Före vs efter sociala medier

My Martens tar nämligen med sin son sjuåriga son till Bobbys salong för att få slingor.
Slingor?
På min tid kunde man – om man hade tur – få en regnbåge insprayat i håret med färg som försvann vid första tvätten. Igenkänning någon?
Läkemedelsverket rekommenderar inte färgning av hår på någon under 16 år och av det jag fått fram på nätet så är det många frisörer som nekar yngre färgning eller blekning av håret – även om de fått godkänt av sina föräldrar.
Slingor ska vara mer skonsamt än färg men det finns ändå en risk med det, så de säger nej.
Bobby är inte en av dessa frisörer.

Skulle ni låta ert barn slingas eller få håret färgat på salong?
På en blond unge? Mitt i sommaren?
Fasen, låt honom puttra runt i poolvattnet hemma hos Dr Alban lite längre så kan han få till ett riktigt fräsigt nyans av grönt i håret. Alldeles gratis!

178 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nope, det hade jag inte.

  Svara

    Min son får sprayat efter klippning så den tiden är inte förbi 😉 hade inte låtit något barn i den åldern få färga håret.

    Svara

     Min dotter fick det för ett par år sen. Problemet var bara att den gröna stjärnan aldrig försvann! Den blev till en grön fläck som tillslut försvann när den klipptes bort efter ett drygt år av att vänta på att den skulle växa ut. 😅

     Svara

    Haha skön kille med huvet på skaft

    Svara

  Åh de sprayburkarna! 😍 Hade blå hårmascara i håret när jag var barn haha.

  Svara

  Jag färgade hela underhåret rosa när jag var 8, och tänka sig att det blev människa av mig också 😱

  Svara

   Jag ha badat med röd karamellfärg. Tog ett tag innan det försvann …

   Svara

    Hade färgat håret med grön karamellfärg och var så cool! Sen började det regna. Aldrig har min coolhet sjunkigt så hastigt.

    Svara

     HAHAHA åh herregud det måste varit a sight for sore eyes 😂

     Svara

   Med den logiken..,
   Jag har rökt och jag fick ju inte lungcancer.
   Jag har kört bil utan att använda säkerhetsbälte, och jag klarade ju mig.
   Osv osv.

   Svara

   Jag är 28 och har färgat håret i 20 år… Är inte allergisk mot något än så länge så får väl hoppas att jag inte är allergiskt lagd helt enkelt.

   Svara

  Är Bobby han med pillren? I så fall finns det inte mycket etik i den salongen.

  Svara

   Vadå. Bobby är jätteduktig frisör. En av dom bästa.

   Svara

    Jag satt där 3,5 timma och betalade 3500 för klipp och sling. 3,5 timma pg av att han gick ifrån hela tiden och fönade andra, klippte luggar och stylade. Även tre kändisbesök och byte av fraser som hur fantastiska de såg ut hanns med. Nä fy satan så överreklamerat att sitta en timma extra och betala tusen spänn extra för att se honom fjanta runt med andra.

    Svara

     Blev du nöjd med resultatet?

     Svara

      Nä, färgen var inget fel på men han skar ut någon tantfrisyr på mig med kniv så från att ha haft 50 cm långt blondt hår tjockt med toppenkvslitet lämnade jag med en mer mogen frisyr till axlarna utskuret så att huvudet var pösigt och tunnare längder på axlarna.
      Min vanliga frisör undrade vad jag gjort när jag vågade mig dit lätt skamsen efter ett års utväxt 😬😬😬😂

      Svara

       Bestämde du inte själv vilken frisyr du ville ha?

       Varför sa du inte ifrån när han smet iväg till andra kunder?

       Vad ville du få för extraupplevelse genom att gå till en kändisfrisör?

       //Moa

       Svara

        Jag ville väl se lika flashig ut som de andra tjejerna där med sina långa fönade hår när jag hade två lediga dagar i stan mellan två jobb. Hade inte räknat med att han ansåg att jag passade i tantfrisyr vid 32 när jag från början hade ett redan böljande hårsvall. Tänkte det kunde vara kul med någon annan dom gör så många andra fina efter att ha haft samma frisör hemma i 16 år.
        Jag vet inte varför jag inte sa till, jag fattade inte att han lämnade mig för att greja med andra första gångerna utan bara att han skulle gå och hämta saker och färg osv.

