En anledning till varför man kanske inte ska göra bantningssamarbeten

Borde inte en regel vara att man kan stå bakom ett företag, en metod eller en produkt innan man marknadsför den till sina följare?
Jag undrar hur många som ”Apan satt i granen” fick att börja med Viktväktarna i och med sitt samarbete med dem?
Inte heller verkar hon gått ut med att det inte fungerade utan det kryper liksom fram här i kommentarerna?

Så den stora släggan när följarna ska köpa det hon marknadsför men knappt ett ord när hon sedan själv inser att produkten inte fungerar?
Nej!
Ett riktigt illa genomfört samarbete, och faktumet att det var för bantning gör det hela bara ännu värre!
HON blev triggad av det, men kunde absolut inte räknat ut det på förhand – trots att hon haft ätstörningar?
Hur många av hennes följare tror ni drabbades på samma sätt?
Så JÄVLA oansvarigt!
Banta allt du orkar på egen hand om du så önskar, men att försöka kränga på samma sak på följarna är bara NÄÄÄÄJ!

Jag gillar oftast allt som kommer från Anna (Apan satt i granen) men det här?
Nej, riktigt skit faktiskt!

270 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kanske är cynisk, men jag har aldrig gillat henne. Hon känns inte äkta på samma sätt som LD med sina värderingar men försöker framstå som det.

   Får också lite sådana vibbar. Får också uppfattningen att hon tycker väldigt synd om sig själv generellt.

    Har alltid varit märkliga halvdolda tiggerier hos henne: behöööööver bil, cykel, hund…

     …hårextensions…

     Detta är inte sant.

      Fast jo.
      Om du inte ser det själv kanske du behöver fundera på hur du uttrycker dig inför dina ca30k följare.
      Swishinsamlingar hit och dit, tog mig ca3 sek att hitta flera.

    Tycker inte synd om mig själv, men martyrar när det är befogat. Livet är livet osv. Tror det är mänskligt.

    Det som är underbart underbart med instagram är att man KAN, jag vet helt otroligt, sluta följa någon om man känner att man inte delar deras mening/värderingar. Fri vilja tror jag man kan kalla det?! Men kanske tycker ni som gottar er i att säga hur mycket NI inte gillar henne/ hennes värderingar/ åsikter etc att det är roligare att spy galla på någon som ni helt enkelt kan sluta följa?! Jag väljer själv att sluta följa och njuta av annat som är mer i min smak och bara ha det bra utan att bli grön av avund och illa meningar – för ord gör ont – skulle ni vara ok med att få kommentarerna ni ger och skulle ni orka värja er i all oändlighet. Kanske handlar det mest om er, det som retar upp en om andra kanske är det man inte tycker om hos sig själv. Eller är det något annat. Hos er som spyr ur er illa finner jag ett eko av de känslor som väcktes inom mig när jag såg att Anna skulle samarbeta med VV, rädsla att se henne lyckas – fast det handlade mest om mig, att jag hellre såg henne stanna där hon var i vikt för att få mig att må bättre, berättade detta för Anna för jag skämdes när jag insåg att det handlade om avund. Och en msk elakhet om inte en liter elakhet tom. Var rätt befriande att släppa det sedan för det fanns roligare saker trots allt!!! Så tänk efter före. Hur skulle du reagera om någon dömde dig? Och inte hellre vad det innebär för dig att bli så provocerad av Anna, vill du också bli sponsrad, få varor och pengar men inte lyckas kanske?

  Tycker du går på onödigt hårt nu Camcam. Hon är en kvinna med ätstörningar i bagaget, som nu lider av sin övervikt och sömnapnén den har medfört. Hon gjorde ett försök att bli mer hälsosam men tyvärr triggade det hennes ätstörning. Det är väl inte säkert att hon skulle kunna förutse det.

   Fast problemet ligger inte i att hon försökte bli hälsosam, utan i att hon gjorde reklam för metoden för att sedan ligga väldigt lågt med att det inte alls fungerat för henne.

   Exakt! Vad jag kritiserar är samarbetet – ingenting annat.

   Problemet är att hon gick ut med sitt samarbete med VV och gjord ereklam för dom inte att hon försökte banta

   Jag skulle aldrig ingått ett samarbete med VV om jag inte hade trott på konceptet. Var nöjd och betalande medlem sedan ett par månader tillbaka innan samarbetet inleddes.

    Jag tror dig inte. Det absurda kaloriunderskott som WW går ut på, hade fått dig att rasa i vikt, speciellt de första månaderna. Jag tror snarare att du inte lyckades hålla dig till pointsen, vilket iofs är fullt förståeligt. Det är få som klarar det i längden.
    Men klarar man det; så går man ner. Är man stor och har ett matmissbruk/De kostvanor du säger dig ha haft: så går man absolut ner ganska kraftigt de första veckorna.

  Håller med. Tycker mycket om Anna, hon verkar vara en härlig person med stort hjärta. Men är samarbeta med vv… nej.

   Så konstigt. Sluta följa någon bara för att den vill ta tag i sin övervikt? Herregud…

  Slutade följa henne sekunden hon berättade om samarbetet. Alla får göra vad de vill för sin kropp, men att sälja in bantning på ett konto som vuxit mycket tack vare just mycket kroppspositivism är bara lågt.

   Pengar talar!

    Ha?

    Men va? Hade detta inte handlat om ett samarbete hade du haft en poäng. Men nu handlar det ju om att kvinnan har byggt sin följarskara på KROPPSPOSITIVISM, för att sedan marknadsföra en banrningsmetod. De flesta kan väl räkna ut med röven att många av hennes följare har/har haft ätstörningar. Och kan man inte det blev det väldigt tydligt bland alla de FÖRTVIVLADE kommentarer som följde på hennes beslut att ingå samarbete med WW. Hennes svar till de människorna- och alla de människor som blev besvikna pga hade äntligen börjat acceptera sina kroppar- var så förminskande och dryga.

    Det här är värre än att marknadsföra plastikoperationer imo, just pga vilken målgrupp som följde/följer Anna .
    Det är kallt, vidrigt och beräknande.
    Gå med i WW om du nu känner att det behövs för din hälsa, men håll det för dig själv.

    Att LD vägrar kommentera detta pga vänskap säger en hel del om LD och hennes ideal och karaktär. Hon lynchare

    Hade någon av mina vänner börjat argumentera på fb för NMR hade jag sagt ifrån, ordentligt oxå. Mina vänskaper hade hållt efter detta, för de är äkta.

    (Nu har jag svårt att tro att någon av mina bästa vänner skulle argumentera för NMR, det beror på att vi har samma grundvärderingar. Jag har inte hittat dem på gatan så desperat efter en kompis att jag tog vadsomhelst.)

    LD’s inställning och åsikter i den här frågan kan liknas vid min aversion för nazister i intensitet. Jag är bara ingen rädd ksppvändare med så sköra ”vänskaper” att jag inte skulle kunna säga ifrån öppet om min vän argumenterade öppet)

     Hon lynchar bildligt andra kvinnor för mindre , har fan inga problem att ”problematisera” och skapa kritikstormar som drabbar unga tjejer som bara försöker överleva i ett patriarkat.*

     Samma med instaprofilen @notonadietanymore som nu är just ”on a diet”. Skapat ett parallellt konto och kanske ej ett samarbete men massor av följare som kämpar med självacceptans och hålla undan självhatet. Suck…

      Jag har följt henne i några år, tyckte hon var kul att följa i början men i takt med att hon blev större desto tydligare var det hur pengagalen hon är. Hon har ju tom varit ute och tiggt pengar av sina följare. Tappade också mycket respekt för henne iom detta samarbete. Men hon är ju som vilken annan ”influencer” som helst, marknadsför något till stora massor, får pengar. Men hoppar sen av utan att informera. Tänker ex även på Bianca Ingrosso och Natural Cycles. Så jävla trött på fenomenet Influencers.

      Vad för parallellt konto?

       @viktigastimittliv_e_jag heter det nya parallella kontot. För att inte ”trigga” kroppspositiva som inte bantar…

      SÅ SANT hur tänker hon?

     Att jämföra NMR och WW känns bara så galet i min bok…

      Jag jämför inte NMR och WW. Jag kan tänka mig att min aversion för nazism och rasism är ca lika intensiv som LD’s aversion för fettförakt.
      Något jag tar tydligt avstånd ifrån.

      Tycker det är en rimlig jämförelse med tanke på hur förlegade viktväktarnas metoder är. Båda är destruktiva och förstör.

   Fast ska ”kroppspositivism” vara viktigare än människors hälsa? Det ÄR inte hälsosamt att vara överviktig. Nej, att vara smal är inte en garanti för hälsa heller. Men det är ett faktum att övervikt ökar risken för diverse livsstilssjukdomar.

    Psykisk ohälsa och ätstörningar är också en jävligt stor samhällsfara. Varför man bör hålla sina dieter privata och inte sälja ut framför en publik som följer PÅ GRUND AV att de vill bli stärkta i sin självkänsla vad gäller deras kropp.

    Anonym 12.36

    Att kroppspositivism nämns och är viktig i den här kontexten har ingenting att göra med att man förespråkar övervikt.

    Det handlar om det vidriga i att sälja in bantning till människor som lider/har lidit av ätstörningar och har mått/ mår dåligt över sin övervikt. Eller bara människor som ville ha/behövde en fristad från hetsen.
    Det är DET som är poängen.
    Det blir så många fler dimensioner av fulhet när det här marknadsförs från ett kroppspositivt. Konto.

    Och WW är ingen synd metod för att tappa vikt, jag har varit på den 3 gånger. Varje gång triggades både min anorexi och min bulimi efter ett tag. Otroligt många människor vittnar om samma sak.

    Finns andra sätt att hålla nere vikten och må bra, jag gör det själv. Men jag har inget behov av att basunera ut det, då jag vet att det kan såra och skada andra människor. Och de är inte dumma i huvudet, de kan ta reda på info själva om de vill.

    Precis!
    Att säga till överviktiga att inte banta eftersom ”de är vackra” är som att säga till alkoholister att fortsätta dricka eftersom de är roligare då…

     Inte direkt. Det finns stora hälsovinster med att sluta dricka alkohol. 100 procent av alla alkoholister som slutar dricka får en bättre fysisk och psykisk hälsa. Men bantning fungerar för ungefär 5 procent av alla som försöker, bantning slutar vanligtvis med att vikten går upp och ner på ett sätt som är otroligt skadligt för kroppen. Och psyket. Och den allmänna hälsan blir sämre än vad sen hade varit innan alla jojo-bantningar.

      ”Bantning fungerar bara för ungefär fem procent av de som försöker?”. Haha. Vad är det för siffror du slänger dig med? Du menar att fem procent av de som börjar äta nyttigt och träna bara går ner i vikt. De övriga 95% går inte ner eller går upp. Vilket skitsnack, orkar inte.

       Viktväktarna handlar bara om att inse vad maten innehåller. Har aldrig kört vv men det är ju samma koncept bara poäng istället för kalorier. Det ger folk grepp om vad onyttig mat innehåller. Och det är inget snack om saken att vi ändå bör undvika onyttig mat. Tycker inte det är så mycket bantning som ett sätt att starta sin viktnedgång genom medvetenhet. det går inte att gå ner i vikt mär man inte fattar vad som innehåller vad, då äter man mer creme fraiche eller såser eller ”bara en kaka” men undrar sen varför man misslyckas med att gå ner för man inte fattar hur mkt kalorier/poäng nått innehåller.

