Jag kan inte sluta fundera på det här med Skatteverkets nya regler…

Jag fick en länk till ett föredrag som Skatteverket ska hålla, om hur man gör rätt för sig som influencer. Och tro mig! Det kommer behövas.
Ju mer jag funderar kring dessa nya regler och hur det ska skattas på pressutskick mm, desto fler frågor och funderingar poppar upp i mitt huvud.
Om man exempelvis blir bjuden på en biopremiär med röd matta och grejer – ska man då skatta på vad en biobiljett skulle ha kostat?
Tekniskt sett är det ju samma sak som en press-resa eller ett pressbud, eller hur?

Är influencernas bästa kompisar ”fextfixarnas” glansdagar över?
Hur tusan ska Skatteverket reda ut den här härvan och göra den hanterbar?
Är det på TOK för komplicerat så kommer folk ändå bara skita i det, det är vad jag tror…
Herregud, folk har knappt lärt sig reklam-markera korrekt och så får de DETTA slängt i knät? Hallå, eller?

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så länge man har företag är det väl lugnt? Det är ju mikroinfluencers utan eget företag som ska granskas, som inte kan motivera att de behöver arbetsprover för att kunna jobba.

    Ja det går från 0 till 100. Det blir höga krav på människor som knappt gått ut grundskolan, är curlade av sina föräldrar, matade med silversked och inte har en riktig omvärldsförsåelse vad det krävs att vara vuxen

      Vilken influencer stämmer den beskrivningen in på, om jag får fråga?

        Nelly?

          *nellie stavar hon ju

            Tycker inte man kan säga det om Nellie. Det syns att hon jobbar mycket med hennes hästar osv. Skulle inte kalla henne ”curlad” när hon faktiskt gör sitt jobb och betalar själv.

              Men varför tror du Nellie har blivit så stor från första början då? Jo för att hon har haft föräldrar med pengar som har bäddat för henne med bra hästar.

                Det är inte att vara curlad. Eventuellt bortskämd men inte curlad.

                  Okej då har vi olika uppfattningar helt enkelt. Jag har uppfattat det som att Nellies föräldrar helt viker sina liv åt att hjälpa sina barn (flytt hit och dit osv), för mig är det att curla.

                    ja, jag tror nog också att de viker sina liv och underlättar mycket. däremot är det inga rikemansmänniskor som har köpt dyra hästar till henne. pengarna har hon ju faktiskt tjänat in själv, hennes föräldrar är inte rika.

                      Skulle kalla det att prostituera sitt barn från 9 års ålder för att tjäna pengar genom att visa upp hennes liv

                      ja det kan jag väl iofs delvis hålla med om även om jag inte hade uttryckt mig sådär 🙂

                    Trams, vad är skillnaden få många föräldrar skjutsar sina barn till fotboll det är inte att curla!

                Nej, de hade inga pengar. Däremot valde mamman att vräka ut och provocera folk med sin dotter genom att skapa och skriva hennes blogg. Det genererade i sin tur pengar.
                De valde helt enkelt pengar åt dottern istället för att hon fick en normal uppväxt med kompisar. Nu istället extremt illa omtyckt av alla hon träffat på genom åren.
                Divalater och säpovakter (mor&far) 24-7.

        paow? ?

        Alla

        Nämn en influencer med högre examen än från gymnasiet

          Sandra Beijer.

          JAAAAAAAAAAG!!!!!!!! 😉

            Trodde inte du kallade dig influencer?

          Egoina

          Starwoman

            Då lär det inte vara så svårt för dem att följa lagen nu heller

          Vad spelar utbildning för roll då? De har ju uppenbart tagit sig någonstans och kan försörja sig själva.

            Det kan spela roll för hur lätt de förstår skatteverkets regler, vilket är frågan här. Du kanske borde plugga lite mer själv för att öva upp din egen läsförståelse. ?

              Fjant!

      Det kanske behövs något extra för att fatta att det är dags att ta ansvar.

      Bloggare: ”Va?! Men uschäkta, det här har mamma och pappa aldrig sagt något om, så jag behöver inte följa lagen.”
      Skatteverket: ”Ehhhhhhhhhh. Jo. Varsågod, här kommer skönstaxeringen. Prata med mamma och pappa om du inte fattar.”

    Håller med Dig Camilla, det är så komplicerat och skulle kräva enorma resurser från Skatteverkets sida. Man ska aldrig säga att något är omöjligt men detta känns som en projekt dömd att misslyckas. Eller sen väljer de några som granskas med luskam för att statuera exempel.

