My Martens har blivit särbo

Vi är fortfarande förlovade, och bär våra ringar. En symbol för oss själva, som visar att vi fortfarande kämpar, att vi INTE har gett upp.

Men jag behöver luft. //My Martens

Åh, vad jag hoppas att hon hämtar tillbaka sina katter och att Jonas – om han vill komma och hälsa på – tar med sig en egen klädroller och ett glatt humör.
Jag har fått intrycket av att My hela tiden slår knut på sig själv för att försöka vara alla andra till lags. Förhoppningsvis kan den här andningspausen hjälpa henne reda ut det trassliga garnnystanet ett varv eller två.

Good for you, My!
Good for you!

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Förhoppningsvis har katterna ett nytt hem där de är älskade.

   Hade aldrig kunnat leva med en människa som helt klart inte gillar djur. Det är inget att kompromissa med för min del – J var uppenbarligen inte allergisk utan ville bara bli av med katterna. Som fanns före honom. Ja, då har katterna det förhoppningsvis bättre hos någon annan men det låter som att detsamma gäller för My…

    Vet inte jag… känns ju lika fel att säga att man MÅSTE ha djur, om den andra inte vill. Sen är det klart att man inte kan säga bej till djur som redan finns i bilden.

     Klart man kan säga nej till djur som redan finns i den andres liv. Men då får man ju lösa det genom att inte vara sambos eller i värsta fall göra slut om det är en sådan deal breaker. Jag skulle aldrig flytta ihop med en som har djur men jag skulle självklart inte kräva att hen gör sig av med djuren för det. På samma sätt kan man ju säga nej till att flytta ihop med någon som har barn/bor med sin mamma/bor på landet/whatever som man själv inte vill eller kan tänka sig att kompromissa med.

   Katterna bor ju sedan länge hos Jonas föräldrar.

  My beskrev situationen med katterna som att hon skötte dem helt själv. Att Jonas inte kunde acceptera dem. Kanske inte hela sanningen. Då hon varit borta på ett flertal resor. Dubbla boenden. Vem fick sköta och ansvara för katterna då?

   Jonas gillade inte hennes katter och hon fick välja mellan honom eller katterna.
   En sådan man hade jag kastat på soptippen

    Jag förstår Jonas till fullo då de fäller något djävulskt och han har svarta kläder och musikutrustning i den lilla lägenheten.

    Usch och alltid ha kattahår i allt. Dammsuga varje dag osv och hon bara är i Kroatien och vad det nu var plus Öland.

    Hon kan ändå inte ha katterna med så mkt resor!

     Är hon aldrig hemma så är det ju inte orimligt att han får tycka till huruvida de ska ha djur eller inte.

     Handlar väl mer om valet; mig eller katterna. I mina ögon är det sjukt att ens säga så

  Isabellas story när hon testar klänning, ser ut som ett anus där bak ?

   Håller med. Måste vara något veck lr något för det ser ju verkligen ut som tyget går in i rumpan där.. ?

    Intressant. Verkligen.

     Vad bra att du är här som kan bestämma vad som är intressant eller ej! ??

   Busigt ?

   Rolig iallafall ? Ser inte så smickrande ut med ett anus ?

   Har inte alla anus där bak?

    Visst men helst inte synligt när man går påklädd, va?

     Klädesplagg är till för att dölja och framhäva kroppsdelar, och man vet aldrig hur trender svänger.
     Isabella, som alltid ska ligga i framkant av allt, kanske satsar på att bli en trend setter. Kanske är det dags att sätta lite stjärnglans på anuset nu. Vem vet.

    Kanske inte utanpå en klänning ändå? ?

   Isabella Rövengrip ?

    ?

    ??

    Rövenglip

   ???

   Får se när Isabellas ”klon” Gabrielle klarar något liknande som detta:
   https://www.instagram.com/p/Bxh4AdrnTel/
   Nordic Tech House sitter och jobbar på problemet 🙂

   HAHAHAHA.

   Tror inte du ser ett dugg bättre ut i en sådan klänning..

    Hade inte tagit på mig en klänning med ett anus på ?

