En kort sammanfattning av Alex och Sigges poddavsnitt om Isabella Löwengrip

Jag har lyssnat och skrivit samtidigt och drar ingen direkt egen slutsats här av vad Alex och Sigge skriver om utan har mest sammanfattat det för er som inte hört poddavsnittet.
Vill man själv lyssna på vad dessa två herrar säger så hittar man avsnittet HÄR och de börjar prata om Bella runt 60 minuter i i avsnittet.

– Det är i Donald Trumps värld av ”fake news” som Isabella Löwengrip stöps, verkar och växer.
– Alex vill utgå från henne för att prata om samtiden.
– Alex – och många med honom – har den senaste tiden haft en gnagande känsla av att det är någon som inte riktigt stämmer med henne. Det ”addar” inte upp, helt enkelt.
– Varje gång Alex läser om henne så får han känslan av att befinna sig i filmen ”Catch me if you can” där Isabella är Leonardo DiCaprio.

– För att undvika skvaller och halvsanningar så vill Alex berätta om sin egna erfarenheter av henne – alltså från den realityserien Bella ville göra om sitt liv – där Alexs ombads regissera pilotavsnittet.
De kom överens om att börja filma om fyra veckor, men redan samma eftermiddag läser Alex på Bellas blogg att ”allting är nu klart, jag ska få en egen tv-serie som ska handla om mig”.
Wow, det här är ”bold” var Alex första tanke. Ingenting var ju klart. De hade haft ETT möte.
– Två dagar senare är hon gäst hos Nyhetsmorgon och då har det här blogginlägget blivit en sanning och hon presenteras med att ”nu ska hennes liv bli en realityshow”…
Sigge menar att för tio år sedan hade journalisterna granskat den här storyn.

– Hon säger i den här intervjun att inspelningarna redan är igång vilket är en direkt lögn, och det vet ju Alex eftersom de planerat en pilotinspelning om fyra veckor.
– Dagen efter säger Isabella till Expressen att ”inspelningen av ett pilotavsnitt har redan börjat och Isabella har nu ett kamerateam med sig större delen av dygnet, men det tycker hon bara är trevligt.”
Problemet är ju bara, enligt Alex, att det finns inget kamerateam!
– Han kan hålla med om att man kan skarva med sanningen och kryddar lite men det här är ju RENA lögner!
Att allt är klart med realityserien men att Isabella inte vill berätta vilken kanal den ska gå på ännu är en nyhet som ALLA de stora dagstidningarna sprider. Aftonbladet, Expressen, Metro, DN, Dagens Media, DI och TT sprider detta HELT okontrollerat!
Ingen av tidningarna bryr sig om att ens kolla detta med Amanda på produktionsbolaget.
Så var går gränsen mellan smart marknadsföring och lögn?

– Alex tar upp lite citat av Isabella som tas upp av media som en sanning men som sedan bara försvinner:
3 juli 2018 – Jag ska starta bolag med Petter Stordalen.
En MÄNGD stora svenska tidningar skriver om detta utan att kolla upp sanningshalten i det.
Efter tre månader meddelar Isabella att hon ”hoppar av projektet” och då blir DET en nyhet med rubriker som ”Bakslag för Stordalen. Löwengrip nobbar”.
Under en middag så träffade Alex senare en person i Stordalens närhet och frågade hen om de här planerna varpå hen svarade:
Vi blev ganska förvånade när hon gick ut med de här planerna, att hon skulle starta bolag med Petter för vi förstod ingenting, och när hon sedan blåste av planerna så förstod vi heller ingenting.
– Sigge: Så hon räknar iskallt med att det här kommer inte granskas?
Alex: Och det gör ju inte det.
– Det finns andra exempel som är betydligt mer oviktiga men som ändå säger någonting om det här världen, att man ändå kan göra så här.

– Isabellas ”safe room” med direktlinje till SOS, förnödenheter mm som egentligen bara är en extra-förstärkt dörr in till sitt sovrum.
Här tar de även upp Isabellas ”omslag” på Hollywood Reporter och hur Sigge skickade en länk från den här bloggen till Alex där jag avslöjar att hon inte gjort någonting annat än köpt reklamplats i tidningens Canneutgåva.
Ingen media ställer en enda följdfråga när hon påstår sig vara på omslaget.

Alex kallar media för ”nyttiga idioter” utan följdfrågor och jag kan inte annat än hålla med.

Tack för tips!

350 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tänk hur länge hon kunnat hålla på så här ändå. Det som avslöjats på senare tid är nog bara en väldigt liten del. Jo, nog säger det något om samtiden.

   Hålla på så här ändå vadå? Vad är det som avslöjats? Att hon sagt att de påbörjat inspelning eller ska börja inspelning och någon reporter skrivit att de har börjat inspelning? – Ja oj vilken lögn, allvarligt, vilket luftslott alltså. Och en massa galningar skriver och får för sig att hon fejkat omslag eller påstått att hon blivit utvald att pryda ett omslag när hon i själva verket var tydlig med vad det var för omslag -Hollywood reporter Cannes edition- och att det var reklamkampanj. Fattar inte vad som avslöjats för det mesta som folk påstår är lögner och fejk har ju visat sig inte vara lögner eller fejk. Vinklar gör ju andra lika mycket och mer. Det verkar ju helt okej att vinkla, vrida och överdriva och hitta på när det gäller att smutskasta IL? Men visst samtiden är skrämmande, värre att folk kan påstå offentligt att folk sagt si eller så utan rätt fakta och det blir till sanningar, dreev och smutskastningar.

   IL har aldrig påstått att hon är miljardär eller att hon köpt sitt hus utan banklån. Inte heller att hon ville anställa Greta eller köpt eget privatjet – fattar inte vad folk håller på med, vad är det för fel på folk. IL verkar iaf smartare än de flesta och kastar inte sörja på andra för att klättra själv.

    Hur orkar du?

     Jag är mer förvånad att folk ännu ids kommentera det. Lämna det bara obesvarat om det är så svamligt.. hur orkar ni själva?

      Men det är fan en seriös undran, HUR orkar man sitta och försvara en persons i inlägg efter inlägg? Vad är det som driver en?

       Vad är det som driver dem som ständigt vill vinkla Bella, hitta fel, vrida allt till fel och smutskasta henne? Här har ju C vridit och inte skrivit korrekt, och det är sällan hon skrivet den korrekta faktan och det som Bella verkligen sagt, gjort eller skrivit. Alex vet väl fn inte vad Bella sagt eller vad tidningar vinklat och uppfattat. Har de bestämt inspelning så är det väl för fn ingen ren lögn – vi kunde för övrigt se i Bellas kanaler att Alex och ett filmteam börjat filma. Nej då ljuger både Alex, Sigge och CC mer, de vinklar minst lika mycket om inte mer, och värre är att de gör det för att smutskasta andra. När blev förresten Alex annat är en hemsk mobbare, var det inte så CC tyckte innan, och han ansågs vara lögnare oh skitsnackare innan här. Men CC gjorde en vändning för att tag sedan och skrev positivt om AS och inget skit om vare sig brorsan eller frugan på länge, annat var det förr. Inte utan att man undrar över denna vändning. Och de nämner denna blogg i sin podd hmm de som borde ha ogillat denna sen innan och vet hur det vinklas och förvrids här. Har det gjorts en deal av något slag? De åkte ju snabbt uppåt på podlistan efter denna länkning här menar jag, och med hjälp av IL såklart. Smart men luktar lite…

        Here we go again…

        Har du lyssnat på avsnittet? Alex säger ju att Bella haft ett möte med hans fru om att kanske spela in ett pilot-avsnitt för att sedan visa detta avsnitt för olika kanaler, tex kanal5 eller tv4, hon lägger sedan upp ett inlägg och sitter med i nyhetsmorgon och säger att hon ska göra en serie om sitt liv. Detta är alltså innan de skrivit på något avtal eller innan de ens spelat in pilot-avsnittet, de har alltså inte ens en kanal som köpt upp rättigheterna ännu. Pilot-avsnittet ska Alex spela in 4 veckor efter hennes intervjun i nyhetsmorgon då Bella säger att inspelningen redan har börjat och att hon har ett kamera-team som följer efter henne varje dag. Så ja, vi såg i Bellas blogg en bild på Alex och ett tv-team men detta va 4 veckor efter hon sagt detta. Efter ett möte med en person som vill spela in ett pilot-avsnitt om hennes vardag går hon alltså ut i tv, sin blogg och tidningar om att en tv-kanal ska börja sända hennes serie? Hon säger i en intervju ”jag är ju van vid att säga godmorgon till mina följare, det är bara trevligt att ha med kamerateamet som sällskap” 4 veckor innan inspelningen av pilot-avsnittet har börjat. Detta är väl en ren lögn och inte en felvinkling av Isabella?

         Svar till Dolly

    Du beter dig som en nyttig idiot (och nej, jag tycker inte att detta ska moddas eftersom det refererar till det Alex+Sigge pratar om).

    Förlåt men det är något fel på dig

    ”Hålla på så här ändå vadå?”

    Att säga/skriva en sak som inte överensstämmer med sanningen, men bli citerad och spridd av media helt utan källkritik (som en gång i tiden var journalistens signum, därav min förståelse för parallellen till samtiden) som om allt vore sant. Det finns fler betydligt mer skrämmande exempel på detta genom historien, men principen är densamma.

    ”Vad är det som avslöjats?”

    Något får mig att tro att du inte skulle förstå ens om Hans Rosling (R.I.P 🌹) förklarade med diagram och videotutorials. Men för att ta två exempel enligt inlägget; Stordalen-”samarbetet” och ”Being Bella”-spektaklet. De frekventa statistiklögnerna (står t ex fortfarande på hennes Instagram att hon är Sveriges största bloggare med 1,5 miljoner läsare – vilket inte är sant) är dock de värsta enligt mig då det handlar om rent bedrägeri gentemot samarbetspartners att uppge falsk räckvidd. Att företag och journalister inte kollar upp sanningshalten är förvisso urbota pinsamt, men ingen ursäkt för det bedrägliga beteendet.

     Snälla Astrid, vet inte hur pass bra koll du har men VAD är det som avslöjats här – INGENTING som vi inte visste innan, förutom att Alex vinklar det till att IL hittar på MEN det gör hon ju inte – han säger ju själv att de bestämt, avtalat och bestämt tid för filmning, han vet INTE vad IL sagt till tidning – han Sigge och CC borde veta att de inte skriver ordagrant och ofta vrider till. Alex vet inte om IL och PS smidit planer vilket de förmodligen hade men sedan blåste av, för att någon han träffat inte heller kände till det, varför skulle den vetat vad PS och IL diskuterat. Sen kan ju inte IL hjälpa vad tidningar skriver. NEJ det är inget bedrägeri eller hemsk lögn med 1,5 milj läsare – det varierar och även Poddlyssnare varierar och A och S sysslar väl också med bedrägeri isåfall som inte vill vara öppna med sina poddsiffror. IL HAR iaf haft sveriges största blogg och det du skriver är föörtal för du vet inte vad för siffror hon uppger till företag. Vad skulle journalister kolla upp för sanningshalt och varför om det inte handlar om allvarliga saker. De skriver av bloggar, poddar och instgramkonton och vad de hör och ser. Ska de kolla upp sanningshalten i denna blogg också då kanske, kanske granska denna blogg och det som förekommer här och hur det vrids och drevas. DET vore väl nåt att skriva om.

      Jo, jag vet vilken siffra hon uppger (uppgav?) för företag. Hon har dessutom själv medgett det, läs här: https://www.isabellalowengrip.se/2018/04/26/mina-kanaler/

      ”När jag säljer kampanjer eller när vi kliver in i bolag för att ta minoritetsposter pratar vi att jag når ut till 1,5 miljon människor. Då har vi slagit ihop alla mina sociala medier. Bloggarna, Facebook, twitter, instagram, youtube och LinkedIn.”

      Som om INGEN följer henne på mer än en kanal. En enkel sökning visar att det inte är sant, och det vet hon mycket väl.

