Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

960 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har skrivit frågan i ett onsdags ÖS tidigare men fick inget svar så jag testar i dag igen.
    Jag har kommit in på en yrkesutbildning som heter logistik och spedition i Malmö. Jag har ett fast arbetet jag trivs med men lönemässigt kommer det aldrig hända mer än 200 kr ökning per år i lönerevision. Ni som har studerat liknade utbildning, vad jobbar ni med i dag? Vad tjänar ni? Hur är arbetet förlagt? Måndag-fredag? Berätta allt som är värt att berätta för en som står i valet och kvalet till att tacka ja!

      Har inte själv läst den utbildningen, men har en kompis som läst den eller nåt liknande i Malmö. Han verkar ha vanliga arbetstider typ 8 till 17 måndag till fredag. Visst verkar vara stressig emellanåt, men verkar ändå som han trivs.

      Jag har läst liknande utbildning fast i Göteborg, 3 år.

      Jobbar med logistik idag för ett större företag. Arbetet kan variera- allt från 8-17 mån- fre till helger och röda dagar. Beror helt och hållet på vilket företag du hamnar på samt vad det är för transporttjänst dom erbjuder. Jag själv har varit i branschen i nästan 10 år och har jobbat mig upp från att sitta på en vanlig bokningsavdelning (bokning av logistiktjänster) till att idag bli chef för en liknande avdelning på 15 personer. Tjänar 45k.

      Transportbranschen i sig är fortfarande rätt gammalmodig, är oerhört stressigt många gånger med kunder som kan vara oerhört krävande 🙂 dock är det här jag trivs med. Många bollar i luften och lösa problem. Lönemässigt ligger branschen också lågt men är man duktig och visar framfötterna så kan man klättra snabbt.

        *ÄÅpöo

      Jag har pluggat logistik och jag skulle säga att lönen ligger runt 30. Dock träffade jag en gammal vän som fått sitt första jobb inom de yrket och fick 24 000 i lön så det är klart att det varierar beroende på vilket företag man jobbar på.

    Tips på bra film att se när man sitter ensam hemma med vinet som sällskap

      Oceans 8 om du inte sett den.

        Tack, jo den har jag sett 🙂

      Little miss sunshine

      Guardians of the galaxy 1 & 2
      Deadpool 1&2
      Thor, alla funkar ? because he’s hot
      Iron man, alla, because awesome
      Captain america
      Avengers
      Hulken
      Transformers
      Doktor strange

      Så typ allt inom marvel, börja från början så har du att göra em tid framöver ?

        Åh tack så mycket för tipsen, men tyvärr så är inget fan av marvel eller sådant hehe (a)
        Gärna drama/mystery/thriller/crime =)

          Aouw. ? synd..! Sherlock Holmes filmerna med Robert Downey jr är bra!

          Mordet på orientexpressen ??

          Anti Christ!

          Ett tips är nya Himmelsdalen på C More! Thriller, dock en serie (varav 2 av 8 avsnitt är ute). Tycker den är bra och har hittills aktualiserat intressanta frågor om inlåsningseffekter mm.

          Värt att se på sikt om inte annat 🙂

          Blow, Maffiabröder, Chocolate. Garanterar 100 % ögongodis

          Älskar filmen Gone girl! Sen med tanke på vad du föredrar för genre är serien Sharp Objects ett supertips! Bästa serien enligt mig, tätt följt av Big little lies.

            Serien Killing Eve är också en favorit! Haha, förlåt att jag mest kom med serietips när du efterfrågade filmer

          MR glass!

      Den nya om Ted Bundy på netflix 🙂

      Kraftidioten

      ”Fallet”. Det är en svensk-engelsk komedi med massa stora svenska skådespelare. Töntig humor med flit. Dock är det en serie 🙂

      Hade satt på någon gammal goding. Notting hill, Tjejen som föll över bord eller liknande.

      Somethings gotta give eller Its complicated ?

        Någon som känner igen sig i att ha varit med om något jobbigt som man såklart haft ett behov av att bearbeta efteråt, men sen att att tankarna liksom stannar kvar även när det slutat kännas jobbigt att tänka på, och att det istället nästan blir som en besatthet?

        Jag var med om en jobbigt grej, ska försöka att inte älta vad en gång till pga att det seriöst är det enda jag gör från morgon till kväll men det var iaf en upplevelse som var helt oväntad, tuff och som jag kan känna mig ganska ensam om (inte i världen såklart, men i min bekantskapskrets iaf).

        Det var 4 månader sen och det kändes ju naturligt i början att jag ville prata om det och tänkte mycket på det men nu när jag inte ens tycker det är jobbigt att tänka på längre så skulle jag liksom vilja börja släppa det. Jag har pratat såååå mycket om det med typ ALLA jag känner, alla mina bekanta och seriöst till och med alla min mammas bekanta. På längden och tvären osv.

        Men istället så gräver jag bara mer och mer i det, hittar ursäkter att att föra det på tal, tankarna går dit omedelbart dygnet runt.

        Grejen är som sagt att det inte ens känns särskilt jobbigt längre. Utan snarare att jag upplever det som tillfredsställande att tänka på och prata om och tänka på. Men det tar över, det finns inget mer att hämta, och jag skulle vilja släppa det och gå vidare.

        Jag undrar om någon känner igen sig eller om det är helt onormalt att reagera såhär? Och om någon har tips på hur man går vidare (kommer inte söka vård, de är redan kopplat till vården och hade de tyckt att jag behövde typ samtalsstöd hade de föreslagit det, plus att jag tror nästan det skulle bli värre då…).

          Beror väl på vad ältandet handlar om? Jag är också en ältare av rang, men bara för saker som ”triggar” mig och mina egna demoner.

          Känner igen. Några månader är ganska kort tid. Att prata med någon som man inte har en relation till kan vara till stor hjälp. Det låter ju som att du fastnat och inte riktigt kommer vidare.

          Letar du efter anledningar för att prata om det så behöver du antagligen det också. Även om du logiskt försöker förklara det på andra sätt.

            Jag fastande i ältande i flera år pga att det var så orättvist mot mig att det var svårt att acceptera att bli så vidrigt behandlad.

            Enda sättet för mig att gå vidare var att förlåta men inte glömma. Vi har ingen kontakt men valt att skäppa mitt agg även om det är berättigat, men det drabbade bara mig.

            Attans, någon man inte har en relation till låter som att söka hjälp från typ vården? Men vill ju inte be om hjälp när jag inte (längre) mår direkt dåligt utan mitt vardagsliv fungerar väl igen. Finns så många, bara här inne liksom, som mår dåligt på riktigt. Tror inte jag skulle få heller för isf hade de redan erbjudit det eftersom jag går till en psykatisk mottagning eller vad det heter. Iofs skulle jag kanske kunna söka något privat…

            Tack för omtanken och att du tog dig tid att svara, det värmer 🙂

              Det är bra att man har flera perspektiv och kan ta in omvärlden. Samtidigt har man rätt till sitt eget mående.
              Vissa av oss tycker alltid att det finns andra som har det sämre. Men någonstans måste man faktiskt ta tillvara på sig själv och vara snäll mot sig själv.

              Jag tänker att Du kan försöka att inte låta bli att tänka på det och att försöka låta bli att döma dig själv när det kommer upp i tanken. Det är när du försöker att inte tänka på det som det blir än mer intensivt i tanken. Svået att förklara. Men försök att acceptera att du tänker på det och låt det vara med dig. Då kommer du hitta sätt att bära det med dig utan att det stör dig. Ju mer du kämpar med att trycka undan tankar, ju starkare blir dem..

          Kan mest råda dig att stå ut. Ett tag är det det första du tänker på när du vaknar. Efter ett tag är det det andra, sen det tredje, sen det fjärde osv. Tillslut så har du gått vidare och då kommer det ju kännas jävligt gött!

      Tipsar om Ett fall för Vera, en serie på Svtplay.

      I Feel Pretty på Netflix! 🙂 komedi med Amy Schumer

      The spy who dumped me! 🙂

      A star is born! ❤️?

      ”Vad döljer du för mig?” Väldigt bra film om allas hemligheter i telefonerna ?

        Ja, den är så bra!! Finns en fransk version också men tror det är den italienska som är originalet ?

          Ja, och den italienska är bättre tycker jag ?

      Wine country på Netflix. Såg den idag, rolig och skön. Ingen tänkarfilm utan precis vad jag behövde idag.

      Bohemian rhapsody ?

      Sleeping with other People
      The girl on the train

      Green Book. Bästa och finaste filmen någonsin.
      Finns på sfanytime, sett den typ 10 ggr redan

        Jaaaa, den är så bra!!!

      Sharp Objects är riktigt bra!

      Prisoners om du vill ha långsam spänning!
      Annars About time om du vill ha något lättsamt och fint eller typ Midnatt i Paris.

      ”Hemma igen” a place called home? Finns på SVT play!

      Good Will Hunting !!!! bästa filmen att se med vinet som sällskap

      ett annat tips: eternal sunshine of the spotless mind

      Du MÅSTE se I feel pretty, sååå bra!!

      AA

      ”Now you see me”. Några år gammal, men underhållande.

      Dial M for murder
      Rear Window

        Hitchcock ❤️

    Grattis till Viktor Frisk och Theo Dietz! Länge leve kärleken!

      va?

    Vilka företag (Eller personal på företag) har bemött er dåligt? Vad hände?

      Tycker överlag att HM har den den absolut otrevligaste butikspersonalen ?

        Och sååååååå seeeegaaaaa…. ser helt drogade ut ibland. Plockar fram och tillbaka med ett lamt uttryck i händerna. har slutat handla i butik för jag blir tokig på segheten.

          Kanske för att dom har mest att göra?

            Jobbar på ett konkurrerande företag och i samtliga av våra Stockholms-butiker är vi snabba i kassan och jobbar många gånger själva så vi springer mellan kassa och golv, ändå lyckas vi vara trevliga.

        Zara kommer på andra plats. Eller delad första plats kanske. Svårt att bestämma mig, men har nog aldrig träffat en anställd på Zara som verkar trivas med att jobba i butik. De försöker inte ens se glada ut.

          Zara 100%. Det känns som att de har som krav när de anställer folk att de ska vara snorkiga, otrevliga, aldrig hjälpa kunden och undvika kunden till förmån för skvaller med kollegan. Det som är fascinerande är att det inte bara är så i Sverige utan även när jag varit utomlands. Sen helt ärligt är det alltid så hetsig stämning där inne bland kunderna också så jag vet fan inte. Handlar iaf inte där iaf pga det.
          SF Bio tyckte jag i många år hade en stor andel tråkig och nonchalant personal. Fick lite feelingen att det var ungdomar som jobbade och att de flesta fått sina jobb genom kompisar och kontakter = en liten ”inavelsklick” av ungar med kass arbetsmoral. Detta är dock bättre nuförtiden tycker jag även om vissa i kassan fortfarande är nonchooo ?

        Glöm inte Zara!

      Din sko. Jag hade köpt ett par boots som redan efter ca 5 användningar släppte vid hälen/klacken. Gick tillbaka och hon sa ”men de är ju använda” -ja, jag har använt de ca 5 ggr, som du ser på kvittot är skorna typ 1v gamla. Va så jävla dryg och ifrågasättande. Tillslut kom hennes kollega och gjorde returen, va inte inne där på några månader tills jag glömde hur hon såg ut hahha ^^

      Sen blir man alltid dåligt bemött när man är inne i rikemansaffärer på östermalm, de ser att jag inte är en ”östermalmare” men vad de inte vet är att jag då och då faktiskt köper dyrare grejer. Så kanske bäst att sluta ge smutsblickar och dryg attityd men vad vet jag, jag är ju från orten ^^

      Dålig service och tråkig attityd: ICA, Nordea, Intersport.

      Kan lägga till företag där jag fått mycket bra service (där de gjorde mer än det man kan förvänta sig): SEB, IKEA, Colorama.

        Tycker Intersport är jättetrevliga. Håller med om Ica dock

        På min närmaste ICA är det flera i personalen som inte ens hälsar när man självskannar och de måste göra kontroll av leg eller varor. De typ går fram, trycker på knappar, och försvinner utan att säga något alls.

        Och på vår lokala ICA är alla suuuuupertrevliga, personalen här hade fan platsat i Ica-reklamen…

          Vår också! Heja Ica Kragsta, Vallentuna!

      Har förvisso inte varit där på flera år men Zara! Kolla in deras Facebooksida, de drunknar i dåliga betyg. Hur går rekryteringen till, undrar man. Förutom Zara, ETC Stores personal som tittar på en som vore man ett ufo (har av den anledningen därför aldrig handlat där) och hälsar aldrig, ja, samma sak som på Zara med andra ord! Tycker överlag att kundbemötandet i Stockholm är dåligt.

        Carlings och Intersport. Jag blir typ som en osäker 13åring varje gång. Personalen där är fan alltid skit dryga haha.

          Men va, på Carlings är de ju alltid superhjälpsamma och trevliga, tom över-hjälpsamma ibland haha

          ”HAHA HÖRRU POLARN, DU MÅSTE JU HA ETT PAR COOLA STRUMPOR TILL DETTA MED, eller HUR?!!!! ???????” /carlings

            Haha! Typ kollar över båset när man byter om också. ”Går det BRAAAA där inne?” – efter 1 minut.

        Kicks, jättedryg personal som ser ner på en.

          Känns som dom tror att man ska sno något när man är där, likadant på Åhléns. Take a chill pill ?

          Gud ja Kicks, Kicks tar alla pris, fyfan vil typ grina efter jag vart där inne. Snoffsigare personal finns inte!

          Haha jaaa!! Då har jag själv jobbat där en period.. Fanns några trevliga personer där men de flesta var såna bitchar.

          Har jobbat på ett kicks på mindre ort, de är äckligt styrda av störda chefer. Vi blev tillsagda att se kunden som en plånbok samt att ”närma” sig kunden genom att ge henne komplimanger för tex hennes makeup. Hade inte alls uppskattat det själv som kund, är inte kvar där idag tack och lov.

          Andra som jag tycker tar kontakt på väldigt påträngande och konstiga sätt är MARY KAY! Har blivit påhoppad av främmande kvinnor på allt från fest och bensinmackar med orden ”du ser ut att gilla make up och vara en tjej med koll blabla” ?

            Kommer ihåg när jag jobbade på GinaTricot så kom det fram en tjej i kassan. Hon berömde mitt smink och undrade om jag ville bli makeup artist, och gav mig ett visitkort till ”Mary Kay” ?

            Hatar Mary Kay. Är som en sekt.

      Jag måste faktiskt säga Carlings. Inte att deras personal är otrevlig utan snarare extremt påträngande och det, enligt mig, är dåligt bemötande.. Senast jag var in där var dem på mig som flugor och stod och trampade utanför provhytten samtidigt som ”går det bra?” ”sitter det bra?” ”rätt storlek?” ”ska jag hämta andra byxor?” etc frågor kom på tal om och om igen.

        Så är de på de flesta Bikbok med, jobbade där ett tag och det var deras grej att man ska vara till hands så mycket som möjligt för kunden men viss personal har verkligen noll fingertoppskänsla när det gäller att känna av ifall kunden faktiskt bara vill vara ifred ?

          Haha.. kommer ihåg när jag var yngre och varken jag eller mina vänner kunde med att säga att vi inte hade råd med allt som de på BikBok ville pracka på oss. Var så jobbigt!

      Bauhaus. Deras personal har inte koll på nåt alls, är sjukt sega o verkar ofta lite hjärndöda? Min kille som är rörmokare säger dessutom att han flera gånger har hört personalen på VVS ge direkt felaktiga (ibland farliga) råd…

        Dom som jobbar där är troligt viss inte utbildade rörläggare, för då skulle dom nog inte jobba där!

          Såklart. Då borde dom dock inte ge råd till intet ont anande personer som verkar lita blint på det dom säger.

        Har exakt samma upplevelse, fick senast ifråga TRE olika personal för att bli guidad till rätt vara. Och då var det alltså ingen av dem som bemödade sig att följa med och visa, utan bara pekade. Varav då de första två pekat åt helt fel håll i butiken (som ju är gigantisk).

      Ingen specifik butik i åtanke, men fy fan vad jobbigt det var att kolla efter förlovningsring. Har aldrig stött på otrevligare personal än då, och nej jag hade inga särskilda krav utan var bara där för att kolla utbudet med min blivande fästman. Verkade som att de inte ville ha någon i sina butiker alls.

      Mobiloperatören 3 avskyr jag, men verkar inte vara ensam om att tycka det då de alltid hamnar sist i kundbemötande på sådana där nöjd kund-undersökningar.
      Det var massa år sedan jag var kund hos dem men kortfattat tackade jag nej till ett erbjudande och blev kallad idiot, de fick dessutom inte sälja direkt till mig då jag var 16/17 år vid tillfället och sade att jag först ville överlägga med min farsa. Men men. Var även en del teknikstrul som de inte ville fixa.
      Enda gången de var trevliga var när jag sade upp mig, de var väl nöjda över att bli av med mig haha ?

      Tycker även att de är riktigt otrevliga på Hemköp och på H&M verkar de så stressade och de typ inte hinner vara trevliga?

      Bland företag med bra bemötande måste jag nämna Handelsbanken, ICA, Indiska och Akademibokhandeln. De två sistnämnda kan dock vara lite påträngande ibland (jag vet att de måste vara det enligt deras policy) men jag tycker att de lämnar en ifred om man tydligt säger ifrån. ICA har jag alltid bott vid oavsett stad så jag har väl lyckats bli lite bundis med personalen.

        Hjälp vad långt svar det blev? Men rolig fråga!

        Haha 3 är ju, ja.. finner inga ord ens. Var också ”kund” där för flera år sedan (som tonåring så genom min mamma), men är glad att jag hoppade över till Tele2 så fort jag fyllde 18 och slapp allt krångel med dem. Men jag vet ju vad min mamma fick stå ut med om man säger som så! ?

        Det roliga är att jag ofta upplever att personalen på H&M är trevliga? Kanske har att göra med att jag är stammis och därmed lyckats bli bundis med personalen ??‍♀️

          Att de ens har kunder kvar är för mig ganska obegripligt… Eller ja, de är väl rätt billiga.
          Tele2 verkar bra, likaså Telenor! har Telia just nu och har inte haft några krångel och alltid gott bemötande. Enda minuset är väl att de är dyra ?

          När jag tänker efter så är de inte direkt otrevliga på H&M där jag bor, men det är liksom inga känsloyttringar? De låter inte sura, inte glada utan bara helt monotona trots att man själv typ nästan är övertrevlig haha. Men det är väl stammis man får bli då ?

            Billigt och billigt.. tror jag betalar runt samma pris hos Tele2. Det är inte så fasligt dyrt iaf. Telia hade jag (mamma) faktiskt innan 3 minns jag och deras internet funkade inte till min dator. Kommer ihåg att jag var arg som ett bi och dem på kundtjänst hävdade att det var min dator det var fel på, men det funkade så fort hon bytte operatör ? Men detta var många år sedan så de har säkert gjort improvements sedan dess.

            Det är sant faktiskt. Kanske ingår i deras policy att vara helt monotoma? ? Några är lite så i ”min” butik också men de flesta är snälla ändå. Du får försöka bli stammis i närmsta butik och se vad som händer ?

          Telenor! Herregud.. sa upp mitt abonnemang inte en. Inte två. Utan tre!! Gånger innan de ens la till att jag sagt upp det.. sen blev de skitotrevliga när vi bad de sluta skicka fakturor.. fick fakturor på 500 varje månad i 6 månader efter.. de vägrade ge sig. Nejtack. Aldrig igen.

      Comviq! De har fakturerat dubbelt, men säger att det är jag som har fel (det är det inte). Sjukt otrevlig och dryg person i kundtjänst som jag pratade med som ifrågasatte mitt IQ eftersom de _aldrig_ skulle göra det felet. Aldrig mer comviq efter det.

        Jag bytte också från Comviq efter att ha brottats med deras kundtjänst i 6 veckor för att få tillbaka 400 kronor som de dragit från mitt konto och inte gett mig något för.

        Är det en grej dom kör med? Blev dubbelt draget var och varannan gång när jag skulle fylla på luren. Orkade inte bråka så bytte istället!

      Min morfar hade varit i en av de här telefonbutikerna (phone house om jag inte minns fel) för att få hjälp med en sak och sen ett tag efter insett att han ”fått” ett abonnemang han inte valt. Han tog med min moster till butiken för höra vad som hänt. När de får se kontraket ser de direkt att det inte är hans signatur. De frågasätter såklart det men blir då hotade med att polis ska tillkallas och morfar som är av den äldre generationen skämt för att han blivit lurad och vill vara glömma det. Fruktansvärt

        Låter ju helt sinnes! Såklart dem lurar en äldre person med eftersom dem oftast inte har lika bra koll på sådana saker. Skamligt ?

      HEDIN BIL!!

      Lush! Helt klart den mest påträngande butiksservicen i världshistorien. ”Hej, är du ute efter nåt särskilt? Har du sett den här helt meningslösa superdyra klumpen med extremt veganskt ätbara ingredienser och fem tusen kilo rosa glitter så ditt badrum måste saneras efter att du använt produkten?” De ska kladda å grejsa med allting man råkar titta på.

      Typ som att de vet att deras produkter är så konstiga att ingen vågar köpa dem om de inte har fått en instruktionsvideo först.

      Jag går numera in i butiken pratandes i telefon så jag får vistas ostört om jag vill kolla på något.

        Håller med. Jag tror att produkterna utsöndrar ångor som sätter i hjärnan på de anställda. Eller så är de bara knallhårt styrda av franchisemanualen.

        Hahaha det är exakt så, tyvärr ?
        Tror helt klart på ångteorin.

          Värsta är ju att man själv inte riktigt får prata klart om man öppnar upp för konversation eller direkta frågor, de tuffar på likt telefonförsäljare utan andningsstopp. Manisk desperation.

      Tror det skiftar från butik till butik och inte kedja ! Precis som vilken arbetsplats som helst.

    Hoppas på vinst för Kristin ????

      ??‍♀️ Jag med

    Så fruktansvärt, otroligt lågt av dig att låtsas vara godhjärtad och inte vilja sprida skandalskvaller om Sindys barn genom att mer eller mindre skicka dina besökare till Flashback för att läsa ”ett dokument” där. Du skickade då flera hundra, kanske tusen, personer in på Flashback som inte hade haft en aning och jo, du visste fan precis vad du gjorde. Så himla besviken på dig och din tydligen låga moral där.

      Länkarna låg ju rätt länge i kommentarsfälten här innan de togs bort så de som ville läsa gjorde det nog redan när dokumenten fanns här skulle jag tro..

        Camilla hade faktiskt kunnat skriva ”all hänvisning/länkning till flashback på denna blogg undanbedes” för att inte gå in på detaljer. Men liiite för detaljerad var hon i inlägget…

          Ja, jo. Men jag fattar det liiite också, pg a väldigt osympatiska föräldrar.

        Alla läser inte alla kommentarer. Jag går oftast bara in och läser om det är något som verkligen intresserar mig. Jag hade därför inte sett några länkar eller ens hört talas om det dokument det gäller förrän Camilla basunerade ut det i ett inlägg, och även talade om var det kunde hittas. Jag skulle gissa att jag inte är den enda som hörde talas om det hela på det sättet.

          Men du väljer ju själv om du vill gå in och läsa dokumenten.

      Precis. Jag som inte hänger här inne eller läser kommentarer så ofta hade missat det. Tills inlägget dök upp. Hon har gjort liknande förr, minns dock inte om vad det gällde då.

        Tror du tänker på händelsen där en nakenbild cirkulerade bl.a. på flashback, vilket C tog upp i ett inlägg och bad folk att inte sprida bilden vidare helt enkelt.

      Så du tror inte att den som vill läsa snaskigheter redan vet att det mesta finns på Flashback? Suck.

      Tror de flesta är medvetna om att Flashback är det ställe du kan hitta den typen av info, även info om vem som misstänks för brott där media ännu inte namngivit personen samt förundersökningar i mängder av fall som innefattar barn och personuppgifter. Känns som man är väldigt ouppdaterad om man inte har koll på detta.

        Ja. Det är ju dit man går när man vill läsa om sånt. Har inte folk fattat det innan c skrev om fb??

      Personligen tycker jag att det är helt fel att diskutera detta med Sindys barn härinne, det känns alldeles för privat och känsligt, och om Camilla tycker det också, ska hon då sitta och övervaka alla kommentarsfält? Och ta bort så fort hon ser något? Känns som ett 24/7 jobb i så fall och rätt ologiskt. Visst att nu kanske fler fick reda på det
      (visst, kanske kan vara problematiskt) men samtidigt, de som vill veta vet nog redan och de som har den goda smaken att inte vilja veta går nog inte in på Flashback heller.

        Är ju lätt att sätta vissa namn och ord på modd ett tag. Börja med ”sindy” och ”micke” till exempel… om man nu verkligen vill ha koll på att det inte skrivs om det ..