        Svara

         Stackare!

         Hade gått därifrån.

         Aja… Nu vet du! 😘

         Finns inget bättre än ”gamla vanliga frissan”

         //Moa

         Svara

         Hur är hans eget hår? Comb over?

         Svara

     Varför öht gå till någon som tar 3 ggr så mycket betalt som andra?
     Kändisspaning Oh No?

     Svara

      Tja, jag var på resande fot med två dagars ledighet i storstaden och tänkte det skulle vara kul men något nytt. Det enda han pratade om var sin pojkvän och sina jävla piller han försökte få mig att köpa

      Svara

       Anledningen att jag aldrig skulle gå till en kändisfrisör är att jag räknat ut att:

       – Dyrt.
       – För många andra att bry sig om.
       – Stort behov att synas själva.
       – Självupptagna.
       – För intresserade av sidoförsäljning.
       – Svårt att få tider.

       Säkerligen duktiga men det andra är iaf jag totalt ointresserad av. 😴

       //Moa

       Svara

        Här är du igen och talar om vad du aldrig skulle ha gjort…

        Svara

     12:32 vad dåligt. Men så var det inte när jag var där. Men skulle inte gillat servicen du fick.

     Svara

     Det var ju åtminstone hyfsat billigt, Elin tar 6000 kr för det samma.

     Svara

      Hahahaha ja har man inget roligare att göra för 6000 så go for it.
      Vem ”Elin” är vet jag dock inte.

      Svara

      Herregud! Jag satte vinet i halsen när jag läste! 6000 kr? Wtf????? Skämtar du?

      Svara

    Kul skämt!

    Svara

    Är han verkligen det? Är han inte mer känd för att vara känd?

    Svara

  Jag började slinga mitt hår som 10-åring. Inga problem 🙂

  Svara

   Samma här, tror t o m att jag var 9. Chilla lite.

   Svara

   Inte än nej.

   Svara

    När skulle problemen dyka upp tänker du?

    Svara

    Ja precis, när? Var 20 år sedan jag började färga håret och ännu har jag inte utvecklat någon allergi?? NÄR????

    Svara

     När är ju det som är svårt att svara på, jag färgade från 13 års ålder typ till 25, då kom allergin, kan inte färga något mer, inte fransar, bryn, ingenting. Googla ppd reaction så kan du se på ett ungefär hur jag ser ut om jag färgar nu.

     Sjukt synd.. Reagerar dock inte på blekning men orkar inte vara blond. Så nu är jag au natural (?!) 😅

     Svara

     Tror du kan förvänta dig en allergisk reaktion om cirka två veckor.

     Svara

      Väntar ivrigt.

      Svara

    Om det är några som skulle sminka, färga och kladda brun färg på sig så e d ju barn. Är du +25 bara cringe

    Svara

  Eh, vilket löjligt inlägg. Han ville troligen ha lite färg, hoppas han är så där löjligt stolt som man bara är när man är barn och fått göra något man vill.

  Svara

   Jo hennes son är ju så söt. Men mer änn ni tror gör slingor på sina barn. Sett många kändisar göra det på sina barn. Och den s k adeln med.

   Svara

    Vaddå kändisar och adeln 😂😂 Många ungar som haft slingor i alla tider. Killarna i min klass under 90talet körde blonda slingor, tjejerna körde 1 (why????) slinga antingen i brunt/svart eller rolig färg

    Svara

     Men jag skrev hur jag tänkte och tyckte. Och vadå vadå? Du får leta upp en näsduk och torka dina tårar.

     Svara

    Vad är ”den sk adeln” för något?

    Svara

    Så känner jag också.

    Svara

    Hahaha… Adeln…

    Är det de som umgås med präster och borgare men inte bönder?

    Hahaha… Tack för dagens skratt! 🤣🤣🤣

    Adeln… Tror inte jag hör det ordet sen gammelmormor dog, någon gång på 1800-talet… 🤣🤣🤣

    //Moa

    Svara

    Stackare!

