Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

534 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mysigt med en katt som kramas

      Lilla snöboll är så fin! ?

      Vart ligger katten?

        Mellan hennes lår, strax under trosan? Ser det ut som.

          Varför är låret böjt?

            Det är väl hennes lår/rumpa/höft under kattens tass? Ja vad heter det egentligen längst upp i fram på en människokropp?

        Har undrat sen i går!!!

          Det är väl hennes lår/rumpa/höft under kattens tass? Ja vad heter det egentligen längst upp i fram på en människokropp?

            Ojoj. Jag var för hetsig!

    Nu är jag här igen och tjatar om min man som varit otrogen. Har bara ingen att vända mig till. Hur kunde han? Han låg med henne flera gånger. Hon blev till o med gravid, ungefär samtidigt som mig. Jag vill bara gå vidare, få vara med honom. Hur gör man det? Han sa att han tyckte om henne där och då. Har han haft ett förhållande bakom min rygg? När vi var nygifta? Hur kan man vara otrogen? Förlåt, jag vet att jag tjatar. Skäms bara så mycket att jag inte vågat säga till nån i min närhet.

      förstår att det är mycket jobbigt för dig <3
      hur känner du kring parterapi?

      Vet inte vad jag ska skriva men skickar en stor virtuell kram <3

      Ska han få barn med sin älskarinna alltså?

        Tror jag minns att hon skrev igår att den andra kvinnan gjorde abort

          Hon har gjort abort nu

            Förlåt men hur kan du vara säker på det? För att han säger det för att hon har sagt det till honom? Vill inte vara taskig eller göra dig paranoid men varför skulle du nu lita på att de är ärliga? Och vad händer om i värsta fall du om nio månader får reda på att det inte stämmer?

      Du behöver få reda ut dina känslor. Börja i terapi själv. Jag förstår att du vill gå vidare och att allt ska vara som vanligt men jag misstänker tyvärr starkt att du borde dumpa den här mannen. Hoppas jag har fel och att det ordnar upp sig mellan er om det verkligen är vad du vill. Lova mig en sak, även om ni skulle börja i parterapi så sök också en terapeut helt ensam.

      Kan inte föreställa mig hur man hanterar en sån där situation men du ska inte skämmas. du har ju inte gjort nått fel!

      Berätta för din familj och dina vänner! Det är ett mycket dåligt tecken att du skäms för vad HAN har gjort såpass att du inte vågar prata om det och söka stöd hos dina nära.

      Förstår att man reagerar så men det är inte du som ska skämmas! Glöm aldrig det. Och sen, förstår att man inte slutar älska någon bara sådär men kan du någonsin förlåta och lita på att han aldrig gör om det? Risken är att du slösar bort år av ditt liv på att försöka få det att fungera med honom och att det bara kommer tära ner dig. Hoppas det ordnar sig i vilket fall!

      ? dumpa, finns ingen bortförklaring i hela världen som är god nog för att hans beteende ska va ok, ännu mindre eftersom han sa att han tyckte om henne, då är känslor inblandade, det hände inte bara en gång. Om ett tag kommer det säkert kännas bättre, sakta men säkert…

      Okej, Malli. Nu är det tredje inlägget på lika många dagar som du drar upp detta.
      Vet du vad? Grow some balls. Jag vet att denna situation fucking sucks för dig. Trust me, I’ve been there. Men det hjälper inte dig att sitta och gråta ut här inne dag in, dag ut. Du har fått såååå många olika inputs nu från en massa folk och jag tror inte du kommer få så mycket mer variation på svar här. Ta med dessa och gör en pros-and-cons-lista eller nått. Ring någon på professionell nivå. Bara gör något! För din egen skull.

      Jag tycker för övrigt han inte är värd en second thought. Han är bara ångerfull och ledsen för att han åkte fast. Skit ska skit ha och du är värd så mycket mer.

        Men kan du välja ETT språk och hålla dig till det?! Så jävla dryg att läsa texter från folk som tror att de låter coola när de slänger in massa engelska uttryck….

          Fast the content av hens cruel to be kind inlägg var superbt. Så låt oss fokusera på innehållet oavsett språk.

          20:28
          Sorry, it’s a bad habit.
          (Förlåt, en dålig vana)

            Jag har varit med gifta män (plz dra inte in min skuld i det här nu, försöker att inte själv förgöras av den och omständigheterna har varit komplexa). Och trust me, deras beteenden är äckligt medvetna utan ånger förrän de åker fast för det.

            Lämna honom, du är värd så jävla mkt bättre!

              Jag har haft gifta män efter mig med fru & barn och var häpnadsväckande hur långt de är beredda att gå för ett litet ”mys”.. Tack men nejtack.
              Såg en bild på Insta idag på en av mannen när han har släktmiddag och där sitter han och ler så brett bredvid frun som antagligen blivit bedragen så det förslår.

                Du kanske borde berätta det för henne i sådant fall? Ge henne en chans att gå vidare från sitt svin till man. Det gäller egentligen alla – i mitt tycke. Om någon är otrogen eller försöker vara otrogen, berätta då för dennes respektive vad hen håller på med. Det är inte mer än rätt!

                  Så gjorde jag. Berättade för pojkvännen till en bloggerska att hon varit otrogen mot honom, men inte förrän efter att deras förhållande tagit slut (av andra orsaker). Otroheten märktes i hennes olika sociala medier, men det hade pojkvännen inte sett.
                  Vilken bloggerska? Hon har varit med i Big Brother och bor nu i Tyskland.

                    Oops, lite syftningsfel. Pojkvännen fick reda på otroheten av mig, efter att förhållandet tagit slut med bloggerskan.

                      För tydlighetens skull, så var det INTE med mig som bloggerskan var otrogen.
                      Man upptäckte otroheten om man granskade vad hon förmedlade genom sina sociala medier.

                      Samma ”Anonym” 03:56 + 04:01 + 04:09.

                      DU upptäckte otrohet genom vad någon annan medvetet delade med sig på sociala medier? Hoppas det inte är vanligt att folk tar såna spekulerande beslut utifrån SM och sen gör till en sanning. Herregud…

                      @ Anonym / 07:53:
                      Folk får tänka på vad de delar med sig av på nätet. Det en bloggare skriver, kan ju uppfattas som sanning av läsare och följare. Alla ljuger väl inte på Internet?

          Vissa har engelska som hemspråk och tar engelska när de inte hittar orden på svenska, du kanske tycker det verkar coolt men när man är den personen som frenetiskt letar orden och lixom får nöja sig med en engelsk fras för att ens kunna konversera så känns det inte så ball alltså. Coolt inslag för dig. Överlevnadsstrategi för någon annan. Men visst är ju krångligt för den vars engelska inte är så god så den känner sig nog utanför och ocool som inte fattar.
          Åh psykologi och lingvistik är inte allas starka sida, aye?

        Hallå Katrin Z?????
        Instämmer i ditt svar!

      Asså, jag har ”förlåtit” och det blir aldrig helt bra, två år va vi ihop innan jag va otrogen själv, något jag aldrig i mitt liv trodde jag skulle va, allt blir bara skit.

      Gör slut! Slösa inte mer tid på denna människa! Han kommer svika igen, var så säker!!!

      Men! Om du känner att det funkar att leva med honom, trots allt. Gör det! Kärlek övervinner det mesta.

        Tycker du hon låter lycklig och som att det fungerar?

          Nej, men hon verkar ju vilja ha en lösning. Det var mitt svar. Ville hon inte ha våra åsikter hadehon väl inte skrivit här.

        Vems kärlek ska övervinna detta?

        Hennes kärlek till honom, eller hans kärlek till sig själv?

        Verkar inte finnas så mycket annat att hämta här…

        Så jävla trött på er som kör på ”kärlek vinner det mesta”, det är fan orsaken till stt kvinnor växer upp och tål skitmän, då de fått höra att kärleken övervinner allt. JA, det gör den, men inte fan när den kommer från EN sida. Och tro INTE att den finns hos andra sidan när han sätter på nån annan medan hans nyblivna fru är gravid!

        Och till dig ts – om du vill vara med nån som varken älskar eller respekterar dog, alltså förstår du att han haft sex med nån Annan, sprutat i den medan du sitter hemma gravid? Och du menar på att du vill förlåta det här avskummet till människa? Nej, kära du, majoriteten här har sagt att de skulle dumpat, och det tror jag också är bäst. Men du gör dina val – men glöm inte att du är värd att bli älskad och det finns massa män som aldrig skulle tänka tanken på att göra något sånt mot dig. Förlåter du, ger du honom bara grönt ljus och visar att du inte respekterar dig själv – då kan inte han heller respektera dig. Det är vidrigt och jag kan inte ens föreställa mig vad du går igenom, men jag tror att du kommer börja äcklas av honom med tiden när du inser vad han VALT att göra mot dig. Han skulle lämnat dig vid tanken, inte för att tala om vid , flörten, sexet, graviditeten. Och så säger han stt han tyckte om henne? Varför i helv gifte han sig då? Nä, usch. Vakna!!

          Tycker som du och det du skrev är helt rätt.
          Nästan längst ned i tråden skrev en annan Anonym detta: ”Hon (Milla, TS) är chockad och isolerad. Och vågar inte berätta för vänner eller familj eftersom hon skäms & vill hålla fasaden uppe.”

          Det fick mig att mjukna lite. Det kan vara jättesvårt för Milla att bara be karlen dra åt helvete, så som du och jag hade gjort.

            Argh. Trådstartaren heter Malli och inte Milla.

              Jag rättade mig själv. Samma Anonym 02:15 som 02:44.

            Absolut, jag känner med henne enormt. Men hon har 0 att skämmas för, stackars själ, han däremot bör skämma sig ur livet. Vilken skitstövel. Tror ingen kommer se annorlunda på henne, tvärtom, familj och vänner kanske blir de som sporrar henne till att frigöra sig.

            Jag hoppas att hon vaknar, blir arg- då det kommer att sporra henne, och att hennes mål är att komma ut starkare och inse det som de som står på ”andra sidan” vet- att han inte är värd henne.

            Ts, du klarar det!! Kämpa på, ge aldrig upp om DIG!!!!

      Du skall absolut inte skämmas . Det är han som skall skämmas . Skilj dig och gå vidare i livet . Ja det är hårda ord , men sånt är livet !

      Han kunde därför att det var det han ville!
      Han tänkte enbart på sig själv. Inte på dig inte ert barn. Eller hur?

      Din situation är hemsk men skäms inte! Det är inte dig det är fel på det är honom.

      Svarade innan och säger samma igen, prata med någon professionell det går att få tid snabbt. Det finns journummer oxå inte farligt att ringa! Tror du kan behöva det.

      Tänker inte upprepa mer av det jag skrev sist. Men ta hand om DIG nu för din skull och ditt barns skull.

      Du är inte den första detta händer men man tar sig igenom det. Faktiskt.

      Och prata med din familj o vänner som kan stötta dig. ?

      Bränn upp hans kläder, punktera hans däck. Häll lite flatlöss i kallingarna på honom. Han förtjänar det.
      Du borde börja bli mer arg och prata med andra istället för att skämmas. Du har inte gjort något fel, varför är det du som ska skämmas då? Han om någon borde väl skämmas. Det är inte ditt nederlag att han bedragit dig, som om du inte vore en tillräckligt god fru därför låg han med någon annan.
      Sparka ut honom, du kan aldrig mer lita på honom, förtroendet är bränt. Det han lovade på er bröllopsdag är värt ca 0 för honom.

      Malli, jag är lite äldre och har varit med om detta scenario i en massa olika varianter.
      Det fungerar ALDRIG, det löser sig ALDRIG.. Ingen av parkonstellationerna klarar att ha ett bra förhållande i längden.
      Det kommer inte bli ni igen och om det är någon tröst så kommer det inte bli dom två heller. Det kommer implodera väldigt snabbt.
      Slösa inte tid och pengar på parterapi. Gå i egen terapi möligtvis.
      Hur mycket du än önskar och vill att ni ska gå vidare tillsammans så kommer det inte bli bra. Förtroendet och tilliten är borta, för evigt.
      Varför gjorde han det? Svaghet och egoism.
      Ledsen….

      Tack alla ❤️ Behöver nog bara få ur mig allt. Klarar inte av att vara arg är bara så otroligt sårad. Min man som jag älskar och ska ha barn med blev förälskad och låg med en annan 4-5 gånger. Han vågade inte ens berätta det. Känns som en dröm.

      Ska verkligen söka hjälp. Tack. Ni är fantastiska ❤️

        Det är okej att vara ledsen och sårad, klart man blir det. Men sluta foka på vad han har gjort och skälen bakom, det finns ingen logik mer än att han är ett svin. Nu måste du agera för dig själv. Berätta för en närstående, förhoppningsvis kan människor i din närhet ge dig den drivkraft du behöver. Tänker på dig!

          Jag tänker också på dig och håller med ovanstående kommentarer. Gå vidare, fokusera på dig själv och se hur stark du egentligen är i dig själv! Jag vet inte hur långt gången du är i graviditeten men antar att du förbereder dig på att bli mamma. Det är klart att det är en enorm besvikelse att din man inte kan leva upp till vad det innebär att vara gift och ha familj, men du klarar det här! Det är jag övertygad om och det kommer att bli bra ? jag tror att det är svårare att försöka lappa ihop allt och fortsätta med något som inte är riktigt bra och kom ihåg att det är mannen som har gjort bort sig och inte håller måttet här!

      Det GÅR att komma över och komma vidare tillsammans, om ni båda vill det. Men ni behöver hjälp. Det GÅR att bli lycklig igen. Ni måste prata med varandra och tillsammans bestämma att ni ska gå i parterapi. ❤️

      Min syster berätta att hennes numera exman var otrogen efter de separerade och jag undra sååå mycket varför hon inte sa något. Jag hade ju kunnat stötta. Men antar att du och hon är rädda att man kanske kommer säga -lämna. Eller börja hata killen eller så, eller att ni skäms att det på nåt skulle vara erat fel att killen vart otrogen typ att inte ha haft sex osv. Men jag tror att om min syster hade sagt till mig att hon ville förlåta så skulle jag acceptera det och stötta iaf.

      Fyfan alltså. När man är nygifta är man ju typ nykära? Riktigt vidrigt gjort. Hoppas allt löser sig som du vill! =)

      Vet att det här inte är vad du vill höra, men för din egen skull: jag tror inte att en sån sak går att förlåta till 100% och det kommer att tära på dig så otroligt mycket. Ta smällen nu och ge dig möjligheten att bli lycklig igen, kanske hittar ni tillbaka till varann, kanske finner du någon annan. Men att reparera ett sånt här svek är nästintill omöjligt, hur ska du kunna lita på honom igen?

      Vi är flera som redan svarat på ditt första inlägg under bloggbråk-inlägget.
      Jag säger samma saken om jag sa då vore de mig skulle jag göra abort och skilja mig.

      Om han kan vara otrogen när ni är nygifta så gifta han sig inte med dig för att han älskade dig utan antagligen pga av samhälletspress samt press från familj/mamma att han borde stadga sig. Vissa män när de når de åldern av panik gifter sig nästan med vem som helst bara för att döva sig ångest för att de borde stadga sig. De är förjävligt men samtidigt för många tjejer de också.

      Jag tycker de är orättvist att behålla en graviditet i ett sånt kaos förhållande men de är min personliga åsikt. Är de för sent för göra abort får man göra bästa av situationen såklart. Men de finns ingen chans att han älskar dig och är kär i dig om han gör så, du är en trygghet i hans liv som fyller en funktion för honom. Han är ett svin och skulle verkligen råda dig att lämna honom, söka terapi för komma över de och sedan ha möjligheten att träffa en man som älskar dig och verkligen ser dig! Någon som vill vara med BARA dig.

      Lev inte birollen i ditt eget liv som de sa i the holiday kramar

      Kan du gå och prata med någon professionellt. Tror kommunen erbjuder familjeterapi gratis, även om bara en vill gå. Eller om du kan få via din företagshälsovård kanske? Tror du verkligen behöver få sätta ord på allt detta.
      Hur ångerfull är din man? Har han föreslagit några åtgärder eller tycker han bara ni ska gå vidare? Kram!

      Ne men på riktigt, en gång är fan inte okej men två då äre väl nog?! Ut me skiten, seriöst tror du han kommer slut va otrogen när han märker att han blir förlåten gång på gång? Dumpa hans sorry ass, han är inte värd dig.
      Tro mig ja förlät mitt ex gång på gång, han va otrogen konstant, till slut skaffa ja mig ett jävlar anamma o dumpa honom och idag lever jag med en person som verkligen älskar mig.
      De du har nu är en ynklig, patetisk, skit och du kan få bättre.
      Hatar att människor ska linda in saker i bomull, ja må va hård men han lär sig aldrig om du bara förlåter, hade nån gjort en annan kvinna gravid hade ja slagit ihjäl fanskapet!

