Försvarar Alice & Bianca ASAP Rockys attack i Stockholm?

En konversation mellan Alice och Bianca i podden Har du sagt A får du säga B:
Alice stora kändis-crush är ASAP Rocky. som för närvarande sitter i svenskt häkte efter att ha hamnat i slagsmål. Det var två påverkade unga herrar som inte slutade följa efter honom och hans crew.
När de slutligen ber dem att sluta följa efter dem så slår en av killarna ASAPs livvakt med sina hörlurar så att de går sönder.
ASAP Rocky har själv lagt ut på sina sociala medier, en film där han säger att han inte vill ha några problem, vill inte bli arresterad enligt Alice.
Det sista klippet som cirkulerar är ett där ASAP Rocky kastar en av de här, ganska tunna killarna på trottoaren så att han flyger och sedan sparkar honom i huvudet.
Hela hans argument med att han säger att han inte de inte är där för att bråka mm faller ju ganska platt när han sedan väljer att sparka den här killen i ansiktet, som att det inte finns någon annan utväg.
Bianca ställer frågan: Om man var så känd som han är och aldrig blir lämnad ifred, tror inte du att man skulle flippat någongång då? Särskilt om man är han som tar droger och säkert är påverkad av både det ena och det andra och alkohol?
Jag tror att man hade tappat det, det här är säkert inte han egentligen. Det här är säkert hans frustration – ”kan alla bara lämna mig i fred”, och tyvärr så sitter han nu i häktet i Sverige.
Han har missat fem spelningar, varav en i London eftersom den svenska domstolen inte fattat ett beslut än.
Jag tror inte de fattar vem han är? De kan väl släppa honom så kan vi här i lilla Sverige prata om honom?
Det är ju en sak om det är EN människa som provocerar och är jobbig, eller om det är hela världen som gör exakt samma sak
Jag tror ingen fattar hur det är, när alla man jobbar med känner att de äger dig, fast det egentligen är tvärt om. Man känner sig bara ägd och förlöjligad och allting hela tiden.

Försvarar de hans beteende?
Jag tycker nästan det låter som det? Och att han borde släppas pga den han är för att få genomföra sina spelningar, så kan vi i lilla Sverige prata vidare om honom.
Att det är synd om honom som missat fem spelningar?
Är det? Synd om honom?
Handlar inte detta mer om att han får ta konsekvenserna för sitt agerande, precis som vilken annan människa som helst?
För till skillnad från USA så har Sverige inte en liten gräddfil för kändisar där de slipper ur sådana här situationer.
Ta bara Paris Hilton, Lindsay Lohan och Nicole Richie och deras ”fängelsedomar” där de släpptes efter bara några timmar med motivationen att ”det var fullt i finkan”? Det hade AAAAAAAALDRIG hänt i Sverige!

Vill du själv lyssna på den här delen av podden för att höra ord för ord vad de säger så hittar du den här.
Ungefär 11.30 in i klippet pratar de om ASAP Rocky.

214 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men snälla Han försvarade sig mot två pundar äckel som tafsade på en tjejs rumpa. Dom bara fortsatte följa efter , var kaxiga. Dom förtjänade stryk tidigare än vad dom fick!!! Inget fel med att dom ”försvarar” han

  Svara

   Jag förstår din poäng men vi kan faktiskt inte ha en lag som gör det ok att slå ner folk för att man tycker att de förtjänar det. Du kan ju tänka dig hur det skulle bli i rätten ”jo men hon var jättejobbig så hon förtjänade lite stryk”.

   Och nödvärn kan man inte hävda i det här fallet (utifrån vad jag läst/sett så är inte våldet propotioneligt)

   Svara

    Verkligen inte ok. Sparka någon i huvudet vad hemskt han kunde dött.

    Svara

     Om jag var stark nog så skulle jag också spöa sliten ur en kille som trakasserade mig och andra kvinnor.

     Svara

      Synd att man inte kan likea en kommentar flera gånger. / Stolt Italienska

      Svara

     Någon förlust?

     Svara

    Men fan vad trött jag är på det här jävla PK samhället! Om nån försöker våldta mig och jag lyckas slå till honom, har jag då gjort fel? Jävla idioti. Jo, vissa förtjänar det helt enkelt.

    Svara

     Nej, då räknas det som självförsvar. Så klart.

     Svara

     Nödvärn är det då. Tagga ner.

     Svara

      Varför skulle de inte få försvara Rocky då? Märklig vinkel på inlägget.

      Svara

       Så du tycker våldtäkt är det samma som att promenera bakom någon och försöka få uppmärksamhet?

       Om han inte var känd skulle inte en jä*el försvara hans agerande. Flera vuxna män som sparkar på en ca 65 kilo tunn kille som ligger ner?! För att han slängt ett par hörlurar på en 200 kilo tung och 2 meter lång säkerhetsvakt typ 10 minuter tidigare, och eventuellt daskat någon på baken (väldigt osäker på om det faktiskt hände, fattar inte när detta skulle hänt eftersom killarna blev inspelade under hela promenaden? Någon med insyn?)

       Svara

        Ähh det du beskriver är verkligen inte småpotatis. Hur skall man veta när den här killen kommer att sluta. Att han är liten förstår jag inte riktigt vad det har med saken att göra. Kan inte små personer utöva våld, du verkar storleksfixerad. Så om man är stor skall man bara ta stryk. Vakten hade ett ängels tålamod med honom.Hörlurar smällen såg inte ut som ingenting, skulle du själv reagera som om det vore helt okej?

        Jag tycker dock att Rocky var för våldsam själv i sin respons. Kastet ser jag som en rättvis respons men sparkarna är oförsvarliga. Dock i sådana här fall är det svårt att döma någon kan jag tycka då båda parterna har passerat gränser. Eventuellt döma båda parter.

        Svara

     Men ”fan vad trött jag är på folk” som ska hårdra.
     1. Tror du seriöst att någon hade haft åsikter om man ”lyckas slå” en person som försöker våldta en?
     2. Hur kan du exemplifiera ett exempel på misshandel (oavsett bakgrund) som PK?

     Svara

      Ok, jag blev utsatt för ett våldtäktsförsök förra året, lyckades springa iväg, ringa min pojkvän och polis. Min pojkvän kom fram innan polisen, helt galen och till sig, och slog ner killen. Jag tycker inte han gjorde fel, tvärtom hade jag tyckt han var en jävla mes om han bara stått där. Vissa förtjänar det helt enkelt.

      Svara

       Det spelar ju ingen roll vem du tycker förtjänar stryk. Det är olagligt ändå

       Svara

        Så nån som försöker våldta förtjänar inte stryk? Tycker hennes pojkvän gjorde helt rätt. Det är ingen rättighet att våldta.

