Foki har blivit tvåbarnsmamma – Atari är här!

Foki har haft allt annat än en enkel graviditet då hon bland annat drabbats av Hyperemesis gravidarum – eller extremt gravidillamående och även blivit inlagd på sjukhus.
Men nu är förhoppningsvis allt det slut, över och finito, för nu meddelar Fay, Fokis syster att lille Atari är här!!!

Stort grattis till hela den tv-spelande familjen!
Välkommen hit, Atari, Zeldas lillebror. 🙂

162 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grattis! Känns alltid lite konstigt när folks barn heter Zelda för att det gör min katt med ?.

  Var lägger man betoningen i namnet?

   atAAri

    Okej ??

   Jag skulle personligen säga det som Ataaaari men eftersom det är japanskt så borde det väl vara ”Átari”?

  Aatari? Nej om det vore japanskt uttal (f.ö amerikanskt märke) så vore det korta bokstäver a-ta-ri (kanske med en blandning av L/R inte rent R)

   Fy fasen vilket töntigt och onödigt tillägg.

    Varför då? Någon ville veta hur namnet uttalas, och personen ovanför sa hur hen tyckte. Tror inte det låg något elakt bakom.

     Fast OM du hade talat japanska, så hade du vetat att det finns massa ord som uttalas med ett R-ljud inte ett L-ljud. Och JO japaner gör visst skillnad.

      Nu har du nog missuppfattat ovanstående kommentarer, tror jag.

    För att de flesta inte vet att japaner varken säger R eller L? Menade inte något elakt alls, försökte bara förklara hur det troligtvis skulle uttalas på japanska. Ber om förlåtelse om du kände dig kränkt.

     Oj gör dem inte nej det visste inte jag iaf!

    Menar du sista parantesen? Inte elakt alls. Japanska språket gör inte skillnad på L och R. Golf heter gorufu på japanska.

    Onödigt för du kände dig kränkt över att någon annan på nätet sitter på mer kunskap och väljer att dela med sig? Gå och ta upp en bok, vetja, lär dig något istället för att gnälla på bildade.

     Jag talar ju flytande japanska och har bott i snart tio år i Japan, så jag tror att jag har har bra kännedom i just denna fråga. Avskyr rasismen och förlöjligandet av asiater! Blir fan helt tokig på det.

      Om du anser detta vara rasism har du mycket stora problem och bör söka hjälp omgående.

       Mina föräldrar är födda i japan och jag håller med e. Så tråkigt när andra gör sig roliga på vår bekostnad och sedan förklarar bort det med att det inte är rasistiskt.

        På vilket sätt var det förlöjligande och rasistiskt att berätta något som är fakta? Det ligger väl inga värderingar i det alls, att ljud vid vissa bokstäver gör sig olika beroende på vilket språk man talar?

       Mina föräldrar är japaner och jag är så trött på människor som rättfärdigar att de kan skämta om japaner hur som helst och sedan hånar alla personer som kommentarer att det är problematiskt och rasistiskt.

        Vem har skämtat??

        På vilket sätt är det rasistiskt att förklara hur ett ord uttalas på ett språk? Det var ju inte skämtsamt förklarat…

        Hur skulle du själv förklara att atari uttalas på japanska?

        Här är det dock bokstavligen ingen som skämtat eller gjort sig lustig över någonting. Så slappna av.
        Folk har under exakt hela min livstid gjort sig lustiga över mitt utländska och på svenska lustigt klingande namn. Men det är inte heller rasism. Det är ett uttryck för omoget beteende och töntighet. (senast var det mäklaren när vi köpte hus, otroligt oproffsigt).

      Alltså menade absolut inget rasistiskt?! Förlåt om du uppfattade det så, jag vet att det är en problematisk stereotyp att asiater ”inte kan” säga rätt på L och R, men menade för den som kanske inte vet att det för oss låter som en blandning. Har själv svårt att uttala hiragana korrekt på ra re ri… osv.

      Hur skulle du själv förklara att atari uttalas på japanska?