    Skatteverket behöver ta fram information som är lätt att förstå, och sprida den ordentligt. Sedan statuera exempel med de största bloggarna, då sprider det sig i branschen. (Det här med att enbart gå på mikrologgarna förstår jag inte alls, det är som att bötfälla cyklister utan lyse istället för att gå på stora banker som fifflar med pengar. Men det är inget som hindrar att man gör både och.)

    Om restaurangbranschen kunde lära sig hantera personalliggare (vet av erfarenhet att kan bli väääääldigt dyrt om man missar något) och liknande lagförändringar i till exempel frisör- och byggbranschen, så kan nog bloggarskaran lära sig att inte stå över lagen.

    Man lär sig när det gör ont i plånboken.

      Japp. Sedan finns det ingenting som säger att det bara är mikrobloggarna man ska syna. Det kommer ingå även bolagsgranskningar och personliga granskningar även för större bloggare.

      Är reglerna krångliga så kommer det att märkas. Skattemyndigheten är inte så speciellt medgörliga när det gäller okunskap. Skönstaxering lär påföras många som inte orkar sätta sig in i hur det funkar.

      Ett, du jämför äpplen och päron. Två, den där personalliggaren har nig inte gjort så mycket mer än att ge dem som i regel sköter sig och har vit personal lite böter pga slarv. Tvivlar på att den har kommit till bukt med problemet. I övrigt håller jag med, de behöver ge tydliga riktlinjer, men vad jag förstår är det ”privatbloggare” detta är riktat mot inte de större influencers som driver sina kanaler som ett företag. Detta är dock högst oklart.

    Tufft att genomföra, resurskrävande.

      Alla granskas ju inte. Det bygger på att man gör rätt för sig för att risken att bli granskad finns.

    Värdet på en biobiljett måste vara för lågt för att de ska bry sig om det. Är ju ofta man får biobiljetter som betalningar för undersökningar etc och jag har i varje fall aldrig beskattats för det.

    Jag tänker att branschen saneras och att allt gratis försvinner. Vilket på sikt är bra för influenserbranchen för det innebär att influensers får bättre ersättning för sina samarbeten.

    Inget är gratis och företagen har haft det lite väl bra att nå ut till många via influensers enbart genom att skicka ut gratisprylar.

    Så enbart positivt detta för alla.

    Borde det inte vara lättare för Skatteverket att hålla koll på att företagen som skickar ut pressutskick m.m. skattar? Det borde väl företagen stå för kan jag tycka, det skulle kanske också leda till att vissa företag tänker till lite extra vilka dem skickar till och hur mycket.

      Men hur ska de skatta för produkter de skickat? Man skattar ju på inkomst. Det där var ju bara extremt ologiskt.

        Deklaration

          Företag deklarerar inte ?‍♀️

        Man kan göra pressutskick icke avdragsgilla i verksamheten så blir de ju skattade i det bolag som skickar ut dem. Eller ställa krav på någon form av ”kontrolluppgift” över vilka man skickat till.

          Men är de inte avdragsgilla så läggs skatten på inköpspriset. Ska mottagaren skatta läggs skatten på förväntade försäljningspriset. Många branscher har marginal på 3ggr inköpspriset. Blir en enorm skillnad.

    OT: Kenza la upp ett inlägg på sin Instagram där hon med väldigt vackra och starka ord beskrev ”processen” innan hon vågade lita på att drömmen om att hon faktiskt blivit gravid var sann. Detta avslutas med en #ad där det visar sig är en reklampost för DW.

    Tyckte det var så synd, för det var så fint skrivet och sen blev det en konstigt eftersmak när #ad kom. Så klart får ju hon göra exakt som hon känner, men jag kan tycka att det kändes lite … osmakligt?… att använda såna jobbiga men också vackra minnen till en klockreklam (som jag för övrigt inte fattade öht Hur de hörde ihop). Är det bara jag som är känslig, eller var det fler som fick en dålig eftersmak av inlägget?

      Kände samma sak.

      Jag har tappat förtroende för henne i allmänhet på sistone. Jag förstår att hon är jättelycklig över sin graviditet, och det ska hon självklart vara! Men det blir lite märkligt när hon har talat ut om hur jobbigt hon själv tyckte att det var när alla visade upp sin graviditet. Nu kan jag tycka att hon och Penny Parnevik är de som stoltserar över sina gravidmagar mest i bloggvärlden.

