En spin off – Leaving Neverland

Det här inlägget i sig har inte med sociala medier att göra, men kan ses som en ”spin off” på det här inlägget om reaktionerna på sociala medier efter dokumentären ”Leaving Neverland”.
Röster som höjts efter ”Leaving Neverland” och även ”Surviving R Kelly” handlar mycket om bojkott. Bojkott av deras musik på alla fronter. Låtar ska ner från streamingtjänster och en radiostation i Norge gick till och med ut med att de inte skulle spela Michael Jacksons musik under en period – ett beslut de senare tog tillbaka.
Detta är reaktionerna efter att två musikstjärnor avslöjats som pedofiler/förövare.
Jag säger ingenting om det, jag känner precis samma sak men jag undrar över en grej.

Hur kommer det sig att reaktionerna blir så här när förövarna är musiker, men är helt annorlunda i filmvärlden.
Exempel ett – Roman Polanski:
Roman Polanski lever i exil i Europa sedan 1978 då han anklagades för sexuellt umgänge med minderårig och erkände sig skyldig. Han släpptes mot borgen i avvaktan på vidare rättsprocess, men flydde landet den 1 februari 1978 inför hotet om eventuellt fängelsestraff och bosatte sig permanent i Frankrike
Hans karriär har fortsatt blomstra och han vann bland annat en Oscar 2003 för bästa regi i filmen The Pianist

Exempel två – Woody Allen:
I januari 1992 säger sig Woody Allens dåvarande fru, Mia Farrow ha upptäckt fotografier av Allen och Farrows då 21-åriga adoptivdotter Soon-Yi Previn vilka tydde på ett kärleksförhållande mellan Allen och Previn.
Allen gifter sig med dottern 1997 och har även anklagats för att ha förgripit sig på sin styvdotter, Dylan.
Har detta påverkat hans karriär? Inte nämnvärt.
Woody Allen är den Sammanlagt har han fått 23 Oscarsnomineringar, 15 gånger som manusförfattare, sju som regissör och en gång som skådespelare, vilket gör honom till en av de personer som nominerats absolut flest gånger. Vinst har det blivit fyra gånger.

Varför behandlas dessa två män, där till och med Polanski ERKÄNT sitt brott, så annorlunda mot musiker som Michael Jackson och R Kelly?
Borde inte de stigmatiseras på samma sätt?
Hur kommer det sig att man kan skilja konsten från personen i filmbranschen men inte i musikbranschen?
Är det för att Polanski och Allen inte frontar sina filmer själva utan kan gömma sig bakom skådespelare och filmaffischer?

Varför är det så här?

Och bara för att sudda ut eventuella missförstånd.
Min åsikt är att Polanski och Allen ska behandlas på samma sätt som Jackson och Kelly.
Inte tvärt om.

182 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vill bara påpeka att Previn inte är hans adoptivdotter utan hans exfrus och hennes tidigare mans (som hon fått sitt efternamn ifrån) adoptivdotter.
    Sen kanske inte d gör saken bättre men ändå….

      Hon är inget annat än hans fru sen mååånga år. Förstår inte grejen med att vinkla det så negativt. Ett svek mot ex frun, definitivt. Men inget hemskt brott. Verkar ju varit en stark kärlek eftersom de håll ihop så länge.

        Jo, kanske inget brott men det är fortfarande hemskt. Han har kännt henne sedan hon var 8 år! Han har groomat henne till att acceptera honom som hennes man. Hur kan man inte tycka att det är fel? Jag bryr mig inte om exfrun men jag tycker att det är sjukt att gifta sig med en flicka som man har varit en fadersfigur sedan hon var 8 år.

          Som Parnevikungen då ungefär?

            Eh va?

            Ja det är ju lite creepy att Douglas är en nära vän till hennes föräldrar och bott hos dom i perioder.

            Ja, följer dem inte, men är inte ett av barnen förlovad med en ’vän till familjen’ som var vuxen när hon var barn?

              Stämmer. Tycker det är också liiite creepy. Hade inte varit megapepp om jag var mamma/pappa Parnevik. Som att bli tillsammans med pappas bästis som sett mig from blöjåldern.

                Har också reagerat på det. Och hur alla i hennes närhet är så glada för deras skull. Glada?! Det är lite creepy

                  Ja hon var väl typ 12 när han var nästan 30

          Har du samma känsla för Celine Dion och hennes nu avlidna man? Är han lika hemsk som gifte sig med henne?

            Jag for one tycker iaf deras relation var mycket tveksam också…

              +1 på den!

            Font att de gifte sig när han var exakt dubbelt så gammal som henne!

              *Fint

          Varför är det så här? *Lägger pannan i djupaste veck*

          Är det för att två av de männen du beskriver är vita?

      Det stämmer, men det är ju ändå lite creepy eftersom han haft en faderlig relation till henne.
      Vad gäller bojkott, så ser jag sällan filmer av Allen och Polanski, dock är brotten som Jackson begått på en helt annan nivå. Han har begått systematiska övergrepp på väldigt många barn och har använt sin musik, sin image och sitt kändisskap som huvudingrediens i groomingen. Hans musik var en förutsättning för att han skulle kunna förgripa sig på pojkarna. Och detta är inte något nytt, jag har vetat 99% säkert sen tidigt 90-tal att MJ var pedofil. Efter Leaving Neverland är jag numera 100%. säker. Den som påstår att Wade och James ljuger väljer helt enkelt att leva i förnekelse pga att sanningen gör den obekväm. Att bojkotta hans låter har inget med moral ed att göra. Det är ofattbart att någon kan njuta av att lyssna på hans röst när de vet vad han gjort. Hur många liv han förstört. Jag ryser av obehag bara jag ser eller hör honom. Har man ett uns av empati för offren är det helt enkelt inte möjligt att fortsätta lyssna på honom.

    Varför de behandlas så olika?
    Tyvärr känns svaret ganska självklart. Vita män vs svarta män.

      ???

        Så MJ ska behandlas på ett visst sätt trots att det finns NOLL bevis. Oavsett vad man tycker/tror så är man oskyldig till motsatsen bevisats. Obehagligt att man numera blir dömd genom dokumentärer istället för i domstol.

          Men då måste man resonera likadant kring tex Virtanen, Timell, polismannen som anklagades för våldtäkt i Västerås där offret senare istället anklagades för narkotikabrott osv.
          De friades i rätten men de flesta är övertygade om deras skuld ändå.

          MJ är död och ingen rättegång kan fälla honom längre. Vi får helt enkelt välja vad vi tror själva.
          Jag väljer att ignorera fallet MJ just för att han är min största idol, jag vill fortsätta lyssna på hans musik.
          Innerst inne fattar jag att det hela förmodligen är sant, men jag orkar inte ta in det helt.