        Svara

         Vem har sagt att det är en rättighet att våldta?! Ingen här i alla fall. Medan man väntar på polisen kan man göra ett envarsgripande, dvs hålla fast gärningsmannen på plats, till polisen kommit. Det innebär INTE att man får gå runt och slå folk, oavsett om man tycker att de förtjänar det.

         Svara

          Äh bara säga att han halkade, som polisen brukar göra när de spöat någon.

          Din pojkvän gjorde helt rätt anonym!

          Svara

           Inte enligt lagen. Herregud, man kan inte gå runt och spöa folk, bara för att man vill

           Så ni vill ha killar som står framför nån som försökte våldta er och ler? Herregud. Bara
           För att lagen säger att det är fel är det inte det.

           Svenskar alltså, världens flataste folkslag. / Stolt Italienska

           Rätt så fascinerande att det ändå finns kvinnor som attraheras av genusmän som pissar ner sig istället för att stå upp för sin älskade.

           Som ett test. Om ni står på en nattklubb och dansar och det kommer fram en okänd man och greppar er rakt på fiffin under kjolen och din kille såg det. Skulle ni vilja att han tar snubben och ger han en ordentlig eller att han sprang efter vakten/ringde till polisen?

           Hjälpte mig att tala med vakt

           Okej, då hade ju förövaren fått en chans att fly. Dessutom så hade det nog inte ens lätt till ett åtal. Och om det mot förmodan skulle hamna i rätten så är det fortfarande svårt att få han fälld så länge han inte skulle erkänna.

           1000x bättre att ge aset en hurring på plats så att han får något som helst straff. Det är när man låter sådana här as gång på gång komma undan som dom frodas och förpestar ner hela samhället. Det var bra att Asap Rocky gav dom en liten flygtur och ett hederligt kokt stryk.

           Enligt mig så borde straffpåföljden bli offentlig prygling samt utvisning för ”barnen” och en stor glänsande medalj, salut och tal av kungen för A$ap Rocky

           Vilka syftar du nu på med ”barnen”?

        Även om något är olagligt så får man ha en åsikt som avviker och även lobba för lagändringar. Märkligt hur det ska stämplas som olagligt att ha en annorlunda åsikt än vad lagen förespråkar. Sunda lagar föregås alltid av sunda öppna debatter. Jag är till exempel FÖR dödstraff i vissa rättsliga fall. Det argumenterar jag alltid för, fast det i dagsläget inte är lagligt.

        Svara

        Men sluta slå ner på vad folk tycker. Finns exempel på många lagar som ändrats när tiderna förändrats. Om folk börjar ändra uppfattning så är.det lagen som ska ändras och inte folk som ska sluta tycka.

        Svara

         Funkade ju bra i Tyskland på 30-talet.

         Svara

          Vilken enfaldig kommentar.

          Folkets vilja är alltid mer rätt än politikers.

          Svara

           1. Politiker representerar folket och folkviljan.
           2. Jag tror inte du förstår lagstiftningsprocessen.
           3. Med den inställningen skulle vi inte ha fått ett förbud mot barnaga. (Det kallas normerande lagstiftning).

       Vill du verkligen att alla ska få ta saker i sina egna händer? Nästa station: Flugornas herre.

       Svara

        Nej, men när rättsväsendet inte skyddar en så kan man lika gärna göra det.

        Svara

         Fast det skyddar inte dig att någon åker och misshandlar en person efter något hänt. Det är en annan sak om man avbryter en pågående situation, då är det ok att använda det våld som är nödvändigt.

         Svara

          Jag säger inte att misshandel bör vara lagligt, utan att vissa människor förtjänar stryk och att deras handlingar i mina ögon gör att misshandeln för med sig förmildrande omständigheter

          Svara

           Nej. Rätten ska inte ta ställning till vem som förtjänar stryk eller inte. Förstår ni inte vilka konsekvenser det kan få?

           En kille som misshandlar sin tjej skulle kunna få strafflindring för att hon faktiskt varit otrogen och sen i en argumentation knuffade honom först t ex.

           Han kommer hävda att hon förtjänade det då för vem som förtjänar stryk är godtyckligt. Rätten ska inte vara godtycklig.

           Men lägg ner Mia. Ts skriver ju att det handlade om våldtäkt. Att jämföra med att nån ”tror” denne är otrogen är bara sjukt. Folk är helt enkelt mänskliga, att tycka det är fel att skydda någon man älskar är galet. Allt detta ”rättsväsendet blablabla” är bara för mycket. Om nån hade försökt våldta min dotter och någon slog till snubben som försökte göra det hade jag varit väldigt glad. Att sen börja snacka om att det är olagligt är helt idiotiskt, personen gör ju inte fel bara för att det är olagligt.

           Ja vem som helst skulle väl vilja att våldtäktsmannen åkte på däng. Men problemet är att jag kanske påstår att person A försökte våldta mig för att legetimera att person B slog ner honom. Är det ok? Poängen är att vi inte kan ha ett samhälle där folk går fria från misshandel då de själva lekt domare och bödel. Som någon skrev så har vi rätt till envarsgripande, vilket är nåt helt annat.

           Mias exempel med otrogna kvinnor är ju tyvärr en realitet, nån av kvällstidningarna gjorde en artikelserie om det nyligen, att domare dömt mildare pga att männen hävdat att deras partners provocerat fram misshandeln…

       Usch vad hemskt! Håller helt med om att han förtjänade det. Man är ju inte säker nånstans längre.

       Svara

        Det är vad som skiljer mes-Sverige från övriga världen. I hela övriga världen reagerar folk på samma sätt när deras nära blir skadade, bara i Sverige sitter man som nån jävla tönt och gör ingenting.

        Svara

         Och obs, då är jag etniskt svensk men har bott i USA större delen av mitt liv så jag är nog präglad av folks mentalitet här.

         Svara

          Du hade alltså föredragit ett samhälle där i stort sett vem som helst får gå beväpnad och kan ta saken i egna händer istället för att vara en tönt (fett töntigt att inte mörda liksom)? Intressant…

          Svara

           Inte att man ska gå beväpnad men det känns ju snart som en måste göra det. Det finns uppskattningsvis 150-200 liknande unga missbrukande afghaner som stryker runt i Stockholm City varje kväll. Letar efter någon att råna eller om en tjej är lite för full så hade jag inte velat vara henne. Min kille betalar min taxi hem eller kommer och möter mig dom kvällarna som jag har varit ute. Det är så stadsbilden ser ur idag.
           Därför är det bra att någon sätter dom ordentligt på plats så kanske dom tänker både en och två gånger innan dom ger sig på någon nästa gång.

           Har inte sagt det, utan står fast vid att om någon anhörig blir skadad och nån annan anhörig ger denne en smäll, tycker jag det är helt idiotiskt att folk ska hålla på med att ”det är ju olagligt att slå”. Om mitt barn blev utsatt för något hemskt och min man slog till denna person skulle jag inte tycka det är ”rätt åt” min man att få fängelse.