    Hade gått därifrån.

    Aja… Nu vet du! 😘

    Finns inget bättre än ”gamla vanliga frissan”

    //Moa

    Svara

    Inget du kan göra?

    Jo, du kan göra som vettiga vuxna gör. Inte säga ett ord om sina förbjudna tankar.

    Det är fan höjden av lågbegåvning att gå på barns utseende.

    Tyck vad ni vill om mamman men lämna barnet utanför om ni inte har något snällt att säga.

    Så fruktansvärt ouppfostrat och elakt!

    //Moa

    Svara

     Och du Moa är alltid så jäkla präktig och märkvärdig. Gå och dra nåt gammalt över dig, du tillför inte diskussionerna här något annat än att du gärna vill trycka till andra som inte är lika präktiga och dessutom är ärliga med det. Hej då, vill aldrig se dig igen!

     Svara

    Ibland är det bättre att bara vara tyst om man inte har nåt snällt att säga. Det är ett barn det handlar om.

    Svara

  Var framgår det att det är permanentfärg som används? Det finns annan färg än permanentfärg du vet, till och med hos frisören. Det kanske är permanentfärg i det här fallet, inte vet jag. Det framgår inte av ditt inlägg nämligen.

  Svara

  Färgade/tonade/blekte håret förut, men numera vill jag inte längre. Känns inte helt ok ha massa kemikalier på huvudet. Så nja, hade nog inte utsatt mitt barn för färg.

  Svara

  Mina föräldrar lät mig tona håret rött när jag var typ 11-12 😝

  Svara

   Samma här. Riktigt jävla rött 😂

   Svara

    Samma här! Hade rött och senare mörklila hår och kände mig coolast i världen 😎

    Svara

  Tycker nog att du överdriver något. Det är en rekommendation från Läkemedelsverket – det är inte förbjudet. Sluta gör en höna av fjäder.

  Svara

   Jag kan bara tala för mig själv, men när Läkemedelsverket gör ett uttalande så lyssnar jag.

   Svara

    Varför det för? De ändrar ju sig då och då. Det är rekommendationer, inte regler.

    Svara

     Att de ändrar sig gör ännu mer att jag lyssnar, eftersom de reviderar vetenskap och uttalanden utefter forskning…

     Svara

      Fast de lägger ribban för sina råd så jäkla högt, anpassat till de personer som har glest riskfaktorer. Som med samsovning, absolut ingen fara om man är normalviktig, vet med sig att man vaknar vid minsta lilla som bebisen gör och inte röker eller missbrukar alkohol, droger eller läkemedel som man kan bli sederad av. Men Socialstyrelsen avråder trots att risken är minimal att något ska hända för de allra flesta av oss. Samma med alla kostråd till gravida.

      Svara

       Flest, inte glest 😂

       Svara

  Kan inte låta bli. När vi var på barnens ö skurade vi vårt rum genom att sätta fast skurborstarna på fötterna och åka runt med dom. Snacka om roliga minnen. 😂

  Svara

   Va?

   Svara

  My är tamejfan inte klok. Går inte många dagar innan hon skriver nya katastrofala inlägg.
  En livsfara i trafiken. Ljuger som ingen annan. Inte lämplig för någon!!

  Svara

   Ny typ av Stollis?

   Svara

    Vadå ny typ av stollis, det brukar ju vissa kalla dem som försvarar Isabella L. Ska du inte kalla dem som försvarar My för stollis då, vore mer logiskt?
    Håller med Huskatten en del, där har ni en som verkligen ljuger. Så mycket My ljuger för sina läsare, blir förfärad.. nyligen ljög hon igen om sin magoperation när någon påpekade att hon inte tränat sig till platt mage utan opererat sig till den.. då kom nya överdriv och nya ändrade siffror och vissa saker uteblev. Och aldrig är det hennes eget fel i trafiken när hon kör på folk… Och annat ljug, vinklat och överdriv.. usch mår illa.

    Svara

   Men var olyckan hennes fel?

   //Moa

   Svara

    Ja.

    Svara

     Berätta!

     Finns polisutredningen att tillgå? Är den klar?