      De blev mkt skriverier kring de andra männen oxå. Ge de lite tid så ska du se att både rkelly och MJ lyssnas på igen utan att folk bryr sig.

      Svaret på frågan: Människor bryr sig inte längre än 1-4veckor sen händer något nytt att tänka på. Om de inte handlar om dom själva, då kan man älta ett helt liv.

        Sen tror jag också det beror på att regissörernas brott skedde för så pass länge sedan, medan MJ och Kellys brott kom fram i tider för sociala medier och öppnare åsiktslandskap. Kolla bara vad som hände med Harvey Weinstein, han ställdes till svars trots aktiv bakom kulisserna i filmvärlden. Tycker det är jättebra att mer fokus läggs på förövare och hoppas detta bara är början! PS. Tror inte det har med ras att göra utan mer aktualitet och tidseror.

          Ja och Kevin Spacey som fick sparken från House of Cards när hans anklagelser uppdagades? Film- och TV-män behandlas inte annorlunda. (Det har heller inte att göra med att de är svarta eller vita). Det är numera i sociala media-tider och efter #MeToo som alla har en röst och alla är redo att lyssna på vem som helst. Det fanns inte på 80- och 90-talet.

          Michael är oskyldig. Man ser sanningen i honom när han prata om det. Till och med när svinet Oprah intervjuade honom 1993, när hon ställde så sjuka frågor live, så kunde man ser direkt att Michael är ingen ond människa utan en människa som har fått skit sen han var barn och till sin död. Till och med efter. Han ljög bara om sina operationer. Vilket inte är fel. Han ville vara perfekt för han tyckte han var ful. Han var en perfektionist.
          Leaving neverland är bara bullshit. Jag mådde illa när jag såg dokumentären och det var inte för jag trodde dem utan allt hemskt dem sa om Michael. Fy…. dem borde skämmas. Han tog in dem som en familj. Han gav dem så mycket pengar. Jag fattar det inte.

            Ok, vi säger så då

            Du kan säkert få jobb i domstol och se om folk ljuger eller pratar sanning, eller om de är onda eller goda människor!

              Lina hade varit ett fynd under 1600-talets häxprocesser:
              ”Ond! God! Lögnare! Bränn! Frikänn!”

            Du låter som en härlig människa.
            Har du levt under en sten hela din uppväxt?

            ”Man ser sanningen i Michael när han pratar om det”… Eller hur?! Han var inte bara sångare, han var skådis också och visste exakt hur han skulle säga och agera för att verka oskyldig! Varför tror han gav dom mycket pengar? För att dom skulle hålla tyst såklart! Och för att dom skulle gilla honom! Michael var en väldigt snäll människa men även väldigt manipulativ och van vid att få som han ville! Om han nu var oskyldig, varför hade han då massor av lås på sin sovrumsdörr?? Därför att nånting pågick därinne som måste ha varit väldigt hemligt! Sluta försköna honom och öppna ögonen! Han var inte det helgon som alla fans tror! Ingen är perfekt, inte ens Michael Jackson!

              Det där med att han var snäll är ju inte sant. Han var manipulativ. Det ”snälla” var manipulation. När han besökte cancersjuka barn groomade han dom lättaste offren och startade relationer med dom. All ”snällhet” var narcissism, han porträtterade sig själv som Jesus/Gud och skördade barn på löpande band, groomade hela familjer. En pappa till en av pojkarna i filmen tog sitt liv efter åratal av utfrysning inom familjen. Mammorna utvecklade en nära relation till Jackson och han vände barnen mot framförallt papporna men även mammorna. Att han gick omkring och pratade om peace and love och innocent children var ju en förutsättning för att kunna vara ond.

              Men snälla, du är ju patetisk. Vad vet du om ”lås” på hans dörr? Inte ett skit. Hade hade ett ALARM och inget annat. Hundratals anställda rörde sig i palatset som Neverland var, skulle inte du vilja ha ett privatliv i ditt eget sovrum. Pucko, du vet ingenting. Läs FBIs utredning som sträcker sig över många år, läs domstolsdokumenten om du ska uttala dej. Du vet ingenting om detta. Allt handlar om att tvinga fram en överenskommelse om PENGAR, precis som alla andra som falskt anklagat MJ. INGEN har drivit något mål UTAN att stämma för miljoner DOLLAR. Fattar du? Follow the money.
              Blir så trött på idioter som du som uttalar sig om saker som man inte vet ett skit om

      Vilket fack ska vi sätta Michael i då? Vita eller svarta?

        Svart!! Hur mycket han än ville vara vit så var han svart.

        Jag hoppas detta är sarkasm. ?‍♀️

          Varför det, han var ju vit, oavsett om han egentligen var svart så hade han opererat bort exakt alla drag en svart människa har,sedan gifte han sig med en eller 2 vita kvinnor. Han bjöd bara in vita små pojkar. MJ var ju en riktig uncle tom.

      Du skojar hoppas jag? Sluta att dra upp hudfärger hela tiden

      Dessutom har det varit känt att MJ har varit pedofil i många år men alla har försökt tysta det.

        Äh lägg ner. ”Känt”? har du info vi andra inte har?

          Ja, det har varit känt… https://www.elle.se/recap-anklagelserna-mot-michael-jackson-fran-1992-till-i-dag/ här kan du läsa om anklagelserna.

          Ja det avslöjades inte i samband med dokumentären nu direkt. Att tro det visar vilken översyn folk/världen har haft med MJ.

      Du har rätt och det är tre säker man skall kolla på, en är att MJ är svart.
      Den andra är att MJ är mycket framgångsrik och den sista är att folk i sin omgivning är svartsjuka på honom. Men vi för lever och se hur dessa anklagelser kommer avsluta kanske inte idag men några kommande år om vi fortfarande lever då kanske vet vi att dessa två grabbar ijuger.

    När det kommer till polanski tror jag bara att man blundat pga den tragedi som hände när hans gravida fru Sharon blev mördad. Galet , men jag tror att folk förminskade hans handlingar pga det.

      Man har inte blundat, Camilla har inte hittat något scoop här.

        Precis. Så länge man inte är ung eller levt under en sten så är inget av det här nytt. Det var bara utanför internet.