      Ge honom EN chans till..
      om du känner i ditt hjärta att han är ångerfull.

      Samtidigt kan du släppa honom fri och säga att – vill du inte leva med mig så behöver du inte. Se vad han gör och säger då.

      Grubbla inte för mycket på varför han var otrogen.. Det förbjudna kan vara spännande helt enkelt.

      Ni har barn ihop och då är det värt att göra ett försök tycker jag. Men ställ ett ultimatum, händer det igen så är det slut.

      Tycker dock du ska vara öppen med hans otrohet. Det är verkligen hans skam att bära, och den bör han ta ansvar för.

        De har inte alls barn ihop om du läser inlägget. Man förstör sitt liv om man förlåter otrogna män

          Jag förlät min och mitt liv är då inte förstört.

            Än så länge ja. De bara på vad Tristan Thompson gjorde mot Khloe Kardashian. Otrogna män lär sig aldrig de kommer falla dit igen…

            Nä du förstörde bara all respekt till dig själv.

        Han har redan varit otrogen i minst 2 perioder före och efter deras giftermål….inte 2 ’enstaka’ ggr utan 2 perioder…det räcker nu. Det här är alltså vad hon vet om ingen vet om det finns mer.

        Vadå förlåta? Hur förlåter man någon som medvetet BAJSAR på en så? Då hatar man fan sig själv. Man ska aldrig älska nån annan, speciellt inte ett svin mer än man älskar sig själv.

          Har du sett vad Hannah / 01:23 längst ner i kommentarsfältet har frågat? Mycket intressant dilemma och röra inom en familj.

        Jag har inte läst allt om denna otrohet men om nu denna kvinna är gravid så vill inte jag råda henne till att dumpa pappan till hennes barn.

        Man kan förlåta otrohet och allt kan bli bra igen. Men jag skulle rekommendera att ni båda går i terapi/parrådgivning.

        Allt är inte svart eller vitt, så lätt för andra att döma.

        Men snälla du, var inte tyst om detta. Tala om för din omgivning vad du tampas med, det är inget att skämmas för.
        Däremot ska han skämmas, skydda inte honom flr det han gjort!

        Jag tror att man som par kan ta sig igenom otrohet men be inte om råd i detta forumet.

      Det här är typ den sjukaste otrohetsberättelsen jag hört. Din nyblivna man som du väntar barn med har alltså precis varit otrogen flera gånger/ haft ett förhållande bakom din rygg. Han har dessutom även gjort sin älskarinna gravid. Han berättar inget utan du får se ett sms och NU vill han att du förlåter honom för att han älskar dig? Låter som ett kap.

      Vilket as. Vi kan starta en insamling så att du har råd med en lönnmördare.

        Jag kan skicka någon – gratis – som talar om för aset att han fortsättningsvis ska uppföra sig korrekt och bli en bra make och pappa. Detta för att ”Malli” (TS) tydligen, trots allt, är hopplöst förälskad i karlen (läs svinet).

        Egentligen skulle hon be honom dra åt helvete och försöka skapa sig själv ett liv tillsammans med det väntade barnet (och oss här i kommentarsfältet).
        – Lite skämt och lite allvar. Hoppas du kan se vilket som är vad.

          Hon är chockad och isolerad. Och vågar inte berätta för vänner eller familj eftersom hon skäms & vill hålla fasaden uppe.

            Aha, tack för klargörande. Jag försökte vara lite rolig ovan, 00:21.
            Själv är jag som det jag skrev: Beter sig folk svinigt, får de dra iväg till något annat ställe.

            Nu förstår jag bättre att Malli sitter i en svårare sits än att bara dra iväg eller att be karlen att försvinna. Knivigt.

          Man kan inte ändra på folk. Om nån tycker det är Ok att ha sex med nån annan så är det bara så, man vet att det är moraliskt fel och ångrar sig för man krossat någon, men man ändrar sig inte. Enda svaret här är DUMPA.

            Har du sett vad Hannah / 01:23 längst ner i kommentarsfältet har frågat? Mycket intressant dilemma och röra inom en familj.

      EXAKT samma sak hände min mormor när hon var yngre. Kräket som var otrogen och gjorde en annan på smällen var min morfar. Mormor gjorde därefter abort och dumpade morfar, vilket var det bästa valet hon någonsin gjort. Han fortsatte (vanan trogen) att vara ett praktsvin och var otrogen mot i princip alla som han var tillsammans med efter min mormor. Jag skulle råda dig att göra detsamma, dvs att lämna din make.

      Visst, ibland går det att gå vidare efter en otrohet. Men i det här fallet var han otrogen mot dig, som är gravid (!!!). Hur f*cked up är inte det? Dumpa honom, gå i terapi och hitta ditt egenvärde. Du är värd bättre! Kanske hittar ni tillbaka till varandra om han faktiskt bättrar sig längre fram, men just nu ska du bara tänka på dig själv och dina barn. Vi i tråden kan inte yttra dessa ord tillräckligt: DU ÄR VÄRD BÄTTRE! <3

      I övrigt tycker jag att du ska prata med dina vänner. Jag hade en vän som berättade för mig att hennes pojkvän hade varit otrogen först flera år efter att det hade hänt. Hon hade alltså genomlidit det helt själv utan stöd (för att hon skämdes), vilket krossade mitt hjärta. Jag hade gjort mycket och lite till för henne om hon bara hade öppnat upp sig lite. Du ska inte skämmas, för du har inget att skämmas över. Du ska vara arg på din fruktansvärda man (som är personen som ska skämmas), ty dig till andra och gå vidare. Jag hejar på dig!

      Lämna han. Dumpa han. Titta aldrig tillbaka…

    Ni var några igår som inte rekommenderade socionom – som utbildning och som yrke. Vad är era anledningar? Funderar på att plugga till det nämligen.

      Jag var inte en av dem som avrådde för socionom, men jag kan säga vad jag tycker. Är du en person som ältar mycket, blir känslomässigt insatt snabbt och har svårt för att ”lämna jobbet på jobbet” så är sociomyrket inte något för dig. Menar absolut inte att en måste vara totalt känslokall och robot men det krävs (enligt mig!) att du är en person som kan distansera dig.

        Det är precis så jag är som människa tyvärr. Kanske är ssk fel yrke för mig också då. Det är de två utbildningarna det står emellan.

        Jobbar du som socionom?

          Som sjuksköterska har du inte så långa relationer med människor och du behöver inte sätta dig in i hela deras historia och liv. Så du borde klara dig känslomässigt. Som socionom kan klientrelationerna vara i många år. Oavsett vilken yrkesbana du väljer ska du inte på ett direkt sätt blanda in dina egna erfarenheter och känslor i arbete med utsatta människor, mer än att du använder dem för förförståelse och empati. De du ska stötta/behandla blir inte hjälpta av att känna att du bryter ihop och inte kan ta hand om deras behov.

        Fast det är skillnad på jobb o privatliv. Jag är själv person som ältar mycket och är superkänslig hemma men det fungerar väldigt bra på jobbet och jag tar aldrig med mig jobbet hem.

      Jag skrev igår!

      Utbildningen är väldigt röd, på gott och ont beroende på vem du frågar förmodligen. Jag röstar vänster men uppskattar ändå inte att man kan ha ”fel” åsikter som påverkar betygen.

      Som yrke… Jag är helt övertygad om att det finns många som brinner för att göra ett bra jobb, och som gör en jätteviktig insats för utsatta människor. Absolut. Men du kommer få jobba med många riktigt riktigt tröga människor. Soc-kärringar är ett riktigt fenomen, ingen myt liksom. Utbildningen uppmanar inte en att tänka kritiskt och det märks, om vi säger så. Många metoder på arbetsplatser jag besökt känns fel, många utsatta människor behandlas fel.

      Förövrigt ett slitigt jobb, mycket känslomässigt påfrestande.

        Vad jobbar du med om jag får fråga? Jag blir lite osäker haha, men känner samtidigt att om det nu är så att många utsatta människor behandlas fel så vill jag vara med och hjälpa dem om du förstår vad jag menar. Vill inte utmåla mig som en White Knight men någonstans i mig så har jag en vilja av att hjälpa människor som inte har det bra, därav mina funderingar kring utbildningen.

          Då kanske du är precis den person som behövs då, det vet bara du 🙂 men var beredd på det känslomässiga, det är så mycket tyngre än vad man tror.

          Jag jobbade ett tag på soc och en sommar på hvb-hem för flickor med lvu. Skit båda två. Nu är sjuksköterska istället och älskar mitt jobb 🙂 ångrar mina skulder till csn men båda utbildningarna har gett olika erfarenheter så man får väl se det så.

            Det andra yrket jag funderar på är faktiskt sjuksköterska!! Och den största nackdelen till varför jag tvekar är för att man inte kan ha fixade naglar/smink/osv pga självklara anledningar haha.

            Men det står mellan de 2 just nu, om jag inte pluggar upp matten och läser ekonomi men jag är trots allt 25 och känner mig sjukt gammal och vill gärna börja plugga i år.

              Smink får du ha 🙂 åtminstone på vanliga avdelningar och så. Osäker på om tex operation har andra regler, det är ju en mer steril miljö. Men inga smycken eller klockor och så. Korta naglar. Inget långt hängande hår.

              25 är ingen panik alls verkligen. Du ska ju jobba i typ 45 år till förmodligen. Gör det som känns rätt 🙂

                ? smink får man ha som sjuksköterska, tom på operation, men fina naglar på semestern, och ringar och armband på ledig tid ??

              Började ekonomprogrammet när jag var 25, bästa beslutet jag gjort! ? Man är aldrig för gammal!

            Jag har ett svar till dig som tyvärr väntar i modd. 🙂 är så tacksam att du svarar på mina frågor!!

              Ingen fara ? men ungarna sover oroligt så jag måste lägga mig i sovrummet. Somnar jag innan svaret dyker upp så svarar jag imorgon haha.

              Men det jag kan säga också är att jag var bara 19 när jag gick socionomutbildningen, hade inte mycket erfarenhet av livet i allmänhet. Nu är jag 28 och hade kanske sett vissa saker ur andra perspektiv. Men vad du än väljer så var inte rädd för att hoppa av om det känns fel. Man får ångra sig 🙂

                19 när jag började socionomutbildningen skulle det såklart stå. Såhär i efterhand borde jag ha hoppat av när jag ville det, inte gått klart bara för att det kändes som ett misslyckande att hoppa av.

        Jag är inte socionom, bara behandlingsassistent, men jobbar ihop med flera utbildade socionomer och är på ett vis ”beroende” av dessa underbara soc. tanter som placerar sina klienter hos oss. Och ja, många är rent ut sagt vidriga att försöka jobba ihop med. För det är ju ändå det vi ska göra för klienten, men det verkar vissa inte ens förstå.

        De yngre, oftast nyutbildade, är enligt min erfarenhet de som är lättast att jobba ihop med. De brinner fortfarande för att göra skillnad, men ju äldre desto mer hopplösa, rigida surkärringar rent ut sagt.

        Jag möter mycket översittar attityder, jag har väl inget att komma med som bara är behandlingsassistent. Men faktum är att jag oftast är den som känner klienten bäst. Jag träffar dom i princip dagligen, jag ser framsteg och snedsteg. Jag håller händer vid ångest, duckar för slag vid psykoser och beslutar om urinprov vid minsta misstanke om drogpåverkan. Men ändå kan jag uppleva att mina bedömningar, funderingar och kunskaper inte är värda ett skit, beslut och omplaceringar fattas över mitt och klientens huvud.

        Dessa klienter är svåra nog som de är, med problematik som inte direkt ger framtidshopp för dom. Men kom igen, de får ju inte ens en ärlig chans många gånger. Socionom måste vara ett tufft jobb, jag fattar att det är tärande. Men det är mitt med.

        Det behövs en hel uppsjö nya socionomer med nytt tänkande och ny energi. Och som inte ser ner på oss som jobbar ”på golvet”. Så snälla, beslutar du dig för socionom se oss som din högra hand (eller valfri ”head of” titel ?) och lyssna på vad vi har att säga före du fattar ditt beslut. ?

      Ha inte för höga förväntningar på själva utbildningen. Jag är socionom sedan 5 år tillbaka och ha aldrig ångrat det. Man måste hitta ett arbete som man trivs med,för min del är det soc men det finns så mkt annat att välja mellan.

      Jag vill lämna en kommentar då jag är socionom och ser att många tycker och tänker negativt om det så jag måste bara få flika in att det enligt mig är det bästa jobbet som finns! Jag jobbar med barn och föräldrar och det är en sån härlig känsla att man gör något viktigt och hjälper människor på riktigt. ? Sen är det tufft som många säger, man måste kunna distansera sig och inte vara konflikträdd. Det är inte alltid lätt men brinner man för att jobba med människor som har olika typ av problem så tycker jag verkligen att du ska söka in till utbildningen. ?

      Jag är socionom, pluggade på Stockholms universitet och är nöjd med både utbildning och val av yrke. Vet att utbildningarna har olika kvalité på olika högskolor. Är en väldigt inkännande person men det går ändå bra att jobba på socialtjänsten för mig. Och upplever inte som ovan att det är en soctantkultur, snarare tvärt om, väldigt många unga personer. Jag har trivts på alla mina arbetsplatser, har alltid haft kollegor som varit empatiska, engagerade och har arbetat hårt. Viktigt kanske bara om man ska jobba på en myndighet att man kan vara professionell, hålla viss distans och tåla stress. Om du är intresserad av det tycker jag att det är en bra och bred utbildning/yrke!

      Men snälla du! Gå inte på vad nån/några skriver som kommentarer i en blogg. Ingen vet exakt vad en utbildning eller ett visst yrke innebär innan utbildning och jobbstart. Dessutom är alla olika! Jag är socionom och känner inte igen mig i det som skrivits här. Tycker det är nedvärderande, särskilt det där med ”soc-tanter”. En hittar sitt eget förhållningssätt och sin yrkesidentitet! Jag jobbar i socialtjänsten, trivs med det och är stolt över allt vi gör för att försöka stötta till förändring. Om du vill veta, på riktigt, om en utbildning/jobb sök dig bort härifrån…

        Fast lite måste man väl kunna ta åt sig av folk som ändå vet vad dem pratar om. Anser inte att någon egentligen trycker ner yrkestiteln utan snarare att det möjligtvis krävs viss insikt om hur man själv är som människa innan man hoppar på socionomyrket, precis som vid många andra yrkesområden.

        Jag sa absolut inte att alla är soc-kärringar, många gör ett jätteviktigt jobb. MEN jag har träffat många såna också, och eftersom jag jobbat med familjehem har jag varit på många träffar med personal från grannkommunerna och de finns åtminstone en på varje ställe. Men bra om det inte finns på din arbetsplats, då går det ju framåt 🙂

      Jag är socionom. Tog examen för sex år sen och jag ångrar det inte. Jag älskar mitt jobb och har aldrig jobbat ihop med nån ”sockärring”. De som kallar oss det har säkert dåliga erfarenheter och dålig kunskap om utgångsläget för besluten.
      Utbildningen är så otroligt bred och det känns tryggt. Och som någon skrev så är den ”röd”. Flemming är det inget problem eftersom jag också är det och typ alla som jobbar med välfärd är det. Det är svårt att se till människors bösta i offentlig sektor och vara blå 😉

        Nu är jag INTE språkpolis, men vem är ”Flemming”? Ska väl vara ”för mig”? Roligt. Vad har ni för jävla stavningsprogram?
        P.S. I framtiden kommer jag att tilltala dig med Flemming istället för Anna. Ho, ho, hoo …

        ”Svårt att se till människors bästa och vara blå..”

        Wow. Du framstår inte som politiskt insatt och
        verkar dessutom ha en väldigt snäv världsbild. Blir bedrövad av att läsa din okunniga kommentar.

      Det är hög arbetsbelastning, mycket ansvar och låg lön. Annars ett bra jobb ☺ jag skulle rekommendera dig att läsa ekonomi om du vill ha en bra lön, med många olika karriärmöjligheter. Är dock osäker på om vi som ändå har en dragning till yrken inom soc skulle känna oss riktigt hemma med siffror.

        Jag tjänar mer än vänner med både högskoleutbildning i ekonomi och som civilingenjör – är socionom. Vad tycker du är dålig lön? Jag är runt 30, arbetat i cirka 5 år och har en lön på 36000. Nyexad kollega, 22 år – 32000.

      Är socionom och jobbar som kurator inom psykiatrin. Tar i princip aldrig med mig jobbet hem, stressar knappt och behöver inte jobba över. Tjänar runt 35 och har inte varit exad allt för länge!

      Jag är socionom sedan 2016 men har jobbat som det sedan 2015 efter praktiken. Jag tycker det är helt okej. Jag läser master inom ett annat ämne nu för jag vill vidare i livet och inte vara socionom föralltid. Jobbar inom barn och unga som utredare. Det är kul att träffa människor men vi har dubbelt så mycket administrativt arbete och det är det som stör mig.