        WW lanseras som en livsstil. ”Livvsstilen” handlar om att du skall äta mellan 600-900 kcal/dag. Det är ett rejält kaloriunderskott som absolut inte fungerar i längden.

        Självklart är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig, men kalorier är verkligen inte det viktigaste. Dessutom är det förödande för oss som har en ätstörning. Det triggar även igång ätstörningar. Finns hur många berättelser som helst som vittnar om detta.

        Man kan hålla en sund och normal vikt utan att förvägra sig tex livsnödvändiga fetter pga att de innehåller många points.

        Grejen är väl den att VV inte ens fokuserar på hälsosam mat… De ser inga problem med att leva på potatis, pasta, bröd, flingor…

       Långsiktig viktnedgång har en chans på 5% att lyckas. Alla kan banta såklart, men det är dåligt och skadligt att göra det.

        Herregud sluta!

        Som att det funkar inte att gå ner i vikt för att dom slutar äta hälsosamt och inte orkar att motionera.

      Så man ska låta bli att försöka gå ner i vikt eftersom de flesta andra misslyckas? ??‍♀️?‍♀️?‍♀️

      Och det finns inga hälsofördelar med att vara normalviktig? ?
      Skulle vara intressessant att veta var du hämtar alla dessa siffror ifrån.
      Anledningen till att bantning inte fungerar för många är för att de gör FEL och ger upp.
      Det beror inte på att naturen har bestämt att de ska förbli överviktiga..?

       Du skojar nu va? Har du läst någon som helst forskning om övervikt? Eller du behöver inte svara för svaret är uppenbarligen NEJ.

        Svaret var till ”Jaa”

       Du vet uppenbarligen inget om hur naturen gjort våra kroppar väldigt uthålliga i svältperioder. Eller om andra faktorer än mat och motion som gör människor överviktiga. Tex ett jobb som stressar genom att ge lite makt och för mycket ansvar. Oavsett diet och motion öksr vikten av stress pga stenåldersgener.

       Ni vet den när smala människor ska sitta och tycka till om viktnedgång…

     Jag är över och vacker, hör och häpna! ?

   samma här

   Bra att du avföljde.

  Tycker detta är ett för hårt inlägg, hon skrev i slutet av kommentaren att hon tror på konceptet, men pågrund av hennes förflutna så gick det inte. Och det är inget man kan förutspå innan.

   Man påbörjar inte ett samarbete angående bantning om man inte provat först ifall man står bakom konceptet.

   Man talar om när man inte använder metoden längre för att det triggade matstörningar – speciellt om man har följare kring kroppsaktivism.

   Om man har munkavle på från företaget att säga något negativ ska man inte ingå ett samarbete överhuvudtaget. Hon är nästan 40 år och bör ha ett bättre konsekvenstänkt att vad du har t ex. Läs inlägget igen så förstår du kritiken bättre.

    Tycker det är ganska typiskt för apan, kastar sig in i nåt nytt projekt som är bäst i världen som sen bara ebbar ut i ingenting. Som när hon skulle ta betalt för att vara någons kompis.

     Ta betalt för att vara någons kompis?

       Men va? ??

       Hon är ju inte klok.

       Maken till självförhärligande person utan fog för det får man leta efter.
       Kommer ihåg när hon skrev en krönika som skulle ”slå världen med häpnad” och det visade sig handla om att hennes nya snubbe var skeptisk till att inleda ett förhållande trots kär. Pga ”Jag har aldrig legat med en tjock”

       Detta får hon till en häpnadsväckande historia där hans ”rädslor” övetbyggdes. Utan nån slutpoäng. Eh, va?

       ???

        Ja det konstigaste var ju att hon aldrig förklarade HUR han kom över de känslorna. Liksom ingen som helst poäng med krönikan då den inte kom fram till nåt – bara: han var rädd för en relation med tjocka men sen kom han över det, slut på krönika. Jaha? Men hur gick diskussionerna då? Vad kom ni fram till? Varför ändrade han sig? Hallåååå????

         Elle

         Håller med, konklusionen var väldigt otydlig.

         De möttes tydligen i samförstånd, allt handlade om ”rädsla”

         Ursäkta, men va?! ????

     Just det, haha! Promenadkompis var det, va? Betala x antal hundra för att promenera med Apan, typ.

     Åh, det minns jag nu! Att erbjuda sig vara nåns ”terapeut” utan nån som helst utbildning känns faktiskt farligt. I alla fall när man tar betalt för det och genom det gör det till en ”session”. Det visar på bristande omdöme från hennes sida, och jag har faktiskt svårt att förstå de hyllningar som hon oftast får. Jag upplever henne som rätt oskön, faktiskt.

      Hon är riktigt oskön. Luststyrd som ett spädbarn. Allt handlar om henne och hur hennes galna små upptåg ”berikar hennes liv”

      Som att tex ta betalt för att promenera med ”ensamma människor ”och agera samtalsterapeut.

      Så här typ:

      Det berikar mitt liv att få götta mig i andras problem och dessutom ta betalt för det. Känner mig som en hjälte som hjälper ensamma människor. Att jag inte har en susning om vad jag gör spelar mindre roll. Konsekvenserna för andra rör inte mitt liv ????

     Eller ”skriva en deckarjävel”.

      Att skriva ett deckarjävel var svinkul, lärde mig mycket av Sören men vi hade tyvärr inte råd att fortsätta. Spelade in tre avsnitt.

     Jag har inte tagit betalt för att vara någons kompis. Detta är lögn.

      Var det ingen som nappade? Eller menar du mer att du tog betalt för illusionen av en kompis?

       TrH, gå och lägg dig nu.

   Calevoline

   Hur är det bra att människan skriver att hon tror på konceptet?
   Det är väl för fan ännu värre?
   Människor upplyste henne om vilka hemska följder WW hade fått för dem, vilket hon förminskande och sopade under mattan.

   Nu har hon upplevt det själv, men säger fortfarande till sina följare att hon tror på konceptet? För pengar kan man anta.
   Det är ju sjukt.

    Jag tror på konceptet eftersom jag känner många som mår bra av det och lyckas med sina mål genom att följa det. Men, VV är inte för alla.

  Döm henne inte för hårt, låt henne komma igen.

  Mvh Gerra…

  http://www.gerra.se

   Varför måste du ha punkter efter din hälsning?

    Varför måste du fråga det?

  äh, vad är det dom säger? ”älska din kropp, var nöjd med dig själv! då är allt bra”… oh wait.

  Den enda viktminskningsmetod som bevisat fungerar på sikt är överviktsoperation. Det är dock ingen garanti eller mirakelmetod utan ett verktyg i ett hälsosamt liv, ett sätt att ha oddsen på sin sida. Som alla kirurgiska ingrepp innebär även överviktsoperationer risker för komplikationer. Har man kämpat utan varaktig framgång och börjar få hälsoproblem av sin fetma borde man dock ändå överväga operation som alternativ.

   Japp!

   Äta mindre brukar också funka rätt bra.

    Nej, det gör det faktiskt inte. Hade det varit så enkelt hade det inte funnits några tjocka. Ingen vill vara tjock. Tips är att läsa vad Erik Hemmingsson säger.

     Många vill inte ta till sig fakta, de vill yra i nattmössan.

      Det finns ingen faktaresistens som är så stark som den mot fakta kring övervikt och viktnedgång. Fullständigt fascinerande att så många vägrar ta till sig vad vetenskapen säger. Folk avskyr verkligen tjocka människor, så jävla sorgligt.

     Så att träna och äta rätt funkar inte? Haha vilket skitsnack. Snälla ni överviktiga, från en fd överviktig som hållt vikten i tio år och ingen jävel kan tro jag nånsin varit överviktig, hård träning och extrem disciplin med mat är svaret. Men såklart lättare att inbilla sig att det inte går och lägga sig på ett operationsbord än att dedikera hundratals timmar på att tänka på vilka matval man gör och träning.

      http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2016/08/Darfor-ar-det-sa-svart-att-ga-ner-i-vikt/ delar samma länk till dig då. Hur mycket du än vill argumentera emot fakta, så kvarstår den. Det är självklart kul och jättebra för dig att du lyckas behålla din vikt och det försöker jag på inga sätt frånta dig, men det har inte bara med vilja och disciplin att göra, det går inte att komma ifrån det.

     Vad är det som händer vid en GP då som inte händer om man på egen hand äter mindre?

      @Annika

      Du kan tex ha extrema obalanser i hormonnivåer som gör att kroppen lagrar väldigt mycket på väldigt lite. Sånt behöver man hjälp av sjukvården med i form av en endokrinolog. Det finns mycket samlad forskning kring övervikt som visar på att dessa personer i praktiken behöver mycket stöd/hjälp från olika håll, alternativt ha ett tacksamt utgångsläge vad gäller hormonerna och sen extrem självdisciplin.

      För de allra flesta i befolkningen funkar det att köra på invanda beteenden kring kost och motion, eller ”sunt förnuft”. För överviktiga som vill men inte har verktygen så finns det inte riktigt någonstans de kan vända sig som är vettigt. Viktväktarna är att lära sig räkna kalorier. Är inte sjukvård/friskvård på något sätt.

   Nej! Finns ju hur många som helst som kan gå ner i vikt, och hålla den. Upplever att många gör halvhjärtade försök eller inte försöker alls för att det ”inte är lönt för att det inte fungerar”. Och då går det ju definitivt inte. Tror också att många misslyckas för att man bara fokuserar på maten istället för att ta hand om bakomliggande orsaker till att man äter som man gör. Och de orsakerna försvinner ju inte gör att man opererar sig. Många får då andra problem, tex missbruk, för att deras metod för ångestdämpning inte fungerar. Har full respekt för att det är svårt men är emot att man kategoriskt säger att operation är enda vägen.

    Fast 90-95% går upp igen efter 5 år. Det är fakta. Att du tror någonting annat spelar ingen roll.
    Min kommentar var allt annat än kategorisk, snarare full av brasklappar.
    Alla är heller inte lämpliga för operation, man blir utredd innan man godkänns. Många blir nekade på grund av psykisk ohälsa eller beroendesjukdom till exempel.

     Varför går dessa 90-95% upp igen? Är det bakomliggande orsaker, släpper in gamla beteenden, varför klarar 5-10% det?

      Man vet inte.

      De går upp igen för att kroppen kommer kämpa mot den nya låga vikten och för att gå tillbaka till den ursprungliga vikten. Det har inte med beteende eller vanor att göra.

       Och för att ett hållande av vikten ofta betyder att man måste fortsätta att äta lika få kalorier som man gjorde under viktminskningsfasen. Det är få människor som klarar av att svälta sig för resten av livet. Det är heller inte så skönt, eller bra för kroppen. Inte kul att alltid vara orkeslös, frysa, lite yr osv.

        Ja exakt, och även då kommer kroppen aktivt motarbeta och desperat lagra all energi den får i sig. Och det är knappast heller hälsosamt att leva så bara för att vara smal. Tvärtom.