       Så gör andra också, Jocke L t ex som om inte många följer honom på mer än en kanal. Du vet inte hennes exakta siffror, vet ingen, och det varierar väldigt. Det finns andra som köpt ig-följare och som på de siffrorna får samarbeten med företag. Då är det rent bedrägeri isåfall och IL är inte sämre än någon annan. Vissa andra sägs mörka sina lyssnarsiffror t ex. Företag kollar dessutom på försäljning och klick osv, vill de inte samarbeta med IL så gör de inte det, du behöver nog inte oroa dig.

        Vad är det för korkat resonemang ? Bara för att någon annan gör det också är det inte mer rätt. Varför försöker du få henne låta bättre genom att få andra att låta sämre. Herregud vilken förskolenivå på argumenten här.

    Herregud. Hur kan man bli så kränkt åt Isabella? Helt sjukt.

  ÄNTLIGEN!

   Dagens journalisternas ett stort skämt! Var finns seriositeten?
   Likadant gäller lokalpressen som inte är vad den var förr.

   Så vad gör pressen idag, rapporterar skräp rent ut sagt. Vad influenser skriver dagligen om borde inte nyhetsmedier ägna tid åt.

    Det är så det blir när folk inte är beredda att betala för objektiva nyheter. Då sker en vridning mot kändisar, skvaller, att inte granska utan bara skriva för klick.

   Då är min fråga. Varför har varken Alex eller Petter inte gått ut och dementerat det här innan? Hur har de haft kavaj nog att kunna hålla tyst? Eller ja, Alex har ju börjat prata nu men innan? Bästa podden på länge iaf🙈

    Stordalen har annat för sig! Ingen tid för trams!

     Nej det fattar jag ju med men samtidigt så är det förvånande att ingen från hans team har uttalat sig. En ren lögn om att man ska starta bolag med en person som man inte ska byta ett hockeykort med ens?

      Han vill väl inte att hon ska avslöja deras romans

       Exakt så!

        Jag tror snarare på hans artighet. Hon är ett litet knott i jämförelse med honom och han vill inte genera henne. Gentlemannamässigt agerat.

         Jag har jobbat ganska nära Petter Stordalen och kan säga att han är definitivt INTE en gentleman!

          Berätta mer 🙂

      Hur många idioter tror du Stordalen haft omkring sig ? Folk som känner honom , ska investera i deras idéer … allt.
      Läste en tidnings artikel m Stordalen där han fick frågan hur han skulle beskriva Bella ?
      Inget jag kan svara på utan det får du fråga någon som känner henne.
      Stordalen och Bella. Han har den vackraste fru man kan hitta .Ser ut som en bildskön älva jämfört med plast Bella .Sedan är hon intelligent och otroligt välutbildad bla forskare och läkare. Tror nog Petter föredrar hjärnceller och utbildning mot en …… provokatör och bloggare .

       Stordalen föredrog iaf inte sin fru på de jobbfester jag varit med på!

        ZzzzzzzzZzzz….. lätt och sitta här och låtsas ha arbetat nära Stordalen. Snark!

       Och han har talat gott och väl om Bella och verkat gilla henne, som affärskvinna, och ja kanske på annat sätt med vet ej.

      Men du vet väl inte att det var ren lögn – de hade väl förmodligen vissa planer herregud de umgicks ju förra sommaren, de träffades ju i flera sammanhang och det kändes väl som att de hade business på gång, men sen startades sexrykten om dem här och då avblåste de samarbetet eller planerna. Sedan dess har man inte sett att de nämnt varandra eller träffats.

    Jag tror att det är svårt som medievan att kritisera yngre kvinnor i samma bransch. Tror man tänker till en gång extra innan man sticker hål på nåns bubbla. Samtiden!

  Dags för all media att sluta svälja Bellas lögner.

   Värst har väl ändå expressen varit förutom en kritisk artikel.

    Såg att nån journalist från expressen på ils instagram ville ha svar på frågor? Hm, ett scoop på gång?

     Journalisten från Expressen är Frida Sundkvist.

     ”Expressen värvar Frida Sundkvist som närmast kommer från Svenska Dagbladet. Hon kommer att jobba i Expressens prisbelönta grävgrupp för undersökande journalistik.”

     ”På Svenska Dagbladet har Frida Sundkvist gjort en mängd uppmärksammade publiceringar. Hon har bland annat granskat Fingerprint Cards, välfärdsbolag som utnyttjat flyktingströmmen och problemen inom polisen. Därtill har hon varit SvD:s utsända på Nobelfesten. Frida Sundkvist var också en del av SvD:s granskning av svenska nazister som sampublicerades med Aftonbladet. – Vi lever i en värld med skeva maktförhållanden. Det viktigaste för mig som journalist är att avslöja strukturerna, och dem som utnyttjar dessa för egen vinning, säger Frida Sundkvist.”

     Så här skrev Frida på Isabellas insta:
     ”Hej Isabella! Frida Sundkvist från Expressen. Jag har sökt dig med några frågor men ännu inte fått svar. Blir glad om du svarar snarast. Tack! Vänligen, Frida.”

     Intressant minst sagt!

      Heja, Frida! Expressen behöver någon som inte tar in gratis önskeartiklar från någon som IL.

      Låter dock oseriöst att som journalist jaga folk via kommentarsfälten på deras sociala medier.

       Det tycker inte jag. Det visar bara att journalisten verkligen försöker få tag på Bellsan på alla sätt möjligt.

       Verkligen inte!

       Verkligen pinsamt, varför skulle Bella ställa upp på hennes frågor på sin lediga dag med barnen dessutom. Och hur korkad journalist är man om man inte ens fattar att man får tagga instanamnet så att personen ser förfrågan alltså herregud vilken amatör, som de så ofta är på expressen, de kan knappt varken skriva eller tala rätt. Lät för övrigt stöddigt det hon skrev på hennes insta, sjukt pinsamt. En sak jag reagerar på också är hur alla här inkl Alex och C tycker att journalister ska faktagranska och inte vinkla MEN här skriver ni ju hela tiden påhitt, vrider och vinklar så varför är det okej då? Jättemärkligt, dubbelmoralen här alltså.

        Så är vi inte heller journalister som publiceras i en tidning heller!

        Driver man bolag och ständigt tjatar om det driv och arbete som krävs för det och gömmer sig på toa för att svara på mejl kvällstid, så torde det ligga i ens intresse att svara på en journalists antagligen granskande frågor.
        Smart av journalisten att skriva på insta. Lägger mer press på BB’s team som nu upplevs ducka något 🙂

      Var står det att artikeln ska handla om Bella? Det kan lika gärna vara att dom bara vill ha några kommentarer från henne angående någon annan.

      Man kan fråga sig hur mycket ”grävande” den journalisten är som inte lyckas få något svar från Bella. Låter konstigt att ingen på Expressen skulle få fatt på henne.

       Det är väl för att IL inte vill prata med någon hon inte kan kontrollera?

        This alltså. Jag kan inte låta bli att undra hur stor del svensk media har spelat i att bygga Isabellas bild av sig själv som superentreprenör och pr-geni. Hon har gått ut med att hon själv ”styr” intervjuerna, men i själva verket kanske sanningen är att hon främst pratat med journalister som varit för slarviga och bekväma för att verifiera hennes story.

         Journalisterna har väl varit nöjda med att en artikel om Bella ger klick och trafik.
         Det är just som rubrikmakare som Bella har levt i symbios med media.
         Hon har erkänt hela tiden att hon uttalar sig i aktuella frågor och ofta på ett sätt som provocerar. Detta ger sen reaktioner och intresse för storyn.
         Varför skulle media försöka sätta dit Bella genom att göra djupgående granskningar av hennes liv och affärer? Så länge som inget riktigt smaskigt och allvarligt dyker upp så kommer det nog att rulla på som hittills. Men fallet för Bella blir från en hög höjd om det skulle hända saker.
         Så länge som media har nytta av Bella behöver man inte intressera sig för vad som är sant eller mindre sant när det gäller hennes berättelser.
         “Never let the truth get in the way of a good story” heter det ju 🙂

          Jag tänker att de behöver ju inte alls vara ute efter att sätta dit henne. Det räcker att de tar sitt jobb på någorlunda allvar för att inte agera någons förlängda bloggarm och helt okritiskt återrapportera allt denne uttalar. Det är ju ändå inte Hänt i veckan vi snackar om, NÅGON form av källkritiskt filter borde man kunna förvänta sig att den intervjuades ord har passerat innan de återpubliceras i de stora medierna. Men jag tror också, precis som du skriver, att det den här symbiosen är precis lagom gynnsam för att detta samspel ska fungera. Hon är ju oftast ganska harmlös, hennes försköningar skadar ju ingen (förutom den som ingår samarbeten) och hennes löpsedlar säljer, så de låter henne hållas. Hon i sin tur är såklart nöjd över publiciteten och sin uppenbara superkraft att ”styra” de naiva journalisterna och därmed sin mediala exponering. Win-win 🙃

           Det är mer intressant att göra en artikel om att det sitter kriminella utanför Bellas hus och väntar på Hajen än att göra en artikel om att det inte var några kriminella utanför hennes hus.
           Folk blir mer avundsjuka om Bella köper en båt för en miljon och läsarna är mindre intresserade av att läsa om att hon lånat en båt genom ett samarbete osv.
           Verkligheten säljer inte lika bra som fantasin.

        Varför skulle hon inte kunna kontrollera genom att prata med någon och svara på frågor – då kan hon ju verkligen det. Men jag gissar att hon inte ens sett hennes förfrågan, eller inte kollat dm eller mail eller tagit okända samtal på sin lediga dag. Om hon inte svarar så kan hon ju däremot inte kontrollera. Då skriver de ju ist enbart vad Alex säger och vad denna blogg skriver och det är ju tyvärr inte heller sanning, ingen faktagranskad sanning. Alltså folk här… Varför skulle IL hitta på om reality eller samarbete nej finns ingen anledning och det gjorde hon ju inte MEN att det sen inte blev av ja så kan det ju bli, ska tidningar låta bli att skriva sånt som skrivs i bloggare eller instagram för att det kanske inte blir av, det kanske ändras.. IL är ju positiv av sig och brukar snabbt berätta om planer och vad hon har på gång sen att allt inte blir så… men ljuga och lögner är det ju inte för det, inte lätt med faktagranskning alltid liksom på vissa saker.

       Hon kan ha grävt sig halvvägs till Kina och sitta på tiotals spaltmeter med graverande avslöjanden, men det ingår liksom i jobbet att låta den granskade kommentera uppgifterna. Låt oss anta att Isabella kan ha en del att förlora på att bli granskad. Då ligger det kanske inte i hennes intresse att underlätta för Fridas genom att göra sig anträffbar.

      Frida är på hugget, hon har ringt mig ett flertal gånger. =)

       Smaaaaskigt😛

       Kan Frida kanske vara anledningen till det akuta beslutet att inte prata med svenska medier? *hoppas*

        🤷🏼‍♀️😉

       Frida Sundqvist på Expressen var den enda journalist som fick en intervju med IL tidigare pojkvän (vi kan kalla honom ”Hajen” så behöver vi inte ge ut hans namn igen i onödan). Det var ju i höstas där IL gick ut med att maffian ringt på hennes dörr för skulder som ”Hajen” hade satt sig i, och hon enligt egen utsago fick fly landet i fara för sitt eget liv. Hon slängde ju sin pojkvän under bussen och påstod att han var jagad av kriminella. Alla tidningar skrev okritiskt om detta, möjligen då med undantag för intervjun med ”Hajen” själv där han förnekade hela historien utom att han faktiskt hade stora skulder. Så det verkar ju vara ytterligare en historia där IL kokat soppa på en spik, och tidningarna hängt på.

        Sluta ljug! Hon sa inget om maffia, utan att en person varit där och sökt H pga stora skulder vilket även H intygade. Sen sa hon något om att de sett bilar i områet som tillhört kriinella och det var tydligen vad hennes livvakt sa till henne. Att de var rädda för att bli hotade eller rov är inget konstigt, att driva med det är j-vligt osmakligt däremot, och självklart säger pojkvännen vissa saker som ska få det att låta bättre för hans del. Han vinklade ju också i expressen och påstod att IL sagt saker hon inte sagt utan han vred det. Han var jagad, folk kom iaf och letade efter honom hos Bella. Jag hade också blivit rädd i ett sånt läge så förstår henne fullt. Nej tidningar skrev inte okritisk utan lät honom uttala sig och vinkla det. Sen var det såklart olika restriktioner hon fick om att inte få säga vissa saker och inte kunna säga vissa saker och inte veta. Usch blir så ledsen och förbannad av denna blogg, får ont i magen… folk skrämmer mig och jag tycker synd om IL.