      Sen träffar man helt underbara människor ibland och helt sjukt elaka och sjuka människor ibland, blev polisanmäld häromdagen pga ett beslut om omhändertagande så man måste kunna vara hårdhudad. Att ta med jpbbet hem går inte och det är tyvärr det många gör. Jag gillar mitt yrke men dör inte för det.

      Har tidigare jobbat som biståndshandläggare för äldre, det var en bra ingångslöner tycker jag 🙂 har iaf nu sökt jobb inom ett våldsförebyggande program, så det finns jättemycket att välja mellan!

      Lycka till med ditt val

      Jag arbetade i några år som socionom. Tyckte mycket om utbildningen, lärde mig massor om människor och samhället. Men yrket är för jäkla tufft. Var socialsekreterare (ekonomiskt bistånd) och biståndshandläggare (hemvård och särskilt boende). Var sönderstressad, ofta hotad, hade alldeles för mycket att göra, press från chefer och press från brukare. Ibland tvingades jag ta hemska beslut. Under utbildningen pratade de jämt om ens stora handlingsutrymme men i verkligheten var det inte så stort. Chefen kunde ju lätt säga ”nej det där måste du avslå” då man arbetar på delegation så chefen har sista ordet, särskilt med mer kostsamt bistånd (särskilt boende, möbelbidrag m.m.). Jag kände att jag aldrig kunde lämna mitt jobb på kontoret utan drömde mardrömmar och vaknade gråtande ofta.

      Jag vill inte säga att socionom är ett hemskt yrke men jag vill att de som söker in är medvetna om hur arbetet i praktiken ser ut. De allra flesta blir ju faktiskt handläggare på typ soc, Försäkringskassan, migrationsverket m.m. Många vill bli kurator för det verkar mysigt men kuratorsyrket minskar i Sverige. De flesta kommuner och landsting sparar in. Även arbetsförmedlingen stänger ner kontor så de jobben minskar också. Vad finns kvar? Jo myndighetsjobb. Så jag vill bara att de som söker utbildningen är realistiska och medvetna om vad socionom faktiskt är för yrke och kanske inte drömma om att sitta och mysa som kurator på en skola.

    Tips på bra och prisvärd foundation som täcker bra? Tack på förhand?

      Lumene Blur foundation tycker jag är superbra! ?

        Använder också lumene blur

          Använder också lumene blur och älskar den men kan inte säga att den täcker särskilt mycket

      Använder Dior ’backstage’ som är nog den bästa foundation jag provat, tycker den är väldigt prisvärd då den är dryg och helt suverän ?☺

      Diors nya kan du jobba upp. Inte alls så dyr som man kan tro. Så bra!

      Det finns hundratals bra recensioner på Youtube. Sök typ ”best full coverage foundation” och dyk ner i hålet. Vill du ha matt, sammet eller dewy? Youtube vet. Vilka företag har bäst ingredienser för din hudtyp? Youtube vet. Vilka företag djurtestar inte? Youtube vet. Vilka företag har bäst shade range? Youtube vet.

      Estee lauder har nån klassiker som är top notch

    Drömmer om att bli gravid. Slutade med preventivmedel i september 2018 efter att ha haft hormoniella preventivmedel i 10 år. Det känns som om alla antingen blev gravida direkt eller faktiskt hade problem och fick hjälp via insimination/ivf etc.

    Någon här som det gick för naturligt men tog ett tag? Börjar bli så stressad och ledsen över detta.

      Jag har försökt i 4 år och fortfarande inte gravid. ?‍♂️

        Har försökt bli gravid men jag kommer aldrig få barn

      vid min andra graviditet tog de väldigt lång tid. Tog hjälp och gjorde en utredning, fick hormontabletter som stimulerade ägglossningen. Då tog det på första försöket.

      Tog lite mer än 5 år. Har bebisen i magen nu. Är överlycklig.

        Grattis! ??

      Slutade också med p-piller sept 2018 och nu är jag i vecka 6 snart 7. Plötsligt händer det ??

      Jag och min man försöker också sedan juli 2018. Ska påbörja en fertilitetsutredning i maj. Det är så tärande? hoppas du plussar snart ❤️

      Åh jag började försöka i september 2017 och skev ett exakt likadant inlägg som dig någon gång under våren 2018. Ville höra andra som inte blivit på smällen direkt men som ändå inte behövt gå igenom år av IVF. Sen plussade vi i april någon gång. Så ja, för oss gick det inte direkt.

      Missminner jag mig inte så blir 80 % gravida inom ett år, varav 50 % inom ett halvår. Så det är ändå en rätt rejäl andel som varken blir det omedelbart men heller inte blir ofrivilligt barnlösa.

      Grejen är den att ofrivillig barnlöshet märks en hel del pga att de berörda behöver prata ut, stötta varandra, skriver bloggar, det finns poddar osv. Och de som blir gravida direkt märks också en hel del för folk äääälskar att berätta högt om hur de minsann är superfertila, fniss fniss, första försöket. Men alla som hamnar någonstans där emellan märker man inte av, för det är liksom inte så mycket att prata om (i efterhand iaf) att det tog 5 eller 7 månader.

      Min dotter tog det 10 mån och ett missfall att få till. Är gravid med andra barnet nu och det tog också 10 mån och ett missfall. Håller tummarna för dig, vet hur tärande en stark barnlängtan är ❤️

      Läste när jag blev gravid att genomsnittstiden är 7 månader, så det varierar nog en hel del!
      För mig tog det dock en månad, alltså ett försök haha

      Vi började försöka i augusti eller september 2017. Hade ätit p-piller i tio år innan men slutat 2015 och använt kondom efter det. Körde hela racet med ägglossningstester och allt. Jag fick aldrig riktigt positiva test, vilket gjorde att jag höll på att grubbla ihjäl mig, så jag kollade med gynekolog som gjorde ultraljud och tog blodprov för att se om jag ens hade ägglossning. Det hade jag och fick rådet att slänga testerna åt skogen och köra på känn. I november 2018 plussade jag, en helt overklig känsla. Var helt inställd på att mensen skulle komma som vanligt och sen kom den plötsligt inte. Vågade inte ta test på ett par dagar, rädd för att bli besviken men nej. ”Gravid 2-3 veckor” stod det.
      Idag är jag i vecka 25 och den lille där inne har precis väckt mig med kickboxingSM i magen. Det tar tid ibland men sök hjälp om du inte pallar med att grubbla. Inget blir bättre av att du grubblar. ❤ Lycka till!

      Det tog ett år för oss med ägglossningstester. Plötsligt kom pluset och allting gick bra. Jag håller tummarna för er alla ❤️

      Hade ätit p-piller i 11 år, slutade i januari 2018 och plussade i december samma år, har nu en underbar 7.5 månaders solstråle som tar sin förmiddagslur. Det är vanligt att det tar upp till ett år, därför får man ju ingen hjälp förrän efter dess. Har man oregelbunden mens kan det vara svårt att pricka, ägget lever ju bara 24 h och spermier 5 dagar! Jag rekommenderar att tempa för att ha koll på ägglossningen!

      Kolla din ägglossning med stickor är mitt bästa tips.

    Hej all fina.

    Mitt hjärta har gått i tusen bitar och jag kan inte sluta gråta. Vet innerst inne att alla dessa känslor kommer gå över tillslut,
    men skulle behöva höra saker som att allt kommer bli bra. Alla mina vänner är ute och festar, och det är nog det sista jag borde göra i det här tillståndet..

      Kämpa kompis! Och läs Rupi Kaur. ❤️ Snart blir det lättare.

      Ta hand om dig och låt det få ta tid. Det är svinjobbigt att gå igenom en separation (om det är det du gjort), men det blir bättre och går över. Bra att du tillåter dig vara ledsen, gråt på du!!! Kraam

      Tack, vad fina ni är ❤️❤️❤️

    Med anledning av bokrecensionen jag la online idag: Om och när ni hör t.ex. en kollega säga något rasistiskt – säger ni ifrån? Tar ni diskussionen eller håller ni hellre tyst för ”arbetsmiljöns” skull?

      Jag säger ifrån.

      Säger alltid ifrån. Alltid.

      Jag tar diskussionen. Ofta med ett ”hur menar du nu?”, eller ”och vad har hudfärg/ursprung med saken att göra?”. En gång kommenterade en kollega något homofobiskt och jag sa ingenting och ångrar det än idag!

      Säger ifrån. Har haft diskussioner med ”arbetskamrater”, om vi säger så.

      Kan inte minnas att det hänt på jobbet men det känns som en plats extra viktig att säga ifrån på. Det finns dock andra privata situationer där jag inte sagt ifrån gällande saker folk sagt ”på skämt” då jag inte alltid orkar gå in i diskussioner, speciellt en del män är helt omöjliga att diskutera med och vad än man säger kommer det inte att förändra något. Då är det bättre att spara sin energi.

      Lugnt och sansat ber jag dem att inte prata rasitiskt skit i min närvaro.

      Går aldrig in i någon diskussion utan ber dem bara skona mig från det.

      Nio ggr av tio så behöver jag inte höra mer.

      Tionde brukar de börja något förvarstal…. ”Jag är inte rasist men…”

      Orkar bara inte med liknande utan går därifrån.

      Kanske inte det mest rakryggade ställningstagande jag gjort/gör i livet. Men är totalt ointresserad av att lyssna på människors lågbegåvade rädslor och fobier.

      //Moa

      Säger någon något som verkligen är rasistiskt så biter jag ifrån rejält. Sådant vill jag inte behöva lyssna på.

      Men om någon har synpunkter och åsikter kring invandring och hur den påverkar samhället så anser jag inte att det faller under rasism. Vi har ju tyvärr fått ett samhälle där nästan alla synpunkter kring invandring stämplas som rasism av fanatikerna. Vilket är tragiskt eftersom det enbart ökar polariseringen.

    Äter godis, kollar på en serie och dricker vin. Vilken härlig lördag❤️

      Låter härligt! ?

    Finns det någon på en arbetsplats som skulle uttrycka rasistiska åsikter? Alltså hat mot andra raser.
    Eller hur definierar du rasism?

      Det finns inte andra raser.

        Alltså det där är en fråga i semantik och om huruvida ras är något dåligt eller inte. De flesta är överens om att det tex finns olika raser av katter eller hundar.

        Och när det kommer till folkslag finns det ibland direkt avgörande genetiska skillnader. Det behöver bara inte vara något som vi ska kategorisera och rangordna om vi inte väljer att fokusera på det utan enbart saker som kan vara viktiga att ta hänsyn till tex i medicinsk forskning.

        Bla så har de flesta folkslagen från Europa ca 2-4% gener från neandertalare medan de från längre bort i Asien har noll. Vidare så finns det sjukdomar som betydligt vanligare eller uteslutande drabbar folkslag från den afrikanska kontinenten etc etc.

        Ordet ras och människa har blivit stigmatiserat. Det är både synd och illa och kommer i långa loppet mest troligt drabba dem som skulle behöva separat forsking från dem som bor i tex väst.

        Så huruvida det finns ”raser” eller inte och ifall det är viktigt att förhålla sig till är något som livligt debatteras bla av doktorer.

          Men vad hände med Darwin?

            Hur menar du?

            ”Survivel of the fittest” är dessutom en av de mest missförstådda teserna som finns.

              Jag har alltid trott att definitionen av ras var djur vars avkommor inte kan få levande avkommor? Stämmer inte det?

                Om jag inte minns helt fel är det djur från samma art som kan få ungar som sedan kan få egna ungar.

                Ras är en undergrupp av en art? Typ hundraser.

                  Typ människoraser…

              På vilket sätt brukar den tesen bli missförstådd?

                Man har tolkat det som att den ”starkaste” och då rent fysiskt ”vinner.

                Det var aldrig det han menade.

                Han menade att den som bäst anpassar sig till sin omgivningen överlever.

          Är det därför kineser är så smarta?

            Nää, det är för att de är kommunister. – Hepp.

            Nu gör du misstaget att just kategorisera och rangordna samt vad är egtligen smart?

          Ordet ras definieras som något som skapats mha människors medvetna inverkan. Vi ville ha kor som gav mer mjölk, men vi ville också ha kor som orkade dra tyngre lass, resultatet blev då raser. Det man brukar kalla för människoraser har inte skapats med vilje, så om det ska jämföras med något biologiskt koncept så är det väl snarare ekotyper; vi är för nära besläktade och för uppblandade för att vara underarter. Biologi är komplicerat och till och med artbegreppet är diffust, så att säga att det finns olika raser av människor är mer osant och skadligt än sant och användbart.

          För övrigt så har alla människor utom Afrikaner neandertalargener, inte bara Europeer.

            Nej…

            ”Under människans utveckling har våra förfäder parat sig med Neandertalare, men också med andra besläktade hominider. I veckans nätupplaga av PNAS publicerar forskare från Uppsala universitet rön som visar att människor i Östasien delar genetiskt material med Denisova-människan, som fått sitt namn efter en grotta i Sibirien där de först upptäcktes.”

            ”Tidigare studier har hittat två separata hybridiseringshändelser mellan så kallade arkaiska människor (skiljer sig både genetiskt och morfologiskt från moderna människor) och förfäderna till dagens människor efter att den moderna människan spred sig utanför Afrika: hybridisering mellan Neandertalare och föregångarna till moderna människor utanför Afrika samt hybridisering mellan Denisova-människan och föregångarna till ursprungsfolk i Oceanien. Den genetiska skillnaden mellan Neandertalare och Denisova-människan är ungefär lika stor som den maximala variationen bland oss moderna människor.”

            Ang ras så är det som sagt en fråga om stigmatiserad semantik där man ang människor gjorde tvärtom förr från med djur, dvs först indelade i ras sedan folkgrupper.

            Men jag personligen är ok om vi hittar på ett nytt ord även inom forskarvärlden om det skulle ta något framåt, men någon form av indelning hade varit till hjälp.

            Mitt PS. Jag blir inte imponerad av ditt valda nick, framförallt inte som att det du säger inte riktigt stämmer.

            Långt svar i modd.

      Hat behöver det ju inte vara fråga om. Det handlar ju också om att inte tro på människors lika värde pga ras, hudfärg, etnicitet, kultur, kön osv och tycka att någon är lite bättre än nån annan. Om jag skulle uttrycka det på en arbetsplats? Aldrig i livet, ingen är fri från fördomar men det är inte nånstans förenligt med min livsfilosofi att ens tänka tanken hemma.

      T.ex. när någon tycker illa om flyktingar från Afghanistan men tycker att flyktingar som kom från Bosnien är helt ok.

        Måste inflika att jag har en arbetskamrat som är bosnier och som aldrig missar ett tillfälle att vädra sina åsikter om syrianer. Inga varma känslor där inte…

        Hon skulle nog kunna upplevas rasistisk av många eftersom hon har så oerhört tydliga – negativa och generaliserande – synpunkter på andra etniciteter och folkslag. Och hon är själv invandrare.

          Rasism finns bland alla folkslag och grupper. Det är ett mänskligt fenomen och inte svenskt eller europeiskt. Så självklart existerar rasism bland invandrare i sverige liksom bland svenskar utomlands.

          Det hon uttrycker är rasistiskt.
          Vart vill du komma med att poängtera att hon är bosnie dessutom?
          Vad är skillnaden på att hon är bosnie & rasist?
          Vad vill du ha sagt?

      Jag jobbar som kurator på en högstadieskola i invandrartätt område och delar arbetsplatsen med fantastiska lärare och skolledning och rasism är MYCKET sällsynt hos oss. Flera olika elever med olika behov och beteende har vi. Är socionom på tal om diskussion ovan och älskar mitt jobb. Gillar dock ej handläggning utan trivs i samtalen…

        Bland oss vuxna som arbetar i skolan kanske bäst att vara tydlig med.

    http://tildainlund.blogg.se/ Hon blir socanmäld gång på gång men begriper inte varför, herregud

    Haha alltså fyfan.Trodde jag var ganska bra på engelska, har bott i ett engelskspråkigt land i snart 10år men… köpte precis min första bok på engelska (Stephen King – Pet Sematary) och the struggle is real. Känner mig typ dum i huvudet. Ville läsa högt ur boken för min skräckälskande sambo men det fick sig ett snabbt slut. Jag snubbla nästan vart enda ord. Gud vilken käftsmäll haha 🙁 Snälla någon säg att det bara är för att jag läser en bok för första gången på engelska och inte att jag nu är värdelös på språket?

      Du kommer snart in i det 🙂
      Du kanske kan ”värma upp” med lite bloggar och tidningar på engelska? Eller kanske en lite lättare bok, typ Harry Potter eller nåt 🙂

        Haha tack! Ja kanske borde jag läsa en lättare bok först. Skämmigt att erkänna detta men jag älskar Harry Potter men aldrig läst böckerna så kanske borde slå slag i saken och låna dem. 😀

          Hur kan man älska Harry Potter om man aldrig läst böckerna?! ??