         Seckalina-Lisa

         Får jag fråga hur länge man måste ha haft en övervikt för att kroppen skall vilja kämpa tillbaka till den? Och ungefär hur många kilos övervikt det isf handlar om? (Obs genuint ställd fråga, jag är dåligt insatt när det kommer till det här. Har läst ytterst lite material, och det material jag har hittat innehåller extrema exempel)

          Vet inte riktigt, men de som tex var tjocka redan som barn har mycket svårt att behålla en låg vikt. Så ju längre desto svårare. Hur de första fem levnadåren ter sig (inte bara fysiskt men även hur barnet mår psykiskt, långvarig stress är ofta starkt bidragande till övervikt tex) är ofta avgörande för risken att utveckla fetma. Men ämnesomsättningen sjunker alltid vid bantning och kroppen kommer alltid kämpa för att lagra energi, oavsett hur länge man har haft sin övervikt. De som lyckas behålla en ny låg vikt, vet man inte varför kroppen i dessa fall beter sig annorlunda och inte kämpar emot den nya vikten. Gissningsvis löser man problemet med fetma när man finner svaret på varför dessa 5% inte går upp igen.

           Tack för svar!

           Att ämnesomsättningen sjunker vid svält är jag med på, men att den inte regleras igen när man har ätit normalt ett tag finns det väl inga belägg för?

           Jag har pendlat mellan svält och överätande i omgångar pga sjukdom -och visst tar det ett tag innan kroppen är i balans. Men jag har en kcal-förbrukning i vila på ca 1900 kcal, så det kan inte vara en absolut sanning att ämnesomsättningen sjunker för all framtid pga bantning? Har två vänner som är i tillfrisknande, de väger normalt och äter sin energiförbrukning. De svälte sig själva extremt mycket under flera år.

           Vet att jag sysslar med anekdotiska bevisföring nu, men jag reflekterar och undrar mest.

          Runt 1-2 år med den och den börjar bli kronisk. Då är det typ bara operation som gäller. Vid operation klarar ca 65 % hålla den nya vikten. Utan op runt 2-5%

           Hur stor måste den vara för att bli i princip omöjlig att bli av med utan op? En övervikt på 20 kg tex är det ju ingen som beviljas operation för, är det kört för oss då? Ett livslångt bantande väntar?

           G
           Enligt Erik Hemmingsson (igen haha, men han är så klok), så är det bästa man kan göra att acceptera en viss övervikt och enbart fokusera på hälsosamt leverne, dvs fysisk aktivitet, näringsrik mat och även att fokusera på sitt psykiska välmående. Har du 20kg övervikt men är vikstabil och har bra värden finns det ingen anledning att försöka bli av med den.

           Seckalina-Lisa

           Mitt svar till dig sitter fast i modd, men jag vill tacka för att du tog dig tid att svara 🙂

           Jag undrade mest för att jag inte läst mycket om just det här, och undrade om slutsatserna är baserade på forskning bedriven på en speciell grupp.

           Jag är själv där. vägde som mest 80 kilo och väger nu 65 till mina 165 cm. Ingen undervikt alltså, men jag är konstant utsvulten och min kropp utsöndrar så mycket stresshormon de dagarna jag äter 1800 kalorier vilket inte är lite.
           Jag får hot flashes I ansiktet av att min kropp känner sig utsvulten och jag kan inte sova. Det är vidrigt. jag äter nyttig mat så som gröt, grönsaker och mycket protein eftersom jag tränar. De dagar jag vräker i mig mat försvinner dessa störande moment och jag blir helt lugn i kroppen och kan sova. Min kropp vill vara tjock, så är det bara, men jag vill inte.

        Eller så äter man bara rätt kalorier? 500kcal kyckling, sallad och blomkålsris är inte samma sak som 500kcal pizza.

       Men många från typ Biggest Looser och liknande pratar ju om saker som fått dem att missbruka mat. Om man tar tag i det kanske övervikten löser sig själv?

        Nej troligtvis inte, eftersom det har med kroppens vilja att behålla energi att göra, den kan man inte få bort med terapi direkt. Men hälsa har ju lika mycket med psykiskt välmående att göra också, så att få vård och terapi för matmissbruk och orsakerna till det är såklart oerhört värdefullt.

       Jag tror snarare det är hjärnan som vill tillbaka till matmissbruket, kroppen har nog inte så stor talan tänker jag. Överätande är en drog som många andra droger, en alkoholist blir inte automatiskt fri från sin alkoholism bara för att hen varit nykter i tio år. Man måste stå emot livet ut.

        Men nej. Det är _fakta_, hur svårt kan det egentligen vara att förstå?Tipsar även dig om Erik Hemmingsson.

         Ställer frågan om faktaresistens rakt tillbaka till dig. Om en person äter två paket kakor varje kväll pga ångest för något reellt svårt i livet och sen bestämmer sig för att gå ner i vikt endast genom att svälta sig är det självklart att det inte kommer att gå. Men om personen får hjälp och verktyg för att hantera ångesten och sedan går ner i vikt genom att äta helt normalt men utan de extra kakorna – på vilket sätt skulle kroppen inte vilja det? Kroppen vill att vi ska vara hälsosamma. Varför får vi tex endorfinutsläpp när vi motionerar tex? Du kan ju inte på allvar hävda att en persons beteende inte har med saken att göra utan att allt är kroppens biologi. Jag är helt för kroppsaktivism och att man skall vara nöjd med sin kropp. Men övervikt är inte hälsosamt och det hjälper inte heller att basunera ut att det finns INGENTING man kan göra åt det.

          http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2016/08/Darfor-ar-det-sa-svart-att-ga-ner-i-vikt/

          Jag hävdar på fullaste allvar det som vetenskapen säger om saken. Jag tycker att det är den säkraste sidan att hålla sig på. Artikeln är jättebra och även kommentarerna, läs den! Och så käre Erik Hemmingsson såklart, googla på honom också!

          Och ja, kroppen vill nog vara utan kakor helst.

          I tiotusentals år har det varit en evolutionär fördel att lagra fett. Kroppen gillar att lagra fett, det är därför man får endorfiner av att äta två paket kakor. Att man också får endorfiner av att motionera har ju ingenting med viktnedgång att göra. Du kan ju väga 100kg och ändå motionera.

       Då har jag en (genuin) fråga. Om man hade låg ursprungsvikt (smal, ursprungsvikt nr1), gick upp i vikt (överviktig i några år, ursprungsvikt nr2), och sedan går ner i vikt mot eller till ursprungsvikt nr1 – söker sig kroppen ändå tillbaks till ursprungsvikt nr2 eller kan den ändå reglera nedåt på något sätt? Sorry ifall flummigt.

        Troligtvis söker sig kroppen till den tyngre vikten pga hur den vill lagra energi och därför jagar energi, ja. Bantning är bara skit, det som spelar roll är vikstabilitet och faktiska värden (som absolut kan vara bra trots en viss övervikt). Vår biologi går emot viktnedgång. Att det endast handlar om energi in och energi ut är en otroligt seglivad myt tyvärr.

     Fast de gär upp pga medvetna val! Äter de rätt och tränar är det omöjligt att gå upp. Det är ingen som tvingar en att stoppa i sig, att folk inte kan kontrollera sig är en annan femma.

    Men om nästan ingen klarar av att gå ner i vikt med ”ät mindre”-metoden, oavsett anledning, finns det ju uppenbarligen brister i den metoden? Om bara 3% lyckas gå ner och behålla sin vikt genom att banta, är det rimligt att rekommendera den metoden?

    Nej, det finns inte hur många som helst som går ner i vikt som håller. Chansen att lyckas med långsiktig viktnedgång är 5%. Den överväldigande majoriteten går upp igen för att kroppen kommer kämpa med näbbar och klor för att gå tillbaka till ursprungsvikten. Det är fakta.

   Är det inte lite märkligt att vården ofta rekommenderar en metod för viktminskning som i verkligheten inte fungerar långsiktigt? Tror ni man skulle göra så med andra sjukdomar?

   Säg det till alla som efter en operation äter som innan och därmed även går upp. Så nej operation funkar inte heller förrän du förändrat ditt sätt att se på mat.

    Exakt! Min moster har opererat sig och är nu lika tjock som innan. Enda orsaken till att hon gick ner var ju för hon inte klarade av att äta lika nycket, det kunde hon gjort utan operation. Hon äter bullar, kakor, choklad dagligen, och har nu äntligen insett att ojjjj det är ju maten hon äter det är fel på. Sån jävla idioti.

   Många går upp även efter överviktsoperationer, och då har de både övervikt OCH näringsbrister och andra komplikationer efter operationen att dras med, plus skammen att ha gått upp trots operation.

  Viktväktarna är ingen speciellt märklig ”produkt”. Handlar ju om att hålla koll på vad man äter samt få in träning i vardagen. Allt är tillåtet att äta dessutom. Att en person med tidigare ätstörningar inte klarar av att hålla sig till det innebär inte att produkten är felaktig eller dålig.

   Nej, men det är ett ypperligt dåligt samarbete.

   Eftersom Viktväktarnas framgångar bygger på att folk ska återvända till programmet med jämna mellanrum (dvs jojo-banta) så är det inte en bra metod för långvarig viktminskning, däremot är det en bra affärsidé.
   Sedan är det stor skillnad mellan att ha 5-10 kg övervikt, och kanske 35 kg övervikt, vad gäller dels att bli av med den extra vikten, dels att behålla den nya vikten.

  Försvinner ätstörningen i och med operationen? Toppen ju!

   Det får man ju söka hjälp för precis som allt annat! ?

   Snark på dig, drygis

  Jag äter sund mat lagad från grunden och tränar ett morgonpass dagligen, det är det enda som funkar för mig för att hålla vikten.

   Bra att det hjälper dig – frågar du Lady Dahmer så hjälper det inte alls då hon äter bättre än de flesta och tränar dagligen.

    Ja hon tränar säkert minst tre timmar om dagen…

     Eller hur ??

    Vad vet du om det? Hon kan ju lika gärna trycka en chipspåse varje kväll utan att vi har en susning. Klar är att hon äter mer kalorier än hon borde och då går man inte ner i vikt. Börja med att minska portionerna!

     Självklar borde jag ha gjort en ironisk gubbe så att du kunde förstå. Tyvärr sitter jag vid datorn.

    Tror inte att ni som sitter och författar dessa kommentarer är felfria heller, ser bara en möjlighet att sparka på en icke smal person *anonymt* och tar den. Som att det bara handlar om att vissa helt enkelt är lite sämre och ägnar sig åt dödssynden frosseri… Sorglig människosyn.

    Boken ”Slutbantat” av Erik Hemmingsson är riktigt läsvärd om man vill ha mer förståelse i ämnet. Boken är alltså skriven av en person som forskat vid GIH i Stockholm i +20 år om hur övervikt uppstår. Tydligen så tycker han att det absolut inte funkar att räkna kalorier.

     X

     Men sluta.
     En person som kallt och beräknande kastar ett jävla ww-samarbete på en följarskara hon byggt upp på kroppspositivism- varav många har lidit av/lider av ätstörningar; har inte nåt jävla carte blanche pga att hon är tjock.
     Ser inte en enda kommentar här som handlar om hennes utseende, bara om hennes handlingar.

      @G

      Håller med gällande samarbeten, klart ”influencers” måste kunna stå för dem och man bör rimligen känna att sponsrade inlägg verkligen ska ge publiken någonting. Följer inte heller detta konto, men tycker samtidigt att det bygger på att en person ärligt delar med sig av väldigt personliga saker, såväl bra som dåligt. Sen görs det sponsrade inlägg för att möjligheten uppstår med publiken, gillar man inte det man ser kan man också sluta ingå i publiken.