     Jag har körkort, så jag vet om hur avstånd mm fungerar. Inga utläggningar om det tack!

     Utredning blir bra!

     //Moa

     Svara

      ”Jag har körkort, så jag vet om hur avstånd mm fungerar. Inga utläggningar om det tack!”

      Oh wow!

      Svara

  Det finns ju hårfärger som till och med är food grade. Helt giftfria och ekologiska.

  Jag vet inte hur barnet i inlägget färgade sitt hår, men jag kan nog tycka det är skillnad på att färga håret typ blått för att det är roligt, än slinga det typ blont för att bli ”snyggare”. Att det ger andra signaler till barnet liksom.

  Vet inte, fick färga topparna lila när jag var typ 10.

  Svara

   Fast nu var d ju inte utseendemässigt dåligt, utan eventuellt allergiframkallande…

   Svara

  Tycker det är värre med alla som tar hål i öronen på sina små barn. Förstår inte syftet, bara för att pynta ungen, kan ju göra ont dessutom. Färga håret är ju iallafall inte smärtsamt.. Tycker det är kul också med alla som sätter hårband på huvudet på små bebisar också. Måste en prompt visa att det är en tjej eller vad är poängen?

  Svara

   Är inte farligt med kontrollerad smärta. Vill man vara fin får man lida pin.

   Svara

    Bebisar vill inte vara fina, de vet inte vad det innebär.

    Svara

    ”Jag vill att min ettåriga dotter ska vara fin. Det är väldigt viktigt för mig att hon är söt.”

    ”Men det innebär att vi genom smärta ska göra hål i hennes öron?”

    ”Do it. Hon måste vara fin.”

    Kommer aldrig någonsin förstå det resonemanget.

    Svara

     Jag är så otroligt glad att jag fick hål i mina öron som liten, hade inte vågat som vuxen då jag inte gillar nålar.. Kommer inte ihåg det och ingenting jag led av då. 😄

     Svara

      Ja huuur hade du klarat dig utan hål i öronen? Vilken tur du fick det som liten, annars vet man aldrig hur det slutat för dig i livet!

      Svara

      Men alltså.
      Det ironiska är att du kanske inte alls hade varit rädd för nålar om dina föräldrar gav fasen i att utsätta dig gör det som bebis. Fobier läggs det grund för redan i spädbarnsåldern. Just saying.

      Svara

       Eller ja, det står ju inte att du var bebis. Men liten.

       Svara

   För att det är fint och det är skönt att ha det gjort. Väldigt glad att mamma fixade hål i öronen på mig tidigt. 🙂

   Svara

    Och om du som vuxen inte hade velat ha hål i öronen då? Allas hål växer inte igen.

    Svara

     Åh nej vad jobbigt att ha en minimal prick på öronsnibben.

     Svara

      Inte allas hål som blir minimala små prickar heller. Hur kul skulle det vara att som bebis få infektioner i hålen? Eller att örat stöter bort smycket?

      Svara

    Väldigt glad att mina föräldrar INTE gjorde hål i mig som liten…

    Svara

   Och varför skulle man inte vilja visa att det är en tjej?
   Är väldigt stolt över att ha en tjej!

   Svara

    Man är väl stolt över sitt barn oavsett kön? Varför är det viktigt att visa upp att det är en tjej? Ett hårband har ju inget syfte om en inte har något hår

    Svara

    Är du inte stolt över din tjej oavsett om andra ser att det är en tjej eller inte?

    //Moa

    Svara

     Berätta för mig varför det är fel att visa att barnet är en tjej.

     Svara

      Om ’visa att barnet är en tjej’ innebär att göra hål i barnet känns det fel för mig…

      Svara

      Inget fel alls!

      Det var nog inte det vi diskuterade.

      //Moa

      Svara

   Skrev en lång kommentar som verkar ha försvunnit, tack internet explorer… Hoppas detta inte blir dubbelt nu.