         Men varför slutar du inte läsa den här bloggen om den får dig att må så dåligt?

       Är det därför Isabella verkar vilja fly Sverige. Att något stort avslöjande är på gång?!

        Nej vad skulle det vara för avslöjande, men det är nog jobbigt att utsättas för hetsjakt, mobbing och hatdrev – måste vara påfrestande. Sen vill hon nog vidga sina vyer och expandera, hon har stora mål. Det är väl mest det som gör att hon ska mobbas, smutskastas, ska sänkas och sättas dit – folk är missunnsamma och vill inte se henne lyckas. Och det är C som skapat och startat detta hatdrev. Sorgligt. Synd att Frida ska tala med C och inte förstår att C vinklar och vrider allt till fel om IL och påstår att IL ljuger om allt fast det är ju lögn från C. C är inte neutral när det gäller IL utan hon är maniisk, fanaatisk och verkligen hatar IL.

         Men hallå hur är det med dig?

         Att bli kritiskt granskad av media har väl inget med Camcam att göra.

          Det är Cc som satt igång hatdrev, mobbning och hetsjakt på IL. Det vet alla med fungerande hjärna, det är ingen idé att försöka förneka det. Frida Sundkvist borde granska Cc och denna blogg istället. Konstigt att inte Cc faktagranskar själv innan hon skriver inlägg och låter folks ord bara tas för sanningar. Som Alex ord här som inte verkar helt korrekt och som är fel, överdrivet och vridet. Och att det är okej att hon själv vinklar, hittar på och överdriver. Hon har ju själv överdrivit sitt eget cw och sin wiki-sida vilket framkommit här men hon tar bort kommnetarer om det.

      Bellan säger att hon kan hantera journalister så då är det väl en smal sak att återkomma till Frida. Förstår inte problemet för den soon to be mäktigaste kvinnan i världen.

     Wow detta låter spännande!

      Eller hur, spänningen är olidlig!

   Det är inte bara Bellas lögner de sväljer. Därför är källkritik och kritiskt tänkande så viktigt.

   Aftonbladets och Expressens nöjesjournalistik har för övrigt de senaste åren nästan enbart varit referat av vad de läst på sociala medier.

    Billig skitjournalistik

    De sväljer ju det som skrivs här också, det förstår inte att det C skriver inte är det korrekta utan att allt är vinklat och förvridet för att verka dåligt. Allt om IL vinklar och förvränger C, hon letar fel och finns inga fel så skapas det fel, allt går att vända till fel. Så fruktansvärt sjukt, skämmande. Tycker synd om IL. C har verkligen fixat det för sig, innan var det sina personliga vendettor mot bl a Tyyra S som hon höll på med här och var fanaatisk över. Frida borde granska C också.

  Intet nytt under solen med andra ord.
  Frågan är när någon ska plocka ner Alex Schulman (med de passande initialerna AS) från sina höga hästar…

   Fattar inte heller.. vadå äntligen, och dags för media att sluta svälja lögner? När blev Alex pålitlig och någon att lita på, när blev det han säger korrekt och sant? För det första så säger han ”vi kom överrens om att börja filma – sen – ingenting var ju klart” Men va, ni hade ju kommit överrens och bestämt tider så då är det väl inte så konstigt att hon säger det kommer en realityserie om mig. Sen vet inte ni vad hon sagt till expressen – lär er att de vinklar och inte ofta skriver korrekt och exakt vad som sagts, det brukar ni ju påpeka annars. Hon kanske inte alls sagt att de redan nu filmade utan att det är klart med inspelning och att hon kommer ha ett kamerateam efter sig… – och Nej hon sa inget om i Nyhetsmorgon att de redan spelade in, Fel.

   Nej det var ju inga rena lögner alls – de hade ju bestämt att göra en serie, dessutom fick vi ju se när pilotavsnittet börjat filmas, vi fick se Alex på ILs kontor ju.

   Vad gäller safe-room så ja vadå, hon har inte påsått att saferoom är annat än att det är ett rum hemma med extralås och extra larm och säkerhet, inget fel i det, och det där kände vi ju till, vi visste att det var sovrummet då hon tom visat upp det.

   Sen det där med omslaget – vadå varför skulle media ifrågasätta det? Vad, varför?

   Hon hade med all säkerhet planer med PS även om vissa Alex träffat inte kände till det, gud så löjligt. Och vadå ingen kanal hade ännu nappat nej men IL trodde väl att det skulle bli eftersom att de bestämt och bestämt tid för att börja filma, varför skulle media ifrågasätta och kolla upp vilken kanal – sen hoppade hon väl av för att det totaldissades och sågades här, såklart – så hon hoppade av. Och det är ju schulmans sura över har det ju skrivits om här, för de tänkte sig att tjäna pengar på det, och det hade självklart blivit tittarsuccé.

   Nej det här blev bara löjligt, pinsamt att Alex behöver draghjälp av IL för att locka fler lyssnare, som så många andra gör nuförtiden. Ni påstår att IL vinklar men ni gör ju samma sak själva. Och hur mycket lögner skrivs inte här som sväljs, och övriga lögner/felaktigheter i media.

    Alltså…vem ÄR du?! Vem är du som dag efter dag skriver så här långa försvarstal?

     Spelar det någon roll?

      Kön, ålder. ?

      Så intressant!!

     Sett till mängden tid som läggs ner på långa osammanhängande texter och möjligheten att kommentera i princip dygnet runt veckans alla sju dagar gissar jag på en sjukpensionär, antagligen rättshaverist. Fascinerande.

     Nån anställd hos I.L. kanske?

    Ingenting var klart och bestämt. C har inte skrivit allt de sa i podden.

     Nej C har skrivit en del fel, såklart till ILs nackdel. Men vadå inget var klart – de hade ju bestämt att de skulle göra en reality precis som Alex säger och de bestämde tid för att börja filma och de började filma. IL har väl all rätt att skriva på sin blogg att det ska göras en reality om mig och mina anställda – sen att tidningar snappar upp det – och tv 4 nämner det.. men nej hon sa inget att de spelat in i den tv-intervjun, och vad hon sagt till expressen vet vi inte, allt man läser i tidningar har inte folk sagt exakt, det är ofta väldigt omskrivet, precis som härinne.

      De hade bestämt att de skulle göra en pilot – stor skillnad!

    ”det hade självklart blivit tittarsuccé”

    Nej

     Jo, jag kan allt tänka mig att ett, möjligtvis två, avsnitt skulle dra många tittare. Men efter det..? När nyhetens behag bedarrat? Knappast…

    Wow. Impressive how you day after day have the energy to defend Bella.
    It’s creepy as F.

     You are creepy as fuck Jul.. F din otäcka mobbare, som du tidigare kallats här.

  Ohh detta inlägg kommer få en viss person att gå bananas. Måste erkänna att jag ser fram emot att läsa försvarstalen som kommer komma här i kommentarsfältet.

   Det har börjat nu… mer fanatisk än någonsin.

  Hon är väl medveten om att det gungar och att allt är på väg att rasa. Hon är trängd in i ett hörn och kastar sig over seas för att kunna fortsätta på ny mark. Catch me if you can! Sjukt mäktig kvinna. Not.

   Poddavsnittet har jag lyssnat och ger Camilla eloge för sammanfattningen, inga personliga åsikter. Enbart en korrekt återberättelse.

    Verkligen! Tycker också det är bra när C slutar dra in sina egna åsikter om Bella för det blir bara massa onödigt och tråkigt tjafs i kommentarfältet och förstör faktiskt hela inlägget + orken hitta de vettiga kommentarerna som ändå kan vara intressanta att läsa.

     Ja det blir mycket bättre utan hennes åsikter!

      Jag tycker egentligen att inläggen är roliga att läsa med Camillas egna åsikter och reflektioner – jag är en av dom som delar hennes, tidvis, torra humor 😂 – men jag håller med att kommentarsfälten tenderar att spåra ur när det kommer personliga åsikter i just inläggen om Bella, och det gör ont i scrolltummen. 😭😅

     Haha hon tyckte nog inte hon behövde det hon var nöjd ändå.. och så liiite vinklat till det sämre i vanlig ordning hihihi

    Ja, jag har också lyssnat hela avsnittet och håller med om att Camillas sammanfattning är mycket bra. Ni som inte har lyssnat men ändå har massor av åsikter, bör kanske avvakta tills ni har lyssnat på hela….?

    Fast nej inte helt korrekt, hon har skrivit en del fel, och vinklat, precis som A och S också vinklat och inte haft full koll och inte riktigt förstått. Trodde iaf S var smartare än så men det kanske han är och bara låtsas spela dum av ett visst syfte. Smart av dem att spela på Cs planhalva nu så de får hyllningar och länkning och fler lyssnare härifrån. Inte utan att man undrat om denna vändning C gjorde för ett tag sedan om AS – förrut avskydde hon honom och ansåg han var värsta riksmobbaren om jag inte minns fel. Allt var fel med honom. Hon kunde kallas det också annars, och jag har tänkt förut att han verkar vara hennes förebild.

  Haha att fakenews-media inte granskar sanningshalten, skulle det vara något som förvånar någon?
  Lögner lyfts gladeligen upp och folk tror blint på det, medan sanningar demoniseras tills (visselblåsaren) blivit så karaktärsdöd att den aldrig kan komma till tals igen.
  Är det först när de ljugs om nöjesbranschen som folk reagerar? Fast, jo….folk lär tro att man bara ljuger om kändisar, inte större grejer som inom politiken, historien eller hur man beskriver en specifik händelse utifrån sin agenda.
  Det är jävligt segt att studera hur tröga folk är.

  Kul att de går dina ärenden nu och du deras, och att de behöver Isabella för att locka lyssnare och klättra uppåt igen – För det är ju helt klart en strategi att nämna bloggbevakning och Isabella för att få uppmärksamhet här – det visste de att de skulle få. Förvånande bara att Sigge och AS tror att allt som skrivs om IL här är sanning när det mesta är vinklat och förvridet, och hånfullt. Och de förvrider och vinklar ju själva också. Märkligt att folk klagar och skammar IL för att hon skulle vinkla el överdriva när så många andra gör detsamma, alla dessa vinklar själva om IL.

  Dubbelmoralen och utnyttjandet/smutskastande av andra för att ta sig uppåt själva är ganska obehaglig och skrämmande. Vart är vi på väg? Undrar vad A & S tycker förresten om dina tidigare dissar och snack om Alex och Amanda. Du verkar tidigare ha avskytt AS som pesten typ, och även velat sänka hans fru.

   Du, min käre riddare – för att få någon som helst röd tråd i det här kommentarsfältet så kommer dina kommentarer kallas Anonym A.

    Tack, CamCam! Anonym A är en ordbajsare av rang, minst sagt. Dock inte mycket innehåll.

     Haha, vad ska du ge Trh/Anonym och hennes alias för namn? The real phoney/bluff 🙂 ?

      Ett säkert tecken på att man är berömd, de pratar om dig även när du inte är i rummet. 😁

       @ real Hmm:
       Någonstans idag såg jag anklagelsen att du, Syster Yster och en Anonym (troligen jag då, baserat på vem jag försvarar) är samma person.

        Nä, Syster Yster är inte allvetande så som TRH utger sig för att vara

         Nu får du tänka till en gång till på vem det är som påstår vad. Är det du eller jag. Vågar du erkänna? 😉

        Inget att fästa sig vid. 😉

    Oavsett hur svamligt det är så tycker jag att det är fult att ge öknamn (stollis) eller börja markera ut vem som kommenterar vad. Inte som att vi inte märker att kommentarerna är från en och samma ändå.

    Ska du börja peka ut och ge namn åt andra anonyma också för att skapa ordning? Och de som kommenterar under olika namn?

    Förlåt, men låt folk kommentera anonymt. Det här utpekandet av ”stollis” är onödigt tycker jag. Men det är min åsikt.

     Nej bara när någon skriver klokt och sanning och försvarar IL. Inte annars, annars går det bra med hur mycket svammel, stolligheter, tjafs, lögner, fjant och trams som helst. Det säger ju en del det också, att hon blir arg så fort någon försvarar IL men inte annars… alltså.