      Har du kämpat med ordentlig övervikt själv? Känner inte att jag är rätt person att tycka till, äter hälsosamt och är aktiv, det räcker för att min kropp ska vara hälsosam. Skulle jag själv vara drabbad av typ sömnapné så förstår jag att man kan hamna i ett läge där man vill testa precis allt. Men ja, det är ju inget som läsarna behöver ta del av, sånt kan man också göra i det privata. Hon verkar ha reflekterat kring det iaf, detta inlägg var märkt TRIGGER högst upp. Kanske kommer en ursäkt för samarbetet om ett par månader, vad vet vi. Människor kan göra fel och utvecklas, tack och lov. Tyckte senaste Postpatriarkatet var ett intressant avsnitt som tog upp allt detta.

      Kommentaren från början var menad till den som spekulerade i LD:s eventuella chipsätande? Var rätt många där som pratade om ”kalorier in, kalorier ut”. Snark.

       Hon ingick ett samarbete med WW pga pengar. Trots att hon vet vilka som är hennes följarbas, trots att många blev alldeles förtvivlade. Hon sålde alltså bantning till en följarskara som hon vet att hon till stor del har pga kroppspositivism.
       Det finns inga ursäkter till det.
       Det finns absolut inga ursäkter till att hon fortsätter hävda att det är ett bra koncept, trots att hon nu själv har upplevt det så många berättade hade hänt dem pga WW.

       Ja jag har kämpat med övervikt, även extrem undervikt.
       Bullshit att hon desperat ”prövar allt”, hade det handlat om hennes hälsa hade hon kunnat göra det utan att sälja bantning.

       Ber om ursäkt, jag missuppfattade totalt. Jag tycker naturligtvis inte heller att det är ok att människor raljerar kring LD’S matvanor eller övervikt

        Tack för svar :). Nej, alltså jag förstår ju resonemanget. Motsvarar väl att en produkt med ett starkt varumärke man betalat dyrt för inte levererar enligt förväntningar. Tyckte senaste avsnittet av Postpatriarkatet tog upp det här, heter passande ”Swisha mig!”. Allt mer av både reklam och journalistisk flyttar ut på sociala medier, och jag tror att det är bra att vi som konsumenter av det hela förhåller oss till det…

        Nu på senaste har det ju tillkommit mycket annat, såg att någon ovan tipsade om Erik Hemmingsson, tipsar också om hans bok ”Slutbantat”, oavsett om man är överviktig eller inte så är det intressant läsning. Där förkastas olika bantningsmetoder och dieter, och acceptans för övervikt framhålls som en bättre väg framåt (i sann kroppspositiv anda). VV:s smala lycka är ju att stor del av kundunderlaget långsiktigt misslyckas, klandrar sig själva, och återkommer som kunder. Ja, mitt ursprungliga inlägg var nog lätt att misstolka. Kanske var lite djävulens advokat över det. Däremot så är inte Hemmingsson kroppsaktivist? Utan forskare inom övervikt som fick en förfrågan från Bonniers för att de har insett att kroppspositivism ligger ”i tiden”. Är också kommersiella motiv bakom.

        Som sagt, senaste Postpatriarkatet tog upp det här med att ”vänskapen” man känner med influencern man följer också i praktiken är en marknadsplats? Är en väldigt fin linje, de allra flesta är trots allt beroende av att få betalt för sin tid? Var drar man linjen? Det som säljer är trots allt oftast sådant som är kapitaliserbart, tex att utveckla våldsamma spel som förläggare för tv-spel. Handlar inte om att man själv älskar våldsamma spel, handlar såklart om att det är i praktiken det om efterfrågas, vill man driva ett framgångsrikt företag så får man förhålla sig till det. Är inte svartvitt heller, man kan göra det ena och vara för förändring också.

        Lägger man mycket tid på en plattform så tar det tid från annat arbete. Man får helt enkelt följa de som man tycker sköter samarbeten på ett bra sätt. Tycker inte heller man kan förvänta sig splendid innehåll till noll kostnad och uppröras över samarbeten generellt (därmed inte sagt att VV på ett kroppspositivt konto är en god idé, övertygad om att detta drabbar influencern i fråga i längden).

         Det är jävligt lönsamt att sälja heroin på behandlingshem oxå.

         Jag skiter helt ärligt i vad folk gör för samarbeten, men det här var under all kritik av flera anledningar. Som jag redan har redogjort för.

         Var Carl Bildt tvungen att beblanda sig med Lundin oil för sin överlevnad?

         Att folk måste försörja sig håller inte i det här fallet, det finns andra samarbeten att göra.

         (Här inte lyssnat på postpatriarkatet, men kan tänka mig nivån på att LD nu har snott någon annans analys igen och ska förklara förhållandet influencer/följare i relation till det där med att kränga saker/be om swish. Kanske ska lyssna för ett gott skratt? ?)

         LD och content:

         Vad så få verkar fatta är att hon gör det hon gör främst för sig själv. Hon känner sig mindre ensam, sedd och det här intresserar henne. Det är en hobby som hon antagligen inte hade haft tid med om hon haft ett jobb. Å andra sidan hade hon inte haft nåt jobb även om hon la ner sina hobbies, så… Jag fattar inte det där med att hon tycker att hon ska ha betalt?

         Att man utövar sina hobbies och det man tycker om främst för sin egen skull är ganska självklart. Inget fult eller fel i det.

         MEN!! att så många verkar tro att hon gör det för ER – som nån sorts uppoffring- övergår mitt förstånd.

         Jag ska säga till folk att de får swisha fr.om nu, eller inte förvänta sig splendid performances längre när jag sk8’ar. Det är min hobby, men det är helt sjukt att ingen tycker att de behöver betala mig när jag sk8ar jättebra.

          Om du ordnar en sk8uppvisning eller lägger upp filmer på Youtube där du s8tar är det väl inte så konstigt att be om sponsring från dem som tittar på dina filmer eller kommer på dina uppvisningar?

           Alltså, jag sk8ar i parken på hobbynivå. Det är inte att ”ordna uppvisning”. Precis som det inte är att ”ordna uppvisning” att ha ett IG-konto eller en blogg.

           Det finns filmer på mig från när jag var yngre, såklart soft om man hade varit så bra att man blivit sponsrad. Men jag begär knappast att folk som tittar på filmerna skall ge mig pengar?

           Som sagt, soft om jag hade varit/blivit så bra att jag blev sponsrad då.

           Men jag skulle dö om Ester 20 årig sjukpensionär hade gett mig sin sista 20’a för att hon uppskattar att titta på mig på sin kvällsrunda. Och jag skulle definitivt aldrig kunna med att säga: ”nähä Ester, du har inga pengar med dig idag ser jag? Det är ok, ingen behöver betala. Men förvänta dig inte att jag kommer fortsätta leverera splendid performances”

           Alltså det är ju galet? Och som sagt: jag kommer ju inte sluta åka sk8board, eftersom det är min hobby och jag älskar det? Om nån annan får glädje av det i processen är jag bara väldigt glad och tacksam. Shit vilken bonus att kunna göra någon glad:)

           Anonym

           Svaret till dig sjabblades antingen bort av mig eller ligger i modd. Men nej, att jag sk8ar på allmän plats är inte att ”ordna en uppvisning”, lika lite som att ha en blogg eller ett konto på IG är det….

           Huruvida det är värt pengar eller inte handlar väl om hur mycket tid och kraft man lägger på det. Får en hobbykonstnär ta betalt för sin tavla? Får jag ta betalt om någon vill att jag stickar en mössa åt henne?

           Jag tycker inte att det är konstigt att tjäna pengar på sin hobby. Det är det många som gör.

          Skulle inte definiera att vara en av Sveriges främsta röster online inom feminism som en ”hobby”.

           X

           Nej men det ÄR ju fortfarande hennes hobby. Hon gör det för att hon tycker att det är kul, varför skulle man sluta göra något man tycker är kul och som man gör för sin egen skull pga att man inte får betalt?

           Tycker du att det är rimligt – eller ens troligt- att jag skulle sluta sk8a på allmän plats för att jag kommer på att folk tittar? Tror du att jag skulle börja bli lite sämre på pin kiv för att jag inte får in tillräckligt med swish? Hade du köpt om jag sa att jag gör världens uppoffring för dem som stannar till en stund när jag åker för mitt eget höga nöjes skull?

           Hon är knappast en av Sveriges främsta feministiska röster, varken online eller någon annanstans. Hon baserar sina åsikter på känslor, inte kunskap. Det syns på analyserna.

           Fanny Åström har vettiga och välgrundade analyser, har inte sett henne sitta och säga att folk inte kan fortsätta förvänta sig splendid content om de inte swishar henne? Hon gör detta för att hon vill, precis som LD.

           X

           Hur genuin hade LD känts som konstnär om hon slutade måla/målade sämre pga att ingen köpte konsten? Måleriet är en hobby för henne, precis som skrivandet och selfiesarna på IG och podden. Alltså något hon gör för sin egen skull.

           Tror du att hon skulle sluta måla om ingen köpte? Hon har väl målat i hela sitt liv även om ingen har betalat för det?

           FÖR ATT DET ÄR EN HOBBY, hon offrar INGENTING för din skull. Det finns absolut inget självuppoffrande här.

           @G

           Men allt behöver inte vara ”analys” enligt min mening? Alltså jag har läst genusvetenskap och ekonomisk historia på universitetsnivå motsvarande 1,5 år på heltid, om det spelar roll? Läser LD för att det är kul. Enbart. Tycker inte att vad som är jobb och vad som är hobby är svartvitt, eller att det skulle finnas någon betydelse gällande själva uppsåtet i det (att ha kul eller tjäna pengar). Eller att det ena skulle vara finare än det andra? Lyxigt, tveklöst, att få känna att man har gjort ett jobb av vad som en gång var en hobby. Det är väl rimligen försäljning av egen konst också? Tycker att denna ”Apan” fått tillräckligt mycket kritik, och att det kanske räcker? Hon har inte marknadsfört VV oemotsagt. Blev man våldsamt personligt besviken och triggad kan man avfölja. På den här bloggen lyfts ofta olika regelbrott mot marknadsföringslagen, det är såklart viktigt. Att man inte gillar en influencer eller ett samarbete är liksom inte ”cause for alarm” mer än att man avföljer. Gällande LD tycker jag styrkan ligger i att tilltalet är vardagligt, avsaknad av komplicerade ord och högtravande språk. Helt enkelt sådant som lätt kan exkludera människor. Är inkluderande och roliga infallsvinklar på det mesta. Sällan en text lämnar en med en känsla att man inte är tillräckligt bra feminist. Ibland blir analyser inte direkt upplyftande på den fronten.

           @G

           Jag är på intet sätt inne på spåret att LD ”självuppoffrar” för min skull. Ser det inte som en premiss heller. Swishar gärna då och då om jag känner för det. Till olika saker! Diverse insamlingar, skapare av content jag uppskattat. Är inte konsekvent med när, vem, hur mycket osv. Känner mig absolut inte som en ”lurad” person för det.

           @G

           Sen driver jag ingen plattform, kommer inte göra heller pga inte bekväm med att vara i centrum på det sättet, men tror det skulle kännas rätt trist för de som gör det utan kommentarer/reaktioner från publiken?

           Du skrev:

           ”Tycker inte heller man kan förvänta sig splendid innehåll till noll kostnad”

           Jag svarade:

           ”Jag ska säga till folk att de får swisha fr.om nu, eller inte förvänta sig splendid performances längre när jag sk8’ar. Det är min hobby, men det är helt sjukt att ingen tycker att de behöver betala mig när jag sk8ar.”

           Hobbies.
           Ser du inte hur löjligt det ser ut?