           Däremot tycker jag inte asap gjorde rätt, utan jag pratar om helt andra fall som nån skrev där uppe om, att hon nästan blev våldtagen och hennes kille slog till snubben, ska hennes kille få fängelse för det? Det är ju idiotiskt. Han gjorde en bra grej, då kanske det rövhålet tänker längre än att våldta nästa gång.

           Tönt-kommentar.

           Till anonym 17:35

           Detta hände mig och min tjejkompis på Stureplan. De skrek de mest fruktansvärda saker till mig, de enda orden de tydligen lärt sig på svenska och drog och slet i min arm. Lyckades springa därifrån. Asap är en legend och Stockholm är helt förstört, Sverige är förstört. Hoppas hela världen får reda på vilket skitland Sverige har blivit tack vare de senaste 5 åren…

         Du argumenterar som en 5-åring. Om du eller någon annan bevittnar en pågående våldtäkt har du all laglig rätt att ta till våld för att förhindra våldtäkten. Vad du inte får göra är att i efterhand ge dig på våldtäktsmannen. Utmäta straff i efterhand gör rättsväsendet och ingen annan. Och det är samma lagar över nästan hela världen och definitivt i USA.

         Svara

          Jag bryr mig faktiskt inte för att rättsystemet fungerar inte. Hur många procent av alla våödtälsmämmen är det som döms? Har jag en skyldig jävel på platsen så ska han åka på den basta!

          Svara

           Håller med!
           Stryk sk den jäveln ha! Punkt!

           Då antar jag att du inte har något emot att någon pucklar på dig efter att någon anklagat dig för våldtäkt? Jag menar, vem bryr sig om bevis och att straffa rätt person?

           Nej det menar jag inte. Läs vad jag skriver. ”Har jag en skyldig jävel på plats”.
           Prendere due piccioni con una fava som vi säger i Italien. /Stolt Italienska

           Det betyder direktöversatt att döda två duvor med en sten men syftas med att ”lösa ett problem”.

           Anklagat för våldtäkt? Jag har inte svarat en enda gång på min kommentar från början. Jag anklagade inte någon för våldtäkt utan blev neddragen i ett buskage och avklätt men lyckades ta mig därifrån. Så visst fan var det rätt åt honom att få en smäll medan polisen kom.

     Om du försöker avvärja attacken och ditt/dina slag inte är uppenbart oförsvarliga, så har du inte gjort något fel. Då går ditt handlande under nödvärnsbestämmelsen.

     I övrigt är jag väldigt trött på detta klagande om PK-samhället. Den här frågan har att göra med rättssamhället och rättssäkerhet – inget annat. Vi måste behandla alla fall lika och ingen ska stå över lagen. Så enkelt är det.

     Svara

      Exakt. Och puckot ovan fattar inte att lagen är likadan i USA…

      Svara

       Olika stater har olika lagar. I min stat får jag skjuta en hotfull individ på min mark. Fast individen inte gått till handgripligt våld mot mig ännu. I grannstaten får man det icke.

       Svara

        Att du får skjuta en hotfull person på din mark har inget med saken att göra. Sluta dra upp irrelevanta jämförelser. Du får garanterat inte söka upp en misstänkt brottsling och ta lagen i egna händer i din stat eller någon annan.

        Svara

         Men INGEN HAR SÖKT UPP NÅGON! Min kille slog till honom typ fem minuter efter att han försökt ge sig på mig. Herregud. Hade JAG haft kraft hade jag slagit idioten, sen kan ni snacka hur mycket ni vill om lagligt/icke lagligt. Att det är olagligt att slå någon gör det inte fel när man är i en utsatt situation OCH kort därefter.

         Svara

          Men det är ju visst att söka upp någon. Var din kille på plats när du drogs ner i buskarna? Drog han bort mannen från dig och slog honom _i direkt samband med_ händelsen? Eller kom han dit _efter_ du tagit dig i säkerhet?

          Svara

          Eftersom din kille inte var på platsen när brottet begicks så räknas det som att söka upp någon, även om det bara är fem minuter. Eftersom det inte var för att avstyra brottet, utan för att straffa i efterhand, går det inte under nödvärn och blir således misshandel. Jag är verkligen ledsen över vad som hänt dig, och förstår din frustration, men sådan är lagen. Det är inte rimligt att fria folk för att den andra förtjänade stryk i alla situationer (som folk nämnt blir det vanskligt att rätten ska bestämma vem som förtjänar stryk) och därför kan man inte fria någon alls för att den andre förtjänade det

          Svara

     Stor skillnad på att försvara sig och att sparka på någon som redan ligger. Dom kan påstå det var självförsvar hur mycket dom vill men att sparka på någons huvud är att gå alldeles för långt och det ska också straffas.

     Svara

     Ska det vara rätt så ska väl båda parter stå till svars (eller ingen av dem). Vakten gör sitt jobb och ”föser” undan killen som förföljt dem. Killen gör ett utfall och slår livvakten med sina hörlurar (vilket räknas som misshandel) i huvudet!
     Om ASAP Rocky ska stå till svars varför ska då inte den andra som misshandlar också göra det? Varför läggs anmälan mot honom ner när hans misshandel (även om den inte är lika grov) är lika väl dokumenterad!?
     Hans misshandel skiter man i för att…?

     Svara

      Anarkotyranni kallas det.

      Svara

    Vem säger att han inte ska bli dömd för det då? Jag tycker han gjorde hel rätt som slog ner killen. Men jag tycker även att det är bra att han är tagen för det.

    Svara

     Jag syftar på målsägande (killen som förföljde), att det är anmälan mot honom som inte ska läggas ner!

     Svara

   Jag förstår att det är svårt att förstå hur samhället fungerar när man är 13 år gammal, men man får inte slå andra människor för att de följer efter en på allmän plats eller för att de var kaxiga.

   Våld = dåligt
   Olagliga grejer = straff

   Svara

    Men man kan tycka att det borde få vara lagligt. Har inget med omogenhet att göra. Många överfall har inledningsvis varit förföljelser. Att en man vill vända spelplanen från att vara den förföljda, kan man förstå. Speciellt som så många i Sverige nu blir överfallna, män och kvinnor. Med det i åtanke bör lagarna kanske ses över.

    Svara

     Är det verkligen så att det är många fler blir överfallna i Sverige jämfört med andra länder? Har du någon jämförande statistik gällande detta?

     Svara

     Och vem ska bestämma var gränsen går? Var och en helt godtyckligt? Det kan bli helt galet! Lagen är bra som den är, man får handla i nödvärn och även avstyra pågående brott, men aldrig använda övervåld och absolut inte sparka på någon som ligger som i detta fall.

     Svara

     Du är kanske vuxen men just nu resonerar du som ett barn. Ogenomtänkt, utan logik, och bara på känsla. Sverige har inte fler överfall (och framförallt inte än många andra länder), vi har lägre andel våldsbrott än på 70-talet.