     Tycker det är över gränsen att peka ut läsare och ge dem namn. Det finns nog många som kommenterar under flera namn. Ska du bara peka ut dem vars åsikter du ogillar? Omoraliskt tycker jag.

     Fast vad var det som var svamligt? Ser inget svammel alls bara en klok, välskriven kommentar med helt rätt reflektioner och fakta. C kände sig nog ganska ägd där med tanke på svaret och hade inget bra att komma med utan lite vanlig härskarteknik och riddare-snack.

    Så Anonym A och Anonym B är olika personer? För det låter som samma när man läser 🤯🤪

     Jag är imponerad över att du ens orkar läsa allt som hen skriver! En eloge till dig! 😉🏆

      Hahha jag skummar några rader här och där.

     Klart det är samma person. Stollis, Stollis, Stollis. Finns bara ett original.

      Personen verkar inte det minsta stollig, många andra verkar extremt obehagligt stolliga här däremot, besatta av Bella och att hitta fel med henne och finns inget fel så hittar de på fel och att hon sagt si eller så eller tycker si eller så. Helt jääkla sjukt galet … ALEX och SIGGE – Ni måste väl också se det galna med denna blogg och alla dårar och stollisar här och vad de hittar på och klagar på Bella och vrider allt, de kanske inte är många utan några få men väldigt ihärdiga, ilskna och galna – även om ni ogillar henne så måste nu ju se det sjuka och galna härinne – prata om C och denna sjuka hatsekten här i ert nästa avsnitt så fångar ni många lyssnare då också!

     Anonym B dök upp när Anonym A hamnade i modd så med största sannolikhet är de skrivna av en och samma person.

      Varför behöver du peka ut att de skrivs av samma? Du hetsar igång andra att ge sig på den här som kommenterar. Ger taskiga smeknamn och gör dig rolig. Går väl att ignorera (eller radera) svammel?

       Exakt 17.52. C får läsare att gå ihop mot en person. Otrevligt och gränslöst beteende.

        Otrevligt och gränslöst beteende är just vad Anonym A står för.

         Men då kan väl Camilla radera As kommentarer? Bättre det än att hetsa igång folk att gå emot hen tycker jag.

          Jag kan ha fel, men min gissning är att det är en strategi för att få denna smått maniska person att sluta invadera vartenda kommentarsfält med långa försvarstal gentemot Bella. Uppenbarligen funkar det inte att modda personen, sitta och radera hundratals kommentarer som säger i stort sett EXAKT samma sak, tar mycket tid som skulle kunna (och bör) läggas på annat. Att klargöra (för dom som mot förmodan inte redan ser det själva) när det är den här personen som skriver och inte, och på så vis få än fler personer att sluta bry sig om vad personen skriver eller skriva diverse grejer tillbaka, kan få hen att sluta skriva. När man testat allt annat, så gör man vad som krävs. Fight fire with fire, så att säga. Kan ha fel (och verka helt ologisk, är ett par vinglas in på min kväll) men det är så jag tänker.

   Du verkar tro på på allt vad IL skriver? Tacka vet jag C som verkligen går till botten med allt. Å vet du vad? Hon vet säkert mycket mer, än vad hon skriver om. Hon gör verkligen sitt jobb med stor bravur och är en stor nytta på nätet dvs om man vill ha sanning.👏👏👏

    Jösses.. går till botten med allt? Ja fjantiga inlägg om att IL ändrat någon åsikt eller har fläckigt bus, mobbande och hånfulla inlägg och jag har då inte sett ett enda som varit helt korrekt när det gäller IL utan vinklat, vridet och med en elak ton. Men om det är granskningar så.. njaeej. Och att hålla på och kämpa med att smutskasta, hitta fel och vrida till fel för att sänka någon, och dagligen hoppa på en person för allt och inget – det är fel på allt IL gör vad hon är säger och gör så vänds det till fel här – NEJ bara såå fel och fult och det är mobbing snarare än granskning. Hur många ggr har inte det C spekulerat om och påstått om IL visat sig vara fel, och vilken skiit och rena lögner och påhitt brukar inte vissa skriva om henne i mängder här. IL ljuger inte mer än andra, hon vinklar inte mer än andra, hon gör inte mer smygreklam än andra. Hon har däremot varit ärlig med vissa strategier till skillnad från andra.
    Det har blivit till en grej här att hata och dissa henne, ett drev, som en gemenskap/Community för vissa. C tjänar pengar på IL och andra har också förstått att kunna göra det, och andra älskar att få hata och hååna och spy ur sig galla och bitterhet här. De som försvarar henne blir också nedtryckta och mobbade. Ganska sjukt faktiskt.

    Jösses.. går till botten med allt? Ja fjantiga inlägg om att IL ändrat någon åsikt eller har fläckigt bus, mobande och håånfulla inlägg och jag har då inte sett ett enda som varit helt korrekt när det gäller IL utan vinklat, vridet och med en elaak ton. Men om det är granskningar så.. njaeej. Och att hålla på och kämpa med att smutskasta, hitta fel och vrida till fel för att sänka någon, och dagligen hoppa på en person för allt och inget – det är fel på allt IL gör vad hon är säger och gör så vänds det till fel här – NEJ bara såå fel och fult och det är mobbbing snarare än granskning. Hur många ggr har inte det c spekulerat om och påstått om IL visat sig vara fel, och vilken skiit och rena löggner och påhitt brukar inte vissa skriva om henne i mängder här. IL ljuger inte mer än andra, hon vinklar inte mer än andra, hon gör inte mer smygreklam än andra. Hon har däremot varit ärlig med vissa strategier till skillnad från andra.
    Det har blivit till en grej här att haata och dissa henne, ett dreev, som en gemenskap/comunity för vissa. C tjänar pengar på IL och andra har också förstått att kunna göra det, och andra älskar att få hataa och hååna och spy ur sig galla och bittterhet här. De som försvarar henne blir också nedtryckta och mobade. Ganska sjuukt faktiskt.

     Blablabla…. ingen orkar läsa.

      Men kommentera det orkar ni

       Blablabla….

     Nu ekar det igen.

    13.03
    Detta är en subjektiv skvallerblogg, alltså en blogg vinklad utifrån innehavarens åsikter.

  Men alltså ditt moddande/stoppande… så fegt.

   Okej Anonym A

   En konspirationsteori..
   Är det bara jag som får känslan att ”anonym A” (personen som kallas stollis) är någon som trollar?
   Mina tankar går ofta till Trh.. trh nämner ofta att hen har några slags hemliga syften med sin närvaro på bloggar. Jag får alltid känslan att trh är en person som kan trolla en del, bara för att hen vill se vad folk svarar och om de blir provocerade osv. Jag tänker att ”anonym A” är ett slags konstprojekt som personen bakom driver. Det används alltid exakt samma ord och formuleringar och jag tycker det talar för att det är någon bakom som egentligen inte tycker och tänker så och därför inte kan brodera ut tankarna vidare. Men det gör heller inget för personen i fråga eftersom syftet bara är att trolla och provocera för att se hur det tas emot.
   Det är iaf min teori. Sen om det är Trh eller inte är en annan femma, men Trh poppar iaf alltid upp i min skalle när jag läser kommentarer från personen här ovan.

    Jag har tänkt samma. Har även haft känslan av att det kan vara samma person som Kurt-Maria, skriver på samma hetsiga och ibland barnsliga sätt.

    Ja så måste det vara eeeh… Det är såklart väldigt provocerande för c och vissa bella-hatare att bella försvaras. Bra försök där till att förvilla och trycka ner med dina härkartekniker och manipualationer. Klart det är ett konstprojekt självklart för ingen kan ju gilla bella och ingen kan ju försvara henne, ingen kan ju vara klarsynt och vara skärpt och neutral och se saker utan att vilja se fel och vinkla… Alltså herregud vad löjligt.. att ni orkar.

     Känner detsamma till dig angående energi och ork. 😂

    Nja, jag känner igen mycket av språket och ordvalen från ett annat ställe där Blondinbella försvaras på samma sätt, ett ställe där hen inte är anonym.

     Hittade också ett konto på Instagram som kommenterar på samma sätt där.

      Är det en rödhårig lastbilschaffis?

      OMG.. VEM??

     Håll oss inte på sträckbänken!!

    Jupp, har tänkt i liknande banor. Ignorerar hen.

  Tack Camilla för din sammanfattning. Utan att ha lyssnat på Alex och Sigge ”live” tar de upp, i mitt tycke, en viktig fråga.
  Är undersökande och ifrågasättande journalistik död? Har yrket definierats om till att sprida de budskap som säljer mest? Är journalistikens syftet, dvs värna om demokratin, ett minne blott?
  I detta sammanhang är frågan om huruvida Isabella Löwengrip ljuger mycket, lite eller inte alls en ickefråga.

   Journalister vinklar det mesta de hör, och sätter rubriker och skriver text som sak sälja och locka… Ofta skriver de, likt hänt, för att locka, och journalister förvrider ofta – både medvetet och omedvetet. Så att de ska granska just vad IL säger förstår jag inte, ska de inte lita på vad andra säger heller t ex Pernilla Wahlgren, Anitha Schulman, Alex Schulman eller Joakim Lundell – ska de tänka på att faktagranska allt de säger och kläcker ur sig? Nu var det någonting i ovan inlägg hon tyvärr fått fel så det är i vanlig ordning lite vinklat, till ILs nackdel förstås.

    Anonym 13:55 – Läs mitt inlägg igen. Du missuppfattar vad jag skriver och får en känsla av att du gör det med flit. Journalistiken är en viktig del av vår demokrati. Det du ovan ger uttryck för är det som man hittar i tabloidpressen, i Sverige är våra två största Expressen och Aftonbladet. Är det journalistik överhuvudtaget tycker du?
    Sakfrågan huruvida Isabella Löwengrip ljuger mycket, lite eller inte alls, (jag upprepar detta igen), är en ickefråga.

    EXAKT! Dom ska INTE lita blint på vad alla säger. Oavsett om det är IL, Madonna eller Kungen. Saker och ting skall faktagranskas och journalister bör ALLTID utöva källkritik, det är liksom det som är deras jobb. 🤦‍♀️

     Hej anonym 21.44 – då är vi överens om vikten av källkritik. Kul. Om du har tid och lust reflektera på de andra två frågorna för de är lite mer komplexa än något som faktiskt ingår i skolans läroplan dvs källkritik, hur man redovisar och använder källor samt hur man utvecklar gammal kunskap genom nya oväntade kombinationer till ny kunskap.
     Trevlig kväll

      Nu svarade jag iofs ”Anonym B”…

       Ber om ursäkt jag gick igång på svammeljournslistiken och alla de som genom sin okunskap slutar upp med att försvara detta elände.
       Kommentaren var inte ämnad till dig.
       Fred hoppas jag!
       😌

        Alla dagar! 😘

   Expressens och Aftonbladets nöjesredaktioner har man ju aldrig kunnat ta seriöst, och det gör som tur är heller inte många.

    Men denna blogg ska tas seriöst eller? Eeh NEJ!! Men tyvärr verkar många göra det, helt sjukt, skrämmande.

     ”Helt sjukt, skrämmande” skriver du kl. 04.45 på natten? Okeeeej…

  Tack för tips = tack för tjat

  Kan man också gissa nu, att den stiftelse som sägs lanseras egentligen bara är mer av samma stuk, lögner och desperata försök att hitta finansiärer? Lite glassande i Almedalen? Och New York, när sägs lägenheten upp där? I slutet av detta år? När barnen börjar skolan och mamma plötsligt ”behövs hemma”? Eller hade nån börjat skolan redan, minns ej. Intressant att följa med nästa steg i den här pinsamma soppan…

   Tror snarare hon kommer bo på heltid där. Barnen passar nog inte in i hennes liv längre tyvärr.

    Anar också att det kommer att bli så, att hon blir en ”lov- och weekendmamma” medan barnen har sitt permanenta hem i Sverige, men hoppas för barnens skull att hon kommer på bättre tankar.