            Det finns något som heter FILM. Kolla upp det. Rätt lattjo faktiskt.

              Fast Harry Potterfilmerna är KASSA i jämförelse med böckerna. Så nej, har man inte läst böckerna får man inte uttala sig ?

            Haha varför tror du jag aldrig erkännt att jag inte läst böckerna. Jag känner mig definitivt som en falsk HP-älskare som inte läst dem 😀

            Vissa författare är större utmaningar än andra, Stephen King är kanske inte den allra svåraste men målande miljö- och personbeskrivningar som han ofta har är ju inte det lättaste om man är nybörjare. Börja med att läsa barn- och ungdomsböcker och ha engelsk text på filmer och serier. Att både höra och läsa språket samtidigt underlättar. Lyssna på nyheter och dokumentärer på engelska så ökar du ditt ordförråd.

            När du pratar i vardagen använder du i princip samma ordförråd hela tiden, engelska är ett väldigt detaljerat språk med massor av synonymer t.ex. så att läsa bra på engelska är bra mycket svårare än att prata bra.

              Ja det ligger något i hur Stephen skriver/beskriver saker som jag definitivt är ovan med. Men annars ser jag på filmer/serier på engelska med engelska undertexter och konsumerar det mesta på engelska i vardagen förutom några enstaka svenska bloggar och en o annan svensk nyhetssida.
              Ska ta mig en tur till bibloteket igen och få med mig lite lättare böcker att läsa!

          Gött mos. Om du ser detta. Vill tacka för igår och din kommentar. Du gav mej stöd Ang att grannen slår i elementet. Jag pratat med dem och missförstått. Han gjorde det för han ville jag skulle vakna. Alltså han sa det gör dom inget om jag drömmer och låter lite. Det gör han själv ibland. Så allt har ordnat sig. Nu. Kram. Du är en bra människa.

      Fast vad menar du. Förstår du inte när du läser eller är det när du läser högt du inte får fart på det? Jag kan själv läsa och förstå utan problem, men stakar mig vid högläsning.

        Jag tänkte först att det kanske var att jag högläste som gjorde det svårt men även när jag läste tyst kändes texten svår? Jag förstår ju det mesta men det kändes nästan som ett helt nytt språk. Men det kanske bara har att göra med att jag inte läst en bok sedans Twilight hysterin haha.

      Du är inte värdelös på engelska, men det är skillnad på talat och skrivet språk – och det finns jättemånga engelska ord!
      Slå upp VARTENDA ord du är det minsta osäker på och skriv den svenska översättningen som passar i sammanhanget i kanten. Ringa gärna in ordet och dra ett streck till översättningen i kanten, om det blir många ord. (Med blyerts, så det inte skymmer texten.) Gör så på de första 40 sidorna i varje bok du läser, så kommer du snabbt att utöka ditt ordförråd. Att göra likadant med tidningsartiklar m m rekommenderas. Det finns inga genvägar – ibland måste man slå upp ord för att få veta vad de betyder, och det kan vara nåt helt annat än man tror.
      Och när jag skriver ”slå upp” menar jag inte värdelösa Google translate utan ord.se. Det finns en gratisvariant, men kosta på dig Engelska Pro för 29 kr/mån (går att avbryta när som helst).

        Jag säger tvärt om. Skit i att slå upp och försök få in ett flyt i läsningen istället. Förstår du handlingen behöver du inte veta exakta översättningen till svenska. Du ska ju liksom inte översätta den ordagrant samtidigt som du läser, det är inte ens alltid möjligt. Det är ju lite det som är tjusningen med att läsa på andra språk, att hitta språkets rytm, nyanser etc. Slå bara upp om du fastnat helt. Och ge inte upp. Fortsätt läs. Det är värt det!

          Åh tack för peppen! Jag läste mycket i perioder som yngre men så svalna det av ganska rejält och jag har bara läst någon enstaka bok på 10-15år. Så jag blev ju lite besviken när jag äntligen fick läslust igen och så sa det nästan stopp direkt.
          Men som anonym sa ovan så är det nog bara så att tal och skrivspråket är så olika! Jag tar med mig din pepp och fortsätter att läsa och försöka uppskatta att jag bok för bok kommer bli ännu bättre på att behärska det engelska språket. 🙂

          Emm: mitt förslag – eller rättare sagt beprövade metod – gör inte att man läser utan flyt. De 40 första sidorna slår man upp ord, resten av boken kör man på. Detta gör stor skillnad för hur bra man förstår hela boken och ger snabbt ett större ordförråd. Nackdelen är att det kräver tålamod och ansträngning, men även det tränas upp efter hand.

    Jag har blivit märkligt besatt av botox och känner att jag ”behöver” det i HELA ansiktet. Kan någon klok vara snäll och komma med bra argument mot? Tack och ha en fin lördagskväll 🙂

      Känns som alla blir besatta. Googla fram bilder på de som använder det för mycket, det är inte snyggt. Lite är fint.

      Du tappar ditt minspel och blir svårare att tolka för människor runt omkring dig.

      Att prata med en människa med Botox i hela ansiktet är rätt obehagligt, ansiktsuttrycken försvinner ju och man ser helt känslolös ut.
      Det är en sak att vara slät och snygg i avslappnat läge men att din omgivning inte kan tolka dina uttryck gör många obekväma utan att de kan sätta fingret på det.

      Du borde släppa dit fokus på utseendet och bejaka ditt inre liv istället. Dessutom syns det på folk att de har botox och det ser inte bra ut.

        Vilket skitsnack. Jag har inget insprutat, är bara 25, men har en vän som sprutade bort En rynka och det går inte att se att hon har botox alls. Så allt funkar med måtta

      Titta på en bild på Cher. Eller Madonna.

        Eller drottning Silvia

        Cher är sååååå vacker. Vad är det med armeniska kvinnor? ?

          Nej hon är sönder opad!

            Cher är gammal nu. Hon har alltid varit väldigt vacker!

      Det kanske ser snyggt ut när du är tyst och avslappnad, men sen när du börjar prata/skratta så kommer det se väldigt konstigt ut.
      För mycket botox gör ofta att man ser äldre ut dessutom, och jag antar att det är det sista du vill?

      Har du barn så fuckar du upp hela samspelet och deras förmåga till empati och anknytning:
      https://www.google.no/amp/s/www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2643759/amp/Does-plastic-surgery-ruin-maternal-bond-Facelifts-Botox-makes-mothers-unrecognisable-babies.html

      Hoppas alla botox-morsor tycker det är värt det!

        Hej, ta det som står på DM med en nypa salt. Ingenting är nödvändigtvis sant, det är en riktigt usel site att hämta info från. En enkel googling på studien visar att det i huvudsak inte ens var vad den handlade om. Sen är det oftast bra att gå efter peer reviewed studier och fler som understryker samma sak.

      Du kan få svårare att känna empati då en del av våra känslor registreras genom att härma andras ansiktsuttryck vilket du inge kan med botox. Eventuella barn kommer också få svårt för det iom att de inte kan härma dina ansiktsuttryck och därför få svårt att utveckla empati och egna känslor. Du kommer få andra människor att omedvetet känns obehag och mindre empati för dig då de inte kan läsa och härma dina ansiktsuttryck

      Finns bra studier på detta en googling bort.

      Det är ett nervgift som du sprutar in i ditt ansikte! ?
      Det säger väl allt?!?

        Botox används på många olika sätt vid olika medicinska tillstånd och i rätt doser är det inte farligt! Viktigt att påpeka.

        Används det med måtta försvinner inte heller ansiktsmotoriken. Endast den muskel där det injiceras påverkas, och du kan välja att ha lite funktion kvar för ett mer naturligt resultat vid tex kråksparkar. All övrig ansiktsmuskulatur förblir opåverkad.

      Tack gänget! Pms kan verkligen få mig att hata mitt stackars ansikte och hitta fel överallt. Så snällt att ni tog er tid att svara 🙂

        Du är fin som du är, det är jag säker på ?❤️

    Trodde det var söndag fram tills jag såg öppet spår nu. Snacka om att ha noll koll.

      Men så skönt! en ”extra” zovmorgon! 😉

    Vänskap! Vad tycker du är allra viktigast i en vänskapsrelation? Och vad får man absolut inte göra?

      Jag uppskattar vänner där jag kan öppna mig om ALLT utan att bli dömd. Så tillit kanske. Och att vännen har ett öppet sinne, kan tänja på gränser i tankebanor, inte se allt i svart och vitt. Och vara intresserad av andra tankar än sina egna.
      Min nuvarande ”bästa vän” har blivit allt jag inte vill att en vän ska vara. Hon är otroligt dömande, det är mycket jag inte vågar berätta för henne av rädsla för hennes reaktioner. Hon har svårt att ta in att andra tänker/tycker olika än henne, tycker att de isf har FEL. Väldigt krävande, vill ha mycket uppmärksamhet.
      Håller på just nu att dra mig undan, efter att ha konfronterat henne MÅNGA gånger utan att hon lyssnar. Värt att tillägga att hon förlorat otroligt mycket vänner redan pga att hon är som hon är.

        Tack! Det håller jag verkligen med om. Har också haft (alltså: dåtid!) vänner som hela tiden utgår ifrån sig själva och det är ju väldigt tröttsamt.

      Att man inte behöver hålla kontakten för att vara vänner. Att även om det var ett halvår sedan man sågs känns det precis likadant som om man hade setts varje dag. Det är riktiga vänner.

      En vän till mig sa i princip rakt ut att jag var dum i huvudet då jag inte lämnade min kille när han var otrogen och att ”hon AAAALDRIG skulle stanna”. Sen berättade hon det åt sin kille som kom och frågade om han skulle klå upp honom åt mig. Blev så chockad att jag började gråta ? efter det har jag inte gärna delat med mig av djupare känslor åt henne… Så, en vän som finns där och inte dömmer en. En lojal vän.

    Har bara så svårt att släppa den statistiken som stod på bloggen till Monas universun.
    Att 1 av 5 barn blir utsatta för sexuella övergrepp.
    Herregud jag kan inte släppa detta, är så himla chockad att det är så MÅNGA och så vanligt. Vad naiv jag varit. Trott att pedofiler är ovanliga. Om 1 av 5 barn blir utsatta, herregud vad många i min närhet som blivit utsatta. Och vad många pedofiler det förmodligen också finns i min närhet.
    Kan bara inte ta in detta.
    Jag väntar en liten dotter, känner mig LIVRÄDD nu att hon ska råka ut för något. Hur ska jag kunna skydda henne? Känner mig nästan panikslagen, hur ska jag våga låta henne sova över hos släktingar om vi behöver barnvakt nån gång? Som liten älskade jag att var hos släktingar nån helg då och då. Ett av mina bästa barndomsminnen! Hur ska jag våga lämna henne till någon? Kommer aldrig våga! Först dokumentären om Michael Jacksson som skakade om mig rejält, sen dessa siffror. Stackars, stackars barn 🙁

      Eh du kan inte vara rädd hela tiden. Bara för att du sett en siffra så har ingenting egentligen förändrats. Använd magkänslan, lär barnen vad som är okej och inte och att de ALLTID kan komma till dig och berätta. Viktigt att verkligen banka in i huvudet på dem att de ska berätta saker, för många skäms och tror att ens föräldrar ska bli arga och därför inte berättar.

        Nej det förstår jag, jag inser att jag varit naiv som trott att det inte är så vanligt.
        Låter som en bra grej, det ska jag göra! Tack för svar!

      Det är inte enbart övergrepp av vuxna mot förpubertala barn som avses i studien. Utan även av jämnåriga. Det är gymnasieelever som svarat på enkäten, och övergreppen kan alltså ha ägt rum även i tonåren, av en pojk-eller flickvän. Även tafsande i skolan av klasskamrater och att bli utsatt för blottare räknas in, vilket enligt min egen erfarenhet är vanligt. Inte för att förringa ovanstående alltså, men om du är orolig för att du tänker att 1 av 5 barn blir utsatta för pedofila övergrepp så kan det kanske lugna lite. En sammanfattning av studien som siffrorna kommer ifrån finns att läsa här:

      http://www.allmannabarnhuset.se/wp-content/uploads/2015/11/Det-gäller-1-av-5.pdf

        Okej, tack så jättemycket, känner mig otroligt mycket lugnare nu för trodde, precis som du skrev, att det gällde pedofila övergrepp! Inte för att något övergrepp är okej men ni fattar.. ??

          Tyckte själv siffran lät helt uppåt väggarna så kollade också upp den studien som ovan länkar till. Fortfarande för jäkligt men det är iaf inte så att 1/5 barn blir utsatta för pedofiler

    Bästa tipsen för att komma? Verkar vara omöjligt för mig utan hjälpmedel. 🙁

      Själv eller med annan person?
      Lura hjärnan genom tex hålla din hand runt andra personens handled när hen rör dig, du kan även hålla på sidan vid huvudet på personen som ger dig oralsex

      Jag kan heller inte utan hjälpmedel, har bara accepterat läget och numer har vi alltid leksaker med i akten, min partner tycker bara det är kul eftersom jag innan inte kunde komma när vi hade sex 🙂
      Så har desvärre inget tips mer än att det inte är fel att ha med leksaker kanske? Haha.

        Håller med, har alltid min wand med!

          Tack för era svar! Håller med, det är absolut inget fel att ha med leksaker. Känns bara som att det vore nice att kunna komma när man ligger lite mer spontant, och inte hemma t.ex. (det gäller i och för sig även på egen hand, jag hade gärna velat variera och vara utan leksaker ibland). Antar att det bara är komplexen som spökar för min del. Har fått uppfattningen att de flesta kommer så himla enkelt, speciellt efter att ha lyssnat på vissa poddar (typ Alla våra ligg) när det låter som att det är så enkelt för många.

          Någon som har tips på poddar/böcker/annat där man kan få typ orgasmtips och liknande? Jag kan rekommendera bloggen Bad Girls Bible, finns många bra tips om allt möjligt i sexväg där och dom har även en podcast.

    Tankar kring Alice och Biancas fjortisfylla på ideal of sweden’s event idag?

      Mest nyfiken på hur mycket iDeal fick betala för att få dit Bebe Rexha.

      Vad hände?

        Hahaaha Alice stod och gungade på ett bord som gick i två delar, alla dyra väskor, hennes nya Balenciagaskor och mobiler i en enda röra blandat med drinkar och rödvin. Goals

          Åh fy fan! Kul att vakna upp morgonen efter.

          Handen på hjärtat skulle jag behöva lindra min bakisångest… vad ser man detta klipp någonstans hehe

        Bianca ser ut att ha årets fylla och skriker och är högljudd, gör ”ta på rumpan” rörelse bakom BeBe Rexah.
        Alice dansade på ett bord som trillade ihop så det spilldes rödvin över väskor och kameror

      Hur gamla är dom?? Ibland känns det som att Bianca bara jobbar dygnet runt, har det rätt tufft med mycket och försöker leva upp till andras krav… känns extra mänskligt med en redig snedfylla då. Hoppas hon vaknar upp utan alltför mycket bakisångest!

        Bianca född 94, tror Alice är 95

          Alice är 96:a

      Var det någon mer som såg att Isolina verkade vara i sällskap med dem?!

          Nää hon du tror är Isolina, är Maya Wildmark som är syster till Benjamins flickvän(?).

            Jaha, väldigt lika.

            exflickvän* ?

    Någon som köpt ngt i siden fr Hermine Hold och vet om färgen släpper? Funderar inte på att köpa därifrån för att det är fr IL utan för att den beige/bruna scarfetten skulle passa runt handtaget på en väska (Pochette Metis, vill skydda lädret). Har inte hittat ngn lika diskret i rätt färgskala någon annanstans.

    Har ngn tips om
    andra märken som har beige/bruna, diskreta/sobra twillys/scarfettes/bandeaus feel free att tipsa. (Kollat Hermes och LV och de hade inga fina.)

      Vad som helst, bara du inte supportar Bella!

        Ska beställa flera saker från Bella nu, enbart pga din kommentar.

          Idiot, men har du pengar som du inte vet vad du ska göra med, så….

            Idiot för att man köper saker man vill ha? Ni är märkliga.

              Bry dej inte. Finns en del puckon här.

              Obviously vill du ju inte ha sakerna pga sakerna utan för att irritera anonym? ?

            Ge fan i att skriva idiot till någon är du sne.

              Och du är ju så mycket bättre då..? ??

          Tragisk människa du är ?

        Jag förstår lite hur du tänker på ett vis men jag är ganska likgiltig inför provocerarpersonan Bella, jag provoceras inte av hennes inlägg, irriterar mig inte på dem, blir inte avundsjuk, etc. Jag imponeras möjligtvis av entreprenörsdelen och tycker att all kvinnlig framgång är bra but that’s it. Dvs. jag skulle kunna köpa hennes produkter sålänge de håller måttet (kvalitet, etc.).