   Var tvungen att gå in och kolla. Krävs väldigt mycket (barnslig) humor för att se ett anus där.

   Förvånad att ingen pratar om hennes leadlikeawoman. Alla här var ju så förfasade över att sallys ansikte nu skulle visas upp för världen och tjänas pengar på. Vad tycker ni om kampanjen nu när ni sett den?

  Ja det var inte helt oväntat, ledsamt men ändå har jag fått känslan av att det inte har varit så bra ”där hemma”.
  Kanske livet som särbos funkar utmärkt för dom så de kan fortsätta ihop om dom vill det.
  Man måste inte vara sambo, någonsin, bara för att man har en relation.

   Nej precis. Jag har varit lycklig särbo i 18 år och det funkar förträffligt bra. Vi har en sommarstuga ihop så där är vi sambos.

   Men tror du verkligen att de fortfarande kommer vara ihop, tror flytta isär är ett sätt att faktiskt ta slut/göra slut men att hon inte vill lägga fram det till läsare utan sparar på det lite, så får hon ännu ett tillfälle till tidningsrubriker, förekomma här och få fler läsare och kommentarer.

    Det trodde alla om mig och min fästman också när vi flyttade isär efter 7 år som sambos, men så blev det inte. Livet som särbo är så jävla skönt!

     Jo men dessa två har ju mer eller mindre levt som särbos, de har varit ifrån varandra mycket så det känns lite märkligt att det skulle vara så att hon ”behöver luft”, märkligt att hon då behöver mer luft liksom. Nja var nog en bortförklaring och inte helt ärligt. Hon har ju även klagat på ekonomin att det är så svårt med två boenden, då har hon ju ändå bara delat, nu blir det ännu dyrare boende för henne ju. Men det är upp till henne 😉

     Och jag har levt särbo med samma man i ungefär 10 år (Vi har aldrig varit sambos) och får ännu frågan om det inte är dags att vi blir seriösa snart och om vi inte är lyckliga eftersom vi inte bor ihop. Jag älskar att vara särbo! Det bästa av två världar.

      Jag som varit sambo i många år (12) tycker verkligen att det låter skönt. Tänk att få sova utan en snarkande karl ibland, att bestämma när man vill ses. Jag kan förstå att man gör det valet, då kan man ses när man känner för det. Med gemensamma barn känns det inte som ett alternativ att fortätta vara ihop men bo isär, men annars hade det absolut varit vettigt för mig

  Jag känner många som är i en lycklig och sund relation, men trivs bäst som särbos. Så länge alla parter är lyckliga finns det inga rätt och fel.

  Raderad av Cam.

  Om du inte fattat det än så kommer jag inte tillåta dina kommentarer, oavsett vad som är offentliga uppgifter eller inte.
  Om jag inte skrivit om det eller namngivit en person så finns det en anledning till det och om det inte kan respekteras så riskerar möjligheten att ha ett öppet kommentarsfält att försvinna. //Camilla

   Sjukt nyfiken vem och vad detta gällde ??

    omg ja skrev D*sha men hamnade i modd – så nyfiken på vad som skrivits tidigare haha

     Jag har också sett vissa antydningar i kommentarsfältet och är så nyfiken! Kan inte någon som vet skriva på Flashback? ??

      Sök på ovanstående moddat namn på lexbase eller liknande så har ni svaret 🙂

       hur får man fram info om själva brottsmålet ?

       Jag kan inte få fram vad hon gjort i lexbase.

        Går det inte? Hon dyker upp när jag söker på hennes namn men jag kunde bara inte betala 80 spänn för att läsa domen. Det kändes lite väl hängivet, plus att de bara hade krångliga betalningsalternativ :/.

         Betalade. Boooring. Gammalt brott och inget spännande, blivit påkommen med vitt runt näsan bara.

          Jasså minsann där ser man, kan du inte ladda upp den https://imgur.com/upload

  Han var nog trött på att ta hand om djuren när hon aldrig är hemma.

  Tror knappast vi kommer se att hon tar tillbaka katterna. Skulle bli väldigt förvånad då.