   Piercingar är onödiga på barn då de ökar risken för kontaktallergi. :-/

   Intressant är också att de flesta barn tas med till typ parfymerier där de använder någon slags ”pistol” och plastsmycke för att ta hål (är det fortfarande så?). Dessa trubbiga plastsmycken skadar vävnaden och försvårar läkningen! En vän som är tatuerare och piercare berättade detta för några år sedan och plötsligt förstod jag varför mina hål alltid varit otroligt problematiska. Tog år för dem att läka, känns nästan som om de aldrig helt läkte.. Medan hålen jag tog med en vän i tonåren, med synål, läkte superfint och aldrig gjorde ont eller vätskade. Hade jag haft barn som ville ta hål i öronen hade jag iaf gått till en riktig piercingstudio och inte några amatörtanter på ett parfymeri.

   Svara

    13:47 plastpistolen är jättebra. Aldrig hört någon klaga och örhängena man får till får man inte allergi av. Men göra det hemma själv. Aldrig.

    Svara

     Inte hygieniskt att ta hål med en plastpistol…..

     Svara

     Okej, inte min erfarenhet som sagt. Efter en snabb googling hittade jag detta: http://www.safepiercing.se/piercing/faq/haltagningspistoler
     Bekräftar det jag hörde från en professionell piercare.

     Svara

     Plastpistolen ger en kross-skada när den skjuter in smycket. Det kan göra att hålet inte blir som man vill. Ex om man vill ha ringar så kan de hänga olika beroende på håleni öronen blir olika. En piersare (stavning) kan kontrollera slutresultatet mer exakt och det blir ingen kross-skada. Jag funderar på att skaffa hål i öronen men vill inte få dåliga hål, och vill inte heller vara med om en utdragen process. (Obs! Fyllde 18 redan på 1900-talet)

     Svara

      Jag ska också gå till en piercingstudio nästa gång, för att gå ett bra resultat. Fick ta hål i öronen i 8-årsåldern efter mycket tjat, men det blev bara infektioner och smärta av det, så tillslut tvingade mamma mig att låta dem växa igen. Fick göra ett nytt försök några år senare, samma resultat. Sedan gick jag av oklar anledning till en till frisör i 20-årsåldern, tog hål med pistol, de läkte något bättre men efter några år fick de växa igen på nytt, för det blev infekterat. Dessutom blev de ojämna, frisörstollen klarade inte av att sikta rakt.

      Svara

    Oftast är det frisörer som tar hål i öronen. Apotek med. Parfymeriet har jag inte hört någon gå till.

    Svara

     Var på 90-talet jag gjorde det, parfymerier har väl stängt ner sedan dess med tanke på näthandeln. 😉 Men ja, många gick till frisörer också då.

     Svara

   Hårband på bebbar är ju det gulligaste som finns. Och bebbar är gulliga. ❤

   Svara

    Bebbar 🤢

    Svara

    Nej.

    Svara

   Ja fy! Fick en galen infektion efter att ha tagit hål i örat i tonåren, och då gjorde jag det ändå hos en salong inne på en stor galleria. Fattar inte hur man kan med att göra det på små barn (under skolåldern), det är ju aldrig för barnets skull utan bara nåt den vuxne vill. Det ser dessutom väldigt tacky ut med riktigt små barn, inte fint alls.

   Svara

   Hahaha hårbanden! De är så jävla löjliga!

   Svara

  Mys svar i kommentarerna på bloggen;

  Pappan okay, ville nämligen ha samma slingor som just pappa….

  Tur att han inte sa Jonas , då hade det blivit svarta extensions med indianhår😂😂😂

  Svara

   Vad är indianhår?

   Svara

    My kallar Jonas för sin indian.

    Svara

     Kanske inte jättekonstigt då Bolivias urinnevånare indianer utgör hela 43 %.

     Vi får väl anta att Jonas och hans familj har koll på hans Bolivianska ursprung.

     //Moa

     Svara

      Får väl hoppas att nån biologisk släkting bidrar med hår till Lilleman om han vill ha en ny look senare.

      Svara

   Indianhår?

   Svara

    My skrev så. Fråga henne.

    Svara

   Id*ot!

   Svara

   Bara jag som tycker det är läskigt med karlar som har slingor 🙈🙈🙈🙈🤢

   Det är värre än att sjuåringen har det……..