        Men om någon hittar ngt finare är jag öppen för förslag. 🙂

      Ska googla lite åt dig! ❤

        Gärna! ❤️ Har googlat och kollat Ebay efter vintage twillys som är så diskreta det bara går men inte hittat något.

        Jag skulle hellre lägga en slant till på ngt fr typ Hermes men IL har prickat rätt färgställningsmässigt, det får jag ge henne. LV’s bandeaus var tyvärr så himla pråliga och Chanels service har blivit så dålig senaste halvåret (alla bra slutade) att jag typ inte orkar gå dit längre.

      Köp en twilly istället så blir det mindre tyg. Dior har fina annars köp bara någon random på eBay eller amazon i färgerna du vill ha.

        Scarfetten är smal, som en twilly. Vill absolut ha så lite tyg som möjligt.

        Ska kolla in Dior, tack för tips!! ❤️

      Jag har en från Fendi som är väldigt lik färgmässigt.

    Jag brukar aldrig skriva här men jag skulle behöva lite råd, längesen jag kände mig såhär nere. Saken är att jag har pratat med en kille dygnet runt i snart 2,5 månad. Han har varit på och det var dags att börja träffas och ta det till en annan nivå (hans förslag). Men mitt där börjar det ändras, han har en nära släkting som blivit svårt sjuk och ett ex som tidigare förkrossat honom fullständigt som nu är tillbaks och enbart ställer till problem enligt honom. Så han vet inte längre vad han vill med livet. Vad ska jag göra? Sluta höra av mig och invänta att han löst sina problem? Tyckt han varit sjukt störig men nu när han inte är där så inser jag att det nog inte var så jag kände innerst inne…och det vet han och han säger att han gillar mig på alla sätt.

      Det bästa är väl att backa och låta honom lösa sina problem först…

      Berätta att du tänker backa och att han kan kontakta dig sen när han är klar med allt drama (menar inte sjuka släktingen såklart). 🙂 det hade jag gjort. Lycka till! ❤️

      Låter som en catfish…!

    Någon här som utbildat sig som Visual Merchandiser, eller butikskommunikatör som man också kan kalla det? Var har ni utbildat er isåfall?

      Hej! Jag har gjort det. Dock länge sedan.. Då fanns det en skola i Norge som hette Sverre Wolff, det var den bästa. Alla IKEAs dekoratörer gick där. Som sagt flera år sedan men hade du gått på Sverre Wolff fick du jobb 🙂 Lycka till!!

        Tack så mycket! ? jag har arbetat i några år som VM men nu har jag en tanke på en typ frilans-grej.. tänker att jag skulle ha fördel av att vara certifierad för att lättare kunna sälja in mig men min erfarenhet kanske kan räcka lika långt?

    Bästa filmen/serien som finns på Netflix/HBO/viaplay? Behöver något att titta på när jag klämmer godis som Ola-Conny kränger korvar ?

      The order var helt okej. Och Santa clarita diet.

      På Netflix: You, Stranger Things, The Staircase, The Sinner. Härligt obehagliga allihop. 🙂

      Började se The Sinner (på Netflix) nu ikväll, verkar bra än så länge 🙂

      Stört av allt ny serie Netflix, en säsong

        Jag började titta på den igårkväll. Fan, vilken ångest jag fick. Så hemskt historia.

        Den var ju så JÄVLA dålig??

      The OA!!!

      Fargo (inte den gamla filmen) finns på HBO tror jag, den är riktigt bra!

      För roliga serier Sex education, GLOW och Afterlife på nettan och veep på hbo!

      The haunting of hill house! Jag kunde inte sluta titta.

      The handmaids tale ❤️ fruktansvärd på alla sätt och vis men SÅ bra.

    Asså, Granola med vaniljyoughurt… finns det något godare?

      Dill

      Yoggis samoayoghurt med skivad banan. Jävlar vad gott det är.

      Typ inte ?

      Ja, kalvfile ?

      Fiber-Havregryngröt med sjukt mycket kanel, toppad med hallonsylt, banan och jordnötssmör ?

        Jag har aldrig fattat grejen med fiberhavregryn. Jag vill ha 100 % havre, inte vetekli i. Om man vill ha mer fibrer i sin havregrynsgröt kan man ju tillsätta havrekli.

          Sannolikt så finns det ett större överskott av vetekli än av havrekli i världen, så det är väl ansvarsfull resursanvändning om inte annat. Dessutom kan du ju inte bryta ned det, det är ju bara cellulosa, så spelar det någon roll ens?

    Jag känner mig så ensam.
    Jag bor i en stad med min kille som jag flyttade till för några år sen och mina enda två vänner är 30 mil ifrån mig så jag träffar inte dom så ofta. Min kille går i högskola där vi bor och han har träffat en tjej kompis där som han klickar jätte bra med (på vänskapskivå) och vi har haft parmiddagar med henne och hennes kille. Jag kommer svinbra överens med hennes kille, och jag gillar henne men hon verkar avsky mig. Och jag tycker det är svinjobbigt när min kille och hon är bra vänner och skriver dagligen till varandra. Vi spelar över mkt datorspel jag och min kille men den här tjejkompisen skriver bara till min kille och frågar om han vill spela med dom och inte frågar mig också, och när han skriver tex att vi båda vill spela med dom så undviker dom frågan eller inte vill. Jag känner mig så utanför och jag vet inte vad jag gjort för fel. Hennes pojkvän och jag kommer bra överens tycker jag men han är för tofflig och låter henne bestämma. Vet inte vad jag vill ha sagt men vill bara klaga lite för min bästa vän svarar inte och jag och min syster har bråkat så har ingen att prata med

      Vad säger din kille om det hela då? Förstår att det måste vara jobbigt 🙁

        Bara att jag är typisk tjejig och läser för mkt i situationen. Jag är inte lika duktig på spelet som dom och dom vill köra bra matcher typ.

          Hade blivit upprörd om min kille inte hade tagit mig på allvar i en sådan situation! Konfrontera tjejen annars? Fråga om hon har något emot dig och förklara varför du tror det.

            Ja jag tänker också att din sambo behöver lyssna på dig och ta dina känslor på allvar!

      Låter som ni är för unga för att ha ett vettigt förhållande.

        Tack för stödet. Vi är 30

          Dags att släppa datorn och kliva ut i verkligheten då.

            Vilket trångsynt svar. Det hade du kunnat behålla för dig själv!

            Du behöver inte svara. Det är okej att 40 + sitter och spelar sims men spelar man annat på sin fritid så fyfan. Jag jobbar heltid och gymmar också om det spelar någon roll?

              Spela på, men låta ett spel påverka ens relation när man är 30. Njaaaaaa då är det något som inte stämmer.

                Så om ts inte hade fått vara med i deras bokcirkel hade det varit en annan grej då?

                Fast jag säger inte att jag ska göra slut med med min kille pga det? Jag blir seriöst ledsen av era kommenterar. Ni behövde inte svara om ni kände att ni inte ville bidra med något

                  Ta ett snack med din kille och sluta va så tjejig.

                    Men hon är ju tjej!

                    Fortsätt vara tjejig Och ta ett snack med killen.

                  Det finns alltid elaka människor som spyr ut sitt egets livslidande på andra i kommentarsfält och dylikt. Försök att inte ta åt dig, vi är många som fattar att det är en jobbig situation för dig. <3

                    Jag och några jag känner har tappat lusten när det finns en del som spyr ut sin galla här. Och fler och fler blir hånade istället för hjälpta vid en känslig fråga. Fy fan för er. Elaka människor. Dom flesta är bra men finns rötägg

                      Och tyvärr blir det ju rötäggen man minns.

                  Tycker du ska prata med tjejen utan killar närvarande. Skriv till henne eller möt upp henne någonstans?

                    Har tänkt på det med! Känns bara konstigt eftersom vi aldrig träffats utan våra killar innan men jag har gjort med andra vänners flickvän. Är bara något extra konstig med den här tjejen som får mitt självförtroende att dippa totalt

                      Ta mot till dig och fråga om ni ska ta en fika/promenad/vadsom! Kanske är de bara hjärnspöken för dig eller så är det något annat/ingenting. Ge dig själv och henne en ärlig chans 🙂

                      Är hon oskön då med så har du iaf belägg för det. Kram 🙂

                      *mod 🙂

                      Det finns såna människor och jag har själv funderat över hur de lyckas komma under skinnet så som de gör. Om det inte känns bra för dig tycker jag att du ska prata med din sambo, det är du och han som är tillsammans och det känns inte ok att han låter sina (era) vänner behandla dig så.

                      @Rebel: Du rättade till ”mod”. Det måste vara fel. I detta (jävla :-)) kommentarsfält heter det MODD. Eller? Hehehe-

                      Ta ett till ordentligt snack med din kille och om ni inte kan lösa situationen tillsammans så träffa upp tjejen ensam och snacka med henne men berätta det för din kille innan.

                Anonym, 21:18, fan vad inskränkt du är. Snacka om att leva i en liten bubbla från typ 1952…

          Din kille är en idiot.

      Tror du att det kan kännas bättre om du skiter i den här tjejkompisen och lägger lite fokus på dig och din systers relation…? Det låter verkligen som en jobbig situation, hoppas att det blir bättre för dig.

        Du kan ha något i det. Jag och min syster är antingen jätte tajta eller ignorerar varandra i ett år

      Efter vissa svar så blir jag påmind om varför jag aldrig postar något inlägg här. Fyfan vad okänsliga vissa människor är här. Ska sluta skriva här nu känner jag. Tack ni som gav mig tips och råd ❤️ Men som jag redan vad ledsen och nerstämd så skiter jag i att kolla upp om ni svara. Tack iaf ❤️

        Lär dig ta kritik och låt saker och ting rinna av dig. ”Ska sluta skriva här nu känner jag” som ett slags straff eller…? Genom att läsa det du skriver låter du rätt omogen, det är en objektiv åsikt helt enkelt.

          Ta det som du vill. Jag ville ha råd och tips men du behövde faktiskt inte svara på detta eller hur? Jag tänker inte försvara mig för det har jag varit ledsen redan nog för ikväll. Tack för att du gjorde det bättre. Är du nöjd?

            Svar till dig nedan kl 23:01.

            Lotus: anonym ovan är troligtvis en person som aldrig skulle våga säga det hen skrev till dig ifall ni pratade IRL.

            Ta inte åt dig av folk som kallar dig omogen när du söker svar och vågar fråga i ett öppet forum. Lite roligt hur folk är bakom sina anonyma namn 🙂

            Lotus är väl en blomma?
            Vid en snabb googling hittade jag detta:
            ”Den fascinerande lotusblomman symboliserar kraften hos psykologisk motståndskraft, som förmågan att omvandla motgång till potential.”

            Vi får inte göra Google besviken, eller hur?

        Samma här, fy fan.

          Samma svar till dig som till ”Lotus”. Nedan kl 23:01.

            Fattar ej, höll med lotus i hur fuckad stämningen här blivit och hur lite jag kommenterar mot förr, samt sällan med mitt sedvanliga nick?

        Kort svar om den andra tjejen: Hon kanske är avundsjuk/svartsjuk för att du klickar bra med hennes kille och att det är DU och inte hon som är tillsammans med din kille.

        Det som gör MIG upprörd, är ditt hot om att sluta skriva här på bloggen. Det ska inte finnas på kartan. Folk ska inte kunna skrämma dig härifrån genom att skriva skitkommentarer. Det är ju det som kan vara deras mål, förstår du väl.
        Ryt tillbaka om någon kastar skit. Det tror jag du kan, om jag har uppfattat hur du kan skriva om det kniper.

          Denna ”Anonym” är skyldig till texterna kl 23:01 och 23:09 (ja och 23:03 + 23:04, men det var ju uppenbart).

          Fast så är det. Vet flera som slutar skriva här pga elakheter. Usch.

        22:09 håller med. Skrämmande med empatilösa och en del elaka ingen idé att hänga här då.

          Ni senaste som skrivit, tack ❤️ Orkar dock inte svara för får bara skit och känner seriöst att jag inte vill lägga negativ energi på detta. Men tack iaf för tips och ska ha era tankar i åtanke!

            Läs igenom de svar som stödjer och peppar dig imorgon igen. Min uppfattning är att de positiva svaren har majoritet.

            Om du vill, kan jag skriva ut allt som jag blivit kallad genom åren. Då får du en hum om att det är hur vanligt som helst att sprida negativism och skit på nätet. Det hjälper ju inte hur du känner dig, men kanske hjälper det mot att ta åt sig av vad anonyma skitskrivare säger. jag vet inte, skriver bara för att försöka uppmuntra.

              Jag skulle vilja veta det. För det är inte ok. Man har ett ansvar för andra människor. Ingen ska behöva bli krämkt här. Då är det inget ide att vara här.

        Om jag är omogen då? Måste du bemöta det såhär då?

          Du svarar väl ”Anonym / 22:47” antar jag. Varför gör du det? Vederbörande kommer aldrig att svara. De skriver bara en kränkande kommentar och drar sedan vidare till ett annat ställe för att ”kräkas”. Läs istället vad alla de positiva har skrivit till dig och ha en dialog med dem.

          Nu har jag glömt om du skrev var din kille är ikväll. Är han inte hemma? Är han hemma, så slit honom från spelandet och tvinga honom till sex. Det är nu han får nuppa, annars blir det inget på en månad. 🙂 🙂

            Tur ts inte var en kille och du skrev att han ska tvinga sin tjej till sex..

              Och anonym 02.42 – ingen skillnad om det är en tjej eller kille, sådär skriver man inte oavsett kön.

            Wow. Nej. Skulle aldrig uppmana någon att tvinga sin kille att ha sex. Jag hade ett förhållande i två år där jag blev TVINGAD att ha sex. Det finns inget roligt där någonstans, så NEJ. Lägg av med att ge det ”rådet”. Oavsett om du säger att en tjej eller en kille ska göra det. Sex ska vara på bådas villkor, båda ska vara med på det.

            Tycker inte det är något som man bör skriva ”på skämt” heller, för det är inte särskilt roligt.

              Då vet jag det och vi landar igen i diskussionen om vad man får skämta om. Vad man ska ta hänsyn till, för att folk har olika upplevelser i bagaget.

    Hur kommer det sig att ingen pratar om Blondinbellas tunna hår? Såg henne på nära håll i Helsingfors och man ser tydligt att hon har typ 90% peruk/löshår – bara ett tuuuunt lager eget hår överst o lite gardinlugg. Vad har hänt? Hon hade ju galet tjockt hår som yngre…kan det vara Alopecia eller liknande?

      Hon utsätter ju håret för precis allt man inte ska nästan dagligen så jag tror helt enkelt det faller av. Hur mycket hon än stylar det nu ser man att kvaliten är kass.

        Jo men varför fortsätter hon då? Det är bara en tidsfråga innan hon måste ha peruk…hur kan det vara värt att förstöra håret så 🙁

          Fan har du med det att göra?

            Mogen!

              Mer moget än att gå på någons utseende.

            Gissar att du är full?

      Det är väl skönt att folk inte är så jävla elaka att dom måste klanka på ALLTING som har med Isabella att göra. Folk borde syna sig själva: vad är ni för typer av människor som måste skriva så nedsättande om andra hela tiden? Och när någon påpekar det och ger er svar på tal så har ni hundra ursäkter och bortförklaringar att Isabella är sååå falsk och whatever. Hoppas ni inser att det inte handlar ett dugg om Isabella utan bara speglar er själva och det är inte speciellt smickrande.

        Men det är ju inget ”skitsnack” om henne utan jag blev på riktigt orolig när jag såg ”live” hur illa det verkligen är…tycker ju mest synd om henne och fattar inte varför hon fortsätter behandla sitt hår så illa.

          Du snackar skit.

          Du behöver inte försöka låtsas som att du skrev det i välmening. Tips är att sluta att gå runt och tycka synd om folk som inte bett om det – det kan vara riktigt sårande för personen som kanske dealar med tankar kring något dagligen och gör personen inte det kanske du ger någon komplex som faktiskt inte haft det tidigare genom din ”oro”. Sköt dig själv.

            Jag är alltså Anonym 20:43.

          Du blev orolig för någon annans (en rik människa dessutom som nog kan fixa eventuella hårproblem) hår?

        Ja det speglar dom själv och får stå för dem. Losers.

      För att det inte är sä snällt att diskutera en sån sak, som förmodligen är skitjobbigt för hårbärararen!!!

      Hon har aldrig haft tjockt hår, inte ens som yngre. Har sett henne flera ggr in real life som yngre och det var extremt tunnt hår även då som hon drog alltihopa framför axlarna så det skulle se tjockare ut.