  Låter faktiskt som en kanonlösning. Hon är självständig, och en minitrea i Vasastan låter ju skitmysigt – med eller utan katterna.

   Men hon ääääääälskar Täby

  Tragiskt att folk inte klarar av att leva ihop längre. De vill inte vara sambos, skiljer sig och vill inte ha barn. Den svenska individualismen har verkligen gått långt. Ingen vill kämpa längre, självuppoffring ses som något negativt och självförverkligande och egoism hyllas.

   Men varför ska man leva ihop? Jag tycker det är väldigt mysigt med sambo och så men ser inte det som ett måste för alla.

    Det är bostadsbrist i landet så är schysst om folk delar. 😉

   Tragiskt att vissa är så dömande.

   Ja, fantastiskt att vi har möjlighet att välja hur och med vem vi vill leva!

   Ja jobbigt att folk inte bara biter ihop och inte gör vad som är bäst för dem. Vi kanske ska förbjuda skilsmässa också? Har man gift sig så har man.

    Ja det tycker jag verkligen.

     Otippat att du tycker det…

   ?????? Självklart ska du inte bo med någon du inte vill bo med, vara gift med någon du inte vill vara gift med eller skaffa barn när du inte vill ha barn.

   Btw var många äktenskap förr engagerade för att hålla kvar gårdar och mark i släkten. Skilja sig gjorde man inte även om man var värsta fiender för det innebar att kvinnan i de flesta fall stod utan inkomst och ägor helt medans männen förlorade sin status. Folk höll ihop för att de var tvugna, inte för att de ville. (Och jaaaaa, självklart fanns det lyckliga äktenskap också.)

    Källa på att kvinnan förlorade inkomst och ägor om man skildes? Det stämmer nämligen inte alls.

     Det stämmer visst, eftersom kvinnor hade väldigt svårt att få jobb överhuvudtaget. Speciellt om du hade barn då det inte fanns någonstans att lämna barnen. Kvinnor var beroende av sina män.

      Adelskvinnor möjligtvis. Vanliga bönder och torpare jobbade oavsett kön. Kvinnorna hade med sig barnen när de jobbade. Äldre barn (sju år och uppåt) jobbade också.

       Exak. Hemmafruar är ett väldigt sentida fenomen. I Sverige har både kvinnor och män alltid jobbat.

        Nej. Sköna ni är som tror att kvinnor hade tillräckligt bra jobb för att kunna begära skilsmässa. Var först på 1900 talet.

         Så långt som in på 50-talet hade kvinnor för låg lön för att kunna försörja sig själva. Det går att läsa i historieböckerna på gymnasiet så det är ingen svåråtkomlig info.
         Det går annars att googla på ämnet om man vill skaffa sig kunskap om varför kvinnor idag inte behöver äktenskapet eller en man för att kunna leva ett bra liv.

         Jag tycker att ”nån” här kan resa tillbaka till 40-talet och bli hemmafru och extraknäcka som sekreterare eller hushållerska och ”leva lajf”.
         Här i modern tid verkar du vantrivas. Friheten kanske är för mycket att hantera för dig?

       Och åååååh vilken lön de hade ?? Skilsmässor bland låginkomsttagare ökade ungefär samtidigt som kvinnor började ansöka om skilsmässa. Det ökade först när det började bli mer jämställt och man kunde klara sig som individ och inte helt var beroende av familjens ekonomi.

      Kvinnor hade INTE svårt att få jobb! De var högt eftertraktade som pigor, på lantbruket, i ladugård, i fabriker, som tvätterskor, till slåtter och odling… ja allt möjligt. Du måste tänka på något annat land.

       Och hur bra tjänade dem? Så de kunde ta sina grejer, skilja sig, köpa ny bostad och försörja sig själv plus barn? Nej. Männen styrde.

        Tror du alla män tjänade bra eller?! ?

         Fast männen hade ju sällan kvar barnen efter skilsmässa utan det var kvinnan som behövde ha tid och pengar till sig själv OCH barnen ? dvs. hade mkt sämre ställt ekonomiskt + ett ansvar som gjorde att hon inte kunde arbeta vilka tider som helst heller…

          Svårt att ta jobb när jobben innebar att du bodde på plats tex som piga. Fanns inga sängar till barnen där. Barnen fick inte ens lov att vara med på gården såvida inte de också anställdes.

       Och var gjorde de av barnen under tiden?

       Och lönen var lite fri mat och en säng och ledig på söndagar för att gå i kyrkan

     ”Källa på det!”???

    … man gifte sig inte inom släkten i Sverige. Däremot gick gården ofta i arv till äldsta sonen (eller dotter) och på så sätt stannade den i släkten. Men man gifte sig alltid med någon utanför släkten. Herregud.

     ?? Sa jag inte heller. Men om du som man var gift med en kvinna så såg du till att behålla gården i din ägo. Kvinnan gick ifrån skiljsmässa utan något eftersom det var mannens ägor. Och de skulle stanna i släkten.
     Finns en anledning till att skilsmässor ökade i takt med att kvinnor började få högre social status och egen ekonomi.

      Nej det stämmer inte. Kvinnan hade rätt till halva gården vid skilsmässa. Däremot skilde man sig inte eftersom äktenskapet var ett löfte inför gud.

       Nej. Beror väl på när du pratar om iofs. Under 1900 talet kom det nya lagar i omgångar.

       Precis så

   Varför skulle det ena var rätt eller fel? Dessutom är jorden överbefolkad så att folk inte vill avla fram en helvetes massa ungar är kanske bra.

    Jorden är inte överbefolkad, tillgångarna är snedfördelade.

   Lovisa – lever du själv i ett förhållande?

    Ja jag är lyckligt gift och vi har fyra barn ihop. Hurså?

     Därför att det är så lätt att tycka det du tycker när man så att säga ”har sitt på det torra”. När kärleken är äkta och djup och pallar med de prövningar som varje förhållande går igenom.

     Det är så lätt, så lätt att tycka och döma – men ingen människa är ju den andra lik. Vissa av oss får gå igenom mer än andra, har haft sjuka eller drogande föräldrar, har hamnat i dåliga förhållanden, har fått större självkännedom först senare i livet och upptäckt vad äkta kärlek verkligen vill säga först mycket senare.

     Hur ska man kunna stanna kvar och ”kämpa” om respekten och den ömsesidiga ömheten inte finns där? Om där inte finns någon kärlek?

     Ja, jag är också lyckligt ogift med en fin man och ett fint barn sedan många år, men jag dömer ingen som hellre vill bo isär än tillsammans. För barnens skull är det förstås mera praktiskt om man bor ihop. 🙂

  Jag förstår inte riktigt varför vissa tycker att det är så konstigt att han inte ville ha katterna. Hade jag träffat någon som har katter så hade jag absolut aldrig valt att flytta in med hen om katterna ska bo i vårt hem. Det enda Jonas gjorde var att ställa ett ultimatum, sen är det väl upp till My att bestämma vad som betyder mest för henne. Hon är väl ändå en vuxen kvinna och gjorde sitt val.

   Håller helt med!!

   Ja, det var egentligen hon som gjorde ett märkligt val. Hon borde insett att en person som hatar djur ofta har andra osympatiska drag också. Ingen man vill leva med.

    haha, är det så provocerande att det finns människor som inte vill ha husdjur?? Man kan gilla djur men ändå inte vilja ha dem som husdjur. Och man kan vara en sympatisk människa trots detta.

     Om man träffar någon med husdjur eller barn och vill ha en seriös relation så accepterar man vad som följer med den personen. En empatisk människa inser att ens partner har enorm kärlek för sina djur och ställer inte ultimatum om att de ska flyttas (det är ofta enormt stressande för katter att flyttas, vissa blir apatiska eller sjuka). Att man själv inte skaffar husdjur förstår jag men att man inte kan se kärleken ens partner har till sina, nej det är mycket osympatiskt.

      Ok, jag hänger med i ditt resonemang och är också med på att om man vill ha en seriös relation så får man acceptera allt som kommer med det eller avsluta det om man inte kan det. Däremot så tycker jag också att man får ställa krav i början och vara ärlig med hur man känner angående djur (Eller barn).

      Skulle jag träffa någon så skulle jag vara ganska öppen med att jag inte vill ha djur och då är det ju den personens beslut att välja att ha ett förhållande med mig eller inte. Och jag kanske inte riktigt förstår bandet till djur då jag inte har egna men i ett förhållande så handlar ju det oftast om att ha liknande syn på hur man vill leva sitt liv. Vill man leva sitt liv med sina djur så ska man ju inte välja någon som inte vill ha djur, och gör man det så kan man ju inte klandra ens partner för det.

    Jasmin / 12:10 fast nu är det så att Jonas INTE hatar djur ! han tyckte mycket om katterna men klarade inte av katthåren , en stooor skillnad och du är inte sympatisk själv som spekulerar och dömer 🙁

  Egentligen har de väl mer eller mindre varit särbos hela tiden, bara skrivna på samma adress. De var väl nästan aldrig hemma samtidigt
  My kommer nog aldrig kunna skaffa en man som vill ha barn t ex. Hon skriver ju själv att det blir för mycket flackande.
  My vill hela tiden vara i centrum och det är resor hit och SPAhelger dit och så måste hon ju hinna hänga med Bobby också. Ärligt så tror inte jag det finns plats i hennes liv för vare sig man eller katter. Hur ska hon överleva ekonomiskt framöver genom att vara på Öland varannan vecka. Antar en trea i Vasastan och en gymlokal kostar en del.
  Hon gör väl, som alla andra, precis som hon vill. Men ett stort ego har hon

   Ja det låter märkligt att hon ”behöver luft” då de varit ifrån varandra ofta och hon är på resor och med vänner nja… Nej hon vill väl inte ha barn heller, hon har ju precis just fixat kroppen och vill göra karriär, resa, synas och hänga med Bobby och kändisar. Hon och hennes väninna har väl pratat om hur de inte förstår andra som vill ha fler än ett barn, de vill ju göra karriärer. Sonen har hon väl inte träffat på flera veckor, hon är ju inte på Öland varannan vecka. Ja egen lght, en trea i Vasastan, kostar ju en del så det går lite emot hennes tidigare beklaganden. Stugan på Öland är nog gratis eller billig däremot.

   Tror att någon av dem gjort slut men att hon inte vill erkänna det offentligt – antingen dumpade han henne men lät henne bo kvar tills hon fick ett boende – eller så gjorde hon slut för att hon just fick en lägenhet och då behövs inte Jonas längre. Hon flyttade väl in hos honom innan de var ihop det kom väl senare och hon behövde just då boende i sthlm, så Jonas träffade hon lägligt. Tror att hon kanske fallit lite för någon annan också.

   Hon är inte på Öland varannan vecka. De har ett annat upplägg.

  Skönt för Jonas att slippa all dockskåpsinredning, men har knappast kvar sina gamla grejer. Att som artist leva med Mys ytliga sidor kan inte vara bra för kreaviteten. Tycker det framgått tydligt att han blir en toffelhjälte med henne.

  Nu ryker nog även stugan på Öland. Därför snyftet om ekonomin för att därefter säga upp hyreskontraktet. Jonas är nog packhjälp dessa dagar.

   Nja stugan är nog gratis eller väldigt billig, hon är ju där så sällan och den hyrdes nog ut till andra över sommaren, hon får nog låna den. Ja Jonas verkar lite toffel och ställer upp mycket på henne och hjälper till, hon lyckas alltid få folk att hjälpa henne med flyttar och annat verkar det som men man ser aldrig att hon hjälper andra, inte utan att hon själv tjänar något på det. Möjligt att hon skippar stugan nu men troligtvis inte pga ekonomi, sonen har hon väl inte träffat på flera veckor, men det kan vara så att Jonas är med för att de ska berätta för sonen att de separerar.

  Eh.. va? Jag får mer intrycket att hon är ego och sätter sig själv främst. Och alltid lägger du in en stor bild på My ? Märkligt att hon behöver luft när de ändå är ifrån varandra så mycket, låter inte så kärt.. Bara att gratulera till lägenheten för hon har väl haft som mål och dröm i många år att få tag på en lägenhet inne i Stockholm. Nu fick hon det så då behöver hon inte Jonas och hans lägenhet längre. Konstigt bara för innan gnällde hon hur synd det är om henne och hyrt dyrt det är med två boenden (en liten stuga, troligtvis gratis när den ändå är tom mot att de får publicering genom MM, och delad liten lgh med kille) och nu en trea själv hmm hur går det ihop då… och i vanlig ordning får hon det att låta sådär sorgligt och som att hon offrar sig och ojojoj.. tror inte hon gråtit och varit förtvivlad, tror tvärtom att hon varit så glad och nöjd över lght i city nära coola kompisarna och gymen, hon har verkat nykär också hehe. Men hon lyckas skriva så att hon får många kommentarer med hjärtan, strykekram och hur fantastisk hon är. Sen sparar hon en grej så där lite smart och strategisk och manipulativ som hon är – att det är slut och brutit förlovning så får hon ännu en rubrik och inlägg som ger uppmärksamhet och många kommentarer. Hon är slug hehe.

   Förlovningsringarna fick hon genom samarbete så hon kanske måste bära den en viss tid till 😀

   Anonym : Du får intrycket skriver du .. så länge du inte vet hur det ligger till tycker jag du ska behålla ditt ” intryck ” för dej själv i stället för att sprida lögner , Så lågt gjort av dej .

   Anonym 11:22, helt inne på din linje. Följt My länge och japp, jag tror som du att hon är nykär men det låter bra och hon får mycket sympatier. Smart…

   Man ”får” inte en trea i Vasastan. Antingen köper man den vilket verkar tveksamt med Mys ekonomi eller också bor man ibandra hand.

  Jag hoppas verkligen att de hittar tillbaka till varandra!

  Det där är nog bäst för båda två. ”Artister” ska man passa sig för – det är sedan gammalt. Fattar inte riktigt hur många nitar folk måste gå på för att slutligen förstå vad dom är ämnade för.

  My behöver en snäll gubbe med fast tillvaro och gärna en slant på banken. Jonas behöver en liten söt popsnärta utan egen vilja. (Ja jag vet – dumt skrivet men det känns lite så). i

   Gabriella ! sätt dej på händerna nästa gång du inte kan låta bli att skriva nåt som du själv inser att det är riktigt dumt att skriva , man behöver inte delge andra vad man tänker ! särskilt inte elakheter .

  Vem är egentligen denna My? För vad är hon känd mer än att snyfta om hur synd det är om henne…
  Är hon ännu en ätstörd sk. influencer med bekräftelsebehov.

  Upplys mig gärna….vet ärligt talat inte vem hon är förrutom att hon verkar lite vilse minst sagt.

  My var med i Ensam mamma söker 2013 och har drivit blomsteraffär på Öland som gick i konkurs.
  Sedan Ensam mamma tiden har My kämpat för att hamna och synas i kändisvärden med blandat resultat. Mycket psykiskt instabil.

  Då bör hon väl ha stått i bostadskö en tid, jag menar det är väl inte lätt att få en lägenhet i Vasastan bara sådär hux flux. Nu är hon ju kompis med en mäklare så hon kanske lyckats få förtur, kanske har de fuskat eller är det okej att göra så inte vet jag. Men har hon råd med det kostar väl en hel del att bo där, var ju inte så längesedan hon snyftade över sin ekonomi och menade att det var synd om henne för att hon var så fattig och hade det så svårt med stora skulder… samtidigt som hon åt på dyra restauranger varje dag och åkte på lyxiga resor. Härligt att den dåliga ekonomin blev kortvarig iaf 😉

  Har svarat på en del kommentarer som nedvärderar både My och Jonas utan att veta ett uns av sanningen .. Men av någon märklig anledning så kommer inte dessa kommentarer med ? Vore skoj att få veta varför 🙂

  Mmm från liten tvåa i Täby till trea i Vasastan. Men skönt gör henne att vara i city och slippa pendla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.