     Detta var ju hennes barnvecka, men av bloggen och instragram verkar varje minut ha gått till jobb (jobb hos frisören och till midnatt hemma). Ett museibesök för att få lite goodwill, men annars har de inte synts till. Det finns några alternativ:
     1. Bella spenderar massor av tid med barnen, men har inte lagt upp det på instagram och blogg (osannolikt)
     2. Lovisa har hoppat in som extramamma, eftersom att Bella prioriterar bolagen
     3. Odd har tagit/fått extradagar den här veckan

     Känns som att barnveckorna ofta blir kortare, börjar måndag-tisdag och överlämnas till odd på söndag morgon. Mycket av mammaansvaret hamnar på Lovisa. Och det kommer nog inte bli lättare att vara en närvarande förälder när man väljer att bo på en annan kontinent. Kanske växte inte Bella bara ifrån sin före detta man (som var ivägen för hennes bolagsbygge) utan att hon också har vuxit ifrån sina barn? Bara en tanke,,,

     Varför? Barnen har det bra med pappan.

      Visst har de det bra med pappan, det handlar inte om det, men barn behöver båda sina föräldrar. Att ens mamma ”överger” en för att bo och göra karriär i en annan världsdel påverkar såklart ett barn på djupet. Samma om det hade varit pappan. Nu säger jag ju inte att det kommer bli så, det kan ju ingen veta.

  Kan någon snälla också upplysa Isabella och hennes följare om SKILLNADEN mellan omsättning och vinst??? 16 miljoner i omsättning BETYDER INTE att bolaget fått 16 miljoner i vinst (utan kan snarare vara resultatet av Isabellas enorma utgifter).

   Omsättning betyder företagets intäkter. Vinsten är intäkterna minus utgifterna.

    Men intäkter kan vara både lager och skulder… dvs omsättning säger noll om hur bra det går – det är vinsterna som gör just det.

     Lager är en tillgång. En skuld är inte en intäkt.

   Gör det själv!
   Det var en person som frågade vad hon ska göra med alla pengarna och det är inte en irrelevant fråga även om just den personen verkar tro att det var Bellas pengar och inte företagets.

   Jag önskar snarare att alla som skriker ”VINST! Men VINSTEN då, det är VINSTEN som räknas” faktiskt läste på lite. Nej, det är inte sista raden som säger allt om hur ett företag mår, snarare tvärt om. Vinsten säger oerhört lite, framför allt i ett växande företag som investerar, analys av intäkter och vad dessa används till säger mycket mer.

    Det beror ju på vad utgifterna går till också…

     Jag skrev: ”Analys av intäkter och vad dessa används till” och med det menar jag alltså kostnader.

     I ett företags bokslut framgår inte utgifter (eller inkomster) över huvud taget utan intäkter och kostnader. Men du bevisade min poäng, ska man komma med invändningar bör man åtminstone ha förstått begreppen först.

      Vad är det för skillnad på utgift och kostnad, och intäkt och inkomst?

       Googlar man ”utgift kostnad” och ”intäkt inkomst” så kommer mängder av sidor som förklarar mer eller mindre pedagogiskt.

        Anonym 14:48:
        Man brukar säga att företag har kostnader och intäkter medan en privatperson har utgifter och inkomster. Samma sak fast med olika ord.

         Nej, det är INTE samma sak och man brukar INTE säga så! Även företag har inkomster och utgifter men intäkterna och kostnaderna är periodiserade vilket är en väldigt stor skillnad.

          Ja, visst är det så. Jag minns plötsligt någon av mina första lektioner i redovisning a long time ago 🙂
          utbetalning – utgift – kostnad
          inbetalning – inkomst – intäkt

      Eftersom du skrev detta sist antog jag att du inte såg det som så viktigt. Fel av mig 🙂

       Viktigt enligt dig alltså 🙂

    blondinbella beauty har 16 mille i Kortfristiga skulder. Tror du att de har så mycket i kassan? Inte så konstig att så många har slutat på företaget och blondineblla gör ingen reklam åt företaget längre. Det ser ut att det inte finns pengar i kassa längre. Dessutom ser det ut att de har 22mille i lager (dubblad sedan förra året). Det är också alamerande.
    Det gör att nu behöver blondinbella att fokusera att tjäna pengar själv. Hon gör allt sort av reklam just nu för pengar. Hennes strategi ser inte ut så hållbart faktiskt. Men kanske fungerar så i influenservärlden.
    och sedan har vi visum delen. Hon kan inte flytta till USA med ESTA. Hon får åka fram och tillbaka till USA tills us migrationsverket frågar henne vad hon håller på. Rätta mig om jag har fel.

     Det här borde lyftas fram mer. Att de har dubblat sitt lager och nu ligger på 22MSEK är inte tecken på ett företag som gör bra ifrån sig (inte ens ett växande bolag som Löwengrip som påstår sig ha expanderat sin kundkrets väldigt mycket varje verksamhetsår).

     Kan det vara dags för en kontrollbalansräkning snart?

      Och blir en sådan offentliggjord?

       Det blir en del av årsredovisningen som borde finnas tillgänglig hos Bolagsverket.

        Bolagsverket hare inget med kontrollbalansräkningen att göra. Det är styrelsen och revisorn som sköter den delen. Kontrollbalansräkningen ingår inte i någon årsredovisning.
        Enl Wikipedia:
        ”Om bokfört eget kapital i bolaget understiger hälften av bolagets registrerade aktiekapital ska bolaget tvångslikvideras. Styrelsen måste alternativt vidta vissa åtgärder, bland annat upprätta och låta revisor granska en kontrollbalansräkning för att driva bolaget vidare. Syftet med bestämmelserna[1]är att sätta press på styrelsen att ta itu med kapitalbristen. Efterlevs inte likvidationsreglerna kan ett personligt betalningsansvar inträda för aktiebolagets styrelseledamöter. Även aktiebolagets ägare kan drabbas av ett sådant personligt betalningsansvar om de deltar i ett beslut att fortsätta bolagets verksamhet med vetskap att bolaget är skyldigt att gå i likvidation i enlighet med reglerna i aktiebolagslagen (2005:551). ”

         Från Bolagsverket hemsida:

         Vad ska en årsredovisning innehålla?

         Årsredovisningen ska vara på svenska.

         Innehåll i alla årsredovisningar
         En årsredovisning ska alltid innehålla:

         förvaltningsberättelse
         resultaträkning
         balansräkning
         noter
         underskrifter

         Tips, kolla inte Wikipedia för att lära dig hur saker fungerar.

         Såg nu att någon skrivit kontrollbalansräkning, och nej, det är något som initieras. Men balansräkning är samma sak, bara inte initierat på samma sätt.

          Vad surrar du om?
          Klart att en årsredovisning ska innehålla en balansräkning.
          Kontrollbalansräkning är en helt annan sak. Den har med likvidationsreglerna att göra.
          Den tas ju fram när bolaget förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital.
          Dess huvudsyfte är att styrelsen ska börja ta itu med bolagets dåliga solvens och kontrollbalansräkningen skyddar då styrelsen m fl från personligt ansvar för bolagets skulder.
          Kontrollbalansräkningen är ett internt dokument som revideras av bolagets revisor.

           Ja men se ovan. ☺️

          En kontrolllbalansräkning ska tas fram när det egna kapitalet är förbrukat och har inget med årsredovisningen att göra.

     Uppgifterna om kortfristiga skulder och varulager du angav är det aktuella siffror?
     Du kanske har tillgång till dessa – i så fall per vilket datum?
     Det är i alla fall inte Löwengrip Beautys siffror i senaste årsredovisning för 2018.
     Varulagret per 2018-12-31 var 1,6 mkr.
     Skulle det nu ha ökat till 22 mkr? Det är ett enormt lager för Löwengrip Beauty.
     Har d producerat den nya serien för två år framåt?

      Värde på lager var bara en gissning från min sida från siffror publicerade på nätet. Om du har sett varulagret per 2018-12-31 för 1,6 mkr då är det som gäller.

       Du kan väl inte gissa om du inte har ett underlag för din gissning (som då kanske snarare ska kallas uppskattning).
       Vad är det för siffror för Löwengrip Beautys lager du sett på nätet?
       Visste inte att de fanns där.

        Jag tror att jag är lite kär i Anton! 😊

      Älskar när Anton kommer in och kommenterar 🙂

       Tillägg; jag tror att Anton är Antonia.

        Inte Antonia aus Tirol väl?

        https://www.youtube.com/watch?v=-Y-ifKNk9FI

   Jag har frågat hur stora utgifterna är men gissar att min kommentar aldrig kommer släppas fram 😏

  Men du skrev ju också om att hon skulle få en realityserie. Ringde du till Perfect Day Media och kontrollerade om det var sant?
  Om inte är väl du lika ”duktig idiot” som övriga media?

   Jag försökte kontrollera uppgifter med dem flera gånger, även när Isabella via sin blogg meddelade att hon la ner projektet men jag fick inga svar från PDM.

    Det kan inte ha varit samma sak för övrig media då?

     Ställer du inte lite högre krav på en av Sveriges största nyhetstidningar än på en blogg vars uppgift är att återge vad som skrivs av andra bloggare?

      Fast denna bloggen återger ju inte endast vad som skrivs av andra, det är ofta förvridet och vinklat och med åsikter och en elak ton, särskilt när det handlar om IL då ju som vi alla vet. Det borde vara lika illa det då.

      Jag ställer faktiskt lika höga krav på ALLA som väljer att sprida information som att det vore sanning. Det gäller även privatpersoner som delar artiklar och annan info på sociala medier. Sen tycker jag att det är jäkligt märkligt att kritisera någon när man själv har gjort exakt samma sak med exakt samma information. Lika illa Camilla som de andra (hon har faktiskt utgivningsbevis något hon gärna och ofta påpekar)

       Jag ställer högre krav på en journalist på SVD än på grannen som sprider information på sin Facebook. Allt annat är bara löjligt att säga och du tycker väl att det du skriver låter fint och bra men det är bara ren ordbajseri värd en politiker.

       Håller med 14.08. Själva principen att sprida information om andra som sanning, dessutom på landets största blogg som även har utgivningsbevis, gör att kraven på källkontroll och faktagranskning ökar.

    Och varför valde du att skriva om det om du inte fått verifierat att det var sant?

     Fast lite skillnad är det väl mellan bloggbevakning och Aftonbladet?

      Är det? Ja det är det väl fast kvällstidningarna läser bloggar och lyssnar på poddar och gör artiklar efter det, fast en del tror att de gjort en intervju och att personer ringt upp expressen för att berätta saker som de önskar att de ska skriva om NEJ så är det INTE – det är kvällstidningar som alltså tar information ifrån bloggar och poddar ofta.

       Men denna bloggens syfte är ju att återge vad bloggare skriver. Inte analysera eller ifrågasätta.

        Då kanske bloggens innehavare borde sluta skriva att hon ”granskar” sociala medier

         Det är en subjektiv skvallerblogg som i allra högsta grad är vinklad efter C:s egna preferenser. Ibland tycker jag att saker skrivs som sanningar, vilket gör att många tar det som just sanningar även om det inte är det.

         Det blir därför osckå en krock när C säger sig granska bloggvärlden. En granskning är inte subjektiv. Det gör att konceptet inte fungerar.

        Hur sjutton bestämmer du denna bloggs syfte helt plötsligt? Blir alltid förvånad över hur många som behandlar den här bloggen som någon granskande statlig myndighet eller service vi alla har rätt till. Camillas blogg är ju en blogg som alla andra. Hon har 100% rätt att bara börja blogga om elefanter i morgon. Eller skriva långa inlägg om blockflöjtens storhet och historia.

         Mycket text och lite innehåll.

          Vill du hellre ha en bildtext till?

         Känner att jag vill ha ett inlägg snart om blockflöjtens storhet bara för att 😂

      Inte enligt Camilla väl?

       Nej enligt vad camilla skrivit tidigare kallar hon sig inte för influencer och säger att hennes jobb är att granska influencers bloggar och sociala medier.

  Hon fattar väl att hon snart är körd här i Sverige. Så hon flyr. I USA lär inte många granska hennes svenska lögner.

   Blir ledsen av ditt nick, haha!

    Varför? 🥺 Är du vegetarian?