   Svara

    Här är en till. Medelålders män med röda byxor, diskofrilla, som hänger på avenyn. Annars kör de pojkbil och ler med sina vita tänder- pepsodent-Kent.

    Svara

  Extremfärger såsom starka lila, blått etc är inte permanentfärg.

  Svara

   Fast i detta fall var det blekta slingor…

   Svara

  Jag är mer förvånad över att hon verkar tycka att det var jättestor grej att åka kollektivtrafik och att hon var vilse flera gånger?

  Svara

   Och att hon släpar på alla kassar från C O O P.
   C O O P från Märsta, Bagarmossen eller Åkersberga?

   Svara

    Eller Arninge i Täby 😁

    Svara

  Rekommenderar att läsa hennes senaste inlägg om att åka kollektivtrafik. Ren underhållning! Hon passade på att trycka in lite smygreklam med 😍

  Svara

   Du menar att hon handlar på C O O P ?

   Svara

    Vad är det här med COOP? Jag har helt missat det.

    Svara

   Nej tack, blir bara irriterad och äcklad av hennes lögner och manipulationer. Smygreklam lyckas hon alltid trycka in i inlägg och intervjuer, och på instagram där hon köpt följare, pinsamt att hon inte förstår att det syns. Synd att du fixar klick nu åt henne, så tjänar hon mer pengar, hon tjänade på att uppmärksammas här. Men nej vill inte ge henne klick.

   Svara

    Gå ut i solen och ta en glass du bittra.

    Svara

  Ungar ska inte färga eller bleka håret. Punkt slut. Sätt honom i sandlådan ist.

  Svara

   Vilken dominant förälder du verkar vara. Gillar inte dominanta personer. Försök ta Inn ändras åsikter med. 12:47.

   Svara

    ta Inn ändras åsikter ok

    Svara

   Han är sju år din flana – knappast att han vill sitta i sandlåda?

   Svara

   Man sätter inte en sju-åring i sandlådan.

   Låt barnen ” pröva sina vingar”. Tycker det är sunt att de är nyfikna och vill prova nytt.

   Lite färgning/permanent dör dom inte av.

   Hur kan någon ens bli upprörd över hur andra föräldrar gör?

   Det är ju inte frågan om någon misshandel.

   Olika i föräldraskapet, helt enkelt. Vill ni inte låta era ungar färga håret så låt bli. Svårare än så är det ju inte.

   //Moa

   Svara

  Svara

   Varje tjej Marcelo haft efter Annica har ju trott att de ska kunna förändra honom. Pyttsan!! Han kommer alltid vara ett praktarsle.

   Svara

    Men ändå valde annica frivilligt att vara tillsammans med honom i flera år. Och dom var ju vänner efter separationen. Sedan sket det sig och hon skrev skit om honom på bloggen. Som jag tycker är deras privata men det tyckte inte hon.

    Svara

     Vad är din poäng? Att han är en bra kille? Det är ganska uppenbart vid det här laget att han INTE är det.
     Kvinnor väljer tyvärr hela tiden att stanna kvar hos svin och fattar först senare vad de utsatts för. Det kallas manipulation, gas lightning och psykisk misshandel. Varför skulle hon INTE skriva sanningen om honom på sin blogg? Försöker du skylla på offret eller vad är din poäng?

     Svara

      FEL! Ni kvinnor vet hela tiden hur ”han” är och varför.

      Svara

       Kristina Kristina, Guldet blev till sand.

       Svara

       Som sagt, man kan veta att en kille är ett svin men ändå stanna kvar för att man är manipulerad, hjärntvättad och svag. Man vet att han är ett svin men ändå klarar man inte av att ta sig ur. Är det då tjejens fel eller hur menar du?

       Svara

     Ja Anonym 14:00.
     Det kanske var bra mellan dom under flera år men sen sket det sig. Och hon Annica har skrivit om varför på sin blogg.
     Hon skrev skit om honom EFTER att han hade skrivit taskiga inlägg och suttit och hånat henne på Instagram Bland annat.
     Och vad du tycker hon ska skriva i SIN blogg det är inte relevant.
     Så sitt inte och försvara Marcelo.

     Svara

   Han har skrivit ett ”försvarstal” på instagram Haha..så roligt.