       Nu måste det väl ändå ha gått för långt när folk tycker att det är rasistisk om man frågar hur namn uttalas på olika språk. jösses…

  När du lägger ett sådant bindestreck efter hyperemesis gravidarum så ska du betona varför det sattes där och var det avslutas genom att lägga till ytterligare ett streck efter ”gravidillamående”. För du har rätt i att det ska vara ett streck där. Det är inte alla gånger man måste ha ett till för att rama in utan det beror helt på meningen. Du använder ofta ett bindestreck när det är helt korrekt att göra det, men i sammanhang likt dessa blir det fel med enbart ett.

   +1 trodde jag var den enda som störde mig på det här

   Håller med, men det är tankstreck – inte bindestreck.

  Åh ser ut som om lillen ligger i kuvös. Hoppas allt är bra med bebis och Foki ❤️

   Med bebisEN menar du väl 🙂

    Tönt

    Nej jag menade bebis. Hoppas allt är bra med fru och barn. Hoppas allt är väl med dig och familj. Hoppas allt går fint med karriär och familj. Vedertaget att man inte måste skriva bebisen, familjen, hälsan eller karriären. Men för din skull: hoppas allt är väl med Fokisen och bebisen och hela familjen!

     Med dig och familj?! Är det allmänt vedertaget?

      Nej.

      Enda gången det är okej är väl om man skriver en hälsning på ett julkort

      ”önskar Bengt med familj”

       Men orka.

  Ge barnen normala namn för tusan.

  När de väl växer upp kommer de vilja ligga nån gång de oxå.

  Det blir inte lätt att få ett ligg om man fått olyckliga namn som Liam, Noah eller typ Melvin…. ?

   Det blir allt vanligare med ovanliga namn så Matrix och Daenerys kan säkert ligga med varandra och inte Marcus och Sara är intresserade. ?

    *om inte och ?

    Jag gillar att det blir mer ovanliga namn! Det är roligt! ? Matrix + Daenerys känns som en fantastisk kombo; framtidsfantasy. ?

    Atari och Zelda passar perfekt ihop. Grattis till Foki, som har haft allt annat än lätt. ❤️

   Fast när dessa barn kommer till den åldern så kan jag lova dig att namnen du nämner är vanliga namn.

   Jag skulle inte oroa mig för att de inte får ligga. Däremot tänkte jag när vi valde namn till våra barn att jag ville underlätta för dem genom att inte slänga in konstiga stavningar, ge namn som stavas som de låter, namn som är enkla att uttala, som funkar internationellt, osv.

    Det här med att det ska funka internationellt är det ju många som tänker på (i Sverige) numera. Varför är det så viktigt? Är det inte, som en gör i andra delar av världen, att lägga till ett smeknamn?

     * är det inte bara att lägga till ett smeknamn?

     För mig är det viktigt eftersom jag själv bodde utomlands ett tag med ett namn som inte funkade så bra där. Visst, det kanske är ett löjligt krav på ett namn men för mig kändes det som något värt att tänka på.

      Jag tycker inte det är löjligt, det är bara en reflektion. Jag har ett namn som inte heller funkat utomlands och har haft flera kurskamrater från bl a Kina vars namn inte funkat internationellt, men det har liksom aldrig varit några konstigheter med att ha ett smeknamn. Det spelar väl ingen större roll, det enda är väl att vi på stort riskerar att ”tappa bort” historiskt svenska namn. Å andra sidan förändras namn precis som språk och det är väl bara att hänga med i utvecklingen.

     För att det inte så kul att heta tex Fanny, Jerker, Gun i engelskspråkiga länder. Man kan ju tänka till lite vad olika namn betyder på engelska (eller annat stort språk).

      Sen är det skönt också att ha ett enkelt och lättutalat namn så man slipper hålla på bokstavera varje gång någon frågar vad man heter.

      Som sagt, smeknamn är ju en väldigt vanlig lösning.

       Eller helt enkelt att lära sig det riktiga namnet.

       Myndigheter accepterar inte smeknamn dock.
       Bor i engelskspråkigt land och det är jäkla roligt att behöva bokstavera för + efternamn varenda gång man måste ringa om något viktigt, hämta ut recept på apotek osv. ?

        Jag brukar bara ge id-kortet på en gång. Och lyckligtvis har jag inte behövt ringa så många viktiga samtal utomlands, eftersom det mesta kan skötas på nätet.

      Efter nästan ett år i Sverige blev min japanska vän shockad när hon förstod att mitt namn, Emma, stavas med två m. Hon sa att Emma Thompsons namn hade ett m på filmaffischerna.
      Annars ett okej och enkelt namn kan tyckas.

      Jag var ett tag i ett sydeuropeiskt land och fick lära mig rätt snabbt att mitt namn var ett nedvärderande ord för homosexuella män där. Folk hade väldigt roligt när jag presenterade mig.

       Marika?

       Ha ha. Mvh /Spansktalande

        Japp ??

         (Men det var i Portugal jag var)

     Vad menar du med :..att lägga till ett smeknamn?
     För mig är ett smeknamn när Karl blir kallad Kalle,eller Elisabet blir kallad för Bettan,
     Eller Gustav blir kallad för Gurra. Eller Katarina blir kallad för Nina. Förstår du vad jag menar? Eller Eggbert blir kallad för Pompe. Eller någon redan som liten inte har kunnat uttala sitt eget namn utan t.ex. sagt Dwen när han hetat Sven och sen fått det smeknamnet.

    Är inte Mohammed/Hassan/Josef/Amina/
    Yara/Songul perfekta namn då?

    Finns och förstås i stort sett hela världen. ??

    //Moa

     Jag tycker att det är fina namn. Tyvärr finns det många med just den typen av namn som vittnar om svårigheterna när de söker jobb i Sverige. Jag har en del vänner med liknande namn som bytte till typiskt svenska namn när de sökte jobb. Det gjorde att de fick komma på betydligt fler intervjuer. Och eftersom vi bor i Sverige och jag valde namn för att underlätta för barnen så fick de inte heta Mohammed.

     Men ja, det vore ju praktiska namn sett till att de är internationella i alla fall. Nu fick mina barn namnen Maria och Sara, och de funkar i de flesta sammanhangen och är rätt så ”neutrala”.

     Bara hur jag tänkte, säger inte att det är rätt sätt.

      Tyvärr min erfarenhet också.

      Mina barn har ovanliga svenska namn.

      Valda efter deras personlighet och vår smak och tradition.

      Har aldrig tvekat på deras namn eller känt att de är inte 100.

      Fast iof kan man undra, har en förmåga att smeknamna dem tid och otid. Mer eller mindre poppis. ?

      //Moa

       Haha ja men smeknamna barnen gör jag också så det verkar inte hjälpa med vanliga namn ?

       Valda efter deras personlighet? Grattis att. I lyckades lura ut den på dem som nyfödda. Blir nyfiken på vilka personligheter som har vilka namn.

    Är nog jobbigare att ha ett etablerat ”vanligt” namn med en ”kreativ” stavning än ett ovanligt namn. Då kommer man få sitt namn felstavat hela livet. Tycker det är värre att heta Ahndrehazz istället för Andreas än att heta tex Atari.

     Haha ja! Hade en kollega vars namn uttalades Jessika, men hade både Y, h, z och allt annat möjligt i stavningen. Varför göra det svårt för sig(/barnet)?

      En kollega antecknade på ett möte, hon frågade mig om mitt namn stavades som det lät. ”Nej, släng in lite z och x någonstans med” skämtade jag. Sen kom jag på att hon hette Susanne med både z och h i… ?

       I??? Hur låter det då man uttalar då ??

   Om Jörgen, Bert och Gösta fått ligga ska det nog lösa sig för övriga med ska du se.

    Haha

   Tänker samma. Det känns som att vissa namn väljer föräldrar bara för att de är gulliga och passar på små barn, men en tonåring som heter ett udda namn, det ser inte jag passa i alla fall. Såå, det är ju tur att jag inte kommer ge eventuella barn udda namn.

   Men som en berättade, han hade träffat två barn som var typ 5 år, bröder, de hette Bertil och Gösta. Roligt om Gösta träffar en tjej som heter Månstråle, stora kontraster på de namnen.

    Håller med om ditt första stycke.

    Sen väljer man väl inte partner utefter att ens namn ska låta bra ihop?

     Det var inte min poäng heller

   Joåråå…

   Dom får väl ligga med Nova, Bellaluna och Zamantha, inte svårare än så.???

   //Moa

    Eller en Erik eller Sara som inte är så ytliga att de väljer bort någon på grund av ett namn..!?

     Åhhnää… Det går inte för sig! Absolut inte. Hur tror du sånt förfall skulle se ut? ?

     //Moa

      Nej jag kanske tog det för långt. Jag får hejda mig lite nu. ?

       Ja… Tur ändå att du kom till insikt! Phuuu!

       ?

       //Moa

    Vad är det för fel på nova då? Det har väl ungar hetat länge.

     Känns som alla ungar heter Nova, eller Novali, nu. Tycker inte om något av namnen och Novali kvalar t.o.m in på listan över de fulaste namnen jag vet. Vet verkligen inte varför dock, det bara kryper i kroppen av att höra det, haha.

      Äsch det finns ju många tvärfula gamla nanm också. Typ alla borg-namn, alltså Ingeborg, Torborg osv. Eller Asta, Bert, Berta, Ulrik ?

       Föredrar Ingeborg före Novali faktiskt☺️

        Nova, Novali, Saga, Engla och Kevin alt Cevin får mig att rysa. Robin med förresten.

         Gillar inte heller de namnen. Kevin är okej, min bror heter det. Fördomen om Kevin:ar är ju att det är bråkiga killar från förorten typ och en del vill t.o.m gå så långt och säga att det är ett WT-namn. Det stämmer så inte in på vår familj dock så det blir så skevt, haha.

      Känner samma för novali, tror det är för min hjärna vill uttala det no-vali (ännu fulare) istället för nova-li.
      Dock är alla små Novalis jag känner urgoa ?

      Och du heter Anonym? Snyggare elle?

   Vem bryr sig vad folk heter om man vara ska ligga? ?

   Vem bryr sig vilka namn andra ger sina barn? Spela roll finns väldigt många annorlunda namn nuförtiden. Inte så att folk döper sina barn till Stefan Louice eller Kalle numera

   Är du 86 år gammal och har glömt bort att världen hela tiden är i förändring?

   och Andrea(s) pojk eller flicka hahha. Hur tänkte dina föräldrar med s et? Sluta gnäll för du inte mår bra

   Du menar alltså att Liam, Noah och Melvin skulle vara ovanliga namn? Du kanske borde googla lite, min ena son heter Liam och de ligger på top 2

  Åh så mysigt med en till liten bebis. Stort grattis till Foki!

  Frågan är ju om Skatteverket godkänner namnet.

   Betyder Atari och Zelda något? Vad är det? 🙂

    Atari är ett företag som tillverkade spel och spelkonsoller och är nu så gott som kultförklarade inom gamingvärlden. Zelda kommer från fantasyspelet ”The Legend of Zelda”. 🙂

    Zelda är ju iaf ett namn (Zelda Fitzgerald tex); Atari är kanske varumärkesskyddat?

    Atari är/var ett stort TV-spelsföretag, typ ett av de första faktiskt. Namnet skulle alltså kunna nekas p.g.a. att det är ett företagsnamn, men det finns faktiskt folk som har det som förnamn här i Sverige (3 kvinnor respektive 3 män). Obs att det är som förnamn, inte tilltalsnamn. Zelda är namnet på en karaktär i ett dataspel, men det är redan etablerat som förnamn i Sverige (473 kvinnor har det som tilltalsnamn).

   Varför skulle de inte det, han blir inte ensam om sitt namn i Sverige.