           Jag tänker alltså inte påstå att jag har ”jobbat gratis” för nån annans skull i 10 år pga att jag råkar ha en hobby vid sidan av mitt jobb som jag har valt helt själv och utövar enbart för min egen skull. Ingen behöver oroa sig över att varken jag eller LD offrar oss eller tänker lägga ner heller. En hobby är något man gör för sin egen skull som sagt.

           Anonym

           Klart att man skall ha betalt för sitt arbete, de flesta människor är beroende av att ha en inkomst. Jag har tur, jag älskar mitt jobb.
           Älskar däremot att sk8a mer. Hade jag haft min inkomst tryggad hade jag kunnat sk8a på heltid, men då hade jag knappast kallat det för att jobba och underförstått skammat de som eventuellt tittar på mig genom att säga att jag jobbar gratis åt dem. The absurdity.

           ???

           X

           LD är inte mindre feminist än mig och det är jättebra att olika tankar får höras. Men jag är av åsikten att om något så viktigt som feminism skall säljas, så bör det som säljs hålla kvalitet.
           Och det gör tyvärr inte känslostyrda åsikter från människor som inte baserar sitt tyckande i teori och kunskap. Tycker man sånt har tyngd och är värt att lyssna på kan man lika gärna swisha och läsa familjeliv.se.

           Ja… Var ju intressant att det blev så lång debatt om just detta.

           Skönt att höra att LD-innehållet inte är mindre feministiskt än din person :). Då kan vi alla andas ut. Feministisk teori på universitetet var givande, tycker LD:s plattform också är givande. På sitt sätt. Det var bara min erfarenhet, känner inte att jag behöver hänvisas till familjeliv.se över detta, om det var menat som någon sorts degraderande kommentar av intellektuell nivå. Tack och lov så är detta din åsikt och min åsikt. Än mer sugen på att stötta detta ekonomiskt nu.

           Opinions are like assholes, everybody has one…

           Alltså någon som tycker att ”analys inte behövs, utan snarare kan krångla till det” är inte en person som behöver tryckas till med ”nån sorts degraderande kommentar av intellektuell karsktär” (vad fan nu det betyder ens)

           Din slutkläm illustrerar det jag pratar om perfekt, tack för att du hjälper till att fördumma dig själv.

           (Alltså jag skiter verkligen i om du ger henne alla pengar du har, det jag ställde mig frågande till är hur en hobby kan bli mindre lustfylld att utöva beroende på hur mycket pengar man får för den? Om den inte är ens inkomstkälla då, som i jobb)

          Fast LD ångrar ju det där med Swish. Och med resonemanget ”hen gör det för att det är kul och för självuppfyllelse/whatever och borde därför inte få betalt” skulle ju ingen influencer (eller person som gillar sitt jobb öht?) få lön?

           Jag har förståelse för att det är en (relativt) ny bransch, naturligt att testa sig fram för att hitta den finansieringsform som passar bäst. Donationer/samarbeten/bannerads/egna produkter är egentligen samma sak, såklart. Tycker de som efterfrågar donationer är tydliga med att de som vill och kan gärna får lämna ett bidrag, de som inte vill eller kan behöver inte. Frivilliga donationer är inte helt ”oproblematiskt”, är inte 100% att kvinnor arbetar gratis heller. LD:s plattform är mer än en hobby. Tycker det är förminskande att börja prata om ”hobbies”, de allra flesta lägger inte den tiden på en hobby. Skriva inlägg, moderera kommentarer, klippa podcast, allt det där tar mer tid än vad man tror.

          Det är klart att en hobbykonstnär får ta betalt för sina tavlor? Lite skillnad mellan det och om tex jag skulle säga att ingen kan förvänta sig splendid performances längre om de inte betalar mig när jag sk8ar på allmän plats. Varför skulle jag åka sämre/sluta åka? Och jag antar att LD har målat i hela sitt liv, pga att hon tycker om det. Men hennes andra hobbies hävdar hon är ”jobbat gratis åt er i 10 år” som om det vore en självuppoffring från hennes sida.

        Jag ingick ett samarbete som jag trodde på. Därför att jag såg det som ett sätt att bli av med min fetma.

         ”Jag, jag, jag.” Vi vet. Varför bortsåg du från vad all logik och alla berättelser om vad WW haft för konsekvenser för människor som lider av ätstörningar? Varför var du tvungen att sälja på detta på andra? Varför inte bara hålla din bantning för dig själv?

      Bra skrivet, G!

     Jag är själv överviktig men inte inte koko! ? Naturligtvis går jag ner i vikt om jag äter mindre kalorier och äter nyttigt!

      Ja, du går ner i vikt, men du kommer med största säkerhet att gå upp igen. Läs forskning så förstår ni lite bättre hur det funkar.

    Jo jo, uppenbarligen behöver hon träna hårdare

    Går hon ens ut, har aldrig sett en bild där hon är ute med den minsta. Han röjer bara runt hemma inomhus och hon är irriterad.

   Det är ju skillnad på att hålla vikten och att gå ner 30 kg.

    Jaaaaaa! En jävligt stor skillnad. En

  Tycker du är lite väl nu CC.

  Man får ju inte glömma heller att alla följare som inte är barn eller iallafall egentänkande individer som inte tror på precis allt de läser, själva kan avgöra om en reklam är något att ha. Alla vet att det är reklam och därmed inget som bloggaren på riktigt rekommenderar. De måste tjäna pengar, och det gör de mer reklam. Inte svårare än så.

  Var det inte några andra kändisar som för några år sedan gick ut med ett samarbete med VV och de hade innan det gjort ngn annan form av ingrepp/behandling?

   Shirley Clamp hade gått nån pulverdier eller nåt och sa sen det var ww som var metoden.

  Har själv hållit på med Viktväktarna, det är ett bra koncept, men det triggade igång ätstörningar. Jag såg points i allting, inte sunt. Dessa kroppspositiva konton är väldigt bra och behövs i dagens samhälle, men dem normaliserar tyvärr fetma och övervikt. Du ska älska din kropp oavsett kroppsform, men hälsan är viktigast. Har för mig att Apan satt i granen, sa att hennes konto från inte alls var kroppspositiv från början, utan något som bara blev.

  Så fetma är alltså, tvärtom vad kroppspositivister säger, ett av dom värre sakerna man kan drabbas av. Endast 5 % klarar av att bli normalviktiga igen och man kan dras med kassa leder och andningsuppehåll i sömnen innan man ens fyllt 40, för att endast nämna några av fetmaorsakade åkommor.

  Ett riktigt lågvattenmärke för Apan faktiskt, det blev ju kaos i hennes kommentarer när hon berättade om samarbetet så då skulle hon ju hålla det samarbetet på ett separat konto istället för sitt vanliga, nu verkar det ju ändå läcka in mot hennes lojala följare trots allt. Jävligt jobbigt för de som har tagit steget och gått med i VV för att Apan inger förtroende och man tycker att hon verkar vara en jordnära och vänlig person med vettiga värderingar. Detta sänkte nog hennes trovärdighet rejält.

  Jag är nyfiken på vad LD har för tanker kring Apans samarbete.

   Hon kommenterar inte det pga att de är kompisar. Väldigt märkligt när man har profilerat sig som någon som står upp för sina ideal och vågar säga ifrån.

    Exakt

    Som när Stina Wollter skriver ett glatt ”YIIIHAA” under en text som handlar om att Apans nya kille var tveksam till att inleda en relation med ”en tjock”, men bestämde sig för att bortse från det.

    Trovärdigheten försvinner hos de här människorna när man inser att de inte alls står för vad de tycker, och att allt de tror på åker ut genom fönstret så fort det handlar om deras extremt sköra ”vänskaper ”

    Jag hade försökt hjälpa min vän ur destruktiviteten i att ha ett förhållande med någon som rätt ut kommenterar deras kroppar negativt. Men som sagt, jag är en riktig vän och jag har riktiga vänner

     Minns också det där, inte om Stina, utan om när apans blivande kille var osäker på sina känslor pga att hon var tjock och hans vanliga tjejer inte var det. Blev så förvånad att hon ens fortsatte prata med honom att jag slutade följa henne. Har inte följt henne sen dess men blev hon dessutom tillsammans med denna kille plus detta nu om vv så har jag inte fattat fel beslut iallafall.

      Hon inte bara accepterade beteendet, hon fick det till en häpnadsväckande kärlekshistoria om förståelse och kommunikation.

      Hon tar verkligen alla priser.

       När var detta med killen? vore intressant att läsa inlägget.

     Jag har också riktiga vänner. Natashja och Stina är två av dessa.

    Men LD har sagt att hon har berättat vad hon tycker om det hela till Anna personligen. Bara för att LD inte vill ta det offentligt (vi kritiserar ju tex J&J för att ta alla personliga konflikter offentligt) betyder det inte att hon inte har sagt ifrån.

     Men det är väl ingen konflikt? Inte en konflikt som ett bråk iaf.

     Vad LD säger till Apan privat hjälper väl föga för dem som säger att LD’s röst och offentliga uthängningar av tex Molly Sanden och Gynning har stärkt dem? Det är ju därför hon gör det här säger hon själv, genom att öppet belysa och kritisera.

     Hade någon annan gjort ett samarbete på de här premisserna hade LD aldrig slutat prata om det. Och hon hade ursäktar eventuella drev och hets med att det är viktigt att ta sånt här öppet, viktigt att säga ifrån.

  Hon tappade mig när hon klippte av sig sina rastaflätor och tiggde pengar på swish, samtidigt som hon går ut och köper Rodebjerkläder för tiotusentals kronor.

  Men LD har sagt att hon har berättat vad hon tycker om det hela till Anna personligen. Bara för att LD inte vill ta det offentligt (vi kritiserar ju tex J&J för att ta alla personliga konflikter offentligt) betyder det inte att hon inte har sagt ifrån.

   Oj, detta skulle egentligen hamna som svar till G/.

  Carola Wetterholm kör också ett samarbete med Viktväktarna men bara på instagram.

   Martin Melin kör också VV och som samarbete. Känns inte trovärdigt i hans fall.

   Fast en skillnad är ju attCarola aldrig förespråkat kroppspositivism vad jag vet. Hon tränar ju en del dessutom och är noga med vikten. Sen kan man ju diskutera om nån borde göra reklam för viktminskning, speciellt som Carola har sex döttrar, men skillnaden känns ändå stor.

  Jag gillar Apan och följer henne för att hon avhandlar högt och lågt, stort och smått. Men… hennes handlingar påminner väldigt mycket om någons jag känner, en person som är bipolär. Apan pratar om kroppspositivism, samtidigt som hon gör reklam för vv. Hon byter jobb och skriver om hur underbart det är för att sedan byta igen efter någon månad. Helt plötsligt kommer hon på en ny affärsidé, som ska ta betalt för att promenera med personer som behöver hjälp, som en slags gångterapeut – utan utbildning. Hon lägger tid på att göra reklam och sedan nämns det aldrig igen. Jag önskar henne lycka till och hoppas att mannen hon är tillsammans med är bra för henne.

   En man som säger att han inte tänder på dig och är tveksam till att vara tillsammans med ”En tjock”, är tyvärr inte bra för någon.

    Oj, det har jag missat. Har han uttryckt det så?

     Ja. Hon skrev en krönika utan poäng om det. Som enligt honom och Apan skulle ”slå världen med häpnad”. Hon har tagit bort inlägget om den från IG, men den borde ligga kvar på Metro

      Det fanns en poäng, men den har du uppenbart missat.