        Polanski erkände sitt brott, ett brott som blev ordentligt utrett. Han hade gjort en överenskommelse med åklagarmyndigheten att få villkorligdom men fick reda på att domaren ändrat och skulle utdöma maxstraff för brottet. Detta gjorde att han flydde till Frankrike där han är född. Frankrike har inget utlämningsavtal med USA som fortfarande vill döma honom för straffet. Kan tilläggas att det var först 2018 som Polanski uteslöts ur AMPAS, ett slag branschförbund för filmmakare.
        Detta brott har 41 år på nacken. Det är dock jätte intressant att jämför detta brott med MJ, inte själva brottet i sig som är vedervärdigt, utan den efterföljande rättsprocessen samt hur samhället skyddar dessa typer av brottslingar som lagen faktiskt dömer, med rätta.

    Fast även när det gäller musikerna (iaf Michael Jackson) har det väl varit känt ganska länge men inte framkallat några större reaktioner förrän dessa dokumentärer.

      Som jag skriver nedan, att säga att det inte framkallat några större reaktioner kan man ju bara påstå om man är väldigt fast i en sociala-medier bubbla, och/eller är under 25.

      Man får göra skillnad på att man själv inte är medveten om reaktionerna, och att dom aldrig skulle ha funnits.

      Det har inte funnits vittnen som trätt fram tidigare. Det har funnits indikationer men de köptes till tystnad.

      Det är direkt löjligt att dra in Woody A i det här rövgänget. Han har inte gjort något olagligt. Bli kär i sin mycket yngre bonusdotter är möjligtvis moraliskt förkastligt men ff inte olagligt och han har aldrig varit utsatt för någon utredning angående detta.

      Dessutom är paret ff gifta efter 10-15 år och har barn tillsammans. Det känns som de valde varandra av kärlek. i min värld iaf.

      Ett av Mia Fs andra barn anklagade Woody för något sexuellt men utredningen blev nerlagd. Därmed inte sagt att det inte hänt. Vad vet vi? Mia Farrow var rejält sårad, hennes egna bok i ämnet är svar på det. Vad det väckte i familjen kan man bara spekulera i.

      //Moa

        Hans dotter uppger att han förgrep sig sexuellt på henne när hon var barn, så vi kan inte med säkerhet veta att han inte har begått något brott.

          Vad skrev jag då?

          //Moa

        ”Det känns som de valde varandra av kärlek. i min värld iaf.”

        Ja, verkligen!

        https://theoutline.com/post/6264/woody-allen-soon-yi-previn-warped-reality?zd=1&zi=2awmvpta

          Vad skrev jag då?

          //Moa

          @ Lisa på Bråkmakargatan

          Den artikeln har inte större bäring än allt annat som skrivits om saken.

          Har läst Mia Farrows bok och finner massor av moraliska men fullt lagliga skeenden i den. Mia F verkar också ha en del problem.

          Dotterns pappa tycks inte alls ha några problem med dotterns val av man. Iaf inte vad som framkommit.

          Tyvärr känns Mia Fs hämndbegär ganska stora iboken. Jag dömer inte henne men tyvärr känns det som hela familjen fått ta del av den.

          WA är utredd, som alla blir som blir anmälda. Det fanns inte tillräckligt med bevis. Sant eller osant kan vi bara spekulera i.

          //Moa

            https://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-farrow-woody-allen-me-too-20171207-story.html

            I artikeln som Lisa länkar till ovan finns en länk till ett inlägg skrivet av Farrows dotter Dylan, i vilket hon återigen lyfter de övergrepp (hon säger att) Allen utsatt henne för. Texten är skriven i indignation över att Me too-vågen lämnat Allen helt oberörd.

            Sidenote: ”Vad skrev jag då?” låter både otrevligt och defensivt. När du nu har skrivit i ett kommentarsfält får du köpa att det kan komma svar tillbaka – och inte nödvändigtvis exakt de svar som du vill ha. Jag tror att den första (07.18) ville framhålla att det absolut finns skäl till att Allen är med på listan, som svar på att du i din kommentar skrivit ”Det är direkt löjligt att dra in Woody A i det här rövgänget.”.

            Det är inte ordentligt utrett. Woody Allen har använt sin makt för att tysta ner och hota folk. Han har bland annat erbjudit sig att betala för Ronans studier för att få honom på sin sida. Han har smutskastat Mia och fått henne att framstå som hämndlysten och att ha ”coachat” dottern. Du borde skämmas. https://www.vanityfair.com/news/2014/02/woody-allen-sex-abuse-10-facts

            Och som svar på Camillas inlägg: det finns säkert miljontals personer som bojkottar Woody allens skitfilmer. Han kanske inte är så omtalad i Sverige men definitivt i USA.

              Jag har alltid bojkottat Woody Allen. Och sen jag fick höra om Polanski, han också. Det Jackson har gjort är dock tusen ggr värre. Han har manipulerat barn från 7 års ålder till den grad att han tagit över hela deras hjärna så att dom som vuxna inte ens vet vilka dom är och har en rad automatiska, inlärda mönster som bygger på skräck, självhat, total idealisering av Jackson. Han har fått kvinnor att lämna sina män och att älska honom mer som en ”son” än sina egna söner, söner att vända sig mot sina föräldrar och fäder att ta livet av sig. Han har groomat cancersjuka pojkar.

      Men snälla. Det var jättestort i varenda media under flera år. Stod ju i alla tidningar. Det här är inget nytt som kommer fram nu. Det är bara att ni är en ny generation.

    Det är nya tider!
    Skulle det göras en doku om Polanski eller Allen skulle dom väl få samma skitstorm med bojkott efter sig.

    Måste bara tipsa om en dokumentär jag hittade på youtube igår ”Michael Jacksons boys” i flera delar om man är intresserad av att veta mer om fler av de pojkar Michael bjöd in till Neverland. Det är skrämmande många. Jag har så svårt att sluta tänka på hela grejen och kan inte släppa tanken på om hans egna söner också blev utsatta, det känns ju inte speciellt troligt att de skulle ha klarat sig undan efter att ha sett även denna serie. Finns också många klipp på youtube som tar upp vem som är biologisk fader till barnen då flera män i Michaels närhet har donerat sperma och ingen verkar veta säkert hur allt gått till.

      Pojkarna finns listade på denna blogg: https://mjandboys.wordpress.com/michaeljacksonsyoungfriends/ (15 st, den förstå från 1979).

    Dom har stigmatiserats på samma sätt, diskussionen kring (bl.a.) Polanski och Allen har ju varit omfattande, men eftersom det hände, och dom är från en generation då sociala medier inte fanns, så förutsätter ju det att man har plockat upp en tryckt tidning någon gång.