      Carolina, vad håller du på med nu? Nu drar du upp allt igen och berättar dessutom var dokumenten finns. Cam har tagit bort det ur sin text, men du skriver ut det igen. Bravo! Blir så himla besviken på dig och din tydligen låga moral Carolina.

        Haha ja hur vore det att ta det i ett mail till c i stället för att åter posta infon..?‍♀️

      Ändå drar du själv upp det för alla att läsa.

      Tack för tipset. Visste inte att det fanns länkar där men nu vet jag det. ?

      Carolina, det kanske är för att Sindys dåvarande pojkvän, Kevin Shillingford, tillskrev Bloggerskan på ett hotfullt sätt, vilket hon polisanmälde. Kevin Shillingford blev upprörd över Bloggbevaknings granskning av honom och Sindy, därför skrev han som han gjorde.

      Det kan vara ett efterspel till ovanstående händelse, som är anledningen till det du beskriver.

    Någon här som minns den danska dokusåpan Frestad som fanns att se på tv6play för något år sedan? Jag tyckte den var bra och har sökt som en dåre efter att se om den. Ska finnas en andra säsong också som hade varit kul att se. Helst vill jag se en svensk säsong…

    Jag har lite funderingar på nyhetsrapportering i svensk media och hur mycket som jag aldrig ser där så jag tänkte slänga ur mig en del frågor här på ÖS.

    Ni kan svara med ord eller bara genom att klicka tumme.

    Hur många av et känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Sudan.

      Inte uppdaterad alls, tror inte att jag bryr mig faktiskt. ?? Orkar inte ta in nyheter om precis allt, märkte för något år sen att det stressar mig (Hade flash på allt) så valt att söka efter det som känns viktigt för mig att hänga med i.

      Hur skulle man kunna svara med tummen btw? Tumme upp = ja?

        Ja så tänkte jag. Att tummen är ett ja.

        Förstår dig faktiskt och klandrar dig inte. Ibland blir man bara deprimerad av nyheterna och är livet i övrigt tufft så behöver man mest troligt höra om positiva saker och inte problem. ?

          Är samma som ovan. För mig handlar det både om bra och dåliga nyheter. Jag orkar inte matas hela dagarna med precis allting. Märkt att jag lärt mig mer nu också när jag väljer vad jag vill hänga med i 🙂 Politik, klimatet osv. Sen scrollar jag ju både i svensk media och utländsk då och då när jag känner för det.

            Förstår hur du tänker och känner. ?

      Skiter fullständigt i Sudan

        Inte riktigt det jag frågade, men tack tror jag… 🙄

        Annars borde du vara glad över utvecklingen ifall du är för att fler länder har demokrati. Eller varför bara inte ifall du inte vill ta emot mer flyktingar därifrån?

        Men men, skit du det om det gör dig glad. Jag skiter i att du skiter i det. ☺️

        Vad jag brydde mig om var huruvida svensk media gör vad de ska jämfört med internationell media.

        Ha en fin kväll!

      Kan det vara svältkatastrof där. Jag har väldigt dålig koll men håller med ovanstående kommentar. Jag måste begränsa intaget av elände av ren självbevarelse. Vet dock inte om det är rätt eller fel att göra så.

        Jag undviker nyheter helt i perioder. Jag orkar faktiskt inte matas med krig, svält och elände ibland. Då tar jag paus och läser positiva nyheter endast tills jag orkar med dåliga nyheter igen.

        Nej det pågår ett fredlig demonstration för att få till nytt maktskifte. Mao något bra. ?

          Fredlig och fredlig, det kan diskuteras.

            Samt om hungersnöd försvinner för att man demonstrerar…

      All rapportering om länderna du tar som exempel har jag bara läst om i arbetaren som har en bra internationell bevakning. Men då är fokus demokratirörelser och arbetsförhållanden. Lär mig även mkt av Ottar men då med sexualpolitiskt fokus. Traditionella svenska tidningar har ju en usel internationell bevakning men det är väl inget nytt?

        Instämmer!

        Men ville veta hur illa det verkligen verkar vara och om andar då istället som tex du letar upp nyheter själv.

      Vit kränkt man åker XC90 T8 på den sudanska kvinnans bekostnad.

        Du glömde medelålders.

      Jag läser nyheter dagligen. Håller mig ständigt uppdaterad. Det är en ”ovana” jag har tagit med mig från gymnasiet, då vår klassföreståndare gav oss i uppgift att till varje lektion (i en kurs som var en gång i veckan) läsa in oss på den veckans nyheter inom vissa kategorier. Jag kan inte påstå att jag har en superbra koll på Sudan, men är mycket mer uppdaterad om diverse konflikter och krig i omvärlden än mina vänner och bekanta. Jag tycker det är viktigt att hålla sig något uppdaterad om vad som händer i omvärlden, men har full förståelse för att man inte ibland orkar med allt elände. Däremot så blev jag väldigt förvånad över vad min kompis frågade när jag sa: ”Det var ju Bestsellers ägare vars barn dog i Sri Lanka, du vet, Danmarks rikaste man”. Hon svarade: ”Vadå Sri Lanka, vad har hänt där?” drygt två veckor efter att tre hundra personer dött i terrorattacken där.

        Vilken sten lever din kompis under?

          Tror mig, ibland undrar jag samma sak. Men samtidigt har hon både haft depression och ångest så jag har väldigt stort överseende, hon säger att hon helt enkelt inte orkar med att läsa nyheter överhuvudtaget. Men ibland blir jag lite orolig, sådana stora händelser som chockar hela världen är OMÖJLIGA att inte få nys om…

    Hur många av er känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Nigeria?

      Inte jag tydligen. Vad händer där?

        Det är inget specifik händelse, mer en komplex situation, men internationella media rapportera mycket om att en av världens fattigaste befolkningar kämpar för fris val och att de plågas svårt av Bocko Haram. Kamp mot mässling och varför den bryter ut mm mm.

        Nigeria har varit mycket belyst i andra medier den senaste månaden. Inte sett ett ord om dem i svensk media.

          Vilken svensk media hämtar du nyheter från? Undrar alltså, inte drygt.

            SVT, DN, SVD, Dagens industri, Ny teknik m fl.

          Boko inte Bocko om du nu ska komma med undervisning om läget i världen. Du har också (flera gånger) skrivit “våldtäckt”. Ej korrekt. Hade inte reagerat på detta om nån annan här hade skrivit så men just du som ofta läxar upp folk är långt ifrån felfri. Lite om Boko Haram från mig för några år sen.
          http://fargosisters.com/serendipity/archives/2179-Boko-Haram.html

            Men tänka sig. För att kunna rätta så måste du ha fattat vad som avsågs så vad är din poäng? Nä just det, ingen. Och hen undervisade inte så sluta och kasat sten i glashus för du saknar läsförståelse. ?

              Kul att du kallar dig själv för ’hen’, ƬrH.

      Helt ointresserad av hur läget är där.

        Tycker det är så sorgligt att människor inte bryr sig mer..

          Jag tänker att vi lever i en global värld och att i stort sett allt som sker i den påverkar oss alla så även en fullblodsegoist borde bry sig.

          Men alla verkar inte tänka då långt…

            Förstår vad du menar. Problemet är väl att intresset avtar med kvadraten på avståndet. Men visst är det trist.

              Absolut. ?

              Håller med.

                Dig själv?

                  Hoppsan, hon glömde skriva som anonym vilket hon brukar göra när hon håller med sig själv.

                    Haha, hur tänkte du nu? Skulle jag svara en anonym som en annan anonym för att hålla med mig själv när det var anonym 20:48 jag skrev till två gånger? ?

                    (Nej förklaringen är en helt annan ?)

                      Här dygnets alla timmar, ser jag – viktigt att få #siiiiisssstaaaaoorrrrrrrdeeeet

                      Hahaha…

                      #sistaordet

                  Äh hon har ju bara råkat svara två ggr, inte svarat sig själv. Var schysta

                    Trodde den första hamnade i modd och att CamCam satt på flyget. ?

                      TrH jag har alltid varit en mycket neutral person gällande mina åsikter, speciellt på nätet (möjligtvis inte inför mina närmaste förstås) och vill inte tycka till en massa.

                      Men du förtjänar inte att folk kastar sig fram så här.

                      Ni som gör det tycker er ha rätt till det och jag tror ni missförstår en del och säkert utan att vilja det.

                      Men det är inte okej. Enough is enough!

                      Jag menar inte att du TrH kanske inte missuppfattar en del heller, men du ska inte behöva vänja dig vid att bli påhoppad.

                      Jag tar inte ifrån andra rätten att tycka att du hoppar på dem och jag vill inte lägga mig i egentligen, men har sett nog nu.

                      Vi är vuxna! (Eller? Haha, nej men seriöst. Ni förstår vad jag menar. Jag blir inte sekundärkränkt, men för min del så vill jag ha lite mer ordning och reda.

                      Det är bra med diskussioner, det är bra att vi tycker olika, men kom med sakliga argument mot TrH så att det blir intressant istället för sorgligt och patetiskt.

                      Tycker bra om er alla fast ni inte tror det, jag dömer inte folk efter hur de beter sig, men ville säga mitt i detta.

                      Tack för ordet!

                      Laila, jag har SÅ många gånger försökt ha en saklig diskussion med trh men så fort jag har haft en annan åsikt så har hon gått till personangrepp (bland annat frågat om jag är pårökt, ifrågasatt min intelligens, antagit saker om min utbildning, hånat hur jag stavat mm mm) som inte på något sätt varit relevant för det vi pratat om och utan att jag varit otrevlig alls. Hon kan börja med att se över sin egen attityd och fundera på varför så många tycker att hon är otrevlig. Jag är ledsen, men trh har sumpat sin chans i mina ögon. Hon vill inte föra sakliga diskussioner och verkar mer vara här för att provocera.

                      Och jag fråntar ingen deras ansvar för vad de skriver, eller svarar. Inte TrH heller, men även om ni blir irriterade på varandra olika personer i olika trådar om olika saker.

                      Så håll det på en bättre nivå från båda sidor snälla alla som blir irriterade. Att svara på ett visst sätt gör att de fortsätter, TrH. Jag och som det verkar – många med mig, blir illa berörda då vi ser att ni bara vill diskutera, men det skenar iväg.

                      Tack Laila!

                      Anonym, jag är helt säker på att du aldrig gett mig en chans och att den som bör ta ansvar för sig själv är du.

                      Och det du sitter och säger just nu att jag skulle sagt till dig är rena lögner och OM det var du som jag frågade pårökt så vet både du och jag att du förtjänade det. Att du satte tonen. Jag bad om ursäkt för min del. Du not so much. ?

                      Punkt 1-6 ???

                      Trh, Jag ve5 vad både jag och du sa. Vid alla tillfällen. Sen nej, jag ber inte om ursäkt för att DU bestämmer dig för att gå till personangrepp.

                      Mer än så diskuterar jag inte detta med dig. Jag har fått nog av dina barnsliga fasoner.

                      Jag uppskattar så enormt mycket att ni båda svarade och så snabbt! Stort!! Jag anser att ni är för bra för att tjafsa.

                      Och jag menar absolut inte bara denna Anonym, jag menar alla som håller på inte minst kring dig TrH.

                      Jag är ledsen att jag var tvungen att hoppa ur en stund, det är ju Stockholm Maraton idag. ? och så hände det lite annat.

                      Men tack för att ni svarade! Jag vill inte att folk ska sluta kommentera, det är ju mina pauser från allt annat jag gör. Jag lär mig massor av er och de andra, men ni förstår varandra bättre allesammans (även ni två) om ni bara backar lite och ja.

                      Ni är BÄST! Kram till er!

                      Anonym: Och jag vet vad jag säger och varför.

                      Och jag är riktigt säker på att jag fått nog av dig också. Sedan riktigt länge tillbaka.

                      Följ du dina egna råd för den ende du kan förändra är dig själv. ?

                      ”Anonym: Och jag vet vad jag säger och varför.”

                      Nej, det gör du inte. Du ”råkar” glömma, ljuger och förvränger dina ord i efterhand hur mycket som helst.

    UTLANDSFLYTT, TIPS SÖKES

    Jag och min man funderar på att lämna Sverige, men vet inte riktigt för vad. Vi vill bo någonstans där det känns tryggt, där man inte behöver se gängslagsmål och droger. Gärna någonstans i Europa så det är nära familjen. Bra förbindelser till Arlanda är alltså ett plus. Det är jätteviktigt med snabbt och stabilt internet eftersom vi båda är egna företagare som jobbar online. Vi har inga barn ännu men vill ha ett i framtiden. Då är såklart bra skolor också ett plus, det behöver inte vara superfint direkt men åtminstone bättre än här.

    Kort sagt så vill vi helt enkelt bo någonstans där det är lugnt och tryggt. Har ni något tips på land som kan passa?

      Finns ju även många platser i Sverige där man inte behöver se gängslagsmål och droger, likväl som det finns många ställen i Europa med och utan gängslagsmål och droger.

        Har du tips på några sådana platser i Sverige? Känns som att det mesta har förfallit, alternativt ligger långt bort från allt.

          Om du tycker Sverige har förfallit och är farligt (en av de mest tryggaste länderna i världen) är jag ledsen att säga att du kommer inte hitta nåt bättre alternativ? Kanske nån ödslig by i nåt valfritt land som du tycker om.

            PK-kadern fortsätter taktfast att marschera. Inga oliktänkande är välkomna.

              Och SD-trollen är lika faktaresistenta som alltid ser jag…

                Vänta litet. *bläddrar febrilt i PK-manualen* På vilken sida hittar jag SD-argumentet?

      Sudan, Nigeria, Ukraina, Bangladesh…

        Haha, tre svar du gav ligger inte i Europa, men du visste inte ens det. ??

          Åhnaj, ja viste inte!
          Takk lila bubibubbis att du birettar för maj, ja ska altid fråga deg från nu, å store störda trmh!!!!!!

            Naaw, men om man nu ska göra sig lustig på någon annans bekostnad så tycker iaf jag att man misslyckas grovt om man inte får till fakta korrekt. Men vi är alla olika. Vilken tur! Phew. ?

              Du glömde läxa upp NZ här nedanför.

                Alltså ditt IQ… ?

                  Om jag var du, TrH, skulle jag vara tyst om andras IQ.

            ??

            Så kul. Inte. Byt dagmamma.

            <3

      Vad härligt! Jag och min sambo flyttar till NZ om fyra månader, men det är ju alldeles för långt bort för att tipsa er om ifall ni önskar stanna nära Arlanda :). Jag är oerhört förtjust i Italien och skulle flytta dit om det inte vore för NZ. Samtidigt är det kanske inte det mest drogfria och tillgängliga att resa ifrån. Alicante? Marbella? Svenska skolan finns ju där för framtida barn (och de har gott renommé). Kram och lycka till med flytten!

        Tack! NZ verkar otroligt häftigt, om jag inte hade små syskon här i Sverige skulle jag lätt kunna tänka mig att åtminstone prova där. Hoppas det blir allt ni drömmer om och lite till!

          Schweiz?

          Vi har precis köpt en lgh i Santa Pola, Spanien. Det ligger 10 minuter ifrån Alicante flygplats. Billiga direktflyg både med norwegian och Ryanair. Spanien är ett land med många fördelar, enligt mig då såklart. Underbart klimat, bra mat, trevligt folk, vettiga priser, definitivt ett lugnare tempo mm. Sen är Spanien populärt, så uthyrningsmöjligheterna är ju kanon!

      På engelska landsbygden med pendelavstånd till större stad.

        Skulle ALDRIG flytta någonstans för att pendla!
        Skulle däremot kunna flytta någonstans där mycket finns på cykelavstånd.

        Något särskilt med engelska landsbygden som du gillar? 🙂

        Nej pga Brexit

      Norge! Blir superlätt med språket och kulturen också. Bor här, Rekomenderar! Flyttade hit med mannen o barnen av precis samma anledning som du vill flytta, för 2 år sen.

        Nordnorge! ?

          Västerålen ?

            Fint, men nord om nord är bättre…
            ”Se oftere mot nord.
            Gå mot vinden, du får rødere kinn.
            Finn den ulendte stien. Hold den.
            Den er kortere.
            Nord er best.
            Vinterens flammehimmel,
            sommernattens solmirakel.
            Gå mot vinden. Klyv berg.
            Se mot nord.
            Oftere.
            Det er langt dette landet.
            Det meste er nord.”
            Rolf Jakobsen

            Men man skriver väl knappast Västerålen om man bor i Vesterålen?

        Det vore kanske något! Inte så långt bort från hemmet heller ju…

      Flytta till en svenskspråkig stad i Finland. ?

        Ja, det kanske vore något! Fast maken min är lite pessimistisk inför tanken på att bo granne med Ryssland, haha.

          Har bott här i hela livet och har aldrig behövt fundera på Ryssland ? här vore det ju enkelt på så sätt att Finland även är svenskspråkigt, härifrån går det enkelt att resa till Sverige, tryggt och bra att bo här osv ?

            Det låter trevligt faktiskt 🙂 Tack, ska läsa på lite!

        Borgå är en perfekt stad, nära flygfältet, familjär, vacker stad ? googla iaf

          Ser jättefint ut på google! Skönt att det är ganska nära Helsingfors också, kan jag tänka mig.

            Så nära, med buss ca 1 timme, med bil 30-45min beroende på, till flygfältet ca 30min ? älskar att bo här, bott på massa ställen men detta är hem och känns tryggt ❤️

          Jaa Borgå är så fint!
          Nu bor jag själv i Österbotten och trivs där jag är, men skulle jag flytta till en annan stad skulle Borgå vara ganska högt på listan. ?

      Österrike! Ungefär som Sverige, men inte så många kulturberikare med bakgrund från länder där man inte åker skidor. (PK-gnäll kommer säkert om någon minut, men det bryr jag mig inte i.) Stabilt land, nära till många trevliga grannländer, engelska går finfint i de större städerna. Folk är artiga och väluppfostrade, om än en aning inskränkta. Varning för titelsjuka, men det är inget man behöver bry sig om.

      Internet fungerar utmärkt bra, men inte lika snabbt ute på landsbygden (det vill säga ungefär som i Sverige). Det är rent, tryggt, ni får vänta kanske i hela tre, fyra veckor (ja, veckor) på att få en hyresrätt. Lägre hyror och bostadspriser än i Sverige. Tåg som fungerar, skolor och vård fungerar, polisen gör sitt jobb när det behövs, Wien har massor med spårvagnar kors och tvärs. Landet är bara 60 mil brett, så det är enkelt att bara dra iväg på upptäcktsfärd.

      Många mindre familjeföretag, och desto färre stora tråkig generiska kedjebutiker. Mycket att utforska när det kommer till öl och vin. (Undvik österrikisk whisky.) Man går till bagaren för att handla bröd, till slaktaren för kött, frukthandlaren för frukt och så vidare. (Ja, visst finns det ”vanliga” butiker också.)

      Jag flyttar själv till Österrike hösten 2020, men jag kommer så klart att följa Bloggbevakning på distans …

        Du får det att låta som himlen på jorden! Jag gillar verkligen tanken på att det är gammaldags, alltså med bagerier och fruktbutiker osv. Gillar också att folk beter sig ordentligt, bristen på det är nog det jag stör mig mest på i Sverige. Tack snälla för ditt utförliga svar, Österrike seglar upp som en stark kandidat nu. Jag kan inte så mycket om landet men ska läsa på lite i helgen!

          Om du har några frågor eller funderingar, så ta gärna upp det i någon framtida ÖS. Kan ge dig en del svar och länkar. Själv kommer jag att plugga upp tyskan med start i juli, och dra i mig en del annat kunskapsmässigt för att kratta manegen. Min tanke är att fixa något jobb på deltid plus arbeta distans mot Sverige, och ha en del egna projekt på sidan om.

          Just Wien har en stor community med expats = ganska enkelt att få kontakt med andra som har flyttat dit och kan tipsa om det mesta.

          En sak jag oroar mig en del för är sommarvärmen i Wien, det är trots allt mitt i Europa. Jag tål inte värme så bra … Men å andra sidan arbetade jag i Thailand i tre månader för några år sedan, och jag vägrade konsekvent AC och fläkt. Det gick rätt bra, till slut.

          Googla på, så hörs vi på något kommande ÖS!

          Jag tycker dock att Österrike har en rätt gammaldags syn på kvinnor och deras plats i samhället, men det kanske har blivit bättre de senaste fem åren?

            Jo, deras syn på kvinnor kan bli bättre (jämfört med Sverige är väl det mesta sämre, på den fronten). Samtidigt fick Österrike sin första kvinnliga kansler bara för några dagar sedan. Hur är det nu, när hade vi en kvinnlig statsminister senast?

              USA hade Obama som president i 8 år, rasismen har inte minskat för det. Så bara för att ni har en kvinnlig kansler så säger inte det något om jämställdheten i övrigt. Sverige är ju ett rätt gott exempel på att visa det, fast tvärtom då. Och jag har faktiskt hellre ett jämställt samhälle än enbart en kvinnlig statsminister 🙂

        Då förväntar jag mig att du behärskar språket till fullo inom ett år eller två samt lämnar alla svenska traditioner bakom dig och fullständigt integrerar dig som Österrikare. Inga halvmesyrer som att smygfira midsommar eller smuggla in glögg till jul. Jag tror inte att Österrikarna vill att du berikar dem med din svenska kultur.

          Väntade på svar från dig! Tyckte att det dröjde ett tag. Standardsvar, plockat från PK-manualen. Fortsätt du bli kulturberikad, allt du orkar. Ha det så roligt.

            Vadå? Jag bara beskrev de förväntningar jag har på dig som invandrare i Österrike. Är du inte bekväm med de förväntningarna?

            Vadå? Jag bara beskrev de förväntningar jag har på dig som invandrare i Österrike. Är du inte bekväm med de kraven?

            Kan du inte flytta tidigare? Good riddance och allt det där du vet.

              *bläddrar febrilt i PK-manualen igen* På vilken sida hittar jag SD-argumentet man ska använda mot någon som dristar sig ha synpunkter på hur det är i Sverige?

                Varför är PK så jävla negativt laddad för många? Genuin undran för grunden i PK-maffians framfart är ju bara att alla ska behandlas med samma respekt och lika värde. Hur har det blivit ett skällsord?

          Beröringsskräck, mycket? Men vad annat kan man vänta sig av medlemmarna i PK-kadern.

            Trivs du bra där inne i din lilla åsiktsbubbla dikterade av SD?

              Nu börjar jag bli förvirrad. Hjälp mig. På vilken sida i PK-patraskets åsiktsmanual hittar jag det där om små åsiktsbubblor dikterade av SD, asså argumentet som så snabbt det går ska användas för att täppa till truten på någon som inte förstår hur jättejättejättebra Sverige är på alla sätt och vis? Att vi är bäst på allt, i hela världen?

                Du använde ordet ”kulturberikare” i ditt första inlägg. Valet av ord diskvalificerade dig helt från vidare seriös diskussion i mina ögon. Du kanske inte förstår hur mycket det avslöjar om dig och de åsikt du hyser om andra människor.

          Lär dig inte språket.

          Hoppas att de anpassar sig till att du är svenska istället, kanske du kan skapa en svensk koloni? Där kan du skrålande kan fira midsommar med snaps och tillhörande smörgåsbord och butiker kan bidra till GLAD MIDSOMMAR, såsom t ex ur&penn firade Eid förra året i all reklam under en månad. Fullt rimligt. Österrike har säkert en dålig och tråkig kultur ändå! Det vore fint om du suckande kunde säga ”typiskt österikiskt beteende!” och skaka irriterat på huvudet när de ha sätt du inte trivs med.

          Tycker även att det vore på sin plats att svenska erbjöds som hemspråk där till dina kommande barn. Gör det inte det bör du ju anmäla det som kränkning. Varför är de främlingsfientliga och vill inte bidra till att bevara din kultur? Det ska du i så fall fråga dig. Dina barn har ju rätt att vara svenska fast de är födda där ändå.

          I allmänna tvättstugor bör de skylta bruksanvisningar på svenska och om du nu planerar att stanna forever bör det finnas en svensk tolk på plats under politiska val – så du vet vad du ska rösta på. Kräv fri tandvård och tala ut i media om du inte får det. Det är en kränkning. VILL DOM SE DITT PASS FÅR DET JU ÄNDÅ VARA NOG? VILKA rasiste r!

            Men på riktigt, är du frisk?

          Kapar tråden… är inte helt nöjd, eller inte alls, med hur vårt samhälle ser ut. Har absolut inget emot ett mångkulturellt samhälle, men däremot förväntar jag mig att man ej begår brott, försöker komma in i samhället med språket, skaffar sig ett jobb och försörjer sig själv och lämnar sina extremt kvinnoförnedrande åsikter i landet dem lämnade!
          Gäller ej ALLA invandrare såklart ..