    Att det finns personer med ett namn boende i Sverige med ett visst namn betyder inte att skatteverket automatiskt kommet att godkänna att man döper sitt barn till det. Låt oss säga att en person som heter Penis flyttar till Sverige. Svenska myndigheter kommer inte tvinga personen att byta namn. Däremot kommer de knappast låta ett i Sverige fött barn få namnet Penis. Dessutom är det numera så att reglerna för vilka namn en vuxen får byta till är mindre restriktiva än de för vilka namn man får ge till ett barn.

     När jag gick högstadiet kom en ny tjej till klassen. Hon hade flyttat till Sverige från Thailand och hette Pung. Hon la till ett annat namn som hon kallade sig i Sverige. Det kan jag förstå..

      ? skrattade rakt ut //mogen

      Verkar vara ett vanligt namn, känner en Pung jag med, en kille så det blir ännu roligare.

  Stort grattis till dem, men hoppas att det inte är något allvarligt med den lille!!

  Hade blivit så sur om min syster skrev om det innan vi gjort det

   Varför? Antagligen frågade hon väl först om det var ok att lägga ut. Det är sociala medier liksom. De närmsta har väl redan fått veta.

   Lol

   Vi får väl utgå från att foki var ok med att systern la ut detta

    Min mamma la ut födseln på sociala medier med båda mina barn innan jag eller sambon gjort det. Inte ok!!!

     Men sluta, hon ville väl dela sin glädje med världen. Var tacksam att de har en mormor som älskar dom istället för att sitta och gnälla som en egoist. Det är din egen mamma vi pratar om, inte en främling på gatan. Tro mig, folk skriver grattis och slutar bry sig om ditt barn, mormor är nig en av få som bryr sig på riktigt.

     har du bra relation till de? Tror ej

   De har familjechatt du vet. Avis?

  https://www.fokis.se/2019/02/23/lilla-atari

  Finns en viss risk att Skatteverket kommer avse att det främst är ett varumärke och man får inte döpa barn till varumärken. Tror inte risken är så stor, inte som om barnet ska heta IKEA eller Iphone.

   Hamnade lite fel

   Man döps aldrig till sitt namn.

    Men du förstod poängen?

    Nej, jag vet att dop är en kyrklig ceremoni och inte har något med att få sitt namn registrerat av skatteverket att göra. Dock så används ordet så i dagligt tal och tror alla förstår vad jag menade. Lite onödigt att märka ord sådär ?

  Fay skriver att hon är moster och faster till 4 barn, har foki och fay en bror också ? Har aldrig hört foki skriva om något annat syskon är fay.

   Har för mig att hon nämnt att hon har halvsyskon.

    Och om jag inte minns helt fel så har hon väl förr lagt upp bilder på ett halvsyskon/plastsyskons barn och skrivit om stt hon är faster typ

   Foki har en halvbror, hon har skrivit om sitt brorsbarn & sin bror några gånger.

   Styvsyskon som de ser som syskon 🙂

  Roligt!

  På temat har också franska Atari börsnoteras på Svenska aktiemarknaden för ett par veckor aedan.

  Perfekt dopgåva!

  Va?? ?

  Omg läste precis. Så fruktansvärt sorgligt ?

  Stackars stackars barn❤❤?

  Vilken enorm tur de ändå har som har en morfar som ser och agerar. Måste ha varit tufft även för honom att plocka med sig barnen därifrån.

  Så tragiskt. Och mitt i allt elände finns dessa oskyldiga barn…

   Men en sak fattar jag inte: lite här och där står det ju att Sindy själv haft en trasslig uppväxt med missbruk, alkoholism osv. i hemmet. Har morföräldrarna tagit sig ur det, eller hur har familjekonstellationen sett ut osv.

   Vilken tur också att de har folk som kan snoka och gotta sig i deras olycka, för att sedan öppet sprida det i diverse kommentarsfält

    Hur kan du tro att man gottar sig i deras olycka??

     Att läsa okända barns lvu-handlingar i underhållningssyfte är att gotta sig.

      Det är för fan inte i underhållningssyfte. Jag blev uppriktigt ledsen när jag läste. Både för barnens och föräldrarnas skull.

       Klart det är i underhållningssyfte. Du har ju ingen som helst nytta av att veta det, du läste det enbart för din egen skull.

