klart en hiss tycker jag!

   I det avseendet att det låter som ett företag som bygger och installerar hissar, ja. Atari Elevators AB typ.

    Trodde också att ’hiss’ avsåg att namnet associerades till hissfabrikat…
    Nu finns det ju hissar av märken som Otis, Delta och Nova, så det kunde ju också vara tema för en syskonflock…

    Hur lång tid tar det för den mänskliga kroppen att återhämta sig efter 9 månaders graviditet+amning? Det är väl lite mer på spel och i riskzonen än bara ”lite mer jobb” med två små barn så tätt inpå varandra?!
    Tänker mig komplikationer i fosterutvecklingen såsom hjärn och bindvävsproblem som jag hört kan vara en konsekvens av för tätt inpå-födande. Mongolism, autism och foderallergier. Men visst blir säkert lite ”mer jobb” kan man väl säga! Lycka till!

     Det rekommenderas väl att vänta ett år med att bli gravid igen men å andra sidan så är ju alla olika. En del fungerar inte alls när de är gravida medan andra lever på som vanligt.

     Mongolism?

     Foderallergi?

  Jag undrar hur de tänkt att namnet uttalas. Ataaari, atariiii,..

   Jag får bara intromusiken till barnprogrammet ’Yakari’ på huvet, fast med ’Atari’ i stället…

  Tror inte hon kommer få igenom det namnet.

   Varför skulle hon inte det?

   Det finns 6 personer i Sverige med det namnet, och Atari har namnsdag 11 april så det går nog bra!

    Va, har atari namnsdag 11 april? Har de ändrat det nu nyligt eller?

      CC: kom ihåg att fira Atari-dagen här på bloggen!

      Aldrig, men min syster heter Ylva och har haft namnsdag 11 april… men ser nu att sidan du hänvisar till kör en kampanj mot orättvisan att bara vissa namn har namnsdag i almanackan och ”delar ut” fler namn på dagarna. Jag var kvar i gamla almanacksystemet (som de ändrar då och då, därav min fråga)?

       Haha, nej i gamla systemet hade nog inte Atari haft en chans. Tycker det är fint att alla namn som någon har fördelas på årets dagar så att alla får namnsdag!

        Ja, varför inte!? ?‍♀️

         Lika logiskt som att vi ska fira gamla helgon som Ansgar…

          Nu pratar vi ju om namnet i sig. Vill de slänga in namnet ansgar så att något ansgarbarn får fira namnsdag så visst. Det betyder ju inte att vi firar helgonet.

        Ja, eftersom de tog bort mitt namn ur almanackan och ersatte det med betydligt vanligare (?!) Irmelin och Hakon så känns det fint att fått lite upprättelse.

        Vi är ju bara strax över 22 000 pers som heter Lina… 🙂

         26/4!

          Tjoho! Det ska jag fasen fira i år. Senast jag hade namnsdag var ju nitton år sedan. Tack!!

       Ylva är det fulaste namnet ever…

        Smaken är som baken

        Tycker du? Jag tycker det är jättevackert

        Jag är i och för sig jävligt nöjd med att heta Ylva men eftersom du måste kommentera anonymt så kan jag tänka mig att ditt namn är fruktansvärt ?

         Hen heter Atari och är bitter

          Himla tur att barnet inte heter Link? Zelda och Link är i ett förhållande …

        Det är ju så fint. Betyder varg typ!

    11 april är Ylva och Ulf, så det kan du ju glömma :<

  Det finns nog typ inget som irriterar mig så mycket som andras namnval till deras barn heheh. Förstår inte alls varför amerikanska namn har gått och blivit så populärt, eller att det ska vara så unikt som möjligt. No offense till ungarna, men det kryper inom mig när jag hör Jordan eller Hailey på lekplatsen, eller läser Novah-Lee i tidningen.

   jaaa på de här familjesidorna. ”Grattis på 5-årsdagen Crystal Meth önskar mamma Lisa, Pappa Karl och storebror Hyundai <3"

    ?????