      Jag skulle tipsa om Nederländerna! Har själv bott och arbetat i en familj som har 3 barn där. Likt Sverige på många plan men ändå stora skillnader såklart. Tycker husen är finare och infrastrukturen är bättre – lättare att ta sig runt med tåg än i Sverige. Utbildning prioriteras högt och länge så det skapar en bra grund för ert (förhoppningsvis) kommande barn. Bra på engelska är holländarna också. Tryggt, modernt och mångkulturellt land överlag. Men det bästa av allt är att de har stroopwaffels som man inte kan annat än älska <3

        Där är väl extremt mkt skit?

        Får panik av platt…

          Arnhem är en fin stad som är motsatsen till platt XD

            Alltså, jag ser ett antal 1000-2000-meterstoppar från mitt fönster, så jo, Arnhem är platt för mig.

        Varma stroopwaffles, frukost på Bagels & Beans, och pepernoten med apelsinsmak. Jag älskar också NL, även om jag bara varit där som turist. Förhoppningsvis skulle man äta lite bättre om man levde där permanent 😉 . Dock är språket så himla lustigt, men jag antar att man lär sig om man kommer in i samhället ordentligt.

          Jo så är det ju. Tog en kurs i holländska och det svåra ansåg jag vara uttalet. Men övning ger färdighet antar jag. ?

          Holländsk mat är ju vidrig?! Friterat, smält ost, majonnäs en masse och så nån konstig choklad på det – gärna allt blandat i nån strut, uäck!

        Dock har de bara tre månader mammaledigt och pappor får inga dagar alls. Barnen är på förskola från tre månaders ålder…

        Jag skulle inte vilja att mitt barn växte upp där, ALLA tar droger från tonåren till typ 30. Är som att ta en shot sprit för dem. Har vänner där och sett det själv

          Jo men visst ???‍♀️

        Jag bodde sex månader i Nederländerna som student och vill flytta tillbaka varje dag. Jag bodde i Amsterdam och det enda som fanns att störa sig på var alla turister. Det bästa med landet är att allt känns mycket mindre fyrkantigt än i Sverige, och nej, alla tar inte droger och ligger höga i gathörn. Det är en väldigt felaktig bild av landet och framför allt Amsterdam.

      Varför inte Barcelona? Storstad med strandliv, blir inte bättre!☀️

        Jag kan väldigt lite om Barcelona, men är det inte mycket som händer där? Eller är det ”bara” ficktjuvar och så?

          Barcelona är mitt #1 om jag skulle flytta! Kulturellt, avslappnat, barnvänligt, naturnära, cykelavstånd, bra tåg- och flygförbindelser.

            + maten + cavan…

      Budapest

        Är det något särskilt med Budapest du gillar? 🙂

      En vän till mig bor på Svalbard. Där är det lugnt!

        Utom när det går laviner eller isbjörnarna irrar in på lagret…

      Tyskland i en mindre stad (skittråkigt dock)

        Har du någon särskilt del av Tyskland att rekommendera? Tråkigt gör oss absolut inget, snarare tvärtom. Vi är lugna och stillsamma människor. På sin höjd går vi ut och äter då och då. Annars är det bara på semester som vi är mer aktiva, och då är man ju ändå på resande fot.

        Jag skulle rekommendera Schweiz istället för Tyskland.

      Beror helt på vilket område eller vilken stadsdel ni har råd att välja. Jag har bott i ett EU-land som många anser otryggt de senaste 7 åren men vi bor i en ”bra” stad i ett ”fint” område och det finns inga större sociala problem. Låser ibland inte ens ytterdörren eller bilen. Planerar ni barn så kolla upp vad barnomsorg kostar, den är i många länder inte subventionerad, några tusenlappar per dag är inte ovanligt.

        Tack, ska kika på det! Som egen företagare har jag lyxen att kunna vara hemma med eventuella barn, så den kostnaden slipper jag i alla fall de första åren 🙂

          Ja du, så tänkte jag också … blev knäpp av att vårda barn på heltid + försöka jobba i mitt eget företag kan jag säga. Men så är det förstås inte för alla! Det är underbart att leva utomlands på många sätt, framför allt gillar jag klimatet, öppenheten och den kosmopolitiska känslan, men jag upplever att man behöver högre inkomster för en dräglig tillvaro än man behöver i Sverige. Beror förstås också på skattetryck och hur villkoren för egenföretagare ser ut där ni väljer att flytta, kanske testa att hyra bostad i 6 mån först? Men go for it!

      Åland, även resten av Finland är ok jämfört med Sverige.

        Åland är jättefint! Har en god vän där. Ändå har tanken aldrig slagit mig att flytta dit, märkligt nog. Men absolut värt att kolla upp! Vore skönt att ha relativt nära till familjen här i Stockholm.

        Åland verkar coolt! Hmm, det måste jag titta närmare på.

      Tycker mig känna en uns av sd-logik här. Har en kollega som är likadan, som tycker att Sverige har blivit så otryggt i takt med invandringen. Hon säger mycket rasistiskt mellan raderna, och att hon vill flytta till Portugal för att slippa detta läskiga. Vad jag inte förstår är bara varför ni som är emot utlänningar och deras kultur, väljer att flytta och själva bli invandrare? Känns inte det skumt ändå?

        Nu är det ju gängbråk och droger jag vill slippa, inte ”utlänningar och deras kultur.” Det är bara en person här som pratar om invandring och det är du. Jag flyttar inte av politiska skäl.

          Hur påverkas du av gängbråk? Jag bor i en stad där det sker mycket gängrelaterad problematik, och även droger i en hel del stadsdelar. Men jag påverkas inte av det, för jag är inte involverad och söker mig inte till sådant. Det som gör mig rädd när jag skall hem ensam om kvällarna än väl män, och dem finns ju utomlands med. Så förstår inte problemet riktigt

        Jäkla skillnad på invandrare som flyttar, jobbar och står helt för sin egen försörjning från dag ett och flyktingar som kommer till länder och behöver bli försörjda med allt från boende till mat under många år.

        Du har en trist attityd. Lär dig argumentera.

        Jag tänker att folk generellt sett inte har problem med invandrare och deras vardagskultur (dvs
        äter annan mat, musik, firar någon tradition här och där), utan snarare att det är gäng/kriminalitet/våld/risig kvinnosyn/religionsutövande etc som är upphovet till att folk (traditionella svenskar) vill flytta på sig? Och att ingen vill bo i förorten pga dåliga skolor (lärarbrist/ingen studiero/konflikter), otrygg känsla i centrum med gäng som hänger runt samt dåligt underhållna fastigheter. Majoriteten av människor, oavsett härkomst, vill väl bo och verka i ett område där man känner sig trygg?

      Har massa kompisar i Schweiz som stortrivs! Hade gärna flyttat själv om jag kunnat jobba med mitt yrke där.

        Åh ja, det kan jag tänka mig! Verkar vara ett underbart land. Som företagare har jag lyxen att kunna jobba var som helst, så Schweiz vackra natur kanske vore något.

      Jag trivdes när jag pluggade i München, upplevde det som en sjukt trygg stad också. Den tråkigaste delen av Tyskland för den som vill ha utsvävande nattklubbar, men annars jättemysigt.

        Perfekt för oss då, som inte alls är intresserade av nattklubbar 😉 Tack, jag lägger till det på listan över ställen att kolla upp!

      Jag tycker att Schweiz verkar vara helt fantastiskt! Det verkar vara en så bra balans/energi, men jag vet egentligen ingenting om landet ? för massa år sedan åkte jag runt i Schweiz i cirka två veckor och bemötandet överallt var fantastiskt varmt och lugnt men jag upplevde aldrig själva vardagslivet. Sedan är ju naturen helt magisk!vill sitta på en sten och bara glo.

      Bra internet finns tyvärr endast i Sverige, det har inte kommit till resten av världen än :/

      Berlin!

      Nu ska jag ge mig för ikväll. ÖS är alltid trevligt att läsa, men jag är på väg att somna ståendes! Stort tack för alla tips, jag har skrivit ner vartenda ett och ska diskutera dem med min man. Ni är fantastiska! 🙂

        Jag gillar också ÖS och Schweiz.

        De relevanta frågor du kan ställa om du ska välja det landet att flytta till, alternativt bara vill rådfråga invånare som bor just där du vill bo är:

        Är det dimmigt lite för långa perioder?

        Är det dyrt att leva där?

        Är det svårt att komma in i gemenskapen hos andra, t.ex bli hembjuden till folk?

        Kolla även gärna upp om det är smidigt att bo där under alla olika delar av livet. Samt om det är svårt att lära sig t.ex språket och dialekten beroende på vart ni vill bo.

        Hör även efter om det är svårt att få tag på bostad och liknande och i sådana fall hur du går tillväga.

        Tänk på att oavsett om ni väljer Schweiz eller inte att om ni hamnar i en storstadspuls du inte var beredd på, eller i en by som är lugnare än vad ni har räknat med. Så kan det också det påverka ert välmående mycket. <3

        Skottland! Bodde där i 4 år och älskade det. Så vacker natur och människorna är otroligt trevliga och varma. Edinburgh är speciellt vackert.

        Hej igen, Linn! Jag svarade lite sent. jag hoppas att det blir bra där ni hamnar.

      Finland, nyligen valt, igen! Till världens lyckligaste land, välkommen hit.

    Hur många av et känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Ukraina?

      Tragiska nyheter dras vi med varje dag, går knappt att undvika, men du vill gärna påminna oss om allt elände?

        Nej. Jag vill veta vilket dåligt jobb svensk media gör. ?

          Då kunde du ställt den frågan direkt.

            Vilket jag också gjorde kl 20:04 ??

          Känns ju som att du redan vet svaret på vad du tycker om det..

          Jag upplever det mer som att du vill visa upp hur mycket mer påläst och kritisk du är än alla andra här.

            Det får stå för dig.

            Jag kan bara säga att jag undrade uppriktigt om min känsla stämmer eller om jag hade fel, vilket jag gärna haft, sedan är det upp till dig om du vill tro mig eller inte.

            Ha det!

              PS Se min punktlista längre ner i inlägget. Du uppfyller punkt 6 på den. 🙂

                Du uppfyller alla punkter på din egen lista – finns väl nåt psykologiskt begrepp gör sånt (googla!).

                  Nope och du uppfyller iaf projicering. ?

                    #siiiiiiiiiiisssssstaaaaooooorrrrrrrdeeeeeeeet

                    Projicering-schmojicering!
                    Vet du ju ingenting om… vi vet däremot vad du uppfyller.

              ”om jag hade fel, vilket jag gärna haft”

              Du? Gärna haft fel nånsin? Dagens skämt! 😀

                Nä du är ett skämt!

            Precis, hon rabblar upp ett land efter ett annat. Duktig du ääääär, Trh! Not, det är Google som är så duktig.

              Det e bra synd om dig.

                Du kan använda ditt eget nick när du skriver, Trh.

                  ???

              Trhm är också den enda här som vet att Bangladesh och Sudan inte ligger i Europa – eller den enda som känner att hen måste påvisa att hen vet…

                E du full eller e du alltid lika korkad att du inte fattar vad en säger?

                  Spegel-spegel, ƬrH…
                  (full eller dum, eller båda?)

                    Kämpa. Kämpa. Snart har du vikt färdigt din hatt. ??

      Nix, nope. Det är inget som jag ödslar tid på eller vill lägga tid på att läsa om på ett av veckans ös. Sorry

        Och jag vill inte läsa om annat som tas upp i ÖS, hör du mig klaga?

          Well you just did..

            Eeeeh, nä.

              Eeeeh, jo, ƬrH.

                Jag är inte anonym men logiken undgår er, som vanligt.

                Att berätta att jag inte vill läsa något är inte samma som att klaga över det. Jag har varken bett er sluta eller försökt få er att förstå att jag tycker så på något vis.

                Du vet ju inte ens vilka frågor jag syftar till. ?

                  Victoria skriver ”vill inte lägga tid på att läsa”.
                  Du, ƬrH, kallar det att klaga och nämner att här finns saker du inte vill läsa.
                  Någon påpekar att du då också klagar.
                  Du skriver ”Att berätta att jag inte vill läsa något är inte samma som att klaga över det”.
                  Vilket är just vad Victoria gjorde från början.
                  Som du påpekade var att klaga.
                  Som alltså inte är att klaga när du gör det.
                  Som alltid egna regler för ƬrH.
                  Samt ett övertydligt exempel på vad ƬrH gör i varenda tråd.

                    Du får nog försöka en gång till. Bättre lycka nästa gång! 🙂

                      Vikt hatt hela natten, och hela dagen idag från tidig morgon ser jag!

                      Jo, du är så trög att du aldrig fattar nåt hur många gånger man än försöker. Så det behövs verkligen lycka till med den uppgiften.

                      15,38 Nä det är du som är så trög. Det måste gått kasst för dig i skolan. ?

                      TrH:s försvarsinlägg under andra alias är så underhållande. Och så uppenbart att det är hon som skriver dessa hur mycket hon än tjatar att det inte är hon.

      Jag tycker Omni är rätt bra på att ha med såna typer av nyheter som du frågar om ikväll. Kan i alla fall minnas att jag, typ den senaste veckan, sett rubriker om alla de länder du frågat om. Sen om jag klickar mig in och läser är ju en annan fråga.. ? Dessutom använder sig Omni ofta av utländska medier, så det kanske inte gills ändå?

        Ja så tänker jag ang omni. Men en bra tjänst tycker jag. ??

          Ja, jag bor inte i Sverige själv, så tycker det är en bra blandning av svenska och internationella nyheter. Har ju ställt in själv vilka nyheter jag vill se, tycker just det är superbra med Omni också!

      Räcker väl med våra grannländer. Vet ingenting om läget i Finland, Norge, Danmark eller Island.

        Det är så klart ok om du tycker det. Jag tycker annorlunda och jag funderar på om tex SVTs bristande rapportering är en anledning till att du känner så, men det kommer jag kanske aldrig att få reda på.

        Det tycker jag är ännu mer pinsamt, att svenskar inte vet något om sina närmsta grannländer.

          Också sant. ?

          Inte ens det klarar SVT att rapportera.

          Ett instämmande väntar i modd.

          Bor i Norge och här går att ha givande samtal också om ämnen som inbegriper svensk kultur, politik, historia. I Sverige om Norge not so much.

    Har en självupptagen kompis som bara pratar om sig själv, har tex inte frågat mig hur det går på jobbet på över ett år!
    Till slut började jag ge tillbaka med samma mynt, dvs slutade fråga henne om hur hon hade det osv, slutade ringa och hälsa på (för det har bara varit jag som hälsat på).
    Och plötsligt är vi inte vänner längre! På gott och ont.. Någon som känner igen sig??

      Absolut. Har en ”vän” som jag är i exakt samma sits med som du är med din s.k vän. Så det har nog runnit ut i sanden tror jag vid det här laget eftersom jag inte initierat några träffar på sistone.
      Sad but true. Ärligt så tror jag att alla mår bättre utan dessa bekantskaper. Vänskap ska liksom alla sorts förhållanden ska vara på bådas villkor och premisser. Ge och ta. Inte bara åt ett håll.

      Japp. Hon hörde bara av sig när hon ville ha något av mig. Skjuts, boende, låna något o.s.v. Slutade höra av mig och då var det tyst… I ett år ungefär tills hon ringde och frågade om hon kunde sova hos mig, dagen därpå!!! Så fräckt så jag begriper inte. Hon tog bara energi från mig så det var inte alls värt att ha henne som vän.

        Åh tänk om hon tror att er relation bara är att plocka upp där ni sist slutade, oavsett hur lång tid som passerar ? jag blir så nyfiken på om hon fick komma och sova över? Förstår din reaktion också, jag har en gammal bekant som frågat efter mitt nummer av mina familjemedlemmar? Jag har inte låtit dem ge det ännu!

          Hon har inte så bra självinsikt och har en hel del annat för sig som får mig att vilja ta avstånd. Tar folk för givet, aldrig hennes fel och allt det där. Jag hittade på lite halv-sanna ursäkter som att jag behövde plugga och sånt, orkade verkligen inte lyssna till hennes försök att få det hela till att bara bli mitt fel ? Hon fick gott lösa det på annat håll faktiskt.

            ? ?

        Känner igen det där. Min vän ville att jag skulle vara chaufför åt henne och en vän till henne när de skulle ut och festa utan att fråga om jag ville med. Schysst va?

          Fyfan! INTE en kompis! Hoppas du dumpade henne.

      Omg jaaaa!
      Har en ”vän” som förutom är självupptagen och bara pratar om sig själv även utnyttjar mig. Hon är äckligt skrytig om saker och ting. Detta har gjort att jag skryter extra mycket om mig själv. 😉 Har faktist fått bättre självförtroende sedan jag började med det. Hett tips till er 🙂 Lyft er själva för det ni är bra på 🙂

        Hatar vänner som utnyttjar! Har tex en kompis som bara ringer när hon gör slut med sin kille (dom blir alltid ihop igen). Hur utnyttjar din vän dig?

        Har faktiskt funderat på att köra den taktiken, (alltså exakt samma som kompisen gör) bara prata om mig själv, skryta om hur jävla bra pojkvännen är på allt, vad barnen fick i julklapp av svärmor (exakt antal och vad det kostade), avbryta när hon berättar något för att leda tillbaka samtalet in på MIG osv osv…

        Vill verkligen veta vad reaktionen skulle bli, men det ligger så långt ifrån mig som person att göra så ?
        Hur reagerade din kompis??

      På gott! Finns ingen anledning att skotta energi på sådana människor. Låt dem vara.

      Verkligen. Var bästa vän med en sådan i alldeles för många år. Sådan bortslösad tid!

      Känner igen! Slutade att höra av mig ”först”, o när vi sågs slutade jag ha med små presenter eller bjuda. Nu hörs vi typ aldrig

      Känner igen mig såååå väl. Vi är en grupp tjejer och jag år den enda som sticker ut tillsammans en till tjej som nyligen har blivit mamma, det är nog därför.
      Vet inte hur många timmar och dagar jag lägger på en av dessa tjejer med alla hennes problem i livet. Jag lyssnar, ger alltid råd och är ärlig. Har börjat inse att hon döljer saker för mig och fick idag höra att hon inte vågar säga sanningen för att jag uppfattas som hård. Något hon går och pratar om mer andra och inte med mig. Vi är inte 16!! Snarare 10 år äldre.
      En annan ställer in planer 45 minuter innan en 2 veckors planerad tillställning. Samma dag frågade hon dessutom om vilken tid vi skulle ses och vad man skulle ha på sig. Hon hade dock glömt att meddela att hon skulle flytta samma kväll och tid. Kände mig egoistisk som blev arg, det blev ju inte som jag hade tänkt mig. Men inser kanske är normalt agerat av mig att bli ledsen över sättet hon hantera det.
      Ingen vågar vara ärlig och alla snackar skit om varandra. Tröttsamt

    Någon som har något bra tips på en serie som liknar lite the good wife? Typ om en självständig & cool kvinna som gör karriär? Behöver pepp, hehe. Ha en mysig fredag!

      Scandal tyckte jag var mäktig!

        Hmm, ser ju spännande ut, skriver upp den på listan. Tusen tack!

      The Good fight såklart, fortsättningen

        Men oj, helt missat den! Tack snälla du för tips. Börjar med den!

        Fast vad skum den har blivit i säsong 3? Känns som manusförfattarna är på någon LSD-tripp eller något.

      Veep!

        Tack snälla du för tips!

      Better things, svinbra netflix serie

        Tusen tack! Perfekt!

    Hej allihopa!

    Vill börja med att nämna att det finns betydligt värre saker i livet, men jag måste ventilera lite.

    Min underbara pojkvän friade till mig och vi valde ut våra ringar tillsammans. Pojkvännens ring är perfekt, servicen vi fick var toppen, inget alls att orda om.
    Min ring däremot har varit en berg och dalbana… Allt ifrån förseningar och problem att ens få tag i företaget…Som kund har man inte känt sig särskilt viktig….gravyren är fel (det går enkelt att ordna så det är inte hela världen men summerar man allt så är det surt)..när vi äntligen fick värderingsintyget så är det inte samma diamant som den vi blev informerade om när vi köpte den (på fakturan)….Jag är så ledsen….varje gång jag tittar på ringen så blir jag påmind om det här…känns så surt..man vill ju få fjärilar i magen och känna sig stolt och fin när man bär den…Det man ska tänka på är ju sin älskling…

    Jag är väldigt noga med mina smycken och försöker vara påläst men i det här fallet blev det inte bra…Jag känner mig så otroligt ångerfull och modstulen, vet inte vad jag ska göra eller om man ens kan göra något? Någon som vet?

    I retrospektiv så skulle vi ha köpt min ring på samma ställe som pojkvännens men det är ju lätt att säga nu.

    Tack för att ni läste ?❤.

      Säg/skriv exakt detta till företaget.

        Fast utan alla punkter………

          Givetvis:).

      Om du inte har fått vad du blivit lovad så kan du ju klaga till företaget. Du har väl något som visar vad du blivit lovad (fakturan?) och ringen som visar vad du fick. Är inte företaget tillmötesgående så ta kontakt med din kommuns konsumentrådgivare och be om hjälp. De kan även ”medla” vilket kan sätta press på företaget.

        Håller med! Efter det kan du ju faktiskt sälja ringen och börja om från början. Du kanske gör en ekonomisk förlust på det men då kan du ju få en ring som är förknippad med bara bra känslor istället?

          Det hade varit bra…både jag och pojkvännen är ledsna och besvikna..sitter och gråter i detta nu (känslig som jag är).

      Går det att lämna den tillbaka (ni fick inte ens det ni hade fakturerats för) och köpa någon annanstans?

        Det hade varit det optimala…vet inte alls vad som gäller vid det här fallet..Någon jurist därute som vet?

          Perfekt fråga för gratis juristtjänster! Kolla med Lawline eller Juristresursen!

            Tusen tack för tipset!

      Har du ens provat att reklamera ärendet?

        Fick veta att stenen inte överensstämmer med vad vi bestämt idag så har ej hunnit.
        Jag har ingen erfarenhet när det kommer till sådant här så vet inte hur jag ska gå tillväga.
        Har du/ni några tips?
        Tack på förhand:).

          Ring kommunens konsumentrådgivare direkt på måndag och be om råd där. Lättare när du kan visa fakturor och berätta alla detaljer. Du borde kunna hävda att du inte fått den vara du företaget får då möjlighet att göra en omleverans med rätt vara.

            Men stopp och belägg nu. Det första man alltid gör i ett reklamationsärende är att vända sig till företaget i fråga och ge dem en chans att åtgärda. Först vid ett eventuellt nekande kan man ta det vidare, och då förslagsvis till arn.

              Konsumentrådgivaren kan man höra av sig till bara för att få hjälp med att förstå vad man som kund kan kräva av företaget. Det är ju inte någon dålig idé innan man kontaktar företaget om man känner sig osäker.

      Ingen jurist men juriststudent som pluggar till civilrättstentan: reklamera på en gång! Stöd hittar du i konsumentköpslagen så var lite påläst innan så att de fattar att ni har koll på er grej. Kolla på kapitlen om fel och påföljder av fel!
      Hoppas det löser sig!

        Tack så jättemycket! Ni är så otroligt söta som hjälper!

        Och om ni har köpt på nätet, kolla in distansavtalslagen

          Vi tittade på ringar hos juveleraren och sen skedde all kontakt via mail, så det gäller kanske inte i det här fallet?
          Tack:).

            Spara alla mail ! Bra att allt finns skriftligt ! Allt man har på sig och runt sig skall ge positiv energi och speciellt som skrev en förlovningsring. Lycka till med reklamationen håller tummarna att företaget förstår.

        Från en jurist – bättre hänvisa till KO som de ovan gjort, än lagtext. Du vet såväl som jag att gemene man inte är skolade att läsa lagtext, och det finns mer lättillgänglig information på annat håll.

          Tack så mycket, vi håller på att gå igenom mail och få ordning på de olika turerna kring ringen.

    Hur många av er känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i på hela kontinenten Afrika med deras problem med skogsskövling och varför den blir ett större och större problem och vilka lösningar som behövs?

      Jag.

      Fredagsnöje?

        Nej, en fråga jag har grunnat på i några dagar men väntat till ÖS istället för att köra en OT under ett inlägg om Bella. ☺️

          Läget i Afrika, Ukraina, Nigeria…. Vad menar du?!

            Sudan, Nigeria och Afrika…

              ”Läget i hela kontinenten Afrika” också…..

                Hello Africa tell me how you’re doing?

                  ?

                  Nu har jag beatet på hjärnan.

                Afrika + Sudan och Nigeria – som inte ligger i Afrika, eller?

                  Men skönt ändå att trh berättar för oss ovetande att tre av följande länder INTE ligger i Europa:
                  Bangladesh, Nigeria, Sudan och Ukraina.

                  Hmm, vilka kan det vara?

            Hon rabblar upp länder vilkas namn hon har lärt sig under veckan.

              Landet Afrika.

              Hon har väl kommit till L på Wikipedia nu. Senast var det ’ljusstrålning’ hon briljerade i och nu är det ’länder’.