   Svara

  Nej. Skulle inte färga och heller inte göra hål i öron, navel eller annat på omyndig. Smygreklam för piller var det också.

  Svara

  Stackars unge. Färga slingor och far och flänger med stackarn överallt.

  Svara

   Mina barn älskar när det händer saker. När vi flänger och far. När de får göra saker som färga hår, klä ut sig, skapa sig själva i ny version.

   Är det synd om dem?

   Jaha, själv tycker jag lite synd om barn till ängsliga, försiktiga curlingföräldrar.

   Men på riktigt är det ingen stor fråga i mitt liv. Man får själv välja vilken förälder man vill vara, vad man vill ge sina barn, osv.

   //Moa

   Svara

    Moa den perfekta, märkvärdiga, kan och vet allt bäst har återigen talat. Vart kommer behovet av att ALLTID mästra och påtala hur fel alla andra har och hur rätt du alltid har? Du tar död på exakt alla diskussioner. Schaaas Moa!

    Svara

     Moa blir alltid grinig när Myggan omnämns negativt. Löjliga försvarstal som bara är dryga.

     Svara

      Och du blir helt till dig i trasorna när du kan trycka till, just My.

      Man gillar olika, helt enkelt! 😊

      //Moa

      Svara

     Varför är du så obotligt korkad för?

     Jag skiter fullkomligt i hur du gör med dina barn. Jag säger hur jag tänker runt mina.

     Förstår du skillnaden?

     Nä… Trodde inte det heller.

     //Moa

     Svara

    Moa låter som dina barn är överstimulerade. Tagga ner lite så blir barnen per automatik lugnare och mer tillfreds inombords. Ett tips i all välmening.

    Svara

     Tack!

     Ska genast rya i åt dem! 😱

     Hahaha… Varför är jag inte förvånad… Du vet något om mina barn som inte jag vet?!

     Vi säger så då! Tack för upplysningen iaf! 🙃

     //Moa

     Svara

  Det var nog inte permanent hårfärg eller blekning han slingades med så rekommendationen om ålder är inte riktigt applicerbar.. Det är väl kul med lite färg om de vill testa. Dottern (5 år) ville ha rött hår så jag gjorde en orange slinga på hennes ljusblonda hår med balsamtoning som höll i sig 2-3 tvättar. Onödigt, ja, men också harmlöst tycker jag. Värre i så fall med föräldrar som t.ex tar hål i öronen på barnen innan de kan själva ta ställning till det. Jag fick inte ens idén att ta hål i öronen förrän jag var 14 och jag uppskattar att jag inte har blivit påtvingad det tidigare. 5-åringen har frågat om örhängen och hur man gör för att kunna ha det så jag har berättat hur man gör hålen och hur det känns och att man måste göra rent dem osv. Så hon får själv välja om eller när hon vill ha det.

  Svara

   Jo det är ju blekta slingor han får, du missförstår, det är inte lilafärgade slingor han får det är blekning.

   Svara

   Ah just den där gamla fake-blekningen..den tar så attans bra!

   Svara

  äh, jag blekte och färgade håret hemma från då jag var 13 fram till jag var 18, vilket också alla mina emo-vänner gjorde. dessutom lät mamma mig slinga håret hos frisör när jag var 11 för att jag varit ’modig’ när jag opererade mig lol. har sett många småbarn på sistående som färgat håret, tycker det är jättecoolt.

  Svara

  Så jäkla onödigt och dessutom så skulle inte jag vilja fokusera så mycket på utseende, kids kommer lära sig om kroppshets ändå vart det lider …

  Svara

   Hur ska man göra med 4-5 åriga prinsessor, poliser, riddare, kattungar, låtsastonåringar då?

   Det är hår, kläder, nagellack, smink
   ( om de får) för precis hela slanten.

   Jag tror på tillåtelse att pröva sig fram inte på förbud.

   Sen tror jag inte det skapar någon större kropphets om man är neutral, låter alla barn oavsett kön, funktionshinder mm ha samma möjligheter. De brukar älska sig själva ohejdat som prinsessor mm i många år.