        Jag förstår inte riktigt hur du tappar förtroende för henne p.g.a. det? Kan du snälla utveckla den tankeprocessen? 🙂

          Två anledningar egentligen: Först tycker jag att det framstår som att hon är självisk när hon lägger fram det så, att hon vet hur jobbigt det är för kvinnor som har svårt att bli gravida att de hur andra ”klarar det” naturligt och hur de känner sig värdelösa. Jag fick även intrycket av att många av hennes närmsta vänner som var gravida samtidigt som henne hade svårt för att verkligen visa upp sin lycka fullt ut för att de inte ville såra henne, vilket jag tycker är helt rätt egentligen. Men att då göra samma sak mot betydligt fler kvinnor som följer henne (jag förutsätter att Kenza har fler följare än de flesta av hennes vänner) känns som att för henne så spelar den sorgen bara någon roll när det är hon som känner den. Det andra är att videon som hon la ut direkt efter hennes graviditet, som jag tyckte var helt fantastiskt fin, hade som syfte att visa kvinnor som har svårt att bli gravida att de inte är ensamma. Just nu så tycker jag att hon ägnar sig åt motsatsen, vilket, i min vy, reducerar hennes trovärdighet.

            Detta sätter verkligen fingret på vad som skavt med Kenza sen hon blev gravid
            Det där vältrandet i sin graviditet är så väldigt smaklös

      Fast inlägget inleddes med ”Betalt samarbete med Daniel Weillington”.
      Titta under hennes namn, över bilden…

        Har inte med markeringen så att göra. Utan var mer hur texten ”flöt på”. Hur en som läsare kom in i texten för att sen få ett tvärt stopp i.o.m #ad för DW.

      Reagerade på precis samma! Väldigt genomskinligt.

      Jag håller med. Läser man hennes blogg senare också så vänder sig magen ut och in, återigen. För ”som vanligt” är de ute i sista minuten med bil (ej sponsrade än), för att sedan skriva ut EXAKT modell OCH färg på bilen de funderar på. Hade inte reagerat såå mycket om det inte vore för att hon skrev ut vilken färg de ville ha, för det är relevant hur…?

      Det är samma dramaturgi som Bellas här om dagen där hon börjar sitt inlägg med tårar och hur dåligt hon mått till att avsluta samma inlägg med reklam för sina produkter.

      (Skrev en kommentar som påpekade det som så klart inte publicerades)

      Synd om fler nu börjat skrivs efter hennes mall. ?

      Hon skulle ju beskriva ett ”moment”, tolkar det som att det var en del av uppdraget.

      Måste vara så oerhört jobbigt att vara gravid och sedermera mamma. Allt man gör är ju jävlar i mig fel, osmakligt, barnaplågande, okänsligt, oeftertänksamt, respektlöst, hänsynslöst och what not.

        Tycker nu inte att dom gnäller på hennes graviditet. Snarare vilken ”dubbelmoral” det blir i att hon i sin första video bölade om hur synd det varit om henne. Gravidmagar överallt, vänner får barn naturligt, överallt trycker folk upp sina graviditeter i nyllet på henne osv. Sen lyckas hon själv naturligt, efter inte speciellt lång tid och gör samma sak för att hon kan tjäna pengar på det.

      Håller med att det inte känns som ett speciellt bra reklaminlägg, vad har hennes DWmoment att göra med graviditeten? Har hon använt klockan att hålla koll på tiden till beräknad födsel?
      Det är en del här som brukar skriva att Margaux säljer ut sin son och använder honom, tycker detta är värre. Att använda sin tuffa kamp att bli gravid som säljknep för klockor.

    Hur skattas gåvor och representation ur företagsperspektiv i Sverige? Tänker att om ett företag tex bjuder på en middag eller en biopremiär eller whatever, så borde det bli representation i bokföringen? Är dock bara insatt i finsk bokföringslagstiftning och här skulle jag sätta det som representation, 0% moms. Alltså att företaget betalar momsen för middagen men inte drar av det som de annars får göra. Så i så fall skulle middagen redan vara delvis beskattad? Visserligen bara momsen då men. Det är väl också nån specialgrej med representation i själva vinstbeskattningen också men är inte tillräckligt kunnig i det området…

    Vidare kan jag tycka det blir konstigt om alla små gåvor ska beskattas. Betyder det de ska tas upp som tillgångar i bokföringen på något sätt? Eller ska de räknas in i omsättningen? Och hur ska de värderas i så fall? Så många frågor 😀

      Ja det bokförs som representation. Som företag får man ge en gåva värd max 300 kr sina anställda per år. Vid högre summa måste de skatta för gåvan.