    Hahahaaa jag dör vad roligt 🙂

    Omg haha exakt så. :’) Vet en vars söner heter Texas och Lexus. Panik. Stör mig också på att mellannamnen ska vara påhittade typ Januari som Gabriella Joss dotter heter. Det känns som att hela grejen med mellannamn är att föra vidare släktnamn och ”hedra” släktingar.

     Hela grejen med mellannamn är att man väljer själv…

   Eller udda stavningar i alla namn. Namnet blir inte mer unikt för du slänger in ett malplacerat h eller ett z istället för s. Barnet kommer behöva bokstavera sitt namn hela livet istället…

    Zhandhra…

     Trollmorsan har gett alla sina barn namn med ett H intryckt i namnen

      Throllmohr?

       Hahahahaha!

      Bloggaren Trollmorsan

    Cevin har jag sett. Sevin? Nähää, konstig stavning för Kevin. Och en arbetssökande som stavade sitt namn Råbbinn… Får ont i ögonen när jag ser namnet. Förstår inte varför man har ett behov av dessa konstiga stavningar, där man måste tänka till innan man fattar vad namnet är. När det i grunden är ett helt vanligt namn. Atari var ju ok, men varför man vill ge sitt barn ett oerhört konstigt och utmärkande namn förstår jag inte. Pesto, really?

    Jag såg en tjej i en facebookgrupp som hette Wicthoria och det gjorde mig så irrationellt arg?? Wiktoria med W funkar på typ polska, Victoria med C funkar på engelska, men i kombination blir det så jävla fult och konstigt. And don’t get me started on th istället för t. Inbillar mig att det uttalas som engelskans ord för veke + Thor, fast så som jänkare uttalar marvelkaraktärens namn, inte som vi uttalar gudens namn + ia. Wick Thor ia.

    Hennes efternamn var ett son-namn fast med z. Zon. Jag höll fan på att ramla av stolen.

     Varför skriver du plötsligt på engelska? Varför slänger du dit två frågetecken, när du inte frågar något? ”Det gjorde mig arg??”

      För att du ska ha något att fråga om.

      Hej Wicthoria, vad kul att du hör av dig!

      Naturligtvis kan jag skriva på korrekt svenska, utan onödiga skiljetecken, anses av vissa språkforskare obefogat i informella kommentarsfält (Hård af Segerstad 2002), särskilt när det är känslorna snarare än ett formellt korrekt språkbruk som är i fokus. En viktig faktor i att kunna kommunicera väl är att anpassa sitt språkbruk efter situationen, varför mina bloggkommentarer och SMS (Short Message Service) vanligtvis inte skrivs i samma stil som exempelvis mitt examensarbete (Karlberg 2019). Du nämner även att du tycker mitt namn låter som ’vulva’, utifrån vilket jag drar slutsatsen att du inte är helt bekväm i språkliga nyanser, såsom skillnaden mellan en halvsluten halvfrämre rundad vokal och en sluten central rundad vokal. Jag hoppas innerligt att vi kan bli bättre på att kommunicera med varandra i framtiden, från båda håll.

      Med vänliga hälsningar,
      Ylva Karlberg, M.Sc

      Referenser:
      Hård af Segerstad, Y. 2002. Use and Adaptation of Written Language to the Conditions of Computer-Mediated Communication. Doktorsavhandling. Institutionen för lingvistik, Göteborgs Universitet.
      Karlberg, Y. 2019. Importance of fish community structure, nutrients and browning for shallow lake-ecosystem dynamics – a modelling perspective. Examensarbete E i biologi. Institutionen för biologisk grundutbildning. Uppsala Universitet.

       Hej. Kan vi vara bästa vänner?