     Ah, i alla fall när det gäller Mumin! 😍

    Jag med! Älskar ju mumintrollen! ❤️🙈

     Mina barn gör det också, har besökt Muminvärlden flera somrar. Får känslan att du har slaktat någon av Mumintrollen. Sjukt, jag vet, men det dyker upp i huvudet varje gång jag ser ”muminkött”.

    Jag med! Ryser när jag läser det. Älskar Mumin ❤️

    Haha muminkött = mozzarella 😉

     Trodde det var keso? 😱 eller superminikeso/popcorn som Anna Book äter?

      Keso är väl muminfärs 😉

   Vad är det för lögner menar ni? Vad är det ni menar och tror är lögner? För att c och några här jämt skriver att hon ljuger om allt, men vad? NEJ det gör hon ju inte, hon ljuger inte mer än andra. På denna blogg förekommer ju mer lögner däremot. Men ja jag förstår henne, kan inte vara kul att vara utsatt för detta hat-drev och mobbning, att ständigt hånnas och baktalas usch måste vara jobbigt. Men frågan är om hon bryr sig eller bara skakar av sig och inte ens vet om allt och läser allt, hoppas inte hon gör det, stackars.. Sen tror jag det beror på hennes driv att ta sig framåt och längre.. hon har en målmedvetenhet och ett driv och vågar vara öppen med sina drömmar och mål vilket tyvärr många retar sig på.

    Impressive amount of time you give every day defending Bella.
    Guess who’s the moron?

    Du måste skaka av dig nattmössan. För du yrar rätt mycket.

   De lär inte lägga mycket märke till hennes sanningar heller. USA är en stor och svår marknad. Ser inte att hon kommer lyckas med något där bara för att hon väljer att åka dit.

  Nu kommer det fram mer och mer…
  Det är ju helt fascinerande hur vissa hyllar hennes sommarprat till himlen och inte verkar inte se alla osanningar, narcissism, fejkhot mm.
  Ett prat som någon producent dessutom jobbat ett halvår med att få till… Ja, verkligen äkta och gripande (?)

  Säga vad man vill om Alex och Sigge, men detta är ytterligare ett tecken på att något verkligen inte står rätt till med henne.
  Hur många tecken behöver folk/media? Varför hyllar vi lögnare? Varför dras de inte fram i ljuset ordentligt?
  För att hon gjort sig till någon slags power-women?

   Tyvärr är det ju så att de som kritiserar blir kallade bittra och missunnsamma av de som inte är så insatta. Vet man bara ytligt vem il är blev man kanske rörd av hennes sommarprat, men för de som följt henne genom åren är det bara en timmes sagor och tillrättalagda historier.

    Jo ja vet, och det är många som älskar att svälja allt med hull och hår och aldrig ifrågasätter eller kollar upp nåt även hur shady det än verkar… fattar inte det, men kanske skönt vara naiv och se upp till ett fantasiliv..
    Men hon har ju för sjutton stått i Expressen och erkänt att hon använt en gammal hotlapp som ny, i en video! Hon borde varit körd efter det.

   Jag tyckte det var äkta men inte kanske på det sätt som Isabella tänker. Det fanns en röd tråd om föräldraskap som berörda mig.

   Vad är det som kommit fram menar ni? IL bygger luftslott skriver en del men C då gör hon också det, hon låtsas ju ibland vara en seriös granskande journalist och säger att hennes jobb är att granska bloggare men det är ju något C själv hittat på, hon är inte seriös utan mer som en mobbare som med eget intresse och agenda vill förstöra för personer som hon stör sig på och personer hon blivit ovän med, och hon vill tjäna mycket pengar och ha stor blogg, gärna bli känd också så hon är beredd att kasta folk under bussen för det, att gå över lik. Hon har tidigare överdrivit om sina tidigare bloggar skrivit att det är den bästa, den största osv även hittat på meriter och överdrivit sitt cv. Hon har vinklat saker för att få sig själv att verka bättre, större och viktigare t ex skickat in en text till svt och få det att låta som om de bett henne skriva, även att hon tog med sig och fixade in en person på ett event men dit kunde vem som helst gå osv. Kopierat blogginlägg av annan bloggare, anklagat andra för sånt som hon gör själv osv. En hycklare av rang.

  Media-Sverige är inte så stort. Tror det var otänkt av Isabella att så offentligt i princip bränna bron till Schulmans. Oavsett vad som hänt så kunde hon ha skött det snyggare/mer diskret. Verkar som hon är väldigt mån om att kontrollera narrativet om sig själv och förstår att den som skriker högst och först är den som blir lyssnad på.

  Sen har jag funderat lite på det här med sluta ge intervjuer i Sverige, stänga dörr för att öppna en annan etc. Det kan väl också vara så att det inte längre är så många i Sverige som är intresserade av att intervjua Isabella. DN och Expressen (Bonnier) har gjort ”djupare” längre intervjuer/reportage senaste halvåret, men sen är det väl mest skvallerartiklar baserade på bloggen och breakit.

  Varför är inte Veckans Affärer intresserade av världens snart mäktigaste kvinna? Bättre att säga att man slutat ge intervjuer, än att ingen är intresserad. Iallafall inte av den yta hon vill visa upp. Vem oavsett åsikter kan lyssna på en person som i februari säger sig sträcka ut en hand till Greta, och i maj vill promota privatflyg, utan att ställa en kritisk fråga? Det går ju inte. Vem vill göra hemma hos-reportage hon nån som inte väljer en pinal till sitt hem själv? Varför lyfta fram henne som kvinnlig entreprenör, när hennes företag inte bär sig? Skvallerpressen är intresserade av allt drama, men jag tror de seriösa har börjat se, att det är mycket snack och lite verkstad.

   Jag tror att hennes fadäs med Alex och Sigges produktion var olycksfall i arbetet. Hon beskrev själv i sitt sommarprogram att så fort något dyker upp i hennes huvud gör hon det direkt även om hon sitter i ett möte. Tror helt enkelt att det är hennes brist på impulskontroll som gjorde att hon gick ut om projektet i sin blogg innan samarbetet var ordentligt förankrat.

    Håller med, men tror också att det finns en annan dimension, nämligen att hon också vet att det spelar inte så stor roll i slutändan. Hon har nog av erfarenheter av hur lätt det är att gå på nästa puck och bara finta bort folk för att våga göra det om och om igen. För henne tror jag inte sanningen är så värst viktig. Hon byggde ju Blondinbella så från dag ett – en karaktär och var gränsen gick mellan sanning och hittepå spelade ingen roll.

  Känner att den kvalitetsjournalistik som finns blir allt mindre och mindre…

  På tal om att ljuga sig fram i media finns det ett annat intressant exempel. En fotbollskille vid namn Mahan Bahgdadi blev intervjuad av respekterade Erik Niva om sitt minst sagt händelserika liv.

  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/Xw7dWm/mahan-bahgdadi-domdes-till-6-manaders-fangelse-och-75-piskrapp

  Samma dag lägger Svenska Fans upp en lite mer grävande artikel av Pehzman Pers om samma Mahan Bahgdadi, men där är historian en helt annan. Det verkar snarare som en spelare som bluffat sig fram till provspelningar och kontrakt med hjälp av bland annat fejkade bilder på sociala medier. Några vidare meriter finns inte alls.

  Frågan är ju: Om man inte ens kan lita på att Erik Niva, en av Sveriges mest välkända journalister, gör sin research… Hur ska man då kunna lita på någon?

   Här är för övrigt länken till den lite mer granskande artikeln av Pehzman Pers.

   https://www.svenskafans.com/varlden/mahan-baghdadi-luftslottet-som-fortfarande-vaxer-592389

   Visst var det Aftonbladet som publicerade en rätt stor artikel om att man kunde se sin framtid beroende på hur naveln såg ut? Rätt många år sedan.

  Hon utnyttjar likt ett barn frågar först mamma om glass och sen pappa…innan man blir påkommen så kör man på.
  Att media inte gräver i sin journalistik är ju helt sjukt!

  Här kommer jag med en tanke, vet inte om det diskuterats här, har inte sett det i alla fall men å andra sidan läser jag här enbart sporadiskt. I går i Isabellas instastory så låste hon dörren till Lidingö-huset för semestern och pausade posten. Är det ev så att hon hyrt ut huset på Lidingö för att bekosta sitt Riviera boende.
  Kan tänka mig att hyra huset på Lidingö med tillgång till strand och båt kostar väldigt mycket.

   Det är väl inte fel att göra så? Herregud. Varför är det något som ska ”granskas”?

    Det har väl zaza inte påstått?

    Ingen har ju sagt att det bör granskas, bara en tanke som kom upp in i den allmänna diskussionen, ingenting att hetsa sig över, chilla.

   Lika litet som jag tror att hon bleker tänderna med Smilebright tror jag att hon ”pausar posten”.
   Någon i något av hennes team sköter givetvis det under tiden hon är på Rivieran.
   Men återigen ”välbetalt samarbete” gör att hon tydligen kan fejka det mesta

    OCH? Hon har väl rätt att göra samarbeten som andra, och hon fejkar inte mer än andra. Hennes team (det är bara två pers hemma stadiga) är nog lediga nu och vissa följer med ner så nej där har du nog fel.

     Hon har ju ett gäng anställda som mer eller mindre fungerar som uppassare så för mig är det självklart att någon tar hand om posten, kollar båten, checkar huset…

    Och tar absolut inte det där Norska collagen produkten……den skulle ALDRIG tillåtas komma in i hennes kropp.Vilket det bolaget skulle ha varit medvetet om…..om de hade gjort tillräcklig research.

     Men ge dig! Sluta! du vet inte om hon tar det collagenet, varför skulle hon inte göra det. Sluta att påstå saker och kasta ut er som att det är sant och något du vet när du bara gissar och får för dig. INTE OKEJ!! Ni är ju helt galna!

   Jag vill också veta vem som hyrt det….

  De använder IL som clickbait precis som många andra och är inget annat än mobbare precis som många andra.

  Alex är bara bitter på att han inte fick leka regissör.

  Jag tror att hon nu bryter med svensk medla för att hon måste mer än att hon vill. Hon har irrat in sig i för många lögner och förfinar det genom att säga att hon ska satsa internationellt och inte vill prata med svensk media mer.

  Lite intressant att Frida Sundkvist, som på instagram titulerar sig grävande reporter på Expressen, söker kontakt med IL via ILs kommentarsfält på Instagram…

  När kommer artikeln om Alex och Sigges podd mer IL?

   Hon har säkert försökt på alla andra sätt men inte fått svar.
   Detta är en sista utväg och får faktiskt ofta effekt hos de som försöker ducka att svara på frågor. /Journalist

    Wag the dog, smart journalist, Frida

    Eh nej hur ska IL se det bland alla kommentarer om hon inte ens läser där, hur fasen ska hon se det när journalisten inte ens taggar hennes namn så att hon ser det. Pinsamt korkat, och ses som oseriöst att ta kontakt på IG. Varför skulle hon ducka, vad? Hon vill nog bara vara ledig och har ju bestämt att inte ge intervjuer, men bästa är ju att svara och förklara och försvara sig så det inte blir sjuka påhitt och lögner istället.

  Men varför blev det ingen reality serie alls?
  Är det pga att Bella gick ut så tidigt med info så att de tröttnade så blev det inget?

  Hon är så mkt uppe i det blå och i sitt egna huvud 🙈

   För att det hånaddes här, dissades och totalsågades. C skrev ungefär ”hahah VEM vill se på det, det är ju helt ute med realitys, det kommer ju aldrig att gå finns för många redan”.. osv. Troligtvis därför hon hoppade av, och så kanske de ej hörde av sig om att fortsätta och hon därför trodde det rann ut i sanden eller stoppades efter C:s narr av det hela och negativa skriverierna här. MEN det hade ju blivit supertittarsuccé.

    Lol. Det var ingen som ville sända den. Tror du hon bryr sig om att hon blir hånad här?

     Sluta ljug! Sluta hitta på att ingen ville sända den! De kom inte så långt och jo någon hade säkert velat sända den, om den dissats så hade väl Alex berättat det. JO IL tog nog tyvärr åt sig av det som skrevs här och tyvärr litade på C. Så synd och sjukt att en del gör det och inte förstår bättre.

      Hahaha alltså du har så mycket fantasi. Isabella tar aldrig till sig råd eller tips som ges i välmening av följare men hon skulle lägga ner ett projekt som redan fått OK och blivit köpt av en kanal enligt dig, för att C inte trodde det skulle bli bra? Jo tjena.