                Haha, sant! 😀

              Ni är fan sjuka i huvudet hela högen. Gå och lägg er!

                Hej, TrH!

    Hur många av et känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Bangladesh och flyktinglägret för Rohingyas.

      Bor visserligen i usa och jämfört med det ger svensk media bättre uppdateringar än vad medierna gör här ang händelser. Men nu när jag läser dessa inlägg ifrån dig så inser jag ju hur sjukt ouppdaterad jag är. Tackar för uppmärksammandet och ska genast kika in varenda grej du skrivit om.

        Visste förövrigt bara om det som pågår i Bangladesh utav det du skrev. Läst om det på reddit.

        ??

      Kan du inte ta alla dessa ”känner ni er väl uppdaterade” i en och samma kommentar?

        Sjukt tråkig person

        Nej.. dela upp det i en kommentar för varje land i hela världen i stället…

        db: Då blev det för svårt för mig att få en sammanställning ang de olika ämnena, så nej jag tror inte det var en bra idé.

          Men var det inte medias dåliga rapportering du var ute efter? Måste du dela upp det i femton olika trådar för att kunna reda ut vilka länder folk tycker att de har sämre koll på? Du är ju rolig..

            Har du ett bättre förslag på hur jag skulle ställt frågan?

            För man kan ju inte veta om man vad man inte veter, eller hur tänker du?

              Veta om vad man inte vet…*

              Jag själv hade lagt in en kommentar om medias snedvridna rapportering och sedan lagt ett svar på den kommentaren för varje specifikt land. Då hade jag haft särskilda undertrådar för varje land men ändå haft det samlat. Varit lättare för mig och mindre störigt för andra.

                Idioterna hade klagat i alla fall.

                  Någon vill ha sista ordet verkar det som…?

                    Ja, VEM kan det vara?!?!?

          Om du nu verkligen vill veta hur uppdaterade eller ouppdaterade svenskar i Sverige är om internationella lägen, varför frågar du här? Varför gör du inte en enkät och upplyser om den?

            Det ena utesluter väl inte det andra….?

            Varför skulle jag inte fråga här?

            För att du givetvis inte kan få en representativ bild av svenska folket i ett kommentarsfält på en blogg och således inte få några av dina teorier bekräftade eller dementerade. Det är ett oseriöst tillvägagångssätt. En enkät spar dessutom dig mycket tid och du slipper sitta och skriva flera olika trådar och leta rätt på svaren.

            Men jag tror egentligen inte att du är så dum att du inte redan vet detta.

              I en enkät kan hon ju inte ställa dryga motfrågor och visa hur mycket mer upplyst hon själv är.

                Hej punkt nummer 6 🙂

                  Hej punkt nummer 7

                    ??‍♀️

                      ?‍♂️

                      Swoooooooooosh

                  Hej alla punkter!

              Men vem har sagt att jag var ute efter något seriöst just här? Du vekar på ringt tro att jag är dum om du ens föreställde dig det. Detta är en blogg med ett ÖS. Eller har DU missat det?

              Och dessutom så kan ju min fundering också ligga till grund för hur jag ska förhålla mig till vad som skrivs här och varför och från vilka.

              Vidare så kan jag ju utveckla hur jag skulle vilja lägga upp en enkät bättre efter att jag fått en fingervisning om saken oavsett hur jag fått den.

              Jag har flera skäl att fråga här och ditt enda var iaf inget som jag tyckte höll hela vägen. Dessutom misstänker jag att din fråga till mig inte var uppriktigt välmenad om mitt bästa i intresse utan mer att du störde dig på att jag ställt den här. Stämmer min misstanke? 😉

                Jag har inte ditt eller någon annans bästa i intresse i denna fråga. Det var inte av omtanke utan av undran som jag ställde frågan, eftersom jag tycker det är ett märkligt tillvägagångssätt. Så din, misstanke är helt rätt, omtanke om ditt bästa slog mig inte ens.
                Men jag läste också längre ner att du verkar förutsätta att svenskar anser sig få objektiv nyhetsbevakning. Det är oavsett svårt att testa en teori när den egna förförståelsen tillåts ta så stor plats.

                  ”Det är oavsett svårt att testa en teori när den egna förförståelsen tillåts ta så stor plats.”

                  Hur har den fått det? Jag ställde enkla raka frågor om hur folk själva uppfattade sig vara informerade?

                  Och som alltid så föregås det utifrån en tes innan man ställer en fråga, eller hur. Hur skulle man annars göra? Och min tes grundar jag på vad folk har skrivit här. Som tex att svenskar är smartare än resten av världen…. Den fick också många likes. 😉

                    Du ska nog inte dra några större generella slutsatser från någon enstaka kommentar här inne.

                      Det gör jag inte. Inte enbart.

                      Men det är inte en enstaka utan flera framförallt under den senaste tiden sedan BB blev större.

                      Och igen, jag ville ta reda på hur det förhåller sig och jag har fått många tummar så det verkar iaf som att det finns några som anser sig välinformerade i flera av frågorna. 😉

                      Så då var det ju bra att jag just frågade och inte som du nu påstår att jag skulle gjort, göra ett antagande. 🙂

      Hur många här är uppdaterade om läget i Svenljunga?

        Nej???vilka medier bör jag läsa för att få all information om läget där?
        #bojkottaSvT

        ???

      Men fråga om hela världen istället för att ställa frågor om speciella länder i fråga efter fråga. Vad spelar det för roll vad okända människor vet eller tycker, vad har du för nytta av den informationen?

        Hon vill ju så klart mästra i hur bra koll hon har på läget i världens alla länder, jämfört med den opålästa pöbeln här inne.

          Hej punkt 1 och punkt 2 m fl. ??

            Hej, punkt 1-27 ????????????????

              Hur gammal är du? ?

                Och du, trh, hur gammal är du? ????

        Därför att just dessa länder har i andra länders media varit mycket på tapeten, så därför undrar jag. Ett försök att få reda på hur det ligger till. En så generell fråga hade inte gett mig något alls.

        Nyttan med det är kan bli och vara flera saker.

        Och främmande , de är väl så klart dem jag måste fråga. De som står mig nära vet jag redan och dessutom inte en tillräckligt stor kritisk massa. Jag tänker också att de som läser BB är en stor salig blandning på olika människor med väldigt olika bakgrunder. Bra!

        Bryr du dig inte om vad andra människor vet, kan eller gör om du inte känner dem? Det tycker jag isf är konstigt och dessutom en snäv syn på omvärlden.

          Jag brukar inte diskutera samhällspolitik från andra länder en fredagskväll med människor jag inte känner, vad får jag ut av det?…inget.

            Då är vi annorlunda du och jag. Jag får väldigt mycket ut av det. Är det ok med dig att jag känner så?

              Du får ju gärna fortsätta att fråga om vad du vill, men är det ok för dig att folk tröttnar på dina frågor utan att du klandrar dom för det?

                Du får så klart göra vad du vill, men nej jag kommer inte vara ok med att du utrycker att du tröttnat för du skulle inte vara ok med att jag utryckte samma sak om dig, eller har jag fel?

                  Det där med att anta om andra…

                    Men lägg nu ner. Hen antog inget utan lämnade det som en öppen fråga och sen så är det något som är det mest självklara för alla att en inte gillar det.

                    Spelar du dum eler är du det på riktigt?

                    Men lägg ner! Hen antog inget utan lämnade som en öppen fråga och dessutom är det mest rimliga som de flesta känner.

                    Sluta göra dig dum!

                      ??

                      Bill och Bull är visst här ikväll??

                      Eller Humm och Homm..

                  Så jag får inte säga att jag tröttnat på dina frågor, du kan väl inte tvinga mig att visa intresse för det du är nyfiken på.

                  Har du tröttnat på mig så får du gärna säga det, men det är inte jag som spammar sönder tråden med konstiga frågor en fredagskväll.

                    Läs igen vad jag skrev, tack på förhand!

                      Nej jag orkar inte läsa det du skrev igen, jag sa ju att jag hade tröttnat…

                      Då tycker jag att du ska sluta svamla om mig och saker jag inte sagt.

                      Hej på 1 och 2! 🙂

                      Du blandar nog ihop mig med någon annan, jag har inte svamlat.

                      Hej på dig!

                      Åh, punkt 4-6!

                    Alla tycker ju olika saker är olika intressanta, det är ju subjektivt. Imbecill

                      Trhs riddare tar aldrig ledigt.

                      Anonym 23:34:
                      Jo, en av dem, jag, har varit ledig ikväll. Roligt att flera står upp för real Hmm, tycker jag. Vi ska satsa på ett ”livgarde”.

                      Jag inleder oftast med”@ real Hmm”, men detta är det första jag skriver idag. Till lördagens ÖS har jag både putsat rustningen och slipat svärdet.

                      //The Mountain

              Du är säkert väldigt annorlunda, ƬĥH. Tror dock du menar att du och ❤ är olika.

      Gud vad du tjatar! Kontakta utrikesdepartementet eller nåt ochvtjata vidare där. De är ju freeeedag nu för bövelen!

        Blir du störd i fredagsfyllan eller va e problemet?

          Nä, men i mitt chokladätande

    Hemorrojder!! ?
    Någon som har något husmorsknep?

      Hur många av et känner att ni är väl uppdaterade om dagens läge i Hemorrojdia?

        ??? Inte jag, känns som en böld i röven att uppdatera sig om det.

        Xyloproct ?

        Haha!

        Tyvärr är jag jävligt insatt. Besökte hemorrojdia för ett par år sedan. Man kommer inte därifrån! Förrän man plötsligt gör det och allt är bra igen.

        Så håll ut Preggo! Ungen flyttar på sig, trycket omfördelar sig och blodkärlet blir set free. And let me tell ya… det är den dagen du som du kommer räkna som din lyckligaste!

          Och något som lindrar. En kompress indränkt i alsollösning. Tjoff in mellan skinkorna och du kommer gråta av lättnad.

          Kan dock bli värre efter att bebis kommit ?
          Jag hade enbart ont i röven efter min förlossning
          AjAj
          MEN det går ju bort (förhoppningsvis)
          Annars kan man operera bort!

            7 ÅR efter förlossning..

        Hahahaha ????

      Sorry, har inget bra husmorsknep. Men mjukgörande salva, är det illa så behövs nog zyloproct, stolpiller plus kräm som bedövar lite. Sen försöka köpa något lite lösande på apoteket så det inte blir så hårt att bajsa. Sen när det är bra igen är det viktigaste att försöka låta bli att krysta för mycket när man gör nr 2 på toa men, ja lättare sagt än gjort.
      Ingen vidare idé att ut och promenera bort skiten iallafall, bara vila och hoppas de går tillbaka.
      Lycka till/ tjejen som fick sjukskriva sig pga ”ryggont” när hon inte kunde gå ordentligt ?

        + bajspall!
        Gråter när barnen kånkat ut den från toan… bajspallen räddar liv!

          Älskar bajspall

      http://www.hormonerhemorrojder.se/2018/07/24/hjalp-mot-hemorrojder/
      Hormoner och hemorrojder-bloggen har sammanställt en lista.

    Ny på en arbetsplats och jag känner redan av spänningar från en kollega. Hon pikar och säger till på ett aggressivt sätt istället för att ge goda arbetsinstruktioner. Hälsar inte på mig i omklädningsrummet på morgonen. Det har bara gått ca 2 veckor men vet inte riktigt hur jag ska gå vidare utan att stöta till stämningen ännu mer. Jag tänkte ta ett snack med henne direkt om det fortsätter istället för att gå via chefen.
    Orkar inte med dessa mobbningstendenser hon visar. Jag är 12 år äldre än henne dessutom.

      Tycker du gör helt rätt som tänker prata med henne direkt. Ingen idé att dra ut på det. Funkar det inte så prata med chefen och föreslå att ni kan prata alla tre.

      Läs någon av Elaine eksvärds böcker, vardagsmakt, härskarteknik. De är så bra att läsa/lyssna på för att få handfasta råd för att handskas med såna där ”typer” som ska mästra, dominera och använda härskarteknik på jobbet.
      Knepet är liksom att förstå dessa figurer och deras sätt att bete sig. Det blir så mycket enklare att inte låta dessa komma åt dig, se det lite som att lära sig tygla bångstyriga hästar. För de är precis så, bråkiga och bångstyriga. Men du är smartare än så, läs på och ligg steget före.
      Jag har en riktigt bångstyrig typ på mitt jobb som nu mera är hanterbar för mig.
      Stort lycka till!

        Elaine är ju bara för mycket, tror inte på något honsäger längre.. retoriker…?..

      När jag orkar brukar jag vara övertrevlig i såna situationer, typ alltid lägga till namn så det blir svårt att undvika svar, fråga entusiastiskt och nyfiket osv :).

      Men annars tycker jag det låter bra att prata med henne, man vet ju inte vad som pågår i hennes liv, hur hon är vanligtvis, om hon är blyg eller liknande, vilket kanske gör att du uppfattar mer än vad det är? Så kan jag göra lätt iaf och har jag väl börjar reflektera över det kan jag snurra in mig rejält om jag tillåter mig börja. Hjälper då att backa lite och försöka få helikopterperspektiv, hur mycket ligger faktiskt hos mig och hur mycket hos den andra?

      Vet också att jag kan låta hård mot andra när jag mest är fokuserad/inne i det jag gör och även om jag försöker undvika (eller ber om ursäkt efteråt) kommer det ibland och då har det sällan med personen i sig att göra, utan mer med mig själv.

      Men kommunikation är ju det bästa i allt, tror många skulle må bättre av att våga prata mer med varandra.

      Lycka till!

      Känner igen mig, förutom att cirka 10/50 personer på mitt nya jobb är trevliga, resten är passivt dryga och ska alltid hålla på pika och va dryga. Känns inte alls bra men vill inte heller prata med alla om det. Är bara en jobbig situation…:/

        Låter som en dålig arbetsmiljö som företaget borde vilja åtgärda. Den typen av miljö sänker produktiviteten och ökar personalomsättningen. Om jag var du skulle jag prata med någon av de trevliga kollegorna och höra om hen upplever situationen på samma sätt. Har du förtroende för skyddsombudet prata med hen.

      Fråga ”vad menar du med det?” Nästa gång hon pikar…. brukar ställa mobbare mot väggen när de själva måste förklara dumheter som kommer ut från deras mun.

        Så tacksam för alla tips! ♥️

      Varit sjukskriven i flera år och att läsa sånt här får ju verkligen inte en att längta efter att börja jobba igen. Fy fan för vissa 🙁 Att det ska vara svårt att bara vara schysst.

    Finns det nån här som bor i NYC?

      Bor en timme utanför Manhattan.

        C står väl för ’city’?

          Palla va dryg

          Yes men de flesta förstår inte att NYC är mer än Manhattan. Säger man Brooklyn så tror folk att man bor i en annan stad trots att man är i en av NYCs boroughs.

      Inte längre men jag gjorde när jag var yngre.

        Och jag har en moster som varit där 8 ggr.

    Jag och min sambo hade precis ett jättestort bråk. Jag är så trött på att behöva tjata på honom hela tiden om småsaker och ikväll så rann det över. En del av mig vill bara gå och säga förlåt för att jag blev så arg så att vi kan ha en trevlig kvöll, men en annan del av mig vell bara fortsätta att vara arg så att han förstår att jag menar allvar. Vad tycker ni att jag ska göra?

      Säg förlåt att du blev arg. Ta fredag. Och prata sen imorgon i normal ton om det. Saker går inte in ändå när man bråkar.

      Att du är arg har han säkert förstått. Bästa sättet att förstå varandra, och varför man reagerar som man gör i olika situationer, är att utgå från sig själv. Försök att prata om vad som händer, när situationen lugnat sig. Nu vet jag inte vad det är du upplever att du behöver tjata på honom om. Men säg att det är att plocka upp sina smutsiga strumpor. Utgå då ifrån dig själv istället för att han är jobbig som inte plockar upp sina strumpor. Förklara varför det är jobbigt för dig, och vilka känslor det väcker i dig när han inte plockar bort dem. Kanske betyder det för dig att han inte verkar bry sig om ert gemensamma hem, vilket gör dig ledsen och känner dig nedprioriterad. Exempelvis. Det är oftast lättare att nå varandra när man utgår från sig själv och inte klagar på den andre så att säga. Men det kräver lite träning, och helikopterperspektiv. På sikt kan man på så sätt ”lära sig” att bråka, eller hejda bråken och istället prata om vad som rört upp känslor och varför
      Det var mitt tips 🙂

      Be om ursäkt men samtidigt säga något i stil med ”men jag är fortfarande arg på grund av ditten och datten” och säg att du behöver en stund att komma över det? Om du har den självdiciplinen det vill säga, själv är jag väldigt långdraget arg på saker ?

        Men då är det ju ingen ursäkt xD man kan lixom inte be om ursäkt för att man kissat i soffan och sen fortsätta kissa i soffan.

          Haha självklart kan man göra så ?

      Låt de gå en stund så han fattar, vilket han förmodligen inte kommer göra, och de kommer fortsätta vara du som behöver tjata om saker som bara borde göras av båda men som bara görs av dig tills du ruttnar och ni gör slut. Hahha oj det där eskalera ^^ Nämen enda gångerna verklig förändring skett hos min man är när jag visar på riktigt hur mycket något påverkar mig. Jag brukar generellt sätt aldrig vara sur mer än typ 5 min, så är jag sur när han inte är det längre så vet han att he fuc*ed up.

        Det är lite så jag känner. Det känns som att jag inte bara kan be honom på ”ett snällt sätt” för då gör han inte det, jag måste verkligen bli arg på honom för att han ska göra smågrejer. Sen blir jag arg på mig själv för att har blivit så arg för en petitess, om än att det är helheten som egentligen gör mig upprörd.

    Hur många av er känner att ni scrollar förbi TRHs kommentarer i det här fältet?

      Jag!?‍♂️?‍♂️?‍♂️

      Jag!

      Jag!! Jag har slutat skriva helt till henne. Hon har haft sina chanser att diskutera trevligt och sakligt men hon har inte varit intresserad. Så nu undviker jag henne helt.

        Själv är jag den som scrollar efter TRH eller Moas kommentarer 🙂 Ibland håller jag med ibland inte men det gör inte så mycket för jag lär mig desto mer + blir alltid imponerad av folk som vågar diskutera då jag själv inte är så hyvens på det.

          Moa gillar jag däremot. Henne har jag diskuterat mycket med genom tiderna här och hon kan vara av en annan åsikt utan att bli otrevlig och förlöjliga den andra. Att diskutera med någon av en annan åsikt är bara intressant så länge nivån hålls vuxen.

            ”hon kan vara av en annan åsikt utan att bli otrevlig och förlöjliga den andra”

            Knappast, har aldrig sett henne göra så.

          Här är ett till J, som instämmer ? jag tycker att trh och /moa är modiga som säger vad de tycker även om inte alla håller med. Ger mig också mod!

            Du förstår inte hur glad jag just blev. För det är en stor anledning till att jag skriver här på det sättet som jag gör. För att fler ska våga.?❤️❤️❤️

              ?

              Vilken hjälte du är?‍♀️du gör verkligen skillnad i samhället. ??????????bless you!!

                Verkligen! And The Nobel Peace Prize goes to… Trh för hennes strålande insatser för mänskligheten!

                The color green doesn’t become you.

                  Punkt 14 och 32, ƬrH. Plus alla de andra då.

        Det gör jag med??‍♀️

        20:20
        Jag slår vad om att du inte på alvar försökt utan att du antigen har…
        1 antagit saker jag aldrig sagt
        2 påstått att jag sagt saker jag aldrig sagt
        3 velat diskutera min person snarare än sakfrågan
        4 allmänt otrevlig ton
        5 spydigt tilltal
        6 all of the above ☺️

        Men jag misstänker att ingen är gladare än jag att du slutat. ??

          För du antar inget om andra, se punkt 1-6 ???

            Nej det gör jag sällan (men jag skrev inte aldrig se punkt nummer 2 ?) . Jag pratar från erfarenhet och min verklighet känner just jag bäst till. ?

              *googlar Ƭĥe real Hmms verklighet*

                Kanske det finns några proofread papers på ämnet, länka gärna!

          *Allvar

          Fast den där listan är bara BS. Du har flera gånger varit jätteotrevlig och spydig direkt, utan att nån skrivit nåt otrevligt till dig. Så, den där listan är verkligen DIN egen verklighet, som inte har nåt med den riktiga verkligheten att göra.

            Nä det stämmer inte. Kolla du dig själv i spegeln först.

              Du kan skriva med ditt alias, TrH.

                Samt se dig själv i spegeln, eventuellt printa den där listan och hänga upp bredvid spegeln.

        TRH the white saivor on ös.

          Ursäkta, men du vet precis inget om min hudpigmentering. Du vet än mindre i vilket land jag är född, uppvuxen mm.

          Men visst, gör det lätt för dig mig tramsiga floskler. Jag hade i vilket fall 100 gånger om hellre velat vara det du kallar mig för än det du är.

            Du är född i Sverige du har vit hudpigmentering och beter dig som en äkta svennebanan med ett glas i handen!

              Jag är inte The real, men vilken trist attityd du har.

                ?

              21:45 Hej punkt numer 3 ??

                Vilken punkt är numera nummer 3?
                Byter de plats? Extremt komplext detta.

            Ursäkta, men min kaskadspya kom precis ut.

              Nej du är inte ursäktad. Väx upp!

      Spyr på skiten ????

        Hoppas du spyr tills du dör.

      Anonym! Är det du Anonym?

        Nej, det är Anonym. Du söker nog en annan Anonym, Anonym.

          Varför svarar du dig själv anonym?

            Fast det var inte samma Anonym.

              Oj vilket sammanträffande, ännu en Anonym.

              Oj vilket sammanträffande, ännu en namne.

              Men det är jag som är Anonym!

                Nej jag är Anonym!

                Åh hej, Anonym! Okej då! Jag heter inte Anonym egentligen, men ibland kallar jag mig ändå för det, men då jag sluta att göra det till en vana (ovana?).

                Kul att höra av sin namne i alla fall. I nästa tråd lovar jag att heta någonting annat! Ha en fin kväll! (Vilket sammanträffande ändå.)

                  *då ska jag sluta med det

                JAG ÄR DEN RIKTIGA ANONYM!!

                  Nej det är jag

                    Sluta utge dig för att vara mig!

                Det verkar vara många medlemmar i anonyma anonymer i kväll … Ha, ha!

        Nej jag är inte Anonym jag är inte jag.

      För det mesta tycker jag att hon/han kommer med vettiga inlägg. Men ikväll vet jag inte vad funderingarna kommer ifrån.

        Min fundering ikväll kommer sig från hur svenskar tror att de får objektiv nyhetsbevakning och att de är väl uppdaterade jämfört med resten av världen när jag i själva verket uppfattar det som raka motsatsen.

        Svenskar vet allt om typ USA men sedan tar det stopp. Och efter det så gör de sina analyser om omvärlden och vilka strukturer som råder och vilka ”sanningar” som köps.

        Och allt ovan gör mig ibland lätt frustrerad. Inskränktheten. ?

          https://bubb.la är rätt bra. Intressant upplägg med bred nyhetsbevakning, långt från PK-medströmsmedia.

            Tack för länk. Ska utvärdera. ??

          Och vad skulle hända om SD fick igenom att public service skulle läggas ner? Förstår att det är stort steg till att det skulle kunna hända, men fan vad det skrämmer mig när såväl det som aborträtten ens diskuteras. Som om demokratin är ett hot när det är det viktigaste vi har.

          Tror även sociala medier påverkar dagens informationsflöde. Många får sina nyheter därifrån tyvärr, utan att söka upp egen info, och med algoritmer som ser till att du mest ser sånt du redan står för, mestadels följer människor med liknande värderingar osv blir det en väldigt vinklad världsbild som målas upp.

            Fast jag är inget fan av SVT och SVR. Jag tycker ju att de gör ett skitdåligt jobb att rapportera om det som verkligen betyder något och redogör mest om tjabb i ankdammen.

            (Jag är 100% för fri abort. Men jag tycker inte Sverige sitter på en högre moralisk värdegrund att de ska lägga sig i andra suveräna staters lagar och regler. Framförallt inte ifall det rör sig om en demokrati. Vem är vi liksom att bestämma åt dem? Vi kan, och bör påverka med åsikter och information men efter det tycker jag att det är stopp så länge det inte pågår regelrätta folkmord.)

          Handlar helt enkelt om närhetsprincipen.

          Människor är av naturliga (sen säger jag inte att det är rätt att det är så) mer intresserade av vad som händer i deras närhet. Ju närmare desto mer relevant anses det ofta. Sker ett mord eller en jordbävning ute på sin gata skulle antagligen läsa varenda rad om det, i samma stad – fortfarande högintressant. Samma land, helt klart intressant. I Europa intressant, men kanske inte riktigt lika intressant. Ja, du förstår principen.

          Varför vi finner det som händer i USA mer relevant än det som händer i Asien eller Afrika? Kulturell närhetsprincip. Vi har mycket gemensamt med människorna i USA, får ständigt influenser därifrån, många känner någon som bor där, vi har matats av tv-serier, filmer etc med amerikanska miljöer sedan barnsben.