        Fel! 450 inkl moms förutsatt att det är en gåva som inte är pengar (då är det alltid skattepliktigt). Jubileumsgåvor har dessutom ett ännu högre belopp (1350 kr). Minnesgåvor (om ngn fyller 50, har jobbat i 20 år, etc. har 15000 kr som tak.

        Det är så enkelt att googla innan man sprider felaktig information.

      Det är ju redan väldigt tydligt reglerat med tydliga riktlinjer?

    Jag skulle också vilja ha en definition på vad en influenser är. När är man en influenser? I mina ögon är en influenser en bloggare,instagrammare en som inte gör annat. Men vet att skådisar,programledare mm kallar sig influensers. Ska de också omfattas? Skatteverket borde kanske omformulera sig och skriva att detta gäller ALLA som får någonting gratis som ska beskattas.

      Influencer är väl en ”påverkare”. Jag anser att Camcam är en av de största, trots att hon via sin blogg inte säljer några produkter. Hon direktsäljer endast sina åsikter och påverkar. Se bara hur mycket smygreklam som försvunnit sedan hon börjat skriva om det.

        Just! Det går att påverka i rätt riktning.

    För oss anställda är det ju väldigt svårt att undkomma förmånsbeskattning. Vi skattar t om för salladslunchen när vi samtidigt har möte.

      Jag tom en enkel smörgås om den är färdigbredd måste skattas för.

      Tycker faktiskt det har gått lite långt nu när det inte ens får bjudas på enklare mat av arbetsgivaren. OBS enklare till låg kostnad.

        Nej. Smörgåsar/mackor behöver du inte alls skatta för…

        Och det här är väl inte alls nya regler? Det har väl alltid varit såhär?

          Den infon jag har fått sedan är att sedan någon månad tillbak måste även en färdigbredd smörgås skattas för. Källan jag har är en som jag antar vet alla regler korrekt men jag hoppas på att du har rätt.

            Den infon jag har fått är att det sedan någon månad tillbak…*

              Nä , har du det tillsammans med möte konf ska det inte skattas

            Men det är inga nya regler. Skillnaden är att det nu är upp till den anställde själv att deklarera för sina förmånsvärden. Det är det som är nytt inte vad du ska skatta för.

              Alltså som jag uppfattat det så är det inte att det är ”nytt” (och inte heller det jag skrev) utan att det har skärpts upp vad som är en enkel smörgås och att en som är färdigbredd nu också ska räknas på samma sätt som tex en sallad.

                Men igen, hoppas jag har fel info och du har rätt.

      Har blivit bjuden på både det ena och det andra av mina arbetsgivare (”konferens”resor, exklusiva middagar, välfylld kyl på arbetsplatsen, presentkort på bra mer än 300 kr osv) och inte blivit förmånsbeskattad en enda gång. Så skulle säga att det är väldigt lätt att undkomma förmånsbeskattning. vet också att jag är långt ifrån den enda som har det så här.

        Allt det där ska du skatta för. Bli bjuden på smörgås eller en enklare sallad för den delen i samband med t.ex infomöte eller konferens är inte skattepliktigt. Men om du däremot har tillgång till fri mat hela tiden så ska du skatta för det och från i år då själv ta upp det i din deklaration.

          Det tänker jag dock absolut inte göra.

    Bojkottar Idun om de har flugit in influensers från andra länder som reklamevent.

    Orka bry sig

    Camilla… kan du fixa casinoreklamen som täcker hela första sidan? Och kommentarsfältet.. ”svara knappen” är för känslig samt felplacerad. Lyssnar du på kritik eller ignorerar du bara? Detta går att fixa på en dag, så dra inte lögnen att du ska ”kolla upp det”. Du tjänar MER pengar på att casino reklamen blir din första sida, kanske därför du inte vill ändra? Sen kan man inte klicka bort fältet om man råkar ”svara” fel person, man måste uppdatera sidan alt klicka bort hela skitet och börja om igen.. smart drag Camilla

      Är så trött på det 🙁 på riktigt, blir skit sur varje gång

        Jag går inte in lika ofta pga det. Stör mig otroligt mycket att sponsra nätcasino.
        Såg att regeringen ville förbjuda reklam för nätcasinon.

      Camilla vet om att svara-knappen är för känslig då hon svarat på detta i en kommentar, men ingenting görs åt saken.