     Svara

   Vad som inte nämns i svensk etablerad media är att målsagande förmodligen påständ, tafsat på tjejer, följt efter artisten i flera kvarter och utdelar det första slaget av vad som går se på filmerna . Vissa av mina tjejkompisar med västerländsk bakgrund och jag har också råkat ut för dessa dylika målsägande och dem slutar inte trots upprepade tillsägningar.

   Svara

   Vad jag inte förstår är varför åklagaren drar ut på häktningen. Det är ju pinsamt med våra häktningstider och det här rör sig inte om en grov misshandel utan misshandel i normalgrad. Enligt Anne Ramberg är det mkt ovanligt att hålla någon häktad så länge för ett sådant brott.

   Svara

  Rätt åt killen som han kastade, helt ärligt. Obs, vet inte ens vem ASAP Rocky är

  Svara

   Håller med.. de kanske lär sig att inte förfölja folk och tafsa på tjejer efter det här.

   Svara

    Håller också med! För en gångs skull kanske de fick ta konsekvenserna av sitt skitbrteende!

    Svara

  -.

  Svara

  Tror inte det räknas som ”självförsvar” längre när man sparkar på någon som redan ligger ner på marken.
  Skit i hans jävla spelningar, det borde han ha tänkt på före han gjorde såhär?

  Svara

   Det slutar vara självförsvar när man tar till övervåld som sparka liggande människor i huvudet och ansiktet. Sedan att det är en stjärna som fått ställa in spelningar är ju helt oväsentligt. Alla ska ju vara lika inför lagen.

   Svara

  Det här med ”Ah men det var ju han som började!!” funkar inte riktigt. Spelar ingen roll om man blir provocerad eller ej. Slår du så slår du och då ska du stå till svars för det oavsett vem du är.

  Svara

  Undra hur det skulle låta om det inte var en kändis som gjorde samma sak.
  Det är synd att pengar och status ger en gräddfil när det gäller brott.
  I USA åker en kändis på rehab om det gäller droger. Men om en vanlig person har gjort exakt samma sak så blir det fängelse och hela baletten.

  Svara

  #freerocky för fan!

  Svara

  Kan någon säga vilka dagar och vilken tid öppet spår är?

  Svara

   Onsdag, fre och lördag 20.00

   Svara

   Onsdag, fredag och lördag kl 20.00

   Svara

    Tack!

    Svara

  #freeASAP

  Svara

   Nej. Det där är löjligt och alla som håller på lika löjliga. Jag tycker att det var bra gjort av han att slå ner killen, önskar fler tog saken i egna händer ibland.
   Men det innebär inte att man inte ska bli straffad för det när man går för långt. ”I’m inoccent” lägger han upp och alla hatar på Sverige. Eh nej, du är inte oskyldig. Du/ni misshandlade en kille, även om killen hade attackerat först och det hade varit självförsvar så hade han blivit gripen då flera personer som slår/sparkar en kille som redan ligger på marken inte är självförsvar. Du får bara använda så mycket våld som krävs för att avvärja situationen.

   Svara

  Hade absolut förstått han om han knuffades eller något sånt, för killen betedde sig inte bra. Men att kasta någon så den flyger som en fjäder är ju överdrivet. Helt rätt att Sverige faktiskt gjort något. Att inte livvakten stoppar han för ASAP Rockys bästa är ju också konstigt.

  Svara

   Vore ju helt sjukt om rättssystemet struntade i det. ”Du sparkade in skallen på en snubbe. Men det är luuuugnt. Du är ju superkänd i USA! Och vi vill va typ schööööna och fattar att det är tufft att vara en zzzzeleb!”

   Svara

   Nej. Hade han slutat efter att killen låg på marken hade han inte suttit där han sitter. Det hade varit förståeligt. Är ju att de fortsätter slå och sparka när killen redan ligger ner som gör att det blir grov misshandel.

   Svara

  Helt sjukt att han kan få 6 års straff för detta. Medans våldtäcksmän och mördare är fria på 1 år.

  Svara

   6 år är maxstraffer som väl ganska sällan tillämpas..

   Svara

   Ja det är faktiskt sinnesjukt. Du får högre straff för stöld. Vårt rättssystem är som mjukost, helt lamt.

   Svara

   Du kan få sex års straff för våldtäkt också, 10 år om det är grovt. Mord är upp till livstid. Att man kan få ett visst straff betyder väldig sällan att det faktiskt blir det straffet.

   Svara

    Ja bara det att 90% av alla våldtäktsfall läggs ner.

    Svara

     Om det inte fick bevis så skall man inte dömas.

     Svara

      Eller så är det skevt system där tillräcklig bevisning inte duger. Jag har jobbat på tingsrätt och har sett hur lite bevis det behövs för vissa fällande domar och hur tung bevisning det behövs för t ex våldtäkt.

      Svara

       Tycker du man skall döma tex en våldtätsanklagad
       för att det är en kvinna som är utsatt?
       Skall man ha lägre bevisvärdering i dylika fall
       än i andra brottmål?

       Svara

       Gissningsvis med något administrativt.

       Svara

       Nyfiken på vilken typ av tjänst du hade där. Gissningsvis inte någon som krävde en Jur kand.

       Svara

        Men man kan ha sunt förnuft och observant. Bättre än att vara jurist och avtrubbad messerschmith

        Svara

   Ja, det är fan helt åt helvete.. så himla trött på svensk lag.

   Svara

    Lätt att vara trött på en lag man inte vet något om antar jag. Läs på innan du skriver. Vad folk blir dömda till och vad straffet för olika brott är är skilda saker.

    Svara

     Jo, jag har bra koll på svensk lagstiftning och tycker fortfarande den är förjävlig i praktiken.

     Svara

     Haha och vad fan vet du om hur mycket en anonym vet? Alltså vissa här är dumma i huvudet.

     Svara

   Nej, det stämmer inte. Som jag förstått det är han häktad på sannolika skäl misstänkt för misshandel – straffskalan går då upp till fängelse två år.

   Svara

    Grov misshandel.

    Svara

     Enligt pressmeddelandet på Sthlms tingsrätts hemsida är han häktad för misshandel.

     Han kan ha varit anhållen för grov misshandel, men det är en helt annan sak. Nu är han häktad.

     Svara

      Stämmer.

      Svara

  Hade väl varit fruktansvärt om rättsväsendet vek ner sig för att den här personen råkar vara känd. Alla ska vara lika inför lagen och jag är glad att jag lever i ett land där även kända människor får stå till svars för sina handlingar.

  Svara

   Agreed!!

   Svara

   Jasså men de svenska rättväsendet viker sig ju varje dag till de hundras afgan killar som drar runt i Stockholm city och rånar, våldtar och trackesserar. De skiter polisen i! Det har själv hänt mig att jag blivit attackerad av dessa typer…..
   de har inte ens laglig rätt att vara i landet. Men de skiter folk också i. Asap gjorde helt rätt förjävligt att han ska häktas när han var en riktig man och stod upp för sig själv och kvinnornas som helt antastade. Om ändå svenska män vore som asap, då skulle ibte detta land en sånn total katastrof som det är idag… svenskar män är ynkryggar

   Svara

  Alice & Biancas podd har spårat ur för länge sedan.