          Om du vill kan du titta på den här kartan: https://en.wikipedia.org/wiki/Inglehart%E2%80%93Welzel_cultural_map_of_the_world. Den förklarar en del av det här fenomenet.

          Obs obs obs på att jag som sagt inte säger att det ska fortsätta vara såhär, eller att det inte är problematiskt. Det jag säger är att det är ett naturligt beteende för människor att vilja göra världen enklare och vi tenderar att engagera oss mer i det som ligger oss (bokstavligen) NÄRA om hjärtat.

          Ungefär så tror jag iaf 🙂

            Jag tror dock om tex SVT velat lyfta även annat som är längre bort oftare, vilket går fint i andra länder, så hade känslan av närhetsprincipen minskat radikalt.

              Vilka ’andra länder’ är bra på detta? Har bott i ett antal länder och inte upplevt att nyhetsrapporteringen någonstans klarat att överkomma självcentrering.

                Nej det håller jag med om. Att de är självcentrerade. Men de klara av att täcka mer också. De rapporterar mer helt enkelt.

                  Vilka ’de’?
                  Undrar seriöst vilka länder som har en nyhetsrapportering mindre baserad på närhetsprincipen. I inget av de länder jag bott i har det sett väldigt annorlunda ut mot det du kritiserar svensk media för.

                    USA, Kanada, Frankrike, valfritt land i Mellanöstern, Norge, Danmark m fl, m fl.

                    Som för att nämna USA tex. De har hela segment dedikerade till olika världsdelar och dessutom olika nyhets områden som teknik, politk, ekomin samhälle mm. Och de sänder 24/7.

                    Faktum är att jag upplever det om de flesta andar länder framförallt där det finns mer än en eller två regelrätt etablerade nyhets kanaler och där tex Al Jazeera också får stort utrymme.

                    De länder som litar för stort på en eller två kanaler för nyheter är dem som är sämst på att täcka stora områden.

                    Och göm nu inte. Jag håller med om att de har en stor andel självcentrerad nyhetsrapportering. Jag anser bara att den är betydligt mer också.

                      Har bott i tre av de exempel du tar upp, däremot längesedan jag bodde i Sverige så svårt att jämföra, men ja, tyckt att rapportering alltid varit självcentrerad oavsett var jag bott.
                      Frankrike dock bättre på att hålla sig undan anekdotiska nyhetshändelser i huvudrapporteringen, samt att det i Frankrike fortfarande hålls fokus på forna kolonier = fler världsdelar finns med i daglig rapportering. Fortfarande baserat på självcentrering dock.

                      Du har alltså bott i samtliga länder du listar i längre perioder?

                Svar i modd. ?

          Det var enormt fördomsfullt skrivet. Sorgligt.

          Jag vet allt om de senaste turerna Österrikes, Tysklands och Spaniens inrikespolitik. Mycket enkelt genom att jobba med folk från nämnda nationaliteter.

          Men varför jiddrar du om de hela tiden?!?
          Så otroligt booring! ?

            Men varför jiddrar du hela tiden?!?
            Så otroligt booring! ?

              Du kämpar på..?

          Vem tror att vi får en objetiv nyhetsbevakning? Går inte ihop med din frågeställning?

      Inte bara idag utan nästintill varje gång. De få gånger jag läst kommentarerna har jag blivit irriterad över Trhs nedsättande kommentarer, hur hen alltid ska få sista ordet och tror hen är allt ifrån en forskare/civilingenjör/frisör/statsminister.. you name it. En besserwisser. Värre person att föra en diskussion med får man ju leta efter. Men ja, ibland gör jag misstaget att läsa kommentarerna och jag ångrar mig varje gång

        Du vet att det inget är jag utan ”ni” som ger mig titlar och anser att jag är en expert mm. ?

          Nej det är du och dina nedlåtande dryga kommentarer. ”Jag kan bättre! Jag är bäst! Ni andra har alltid fel! Spelar ingen roll om du är forskare inom ämnet, jag kan mer då mina googlekunskaper är bättre” trh i ett nötskal usch

            Och direkt någon säger emot (om till och med uppbackad med källa) så går trh över till personangrepp och gör sig rolig över hur okunnig den andre är och hur mycket mer hon vet.

              Bara se denna tråd, måste maniskt in och attackera folk som eventuellt också ’känner sin egen verklighet bäst’.

                Hahaha älskar dina nick!!! ???

                Få se här nu, vem var det som attackerade vem först, apropå manisk? ??

                Spännande dessutom hur du definierar vad som är en attack ang vad jag skrivit ikväll, men du gör mig inte besviken. ?

                  Du är rolig som gillar dina egna kommentarer trh. Räcker med att man uppdaterar sidan och ser att en ny kommentar från dig och swooooosh så har tidigare + ny kommentar en stödlike från dig ??

                  Du är manisk på att Googla, jag så dig på kanal 5 tunnelbanan bli omhändertagen för LOB

                  ”Tihi, det är NI som kallar mig expert!”
                  Eh, nej. Det är du som är självutnämnd expert of everything, när andra uppenbart mer kunskapsrika personer diskuterar med dig, bara måste du ju trycka till, sabla ner, veva och fäkta. Pinsamt att bevittna, men läser ibland pga de andras initierade kommentarer, men numera är det ju knappt någon vettig som orkar längre.

                    ???☝️☝️☝️

                    Det roligaste var när Trh hade fel om nån språkgrej. När tillräckligt många sagt om det till henne och hon kunde inte längre hävda ha sig rätt, krävde hon att de andra skulle förklara varför det felaktiga svaret hon gav, lät rätt i hennes öron. Helt jäkla otroligt vilken tölp.

                      Haha, ja, kommer ihåg detta – diskussionen mellan trh och en lingvist, där trh inte nöjde sig med den enormt tålmodiga och pedagogiska förklaringen på varför hen hade fel, utan också ville ha förklarat VARFÖR det som var rätt ändå LÅTER fel i trh:s öron. Ja du, hur förklarar man för någon varför den tror sig ha rätt även efter att det bevisats att hen har fel?

                      Samt drog såklart på sig offerkoftan när lingvisten inte orkade längre: ’Du skrev bara för att vara taskig mot MIG! Om du drar dig undan från diskussionen nu visar det bara att JAG hade rätt hela tiden!’

                      Och sedan som vanligt konkluderade med att hen själv har rätt, och lingvisten och alla språkråd samt ordböcker har fel.

                      En klassiker.

                      Här:
                      https://bloggbevakning.se/2018/08/14/en-varumarkesanalys-av-isabella-lowengrip/
                      skrolla ner en bit till där trh bara måste få besserwissra, fast ha fel då:

                      ”Men alltså nu blir t o m jag tokig på er här i kommentarsfältet.
                      Det heter inte ”låg” språklig nivå med korrekt språk.
                      Det heter dålig språklig nivå.
                      Om alla språkpoliser åtminstone kunde börja med sig själva?”

                      Sedan följer en underhållande/frustrerande diskussion mellan trh och ”Språkpolisen” där det är mycket tydligt vem som har rätt (tips: det är INTE trh) och där trh till slut (fast det slutar ju såklart inte där, vi känner ju trh) begär att få förklarat varför hen tror fel:
                      ”Men det låter helt fel för mig. Varför då?”

                      Skoj.

                      https://www.bodystore.com/omega-3-forte-1000-mg-120-st?gclid=EAIaIQobChMI-cXLrr_I4gIVFc-yCh24wQpCEAQYASABEgJ_bvD_BwE&gclsrc=aw.ds ?

                      Swishar gärna så att ni har råd till expressleverans för läget är akut. 😉

                      Ƭĥe real Hmmbug / 16:17

                      Jag följde din länk med stort hopp om att få skratta åt trh, men du överdriver om vad som sagts och du är drivande till konfliter. Skäms på dig!

                      Ƭĥe real Hmm / 2018-08-14 12:49

                      @humbugg17
                      Jag hejar också på språkpolisen. Är väldigt glad för svar så du kan sluta nu och få det till att det är en kamp mellan oss.

                      Förstår att du är uttråkad och hoppades på ett bråk att underhålla dig men kommer göra dig besviken här så du kan om du har lust spara din energi till bättre saker än att elda på något som inte finns. ?

                      Ƭĥe real Hmm / 2018-08-14 13:28
                      @spåkpolis: Jag såg det iaf aldrig som en diskussion.

                      Jag såg det som att jag ställde frågor och du svarade.

                      Antar nu att jag ska se på dina svar med nya ögon efter din sista kommentar. Också en lärdom. ?

                      Kära nån, hur uppenbar går det att vara?

                      ’Inte den du tror’ är precis den vi vet det är…

                      ”Jag följde länken och ser ju att TRH har fullständigt rätt och att du dumma dig är dum mot hen!”

                      Mmmmmh, sure…

                      Dessutom:
                      #sistasistaordet

                      Avslöjande det där…

                      ???

              Förstår att du helst vill att det ska vara så, men det gör det inte mer sant hur mycket du än önskar det. Sorry not sorry. ?

                Den är stark den där självliken. Kämpa TRH

                Ƭĥe real Hmm har blandat bag in boxen med sin medicin nu igen.

                  Ja, ikväll är en sån där kväll när det är mer sorgligt än roligt att se henne kämpa på.

        Delusional deluxe. Som ovan när hen listar 6 punkter om någon, och varenda en stämmer exakt på hen själv.
        Ibland underhållande, oftast trist.

      ?TA INTE DETTA PÅ ALLVAR. Jag bara roar mig med att rimma lite, vilket har inte har gjort på flera år.

      Ni som är #Team TrH – likea på. Ska vi se hur många likes vi kan nå?!

      Nej skämt åsido, jag bara vill få er att vakna om inte förr, så i alla fall då när jag skriver så. Jag vill inte ha folk emot varandra, snarare tvärtom – så kom!

      Anonym 20:15, är det du som är femton? 🙂

      Jag skämtar bara, men TrH är både människa och tjej. Inte som det kanske kändes för dig – en datastyrd grej.

      Hon har gjort mig personligen glad flera gånger. Om så inte är fallet för dig, så är jag ledsen för din skull.

      Jag gillar er båda, vill vara opartisk och diplomatisk och vill absolut inte vara hatisk. Skriv något snällt till TrH och försök att inte luras. (Hoppas jag inte för denna text inburas, opartiskhet kan väl inte klandras?! Varken min eller andras)

      Jag vill bara er båda väl, inte att varken du eller TrH tar farväl.

      Säg inte hejdå från detta kommentarsfält, som ibland enligt en del kan vara lite hårdsmält.

      Även om det även om det kan råda skilda meningar, vi kan väl alla försöka vara sams utan att hänvisa till det eller det?!

      Okej. Alla som vill skriva ned detta rim, skriv istället ett eget, det tar mycket mindre än en tim’ (timme)

      Rimmet var säkert töntigt och segt, men då har jag distraherat er så att ni inte följer strömmen och går emot en tjej så att ni missar att säga hej till några här inne

      denna ganska sena timme. Schyssta, ✨ ni kan väl på mig lyssna?!

        Jag kan fortsätta på ditt rim:

        Jag vill också vara opartisk och allt det där, för man behöver ju inte vara kär i varandra för att diskutera och sån’t här

        I kommentarsfältet – alla skämt behöver kanske inte vara under bältet? 🙂

        Om ni inte vill locka fram den där sidan ni inte tycker om hos henne

        Så är det som att bjuda in någon man inte gillar
        På något att äta och sedan att man sitter och dillar
        om att det inte var maten hon skulle få äta, det var bara att du skulle få mäta
        dina kunskaper med hennes, som du ändå inte anser är äkta, är det inte då bättre då att fly än illa fäkta?

        Skriv med någon som istället gillar

        Så kanske ni istället kan komma fram till hur ni ska tjäna era första ’millar. (Lagligt tack, annars blir det obehagligt)

        Ja ta emot och ge tips och råd och skapa en egen annan tråd om det istället – ta gärna tillfället! En mille eller två är väl inte helt fel ändå?

      Har slutat gå in på kommentarsfält när jag ser hennes nick för hon kapar varenda tråd och är så less på hennes förnumstiga stil.

        ???

        ??

          ?

    Medicinsk sekreterare, någon som jobbar som det? Hur är utbildningen? Arbetstider? Vill komma ifrån butik och helg/kvällsjobb

      Min mamma är. Tvåårig utbildning för hennes del, kanske finns andra. Hon tyckte det var kul och hon gillar sitt jobb. Hon jobbar vanliga kontorstider på ett sjukhus men kollegor till henne jobbar även helg.

      Beror på vart man får anställning, det finns tjänster där man jobbar årets alla dagar och tider. Det finns även ställen där man bara jobbar kontorstider. Man kan även jobba hemifrån. Dåligt betalt men givande.

      Utbildningen var två terminer på Komvux när jag gick den (för en evighet sen). Skitlätt. Nu tror jag att den är lite längre dock… men arbetet är superbra! Jobbar på ett stort sjukhus och det finns många möjligheter att jobba sig uppåt (om man vill). Annars är det väldigt roligt att skriva journaler om man gillar det… Go för it! Jättekul jobb!

        Tack för svar hörni! ❤️

        Vad tjänar man?

          Såklart olika beroende på var man bor, generellt sett bäst betalt i Stockholm, privat. Jag har 27200 kr, jobbar på privat mottagning i Sthlm. Ingångslönen borde vara över 30000 dock…

      Jobbar inte som det, däremot pluggade jag mig bort från butiksjobb runt 25, min bästa investering någonsin. Lycka till!

    Häkåmpar mot ångestattacker. Snälla hjälp

      Kämpar

        Låter kanske konstigt men ta en skål med okokta makaroner eller sand eller något med struktur som är smått. Tvättmedel brukar jag ta. Gör ”snöbollar” i handen eller hur man ska förklara. Hjälper mig alltid vid panikångest. Händerna och hjärnan blir upptagna och man distraherar sig själv. (Låter helt sjuk i huvudet när jag läser igenom kommentaren men är bara en trött mamma ?) Hoppas det hjälper❤️

      Har du någon du kan ringa och prata med för att komma ur den? Den är svårt att bryta själv tycker jag. Annars finns vi här för dig❤️❤️❤️

        Åh vilket fint svar!
        Tack snälla!

        Det kommer och går, har lyckats avvärja några gånger idag & igår men det känns som att de forsätter komma. Känner mig värdelös & den här sjuka ångesten som kommer som en våg e så vidrig

          Testa ljudböcker. Storytel. Känner flera som använder roliga distraherande ljudböcker mot ångest. Borde finns på recept!
          Annars, prata med människor och distrahera din hjärna och kropp. Promenader och prata eller ljudbok i öronen. Och tänk på att det inte är farligt och dessutom vanligt. En del av livet. ❤

          Kan du försöka fokusera på något annat? Köra en kroppsscanning? ❤️

      Andas genom näsan när attack är på g, långa lugna andetag. Ta en varm dusch, ta på dig mjukisar och sätt på något distraherande på tvn eller mobilen. Mobilspel brukar funka för mig faktiskt, sånna där totalt onödiga utan syfte typ Coin dozer eller Ballz.

        Tack snälla!

        Tv gör det värre. Dusch kanske hjälper. Tack snälla du för ditt svar!

      Ut och spring! Fokusera på hur vinden känns, hur fötterna tar i marken, ljudet av fåglar, bilar, allt.

      Kontakta psykolog! Det hjälpte mig mycket (har i dag inga som helst problem med panikångest). Lycka till!

        Har försökt men fått dåligt bemötande.

          Prova igen! Ge inte upp det för att en eller två personer bemött dig dåligt. Alla psykologer passar inte för alla. När jag hade ångest tyckte jag att det ibland lättade lite om jag tog en lång promenad. ❤️

          Jag använder appen Mindler! De har varit fantastiskt snälla psykologer ❤️

      Åh jag känner med dig. Satt och vänta på bussen idag när jag helt plötsligt inte kan andas, tog bara stopp och jag börjar kippa efter luft och tårarna bara rulla ned för kinderna. Hade tack o lov solglasögon men ångesten har hållt i sen dess, försöker att andas det är det ända jag orkar just nu. Tänker äta macka med nutella, hoppas det ska lugna hjärtat lite. Det gör ju så förbannat ont, hela kroppen gör ont.
      Hoppas du känner dig lite lättare snart ❤️

      Vet du hur man andas i fyrkant? (Googla annars!)

      Eller sätt dig ner och skriv ner en nödplan med saker du kan göra som gör den hanterbar, och klarar du det inte nu så rekommenderar jag verkligen att göra det. Kan vara väldigt hjälpsamt att ta fram en fysisk lista med bra ångestdämpande saker. På min står det allt från andningsövningar, meditation, yoga och promenader till ringa mamma, skriva, baka, städa osv.

      Eller sök på kroppsscanning på youtube/Spotify. Tycker det är en meditationsövning som faktiskt hjälper på riktigt.

      Men mitt bästa är ändå att gå en promenad med podd i öronen, det hjälper ju även fysiskt iom att endorfiner produceras. Jag skrattade rakt ut åt gårdagens början av Relationspodden.

      Du har klarat dig hittills och kommer klara det här också, det kommer inte vara för evigt utan även ångesten har sin början, peak och slut. Tänk alla andra gånger du känt paniken över att inte hantera det men ändå kunnat hantera det. För mig kan det hjälpa att tänka att jag inte möter större hinder i livet än vad just jag kan hantera.

      Försök iaf djupandas ända ner ifrån magen, sådär så du känner hur magen fylls och töms. Andningen är guld värd vid ångest ❤️

      Appen Calm hjälpte mig med panikattacker!

      Ljudbok eöler tex leta upp något du tyckte om som barn kan låta löjligy men jag kan typ kolla aöfons åberg när jag har ångest för det va lungt o tryggt. Har du ångest som är väldigt fysiskt påtaglig kan du tex hålla i is eller ha mot bröstet, drick något varmt, fotbad! Kram, tänker på dig, du är inte ensam ❤

      Mitt tips är en ljudbok i öronen och ett mobilspel. Så klarar jag av attackerna. En stund i taget, en avklarad bana på spelet… Och plötsligt är det en ny dag. Och man har klarat det. Kram till dig. Jag vet att det är jobbigt ❤

      Hur mår du idag? ❤️?❤️

        Jag undrar också. ❤️ Bra, hoppas jag. Så fint med alla kloka svar som du fick. Det är väl ett tips: att våga be om hjälp.

    Finns det någon här som jobbar inom soc eller har erfarenhet?
    Får aldrig svar på frågan. Varför är det viktigare med umgänge än barnet egna mående?

    Drar 3 olika fall.

    1. Pappan inculerar heroin. Finns aldrig någon dag där han inte är påverkad. Första steget var soc som sa att hon kommer förlora i tingsrätten om pappan inte får träffa sitt barn. Hon sa då att de kunde ses med en övervakare. Han sa nej till det och då sa soc detsamma som innan. (för att lägga till vad som hände, mycket riktigt mamman förlorade i tingsrätten för att hon vägrade umgänge tillslut).

    2. Samma historia (annan familj) fast i detta fall hade pappan slagit sonen. Soc hade sagt samma sak till dem. Idag sitter dem i tingsrätten och veckovist boende ska börja diskuteras.

    3. Detta är rätt nytt så tiden till rätten är inte fastställd. Barnet är gammalt nog att föra sin talan. ”pappa är dum mot mig, pappa tar sönder mina leksaker när han blir arg, jag är rädd”. Soc sa samma sak till den familjen. Umgänge är A och O. I detta fall sa soc ”ser inge fel i barnet mående, barnet verkar på bra”.

    Jag tar inte upp situationen mellan alla föräldrar. Utan bara om barnet. Varför är inte barnets mående och situationen A och O när man i första steget vänder sig till soc? Varför är umgänge viktigast. Med en knarkare, misshandlare och en aggressiv förälder?

      Barnets bästa KAN vara umgänge. Men det är inte alltid det bästa. Tror du missuppfattat det. Barnets mående är viktigast.

        Ja lagstiftaren (riksdagen) utgår väl från att det bästa för barnet är (båda) föräldrarna. Det är väl också därför barn som är placerade ska jobbas hem till föräldrarna i största möjliga mån, med alla möjliga och möjliga umgängen mellan barn och föräldrar.

          Varför tvingar man fosterbarn att träffa sina biologiska föräldrar som inte fungerar? Min lillebror som är 5 tvingas umgås med sin bio mamma 1gång i månaden. Som varken kan ta hand om sin hygien eller hem. Han blir bara förvirrad och kommer hem med diverse skador varje gång.

      Pluggar till socionom och diskuterade detta i skolan idag. Blir så jävla trött på att ’barnets bästa är umgänge med sina föräldrar’ dras alldeles för långt i många fall. Självklart ska målet vara umgänge med föräldrarna, men dessa övervakade besök med riktiga rötägg gör mig så matt. Låt föräldern reda ut sin skit och sedan få träffa sitt barn när denne är stabil nog..

      Enligt lagen har barnet rätt till umgänge med sina föräldrar men i praktiken handlar det ofta om föräldrarnas rätt till umgänge med barnen verkar det som.

    Vill verkligen passa på att slappna av och njuta i sommar efter ett hektiskt läsår på universitetet. Är helt slut i skallen och kommer inte ihåg senast jag kände mig avslappnad och liksom * i nuet *. Är det någon här som har tips på vad man kan göra? Allt från små specifika saker till mer generellt tänk. Tack!

      Ta en promenad i skogen. Ingen podd och musik. Fick ett tips om att man ska gå ut i naturen och känna in alla sinnen. Tänk ”vad ser jag nu?” Och fokusera på vad du ser. Träden, himlen är blå, mossan är grön osv. Sen tänker du ”vad hör jag nu?” Så fokuserar du på fåglarna som kvittrar, en bil långt bort, vinden osv. Sen vad du känner, luktar.. skön avslappning tycker jag.

      Ligg i en solstol och läs en bra bok, något du valt själv. Gärna något meningslöst som inte anstränger hjärnan, som chic lit.

      Lägg bort mobilen så mycket du bara kan, planera in så lite som möjligt och gör det du känner just för dagen, det du planerar in ska vara saker du mår bra av, kom ihåg att det är okej att stanna inne och käka godis framför Netflix även soliga dagar, kliv upp tidigt på morgonen och promenera på folktomma gator och skogsstigar, sov massor, bada när det regnar och skriv en lista på saker som gör dig lycklig! 🙂

      Gör saker som engagerar kroppen i stället för hjärnan. Hjälp någon med trädgården. Måla om en soffa. Gymma, spring eller träna på annat sätt.

      Måla, teckna, pyssla. Laga mat, baka. Bjud in till fest, kan vara mycket enkelt. Kolla på dråpliga komedier. Läs romaner som inte kräver så mycket. Unna dig lite ompyssling, kan vara så enkelt som en hårklippning eller pedikyr.

    Var nyss och såg Rocketman. Rekommenderas!

    Om man vill söka musiklinje på någon folkhögskola, hur bra måste man vara på sitt/sina instrument? Vad borde man kunna? Man är ju där för att lära sig, men det låter ju som att man borde vara proffs för att ens få komma in.

      Det är olika på olika folkhögskolor. Många är på väldigt avancerad nivå – förberedande för musikhögskola etc. – medan andra är på enklare nivå 🙂 Men man kan nog inte vara nybörjare någonstans, så vitt jag vet.

        Ok tack! Har bara kollat på en skola än så länge så jag får kolla upp fler nu då. Jag är absolut ingen nybörjare, men det finns vissa delar jag är lite sämre på men det hinner jag förhoppningsvist träna upp innan det är dags att söka.

    Hallå du!!! Ja precis du, du som läser detta. Kom ihåg att du är bra precis som du är. Ge dig själv en stor kram och ett leende ❤️.

      ❤️⭐

    Inne på andra dygnet med värkar och börjar tro att bebisen aldrig tänker komma. Fortfarande inte tillräckligt regelbundna eller smärtsamma för att åka in men tillräckligt för att tära på psyket. Vilka feel good filmer rekommenderar ni på Netflix? Tips på andra tidsfördriv man orkar med med den här smärtan?

      Se om några säsonger av vänner? Lycka till, snart är din bebis här!❤️

      Ingen film men älskar White Collar på Netflix! Min jobbig graviditets serie ❤

      Jag kollade på solsidan i 3 dagars värkar. Det hjälpte! Kämpa på?

      Bron ❤

      Tack för tips alla ❤️❤️❤️

    Ge exempel på hur folk säger: ”Jag har inga fördomar, men…” (eller liknande.)

      Jag är lesbisk, har folk runt mig som säger att de inte har problem med personer som är gay men använder gärna flata och bög som skällsord osv.

        Jag är inte hetero och använder också såna ord som skällsord. Samt en hel del andra ord

          Avvänj dig med det då. Jag var extremt van vid att säga CP om dåliga saker men självklart tog jag mitt ansvar och såg till att sluta upp med såna idiotier.