       Men det var ju inte i välmening snälla M. Det sågades och hånades i drivor här efter vad C skrev. Ingen påstod att en kanal köpt, de lade nog ner det innan det sålts till kanal och var klart. Är ju det Alex menar med att inget var klart, att det inte var bestämt med vilken kanal som ville sända. I övrigt är det nog svårt för henne att veta och förstå vilka råd som ges i välmening eller av illvilja.

       Det var inte i välmening kära M. Det var många fler än C som sågade och gjorde narrr av det i massor här efter vad C skrev. Ingen påstod att kanal köpt, de kom nog inte så långt och det är ju det AS menar med att inget var klart – att det inte var klart med vilken kanal som skulle sända. Det är nog svårt för IL att veta och förstå om ett råd är i välmening eller inte.

   Kvalificerad gissning är att inget mediebolag blev intresserad av piloten och då gäller det att själva lägga ned innan det läcker ut

    Det spelades aldrig in någon pilot.

  Roligt att hon skriver på sin senaste bild : ”sometimes being is more important than action”

  Precis det hon förespråkar att hon aaaaldrig gör! Varje liten minut ser hon till att jobba med hennes bolag. Så dumförklarar hon alla andra som bara är.

  Tycker det är befängt att påstå något som ingen har en aning om och Alex och Sigge är väl inte direkt välkända för att hålla sig till sanningen heller, så då kanske man borde granska deras sanningshalt i det dom säger! Isabella är en extremt framgångsrik tjej och det tycks reta upp otroligt många människor. Det är många som har svårt att glädjas åt andra och dom borde kanske titta på sig själva istället för att kritisera andra. Varför inte istället hylla en ung och framgångsrik tjej som lyckats med det som dom allra flesta faktiskt misslyckas med! Jag tycker att Isabella Löwengrip är fantastisk på många sätt!!
  //Berith

   Hur definierar du framgång? Sanningen är att de flesta bolag Bella drivit blivit kortvariga och inte gått speciellt bra under den tid de funnits. Det enda som gett bra med pengar är hennes eget bloggrelaterade bolag.

    Kan inte du som verkar veta så mycket om att driva bolag tala om för mig hur många framgångsrika entreprenörer det finns som inte har många bolag bakom säg som inte gått särskilt bra?
    //Berith

     Får ont i ögonen av ditt nick

   Isabella har makt som den influencer hon är och de som har makt och missbrukar den/ljuger SKA granskas. Visst finns det positiva saker med henne, det håller nog de flesta med om, men att bara stoppa huvudet i sanden för hennes manipulationer (som hon öppet erkänner) är naivt och okunnigt. Men blir du lycklig av att ha huvudet i det blå så visst.

    C har ju en väldig makt att påverka och ”styra” elaka rykten och sanningar (vad som blir till sanningar alltså) så då borde C granskas också. Många stoppar huvudet i sanden för hennes manipulationer (som hon inte erkänner) det är naivt och okunnigt.

   Så det är ok strössla med lögner då? Vilken förebild…men som sagt. De som kritiserar är bittra och avundsjuka och frk löwengrip kommer igenom med ännu en lögn… heja!

    Men il medger ju själv att hon ljuger om saker för att det är jättebra gratisreklam? Har du lyssnat på sommarpratet?

   Fast nä alltså, är så trött på det där med att hylla en ”framgångsrik tjej” och att det stör folk att hon är framgångsrik. Skitsnack. Det som stör folk är att hon är en serielögnare och provocerar för att få läsare. Folk gillar inte människor utan empati och moral.
   Ska man liksom se genom fingrarna bara för att hon har en viss summa pengar på kontot, annars anses man avundsjuk? Nää, jag köper det inte och kommer aldrig se någon som gjort karriär på att provocera som ”framgångsrik”.

    Det är ju iofs vanligt förekommande att folk har mer respekt för, och ser mer upp till människor med pengar och fin yta. Tyvärr.

    Min mamma uppfostrade mig och mina bröder med ledorden ”va alltid ärlig så löser sig allt till slut” och ”buga dig inte mer för en läkare/advokat än för en fattig/hemlös”.

     Din mamma är klok💜

      Tack♥️

   Du skriver ”Isabella är en extremt framgångsrik tjej”. Vad har du för bevis för det? Du kan troligen inte visa hennes ”framgång” utan att hänvisa till siffror eller händelser som Blondinbella själv lagt ut. Jag försöker inte ”sätta dit dig” men illustrera en poäng. Blondinbellas framgång bygger nämligen nästan uteslutande på hennes egna påståenden och siffror och de som säger att hon är framgångsrik har inga andra källor än det hon själv säger.

    Ja du Anonym, det är väl bara att titta hur stor omsättning hennes bolag har!? Hur menar du nu! Jag läser inte siffror i Isabellas blogg utan det finns något som heter bolagsverket! Jag skulle kalla henne väldigt framgångsrik. Man förstår när man läser ditt svar att du inte är särskilt insatt!
    //Berith

     Omsättning säger ingenting om vinst.

   Retar mig inte ett dugg på framgångsrika människor i allmänhet. Skulle inte säga att jag lägger mycket energi i min vardag på att ”reta mig” på Isabella heller, men av de som finns kvar i bloggvärlden är hon inte någon jag ser upp till eller anser är framgångsrik på ett ärligt eller riktigt sätt. Vad har hon åstadkommit? Hon har ett gigantiskt hus hon inte äger själv/har råd med och en extra låst dörr till sovrummet? Hur är det framgång?

   Berith, du läser blondinbellas blogg ganska ofta väl? Ska vi rada upp några lögner?
   Sömnen, ena dagen har inte sovit gott på länge. Dagen efter har hon sovit så himla gott pga av cbd oljan, dagen efter är den goda sömnen enbart tack vare den flådiga sängen.
   Preventivmedel, enbart nc. Senare ska det packas med p-piller inför nöjesresan. Och hur bra funkar något av dem om man ska veckopendla mellan olika tidszoner?
   Smink, säger sig vara utan smink en dag. Nej det syns så tydligt på bilder att det är spackel.
   Och alla bolag och tjänster, finns nog en del där också.

   Ja jag har faktiskt väldigt svårt att glädjas åt eller hylla människor som ljuger, manipulerar och som skiter fullständigt i andra människor för att bli framgångsrika och som är höga på sig själva. Det finns många fantastiska framgångsrika kvinnor och män som förtjänar hyllas men IL är definitivt inte en av dom. Att det ens är människor som eftersträvar ett sådant beteende och kvaliteter som IL har är skrämmande…

    Antar att du har svårt för CC också då. IL gör inte människor illa iaf och smutskastar inte andra offentligt. Om du visste vilka andra bloggare som är tusen ggr värre med att ha ljugit, alltså vi snackar ljugit på riktigt om allvarliga saker. Där ligger IL i lä, det är ingenting så så konstigt att det är IL ni rasar mot och hatar när det finns andra mycket värre. C:s metoder är ju inte heller särskilt snygga.

     Anonym 05:53. Hon har ju smutskastat hela sin familj och i princip alla sina ex offentligt? Ta brevet hennes pappa publicerat på nätet till exempel, han verkar ganska sårad och skulle antagligen säga att IL gjort honom illa. Eller Hajen. Men det räknas väl inte enligt dig antar jag, eftersom IL säger något annat och det bara är hennes sida av historien som är sann?

  Älskar när Alex exposerar att hon inte har något panic room. Det är hennes sovrum som har en starkare dörr. Alltså ljög hon i sommarpratet.

   Neeej det är inget ljug! Hon har inte påstått att det är annat än sovrummet även att ho sa panic-room eller safe-room. Hon har varit öppen med att det är hennes sovrum och visat extralåsen. Vi visste det där redan så inget nytt, inget Alex avslöjade alltså. Sen var det kanske producenten för sommarpratet som tycket hon skulle säga som hon sa och beskriva det så, enligt A&S så styr ju producenten och bestämmer mycket.

    Håller med. Inget av det Alex pratar om är nyheter (förutom det om perfect day. Iaf för mig) samma med att hon påstår sig ha en stylist och en frisör (eller hur FAN det nu är) fast det egentligen är samma person med flera roller.

     Nja stylist och frisören är inte samma person. Men i övrigt har ju vissa personer flera uppgifter ja vilket hon också sagt bl a i Skavlan. Det är flera kändisar som har stylist, frisör, assistent, städhjälp och annat t ex Bianca, och att ha nanny är inte jätteovanligt eller konstigt.

    Jag ska börja kalla mitt källarförråd för panic room! Byggt 1947 med bombrum och allt!

    Hon har ALDRIG sagt att hennes sovrum är också hennes panic room, sluta ljug. Att det är hennes sovrum avslöjades när hon klantigt nog filmade sitt nya hus och då kom sovrumsdörren med. Hon la upp det på sin instastory utan att upptäcka misstaget och sen nappade några tidningar och gjorde artiklar om hennes tabbe.

    Jag kan visa länkar som bekräftar det jag skriver – var är din källa där hon påstår att det är hennes sovrum?

     Exakt. Så var det.

     Men snälla människa sluta ljug och sluta var paranooid och få för dig och hitta på saker!! Nej hon kanske inte sagt att mitt sovrum är mitt panicroom MEN det har varit tydligt både i förra huset och detta nya och hon visade dörren med extralåsen med vilja – det var tydligt att hon filmade nära för att visa det – så att du din dåre får det till att det var ett klantigt misstag NEJ det var inget misstag, VARFÖR skulle hon zooma in det och lägga ut om hon inte ville visa det – det var ingen tabbe. Det är DU som ska sluta ljuga och få för dig sjuka saker och sluta sprida skit och knäppa lögner. Var det du som fick för dig att hon fejkat omslag för att hon ville vara på nr ett och inte på nr dag fem? Galning! Alltså vissa parnoida sjuka galningar som får för sig det ena och det andra och sprider skit och sjuka lögner. Fattar inte att IL orkar, men ni har nog tyvärr snart knäckt henne totalt. Vad har hon gjort er, hemskt att hon har sitt sovrum som trygghetsrum, och kallar det panicroom, elakt mot er verkligen… Galningar.

    Lyssna på sommarpratet igen. Hon säger ju att hon har ett panic room. Inte att sovrummet används som det. Dessutom kan du inte kalla ett sovrum panic room, det får nämligen inte ha fönster.

     Får inte???
     Om hon vill kalla sitt sovrum för panicroom så får hon väl göra det?

      Herregud – du låter som min 10-årige son som är arg på sin storebror.

  Önskar att Sigge frågar sin bror vem som betalar hyran på IL lägenhet i New York. Det skulle vara riktigt intressant!

   Åh fan! Ja!!! De är ju bröder!

  Min teori: Bella påstår att hon slutar ställa upp i svensk media för att hon känner på sig att det knakar i fogarna. Kommer det något stort avslöjande som media vill ha kommentar på kan hon enkelt hänvisa till att hon inte ställer upp i svensk media. Sen kan hon låtsas vidare i NY sen. Om hon nu ska dit.

   Min spontana första tanke också när jag hörde om att hon skulle sluta ge intervjuer i Sverige.

   Eller intervjuer… svara på i förväg godkända frågor. Inget utöver det.

  Det märkligaste med alla IL’s lögner tycker jag ändå är hur journalister, som jag utgår från har någon form av utbildning i källkritik, inte lägger ner någon tid alls på att granska det hon säger. Det krävs ju inte direkt någon större grävjobb för att slå hål på det mesta. Har de ingen yrkesstolthet?

   Problemet är att vem som helst idag kallar sig journalist trots att de inte har någon utbildning.

  LÖWENGRIP börjar likna en fraud mer å mer. Tänker på Belle Gibson i Australien som ”hittade på” att om hade cancer och att hon sen botade sig själv med bra mat osv. Hon blev en influencer, skrev en bok och en app, tjänade massor med cash innan hon åkte dit för att ha lurat alla.
  Självklart har IL inte gjort något så grovt men hon hittar ju på sin framgång och överdriver och förgyller saker och blåser upp dem otroligt. Hon har inga vidare siffror att visa upp, varesig följare eller ekonomiskt. Ändå tror SÅ många att hon är världens business woman eftersom HON har sagt det…

   Får mer upp Anna Delvey som lyckades lura större delar av New Yorks elit. Rätt imponerande vad massa lögner kan ge en

   Det är uppenbart att hon kör fake it til you make it in absurdum. Hon berättade ju i sommarpratet om hur hon satsade max på sin 18-årsfest för att bli någon man talade om. Då kände hon att hon höll på att dippa.