        Ella: Ja, jag har ju outat både mitt förnamn och efternamn nu, så du kan ju höra av dig :p

    För att inte tala om alla kurser och diplom som kommer stavas fel i framtiden för ungen. Har själv ett namn med ”ovanlig” stavning och har allvarligt övervägt att stava carin med k istället för det verkar fan enklare än att behöva ringa upp och be om nya diplomutskick och nya intyg osv för att alla vet ju hur (c)karin stavas! För att inte tala om autocorrect på alla telefoner. Hatar att få sma av chefen ;” hej karin!”
    Kan man hävda att man trodde det blev felskick och inte till en själv om det är mindre passande att hoppa in? Jaha det var till mig, trodde ni hade en annan anställd som stavade med K. Snark

   Det jag stör mig på är att det svenska uttalet på amerikanska namn oftast inte låter klokt, typ jäjson till exempel. Även om namnen är fina på engelska blir det sällan bra på svenska känns inte som att folk tänker på det.

    Eller Buster, det absolut fulaste jävla namnet i världshistorien!
    Höra en mamma ropa på sin ”Buss-teerr” är ren tortyr.

     Klanka inte ner på namnet Buster!!! Min mammas lilla älskling hette det, han var vid hennes sida i hela 20 år! ?

     Men såklart, han var ju en katt… ?‍♀️?

      Arma missen <3

     Haha är det säker på att det var ett barn hon kallade på? Buster är ju ett hundnamn. ??
     (Precis som Molly för övrigt..)

      Det var inne på en affär och en liten unge kom springande, så ja!
      Och nej Buster är ett engelskt människonamn, liksom Molly… även om inte ens hundar förtjänar att heta nåt så horribelt.

       HAHAHAH

    Eller Laura. Jättefin t på engelska men trubbigt och hårt på svenska.
    Och omöjligt på småländska.

     Haha, jag tycker precis tvärtom. Tycker engelskans ”Låååra” är osnyggt.

      Ja jag tycker att laura som uttalas svenskt är jättefint.

   Älskade namnet Haley efter One Tree Hill för typ 12 år sedan, tycker fortfarande om det men nu när så många verkar ha det för att det är engelskt/amerikanskt så ogillar jag det.

    Testa att ha ett helt vanligt anglosaxiskt namn från pappas sida och läsa i alla namndiskussioner hur fruktansvärt ”White trash” ens namn är och hur synd det är om mig som har ett sådant ”WT” namn och hur föräldrar som väljer ett sådant namn är outbildad underklass…

     Ja precis. Man kan faktiskt vara halvengelsk/halvamerikan. Inte så kul att höra att man har ett wt-namn då.

      Men har man ett efternamn som passar till är det ju inte wt. Men att heta typ kimberly svensson känns ju litee eeh,,, ja. Vad är poängen när
      Personen sällan ens lämnar landet lagom? Varför ha ett internationellt namn på sin dotter som ska växa upp till att bli typ städerska? Förlåt menar lokalvårdare..

       Är man bara halvengelsk så kan man ju ha ett svenskt efternamn ändå. Så då ”måste” man ha ett svenskt förnamn?
       Osar klassförakt om dessa kommentarer.

     Fast har man en förälder me annan härkomst blir ju namnvalet logiskt, de är ju när Anna & Karl Nilsson som är ultramegasvenniga vill va lite crajzyyy och får barn och döper barnet till nått som inte ens går att uttala som de blir konstigt.

      Det syns inte på mig att jag har en angolsaxisk pappa och jag presenterar mig sällan med både förnamn och efternamn i situationer utanför jobbet. Så när jag på en fest med okända säger ”Hej, jag heter X” vet jag att åtminstone några inskränkta personer genast kommer att anta att de vet exakt vilken sorts familj jag kommer ifrån….

       Min sambo från England har en dotter från ett tidigare förhållande som upplever precis det du beskriver. Hon är halvbritt, född och levde sina första år där. Men folk antar ändå att hon är från en viss typ av familj.