      Vad är ditt problem? Folk har fan inga gränser längre. Är det inte hennes hy (Som hon försökt få bukt med genom att äta antibiotika i 5 år och sedan rouccatan utan framgång) så är det hennes kropp eller som nu hennes hår.
      Har inte din mamma lärt dig att man inte går på andras utseende?

        Jo men det är ju då tydligen ingen sjukdom utan något hon orsakat själv genom att överfixa/stajla det dagligen och då är det ju självvållat. varför är hon då ett ”offer”? Ett medvetet val skulle jag säga.

          Varför snackar du massa skit om Bellas utseende? Det om något gör henne till ett offer.

      40 minuters föning varje dag är nog ingen hit.

      Varför ska man prata om det?

        Finns flera medicinska orsaker till att man tappar mycket hår. Varför vara elak och klaga på hennes utseende? Tänk om några andra skulle sitta och skriva elaka saker om ditt utseende på tex instagram?

          Hon lever ju för fan på sitt utseende och kränger produkter för hår! Högst relevant då att kommentera att hennes eget hår snart är typ sönderslitet och borta. Med andra ord riktigt dålig reklam för sina produkter, trots allt ljug från henne om motsatsen.

      Har hon gjort en BBl? Som Gynning, men mindre

    Någon därute som plågats av foglossning som kan dela med sig av tips? Gärna utöver dom vanliga typ sova med kudde mellan benen, ta ett steg i taget i trappan osv. Vilken typ av rörelse fungerade för er? Träning? Hur stretchade ni? Blir knäpp av att inte kunna promenera eller röra på mig. Är annars ganska aktiv och måste träna för att må bra psykiskt. Vill höra om egna erfarenheter och hur ni stod ut, blev bättre och orkade.

      Simning/vattengympa är väl skonsam träning? ?

      Inget hjälpte. Varje steg kändes som att gå på en nystukad fot. Kunde inte gå, röra nedre delen av kroppen pga sjuka smärtor. Från vecka 12 ”haltade” jag med båda benen (om du förstår hur jag menar ?) när jag gick. När jag behövde gå när det var värst så var det sammanbitet medan jag höll mig i väggar/bord/mm. Så vet vilken pina det kan vara! Har du långt kvar? Är du sjukskriven?

        Från vecka 12? Fy stackars stackars dig 🙁 Jag är i vecka 34 och är sjukskriven så det är ju inte så långt kvar nu men jag börjar få lappsjuka plus har stora problem med att inte kunna göra saker hemma, typ göra nytta. Börjar nästan grina när jag skriver det här. Låter säkert bara löjligt i andras öron men hatar den här känslan av att ha så ont att jag knappt orkar gå. Sen vet jag liksom inte vad som är dummast: sluta röra på mig och slippa smärta men förlora alla andra förmåner som rörelserna ger eller plåga mig igenom lite träning och promenad, få asont men ändå må bättre psykiskt?

        Till personen som skrev ovan: vill gå och simma men promenaden till simhallen är alldeles för plågsam..

          Det är supertufft! Och ingen fattar. Plus att man kan vara lite skör psykiskt pga alla hormoner.

          Kommer ihåg när sambons pappa frågade hur jag mådde. Sa att det var tufft med foglossningen osv. Hans kommentar: Tur att det inte är tvillingar! ???? (Relaterat till att sambons brors fru var gravid med tvillingar). Folk fattar verkligen inte hur hemskt det är.

          Hoppas att de sista sex veckorna går snabbt! En dag åt gången, kanske hitta en bra bok du kan drömma dig bort i?

          Var rädd om dig. Be vården om hjälp. Sjukgymnast eller naprapat.

          Rör dig när du orkar. Låt bli resten av tiden! Sex veckor är faktiskt inte så himla lång tid, även om det kan kännas så. Passa på att vila så du är utvilad ordentligt när bebisen kommer? Sortera kläder, sticka en babyfilt, gör frysen full med matlådor? Alltså saker som inte kräver så mycket rörelse men ändå är förberedelser.

      Jag fick riktigt jobbig foglossning senaste graviditeten. Va sängliggande 5 mån, kunde bara ”gå” ca 2 Tim/dygn o sömnlös av smärtorna. Gick till naprapat, de hjälpte så ja ialf fick lite sömn o kunde ställa mig upp o belasta båda benen (ja bara föll innan för ja kunde inte belasta vänster benet). Foglossning blir ju bara värre ju mer man rör sig tyvärr. Foglossningsbälte funka bra första graviditeten men inte alls nu andra. Men sen typ, va så still som möjligt ? .. tyvärr. De e superjobbigt o mentalt påfrestande, skönt o veta att de finns ett slut på de. Känner me dig, de e inge vidare

      Cykla funkade ganska bra för mig, då är höfterna liksom stabiliserade.

      Fyfan. Lider med dig!
      Som flera andra skrivit så är blir ju foglossningen inte bättre förrän bebis är ute. Mina tips är att träffa sjukgymnast om du inte har gjort det. Jag gick med kryckor i några månader båda mina graviditeter och det avlastade massor. Sen fick jag också ett glidlakan till sängen så jag kunde vända mig/ta mig upp utan att vilja dö pga smärtan.
      Att vara i vatten är så skönt när man har ont eftersom du blir så lätt, så det är ett tips. I övrigt är det väl bara att vara så stilla som det går och försöka att inte tappa det helt mentalt ? (det sistnämnda gick inge vidare för mig)

      Knipövningar till förbannelse. Ställ dig med ryggen vänd mot en vägg och ha en pilatesboll mellan ryggen och väggen och gör knäböj (behöver inte vara djupa). Gör flera gånger om dagen. Nu låter det som att du redan har så ont så träning kanske inte går. Jag fick kryckor sista tiden, det hjälpte. Det finns sjukgymnaster som är specialiserade på gravidproblem som har bra tips.

      Tack för alla svar, det uppskattar jag! Var inte alls beredd på att kroppen skulle kunna göra så ont men antar att jag helt enkelt får försöka vara så still som möjligt dom sista veckorna och typ…. inte bli galen. ?

      Gravidmassage, någon som har en utbildning av John Carrier eller den kliniken i Sthlm, det hjälpte med jättemkt då mkt av smärtorna runt bäckenet var muskulära, effekten höll i ca 2v varje gång och var en befrielse. Gravidyoga hemma, finns mkt på Yogobe, fick även övningar av en fysioterapeut. Sen el-värmefilt, låg på min i flera timmar efter jobbet varje dag, ibland på natten om man fick panik. Sen en liten taggig massageboll hade jag med mig överallt och satte mig på eller tryckte mellan rygg och stol för att massera och avleda smärtan. Den var toppen på förlossningen med, i varje värk tryckte min fästman med den allt han kunde där det gjorde som ondast. Jag hade ont från v16 och vaggade fram men jobbade fram till 1v innan förlossning så det var en fruktansvärd tid men har planer på syskon nu 3 år senare. Tog ett tag innan kroppen läkte efter all stillasittande och soffliggande.

      Jag hittade en kiropraktor som var grym – så testa det.
      Jag gick en del och det var bättre än att vara stilla.

    Acneärr! Jag har testat ALLT! Och senast gjorde jag en dermapan (stavning!) behandling, men tyckte inte att det hjälpte ett dugg! Är det någon som lider av acneärr som gjort ett ingrepp/behandling som verkligen fungerar? Det är mina kinder jag vill göra. Stora och grova ärr!

      kemiskp peeling hemma ?https://bebeautiful.se

        Dumt tips.

          Förmodligen har du inte provat, det har jag och mina ärr är borta! Så trött på folk som har åsikter om saker dom inte begriper!!

            Självklart har jag inte provat. Det kan gå såååå fel. Finns en anledning till att du måste utbilda dig för att få syssla med det. Igen, dumt tips.

            Har också gjort det. Första gången för två veckor sen men gjorde bara på ett litet område. Dock inte samma märke. Är ändå förvånad över hur bra det funkade. Har testat microbeedlikg förr men nej, har ej funkat och då har jag inte grova ärr alls. Rekommenderar att göra kemisk peeling på salong första gången och sen köpa hem tca om du vågar det. Rekommenderar dermalure. Men salong först så du vet vad du kan vänta dig.

      Vill också veta vad som verkligen funkar mot ärr på speciellt kinder. Dermapen fungerar alltså inte alls?

        Det kräver flera behandlingar.

      Testa en roller 0.5 mm typ swiss clinic

        Nej det förstör huden.

      Vänd dig till vc. Du kan få hjälp.

        Utveckla gärna?

          Ring vc. Säg att det ställer till det mycket för dig. Be om remiss till hud.

      Jag tycker att bha och retinol hjälper.

        Inte mot djupa acneärr. Gör minimal skillnad. Behövs slipning via sjukvården.

          Nej man kan fixa det hemma med rätt kunskap och produkter!

            Nej det kan man inte alls det. / Utbildad.

          Men nu förstår jag inte? Jag har vänt mig till vården flera ggr och de säger att det här är skönhetsingrepp och ingenting de kan hjälpa mig med?

            Du får söka igen. Du behöver få en remiss till hud. Blir du inte nöjd på vc ringer du på nytt och ber om annan läkare. Överdriv och säg att det påverkar dig jättemycket osv. Tyvärr är det svårt att få bra hjälp innan man kommer till hud. De på vc brukar man få kämpa med.

            Jag har rosacea och inte får jag hjälp genom landstinget för det. Det jag behöver är laser, och får vackert betala själv. Läkare har tipsat mig att använda täckande kosmetika. Ja men tack så mycket, som om jag inte visste det…

              Du får söka igen. Det är så många puckon som inte förstår hur det påverkar än. Tyvärr måste man hamna hos den personen som förstår för att få hjälp.

        Funkar inte för alla, då den innehåller kokosolja som kan täppa till porerna. Mig gör den otroligt torr och stram. Och den hjälper inte mot ärr.

      Jag har gjort Fraxel-behandling hos Akademikliniken. 3 behandlingar och mina ärr har minskat betydligt. Med lite CC-Cream på syns de ingenting. Osminkad ser man bara om man kollar nära! Dyrt, men värt! Betalade ca 20.000. Jag rekommenderar dig att boka en konsultation så får du experthjälp. Har du så grova är det nog bara slipning som hjälper dock.

      Kan du inte försöka få ersättning från din försäkring? Krämer funkar ej, vara laser och kemisk peeling med tca, inget annat. Glykolsyra är för svagt.

    Killar är dom knas?! Efter en liten strulig tid med en ”flirt” valde jag att ta ett steg tillbaka och skrev väl typ till honom att när han orkade förklara vad som egentligen hänt sä var han välkommen att göra det. Var skönt att släppa det hela… sen hör han plötsligt av sig efter en månad och frågade hur det var! Men efter några små meddelande så helst dussar han bara ngn fråga och sen har jag inte hört ngt på två veckor.
    Varför kunde han inte bara låtit mig vara i så fall?!
    Trött på att fundera på vad som rör sig i hans huvud!! Vill bara släppa det helt, vilket jag ju höll på att göra!

      haha så typiskt…vet verkligen inte heller!

        Haha 🙂
        Min enda gissning är att han vill vara säker på att jag inte skall glömma honom… ut i fall han kommer på att han skulle vilja ngn igen ngn gång…

        Men så glömsk är jag ju inte… inser han inte att han bara förstörde för sitt framtida jag?!
        Han hade ju haft större chans till en andra chans om han valt att inte höra av sig förrän han var redo att snacka!!

      Ja. Dom är knas. Fifan vad jobbiga dom är ibland, riktigt oklara, speciellt som exemplet du gav precis… Håller mig långt borta från dom nu och det är sååå skönt. Hoppas dina tankar går över snart igen!

        Tack 🙂

        Skrev av mig här istället för att falla för frestelsen att skriva av mig till honom istället… typ ge honom en avhyvling ?

        Tänker inte ge honom den tillfredställelsen!!!

      Håller meeeed.

      Hade en intensiv grej med en kille jag ej ville bli kär i. Det har svalnat nu, och senast vi låg var 16/3. Jag hörde av mig då, och har hört av mig först ett tag nu. Självklart har jag blivit kär i aset men skulle aldrig vilja ha ett förhållande med honom. Så fort jag är på väg att gå vidare och känner mig fine kommer han tillbaka, eller blir svartsjuk på andra killar. Hur ska jag gå vidare? Jag vill inte ha honom, jag vill inte ha någon kille, men jag vill ha honom ibland. Och jag saknar honom. Och när jag är ledsen vill jag prata med honom.

      Killar är skräp. Vill ha honom ändå.

        Det är ju det att det är trevligt att ha ngn att tänka på… och att prata med när man vill. Så man hänger kvar längre än man borde.

        Jag är ju inte den som faller för någon i första taget… så när det väl händer är det ju inget jag tar lättvindigt på.

      Han vill ha din uppmärksamhet för att laga att han blivit tilltufsad/nobbad/etc av någon tjej troligtvis.
      Cirkulera tjejer för sin självkänsla är väll knappast ovanligt.

        Fast han fick ju inte så mycket till uppmärksamhet ?
        Eftersom han inte direkt ville svara på hur det var med honom… men svarade och frågade mer vidare om det jag sa om min situation just nu.

          Det kanske räckte denna gång? Skulle inte bli förvånad om han hör av sig på liknande vid en eller två gånger till ?

            Du har nog rätt!!
            Skulle aldrig göra så själv, så har svårt att förstå beteendet!

      Let him be, baby b!

    Är Kävlinge en Ghetto förort till Lund?

      Eftersom Svenska polisen är fegisar så heter det utsatta områden. Är ju bara att googla fram listan.

      Haha nej!

      Hahahahaa! Nej, det är ett sömnigt litet ställe

      Bor i Kävlinges ”ghetto” del. Skulle säga att här händer en del faktiskt. Flyttade hit för 4 är sedan och sedan dess har det bara på mitt område varit många fall av misshandel, skjutningar, krossade vindrutor, hakkors inristat i bilar, bilbränder, avspärrning på hela området med poliser med kravallutrustning, överfallsgruppvåldtäkt med grov misshandel, och nu senast mord. Det florerar mycket knark bland unga här också. Så ja, delar av det i alla fall. Men så är det väl överallt.

    Vilken parfym/parfymer har ni fått komplimanger för? 🙂

      Roberto Cavalli.
      Carolina Herrera – good girl.
      Calvin Klein – Euphoria.
      Och White musk smokey rose från The body shop. Det är de jag ALLTID får frågor och komplimanger om.

      Chanel no5

      Har fått massvis med komplimanger för Lexington – Casual Luxury och Ralph Lauren – Ralph

      Thierry Mugler- Alien
      YSL- Black Opium

      Viktor & Rolf Flowerbomb Nectar, för det är typ enda jag tål nu för tiden och alltså den enda jag använder. 🙂

      Miss Dior blooming boquet
      Miss Dior EdT (den gamla versionen, den nya som släpptes i våras är myycket tyngre och jag blir ledsen över att jag inte kan få tag i den gamla varianten längre sen när flaskan är slut)

      Dessa två brukar jag alltid få komplimanger för när jag har på mig 🙂

      Alien har jag fått komplimanger för, till och med av okända på stan hehe 🙂

      Victoria secret – vanilla lace!! Får ofta höra att jag luktar gott ?

    Hur säger man nej och undviker att få dåligt samvete när ens kompis ber en att vara barnvakt åt hennes barn?

    Flera gånger i månaden ber hon mig att sitta barnvakt åt hennes son och dotter OCH JAG VILL VERKLIGEN INTE. Förr satt jag barnvakt åt hennes barn ibland, men sedan tappade vi kontakten pga hennes ex. Efter det avbrottet har jag hittat på ursäkter varje gång för jag vågar inte säga nej. Vill inte att hon ska tycka att jag är en usel vän.

    Barnen är tre och fyra år så de är inte självgående. Dessutom har de båda varsin diagnos som gör att de är mer pass än andra barn. Jag orkar inte sitta barnvakt åt hennes barn för att hon ska på fest eller liknande.

    Jag jobbar mer än 100 %, pendlar dessutom en timme enkel väg till jobb och är barnvakt åt mina syskonbarn. Dessutom så vill jag gärna hinna med att göra lite roliga saker ibland eller helt enkelt vila för att undvika att gå in i väggen (igen…). Passar barnen någon kvart här och där ibland, men vill verkligen inte lägga en av mina få lediga kvällar på att passa hennes barn.

    Hon har familj som ställer upp massor som barnvakt, men när de inte kan frågar hon mig. Pappan är inte med i bilden. Vad säger man?

      Men hon måste väl ändå acceptera om du säger nej, eller!? Förklara precis det du skriver i näst sista stycket i ditt inlägg om hon kräver en förklaring (vilket du INTE har nån skyldighet att ge henne!)

      Man säger: Nej jag kan tyvärr inte.