            Ja, vuxna människor som använder såna ord som skällsord alltså… bestäm dig för att sluta och till slut har du vant av dig.

        Bara det här med att säga ”jag har inga problem med …”
        Nej. Varför i hela friden SKULLE du ha det? Bara där, strike one.

          Klokt svar!

    Idag när jag satt o betalade räkningar o gick igenom ekonomin så tog jag mig en funderare o började räkna lite. Insåg hur abnorma summor jag lägger på utseendefix varje år som jag inte ens tänker på.
    Gör naglar på salong var 4:e-5:e vecka= ca 450:- blir ca 5000:- per år!!
    Frisörbesök 4 ggr/år=1500:- gången= 6000:- per år.
    Sen kanske nån fotvård el ansiktsbehandling på det. 12 000:- på salonger ?
    Detta är ju inte beräknat med alla produkter jag använder hemma som schampo, balsam, inpackning, smink, hudvård o andra hygienartiklar.
    Detta är ju fantasisummor herregud!! Jag är ända en ganska prismedveten människa som inte direkt upplever mig som en slösare.
    Inte höginkomsttagare heller (drygt 25000:-)
    Har aldrig tänkt på detta så här i klumpsumma utan livet rullar på liksom men summerar man blir man ju mörkrädd.
    Vad lägger ni på sånt här?

      Frisör 800:- på ett år. 2 besök a 400:-.
      Shampoo/balsam 700:- på ett år.
      Ansiktsprodukter 4000:- kanske.
      Lotion vet jag inte. Använder nivea, en tusenlapp per år kanske? Vet inte vad de kostar, gör åt en i månaden iallafall.

      Klipper mig själv, dåligt dessutom. Köper fulschampoo & sånt. Så ingen aning.
      Kanske 1000:- per år. Fast jag köper en del krämer och sånt när det e rea på jul för kanske 1500:- så det e väl schampoo och duschcreme och sånt spännande

        I månaden:
        Fransar 700
        Smink ca 150
        Schampo, balsam ca 250
        Frisör 1200 varannan månad så 600
        Hudvård ca 150

        Så ca 2000kr.
        Också lägg till kläder för 500 till mig och runt 1000kr till barnen. MINST.

      Ändå klagar alla på att tandvård är dyrt.. människor här lägger 10.000-20.000 (obs inte alla! Menar alla jag ser som gör botox/ögonfransar/naglar/löshår) på sitt utseende men kan inte lägga 1000-2000 på sina tänder och sin hälsa 1 gång per år/varannat år..?

        Ja men eller hur! Jag gör ju inte ens fransar, fillers el botox o ändå hamnar jag på hisnande summor( enligt mig då).
        Läkarbesök, tandvård o sjukgymnaster går jag oxå till då jag behöver det men blir ändå förundrad över hur folk har råd som gör bra mycket mer än jag. Fast dom kanske är sponsrade….

        Hade precis den diskussionen i en tråd på fb där man ondgjorde sig över att ”alla” invandrare fick tandvård för 50 kr.
        En fick minsann betala 75.000 kr för sin behandling hos tandläkaren men hade inte varit hos tandläkaren på 25 år.
        Fattar inte att människor inte sköter sina tänder då det kan få allvarliga konsekvenser på hälsan.
        Har några bekanta som gör naglar, ögonfransar och går till frissan för diverse färgningar etc….och köper bara märkeskläder,
        och måste köpa klongvas och små apor för 1000-1500 kr för dom är så sööööööta.
        Går dom till tandläkaren? Nej det är så himla dyrt!

          Håller med dig helt. Såg nämligen själv en sån tråd för inte så länge sedan och har inte kunnat släppa det ännu så kom att tänka på det nu när denna frågan kom upp. Förstår inte hur man kan bry sig om det yttre så mycket med hår/naglar/botox/fillers/ögonfransar och kan lägga tuuuuusenlappar på det. Plus det som du säger med inredning som är så inne nu. Alla ska ha klongvaser, dyra sittpuffar och skultunaljusstakar. Allt detta är minst (!) 20.000 om året (och då menar jag verkligen minst, tror det ligger på det dubbla om jag ska vara ärlig).. blir förbannad bara jag tänker på det. Har flera bekanta som valsar runt i väskor för tusenlappar och dyra kappor men jämt klagar över tandvärk. Det vågar dom inte ta tag i dock för det kommer ju kosta SÅ mycket och dom pengarna har man ju inte…

          Att man lägger mycket pengar på annat står dock inte i konflikt mot att man är kritisk till att papperslösa och asylsökande får tandvård för 50 kr. Det är ju absurt att människor som aldrig har betalat skatt här har rätt till enormt subventionerad tandvård när vi som är födda och bor här inte har det.

            Men den tandvården gäller asylsökande – inte invandrare OCH det gäller akuta besvär som inte kan vänta =tandutdragning. Inga rotfyllningar,bryggor eller kronor som många tycks tro och sprider som sanning.
            Vissa tillstånd i munnen kan leda till hjärtsjukdomar och då pratar vi om andra summor på akuten (som du också har rätt till som papperslös vid livshotande tillstånd)

            Du som är så insatt borde då veta att det endast är AKUT tandvård. Tandvård som ej kan vänta. De patienter vi får in är patienter som skriker vid minsta beröring vid tand då de gått med tandvärk så länge men inte gjort något och när de väl går så långt att de får hjälp är det akut. Aldrig fått in någon någonsin som inte varit akut. Självklart ser vi annat som behövs fixas i munnen men då det inte är det akuta patienten sökte för så åtgärdas inte det heller. Frågor på det? Eller gillar du bara att klanka ner på utsatta grupper?

      De senaste åren säkert 8000 per år om man räknar in hudvård, hårvård, smink, frisörbesök. Gör inte behandlingar på salong eller naglar men älskar dyrare body lotions och duschkrämer och gillar att testa nya grejer. De senaste sex månaderna har jag dragit ner rejält på detta eftersom jag har fått både lägre inkomst och större utgifter. Använder nu upp det jag redan har och köper bara nytt av sådant jag faktiskt behöver samt billigare alternativ. Tycker inte skillnaden på en dyr och en billig ansiktskräm märks så länge man hittar en som passar ens hudtyp. Samma sak med bodylotions, dock inte lika härlig doft på billigare. Kommer inte fixa håret på salong på ett bra tag utan får be någon kompis klippa topparna helt enkelt.

      Det va lite läskigt! Idag skrev jag ner allt jag slösar på smink och hudvård. Jag skäms!!! Men det roliga är att jag inte alls bär mycket smink , eller ser jätte fixad ut. Har fått någon besatthet att om jag hittar rätt produkter lär min hy och utseeende äntligen bli bra och att jag ska få känna mig fräsch. Men inget smink håller på mig och ingen hudvård återfuktar som jag vill.

      Naglar- 400-500/mån = 4800/6000
      Frisör 2ggr/år= ca 3500
      Gör inga ansiktsbehandlingar lr annat sånt.
      Smink, köper foundation och använder slut, har bara 1 av varje grej i princip så vad kan det bli… typ 1500-2000 kanske.

      Naglarna är det jag har mest dåligt samvete men jag ignorerar det och unnar mig det iaf. =)

        De övergår mitt förstånd hur man kan gå och fixa naglarna på salong, när det är såååå. lätt att måla själv!!!

          Då kan inte ditt förstånd vara så stort. Men lol jag går väl inte till salong för att det är svårt att måla själv. De man gör själv håller för mig max 2-3 dagar innan det skrapats bort lite, dessutom går mina naglar sönder då de är tunna. Palla måla naglar var tredje dag. När jag fixa akrylnaglar håller de i 4v, snygga i 3v innan utväxten börjar bli för mycket, går aldrig sönder.

            Kolla upp semilac eller liknande. Håller i flera veckor och lätt att göra hemma

      Glöm inte tidsåtgången ?.

      Frisör ca 1000/månad. Har kort frisyr så behöver klippa mig regelbundet. Det är en lyx jag gärna unnar mig.
      Köper nästan alla mina hår- och hudvård på Ica så väldigt lite utgifter där. Lite finsmink då och då.

    Tips på bra bodylotion. Inte Body Butter, trött på dom.

      Tycker ACOs ”Body lotion rich” återfuktar bra och är dessutom billig. Fräsch doft på den parfymerade men finns även parfymfri!

        Använder också den, toppbra!

      Det enda som funkar på mina jättetorra ben är nivea. Den vita burken för 39 kronor 😛

      La Roche posay eller HTH

      L’Occitane ??

        Bästa! Till och med min man använder mycket från L’Occitane.

      Canoderm ??

    Biotherm lait corporel. I och för sig en body milk (vet inte skillnaden) men den är jättebra.

      Svar till melina

      Ja den tipsar jag också om! Går lätt in i huden, bra pumpflaska också.

      Doftar ljuvligt!
      Just till 50% på Åhlens webbutik

    Någon som varit i hyères? Tips att inte missa när jag åker dit snart?

    Vad är grejen med att så fort en stor influenser (typ Bianca Ingrosso eller Linn Ahlborg) släpper en kollektion/produkt så säljer den slut på under ett dygn? Fattar att det skapar en slags hype, men ekonomiskt skulle de väl tjäna mer på att släppa mer, eftersom de uppenbarligen kan få mer sålt? För de kan väl inte missbedöma varenda släpp så pass mycket att de blir förvånade över att grejerna säljer slut på några timmar, efter sjunde gången i ordningen?

      Det är väl klart att det är genomtänkt. Precis som att deras webbsidor ”kraschar”. Eller hur ?

    Är det någon här som vet hur en arbetsförmågebedömningsintervju (pjuh!) går till? Jag har under de senaste veckorna varit handledare åt en person som har praktiserat på vår arbetsplats, och i nästa vecka är ska jag intervjuas av en kvinna från arbetsförmedlingen angående personens arbetsförmåga. Vet någon om de vanligtvis ställer ganska raka frågor (typ ”anser du … stämmer in på X?”, ”hur väl tycker du att X uppvisar …”) eller om frågorna är mer öppna och att jag förväntas berätta med egna ord om personen? Jag vill kunna förbereda mig så gott jag kan, men jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig av intervjun.

      Jag har haft flera. Det brukar vara ett samtal om vilka arbetsuppgifter som utförts, vad som fungerar bra och när det behövts mer stöd. Vad som stressar personen vilka bitar som har utvecklats osv.
      Vilka arbeten du tror individen passar för. Frågan om ni har möjlighet att anställa med ex lönebidrag kommer med all säkerhet.

    Har en BMW M550 kombi, får knappt in min Stokke Trailz vagn i den. Har någon tips på en bra bil med STORT bagage, kombi eller sedan spelar ingen roll. Gärna en snabbare variant ?

      Volkswagen passat, wrooom ?

        Hade faktiskt en passat innan men upplevde att utrymmer på min merca e-klass var större ?

      Vi har en Volvo xc60 och en Stokke Trailz, upplever att den får bra plats. I julas fick vi in vagnen och två resväskor i bagaget och fick ändå fri sikt bakåt ??

      Volvo v50 ?

      Annars är ju rolls royce som bilarnas rolls royce.

      Mercedes Sprinter

      Volvo V70, allt går typ i en sån.

      Ford Mondeo, Skoda Superb och Kia Optima!

      V70 Volvo! Bästa!

    Bästa tipset för att göra det mörkt i sovrummet? Har för tusan både mörkläggande rullgardin OCH gardiner men det är ändå typ lika ljust som det är ute..

      Sov med mask för ögonen, då blir det helt mörkt.

        Sovmask! Ah, det är så bra.

        Tänkte mest på barnens sovrum, tror de blir sura om jag tror på dem masker ? men annars bra tips!!

          Du kanske får byta ut rullgardin och gardin?
          Jag har KOLSVART i mitt sovrum!
          Rullgardin från Ikea, tjock mörkläggningsgardin från Hemtex!
          Ca 300:- per längd men klart värt det!

            Tack för tips! Orkar inte gå upp 04.45 längre ??

            Just så, kasta pengar på problemet. Köp grejer som passar & fungerar.

      Se Insomnia, originalet med Stellan Skarsgård.

        Eller läs Blondin Bellas dagbok.

          Helst på engelska. Blir fler tolkningsmöjligheter då.

          Ehh: sär skrivning ?

            Blondinbellas – Blondin Bellas.

            Allvarligt, så undrar jag om inte bägge varianterna går att skriva. Du ville nog bara trycka till Ehh och det har jag inga problem med p g a att Ehh oftast skriver ganska otrevligt.

            Nu har jag glott en stund och ”Blondinbellas” ser nog bättre ut. Faan att du hade rätt 🙂 🙂

      Gå till en gardinaffär och fråga om tips. Själv köpte jag speciellt mycket tätt mörkläggningstyg och sydde fast små ringar längst upp och på sidorna. Sen spikade jag på utsidan av fönsterkarmen och så hakar jag i ringarna där. Funkar super.

      Vi har en svart rullgardin från ikea, men vi måste vika in kanterna in i fönstret och sen sätter vi gardinen liksom bakom elementet så gardinen håller rullgardinen invikta kanter inne. Hahha gud va svårt att förklara men utan att vika in kanterna och bara låta de hänga som vanligt skulle det vara alldeles för ljust. Vi funderar seriöst på att sätta kardborrband på rullgardinen och väggen för att på så sätt slippa ljusinsläppet i sonens rum, han måste ha mörkt som fan med en liten nattlampa annars somnar han inte.

      Sover utan gardiner året runt hehe, kan omöjligt vakna/kliva upp på morgonen om det är kolsvart i rummet. Och har faktiskt inga problem att somna även om det är ljust i rummet på sommaren när solen knappt går ner!

        Haha jag med. Och då bor jag till och med i norr där solen lyser dygnet runt under sommaren. Räcker med att blunda så blir det mörkt??‍♂️

          Jag festade i norra Norge en sommar. ”Äh, det är fortfarande ljust, så vi kan ta en öl till” på repeat, tills vi fattade att solen aldrig gick ner. Det tog ett bra tag. Hård dag, dagen efter, och alla vi kände skrattade åt oss …

            Haha, och omvänt i mörkertiden: ’natt’ hela tiden = fest hela tiden!

          Inga gardiner varken till oss eller barnen. Bor norr om Sverige, midnattsssol sedan ett par veckor – alla sover!
          (Om man vill sova då, behöver knappt när solen är uppe dygnet runt.)

      Takskena! Samt att gardinerna verkligen sitter mot taket genom bra fingerkrokar. Har mörkgråa sammetsgardiner (inte uttalade för att vara mörkläggande men det är dem).

      Takskena! Samt att gardinerna verkligen sitter mot taket genom bra fingerkrokar. Har mörkgråa sammetsgardiner (inte uttalade för att vara mörkläggande men det är dem).

    Jag har blivit så himla stressad på sistone. Det som stressar mig mest är att jag inte kan slappna av. På veckan längtar jag till helgen men redan på fredag kväll är jag stressad över att jag måste ta tillvara varenda sekund av helgen. Att jag måste maxa återhämtningen. Samtidigt har jag inte ro att ta sovmorgon, ligga inne och se Netflix en hel dag osv då alla ”jag borde” tar över. Förstår ni hur jag menar?

      Du känner att du har en massa borden men vad är det du faktiskt skulle VILJA göra?

      Du behöver påminna dig om att det är OKEJ om disken inte är fixad eller hemmet strålande fläckfritt. Det är OKEJ att skita i allt för en dag. Vill du städa, diska, fånga dagen yada yada? Inte? Nä stanna inne, ät nudlar, låt disken gotta sig, dammråttorna festa loss och den där jäkla solen skina så mycket den vill.

      Du måste ingenting! Påminn dig själv om att jorden inte går under ifall du stannar i bingen och ser på Netflix en dag. Tyvärr är nog all skit kvar till nästa dag men vet du vad, vad gör det om 100 år?

      Öppna en flaska vin och släpp alla bekymmer, fokusera på att enbart göra exakt det du VILL och inte måste under en hel dag. Det är härligt och befriande!

        Det är inte disken och hemmet som stressar mig utan att jag borde vara ute om det är sol, borde passa på att gå på stan i lugn och ro, ta en promenad i parken, ligga i badet, ta sovmorgon, dricka vin med vänner, osv. Mer stressen över att ta tillvara på så mycket av helgen som möjligt liksom. Att jag stressar över att återhämta mig. Svårt att förklara. Känns som att jag slösar en hel helg om jag bara ligger och ser Netflix, jag blir bara stressad av det även om jag egentligen vill det. Inser ju att det är någon djupare stress som jag behöver jobba med men vet inte hur.

          Jag förstår, det är det där att fånga dagen hela tiden.
          jag har det problemet kring sommartid, allt det du beskriver låter precis så som man förväntas göra när det är sommar, semester och härliga tider. Man ska bara NJUTA så mycket. Ta till vara på allt och ha det så HÄRLIGT.
          Har nog inget bättre råd eller förslag på hur du ska komma över det mer än att gör det du verkligen vill, om du VILL vara inne och se netflix hela helgen, gör det. Försök mota bort dina hjärnspöken, det kommer fler helger du kan göra allt annat, bada, promenera osv. Testa åtminstone! Vad är det värsta som kan hända?
          Kommer du ingen vart kanske du kan försöka prata med någon som kanske kan hjälpa dig att påminna dig om dessa saker när det känns jobbigt .

            Ja, jag åker utomlands nästa vecka så då blir det lättare att tvinga sig att slappna av. Lättare att inte ha alla borden när man inte är hemma tycker jag.

            Tack för svar. Ska verkligen försöka slappna av i sommar. Behöver återhämtningen efter en stressig vår på jobbet.

        Det är inte disken och hemmet som stressar mig utan att jag borde vara ute om det är sol, borde passa på att gå på stan i lugn och ro, ta en promenad i parken, ligga i badet, ta sovmorgon, dricka vin med vänner, osv. Mer stressen över att ta tillvara på så mycket av helgen som möjligt liksom. Att jag stressar över att återhämta mig. Svårt att förklara. Känns som att jag slösar en hel helg om jag bara ligger och ser Netflix, jag blir bara stressad av det även om jag egentligen vill det. Inser ju att det är någon djupare stress som jag behöver jobba med men vet inte hur.

        Jag bara moddas nu… Jag har svarat dig men det dyker väl upp tids nog?

    Någon som kommer ihåg Minikinifolket? Tror serien hette så, men hittar inget på nätet. Jag var väldigt liten, så minns inte så mycket.

    Maggan Graaf. Har hon inte blivit sjukt otrevlig sista tiden? Har gillat henne och vill egentligen göra det nu också men det är fan svårt.

      maggan graaf har blivit jättekonstig. följer inte henne längre

      Har också slutat läsa hennes blogg.
      Bara en massa bilder på hur smal hon blivit.
      Har läst bloggen sedan hon bodde i sitt lilla röda hus i Sigtuna, då var det en varm och rolig blogg.

    Önskar tips på bra torrschampo (gärna med brunt pigment) som inte har så stark doft? Tycker ofta att parfymen är för söt och tar över flr mycket. Tack!

      Proffs! För brunt hår.

      Batiste!

        Bastiste är det bästa torrschampot! Men de luktar en del så är man känslig så ska man kanske undvika de.

      Tack!

    Gäller inte vett och etikett på alla influenser-bröllop? Eller bröllop överlag nuförtiden?
    Margaux bär idag en klänning där hon är typ 1mm ifrån att visa snippan?
    Och tungården har en genomskinlig vit klänning? Kan va så att brudparet inte gifter sig idag utan imorron, jag hoppas nästan det ??‍♀️

      Äsch, låt influencers visa snippor och tuttar i korta och genomskinliga klänningar. Det är bra kontent. Och alltid väcker det känslor hos någon. ?

      Många har dålig koll på klädkoder ja. Sedan kan det ju vara så att brudparet har kommunicerat att det är fri klädsel eller att de inte bryr sig om någon har vitt på sig. Det är dock riktigt dålig stil att strunta i en klädkod (står det kavaj kommer man inte dit inte dit i en långklänning till exempel).

      Bröllopet är inte idag!
      Antar att klädkoder inte gäller kvällen innan?

    Gillar ÖS men märker att om jag kommenterar någonting eller ser en intressant tråd så kan jag inte hålla mig borta från telefonen sen och får inget sammanhang i filmen/serien/böckerna jag ser på/läser ?? Är bara inne och tittar på ÖS när jag är inte har något socialt för mig och då brukar det bli något av ovanstående.. så känner mig lite kluven till ÖS ?

      Angenämt ”problem” Sofia, egentligen. ? (på sätt och vis i alla fall?!)

      Jag frigör tid till Öppet spår och stänger av tv:n istället.

    Jag vill börja gymma, men det som gör att jag drar mig från det är att jag inte har en aning om hur man gör längre? Är rädd att jag bara skall stå där och inte veta vad jag skall göra och hur, känns som att jag är en av dem som hamnar på Youtube för att jag använder en maskin bak och fram. Har ingen träningsintresserad vän att lära mig av.
    Alla tips är mycket välkomna!

      Friskis och svettis!!!! Mer välkomnande ställe finns inte. Jag var totalt novis när jag börjar där och kopplade samman all form av träning med ångesten från skolgympan. Men så trevlig och hjälpsam personal jag möttes av. Kan inte rekommendera Friskis nog. (Tyvärr inte sponsrad)

      Finns många bra instruktionsvideos på YouTube. Kolla några övningar, skriv ner plan, gå någon gång mitt på dagen eller sent på kvällen då inte så många är på gymmet.

      Och kom ihåg att majoriteten av alla har fullt upp med sig själv och tittar inte på andra.

      På många gym har de att när man signar upp sig så brukar man få typ 1-2 PT tillfällen. Jag tog ett sånt tillfälle när jag var helt ny och då visade han mig de maskinerna jag ville som jag var osäker på. Annars youtube =)

      Jag har sparat massa korta övningsvideos från Instagram i deras spar-funktion, sparar i mappar för att lättare ha koll och kan på så sätt kolla snabbt när jag är på gymmet. Har hjälpt mig att gå från helt rookie till vad jag nu är ett år senare hehe. Har t.o.m börjat våga mig på skivstången sen några månader tillbaka :).

      Vickanswellness och fitnessfeministen är de enda jag följer annars söker jag hashtags

        Hur gör man mappar för det man sparat på insta?

          När du trycket på den där spara-ikonen kommer det ju upp ”Spara i samlingen” eller vad det nu står. Tryck på det så kommer du dit du kan lägga till ny mapp eller lägga i redan befintlig mapp.

        Omg Vickan från VickansWellness här..! Har nog aldrig blivit så glad och berörd över att någon tipsar om MITT konto?❤️ TACK!
        Och för dig som är gymrädd – prata med personalen om att få en rundtur, bli visad det viktigaste och om dina känslor så kommer du säkert bli otroligt bra bemött! Och om du bor i Linköping, hör av dig så kan du får en rundtur av mig på gymmet där jag jobbar!

          ?

          /Hon som sökte vård för osynlig urinvägsinfektion som visade sig vara träningsvärk efter dina magövningar

            Vill veta exakt vilka övningar ????

      Som en annan person redan har skrivit får man på vissa ställen något/några PT-tillfällen. Annars kanske det går att fråga personalen om hjälp, kolla fitnesskonton på insta/yt. Jag började själv gymma pga skada och fick mitt träningsprogram via sjukgymnast.

      Lycka till 🙂 Och de allra flesta på gymmet är så inne i sin lilla egna bubbla att dom inte tänker på andra, jag är snarare rädd för att du kan skada dig själv. Börja med lätta/”självklara” övningar och jobba dig uppåt.

      Jag tror att man generellt är lite lost i början de första gångerna när man haft ett uppehåll eller aldrig tränat förr. Det är normalt! Det som hjälper mig (trots att jag tränat i flera år) är att planera innan VAD jag ska träna. Är det t ex motion? Hela kroppen? Armar/axlar? Ben/rumpa? Mage/rygg? Etc.. Det finns massor av bra tips på nätet, t ex om du googlat på ’benpass’ kommer du få massor av inspiration. ???‍♀️

      För övrigt så brukar det ju på maskiner etc finnas bilder, det är liksom lugnt att ta någon minut för att förstå hur maskinen används.

      Jag är möjligen lite fördomsfull men jag skulle inte träna på vilket gym som helst ? Älskar friskis och svettis för att det är en mix av människor! Nybörjare såväl som rutinerade gymmare, äldre och yngre… det är inte en köttmarknad eller en catwalk. Det skiljer sig möjligtvis från anläggning till anläggning men på mitt gym känner jag mig accepterad, skiter i hur jag ser ut eller eller om jag råkar göra fel ??‍♀️??

    Värsta/pinsammaste ni gjort när ni varit fulla?

      Ringde upp killen jag dejtade på krogen och sade: ”kommer du inte hit till mig för att du är gay eller?” Och slängde telefonen i dasset. Enda gången jag har druckit och varit full för övrigt.