        Önskar folk kunde bekymra sig mer över sin egna fördomar än att döma okända människors namn…

       Men släng in lite brittisk accent så är ju saken biff oxh du blir en intressant individ istället. Bara work it girl

   Jossan: finns en radioprofil i min hemstad som döpt sin son till Tiger. Jättesött när man är fem år men 30?? På engelska blir det en helt annan sak men på svenska, nä.

    Känner två Tiger, en kvinna och en pojke i mellanstadieålder.

    En svensk Tiger…

  Alltså finns det inga som kan anmäla sig till martens träningsresa så man slipper hennes swipande… var tvungen att avfölja…

  Tycker ändå det en frisk fläkt att alla barn inte heter samma som när jag var liten då alla hette typ Niklas, Daniel, Anna, Maria och Therese. Skönt för barn att inte vara ensamma om att heta något ovanligt. I min dotters klass går många barn med rötter från andra länder och det är så kul att inget namn är konstigt är ovanligt för dem.

   ”eller” ovanligt menade jag ?

   Fast niklas, Therese, Maria.. hur många kids som föds idag ges de namnen? Tror att man skulle vara rätt unik på förskolan om man hette Niklas eller Therese idag.

   Jag själv är för ”vanliga” namn som inte (enligt mig) lägger några förväntningar på barnet. Ett therese funkar på alla liksom. Sen får självklart andra ge sina barn andra namn.

    Menade mer att alla hette lika namn och om man stack ut kunde det kännas jobbigt. Min dotter har ett klassiskt svenskt namn som många 40-talister heter. Så även om det är ett av Sveriges vanligare namn så är hon ensam om det på sin skola och överlag.

     Ja det håller jag med om. Framför allt har jag tänkt när jag gett mina barn namn att jag ska göra det lätt för dem genom att ge namn som i alla fall majoriteten kan stava och uttala utan att behöva fråga.

     Fast hur många heter inte Alice, Maja, William och Lucas idag? Det finns kanske en lite större spridning men egentligen inte särskilt mycket.

   Anna Maria Therese är väl Anna Books fullständiga förnamn? 🙂

    Theres. Rätt unik stavning ?

    Amen!

  Har jag missat något? När kom beskedet att hon skulle ha barn? Och när kom beskedet att hon väntar två? ?

   Hon väntar 1 barn. Pseudotvillingar kallas det när barnet har >18 månader emellan sig

    <18 månader

     Jag ber om ursäkt att jag råkade trycka på fel tangent på min telefon. Ska inte upprepas.

    Jaha okej, tack för info! ☺️ Hade ingen aning

   Hon har ett redan och väntar ett till.

  Jag vill döpa en eventuell dotter till Hedvig, men kommer störa mig på att folk skulle tro att det är efter Harry Potters uggla, när det skulle vara efter Steffis matte- och biologilärare i ”En ö i havet”-serien. Älskade de böckerna och speciellt Hedvig.

   Tänker på barnprogrammet som gick för mååånga år sedan och mår dåligt, tyckte Hedvig i ser barnprogrammet såg läskig ut och är ärrad av det namnet efter det ?

    Haha, den första Hedvig jag tänker på är också Hedvig i Från A till Ö. Hon var ingen uggla – men hon var kompis med en uggla! Jag tyckte inte att hon var läskig.
    Hedvig är ett jättefint namn. Välj ditt favoritnamn, annars kommer du att ångra dig!

     Ugglan heter Helge – också superfint!

      Älgen Hälge…

       En av de tråkigaste serierna ever.

        Smaken är som baken.
        Tråkig fakta: bor i grannbyn där tecknaren till Hälge bodde.

     Min partner har dock samma associationer som de flesta som kommenterar så just Hedvig är nog kört.
     Däremot så har hens farmor ett fantastiskt fint namn, och jag ett till flicknamn utöver Hedvig som är jätteovanligt. Så det finns fina alternativ.

      Hedda är ju också ett fint namn, sprunget ur Hedvig.

   Gräsligt

    Tack för en givande kommentar ❤️

   Hedvig hette ugglan på taket i det gamla gamla barnprogrammet från A till Ö. ?

    Nej, ugglan hette Helge och spelades av Bert-Åke Varg, den gamle räven!

     Såklart ?

   Hedvig för mig är ju Birgitta Andersson i ’Från A till Ö’:
   https://www.oppetarkiv.se/video/1146224/fran-a-till-o-en-resa-orden-runt-avsnitt-1-av-26

   Ett jättebra namn för övrigt!

   När jag gick i skolan hade jag pagefrisyr och en ganska stor spetsig näsa, bland kallad Hedvig ibland. Dock älskar jag mig näsa, både då och nu!

    Kom och skriv mig det på näsan – om du vågar!
    Näsa, page och Hedvig är en strålande kombo!

   Böckerna är så bra 🙂

   Hedvig är väl inte helt ovanligt numera så jag tror inte att du behöver oroa dig

   Jag har en 3-åring som heter Hedvig! Tänkte lite som du innan, men har inte fått en enda kommentar om varken Harry Potter eller A-Ö. Hedvig passar utmärkt på en liten dam med skinn på näsan tycker jag! 🙂

    jättefint!

   Hedvig är superfint! Tänkte inte på det när dottern föddes, men i efterhand så har jag tänkt en del på hur fint det är – så blir det någon lillasyster i framtiden så skulle det absolut kunna bli en Hedvig. Vi tänkte en del på Sigrid eller Signe (eller Irma, men det fick jag inte igenom då sambon tycker att det låter som en arg, finsk bambatant), men när hon föddes var hon en Ester. Jag hatar dock när vissa av mina vänner stavar hennes namn ”Esther” – vilket jag tycker är konstigt då hon faktiskt inte stavas så (och om någon borde veta hur hennes namn stavas så borde det ju vara hennes föräldrar).

  Har the real hmm försvunnit härifrån?

   Ja, riktigt skönt!

    ”And if you can’t say anything real nice, please don’t talk at all, that’s my advice.” (Från låten ”Please don’t talk about me when I’m gone”)

   Hon ’varnade’ att hon skulle vara utan internet några dagar…

    Saknar Viktor den store…

     Och jag saknar get❤

     Jaaa, var är Viktor? Förätit sig på potatisbullar och ligger på akut avgiftning, kanske 🙂

    Jag har till och från med möjlighet att koppla upp mig under några veckor till. Allt som allt kommer det ha rört sig om ca en månad. CamCam kan kika på ip så får hon ett hum om varför, iaf just nu idag ? ?

     Fängelse?

      Behandlingshem?

       Ja, kommentaren nedan (Ƭĥe real Hmm / 11:31) tyder ju på att hen går på något starkt…

     Åh så spännande. Vill du att vi ska spekulera?

      Om ni vill. Misstänker att det blir svårt att gissa exakt vad som är orsaken. ?

       Misstänker att du är den enda som bryr sig. Ha det fint var än du är så ses vi här inne igen så småningom.

        Nu var det ju en fråga som jag svarade på, inte en utryklig tanke från mig. ?

        Men tack tack. Inte alltid orsaken att jag inte kan vara uppkopplad att jag har det ”fint”, ibland rör det sig inte ett jota alls om mig och har inget med fint att göra alls, men just nu har jag det det. Väldigt fint. ?

     Åh fy fan! Hoppas ni är okej!

      Ja det är det som tur är. Tack för omtanke. ?

       Huset brann ner? Routern stulen?

       Nya Zeeland?

  Från Wikipedia:
  Atari (Nasdaq: ATAR) är ett företag som grundades 1972 av Nolan Bushnell och Ted Dabney som skapade spelautomaten Pong. Namnet ’Atari’ är en japansk term från brädspelet Go (se Atari (go)) som kan beskrivas som schacktermen ’schack’ för vilken pjäs, eller grupp av pjäser, som helst. Bushnell hade Go som favoritspel och tyckte att Atari var ett bra namn på ett företag.

   Vi vet?

  Har blondinbella gått under jorden. Så länge var hon inte ens borta när hon jagades av kriminella.

   Hon skulle väl flyga till Cannes. De verkar inte ha anställt nån CSR manager än…

    Jo, men det senaste på instastory är från VIP loungen på Arlanda onsdag morgon, därefter bara sponsinlägg. Och inget inlägg på bloggen under hela gårdagen så något försöker de nog allt bygga upp intresse kring.

     Hon skrev att hon skulle ha ett dygn med jobbmöten, men eftersom hon 1) reste själv 2) till Cannes och 3) inte uppdaterar, så tror jag det är dejtande utomlands igång, och hon skrev jobb för att inte få kritik som för Doha sist.

      Dejta eller fylla på fillers?

   Tror att hon lagt sig under kniven!

   Hon kanske strejkar idag – för klimatet…eller inte.

  Hallå camcam Link är en tjej..

   Erhm… Nej. Link är killen och Zelda är prinsessan ?

   Nej, Zelda är tjejen i spelet.

  Typiskt millennials att ge sina barn special snowflake namn.

  Stör mig iofs också på akademikerna som ska gräva upp de mest tantiga/gubbiga gamlingnamnen de bara kan till sina ungar idag. Ingegerd, Ragnar, Gert, Tryggve liksom… Men visst, för dem kommer det vara normalt att deras lärare på 35 heter Therese och Johanna, medan vännerna heter Ingeborg, Hedvig och Albert…

   Namn går generellt i cykler. När en generation dör brukar namnen från den generationen öka i popularitet. Vill man vara unik ska man därför döpa sina barn till namn från ens föräldrars generation. Hur många barn döps till Tomas, Monika, Anette, Mats…?

    Bor i Norge, här bryr de sig mycket mindre om ’modenamn’ så även om såklart vissa namn är mer populära i vissa generationer så heter barnen på skolan en skön blandning: Ingeborg, Torvald, Sivert, Ingvild, Norunn, Rigmor, Runar, Solveig, Halvar, Eivind, Sigmund, Turid, Sigrid…

     Gillar faktiskt namnet Ingvild och så gillar jag att norska namn brukar sluta på E, t ex Kristine, Karoline.

      Och att slut-E faktiskt uttalas: Louis-E, Karolin-E etc.
      De har också en del lite ovanligare sådana namn som är bildade av mans-namn + ine-ändelse:
      Jensine, Hansine, Petrine, Edvine, Bertine, Rasmine, Tomine, Larsine, Jørgine…

       Ja, jättefint! Min dotter heter Grete, iofs efter min tyska morfars storasyster, men många tror att det är norskt!

        Så fint ?

     De verkar gilla dubbelnamn. Jobbade i en norsk koncern och ”alla” hette typ Nils-Håkon, Hans Geir, Anne Grethe. Med en Sturla här och där, som gärna blev Strula i de svenska mailen 🙂

      Ja, mycket skojiga dubbelnamnskombos här!
      Mina favoriter är de som sätter ihop urnorskt namn med lite amerikanskt:
      Kåre Johnny, Siv Helen, Barry Reidar, Rose Gunn, Tryggve Harry, Kim Harald, Kate Aslaug…

      Många dubbelnamn kommer ur traditionen med oppkalling – att (äldsta) barnet för bägge bestefädrars / bestemödrars namn.

      Lägg ihop din mormors + farmors förnamn, eller farfars + morfars, så får du ditt oppkallingsnamn!

       Åh fy fan vad glad jag är att jag bor i Sverige och inte i Norge nu alltså.. Jag hade nämligen hetat Janina-Helga isf :/

        Helga-Janina svänger lite bättre tycker jag!
        Åh, vill höra fler oppkallingsnamn – skriv era mormor + farmor / morfar + farfar snälla!

         Taimi-Kaarina!

          Snyggt!

           Rut-Helen eller Carl-Rune ???

         Min dotter hade hetat Marit-Marita!

         Margit-Birgitta/Birgitta-Margit
         Som karl hade det blivit Torsten-Åke/Åke-Torsten ?

          Tack, det här är det bästa i kommentarsfält just nu –
          Frank-Torsten och Alva-Greta här!

         Birgit-Marianne ??‍♀️?
         Eller Håkan-Folke om jag vore en kille ?

          Men om jag fått en dotter så hade den hetat Åsa-Marie, det var inte asfult ändå ?

         Nanna Sanny hade jag blivit…hmmm. Min dotter skulle varit Birgit Carmen och en eventuell son Bengt Ferecides, inget har en specielt rolig klang…

         Pirkko-Liisa ?

         Men nej, jag hade hetat Margareta-Greta (Greta-Margareta klingar iofs lite bätte). Hade ändå inte varit någon höjdare ?

       Kerstin-Barbro ? hade nog varit svängigare om jag vore pojk, då hade det blivit Ove-Felix!

        Och min dotter hade hetat Heide-Lena, rätt så gulligt

         Älskar detta!

       Ulla-Doris 🙁

        Fantastiskt!

      Ok, hamnar i modd med skojiga norska dubbelnamn…

     För mig är det hundnamn ??

    Har också funderat på det där med vilka namn som är ovanliga och ja, just de där namnen är nog mest originella nu. Alla de där -tte namnen associerar jag med sköterskor och frisörer 🙂 Obs inget klassförakt utan när jag var liten så minns jag just sköterskor och frisörer som hette det, alltså Anette, Jeanette, Yvette… Får lite skön komma-hem-känsla! Kanske ska döpa en ev. dotter till Yvette? 😉 Det blir nog unikt!

   Haha jobbade på Ica i en överklassig förort till Stockholm. Barnen hette typ Greta, Tor, Beata, Gunnar, Tore, Elsa, Folke osv ?

    Ja precis! 🙂 Haha. Jag studerade på universitet och lyckades samla på mig ett par ingenjörer och läkare till vänner. Blir alltid lite ställd de presenterar sitt nytillskott som heter typ Svante, Gunnar (Vet inte varför jag tycker det men såå fult namn!?) och liknande…

     Älskar Gunnar. Min lillebror heter det och jag blir alltid ledsen när någon kallar det fult.

      Älskar -ar på slutet av pojknamn: Ivar, Einar…

    Heter Beata och har aldrig någonsin träffat någon i Sverige med samma namn (vanligt namn i polen) men jag kommer dock inte från en överklassförort.

     Jag läste på universitetet med en Beata. Det kanske är du

      Det finns 3500 Beata i Sverige, över 5000 Beate i Norge…

      Vi är nog fler med det namnet.
      Men pluggade du i gbg eller lund så kanske :p

     Fint namn! Var glad att du inte heter trista namnet Karin. Ännu värre när det uttalas på östgötska ??

   Så vilka namn tycker du att man ska ge sina barn?

    Man får ge sina barn vilka namn som helst, jag förstår att smaken är som baken. 😉 Som tur är kan man ju byta namn relativt lätt hos Skatteverket, vilket jag själv har gjort och minst 2-3 vänner också.

    Om du menar vilka namn jag personligen tycker är fina så gillar jag lite ryskklingande namn: Ekaterina, Nadia, Vania, Julia, Evgjeni, m.m. men det kanske är för min man är ryss och jag är från balkan. 🙂

     Åh, finaste: Vesna!

      Vår!

  ”And if you can’t say anything real nice, please don’t talk at all, that’s my advice.” (Från låten ”Please don’t talk about me when I’m gone”)

   Skulle vara svar till Anonym 9:48

   ?

  Elsa om HH:
  ”Jag kan tycka att en scrunchie är spännande. Men troligtvis hade jag aldrig lagt upp den om den inte kom från Hermine Hold. Helt ärligt är det nog det kittlande i att Isabella har med den att göra som gjorde att jag tog en bild på mig själv i den. Som att testa att vara henne en sekund? En person som lever och gör andra val än jag. Och jag gissar att det är en stor del av hennes framgång. Det kittlande, det provocerande. Att hon tar så stor plats i det hon gör. Hoppas ni förstår vad jag försöker säga. Ser fram emot Bloggbevakningsinlägget om mitt svar! Hehe, nä jag bara skoja.”

   Låter långsökt. Varför skulle Elsa vilja testa att vara IL en liten stund? Hon kunde väl inte med att inte göra reklam för den när hon fick pressutskicket, de måste väl träffas ibland på olika tillställningar. Vet bara inte varför alla ger IL den makten. Det är inte som att hon stöttar sina influencerkollegor, såvida hon inte kan tjäna pengar på det.

    Ett pressutskick gör man väl vad man vill med, och skriver vad man vill om, om man nu vill skriva om det. Det räknas väl inte som reklam, eller?

  Mina favoriter på namn som inte godkänts är ändå ”Superfastjellyfish” eller ”Pung”…..
  https://soundcloud.com/user-125489973/1-namnstatistik

   Jag hade en klasskompis i lågstadiet. Hon kom från Thailand och hette Pung. Hon bytte dock till ett svenskt namn ganska snabbt.

  Sorry för OT- My Martens hintar om att hon tagit ett stort beslut…
  Övertygad om att jobbet på Lifestyle inte funkar och att hon blivit ombedd att gå vidare. Har svårt att tro att man som arbetsgivare gillar medarbetare som åker på semester utan att be om ledigt i förhand och som rätt sällan verkar jobba öht. Slår vad om att hon ska satsa på att sälja träningsresor. Kommer säkert gå lika strålande och hålla lika länge som övriga satsningar.

   Eller särbo och valt katterna

   Eller ställa i träningsresan som svepskäl att inga bokade sig men nu ställer hon in för sin hälsa främst

  Atari är ju bland annat en gammal spelkonsol så det är ju fortfarande speltema på barnnamnen. Konstigt att Camilla inte tog upp det.

   Såg det nu sorry! ?

   Kolla bilden en gång till. 🙂

  Är hon sponsrad av spelbolagen?

  Åh namn älskar att hata namn!

  Men värst just nu är

  Million eller med stavningen Milli-John
  Viggo
  Wiggo
  Lowe
  Caspar
  Caspian
  Alla med extra H
  Alla med z iStället för S

  Jag har hatat mitt egna namn under uppväxten då det är ett vuxennamn men nu vid 40 har jag växt i det. Äntligen!

   En norsk skådespelare som heter Joner i efternamn har gett sin dotter namnet Milli…

  Hahaha. Skrattar högt åt trendnamnen som nämns här. Jobbar på universitet och det stämmer verkligen att alla barn heter lillgamla pensionörsnamn typ Tage, Ingeborg, Gunnar, Sigrid, osv. Kollar man på de jag gick i högstadiet ute på landsbygden med, som tog hantverksjobb, förskollärare och så heter kidsen Theodor. Och som C nämner, Tova Liis, Tindra, Ängla, Tuva och såna där älvnamn. Alltså varför? Det finns ju så många andra namn och mellanting.

   Som Erica? Mellantingsnamn…

  Ska lätt döpa mina barn till pasta & pesto. Får jag två till så ska dom heta sourcream & onion

  Våra barn heter Zelda och Link i andranamn????

  Känner några som döpt sina barn till Arwen och Arwid. Känns ungefär lika coolt som att döpa barnen till Piff och Puff… ?

  Hade blivit stelt om de döpt barnet till Link med tanke på Zelda och Links relation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.