  Svara

   Vad grundar du det uttalandet i?

   Svara

  Men hon får väl försvara honom hur mycket hon vill..

  Svara

   Jo, men folk får väl ifrågasätta hennes uttalande som hon gör i ett ”public room”.

   Svara

    Men varför ska man alltid ifrågasätta vad någon tycker? Folk får väl tycka vad de vill utan att man ska hålla på vrida på deras åsikter så att det passar ens egna. Tycker även Bianca har haft svårt att ha sin egna åsikt pga alla åsiktspoliser som ska ”rätta” henne varje gång hon tycker någon som faller utanför ramarna för PK-Sverige. Tror folk måste inse att människor i verkligheten inte är så himla PK som på nätet.

    Svara

     Klart att man måste kunna ifrågasätta andras åsikter, annars skulle vi inte ha några diskussioner. Man behöver ju inte ändra sin åsikt bara för att man blir ifrågasatt.

     Svara

      Jo men folk här överskattar värdet av deras åsikt. Jag hoppas Bianca skiter fullständigt i vad folk på nätet tycker och alltid står fast vid sin åsikt. Drevet mot henne efter hennes feministuttalanden var helt sjuka trots att hön inte sagt något fel. Hon var tvungen att vika och rätta sig för att inte trampa nån jävel på tårna. Är så trött på att folk inte kan yttra sig utan att vissa ska märka på ord trots att de vet vad personen ifråga menar, bara för att ha något att hacka på. Sjukt beteende.

      Svara

  Aldrig mer Sverige säger han, då kan han hålla sig härifrån.

  Svara

   Det är Tyler the Creator som sa detta…

   Svara

  Alltså de borde bara ringt polisen, istället för att slå ner dem. Men tycker ändå det var rätt åt idioterna att de fick stryk.

  Svara

   Tror de bara gör som man gör i harlem… jävlas du så får du stryk, så är det.

   Svara

    Men nu var de inte i Harlem. I Sverige följer vi svenska lagar och regler. Gör du inte det får du räkna med att bli dömd efter svenska lagar och regler.

    Svara

  Jag vet inte vem herr Asap är, eller vad de andra har gjort, men man kan ju inte gå runt och slå ner folk ostraffat.

  Svara

   De andra tillhör några av de hundratals illegala anfangerna som drar runt i Stockholm city och hae satt skräck i människor. De trackassersr, våldtar, rånar och antastar. Kom till Stockholm city och kör runt med bilen på kvällen kommer du se hur många gäng som helst av dessa typer

   Svara

    Ok, du har skrivit samma sak minst tre gånger nu (och du kan fortfarande inte stava till trakassera). Så lägg ner din skräckpropaganda och kryp tillbaka till valfri högerextrem sida du kom ifrån. Jag känner igen din retorik och du lurar ingen.

    Svara

     Men lilla gumman varför ska jag kolla min stavning för din skull, detta är ett kommmetarsfält och om jag skriver slarvig stavning på mobilen så tänker jag inte lägga ner tid att dubbelkolla ett piss.

     För övrigt har jag skrivit detta 2 gånger inte 3, den 3e är en annan person.

     Det är inte skräckpropaganda din PK dåre, det är dagens samhälle som är helt förstört och otryggt. Vart bor du ens???? Bor du i Stockholm city ensam och gått själv på kvällen? Är du svensk och blond och därmed drar med uppmärksamhet till dig hos dessa grupper och gäng som stryker runt? Har du varit i t ex Rinkeby eller Vårby på kvällar? Har du åkt tunnelbana i förorten på kvällarna?
     Dags för dig att vakna upp för världens som du tror att det är en illusion.

     Det som hände asap händer folk varje dag i Stockholm city. De drar sånna gång utanför mitt fönster varje dag och polisbilar cirkulerar hela nätterna så håll käft med ditt snack om höger politik.

     Svara

      Jag bor i ”Stockholm City” (nåja, Hornstull iallafall) och går väldigt ofta ensam både kvällar och nätter. Jag är blond och helsvensk och har absolut haft noll problem eller oro för ”anfangerna” som du menar drar runt. Jag åker dessutom tunnelbana på kvällarna, och mina största bekymmer där är berusade äldre män som vill följa med en hem. Du bygger dina argument på rädsla, inte fakta, vilket är ett stort bekymmer och typisk högerextrem retorik. Du, liksom jag, kan inte basera vår uppfattning på våra upplevelser. Som du ser skiljer våra bilder åt extremt mycket, och troligtvis är ingen av dem den faktiska sanningen om situationen.

      Svara

       Folk från söder är ju allmänt obrydda… så någon från Södermalms åsikt kan man inte gå efter. Söder är sunkigaste skamfläcken i Stockholm.

       Återigen Hornstull är inte city och de ligger inte flera hem där för ensamkommande vilket de gör i riktiga Stockholm city.
       Det är tusentals av dem i Stockholm som drar runt på nätterna och bara för att du sluppit problem betyder det inte att problemen finns.

       Det är en extremt korkad världsbild du försöker sprida där du baserar allt som händer i världen på dina egna upplevelser. Hoppas du fattar att de händer en jävla massa skit i Stockholm och resten av världen som du aldrig är vittne till. Du kan tacka gud för det men ifrågasätt inte det som händer och det som är fakta.
       Din puttinuttiga världensbild där alla är vänner existerar inte. Dags att dra PK mössan över ögonen och inse allvaret.

       Jag ”bygger inga argument”, jag hänvisar till fakta. Du kan själv kontakta migrationsverket och polisen (glöm inte BRÅ) och få exakta siffror på hur många ensamkommande män som finns bara i Stockholm och hur mycket brottslighet vi har här.

       T ex Malmö är fan en krigszon numera där många invandrare flyttar därifrån för det är så illa.

       Jag ser VARJE dag afghan gäng driva runt där jag bor, jag har själv blivit attackerad av de och de har hänt många av mina tjejkompisar också.

       Kanske har du ett så alldagligt utseende att du slipper undan 🙅🏼🤷🏼‍♀️

       Svara

        Vet inte om din frustration förstörde din läsförmåga totalt men jag skrev både att Hornstull inte kanske räknas som city och att man inte kan bilda en uppfattning av verkligheten på sina upplevelser, varken du eller jag. Vilket du uppenbarligen gör, trots att du skäller ut mig för detsamma.

        BRÅ konstaterar att våld, och framförallt det dödliga väldet. BRÅ konstaterar också att anmälningar och domar om sexuellt våld visserligen ökat men att det framförallt kanske beror på att anmälningsbenägenheten ökat samt att lagstiftningen ändrats.