      Lyckades ragga upp en granne (jag aldrig träffat förr) i hissen. Jag bodde på tredje våningen, gissar att min elevator pitch var godkänd. Pinsamt att träffa honom i hissen efteråt, speciellt då det visade sig att han hade flickvän.

        Vi gick alltså hem till mig och låg när hissen stannade på min våning, om inte det framgick…

          Bra jobbat ändå ?

          Vilken bingo-hiss!

      Fyfan får skäms känslor bara jag tänker på detta, som tur var så hände detta innan instagram och videoinspelning på mobilen så finns inga bevis. Vissa kanske inte tycker att detta skulle va nån grej men är väl lättgenerad. Men vi var på en klubb Chaplins i sthlm och de hade nån karaoke kväll och jag och mina tjejkompisar skulle tydligen upp och sjunga inför en hel jävla klubb. Vi väljer låt men så står vi där och så börjar de spela en annan låt av samma artist och vi kan inte den låten så bra så vi alla stapplar fram ord, ingen vet vad som händer, alla står typ still och stelt sjunger. Man liksom titta ut över alla som titta och nä fyfan, längsta 2,30 min av mitt liv.

        ?

        Hahahaha jag och min bästa vän lyckades med samma sak. På samma klubb ? måste vara 10 år sen nu ?

      Dricker inte alkohol, men skulle sjunga karaoke ihop med en (dåvarande haha, nejdå. Eller jo. Av andra orsaker) kompis. Låten borde inte gå att sjunga falskt till, men hon ”lyckades” med det ändå. Exakt hela tiden och mycket.

      Jag ställer mig helt chockad och tittar på, försökte då och då att sjunga med men insåg att det då lät som om jag sjöng lika falskt. ?

      Jag är inte en person som tycker det är viktigt med prestige annars och jag behöver inte vinna tävlingar. (Jag är m.a.o. ingen ”dålig förlorare”, men där gick t.o.m min gräns, speciellt just där och då eftersom jag var intresserad av en kille i publiken.)

      Om han – trots allt – blev intresserad av mig tillbaka?! Jo! Haha. Hur nu det gick till… Inte en aning. Eller… det kanske berodde just på att han tyckte synd om mig, att han kände sympati för mig.

      Kanske dags att ringa upp kompisen och tacka, eller hon skulle nog inte ta det som en komplimang. ?

        Eller nu minns jag. Det gick bara inte att sjunga samtidigt för min sång överröstades av hennes och hon var så otroligt glad över att få sjunga.

        Därav en del av min fascination, att se på någon som roades av det så mycket. Övriga kvällen var fantastisk och hon var lika glad då.

        Hur kunde hon och jag komma ifrån varandra, hon som är så positiv? Jag får fundera på om det inte är daga att ringa upp någon dag ändå.

      Förlåt men jag förstår inte hur något av detta är pinsamt? Det är väl därför man dricker? För att tänja gränserna? För att göra saker man annars inte gjort (t ex karaoke).

      Känner mig manad att fylla på med RIKTIGT pinsamma händelser: kissat på mig, hånglat med en person trots att jag hade kille, bråkat och slagits med en kompis…

      Och innan ni rycker in och förfäras och vill att jag ska söka hjälp: Ja det var länge sen, och ja jag dricker extremt lite nu för tiden.

        Det kändes pinsamt. Så menade jag. ?

        Jag har druckit sammanlagt jämförelsevis otroligt lite och under korta perioder och lite för ”sansat” så jag hade inte ens då något att tillföra av pinsamheter. Eller okej en gång, jag ville aldrig blanda alkohol och blev bjuden.

        Sa ifrån, men hade respekt för personen och jag var runt 20 år då. Så jag som inte var van vid dels alkohol, (springer istället) men dessutom inte att blanda, behövde gå hem för tidigt och stannade för att spy bakom en buske. Okej.

        Nu det är det din tur att berätta om du vill. ?

        Ha en fin helg!

        Jag svarade, (att det kändes pinsamt) det syns senare.?

        Håller med, mina mest pinsamma moment i fylleri är att ha suttit inuti en sopcontainer med en kompis och sjungit Celine Dionlåtar (don’t ask why… Det verkade som en bra idé just då… ??), haft vodkavadslagning (om hur mycket man pallar dra i sig, med en rysk snubbe – ihärdig/envis som jag är vann jag), avslutade kvällen med att spy kastakader på en bänk ihop med ett par a-lagare/hemlösa som ”beundrade” min bedrift i kräkning. Dagen efter var jag inte ens illamående eller bakis till min kompis förtret.
        Mina barn kommer vara inlåsta tills de är 40 år, minst, om de ärvt mitt sinne för ”bra idéer”.
        /Kärringen som numera håller sig till något glas vin

    Någon som jobbar på soc och som kan berätta hur man bevisar att man INTE är sambo men den som man bor med? Har frågat flera gånger men aldrig fått svar på hur man ska bevisa det, bara att de vill ha bevis…

      Mig veterligen brukar hembesök göras för att avgöra. Har du blivit erbjuden detta? Beklagar din situation för övrigt, riktigt jobbig och frustrerande sits att hamna i.

      Jobbar inte på soc men tänker att visa kanske att det bara är du som betalat hyran genom att ge bankinfon för senaste typ 3 mån så de ser att du inte fått in pengar och att du betalat själv.
      Eller hyres kontraktet där du då borde stå ensam på.
      Be den som de tror bor hos dig visa vart han är skriven någonstans, borde väl finnas nåt hos skatteverket som kan styrka det. Sambon kan ju även bevisa att hen betalar hyra nån annanstans?

      Men alltså bor man med någon (sam bor, bor tillsammans) då är man sambo

        Jag tolkar det som att ts bor tillsammans med någon som hen inte har ett förhållande med. Alltså att personen är inneboende snarare än sambo.
        Enligt soc regler är personer i ett förhållande som bor ihop skyldiga att försörja varandra.

        Gissar att detta är problemet här. Att ts inneboende behöver söka soc bidrag men inte får hjälp för att de anser att ts ska försörja hen.

          …eller tvärtom. Att ts är den som inte beviljas hjälp.

          Du har så rätt kära enhörning! Har skrivit och överklagat till dem i över ett halvår nu och bett dem förklara vad för bevis som de vill ha. Hembesök verkar inte nödvändigt enligt de..

            Kan ni skriva ett eget andra hands-kontrakt (andra-hands-kontrakt? Andra Hands kontrakt?) eller motsvarande på den inneboende? När jag flyttade till min bästa vän ett par månader innan jag fick min lägenhet skrev vi ett kontrakt på att jag hyrde ett rum av honom samt skrev kvitto varje månad på att jag betalade min hyra till honom.

              Till socialen alltså :).

          Svar i modd, men enhörning har rätt. Har överklagat deras beslut och frågat vad för bevis de vill ha, men får aldrig något svar.

            enda alternativet om de fortsätter neka är gatan, har ingen annan att bo med och den personen har det själv svårt och kan inte försörja mig också.

            kommer att få bo på gatan snart om de fortsätter att neka, personen som jag bor med har inte råd att försörja mig

              Har personen ”fel kön” för din sexuella läggning, om du förstår hur jag menar?
              Isf kan ju det va ett sätt att bevisa att ni inte lever i ett förhållande. Har du ett eget rum? Det kanske också kan vara ett sätt, att de kan komma och titta och se att ni bor tillsammans men inte som i ett förhållande.
              Annars vet jag faktiskt inte. Soc kan vara riktigt hemska ibland och göra saker så mycket värre för människor.

                Tyvärr inte ”fel kön”. Vi har redan varsitt sovrum och delat av egna sektioner på kyl/frys och skafferi. Har bett dem komma på hembesök för att se efter själva, men det verkar de inte vilja göra. Vet inte vad jag ska ta mig till snart.

                  åtminstone = desperat läge

                  Usch vad jobbigt..
                  Mitt tips är att du skriver dig hos någon annan som de inte kommer anse är din partner. Har du någon förälder, mormor eller annan släkting? Om inte så någon du känner som har ”fel kön”. Samtidigt ber du om att få en ny handläggare då kommunikationen med den du har nu inte fungerar.
                  Ditt läge är ju svårt att bevisa. Och din handläggare verkar tyvärr inte intresserade av att försöka hjälpa dig.

                    Tyvärr så dog min far för en vecka sedan, ligger i blodsfejd med syskonet och har ingen annan som jag kan skriva mig hos. Tack för att du bryr dig och försöker hjälpa, det ger tröst på nåt vis❤ känner mig just nu ensammast i världen

                      Beklagar ❤ förstår att allt känns otroligt tufft just nu, men jag lovar att det kommer bli bättre. Ibland blir man bara tvungen att kämpa extra hårt.

                      Ett kontrakt kan funka som ett bevis på att det är din kompis lägenhet och att du bara är inneboende. Och visar också att du är tvungen att kunna betala hyra om du ska få lov att bo kvar.
                      Det första jag tycker du gör på måndag är att göra allt du kan för att byta handläggare och sen letar du rätt på ett sånt där kontrakt på nätet som du och din vän kan fylla i. Googla typ ”hyresavtal inneboende”.

                  Och just det, skriv ett kontrakt med den du bor hoss där det framgår att du är inneboende, betalar halva hyran och hur ni har delat upp ytor. Finns att ladda ner på nätet.
                  Om ni inte redan gjort detta förståss.

                    kontrakt? betalar dock ingen hyra för har 0kr kvar på kontot. Så vet inte hur värt det skulle vara att skriva ett. Men tack så mycket för tips, jag har inte alls tänk på det innan.

                      Jo, gör det! Hyran är ju det du kommer ansöka om hos soc senare och kontraktet är grunden/beviset som visar att du är inneboende. Du kan skriva på Instagram (@prisonbeauty) eller maila prisonbeauty@gmail.com om du vill veta hur jag gjorde när jag i liknande situation bodde hos en vän ❤️

    Jag hade svår HG med första barnet, men hade INTE HG med andra (slutade spy i vecka 12, så tacksam ) ❤️ Barnen är 5 & 3 år idag. Är gravid med tredje nu (bara v.5 ännu och mår ännu bra! Inga känningar) och är orolig om jag ska få HG denna gång.

    Nån som haft likadant (en graviditet MED hg och sen en graviditet UTAN) hur blev den 3e graviditeten, hade du eller hade du inte HG efter en graviditet utan? ❤️

    Margaue är gravid ?

      och vad har du för bevis för det?

      Spekulera inte i sånt. Det är hennes sak att berätta – ingen annans.

    Jag har en vän som jag känt en tid. Vi har träffats ganska frekvent och på det sättet blivit relativt nära vänner. Men vi delar egentligen ingen djupare vänskap.
    Jag har insett att vi är väldigt olika människor och att jag egentligen aldrig har särskilt roligt tillsammans med personen. Har på senaste också börjat bli lite irriterad över saker i hens personlighet och hur hen tänker om saker.

    Jag tycker om personen, men känner att en nära vänskap inte kan utvecklas.
    Har nu väldigt dåligt samvete och känner mig taskig. Känns som att jag har lurat personen och vet inte hur jag ska göra. Vet att personen inte känner som jag med detta.

    Ville mest skriva av mig.

      Har du på nått vis försökt att berätta det för personen? på ett snällt vis såklart.

      Hoppas din situation löser sig❤

        Nej. Vet inte ens vad jag skulle säga. Vill liksom inte göra slut med personen. Det känns så drastiskt, Jag tycker ju inte illa personen. Men känner inte så stort sug efter att umgås heller.

    Har väldigt svårt att sova i perioder. Har gått i KBT mot stress, meditera, yoga you name it. Ligger liksom helt lugn o avslappnad men somnar inte. Blir jättepåverkad av detta, har svårt att göra mitt jobb. Tänker försöka träffa en läkare o be om nån slags sömnmedicin men tycker det är såå jobbigt att gå till vc, läkarna lyssnar aldrig känns det som. Är också rädd att bli beroende, och sen inte kunna somna utan piller. Nån som har nån erfarenhet av detta?

      Propavan (är det enda som) funkar för mig.

        på vilket sätt funkar det för dig? tar du varje natt eller efter behov+

      Melatonin/cirkadin vilket innehåller krpppens eget sömnhormon. Enda som fingerar på mig förutom bensodiazepiner samt inte gör mig bakis dagen efter. Inte beroendeframkallande eller vanebildande. Jag tar varje kväll en eller ett par timmar innan jag ska somna och ligger sen och läser typ. Men så har ju jag haft insomnia halva mitt liv, men har vänner som bara tar dem vid behov.

      Lergigan tar jag som sömnmedicin och den funkar otroligt bra för mig. Sover 7-8 timmar på den jämfört med 4 timmar eller mindre utan tablett. Det är en antihistamin och inte beroendeframkallande.

    Känner mig så glad ikväll! Finns så mycket i det lilla att vara tacksam för, så lätt att man glömmer bort det!

      Glädje sprider glädje. Tack!

    Kenza skrev i ett inlägg om gravidstatus att hon verkligen älskat att vara gravid och att hon kommer att sakna det. Förstår vad hon menar på ett sätt (så som dom kämpade måste denna graviditet varit ett mirakel), men jag kan tycka att hon mest har klagat i var och varannat inlägg. En del klagomål rakt ut och en del dolda (typ att hon gömt det bakom ett hahah). Någon mer som upplevt samma?
    Oavsett så önskar jag henne lycka till med bebisen!

      Man kan ha kämpat för att bli gravid OCH få tycka att det är skitjobbigt och klaga. Det är helt ok. För det är jobbigt att vara gravid, det är tungt, har man otur så får man som jag fick foglossning som gör att man knappt kan gå, knappt kan ta sig ur sängen/upp från toan osv. Men även hur mycket jag än klaga och hur jävla pissjobbigt jag tyckte det var så är man iaf lika överlycklig över att man i slutändan kommer föda fram sin bebis. Klagandet gör liksom inte lyckan mindre, mer en överlevnadsstrategi.

    Mitt drömjobb behöver en vikarie i ett år och jag är SÅÅÅÅ sugen på att köpa. Tyvärr, är jag väldigt praktisk av mig så jag börjar direkt att leta problemen
    1. Tror inte jag kommer få tjänstledigt för ett vikariat i 12 mån, kommer mao vara tvungen att säga upp mig från min fasta tjänst
    2. Kommer behöva pendla 1 timme med bil eller 90 min med kollektivtrafik. Har en liten bebis hemma.

    Fördelarna:
    1. Mitt drömjobb.

    2. Jag vet att de brukar rekrytera personal i februari varje år. Och isf kommer jag ha en fot inne

    3. Jag vantrivs på mitt nuvarande arbete och slipper helst gå tillbaka dit

      Kör! Livet är för kort för att vantrivas på sitt jobb. 1h pendling är 1h egentid med lurar och bra podd/musik. Säg upp dig, skulle vikariatet inte bli förlängt efter 12 mån så söker du annat jobb. Värsta scenariot är väl att du får gå på a-kassa ett tag men söker du nytt jobb i tid så borde det ordna sig. =)

      Om du vantrivs på ditt nuvarande jobb är det inget att tveka om. Hur ofta får man chansen till sitt drömjobb? Kör!

      1. Nej, du har ingen rätt att få tjänstledigt för ett annat jobb och de flesta arbetsgivare beviljar inte det om det inte handlar om en rehab möjligtvis.
      2. Har bebisen en annan närvarande förälder? I så fall skulle det ju funka även om det blir långa dagar för dig.

      3. Sök jobbet, får du det, säg upp dig och satsa. Du kommer ångra dig annars, tror jah

    Sjukt trött på att Kristin försöker tigga röster genom offerkoftan som är fastklistrad.

      Vet inte varför, man jag avskyr Kristin
      Något med hennes präktighet och töntighet att göra + att hon är allmänt omtyckt!
      Brrr….

    Jag tror jag älskar honom, nu när det är för sent. Han sa hela tiden att han älskade mig, men jag kunde inte tro på det. Dels på grund av våran överenskommelse, och ännu mer på grund av mina erfarenheter. Varför skulle han älska mig?

    ”Jag älskar dig, har aldrig känt så här för någon, men du tror mig inte”.

    Det gör så jävla ont vissa dagar. Vill inte ha massa pepp om att berätta vad jag känner, vill bara erkänna det någonstans för någon.

    Det går över, och jag är bara tacksam för att jag inte är känslomässigt död så som jag har trott.

    /mästaren av förnekade känslor

      ?

      ❤️

    Vart bor ni? Och vad jag ni för ålder?

      Bor: Europa.
      Ålder: äldre än 10, yngre än 75

      bor: vintergatan
      ålder: femfemfemfemfemfemfemfemfem

        Fem, femfem! fem.

        FEM FEM FEM!

      Vasastan, Stockolm
      27 år

    Jag är sjuksköterska och handleder för tillfället en student som egentligen ska ta examen om en vecka. Det går inte så bra för henne och den kliniska läraren verkar redan ha bestämt sig för att underkänna henne, jag anser inte heller att hon har kommit så långt som hon borde ha gjort och hon har gjort en del patientfarliga misstag. Jag har aldrig varit med om att en student inte har blivit godkänd och hela denna situationen är så jobbig. Hon har redan skrivit på papper för en fast tjänst och kommer knäckas helt om hon blir underkänd. Jag vet att det är väldigt viktigt både för hennes framtida patienter och för henne själv att hon inte blir godkänd förrän hon är redo men ändå.. någon annan ssk som underkänt student i T6? Eller som själv blivit underkänd på praktik?

      Men ni måste ju haft samtal med henne om det? Nu läser inte jag till sjuksköterska men när jag hade praktik var själva läraren väldigt tydlig mot handledarna att om de känner att hen är påväg att inte klara praktiken måste de säga till i tid så att hen kan steppa upp och göra bättre ifrån sig för att ha en chans att ändra sig och kunna klara praktiken. Och hur kan hon ha blivit anställd om hon är dålig? Känns ju tryggt.

        Ja såklart har vi pratat med henne och det är upprepade fel hon gör trots att man förklarade vad som gick fel och vad hon ska tänka på till nästa gång. Hon har misslyckats med två NKSE vilket är sjuksköterskans praktiska slutprov på sista praktiken, då ska de ha hand om en patient i tre timmar där hon ändå missat samma sak och gjort samma fel. Jobb som ssk är inte svårt att få då det är sådan brist på ssk, jag skrev själv på anställningsavtal 3 månader innan min examen och min chef kunde ju inte veta om jag skulle klara min sista praktik eller inte.

      Nej Men jobbar i vård. Det är viktigt med patientsäkert arbete och att all personal är kvalificerad. Du tänker rätt och ska inte ha dåligt samvete för att underkänna. ??

      Jag är lärare och har varit med om liknande med lärarstudenter. Är ju verkligen inte kul men nödvändigt.

      Nu är jag inte SSK, utan usk och haft studenter. Har tyvärr fått underkänna några stycken. En SSK har dessutom så mycket större ansvar, om du som handledare känner att hon inte är redo tycker inte jag att du ska du inte godkänna henne. Förstår att det tar emot, men det är människors liv vi snackar om, lider med henne samtidigt såklart. Hellre att hon får plugga lite längre och hon känner sig mer säker och att patienter är säkrare. Ha inte dåligt samvete! Vissa behöver mer tid bara!

      Det är fullt nödvändigt att studenten blir underkänd om hon inte är redo att göra arbetet rätt. Jag har inte behövt göra det själv och förstår att det inte är lätt, men fortfarande fullt nödvändigt. Det är ett för viktigt jobb. Jag hoppas dock att hon förvarnats innan på halvtidsbedömning eller liknande.

        På halvtidsbedömningen uppfyllde hon de krav som man kan ha på en student efter tre veckor, men sen har det liksom inte fortsatt utvecklas som det borde. Två veckor senare hade hon sin första NKSE som blev underkänd pga många olika anledningar och då tändes ju verkligen varningslampan för alla. Jag har delat henne med en annan handledare och vi har ju pratat med varandra men det är ju lättare att ha 100% koll om studenten enbart går med en själv. Även det andra försöket med NKSE misslyckades hon med, gjorde bla samma fel som hon gjort dagen innan med mig och som jag poängterade hur pass viktigt det var att det inte händer då det är farligt. Jag tror nog att hon kan bli en jättebra ssk om hon får mer tid och lär sig att kommunicera med annan vårdpersonal och fokuserar på det hon ska göra.

          Jag förstår… Hon behöver nog mer tid på sig, ibland behöver man mogna i sin yrkesroll längre tid än andra. Om du förklarar så fint det går, så kommer hon i det långa loppet förstå att det var det bästa beslutet. Lycka till!

      Nu är inte jag det du efterfrågar, men jag har en bekant som blev klar sjuksköterska för några år sedan trots att hon borde ha blivit underkänd i flera av momenten. Resultatet har nu blivit att hon är välkänd bland vårdpersonalen i den medelstora stad hon bor i och ingen vill längre anställa henne då hon inte kan sitt jobb. Under dessa 2,5 år eller vad det nu kan vara har hon väl haft tio anställningar inom kommun och det privata som hon sjabblat bort på olika vis. Hon känner sig sämst och är nu sjukskriven och vet att hon lär få jobba som undersköterska i framtiden istället.

      Det är bättre att du ger underkänt till studenten nu och att hon får bryta ihop på en gång, än att låta henne vara en patientfara och kanske bryta ihop om två år när ingen vill ha med henne att göra.

        Håller helt med dig! Du gör INTE studenten en tjänst genom att godkänna henne för att vara snäll/du tycker det är jobbigt att göra henne besviken. Ibland behöver man göra sådant som känns jobbigt och svårt!

      Vad är problemet? Hon är inte där hon bör vara för att få godkänt, således blir hon underkänd. Vill du hellre ha hennes underkännande på samvetet (inte ditt fel, men du fattar) eller en patients eventuella lidande eller död på samvetet? Det är det valet du står inför, så det är så klart ett superenkelt val.

        Herregud! Det är ju inte konstigt att den svenska vården är under all kritik , om personalen är så dålig på sitt jobb. Att ens fundera på att godkänna en person som inte uppfyller alla kriterier, när det handlar om ett så viktigt arbete, förstår jag inte alls!

      Försök att skicka med henne tron på sig själv, det behöver hon oavsett. Det skulle många behöva få slippa bli fråntagna, det gör de flesta alldeles utmärkt själva.

      I böcker om studieteknik står det bl.a. om vikten av att tro på sig själv (och att andra gör det)

      Hjälp henne gärna genom att lyfta det positiva, det är tillräckligt negativt att bli underkänd och förhoppningsvis så lättar ditt eget samvete i sammanhanget.

      Gör det som är bra för både hennes blivande patienter, hennes blivande kollegor / företag och för henne själv. Glöm inte henne i det hela.

      Det kan bara inte vara meningen att det ska finnas ”snubbeltrådar” och taggtrådar på så många utbildningar och i så många yrken numera.

      Med vänlighet och förståelse kan vi hjälpa folk att må bra och då blir det en positiv spiral av det som till slut även du själv kan få ta del av, kanske så snart som direkt efter? <3

      Jag blev underkänd på min sista praktik. Fick jobba som undersköterska på sommaren istället för ssk. Blev helt knäckt men gjorde om praktiken senare på hösten och blev godkänd. Tänk att hon skulle jobba tillsammans med dig. Hade du velat det??
      Har nu jobbat som ssk i 18 år;)
      Svårt sits och inte avundsjuk på din situation men du måste ta beslutet. Hon kommer att komma över det. En del behöver längre tid på sig.
      Lycka till.

      Alltså, din ’kund’ är INTE studenten du handleder utan alla hens framtida patienter. Jag har varit examinator inom mitt yrke och underkänner självklart de som uppenbart inte kommer göra ett bra jobb, vara en god representant för vårt yrke – och då tänker jag på följderna detta kan få, inte för den enskilda personen utan de områden den eventuellt kan skada om den skulle komma ut i yrkeslivet. Någon har brutit ihop, någon har försökt stämma mig, men flera har tackat efteråt då de förstått själva hur illa det kunde gått.

    Har en fråga till alla er som kommenterar influencers eller kändisars instagram utan att ni känner dem privat med typ ”sååå snygg” eller när de lägger upp en bild på typ ett hav och folk ba ”ser så härligt ut”. Fattar noll av detta? Är jag för gammal för att fatta, 30? Skulle aldrig få för mig att kommentera nån jag inte känner med ”men hur snygg är inte du då”. Kan någon förklara?
    Fattar helt typ när någon delar med sig av erfarenheter och folk delar med sig det är en annan grej, men just ex som jag tog upp vilket jag ser är väldigt vanligt, can’t relate.

      De fjäskas…. ?

    Ni som har barn.
    Är 30+ i ett stabilt förhållande, har ett extra rum och båda har bra jobb. Vi tänker skaffa barn under de nästa 2-3 åren. Undrar om ni som redan har barn har några tips på vad en borde göra innan barn eller generellt saker ni hade velat veta innan. Ge mig era tips och råd!

      Resa resa resa! Hade rest en hel del innan vi fick våra två barn men blir ändå lite avundsjuk på kompisar som reser iväg till spännnande platser ☺️ Sist var vi på ett Lollo & Bernie hotell och det var toppen men hade inte tackat nej till en långresa.