        Du har heller ingen direkt ”nytta” av nyheter, kollar du också på det i rent underhållningssyfte?

        Förhoppningsvis avskräcker det någon från att köra sitt liv i botten på samma miserabla sätt…
        Stay in school and don’t do drugs osv.

        Lät faktiskt mina tonåringar läsa LVU-handlingarna igår.
        Toppen i uppfostringssyfte.

         Det här är riktiga barn, oskyldiga barn som farit mycket illa. Att du använder privat information om deras fysiska och psykiska hälsa i uppfostringssyfte är enligt mig mycket oetiskt, den läxan går att lära dem på annat sätt. Det här är ingenting varken barnen eller föräldrarna valt att få omskrivet på internet. Att handlingar är allmänna betyder inte att det är moraliskt ok att använda dem till vad som helst.

         Och nej, jag läser inte sensationsjournalistik om små barn som inte själva valt att outas i media heller.

          Det gör man ju som man vill, och jag respekterar naturligtvis ditt val. Men för att vara någon som absolut inte läser sådant verkar du förvånansvärt insatt i vad det handlar om för information.

          Det lär bli mycket jobbigare för hennes barn att inse att droger och märkliga plastikoperationer var viktigare än vad de var. Och bilder på hennes instagram och hennes jobb på strippklubb blir nog tyngre för barnen att hantera än att okända människor läst om deras omhändertagande.

          Barnens fysiska och psykiska hälsa och utveckling är ju det som avgör huruvida man omhändertar ett barn eller inte. Det är väl ganska självklart att det tas upp i handlingarna.

          Naturligtvis kommer det vara hemskt för dem att förstå hur deras föräldrar har betett sig. Det betyder inte att man vill att alla andra ska veta det. Skulle du vilja att alla dina psykiska trauman skulle fläkas upp och diskuteras? Jag tycker att det är upp till dem att välja hur mycket som ska visas upp för allmänheten.

         Madelon, hur fan tänker du? Riktigt opassande att du visar upp dessa privata dokument för dina barn. Extremt integritetskränkande mot barnen dokumentet handlar om. Fyfan för dig

          Att folk sett dem betyder inte att det är rätt att ta upp och diskutera det här i kommentarsfältet

    Man kanske förtjänar det om man utsätter barn för sådant

   Usch ja, stackars barn… ?

  detta är fruktansvärt sorgligt men kanske inte lämpar sig att prata om på den här sidan. uppenbart att de inte mår psykiskt bra. låt familjen vara ifred.

   Jag tycker att c skulle sluta skriva inlägg om sindy och micke också.

  Det här är verkligen sanslöst integritetskränkande för de här barnen. Hur kan man vilja skvallra om såna här saker?!

  Cam har tagit bort alla kommentarer som handlar om detta de senaste dagarna, men det kommer nya hela tiden

   Skulle hamna som svar på kommentarerna ovan

   Som handlar om vad?

  Men vänta, barnet ska väl inte på riktigt få namnet Atari? Det är väl ett skämt för att förstå heter Zelda?

   Varför inte?

    Vad tror du?

   Nej inget skämt.

    Det är därför folk hatar millennials.

  Grattis!!

  Det är väl dags för Kenza och Madde Ilmrud också att föda vilken dag som helst.

   Va, är Kenza gravid??

    Kenza har varit gravid i ett par år nu.

  Förlåt för ot men är det fler som har problem med instagram idag, att det hänger sig och strular?

  Länka!

  Grattis…

  Lycka till med underverket.

  Mvh Gerra

  http://www.gerra.se/

  Min kompis från förskolan hette Rudolf

   Rudolf var härligt , skulle dock inte döpa det till en unge själv haha ? när jag jobbade på ett fritids fanns det ett barn som hette Ruben, tyckte det lät skitkonstigt först , men han var så himla söt och go så nu tycker jag de är ett underbart namn när man vant sig.

  Fint och bra namn tycker jag. Och grattis Foki med familj.

  Hoppas systern fått tillåtelse att gå ut med nyheten innan Foki själv hunnit publicera att han kommit..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.