      Håller med om allt utan svara, om du trycker på fel svara knapp behöver du bara trycka på rätt svara knapp så hänger texten med dit och du kan klicka på skicka kommentar så hamnar det rätt.

        Tack det visste jag inte… ett problem mindre ?

    Skatteverket borde välja ut några stora influencers företag för revision. Ni vet förmodligen vilka som kan vara lämpliga 🙂
    Visst är det säkert så att mikroinfluencers inte vet vad som gäller och det smiter förbi en och annan klocka, matkasse eller ett mobilskal här och där men de stora pengarna finns hos influencers som bedriver sin verksamhet som aktiebolag. Att bara hänvisa till att företag har ansvar att sköta bokföring och redovisning av skatter och avgifter räcker inte.
    De stora problemen uppstår i gränslandet mellan företaget/arbetsgivaren och influencern som privatperson. Hur ska denna gränsdragning göras och vilka förmåner ska bolaget redovisa på kontrolluppgift och betala arbetsgivaravgift för?
    Hur är det rimligt att en redovisningsbyrå ska kunna hålla koll på alla förmåner som en influencer får för personligt bruk och som innebär inbesparade levnadskostnader?
    Skatteverket kan förslagsvis börja med att kolla hur mycket förmåner som influencers beskattas för enligt kontrolluppgifter från resp aktiebolag. Där får man en indikation på hur trovärdig den redovisningen är. Eftersom det är bolagen som i första ledet uppbär gratis varor och tjänster från samarbetspartners så är det också bolaget som ska redovisa förmåner som den anställde dvs influencern får för personligt bruk. Börja med att kolla förmåner på t ex Bellas, Kenzas, Angelica Blicks och Kissies kontrolluppgifter 🙂

      Och Sandra Beijer. Hon har ju själv sagt att hon inte skattar på något som är ”pressgåva”.

    OT: I ILs instatory gör hon reklam för deras tanning produkter. Den ena, Self Tanning Body Mist, såg jag idag att Apotekgruppen säljer ut p g a att den ska utgå ur sortimentet.

      Märkligt
      Såg instastory när hon är i NY, hur har hon/företaget råd med hennes livstil? Nytt kontor och snart bostad där, plus de nya svindyra kontorslokalerna i Stockholm m.m
      Får inte ihop det?

        Det är på riktigt en av vår tids största mysterier

          Ja, nåt är skumt ?

        Fake it så länge det går, then marry some rich guy. Repeat.

        Det nya kontoret kommer huvudsakligen att betalas av Löwengrip Beauty och Nordic Tech House.
        Löwengrip Invest har bara 5-6 anställda och endast ett par rum.

        Hon har inget kontor i NYC. Hon hyr en skrivplats hos Svenska Handelskammaren som används av någon annan när hon inte är där. Hon får ju som vanligt allt att låta mer an vad det är.

          Som ett kontorshotell alltså. Utan eget rum.

          Haha, Bella! Förnekar sig aldrig! ?

            Hon har aldrig skrivit att det är något annat än en skrivbordsplats.

      Att Apoteksgruppen tar bort den ur sitt sortiment innebär inte att den slutar tillverkas. Men det tyder ju på att den säljer dåligt.

    Så klart att alla som står på Bindefelds rödmatta och blir fotade tar upp det i deklarationen.

    Pernilla Wahlgren sitter just nu, i deklarationstider , och klurar på vad biobiljetterna kostade. För att inte tala om det immateriella värdet att få stå på röda mattan. -hmm, vad kan värdet vara där.

    Men Skatteverkets vet nog i alla fall.