      Säg nej

      Du måste vara ärlig mot dig själv!! Och det är du bara genom att vara ärlig mot henne. Säg som det är. Säg att du inte orkar mer och att du faktiskt mår dåligt av det. Om hon är en bra kompis kommer hon att sluta fråga dig så ofta, så kan du ju själv erbjuda dig när/om du vill vara det emellanåt. Särskilt om hon bara ska ut och festa……

      Din kompis låter omogen men det går väl inte att ändra på det. Jag tycker att du bara ska sätta en gräns, förklara att du vill lägga din lediga tid på andra saker. Det är ju helt befängt att hon använder barnvakt till att festa och dessutom gör det så mycket att hon tröttar ut barnens biologiska släktingar. Stackars barn, låter faktiskt lite som att du är med och upprätthåller ngt som inte är bra för dem i längden genom att passa dem.
      Hon har valt att skaffa två barn, de är hennes ansvar!

      Tacka bara ja när du känner att det är okej med dig!
      Skulle det vara något viktigt hon behöver höra, ja då kanske man kan ställa upp en stund. Men inte för att hon skall festa

      Har barnen diagnos så har mamman rätt till att söka avlastning i form av korttidsboende under vissa helger, via LSS.

      Då kan hon passa på att leva ut sitt behov av festande utan att lägga över ansvaret på någon anhörig.

      Säg som det är, att du har mycket nu med dig själv och att du måste fokusera på ditt eget välmående.

      Låter som att du inte ens träffat barnen så mycket så varför frågar hon dig? Jag skulle inte vilja att någon som mitt barn inte har träffat regelbundet sitter barnvakt, är ju rätt konstigt. Och flera gånger i månaden? Hahha skulle aldrig våga fråga så ofta olika personer ens ^^
      Ha inte dåligt samvete, men säg åt henne att du inte vill så slipper du frågan.

      Grow some balls och säg ”nej jag vill inte passa dina barn”

      Tack för alla svar.

      Jag behöver absolut ”grow some balls” och säga nej, men eftersom att hon har haft det väldigt tufft en lång tid känns det svårt. Med tufft så menar jag VÄLDIGT tufft. Blivit utsatt för mordförsök av sitt ex, hennes barndomsvän avled i en bilolycka, tufft ekonomiskt pga dåliga beslut…. Hon mår väldigt dåligt.

      Vi har periodvis haft dålig kontakt. Känt varandra i över tio år, men hon har hamnat på många olika dåliga spår i livet som har gjort att hon har undvikit mig när hon har haft bättre saker (nya killar eller nya ”coolare” kompisar) för sig. Jag har behållt kontakten för att jag tycker om henne och vet att hon inte har haft det lätt, men det är ändå som en tagg i hjärtat att hon genom hela vår vänskap har valt bort mig när någon coolare kommer förbi. Detta gör också att jag inte gärna offrar mig för att vara barnvakt. Inte när jag har gjort så otroligt mycket annat för henne trots att jag vet att hon kommer att välja bort mig igen, och igen, och igen när någon med ”bättre status” (i klubbvärlden…) kommer förbi.

      För att vara rättvis mot henne så är det inte alltid hon frågar om barnvakt för att festa. Hon jobbar i hemtjänsten så ibland vill hon ha barnpassning för det med. Å andra sidan har jag erbjudit mig att hjälpa henne plugga på högskoleprovet och söka in till utbildningar så att hon ska få ett barnvänligare jobb, men det har hon alltid hoppat av i sista stund….

      Och nej. Jag känner inte hennes barn så väl att jag vill vara barnvakt åt dem en längre stund. Det känns väldigt obekvämt, men jag antar att hon ber mig eftersom hennes barn gillar mig och vi kommer bra överens.

      Förlåt för långt inlägg, men detta har gnagt i mig länge 🙂

        Hon låter inte som en så bra vän… Jag hade en sån vän också, min absolut bästa vän, men sen när hon hittade en ny bättre så ditchade hon mig efter 6 års nära vänskap. När hon och den nya vännen blev osams (vilket alltid händer) så kom hon tillbaks till mig och låtsades som att inget hänt, efter ett år. Sa tack och hej, du hade din chans

          Hon är inte en bra vän. Tidigare har vänskapen alltid varit på hennes villkor och därför vill jag hålla lite distans nu för att inte bli utnyttjad igen.

          Ibland har jag funderat på att säga upp vänskapen, men eftersom jag vet hur dåligt hon mår så gör jag inte det. Tycker även om när vi umgås på sättet vi gör nu (tar en fika och pratar i någon timme).

          Nästa gång hon frågar ska jag säga att jag inte vill vara barnvakt. Risken finns att hon blir så sur för det att hon inte vill fortsätta umgås, men då får det vara upp till henne….

    Bomba mig med era bästa tapeter! ? Mönster!

      Borås tapeter Spring garden

      Svensk Tenn tapeter Josef Frank

    Såg att det finns ett företag i Ryssland som har 3-timmars fotosessioner där dom stylar, sminkar och fotar folk i ett privatjet sen använder folk bilderna på tex instagram för att ge sken av ett lyxigt liv. Tänker på en viss influencer?

      ? vilken bra affärsidé

    En av mina nära vänner tog livet av sig natten till idag, jag har inte kunnat sluta gråta sedan jag fick beskedet. Konstig fråga här nu men finns det något som lindrar att det svider så mycket under ögonen? Kan verkligen inte sluta gråta och nu gör det inte bara ont inombords längre.

      Idominsalva. Lägg på ett tjockt skyddande lager.

      I övrigt, beklagar. Har själv haft turen att de som stått mig nära och försökt ta livet av sig har misslyckats och mår idag bättre. Hade önskat dig samma utgång.

      Har dock förlorat en moster natten till idag så jag gråter tillsammans med dig. ??

        ❤️ till er båda!

          Tack!

          Tack söta! Ta hand om er båda! ?

      Tvätta bort saltet o smörj m en bra kräm. Fukt fukt! Och hoppas du mår bättre snart ❤ verkligen sorligt.

      Lite vanlig oliv- eller kokosolja kan hjälpa om du har det hemma. Beklagar verkligen, gjorde ont i hjärtat att läsa. Ta hand om dig.

      Jag vill ge dig en stor kram ❤️ En av mina närmsta kompisar tog livet av sig 2009 och det är något av det jobbigaste som jag gått genom.
      Lägg en fet salva under ögonen som gör att tårarna inte kan träna genom.

      Tvätta, och lägg vaselin, det hindrar fukt från att nå huden

    Är det någon här som varit i långa förhållanden där killen varit osäker på barn? Och hur ni hanterat det? Lämnat, skaffat barn och det blev bra eller skaffat barn och det gick åt HELVETTE?

    Varit tillsammans med min snubbe i 10 år och barnsuget börjar komma till mig, han är inte så sugen och vet inte vad han vill

      Nja lite. Min man sa mer att han ”inte var redo än”. Hade då varit tillsammans i 8 år. Men så kände jag tillslut att blir man någonsin redo helt och hållet? Så jag sa att om ca 1 mån tar jag ut min p-stav och om du inte vill ha barn så är det 110% ditt ansvar att skydda dig med kondom. Vet att han inte gillar kondom såååå hahhaha ? Han skydda sig 1 gång sen inget mer och nu har vi 1 barn, vi båda börja plugga när barnet var 1,5 år respektive 2 år och går hur bra som helst även fast vi inte hade allt ”ordnat” innan. =)

      Jag och min man har varit tillsammans i 9 år. Jag ville ha barn ganska tidigt, men han gjorde det ganska snabbt klart för sig att ha absolut inte vill ha barn. Någonsin. Jag hade jättesvårt för det och grät många gånger pga det. Varje gång jag försökte dra upp barn så slutade det med att jag grät. Men efter ungefär 5 år så var det som att allt bara slog om och han kunde tänka sig att skaffa barn. Vi fick söka hjälp då vi inte lyckades bli gravida och sen missfall på det, så nu 2,5 år senare har vi världens finaste lilla dotter och han är världens bästa pappa.
      I bakhuvudet har jag hela tiden tänkt att han kommer mogna och nån dag känna att han kan tänka sig att skaffa barn och det blev verkligen så.

      Jag var med mitt ex i över 3 år. Han ville inte ha barn, så i början av förhållandet fick jag välja – honom eller barn och ung som jag var (20) så valde jag såklart honom..

      Vilket resulterade i att sen när några runt mig började fundera/skaffa barn så kom jag in på dom tankarna också. Han hade blivit en otroligt bra pappa,ingen tvekan om den saken.

      Jag försökte ta upp det här med barn flera gånger men det var omöjligt. Jag gjorde slut (av andra anledningar men barn var en av dom) och DÅ minsann kom han med ”jag vill att mina barn ska ha dej som mamma men vill inte ha barn just nu” och jag sa aldrig att jag skulle ha barn då på en gång.

      Men jag valde att ändå göra slut för jag trivdes inte med hur det hade blivit.

      Tog 2 år, nu är jag 25 och än så länge är jag ihop med min pojkvän (vi har lite problem haha) och han vill ha barn och är en jättefin person 🙂

      Vissa beslut mognar med åldern.

    Varför är många elaka mot Isabella Löwengrip?

      Jag undrar mer varför folk är elaka mot henne över saker hon inte kan rå för. Kritik för saker hon gjort, absolut. Men snacka skit om hennes utseende?

        2) Och för att hon KAN ändra på saker så ska hon göra det pga andra människors lusiga åsikter? Jag har läst flera olika kommentarer under lång tid om hennes andning, hur hon pratar, hennes skratt, hy osv. Detta är saker som ingen människa ska behöva ändra på för att andra spyr galla över en. Tycker du att folk har rätt att snacka skit om till exempel ditt namn och din gångstil för att du KAN ändra på det? Herregud……

        Är det ju visst det. Hennes näsa, hud, hår osv.

      Vilka många? Elaka hur?

      Det skulle vara fint om det kom ett inlägg där folk BARA fick skriva bra grejer om Isabella för att väga upp all skit som skrivs här inne! Har ju kommit peppinlägg till andra influencers och efter allt som Isabella kunnat läsa om sig själv här inne förtjänar hon också ett sånt tycker jag.

        Därför camcam tillåter det. Och vill ha mer av dålig kritik mot henne. Jäkligt barnsligt

      Det kan vara för att hon gör sken av att allting är så bra och att hon aldrig har några problem, att livet går enkelt och smidigt. Jag tror många tycker det är provocerande – eftersom det sällan stämmer och kanske känns lite förljuget? När folk påpekar hennes dåliga hud och hår är det nog lite samma sak: hon har ett skönhetsimperium och antas använda sina egna produkter, då är det klart att folk kommer undra när hennes hud inte ser bra ut.

        Hon har gjort ALLT du kan göra för att behandla acne. Antibiotika i flera år och två rouccatan kurer. Det biter inte på henne. Det är inte hälsosamt att köra rouccatan kurer så frågan är ju ens om hon skulle få fler om hon ville.

          Bella verkar må dåligt och leva något sorts låtsasliv där hon aldrig vill möta sig själv och vara ensam. Ingen vet hur hon mår av att flera gånger dagligen häcklas för precis allt hon gör på den här bloggen. Och bland kommentarerna. Tänker man efter lite så är det rätt så grovt att trakassera endast en enskild person på det viset. Finns inte ett enda snällt/neutralt inlägg här om Bella. Det finns faktiskt gränser för hur långt man får gå, oavsett hur mycket man nu ogillar någon, och den gränsen passerades för längesen. Vad skulle hända om det visar sig att Bella mått dåligt av detta en längre tid och skadar sig själv? Tror inte det, men det vore mer normalt än konstigt att bli deprimerad av att utsättas för mobbing dagligen i över ett år på en så stor blogg.

      Folk skriver elaka saker om henne för att hon gör ett så extremt osympatiskt intryck. Hon beter sig vulgärt och skryter om en livsstil som alla utom hon förstått är fullkomligt ohållbar. Hela hennes varumärke handlar om extrem konsumtion och hon vänder ut och in på sitt liv för att ständigt sälja nya produkter. Hon utnyttjar sina barn för att sälja barnprylar och har använt dem som reklampelare sedan innan de ens var födda. Inte ens deras födelsedagskalas är fria från reklam och sponsorer.

      Hela förhållandet med Odd användes för att sälja allt från vin till specialdesignade Flattered till bröllopet. Och även Odd drogs in i att bli kändis, allt från Melodifestivalen till Sverige Mästerkock och en egen blogg.

      Alla renoveringar och byten av bostad har använts för att skaffa gratisprylar och allt gjort med bristfälliga reklammarkeringar. Hon byter åsikt som andra byter strumpor och över åren har allt fler insett att allt är en falsk fasad som bara går ut på att anpassa varumärket för att maximera försäljning.

      Så ja, folk skriver elaka saker om henne för att man helt enkelt inte gillar henne. Hon framställer sig själv som perfekt men den falska fasaden är så uppenbar och då vill man gärna plocka ner henne några pinnhål…

      Personligen anser jag att hon inte ser riktigt klok ut. Hon har en stil som bäst passar på en rik tant från 70-talet med en förkärlek till beige. Alltför mycket smink, allt för behandlat hår och en hudfärg som skulle göra Trump avundsjuk. Allt är för mycket med Blondinbella och det verkar gälla hela hennes liv, inklusive hennes utseende.

        Jag tycker illa om flertalet människor, men skriver ändå inte elaka saker om dem här. Jag tror att du och kanske alla härinne tycker illa om fler människor än isabella, men det är i princip bara henne som det skrivs taskiga saker om. Det handlar inte bara om att folk tycker illa om henne, det är någon spärr härinne som släppt totalt när det gäller IL.

        Du har rätt i att folk inte tål Isabella för hennes beteende, men det ger dig inte rätt stt klanka ner på hennes utseende. Hela din analys av hennes utseende är bara blä, och jag slår vad om att massa människor tycker du ser förjävlig ut, men skulle du vilja höra det? Och vilken rätt har dessa människor att spy galla över dig? Nää, det är bara för mkt

        Dina punkter är imponerande men rättfärdigar inte ditt sista stycke. Sorry. Du borde jobba med dig själv.

      Jag tror helt enkelt att stämningen här gör att folk tycker att det är fritt fram. Elaka kommentarer uppmuntras och gillas. Det är ju inget nytt att många mår bra av att vara elaka mot andra, och när man dessutom får bekräftelse och påhejning blir det ju ännu bättre.

        Det var en bra analys. Exakt så är det.
        Det som också sticker ut, är hur du på knappt 3 rader kunde sammanfatta allting så bra.

        //Hälsn. från byråkrat som lätt skriver flera sid. om en enkel sak 🙂 🙂

        Ja stod på familjeliv att här finns mest människor som vill mobba andra. Usch.

          Det verkar ju inte heller som de inser att de är elaka. Att det är fullt normalt och helt oproblematiskt att skriva att någon har dålig hy, fult hår, fula kläder, fult skratt, fånig röst och att de hoppas att det ska gå dåligt för personen.

    Måste bara få skriva ut min lycka! Sitter just nu, helt nyinflyttad i mitt egna hus! Eller ja, halva är mitt på papperet. Känns så underbart. ÄNTLIGEN!

      Grattis!

        Jag hoppas att alla som satt in en slant till insamlingen för Monas universum även satt in ett bidrag till HOPP Riksorganisationen mot sexuella övergrepp!

          På tal om hus.

      Kul!!! Jag hade så gärna velat ha en liten trädgård!!

      Nyfiken: Vad köpte ni för och hur lång tid tog det för dig/er att spara ihop till kontantinsatsen?

    kärlek, bara underbar kärlek och tillit.

    http://www.gerra.se/

    Har en återkommande dröm som jag har haft i många år som handlar om att jag är i ett koncentrationsläger på andra världskriget. Kortfattat så gömmer jag mig och soldaterna hittar mig och tar mig till lägret där jag ska dödas, men alla andra dör utom jag.
    Börjar bli trött på att drömma detta några nätter i månaden från och till.
    Vad betyder drömmen?

      jag kan inte svara på vad din dröm betyder.. men jag hade liksom du en återkommande dröm i många år, sedan barndomen… blev jagad av ett speciellt djur och alltid på ett ställe jag spenderade mycket tid på i barndomen… nu i vuxen ålder har jag fått reda ut min dåliga relation till min mamma och i samma ögonblick drömde jag en ny variant på drömmen där jag inte längre var skräckslagen för djuren. sedan dess har drömmen aldrig återkommit. är nu övertygad om att återkommande drömmar symboliserar ett stort problem, medvetet eller undermedvetet, vi måste lösa i våra liv.

      Det kan vara så att du i ditt förra liv upplevde just detta. Fundera på vilka rädslor du har i livet och ta itu med dessa. Hoppas det går över! Kram

    Vädret har varit så härligt idag, åt ute på Max för en timme sedan och jag frös inte ens? Hoppas att detta vädret håller i sig nu ?