       Alla andra som löste krönikan verkar oxå har missat poängen. ”Den” enda som fattade poängen var felmeddelandet du skrev till dig själv och publicerade på din insta dagen efter originalinlägget. Där exakt alla undrade vad det var frågan om.

       Vad var poängen då? Att kvinnor bara behöver vara lite förstående inför mäns svinerier och tolka dem som ”rädsla” för att allt ska lösa sig? Jag fattar inte.

       Nej, Stina är inte din vän när hon hejar på att du har valt att bortse från en mans psykiska misshandel och febrilt försökt hitta alla möjliga förklaringar till den förutom den uppenbara.

       LD verkar genuint vilja skydda dig och vilja dig gött. Du är en värdelös vän till henne däremot. Du vet hur mycket skit hon har fått pga ditt tilltag med WW, men du har inte sagt ifrån offentligt för att försvara henne. Det är först när nån ifrågasätter din _kille_ som du sätter ner foten.

       Ryser.

        Fejkmeddelandet*

    Vad heter han på insta?

     selleroos hon har skrivit hans namn i texten till senaste bilden på honom.

      Jag har aldrig legat med en så ful man, hade känts lite skrämmande att bli kär i nån som man inte tänder på eftersom han ser ut som en 70-årig dam som lasrats med föråldrard co2-maskin lite för många gånger.

      Obs! Jag är bara rädd, det är vackert och häpnadsväckande att jag säger det här.

       Alltså, vilken chock jag fick först. Men det är ju helt i hans melodi. Kan inte någon modig kopiera in det som en kommentar på hans insta??? :).

        ???

         ”Han vrider på sig obekvämt och mumlar något om en inre konflikt. Jag undrar så klart vad som är problemet och han svarar: ”Jag har fallit för en person som jag inte tänder på. Jag har aldrig varit med en tjock kvinna och detta känns konstigt eftersom jag gillar dig”.

         ???????

    Han ser creepy ut.

     Jag älskar honom. Blir ledsen av att läsa det ni skriver. Snälla, lämna oss i fred. Vad får ni ut av att skriva eleka kommentarer om hans utseende eller vår kärlek?


      Fan vad folk här inne kan vara elaka alltså.

    Jag älskar honom. Blir ledsen av att läsa det ni skriver. Snälla, lämna oss i fred. Vad får ni ut av att skriva eleka kommentarer om hans utseende eller vår kärlek?

   Är det något fel med att ha en diagnos? ? Dom flesta människor har nått slags dubbelmoral och försommar, det kallas att vara människa.

    Absolut inte. Som sagt, någon i min närhet har bp1, och är en fantastisk människa. Men att få rätt diagnos har gjort hen till en ny människa, en som inte alltid studsar runt i nya projekt och så. Jag menade verkligen inget illa, kände mer att det kan förklara en persons handlande. På samma sätt som någon tror att det kan vara hennes adhd som ställer till det för henne.

     Då är jag med ?

   Jag är inte bipolär. Jag byter jobb därför att jag arbetat på korttidsanställningar. Skriver just nu på min magisteruppsats och när den väl är klar kommer jag få ut min lärarlegitimation vilket öppnar dörren för fast anställning. Jag har trivts på alla mina arbetsplatser. Föraktet lyser igenom i din kommentar och jag undrar vad du önskar mig lycka till med.

  Undrar vad viktväktarna betalar?

  Inte för inte folk återkommer kontinuerligt till Viktväktarna, det fungerat inte i längden om folk inte ändrat sitt beteende med mat och motion.

  Övervikt/fetma-problematik är enkel matte. Mer energi in än ut. Det är inte svårare än så (om det nu inte föreligger genetiska problem a la ämnesomsättning eller dylikt). Tänk att en sån enkel lösning på ett stort problem kan skapa sån provokation. I klartext; äter man mer än man gör av med så går man upp i vikt. O triggar eventuell bantning diverse ätstörnings-tankar finns det psykologer som kan hjälpa till med den biten.

   Exakt! Att det ska vara så svårt för många att förstå.
   Ingen föds ju tjock liksom..

    Jag föddes väldigt tjock tyvärr..

    Ingen föds tjock? Haha seriöst.. Du inser att vi föds med väldigt olika förutsättningar när det kommer till ämnesomsättning och vikt va?

   Ja jag blir provocerad fast jag själv alltid kunnat äta vad jag vill utan att gå upp i vikt, är fortfarande lika smal som när jag var tonåring som nu, 34år. Men jag har till skillnad från många här förmågan att känna empati och förstå andras svårigheter. Människor är inte maskiner, ”enkel matte”. Det är som folk som säger till de som mår dåligt att de ska skärpa sig.. Uppenbarligen är det inte så jävla lätt eftersom de flesta troligen inte vill vara tjocka med allt vad det innebär. Tänk att det ska vara så svårt för vissa att tänka utanför sig själva.

   Men vad gör man om kroppen drar ner på ”energi ut” så fort man drar ner på ”energi in”? Slutar äta helt? Springa en mil varje dag och bara äta 500kcal? Är det verkligen hälsosamt och är det viktigare att vara smal än hälsosam?

  Tycker ändå att hon svarar bra på varför det inte fungerade.
  Jag, som själv är överviktig med ätstörning tendenser, kan säga att viktväktarna hade samma resultat för mig. På den tiden gick jag på möten, fick stöd och pepp! Upplägget tyckte jag var riktigt bra! Kruxet var att det fungerade inte för mig. Det slutade med att jag blev så manisk med points att jag mådde dåligt till slut.

  Allt är inte alltid så lätt. Absolut ska man kanske inte göra samarbeten osv. Men tankegången kring även det kan jag förstå själv med.

  Nu är jag inne på en runda till med att få kontroll över vikten och inser att träning är a och o.

   Fanska talande att alla kommentarer här som påstår sig tycka att WW är ett bra koncept; utan undantag lägger till

   ”Men inte för mig, det triggade ett ätstört beteende/min sjukdom”

   Apan är inte en stackars överviktig kvinna som desperat prövar allt för att komma tillrätta med sina hälsoproblem. Hon är en kall, beräknande individ som säljer bantning till en följarskara där många av förklarliga skäl lider/har lidit av/ligger i riskzonen för att utveckla ätstörningar. Fatta vilken ångest att följa ett kroppspositivt konto som tjock och mötas av det här?! Självklart visste WW precis vad de gjorde när de erbjöd henne ett samarbete. Det är samma taktik som kyrkor kör med när de raggar anhängare bland sköra människor i utsatthet.

   Och självklart visste Apan PRECIS hur människor skulle påverkas. Och förstod hon inte det innan så förstod hon väl det efter reaktionerna. T.om ätstörda och fd ätstörda berättelser förminskande hon.

   Inte ett dugg synd om henne. Och hon ”svarar inte bra”
   Hon insåg det som förtvivlade människor redan påpekat för henne gång på gång:

   Men FORTSÄTTER PROMOTA KONCEPTET.

   Jo, det är verkligen skitlätt att ge fan i att promota något man vet är skadligt för så många.

    Jag står fast vid vad jag tycker. Jag gick ner i vikt, Men Jag blir manisk med maten vilken diet jag än går på. Och även nu när jag tränar så tänker jag fortfarande på mat på ett osunt sätt.
    Jag tyckte viktväktarna var bra eftersom att där var fantastiska coacher. Det funkade inte för pga att det handlar om maten.
    Jag talar bara utifrån mina erfarenheter, annat kan jag givetvis inte svara på.
    Däremot kan jag säga att jag känner flera som lyckats med viktväktarna.

    Och JAG tyckte hon svarade bra, för hon svarade utifrån sig själv.

     Hon svarade inte alls utifrån sig själv, hon svarade utifrån vad som stipulerats i kontraktet hon skrev på för WW mot pengar.

     Och jag menade inget illa mot dig personligen, men det är verkligen höjden av självbedrägeri att fortsätta att hävda att WW är ett bra koncept. Inte jättesvårt att räkna ut att du och jag inte är unika på så sätt att våra sjukdomar triggas av invägningar/att räkna points

      Apan visste med all säkerhet detta redan innan, eftersom hon själv har haft/Har en ätstörning.
      WW visste som sagt vad de gjorde när de valde henne utifrån hennes följare, enda ”chansningen” från deras sida var väl isf om hon skulle tacka nej och problematisera öppet kring att just hon -med sin följarskara- fick förfrågan . Det hade kunnat bli jövligt dålig PR. Men som tur var för WW hade Apan inga som helst problem med att trycka upp det här i ansiktet på människor med ätstörningar/dålig självkänsla. Trots att hon själv har upplevt båda och visste exakt vad som mest troligt skulle bli konsekvenserna för många. Krävs en riktigt kall och oempatisk människa till det.

      En smal person utan tidigare ätstörningsproblematik KANSKE hade kunnat ursäktas för sin dumhet, men apan gjorde detta fullt medveten. Jag får rysningar:/

       Okej men då förstår jag. Är inte så insatt i henne. Jag svarade mest utifrån mitt egna.
       Att jag tyckte det var ett bra svar var för att hon nämner just ätstörningar Och jag kunde relatera.
       Men jag hör vad du säger och förstår Hur du menar 🙂

        Ok 🙂 Förlåt om jag sårade dig personligen med något jag sa, det var som sagt inte min mening ❤

    Jag är inte kall och beräknande. Jag promtade något jag trodde på. Jag trodde att VV var en metod som skulle hjälpa mig att bli av med fetman jag lider av. Tycker inte ett dugg synd om mig själv.

     ”Mig, mig, mig, jag , jag, jag”

     Du kunde inte räkna ut att detta är ett koncept som triggar ätstörningar? Du lyssnade inte på alla de FÖRTVIVLADE människor som skrev till dig personligen om sina ätstörningar och vad WW resulterat i för dem? Ärligt talat.

  För er som undrar:

  Min vänskap med Anna är cirka tusen gånger viktigare för mig än

  1. Kroppspositivismen
  2. Feminismen
  3. Min trovärdighet

  Skulle fan aldrig hänga ut en vän oavsett hur dumma beslut denna tog offentligt. Ni som tycker att jag borde göra det måste ju vara usla vänner.

   Lady D

   Förstår det, men vilken skör vänskap som inte klarar av att man tycker olika eller minsta kritik eller diskussion?

   Eller är det för att hon var fullt medveten om att hon riskerade andras liv men gjorde detta ändå som det blev jobbigt, lite för allvarligt för att ha en offentlig diskussion om? Hur väljer du ens dina ”bästa” vänner? Jag och mina bästa vänner kan tycka olika om väldigt mycket, men vi har iaf samma grundvärderingar. Jag skulle aldrig bli bästis med någon som tyckte fundamentalt olikt mig i mina viktigaste frågor, inte för att jag behöver medhåll – utan för att det vore omöjligt att bli bästis med en sverigedemokrat hur snäll hen än var. Pga de grundvärderingar som isf skulle skilja oss åt.

   Hänga ut? Hur menar du ens, var det här en hemlighet? Hängde hon inte ut sig själv ganska bra?

    Nej du tror bara att vi är usla vänner pga att

    Du själv – över 40 år gammal- på riktigt är rädd att förlora en vän pga att ni är oense i en fråga, vilket säger mig att du inte vet vad vänskap är och inte har speciellt nära relationer med dina vänner.
    Jag har förvisso inte hittat mina bästa vänner på gatan för 5 år sen; men jag har aldrig varit rädd att förlora någon av dem trots hetsiga diskussioner.
    Fast det kanske beror mer på att jag aldrig skulle behöva vara SÅ HÄR oense med någon av dem, just pga att de är mina bästa vänner och jag aldrig skulle ställas inför det faktum att nån av dem gjorde något sånt här?