    Är det verkligen så svårt? Oavsett verksamhet som drivs i ekonomisk vinning så skall allt bokföras, därefter deklareras för och eventuell vinst skattas för. Att det skulle vara små belopp är inget argument, du kan sälja tuggummi, hårspännen eller liknande smått. Är det då förmåner så finns det regler för det. Finns ingen lagstiftning som tar hänsyn till att man kallar sig för bloggare eller influenser, det är en titel. samma lagar gäller oavsett.
    Förmåner ska tas upp också.
    Börjar bli trött att det nämns som pressresor och pressutskick, bloggare och influensers är inte press! Camilla, du använder också detta uttryck.
    Press har en ansvarig utgivare och verkar inom vissa pressetiska områden.
    Vad som däremot avviker från normal annonsering, där annonsören i regel själv utformar sin annons, och lämnar in den i publicerbart format, och där plattformen, tidningen eller vad det nu är sedan gör en prövning om annonsen är ok, är att influensern och/eller bloggaren själv är med och utformar ”annonsen”. Och ger därmed annonsen en högre trovärdighet. Här måste båda ha ett ansvar, både annonsören och bloggaren/influensern.
    Influensers är duktiga på att framställa hur duktiga de är, så märkligt att de slarvar så.
    Intressant att se topplistan på privata bloggare, många där som anger att de är privata driver sin ”blogg” som aktiebolag och de kallar sig för influenser…Hmmm privat blogg??
    Man kan inte både äta kakan och ha den kvar. Är så trött på detta daltande med denna yrkesgrupp. En frisör måste redovisa allt,
    osv.
    Och ska man redovisa att man i egenskap av influenser blir bjuden, självklart, alternativet är att begära att betala för biobiljetten, middagen, resan- hur svårt är det? Då är det i och för sig för de flesta billigare att förmånsbeskattas för det, då bli kostnaden lägre än om man skulle betala motsvarande belopp.
    Bokföringsbyråer finns för bloggare och influenser också.

      Ja exakt! Varför ska det vara skillnad för dem. Vi med andra företag måste som sagt ta upp varenda liten grej och spara kvitton och inventera varenda grej i butiken. Jag lämnar allt sånt till min revisor för jag tycker det är tråkigt med bokföring. Men det kan väl inte vara så svårt för bloggare heller att lämna över såna uppgifter till folk som jobbar med det om man inte kan/hinner göra det själv.

      Uttrycken ”pressutskick” och ”pressresor” används bara i syfte att undvika
      1) att reklammarkera
      2) inkomstbeskattning för förmånen
      Någon i influensernas barndom har dragit sig till minnes att det fanns något som hette pressutskick och pressresor och det var något som journalister kunde komma i åtnjutande av utan att deras journalistiska integritet komprometterades. Då måste väl motsvarande kunna gälla för influencers dvs den moderna tidens journalister! Inte reklam och ingen skatt. Perfekt.

    Curlinggenerationen möter en konfiskatorisk stat som tagit sig vatten över huvudet.

    haha tänkte på dig här camilla och dina åsikter när de intervjuar en influencer på coachella och frågar hur man blir en influencer
    https://youtu.be/89-9BCglhkw?t=162

    Alltså, är ju EJ ”nya” regler dock… Är högst gamla regler. Egentligen är ju en tidningsredaktion samma, ligger mängder med ”gratisprylar” som skänkts i hopp om press, men med influensers så blir ju den frågan mer akut iom att deras arbetsplats är deras hem, oftast. De flesta förstår att inkomster ska beskattas, men prylar man får i tjänsten omfattas såklart av samma regler. Annars kan alla arbetsgivare sluta ge lön och ge prylar istället om prylar i tjänsten är skattefritt, win win för alla ?.

    CC, kan du inte sluta skriva att det är ”nya regler”? De är inte nya. Vad influencers har hållt på med tidigare (och fortfarande håller på med!) är skattefusk, vilket faktiskt är olagligt. Det är inte svårare än så. De behöver betala skatt på förmåner precis som alla andra.

      Exakt! ”Reglerna” som Camilla kallar det, är lag, och inte ny. Det är bara Skatteverket som förtydligat sin tolkning av lagen, gällande verksamhet som bedrivs av influencers, då det är ett högaktuellt ämne. Dock fortfarande en tolkning av lagen.

    Jag följer många bokinstagrammare som får hem böcker från förlag mot att de skriver om böckerna, eller det kanske inte är ett uttalat önskemål, men förlagen skickar hem böcker till många bokstagramers och hoppas förstås på att det ska leda till positiv reklam för böckerna. Kommer dessa också att behöva skatta då?

    @Bloggbevakning/Camcam

    Jag röstar för att du tar ett möte med någon med koll från Skatteverket samt en jurist som specialiserar sig inom aktuell problematik (IT-rätt, Upphovsrätt mm.).
    Låt dem få frågorna i förväg, stäm träff för en intervju och filma/få ner det på papper.

    Då blir dina ”Klicka HÄR för att anmäla till Reklamombudsmannen” lite roligare samt du får ännu mer referensmaterial att lägga till på dina rapporteringar varje gång en influenser gör bort sig!!! :3

    Here’s to hoping!!!!

      Smart!

      Ängla Eklund på Delphi??

    Curlinggenerationen möter verkligheten, och tvingas följa lagen.

    Ring en jurist! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.