      Försök att tänka efter vad du saknade de där dagarna du var förkyld och det blev lite enformigt. Vad saknade du då?

      Försök att träna på att kommunicera även då ni är extra trötta. Gå inte bara ifrån det, träna på att acceptera varandra och att vara generösa även de dagar ni är helt slutkörda. Det är sådant som kittar ihop par sedan.

      Lär er redan nu att tänka alternativa tankar om folk ska ge er ovälkomna råd om saker och ting.

      Inse att många försöker beskriva tiden med små barn som något alltför tufft, när de i själva verket (oftast?) älskade det minus sömnbristen och liknande.

        Och ett tips till: gå inte på myten om att det tar mycket negativ energi att få barn. Det i stort sett enda som enligt mig tar energi är att det tar ett tag att träna bort oron för dem, men annars ger det så otroligt mycket energi att få följa dem och deras utveckling.

        Glöm inte att byta av varandra. Om du t.ex ammar sedan, så kan han byta blöjor. Om du eller han inte har fått sova ifatt, ge den andre möjlighet att göra det.

          Vilket fint svar, uppskattar enormt❤

            Hej fina! ❤️ Tack, vad bra!

    Snart klar med tv-serierna Enkelstöten, Maria Lang, men ska även se klart på Herngrens husbil-avsnitten.

    Tycker ni om några serier i samma stil?

    Vad tror ni hayana som yayanaomi släpper är?

    Är det någon annan än jag som har problem med störande reklam här? Har adblock men de dyker upp ändå. Det har fungerat förut..

    När man har en granne som har skrikit ”fuck you” hela kvällen, önskar han kunde variera lite åtminstone??‍♀️

      Min har skrikit ”SVARA. PÅ. FRÅGAN!!!”

        Tror jag hade skrikit tillbaka ja då eller något random? Svårt att kontra med ”fuck you”. Kanske ha börja gorma ”perkele” tillbaka?

          ?

      Du får säker svar av PK-Melina snart.

        ???

          Hon tar fram SD-argumentet så fort man ens andas om att allt inte står rätt till i Sverige. Se längre upp.

            Butthurt?

              Var det något slags argument, eller bara en sur uppstötning?

      Har vi samma granne?? Min granne våningen ovanför har skrikit hela kvällen. Trodde först att han bråkade med någon men har ej hört någon annan röst så jag misstänker att han spelar dataspel.

        Kanske? min är precis vägg i vägg med mig. Har lust att rasera väggen och dra ut sladden för hans spel isåfall. Har inte heller hört nåt svar från nån annan röst.

      Lite bättre än min granne som har haft John Legends ’All of me’ på repeat sen lunch. Kanske borde gå upp och fråga om han är okej?

        ???????

        Hahah.. den är iof sjukt peppande om man är på dåligt humör, iallafall upptempoversionen av den

        Vi kan byta om du vill ?

      Men herre jösses, gå och knacka på och be dem vara tysta!

        Sätt yxan i dörren. Då brukar det bli tyst.

          Har hela sinnessjukhuset hittat hitt? Majoriteten av alla anonyma ikväll, och en och annan Eeh med flera är fan helt bänga i huvudet.

            Ja det märks att camcam öppnat dörren till anstalten och slängt nyckeln när hon raderade moddlistan. Helt sinnes vad skit dom vräker ur sig och mest till TrH. ?

    Var ärlig nu. Händer det ibland att du tittar på dina grannar genom kikhålet (om du har) i din dörr??

      Eh ja!? Har även ett annat lägenhetshus precis över gatan och kollar även på grannarna där genom fönstret. Står inte och stirrar men vissa ser jag när jag står vid diskbänken, kikar när jag går mellan vardagsrum och sovrum osv. Är det något jag borde skämmas över?

      Ett tidigare grannpar i det huset gick alltid nakna. Han satt vid fönstret med full belysning på och runkade på kvällarna när hon var borta.

      The fuck. Nej. Skulle aldrig våga. Ibland när jag dricker glömmer jag bort var min lägenhet är (tar aldrig hissen, trappor är det som gäller) och får en adrenalinkick bara av att kika på lägenhetsskylten för att se om det är min.

        (alltså: anledningen till att jag får en adrenalinkick av det är för att jag blir rädd att de ska se mig)

        Min kompis gick en trappa för lite en gång en sen och våt kväll, gick in i ’sin’ dörr fast fel våning och la sig full som ett ägg i sängen – bredvid sin granne som låg där och sov…

      Menar du från ytterdörren i ens egna lägenhet? Gjort det ibland, men ser typ inget såvida inte nån är framför dörren då. Men brukar ha som syssla att kolla ut från köksfönstret eller vardagsrummet ibland, har man tur så får man syn på en hare som mumsar på gräset ^^

      Haha så roligt att läsa era svar!
      Jag tycker det är lite kul, undrar ibland om mina grannar tittar ut i sina kikhål också.

      För självklart tittar jag, ibland.?

      Japp
      Roligt ju!

      Jobbade som brevbärare, och ja, det är måååånga som står och kikar. Man ser fötterna på dörrmattan innanför när man öppnar brevinkastet… lite märklig känsla att någon står 20cm framför en och spionerar.
      Vissa hade satt upp dörren lite också, och en snubbe stod ofta i dörrspringan med snorren lite casual hängandes ut.
      Jojomensan.

    Är det någon mer här som faktiskt gillar att bli äldre? Jag har alltid tagits för yngre än vad jag egentligen är och blir supersmickrad när någon tror att jag är äldre. Låter kanske knäppt.

    Passar en 7-årig kille ibland och idag när jag gick med honom till tennisträningen passerade vi en uteservering och några män som satt utanför ropade ”MILF!” Även om det var så fjantigt (extremt fjantigt till och med) så blev jag smickrad av att de kunde tro att jag var tillräckligt gammal för att vara en mamma. Jag är 27 och ser konstigt nog framemot att se lite mer mogen ut (inte föör mycket rynkor i förtid dock!), bli mer trygg i mig själv och få tas på allvar istället för att ses som ”en ung tjej”. Någon mer? 🙂

    Vad är ett bra ställe att gå till i Stockholm för fina diamantringar? Inte Kaplans dock, vill ej ha begagnade smycken. Har precis flyttat hit. Jag och min pojkvän pratar om förlovning plus att jag studerar gemmologi så jag har alltså två anledningar 🙂

    Ännu en fråga: de flesta brukar köra på en vanlig solitär brilliant eller alliansring. Jag gillar stora stenar och skulle vilja ha lite mer lyxig design. Jag älskar emerald cut t.ex. Tips?

        Har ej hört talas om, ska checka in! Stort tack!

        Hon är grym! Älskar min ring ?

      Fast kaplans säljer ju inte bara begagnat

        Mina ringar är köpta på Kaplans och ingen av dem är begagnade, däremot go’ karat för mindre pris.

    Snubblade ute ramlade och slog i pannan, stor bula men det VÄRSTA två stora blåtiror mörk blå ner på kinderna.
    Vad skall jag göra mår bra annars hur skulle ni reagera om ni såg mig nu ! Kan man gå ut smink nej det fungerar inte alls Siner solen så kan man ha solglasögon men inomhus. Vad göra??

      kyl ner området med nåt kallt så försvinner blåmärkena fortare samt att svullnaden går ner. klart man kan ha solglasögon på sig inomhus, såvida man inte jobbar dock. om nån frågar så säg sanningen att du ramlade

      Om du har blåmärken kring ögonen och neråt så sök läkarvård eftersom du kan ha fått en fraktur i skallbenet. Bäst att ta det säkra för det osäkra! Kram!

    Är det sant att Märsta-Anna var på Bibi Anderssons begravning? Vad är det för hangup hon har med att gå på främmande människors begravningar? Inte alla tomtar i kanoten.

    Vet att dessa frågor är de tråkigaste – men ändå: har ganska oregelbunden mens men brukar ligga kring 27 dagar i genomsnitt. Min mens är flera dagar sen nu trots att jag haft mensvärk till o från i ett par veckor. Hade sex när min app (Flo) sa att jag hade ägglossning. Har tagit graviditetstest två ggr samma dag appen sa jag skulle ha mens samt dagen efter. Negativt resultat. Men undrar om de5 ändå kan vara så att jag är gravid. Appen brukar ändå ha hyfsat rätt och nu är mensen som sagt sen.

      27 dagars menscykel alltså haha.

        Inte helt omöjligt att du skulle kunna vara gravid men att hormonet inte är tillräckligt högt än för att ge utslag på stickan. Vänta några dagar och testa på nytt.
        Sen vet jag av egen erfarenhet att så fort man börjat planera för barn så blir mensen oregelbunden..aldrig tidig utan snarare sen.
        Lycka till från en annan som försöker 🙂

    Alla med både nick och utan får vara här inne.

    Alla!

    Det låter kanske som en mellanmjölkskommentar (långt nyord?), men jag tycker så. Någon mer?

      Jamen såklart! Vi är värsta trasdocksgänget här inne ju ?

        Nej nu fick man trasdocks vinjetten i huvudet igen? Hade nyss blivit av med den?

          Hade kunnat vara värre, typ ”Skaka rumpa” med Sean Banan ?

            Neeej Violet, men nu satte sig den i huvudet på mig. Haha. Närå, men lätt hänt annars. <3

          Älskar den!

    Vad är ni glada över med er själva? Det får vara hur ytligt eller töntigt som helst! 🙂

    Jag är glad att jag har en underbar pojkvän.
    Jag är glad att jag är frisk och utan några matallergier.
    Jag är glad att jag är naturligt smal.

      Jag är glad att jag fortfarande lever och har tak över huvudet

      Jag är glad över mitt Hyunjin fotokort som jag fick hem i veckan
      Jag är glad över att mina föräldrar är vid liv
      Jag är glad över att sommaren är snart här

      Jag är glad att jag inte gör som alla andra utan går min egen väg.

      Jag är glad för att jag har så rolig humor i mina ögon

      Idag är jag faktiskt glad över mig själv för att jag skrev till TrH och en av alla Anonym i detta Öppet spår.

      Om att det är bättre att försöka svara varandra lite mer konstruktivt.

      Jag skrev bland mycket annat att:

      ”Och jag fråntar ingen deras ansvar för vad de skriver, eller svarar. Inte TrH heller, men även om ni blir irriterade på varandra, olika personer i olika trådar om olika saker.

      Så håll det på en bättre nivå från båda sidor snälla alla som blir irriterade. Att svara på ett visst sätt gör att de fortsätter, TrH. Jag och som det verkar – många med mig, blir illa berörda då vi ser att ni bara vill diskutera, men det skenar iväg.”

      Och båda svarade snabbt och så förklarande hur de kände. Så fint och bra! <3 Jag har inte läst om de har skrivit mer, men jag svarade på det då.

      Sedan hade jag velat skriva:

      ”Alla hamnar i modd ibland. Beroende på tekniken som ska skydda, egentligen inte hindra. Men ofta slipper man det om man bara väntar en stund innan man klickar på send.

    Tips! Att vara neutral på nätet är bättre än att hata.

      Men tråkigare.

        gör något annat isåfall, om du nu tycker att det är tråkigt att inte få hata på nätet. stå på lekplatsen och hata på

          App, app, app, nu börjar din neutralitet att svikta. Så kan vi inte ha det. Alla ska vara glada.

            Finns mer än en anonym här vet du. ?

              Oj, Anonym 01:17 nu skrev vi samtidigt. Sant! Haha. Ha det riktigt bra!

                Hälsar Anonym TS

            Fast det är det här som är problemet med att vi är så många som kallar oss Anonym för jag (TS) svarar först nu. Jag skrev inte 23:33.

    Måste bara lätta mig lite. Ska sommarjobba på en avdelning på sjukhus i sommar. Innan sommaren ska man gjort ett antal arbetspass (intro) då det är en avdelning med mycket att tänka på. Har varit ganska tydlig från start att jag har skola som går före, vilket chefen varit ok med. Jag har haft ett helvete hela våren med skolan, mycket plugg, vilket gjort att jag de turer jag ska gå har blivit utspridda en del. Har också haft olika handledare, vilket varit både bra och dåligt. Har ändå trivts men senaste gången så sa några undersköterskor och sjuksköterskor till mig att de hade haft en sommarjobbare förra året som inte hann med sina pass och den upplevdes då som en otrygghet. Frågade då vad de menade och de sa att om jag inte hann med mina pass så skulle jag också bli en otrygghet. Blev helt ställd. Något arg och ledsen. Förstår väl deras resonemang, men kan väl tycka att man inte säger så. Är nervös som det är att jobba där (nytt jobb liksom), om de ska säga att jag är en otrygghet, då blir jag ju fan det tillslut också. Är väl medveten om mina pass också, helt dum i huvudet är jag ju inte. Har pratat med chefen om det som sa att jag inte skulle bry mig, men tycker ändå det är tråkigt att bli jämförd och dömd på förhand. Känner mig lite överkörd tror jag och inte alls lika välkommen längre. Veeet att det bara är 8 veckor av ens liv, men ogillar det ändå. Blir bara så trött på folk ibland alltså.

      Du är ung, låt inte andras tankar färga ditt liv. Jag har varit med ett tag, och kan berätta att det bara blir bättre med tiden. Sant!

      Anonym 23:48

      En del är så där. Låt dem inte ”vinna”, de vill bara ”försämra stämningen” eller så kan de helt enkelt inte klara av att inte säga allt de tänker. Jag förstår att du tar åt dig, det hade jag också gjort men låt aldrig just den typen av beteende hindra dig.

      Lycka till!

      Mitt svar syns om en stund.

      Ta ansvar för ditt arbete istället. Du säger ju själv att du har prioriterat skolan, inget konstigt i det, men då måste du ju också förstå att det reflekteras i din arbetsinsats. Du blir inte en otrygghet för att andra anser att du är en, utan för att du själv faller tillbaka i att vara det. Visa framfötterna istället, skaffa lite självförtroende. Annars är du faktiskt inte rätt person för jobbet.

        Tänk på att ssk:s och usk:or jobbar med att vårda liv, klart som fan deras upplevda känsla av trygghet med och tillförlit till sina arbetskamrater väger tyngre än din upplevda känsla av huruvida du är välkommen eller ej. Skärp dig.

          Tack för era svar! Var faktiskt precis det här jag behövde. Ska skärpa till mig, är fan bra på att tycka synd om mig själv. Tack! ☺️

      Skolan går före?
      Ja det är ju bra.
      MEN har du tecknat upp dig för jobb så förväntas du vara på jobbet o göra det du ska. Dina kollegor menar nog att de är oroliga att du inte kommer de pass du ska.

    Någon mer som håller på och har sk flörtförhållande med män ni inte känner? Alltså någon som ni fastnat för som man typ ser ibland på väg till jobbet, i mataffären eller liknade. Och ett gemensamt intresse uppstår och de pirrar när man ser varandra.
    Jag har haft flera sådana genom åren, trots att jag har sambo.
    Har lätt för dagdrömmeri också, så det kan utveckla dig till ett slags förhållande i fantasin fast ändå med en verklig person som jag inte känner.
    Kanske bara mitt sätt att skapa lite snäll spänning i vardagen!

      Självklart, det är ju lite kul. Båda är visserligen butikspersonal men att det är/var flirt går inte att ta fel på.

    Och så tar vi det igen, i all vänlig välmening:

    Om någon har en åsikt och eller ett nick här inne definierar den inte (i alla fall helt) vem den är.

    Vi får tycka olika.

      Antecknar.

        Men ta en pepparkaka och håll käft.

          Och du får nog ta två ?

        Åh tack! Har du antecknat klart, eller ska jag skriva mer? ? Det trodde jag ändå inte, att någon skulle anteckna det jag skriver. Tack igen! Todeloo.

        (Skämt åsido och tonen var inte hård, jag menade bara att jag önskar det jag skrev först.)

    Precis fått min mens (2 veckor för tidigt) men den är helt brun i färgen… Vet att om det tar lång tid innan blodet kommer ner så blir det mörkt men är inne på andra dagen nu och har ”normal” mycket mens, fyller min menskopp på ett par timmar liksom men fortfarande väldigt väldigt mörkt. Det är också ”klumpar” i det.. små små bara.
    Undrar bara om detta är normalt???

      Det tror jag.
      Är jag den enda som inte reflekterar så mycket över hur den ser ut eller hur den är? Jag vet att kroppen är knäpp ibland så därför bryr jag mig inte om färg och konsistens osv. Hade Det varit jättekonstigt hade jag såklart reagerat, men det där är inte ovanligt☺️

        Brukar inte reagera eller tänka heller men har aldrig haft mörkt blod om det inte varit jätte lite som i typ slutat av mensen.. mest därför jag reagerade haha 🙂 Tack för att du tog dig tid att svara?

    var på en trevlig dejt i veckan, vi ska ses igen. Men har börjat se via killens sociala medier hur han addar tjejer ifrån tinder vilket direkt får mina varningsklockor att ringa. Så trött på dagens dejtingkultur och att det alltid finns flera andra tjejer i bilden. samtidigt vet jag det är för tidigt att hänga upp sig på, men pga tidigare svin är jag rädd. Trist då han verkar trevlig och jag sagt ja till att ses igen, men tror han är precis som alla andra killar som hänger på tinder

      Men snälla, ge han en chans iaf!

      Finns det inte alltid andra killar i bilden för dig då? Samma fast omvänt tänker jag

      Gick på några dejter med en kille från Tinder. Under andra dejten så satt jag bredvid honom och såg hur han öppnade Tinder för att prata med någon tjej där 😀 Han var t.om. feg att tacka nej till fler dejter och höll på att skicka meddelanden till mig fast han inte var alls intresserad… Jag slösade mycket tid på honom då han inte kunde berätta om sina känslor.

      Om killen verkligen gillar en så kommer han strunta i att prata med andra tjejer.

    Kanske alldeles för sent för att någon är vaken och vet inte riktigt vad jag vill få ut av detta. Men vore det inte skönt ibland att ha en ”kram-maskin”, för alla gånger man är ledsen utan att någon förstår, för alla gånger man misslyckas att göra någon nöjd och för alla gånger man inte vet vart man ska vända sig. Den värsta känslan måste ändå vara den när man vill springa men inte vet åt vilket håll och vet att det inte kommer hjälpa. Ibland har jag svårt att förstå hur jag ska hantera paniken när allt bara blir fel fel fel.
    Kanske inte blev den fredagskvällen man längtat sen igår till och ikväll har jag varit glad att kunna läsa kommentarer här och fått känna att jag har lite ”sällskap”.

      Den här kommentaren var så fin ⭐️

      Och vet du, Anonym 01:50. Jag blir rörd av hur berörande du skriver, jag känner så med dig! Ha en riktigt fin helg! ??

      Stoppa övertänkandet, acceptera det du inte kan göra någonting åt, men ändra det som går/ kommunicera med den eller de som det gäller.

      Stå upp för dig själv, tro på dig själv och vore det inte för att jag vill vara så anonym här så skulle du lätt få skriva av dig till mig privat. Men skriv här istället om du vill. Bara om du vill.

        Och du behöver inte göra rätt rätt rätt hela tiden, man får göra fel. Sedan vet jag inte vad du har gjort men det som är gjort det är gjort, det kan du inte ändra på.

        Men du kan göra det bästa av det nu och om folk och även du själv kräver för mycket av dig, så behöver du fundera på detta:

        Du duger precis som du är, du är bra utan prestation, du ska inte bara vara rädd om andra utan om dig själv också.

        Och ni andra som läser detta, gör så ni också. De höga prestationskraven idag gör att många ”tippar över” och blir alltför och långvarigt stressade. Försök att hitta en balans i era liv. ??

    Lycklig dag idag! Fick reda på att vi får tillträde till vårt hus redan om en månad!!! Heeeejdåååå svärisar. ?‍♀️ skönt att veta att det bara blir 4 veckor istället för 11! ❤

      Grattis ?

      Så även det ordnade sig till det bästa! Grattis igen från mig som tipsade kring klausulen o.s.v. <3

        Är du här inatt också? Du hade ett annat nick den natten du lämnade så många tips och länkar. – Natten innan ”JJ” skulle skriva på köpekontraktet.

        Det är så kul, att man träffar på de man tidigare skrivit med i andra kommentarsfält.

        //Anonym som skrev några halvdåliga råd den natten

          Ja, vad kul att du är här och helt rätt och ja jag skulle skriva till att du också gav tips och att jag hade ett annat nick då.

          Jag vill att du ska veta att du gav jättebra råd <3 och inte minst så gjorde vi henne uppmärksam på viktiga saker som hon sedan kunde fråga både sin vän, mäklaren och det säljande paret om.

          Hoppas att du ser detta och att det inte hamnar i modd p.g.a. lång text och sen timme. Jag blir också glad av träffa på både dig och JJ här igen.

          Förresten så är det en mycket härligare tid nu än då när vi hördes av senast, av flera orsaker.
          Det är så fint ute nu på?sommaren och jag njuter av livet, är avslappnad och tacksam. <3

            Nu minns jag, mitt nick var ”Ninette – not!” då. Jag vill aldrig byta nick från gång till gång, men jag försöker lära av andra som byter då och då.

              Just det, Ninette – not var det. Nicket fick mig att tänka på en operett, ”Furstin Ninetta” och då det är dax att sova + att man kan kalla dig för ett medium, såå (mossigt, men fan så passande just nu):

              https://www.youtube.com/watch?v=H-fyQlkQCyI

                Agh, titeln syns ju inte: ”Schlaf ein, mein liebes Medium”

                Hoppas att du somnade om så som jag gjorde så gott direkt efter att jag hade skrivit. Ha en fin helg både JJ och du Anonym 03:25 och alla ni andra här inne.

                ( Jag lyssnade…) Tack för svaren!

                ?

                  Ni är så jäkla fina ni två! Hoppas ni får en fantastisk sommar och så hörs vi säkert av igen i ett annat öppet spår ❤?

                    Jaså, du läser ändå. Jag trodde ett tag att du inte följde upp oss efter den där natten innan kontraktskrivandet.

                    Jag har skrivit det innan; att jag fick lite panik över att hinna svara med så kort varsel och mitt i natten. Ni skulle ju skriva dagen efter. Det gick bra ändå, tydligen. Skönt.

                    Fürstin Ninetta (alltså Ninette-not) är den som ska ha mest beröm. Så kunnig.
                    Hej (så länge).

                      Jo, tror till och med jag svarade där. ? vi fick bort klausulen och fick tillträdes datum i mitten på augusti. I samband med det såldes vår lägenhet tok-snabbt och vi nu sitter vi här hos svärföräldrarna. Och fick reda på i fredags tt vi kan flytta till huset i början på juli ?

                      Tack till er alla som hjälpe mig där och då! ❤

                      JJ, allt det känner jag igen. Du har skrivit kommentarer under olika inlägg om detta. Inte i precisa datum, men man har fått en uppfattning om tidsrymderna ändå.

                      Det är väl bra att ni fick sålt lägenheten snabbt, trots att ni nu måste bo ett tag hos svärföräldrarna. Jag har sett exempel, där folk har stått med dubbla boenden i 6 – 8 månader. De blev inte av med gamla boendet förrän flera månader in i nya boendet. Usch vad det kostade.

                      Skriv gärna i framtiden om hur det går i nya boendet. Intressant att följa ett nick under en längre tid.

    Skulle behöva hjälp med hur man förhåller sig till en mytoman(?). En kollega ljuger dagligen om allt och inget och det känns ibland tvångsmässigt. Nu är jag ingen läkare så det var därför jag satte ett ”?” bakom diagnosen.
    Jag har jättesvårt att säga ”Nä, nu ljuger du”, men ibland känns det som att jag nästan uppmanar när jag inte säger ifrån.
    Hur gör man?

      Jätte svårt. Är det någon du jobbar tajt med, som du inte kan hålla en ytlig kontakt med? Om svaret är ja på den frågan hade jag konfronterat hen vid något tillfälle när hen inte ljuger (så att fokus inte skiftas till den senaste lögnen) . Hade blivit galen i din sits, bir så satans obekväm och skäms åt lögnaren vägnar när jag tvingad lyssna på dem.

        Ursäkta stavningen, blev nog lite upprörd i mitt huvud ?

        Periodvis så jobbar vi nära varandra. Kan ta ett av många exempel på lögner.
        Det började en ny kollega på jobbet och vi kom att börja prata om bilar. Den nya kollegan frågar om ”mytomanen” har körkort. Jag vet att hen inte har det, men hen svarar ja och dessutom visar hen upp en bild på en bil som hen påstår sig äga.
        Jag är inte aktiv i diskussionen, men hör samtalet och vill sjunka genom jorden.

        Hade det bästa varit att säga något där och då, eller ska jag låta det va?
        Ibland önskar jag att jag bara kunde säga nåt rakt ut, men på nåt sätt skäms jag å hens vägnar.
        Det är fan jobbigt för det är så mycket lögner hela tiden.

    Sitter jag i modd?

      Ok, inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.