        Vet inte vad mitt utseende har med saken att göra då ”anfangerna” enligt dig ger sig på folk på rutin, och således borde även väldigt alldagliga personer såsom mig själv utsättas.

        Ha en trevlig dag!

        Svara

  Jag kan själv förstå frustrationen/ilskan om någon skulle förfölja mig och som kryddan på moset springer runt och äcklar sig genom att tafsa på tjejers kroppar utan samtycke. Det är ett vidrigt beteende av dessa unga pojkar. Men att det skulle rättfärdiga att man lackar ur och misshandlar personen i fråga? Det tycker jag inte, oavsett känd eller okänd.. Det finns fler utvägar, tex. ringa polisen eller ta skydd någonstans. Man kan ju bli sjukt arg och önska livet eller hämnd åt människor som begår våldtäkter, mord eller skadar andra. Men det ger en ju aldrig rätten att ta saker i egna händer och ge tillbaka med samma medel eller värre. I ett samhälle där människor tar lagen i egna händer och rättfärdigar sitt beteende vill jag inte vara en del av iaf.

  Svara

  Fattar att killarna säkert var äckel, och att ASAP kanske var trött/influerad av annat och kände att enough is enough, men då får våldet stå i proportion. Det kunde räckt med en rak höger.

  Du slänger inte en annan människa flera meter och sparkar mot huvudet. Hoppas han får sitta något år, sen behöver varken han eller hans kollegor komma hit om de tycker att det är så jobbigt att de inte får bruka övervåld utan konsekvenser.

  Svara

   Dom där snorungarna som driver runt på gatorna hela nätterna fick sig en rejäl läxa. Vilket var välbehövligt.

   Svara

  Fast har du sett den andra filmen när de där två killarna trakasserar Asap rocky och han försöker bara gå undan. Han ignorerar dem men de bara fortsätter o provocera honom. Det är ju inte så att Asap rocky kastar omkull han killen utan anledning

  Svara

   När mitt ex gav mig stryk tyckte han också att jag var sjukt provocerande…

   Svara

    Men lägg av, det går inte att jämföra.

    Svara

     Varför inte? Vi pratar om män som misshandlar någon som provocerat honom.

     Svara

      Skillnad på provokation där en okänd förföljer och slår med något på en och skillnad på provokation där en sjuk snubbe inbillar sig att nån han lever med gör något och slår personen utan anledning. Säger inte att det är rätt av dem att slå killarna, men provokationen är annorlunda.

      Svara

     Klart man kan. Man slår inte folk, oavsett hur provocerad man blir. Herregud, det där lär man ju sig på förskolan.

     Svara

      Men kvinnor slår män för att kvinnor säger att de blev provocerade…

      Svara

       Är du ironisk nu?

       Svara

    Och en studie nyss visade ju att män fortfarande får lägre straff om de misshandlade kvinnan efter att hon varit otrogen då hennes beteende kunde ses som provocerande. Det om något är ju provocerande.

    Svara

     Våld mot kvinnor är verkligen inget som prioriteras, förutom i medierna. 90% av alla våldtäkter läggs ner. Inte konstigt att folk då tar saken i egna händer, som någon där uppe skrev. Många fall där kvinnor förlorat livet pga mäns våld och det inte medfört konsekvenser för mannen. Vidrigt.

     Svara

      Propaganda av en redikalfeminist, usch.
      Men kvinnor kan vara våldsamma också…
      https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7259756

      Svara

       Snälla ”Kristina”, ja klart kvinnor kan vara våldsamma. Men om vi ska se till statistiken så är ju män mer våldsamma än kvinnor. Och nej ”Kristina” ”inte alla män.”

       Svara

    Slog du först? Det gjorde nämnligen den här killen. Efter slagen blev han sur över att hörlurarna han höll i handen han slog med gick sönder. Och fortsatte förfölja dem.

    Svara

     Livvakten som blev slagen i huvudet hade kunnat polisanmäla killen som slog honom med hörlurarna. Både för slaget och kanske för ofredande (oklart, är inte så insatt i hur länge provokationen pågick osv).

     Svara

   Rättfärdigar inte ASAPs beteende iaf!
   Den så kallade livvakten borde ha agerat och ringt polisen

   Svara

   Varför slog den där snubben asaps livvakt med hörlurarna från början? Alltså hur började hela situationen, nån som har koll?

   Svara

   Då kan man ringa polisen. Eller be livvakten ta hand om det. Man kan till och med knuffa undan. Men man sparkar inte en person i huvudet när den ligger på marken. Det är förenat med livsfara. Snubben hade kunnat dö. Och då spelar det ingen roll om han var jävlig och jobbig. Det är olagligt att sparka folk i huvudet. Även om de tafsat på din tjej.

   Svara

   Alltså det är ju typ en vanlig lördagsnatt för vilken kvinna som helst. Inte fan går vi och slår ner folk för det.

   Svara

    Det hade jag inte tvekat att göra om jag haft fysisk möjlighet till det.

    Svara

    Nej men vi skulle fan behöva göra det!

    Svara

  Sparka på en liggande är alltid att gå för långt. Det är varken självförsvar eller nödvärn, utan ”göra skada för att jag kan”.

  Svara

   Absolut,skrämmande att så många här verkar tycka att det är ok om man blir provocerad.

   Svara

  Rätt onödigt att släpa runt på den där biffiga livvakten om man ändå ska hålla på att avstyra närgångna själv som världsstjärna tänker jag…

  Asap med följe hade alla möjligheter att tillkalla polis (eller taxi och bara dra därifrån) istället för att gå till motattack. Då får man också ta konsekvenserna när sinnet rinner över.

  Svara

  De pratar om ett annat rättsfall där de även har noll koll på det rättsliga. De påstår att personen i fråga har fått ett lindrigare straff pga ”gott uppförande”. Så var ju inte riktigt ..
  Dessutom säger de lite senare i podden att de inte vill uttala sig i händelser de inte är pålästa på. Vilket blir ironiskt eftersom dessa två händelser hade de inte läst på om.
  Sen påstår Alice att de handlar om moral och att lilla Sverige kan släppa honom och sedan kan vi prata om moral. Vilket också blir lite konstigt. Det är synd att det ger en sån bild på två olika situationer. Men men, som de säger själv, de är inte mer än människor och en människa kan omöjligt ha koll och läst på om allt 🙂

  Svara

  Heja ASAP! Han gjorde i mina ögon helt rätt.

  Svara

   Ja, fler borde sparka andra i huvudet på öppen gata.

   Svara

    Nej, helst bakom stängda dörrar🤦🏼‍♀️

    Svara

   Rappare har ju våld i sin musik och tex så det skulle förbjudas!!!
   Den här mannen får skylla sig själv.

   Svara

  Men varför blev livvakten slagen med hörlurarna från första början?