     Men va? Tror du att det handlar om att vara oense? Tror du vår vänskap faller om vi inte är eniga i alla frågor? Nä sluta spela dum nu. Skillnad på att vara oense och på att skriva offentligt om privata konflikter eller meningsskiljaktigheter inför en arg och enorm publik. Tror ärligt talat inte du heller skulle uppskatta om du hade en vän med 60k följare och denne skrev negativt om dig inför dessa.

     Och ja jag mötte Anna på en väg i Rosenlund för nio år sen. Förstår inte hur det har betydelse för hur bra vänner man är? Eller jo jag förstår ju att du slänger lite giftpilar omkring dig typ ”ja LD hittar sina vänner i rännstenen dvs lite sämre sorten” men ändå märklig grej att hänvisa till.

      Ja jag tycker det är rätt tragikomiskt faktiskt eftersom de flesta människor har bästa vänner de iaf är ganska lika när det kommer till grundvärderingar. Du har en bästa vän som gör sånt här, utnyttjar människors ensamhet för monetär kompensation – och framställer abuse från en destruktiv man som något kvinnor skulle ta om de var lika förstående och härlig som hon.

      Det känns ganska långt bort från den person du framställer dig som att vara?
      ”Har du hittat hen på gatan eller?”
      Är ett ganska vanligt uttryck i såna här fall, det är ju riktigt komiskt att det ÄR sant i detta fallet.

       Så du tycker att jag ska säga upp bekantskapen med Anna för att hon gjorde ett samarbete med viktväktarna och för att hennes kille betedde sig illa mot henne?

       Skälla ut henne offentligt inför publiken på min enorma plattform och sen dumpa henne? Är det så du menar? En fråga: tycker du att jag ska ha kommentarsfältet öppet eller stängt när jag hänger ut henne? Ska publiken tillåtas slita henne i stycken eller ska jag ta bort den möjligheten?

        Nej det tycker jag inte, jag undrar bara hur det är möjligt att bli bästa vän från början med nån som är så fundamentalt olik en själv.

        Det finns väl ingen anledning att hänga ut henne i din vanliga drev-anda? Och hon är väl för fan en vuxen människa som har gjort en konsekvensanalys och sedan bortsett från den? Varför är det så viktigt för dig att ”hänga ut” andra än henne? Gör du det på allvar för att du tycker om när de lynchas i ditt kommentarsfält? Eller skiter du bara i det?

         Ps. Det handlar knappast om att hennes kille har behandlat henne illa. Det handlar om att hon medvetet förstärker den skadliga bilden av att kvinnor som inte tar sånt här inte gör det pga att de inte är härliga, förstående eller älskar tillräckligt bra. Hon är ju helt jävla lost, vilken antifeministisk dynga. Skadlig dynga. Ds

    Varför tror du att jag aldrig kritiserar Anna? Måste det göras offentligt? Håller ej med om att vänskap är skör för att man inte vill kölhalas inför publik. Tycker det är helt rimligt att man inte gör så mot vänner. Anser att det är illojalt och svekfullt och jag är inte intresserad av vänskap som står pall under de omständigheterna.

     Hade jag gjort någonting som hade kunnat skada min bästa vän i hennes yrkesliv/liv, nåt som jag visste att hon skulle få skit för pga att det är någonting hon brinner för och pga att jag vet att hon kommer att få skit by association: så hade jag absolut velat att hon uttalade sig om saken och tog avstånd från det jag gör. Du är inte ansvarig för vad hon gör, men ni båda borde räknat ut det blir märkligt när du är tyst men drevar på mot andra. Det hade inte blivit en grej, vi är bästa vänner, vi hade pratat om detta innan. (Om jag ens hade gjort det, jag älskar som sagt min vän och skulle aldrig göra minsta lilla som skulle kunna skada henne. Oklart om jag skulle lyckas hitta en liknande situation dock, vi är som sagt bästa vänner)

     Jag hade själv uttalat mig offentligt om detta och dig om jag var Anna, för att minimera skadan.

     Men som sagt, jag har äkta vänskaper med vuxna människor.

     Nu får folk fan öva upp läsförståelsen. Jag jämför inte rasism med fetthat, jag försöker illustrera ett exempel på mina värderingar som kan jämföras i intensitet med din aversion för fettförakt. För att förklara hur omöjligt det hade varit för mig att vara ”bästa vön” med nån som är såpass olik mig

     Men fettförakt är alltså inte längre ett förtryck då enligt dig?

    Och att jämföra VV med rasism? Nej vet du vad, det är det mest absurda jag hört på länge.

     Grattis till världens sämsta bästa vän, hennes agerande i den här härvan gentemot dig är ett bra exempel på hur man inte behandlar sina vänner.

     Men som sagt, luststyrt spädbarn som inte har en tanke på andra än sig själv.

     Och säg inte att du har bett henne att inte försöka minimera skadan för dig och din trovärdighet. En riktig vän hade inte lyssnat på dig i det läget.

      Oj, du är rejält elak.

       Möjligt. Jag skulle iaf aldrig erbjuda ensamma människor ”samtalsterapi” mot betalning, göra något som skadade min bästa vän – för att sedan inte försvara henne alls. Kasta ett WW samarbete på människor som är sköra och varav många lider av ätstörningar. Typ.

       Hellre ”elak” än empatistörd och så egocentrisk att jag låter min vän försvara både sig och mig med näbbar och klor, för ett beslut JAG tagit.

     Men det gör jag ju inte? Öva upp läsförståelsen och ditt abstrakta tänkande.

     Hängde inte du ut Cissi ganska bra när hon skrev korkade grejer på sin blogg och i metro bra? Vad är skillnaden?

      Apan har byggt varenda framgång hon har på din rygg, genom att associera sig med dig, skamlöst be dig promota henne som någon som delar dina värderingar. Och hon har inte ens anständigheten att låta dig ta avstånd från det här, eller försöka skydda dig på nåt sätt. När hon måste inse att majoriteten av hennes följare oxå är dina följare och definitivt skulle reagera och känna sig svikna.
      Att många av dem har haft/har ätstörningar och kroppsångest.

      Hon visste att du skulle få klä skott för detta, men gjorde det ändå. Utan en tanke på dig. Hon bygger alltså sitt följarantal på din rygg och din hjärtefråga, för att sedan göra så här mot dig. I just din HJÄRTEFRÅGA. Jättefint att du skyddar en vän, men det är destruktivt att skydda en person som aldrig skulle skydda dig om det innebar att hon var tvungen att göra avkall på en enda liten grej som gynnar henne. Minns när du fick så mycket skit att hälften vore nog för att du försvarade henne på kontot kvinnohat. Vad gjorde hon för dig i den situationen? Hur mycket skyddade hon dig från backlashen av hennes beteende?

      Om man bortser från att Apan är en kall och beräknande individ som inte tvekar att utnyttja människors sjuldomar/svagheter för monetär vinning, jag menar hon känner ju inte dem så skitsamma om de skadas?
      Skitsamma om någon slungas tillbaka in i aktiv anorexi? (Där delar ni iofs tänk lite när d kommer till dina egna uthängningar)

      Men dig känner hon ju, du är ju hennes ”vän”. Hur är man funtad om man beter sig så här mot en vän?
      Tycker på riktigt synd om dig som anser att det här är en av de bästa vännerna du har, obs inte sarkasm.

       Vilken intrig! @G kan bli nästa Läckberg. Två människor som råkar vara aktiva på sociala medier får sin vänskap definierad av en utomstående som läst deras Instagram. Ledorden är svek och illojalitet, att folk inte greppar dessa självklara ondsinta bakomliggande motiv från ”det luststyrda spädbarnet”? Underhållande. Hur lyder fortsättningen? Lady Dahmer beger sig till Rågsved för att ha ihjäl Apan Satt i Granen? Med egentillverkat ekologiskt gift? #Influencermordet

       Berätt gärna om min framgång? Vad har jag missat? Vad är min framgång? Att folk följer mig på instagram?

        Åååh, Anna läs inte denna dyngan. Kommentarsfältet här är som ett slagfält på mellanstadienivå.
        Dubbelmoral hmm, må så vara men man får väl ändra sig.
        Hur som helst, du verkar vara en god o fin människa och jag förstod poängen i din krönika. Om du mår bra i din relation och vill gå ner i vikt för din egen skull så gör det och skit i alla kommentarsfält i framtiden. PS, saknar din insta! Må gott!

        Framgång och framgång.

        LD är hela anledningen till att du har kunnat sälja dig till WW tex.
        Utan LD hade du antagligen inte fått din bok publicerad. Alls, eller på väldigt länge.
        Utan LD hade WW inte ingått samarbete med just dig, eftersom du inte hade haft ”rätt” följarbas för att sälja in WW. Inte svårt att räkna ut att många av dem lidit/lider av ätstörningar och kämpar mot fettförakt och självhat. Kassako

         Här har vi en crash course i hur man förminskar kvinnors arbete och ansträngningar. Som om vänskap med en halvkänd instagramprofil är allt som krävs för att lyckas i livet. Anna har lyckats med det hon företer sig pga sitt hårda arbete. Det är ganska få som skulle orka plugga till lärare SAMTIDIGT som de är föräldralediga med sin bebis SAMTIDIGT som de jobbar deltid på färgaffär SAMTIDIGT som de skriver texter, krönikor och slutligen en bok. SAMTIDIGT som hon lämnar en misshandelsrelation och blir ensamstående med tre barn.

         Det liv hon byggt upp, den karriär hon skapar är bara hennes arbete. Den publik hon byggt upp (som tagit lite mer än nio år) är tack vare sin egen färgstarka och intressanta personlighet och engagemang.

         Hela det här kommentarsfältet är en vidrig påminnelse om att vi lever i ett patriarkat som älskar när kvinnor sliter itu varandra. Ert hat säger mer om er än om Anna.

          Så du tror att den följarskara hon har som var intressant för WW är något hon byggt upp utan dig?

          Det är vad jag menar. Tycker det är superduktigt att plugga och klara sig i ett patriarkat.

          Ditt kvinnoförakt och din totala insikt om verkligheten utan för din bubbla blir så tydligt; eftersom du tror att det är FÅ som skulle klara detta, att det är något unikt. , Detta är något så många kvinnor går igenom och fixar hela tiden.

        Ditt svar är så talande för vad jag skrev i inlägget du svarade på. Du lyckas som alltid sålla bort frågor som rör andra och ditt agerande mot andra och få det att landa i:

        ”Mina framgångar?”

        Bad du på riktigt Camilla att ta bort min ironiska kommentar om din killes beteende? Att jag nämnde hans utseende i den fanns det en poäng med.

        Och Camilla: om du nu tog bort den, på eget bevåg eller på Annas förfrågan: varför låter du elaka och raljanta kommentarer om LD’s matvanor och vikt stå kvar? Dessa är direkt kopplade till hennes utseende. När människor hånar IL’s utseende förekommer inte sån här moderering.

         Nu är både jag och IL offentliga personer. Annas kille är en anonym privatperson som inte bett om att få sin relation eller sitt utseende recenserad av en hatmobb. Det är fullkomligen vidrigt hur du och flera andra beter er härinne under nån slags självrättfärdighet att det är ok för att Anna minsann gjort si eller så. Det här är patologiskt beteende. Inte friskt nånstans.

          Precis som Mondokanel och Flickvänsmaterialet är anonyma personer men ändå skrivs det inlägg här om dem?

          Anna skrev – med hans tillåtelse- en värdelös krönika om hans vidriga beteende med budskapet: ”Om alla hade varit lika förstående som jag inför mäns psykiska misshandel…”

          På så sätt gjorde de båda detta offentligt. Då kommenteras det offentligt.

          Blir du inte ledsen när du har fått klä skott för Apans samarbete med WW i flera månader och hon inte har försökt försvara dig med ett ord? Inte nån gång när du har fått ta skit för vad hon gör, eller försvarat henne å därför fått ta skit – har hon försvarat dig. Men när nån säger att hennes kille är ful (vilket inte ens var andemeningen i vad jag sa) DÅ jävlar är det nog för henne, DÅ Plötsligt sätter hon ner foten.

           Jag tycker att Camilla ska ta bort alla inlägg och kommentarer om Lisa och Hanna också. Det har jag varit ganska tydlig med i diskussionerna här. Jag har även varit väldigt tydlig med att påtala det vidriga i att som storprofil hänga ut dem till massorna. Så vet ej riktigt vad du vill ha sagt nu? Hur är de relevanta här?

           Det är för övrigt inte Annas fel att jag hålls ansvarig för hennes beslut eller handlande. Jag är inte Annas mamma, inte heller behöver hon be mig om tillåtelse för att leva sitt liv som hon vill. Skulden ligger helt och håller hos de som beter sig illa och inte kan skilja på mig och Anna eller sak och person.

           Och när du ändå tar upp det: precis som med Anna så har jag fått brutalt mycket skit för allt Lisa skrivit om Cissi. Det är bara att gå tillbaka i kommentarsfälten här på bloggen för att se hur hatet haglar för att jag vägrat ta offentligt avstånd från henne eller Hanna. Och jäklar vad ledsen jag blivit av det. Skulle dock aldrig drömma om att lägga skulden hos nån annan än de sjuka jävlar som avkräver detta.

           Jag ifrågasätter väl snarare Camillas grunder för moderering än dig och vad du tycker.

           Självklart är det inte så, men att hon inte reagerar på vad DU får utstå, inte försvarar dig med ett ord, samtidigt som hon sätter ner foten när hennes kille får ”utstå” något pga henne; är väldigt talande för vad HON bryr sig om och inte. Sluta nu, det är ju jättetydligt.
           Det du säger stämmer ju till viss del, klart att inte skulden är hennes. Men hur är det relevant för vem hon väljer att stå upp för och bry sig om när sånt händer?

           ”Mina nära och kära” som skadas, innefattar tydligen inte dig.

           Lisa och Hanna har väl dock ställt upp för dig och haft din rygg? När ni var vänner menar jag. Anna har inte med ett ord stått upp för dig när du behandlas illa pga att du associeras med henne, det gör man väl för en vän? Oavsett?

           Om jag säger nåt elakt om dig är skulden min.
           Men det handlar ju inte om det. Det handlar om att Anna sätter ner foten när ”hennes nära och kära drabbas” (hennes kille). Men hon har ju aldrig gjort det för dig. Det här aldrig varit intressant förrän nån säger att hennes kille är ful. Är hon hans mamma, eller är han viktig för henne?

           Min poäng var att ibland gör mina vänner saker som indirekt skadar mig. Oavsett om de försvarar eller inte så är skadan gjord. Och det vet alla som hänger med på sociala medier, att LD får stå till svars för det människorna omkring henne gör. Det vet Lisa, Hanna, Anna, ap-admins, Anja, Fanny mfl. Det svåra är väl snarare positionen de försätts i: att de ska ansvara för hur andra behandlar mig. Och att detta ska styra deras frihet och agerande.

           Anna kan inte säga nåt som skulle förändra eller minska detta överhuvudtaget. Inte så länge jag vägrar ta ställning mot henne.

           Att Anna inte har ställt upp eller haft min rygg under de nio år vi varit vänner är inte sant överhuvudtaget. Jag tycker det är obehagligt att bli använd så här, som ett verktyg för att smutskasta henne.

           Och det absurda i att Anna ska be om ursäkt för nåt andra gör mot mig?

           Jag har väl aldrig sagt att Anna borde be om ursäkt för vad andra gör mot dig? Däremot tycker jag att jo som vän står upp för dig om du behandlas illa, precis som du har gjort för henne.

           Men du är inte viktig att försvara eller stå upp för, hennes kille är däremot såpass viktig. Det är ju när han ”drabbas” hon sätter ner foten.

           G, vad har du för sjuk hang up egentligen? Hur kan man vara så engagerad i främmande människors vänskap? Snälla, förklara för mig hur du kan brinna så här för en relation du inte ens är en del i?

           Jag hade nog också reagerat mer om nån skrev om Oskar än om nån av mina offentliga vänner. Inte för att jag inte bryr mig om dem utan för att han inte bett om att vara just i publikens blick och granskning. Jag tycker det är en viktig skillnad.

           Du har rätt i att det här är obehagligt, och det är inte snällt av mig att påpeka något som måste vara sårande och som du självklart är fullt medveten om redan.

           Så jag lämnar detta. Men jag vill ändå poängtera att det inte är patologiskt beteende att kommentera en person under ett inlägg som rör henne, isf är det mer patologiskt och stört att du gång på gång hänger ut enskilda kvinnor på din blogg för att illustrera fenomen.

           Ps. Jag tycker att du är bra på att stå upp för både dina vänner och din man. Det kan ingen ta ifrån dig. Menar detta som en genuin komplimang. Ds

          Det här är knappast patologiskt beteende, uttala dig inte om saker som ligger långt utanför din kompetens. Förstår du att man isf skulle kunna kalla dina uthängningar för ett patologiskt beteende? Det är det ju inte, det är du som ifrågasätter ett specifikt fenomen du tycker är problematiskt. Precis som jag gör, jag kan inte hjälpa att din kompis råkar representera så mycket av det jag kämpar emot. Antifeministisk dynga där hon lyfter psykisk misshandel som rädsla hos förövaren, i princip säger till kvinnor att de bara måste förstå lite bättre, som hon.
          Säljer bantning till ätstörda.
          Osv, osv

           ”De värsta kommentarerna är borta nu”

           De värsta kommentarerna är alltså en ironiserande kommentar som råkade nämna att hennes kille är ful. Inte de raljanta kommentarerna om Apans ”bästa vän”. Om matvanor, karaktär, chipsätande och hur LD är som vän.

           Det visar väl ganska tydligt vad Anna bryr sig om på riktigt och inte? Det här är exakt samma situation som när du får elaka kommentarer pga henne, och även om inte skulden för dem är hennes i något av fallen; så väljer hon att reagera när det är hennes kille som kommenteras. Aldrig dig. Det är absolut inte ”värst” att någon kommenterar ditt utseende.

  En sak som inte nämnts med varför det är svårare att gå ner i vikt och hålla den, än att hålla en vikt som är låg från början, är ju fettcellerna.
  Om man är mer överviktig en tid så skapar kroppen fler fettdepåer, som den fyller med fett. Går du ner i vilt så har du ”tomma” fettceller som kroppen kommer vilja fylla upp hela tiden, medan en människa som bara håller sin vanliga vilt har mindre men fyllda depåer.
  Det tar massa år för kroppen att göra sig av med de tomma extra-depåerna, därför behöver en person som gått ner mycket i vikt vara sådär extremt strikt i flera år för att lyckas hålla den nya vikten!

  Det är alltså också svårare för en person som varit överviktig länge att gå ner i vikt, än någon som ska bli av med lite ”semesterkilon”. Kroppen har sin trivselvikt / form den är van vid och strävar att hålla.
  Värt att tänka på när någon säger att den gick ner sina extrakilon bara genom att ”skippa den extra kakan och ta trapporna”.
  Visst, men vad var utgångsläget?

   Försvinner fettdepåerna med tiden? Undrar över det här med styrketräning och ämnesomsättning btw.. styrketräning ökar ju som bekant förbränningen, är det inte perfekt för en person som utsatt sig för svält och har låg ämnesomsättning och behöver ’få igång’ den?

    Vad jag hört ska ”överflödiga” fettceller försvinna om dom varit tomma några år. Alla celler i kroppen byts ju ut, i olika snabb takt beroende på sort.
    Nu lyssnar jag på den där boken av författaren/forskaren som alla rekommenderar här i kommentarerna, Erik någonting. Verkar väldigt bra!

    Styrketräning själv ”förbränner” inte så mycket av sig själv, det är att du skaffar dig mer muskelmassa som ligger till grund för att man brukar säga så. Mer muskler ”kostar” energi dygnet runt.

    Jag tror där emot att vi måste komma bort från att tänka på träning som ”förbränning” och kroppen som ”fett eller muskler”.
    Träning och rörelse är viktigt för så mycket andra funktioner i kroppen! Vi som människor är skapta att röra på oss så otroligt mycket mer än vad vi gör idag, det går mycket djupare och bredare än att bara ”hålla formen”.
    Psyke, hållning, leder, andning, blodcirkulation, sömn, blodsocker, hormoner, matsmältning, stresstålighet – om man ska dra några områden snabbt.

  Ah, hon…
  Hon skrev ett inlägg på min hemsida för 6-7 år sen (minns namnet ”apan satt i granen” och att jag undrade vad det var för pucko) där hon var dryg och ignorant och ifrågasatte MIN diet och livsstil för det hon gjorde (vad det nu var just då, nån slags bantning…) funkade bättre för viktnedgång.

  En av oss två gick ner i vikt och behöll vikten…

  Fast en skillnad är ju attCarola aldrig förespråkat kroppspositivism vad jag vet. Hon tränar ju en del dessutom och är noga med vikten. Sen kan man ju diskutera om nån borde göra reklam för viktminskning, speciellt som Carola har sex döttrar, men skillnaden känns ändå stor.

  Eftersom det nu för tiden är sånt tjat om triggers hela tiden. Ni som skriver här har inte tänkt på att det kan vara väldigt otrevligt för någon som försöker gå ner i vikt och läser här att få höra att ”det är ingen ide att du ens försöker för du kommer garanterat att misslyckas”? I vilka andra sammanhang är det okej att hålla på så? Med tanke på att det finns gott om ”bevis” överallt för att folk faktiskt kan så är det ju uppenbarligen inte omöjligt. Ska vi börja behandla de som fått en cancerdiagnos på samma sätt? ”ah men den cancern du har fått har ju faktiskt 90% dödlighet så det är ingen ide att du börjar med behandling du kommer ju bara dö ändå”. Allvarligt…

  Och var går gränsen? Om man väger 200 kilo, ska man bara acceptera det då och aldrig försöka gå ner någonsin? Det är skillnad på övervikt och övervikt, och det är garanterat bättre för kroppen i längden att vara normalviktig oavsett vad folk säger. Självfallet finns det andra faktorer i livet som spelar in också, men har du två personer som lever och äter exakt likadant så kommer den med överviktig kropp ta mer stryk i längden oavsett. Det är aldrig negativt att (om man är överviktig) gå ner i vikt, förutsatt att man gör det på ett hälsosamt sätt.

  Har hon tagit bort sin Instagram nu? Såg ett långt inlägg av LD på hennes konto, gick över för att se om Anna hade lagt ut något men hittar inte kontot?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.