   Låt dom! Det kommer finnas massor av saker att säga nej till med större barn.

   //Moa

   Svara

  I min sons klass (2:a) är det hela 3 barn som regelbundet färgar eller bleker håret. Helt tokigt tycker jag! Som 9 åring borde man lära sig att man duger som man är och vill man ha rolig hårfärg på kalas eller något speciellt tillfälle finns sprayhårfärg eller peruker..

  Svara

   Mina barn vet att de duger som de är, men lika mycket som de tycker om vissa kläder extra mycket gillar de att ibland ha rosa/lila/blått/rött hår – vilket de får med nån inpackningstoning. Borde de gå nakna för att visa att de ’duger som de är’?

   Svara

  Hennes son har hål i örat också.

  Svara

   😱😏

   Svara

  Det är väl föräldrar och barns gemensamma beslut kan jag tycka, LD lät sin dotter färga håret, kanske inte att det var slingor som är blekande men i alla fall. Det som är mer sorgligt är ju att Jonas utvecklat allergi mot katterna, jag vet att man kan göra det, menar bara att det är lite sorgligt OM hon nu vill flytta ihop med honom.

  Svara

   Vem är Jonas?

   Svara

  Oh, mysigt med lite mum shaming så här mitt på dagen.

  Han fick säkert i sig mer gift av att vistas i Stockholms innerstad tiden det tog att göra slingorna än av själva slingorna.

  Svara

  Bajsnödigt inlägg!!! 🙄🙄🙄

  Svara

  sofiegranqvist
  Fixat brynen, permanent makeup, idag hos Anna på @younique_helsingborg
  Med koden SOFIE10 får ni nu 10% resten av månaden viskade hon i mitt öra när jag var klar, grymt va?

  Någon lärde sig inte att samarbete märka bara för att man är Gr anqvist fru så behöver man inte strunta i att märka korrekt.

  Svara

  Det är väl ingen som betalar för det som gör det. Jag tror att han överlever. Fanns inte en chans att jag hade fått göra det som barn, men de andra i klassen fick göra hemanent, det vägrade min mamma.

  Svara

  Pojken gillar att bli fin. Det är väl kul. Värre är att göra hål i öronen på små barn, tycker jag.

  Svara

  När jag var typ 9 färgade jag en slinga rosa hos frisören, slingan var längre än övriga håret. Japp , jag är född 1980..

  Svara

  Aldrig! När sonen är och klipper sig får han lite sprayfärg i håret (som du skrev om), som han tycker är urballt och ska gå och visa upp för alla på gatan 😅 Han är 3 år och skulle aldrig få för mig att slinga/färga hans hår med riktig hårfärg.

  Svara

  Håller som en ovanstående kommentar. Det är skillnad på att bleka håret/färga för att barnet ska bli/känna sig fin än ”jag vill ha som pappa” 🙂

  Svara

  När jag var 10 började jag färga håret i alla möjliga färger och min mamma plattade även mitt hår med ett strykjärn.
  Det förklarar alltså endel varför jag blev som jag blev, antar jag… 🙁

  Svara

   Älsk på din mamma!

   Min mamma hempermanentade oss för vi ville. Sen torka hon oss med utsugen på dammsugaren.

   Blev så där… Men oj vilka nöjda och tindrande barn. 😍

   //Moa

   Svara

  Jag började färga håret när jag var 10.

  Svara

  Är det här samma My som hade My’s blommor i Kalmar och var med i Ensam mamma söker??

  Svara

   Ja.

   Svara

   yes

   Svara

  Och såklart ett paket LEGO i vanlig ordning till ginger-pojken för att lätta sitt dåliga samvete..

  Svara

   Menar du att du ger presenter till folk för att du har dåligt samvete?

   Svara

  Hur kan du göra ett inlägg som handlar om ett barn och dessutom tolerera kommentarer om barnet som är negativa. Bevaka bloggare men måste du dra in deras barn?

  Svara

  Nu för tiden finns det ju ekologiska och naturliga färgningsmedel för hår. Min frisör har inga kemikalier i sina produkter och resultatet blir precis lika bra. Kan inte fatta att folk fortfarande accepterar giftiga ämnen år 2019.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.