  Svara

  Alice å Bianca är ute på väldigt hal is som kommer med åsikter i sådana hör frågor, så sjukt motsägelsefullt också att de samtidigt pratar om hur de måste va försiktiga med att sprida falsk info.

  Tråkigt å ledsamt att lyssna på. Hur skulle de känna om de va någon av deras vänner som blev misshandlad?

  Svara

   Tror faktiskt de hade tyckt det var rätt åt personen om den förföljt, tafsat och slagit någon med hörlurar. Tycker inte det asap gjorde var rätt, men man får inte glömma den mänskliga faktorn i det hela.

   Svara

    Men vi vet ju inte sanningen om det än? Det är ju info från en person.

    Svara

     finns på film

     Svara

  Blir väldigt förvånad över att så många här tycker att det är rimligt att slå ner andra människor och sedan gå ostraffad.

  Svara

   Tror bara att folk i allmänhet är trötta på att våldtäktsman efter våldtäktsman inte häktas medan en artist sitter häktad för en misshandel efter att ha blivit provocerad. Det är så mycket som sker som inte är prioriterat, men som är så mycket värre.

   Svara

    Hade det funnits videobevis på våldtäkt så hade man inte gått fri.

    Svara

  Rätt åt idioterna, stryk ska dom ha!!!?

  Svara

  helt sjukt att folk på hans instagram skriver att han hålls kvar i häkte bara för han är svart också. hur tänker folk?!?!

  Svara

  Släpp honom för helvete. Inte ens våldtäktsmän och kvinnomördare behandlas så här illa av svenska staten. Inga rap artister kommer någonsin besöka Sverige igen efter detta. Skamligt.

  Svara

   Håller med, just pga svenska rättsväsendet struntar i alls våldtäktsmän som går fria men tar fast den här snubben för några slag. Han gjorde fel, men rättsväsendet är verkligen inte jämnt

   Svara

    Man skall inte ha straff om det inte går att bevisa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Och vi kvinnor skall inte ha lättare att få någon dömd för att
    vi är kvinnor.

    Svara

     Vem skrev att kvinnor ska ha lättare att få någon dömd?
     Med tanke dina väldigt korkade kommentarer (tillsammans med ett par för många utropstecken) så gissar jag att du inte har alla hästar i stallet.
     Så snälla ”Kristina” kan du inte göra oss alla en tjänst och ta dina iq befriade åsikter och trycka upp dessa någonstans?

     Svara

      Kristina är med hundra procents sannolikhet en Krister.

      Svara

     Du är fan dum i huvudet.

     Svara

   Behandlas såhär illa? Dvs frihetsberövas under utredning av ett allvarligt brott? Jo. Svenska häkten svämmar över av personer som är frihetsberövade på sannolika skäl – innebärandes att åklagare lagt fram bevisning som med typ 75% sannolikhet visat att en person är skyldig till brottet. Tro mig, finns det bevisning nog frihetsberövas i synnerhet våldtäktsmän och kvinnomördare. Den stora skillnaden är att de två senare kategorierna sällan begår brott på öppen gata framför ett gäng åskådare som fångar allt på film. Det hade varit lite lättare att föra bevisning då…

   Svara

   Om de tänkte komma till Sverige och misshandla folk får de väl gärna hållas borta, tänker jag.

   Svara

   Glad om inga rappare kommer hit + de i förorten kan hålla sig där i lokalradion max.

   Svara

  Det känns verkligen som att Sveriges alla fjortisar från ”orten” hittade till det här inlägget och argumenterar på samma intellektuella nivå som en treåring som inte fått lördagsgodis.

  Svara

   Så för att man anser att ASAP Rockys handling är förståelig så är man en ”ortenfjortis”? Känns spontant som att du inte har något vidare intellekt om nu så är fallet 😊

   Svara

    Förståelig är en sak, lagenlig en helt annan…

    Svara

     Men alla VET ju att hans handlingar inte är lagenliga, men vi är många som tycker de är förståeliga. Hur mycket ska DDT behöva diskuteras om de är lagenliga eller ej? Tycker de som trycker mest på lagen verkar ha lägst moral. Som programmerade höns.

     Svara

  Behandlas såhär illa? Dvs frihetsberövas under utredning av ett allvarligt brott? Jo. Svenska häkten svämmar över av personer som är frihetsberövade på sannolika skäl – innebärandes att åklagare lagt fram bevisning som med typ 75% sannolikhet visat att en person är skyldig till brottet. Tro mig, finns det bevisning nog frihetsberövas i synnerhet våldtäktsmän och kvinnomördare. Den stora skillnaden är att de två senare kategorierna sällan begår brott på öppen gata framför ett gäng åskådare som fångar allt på film. Det hade varit lite lättare att föra bevisning då…

  Svara

  Funderar mest på vad livvaktens arbetsuppgifter är.

  Svara

  Eh rubriken, Camilla? Varför skulle man INTE försvara hans ”beteende”? Det var självförsvar för två äckelpundare attackerade dem.

  Svara

   Du har nog missförstått självförsvar.

   Svara

    Precis. Det blir bara pinsamt när Lisa inte har koll på nåt och försöker läxa upp Camcam.

    Svara

   Är det inte just på grund av sånt här som han har en ”livvakt”. Han såg inte liten ut på videon heller så jag tänker att han rimligtvis hade kunnat hantera situationen, och det är ändå hans jobb att hålla artisten säker.
   Det som syns i videon är inte självförsvar, det är misshandel. Spelar ingen roll om den andra typen ”började det”. 🙄

   Och de som gnäller på att han fortfarande sitter häktad – det finns som sagt videos som visar vad han gjort. Han sitter inte där bara för att de TROR han gjort något olagligt, de har ju redan bevis på att han gjort det. De håller inte honom häktad för skojs skull, eller bara för att han är svart. (Som en del på IG åtminstone vill få det till)
   Det att han missar spelningar, det ligger helt på honom själv.

   Skulle det varit en video på nån helt vanlig, okänd Svensson som gjorde samma sak så skulle antagligen inte lika många reagera på om han satt häktad. (#freesvensson)

   Svara

  Jag tycker det är mer än rimligt att efter 1/2h av förföljelse, hot och överfall kasta iväg en människa som en liten påse skit han var. Någonstans går gränsen! Jag slängde iväg en kille som tog mig på rumpan och följde efter mig. Han flög och landade illa på marken med pannan först men visst slutade han att förfölja mig. Hur lång tid skulle jag vänta på polisen? Vad hade kunnat hända? Han pratade i telefon och förmodligen med andra killar om att han hade hittat ett lätt byte (altså mig) Jag litar inte på det svenska rättsystemet! Punkt.

  Svara

   Absolut, men det är skillnad på att ”bara” putta/kasta under en person, och på att sedan fortsätta sparka personen i huvudet när den ligger ner. Där har det övergått från självförsvar till övervåld, och det är (och ska inte vara) okej i rättsväsendets ögon. Jag tänker att det kanske kan vara okej att ge en person som tafsar på dig en örfil, men inte att skjuta honom i huvudet även om det var ”han som började”.

   Svara

  Men vilken konstig översittarsyn att beskriva det som jobbigt att utsättas för folk ”som tror att dom äger dig när det egentligen är tvärtom”
  Eh..ja.. låter ändå som en rimlig inställning

  Svara

  Tycker att det svenska rättsväsendet och polisen är orättvisa och motsägelsefulla…När G-Eazy (vit rappare) var här och bråkade på Solidaritet så var det inte snack om fängelse, vad är skillnaden nu? Varför tilläts G-eazy göra samma sak utan större repressalier?

  Svara

   Fast han blev ju häktad och dömd till villkorligt i 2 år.

   Svara

    Svar på tal får man säga.

    Svara

  Påföljden borde bli offentlig prygling och livstids utvisning för de äckliga hazarerna, och en stor glänsande medalj, salut och tal av kungen för A$ap Rocky.

  Svara

  Ja, tänk vad härligt om vi alla kunde få slå ner alla som vi tycker beter sig provocerande och jobbigt. Skulle lätt kunna slå ner ett par personer om dagen. Finns så mycket irriterande drägg därute.

  Men är det verkligen ett sådant rättslöst samhälle vi vill ha?

  Svara

  Helt ärligt så är det inte mer än rätt om han straffas för brottet med tanke på att det finns bevis, genom videos, på att han har brukat övervåld. Anser att hans ”försvarsvideo” bara stjälper mer än hjälper. Asap’s video visar tydligt att männen som följer efter dem är provocerande och kanske inte fullt vettiga, dock anser jag utifrån min tolkning av lagen att det inte finns någon rätt till nödvärn i denna situation. Såklart förstår jag att man blir irriterad, men denna situation hade kunnat hanteras på mycket bättre sätt. Människor måste förstå att moraliska aspekter inte är detsamma som stiftade lagar och fattade domar. Hur hade människor reagerat om situationen var omvänd? Jo, det hade med största sannolikhet yrkats på grov misshandel och människor hade stridit för att han skulle hamna i fängelse. Bara för att man är en ”kändis” så står man inte över lagen. Sluta dessutom jämföra äpplen med päron!

  Svara

  Har man hört någon annan sida och vinkling än utifrån ASAP’s sida? Typ tjejerna som ska ha blivit antastade eller av de som ska ha startat allt?

  Svara

   Och framför allt – vad har killarna som startade det fått för straff?

   Svara

  Skit ska skit ha.
  Säkerligen inte första gången de drar runt på stan, jiddrar och muckar bråk.

  Asap gjorde helt rätt. Nu kan ju skitungarna skryta över att de fick pisk av en kändis också.
  Jävla muppar.

  Svara

  I en fungerande rättstat finns regler för vad man får och inte får göra.
  Lagarna är konstruerade för att medborgarna i landet ska känna sig trygga
  i vetskapen att om de råkar ut för ett brott så finns samhällets allvetande och
  rättvisa stöttepelare där och opartiskt reder ut vad som har hänt.
  Detta låter mycket bra och är som det ska vara när rättsapparaten fungerar.
  Men i ett land som Sverige där allt, precis allt de senaste decenniet gått
  fullständigt åt helvete kan ingen människa som med ett måttband får ihop
  tio centimeter eller mer runt huvudet rimligtvis tro att de skulle få
  en ärlig chans i ett fall där sjuklöverns älsklingar är inblandade.

  Hazaren skulle naturligtvis ha slagits ihjäl på plats och blommor delats ut till artisten
  och hans entourage för att ha städat bort denna permanenta och betungande
  kostnadspost från rikets balansräkning.

  Svara

  Svar på tal får man säga.

  Svara

   Den kommentaren hamnade helt fel

   Svara

  Är det någon som fattat anledningen till varför han förföljer från första början?
  Tjejerna som blivit tafsade på är de med ASAP eller söker de ”skydd” hos han o hans team och att det är därför han följer efter dom?

  Svara

  Att försvara sig vid en attack av en drogpåverkad person som ger sig på livvakten och slår honom så att han blir blodig och att livvakten nu har blivit skadad. Då blev de personerna som livvakten skulle försvara tvungna att försvara sig själva. I detta läge är det inte konstigt att de som skulle försvaras av livvakten blir desperata när deras livvakt på grund av sina skador inte längre kan försvara dem. I detta läge blir Rocky och hans vänner utlämnade att försvara sig själva mot angriparen. Detta kan ha gjort att de överdrev sitt angrepp mot den okände mannen som hade misshandlat deras livvakt så att han började blöda. Livvakten kunde inte längre skydda sin arbetsgivare. Han hade blivit anställd för att försvara Rocky och hans vänner men efter att angriparen hade skadat livvakten så att han blödde så kunde han inte längre försvara Rocky och hans vänner från angriparens våldshandlingar. De visste inte vad angriparens nästa steg skulle bli och nu trodde de att han därefter skulle angripa Rocky och hans vänner. Och att livvakten hade blivit skadad innebar att han inte längre kunde utföra sitt jobb som var att skydda sin arbetsgivare Asap Rocky. Detta innebar att Rocky helt och hållet själv måste försvara sig emot angriparen. Och detta kan ha inneburit att Rocky överdrev sitt försvars angrepp mot den afghanska angriparen nu när hans livvakt hade blivit skadad av angriparen. De visste ju inte om angriparen hade vapen på sig eller hur han skulle fortsätta att angripa Rocky och hans vänner när han nu med våld hade skadat livvakten så att han blödde. Angriparen sågs nu som ett reellt hot mot Rocky och hans beteende tydde på att angriparen kan ha varit påverkad av narkotika vilket hade orsakat hans aggressiva beteende mot livvakten.

  Svara

  USA:s särskilda sändebud för gisslansituationer, Robert O’Brien, sitter med under rättegången mot Asap Rocky, på begäran av Vita huset. – Han är inte en person som man vanligtvis skulle skicka till ett land som Sverige för en sådan här anklagelse, säger statsvetare.

  Svara

  Amerikanska fans till den i Sverige häktade artisten Asap Rocky uppmanar nu till en bojkott av svenska företag.

  Svara

  ”Asap Rocky har lämnat Sverige
  Förhandlingarna i rättegången mot Asap Rocky är avslutade. Jubel utbröt i lokalen när det meddelades att rapstjärnan släpps från häktet i väntan på dom. Några få timmar senare lämnade Asap Rocky Sverige i ett privatplan. ”
  Detta tidningsurklipp visar tydligt att USA:s övervakning av rättegången som gjordes av Robert O’Brien på uppdrag av president Donald Trump hade effekt på domstolen. Domaren bestämde då genast att Asap Rocky skulle släppas ur häktet och att han kunde lämna Sverige i sitt eget jetplan.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.