      Jag håller inte med om att Polanski och Allen stigmatiserats på samma sätt. Dels skedde deras brott under en tid där våld mot kvinnor slätades över, ”boys will be boys” attityden. I fallet Polanski fanns dessutom något mycket mer smaskigt att sätta tänderna i och förstora upp, mordet på hans gravida fru Sharon Tate och 4 av deras vänner som mördades av Mason & Co. Nyhetsrapporteringen av det mordet var att se tabloidpressen från sin sämsta sida där reportrarna gick över lik, hittade på egna sanningar, allt för att sälja lösnummer.

    Filmskapare kommer undan lättare för att de inte syns på samma sätt som musiker. En musiker är där med sin röst, sitt ansikte och sin person på scen. En regissör jobbar bakom kulisserna och det är inte alla som alltid tänker på vem som gjort en viss film. Lättare att blunda då.

      Ja, tänker också att det spelar roll. Just i de här två fallen handlar det om regissörer, det blir inte samma dyrkan och hysteri kring deras personer som det blir kring tex skådespelare, musiker mfl.

      Fast Kevin spacey kom ju inte lätt undan direkt. Tack och lov

        Eftersom han är skådespelare och inte filmskapare… ?

      Exakt vad jag också skulle kommentera, så +1 på den!

    Funderat mycket på det där också, men då även vilka brott som ”räknas”. Pastorpappan i ”Sjunde himlen” fick dock serien att raderas helt från jordens yta efter liknande anklagelser. (På tal om att det bara gäller musiker)

    Tänker på Charlie Sheen, som dödshotade frun med pistol mot huvudet, det var ”no biggie” och efter att han körde karriären i botten på egen hand (2 1/2 men) fick han inga problem med att sända sin nya serie (Anger management).

    Skillnad på olika

      På tal om Charlie Sheen och pedofili. Varje gång jag hör eller ser hans namn kan jag inte sluta tänka på att hans ex-fru (Denise Richards) nämnde i skilsmässopapprena att han tittade på bögporr och att skådespelarna såg ut att vara minderåriga.

      https://twitter.com/search?q=divorce%20denise%20charlie%20sheen&src=typd

      Åh nej! Jag som fortfarande levt i en from förhoppning om sjunde himlens återkomst på kanal 5. Det kommer alltså aldrig hända?

    Är 100 på att åtminstone MJ är skyldig (inte sett r Kelly) men förstår inte resonemanget att bojkotta och skapa storm att radera hans musik? Hur hjälper det?

      Det hjälper inte alls. Mj straffas inte på något sätt av en bojkott eftersom han redan gått bort.

      Det handlar ju om att stötta offren.

        Ok, det kan jag köpa.

      Ett annat skäl till att bojkotta musik/filmer etc från personer som begått brottsliga handlingar (av en viss dignitet) är att statuerar ett tydligt exempel (förutom att stödja offren). ”Vissa brott tolereras inte och därför konsumerar vi inte dennes musik/filmer”. På så vis blir det tydligt för till exempel unga samt nuvarande artister/skådespelare att den sortens beteende inte accepteras. Jag tror det kan bli en ögonöppnare för vissa och verka allmänpreventivt.

        Sen går det ju att tänka ”hade jag spelat den här låten / föreslagit den här filmen om något av offren varit närvarande?”, är svaret ”nej” så gör man det inte – man vet aldrig om man har ett offer för något liknande i närheten, och de ska inte behöva outa sig för att slippa övergriparkultur…

        Såg det inte så men när du säger det så är det ju självklart ?

      Och hur fan kan du vara ”100” på det? Har du några bevis kanske som inte tex FBI och rättsväsendet i Californien känner till? Du R väl för ung och dum för att fatta att MJ blev helt frikänd efter 14 anklagelser 2005? Tror du inte att FBI skulle hittat något efter att ha utrett honom i ca ett decennium? Alla domstoldokument kan du googla på likaså större delen av FBIs utredning av MJ.
      Såna som du sprider bara skitsnack om andra för att må bättre själv. Skulle du vilka bli dömd på förhand innan du fått en rättvis rättegång eller utan ångra som helst bevis? Idiot.

    Vad jag undrar: gjorde Woody Allen något olagligt? Kvinnan var ju 21, inte hans adoptivdotter. Moraliskt inkorrekt, definitivt. Men går det att jämföra med Polanski, Kelly och Jackson?

      Vet inte varför Cam inte nämnde detta i inlägget men det som Allen FRÄMST anklagats för, förutom det omoraliska i att gifta sig med sin unga styvdotter, var ju att han förgrep sig på sin riktiga dotter. Hon har erkänt detta samt fått uppbackning av både sin mamma, Mia Farrow, och sin bror, medan någon övrig familjemedlem samt Allen nekar. DETTA om något är märkligt att det inte lyfts fram mer, men vem vet, den dokumentären kommer kanske snart?

        Så förstår jag. Tack för att du tog dig tiden och klargjorde det, i inlägget framkom inte alls något av detta.

        Dylan adopterades av Mia och är alltså inte Woodys biologiska dotter (spelar dock ingen roll). Både hans fru och (adopterade) son (Moses) har försvarat honom.

        https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/may/24/farrow-family-truth-trauma-mia-dylan-moses-woody-allen

        Men snälla!

        Vet du att han gjorde det? Dottern sa det. Det kan vara så, men i det här fallet finns det all anledning att granska källorna. Inte minst MF. Det finns faktiskt mammor som utnyttjar sina barn också!

        //Moa

          Varför tar du det så personligt? Det enda som du gör, är bara att gapa och skrika. Om du kunde bete dig mer sansat och vuxet, skulle det finnas nån chans att folk orkade med dig.

          Din iver att försvara en pedofil är verkligen något.

      Han anklagas ju för sexuella övergrepp på ett av Mias barn (Dylan?).

      Han antastade sin dotter (Dylan Farrow) när hon var sju år.

    Jag bryr mig faktiskt inte. Gör skillnad på person och musik/konst/film. Står inte bakom Michaels beteende, men kommer inte sluta spela hans musik.

      Jag bryr mig och tycker att det är hemskt. Men det har ju skrivits om MJ i flera år och jag har ändå lyssnat på hans musik. Vilket nog gör mig till en hycklare, men jag försöker också skilja på person och musiken. Jag vet inte om jag tycker det är rätt väg att gå att se till att musik aldrig kan spelas eller filmerna visas.

        Nej det är inte rätt väg att gå. Och det kommer aldrig att hända isåfl hade musiken slutat spelas efter rättegångarna. Michael är en legend.

      Ja kan någon förklara vad det ska hjälpa att storma streamingtjänster att ta bort deras låtar? Hur hjälper det att folk slutar lyssna på (kanske framför allt MJ:s som är död) musik?

        Det hjälper ingenting.

      Tänkte lite samma först, men jag fixar inte att lyssna. Blir äcklad.

        Blir inte det minsta äcklad. Är ju ingen nyhet, vetat om det i måååååånga år, hyckleri att bli äcklad först nu. Älskar Michaels musik.

    Fast det har hänt oerhört mycket i det civila-rättssystemet (om man kan kalla det så) sedan 90- och 70-talet. Hade MJ och RK hänt då hade troligtvis tyvärr inte många höjt på ögonbrynen. Detsamma Harvey W.

    OT haha Bella måste flyga privatjet för att hinna hämta barnen. Herregud hon använder barnen som anledning …hon är verkligen obehaglig . Ni som köper hennes skitprodukter bidrar ju till hennes vidriga livsstil= skit i miljön den är inte mitt problem…

      Det är mycket folk borde sluta med.

      Hon är verkligen en vidrig person!

      När Isabella vill ha något, statusprylar för att stärka sitt varumärke och ge sken av att företagen går mycket bättre än vad de gör och kontaktar en firma (hon fiskade väl om det på bloggen så de kontaktade förmodligen henne) och syr återigen ihop ett samarbete där hon får grejer och tjänster gratis och kan dessutom fakturera annonsarvode för bilderna hon lägger upp.
      Den här tjänsten som kommer hem till henne och gör manikyr och pedikyr tex, är aldrig reklammärkt så hon får nog inga annonspengarna där men har svårt att se att hon skulle betala för tjänsten. Samma med frisören. Isabella har nog inte många räkningar utan tjänar istället pengar på sitt utnyttjande av tjänster.

    Tänker att den rimligaste förklaringen är att det skedde i olika tidsperioder. Klart de äldre fallen skapade rubriker, skriverier, ilska osv, men inte på samma sätt som sådana fall skapar idag tack vare sociala media. Men sociala medier har också ett uppmärksamhetsspann på ungefär en vecka, sedan händer något nytt ??‍♀️ Sen tänker jag att sexualbrott har blivit en större och värre grej idag, via t.ex genomslagskraften i Metoo. Dessutom är det naturligtvis enklare att gömma sig i sin konst om man jobbar bakom kameran istället för framför.

    Elvis gifte sig med en 14 åring….

      The King’s troubling obsession: Elvis could have any woman. So why was he only able to form relationships with virginal girls?

      https://www.dailymail.co.uk/news/article-1261082/The-Kings-troubling-obsession-Elvis-woman-So-able-form-relationships-virginal-girls.html

      Min kommentar hamnade i modd. För den som är intresserad, googla: The King’s troubling obsession: Elvis could have any woman. So why was he only able to form relationships with virginal girls?

      Nej det gjorde han inte. Hon var 22. Däremot groomade han henne från att hon var fjorton. Vilket är totalt fucked up.

    Vilken konstig jämförelse. Samhället har ändrats en del sedan sjuttiotalet. Att R Kelly och MJ behandlas annoröunda har inte att göra med att de är just musiker och inte skådespelare.

    Du jämför MJ och r-kelly med jättegammla fall som hände för tiotals år sedan, utan sociala medier, mee too och den klimatet som finns nu. Klart de behandlades annorlunda.
    När det gäller Polanski så tror jag även att för det första folk tänkte också på vad hände Sharon Tate och hur det kunde påverka honom. För det andra så av det som jag läste en gång om honom ville tjejens mamma att hon ska ha sex med polanski pga det kommer vara bra för hennes kariär och ville att hon ska lura honom när det gäller ålder.
    Jag säger inte att det han gjorde bli rätt då men för 40 år sedan sågs sexuella övergrepp annorlunda, hade annorlunda sociala definitioner och om folk då fick läsa sånt kunde de tycka att hon ska skylla sig själv (även om nu skulle det anses som fel).
    Om du verkligen vill jämföra reaktioner på regisörer och musiker så måste du jämföra två fall som är lika nya.

    Skitstövlar båda två.

    För att Polanski erkände inte, han vidhöll att han var oskyldig men erkände sig skyldig för ett av åtalen när åklagarsidan gav honom plea bargain vilket innebar att övriga fem punkter lades ner! Det är en ganska väsentlig skillnad då det är en muta för att personen ska erkänna sig skyldig.

    Tror ni MJ är skyldig?

      Han är skyldig till att ha en dragning till små pojkar, oavsett om sex anklagelserna stämmer eller inte. En vuxen man som umgås med barn på sättet han gjorde är inte frisk.

        Han var annorlunda än de flesta och borde inte fortsatt umgås med barn på samma sätt som han gjort förut. MEN DETTA GÖR HONOM INTE TILL PEDOFIL! Det är två människor av alla tusentals människor som han bjöd intill Neverland somhittar på detta. För PENGAR, inget annat. De har stämt MJ Estate på 100milj DOLLAR. Om de vill ha ”rättvisa” varför inte stämma för 1 dollar..?

        Det finns otaliga bevis för att dessa två idioter i filmen ljuger, och att det ljugit under ed i domstol (Wade Robson).

        Ta reda på mer innan ni dömmer någon som ibte längre kan försvara sig i domstol.

      Nej och det kommer komma fram. Det finns mycket som går emot den här dokumentären och det gäller att vara källkritisk.

        Vad är det som går emot? (Inget tyket bar nyfiken då jag inte är insatt)

          Du kan bland annat se här:

          https://youtu.be/d5Wxz7nbaN4

          Sedan finns det övriga länkar i klippet jag rekommenderar samt en artikel skriven av The Forbes som du kan läsa.

      Men 100%.

      Men ja! Ingen rök utan eld. Det är ju inte en eller två personer som klivit fram och berättar om vad de varit med om, det är huuuur många som helst. Folk i hans närhet visste om det också men likt faller med R.kelly så blundade dom för det för ja, han var känd.. hemskt mot dom som varit med om övergreppen att påstå att det inte hänt.

      Michael är absolut skyldig och de som inte kan se det bör öppna ögonen och börja lyssna på offren.
      Det är lätt att se att hans familj vet mycket mer än de berättar i intervjuer osv.

      Solklart. Han är skyldig.

    Men har man inte gjort samma typ av bojkottning med ganska många Kolla på Luis CK eller Kevin spacey efter MeeToo tillexempel. De fick material indraget och Spacey fick inte avsluta house of cards bland annat. Var ju flera som blev påverkade också i den härvan. Men visst, sen är det några som kommer undan, men filmvärlden är ju inte förskonad. Woody Allen gjorde väl heller inget brott? Osmakligt, men dottern var ju 21 och de var inte släkt.

      ”Dottern var 21 och de var inte släkt.”
      Inte släkt?

        Mia Farrows dotter, var inte Woddy Allens dotter.

          Varför skriver man då ”dottern (…) de var inte släkt”?
          Något är ju fuckat upp om man krampaktigt måste påvisa att man ”inte är släkt med sin dotter”.

            Det var hans styvdotter, alltså dotter men inte biologiskt kopplade

              Jag vet, du menar att incest bara uppstår om man är biologiskt släkt?

                Ja det är väl det som är själva definitionen av incest?

                  Gifta sig med adoptivbarn helt ok?

                    Att gifta sig med sin bonusdotter när hon är vuxen.. är iochförsig ganska sjukt, moraliskt fel osv osv. Men det är inte incest eller olagligt.

    https://youtu.be/O4erJpDOc1A

    Angåend Michael Jackson: Det vore bra om man försöker ta reda på fler fakta än bara det som hyena-pressen i MSM (Main stream media) presenterar innan man bestämmer sig för vad som är rätt och fel. I min värld är MJ bara utsatt för en set-up utan dess like av människor som utan skrupler vill tjäna en hacka… Visst, man kan kalla YouTube och Internet för ett ”träsk” om man vill, men man måste alltid tänka själv och inte svälja allt man hör eller läser, oavsett om det kommer från våra allmänt accepterade officiella nyhetskanaler, eller från annat håll.

      Ja för det är ju jättenormalt att en vuxen superstjärna kontaktar okända medklassfamiljer och ringer dom varje dag o sitter i timmar o pratar med små barn på 7 år, och även deras familjer. bjuder in små barn och vill att barnen ska sova i hans säng. osv osv. Michael var en pedofil och kom undan med det endast för att han var en miljardär.

      Ingen rök utan eld. Det är ju inte en eller två personer som klivit fram och berättar om vad de varit med om, det är huuuur många som helst. Folk i hans närhet visste om det också men likt faller med R.kelly så blundade dom för det för ja, han var känd.. hemskt mot dom som varit med om övergreppen att påstå att det inte hänt. Finns hur mycket bevis som helst och vittnesmål men ändå ska folk skydda en pedofil som är död just because

      Men alltså.. Hur gammal är du egentligen?
      Jag minns pedofilanklagelser mot MJ redan på 90-talet. Samt innan han dog. Sen började han glorifieras, och nu har det äntligen lagt sig och folk verkar ha blivit påminda om 90- och 00-talet, för nu pratas det om det igen.
      De första anklagelserna – tror det var i början av 90-talet – utreddes aldrig för offret och hans familj förlikade med MJ istället.
      As in: fick svinmycket pengar.
      As in: MJ var rädd för att det hela skulle gå till domstol.

      Lägg ner med era konspirationsteorier nu. Alla vet att Michael Jackson hade en extremt ohälsosam dragning till småpojkar.

      Du är SD också va? De ser konspirationer över allt.

      Skönt att åtminstone se en till i detta kommentarsfält som letar egen fakta. Jag hade av någon anledning svårt att tro helt på dokumentären, varför vet jag inte. Fick bara en konstig känsla av att något inte stämmer.

      Tycker förresten att ni ska uppmuntra folk att leta reda på egen fakta och research istället för att hoppa på och skrika om konspirationsteorier så fort någon skriver något ni inte gillar eller håller med om. Det finns massor med bevis på att MJ kan ha varit oskyldig, dokumentären lägger inte ens fram vettiga bevis mer än intervjuer – av personer som dessutom ljugit , och dessutom ljugit under ed tidigare. Wades timeline stämmer inte ens. Så sluta lita blint på vad som matas till er, eller spotta och gorma på de som faktiskt vill tänka lite själva ibland.

        Det finns mer bevis för att MJ är skyldig än oskyldig. Vilken 35 årig man vill tillbringa all sin tid med andras barn. Prata i telefon i timmar med en 10 åring? Faxa mängder med kärleksbrev till en 8 åring. Sova i samma säng som andras barn. Inte normalt någonstans.

          Why mod?

          Vad jag har hittat så är det tvärtom. Visst, mycket är konstigt, men MJ var mycket märklig och udda. Och mycket naiv. FBI utredde honom dessutom i flera år utan att hitta något. Vad säger det? Éller tycker man då att han köpt till sig FBIs tystnad? Knappast. Det argumentet funkar också the other way around i så fall. Det är läskigt när social media numer har mer makt än vad domstolar tydligen har. Vad hände med ”guilty until proven otherwise”?

          Alla kommentarer verkar modereras, min tidigare kommentar inväntade också mod.

            Äntligen någon som använder hjärnan och tar reda på fakta! ?

        Problemet är väl att det är svårt att hitta någon riktig fakta och bevis! Det är bara en massa teorier åt alla håll!!!

          Det finns massor av fakta om du tar 10 min och googlar med ett öppet sinne. http://Www.mjallegations.com

      Några bevis lär vi ju inte få åt något håll känns det som, alltså blir det ord mot ord. De som vet vad som hände bakom att goda dörrar mellan honom och kidsen vet bara dom.
      Varför vissa har så svårt att ens vilka tänka tanken på att ngt knas hände med alla dessa pojkar är svårt att förstå. Helt klart inget normalt beteende av en vuxen man. Många som försvarar honom med att han var som ett barn pga av att han inte hade en barndom, men det kan ju oxå peka på att han inte var riktigt ”frisk” och även hade sexuella beteendet som var ”störda”

      Pengaintresset kan man ju se från båda håll… familjen känns ju inte som de direkt har gjort allt för MJ’s bästa medan han levde

    Vem är Kissies stalker? Nyfiken!

    Tänker på Mandy Smith, som blev ihop med Rolling Stones-basisten Bill Wyman (47) när hon var 13 år. De gifte sig när hon var 19 och Bill 53, men sen blev hon väl snabbt för gammal för honom och de skildes.

    Therese Lindgren får massiv kritik på sin instagram för att hon inte uppmärksammade dådet på Nya Zeeland. Hon pratar bara hundar och sambo säger nån.

    Pengar är ju svaret. Så länge dom genererar pengar och inte blir avslöjade får dom hålla på och svina sig hur mycket som helst. MJ, Spacey, R Kelly, Weinstein, Cosby och den där regissören som jag glömt namnet på som är känd för att anordna stora fester med underåriga pojkar.

    Listan med män som gillar och har lite tveksamma förhållande med yngre tjejer kan ju göras hur lång som helst. Elvin, Steven Tyler, Seinfeld, Paul Walker, Jared Leto och Drake groomar Millie från Stranger things.

    Osv osv…

      Precis – ingen här nämner Drake / Millie-saken som pågår just nu!
      Äckligt – men normaliserat, tydligen…

        Vad är det här med drake – millie? Vad har jag missat

          Man kan googla drake + millie och få veta det…

            Så de kan inte vara vänner på grund av att hon är minderårig? Hon kanske ser Drake som en härlig person att umgås med och vice versa.

    Pga hudfärg?

    OT men vem är vänsterdebatören som spridit högerextremt hat på Internet? Undra hur många kända vänsteraktivister där ute som egentligen är både våldtäktsmän kvinnohatare och rasister… ?

      99% av vänstern är hycklare och ögontjänare!

        Oj 99%! Det var en väldigt hög siffra, har du en källa på den?

    Tycker som flera andra att Woody Allan inte alls sällar sig till de övriga. Ja, han gifte sig med sitt ex adoptivbarn men jag tror inte att han någonsin varit en fadersfigur för henne, hon hade ju sin adoptivpappa A Previn. Woody A och Mia F bodde i separata lgh, delade inte sitt dagliga liv. När det uppdagades att WA hade ett förhållande med S Previn blev hon Mia F fullständiogt galen som jag ser det. Soon P har förresten nyligen gått ut med att hon var en mkt orättvis mamma. Minns att jag alltid tyckte att Mia F var så överspänd när hon intervjuades (redan innan det med WA och hennes adoptivdotter hände). Jag är lite till åren och kommer även ihåg när Mia F var gift med den betydligt äldre Frank Sinatra. WA gifte sig med sitt ex adoptivdotter, inte så lyckat men inget brott. Det den andra dottern anklagar honom för tror jag inte på. MF ligger bakom det

      Bra, då vet vi!
      Att du tycker Mia Farrow verkat ’överspänd’ i intervjuer på 80-talet bevisar ju allt!
      Som vanligt är det en crazy mammas fel alltihop!

      Woody Allan ?

    Det är inte så enkelt som att regissörshändelserna ligger så långt bort i tiden och att man då hade sämre förståelse för offer (mer trodde på att offren ljög). Något MeToo ändå visat är ju hur offer reagerar och att det inte är vanligt att offer ljuger.
    Eller så är det som att du är inne på att musiker frontar sig själva och är närmare sina verk än en regissör upplevs vara.
    Frågan är om de dömts nu om de verkligen hade kunnat fortsätta regissera ens?

    Jag kommer lyssna på MJ, han kommer ändå inte få några streampengar, utan dom går väl till hans barn, dottern försökte väl ta livet av sig i sviterna av detta i förrgår?

      Paris har själv gått ut med att det inte är sant.

      Tänk att vitiligo var ärftligt.

        tänk att man kan vara så korkad som du och inte fatta att man som barn inte ärver varenda jäkla gen från sin förälder

    ärligt talat, med risk för att skapa drama… den sortens falskhet som r.kelly visade upp i den omtalade intervjun han gjorde med den där kvinnan, då när det var så uppenbart att han ljög – exakt den falskheten såg iallafall jag i de två männen i finding neverland. det var inga känslor alls i sättet han försökte spinna på om hur ”we har sex there”, ”we had sex there”, ”we had sex there”. ne sorry men jag tror dom ljuger. klart som fan de kan tjäna pengar nu när han är död och inte kan försvara sig.

      Du tänker ju precis så som föräldrarna till alla barn som tillåtits sova över i Michaels säng. Tänk om hans egna barn (sönerna) blivit utsatta? Det finns fler dokumentärer och klipp på andra pojkar som berättar om övergrepp. Hur många behövs för att folk skall börja tro på offren?

        Dum du är. Bara för att det finns folk som påstår saker, är det per automatik sant? Herregud, kan man blir mer korkad.

      Brukar vara så i mänskliga reaktioner. Vi stänger in oss när vi ska prata öppet om något. Vi vill säga det och sen bara vara tyst. Sen kommer allting när man är själv.
      Av egen erfarenhet.
      Det är lätt att döma för att någon inte gråter när den mår dåligt eller inte vsuar sig svag när något är jobbigt att säga.

        jag säger inte att man måste gråta för att något ska vara på allvar. men det var något i hans (den första mannen, vet inte om det har james eller dan eller vad de nu hette) blick som hade samma innehåll som något som försöker berätta en lögn. r.kelly grät och visade massa känslor, det betyder inte att hans historia är sann. jag säger bara att dessa män hade samma blick och sätt att prata som någon som inte talar sanning. det är lätt att ljuga med ord, men kroppsspråk ljuger inte och det krävs talang för att framföra en lögn och bli trodd på den.

      Men snälla, förstår du något alls om mänsklig psykologi? Det är en mycket vanlig försvarsmekanism att ”stänga av” när något är extremt jobbigt eller traumatiskt. Bara för att han inte bröt ihop och storgrät så ljuger han? Är du alltid såhär enkelspårig i dina tankar?

    MJ och RK avgudas av människor, de är stora idoler och ikoner i det svarta-amerikanska samhället och i hela världen. Folk lever till deras musik.
    Tror inga kids hade planscher uppe på väggen på Woody Allen och co. Ju högre upp du är ju större blir fallet osv.

    Tror det är eftersom att MJ var en utav världens kändaste människor ett tag, om inte den kändaste. Och sedan har artister en annan slags fan army, till skillnad än vad skåderspelare har. Man kan intergrera med artister mer, med m&g och olika konserter.
    http://Www.caloveline.com

      Utav ?

    Ska inte även skådespelaren Jack Nicholson ha vart inblandad gällande Roman Polanskis sexuella övergrepp mot minderårig?

    Jag tror tyvärr det har med hudfärg att göra, och en lång tradition av indignation när en färgad har fräckheten att ta på, älska, flirta, tafsa, ha sex med en vit person. Tänk att när boys will be boys mentaliteten var som starkast var också riskerna vid cross-racial interaktioner som mest riskfyllda. Visst har vi kommit en bit på vägen, men jag tror att vi fortfarande reagerar starkare när tex en afghansk flyktinggrabb nyper en svensk tjej i rumpan, än om 15-åriga Kalle gör det. Det första ska helt enkelt inte hända, medan det andra händer.

    Jag tänker på min egen gamla idol Steven Tyler hade en relation med en 15-årig flicka, gjorde henne med barn och tvingade henne göra abort efter en suspekt brand. Lyfter vi ens på ögonbrynen? Tror någon öht på allvar att det var ovanligt att rockstjärnor på 60 till 90-talet tog sig tonåriga groupies? Ta filmen Almost famous, vilka känslor väcker den, ilska eller nostalgi? Jag tror såhär, som svar på din fråga, det finns en hel drös musiker som legat med kvinnor under och kring 15. Men det hör till en accepterad vit rockkultur medan MJ och R Kelly varken är vita eller rock. De borde hållit sig på mattan. (Och Nej, jag har inte tittar på MJ dokumentären, men minns häxjakten mot honom på 90-talet. Och ja, jag kommer fortsätta lyssna på både MJ, Aerosmith, Kiss och alla andra underbara jävlar).

    https://www.lifesitenews.com/resources/abortion/post-abortion-testimonies/the-light-of-the-world-the-julia-holcomb-and-steve-tyler-story

      Jacksson, R Kelly och polansky borde ha suttit på livstids fängelse för det de har gjort, när det gäller MJ råder det inga tvivel om hur mycket skada han har orsakat (trots allt bra han har gjort) Det är helt fruktansvärt enligt mig hur allmänheten kan se förbi en mängd människor som har skapat så vackra filmer och sånger och varit så inspirerande, men också som är pedofiler, och vara så snabba på att förlåta dem och se förbi det…

        Öh, var har du bevis för dina påståenden? Pinsamt uttalande, för det finns INGA bevis för någonting, mer än han umgicks med barn, vilket ingen förnekar. Är man automatiskt pedofil då? Idiot.

    Det verkar finnas två Carinor här – jag är inte den som skrivit hittills.

    Var hittar ni informationen att Michael Jackson skulle ha ”avslöjats” som pedofil. Han har anklagats för att vara det, vilket är en annan sak. Ej heller Woody Allen är så vitt mig bekant är straffad för några pornografiska brott. Och är man inte dömd så är man oskyldig. Någon med annan information här? Är Woody Allen dömd?

    Jag börjar tycka att det här är obehagligt. Att sprida falsk information på nätet på det här viset – DET är ett brott. Förtal kallas det. I jämförelse känns inlägg om att någon gjort reklam för något utan att påpeka det som ganska ofarligt. Även om det naturligtvis inte är okej det heller.

    Och eftersom jag vet sedan tidigare vilka reaktionerna på det jag skriver kan bli:

    Jag har inte någon som helst uppfattning om vare sig Michael Jackson, Woody Allen eller för den delen någon annan människa heller som jag inte vet något om. Det här handlar om att inte dra människor i smutsen innan de är dömda.

    Otäckt.

    Mitt svar är att Metoo rörelsen är starkare än någonsin. Patriarkatet ryggdunkade sönder varandra med nomineringar till Polanski och Allen. Jag är övertygad om att Metoo är det som startat igång allt och kommer att fortsätta. Vi har fått en röst!

    Alltså jag är så kluven i det här. Har såklart ingen aning om MJ gjort allt detta som Dokumentären tar upp. Vad jag känner är skevt är att dokumentären blivit så stor att då radiokanaler överväger att sluta spela musiken bla. Faktum är att han blivit frikänd, och är död och kan inte försvara sig.
    Missförstå mig inte, tycker absolut att de två som pratade om sina upplevelser ska få prata om det. Men en dokumentär?

    Merparten av Woody Allens Oscars tilldelades han ju på 70- och 80-talen, dvs innan hans klandervärda beteenden uppmärksammades. Vad ska man göra åt den saken tycker du, ta tillbaka statyetterna i efterhand?

    För övrigt tror jag inte att bojkott av konstnärer leder till ett rättvisare samhälle, snarare pöbelvälde och antiintellektualism.

    MJ hade nog mycket sanning om skivbolagen som kanske inte fick komma fram?

    Oavsett vad man tror om Michael Jackson, så kan det vara bra att veta att dokumentären Leaving Neverland är väldigt ensidig. Enbart Wade Robson, James Safechuck och deras familjer har intervjuats. Michael Jacksons familj och vänner blev aldrig tillfrågade om de ville vara med på dokumentären. Det är som att gå på en rättegång och bara höra offrens sida, medan den anklagade inte får försvara sig.

    Även jag undrade varför det fanns så mycket rykten om Michael Jackson med unga pojkar, och varför en familj fick 20 miljoner dollar år 1993, vilket var starten för alla anklagelser…

    Så jag valde att söka upp information om kända anklagelser mot MJ och upptäckte flera problem med journalisternas artiklar.
    Ett exempel är hembiträdet Blanca Francia som påstod att hon hade sett Michael i duschen med pojkar (bl.a. Wade Robson) och det här nämns ju ofta på nätet. Men under rättegången år 2005 erkände Blanca för Tom Mesereau (Michaels advokat) att hon hade bara sett Michael i duschen och ingen annan, han var ensam där (info kommer från rättegångens dokument). Så döm min förvåning när media år 2019 fortsätter skriva om Blanca Francia som om hon talar sanning.

    Ni behöver förstås inte tro på det här eller ta ställning till detta, vill hellre att man ska själv kolla upp fakta och göra sin egen bedömning. Jag känner bara att vi bör inte lita blint på media (se ovanstående exempel på varför).
    Sök därför själva efter fakta för att kontrollera påståenden. Idag finns allt ute på nätet, lagliga dokument från rättegången år 2005, FBI:s filer, filmklipp, även mejl som Wade Robson inte ville lämna ut till domstolen år 2013 (avslöjade en del saker om Wades anklagelser).

    Se nedanstående länkar för bra information om det här:

    En bra tråd om problematiken med Wade Robsons trovärdighet:
    https://twitter.com/santikapowski/status/1100828185963479042?s=19

    What You Should Know About the New Michael Jackson Documentary
    https://www.forbes.com/sites/joevogel/2019/01/29/what-you-should-know-about-the-new-michael-jackson-documentary/#4a158b77640f

    One of the Most Shameful Episodes In Journalistic History
    https://www.huffingtonpost.com/entry/one-of-the-most-shameful_b_610258

    FACTS DON’T LIE. PEOPLE DO. Did you know… (En punktlista över problem med Wade och James trovärdighet)
    https://www.mjinnocent.com/

    Michael Jackson And Wade Robson: The Real Story <——– Rekommenderar starkt detta
    https://www.youtube.com/watch?v=rgSbSotJgUY

    Defaming the Dead: The Michael Jackson Rebuttal (Part 2)
    https://www.youtube.com/watch?v=9yTTEwBLfUQ&feature=youtu.be

    Sanningen om Blanca Francia:
    https://themichaeljacksonallegations.com/2018/05/12/wades-witnesses-part-2/

    För er som undrar över sanningen om Michael Jacksons plastikoperationer:
    http://rhythmofthetide.com/ichael-jackson-feeling-ugly-plastic-surgery-and-body-dysmorphic-disorder/

      Underbart, äntligen någon som baserar sina argument på FAKTA. TACK!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.