    Jag undrar om Monas universum saxat bort denna bloggs förstaplats på hennes blogg, för att inte bloggbevakning ska få läsare. Jag är väl lite naiv men när jag förr läste Monas blogg, och hon skrev att hon bara får snälla kommentarer så trodde jag på det, tills att jag läste här hur flera kommentarer icke blev godkända. Mona kanske inte vill bli busted.

      Om du hade blivit omnämnd här inne och nästa alltid negativt, skulle du nämna den här bloggen på dina sociala medier? Ser inget konstigt i att hon inte ville ha med bloggbevakning. Är förvånad över att inte fler ger fingret åt den här bloggen faktiskt.

    Är det någon annan jurist här, kanske bolagsjurist? Jag känner mig så vilsen, har jobbat på byrå några år sedan examen (har bytt så har upplevt olika ställen), men det känns liksom inte helt rätt ändå. Är less på att vara konsult och bara jobba klientbaserat, lite allmänt less på att jobba mycket utan att få något tillbaka.. så är det någon på bolag som kan berätta hur det är? Arbetsuppgifter? Jobbar ni generellt eller bara med något område? Är så nyfiken men har ingen jag känner att fråga.

    Jag har under längre tid fått fruktansvärd värk i mina knän när jag sitter. Försöker verkligen röra på mig, men jobbar på kontor så måste sitta en hel del (har inte höj o sänkbart skrivbord). Det värker så fort jag har knäna i 90 grader. Har inga problem när jag springer, går, hoppar, går i trappor osv..
    någon som vet vad det beror på?
    Har inte sökt vård då jag inte vill slösa deras tid, och jag vet inte riktigt vad de ska göra heller.

      Tycker absolut du ska söka vård! Dock kan du prova ha en pall eller ngt annat du kan sträcka ut dina ben på, så länge så du inte behöver sitta med fötterna ned på golvet så knäna böjs. Jag blir själv väldigt stel i benen av att sitta, så jag sträcker ofta ut benen istället för att sitta ”vanligt”.

    Tittar på mitt 300 kilo tunga liv. Har precis ätit glass och tänker fortsätta med chips ?

      Haha jag älskade att äta chips och dipp till Du är vad du äter. Kändes gött då! 😀

      Jag brukar köra samma stil men till Biggest loser ? Pringles sour cream och lite marabou polka ?

    Någon annan som blir helt tokig i ansiktet när ni gråter? Jag får typ utslag i ansiktet, min hakan speciellt bli alldeles röd flammig. Men även runt munnen och bröstet också. Haha jah ser fan förjävlig ut under och efter jag grinat.

      Samma här, kan inte dölja det. Syns hela dagen sen att jag gråtit. Svullna ögon och röda kinder. Hej hallå fulgråt ?

        Eller hur! Finns inte på kartan att jag skulle kunna dölja att jag lipat ? Har jag gråtit ganska rejält innan sängdags vaknar jag upp med svullna röda ögonlock som klibbar fast. Kul :))

          Blev så förut men nu för tiden så syns det inte ens att jag gråtit.

      Jag brukar få småsmå prickar runt ögonen, som att en liiitet kärl brustit när jag gråtit. + härligt svullna ögonlock som hänger kvar dagen efter

    Nogen andre end mig der har lagt mærke til en Bolette Hansen på Isabellas Instagram som kommenterer ALT?? Mon ikke det er Mie undercover ??‍♀️?‍♀️

      Förstår ikke

    Jag har varit tillsammans med min man i över 10 år. Två barn. Älskar honom och tänder fortfarande på honom. Vårt sexliv är inget vidare, jag vill betydligt oftare än han.

    På mitt jobb finns det en kille som jag är väldigt attraherad av. Av olika anledningar är jag säker på att det är besvarat.
    Det känns så spännande att vara i hans närhet och jag älskar sättet han tittar på mig, ibland flörtigt, ibland som att jag gör honom nervös. Jag vill göra saker med honom som garanterat skulle göra att jag förlorar min man, och det vill jag inte.

    Snälla, ni som varit eller är i min situation, vad gör man? Hur gör jag för att sluta tänka på honom och inte göra nåt jag skulle ångra sen? Känner mig redan svinig så jag behöver inga kommentarer om att jag är det tack…

      Låt det bara vara vad det är en trevlig flört. Det är inget fel på dig som känner så. Men oftast är det värt att ge efter för sina känslor i en sådan situation. Ta istället den kåtheten du känner och ta med den in i sängen med din sambo. Njut av flörten skulle jag säga men ta det inte längre än så just nu när det är så nytt och kittlande. Fantisera är inte olagligt 🙂

        oftast är det inte värt*

        Tack för svaret! ❤️

      Ju mer tankar du ägnar åt jobbkillen, desto svårare kommer det bli att inte göra något. Gränser förskjuts lätt. Stäng av, sluta tänka på honom, sluta prata med honom. Det är inte värt det!!!

    Dina tankar är inte konstiga eller ovanliga. Låt dem vara just tankar. Stanna där. Låt det vara lite pirr och förbjudna fantasier. Det brukar gå över inom kort. Det är inte värt att agera på passion eller attraktion i din situation, om du är rädd att förlora din man. Du kan med gott samvete hänge dig åt lite fantasier, men ta det inte längre än så. Påbörja inte någon ytterligare kontankt med kollegan, börja inte t.ex skriva med varandra. Och var inte så hård mot dig själv, du är inte något svin utan djupt mänsklig. Att attraheras av andra än sin partner är SÅ vanligt när man har varit tillsammans länge. Det går över 🙂

      Tack! ❤️

    Jag har precis köpt en katt, hon har bott hos oss en vecka ca. De två senaste dagarna har hon kissat i två sängar. Jag är väldigt orolig nu, hur ska jag göra för att få henne att sluta med det. Jag har köpt en extra låda och ställt på övervåningen så nu har hon två ställen att kissa på.

      Är det en kattunge? Var katten rumsren innan den kom till er? Finns det andra djur i hemmet? Har katten möjlighet till utevistelse?

        Ja hon är fem månader så relativt stor! Inga andra djur i hemmet. Jag har uppfattat att Russian Blue är innekatter.

      Mina katter kissade utanför lådan några gånger i början, tror det kanske blev lite knas med nytt ställe och hade så fullt upp med att leka så man fick påminna att dom var tvungen att kissa ? prova sätt in feliway nånting. Kan vara att katten kanske är lite orolig 🙂 har den sällskap?

        Ja hon har mkt sällskap, vi är fem i familjen. Tack, ska googla feliway!!!!

      Katter blir ofta knasiga med kissandet av stress! Prova köpa en feliway eller två, finns online, i djuraffären, apoteket kanske? Släpper ut feromomer så katten mår bättre. Att flytta kan stressa dem enormt.

    Usch.. säkert inget jag behöver vara orolig för men man blir ju det ändå, maken har opererat sig i torsdags. Tagit bort hemorrojder, långt in satt dem, så det gick inte att göra med gummisnodd utan dem fick skära under nedsövning. Nu har ju all bedövning från operationen släppt och han har så jäkla ont. Trots annan smärtstillande medicin från sjukhuset. De sa han kunde ha ont i ungefär 1 vecka. Idag fick han åka in igen pga fick inte kissa. Dem tömde honom och trodde han kunde fått uvi.
    Någon som gjort samma op. Hur länge hade ni ont, kom ni på något sätt att stilla smärtan eller något?
    Han är sjukskriven 2 veckor nu pga öppet sår och tungt jobb.. tips nån. eller bara nån input.

      Man har nog rätt ont ett bra tag efter en sån operation tyvärr. En Alvedon och en ipren då kanske? Var någon på Malou efter tio eller Nyhetsmorgon för inte längesen som pratade om hemorrojder. Maria hette hon. Kolla upp det! ?

    HJÄLP gällande otrohet och familj! (Kommer posta igen vid avsaknad av svar. Behöver verkligen HJÄLP!)

    – Makes otrohet –

    Min bästa kompis är gift sedan sju år och har två barn med mannen i fråga. Härom dagen uppdagades det att HAN haft en relation med hennes lillasyster under flera år.

    Det hela är ju helt jävla bisarrt och ingen vet hur det kommer att sluta. Min kompis har slutat tala med honom och hon vet inte om han kanske har valt systern och nu är tillsammans med henne.

    Föräldrarna till tjejerna är såklart förkrossade och vet inte hur de ska bete sig.

    Min fråga är: hur fan ska jag som vän bete mig? Jag är vän med båda men bästis med den bedragna. Man vill ju mest kölhala systern & mannen/exet men här är ju barn inblandade

    Vad göra?

    • Hur ska föräldrarna bete sig mot sina döttrar? Fan, det kanske inte blir fler jular ihop…

    • Hur fan kommer man över ett svek som dröjer sig kvar i familjen?

      Jag svarar inte på sakfrågan, för det har varit ganska många frågor om otrohet på senaste tiden. Tänk på det om du inte får några svar imorgon. Folk kanske har tröttnat lite.
      Det är dock ett ämne som intresserar mig, för det faller in under folks beteendemönster och det är alltid intressant att se hur folk skriver och tycker i kommentarsfältet.

      Vi kan skriva om något annat istället, ifall du vill sysselsätta hjärnan med andra saker.

        Tack för dina ord ?

        Sett i ett sociologiskt perspektiv är det oerhört intressant; vad ska föräldrarna göra? Dotter 1 har en otrogen man, dotter 2 är älskarinnan.

        Initialt spår jag ond bråd död men jag hoppas givetvis att de tar sig ur detta. Kan inte sluta oja mig över det faktum att de stackars föräldrarna måste ta ställning. Och hur gör de det?

          Alltså, faan. Nu triggade du igång mitt ”beteende-intresse”. På skoj kunde jag kallat dig för manipulativ jäkel, för att du väckte mitt intresse för uppställt problem. Det är för sent på natten att svara seriöst, men jag kom att tänka på hur stela framtida släktträffar kan komma att bli för dina bekanta. Det scenariot kan ju du sitta här och fundera över i natten.

          Jag ska nu göra några nattmackor och sedan gå och lägga mig. Kanske, kanske ska jag fundera på ett svar tills imorgon, men lovar inget. Imorgon kommer nya inlägg med kommentarsfält som upptar ens tid.

            ?

              Varför himlar du med ögonen? Fjant!

          Naturligtvis måste föräldrarna bli arga på både mannen och lillasystern, de har båda betett sig väldigt illa. Jag hade inte velar att min dotter skulle ha en relation med en sådan man, alltså varken den äldre eller den yngre, och jag hade visat det tydligt.

          Lillasystern får be om ursäkt och bara hålla tummarna för att hon blir förlåten av storasystern. Hon hade fått komma med en jävligt bra förklaring för att jag skulle släppa in mannen i mitt hus igen. Man kan inte vända ryggen åt sina barn men man behöver inte gilla och acceptera en sådan partner.

      Jag hade distanserat mig från lillasystern och varit där för min bästis, alltså den bedragna. Kan inte ens föreställa mig vilket svek, inte nog med att hennes man varit otrogen, hennes syster har även svikit henne. Mådde faktiskt illa av att läsa, det är bara så vidrigt. Tycker inte man ska dalta med folk, speciellt inte när de gjort ett så medvetet val. Sen verkar den här lillasystern ändå inte vara någon vidare bra person, om hon kan göra så mot sin syster kan hon hugga vem som helst i ryggen. Menar inte att du ska vara otrevlig mot henne, men jag hade i alla fall distanserat mig lite, inte umgåtts och så, tror din bästis behöver någon som verkligen är på hennes sida helt. Kanske konstigt svar och inget svar på din fråga men det skulle jag göra.

        Same. Hade absolut inte förlåtit systern – det är ju alltid ett större svek när ens nära vän eller familjemedlem gör något sådant mot en än ens partner, för nånstans vet man ju ändå att ibland går förhållanden i kras, parters är otrogna svin osv. Jag hade inte firat jul ihop med min syster. Jag hade inte ägnat en blick åt mannen – han får hämta sina grejer och bo nån annanstans. Hade försökt hålla tonen inför barnen bara, eller låta föräldrarna ”medla” när det gäller kontakt med mannen/barnen i början.

        Föräldrarna ska givetvis ha kontakt med båda sina döttrar men jag hade fan gjort jävligt klart för systern att hennes beteende är oförlåtligt, att hon inte ska vara mer med mannen och att han inte under några omständigheter är välkommen hem till dem som hennes ”nya” kille. Hon förtjänar att bli skållad av sina föräldrar. Gällande jul/högtider får de helt enkelt göra som många i ett förhållande gör ändå – ta olika dagar. Oftast i ett förhållande så firar de kanske varannan julafton hos ena partnerns familj och juldagen hos den andra familjen och vice versa.

        Tänker lite på ”tomten är far till alla barnen” bara för det haha

      Man behöver faktiskt inte ha kontakt med varken sina syskon eller familj som vuxen.
      Känner väldigt många som brutit kontakten med både föräldrar, syskon eller släkt och är helt okej med det, vissa är tom lyckliga över sina beslut!

      Personligen om de vore mig så skulle jag be systern fara åt ***** och kräva att föräldrarna väljer mitt parti och desamma gäller alla i vänskapskretsen.
      Skulle aldrig heller prata med systern igen.

      De kommer aldrig bli några fler jular för den där familjen om du frågar mig..

      tro mig för barn spelar de ingen roll med en faster om de är små, de vänjer sig så snabbt och de kommer inte bry sig om någon moster/faster osv. Viktigaste för de flesta barn är mamma och kanske mormor också.
      du skriver att de haft förhållande bakom hennes rygg i flera år.
      Det är liksom sånn bottenskraps nivå på det så de går bara inte beskriva..
      När barnen blir vuxna kommer de troligtvis bli skogstokiga om de får reda på vad som hände mellan deras pappa och moster ifall ingen tog deras mammas parti.
      När de är äldre kommer de ju förstå varför de aldrig träffade mostern osv

      Om hon tar upp detta som inträffat i rätten när hon skiljer sig kommer hon säkert få ensam vårdnad över barnen också.

      Som vän ska du stötta henne att stå på sig och ta ingen skit som grynet brukade säga ?? kramar

      Jag hade varit det största stödet åt bästisen och tagit avstånd från systern. Vad fan ens? Fy helvete vilket vidrigt svek.

    Var din bästa väns allra bästa vän just nu!! Hon behöver det för att orka det svek hon måste gå igenom. Låt det gå i hennes takt.

    Är det bara jag eller känns det som alla kläder som finns att köpa idag är av kass kvalité? Gick förbi veromodas butik och det såg ut som kläder tagna från vinden. Fula mönster med tyg som ser ut att trasas sönder vilken sekund som helst.

    Är det så att nu måste jag betala 1000 kr plagget för att ha kläder som håller och ser bra ut i kvalitén? Synd men klart värt det istället för att se ut som en trasa.

      Håller med! Hm är också skit!
      Testa Uniqlo!

    Vi har tidigare bara haft dusch, mu var vi ny lgh med badkar då vi har fått barn och tänkte att det skulle uppskattas vilket det görs hehe men…
    Min sambo har en hund( Det är inte hundens fel) jag tycker om djur men inte och ha egna / leva ihop med de. Hans hund hårar sjukt mycket han klipper typ aldfig hans klor och han har någon hudsjukdom som måste tvättas och smörjas ofta(hunden är 11 år gammal..)
    Idag skulle hunden tvättas för
    Första gången vi flyttade in och jag bad min sambo tvätta hunden på badrumsgolvet för det ÄCKLAR mig otroligt och bada vårt barn eller mig själv där
    Hunden legat. Ni kanake tycker jag är hemsk men till det hör det till att jag är sjukt renlig och pedantisk och har fobi för bakterier/smuts OCH HÅR. Vi hade ett riktigt stort tjafs över detta och han vägrar. Han hoppade in i badkaret med hunden och jag + bebis kmr få åka till min mamma för och duscha/ bada framöver. Äckelkänslan kanske släpper om en månad och då är det endå dags för hunden oxh bada igen. Vad fan ska jag göra? Ska jag leva som om jag inte har en dusch hemma?

    Det kryper i hela kroppen på tanken och ens gå in i duschen när jag vet att hunden varit där

      Skaffa en balja till hunden? Gör rent badkaret efter hunden duschat?

        Han tycker Balja är ”onödigt” och hunden är väldigt stor.

        Han gör rent den. Känns ändå äckligt.

      Gör rent badkaret efter att hunden har tvättats? Köp Cillit Bang, den lila med klorin i, så ska du se att det skiner som om badkaret precis tillverkats.

      Alltså ursäkta, men vilket icke-problem…

    Lotus eller vad du kallade dig, jag skulle sätta tvärstopp för att din sambo och den där tjejen har det där dataspelandet ihop.

    Eftersom hon inte är bra mot dig dessutom och då du känner dig utanför i detta.

    Det är viktigt för dig att du också får må bra. Stå på dig och jag håller på dig, gör dig själv lycklig igen!

    mitt namn är raheal från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.