   Samma sak är det nu. Hon har gått in i en dip och lever över sina tillgångar för att det ska se ut om att hon är någon för att hon då hoppas på att bli någon. Man måste ändå beundra henne för att hon är så orädd. Har inte en endaste spärr någonstans.

    Man måste inte beundra det. Hennes beteende är patologisk.

    Queen av luftslott……..

  Ja, detta inlägg var en utförlig sammanfattning av vad som faktiskt har sagts. Synd att vissa detaljer utelämnas och vad de säger blir taget ur sitt sammanhang när de pratar om andra personer dock, tex CW och Elaine.

   Exakt Marika!

  Betänk också att det finns ett fungerande informationsflöde från Sverige till USA. När, inte om, IL kantrar i Sverige får naturligtvis berörda personer i USA garanterat reda på det. Kan bli kul att försöka ducka frågor från investerare och kunder. Så roligt!

  Ang att Bella inte längre kommer göra intervjuer i svensk media:

  Av att döma på insta/bloggen så är det den där marisol som numera sköter interjuverna. Alltså; Bella gör inga interjuver, marisol gör dom åt henne! (Head of interjuver).

  På så sätt så ljuger hon ju inte…

  Det är något här som inte stämmer. Den 19 mars lägger Bella upp att hon ska få en reality show. Den 20 mars har bloggbevakning lagt upp ett inlägg där en del av bellas instastory visas, där Alex Schulman är med. Den 20 mars spelar de alltså in piloten. Det Alex säger om 4 veckor stämmer således inte, eftersom att de spelade in piloten dagen efter hon outade nyheten för första gången. Alex måste också ljuga, eller?

   Det är så synd att C inte kollar upp sånt här själv innan hon publicerar. Är det ett medvetet val?

   När de spelade in podden och valde att både prata negativt om isabella samt nämna denna bloggen i sammanhanget, viste de såklart att de skulle få ett inlägg här. Och att de skulle få många lyssnare. De viste nog också att de kan säga i princip vad som helst eftersom ingen egentligen bryr dig om det är sant eller ej, sålänge det är negativt.

   Jag tror att Isabella överdrev hur långt gånger produktionen var, men uppenbarligen ljuger även Alex och Sigge. Och här avskyr vi väl lögner, eller hur var det nu?

    Ja precis. Det blir lite fel att kritisera media för att gå rätt i fällan för att själv gå rätt i fällan…

    Alex och Sigge behöver verkligen inte få lyssnare från bloggbevakning.

     JO haha de ligger inte så bra till numera inte så många lyssnare, de har tappat MEN nu så steg de och klättrade fort och högt precis som Anithas podd som använde sig av samma namn och bild för att locka lyssnare och uppmärksamhet. Bra där Johanna, jag har också för mig att tv4 där det nämndes om realityserie i presentationen var långt senare. Verkar som att Alex inte är helt ärligt eller inte har koll och blandar ihop, och det har man ju märkt förr. Varken han eller C är ett dugg bättre än IL, tvärtom.

   Verkar som Alex mörkar anledningen till att det inte blev någon realityshow.
   Var piloten för dålig och kritiken skulle slå mot honom själv om han erkänner det?
   Att ingen ville ha Bellas realityserie är också negativt för Perfect Day Media.
   Bättre då att tona ned inblandningen i projektet och få det att verka som att det var Bella som rusade iväg med nyheten och sen plötsligt ändrade sig.
   Precis som det där med Stordalens bokförlag. Vem var det som hoppade av? Hoppade bägge samtidigt kanske?

    Enligt en källa på PD fick de veta att Bella hoppade av i bloggen. Inget vi kan bekräfta såklart. Stordalen däremot har startat ett förlag – utan Bella.

   Hur vet du att de spelade in piloten? De kan ju lika bra ha haft ett litet försnack och provfilmat lite på kontoret. Rätt vanligt.

    Det beror ju på vad man menar med en pilot.
    Ett helt pilotavsnitt till en realityserie tar förstås lång tid att filma och färdigställa.
    Ofta lägger man ned väldigt mycket tid och pengar på en pilot som ska säljas in till olika networks.
    Vad ”Being Bella” skulle ha för pilot kan man ju undra. Det brukar inte finnas någon handling i hennes Instastories.
    Hon går mest in och ut ur hotell och restauranger.
    Exempel är piloten 2003 för tv-serien ”The O.C.” som blev det allra bästa avsnittet av alla 92 avsnitt under fyra säsonger.
    Det avsnittet håller än idag 🙂

    Nej det vet vi ju inte. Men Alex säger i podden att de ska ”spela in en pilot på fem minuter eller så” och att han därför kan hjälpa till att regissera piloten. Men jag vet ju inte vad de var de spelade in, men där är kameror och en Alex Schulman som ser ut att ge direktiv.

   Men bilden från den 20 i Instastoryn kan väl ha varit tagen den dagen som hon hade mötet med Alex?

    Japp, de säger i podden att någon pilot aldrig spelades in.

     De kan dock ha påbörjat arbetet med/inför piloten den dagen. Undrar annars varför de skulle filma, vad skulle det materialet användas till? Jag antar till något och att det hade något syfte, annat vore ju väldigt märkligt.

     Det kan ju exempelvis ha varit så att arbetet med piloten inleddes, men sen aldrig färdigställdes. Ingen av parterna regelrätt ljuger, men båda överdriver för effekt.

  Bella kör reklam nu för betakaroten.
  Nu har hon verkligen tagit alla reklamjobb som hon rimligtvis kan klämma in.
  TV Shop framstår som seriöst jämfört med Bellas desperata ”make a fast dollar”.
  Blir man inte orange av betakaroten förresten?

   Tänkte precis samma sak!
   Hon har verkligen sålt sig totalt nu. Noll trovärdighet och katastrofalt tråkiga videos. Andra bloggare/youtubers har iaf genomtänkt reklam och lägger tid på att skapa bra content.

   Dessutom sitter hon i ett rum fyllt med flyttlådor och filmar sig själv i spegeln, vilken kvalitet. Hon och hennes team är verkligen sååå dåliga på ”content”. Det värsta är ju att det är det är hennes ”kunskap” om att skapa content hon ska sälja till sina kunder i USA. De filmar/fotar alltid antingen i huset, på kontoret eller på nåt hotellrum där Bella alltid bara sitter och berättar vad som är bra med produkten. Aldrig någon demo eller liknande, aldrig någon djupare tanke bakom eller nåt koncept. Bara en massa snack och fantasilöshet.

    DET tycker jag är något du kan ta upp Camilla. Gör en sammanställning av Bellas senaste samarbeten och visa hur otroligt dåliga hon och hennes team är på att skapa samarbeten med kvalitet. Jämför gärna med andra influencers som faktiskt lägger ner lite tankeverksamhet bakom sina samarbeten och faktiskt skapar helt ok ”content” rent kvalitetsmässigt.

     Att hon påstår sig vara ”kreativ chef” är ju bara pinsamt när det kommer till samarbeten. Såg precis ett klipp med Therese Lindgren, som lyckades till och med ”sälja in” fishermans friend trovärdigt. Inte bara sitta där och säga hur gott och såååå bra det är, som Bella alltid gör.

      Eller underbaraclaras samarbete om robot dammsugaren nyligen, det var både personligt och roligt tyckte jag! Samtidigt sålde hon verkligen in produkten, jag blev sugen på att köpa den där roboten!

    Det du skriver är klart intressant. Nu är det sämre än TV-Shop, antagligen för att det kostar pengar att göra bra produktioner. Att uppdragsgivarna accepterar detta? Kanske att det går att fuska med en kund en gång, men inte två gånger.

    Tja, hon gjorde ju en demo med den där hårfönen. Det gick ju sådär…

    Hahaha!!!! Kan liksom se det där framför mig!

  Vem i sitt rätta sinne går ut med att hen ska starta ett samarbete med en stor affärsman
  /kvinna men som egentligen ljuger om det?! Man skjuter ju sig själ i foten nästan och det här kommer från en som har en startup och vet hur investerare ibland baktalar andra 😱

  Vem i sitt rätta sinne går ut med att hen ska starta ett samarbete med en stor affärsman
  /kvinna men som egentligen ljuger om det?! Man skjuter ju sig själ i foten nästan och det här kommer från en som har en startup och vet hur investerare ibland baktalar andra 😱

   Men snälla, lägg av nu!!! Hon har inte ljugit om det men hon hoppade av projektet, hon ändrade planer. Av respekt till sin pojkvän gissar jag så kunde hon såklart inte jobba nära en man som folk påstod att hon hade en sexrelation med, en gift man dessutom. Sluta ljug och påstå att hon ljuger, hon ljuger inte om allt för hel..te!! Hon ljög inte om reality heller men hon är snabb med att gå ut och berätta om saker, eller skriva på sin blogg. Bättre hon håller tyst om allt så har ni inget att skvallra och spekulera om. Men då hittar ni på att hon är och opererar sig istället.

    Bella var väldigt angelägen att visa upp och hinta att hon var tillsammans med PS. Hon ville verkligen att folk skulle spekulera och dementerade inte ryktena vilket hade varit det enda rätta att göra om det nu inte var sant. Men Bellsan var som vanligt clickbaitskåt. Dessutom finns det en massa folk som såg dem och trafiken mellan deras hotell i Almedalen. Bella gjorde också stora rubriker på uttalandet om att hon minsann trivs bäst i öppna förhållanden….. och valde alltså bort Hampehaj när hon fick möjlighet att hänga med PS på Balmain visningen. Sorry men hon ÄR falskare än vatten.

     Men sluta nu! När hon och HJ blev fasta så lade hon ner planerna ihop med PS, men tidigare hade de öppet och hon träffade ju PS då – kanske enbart för business, eller så var det annat också. Varför skulle hon dementera ryktena och hur då? ”Det skvallras om att jag ligger med PS på en skvallerblogg med det är alltså inte sant” Öh då hade det kanske blivit ett ännu större rykte. Nej fånigt av dig Madde men bra försök där. När brukar Bella dementera rykten? De ville väl ha slut på ryktet genom att ta avstånd. Möjligt att hon gillar clickbait som de flesta. Finns andra minst lika falska isåfall och falskare.

    Finns ingen förklaring till ditt beteende och dina svamlande, fantasifulla(?) inlägg än att du trollar i den här bloggen. Tror faktiskt inte att du är på riktigt (HOPPAS inte…), ingen kan vara så besatt som du framstår.
    Du trollar för att få lite uppmärksamhet och se reaktionerna?

  Jobbar inte käre Simon ) Bellas fd puppy) hos Alex frugas företag ??? Kan information läckt vidare måntro mellan kontoren 🤔😁

   Just det – inte konstigt att Alex sedan ett tag tillbaka börjat intressera sig för Bellas förehavanden, han måste ha fått en del insidr info och fått upp ögonen. Samtidigt kan han inte säga för mycket för att inte outa Simon.

  Hon har aldrig betalat en faktura på det företaget jag jobbar på.

   Pantbanken?

   Varför är hon då inte hos kronofogden?

   Vilken typ av företag och i vilket sammanhang? Hur lyckas hon med att inte betala fakturor? Har hon inte råd för att hon håller på att få slut på pengar?

  Haha, snillen spekulerar😅

  Problemet med kvällstidningarna. De lever på click baits och “rapporterar” lögner om dom så måste. En falsk artikel om IL och Stordalen genererar säkerligen mer clicks än en artikel om den smältande isen i Antarktis

  Lyssnade på hennes sommarprat. Fick en konstig känsla kring henne. Sommarpratet kändes helt platt. Och att bo halva tiden i NYC hur ska hon orka åka fram och tillbaka varje vecka. Och varför nämner hon inte Pingis längre??
  Tänker också på att en av Isabellas närmsta anställda numer jobbar på perfect day , Alex kanske har lite från honon också om Bella. Nej det är ngt som inte stämmer med och runt henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *