När de som inte(!) gör sina jobb försöker skamma de som gör!

Tidningen Resumé är på smygreklams-krigsstigen och har anmält en hel hög med influencers till RO och fått visa av dem fällda.
På västfronten intet nytt där, men det som är extremt underhållande i mina ögon är de anmälda och fällda influencernas reaktioner.
Det är en gråt och snyftfest av sällan skådat slag där journalisterna anklagas för att vara både o-kollegiala och o-medsysterliga.

Är det ett skämt att du och dina kollegor sitter och anmäler mina inlägg på Instagram? (Vi håller ihop i denna bransch!) FUCK THAT! Riktigt jävla besviken.
Hälsa aldrig på mig om du någonsin möter mig och låtsas ALDRIG vara min vän om vi någonsin skulle mötas. EXAKT sånt här gör att jag spyr på denna bransch!

”Sprid kärlek???”
NEJ NEJ, anmäl och sätt dit varann och gör folks liv till ett helvete. // Samir Badran i ett DM till journalisterna

Hade det inte varit bättre ifall influencerna istället gjorde sina jobb ordentligt (och slapp bli smällda på fingrarna av RO) istället för att sitta och skamma de personer (i det här fallet journalisterna) för att de gör SITT jobb?
För let’s face it.
Om Samir Badran och resten av offerkofteligan hade skött sina jobb så som man förväntas göra som professionell yrkesarbetande, så hade inte funnits någonting för de här två kvinnorna att anmäla och/eller skriva om i det här ämnet.
Jag tycker det är patetiskt – patetiskt och pinsamt –  att böla över att bli påkommen med att inte ha skött sitt jobb ordentligt, men så är jag ju ett stort fan av att sätta dit smygreklam också. 🙂

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så pinsamma reaktioner, speciellt samirs.

      Förstår inte heller på vilket sätt han är i samma bransch som dem ??

      Jag tycker att det är lite dags att påminna om varför du gör det här Camilla. Alltså jag tkr att det är sjukt viktigt pga anledningarna
      -smygreklam förpestar världen
      -när man inte vet skillnaden på info och reklam så ökar i förlängningen både -lobbyism och -fake news och skapar
      – ett samhälle där medborgarna egentligen aldrig kan lita på offentliga personer och/eller veta vad som egentligen ligger bakom deras ”råd” eller åsikter
      snabbt skrivet du kan säkert dirmulera bättre vilket känns viktigt för vissa (inklisive dessa kändisar som just åkt dit) tänker nog att det inte spelar så stor roll hur en gör och att det bara är najs att tjäna pengar så om företagen helst inte vill att de reklamerar ut så har de nog inget emot att låta bli. Hellre att de markerar ut reklam tydligt av anledningarna ovan än av rädsla för att åka fast, men även hellre att de gör rätt än fel oavsett anledning 😉

      Samir Badran, vem är det?

        Jag tror att det är en bloggare. Känner svagt igen namnet.

          Han är känd för att han hade samlag med 6-7 tjejer i tv

    Jag tycker det är ofta man blir utskälld av den som gör fel när man påpekar att de gör fel
    Exempel:
    Hundägare som inte kopplar sina hundar
    Bilister som inte följer reglerna
    Cyklister som tror vägen är deras tron
    Gående som har hörlurar som blockerar allt ljud runt om så de går i sin lilla bubbla

      Ofta en outvecklad jagkänsla bakom. För att kunna skilja på sig själv och sina handlingar krävs mognad, jagstyrka och förmåga till reflektion. Det finns många personer som fastnat i nån sorts narcissistisk lättkränkthet, där all kritik mot dem upplevs som ett hot mot deras innersta själv. Tyvärr..

        Som jag försöker trumma detta i mina barn -bara för att du gör en dålig sak betyder det inte att du är en dålig person! Det är så många som inte fattar det. Acceptera att du gjorde fel, lär dig och gå vidare.

          Anonym 16:26

          Precis så. Tänk om resten av världen fattade det. Dina barn kommer att bli härliga medmänniskor. Heja dig.

    Ganska mänskligt att gå i försvar när man blir ifrågasatt, särskilt när man egentligen vet att man inte gjort rätt. Dock väldigt korkat att inte kunna besinna sig mer än sådär och kunna göra en bättre damage control.

    Jag hatar när ”medsyster” eller ”systerskap” – kortet dras i tid och otid. Begår man tjänstefel (i brist på bättre ord) får man stå för det och ta konsekvenserna, det har inget med det (viktiga och nödvändiga) systerskapet att göra. Alternativt sköta sitt jobb, men det är ju bevisligen ofantligt svårt.

      De bryter väl t.o.m. mot lagen?

        Ja det gör de ju. Tjänstefel och lagbrott.

          Tjänstefel kan bara begås vid myndighetsutövning..

            ??

      1. Älskar din Nick! Ska kämpa för Seckalina nästa gång jag föder barn!

      2. Nästa lönesamtal jag har med min kvinnliga chef ska jag dra medsysterkortet. Eller om jag någon gång begår tjänstefel. Eller nästa gång jag ligger minus på flexen. Var helt ovetandes om att det kunde användas som argument i sådana här situationer. Längtar helt plötsligt till nästa löneförhandling ?? kommer gå till såhär tror jag:
      Chefen: Du får 1000 kr i lönepåslag.
      Jag: Men, men Chefen *snyft* betyder systerskapet ingenting för dig? *storgråt*

      Föreställer mig chefen berömmer min argumentationsteknik, fyrdubblar mitt lönepåslag och att vi sedan gråtande omfamnar varandra.

        ???✌️”You go girl!”

    ”Ni är journalister. Men ni är även medsystrar.” ??

    Samtidigt kommer Läckberg undan med reklam för att köpa hennes smycken och böcker. Hon som verkligen har råd att märka ut reklam kommer undan att kritiseras då hon är omtyckt av denna blogg och hon är bra att hålla sig vän med. Läckberg har nämnts ganska många gånger i kommentarerna under senaste året så det är liksom ingen nyhet.

      Varsågod och anmäl.

        Du missade poängen helt ?

    Medsystrar? Aha, så om kvinnor begår brott, så är det helt OK bara för att man är kvinna i en mansdominerad värld? Men kära nån, så infantilt.

    Vad är det för fel med ordet skuldbelägga?

      Tack!!! Skamma är inget riktigt ord. Användandet av engelska utryck har gått så långt att folk knappt kan svenska längre.

      Men är skuld och skam verkligen helt synonyma?

        Nej, inte alls. Men om man sakligt påpekar att någon har gjort fel eller anmäler ett misstänkt brott så är det inte att skamma, utan det är att skuldbelägga. Skam kan man ju känna även om man inte gjort något fel.

      Vad är det för fel med att språket utvecklas genom att man leker med det?

        Men skamma är ju vilseledande. Man behöver ju inte känna skam för att någon skuldbelägger en.

    Sorry sorry för off topic!
    Men ouch så pinsamt hintande om Orlando Bloom på bellas blogg ??

    ”Det var en massa spännande människor på plats men den som jag har sprungit på ett antal gånger nu och som är väldigt trevlig och gullig är Orlando Bloom. Men mer om det senare… Livet är verkligen lite galet just nu. Nypa sig i armen av allt som händer.

    Jag är så lycklig!”

    Aaaaahh #ljuvligt

      Som om att hon vill att alla ska tro att hon dejtar honom… De pratade säkert inte ens.

        Ja, jisses… Typ som när Dessie tog en fanbild med Johnny Depp och lyckades dra den storyn hur många varv som helst.

          Haha eller när Kenza brevväxlade med ”min vän Kanye West”.

            Det gjorde hon ju dock…

              Ja och de var säkert bästa vänner

            De umgicks.

      Kommer OSÖKT att tänka på denna sång:
      ”Jag kastar alla sorgerna bakom min rygg,
      och jag ser dom inte mer, och jag ser dom inte mer.
      Och jag kastar alla sorgerna bakom min rygg, och jag ser dom inte mer.
      Jag är så lycklig, jag är så lycklig,
      måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
      Jag är så lycklig, jag är så lycklig, hela veckan lång.”

      ”Men mer om det senare…” Bella och hennes patetiska cliffhangers.

        ”Stay tuned to this channel”

      Det jag också reagerade på att hon skrev att hon aldrig är nervös, ”vilket är en bra egenskap”. Hade hon haft lite vett i skallen hade hon vetat att det snarare är bra med lite nervositet, det betyder bl.a. att man är angelägen att göra bra ifrån sig.

      Tror hon verkligen att hon uppfattas som en förebild när hon beter sig såhär? Helt utan empati, har inte en enda svaghet? Jag hade verkligen velat veta hur hennes hjärna fungerar. Och varför hennes bild av framgång är en stagnerad vision från 80-talet, typ Dallas. Lever Bella i en annan värld än oss andra?

        Fast nervös blir hon ändå. Det ser man tex nu under Cannes, hur hon second guess och verkar vara väldigt ensam i minglet.

          Ja, typ INGEN bryr sig om de orange tjejen med fejkat smile

            På grund av att det kryllar av orangea tjejer med osäkre leenden där.

          Ja, man kan ”läsa mellan raderna” på alla insta stories osv, att hon förmodligen var väldigt ensam. Inga som helst bilder på henne själv därinne osv, bara några torra video snuttar som hon själv filmar. Tror inte en sekund på att hon var uppe och dansade till fem som hon säger. Hon la dessutom en story vid 01 att det är dags att gå hem. Ok jag inser nu att jag låter sjukt insatt för mitt eget bästa hahaha.. aja, kul att följa spektaklet.

      … Han är förlovad med Katy Perry.

        Vad är väl den schlagerhoppan mot världens mäktigaste affärskvinna?

          Katy Perry schlager?

            *Swoosh*

      Med tanke på hur många ”nypa sig i armen” – ögonblick Bella upplever hela tiden förstår jag att hon överdoserar BUS för hennes arm lär vara alldeles gul och blå efter allt nypande.

        Bella har säkert börjat fundera på om hennes liv ändå inte är som i Truman Show.
        Tänk om det bara är Bella själv inne i sin bubbla som upplever det hon skriver om?
        Tänk om ingen annan beundrar henne och vrider sig i avundsjuka?
        Tänk om alla andra utanför lever sina liv som vanligt med hämtning på förskolan, fredagsmys, helgshopping och pyssel i trädgården?

        Skrattade högt åt denna kommentar. Tack ?❤️

    Någon kanske skulle ta sig en titt på Annica Englunds smygreklam för Clean i vartannat inlägg hon gör utan att låtsas om det med??‍♀️

      Kan inte denna ”någon” vara du? Jag menar om du nu tycker hon gör fel.

        Fast nu är ju inte jag en granskare av rang heller med vare sig inflytande eller kunskap så hur tycker du att det skulle utformas på ett utvecklande sätt?
        Eller du kanske bara ville vara lite spydig?

          Du kan fortfarande anmäla för smygreklam. Eller vill du att det ska skrivas en nyhetsartikel om det i dn?

    Det är just sådant här som gör att det är svårt att ta influenseryrket på allvar. Trots att alla utmålas som experter i sociala medier (för att de vet hur man publicerar en bild på Instagram) så är det en branchvidd epidemi där de helt avsaknad förmågan att följa lagar och regler och markera ut reklam.

    Tjänar du direkt eller indirekt på att skriva om ett varumärke? Grattis, du gör reklam. Så sluta mygla och gör rätt för dig!

    Självklart ska man göra sitt jobb och man ska göra rätt.

    En parkeringsvakt ger ut parkeringsböter om någon står fel osv, men om jag var parkeringsvakt, inte fasiken hade jag gått och lappat min familjs eller kompisars bilar hux flux. Då ringer man ju o ber de flytta på bilen.

    Om jag var en influencer som hade missat en reklammärkning, och hade en vän som jobbade på en tidning som gick och anmälde mig istället för att ringa och säga åt mig att reklammarkera så hade jag inte heller uppskattat den vännen. Man måste inte alltid vara moralens väktare. Men Samir och de som anmälde kanske inte alls var vänner, vad vet jag. Låter ju dock som det på honom, eller åtminstone bekanta.

      Eller typ om jag kommer sent till jobbet och min kollega går och tjallar. Visst, it’s the right thing to do, men ingen gillar sådana personer. Det är ju inte som att rapportera reklammarkering är Resumés huvudsakliga arbetsuppgifter.

        Men att bryta mot lagen går ju inte att jämföra med att komma lite sent…

          Nej, men det finns ju lite olika grader av att bryta mot lagen också. Gå mot rött, köra lite för fort, parkera fel, sånt som antagligen de flesta har gjort någon gång.

            Aha! Så du menar att om jag bryter mot lagen bara litet, sånt som antagligen de flesta har gjort någon gång, så är det OK? Det måste jag skriva upp. ”Va? Ska jag åka fast för att jag kör litet för fort? Men det har ju de flesta gjort någon gång, så jag trodde att det var OK, faktiskt. Så det så.” Herregud vilka korkade människor det finns.

              Nej det sa jag inte. Jag sa att jag hade tyckt att det var oskönt av en VÄN att anmäla mig för ett sådant brott. Ingenting annat.

              Lätt att kalla andra korkade. Du fattar ju inte ens vad jag skriver, idiot.

                Men de är ju inte vänner utan journalister som granskar influensers. Samir tycker ju att man inte gör så mot kollegor, men jag misstänker starkt att journalisterna inte riktigt anser sig vara kollegor med influensers.

                  Nej och då tycker jag att det är fullt rimligt att de anmäler om de nu vill det. Och att man åker fast för ett brott man har begått om någon anmäler det. (Ingen annan skit som någon skriver att jag tycker som jag inte alls tycker)

                  Det jag kommenterade var just om vad jag hade tyckt om det var en VÄN som anmälde, eftersom att Samir skrev ”kom inte och låtsas vara min vän”.

      Jag lyssnade på pp3 där de intervjuade Yasmine där hon däger att de (hon och Samir) aldrig träffats.

      De verkar inte vara vänner: ”Om vi någonsin skulle mötas”.

      Jag tror att Samir är van vid att folk är vänliga och smöriga mot honom när han träffar folk på branschfester och dylikt. Han kan nog vara en person folk flockas kring i sammanhang där influencers, musiker, journalister, eventpersonal, m.m. möts och därför antog han säkert att det här var typiska tjejer som skulle vara impade av honom ifall de träffades. Men det säger väl mer om hans självbild än om något annat.

      Problemet är väll att ”glömma reklammarkera” sker medvetet och systematiskt hos flertalet influensers så att i vänskapliga anda ringa och påminna om missad reklammarkering är nog lika effektivt som att hälla vatten på en gås….

      Problemet är väll att ”glömma reklammarkera” sker medvetet och systematiskt hos flertalet influensers så att i vänskapliga anda ringa och påminna om missad reklammarkering är nog ungefär lika effektivt som att hälla vatten på en gås….

      Men de var ju inte vänner, de har ju aldrig träffats. Står i artikeln

      Uppfattar det inte som om de är vänner utan att han förväntar sig någon kollegial lojalitet från dem och inte inser att influencers och journalister inte är kollegor.

    Camilla, du måste börja korrekturläsa dina inlägg. K, bye.

    Helt rätt! Hade precis ett samtal med min egen chef. Hon ville att jag skulle flytta en semestervecka för att det skulle bli bätttre för verksamheten. Jag accepterade (motvilligt). Nu inser jag att jag borde rasat och gråtit och förklarat för henne att som min medsyster borde hon stötta mig så att jag får igenom MIN vilja. Fan, hon borde skämmas!!

    (jag håller med Camcam, patetiskt är ordet…)

    Fattar fortfarande inte 1. Hur svårt det ska vara att märka inlägg.
    2. Varför människor ska bli så jävla upprörda när det inte görs.
    3.Människor ska fatta att allting som promotas är spons. Alltså kom igen, lite mer än näsan räcker kan man väl själv tänka.

      Influencers verkar ha ett himla problem med att ta kritik och bli tillrättavisade när dem gör fel ??‍♀️ Gör om gör rätt istället.

        Obs! Skulle vara en egen kommentar men råkade hamna här under som ett svar istället.

    Wetterholm svarar just på ett inlägg att hon inte har en aning om vad hon måste skatta för. Verkar krångligt så hon hoppas att lagar inte gäller henne?

      Korkad, när svaret är : Allt.
      Finns en hel sida på skatteverket där det står supertydligt vad som ska skattas på.
      Typ enbart om du inte hämtar ut saker som du inte behöver skatta.

    Medsystrar? Så en kvinnlig whatever kan aldrig sköta sitt jobb om det innebär att man måste göra något som ev inte blir uppskattat av motparten, för hon är en ”medsyster”. Konstiga tider vi lever i. Finns samma krav på män att vara medbröder? Blir jobbigt för alla journalister, poliser, handläggare och många många fler att utöva sitt yrke, när man i första hand bara ska hålla folk om ryggen så de inte blir upprörda.

      Finns självklart inte samma krav på män. Män har alltid varandras ryggar ändå.

      Med det sagt är jag inte för ett kravlöst systerskap.

      Det är en sak jag ofta funderar över. Hur gemene man inte FÖRSTÅR att polisen finns där för alla!!!. Vi finns där för att skydda fattiga, gamla, rika, nazister, advokater, militanta veganer etc…
      Vi kan inte välja vem vi ska skydda utifrån vår egna politiska agenda. Behöver nassar som demonstrerar skydd, så är vårt jobb att skydda dem. Vi kan, ska och får inte välja.

      Det skrämmer mig när man börjat snacka om att vårdpersonal skall få vägra utföra vissa ingrepp på grund av någon religiös ideologi.

        Samtidigt är det ett vitt privilegium att vara för polisskyddade nazistdemonstrationer. Som mörkhyad kan jag inte gå ut en sådan dag. Poliserna finns inte överallt och det är lätt att bli utsatt för hatbrott. Som vit kanske man avskyr nazism men förstår inte det obehagliga att ens stad kryllar av folk som vill mörda dig, enbart pågrund av hudfärg. Till och med min dottee har blivit mordhotad. Hur galet är inte det? Mänskliga rättigheter är inte politik. Mänskliga rättigheter går först. Sverige har flera gånger fått kritik från FN för att inte sätta ner foten hårdare mot raistiska och nazistiska grupper. Det är skamligt.

    Vad hade ni förväntat er av jättebebisen samir?

    Cry me a river… inte så proffsigt att dra medsysterkortet. Om en kvinnlig politiker eller företagsledare blir granskad av en kvinnlig journalist ska hon också då säga ”åh detta är så oschysst vi kvinnor måste hålla ihop”? Nä det gör man inte om man vill bli tagen på allvar.

    De är bara upprörda för att de åkte dit. Han säger att de håller ihop i hans bransch, betyder det att inte anmäla om någon gör något olagligt? Och var går i så fall gränsen? Gäller det även andra brott?

      Och med ”de” menar jag Samir… Att han inte är upprörd för att han bröt mot lagen, utan för att han ”åkte dit” för det. Det gör mig irriterad. Bara ett förtydligande 🙂

    OT ikväll?

    Läs Sydsvenskan.
    Lena Karlbergs artikel

      Jag är uppväxt i en global och open- minded familj.
      Jag har ändrat åsikt

        Länka?

    Samir Badran, vem är det?

      Han var med i Paradise Hotel och sedan började han släppa musik med någon vid namn Viktor Frisk, tror han hängde mycket med ”Paow” och på så sätt fick sig en följarskara.

      Typ popstjärna för barn, tänk Markoolio.

      Google.se

    Kniv-micke o isabelle strömberg är tydligen tillsammans enligt deras egna instagrams… vet inte varför jag tycker det känns lite hemskt, isabelle verkade ju må mkt bättre där ett tag

      Är man ren o mår bra så tror jag inte man blir tillsammans med en pundare, tror dom båda helt enkelt gillar att vara tsm o knarka.

      Har man slutat med droger ska man hålla sig borta från dom som aktivt tar droger & till & med dom som försöker sluta. Det är så lätt att hamna i skiten igen.

    Varför markerar inte influncers reklam? är det jobbigt? tar för lång tid? vill inte att folk ska tro att dom gör reklam? pinsamt? fattar inte

      Bättre om följarna tror att det är ett genuint tips från ”en kompis” istället för att få det svart på vitt att den där ”kompisen” försöker sälja på dig grejer genom reklamsamarbeten hela tiden.

    Vill man se någon som typ slår rekord i att inte markera ut reklam så kan man kika in frureinhold på insta ?

    Om man skriver om en produkt och man får pengar för det så sprider man ju reklam. Man måste tala om det för folket. Att man visar reklam. Jag kan skriva om saker och produkter för jag får inte pengar. Så om jag skriver tex att Midsommarläsken är jättegod och läskande är inte det reklam. Jag får skriva så.

    Isabella Löwengrip blev fäld hela 10 för smygreklam av Reklamombudsmannen. ?

    Blondinbella skriver att det kommer att bli ändringar i höst när G börjar skolan… Vårdnaden om barnen? Eller bara för G kanske, som ju ändå alltid har en extra pappadag. Klart hon inte kan gasa med barn i det långa loppet.

      Vårdnad, boende och umgänge följer inte MWs automatik på varandra. Man kan ha vårdnad om ett barn som bor hos den andra föräldern hela tiden tex.

    Patetiskt snyfteri av Samir.

    Dessa influenser vill hela tiden påpeka att det är ett riktigt jobb.
    Men ändå så sköter dom inte det. Skulle jag ständigt göra fel på min arbetsplats skulle min chef vilja göra något åt det. Inget konstigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.